SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ : könyvtáros, Erdélyi Múzeum-Egyesület, Kolozsvár

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ : könyvtáros, Erdélyi Múzeum-Egyesület, Kolozsvár"

Átírás

1 SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ NÉV: Lupescu Mária-Magdolna (szül. Makó) TANULMÁNYOK : BA, Babeş-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár, Történelem és Filozófia Kar, Középkortörténeti és Historiográfiai Tanszék. Szakosodás: Középkortörténet (szakdolgozat címe: A koldulórendek megjelenése, elterjedése és szerepük a középkori Magyarországon) : MA fokozat, Babeş-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár, Történelem és Filozófia Kar, Középkortörténeti és Historiográfiai Tanszék. Szakosodás: Középkortörténet (szakdolgozat címe: Prezenţa ordinelor călugăreşti cerşetoare în Transilvania în Evul Mediu) PhD fokozat, Babeş-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár, Történelem és Filozófia Kar, Középkortörténeti és Historiográfiai Tanszék (megszakítva között). Szakosodás: Középkortörténet (disszertáció címe: Societate nobiliară şi cultură materială în Transilvania medievală. Testamente nobiliare din Transilvania până la 1540; nyilvános védés 2008 júniusában) : MA fokozat, Közép-Európai Egyetem (CEU), Budapest, Középkori Tanulmányok Tanszék (szakdolgozat címe: Catholic Piety in Transylvania during the Middle Ages. An Analysis of the Donations and Testaments Given to the Monasteries and their Churches) TUDOMÁNYOS FOKOZAT: a történettudományok doktora KUTATÁSI TERÜLET Koldulórendek a középkori Erdélyben Vallásosság és egyházi társadalom a középkori Erdélyben Erdélyi középkori és koraújkori végrendeletek Erdély középkori és koraújkori művelődéstörténete SZAKMAI TAPASZTALAT : könyvtáros, Erdélyi Múzeum-Egyesület, Kolozsvár : egyetemi gyakornok, Babeş-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár, Történelem és Filozófia Kar, Középkortörténeti és Historiográfiai Tanszék

2 : egyetemi tanársegéd, Babeş-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár, Történelem és Filozófia Kar, Középkortörténeti és Historiográfiai Tanszék 2011-től: egyetemi adjunktus, Babeş-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár, Történelem és Filozófia Kar, Magyar Történeti Intézet TUDOMÁNY- ÉS OKTATÁSSZERVEZÉS : a Sapientia Alapítvány Kutatási Programok Intézete által meghirdetett Vendégtanári Program keretén belül egy éves fakultatív előadássorozat szervezése (Rüsz- Fogarasi Enikővel) a Babeş-Bolyai Tudományegyetem történelem szakán tanuló hallgatók számára A magyarság története a középkorban címmel, rangos magyarországi előadók részvételével. 2004: a Magyar Tudományos Akadémia Történettudományi Intézete és az Erdélyi Múzeum-Egyesület konferenciája Erdély a magyar középkorkutatásban címmel, Kolozsvár. A programban való részvétel státusa: szervező és résztvevő. 2013: Nemzetközi konferencia: Bethlen Gábor és Európa/Gabriel Bethlen și Europa, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, az MTA Történettudományi Intézete, Erdélyi Múzeum-Egyesület szervezésében, Kolozsvár, Románia. A programban való részvétel státusa: szervező és résztvevő. A kulturális örökség kutatása és hasznosítása mesterképző tutora A BBTE Történelem és Filozófia Fakultás Magyar Történeti Intézetének titkára A BBTE Történelem és Filozófia Fakultás Erasmus magyar koordinátora KUTATÁSI PROGRAMOKBAN VALÓ RÉSZVÉTEL : A budapesti Open Society Institute által meghirdetett kutatói és oktatói program, Higher Education Support Program (HESP). Tematika: The Shaping of Confessional Identity in East-Central Europe 13 th to 18 th Centuries. Partnerintézmények: Középkortörténeti és Historiográfiai Tanszék BBTE, Középkori Tanulmányok Tanszék CEU, Történelem Fakultás Pisai Egyetem, Történelem Fakultás Birminghami Egyetem. Projektvezető: Carmen Florea. A programban való részvétel státusa: résztvevő, kutató : a Román Oktatásügyi Minisztérium CNCSIS kutatási programja: Istoriografiile din Europa Centrală în primul deceniu de după căderea comunismului (A rendszerváltás utáni első évtized történetírása Közép-Európában). Projektvezető: Radu Mârza. A programban való részvétel státusa: kutató.

3 2004: a Magyar Tudományos Akadémia Történettudományi Intézete és az Erdélyi Múzeum-Egyesület konferenciája Erdély a magyar középkorkutatásban címmel, Kolozsvár. A programban való részvétel státusa: szervező és résztvevő : a Román Oktatásügyi Minisztérium CNCSIS kutatási programja: Oraşul transilvan ca spaţiu al alterităţii religioase (Az erdélyi város, mint a vallási sokszínűség tere). Projektvezető: Maria Crăciun. A programban való részvétel státusa: kutató : a budapesti Open Society Institute által meghirdetett kutatói és oktatói program, Higher Education Support Program (HESP). Tematika: Cultural Diversity and Contemporary Society: Teaching the History of Central Europe Southeast European Faculty Development Program. Partnerintézmények: Középkortörténeti és Historiográfiai tanszék BBTE, Középkori Tanulmányok Tanszék CEU, Történelem Fakultás Pisai Egyetem, Történelem Fakultás Birminghami Egyetem. A programban való részvétel státusa: résztvevő, kutató : POSDRU program: Convergenţa pregătirii universitare cu viaţa activă, a diákok szakmai gyakorlatának megszervezésére. A programban való részvétel státusa: szakirányító : a Román Oktatásügyi Minisztérium CNCS-UEFISCDI kutatási programja Transgresarea normelor. Practica religioasă în Transilvania medievală şi modernă timpurie. Beyond de Norms. Religious Practice in Medieval and Early Modern Transylvania ( Projektvezető: Maria Crăciun. A programban való részvétel státusa: kutató : POSDRU (EU-s) program: Viitorul trecutului, a diákok szakmai gyakorlatának megszervezésére ( A programban való részvétel státusa: szakirányító : POSDRU (EU-s) program: Claudiopolis orașul tinerilor, a diákok szakmai gyakorlatának megszervezésére ( A programban való részvétel státusa: szakirányító : Marginalité, économie et christianisme. La vie matérielle des couvents mendiants en Europe centrale (v v. 1550). Marginality, Economy and Christianity.The Material Running of Mendicant Friaries in Central Europe (ca 1220-ca 1550) (MARGEC) ( Projektvezető: Marie-Madeleine de Cevins, Université de Rennes. A programban való részvétel státusa: kutató. KONFERENCIA ELŐADÁSOK május: Az Erdélyi Múzeum-Egyesület Vándorgyűlése, Nagyvárad. Az előadás címe: A tüzesvas-próba rekonstrukciója a Váradi Regestrum alapján.

