Szeretem, mert Vasból van



Hasonló dokumentumok
3. Csak saját készítésű pályaművek küldhetők. A pályázat témája: Én és a média, az egyes pályaműveknek akár rajz, akár fotó címet kell adni.

Több, mint 200 új munkahely Lentiben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A KözösALAPON program pályázatot hirdet közösségi alapítványok létrehozásának támogatására

A Kárpátok Eurorégió Interregionális Szövetség Hírlevele The Newsletter of the Carpathian Euroregion

Tisztelt Érdeklődők!

Legfőbb célunk egy olyan terület kialakítása, ahol az óvodás gyerekek valódi körülmények között játszhatják:

Jó gyakorlatok a Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózatban. Módszertani kiadvány

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

A Kisoroszi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának lapja

Közéleti és kulturális lap Alapítva 1899-ben Újraalapítva 1987-ben

Szeretettel hívjuk és várjuk intézményük diákjait!

IV. évfolyam, 2. szám

48. Jó példák gyűjteménye a kultúrák közötti párbeszéd témakörben

Van egy perced? Alkoss!

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése

KÉSZÜLJ FEL A KÖZÖSSÉGRE!

Erõt adott és erõt ad nemzeti ünnepünk

Által-ér Vízgyűjtő Helyreállítási és Fejlesztési Szövetség

Előterjesztés a Képviselő-testület március 31. napján tartandó rendkívüli, nyilvános ülésére

A kommunizmus áldozataira emlékeztek Csak erőszakkal lehetett lenyomni a nép torkán

Projektek a fenntarthatóságra nevelésben

Miért jöjjön el mindenképpen, a Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozó rendezvényeire?

V. A Kormány tagjainak rendeletei

tovább javítjuk a közbiztonságot

7mérföldes csizmában heted7 határon át Országos Mesevetélkedő 2014/2015

NAGY ÖSSZEOMLÁS 2015

0-3 éves korú gyermekek és szüleinek Baba-mama klubja Nyékládházán

Ökoiskolai jó gyakorlatok gyűjteménye

Átírás:

VAS MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 9700 Szombathely, Berzsenyi D. tér 1. Vas megyei Általános Iskolák részére Tárgy: Versenykiírás Iktatószám: 2-45/2013 Székhelyén Tisztelt Igazgató Asszony/Úr! Tisztelt Pedagógusok! Kedves Diákok! Ezúton szeretnénk Önöket/Benneteket meghívni egy iskolai versenyre az Ausztria- Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 támogatásával megvalósuló Natur-Kulinarium című projekt keretében. Szeretem, mert Vasból van A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet a megyére, illetve a helyben készült termékekre, bővítse és elmélyítse a regionális ismereteket, ugyanakkor lehetővé tegye a kreatív és csoportos alkotást. Vas megye számos egyedi természeti értékkel és gasztronómiai különlegességgel rendelkezik. A növény és állatvilág sokszínűsége, az itt termelt gyümölcsök és zöldségek mind-mind a vasi tájat és a megyét formálják. Ezen kívül nagyon sok jellegzetes hagyomány és népi szokás is fellelhető. Ezek megismerése és megismertetése a Kelet- Stájerországi Regionális Turisztikai Szövetség és a Vas Megyei Önkormányzat által meghirdetett pályázat feladata. A verseny során a vasi diákoknak Vas megyei különlegességeket kell összegyűjteniük, és azokat egy közösen elkészített plakáton bemutatniuk. Szeretem, mert Vasból van verseny részvételi feltételei: A versenyen való részvétel ingyenes. Csapatok: Vas megyei általános iskolák felső tagozatos diákjainak 2-4 fős csapatai. Egy iskolából, akár egy osztályból több csapat is jelentkezhet, csapatonként egy darab plakát készíthető. A csapattagok osztálytársak legyenek.

