FÉRFI FELSŐRUHÁZATI KONFEKCIÓÁRUK VÁLASZTÉKA

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "FÉRFI FELSŐRUHÁZATI KONFEKCIÓÁRUK VÁLASZTÉKA"

Átírás

1 FÉRFI FELSŐRUHÁZATI KONFEKCIÓÁRUK VÁLASZTÉKA Bodor Éva Áruismeret jegyzete alapján Készítette: Friedrichné Irmai Tünde

2 Öltöny Az öltöny azonos színű és mintázatú anyagból készült zakó, nadrág és mellény együttese. Minden olyan ruházat, mely ezt az egységet megtöri, már zakó-nadrág kombinációnak számít. Az öltöny egy sokkal elegánsabb, zártabb, ünnepélyesebb ruhadarab, mint a zakónadrág kombináció. Ma viselt öltöny típusok elődei a 19. század első felében kezdtek megjelenni.

3 JELLEMZŐI Az öltöny jellemzően férfiak által viselt két- vagy háromrészes öltözet, amely zakóból, nadrágból és (ha háromrészes öltönyről van szó) mellényből áll.

4 A zakó gombolásától függően (lásd egysoros zakó, ill. kétsoros zakó) beszélünk egy-, illetve kétsoros öltönyről.

5 Különbséget teszünk a sportos és a klasszikus öltönyszabás között, továbbá attól függően, hogy milyen alkalomból viselik, megkülönböztetünk szabadidős, utcai, üzleti és városi öltönyt, valamint reprezentációs öltönyöket (pl. frakköltönyt, zsakett öltönyt, szmokingöltönyt). Az aktuális évszaknak megfelelően van nyári és téli öltöny is.

6 SZMOKING A szmoking nem más, mint egy alkalmi öltöny. A szmokingkabát különlegessége, hogy selyemtükör gallért kap. Elengedhetetlen kiegészítői a keményített ing, ami fehér vagy krémszínű, gallérjának végei pedig visszahajlanak. Elhagyhatatlan még ehhez az elegáns ruházathoz a fekete csokornyakkendő és a bőr- vagy lakkcipő. A nadrág két oldalát selyemcsík díszíti, a szmokingkabát alá pedig mellényt vagy spanyolövet szokás felvenni. Ha egy esemény meghívóján black tie megjelölés szerepel, akkor az urak mindenképpen James Bond kedvenc összeállítását öltsék magukra!

7 FRAKK A szmokingnál már csak egy kifinomultabb férfiviselet létezik, és az nem más, mint a frakk. Ennek a fő különlegessége szintén a kabátjában rejlik. Elől derékig ér, hátul viszont egészen a térdig, és fecskefarok szerűen végződik. Kigombolva hordják ezt a két gombsoros felsőt, úgy, hogy kilátszódik a keményített ingmell. Ehhez fehér csokornyakkendőt kötnek, és kifényesített fekete lakkcipőt hordanak. A frakk hagyományosan - a nadrággal együtt - fekete, de menyegzőkön fehér és krémszínben is előfordul. Igazi ünnepi öltözet, amit a legkülönlegesebb alkalmakon viselnek, például esküvőkön és bálokon. Ilyenkor a meghívókon is a white tie jelölés hívja fel a vendégek figyelmét a kivételesen alkalmi öltözet használatára. Egy cilinderrel még ezt a hatást is fokozni lehet.

8 ZSAKETT A zsakett - más néven a zubbonyka - kabátja a frakkhoz hasonlóan elől rövidre van vágva, hátul pedig hosszú. Ehhez a fekete zakóhoz fekete mellényt párosítanak és szűk csíkos nadrágot. Vőlegények, tanúk és örömapák szokták magukra ölteni ezt az angliai eredetű öltözéket. Igazán különleges és egyedi megjelenést biztosít viselőinek.

9 Vásárlása Egy öltöny vásárlásakor fontos, hogy merre is keressük. Először általában mindenki meghatároz magában egy összeget, hogy mennyit tud szánni az öltönyre, és az alapján válogat. Sose legyen túl olcsó az öltöny, mert az ár és a minőség itt is arányos. Egy öltöny beszerzésekor nagyon fontos a méret. Az sem jó, ha az öltöny túl bő, de az sem, ha túl szűk, ezért 2-3-t is fel kell próbálni.

10 Az alapruhatár öltöny típusai Tengerészkék öltöny A legjobban kihasználható öltöny, mivel gyakorlatilag minden férfinak jól áll és szinte mindenféle inggel, nyakkendővel viselhetjük, ezért szerte a világon igen kedvelt és gyakori viseletnek számít. Megtalálható mind az angolos, mind az olaszos stílusú ruhákat viselők gardróbjában. A zakóhoz vagy nadrághoz külön is könnyű öltözni, például a tengerészkék zakóhoz farmer és fehér póló igazán jó választás. Ha szekrényében csak egy öltöny típusnak van helye, mindenképpen ez a darab a legjobb választás.

11 Szürke öltöny Erről az öltöny színről az emberek többségének az üzletemberek jutnak eszébe. Ha nem variálják színes, divatmintás nyakkendővel vagy egyéb kiegészítővel, viselője túl komoly, megközelíthetetlen ember benyomását keltheti. A szürke öltöny zakóját és nadrágját már nehezebb külön használni, de a feketével vagy fehérrel való kombináció jó megoldás lehet.

12 Csíkos öltöny A hajszálcsíkos öltöny képéhez a nagyvárosi üzletember, vagy - ha keménykalappal párosul, - az angol gentleman képe társul. A függőleges csíkozás (ha a zakó egysoros) mindig magasabbnak láttatja az alacsony, zömök embert, azzal karcsúsít. Bár a csíkos öltöny régebben a konzervativizmus jele volt, ma a divattervezők egyre többször használnak ilyen mintájú szövetet. A csíkos öltöny fehér pólóval jó választás baráti összejövetelekre, a csíkos ing, csíkos öltöny kombinációt azonban jobb kerülni.

13 Modern öltönyök A mai kor férfija egyre kevésbé rajong a hagyományosnak számító sötétkék, szürke vagy hajszálcsíkos öltöny fajtákért, inkább az olivazöld, a barna, divatos kelmékből szabott, új irányokat követő darabokért. A kordbársony, vászon vagy pamutbársony öltönyökről tudni kell, hogy kevésbé elegáns darabok, ezért üzleti tárgyalásokra nem ajánlottak. Ezt a viseletet ajánlatosabb munkaidőn kívül, társalgási összejöveteleken pólóval, pulóverrel, pólóinggel kombinálni.

14 Nyári öltönyök A globális felmelegedés következtében jelentkező mind magasabb hőmérséklet új öltözködési szokásokat kíván meg az öltönyt viselőktől, de a forró nyári hónapokban sincsen hiány öltöny választékból.

15 Kényelem A forró hónapok látszólagos kompromisszumra kényszerítik az elegancia kedvelőit, ám egy üzleti ebéden vagy koktélpartin sem kell lemondani egy szép öltöny viseletéről. A választás előtt nem árt megismerkedni a különböző szövetekkel, valamint végiggondolni, milyen alkalomra kívánjuk felvenni az öltönyt; igaz az ezekre vonatkozó kérdéseket általában a vásárlás helyszínén is felteszik. A nyári hónapokban különösen fontos, hogy egy öltöny kényelmes legyen, márpedig tízből kilenc férfinak a konfekciótól eltérő öltöny méret kell. A kényelem minden öltöny készítőnél és öltöny vásárlónál elsődleges szempont. A legjobb nyári öltöny titka pedig sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk: minél természetesebb a viselet, annál jobban érzi magát benne a tulajdonosa, ezért nyáron is érdemes arra törekedni, hogy az öltözék könnyű és természetes legyen.