4 2001. szeptember: nemzetközi konferencia a BBTE Közép-Európai Tanulmányok Intézetének szervezésében The First Order: Clerical Discourse and Devotional Patterns in East Central Europe 14th 18th century címmel, Kolozsvár, Románia. Az előadás címe: Gifts for the Soul in Late Medieval Kolozsvár október: Az Erdélyi Múzeum-Egyesület konferenciája Archívumok és használóik címmel, Kolozsvár. Az előadás címe: Erdélyi későközépkori végrendeletek tanulságai május: A Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) és a Kolozsvári Magyar Történészhallgatók Egyesülete (KOMATE) rendezvénye a II. Tudományos Tanárköri Konferencia címmel. Az előadás címe: Testben beteg, de elmémben teljesen egészséges vagyok. A középkori testamentumok kutatási perspektívái október: Az MTA Történettudományi Intézete és az Erdélyi Múzeum-Egyesület konferenciája Erdély a magyar középkorkutatásban címmel, Kolozsvár. Az előadás címe: Az erdélyi domonkos kolostorok a középkor végén és Bartók Márton évi jelentései március: A Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) és a Kolozsvári Magyar Történészhallgatók Egyesülete (KOMATE) rendezvénye a III. Tudományos Tanárköri Konferencia címmel. Az előadás címe: Az ünnepek szabályozása a középkori Magyarországon május: nemzetközi konferencia a Deutsches Kulturzentrum szervezésében Klausenburg Wege einer Stadt und ihrer Menschen in Europa címmel. Az előadás címe: Echilibrul politic între saşi şi maghiari în secolul al XV-lea în Cluj (A szászmagyar politikai egyensúly megvalósítása Kolozsvárott a 15. században) június: regionális konferencia az Erdélyi Múzeum-Egyesület szervezésében Aranyosszék címmel, Torda. Az előadás címe: (Gyéres)szentkirály A szent király kultuszának egyik megnyilvánulása szeptember: nemzetközi konferencia az Erdélyi Nemzeti Történelmi Múzeum, a Román Kulturális Intézet Erdélyi Tanulmányok Központja és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem szervezésében Bocskai István és kora címmel, Kolozsvár. Az előadás címe: Bocskai István politikai testamentuma november: nemzetközi konferencia a Babes-Bolyai Tudományegyetem, a Román Nemzeti Levéltár Kolozsvári Igazgatósága és a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet szervezésében A városfejlődés és a privilégiumok. Kolozsvár 600 éve szabad királyi város címmel, Kolozsvár. Az előadás címe: A világi papság és a domonkosok kapcsolatai a középkorban: Kolozsvár példája (esettanulmány) augusztus: nemzetközi konferencia a Babeş-Bolyai Tudományegyetem és a Gyulafehérvári Egyesülés Nemzeti Múzeuma szervezésében A világok között Hunyadi János és kora címmel, Gyulafehérvár. Az előadás címe: Ioan de Hunedoara şi reforma observantă dominicană în Ungaria (Hunyadi János és az obszerváns reformmozgalom Magyarországon).

5 2006. szeptember: nemzetközi konferencia a Csongrád Megyei Levéltár szervezésében Hunyadi János és a nándorfehérvári győzelem címmel, Szeged Makó, Magyarország. Az előadás címe: Hunyadi János a román történetírásban október: nemzetközi konferencia a Rákóczi Nemzeti Múzeum Sárospatak, Erdélyi Múzeum-Egyesület Kolozsvár, a Magyar Tudományos Akadémia Debreceni területi Bizottsága, a Miskolci Egyetem Történeti Intézete és a Debreceni Egyetem Történeti Intézete szervezésében Szent Erzsébet és hagyománya címmel, Sárospatak, Magyarország. Az előadás címe: Szent Erzsébet kultuszának megnyilvánulási formái a középkori Erdélyben. A kolozsvári Szent Erzsébet-ispotály november: nemzetközi konferencia a Károli Gáspár Református Egyetem, az Evangélikus Hittudományi Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Patrisztikai Társaság közös rendezésében A reformáció kezdetei Magyarországon címmel, Budapest, Magyarország. Az előadás címe: Az erdélyi kolostorok a középkor végén és a reformáció május: nemzetközi konferencia az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara szervezésében Matthias Rex Hungary at the Dawn of the Renaissance címmel, Budapest, Magyarország. Az előadás címe: King Matthias and the Reform of the Religious Orders in Transylvania. The Monastic Orders július: nemzetközi Medievisztikai Kongresszus az Institute of Medieval Studies, University of Leeds szervezésében, Leeds, Anglia. Az előadás címe: Last Wills of Medieval Transylvanian Burghers szeptember: nemzetközi konferencia a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Történeti Intézete szervezésében Mátyás és öröksége. Kölcsönhatások Kelet és Nyugat között. Matthias and His Legacy. Cultural and Political Encounters between East and West címmel, Debrecen, Magyarország. Az előadás címe: Matthias Corvinus and the Religious Orders in Transylvania. The Mendicant Orders október: nemzetközi konferencia az EMKE, EME, Lucian Blaga Központi Egyetemi Könyvtár, KJNT és a BBTE Magyar Irodalomtörténeti Tanszék szervezésében Erdély reneszánsza címmel, Kolozsvár, Románia. Az előadás címe: Mátyás király szerzetesrendi politikája Erdélyben október: nemzetközi konferencia a Román Tudományos Akadémia, a BBTE és az Erdélyi Nemzeti Történeti Múzeum rendezésében Matthias Corvinus and his Time címmel, Kolozsvár, Románia. Az előadás címe: The Polnars május: Tudományos Tanárköri Konferencia a BBTE Történelem és Filozófia Karának szervezésében, Kolozsvár, Románia. Az előadás címe: Humanista jegyek Thuróczy Magyar krónikájában június: nemzetközi konferencia az MTA Irodalomtudományi Intézete Reneszánsz Osztályának, a Pécsi Tudományegyetem BTK Klasszikus Irodalomtörténeti és Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszékének, valamint az MTA OSZK Res Libraria

6 Hungariae Fragmenta Codicum kutatócsoportjának szervezésében Egyházi műveltség a régi Magyarországon címmel, Pécs, Magyarország. Az előadás címe: Domonkos-rendi oktatás a középkori Erdélyben június: konferencia a BBTE Történeti Antropológia Szemináriumának és a Román Tudományos Akadémia Várostörténeti Bizottságának szervezésében Oraşul şi asistenţă socială, Kolozsvár, Románia. Az előadás címe: Organizarea aşezămintelor ospitaliere din Transilvania medievală június: nemzetközi konferencia a Szatmár Megyei Múzeum és a nyíregyházi Jósa András Múzeum szervezésében Concepte şi cercetări în domeniul istoriei locale. Új kutatások és elméletek a helytörténetírásban címmel, Szatmárnémeti, Románia. Az előadás címe: A végrendeletek, mint a helytörténet(írás) forrásai június: román-magyar interregionális konferencia az EMKE és a Szatmár Megyei Múzeum szervezésében Vetési Albert. A történelmi Szatmár szerepe és a magyar kereszténység címmel, Szatmárnémeti Csenger, Románia Magyarország. Az előadás címe: Két késő középkori főesperesi karrier július: román-magyar nemzetközi konferencia a Szent György Lovagrend szervezésében Szerzetesrendek múlt és jelen címmel, Szárhegy, Románia. Az előadás címe: Művelődéstörténeti állapotok a középkori erdélyi szerzetesrendek körében november: nemzetközi konferencia Budapest Főváros Levéltára, az URBS szerkesztősége és a MTA Várostörténeti Bizottságának szervezésében III. Magyar Várostörténeti Konferencia címmel, Budapest, Magyarország. Az előadás címe: Egyházi elöljárók és városigazgatás Kolozsvárott a században november: Nemzetközi workshop a BBTE Történelem és Filozófia Karának szervezésében: From Popular Religion to Popular Culture. The Development of a Concept in Historical Research november: workshop a CNCS-UEFISCDI kutatási programja: Transgresarea normelor. Practica religioasă în Transilvania medievală şi modernă timpurie. Beyond de Norms. Religious Practice in Medieval and Early Modern Transylvania. Az előadás címe: Religia laicilor, o religie populară? Concepte şi direcţii de cercetare november: konferencia az Erdélyi Múzeum-Egyesület szervezésében A Magyar Tudomány Napja Erdélyben 11. fórum keretében. Az előadás címe: in refrigerium anime ipsorum... Középkori lélekváltság-adományok március: Nemzetközi Workshop: The Material Running of the Mendicant Friaries in Central Europe (c c. 1550). Towards an Inventory of Textual Sources, a Centre d`histoire Espaces et Cultures (CHEC) Université Blaise Pascal, Clermont-Ferrand 2 Centre de Recherches Historiques de l`ouest (CERHIO) Université Rennes 2 Collegium Europaeum Charles University Czech Academy of Sciences szervezésében, Prága, Csehország. Az előadás címe: Testaments and Donations Concerning the Dominicans, Franciscans and Augustinian Hermits in Transylvania

