2016. Március 17. Tahyné dr Kovács Ágnes

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2016. Március 17. Tahyné dr Kovács Ágnes"

Átírás

1 2016. Március 17. Tahyné dr Kovács Ágnes

2 Viselettörténet ismétlés

3 Iskolai egyenruhák

4

5

6 A bírósági tárgyalásokon legyen szó polgári, vagy akár büntető eljárásról mindig talárt kell viselnie nem csak a jogi képviselőnek, hanem a bírónak és az ügyésznek is. Talárt a Kúrián, az ítélőtáblán, a törvényszéken, a helyi és munkaügyi bíróságon (a továbbiakban: bíróság) azonos formában és színben, egységesen kell használni. Bővebben: Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 9/2012. (V. 8.) OBH utasítása a talár viseléséről, valamint az ülnökök, a jegyzőkönyvvezetők és az eljárási cselekményt végző bírósági titkárok öltözködési szabályairól szóló szabályzatról.

7 barett Nyugat-Európában a talárhoz tartozik a kerek bírói sapka, a barett is, amelyen sokszor bojt vagy pompon van. Franciaországban már csak hivatalos ünnepségeken viselik, Ausztriában pedig csak az ítélet kihirdetésénél teszik fel. Az olasz bíró barettje a rangjának megfelelő szegéllyel van ellátva, a spanyol ügyvéd pedig a tárgyalóteremben csak a bíró engedélyével teheti fel.

8 gyűrű Bizonyos hivatások, szakmák, foglalkozások és egyetemek hagyományához hozzátartozik a kitűző és/vagy a gyűrű viselése. Az egyetemi hagyományos kitűzők viselése az egyetemi polgárság és a tanárok közössége (az universitas) összetartozásának kifejezése. Megtestesíti a Kar és szellemisége iránti lojalitást, hűséget, hálát, elköteleződést; az egyetem, a kar szellemisége terjesztésének egyfajta megnyilvánulása. Karunk saját kitűzővel rendelkezik, amelynek színei a sötétkék, fehér és az arany; Karunk címerét ábrázolja.

9 Egyetemi gyűrűk viselésének rendeltetése a kitűzőével megegyezik, ezek használata rendkívül elterjedtek Magyarországon, általában pecsétgyűrű formában, de létezik több szálból összeállítható is. Karunknak nincs saját gyűrűje jogászgyűrű a Miskolci Egyetemen erdésze-, bányászok-, mezőgazdászok gyűrűje stb.

10 Antik emlékek

11 "Az elegancia a személyiség varázsa, amit a ruha kiegészít". Ralph Lauren Mindenekelőtt szükségét érezzük leszögezni, hogy jelen írásunkkal korántsem szándékunk azt sugallni, hogy a megjelenéssel pótoljuk szakmai-tárgyi felkészültségünket. A tárgyi tudás bizonyításához, bemutatásához, esetenként alkalmazásához kívánunk hasznos segítséget nyújtani. Azokon az egyetemeken, ahol használatos egyenruha, a hallgatók természetesen ebben vizsgáznak.

12 Viselet a vizsgán Amennyiben nem rendelkezünk egyenruhával, a következőket célszerű megfontolnunk vizsgára való megjelenésünk összeállítása során. Ha valaki azt akarja, hogy komolyan vegyék, - vizsgán is-, akkor kerülnie kell öltözködésében az extravaganciát. A megjelenésben a ruházat, az öltözködési tartozék, a hajviselet, a kozmetikumok beszéd nélküli üzenetet hordoznak viselője személyiségéről. A testi higiénia elengedhetetlen. Vizsgázási stílusunk megtalálása izgalmas és örömteli feladat. Ahogy Coco Chanel mondta: Divatok jönnek-mennek, de a stílus marad. ( )

13 Öltözz annak, ami lenni szeretnél? Nemde többet ár a ruhánál a test és a testnél a lélek - könyv és borítója - ami megfog és ami megtart

14

15 Minden okom megvan rá, hogy azt higgyem: a bolygó, ahonnét a kis herceg jött, a B-612-es kisbolygó. Távcsövön ezt a csillagocskát csak egyetlenegyszer észlelték: 1909-ben egy török csillagász. Fölfedezéséről akkor nagy előadást tartott a Nemzetközi Csillagászati Kongresszuson. Öltözéke miatt azonban nem hitt neki senki. Mert ilyenek a fölnőttek. A B-612-es kisbolygó hírnevének nagy szerencséjére azonban egy török diktátor utóbb halálbüntetés terhe mellett megparancsolta népének, hogy öltözködjék európai módra. A csillagász ban megismételte előadását, ezúttal fölöttébb elegáns öltönyben. És ezúttal egyet is értett vele mindenki.

16 Frank W. Abagnale dolgozott orvosként, ügyvédként és egy nagy légitársaság másodpilótájaként - és mindezt a huszonegyedik születésnapja előtt. A szélhámosság nagymestere emellett briliáns csekkhamisító is volt, szakértelme több millió dollárt hozott neki a konyhára. Carl Hanratty FBI ügynök legfontosabb küldetésének tartotta, hogy elkapja Franket és a törvény színe elé vigye, de Frank mindig egy lépéssel előtte járt és a hajsza folytatására kényszerítette.

17

18 öltözködés Az öltözködés írott és íratlan szabályait az adott kultúrában gyökerező társadalmi elvárások szabályozzák. Az emberiség története során az öltözködés célja először a környezeti hatásokkal szembeni védelem volt, később az összetartozás jelzése, vagy éppen egymás megkülönböztetése, a közösségen belüli szerep jelzése, a társadalmi rang kifejezése is szerepet kapott az öltözködésben.

19 A ruhaviselés ugyanakkor kifejezője lett bizonyos életkori szakaszoknak, családon belüli állapotnak (hajadon, özvegy, gyászoló családtag stb.) is. Később a társadalmi osztályok elkülönítését is szolgálta a ruhaviselet, ekkor már írásban rögzítették az öltözködés szabályait. Először a középkori, európai nemesség használt dress code-ot. A munkahelyi dress code az 1950-es években, az USAban jelent meg, ahol az üzleti életben tevékenykedők számára írtak elő öltözködési szabályokat. Léteznek intézményi öltözködési előírások is, így például számos oktatási intézménynek is van dress code-ja.

20 Ami a meghívón áll: casual : kötetlen, hétköznapi, akár sportos viselet. Esemény: például munkahelyi sportnap. informal: sportosan elegáns megjelenés, blézer, kosztüm, ruha, blúz helyett lehet top is (férfiaknál: zakó+nadrág, öltöny) Esemény: például munkareggeli. semi-formal elegáns kosztüm blúzzal vagy szolid koktélruha (férfiaknál: elegáns öltöny) Esemény: például sajtótájékoztató. formal (black tie): ujjatlan, hosszú estélyi ruha kiskabáttal, vagy kendővel, - ha napközbeni eseményről van szó, akkor koktélruha (férfiaknál: fekete szmoking, fekete csokornyakkendővel) Esemény: például karácsonyi fogadás. white tie: nagyestélyi, hosszú kesztyűvel (férfiaknál: frakk, fehér ing, fehér csokornyakkendő, fehér mellény) Esemény: például munkahelyi bál.

21 Manapság a legtöbb cégnek saját öltözködési szabályokat tartalmazó előírásai vannak, melyek a tevékenységtől függően lehetnek szigorúbbak (business formal), vagy megengedőbbek (business casual). Sok cégnél a hét egy napján, általában pénteken, engedik a hétköznapinál lazább öltözetet (dress down, casual- Friday).

22 Business formal Az üzleti életben elvárás, hogy mindig tiszta, elegáns, jól vasalt, igényes, jó minőségű ruhaneműt viseljenek az alkalmazottak.

23 hölgyek esetében itt mindig sötét színű (fekete, sötétkék, sötétszürke) kosztümről (szoknya, vagy nadrág + blúz), vagy kompléról (ruha + blézer) beszélünk. A kosztümkabát ujja lehet hosszú, háromnegyedes. Nyáron rövid ujjú kiskabát is megengedett. A nadrág lehet hosszú szárú, vagy bokáig érő hosszúságú. A szoknya érhet a lábszár közepéig, térdig, vagy térd felett maximum 3 ujjnyival. Fazonja lehet a testformát követő is, de ne legyen túl szűk. A blúzt nem kell feltétlenül a nadrágba, vagy a szoknyába tűrni, de semmiképpen nem lóghat ki a blézer alól. A blúzok dekoltázsa mindig szolid. A harisnya viselése kötelező (nagy melegben a munkáltató eltekinthet ettől. A lábszár ebben az esetben legyen ápolt)! A harisnya színe lehet testszínű, fekete, szürke, vagy sötétkék. A harsány színek és minták nem megfelelőek. Kiegészítőként az öltözethet illő (semmiképpen nem élénk színű) öv, zárt cipő (bármilyen sarokmagasságú lehet) mindenképpen elegáns fazon legyen.

24 business casual Ebben az esetben kicsit megengedőbbek az előírások. A felsőruha lehet bármilyen színű nadrágos, vagy szoknyás kosztüm, esetleg különálló blézer és hozzá illő alsórész. Nem kötelező a blúz, helyette megengedett a póló, top és a garbó is. A blézert helyettesíthetjük pulóverrel, vagy kardigánnal és az egyrészes ruha, vagy complé is megfelelő. A ruhák hosszára, a harisnyára és kiegészítőkre vonatkozó előírások nagyjából megegyeznek a business formal előírásaival.

25 Casual friday A pénteki laza viseletet felfoghatjuk úgy is, mint egy lépést a lazulás felé. Nem ugrást és nem három lépést! Az a cég, amely a hétköznapokon business formal eleganciát vár el a munkatársaitól, jobb, ha pénteken sem adja alább a business casual megjelenésnél. Ahol a hétköznapokon a business casual az elvárás, ott pénteken belefér egy sportosan elegáns öltözet, akár egy szolid farmernadrág is. Bármilyen előírás vonatkozzon is a munkahelyi megjelenésre, vannak ruhadarabok, melyeket még a leglazább pénteki napra sem ajánlatos viselni: túl rövid és/vagy túl szűk szoknya short és leggings a derekat szabadon hagyó, spagetti pántos, vagy vállpánt nélküli felsőrész túl sok, feltűnő ékszer bakancs, saru, vagy papucs necc harisnya

26

27 öltözet vizsgához Ha helyesen választjuk meg ruházatunkat és kiegészítőinket, abban és azokkal jól érezzük magunkat, magabiztosak leszünk, összességében mindez kihat magatartásunkra is, mert nem csupán ruházatunk lesz, hanem örömmel és otthonosan használt viseletünk is. Ez hitelességet, megbízhatóságot sugall.

