A MotoGP szülötte. YZF-R1 www.yamaha-motor.hu



Hasonló dokumentumok
Útra fel! FJR1300A

Minden nap különlegesen érezheti magát

Az új Yamaha YZF-R1M. We R1

Fordítsuk komolyra a szót

Az új Yamaha YZF-R1. We/R1 - egyek vagyunk

A kaland a sarok mögött vár

Legyünk extrémek! MT-09 Street Rally

Urald a szélsőségeket!

A sötét oldal két lelke

Nyugodt cirkáló nagy szívvel.

Az R-sorozat itt kezdődik

A városi dzsungel királya

Izgasd fel a sötét oldalad!

Hozza ki a legtöbbet az utakból

Fedezd fel éned sötét oldalát

Ne félj a sötéttől! MT-125 / ABS

A sötét oldal két lelke

Kövesse a képzeletét!

Stílusos, praktikus és szórakoztató

Könnyed motorozás, aminek nehéz ellenállni

VMAX: erő, teljesítmény, adrenalin.

Nem csak túrázáshoz. FJR1300A

A gyermekek quadja, de a felnőttek is szeretik.

Végtelen út. FJR1300AE

Nagy Chopper jegyek, mozgékony csomagban.

Sokoldalú városi sportmotor

A legjobb társ a városban.

Az ügyes városi robogó

Az élet egy verseny. Aerox R

Speed of Darkness. MT-10 SP

Kifinomult. Újratervezett. Figyelemre méltó.

A sötétség szemei. MT-09

Nem csak túrázáshoz. FJR1300AE

Színtiszta borzongás. FZ8

TMAX SX. Írd át a MAX szabályait

Uralkodásra született

Extrém körülményekhez tervezve.

Engedje szabadjára kalandvágyát

A sötét oldal sugara. MT-10

Főszerepben a Sötét Oldal

Csak könnyedén! FJR1300AS

Az off-road kalandok itt kezdődnek.

A MAX-ból soha nem elég

Alakítsd te a történetedet

Maradandó benyomást keltő, teljes burkolat.

Ébreszd fel a benned lévő sötétséget

A szórakozás gyors módja.

Egyek vagyunk. We R1. 60 éve a versenyzés elkötelezett híve.

Kelj fel és motorra! MT-07

Yamaha YZF-R1M. Egyek vagyunk

Írd át a MAX szabályait

Yamaha YZF-R1. We R1. YZF-R1

NMAX. Mindennapi élet mellékelve

Győzd le a sötétséget

Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve.

MAXimális adrenalin. TMAX SX

Az élet egy verseny. Aerox 4

TMAX DX. Írd át a MAX szabályait

lehetőség D'elight

Ezzel a motorral még a nagyvárosi dugó is szórakoztató

Új Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve

Az eredeti MAX. TMAX

Az MT vadabb oldala. MT-09 Street Rally

Az élet egy verseny. Aerox 4

Rosszaság. WR450F

Öleld át a sötét oldalt

Élvezd az utazást. Érezd az utat

Extrém körülményekhez tervezve.

Alacsony üzemanyagfogyasztás,

Nem csak túrázáshoz. FJR1300AS

Szeretem, ahogyan közlekedek

Öleld át a sötét oldalt

Színtiszta borzongás. FZ8

A MAX-ból soha nem elég

VMAX Carbon. Izmosnak született

Rossz, a jó értelemben

Yamaha YZF-R1M. We R1

Fedezd fel éned sötét oldalát

A sötétség vonzása. MT-07

Hozd ki a maximumot minden útból

Engedd szabadjára az érzéseidet

Az élet egy verseny. Aerox 4

Ne félj a sötéttől! MT-125

Air Riderek. YZ85/LW

Nagy Chopper jegyek, mozgékony csomagban.

Engedje szabadjára képzeletét

Győzelemre született. XSR900 Abarth

Motorozz szabadon. Motorozz könnyedén.

Az Ön megbízható barátja.

Ragadd meg a sötét oldalt

A MAXimum nem opcionális választás

Az ügyes városi robogó

Kérlelhetetlen, a jó értelemben

Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve

Valódi szabadság. Valódi élmény.

Nagyobb teljesítményre van szükséged?

Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve

A MAX-ból soha nem elég

A MAX-ból soha nem elég

A legjobb középméretű mindenes.