7 2013. március: Nemzetközi konferencia: Arhitectura religioasă medievală din Transilvania. Középkori egyházi építészet Erdélyben (Medieval Ecclesiastical Architecture in Transylvania), a Szatmár Megyei Múzeum és a Nyíregyházi Józsa András szervezésében, Szatmárnémeti - Papos, Románia Magyarország. Az előadás címe: Pro reparatione et refectione monasterium... Célirányos kegyes adományok a középkori Erdélyben október: Nemzetközi konferencia: Bethlen Gábor és Európa/Gabriel Bethlen și Europa, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, az MTA Történettudományi Intézete, Erdélyi Múzeum-Egyesület szervezésében, Kolozsvár, Románia. Az előadás címe:...arani es ezöst mivetis, kicintöl fogvan mindeneketth... haggia ez w szerelmes hites attiafianak Az erdélyi anyagi kultúra aspektusai a 17. század első felében szeptember: Nemzetközi konferencia: Cities in Europe, Cities in the World. 12th International Conference on Urban History, a European Association for Urban History szervezésében, Lisszabon, Portugália. Az előadás címe: Material Culture Remembrance Culture in Late Medieval Transylvanian Towns szeptember: Országos konferencia: Inventare de averi din secolele XVII-XIX (Inventory of assets from th centuries), a Román Akadémia Szebeni Társadalmi- Humán Kutatások Intézetének szervezésében, Nagyszeben, Románia Az előadás címe: (Nu) haina îl face pe om Îmbrăcămintea și purtătorii lor în Transilvania în prima jumătate a secolului al XVII-lea ((Nem) a ruha teszi az embert Öltözet és viselőik a 17. század első felének Erdélyében) október: Nemzetközi konferencia: A kulturális örökség és a humán tudományok innovációi a 21. században. 100 éves a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kara, középkori szekció: Műveltség és társadalmi szerepek: az arisztokrácia változó társadalmi szerepe, a Debreceni Egyetem szervezésében, Debrecen, Magyarország. Az előadás címe: Piety and Remembrance of the Transylvanian Noble Testators in the Late Middle Ages április: Nemzetközi konferencia: Via Sancti Martini - Szent Márton útjai térben és időben,az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpontja, Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Szent Márton Programiroda, és a Szombathelyi Egyházmegye szervezésében, Szombathely, Magyarország. Az előadás címe: Erdélyi Szent Márton kultuszhelyek július: Nemzetközi Középkori Kongresszus: Reform and Renewal, a Leeds-i Egyetem Közpkori Tanulmányok Intézetének szervezésében, Leeds, Anglia. Az előadás címe: Renewal after Reform in Medieval Transylvania szeptember: Nemzetközi konferencia: Writing and Society in Transylvania, 13th- 17th Centuries, a Román Tudományos Akadémia Kolozsvári Fiókja George Barițiu Történeti Intézetének és a BBTE Történelem és Filozófia Fakultásának szervezésében, Kolozsvár, Románia. Az előadás címe: Zis și scris: Vorbirea și scrierea în testamente.

8 2015. október: Nemzetközi konferencia: World War I. The Other Face of the War, a Román Tudományos Akadémia Erdélyi Tanulmányok Központjának, a Karl Franzens Graz-i Egyetem Történeti Intézetének és a BBTE Történelem és Filozófia Fakultásának szervezésében, Kolozsvár, Románia. Az előadás címe: Sending Greetings during the Great War (Radu Mârza-val közösen) november: Nemzetközi konferencia: Erdély történetével kapcsolatos kutatások helyzete napjainkban ( század), az Eszterházy Károly Főiskola Történeti Intézetének és Doktori Iskolájának szervezésében, Eger, Magyarország. Az előadás címe: Egy régi-új forrástípus kutatása: testamentumok. Erdélyi körkép. EGYÉNI KUTATÁSOK, ÖSZTÖNDÍJAK 1995: a Soros Alapítvány Egy Nyílt Társadalomért Kutatási Ösztöndíja a budapesti Magyar Országos Levéltár és a Magyar Tudományos Akadémia Kézirattárának látogatására. Kutatási téma: Az erdélyi koldulórendekre vonatkozó oklevelek és kéziratok tanulmányozása : a Magyar Tudományos Akadémia "Bolyai János" Kutatási Ösztöndíja. Kutatási téma: a Magyar Országos Levéltárban található DL és DF gyűjtemények okleveleinek kutatása az erdélyi középkori egyházi intézményeket illetően április: a Közép-Európai Egyetem Kutatási Ösztöndíja a római Domonkos Központi Levéltárba. Kutatási téma: Az erdélyi domonkos rendi kolostorokra vonatkozó oklevelek tanulmányozása. 2001: Az Arany János Közalapítvány a Tudományért fiatal kutatói egyéni ösztöndíja hazai levéltárakba. Kutatási téma: Vallásos élet a későközépkori erdélyi szabad királyi városokban : Sapientia Alapítvány Kutatási Programok Intézetének Fiatal Kutatói Ösztöndíja. Kutatási téma: Kolozsvári polgárok végrendeletei a középkorban július Domus Hungarica Scientiarium et Artium Junior Kutatási Ösztöndíj a Magyar Országos Levéltárba és a Széchenyi Könyvtárba. Kutatási téma: Árpád-kori és Anjou-kori egyházi társadalom Erdélyben július: Az Open Society Institute, Budapest kutatási ösztöndíja a Higher Education Support Program keretében Pisába, Scuola Normale Superiore, Olaszország. Kutatási téma: 20. századi nyugati történetírás február: Az Open Society Institute, Budapest kutatási ösztöndíja a Higher Education Support Program keretében a CEU-ELTE Medieval Studies Könyvtárába és a Széchenyi Könyvtárba. Kutatási téma: didaktikai célok, középkortörténeti szeminárium előkészítése.

9 2007. július. Az Open Society Institute, Budapest kutatási ösztöndíja a Higher Education Support Program keretében Pisába, Scuola Normale Superiore, Olaszország. Kutatási téma: didaktikai célok, századi nyugati történetírás január: Az Open Society Institute, Budapest kutatási ösztöndíja a Higher Education Support Program keretében a CEU-ELTE Medieval Studies Könyvtárába és a Széchenyi Könyvtárba. Kutatási téma: didaktikai célok, paleográfiai kurzus előkészítése szeptember június: a Magyar Tudományos Akadémia Határon Túli Magyar Tudományos Ösztöndíjprogramja. Kutatási téma: A végrendelkezés szabályozása a középkori Erdélyben. SZERVEZETI TAGSÁG Erdélyi Múzeum-Egyesület Magyar Tudományos Akadémia Külső Köztestülete SZERKESZTŐBIZOTTSÁGI TAGSÁG 1998-tól: szerkesztő a Colloquia Journal of Central European History című folyóiratnál től: szerkesztőbizottsági tag és állandó tudományos tanácsadó: Philobiblon című folyóiratnál.

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ. NÉV: Lupescu Mária-Magdolna (szül. Makó) E-mail: marialupescu@yahoo.com TANULMÁNYOK

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ. NÉV: Lupescu Mária-Magdolna (szül. Makó) E-mail: marialupescu@yahoo.com TANULMÁNYOK NÉV: Lupescu Mária-Magdolna (szül. Makó) E-mail: marialupescu@yahoo.com SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ TANULMÁNYOK 1991 1996: BA, Babeş-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár, Történelem és Filozófia Kar, Középkortörténeti

Részletesebben

BBTE, Történelem és Filozófia Kar: tanulmányi tanácsadó; BBTE, Történelem és Filozófia Kar: magyar tagozatvezető dékánhelyettes.