28 elegáns Az elegáns az elegancia gyakran emlegetett fogalom vagy jelző, ami mindenkinek mást jelent, sokaknak a ruha minőségét, a megjelenés fennköltségét, megint másoknak a különleges összhatást, a finomságnak és eredetiségnek tökéletes mixtúráját. Az elegancia, szerintem az egyéniség és a ruha emlékezetes összhatása, a személyiség finomsága,és ez által a megjelenés emlékezetessége. A ruha eleganciája annak minőségét, finomságát és különlegességét jelenti, de a személyiség képessége nélkül, nincs valódi elegancia, mert az maga az ember, akit a ruházat kiegészít, keretbe ölt.

29 Az elegancia nem megvehető, nem elég hozzá sem a drága ruházat, sem a finom kozmetikumok, elegánssá csak válni lehet, kell hozzá az idő múlása, a tapasztalat, az egyedi ízlés kialakulása és formálódása, kellenek hozzá az elolvasott millió szavak, kellenek a csalódások és a boldogságok. Kellenek a megismerések, az utazások, a finom ízek és a meleg ölelések. Az elegancia egy attitűd, az ember, a test, a szellem, a mozdulatok és érzelmek, valamint a kinézet varázslatos esszenciája. (Sch M)

30 Öltözék kiválasztása és szempontjai Az első, hogy igazodjunk az alkalomhoz. A cél, hogy visszafogott eleganciát sugalljunk. Egy Pázmányos joghallgató megjelenésének legfontosabb üzenete a felkészültség, megbízhatóság és a szakmai magabiztosság. Az első benyomásnak nem csupán egy állásinterjún van szerepe, hanem a vizsgázó terembe való belépésekor is, amely egyúttal egyfajta fellépést is jelent, amikor a hallgató számot ad egy meghatározott tanulmányi időszak munkájáról. Szándékosan írunk munkát, hiszen a vizsgázók szereplése a félévet két szemszögből is minősíti. Amit elsajátíthattak a hallgatók, tehát ami értéket átadott tanáruk; és amit ebből ténylegesen magukévá tettek. A vizsgázás ilyen értelemben bemutatkozás, bizonyítás, igazolása a félév tanári és hallgatói munkájának, a tanulás lehetőségéért hála kifejezése az Alma Mater és a család, tágabb környezet iránt. Ez az alkalom. Ez az, amit ilyenkor ruházatunkkal és magatartásunkkal illik megtisztelni.

31 Vizsga-viseletünk összeállításában is fel kell mérni az alkati adottságainkat és ennek megfelelően kell öltözködni. Önismeretet igényel, hogy mely ruhadarabok, szabásvonalak mutatják alakunkat legelőnyösebben, a sugallni kívánt nemes, visszafogott elegancia megvalósítására. A korábban már említett sporttal ezt a kérdést lényegesen leegyszerűsíthetjük. Kisportolt, egészséges testet könnyebb öltöztetni.

32 Végül ne feledkezzünk el a színek erejéről, - ahogy jelentőségükről a tanulási módszereknél már szóltunk-; legyen színharmónia az öltözködésben. Itt lehetőség van egy vizsga alkalmával is, az egyéniség árnyalt megmutatására is, azonban a visszafogott elegancia nyújtotta kereteken belül. Egy színt (például szemszínt vagy a haj árnyalatát) kiemelhetjük saját színével, azonban sokkal erőteljesebb hatás érhető el az adott szín komplementerének alkalmazásával. (Például egy kék szemszín esetén jól áll a világos- vagy sötétkék nyakkendő vagy ékkő, mint saját árnyalat, azonban igazán úgy emelhetjük ki természetes adottságunkat, ha a kék szem esetén narancssárga kővel díszített medált vagy narancs árnyalatú nyakkendőt kötünk. Ugyanígy zöld szemnél a piros, bordó, lila mértéktartó árnyalatai lehetnek segítségünkre.)

33 Általában érvényesítsük a kevesebb több elvét! (felidézzük Schiffer Miklós mondását: Nem kell sok ékszer, csak a kő legyen értékes! Vizsga esetén természetesen ez nem számít, elég, ha a bóvli hatást kerüljük.) A ruházat és lábbeli tisztaságához, valamint a ruházat kivasaltságához nem férhet kétség.

34 Hölgyek és a vizsgaöltözet A kosztüm szóetimológiája:eredet [kosztüm < francia: costume (öltözet, jelmez) < olasz: costume (külső megjelenés, ruha) < latin: consuetudo (szokás, használat) < consuesco (megszokik) < sueo (szoktatja magát) < suus (maga)] A női kosztüm kabátból és hozzá tartozó azonos anyagból készült- szoknyából áll. Javasolt a sötét kosztüm, amely lehet nadrág kosztüm vagy kiskosztüm

35

36

37 Alapszínét tekintve célszerű a fekete, sötétkék, esetleg a szürke. Mintázata lehetséges egészen egyszerű formában, az anyagon önmagában, vagy szövésében, például lehet hajszálcsíkos, vagy halszálkás, de a kockásat (még az Eszterházy-kockásat is) vizsga alkalmával inkább kerüljük. A nadrág nem lehet cicanadrág vagy rendkívül szűk csőnadrág. Ami a szoknyát illeti, a megengedett hossz a térd vonaláig érő, kis lépéskönnyítő bevágással, de semmiképp sem csípőig felvágva. (Ezt hagyjuk meg a báli szezonra. ) Kosztümünk anyagának vastagságát az évszak és az időjárás határozza meg. Télen lehet vastagabb gyapjú is.

38

39 Ing - blúz A sötét kosztümhöz világos inget választunk, lehetőség szerint fehéret, (egészen kivételesen nagyon halvány pasztell árnyalatot is választhatunk, amire a konzervatív szabás, anyagvastagság szintén érvényes.) A ropogós fehér ing a női ruhatár alapdarabja, amely számos alkalomhoz illik, illetve jól kihasználható.

40

41

42 Karakteres kiegészítőkkel lezserebb benyomást nyújt, de mivel vizsgán a célunk nem ez, kerülni kell a hivalkodó szabásformákat, a túl mély dekoltázst vagy a túlságosan átlátszó, vékony anyagot. A diplomáciai protokollban külön kihangsúlyozzák, hogy nem fogadható el a fehérneműt láttatni engedő, átlátszó vagy más, nem hivatalba való anyagból készült ruházat, mert ez stílustévesztésre vall! Amikor fehér inget írunk, nem ingtopra, ujjatlan toppra gondolunk. A vásárlásnál szempont kell legyen, hogy ingünk ne legyen túl szűk, túl átlátszó, túl bő, nadrágba vagy szoknyába bele lehessen húzni. Egy olyan alap darabra van szükségünk, amely vakító színű, ropogós és bármikor szívesen belebújunk.

43 lábra A klasszikus protokoll zárt, lehetőség szerint vékony talpú, (nem túl magas) sarkos cipőt és vékony, minta nélküli, alapszínű harisnya viselését írja elő. Sajnálatos tapasztalatok miatt említjük meg, hogy ez nyáron tehát nem jelenti saru vagy télen a combig érő lovagcsizma esetét. Elegáns, lehetőleg sötét színű cipőt viseljünk, minta nélküli és klasszikus színű harisnyával.

44 Az üzleti öltözködésben a cipők és az övek a legsötétebb pontok. Legajánlatosabbak az egyszerű bőrcipők és pömpszök. Az irodában lapos, vagy mérsékelten lapos sarkú (max. 6 cm) és nem túl hegyes orrú cipő a megfelelő. Kosztümhöz a kissé magas sarú pömpszöt, nadrág kosztümhöz lapos sarkú cipőt viseljünk. Az extra fazonú cipők, térd felett érő csizmák és plató talpú cipők abszolút tabuk. Ugyancsak kerülni kell a nagyon kopogós cipőt. Nem megengedettek az irodában sem a szandálok, sem a papucsok. Nyáron megengedett a hátul nyitott (pántos) pömpsz. Nagyon fontos a cipő ápoltsága. Nem lehet kopott vagy töredezett bőrű a cipő és lejárt a cipősarok. A címkét a cipő talpáról el kell távolítani!

45

46

47 A kiegészítők megválasztásakor is a kifinomult elegancia legyen a jelszavunk. Egy apró fülbevaló, nyaklánc (amely nem a köldököt veri), finom gyűrű, elegáns vonalú írószerszám, irattartó mappa, egyszerűen nemes táska, hozzátesznek megjelenésünk professzionalitást sugárzó mivoltához. Nem célszerű túlmértezett és vibráló színekben játszó műanyag kiegészítőket választanunk

48 táska

49

50 esernyő

51 Kesztyű

52

53

54

55 Urak vizsgaviselete A vizsgán sötét színű (kék vagy fekete, esetleg a földszínű barna) öltönyt viselünk, lehetőség szerint nyakkendővel.

56 Az öltöny jellemzően férfiak által viselt két- vagy háromrészes öltözet, amely zakóból, nadrágból és ha háromrészes öltönyről van szó mellényből áll. A zakó gombolásától függően (lásd egysoros zakó, illetve kétsoros zakó) beszélünk egy-, illetve kétsoros öltönyről. Különbséget teszünk a sportos és a klasszikus öltönyszabás között, továbbá attól függően, hogy milyen alkalomból viselik, megkülönböztetünk szabadidős, utcai, üzleti és városi öltönyt, valamint reprezentációs öltönyöket (pl. frakköltönyt, zsakettöltönyt, szmokingöltönyt). Az aktuális évszaknak megfelelően van nyári és téli öltöny is. Vizsgán nem használatos sem a frakk, sem a zsakett, sem a szmoking, ahogy nyáron sem a téli öltöny.

57 Ha egysoros gombolású a zakó, akkor az öltöny alatt illik mellényt viselni, ha hivatalos eseményre megyünk, és a vizsga ilyen, akkor a középső gombot mindenképp be kell gombolni. Kétsoros zakó esetében pedig mindig be kell gombolnunk, ha felállunk.