16 Vékony anyag Anyagok tekintetében természetesen a vékony, jól szellőző darabokat kell keresni ilyenkor. Jellemző különbség a téli öltöny kollekcióhoz képes, hogy előkerülnek a kizárólag lenből készült öltönyök. Az anyag tömegét a szabászatokban számokkal fejezik ki, így nagyjából gramm per négyzetméterig számít nyárinak egy öltöny, e fölött általában az őszi-téli kollekció darabjai készülnek. A szövés tömörsége szintén nagymértékben befolyásolja az anyag nyárias voltát, például az igen laza szövésű len még 280 grammos tömegével együtt is kifejezetten alkalmas a legmelegebb hónapokra. Összehasonlításképpen: egy téli öltöny , sőt akár 500 gramm anyagot is tartalmazhat négyzetméterenként.

17 Az alkalom szintén meghatározhatja az öltöny anyagát és színét. A szakemberek a nyári időszakra kifejezetten ajánlják a lent, amelyből zakó, nadrág vagy komplett öltöny is készülhet, ráadásul napjainkban különösen divatos. A len jellemzője, hogy könnyen gyűrődik, de ez egyúttal lezserséget is kölcsönöz a ruhadarabnak. Népszerű szövet a vékony gyapjú is, amelyből a sötétebb árnyalatok kedveltek.

18

19 Világos színek, diszkrét csíkok Az öltöny színek tekintetében a bézs, földszín és a fehér a legkedveltebb, de az eddig kissé hanyagolt kék szín is fokozatosan visszatér a divatba. Az öltöny nyári jellege leginkább a színekben mutatkozik meg, de a sötétebb darabok is töretlenül népszerűek. A színnel ugyanakkor ki lehet fejezni az alkalom komolyságát is, és az üzleti szférában, protokolláris rendezvényeken természetesen továbbra is a sötét dominál. Ezek közül is a teljesen egyszínűek a favoritok, valamint azok, amelyeken minimális minta van, vagy azt csak közelről lehet észrevenni.

20 Öltözködési tanácsok külföldi partner esetén Arab világ Nőknek színben, szabásban egyaránt visszafogott nadrágkosztüm, össze- vagy kontyba kötött haj Férfiaknak megengedett a világos színű len öltöny viselése. Barna cipő ajánlott hozzá. Japán Tilos a sárga szín viselete A nők válla legyen takarásban, a szoknya térd alatt érjen, a nadrágkosztüm ne kövesse a test vonalát. Zárt, kis sarkú cipő ajánlott. Férfiaknak kötelező a nyakkendő, ajánlott a márkás, szürke öltöny. Oroszország Hagyományos öltöny férfiaknak, kosztüm nőknek. Előny a márkás cipő és óra. Franciaország Férfiaknak sötét öltöny, világos ing és nyakkendő Nőknek klasszikus kosztüm Amerikai Egyesült államok Előnyben az ultrakonzervatív ruhák és a kevés ékszert viselő nők Anglia Kerüljük a barna cipőt, barna öltönyt és a csíkos nyakkendőt

21 Férfi öltönyök Jellemzően férfiak által viselt öltözet, alkotói többnyire azonos színűek. Részei: zakó: alakját az elejekihajtó (fazon) formája, a szivar- és oldalzsebek alakja, a hát kialakítása és a hossz döntően befolyásolja, a divat határozza meg. Lehet egy- vagy két soros gombolású. Mindig balról jobbra gombolódnak (a gomb a jobb oldalon található) nadrág mellény: anyaga és fazonja a zakót követi, annak kihajtója alól csak keskeny csíkban látszódhat ki; el is térhet az anyaga a zakóétól

22 Csoportosíthatók: Darabszám szerint kétrészes (zakó, nadrág) háromrészes (zakó, nadrág, mellény)

23 Felhasználási cél szerint 2.1. Normál vagy utcai öltönyök Finom fésűsgyapjú szövetből vagy gyapjú - PES vagy PAN keverékből készülnek, sokféle színben (ami elsősorban sötét és leggyakrabban minta nélküli). Ma a hivatalos alkalmaknál, illetve egyes foglalkozásoknál ez a kötelező viselet (menedzser öltönynek is hívják). A zakó és nadrág színe, mintázata eltérhet egymástól, de fontos, hogy harmonizáljanak egymással. Helyes, ha egy zakóhoz több nadrágot viselnek felváltva, egyrészt, mert a nadrág gyorsabban elhasználódik, másrészt, mert a zakótól eltérő színű nadrág az öltözködést változatosabbá teszi. A mindennap viselt öltönyök nagy igénybevételnek vannak kitéve: a kopásállóság, az el- és formatartás, a könnyű tisztíthatóság a velük szemben támasztott legfontosabb követelmények. Nyári öltönyök készülnek könnyű vászon, pamut, len, ballon, sőt selyem típusú anyagból, újabban bélés nélküli zakóval is. A színük is világosabb (bézs, földszín, fehér, kék) a téli vagy átmeneti viseletű öltönyöknél.

24 2.2. Sportöltönyök Olyan öltönyök, amelyek egyes munkahelyeken, utcán, illetve kirándulásokon egyaránt viselhetőek. Alapanyagaik rendkívül változatosak (kártolt vagy kevert gyapjú, kordbársony, kötötthurkolt kelme), mintázatuk gyakran kockás vagy halszálkás. Általában könnyed vonalvezetésűek, puha kidolgozásúak, a mozgást nem gátolják Alkalmi öltönyök Ünnepélyes alkalmakra készített öltönyök, amelyeket fogadásokra, bálokra, színházlátogatásokra, esküvőkre öltenek fel. A felhasznált szövetek sötét színűek, bár lehetnek fehérek is, többnyire fésűs gyapjúszövetből készülnek. Ilyenek a frakk: eleje mellényszerűen kiképzett, hátrésze a térdhajlatig ér, fecskefarok szabású is lehet, a szmoking: a zakó fazon részén szatén selyem betét van

25 Gyártástechnológia szerint frontfix eljárással készültek: a zakó készítéséhez szövethordozós bevasalható közbélést használnak hagyományos technológiával készültek: a zakóba merevítő közbélést tesznek. Ezek nehezebbek, drágábbak

26 Méretük szerint Készülhetnek: normál telt erős vékony testalkatra

27 Férfinadrágok Felhasználható anyagok: pamutszövetek: farmer, kord, düftin, ballon gyapjúszövetek: fésűs és kártolt szövetek bőr, műbőr vastagabb kötött kelme a nyári nadrágok készülhetnek szintetikus szálakból vagy keverékekből is

28 Csoportosításuk hossz szerint rövidnadrág: short, bermuda halásznadrág: lábszárközépig ér, általában oldalt sliccelt golfnadrág: térdig ér és egy pánttal záródik az alja normál hosszúnadrág

29 vonalvezetésük alapján lefelé bővülő, trapéz egyenes vonalú lefelé szűkülő: lovaglónadrág bricsesz vagy golfnadrág répa fazonú csöves szárú sínadrág

30 bélelés szerint béleletlen bélelt: egyrétegű bélés selyemmel a térdesedés megakadályozására termo velúrral flanellel a meleg tartó képesség fokozására kétrétegű bélés - meleg tartóbb

31 törzsi felmenetel szerint derék nadrág csípő nadrág

32 slicc kiképzés alapján húzózáras gombos

33 A nadrágoknál fontos követelmény a kopásállóság, a könnyű tisztíthatóság. A pamutból és szintetikus szálakból készült változatok moshatóak, a gyapjúnadrágok csak vegyileg tisztíthatóak. Az évszak nagyban meghatározza az uralkodó színeket. Tavasszal és nyáron viselt elegáns nadrágok is világosabb színűek, könnyebb textíliákból készülnek, mint az ősszel és télen viselt változatok.

34 A sportosabb nadrágok, főleg a fiatalok számára készültek, élénk színűek, mintásak.

35 Kabátok Átmeneti kabátok: dzsekik, szafarik, autós kabátok, anorákok.

36 Téli kabátok: anyaga általában kártolt gyapjú szövetek háromrétegűek, a külső borító és a selyem bélés között vatelin közbéléssel készülnek Színük, mintájuk, hosszuk változatos. Ma terjednek a sportos fazonú télikabátok is.