BBTE, Történelem és Filozófia Kar: tanulmányi tanácsadó; BBTE, Történelem és Filozófia Kar: magyar tagozatvezető dékánhelyettes. SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ NÉV: RÜSZ-FOGARASI ENIKŐ E-MAIL: eruszfogarasi@freemail.hu TANULMÁNYOK 1980 1984: Szászrégen, 2 sz. ipari líceum, matematika-fizika osztály; 1986 1991: Kolozsvár, Babeş-Bolyai Tudományegyetem,

Részletesebben

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ. NÉV: Rüsz- Fogarasi Enikő E-MAIL: TANULMÁNYOK:

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ. NÉV: Rüsz- Fogarasi Enikő E-MAIL: TANULMÁNYOK: SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ NÉV: Rüsz- Fogarasi Enikő E-MAIL: rusz.eniko@ubbcluj.ro, enikorf@gmail.com http://kmti.hiphi.ubbcluj.ro/emberek/rusz_fogarasi_eniko http://hiphi.ubbcluj.ro/personal/rusz_fogarasi_eniko.html

Részletesebben

Kutató, Tudományos munkatárs (MTA TK KI)

Kutató, Tudományos munkatárs (MTA TK KI) Kállai Ernő Kutató, Tudományos munkatárs (MTA TK KI) Osztály: Romakutatások Osztálya Tudományos cím vagy fokozat: PhD E-mail: kallai.erno@tk.mta.hu Telefonszám: +36-1 224-6700 / 5224 Épület: T (Emelet,

Részletesebben

Oktatói önéletrajz dr. Veszelszki Ágnes

Oktatói önéletrajz dr. Veszelszki Ágnes Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 2006-2011 ELTE BTK Nyelvészeti Doktori Iskola, Budapest, doktori képzés,

Részletesebben

BARTHA ELEK. Megnevezés évszám kibocsátó intézmény Okleveles etnográfus 1980 Kossuth Lajos Tudomány Egyetem, Debrecen. DE BTK Néprajz nappali

BARTHA ELEK. Megnevezés évszám kibocsátó intézmény Okleveles etnográfus 1980 Kossuth Lajos Tudomány Egyetem, Debrecen. DE BTK Néprajz nappali BARTHA ELEK I. KÉPZETTSÉG, KÉPESÍTÉS Megnevez évszám kibocsátó intézmény Okleveles etnográfus 1980 Kossuth Lajos Tudomány Egyetem, Debrecen II. OKTATÁSI TEVÉKENYSÉG ALAPKÉPZÉSBEN ÉS MESTERKÉPZÉSBEN (MINIMUM

Részletesebben

DR. SZATHMÁRI JUDIT SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ

DR. SZATHMÁRI JUDIT SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ DR. SZATHMÁRI JUDIT SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ Személyi adatok Név: Dr. Szathmári Judit Születési hely, idı: Karcag, 1973. szeptember 15. Munkahely címe: Eszterházy Károly Fıiskola, Amerikanisztika Tanszék, 3300

Részletesebben

Dr. Kenyeres István. Születési hely, idő Budapest, 1972. június 26.

Dr. Kenyeres István. Születési hely, idő Budapest, 1972. június 26. Dr. Kenyeres István Születési hely, idő Budapest, 1972. június 26. Adatok Szem. ig. szerinti név: Dr. Kenyeres István Tibor Lakcím: 1078 Budapest, István u. 26. II. 14. Telefon: 06-309190388 E-mail: kenyeresi@bparchiv.hu

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Békés Csaba János

Oktatói önéletrajz Dr. Békés Csaba János egyetemi tanár Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Nemzetközi Tanulmányok Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 1978-1983 József Attila Tudományegyetem, Szeged,, történelem angol szak Tudományos

Részletesebben

Dr. habil. FEHÉR KATALIN CSc Szakmai önéletrajz. 18-19. századi magyar művelődéstörténet (neveléstörténet,andragógiatörténet, sajtótörténet)

Dr. habil. FEHÉR KATALIN CSc Szakmai önéletrajz. 18-19. századi magyar művelődéstörténet (neveléstörténet,andragógiatörténet, sajtótörténet) Dr. habil. FEHÉR KATALIN CSc Szakmai önéletrajz Szakterület: 18-19. századi magyar művelődéstörténet (neveléstörténet,andragógiatörténet, sajtótörténet) Tanulmányok: 1969-1974 Eötvös Loránd Tudományegyetem

Részletesebben

Barta János (Történelmi Intézet)

Barta János (Történelmi Intézet) Barta János (Történelmi Intézet) SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ I. KÉPZETTSÉG, KÉPESÍTÉS Megnevezés évszám kibocsátó intézmény történelem angol nyelv- és irodalom 1963 Kossuth Lajos Tudomány-egyetem, szakos tanár,

Részletesebben

ÖNÉLETRAJZ. Mende Tamás. Munkahely: Miskolci Egyetem, Fémtani és Képlékenyalakítástani Tanszék 3515, Miskolc-Egyetemváros Telefon: (46) 565-111 / 1538

ÖNÉLETRAJZ. Mende Tamás. Munkahely: Miskolci Egyetem, Fémtani és Képlékenyalakítástani Tanszék 3515, Miskolc-Egyetemváros Telefon: (46) 565-111 / 1538 ÖNÉLETRAJZ Mende Tamás Személyes adatok: Név: Mende Tamás Születési idő: 1982. 08. 17. Születési hely: Szikszó Cím: 3535 Miskolc, Vasverő u. 60. Telefon: (20) 341-0250 E-mail: kohme@freemail.hu Munkahelyi

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Szántay Antal Péter

Oktatói önéletrajz Dr. Szántay Antal Péter egyetemi docens Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Szociológia és Társadalompolitika Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 1982-1987 ELTE (Budapest), történelem - német nyelv és irodalom

Részletesebben

2012. február 24. Kézdivásárhely, EMI, Pro Historia rendezvénysorozat: Kézdivásárhely egyesületi élete 1842 1948 között

2012. február 24. Kézdivásárhely, EMI, Pro Historia rendezvénysorozat: Kézdivásárhely egyesületi élete 1842 1948 között Dimény Attila - Szakmai tevékenységek 1. Előadások 2012. július 11. Zabola, BBTE Magyar Néprajz és Antropológia Intézet Csángó Néprajzi Múzeum, Fiatal Néprajzkutatók IX. Szemináriuma: Tér és társadalom

Részletesebben

A kötetben szereplő tanulmányok szerzői

A kötetben szereplő tanulmányok szerzői A kötetben szereplő tanulmányok szerzői Dr. Barzó Tímea, egyetemi docens, Miskolci Egyetem, Államés Jogtudományi Kar, Polgári Jogi Tanszék, Miskolc Dr. Barta Judit, egyetemi docens, Miskolci Egyetem, Állam-

Részletesebben

TANULMÁNYOK: TUDOMÁNYOS TEVÉKENYSÉG: SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ

TANULMÁNYOK: TUDOMÁNYOS TEVÉKENYSÉG: SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ BOGDÁNDI ZSOLT 407062 Szucság 244. sz. Románia Tel: 004-0729-39-65-64 e-mail: zsbogdandi@yahoo.com TANULMÁNYOK: 2011: doktori fokozat megszerzése a Debreceni Egyetemen, summa cum laude

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Aczél Petra Katalin

Oktatói önéletrajz Dr. Aczél Petra Katalin egyetemi tanár Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 1990-1995 Eötvös Loránd Tudományegyetem, Magyar nyelv

Részletesebben

Szakmai önéletrajz. Végzettség: 2002 PhD (ELTE Neveléstudományi Doktori Iskola) 1980 ELTE Bölcsészettudományi kar könyvtármagyar

Szakmai önéletrajz. Végzettség: 2002 PhD (ELTE Neveléstudományi Doktori Iskola) 1980 ELTE Bölcsészettudományi kar könyvtármagyar Szakmai önéletrajz Név: Győri János Születési hely: Budapest, Magyarország Születési idő: 1956. 04. 01. Állampolgárság: magyar Jelenlegi munkahely: ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolája Jelenlegi beosztása:

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Csicsmann László

Oktatói önéletrajz Dr. Csicsmann László egyetemi docens Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Nemzetközi Tanulmányok Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 1995-2000 BKÁE, közgazdász nemzetközi kapcsolatok szakon 1994-1998 Kereskedelmi

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Kováts Gergely Ferenc

Oktatói önéletrajz Kováts Gergely Ferenc egyetemi docens Gazdálkodástudományi Kar Vezetés és Kontroll Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 2002-2013, Vezetéstudományi Intézet, Gazdálkodástani Ph.D. program 2004-2005 Institute of Education,

Részletesebben

BOD PÉTER HÁROMSZÁZ ÉVE KONFERENCIA NAGYENYEDEN ÉS MAGYARIGENBEN

BOD PÉTER HÁROMSZÁZ ÉVE KONFERENCIA NAGYENYEDEN ÉS MAGYARIGENBEN Főszervezők: BOD PÉTER Alapítvány Gyulafehérvár Bethlen Gábor Kollégium Nagyenyed Társszervezők: Bethlen Gábor Dokumentációs Könyvtár, Nagyenyed; Magyarigeni Református Egyházközség; Bod Péter Megyei Könyvtár,