58 A nyakkendő lehet mintás, de lehetőség szerint valamelyik színében köszönjön vissza az öltöny színe. Tartózkodni tanácsos a kihívó, rikító vagy túlságosan olcsó benyomást keltő nyakkendőktől. Ilyen esetben még az is elegánsabb, ha egyáltalán nem kötünk nyakkendőt. Amikor nyakkendőt viselünk, alatta illik begombolni az ing gombjait végig.

59 Miről ismerhető fel a minőségi öltöny? - a zakó mellső részét nem merevíti felvasalható közbélés, - a gomblyuk gondosan kivitelezett - a gombok nem műanyagból vannak, hanem szaruból - a bélést kézzel igazították a kész darabhoz, mint a méretre szabott öltönyöknél szokás - minél vastagabbak a szegélyek, felhajtások, annál gyengébb a minőség

60 ZAKÓ - begombolva a hátsó része ne púposodjon fel, ne ráncosodjon, ne feszüljön - szabadon tudjunk mozogni az öltönyben- begombolva mellkason és a hason egyenesen kell, hogy álljon - a rever simuljon a mellkasra, ellenkező esetben kicsi a méret - a megfelelő öltöny hosszúságú öltöny ott ér véget, ahol a hátsó kerekedni kezd - zakón a felső gomb néha, a középső mindig, az alsó soha nincs begombolva

61

62

63

64

65

66 ZAKÓ UJJA - az ujj a csuklóig érjen - a zakó ujja alól legalább 1,5 cm-re lógjon ki az ingujj - rövid ujjú inget soha ne viseljünk zakóhoz - az öltöny ujja álljon egyenesen, ne törjön meg vízszintesen a felső karon, és a csukló felé enyhén szűküljön

67 Öltönyünkhöz minta nélküli, lehetőleg fehér inget választunk. (kivételes esetben valamely nagyon halvány pasztell árnyalat is elképzelhető.) A ropogós fehér ing anyagában lehet mintás, például a szövésnek megfelelően. Ing típusok: - Fehér ing - -Angol ing - Olasz ing - Sötét ing - Alkalmi ing - Casual ing

68

69 Az ing gallér és mandzsetta része

70 GALLÉR - a zakó simuljon az inggallérhoz, ne legyen közöttük rés - zakó alól az inggallér láthatósága legalább 1,5 cm - a gallér simuljon a nyakra, ne álljon el - fontos a megfelelő gallértípus kiválasztása

71 Csak a kézelő

72 Amire mindenképp figyeljünk: Az ing színe meghatározó, ezért nagyon fontos, hogy olyat válasszunk, ami harmonizál az arcunk és hajunk színével A magas gallér leginkább hosszú nyakú férfiaknak előnyös, így ha rövid nyakunk van, ezt a típust kerüljük A Kent gallér optikailag nyújtja az arcot A Spread (cápa) gallér optikailag szélesíti az arcot A begombolt gallér és nyak között egy ujjunk férjen be Az ingujj a hüvelykujj és a csukló találkozásáig érhet (leengedett kar esetén). Ha órát hordunk, akkor az órát éppen csak takarja. A derékbőség akkor jó, ha nem feszül ránk az ing (mindkét oldalon 1-2 cm-t be tudjunk csípni az ujjunkkal) A vállvarrás mindig a vállcsúcson legyen

73 A zakó alatt csak hosszú ujjú ing megengedett, mely kb. egy cmrel lógjon túl a zakó ujjánál Az ing alá rövid ujjú, testhez simuló, V kivágású póló javasolt. Kerüljük az atlétatrikó viselését. Nyakkendőt csak begombolt gallérral viseljünk (ha nincs rajtunk, gomboljuk ki az inggallért) A klasszikusnak tekinthető darabokon nincs mellzseb és az ing ujja minden esetben hosszú nagy melegben a hosszú ingujjat kézelő szélességében (kigombolva) könyökig hajtogatjuk (nem feltűrjük és gyűrjük) Rövid ujjú inget ne viseljünk sem öltönnyel, sem nyakkendővel Mintás ingek esetén elegánsabb az apróbb minta és a visszafogottabb színhasználat. Amennyiben nagyon vékonyak a csíkok az ingen, akkor viselhetünk hozzá mintás nyakkendőt is Közép- és felsővezetők fehér vagy világoskék inget viseljenek, ha igazán jól öltözöttek szeretnének lenni A dupla vagy francia mandzsettával rendelkező ing a legelegánsabb, minden alkalomra viselhető.

74 A protokoll szigorú szabálya szerint ingujjban a hölgyek előtt csak azok beleegyezésével lehet mutatkozni. Illetlenségnek számít, ha egy férfi a hölgyek engedélye nélkül veszi le a zakóját. Ez a szabály azzal magyarázható, hogy az ing a XVIII. századig fehérneműnek számított.

75

76 An legnagyobb hőségben

77

78 nyakkendő A klasszikus jellegű öltönyhöz hagyományos, csíkos, pöttyös vagy török mintás selyem nyakkendőt válasszunk. Egy sötét tónusú öltönyt felvidíthatunk egy, a nyakkendővel azonos selyemből készült díszzsebkendővel. A könnyű, világos öltönyökhöz barna, fűzős cipőt ajánlunk, a sötét csíkoshoz sötét, esetleg fekete cipőt vehetünk fel, kevésbé hivatalos alkalmakkor mokaszin is megengedett.

79

80 NADRÁG - a nadrág derékvonala a lehető legközelebb essen a természetes derékvonalhoz - a derékszíj simuljon a derékhoz, és ne pöndörödjön fel - a nadrág szára ne csavarodjon, amennyiben éle van- az a láb középvonalán fusson - a hajtókás nadrágszár már nem divat - a nadrág olyan hosszú legyen, hogy a cipő felső részén nyugodjon- járás közben rejtse el a zoknit, ülés közben pedig a zokni fölötti meztelen lábszárat

81 A cipő és a zokni színe legyen összhangban az öltöny színével. A zokninak a cipőhöz kell igazodnia, hossza 7/8-os, az elegáns alkalmi zokni pedig a térdig ér. A cipő zárt és viszonylag vékonyabb talpú. Nagyon élénk cipő hordása nem ildomos. FEHÉR!

82

83

84 Az üzleti öltözködésben a cipők és az övek a legsötétebb pontok. Legajánlatosabbak az egyszerű bőrcipő. Az irodában lapos, vagy mérsékelten lapos sarkú (max. 6 cm nő esetén) és nem túl hegyes orrú cipő a megfelelő. Az extra fazonú cipők, térd felett érő csizmák és plató talpú cipők abszolút tabuk. Ugyancsak kerülni kell a nagyon kopogós cipőt. Nem megengedettek az irodában sem a szandálok, sem a papucsok. Nagyon fontos a cipő ápoltsága. Nem lehet kopott vagy töredezett bőrű a cipő és lejárt a cipősarok. A címkét a cipő talpáról el kell távolítani!

85 Alapszabály: no brown after six (hat után nem viselünk barnát), azaz koktélparti, esti vacsora meghívás, gálavacsora, black tie, white tie viseletnél kizárt a barna cipő viselete. Még az 1700-as évekből maradt ránk a no brown in town szabály, ami sajnos mára eléggé megkopottá vált. Mára már csak annyi maradt belőle, hogy az igazi üzletember tárgyalások alkalmával nem visel barna cipőt. Minden egyéb esetben megengedett. (Kivéve az olaszokat, de ők e szabály tekintetében mindig kivételt képeznek, és a magyar férfiaktól eltérően pontosan tudják, milyen mindennapi szabályt sértenek meg.) Ha nagyon szigorú akarok lenni, akkor csakis fűzős bőr cipőt javasolnék az öltönyhöz, de sajnos sokan hordanak csatos vagy cipzáros félcipőt is.

86 Zokni: A zokni viselésnek két aranyszabálya van: az egyik, hogy vagy egyezzen a cipő színével vagy fekete legyen, a másik, hogy érjen térdig. Nem szexi a csupasz férfi lábszár, ahogy kivillan az öltöny alól. Egy kedves barátom, némi iróniával erre azt mondaná: szabadjegy a hanyag elegancia egy felsőbb osztályába :

87 öv Akár barna, akár fekete vagy szürke, egyeznie kell a cipő színével. Természetesen csakis bőr kivitelezésben. Tudom, hogy rendkívül fontos egyeseknek, hogy látszódjék a márkája. Azért az óriás fém csat, rajta a méretes Hugo Boss vagy Lagerfeld felirat, mégis csak túlzás egy jól öltözött férfitól.

88 A hózentrógerrel semmi baj nincs, feltéve, ha soha semmilyen körülmények között nem látszik ki a zakó vagy a mellény alól.

89 ápolás

90 kalucsni

91 kiegészítők Férfiak esetében is teret kaphat egy-egy finoman elegáns és mértéktartó kiegészítő: egy szép toll, egy bőrmappa. Férfiak esetében kerüljük a testékszerek minden formáját, a jegygyűrű, a családi pecsétgyűrű, és a karóra kivétel ez alól. (Az igazán szigorú diplomáciai protokoll óraviselésben a vékony számlapú, bőrszíjas típusút javasolja.)

92

93

94 Kalap,

95 ernyő

96 Kiegészítők a szükségesen túl

97

98

99

Öltözködés, öltözet. A vendéglátás protokollja a protokolláris vendéglátás. Álló alkalmak, ültetéses alkalmak, buffet-dinner, parti

Öltözködés, öltözet. A vendéglátás protokollja a protokolláris vendéglátás. Álló alkalmak, ültetéses alkalmak, buffet-dinner, parti Öltözködés, öltözet. A vendéglátás protokollja a protokolláris vendéglátás. Álló alkalmak, ültetéses alkalmak, buffet-dinner, parti Öltözködés, öltözet A hivatalos életben az öltözködésnek fontos szerepe

Részletesebben

9/2012. (V. 8.) OBH utasítás

9/2012. (V. 8.) OBH utasítás Egységes szerkezetben. Hatályos 2012. május 9-től. 9/2012. (V. 8.) OBH utasítás a talár viseléséről, valamint az ülnökök, a jegyzőkönyvvezetők és az eljárási cselekményt végző bírósági titkárok öltözködési

Részletesebben

1.sz. melléklet RUHA SZABÁLYZAT

1.sz. melléklet RUHA SZABÁLYZAT 1.sz. melléklet RUHA SZABÁLYZAT Hatályosság és Alkalmazhatóság Ezen Ruha Szabályzat alkalmazandó minden WDSF versenytánc eseményen és minden MTáSZ versenyen. A WDSF Elnöksége fenntartja magának a jogot,

Részletesebben

Öltönyviselési etikett

Öltönyviselési etikett Öltönyviselési etikett Gangel Benjamin TARTALOMJEGYZÉK 01 - Az elegáns férfinak tartása van 3 02 - A megfelelő méret kiválasztása 4 03 - Öltöny fazonok 5 04 - Öltönygombolás 6 05 - Ing gallérjának gombolása

Részletesebben

Ruházati- és Öltözködési szabályzat

Ruházati- és Öltözködési szabályzat Ruházati- és Öltözködési szabályzat Az egyenruha viselése az együvétartozás, az egy testvéri közösség kinyilvánítása. Minden nemzetőrnek törekednie kell arra, hogy öltözéke mindig kifogástalan legyen és

Részletesebben

Szómagyarázat. Zsebek: Svédzseb Olyan zseb,ahol a zsebnyílás az oldalvonalról derékvonalig ferde irányba tart.