NŐI KONFEKCIÓÁRUK. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde

NŐI KONFEKCIÓÁRUK. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde NŐI KONFEKCIÓÁRUK Készítette: Friedrichné Irmai Tünde VÁLASZTÉKELEMEIK blúz szoknya ruha kosztüm nadrág kabátok átmeneti téli műszőrme és bundák BLÚZOK Anyagaik rendkívül változatosak: pamut vagy pamut

Részletesebben

Öltözködés, öltözet. A vendéglátás protokollja a protokolláris vendéglátás. Álló alkalmak, ültetéses alkalmak, buffet-dinner, parti

Öltözködés, öltözet. A vendéglátás protokollja a protokolláris vendéglátás. Álló alkalmak, ültetéses alkalmak, buffet-dinner, parti Öltözködés, öltözet. A vendéglátás protokollja a protokolláris vendéglátás. Álló alkalmak, ültetéses alkalmak, buffet-dinner, parti Öltözködés, öltözet A hivatalos életben az öltözködésnek fontos szerepe

Részletesebben

Szómagyarázat. Zsebek: Svédzseb Olyan zseb,ahol a zsebnyílás az oldalvonalról derékvonalig ferde irányba tart.

Szómagyarázat. Zsebek: Svédzseb Olyan zseb,ahol a zsebnyílás az oldalvonalról derékvonalig ferde irányba tart. Szómagyarázat Zsebek: Svédzseb Olyan zseb,ahol a zsebnyílás az oldalvonalról derékvonalig ferde irányba tart. Zsebfedős zseb A zseb nyílását takaró, esetleg rágombolható vagy nyomó kapoccsal ellátott fedőlap,

Részletesebben

FÉRFI ALSÓRUHÁZATI CIKKEK VAGY FEHÉRNEMŰK. Bodor Éva jegyzete alapján összeállította Irmai Tünde

FÉRFI ALSÓRUHÁZATI CIKKEK VAGY FEHÉRNEMŰK. Bodor Éva jegyzete alapján összeállította Irmai Tünde FÉRFI ALSÓRUHÁZATI CIKKEK VAGY FEHÉRNEMŰK Bodor Éva jegyzete alapján összeállította Irmai Tünde 2014.05.16. Férfi fehérneműk Nappali viseletű: ing, atlétatrikó, alsónadrág Férfi fehérneműk Hálóruházati:

Részletesebben

Szómagyarázat. Zsebek: Svédzseb: Ennél a zsebtípusnál a zsebnyílás az oldalvonaltól a derékvonalig ferde irányba tart.

Szómagyarázat. Zsebek: Svédzseb: Ennél a zsebtípusnál a zsebnyílás az oldalvonaltól a derékvonalig ferde irányba tart. Szómagyarázat Zsebek: Svédzseb: Ennél a zsebtípusnál a zsebnyílás az oldalvonaltól a derékvonalig ferde irányba tart. Zsebfedős zseb: Ennél a zsebtípusnál a zseb nyílását rágombolható vagy nyomó kapoccsal

Részletesebben

Ruházati- és Öltözködési szabályzat

Ruházati- és Öltözködési szabályzat Ruházati- és Öltözködési szabályzat Az egyenruha viselése az együvétartozás, az egy testvéri közösség kinyilvánítása. Minden nemzetőrnek törekednie kell arra, hogy öltözéke mindig kifogástalan legyen és

Részletesebben

NŐI MUNKARUHA FELSŐFOKON

NŐI MUNKARUHA FELSŐFOKON NŐI MUNKARUHA FELSŐFOKON 2 3 EMELD STÍLUSOD EGY MAGASABB SZINTRE 702 MODELL karcsúsított fazon, elöl kihajtott gallérral, választható színű díszítéssel, matt ezüst gombozással Méretek: XS-XL-ig ÚJ RÖVID

Részletesebben

ESKÜVŐI ÁRLISTA 2015 GANGEL BENJAMIN

ESKÜVŐI ÁRLISTA 2015 GANGEL BENJAMIN ESKÜVŐI ÁRLISTA 2015 GANGEL BENJAMIN Kedves Vőlegény! Ebben az anyagban a 2015-es év esküvői ruházatára vonatkozó árakat, kedvezményeket illetve a termékekkel kapcsolatos információkat foglaltam össze

Részletesebben

kedvező áron többet BOMBA ÁR BOMBA ÁR mindennap! 2890 ft 2190 ft 1490 ft 1490 ft kevesebbért...

kedvező áron többet BOMBA ÁR BOMBA ÁR mindennap! 2890 ft 2190 ft 1490 ft 1490 ft kevesebbért... Őszi DIVAT kedvező áron többet kevesebbért... mindennap! mellény nőknek, műszőrméből, fekete vagy rózsaszín színben, S L blúz nőknek, divatos széles ujjakkal, rózsaszínben, BOMBA ÁR leggings nőknek, kockás

Részletesebben

NŐI FEHÉRNEMŰK. Bodor Éva jegyzete alapján összeállította Friedrichné Irmai Tünde

NŐI FEHÉRNEMŰK. Bodor Éva jegyzete alapján összeállította Friedrichné Irmai Tünde NŐI FEHÉRNEMŰK Bodor Éva jegyzete alapján összeállította Friedrichné Irmai Tünde NŐI FEHÉRNEMŰK Nappali viseletűek: melltartók, bugyik, csípőszorítók, fűzők, vállasingek, kombidressz Hálóruházati fehérneműk:

Részletesebben

Bringások, nyeregbe! Kellékek két kerékhez. NAPTÁRI HÉT: 16. ÉRVÉNYES: 2011. április 20-tól május 31-ig. 02 Női kerékpáros mez

Bringások, nyeregbe! Kellékek két kerékhez. NAPTÁRI HÉT: 16. ÉRVÉNYES: 2011. április 20-tól május 31-ig. 02 Női kerékpáros mez Városi kerekezők, hétvégi túrázók, sportkerékpározók, figyelem! A kerékpározás jóval több, mint a közlekedés egyik formája: egyszerre jelent élményt, kikapcsolódást és egészséges életformát. Egy szabályt

Részletesebben

MÁV-csoport Arculati kézikönyve II. RUHÁZAT

MÁV-csoport Arculati kézikönyve II. RUHÁZAT MÁV-csoport Arculati kézikönyve II. RUHÁZAT Tartalomjegyzék MÁV Zrt. Arculati kézikönyve II. RUHÁZAT 2 FÉRFI KOLLEKCIÓ 3 FÉRFI TÉLIKABÁT 4 FÉRFI ÁTMENETI KABÁT 5 FÉRFI ESŐKÖPENY 6 FÉRFI ZAKÓ 7 FÉRFI MELLÉNY

Részletesebben

TÉLI KABÁT. Télikabátok. A fleece bélésű gallér. Levehető kapucni. Fényvisszaverő elemek. Előformázott ujjak. Állítható ujjpánt.

TÉLI KABÁT. Télikabátok. A fleece bélésű gallér. Levehető kapucni. Fényvisszaverő elemek. Előformázott ujjak. Állítható ujjpánt. TÉLI KABÁT Levehető kapucni A fleece bélésű gallér kényelmesebb viseletet biztosít Fényvisszaverő elemek a jobb láthatóság érdekében Előformázott ujjak tágulóképes felületi anyagból Állítható ujjpánt tépőzárral

Részletesebben

ŐSZI BŰBÁJ Csillogás a javából: az új őszi trendek izgalmas részletekkel és puha darabokkal bűvölnek el mindenkit Ft MELLÉNY.