Részletesebben

Curriculum vitae. Tanulmányi és kutatói ösztöndíjak, projektek

Curriculum vitae. Tanulmányi és kutatói ösztöndíjak, projektek Curriculum vitae Személyi adatok Név: Virginás Andrea A. Születési adatok: Állandó lakcím: Gyerővásárhely 46 szám, Magyarkapus község, 407152, Kolozs megye, Románia. Munkahely: Sapientia EMTE, Média Tanszék,

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Dobák Miklós

Oktatói önéletrajz Dr. Dobák Miklós egyetemi tanár Gazdálkodástudományi Kar Vezetés és Szervezés Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1975-1979 Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem, Népgazdasági tervező-elemző szak, vállalati modellező

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Dobák Miklós

Oktatói önéletrajz Dr. Dobák Miklós egyetemi tanár Gazdálkodástudományi Kar Vezetés és Szervezés Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1975-1979 Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem, Népgazdasági tervező-elemző szak, vállalati modellező

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Chikán Attila

Oktatói önéletrajz Dr. Chikán Attila egyetemi tanár Gazdálkodástudományi Kar Logisztika és Ellátási Lánc Menedzsment Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1971-1972 Stanford University, ICAME Program 1962-1967 Marx Károly Közgazdaságtudományi

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Balázs Zoltán

Oktatói önéletrajz Dr. Balázs Zoltán egyetemi tanár Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Politikatudományi Intézet Karrier fokú végzettségek: 1985-1990 Marx Károly Közgazdaság-tudományi, pénzügy Tudományos fokozatok, címek::

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Szántay Antal Péter

Oktatói önéletrajz Dr. Szántay Antal Péter tudományos főmunkatárs Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Szociológia és Társadalompolitika Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 1982-1987 ELTE (Budapest), történelem - német nyelv és

Részletesebben

A folyóirat recenzensei/lektorai 2016-ban. Recenzenti časopisa u godini. Peer-Reviewers in 2016

A folyóirat recenzensei/lektorai 2016-ban. Recenzenti časopisa u godini. Peer-Reviewers in 2016 Recenzenti časopisa u 2016. godini Peer-Reviewers in 2016 dr. BARCSI Tamás Pécsi Tudományegyetem, Egészségtudományi Kar, Pécs, Magyarország Univerzitet u Pečuju, Fakultet medicinskih nauka, Pečuj, Mađarska

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Balázs Zoltán

Oktatói önéletrajz Dr. Balázs Zoltán egyetemi tanár Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Politikatudományi Intézet Karrier fokú végzettségek: 1985-1990 Marx Károly Közgazdaság-tudományi, pénzügy Tudományos fokozatok, címek::

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Gallai Sándor

Oktatói önéletrajz Dr. Gallai Sándor egyetemi docens Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Politikatudományi Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 1988-1994 Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem, társadalomtudományi szak, politikatudományi

Részletesebben

magyar nyelv és irodalom - francia nyelv és irodalom szakos középiskolai tanár, 1982, Kossuth Lajos Tudományegyetem, Debrecen

magyar nyelv és irodalom - francia nyelv és irodalom szakos középiskolai tanár, 1982, Kossuth Lajos Tudományegyetem, Debrecen Személyes adatok: Tegyey Gabriella Dr. habil. Tegyey Gabriella DSc egyetemi tanár, tanszékvezető Oktatási terület: francia irodalom, művészetek, fordítás Kutatási terület: irodalomtudomány Elérhetőség:

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Csicsmann László

Oktatói önéletrajz Dr. Csicsmann László egyetemi docens Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Nemzetközi Tanulmányok Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 1994-1998 Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola, közgazdász kereskedelmi

Részletesebben

Szakmai önéletrajz. TORÓ Tibor

Szakmai önéletrajz. TORÓ Tibor Szakmai önéletrajz Személyes adatok Név TORÓ Tibor Lakcím Temesvár, Dej 23 B/10 Telefon 0722-322839 E-mail torotibor@sapientia.ro Állampolgárság román Születési idő, születési hely Temesvár, 1981. május

Részletesebben

Iskolánk nevelőtestületének adatai es tanév

Iskolánk nevelőtestületének adatai es tanév Iskolánk nevelőtestületének adatai 2016-2017-es tanév Ssz Név Hol végzett Szakképesítés Osztályfőnök Beosztás Tanított tantárgy 1 Pedagógus I. Károli Gáspár Református Egyetem történelem szakos, vallás

Részletesebben

5. Feltételek (ha vannak) 5.1 Az előadás lebonyolításának feltételei 5.2 A szeminárium / labor lebonyolításának feltételei

5. Feltételek (ha vannak) 5.1 Az előadás lebonyolításának feltételei 5.2 A szeminárium / labor lebonyolításának feltételei Szakmai kompetenciák A TANTÁRGY ADATLAPJA 1 A képzési program adatai 11 Felsőoktatási intézmény Babeş-Bolyai Tudományegyetem 12 Kar Római Katolikus Teológia 13 Intézet Római Katolikus Didaktikai Teológia

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Hegedűs Rita

Oktatói önéletrajz Dr. Hegedűs Rita egyetemi docens Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Szociológia és Társadalompolitika Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 1988-1991 ELTE Szociológiai Intézet, szociológia 1982-1986 ELTE

Részletesebben

Böhm Gábor szakmai önéletrajza

Böhm Gábor szakmai önéletrajza Böhm Gábor szakmai önéletrajza Dr. Böhm Gábor, PhD egyetemi adjunktus Iskolák - Energetikai Szakképzési Intézet, Paks, 1990-1994 Elektronikai műszerész szak - Janus Pannonius Tudományegyetem, Pécs, 1994-2000

Részletesebben

Buda András szakmai életrajza

Buda András szakmai életrajza Buda András szakmai életrajza Tudományos fokozat 2001 PhD nevelés és sporttudomány; száma:100/2001 Szakterület didaktika, e-learning, tanárképzés Munkahely Bölcsészettudományi Kar Neveléstudományok Intézete

Részletesebben

LEVÉLTÁR MESTERKÉPZÉSI (MA) SZAK KÉPZÉSI TERV

LEVÉLTÁR MESTERKÉPZÉSI (MA) SZAK KÉPZÉSI TERV LEVÉLTÁR MESTERKÉPZÉSI (MA) SZAK KÉPZÉSI TERV 2015-től felvett hallgatók számára Szakfelelős: Dr. habil. Borsodi Csaba, CSc intézetigazgató, tanszékvezető egyetemi docens Készítette: Dr. Kenyeres István,

Részletesebben

Számunk szerzői. levéltáros, SZTE, Szeged történész, Cserszegtomaj. A fordításokat BIERNACKI KAROL, CZIRÁKI ZSUZSA és VIDA BEÁTA készítette.

Számunk szerzői. levéltáros, SZTE, Szeged történész, Cserszegtomaj. A fordításokat BIERNACKI KAROL, CZIRÁKI ZSUZSA és VIDA BEÁTA készítette. Számunk szerzői MARCELA DOMANOVÁ FEDELES TAMÁS HALMÁGYI MIKLÓS WERNER HECHBERGER KUBINYI ANDRÁS JACEK MACIEJEWSKI MAKK FERENC RICHARD MARSINA PAPP RÓBERT SOMOGYI ANDREA STANISŁAW SROKA SZENDE KATALIN H.