Szómagyarázat. Zsebek: Svédzseb Olyan zseb,ahol a zsebnyílás az oldalvonalról derékvonalig ferde irányba tart. Szómagyarázat Zsebek: Svédzseb Olyan zseb,ahol a zsebnyílás az oldalvonalról derékvonalig ferde irányba tart. Zsebfedős zseb A zseb nyílását takaró, esetleg rágombolható vagy nyomó kapoccsal ellátott fedőlap,

Részletesebben

I.sz.melléklet RUHA SZABÁLYZAT

I.sz.melléklet RUHA SZABÁLYZAT I.sz.melléklet RUHA SZABÁLYZAT Hatályosság és Alkalmazhatóság Ezen Ruha Szabályzat alkalmazandó minden hazai rendezésű MTáSZ versenyen és minden IDSF versenytánc eseményen. Az IDSF Elnöksége fenntartja

Részletesebben

MTáSZ Versenytánc Szakág Versenyszabályzat, 1. számú melléklet

MTáSZ Versenytánc Szakág Versenyszabályzat, 1. számú melléklet 1. sz. melléklet RUHASZABÁLYZAT HATÁLYOSSÁG ÉS ALKALMAZHATÓSÁG Ezen Ruhaszabályzat alkalmazandó minden WDSF versenytánc eseményen és minden MTáSZ versenyen. A WDSF Elnöksége fenntartja magának a jogot,

Részletesebben

www.triumph.hu www.shapesensation.hu Shape guide to go

www.triumph.hu www.shapesensation.hu Shape guide to go www.triumph.hu www.shapesensation.hu Shape guide to go TRENDI STÍLUS RAGYO GÓ FORMÁK! Legyen szó hétköznapi viseletről, randi szerelésről vagy elegáns irodai meg jelenésről, öltözködésünket rendszerint

Részletesebben

2006. 01. 31. Báli divat, báli körkép 2006. Jálics Petra Nõk Lapja Cafe

2006. 01. 31. Báli divat, báli körkép 2006. Jálics Petra Nõk Lapja Cafe 2006. 01. 31. Báli divat, báli körkép 2006 Jálics Petra Nõk Lapja Cafe Február a farsang hava, a bálok ideje. A következő hetekben egymást érik a különböző táncos rendezvények. Lássuk, milyen idén a divatos

Részletesebben

70/2012. (XII. 14.) BM rendelet

70/2012. (XII. 14.) BM rendelet - 1 - a rendészeti feladatokat ellátó személyek, valamint a fegyveres biztonsági őrök ruházati ellátására vonatkozó részletes szabályokról Az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyek tevékenységéről,

Részletesebben

MÁV-csoport Arculati kézikönyve II. RUHÁZAT

MÁV-csoport Arculati kézikönyve II. RUHÁZAT MÁV-csoport Arculati kézikönyve II. RUHÁZAT Tartalomjegyzék MÁV Zrt. Arculati kézikönyve II. RUHÁZAT 2 FÉRFI KOLLEKCIÓ 3 FÉRFI TÉLIKABÁT 4 FÉRFI ÁTMENETI KABÁT 5 FÉRFI ESŐKÖPENY 6 FÉRFI ZAKÓ 7 FÉRFI MELLÉNY

Részletesebben

Kiegészítő árjegyzék

Kiegészítő árjegyzék Kiegészítő árjegyzék Termék neve Kölcsönzési díj Foglaló Pótlás/Vételár Kaució 6 cm-es fehér cipő 2 000Ft 1 000Ft 6 000Ft 4 000Ft 7 cm-es fehér cipő 2 000Ft 1 000Ft 6 000Ft 4 000Ft 8 cm-es fehér cipő 2

Részletesebben

Kiegészítő árjegyzék

Kiegészítő árjegyzék Kiegészítő árjegyzék Termék neve Kölcsönzési díj Foglaló Pótlás/Vételár Kaució 6 cm-es fehér cipő 2 000Ft 1 000Ft 6 000Ft 4 000Ft 7 cm-es fehér cipő 2 000Ft 1 000Ft 6 000Ft 4 000Ft 8 cm-es fehér cipő 2

Részletesebben

78-84 85-92 93-98 99-104 105-110 60-64 65-70 71-75 76-84 85-98 86-91 92-97 98-103 104-112 113-120 63-67 67-72 73-77 78-82 83-87 88-92 93-97

78-84 85-92 93-98 99-104 105-110 60-64 65-70 71-75 76-84 85-98 86-91 92-97 98-103 104-112 113-120 63-67 67-72 73-77 78-82 83-87 88-92 93-97 Női felső, póló, ruha méretek meghatározása centiméterben Méretek XS/34/6 S/36/8-10 M/38/12-14 L/40-42/16-18 XL/42-44/20 Mell (cm) Derék (cm) Csípő (cm) 78-84 85-92 93-98 99-104 105-110 60-64 65-70 71-75

Részletesebben

kedvező áron többet BOMBA ÁR BOMBA ÁR mindennap! 2890 ft 2190 ft 1490 ft 1490 ft kevesebbért...

kedvező áron többet BOMBA ÁR BOMBA ÁR mindennap! 2890 ft 2190 ft 1490 ft 1490 ft kevesebbért... Őszi DIVAT kedvező áron többet kevesebbért... mindennap! mellény nőknek, műszőrméből, fekete vagy rózsaszín színben, S L blúz nőknek, divatos széles ujjakkal, rózsaszínben, BOMBA ÁR leggings nőknek, kockás

Részletesebben

Szómagyarázat. Zsebek: Svédzseb: Ennél a zsebtípusnál a zsebnyílás az oldalvonaltól a derékvonalig ferde irányba tart.

Szómagyarázat. Zsebek: Svédzseb: Ennél a zsebtípusnál a zsebnyílás az oldalvonaltól a derékvonalig ferde irányba tart. Szómagyarázat Zsebek: Svédzseb: Ennél a zsebtípusnál a zsebnyílás az oldalvonaltól a derékvonalig ferde irányba tart. Zsebfedős zseb: Ennél a zsebtípusnál a zseb nyílását rágombolható vagy nyomó kapoccsal

Részletesebben

Alkalmazási terület: 40 P. Megnevezés: 12M egységes rendészeti szolgálati ing, hosszú ujjú. Modellszám: 1021. Felhasználási terület: Rendvédelem

Alkalmazási terület: 40 P. Megnevezés: 12M egységes rendészeti szolgálati ing, hosszú ujjú. Modellszám: 1021. Felhasználási terület: Rendvédelem 12M egységes rendészeti szolgálati ing, hosszú ujjú 1021 Enyhén karcsúsított, különszabott dupla vállrészes, hátán két bőséghajtásos, hosszú ujjú, elején gombbal, gomblyukkal és klasszikus gallérral záródó

Részletesebben

Magyar joganyagok - 70/2012. (XII. 14.) BM rendelet - a rendészeti feladatokat ellátó 2. oldal (5) A rendészeti feladatokat ellátó személy hímzett azo

Magyar joganyagok - 70/2012. (XII. 14.) BM rendelet - a rendészeti feladatokat ellátó 2. oldal (5) A rendészeti feladatokat ellátó személy hímzett azo Magyar joganyagok - 70/2012. (XII. 14.) BM rendelet - a rendészeti feladatokat ellátó 1. oldal 70/2012. (XII. 14.) BM rendelet a rendészeti feladatokat ellátó személyek, valamint a fegyveres biztonsági

Részletesebben

Hangsúlyozd ki nőiességed!

Hangsúlyozd ki nőiességed! www.triumph.hu varázslatos dekoltázs formás FENÉK Hangsúlyozd ki nőiességed! VÁLASZD KI KEDVENC DARABOD Varázsolj magadnak vonzó dekoltázst, vékony derekat, lapos hasat, formás feneket a forradalmi Shape

Részletesebben

PPKE JÁK. Tahyné Dr. Kovács Ágnes

PPKE JÁK. Tahyné Dr. Kovács Ágnes PPKE JÁK Tahyné Dr. Kovács Ágnes A protokoll fogalma Csak a diplomáciában érvényes? A fogalom jelentheti: A hivatalos érintkezésekre, különösen a hivatalos rendezvényekre, meghívásokra, megbeszélésekre

Részletesebben

A belügyminiszter../2012. ( ) BM rendelete. a rendészeti feladatokat ellátó személyek ruházati ellátására vonatkozó részletes szabályokról

A belügyminiszter../2012. ( ) BM rendelete. a rendészeti feladatokat ellátó személyek ruházati ellátására vonatkozó részletes szabályokról 1 A belügyminiszter./2012. ( ) BM rendelete a rendészeti feladatokat ellátó személyek ruházati ellátására vonatkozó részletes szabályokról Az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyek tevékenységéről,

Részletesebben

a nap minden percében

a nap minden percében KÉNYELMES ÉS NŐIES a nap minden percében többet kevesebbért... mindennap! BOMBA ÁR szivacsos, kiemeli a dekoltázst, csipkével, 70B 85C tökéletes A MÉLYEN DEKOLTÁLT V-kivágású felsőkhöz BOMBA ÁR AZ AJÁNLAT

Részletesebben

A kiválasztott ruha méreteit, díszítését, postázását, fizetést az alábbi elérhetőségeken egyeztetheted:

A kiválasztott ruha méreteit, díszítését, postázását, fizetést az alábbi elérhetőségeken egyeztetheted: Hercegnők katalógusa Nincs mese HERCEGNŐ nélkül. Az igazi hercegnőnek egy bájos ruha elengedhetetlen kellék. Abban a pillanatban, ahogy magadra öltöd elkezdődik a csodás varázs. Ezer élményt élhetsz át