ŐSZI BŰBÁJ Csillogás a javából: az új őszi trendek izgalmas részletekkel és puha darabokkal bűvölnek el mindenkit Ft MELLÉNY. Érvényes 2017. 08. 31-2017. 09. 10-ig takko.com MELLÉNY Méret: 36-46 Csak 2017. 09. 10-ig Normál ár: 6490 Ft ŐSZI BŰBÁJ Csillogás a javából: az új őszi trendek izgalmas részletekkel és puha darabokkal

Részletesebben

MESÉS HÚSVÉT. többet BOMBA ÁR BOMBA ÁR. mindennap! 750 ft. kevesebbért... KEVESEBBÉRT, MINT GONDOLNÁD

MESÉS HÚSVÉT. többet BOMBA ÁR BOMBA ÁR. mindennap! 750 ft. kevesebbért... KEVESEBBÉRT, MINT GONDOLNÁD MESÉS HÚSVÉT KEVESEBBÉRT, MINT GONDOLNÁD többet kevesebbért... mindennap! BOMBA ÁR póló fiúknak, nyomott Mickey mintával, szürke-türkiz csíkos, BOMBA ÁR felső lányoknak, Jégvarázs nyomott mintával, fehér

Részletesebben

9/2012. (V. 8.) OBH utasítás

9/2012. (V. 8.) OBH utasítás Egységes szerkezetben. Hatályos 2012. május 9-től. 9/2012. (V. 8.) OBH utasítás a talár viseléséről, valamint az ülnökök, a jegyzőkönyvvezetők és az eljárási cselekményt végző bírósági titkárok öltözködési

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre i napló a 0 /0. tanévre Női szabó szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 54 06 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai és értékelése Tanuló

Részletesebben

KÖNNYŰIPARI ALAPISMERETEK

KÖNNYŰIPARI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. május 14. KÖNNYŰIPARI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2010. május 14. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS

Részletesebben

Foglalkozási napló. Férfiszabó

Foglalkozási napló. Férfiszabó Foglalkozási ló a 20 /20. tanévre Férfiszabó (OKJ száma: 34 542 04) szakma gyakorlati oktatásához. évfolyam A ló vezetéséért felelős: A ló megnyitásának dátuma: A ló lezárásának dátuma: Tanuló Tanulók

Részletesebben

MTáSZ Versenytánc Szakág Versenyszabályzat, 1. számú melléklet

MTáSZ Versenytánc Szakág Versenyszabályzat, 1. számú melléklet 1. sz. melléklet RUHASZABÁLYZAT HATÁLYOSSÁG ÉS ALKALMAZHATÓSÁG Ezen Ruhaszabályzat alkalmazandó minden WDSF versenytánc eseményen és minden MTáSZ versenyen. A WDSF Elnöksége fenntartja magának a jogot,

Részletesebben

Üzletek az Ön közelében is:

Üzletek az Ön közelében is: Pulóver 7990Ft helyett 3990Ft érvényes 013.1.09. és 1.15. között CVU MA / 13 50 A nyomtatási hibák lehetőségét fenntartjuk. Műszaki okokból színeltérések lehetségesek. Érvényes 013.1.09 1.15-ig, amíg a

Részletesebben

Öltözetkiegészítő cikkek. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde

Öltözetkiegészítő cikkek. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Öltözetkiegészítő cikkek Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Az öltözetkiegészítő termékek A ruházatot, elsősorban a felsőruházatot egészítik ki, teszik divatossá, tetszetősebbé. Anyaguk, színük, formájuk

Részletesebben

MÉG TÖBBET. a divatért április 18-tól. Póló Méret: 34-48, Több divat, több választék, MÉG TÖBBET a KiK-nél.

MÉG TÖBBET. a divatért április 18-tól. Póló Méret: 34-48, Több divat, több választék, MÉG TÖBBET a KiK-nél. www.kik.hu 2018. április 18-tól Póló Méret: 34-48, MÉG TÖBBET a divatért. Több divat, több választék, MÉG TÖBBET a KiK-nél. Farmer Méret: 34-48, csak 4890,-/db Top Méret: 34-48, DIVATOS KÜLSŐ megvehető

Részletesebben

Modelleírás: Alapanyag: A megrendelő kérése szerint. Alkalmazási terület: Megnevezés: Téli Dzseki. Felhasználási terület: Munkaruházat

Modelleírás: Alapanyag: A megrendelő kérése szerint. Alkalmazási terület: Megnevezés: Téli Dzseki. Felhasználási terület: Munkaruházat Téli Dzseki 1252 Egyenes vonalú, alja és ujja alja gumiház pántba fogott, vatelinnel bélelt dzseki. Elején 1-1 db húzózárral záródó mellzseb és 1-1 db alsó ferde benyúlású egyszegélyes bevágott zseb található.

Részletesebben

AVAS Egészségügyi Centrum Kft.

AVAS Egészségügyi Centrum Kft. AVAS Egészségügyi Centrum Kft. WOLF védőruhák és védőfelszerelések Röntgenköpenyek és röntgenkötények Egyszerű röntgenköpeny A szakma elvárásainak mindenben megfelelő köpeny kiválóan állítható a kétoldalt

Részletesebben

Katalógus. Silver Horse Bt. H-1202 Budapest, Bácska u. 11. telefon: 06-1-286-4057 fax: 06-1-286-4057 mobil: 06-20-393-2664

Katalógus. Silver Horse Bt. H-1202 Budapest, Bácska u. 11. telefon: 06-1-286-4057 fax: 06-1-286-4057 mobil: 06-20-393-2664 Katalógus Hagyományos kézműves lábbeli gyártás Ha fontos önnek, hogy lovagláshoz de akár utcai viseletre a lábához legjobban illeszkedő csizmát vagy cipőt viselje nem kell kompromisszumokat kötnie. Munkatársaink

Részletesebben

Standard kollekció. WorkerPro

Standard kollekció. WorkerPro WorkerPro 8014 REX Férfi hosszú ujjú dzseki, kék Rejtett patentgombok elöl. Patentgombokkal állítható mandzsetta. 8064 ALEC Férfi hosszú ujjú félkabát, kék Rejtett patentgombok elöl. Fedeles zseb a mellkas

Részletesebben

Alkalmazási terület: 40 P. Megnevezés: 12M egységes rendészeti szolgálati ing, hosszú ujjú. Modellszám: 1021. Felhasználási terület: Rendvédelem

Alkalmazási terület: 40 P. Megnevezés: 12M egységes rendészeti szolgálati ing, hosszú ujjú. Modellszám: 1021. Felhasználási terület: Rendvédelem 12M egységes rendészeti szolgálati ing, hosszú ujjú 1021 Enyhén karcsúsított, különszabott dupla vállrészes, hátán két bőséghajtásos, hosszú ujjú, elején gombbal, gomblyukkal és klasszikus gallérral záródó

Részletesebben

www.bonprix.hu Tel: 06-1 814 9999 150_Ft 2012-ES DIVAT Ruha 5.999_ Hosszú kötött kardigán lásd a 19. oldalon lásd a 19. oldalon

www.bonprix.hu Tel: 06-1 814 9999 150_Ft 2012-ES DIVAT Ruha 5.999_ Hosszú kötött kardigán lásd a 19. oldalon lásd a 19. oldalon 150_Ft 2012-ES DIVAT Ruha 5.999_ lásd a 19. oldalon Hosszú kötött kardigán lásd a 19. oldalon HU.SK3F Érvényes 2012.09.01-től 2013.03.31-ig 2012PM05,00 További információt a főkatalógusban talál vagy a

Részletesebben

1.sz. melléklet RUHA SZABÁLYZAT

1.sz. melléklet RUHA SZABÁLYZAT 1.sz. melléklet RUHA SZABÁLYZAT Hatályosság és Alkalmazhatóság Ezen Ruha Szabályzat alkalmazandó minden WDSF versenytánc eseményen és minden MTáSZ versenyen. A WDSF Elnöksége fenntartja magának a jogot,

Részletesebben

QUALITY-DRESS. Katalógus

QUALITY-DRESS. Katalógus QUALITY-DRESS Katalógus GENERÁCIÓK SZÁMÁRA KÉSZÍTVE Hiszen a minőség érvényesül. A Quality-Dress a legjobban bevált termékcsaládunk és már generációk óta. A kedvelt KÜBLER Workwear modelleket átdolgoztuk

Részletesebben

MELEG ÉS DIVATOS. többet. csupán ennyiért! 2890 FT BOMBA ÁR BOMBA ÁR BOMBA ÁR BOMBA ÁR. kevesebbért... kapucnis kabát. kapucnis kabát.