Részletesebben

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ I. KÉPZETTSÉG, KÉPESÍTÉS

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ I. KÉPZETTSÉG, KÉPESÍTÉS SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ I. KÉPZETTSÉG, KÉPESÍTÉS megnevezés évszám kibocsátó intézmény Történelem szakos középiskolai tanár 1999 PPKE Német nyelv és irodalom szakos 1999 PPKE középiskolai tanár II. OKTATÁSI

Részletesebben

Iskolánk nevelőtestületének adatai as tanévben. Sorszám Besorolás Hol végzett Szakképesítés Osztályfőnök Beosztás Tanított tantárgy

Iskolánk nevelőtestületének adatai as tanévben. Sorszám Besorolás Hol végzett Szakképesítés Osztályfőnök Beosztás Tanított tantárgy Iskolánk nevelőtestületének adatai 2017-2018-as tanévben Sorszám Besorolás Hol végzett Szakképesítés Osztályfőnök Beosztás Tanított tantárgy 1. Pedagógus I. történelem szakos, vallás történelem, hittan

Részletesebben

DR. BUJALOS ISTVÁN SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ

DR. BUJALOS ISTVÁN SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ DR. BUJALOS ISTVÁN SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ I. KÉPZETTSÉG, KÉPESÍTÉS megnevezés évszám kibocsátó intézmény 1979 KLTE 1983 ELTE magyar történelem szakos középiskolai tanár filozófia szakos előadó II. OKTATÁSI

Részletesebben

2081 Piliscsaba, Fényesliget sétány 3.A.12. Telefonszám Állampolgárság

2081 Piliscsaba, Fényesliget sétány 3.A.12. Telefonszám Állampolgárság ÖNÉLETRAJZ Személyi adatok Vezetéknév/utónév Zsubori Edina Ágnes Cím 2081 Piliscsaba, Fényesliget sétány 3.A.12. Telefonszám 06-30-584-6250 E-mail zsubina@yahoo.com Állampolgárság magyar Szakmai tapasztalat

Részletesebben

A 2018-ra vonatkozó folyóirat-kiadási pályázaton támogatást nyert folyóiratok tudományos osztályonként

A 2018-ra vonatkozó folyóirat-kiadási pályázaton támogatást nyert folyóiratok tudományos osztályonként A 2018-ra vonatkozó folyóirat-kiadási pályázaton támogatást nyert folyóiratok tudományos osztályonként Nyelv- és Irodalomtudományok Osztálya Cím Acta Antiqua Academiae Kiadó Megítélt támogatás (forint)

Részletesebben

Oktatói adatlap Dr. Csicsmann László

Oktatói adatlap Dr. Csicsmann László egyetemi docens Társadalomtudományi Kar Nemzetközi Tanulmányok Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 1994-1998 Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola, közgazdász kereskedelmi szakon 1995-2000 BKÁE,

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Pogány Ágnes

Oktatói önéletrajz Dr. Pogány Ágnes egyetemi docens Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Szociológia és Társadalompolitika Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 1978-1982 Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem, pénzügy Tudományos

Részletesebben

Diákhitel Központ Zrt.

Diákhitel Központ Zrt. Diákhitel Központ Zrt. Éves kiadvány Statisztikai melléklet 2005/2006. tanév Statisztikai adatok az egyes intézményekben tanult, törlesztésre kötelezett ügyfelekről Budapest, 2006. augusztus 31. TARTALOM:

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Jenei György

Oktatói önéletrajz Dr. Jenei György professor emeritus Közgazdaságtudományi Kar Közgazdálkodás és Közpolitika Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1960-1965 Eötvös Loránd Tudományegyetem, történelem - filozófia Tudományos fokozatok, címek::

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Kajári Karolina

Oktatói önéletrajz Dr. Kajári Karolina egyetemi docens Élelmiszertudományi Kar Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1977-1982 Ujvidéki Egyetem Közgazdaságtudományi Kar, Mezőgazdasági és élelmiszeripari Szak 1985-1990

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Hegedűs Rita

Oktatói önéletrajz Dr. Hegedűs Rita egyetemi docens Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Szociológia és Társadalompolitika Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 1982-1986 ELTE Általános Iskolai Tanárképző Főiskolai Kar, magyar-orosz

Részletesebben

Péterfi Gábor. Bölcsészettudományi Kar, Politikaelmélet speciális képzés József Attila Tudományegyetem

Péterfi Gábor. Bölcsészettudományi Kar, Politikaelmélet speciális képzés József Attila Tudományegyetem Péterfi Gábor MUNKAHELYEK 2013 - Evangélikus Pedagógiai Intézet, történelem tantárgygondozó 2000 - Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium, középiskolai tanár, tanított szaktárgyak:

Részletesebben

SZAKMAI ÉLETRAJZ. Dr. Szuchy Róbert PhD. egyetemi adjunktus

SZAKMAI ÉLETRAJZ. Dr. Szuchy Róbert PhD. egyetemi adjunktus SZAKMAI ÉLETRAJZ Dr. Szuchy Róbert PhD egyetemi adjunktus Tudományos minősítés PhD 2010 Állam- és jogtudományok Summa cum laude A disszertáció címe: Az összefonódás-ellenőrzés európai uniós szabályai a

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Tóth József

Oktatói önéletrajz Dr. Tóth József egyetemi tanár Gazdálkodástudományi Kar Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1973-1978 Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem, Népgazdasági tervező-elemző Tudományos

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Kováts Gergely Ferenc

Oktatói önéletrajz Kováts Gergely Ferenc adjunktus Gazdálkodástudományi Kar Vezetés és Szervezés Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1997-2002 Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem, közgazdász (gazdálkodási szak) 2002-2013,

Részletesebben

Table 1 ERASMUS KÓD AZ EGYETEM NEVE ORSZÁG SZAK/TANTÁRGY. SZENT ISTVÁN EGYETEM HU Filozófia és etika

Table 1 ERASMUS KÓD AZ EGYETEM NEVE ORSZÁG SZAK/TANTÁRGY. SZENT ISTVÁN EGYETEM HU Filozófia és etika Table 1 ERASMUS KÓD AZ NEVE ORSZÁG SZAK/TANTÁRGY BUDAPES01 TUDOMÁNY Filozófia és etika SZENT ISTVÁN Filozófia és etika HR ZAGREB01 UNIVERSITY OF ZAGREB HR Filozófia és etika NYIREGY04 COLLEGE OF NYÍREGYHÁZA

Részletesebben

A 2019-re vonatkozó folyóirat-kiadási pályázaton támogatást nyert folyóiratok tudományos osztályonként

A 2019-re vonatkozó folyóirat-kiadási pályázaton támogatást nyert folyóiratok tudományos osztályonként A 2019-re vonatkozó folyóirat-kiadási pályázaton támogatást nyert folyóiratok tudományos osztályonként Nyelv- és Irodalomtudományok Osztálya Cím Acta Antiqua Academiae Scientiarum Hungaricae Kiadó Megítélt

Részletesebben

TUDOMÁNYOS ÖNÉLETRAJZ

TUDOMÁNYOS ÖNÉLETRAJZ TUDOMÁNYOS ÖNÉLETRAJZ Személyes Adatok Név: Dr. Marciniak Róbert Születési hely és idő: Gyula, 1980.09.19 Munkahely: Miskolci Egyetem, Vezetéstudományi Intézet Munkahely címe: Beosztás: E-mail: MTMT: MTA:

Részletesebben

Curriculum vitae. CEEPUS ösztöndíj a Varsói Agrártudományi Egyetemen, 2007. márciusában (1 hónap)

Curriculum vitae. CEEPUS ösztöndíj a Varsói Agrártudományi Egyetemen, 2007. márciusában (1 hónap) Curriculum vitae Személyes adatok Név/Keresztnév BALLA EMESE Lakcím 537050 Gyergyócsomafalva, 1475 szám, Hargita megye. E-mail ballaemese@kv.sapientia.ro Állampolgárság Román, magyar Nemzetiség Magyar

Részletesebben

A magyarságtudományok önértelmezései A doktoriskolák II. nemzetközi konferenciája. Rendező: Nemzetközi Magyarságtudományi Társaság

A magyarságtudományok önértelmezései A doktoriskolák II. nemzetközi konferenciája. Rendező: Nemzetközi Magyarságtudományi Társaság A magyarságtudományok önértelmezései A doktoriskolák II. nemzetközi konferenciája Rendező: Nemzetközi Magyarságtudományi Társaság Szervezőbizottság: Dobos István (elnök) Bene Sándor Tuomo Lahdelma Monok

Részletesebben

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ Farkas Judit

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ Farkas Judit SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ Farkas Judit I. Személyi adatok Név: Farkas Judit Születési hely, idő:, 1979. 04. 01. Anyja neve: Mohai Margit Judit Személyi igazolvány száma: 335364SA Munkahely: MTA Nyelvtudományi