Részletesebben

Business traveller s lookbook

Business traveller s lookbook Business traveller s lookbook How to stay in style during a long journey without bringing the whole wardrobe? by Siklós Barbara Stílus coach Megjegyzés az olvasókhoz: ez a LOOKBOOK egy konkrét élethelyzethez,

Részletesebben

1956 MAGYAR NEMZETŐRSÉG ÖLTÖZKÖDÉSI UTASÍTÁSA. MN. Öltözködési utasítás 1

1956 MAGYAR NEMZETŐRSÉG ÖLTÖZKÖDÉSI UTASÍTÁSA. MN. Öltözködési utasítás 1 1956 MAGYAR NEMZETŐRSÉG ÖLTÖZKÖDÉSI UTASÍTÁSA 1 1956 Magyar Nemzetőrség formaruházata és rendfokozati jelzései Az 1956 Magyar Nemzetőrség szervezetéhez tartozó nemzetőrök formaruházata egységes, és egyértelműen

Részletesebben

1. A Ruházati Arculati Kézikönyv határozza meg azon ruházati elemeket és formákat, amelyet a munkavállalók egyen-,

1. A Ruházati Arculati Kézikönyv határozza meg azon ruházati elemeket és formákat, amelyet a munkavállalók egyen-, 4.sz. melléklet a MÁV Zrt. Kollektív Szerződéséhez A. A MÁV Zrt. munkavállalóinak egyen-, formaruházati ellátása I. Jogosultság 1. A Ruházati Arculati Kézikönyv határozza meg azon ruházati elemeket és

Részletesebben

felső nőknek, mintával krém vagy zöld színben, XS-XL méretekben 720 ft bomba ár leggings

felső nőknek, mintával krém vagy zöld színben, XS-XL méretekben 720 ft bomba ár leggings többet kevesebbért... mindennap! felső nőknek, mintával krém vagy zöld színben, méretekben 5 99 430 ft 100% pamut felső lányoknak, menta vagy sárga színben, a következő méretekben: bomba ár leggings lányoknak,

Részletesebben

FÉRFI PÓLÓ S-2XL-ig. Érvényes:

FÉRFI PÓLÓ S-2XL-ig. Érvényes: 1290 FÉRFI PÓLÓ NŐI PUHA KARDIGÁN X 2 990 LÁNY PUHA KARDIGÁN 2 490 FIÚ PUHA KARDIGÁN 2 990 FIÚ JOGGING ALSÓ 2 790 Érvényes: 2019.09.26 10.09. 4 490 NŐI RUHA 4 990 NŐI FŰZŐS BOKACIPŐ /pár, 36-41-ig 2 490

Részletesebben

Standard kollekció. WorkerPro

Standard kollekció. WorkerPro WorkerPro 8014 REX Férfi hosszú ujjú dzseki, kék Rejtett patentgombok elöl. Patentgombokkal állítható mandzsetta. 8064 ALEC Férfi hosszú ujjú félkabát, kék Rejtett patentgombok elöl. Fedeles zseb a mellkas

Részletesebben

FÉRFI ALSÓRUHÁZATI CIKKEK VAGY FEHÉRNEMŰK. Bodor Éva jegyzete alapján összeállította Irmai Tünde

FÉRFI ALSÓRUHÁZATI CIKKEK VAGY FEHÉRNEMŰK. Bodor Éva jegyzete alapján összeállította Irmai Tünde FÉRFI ALSÓRUHÁZATI CIKKEK VAGY FEHÉRNEMŰK Bodor Éva jegyzete alapján összeállította Irmai Tünde 2014.05.16. Férfi fehérneműk Nappali viseletű: ing, atlétatrikó, alsónadrág Férfi fehérneműk Hálóruházati:

Részletesebben

Ünnepi- és hétköznapi viseletek Ócsán. Bereczky Réka 6. b

Ünnepi- és hétköznapi viseletek Ócsán. Bereczky Réka 6. b Ünnepi- és hétköznapi viseletek Ócsán 6. b Meglátogattuk Barkóczi Sándorné Juliska nénit, aki a város legidősebb lakója. Ő még jól emlékszik a régi szokásokra és viseletekre, emlékeit szívesen megosztotta

Részletesebben

többet Őszi ajánlatok A KELLEMES NAPPALOKHOZ BOMBA ÁR mindennap! és a PIHENTETŐ ÉJSZAKÁKHOZ! 1490 ft kevesebbért...

többet Őszi ajánlatok A KELLEMES NAPPALOKHOZ BOMBA ÁR mindennap! és a PIHENTETŐ ÉJSZAKÁKHOZ! 1490 ft kevesebbért... Őszi ajánlatok A KELLEMES NAPPALOKHOZ és a PIHENTETŐ ÉJSZAKÁKHOZ! többet kevesebbért... mindennap! BOMBA ÁR téli női pizsama, nyomott mintával, különböző színekben, Az ajánlat 2017.11.17-től 2017.11.23-ig,

Részletesebben

2014.11.21. ILLEMTANI SZABÁLYOK ÉS PROTOKOLLÁRIS ELVÁRÁSOK A RENDEZVÉNYEKEN ELSŐ LÉPÉSEK HAZAI/NEMZETKÖZI RENDEZVÉNYEK

2014.11.21. ILLEMTANI SZABÁLYOK ÉS PROTOKOLLÁRIS ELVÁRÁSOK A RENDEZVÉNYEKEN ELSŐ LÉPÉSEK HAZAI/NEMZETKÖZI RENDEZVÉNYEK Rendezvényszervezés módszertana ILLEMTANI SZABÁLYOK ÉS PROTOKOLLÁRIS ELVÁRÁSOK A RENDEZVÉNYEKEN A rendezvényszervezés előre meghatározott célból, adott helyen és időben tartott összejövetelekkel kapcsolatos

Részletesebben

többet kevesebbért... mindennap! BOMBA blúz 1490 ft ruha 2190 ft BOMBA 1490 ft leggings tól ig,

többet kevesebbért... mindennap! BOMBA blúz 1490 ft ruha 2190 ft BOMBA 1490 ft leggings tól ig, Stílusos őszi divat kedvező áron többet kevesebbért... mindennap! blúz viszkóz, zsebbel és hosszított háttal, 34 44 BOMBA ÁR ruha kockás, virágos 36 44 BOMBA ÁR leggings bőr hatású, 2 fajta szövetmintázat,

Részletesebben

XS/34/6 S/36/8-10 M/38/12-14 L/40-42/16-18 XL/42-44/20

XS/34/6 S/36/8-10 M/38/12-14 L/40-42/16-18 XL/42-44/20 Női felső, póló, ruha méretek meghatározása centiméterben Méretek XS/34/6 S/36/8-10 M/38/12-14 L/40-42/16-18 XL/42-44/20 Mellbőség (cm) 78-84 85-92 93-98 99-104 105-110 Derékbőség (cm) 60-64 65-70 71-75

Részletesebben

Üzletek az Ön közelében is:

Üzletek az Ön közelében is: Pulóver 7990Ft helyett 3990Ft érvényes 013.1.09. és 1.15. között CVU MA / 13 50 A nyomtatási hibák lehetőségét fenntartjuk. Műszaki okokból színeltérések lehetségesek. Érvényes 013.1.09 1.15-ig, amíg a

Részletesebben

490 Ft-tól. Érvényes: GYERMEK RÖVID UJJÚ PÓLÓ. További termékeinket az /akcio oldalon találja. 100% pamut, méret: 3-14 éves korig

490 Ft-tól. Érvényes: GYERMEK RÖVID UJJÚ PÓLÓ. További termékeinket az /akcio oldalon találja. 100% pamut, méret: 3-14 éves korig Érvényes: 2018.03.01-14. GYERMEK RÖVID UJJÚ PÓLÓ méret: 3-14 éves korig 490 Ft-tól További termékeinket az /akcio oldalon találja. GYERMEK RÖVID UJJÚ PÓLÓ méret: 3-14 éves korig 490 Ft-tól baba méret:

Részletesebben

KATALÓGUS 2017 Márkás reklámtextil ADLER

KATALÓGUS 2017 Márkás reklámtextil ADLER KATALÓGUS 27 Márkás reklámtextil ADLER A MALFINIRŐL Minőségi anyagok, odafigyelés a részletekre, elegancia. Ez jellemzi a MALFINI luxus kollekció tagjait, amelynek köszönhetően már 5 éve elnyertük legigényesebb

Részletesebben

Ajánlat. Lángálló, vegyszerálló, antisztatikus védőruházat. Tisztelt Cím,

Ajánlat. Lángálló, vegyszerálló, antisztatikus védőruházat. Tisztelt Cím, Ajánlat Lángálló, vegyszerálló, antisztatikus védőruházat EK tanúsítvány: B-022/2014 Az elmúlt két évben számos, védőruhákra vonatkozó európai szabvány megváltozott. A magyar gyártók és felhasználók szempontjából

Részletesebben

Bringások, nyeregbe! Kellékek két kerékhez. NAPTÁRI HÉT: 16. ÉRVÉNYES: 2011. április 20-tól május 31-ig. 02 Női kerékpáros mez

Bringások, nyeregbe! Kellékek két kerékhez. NAPTÁRI HÉT: 16. ÉRVÉNYES: 2011. április 20-tól május 31-ig. 02 Női kerékpáros mez Városi kerekezők, hétvégi túrázók, sportkerékpározók, figyelem! A kerékpározás jóval több, mint a közlekedés egyik formája: egyszerre jelent élményt, kikapcsolódást és egészséges életformát. Egy szabályt

Részletesebben

MESÉS HÚSVÉT. többet BOMBA ÁR BOMBA ÁR. mindennap! 750 ft. kevesebbért... KEVESEBBÉRT, MINT GONDOLNÁD

MESÉS HÚSVÉT. többet BOMBA ÁR BOMBA ÁR. mindennap! 750 ft. kevesebbért... KEVESEBBÉRT, MINT GONDOLNÁD MESÉS HÚSVÉT KEVESEBBÉRT, MINT GONDOLNÁD többet kevesebbért... mindennap! BOMBA ÁR póló fiúknak, nyomott Mickey mintával, szürke-türkiz csíkos, BOMBA ÁR felső lányoknak, Jégvarázs nyomott mintával, fehér