MELEG ÉS DIVATOS. többet. csupán ennyiért! 2890 FT BOMBA ÁR BOMBA ÁR BOMBA ÁR BOMBA ÁR. kevesebbért... kapucnis kabát. kapucnis kabát. MELEG ÉS DIVATOS csupán ennyiért! többet kevesebbért... mindennap! nnap! kapucnis dzseki fi ú k n a k narancssárga vagy kék 98-122 cm kapucnis dzseki csecsemőknek, fiúknak szürke vagy sötétkék 80-92 cm

Részletesebben

KATALÓGUS 2017 Márkás reklámtextil ADLER

KATALÓGUS 2017 Márkás reklámtextil ADLER KATALÓGUS 27 Márkás reklámtextil ADLER A MALFINIRŐL Minőségi anyagok, odafigyelés a részletekre, elegancia. Ez jellemzi a MALFINI luxus kollekció tagjait, amelynek köszönhetően már 5 éve elnyertük legigényesebb

Részletesebben

Bevasalható vlies (vetex) közbélések

Bevasalható vlies (vetex) közbélések Bevasalható közbélések, 1071. Budapest Dembinszky u. 10. Bevasalható vlies (vetex) közbélések Cikkszám Szín Szél Jellemző Felhasználási javaslat PA=poliamid PES=poliészter VIS=viszkóz VL-311/2 VL-211/1

Részletesebben

HORECA MARKETEX. A külső megfog, a belső megtart, a jó dekoráció HOZZÁLÁNCOL. www.horecamarketex.hu

HORECA MARKETEX. A külső megfog, a belső megtart, a jó dekoráció HOZZÁLÁNCOL. www.horecamarketex.hu HORECA MARKETEX A külső megfog, a belső megtart, a jó dekoráció HOZZÁLÁNCOL www.horecamarketex.hu A mosoly után a legfontosabb: munkatársai megjelenése Forma és munkaruházat Szakácsoktól a londinerekig

Részletesebben

KÖNNYŰIPARI ALAPISMERETEK

KÖNNYŰIPARI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. október 24. KÖNNYŰIPARI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2006. október 24. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI ÉS

Részletesebben

az ünnepi CSAPJ LE többet ajándékokra! BOMBA ÁR 1490 FT BOMBA ÁR 2190 FT mindennap! kevesebbért...

az ünnepi CSAPJ LE többet ajándékokra! BOMBA ÁR 1490 FT BOMBA ÁR 2190 FT mindennap! kevesebbért... BOMBA ÁR plüssmackó különböző színekben, 75 cm magas CSAPJ LE az ünnepi ajándékokra! többet kevesebbért... mindennap! pulóver csecsemőknek, kislányoknak, rózsaszín és krém színben 74-92 cm méretben BOMBA

Részletesebben

Ajánlataink között érvényesek. Nagy választék kalandból. További akcióinkat az auchan.hu oldalon is megtalálja.

Ajánlataink között érvényesek. Nagy választék kalandból. További akcióinkat az auchan.hu oldalon is megtalálja. További akcióinkat az auchan.hu oldalon is megtalálja. Lányka hosszú ujjú póló többféle, méret: 3-8 éves korig 2 490 Ft méret: 10-14 éves korig 2 990 Ft Lányka kertésznadrág többféle, méret: 3-8 éves korig

Részletesebben

Népviselet öltözködés és ruházat Tárnokon

Népviselet öltözködés és ruházat Tárnokon Népviselet öltözködés és ruházat Tárnokon A népviselet tükrözi viselője korát, nemét, társadalmi rangját, foglalkozását, etnikai hovatartozását, szülő-, lakóhelyéhez, ill. tájhoz, régióhoz való kötödését.

Részletesebben

ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG. Formaruha ELFOGADVA:

ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG. Formaruha ELFOGADVA: ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Formaruha 2013 ELFOGADVA: 3 Jólláthatósági mellény: Javasolt alapanyag: - 67% pes, 33% pamut teflonszálas vízhatlan tartós alapanyag. a., 160 gr/m2 területi sűrűségű vékonyabb

Részletesebben

2014. évi NKA pályázat leírókartonjai

2014. évi NKA pályázat leírókartonjai 2014. évi NKA pályázat leírókartonjai 1. Leltári szám 2014. 17. 1. 2. Megnevezés csavarítókendő - női fejviselet 4. Leírás, használat/tartalom Színes gyapjúfonalból (fehér, zöld, világoskék, barna, piros,

Részletesebben

MUNKAANYAG. Jancsó Ágnes. Díszpárnák készítése. A követelménymodul megnevezése: Lakástextíliák készítése

MUNKAANYAG. Jancsó Ágnes. Díszpárnák készítése. A követelménymodul megnevezése: Lakástextíliák készítése Jancsó Ágnes Díszpárnák készítése A követelménymodul megnevezése: Lakástextíliák készítése A követelménymodul száma: 1325-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-016-30 DÍSZPÁRNÁK KÉSZÍTÉSE

Részletesebben

ÁRLISTA 2018 Érvényes december 31-ig

ÁRLISTA 2018 Érvényes december 31-ig ÁRLISTA 2018 Érvényes 2018. december 31-ig Méretre készült ruhák Szoknya gumis derekú rugalmas szoknya, slicc nélkül, béleletlen 4.500 Ft gumis derekú rugalmas szoknya, slicc nélkül, bélelt 5.500 Ft alapszoknya,

Részletesebben

Öltönyviselési etikett

Öltönyviselési etikett Öltönyviselési etikett Gangel Benjamin TARTALOMJEGYZÉK 01 - Az elegáns férfinak tartása van 3 02 - A megfelelő méret kiválasztása 4 03 - Öltöny fazonok 5 04 - Öltönygombolás 6 05 - Ing gallérjának gombolása

Részletesebben

www.triumph.hu www.shapesensation.hu Shape guide to go

www.triumph.hu www.shapesensation.hu Shape guide to go www.triumph.hu www.shapesensation.hu Shape guide to go TRENDI STÍLUS RAGYO GÓ FORMÁK! Legyen szó hétköznapi viseletről, randi szerelésről vagy elegáns irodai meg jelenésről, öltözködésünket rendszerint

Részletesebben

4 990 Ft Ft Ft Ft. Érvényes: NŐI PULÓVER FÉRFI PULÓVER. Női nadrág. Fiú. farmernadrág. Fiú.

4 990 Ft Ft Ft Ft. Érvényes: NŐI PULÓVER FÉRFI PULÓVER. Női nadrág. Fiú. farmernadrág. Fiú. NŐI PULÓVER több szín Női nadrág méret: 36-48-ig Érvényes: 2018.09.20 10.10. FÉRFI PULÓVER több szín Fiú farmernadrág 3 990 Ft Fiú pulóver 6 490 Ft Férfi farmer méret: 28/38-40/50-ig További termékeinket

Részletesebben

Rendkívüli ajánlat! Korlátozott darabszámban. Amíg a készlet tart! cipõ-ruha AKCIÓ

Rendkívüli ajánlat! Korlátozott darabszámban. Amíg a készlet tart! cipõ-ruha AKCIÓ Rendkívüli ajánlat! KIFUTÓ CIKKEK! Korlátozott darabszámban Amíg a készlet tart! a Kifutó akciónkban szereplõ ruhákat, cipõket cserélni nem áll módunkban cipõ-ruha AKCIÓ 85 Rendkívüli ajánlat! www.betamax.hu

Részletesebben

SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! OKTÓBER

SZÉP OTTHONT - JÓ ÁRON! OKTÓBER FÜGGÖNYVARRÁS INGYEN! Október 1-31-ig! Ezt ne hagyja % ki! 4699,- 3499 Elegáns dekor függöny Keresztcsíkkal 140 cm szélességben 1999 -től Egyszínű fényáteresztő függöny Több színben 180 cm magastól www.ttl.hu