Részletesebben

Kutatói kompetenciák a könyvtártudományi doktori képzés a szakmai innovációért

Kutatói kompetenciák a könyvtártudományi doktori képzés a szakmai innovációért Kutatói kompetenciák a könyvtártudományi doktori képzés a szakmai innovációért Kiszl Péter Magyar Könyvtárosok Egyesülete konferenciája Budapest, OSZK, 2018. március 14. BOLOGNÁTÓL BRÜSSZELIG (habilitáció)

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Forgács Attila

Oktatói önéletrajz Dr. Forgács Attila egyetemi docens Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 1991-1993 Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem, klinikai

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Kajári Karolina

Oktatói önéletrajz Dr. Kajári Karolina egyetemi docens Élelmiszertudományi Kar Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1977-1982 Ujvidéki Egyetem Közgazdaságtudományi Kar, Mezőgazdasági és élelmiszeripari Szak 1985-1990

Részletesebben

LEVÉLTÁR MESTERKÉPZÉSI (MA) SZAK KÉPZÉSI TERV

LEVÉLTÁR MESTERKÉPZÉSI (MA) SZAK KÉPZÉSI TERV LEVÉLTÁR MESTERKÉPZÉSI (MA) SZAK KÉPZÉSI TERV Szakfelelős: Dr. habil. Borsodi Csaba, CSc intézetigazgató, tanszékvezető egyetemi docens Készítette: Dr. Kenyeres István, PhD címzetes egyetemi docens, főigazgató

Részletesebben

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ Dr. Szlávik János

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ Dr. Szlávik János SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ Dr. Szlávik János Személyes adatok Születési hely, idő: Tiszanána, 1947. augusztus 2. Végzettség, tudományos fokozatok MTA doktora (2003. december 12.) Magyar Tudományos Akadémia 2003.

Részletesebben

A kötetben szereplő tanulmányok szerzői

A kötetben szereplő tanulmányok szerzői A kötetben szereplő tanulmányok szerzői Bálint István, nyugalmazott újságíró, Magyar Szó, publicista, Belovai József, nyugalmazott történelemtanár, Szeged,, Nagybecskerek Beretka Katinka, okleveles jogász,

Részletesebben

Szakmai önéletrajz. Név: Dr. Nagy Gábor Dániel E-mail: ngd1@rel.u-szeged.hu; ngd@dartke.eu

Szakmai önéletrajz. Név: Dr. Nagy Gábor Dániel E-mail: ngd1@rel.u-szeged.hu; ngd@dartke.eu Szakmai önéletrajz Név: Dr. Nagy Gábor Dániel E-mail: ngd1@rel.u-szeged.hu; ngd@dartke.eu Tanulmányok 1998. szeptember 2003. június JATE, majd szociológia szak Szociológus (Oklevél szám: 773/2003. ; Megszerzés

Részletesebben

CSÁKÓ Mihály. 2600 Vác, Attila u. 3/c. mcsako@gmail.com magyar. 2008. szeptembere óta. egyetemi docens. Intézményfejlesztés

CSÁKÓ Mihály. 2600 Vác, Attila u. 3/c. mcsako@gmail.com magyar. 2008. szeptembere óta. egyetemi docens. Intézményfejlesztés Ö N É L E T R A J Z - SZEMÉLYI ADATOK Vezetéknév/utónév CSÁKÓ Mihály Cím 2600 Vác, Attila u. 3/c. Telefonszám (27) 31-41-51 ; (70) 551-4386 E-mail Állampolgárság Születési dátum Neme mcsako@gmail.com magyar

Részletesebben

HU UNIVERSITY OF WEST HU 2 5 Képzőművészet 1/2

HU UNIVERSITY OF WEST HU 2 5 Képzőművészet 1/2 ERASMUS KÓD AZ NEVE ORSZÁG HELYEK SZÁMA EÖTVÖS LORÁND BUDAPES0 TUDOMÁNY 0 I TUDOMÁNY KÁROLI GÁSPÁR BUDAPES0 REFORMÁTUS HR ZAGREB0 ZAGREB DEBRECE0 DEBRECEN 0 EGER0 ESZTERHÁZY KÁROLY SZFVAR0 KODOLÁNYI JÁNOS

Részletesebben

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ. Zsámba Renáta

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ. Zsámba Renáta SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ Zsámba Renáta Személyi adatok Név: Munkahely címe: Zsámba Renáta Eszterházy Károly Főiskola Amerikanisztika Tanszék 3300 Eger, Egészségház u. 4. Telefon: munkahely: 36/ 520 400/3131

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Bozóki Sándor

Oktatói önéletrajz Bozóki Sándor egyetemi docens Közgazdaságtudományi Kar Operációkutatás és Aktuáriustudományok Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1996-2001 ELTE-TTK, alkalmazott matematikus 1999-2003 ELTE-TTK, matematika tanár

Részletesebben

Makkai Béla. - Munkahely: Károli Gáspár Református Egyetem Új- és Jelenkori. - cím:

Makkai Béla. - Munkahely: Károli Gáspár Református Egyetem Új- és Jelenkori. -  cím: Makkai Béla I. Személyi adatok - Születési dátum: 1961. június 10. - Munkahely: Károli Gáspár Református Egyetem Új- és Jelenkori Történeti Tanszék. - Beosztása: egyetemi docens - E-mail cím: b61makkai@gmail.com,

Részletesebben

HÓNAP/ HALLGATÓ ERASMUS KÓD AZ EGYETEM NEVE ORSZÁG HELYEK SZÁMA. (1=alap; 2= magiszteri) EÖTVÖS LORÁND. HU 3 4 Filozófia és etika 1/2 TUDOMÁNYEGYETEM

HÓNAP/ HALLGATÓ ERASMUS KÓD AZ EGYETEM NEVE ORSZÁG HELYEK SZÁMA. (1=alap; 2= magiszteri) EÖTVÖS LORÁND. HU 3 4 Filozófia és etika 1/2 TUDOMÁNYEGYETEM ERASMUS KÓD AZ NEVE ORSZÁG HELYEK SZÁMA EÖTVÖS LORÁND BUDAPES0 TUDOMÁNY 0 I TUDOMÁNY DEBRECE0 DEBRECEN 0 EGER0 ESZTERHÁZY KÁROLY SZFVAR0 KODOLÁNYI JÁNOS EGER0 ESZTERHÁZY KÁROLY 0 H SZENT ISTVÁN GODOLLO0

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Bozóki Sándor

Oktatói önéletrajz Bozóki Sándor egyetemi docens Közgazdaságtudományi Kar Operációkutatás és Aktuáriustudományok Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1999-2003 ELTE-TTK, matematika tanár 1996-2001 ELTE-TTK, alkalmazott matematikus

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Kengyel Ákos

Oktatói önéletrajz Dr. Kengyel Ákos egyetemi docens Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Nemzetközi Tanulmányok Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 1988-1993 Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem, Európa szakirány Tudományos

Részletesebben

Curriculum Vitae. Doctoral Studies 2009 Year of Doctoral Defence (PhD / CSc)

Curriculum Vitae. Doctoral Studies 2009 Year of Doctoral Defence (PhD / CSc) Curriculum Vitae Personal Data Attila János BORSI Name Ph.D. Title Male Gender 1974 Year of Birth Hungary Place of Birth (Country) borsi.attila@kre.hu Email-address(es) Office Phone Number Doctoral Studies

Részletesebben

A második nap előadásai az emlékezetépítés konkrét példáit elemezték egy-egy esettanulmányon keresztül. Csorba Dávid (PhD, főiskolai docens, SRTA,

A második nap előadásai az emlékezetépítés konkrét példáit elemezték egy-egy esettanulmányon keresztül. Csorba Dávid (PhD, főiskolai docens, SRTA, Szakmai beszámoló Pályázati azonosító: 204108/01367 A református emlékezet helyei címmel rendezett interdiszciplináris konferenciát Sárospatakon, 2017. április 21-22-én a Sárospataki Református Kollégium

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Jenei György

Oktatói önéletrajz Dr. Jenei György professor emeritus Közgazdaságtudományi Kar Közgazdálkodás és Közpolitika Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1960-1965 Eötvös Loránd Tudományegyetem, történelem - filozófia Tudományos fokozatok, címek::