Részletesebben

2 490 Ft Ft GYERMEK VAGY FELNŐTT PÓLÓ. Érvényes: Ft/db, többféle, gyermek méret: 3-14 éves korig, felnőtt méret: S-2XL-ig

2 490 Ft Ft GYERMEK VAGY FELNŐTT PÓLÓ. Érvényes: Ft/db, többféle, gyermek méret: 3-14 éves korig, felnőtt méret: S-2XL-ig Érvényes: 201009 2 990 GYERMEK VAGY FELNŐTT PÓLÓ /db, gyermek méret: 3-14 éves korig, felnőtt méret: S-2XL-ig FÉRFI BERMUDANADRÁG méret: S-3XL-ig 2 490 NŐI FARMERSHORT kőmosott, 2 490 LÁNYKA SHORT CSIPKÉVEL

Részletesebben

csupán ennyiért! többet BOMBA ÁRAKAT tökéletes választás sportoláshoz mindennap! KERESD A 750 Ft AZ AJÁNLAT től

csupán ennyiért! többet BOMBA ÁRAKAT tökéletes választás sportoláshoz mindennap! KERESD A 750 Ft AZ AJÁNLAT től KERESD A többet BOMBA kevesebbért... ÁRAKAT mindennap! ÜZLETEINKBEN! csupán ennyiért! színes felirattal, felirattal és nyomott mintával, szabadidőnadrág színes elemekkel, szabadidőnadrág AZ AJÁNLAT 2019.08.29-től

Részletesebben

Modelleírás: Alapanyag: A megrendelő kérése szerint. Alkalmazási terület: Megnevezés: Téli Dzseki. Felhasználási terület: Munkaruházat

Modelleírás: Alapanyag: A megrendelő kérése szerint. Alkalmazási terület: Megnevezés: Téli Dzseki. Felhasználási terület: Munkaruházat Téli Dzseki 1252 Egyenes vonalú, alja és ujja alja gumiház pántba fogott, vatelinnel bélelt dzseki. Elején 1-1 db húzózárral záródó mellzseb és 1-1 db alsó ferde benyúlású egyszegélyes bevágott zseb található.

Részletesebben

Őszi trendek. BOMBAJÓ ÁRAKON többet 1490 FT 1090 FT 1790 FT 2890 FT. mindennap! kevesebbért... ROJTOS CSŐSÁL. sapka.

Őszi trendek. BOMBAJÓ ÁRAKON többet 1490 FT 1090 FT 1790 FT 2890 FT. mindennap! kevesebbért... ROJTOS CSŐSÁL. sapka. Őszi trendek BOMBAJÓ ÁRAKON többet kevesebbért... mindennap! ROJTOS CSŐSÁL rózsaszín vagy szürke színben 1090 FT sapka női, fonott mintával és pomponnal, világos- vagy sötétszürke színben CSŐSÁL fonott

Részletesebben

kevesebből, mint gondolnád

kevesebből, mint gondolnád KERESD A többet BOMBA kevesebbért... ÁRAKAT mindennap! ÜZLETEINKBEN! kevesebből, mint gondolnád pulóver vagy farmernadrág pulóver Star Wars farmernadrág elasztánnal, enyhén koptatott, pulóver vagy farmernadrág

Részletesebben

Praktikus fejlesztések

Praktikus fejlesztések ÚJ! DeLaval ruházat munkaruha választék professzionális tejtermelőknek DeLaval Praktikus fejlesztések Erősebb cipzár és erősebb cipzár védelem, mely megakadályozza a cipzár esetleges eltörését az overál

Részletesebben

az ünnepi CSAPJ LE többet ajándékokra! BOMBA ÁR 1490 FT BOMBA ÁR 2190 FT mindennap! kevesebbért...

az ünnepi CSAPJ LE többet ajándékokra! BOMBA ÁR 1490 FT BOMBA ÁR 2190 FT mindennap! kevesebbért... BOMBA ÁR plüssmackó különböző színekben, 75 cm magas CSAPJ LE az ünnepi ajándékokra! többet kevesebbért... mindennap! pulóver csecsemőknek, kislányoknak, rózsaszín és krém színben 74-92 cm méretben BOMBA

Részletesebben

A TÁPIÓSZŐLŐSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK LAPJA. 20. évfolyam KÜLÖNSZÁM június

A TÁPIÓSZŐLŐSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK LAPJA. 20. évfolyam KÜLÖNSZÁM június A TÁPIÓSZŐLŐSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK LAPJA 20. évfolyam KÜLÖNSZÁM 2017. június 2 TÁPIÓSZŐLŐSI HÍRADÓ KÜLÖNSZÁM 2017. június Beköszöntő Szeretettel köszöntjük falunk, Tápiószőlős minden kedves

Részletesebben

Jóváhagyom: Kecskemét 2014. október 25. Zetényi Csukás D. László mk. dandártábornok. Országos Parancsnok ÖLTÖZKÖDÉSI UTASÍTÁS

Jóváhagyom: Kecskemét 2014. október 25. Zetényi Csukás D. László mk. dandártábornok. Országos Parancsnok ÖLTÖZKÖDÉSI UTASÍTÁS Jóváhagyom: Kecskemét 2014. október 25. Zetényi Csukás D. László mk. dandártábornok Országos Parancsnok ÖLTÖZKÖDÉSI UTASÍTÁS Kárpát-medencei Nemzetőrség formaruházata és rendfokozati jelzései Az Kárpát-medencei

Részletesebben

Népviselet öltözködés és ruházat Tárnokon

Népviselet öltözködés és ruházat Tárnokon Népviselet öltözködés és ruházat Tárnokon A népviselet tükrözi viselője korát, nemét, társadalmi rangját, foglalkozását, etnikai hovatartozását, szülő-, lakóhelyéhez, ill. tájhoz, régióhoz való kötödését.

Részletesebben

www.bonprix.hu Tel: 06-1 814 9999 150_Ft 2012-ES DIVAT Ruha 5.999_ Hosszú kötött kardigán lásd a 19. oldalon lásd a 19. oldalon

www.bonprix.hu Tel: 06-1 814 9999 150_Ft 2012-ES DIVAT Ruha 5.999_ Hosszú kötött kardigán lásd a 19. oldalon lásd a 19. oldalon 150_Ft 2012-ES DIVAT Ruha 5.999_ lásd a 19. oldalon Hosszú kötött kardigán lásd a 19. oldalon HU.SK3F Érvényes 2012.09.01-től 2013.03.31-ig 2012PM05,00 További információt a főkatalógusban talál vagy a

Részletesebben

A pályázati téma rövid bemutatása

A pályázati téma rövid bemutatása A pályázati téma rövid bemutatása Törökség (török-örökség) kollekció A Törökség kollekció megtervezéséhez Eger város gazdag történelme adta az inspirációt: az a közel száz évig tartó török uralom, mely

Részletesebben

ÁRLISTA 2018 Érvényes december 31-ig

ÁRLISTA 2018 Érvényes december 31-ig ÁRLISTA 2018 Érvényes 2018. december 31-ig Méretre készült ruhák Szoknya gumis derekú rugalmas szoknya, slicc nélkül, béleletlen 4.500 Ft gumis derekú rugalmas szoknya, slicc nélkül, bélelt 5.500 Ft alapszoknya,

Részletesebben

MELEG ÉS DIVATOS. többet. csupán ennyiért! 2890 FT BOMBA ÁR BOMBA ÁR BOMBA ÁR BOMBA ÁR. kevesebbért... kapucnis kabát. kapucnis kabát.

MELEG ÉS DIVATOS. többet. csupán ennyiért! 2890 FT BOMBA ÁR BOMBA ÁR BOMBA ÁR BOMBA ÁR. kevesebbért... kapucnis kabát. kapucnis kabát. MELEG ÉS DIVATOS csupán ennyiért! többet kevesebbért... mindennap! nnap! kapucnis dzseki fi ú k n a k narancssárga vagy kék 98-122 cm kapucnis dzseki csecsemőknek, fiúknak szürke vagy sötétkék 80-92 cm

Részletesebben

Maison Martin Margiela With H&M LADIES N 1. Paplankabát: Tükörgömbös legging: Plexi telitalpú cipő:

Maison Martin Margiela With H&M LADIES N 1. Paplankabát: Tükörgömbös legging: Plexi telitalpú cipő: LADIES N 1 Paplankabát: 69990 Tükörgömbös legging: 9990 Plexi telitalpú cipő: 59990 LADIES N 2 Body bevarrt melltartóval: 9990 Túlméretezett farmer: 14990 Cukorka ékszertáska: 12990 LADIES N 3 Túlméretezett

Részletesebben

FELSZERELÉS ISKOLAI. példás áron. többet. bomba ár. bomba ár. mindennap! 720 ft ft. kevesebbért...

FELSZERELÉS ISKOLAI. példás áron. többet. bomba ár. bomba ár. mindennap! 720 ft ft. kevesebbért... ISKOLAI FELSZERELÉS példás áron többet kevesebbért... mindennap! bomba ár Pulóver mintás, fehér vagy fekete színben, 98-164 cm 720 ft 720 ft bomba ár Felső csillogós mintával, krémszínű vagy rózsaszín,

Részletesebben

őszi kollekciók Új, kényelmes többet 1490 ft mindennap! AZ AJÁNLAT től ig, kevesebbért... BOMBA ÁR pulóver

őszi kollekciók Új, kényelmes többet 1490 ft mindennap! AZ AJÁNLAT től ig, kevesebbért... BOMBA ÁR pulóver többet kevesebbért... mindennap! Új, kényelmes őszi kollekciók BOMBA ÁR pulóver V-nyakú vagy dekoratív sávokkal alul, AZ AJÁNLAT 2018.09.21-től 2018.10.04-ig, ILLETVE A KÉSZLET EREJÉIG ÉRVÉNYES. TÖBBET

Részletesebben

W O R K W E A R M A D E R E A L

W O R K W E A R M A D E R E A L KATALÓGUS 2017 WORKWEAR MADE REAL A RIMECK munkaruha ötvözi a szuper-ellenálló szövetet és minőségi szaktudást, az ADLER reklámtexil hátterével, szolgáltatásaival és hírnevével. A RIMECK munka és kantáros

Részletesebben

március 21-től MÉG TÖBBET a divatért. Több divat, nagyobb választék. TÖBBET a KiK-től. Ruha Méret: 36-48,

március 21-től MÉG TÖBBET a divatért. Több divat, nagyobb választék. TÖBBET a KiK-től. Ruha Méret: 36-48, www.kik.hu 2018. március 21-től MÉG TÖBBET a divatért. Több divat, nagyobb választék. TÖBBET a KiK-től. Ruha Méret: 36-48, Póló Méret: 36-48, VIRÁGOS stílus A KiK-KEL Öv Hossz: kb. 85-105 cm, csak 1290,-/db

Részletesebben

Schola Catholica Kamarakórus

Schola Catholica Kamarakórus SÁROGÁRD VÁROSI KATOLIKUS KÓRUS Schola Catholica Kamarakórus Alapszabályzat Írta kórus vezetősége 2009.05.20. napján. Az alapszabály pontokban összefoglalja a tagok és a vezetőség feladatát, jogait, a

Részletesebben

ÜZLETI PROTOKOLL ÉS MARKETING ISMERETEK SÚLYA, SZEREPE A KISVÁLLALKOZÁSOK PIACI EREDMÉNYESSÉGÉBEN. Görög Ibolya c.főiskolai docens www.gprotokoll.