Részletesebben

8900 ZALAEGERSZEG, KÖRMENDI ÚT 41. TEL.: 92/348-687 FAX: 92/596-000 INFO: 20/9430-676 E-MAIL: INFO@KULINARIUM.HU

8900 ZALAEGERSZEG, KÖRMENDI ÚT 41. TEL.: 92/348-687 FAX: 92/596-000 INFO: 20/9430-676 E-MAIL: INFO@KULINARIUM.HU ÁRAINK A 20%-OS ÁFA ÖSSZEGÉT NEM TARTALMAZZÁK! 8900 ZALAEGERSZEG, KÖRMENDI ÚT 41. TEL.: 92/348-687 FAX: 92/596-000 INFO: 20/9430-676 E-MAIL: INFO@KULINARIUM.HU Munkaköpenyek, kötények Komplett nõi és férfi

Részletesebben

Ünnepi- és hétköznapi viseletek Ócsán. Bereczky Réka 6. b

Ünnepi- és hétköznapi viseletek Ócsán. Bereczky Réka 6. b Ünnepi- és hétköznapi viseletek Ócsán 6. b Meglátogattuk Barkóczi Sándorné Juliska nénit, aki a város legidősebb lakója. Ő még jól emlékszik a régi szokásokra és viseletekre, emlékeit szívesen megosztotta

Részletesebben

8990 Ft SZÍNESEN A TÉLBE PARKA KABÁT. Szomorú évszak? Dehogyis! Puha, meleg és tarkabarka ruhák a hideg időjáráshoz.

8990 Ft SZÍNESEN A TÉLBE PARKA KABÁT. Szomorú évszak? Dehogyis! Puha, meleg és tarkabarka ruhák a hideg időjáráshoz. Érvényes 07. 09. 8-07. 0. 08-ig takko.com PARKA KABÁT levehető szőrmeutánzattal Méret: 36-6 8990 Ft Csak 07. 0. 08-ig Normál ár: 990Ft SZÍNESEN A TÉLBE Szomorú évszak? Dehogyis! Puha, meleg és tarkabarka

Részletesebben

Nyiss az alacsony árakra!

Nyiss az alacsony árakra! Nyiss az alacsony árakra! többet kevesebbért... mindennap! póló fiúknak, nyomott mintával, fehér vagy szürke színben, Felső lányoknak, nyomott mintával, különböző mintákkal és színekben, leggings lányoknak,

Részletesebben

Kiegészítő árjegyzék

Kiegészítő árjegyzék Kiegészítő árjegyzék Termék neve Kölcsönzési díj Foglaló Pótlás/Vételár Kaució 6 cm-es fehér cipő 2 000Ft 1 000Ft 6 000Ft 4 000Ft 7 cm-es fehér cipő 2 000Ft 1 000Ft 6 000Ft 4 000Ft 8 cm-es fehér cipő 2

Részletesebben

Kiegészítő árjegyzék

Kiegészítő árjegyzék Kiegészítő árjegyzék Termék neve Kölcsönzési díj Foglaló Pótlás/Vételár Kaució 6 cm-es fehér cipő 2 000Ft 1 000Ft 6 000Ft 4 000Ft 7 cm-es fehér cipő 2 000Ft 1 000Ft 6 000Ft 4 000Ft 8 cm-es fehér cipő 2

Részletesebben

1. A Ruházati Arculati Kézikönyv határozza meg azon ruházati elemeket és formákat, amelyet a munkavállalók egyen-,

1. A Ruházati Arculati Kézikönyv határozza meg azon ruházati elemeket és formákat, amelyet a munkavállalók egyen-, 4.sz. melléklet a MÁV Zrt. Kollektív Szerződéséhez A. A MÁV Zrt. munkavállalóinak egyen-, formaruházati ellátása I. Jogosultság 1. A Ruházati Arculati Kézikönyv határozza meg azon ruházati elemeket és

Részletesebben

A TÁPIÓSZŐLŐSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK LAPJA. 20. évfolyam KÜLÖNSZÁM június

A TÁPIÓSZŐLŐSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK LAPJA. 20. évfolyam KÜLÖNSZÁM június A TÁPIÓSZŐLŐSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK LAPJA 20. évfolyam KÜLÖNSZÁM 2017. június 2 TÁPIÓSZŐLŐSI HÍRADÓ KÜLÖNSZÁM 2017. június Beköszöntő Szeretettel köszöntjük falunk, Tápiószőlős minden kedves

Részletesebben

2006. 01. 31. Báli divat, báli körkép 2006. Jálics Petra Nõk Lapja Cafe

2006. 01. 31. Báli divat, báli körkép 2006. Jálics Petra Nõk Lapja Cafe 2006. 01. 31. Báli divat, báli körkép 2006 Jálics Petra Nõk Lapja Cafe Február a farsang hava, a bálok ideje. A következő hetekben egymást érik a különböző táncos rendezvények. Lássuk, milyen idén a divatos

Részletesebben

A pályázati téma rövid bemutatása

A pályázati téma rövid bemutatása A pályázati téma rövid bemutatása Törökség (török-örökség) kollekció A Törökség kollekció megtervezéséhez Eger város gazdag történelme adta az inspirációt: az a közel száz évig tartó török uralom, mely

Részletesebben

a nyaraláshoz szükséges,

a nyaraláshoz szükséges, MINDEN, AMI a nyaraláshoz szükséges, DIVATOS MINTÁKKAL ÉS ALACSONY ÁRON! többet kevesebbért... mindennap! Palack csavaros tetővel, rózsaszín, kék, szürke vagy zöld színben, 500 ml 230 ft BOMBA ÁR Strandtörölköző

Részletesebben

DIVATOSAN. többet A MELEGEBB NAPOKON, NAGYSZERŰ ÁRON! BOMBA ÁR BOMBA ÁR. mindennap! 590 ft. kevesebbért...

DIVATOSAN. többet A MELEGEBB NAPOKON, NAGYSZERŰ ÁRON! BOMBA ÁR BOMBA ÁR. mindennap! 590 ft. kevesebbért... DIVATOSAN A MELEGEBB NAPOKON, NAGYSZERŰ ÁRON! többet kevesebbért... mindennap! BOMBA ÁR leggings lányoknak, szívecskés mintával és gumis derékkal, szürke, türkiz vagy neon korallszínű, 98 128 cm BOMBA

Részletesebben

999 Ft Ft Ft. Mintás rövid ujjú póló. Farmernadrág. Vászoncipő

999 Ft Ft Ft. Mintás rövid ujjú póló. Farmernadrág. Vászoncipő In extenso márkájú termékeinket megtalálja áruházaink ruházati osztályain. Mintás rövid ujjú póló Ftdb, többféle, méret: XS-2XL-ig 999 Ft Farmernadrág Ftdb, többféle, női méret: 26-48-ig, férfi méret:

Részletesebben

I.sz.melléklet RUHA SZABÁLYZAT

I.sz.melléklet RUHA SZABÁLYZAT I.sz.melléklet RUHA SZABÁLYZAT Hatályosság és Alkalmazhatóság Ezen Ruha Szabályzat alkalmazandó minden hazai rendezésű MTáSZ versenyen és minden IDSF versenytánc eseményen. Az IDSF Elnöksége fenntartja

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013. (III. 28.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013. (III. 28.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013. (III. 28.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 21 542 02 Textiltermék-összeállító

Részletesebben

MUNKAANYAG. Farkas Tibor Józsefné. Férfiöltözetek és textíliáinak modellrajzon való megjelenítése

MUNKAANYAG. Farkas Tibor Józsefné. Férfiöltözetek és textíliáinak modellrajzon való megjelenítése Farkas Tibor Józsefné Férfiöltözetek és textíliáinak modellrajzon való megjelenítése A követelménymodul megnevezése: Gyártmányfejlesztés és gyártáselőkészítés a ruhaiparban A követelménymodul száma: 1299-06

Részletesebben

Férfiszabó Szabó

Férfiszabó Szabó A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/200 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás,

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (25/2017. (VIII. 31.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (25/2017. (VIII. 31.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (25/2017. (VIII. 31.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 21 542 02 Textiltermék -összeállító

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013. (III. 28.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013. (III. 28.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013. (III. 28.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés azonosító száma és megnevezése 34 542 06 Női szabó Tájékoztató

Részletesebben

Kerékpáros divatbemutató: K&H Olimpiai Kerékpárosnap Budapest, 56-osok tere 2010. október 2.