Feladat: Natur-Kulinarium - Régiók kertjei és kultúrtájai kínálta új élménylehetőségek turisztikai és Csapatonként egy A2-es nagyságú (42*59,4 cm) plakát elkészítése. Tartalma, formátuma: szabadon választható, bármi megengedett - rajzolhattok, festhettek, fotózhattok, továbbá képeket, grafikákat, szövegeket használhattok fel. A plakáton lehetnek receptek, szokások, gyümölcs-, zöldségfajták, növények és állatok, Vas megyei különleges helyszínek, épületek, tájak - minden, ami a diákok számára Vas megyére jellemző. Kérjük, hogy minden csapat válasszon magának csapatnevet, és adjon egy ötletes címet a saját készítésű plakátjának! A verseny menete: Jelentkezési határidő: 2014. január 31. - a csatolt jelentkezési lap visszaküldésével Postai úton: Vas Megyei Önkormányzat, 9700 Szombathely, Berzsenyi D. tér 1. - Bánovits Judit részére, e-mailben: nemzetkozi@vasmegye.hu vagy faxon: a 94/515-704 számon. A kész munkák benyújtásának határideje: 2014. március 31. Személyesen vagy postai úton a következő címen: Vas Megyei Önkormányzat, 9700 Szombathely, Berzsenyi D. tér 1. - Bánovits Judit részére. Díjazás: A zsűri legkésőbb 2014. április 18-ig kiválasztja a nyertes csapatot. A verseny eredményéről minden iskolát írásban értesítünk. Az első helyezett csapat a teljes osztályával részt vehet egy Natur-Kulinarium Élménynapon. Ennek keretében az egész osztály 2014 májusában egy egynapos tanulmányútra utazhat Kelet-Stájerországba, hogy megismerkedhessen a régióval, természeti és gasztronómiai különlegességeivel. A tanulmányút célja, hogy a résztvevő magyar diákok betekintést nyerjenek Ausztria virágoskertjének tartott térségének életébe, megtapasztalhassák a más történelemmel, kultúrával és hagyományokkal bíró vidék egyedi kínálatát, különbözőségeit, titkait. Ennek alapján olyan tapasztalatokkal gazdagodhatnak, melyek hasznosítása által új ismeretekkel szolgálhatnak szűkebb és tágabb környezetüknek egyaránt. Ízelítő a tervezett tanulmányút programjából: - Látogatás a Pöllau-völgyi Természeti Parkba. - Cukrászati hagyományok - díszítsd ki a saját mézeskalácsodat! - A Pöllau-i kastély gyönyörű kertjének megtekintése. - Látogatás ApfelLand-ban (Almarégióban): fedezd fel Kelet-Stájerország gyümölcsöseit! További értékes és érdekes díjak az első 5 helyezett számára! Minden csapat oklevélben részesül.

A beküldött plakátokat a bécsi Bio Forschung Austria új Látogatóközpontjában állítjuk ki, valamint terveink szerint a Natur-Kulinarium projektzáró rendezvényén is megtekinthetők lesznek. További információ: Bánovits Judit, projektmenedzser Vas Megyei Önkormányzat 9700 Szombathely, Berzsenyi D. tér 1. Tel: 06-94/515-715 Fax: 06-94/515-704 E-mail: nemzetkozi@vasmegye.hu A projekt: A Natur-Kulinarium projekt a Kelet-Stájerországi Regionális Turisztikai Szövetség, a bécsi Bio Forschung Austria, Bécs Város Erdő és Mezőgazdasági Hivatala, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. és a Vas Megyei Önkormányzat közös együttműködésében valósul meg. A projekt célja: a regionális sajátosságok megőrzése, támogatása, valamint a helyi termékek egyedi értékének megteremtése. Kelet-Stájerország, Nyugat-Dunántúl és Bécs egyedülállóan gazdag kulturális, gasztronómiai és természeti értékekkel rendelkezik. A projektben az új, innovatív élménykínálat és a régióra jellemző természeti- és kulináris kínálat határon átnyúló népszerűsítésére helyezzük a hangsúlyt. Részvételüknek/részvételeteknek előre is örülünk! Szombathely, 2013. november 18. Tisztelettel:. Kovács Ferenc a Vas Megyei Közgyűlés Elnöke

JELENTKEZÉSI LAP Jelentkezés a projekt keretében megrendezésre kerülő Szeretem, mert Vasból van iskolai versenyre Iskola:...... Osztály:... Csapat neve:... Csapat létszáma:... Felkészítő pedagógus neve:... Felkészítő pedagógus elérhetősége:....... Dátum. Aláírás Jelentkezési határidő: 2014. január 31. A kész munkák benyújtásának határideje: 2014. március 31.