ÜZLETI PROTOKOLL ÉS MARKETING ISMERETEK SÚLYA, SZEREPE A KISVÁLLALKOZÁSOK PIACI EREDMÉNYESSÉGÉBEN. Görög Ibolya c.főiskolai docens www.gprotokoll. ÜZLETI PROTOKOLL ÉS MARKETING ISMERETEK SÚLYA, SZEREPE A KISVÁLLALKOZÁSOK PIACI EREDMÉNYESSÉGÉBEN. Görög Ibolya c.főiskolai docens www.gprotokoll.hu MIÉRT KELL A PROTOKOLL?? A hitelesség feltétele: európaiság

Részletesebben

ŐSZI BŰBÁJ Csillogás a javából: az új őszi trendek izgalmas részletekkel és puha darabokkal bűvölnek el mindenkit Ft MELLÉNY.

ŐSZI BŰBÁJ Csillogás a javából: az új őszi trendek izgalmas részletekkel és puha darabokkal bűvölnek el mindenkit Ft MELLÉNY. Érvényes 2017. 08. 31-2017. 09. 10-ig takko.com MELLÉNY Méret: 36-46 Csak 2017. 09. 10-ig Normál ár: 6490 Ft ŐSZI BŰBÁJ Csillogás a javából: az új őszi trendek izgalmas részletekkel és puha darabokkal

Részletesebben

NŐI MUNKARUHA FELSŐFOKON

NŐI MUNKARUHA FELSŐFOKON NŐI MUNKARUHA FELSŐFOKON 2 3 EMELD STÍLUSOD EGY MAGASABB SZINTRE 702 MODELL karcsúsított fazon, elöl kihajtott gallérral, választható színű díszítéssel, matt ezüst gombozással Méretek: XS-XL-ig ÚJ RÖVID

Részletesebben

AJÁNLATOK. többet. a hideg napokra is! BOMBA ÁR BOMBA ÁR BOMBA ÁR. mindennap! 2890 ft ft. kevesebbért...

AJÁNLATOK. többet. a hideg napokra is! BOMBA ÁR BOMBA ÁR BOMBA ÁR. mindennap! 2890 ft ft. kevesebbért... Szívet melengető AJÁNLATOK a hideg napokra is! többet kevesebbért... mindennap! télikabát fiúknak, kék vagy tengerészkék lányoknak, szőrmés kapucnival, kék vagy piros színben 2890 ft télikabát szőrmés

Részletesebben

Délnyugat - Magyarország legnagyobb kínálatával várjuk mindazon nõket és már a férfiakat

Délnyugat - Magyarország legnagyobb kínálatával várjuk mindazon nõket és már a férfiakat A z Elizabeth N. Divatházban elkészítettük a 2006-os év újmodelljeit. A jövõ év slágere lesz a gyûrt orgonából és gyûrt szaténból készült ruhák és ugyan ebbõl az anyagból készült férfiöltönyök. A Divatház

Részletesebben

MÉG TÖBBET. a divatért április 18-tól. Póló Méret: 34-48, Több divat, több választék, MÉG TÖBBET a KiK-nél.

MÉG TÖBBET. a divatért április 18-tól. Póló Méret: 34-48, Több divat, több választék, MÉG TÖBBET a KiK-nél. www.kik.hu 2018. április 18-tól Póló Méret: 34-48, MÉG TÖBBET a divatért. Több divat, több választék, MÉG TÖBBET a KiK-nél. Farmer Méret: 34-48, csak 4890,-/db Top Méret: 34-48, DIVATOS KÜLSŐ megvehető

Részletesebben

Ajánlataink között érvényesek. Nagy választék kalandból. További akcióinkat az auchan.hu oldalon is megtalálja.

Ajánlataink között érvényesek. Nagy választék kalandból. További akcióinkat az auchan.hu oldalon is megtalálja. További akcióinkat az auchan.hu oldalon is megtalálja. Lányka hosszú ujjú póló többféle, méret: 3-8 éves korig 2 490 Ft méret: 10-14 éves korig 2 990 Ft Lányka kertésznadrág többféle, méret: 3-8 éves korig

Részletesebben

Leltári szám: 2008. 2. 1-2. Darab: 2 Elhelyezés: történeti tárgyi gyűjtemény, 1956-os gyűjt. Megnevezés: Vasládika kulccsal

Leltári szám: 2008. 2. 1-2. Darab: 2 Elhelyezés: történeti tárgyi gyűjtemény, 1956-os gyűjt. Megnevezés: Vasládika kulccsal Leltári szám: 2008. 2. 1-2. Darab: 2 Elhelyezés: történeti tárgyi Megnevezés: Vasládika kulccsal Anyag, technika: vas, kézi kovácsolás Méret, terjedelem: m: 12,5 cm, sz: 25,3 cm, h: 30 cm Készítés helye,

Részletesebben

FÉRFI FELSŐRUHÁZATI KONFEKCIÓÁRUK VÁLASZTÉKA

FÉRFI FELSŐRUHÁZATI KONFEKCIÓÁRUK VÁLASZTÉKA FÉRFI FELSŐRUHÁZATI KONFEKCIÓÁRUK VÁLASZTÉKA Bodor Éva Áruismeret jegyzete alapján Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Öltöny Az öltöny azonos színű és mintázatú anyagból készült zakó, nadrág és mellény

Részletesebben

Írta: Szlobonyik Hanna november 06. csütörtök, 08:00 - Módosítás: november 06. csütörtök, 09:35

Írta: Szlobonyik Hanna november 06. csütörtök, 08:00 - Módosítás: november 06. csütörtök, 09:35 Válaszd ki a neked tetsző színt és tudd meg, mennyire illik hozzád, mivel kombináld és mikor viseld! Színezd ki a napjaid az idei év legdivatosabb árnyalataival! {loadposition user5} Az arany Az igazán

Részletesebben

Érvényes 2014.09.22 28-ig, amíg a készlet tart. Érvényes 2014. 09.22. és 09.28. között Különböző színekben kapható

Érvényes 2014.09.22 28-ig, amíg a készlet tart. Érvényes 2014. 09.22. és 09.28. között Különböző színekben kapható helyett rátétdíszítéssel, Különböző színekben kapható CVU MA 16 / 14 39 A nyomtatási hibák lehetőségét fenntartjuk. Műszaki okokból színeltérések lehetségesek. Érvényes 2014.09.22 28-ig, amíg a készlet

Részletesebben

ÖLTÖZKÖDÉSI UTASÍTÁS

ÖLTÖZKÖDÉSI UTASÍTÁS ÖLTÖZKÖDÉSI UTASÍTÁS Kárpát-medencei Nemzetőrség formaruházata és rendfokozati jelzései A Kárpát-medencei Nemzetőrség szervezetéhez tartozó nemzetőrök formaruházata egységes, és egyértelműen elkülönül

Részletesebben

ballagóruha katalógus MRSALE 100% g a r a n c i a 1év

ballagóruha katalógus MRSALE 100% g a r a n c i a 1év ballagóruha katalógus 1év 100% g a r a n c i a MRSALE Kedves Tanárnő és Tanár úr! A ballagó, szalagavató ruha beszerzésével gondjai vannak? - Nem jó a ruha mindenkire? - Nem készül el időben? - Túl drága?

Részletesebben

Helló suli! Ajánlataink között érvényesek.

Helló suli! Ajánlataink között érvényesek. Helló suli! 2. 5. 6. 7. 4. 8. Lányka körsál többféle, egy méret 390 Ft 2. Lányka hosszú ujjú póló 10-14 éves korig 1 490 Ft Lányka nadrág többféle, méret: 3-8 éves korig 1 990 Ft 10-14 éves korig 2 490

Részletesebben

www.royalnyelviskola.hu 00-36-96-550-550 Öltözködés

www.royalnyelviskola.hu 00-36-96-550-550 Öltözködés Hungarian aktatáska alsónemű alsószoknya anorák ápolatlan átmeneti kabát átöltözik bársony bélés blézer blúz bő bőr bőrcipő boxeralsó bugyi cicanadrág cipő csíkos csipke csizma csokornyakkendő dzseki egyberuha

Részletesebben

Szívből. meglepetések! többet. jövő. mindennap! 1090 ft. 720 ft. kevesebbért...