Kerékpáros divatbemutató: K&H Olimpiai Kerékpárosnap Budapest, 56-osok tere 2010. október 2. www.cyclechic.hu Kerékpáros divatbemutató: K&H Olimpiai Kerékpárosnap Budapest, 56-osok tere 2010. október 2. Kényelmes pamut ruha egy jó meleg kabáttal. Csinos mégis lapos talpú cipőben igazán könnyű

Részletesebben

Pénztárcakímélő, minőségi ruhatár legalább 22 variációban

Pénztárcakímélő, minőségi ruhatár legalább 22 variációban 1 Pénztárcakímélő, minőségi ruhatár legalább 22 variációban Beszélgetés Radics Edit szín- és stílustanácsadóval, a Stíluskommunikátor.hu honlap tulajdonosával (www.stiluskommunikator.hu) Szín- és stílustanácsadónak,

Részletesebben

70/2012. (XII. 14.) BM rendelet

70/2012. (XII. 14.) BM rendelet - 1 - a rendészeti feladatokat ellátó személyek, valamint a fegyveres biztonsági őrök ruházati ellátására vonatkozó részletes szabályokról Az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyek tevékenységéről,

Részletesebben

2+1* FELNŐTT PÓLÓ. Érvényes: GRATIS. Ft/db, többféle modell, széles választék

2+1* FELNŐTT PÓLÓ. Érvényes: GRATIS. Ft/db, többféle modell, széles választék Érvényes: 2019.015 00 Válogass kedvedre! Keresd a termékeknél a 2+1 gratis jelölést! Ezzel a címkével ellátott termékeink közül ha három azonos áron meghirdetett terméket vásárolsz, a harmadik ajándék!

Részletesebben

Praktikus fejlesztések

Praktikus fejlesztések ÚJ! DeLaval ruházat munkaruha választék professzionális tejtermelőknek DeLaval Praktikus fejlesztések Erősebb cipzár és erősebb cipzár védelem, mely megakadályozza a cipzár esetleges eltörését az overál

Részletesebben

2014.11.21. ILLEMTANI SZABÁLYOK ÉS PROTOKOLLÁRIS ELVÁRÁSOK A RENDEZVÉNYEKEN ELSŐ LÉPÉSEK HAZAI/NEMZETKÖZI RENDEZVÉNYEK

2014.11.21. ILLEMTANI SZABÁLYOK ÉS PROTOKOLLÁRIS ELVÁRÁSOK A RENDEZVÉNYEKEN ELSŐ LÉPÉSEK HAZAI/NEMZETKÖZI RENDEZVÉNYEK Rendezvényszervezés módszertana ILLEMTANI SZABÁLYOK ÉS PROTOKOLLÁRIS ELVÁRÁSOK A RENDEZVÉNYEKEN A rendezvényszervezés előre meghatározott célból, adott helyen és időben tartott összejövetelekkel kapcsolatos

Részletesebben

Bébiáruk. Bodor Éva jegyzete alapján összeállította Friedrichné Irmai Tünde és Zubor Enikő

Bébiáruk. Bodor Éva jegyzete alapján összeállította Friedrichné Irmai Tünde és Zubor Enikő Bébiáruk Bodor Éva jegyzete alapján összeállította Friedrichné Irmai Tünde és Zubor Enikő A gyermekeket az első életév betöltéséig hívják csecsemőnek. Ez idő alatt még tehetetlenek a csecsemők, ezért lelkiismeretes

Részletesebben

KÖNNYŰIPARI ALAPISMERETEK

KÖNNYŰIPARI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2007. május 25. KÖNNYŰIPARI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2007. május 25. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS

Részletesebben

Tankoljon fel kedvezményekből a sportos életmódhoz!

Tankoljon fel kedvezményekből a sportos életmódhoz! Tankoljon fel kedvezményekből a sportos életmódhoz! Gyűjtsön össze 8 db matricát és vásárolja meg a sportos Diadora termékeket akár 75% kedvezménnyel! A PROMÓCIÓ FELTÉTELEI A matricagyűjtő füzetek ingyenesen

Részletesebben

Gyere és nézd meg mindig kedvező árainkat! többet

Gyere és nézd meg mindig kedvező árainkat! többet Gyere és nézd meg mindig kedvező árainkat! többet kevesebbért... mindennap! FELSŐ lányoknak, ejtett vállú fodrokkal, rózsaszín vagy szürke színben, 128-164 cm póló fiúknak, mintás, fehér vagy szürke színben,

Részletesebben

27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet (29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelmény alapján.

27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet (29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelmény alapján. 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet (29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelmény alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 542 02 Ruhaipari technikus

Részletesebben

többet Őszi ajánlatok A KELLEMES NAPPALOKHOZ BOMBA ÁR mindennap! és a PIHENTETŐ ÉJSZAKÁKHOZ! 1490 ft kevesebbért...

többet Őszi ajánlatok A KELLEMES NAPPALOKHOZ BOMBA ÁR mindennap! és a PIHENTETŐ ÉJSZAKÁKHOZ! 1490 ft kevesebbért... Őszi ajánlatok A KELLEMES NAPPALOKHOZ és a PIHENTETŐ ÉJSZAKÁKHOZ! többet kevesebbért... mindennap! BOMBA ÁR téli női pizsama, nyomott mintával, különböző színekben, Az ajánlat 2017.11.17-től 2017.11.23-ig,

Részletesebben

490 Ft-tól. Érvényes: GYERMEK RÖVID UJJÚ PÓLÓ. További termékeinket az /akcio oldalon találja. 100% pamut, méret: 3-14 éves korig

490 Ft-tól. Érvényes: GYERMEK RÖVID UJJÚ PÓLÓ. További termékeinket az /akcio oldalon találja. 100% pamut, méret: 3-14 éves korig Érvényes: 2018.03.01-14. GYERMEK RÖVID UJJÚ PÓLÓ méret: 3-14 éves korig 490 Ft-tól További termékeinket az /akcio oldalon találja. GYERMEK RÖVID UJJÚ PÓLÓ méret: 3-14 éves korig 490 Ft-tól baba méret:

Részletesebben

a nap minden percében

a nap minden percében KÉNYELMES ÉS NŐIES a nap minden percében többet kevesebbért... mindennap! BOMBA ÁR szivacsos, kiemeli a dekoltázst, csipkével, 70B 85C tökéletes A MÉLYEN DEKOLTÁLT V-kivágású felsőkhöz BOMBA ÁR AZ AJÁNLAT

Részletesebben

Gyere és nézd meg mindig kedvező. árainkat! többet NYITÁS , 9 ÓRA. bomba ár. bomba ár. mindennap! 720 ft ft. kevesebbért...

Gyere és nézd meg mindig kedvező. árainkat! többet NYITÁS , 9 ÓRA. bomba ár. bomba ár. mindennap! 720 ft ft. kevesebbért... Gyere és nézd meg mindig kedvező többet kevesebbért... mindennap! bomba ár Pulóver fiúknak, mintás, fehér vagy fekete színben, 98-164 cm 720 ft árainkat! 720 ft bomba ár Felső lányoknak, csillogós mintával,

Részletesebben

Nyiss az alacsony árakra!