Átírás:

A MotoGP szülötte A MotoGP-re fejlesztett, 6 üzemmóddal rendelkez kipörgésgátló rendszer révén a legújabb a legfejlettebb szupersport gép, amelyet a Yamaha valaha gyártott. Az innovatív, keresztsíkú ftengellyel felszerelt, 998 köbcentiméteres, soros, 4 hengeres motorral rendelkez R1 hatalmas, egyenletes nyomatékot fejt ki, ami kimagasló gyorsulást biztosít számára. Az R1 vezetje immár egyetlen kapcsolót átbillentve tudja hangolni a motorkerékpár teljesítményjellemzit, hogy az izgalmasabban kanyarodjon az országúton, és rövidebb köridket érjen el a versenypályán. A kompakt alumínium Deltabox váz precíz kormányzást és kiváló kanyarodást biztosít, ugyanakkor a nagyobb végsebesség érdekében a legújabb R1-et új elüls burkolattal látták el. 998 köbcentiméteres, folyadékhtéses, soros, 4 hengeres, 4 szelepes Az elfokolt ftengely lineáris nyomatékot biztosít 6 üzemmóddal rendelkez kipörgésgátló rendszer YCC-I (Yamaha chippel vezérelt szívás) YCC-T (Yamaha chippel vezérelt fojtószelep) 3 állású változtatható jellegtérkép funkció Vezérelt szívási ütem Csúszó tengelykapcsoló Rövid tengelytávú, alumínium Deltabox váz Ideálisan kiegyensúlyozott merev karosszéria Kis légellenállású elüls rész projektoros fényszórókkal Többfunkciós mszerfal

Emeld a tétet A legújabb motorkerékpár az utakon és a versenypályán is minden eddiginél jobb irányíthatóságot és teljesítményt nyújt. A WSB bajnokságban az elfokolt ftengellyel felszerelt R1 a bemutatkozó szezonjában megnyerte a világbajnokságot Európa és Japán legjobbjaival szemben. Az intenzív WSB és MotoGP futamok tapasztalatai alapján a Yamaha tervezi még vérpezsdítbb R1-et hoztak létre. A teljesen új, 6 üzemmóddal rendelkez, állítható kipörgésgátló rendszer révén a motorkerékpár még magabiztosabban vezethet, és szabadjára engedhet az elfokolt ftengellyel rendelkez motor teljes ereje. Ezért bárhová is megy, a legújabb R1 motorkerékpár hihetetlen kanyarodási és szupersport motorteljesítménye révén nagyszer élményekkel lesz gazdagabb.

MotoGP ihlette kialakítás A Yamaha versenyzés iránti teljes elkötelezettsége több mint 50 éve a vállalat mködésének f mozgatórugója. A rövid tengelytávú Deltabox vázzal, elfokolt ftengellyel rendelkez motorral és modern elektronikus vezérlrendszerekkel felszerelt, lélegzetelállító R1 a megtestesülése mindannak, amit a MotoGP és WSB versenyeken tanultunk. 6 üzemmóddal rendelkez kipörgésgátló rendszer Az új, állítható, 6 üzemmóddal rendelkez kipörgésgátló rendszer azonnal beállítja a fojtószelepet, a befecskendezett üzemanyagmennyiségét és a gyújtási idzítést, amikor a hátsó kerék kipörgése megkezddik, így a vezet még jobban bízhat az R1 kanyarodási képességeiben, és ezáltal minden útfelületen és idjárási körülmény mellett optimális húzóert és kormányozhatóságot hozhat ki a motorból. Elékelt ftengely Az R1 különleges, aszimmetrikus gyújtási idközt biztosító, elfokolt ftengelyének köszönheten messze kimagaslik a tömegbl. Az YZR-M1 MotoGP versenymotor alapján fejlesztett kategóriaels kialakítás lineárisabb nyomatékot biztosít, ezáltal a vezet a nagyobb húzóert és a magasabb teljesítményt hatékonyabban tudja kihozni belle. Kompakt, rövid tengelytávú Deltabox váz A kompakt, rövid tengelytávú Deltabox vázat különféle gravitációs, nyomásos öntéssel gyártott és préselt alumínium alkatrészekbl állítják össze, hogy ideálisan kiegyensúlyozott merevséget érjenek el. A kifinomult eljárásnak köszönheten az R1 vezetje kiváló visszajelzést kap az útfelületrl, ezáltal hatalmas teljesítménybeli elnyre tesz szert az úton és versenypályán egyaránt. Aerodinamikus elüls rész A jobb légellenállás érdekében a legújabb R1 új tervezés elüls részt kapott kissé magasabb orral, az agresszív szemek pedig még egyedibb megjelenést kölcsönöznek a motorkerékpárnak. A LED-es helyzetjelz lámpákat tükrözd bevonattal látták el az alsó szélükön, így az R1 megjelenése még impozánsabb és erteljesebb. YCC-I és YCC-T Az R1 motorkerékpárt az iparág egyik legfejlettebb szívórendszerével szerelték fel. Az YCC-I (Yamaha chippel vezérelt légbeömlés) rendszer elektronikusan vezérelt, változtatható hosszú szívótorkokkal rendelkezik, amelyek a Yamaha chippel vezérelt fojtószeleppel (YCC-T) együttmködve kiemelkeden hatékony égést, valamint egyenletes és lineáris teljesítményt biztosítanak széles fordulatszámtartományban.