Szívből. meglepetések! többet. jövő. mindennap! 1090 ft. 720 ft. kevesebbért... Szívből jövő meglepetések! többet kevesebbért... mindennap! PÁRNA valentin-napi motívummal, különböző mintákkal, 40 x 40 cm TAKARÓ 1490 ft valentin-napi motívummal, különböző mintákkal, 130 x 170 cm 2

Részletesebben

Szerkesztés-modellezés

Szerkesztés-modellezés OV Szerkesztés-modellezés 11. évfolyam /11.a, 12.e osztályok/ A vizsgára vonatkozó szabályok: A vizsga típusa: gyakorlati + szóbeli - A tanuló egy szerkesztési feladatot kap adott témakörből az évfolyam

Részletesebben

HORECA MARKETEX. A külső megfog, a belső megtart, a jó dekoráció HOZZÁLÁNCOL. www.horecamarketex.hu

HORECA MARKETEX. A külső megfog, a belső megtart, a jó dekoráció HOZZÁLÁNCOL. www.horecamarketex.hu HORECA MARKETEX A külső megfog, a belső megtart, a jó dekoráció HOZZÁLÁNCOL www.horecamarketex.hu A mosoly után a legfontosabb: munkatársai megjelenése Forma és munkaruházat Szakácsoktól a londinerekig

Részletesebben

2009. 02. 07. Mesebeli bál az Operaházban. Operabáli divatkörkép 2008. Jálics Petra Nõk Lapja Cafe

2009. 02. 07. Mesebeli bál az Operaházban. Operabáli divatkörkép 2008. Jálics Petra Nõk Lapja Cafe 2008. 03. 05. 2008. 03. 05. 2008. 03. 05. 2009. 02. 07. Mesebeli bál az Operaházban Operabáli divatkörkép 2008. Jálics Petra Nõk Lapja Cafe Idén február 2-án rendezték meg a Budapesti Operabált, amely

Részletesebben

többet TÖBB SZÁZ TERMÉK MÉG ALACSONYABB ÁRON! MOSTANTÓL, EGÉSZ ÉVBEN! mindennap! 1490 Ft kevesebbért...

többet TÖBB SZÁZ TERMÉK MÉG ALACSONYABB ÁRON! MOSTANTÓL, EGÉSZ ÉVBEN! mindennap! 1490 Ft kevesebbért... TÖBB SZÁZ TERMÉK MÉG ALACSONYABB ÁRON! MOSTANTÓL, EGÉSZ ÉVBEN! többet kevesebbért... mindennap! farmernadrág fiúknak, gumírozott szárral, világoskék vagy sötétkék színben, 128 164 cm Ft Az ajánlat 2018.01.26

Részletesebben

Tornaruha.

Tornaruha. Tornaruha www.fess.hu fess@fess.hu info@fess.hu Csiszi-csoszi Rachel Rachel lányka, női ujjatlan tornamez színei: színminta szerint bármilyen üni (egyszínű), mintás vagy fényes leírása: ujjatlan, háta

Részletesebben

2014. évi NKA pályázat leírókartonjai

2014. évi NKA pályázat leírókartonjai 2014. évi NKA pályázat leírókartonjai 1. Leltári szám 2014. 17. 1. 2. Megnevezés csavarítókendő - női fejviselet 4. Leírás, használat/tartalom Színes gyapjúfonalból (fehér, zöld, világoskék, barna, piros,

Részletesebben

Mesés kollekciók. szere he ő árakon. a legkisebbeknek. többet. 360 Ft. mindennap! AZ AJÁNLAT től ig, kevesebbért...

Mesés kollekciók. szere he ő árakon. a legkisebbeknek. többet. 360 Ft. mindennap! AZ AJÁNLAT től ig, kevesebbért... Mesés kollekciók a legkisebbeknek többet kevesebbért... mindennap! szere he ő árakon AZ AJÁNLAT 2019.05.09-től 2019.05.15-ig, ILLETVE A KÉSZLET EREJÉIG ÉRVÉNYES. BOMBA ÁR 360 Ft body 100% pamut vagy magas

Részletesebben

Mindezen tapasztalatok és tudás együttes eredményeként születtek meg a Stiluscoach.hu és az Életstylist.hu weboldalak.

Mindezen tapasztalatok és tudás együttes eredményeként születtek meg a Stiluscoach.hu és az Életstylist.hu weboldalak. Siklós Barbara vagyok, stílus coach, business és life coach. Célom, hogy segítsek a nőknek felfedezni és kiteljesíteni képességeiket, összehangolni személyiségüket öltözködésükkel, megtalálni a külsőbelső

Részletesebben

MESÉS. ISKOLAKEZDÉS mindig alacsony áron! többet ft. mindennap! AZ AJÁNLAT től ig, kevesebbért...

MESÉS. ISKOLAKEZDÉS mindig alacsony áron! többet ft. mindennap! AZ AJÁNLAT től ig, kevesebbért... többet kevesebbért... mindennap! MESÉS ISKOLAKEZDÉS mindig alacsony áron! BOMBA ÁR kapucnis pulóver nyomott mintával cipzáros vagy fiúknak BOMBA ÁR jeggings vagy farmernadrág jeggings koptatott hatású

Részletesebben

Üzletek az Ön közelében is:

Üzletek az Ön közelében is: CVU MA 02 / 14 11 A nyomtatási hibák lehetőségét fenntartjuk. Műszaki okokból színeltérések lehetségesek. Érvényes 2014.03.10. és 03.16., amíg a készlet tart. Pulóver vagy kardigán, pamutkeverék 7990Ft

Részletesebben

A Közép-Európában előforduló egyes bőrtípusok jellemző tulajdonságai. Jellegzetességek I. bőrtípus II. bőrtípus III. bőrtípus IV.

A Közép-Európában előforduló egyes bőrtípusok jellemző tulajdonságai. Jellegzetességek I. bőrtípus II. bőrtípus III. bőrtípus IV. Védekezzünk a napsugárzás káros hatásaival szemben Napsugárzásra egészségünk megőrzése érdekében is szükségünk van. A napsugarak egy része azonban káros. Ennek a káros sugárzásának valamennyien ki vagyunk

Részletesebben

ESKÜVŐI ÁRLISTA 2015 GANGEL BENJAMIN

ESKÜVŐI ÁRLISTA 2015 GANGEL BENJAMIN ESKÜVŐI ÁRLISTA 2015 GANGEL BENJAMIN Kedves Vőlegény! Ebben az anyagban a 2015-es év esküvői ruházatára vonatkozó árakat, kedvezményeket illetve a termékekkel kapcsolatos információkat foglaltam össze

Részletesebben

a hűvösebb napokra! többet SZÍVMELENGETŐ ÁRON BOMBA ÁR mindennap! 2190 ft kevesebbért...

a hűvösebb napokra! többet SZÍVMELENGETŐ ÁRON BOMBA ÁR mindennap! 2190 ft kevesebbért... Divatos darabok SZÍVMELENGETŐ ÁRON a hűvösebb napokra! többet kevesebbért... mindennap! BOMBA ÁR pulóver szürke, rózsaszín vagy krémszínben XS XL Az ékszerek és kiegészítők külön kaphatók, a készlet erejéig.

Részletesebben

KATALÓGUS MINŐSÉGI TEXTIL

KATALÓGUS MINŐSÉGI TEXTIL BROTHER MIKLÓS KFT. 1135 Budapest, Kis Gömb u. 22. Tel.: 00 36 1 412 1766 Fax.: 00 36 1 412 1767 E-mail: info@brothermiklos.hu Web: www.brothermiklos.hu 2010 KATALÓGUS MINŐSÉGI TEXTIL If Amit you csak

Részletesebben

8990 Ft SZÍNESEN A TÉLBE PARKA KABÁT. Szomorú évszak? Dehogyis! Puha, meleg és tarkabarka ruhák a hideg időjáráshoz.

8990 Ft SZÍNESEN A TÉLBE PARKA KABÁT. Szomorú évszak? Dehogyis! Puha, meleg és tarkabarka ruhák a hideg időjáráshoz. Érvényes 07. 09. 8-07. 0. 08-ig takko.com PARKA KABÁT levehető szőrmeutánzattal Méret: 36-6 8990 Ft Csak 07. 0. 08-ig Normál ár: 990Ft SZÍNESEN A TÉLBE Szomorú évszak? Dehogyis! Puha, meleg és tarkabarka

Részletesebben

ÖLTÖZKÖDÉSI UTASÍTÁSA

ÖLTÖZKÖDÉSI UTASÍTÁSA Jóváhagyom: Budapest 2014. március 15. v.l. Dömötör Zoltán vezérezredes elnök-főparancsnok 1956 MAGYAR NEMZETŐRSÉG ÖLTÖZKÖDÉSI UTASÍTÁSA 1 1956 Magyar Nemzetőrség formaruházata és rendfokozati jelzései

Részletesebben

KÖNNYŰIPARI ALAPISMERETEK

KÖNNYŰIPARI ALAPISMERETEK É RETTSÉGI VIZSGA 2005. október 24. KÖNNYŰIPARI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA 2005. október 24., 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI

Részletesebben

Ízelítő a magyar gyalogság egyenruháiból az 1800-as években Csak belső használatra összeállította: Udovecz György

Ízelítő a magyar gyalogság egyenruháiból az 1800-as években Csak belső használatra összeállította: Udovecz György 1 Ízelítő a magyar gyalogság egyenruháiból az 1800-as években Csak belső használatra összeállította: Udovecz György gyalogsági zubbony 1798-1808 között kép: Ottenfeld Magyar gránátos és tiszt 1805-ből,

Részletesebben

A SZERB ANTAL GIMNÁZIUM

A SZERB ANTAL GIMNÁZIUM A SZERB ANTAL GIMNÁZIUM DIÁKJAINAK ETIKAI KÓDEXE átdolgozása készült: 2011. október Elfogadta: a Szerb Antal Gimnázium nevelőtestülete 2011. október 24-én Elfogadta: a Szerb Antal Gimnázium diákönkormányzata...

Részletesebben

Munkafüzet I. Évszakváltó ruhatártervező füzet. 1. Tervek. 4. Tevékenységek. 2. Testi változások. 5. Elképzelések. 3. Stílusváltás

Munkafüzet I. Évszakváltó ruhatártervező füzet. 1. Tervek. 4. Tevékenységek. 2. Testi változások. 5. Elképzelések. 3. Stílusváltás Évszakváltó ruhatártervező füzet Munkafüzet I. 1. Tervek Mielőtt nekilátnál ruhatárad tervezésének, gondold végig, hogy milyennek ígérkezik számodra a következő évszak. 1. A tavalyhoz hasonlóan telnek

Részletesebben

MÉG TÖBBET karácsonyra.

MÉG TÖBBET karácsonyra. www.kik.hu MÉG TÖBBET karácsonyra. Több divat, több választék, MÉG TÖBBET a KiK-nél. 2018. november 14-től Karácsonyi felső Sapka 1590,-től Sál csak 1890,- Pulóver Méret: 36-48, csak 2490,- Fülmelegítő

Részletesebben

Nadrág, mellesnadrág Nadrág Modell:011 Leírás: 2 elejezseb 1 farzseb 1 collostokzseb gombos slicc

Nadrág, mellesnadrág Nadrág Modell:011 Leírás: 2 elejezseb 1 farzseb 1 collostokzseb gombos slicc Nadrág, mellesnadrág Nadrág Modell:011 Leírás: 2 elejezseb 1 farzseb 1 collostokzseb gombos slicc 559 - sötétkék - 100% PM - 280 565 - bordó - 100% PM - 260 570 - búzavirágkék - 100%PM - 260 583 - mohazöld

Részletesebben