Részletesebben

FEHÉR KATALIN Szakmai önéletrajz. 18-19. századi magyar művelődéstörténet (neveléstörténet, könyv-és sajtótörténet)

FEHÉR KATALIN Szakmai önéletrajz. 18-19. századi magyar művelődéstörténet (neveléstörténet, könyv-és sajtótörténet) FEHÉR KATALIN Szakmai önéletrajz Szakterület: 18-19. századi magyar művelődéstörténet (neveléstörténet, könyv-és sajtótörténet) Tanulmányok: 1976-1978 tudományos továbbképzési ösztöndíj (Magyar Tudományos

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Sass Judit

Oktatói önéletrajz Dr. Sass Judit egyetemi docens Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 1985-1990 Kossuth Lajos Tudományegyetem, Pszichológus,

Részletesebben

DIGITÁLIS ADATBÁZIS 2017

DIGITÁLIS ADATBÁZIS 2017 1400 eredeti szerzői mű, 400 000 könyvoldalnak megfelelő felsőoktatási tankönyv, szakkönyv és kézikönyv digitális tartalomfejlesztése L Harmattan Kiadó 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 14-16. Telefon:

Részletesebben

III. Magyarországi egyetemi és főiskolai karok népszerűségi mutatói

III. Magyarországi egyetemi és főiskolai karok népszerűségi mutatói FELSŐOKTATÁSI JELENTKEZÉSEK 2010 75 III. Magyarországi egyetemi és főiskolai karok népszerűségi mutatói A felsőoktatási intézményekbe jelentkezők száma, 2010. 3 (első helyes jelentkezések) 4 Eötvös Loránd

Részletesebben

Dr. Dezsõ Renáta Anna

Dr. Dezsõ Renáta Anna Dr. Dezsõ Renáta Anna Név Dr. Dezsõ Renáta Anna Szakképzettség közoktatási vezetõ (SZTE 2007) angol nyelv és irodalom szakos bölcsész és középiskolai tanár (PTE 2003) pedagógia szakos tanár / iskolaelemzõ-iskolafejlesztõ

Részletesebben

Dr. Anthony GALL, okl. építészmérnök. SZIE YBL MIKLÓS Építéstudományi Kar, Építészmérnöki Intézet, Tervezési Szakcsoport vezető

Dr. Anthony GALL, okl. építészmérnök. SZIE YBL MIKLÓS Építéstudományi Kar, Építészmérnöki Intézet, Tervezési Szakcsoport vezető 0 2. Szakmai tudományos életrajz Dr. Anthony GALL, okl. építészmérnök született: Mackay [Ausztrália], 1967.ápr.23.) 1993 1993-ban telepedett le Magyarországon, 1997-óta óta magyar állampolgár. Nős, három

Részletesebben

A ZSOLTÁR A RÉGI MAGYAR IRODALOMBAN Tudományos konferencia Csurgó, 2007. május 24 26. A konferenciát rendezi a Magyar Tudományos Akadémia Irodalomtudományi Intézetének Reneszánsz Osztálya és a Károli Gáspár

Részletesebben

Szakmai önéletrajz Dr. Szoboszlai Katalin PhD

Szakmai önéletrajz Dr. Szoboszlai Katalin PhD Szakmai önéletrajz Dr. Szoboszlai Katalin PhD Munkahely 1994 től folyamatos Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar, Nyíregyháza és jogelőd intézményeiben: 1994-1996 gyakornok, 1996-2000 tanársegéd, 2000-2004

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Incze Emma

Oktatói önéletrajz Incze Emma adjunktus Gazdálkodástudományi Kar Vezetés és Stratégia Tanszék Karrier fokú végzettségek: 1993-1997 Babes-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár, Románia, Pénzügy - Biztosítások 1999-2004 Budapesti Corvinus

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Lengyel György

Oktatói önéletrajz Dr. Lengyel György egyetemi tanár Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Szociológia és Társadalompolitika Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 1970-1975 Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem, Népgazdaság

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Hideg Éva

Oktatói önéletrajz Dr. Hideg Éva egyetemi tanár Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Gazdaságföldrajz, Geoökonómia és Fenntartható Fejlődés Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 1969-1974 Marx Károly Közgazdaságtudományi

Részletesebben

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ. 1996-2000 Texas Christian University, Fort Worth, Texas, USA

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ. 1996-2000 Texas Christian University, Fort Worth, Texas, USA SZISZKOSZNÉ DR. HALÁSZ DOROTTYA SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ SZÜLETÉSI ÉV 1973 TANULMÁNYOK 1996-2000 Texas Christian University, Fort Worth, Texas, USA Ph.D. fokozat, 2000 (Honosítva: Debreceni Egyetem, 2001) Főtárgy:

Részletesebben

Betekintő néhány jelentősebb erdélyi magyar könyvtárba

Betekintő néhány jelentősebb erdélyi magyar könyvtárba Betekintő néhány jelentősebb erdélyi magyar könyvtárba Készítette: Kónya Franciska BBTE (Kolozsvár), BTK, A Magyar Irodalomtudományi Tanszék 2. éves doktorandusza. Firenze, 2011.05.12. @ Kónya Franciska

Részletesebben

Mária-Magdolna Lupescu, născută Makó

Mária-Magdolna Lupescu, născută Makó Curriculum Vitae Mária-Magdolna Lupescu, născută Makó Departamentul de Istorie în Limba Maghiară Facultatea de Istorie şi Filosofie Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca Str. Napoca 11, 400009 Cluj-Napoca,

Részletesebben

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ DR. GÁCSI ANETT ERZSÉBET

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ DR. GÁCSI ANETT ERZSÉBET SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ DR. GÁCSI ANETT ERZSÉBET Személyi adatok: Név: Gácsi Anett Erzsébet Születési hely, idő: Mezőtúr, 1987. 05. 01. Állampolgárság: magyar Levelezési cím: Szegedi Tudományegyetem, Állam-

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Hideg Éva

Oktatói önéletrajz Dr. Hideg Éva egyetemi tanár Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Gazdaságföldrajz, Geoökonómia és Fenntartható Fejlődés Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 1969-1974 Marx Károly Közgazdaságtudományi

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Polyák Gábor György

Oktatói önéletrajz Dr. Polyák Gábor György Dr. Polyák Gábor György adjunktus Gazdálkodástudományi Kar Infokommunikációs Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1996-2001 Pécsi Tudományegyetem, jogász 1998-2002 Pécsi Tudományegyetem, kommunikációs

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Polyák Gábor György

Oktatói önéletrajz Dr. Polyák Gábor György Dr. Polyák Gábor György adjunktus Gazdálkodástudományi Kar Infokommunikációs Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 2001-2004 Pécsi Tudományegyetem, jogi informatika doktori program 2005-2006 Universität

Részletesebben

Angol nyelv középfok ECL nemzetközi angol nyelvvizsga

Angol nyelv középfok ECL nemzetközi angol nyelvvizsga Europass Önéletrajz Személyi adatok Vezetéknév / Utónév Lakcím Munkahely Telefonszám E-mail Állampolgárság Dr. György Ottilia Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Gazdaság- és Humántudományok Kar

Részletesebben

ÖNÉLETRAJZ. 2009.04. - 2009.09. Ruprecht-Karls Universität, Heidelberg (Németország) KAAD ösztöndíjas vendégkutató

ÖNÉLETRAJZ. 2009.04. - 2009.09. Ruprecht-Karls Universität, Heidelberg (Németország) KAAD ösztöndíjas vendégkutató ÖNÉLETRAJZ Személyi adatok Név: Ceglédi Tímea Születési hely, idő: Budapest, 1984.06.14. E-mail: cegledi.timea@cherd.unideb.hu Honlap: http://timeacegledi.honlap.com/ Tanulmányok 2009.04. - 2009.09. Ruprecht-Karls

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Kuczi Tibor

Oktatói önéletrajz Dr. Kuczi Tibor egyetemi tanár Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Szociológia és Társadalompolitika Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 1980-1982 ELTE BTK, szociológia 1973-1977 ELTE BTK, filozófia

Részletesebben