Motor Furat x löket Gyújtás Indítás Karburátor Kenési rendszer Kihajtás 78,0 mm x 52,2 mm TCI (digitális) Elektromos Elektronikus üzemanyag-befecskendezés Nedves karter Láncos Kompresszióviszony 12.7 : 1 Kuplung típusa Lökettérfogat Maximális nyomaték Maximális teljesítmény Motor típusa Váltó Alváz Els fék Els felfüggesztés Els gumi Els rugóút Hátsó fék Hátsó felfüggesztés Hátsó gumi Hátsó rugóút Nyomtáv Olajban futó, többtárcsás, csavarrugós 998cc Utánfutási szög 24º Váz 115.5 Nm (11.8 kg-m) @ 10,000 rpm 133.9 kw (182.1PS) @ 12,500 rpm (without air-induction) folyadékhtéses, 4 ütem, DOHC, elre döntött, párhuzamos, 4 hengeres, 4 szelepes Állandó áttétel, 6 sebességes Hidraulikus ketts tárcsafék, Ø 310 mm Upside-down telescopic fork, Ø 43 mm 120/70 ZR17M/C (58W) 120 mm Hidraulikus tárcsafék, Ø 220 mm (karos felfüggesztés), Monoshock 190/55 ZR17M/C (75W) 120 mm 102 mm Alumínium deltabox Méretek Feltöltött tömeg (olajjal és üzemanyaggal) Minimális hasmagasság Olajtank kapacitása Teljes hossz Teljes magasság Teljes szélesség Tengelytáv Ülésmagasság Üzemanyagtank kapacitása 206 kg 135 mm 3.7 liter 2,070 mm 1,130 mm 715 mm 1,415 mm 835 mm 18 liter A weboldalunkon lév képeken profi motorosok láthatók motorozás közben, ellenrzött körülmények között egy lezárt, magánkézben lév útszakaszon. Minden esetben viseljen védsisakot, védszemüveget és védruházatot! A Yamaha arra ösztönzi a motorosokat, hogy biztonságosan vezessenek, és tiszteljék motorostársaikat és a környezetet. A kiadványban feltüntetett Yamaha termékek mszaki adatai és megjelenései idrl idre külön figyelmeztetés nélkül változhatnak, és a követelményektl és feltételektl függen eltérek lehetnek. További részletekért forduljon a Yamaha kereskedhöz.

Színek Race Blu Matt Grey Competition White Hátsóülés-takaró, Rendszámtáblatartó, YEC-8 akkumulátortölt YEC akkumulátortölt beépített paneldugalja Hátsókerékversenyállvány Koptatók, Motorkerékpárok Az összes tartozék megtekintéséhez látogassa meg a honlapot vagy, kérdezze márkakereskedjét. A Yamaha minségbiztosítási lánc A Yamaha szakemberei kiváló felkészültségükkel a legjobb szolgáltatásokkal és tanácsokkal támogatják a Yamaha termékeket. Ezért a Yamaha javasolja, hogy szervizelési igények esetén keresse fel a Yamaha hivatalos márkaszervizét. A Yamaha alkatrészeket és tartozékokat kifejezetten a Yamaha termékekhez fejlesztették ki, tervezték és tesztelték. A Yamaha a Yamaha motorokhoz a Yamalube márkanév alatt forgalmazott, saját, kiváló minség kenanyagainak használatát javasolja. Ezekkel a kenanyagokkal a motor minden körülmények között hatékonyan mködik. A funkcionális és stílusos tartozékok mellett a Yamaha a csúcsminség motoros ruházatok széles választékát is kínálja, melyek garantálják a biztonságot és a kényelmet. Utcai ruhák teljes választéka is elérhet. További információkért látogasson el a következ oldalra: www.yamaha-motor-acc.com Tuddj meg többet a Yamaha modellrl a mobiloddal Yamaha Motor Hungária Budaörsi út 227. 1112 Budapest Magyarország