Nyiss az alacsony árakra! Nyiss az alacsony árakra! többet kevesebbért... mindennap! farmernadrág fiúknak, gumírozott szárral, világoskék vagy sötétkék színben, 1490 Ft NYITÁS 2018.02.22., 9 ÓRA SZÁZHALOMBATTA VÁROSKAPU, 2440 SZÁZHALOMBATTA,

Részletesebben

FÉRFI PÓLÓ S-2XL-ig. Érvényes:

FÉRFI PÓLÓ S-2XL-ig. Érvényes: 1290 FÉRFI PÓLÓ NŐI PUHA KARDIGÁN X 2 990 LÁNY PUHA KARDIGÁN 2 490 FIÚ PUHA KARDIGÁN 2 990 FIÚ JOGGING ALSÓ 2 790 Érvényes: 2019.09.26 10.09. 4 490 NŐI RUHA 4 990 NŐI FŰZŐS BOKACIPŐ /pár, 36-41-ig 2 490

Részletesebben

www.bonprix.hu Fax: 06-1 814 9998 Tel: 06-1 814 9999 150_Ft 2010 Ősz bonprix klub kedvezmény Blézer 5.399_

www.bonprix.hu Fax: 06-1 814 9998 Tel: 06-1 814 9999 150_Ft 2010 Ősz bonprix klub kedvezmény Blézer 5.399_ 150_ 2010 Ősz Blézer 5.399_ lásd a 22. oldalon HU.SK3F Érvényes 2010.09.15-től 2011.03.31-ig 2010PC99,00 bonprix klub kedvezmény további információt a főkatalógusban talál www.bonprix.hu Fax: 06-1 814

Részletesebben

Érvényes 2014.09.22 28-ig, amíg a készlet tart. Érvényes 2014. 09.22. és 09.28. között Különböző színekben kapható

Érvényes 2014.09.22 28-ig, amíg a készlet tart. Érvényes 2014. 09.22. és 09.28. között Különböző színekben kapható helyett rátétdíszítéssel, Különböző színekben kapható CVU MA 16 / 14 39 A nyomtatási hibák lehetőségét fenntartjuk. Műszaki okokból színeltérések lehetségesek. Érvényes 2014.09.22 28-ig, amíg a készlet

Részletesebben

KÖNNYŰIPARI ALAPISMERETEK

KÖNNYŰIPARI ALAPISMERETEK É RETTSÉGI VIZSGA 2005. október 24. KÖNNYŰIPARI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA 2005. október 24., 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI

Részletesebben

Tornaruha.

Tornaruha. Tornaruha www.fess.hu fess@fess.hu info@fess.hu Csiszi-csoszi Rachel Rachel lányka, női ujjatlan tornamez színei: színminta szerint bármilyen üni (egyszínű), mintás vagy fényes leírása: ujjatlan, háta

Részletesebben

A belügyminiszter../2012. ( ) BM rendelete. a rendészeti feladatokat ellátó személyek ruházati ellátására vonatkozó részletes szabályokról

A belügyminiszter../2012. ( ) BM rendelete. a rendészeti feladatokat ellátó személyek ruházati ellátására vonatkozó részletes szabályokról 1 A belügyminiszter./2012. ( ) BM rendelete a rendészeti feladatokat ellátó személyek ruházati ellátására vonatkozó részletes szabályokról Az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyek tevékenységéről,

Részletesebben

EMV-1005. Cipők, lábbelik

EMV-1005. Cipők, lábbelik Cipők, lábbelik EMV-1001 EMV-1002 - zöld PVC gumicsizma - acélkaplis védőcsizma - belső pamut bolyhozás - nagy ellenálló képességű - 36-tól 47-es méretig antibakteriális felsőrész - nitril talp - sav és

Részletesebben

ballagóruha katalógus MRSALE 100% g a r a n c i a 1év

ballagóruha katalógus MRSALE 100% g a r a n c i a 1év ballagóruha katalógus 1év 100% g a r a n c i a MRSALE Kedves Tanárnő és Tanár úr! A ballagó, szalagavató ruha beszerzésével gondjai vannak? - Nem jó a ruha mindenkire? - Nem készül el időben? - Túl drága?

Részletesebben

március 21-től MÉG TÖBBET a divatért. Több divat, nagyobb választék. TÖBBET a KiK-től. Ruha Méret: 36-48,

március 21-től MÉG TÖBBET a divatért. Több divat, nagyobb választék. TÖBBET a KiK-től. Ruha Méret: 36-48, www.kik.hu 2018. március 21-től MÉG TÖBBET a divatért. Több divat, nagyobb választék. TÖBBET a KiK-től. Ruha Méret: 36-48, Póló Méret: 36-48, VIRÁGOS stílus A KiK-KEL Öv Hossz: kb. 85-105 cm, csak 1290,-/db

Részletesebben

AJÁNDÉKOK VARÁZSLATOS. többet A PÉNZTÁRCÁDRA SZABVA. mindennap! 1190 ft ft. kevesebbért...

AJÁNDÉKOK VARÁZSLATOS. többet A PÉNZTÁRCÁDRA SZABVA. mindennap! 1190 ft ft. kevesebbért... VARÁZSLATOS AJÁNDÉKOK A PÉNZTÁRCÁDRA SZABVA többet kevesebbért... mindennap! TY plüss játék 15 cm, különböző változatokban 1190 ft tűzoltóautó vizet pumpál Az ajánlat 2018.03.23-tól 2018.04.05-ig, illetve

Részletesebben

KÖNNYŰIPARI ALAPISMERETEK

KÖNNYŰIPARI ALAPISMERETEK Könnyűipari alapismeretek középszint 0631 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. október 24. KÖNNYŰIPARI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM

Részletesebben

Szerkesztés-modellezés

Szerkesztés-modellezés OV Szerkesztés-modellezés 11. évfolyam /11.a, 12.e osztályok/ A vizsgára vonatkozó szabályok: A vizsga típusa: gyakorlati + szóbeli - A tanuló egy szerkesztési feladatot kap adott témakörből az évfolyam

Részletesebben

1956 MAGYAR NEMZETŐRSÉG ÖLTÖZKÖDÉSI UTASÍTÁSA. MN. Öltözködési utasítás 1

1956 MAGYAR NEMZETŐRSÉG ÖLTÖZKÖDÉSI UTASÍTÁSA. MN. Öltözködési utasítás 1 1956 MAGYAR NEMZETŐRSÉG ÖLTÖZKÖDÉSI UTASÍTÁSA 1 1956 Magyar Nemzetőrség formaruházata és rendfokozati jelzései Az 1956 Magyar Nemzetőrség szervezetéhez tartozó nemzetőrök formaruházata egységes, és egyértelműen

Részletesebben

Alaszkai Malamut Az alaszkai malamut és a szibériai husky összehasonlítása

Alaszkai Malamut Az alaszkai malamut és a szibériai husky összehasonlítása Alaszkai Malamut Az alaszkai malamut és a szibériai husky összehasonlítása (Forrás: Az Amerikai Alaszkai Malamut Klub bírói oktatóanyaga) Összeállította: W. Willhauck Fordította: Romoda Csilla Fajta eredete:

Részletesebben

ideje készülődni! többet itt a karácsony, BOMBA ÁR BOMBA ÁR BOMBA ÁR mindennap! 1090 ft kevesebbért ft-tól

ideje készülődni! többet itt a karácsony, BOMBA ÁR BOMBA ÁR BOMBA ÁR mindennap! 1090 ft kevesebbért ft-tól többet kevesebbért... mindennap! Mindjárt itt a karácsony, ideje készülődni! BOMBA ÁR díszdoboz négy- vagy hatszög formájú, különböző mintákkal, méretek: 23 x 15 x 7 cm vagy 20 x 17,5 x 6,8 cm -tól BOMBA

Részletesebben

W O R K W E A R M A D E R E A L

W O R K W E A R M A D E R E A L KATALÓGUS 2017 WORKWEAR MADE REAL A RIMECK munkaruha ötvözi a szuper-ellenálló szövetet és minőségi szaktudást, az ADLER reklámtexil hátterével, szolgáltatásaival és hírnevével. A RIMECK munka és kantáros

Részletesebben

Nyiss az alacsony árakra!

Nyiss az alacsony árakra! Nyiss az alacsony árakra! többet kevesebbért... mindennap! nyomott mintával és zsebbel, szürke vagy kék színben, lányoknak, elöl bolyhos, rózsaszín vagy világos bézs színben fekete vagy szürke színben,

Részletesebben