Tőzsdei hírlevél november 21.

Hasonló dokumentumok
Tőzsdei hírlevél október 3.

Tőzsdei hírlevél szeptember 9.

Tőzsdei hírlevél szeptember 26.

Tőzsdei hírlevél október 6.

Tőzsdei hírlevél november 14.

Tőzsdei hírlevél szeptember 12.

Tőzsdei hírlevél szeptember 29.

Tőzsdei hírlevél augusztus 29.

Tőzsdei hírlevél október 24.

Tőzsdei hírlevél szeptember 19.

Tőzsdei hírlevél október 10.

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. Összefoglaló

4. Hét Január 28. Csütörtök

25. Hét július 22. Kedd

45. Hét November 05. Csütörtök

hétfő, október 19. Vezetői összefoglaló

csütörtök, április 30. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló november 6.

péntek, április 24. Vezetői összefoglaló

hétfő, június 23. Vezetői összefoglaló

péntek, július 18. Vezetői összefoglaló

szerda, december 2. Vezetői összefoglaló

hétfő, február 3. Vezetői összefoglaló

15. Hét április 13. Kedd

hétfő, augusztus 3. Vezetői összefoglaló

csütörtök, szeptember 10. Vezetői összefoglaló

kedd, november 3. Vezetői összefoglaló

hétfő, november 16. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló március 19.

csütörtök, június 25. Vezetői összefoglaló

hétfő, február 23. Vezetői összefoglaló

csütörtök, április 2. Vezetői összefoglaló

hétfő, augusztus 5. Vezetői összefoglaló

szerda, április 15. Vezetői összefoglaló

szerda, június 24. Vezetői összefoglaló

szerda, november 11. Vezetői összefoglaló

21. Hét május 28. Péntek

18. Hét május 04. Kedd

Vezetői összefoglaló december 21.

29. Hét július 20. Kedd

hétfő, március 2. Vezetői összefoglaló

kedd, május 12. Vezetői összefoglaló

hétfő, augusztus 24. Vezetői összefoglaló

VERSENYKÉPESSÉGI FŐOSZTÁLY

Vezetői összefoglaló május 23.

41. Hét Október 07. szerda

Vezetői összefoglaló július 18.

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. Összefoglaló

kedd, augusztus 11. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló április 10.

Vezetői összefoglaló november 9.

Vezetői összefoglaló február 17.

csütörtök, április 24. Vezetői összefoglaló

szerda, április 8. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló május 18.

kedd, március 25. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló május 15.

kedd, március 3. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló december 18.

péntek, december 11. Vezetői összefoglaló

VERSENYKÉPESSÉGI FŐOSZTÁLY

Vezetői összefoglaló október 4.

kedd, január 19. Vezetői összefoglaló

péntek, november 22. Vezetői összefoglaló

hétfő, október 5. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló július 3.

48. Hét November 26. Csütörtök

Vezetői összefoglaló április 20.

Vezetői összefoglaló december 27.

Vezetői összefoglaló február 13.

péntek, augusztus 7. Vezetői összefoglaló

péntek, december 4. Vezetői összefoglaló

hétfő, december 7. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló április 16.

GAZDASÁGTERVEZÉSI FŐOSZTÁLY

hétfő, november 30. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló január 2.

péntek, június 13. Vezetői összefoglaló

47. Hét November 20. Péntek

Vezetői összefoglaló november 7.

kedd, december 22. Vezetői összefoglaló

szerda, október 21. Vezetői összefoglaló

GAZDASÁGTERVEZÉSI FŐOSZTÁLY

kedd, július 7. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló június 12.

Vezetői összefoglaló november 14.

GAZDASÁGTERVEZÉSI FŐOSZTÁLY

VERSENYKÉPESSÉGI FŐOSZTÁLY

44. Hét Október 29. Csütörtök

szerda, augusztus 14. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló július 27.

Vezetői összefoglaló december 21.

Vezetői összefoglaló június 14.

csütörtök, május 14. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló február 6.

kedd, december 1. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló október 27.

péntek, június 5. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló április 3.

kedd, szeptember 24. Vezetői összefoglaló

Átírás:

Tőzsdei hírlevél 2016. november 21. Fontos makroadatok: Időpont Ország Esemény Várakozás Előző 17:00 Az EKB elnökének beszéde Viszonylag kedvező hangulatban indították a távol-keleti tőzsdeindexek az e heti kereskedési időszakot. A HSI és a KOSPI ugyan nem tudott érdemi mozgást produkálni, a sanghaji és a tokiói indexek ugyanakkor 0,8% körüli pozitív elmozdulást mutattak. A devizapiacon hajnalban erősödéssel indított az euró, míg a forint valamelyest gyengült: az EUR/HUF árfolyama 308,70-nél járt, míg az USD/HUF a 291,30-as keresztárfolyam fölött lebeg. Magyar piac Korrekcióban a BUX Meghátrálni kényszerült a hazai tőzsde azok után, hogy az elmúlt héten történelmi csúcsára tudott emelkedni. A BUX egész héten szenvedett, a hétfői zuhanás megalapozta teljesítményét, és ezen a pénteki fél százalékos erősödés, illetve a 30 109,02 pontos zárás is csak kozmetikázni tudott. Ahogy azt korábban is írtuk, a 30 000-29 500 közötti szinteken támaszzónában található a benchmark, ahonnan első körben a korábbi csúcs közelébe, a 30 700 pont körüli akadály-rengetegbe futhat bele az árfolyam.

Tartja magát az OTP A hazai piac egészével ellentétben az OTP nem kapcsolt hátramenetbe, egy kis megingástól eltekintve igen jól tartotta magát az elmúlt heti kereskedési időszakban. A bankpapír pénteken a 8000 forintos támaszáról megindulva már 1,02%-os erősödésre volt képes, így sikerült 8118 forinton zárnia. Ugyan továbbra is elképzelhető egy nagyobb, 7750 forint környékéig történő visszaesés, de jelenleg nem fogadnánk a részvény ellen, az emelkedő trend újabb lokális csúcsot eredményezhet az előttünk álló héten. Megindulhat a MOL Nem igazán sikerült ez a hét a MOL részvényeseinek, az olajpapír nem tudott meggyőző teljesítményt szállítani. Az árfolyam ugyan megtagadta a 18 000 forintos támasz letörését, de igazán azzal indulhat be, ha a pénteki 0,90%-os emelkedését követően sikerül hétfőn 18 500 forint fölött indítania. Ehhez a 18 410 forintos zárás kellő alapot biztosíthat, illetve a tény, hogy a szűkülő korrekciós alakzatból felfelé tör ki nagy valószínűséggel a papír ára.

Komoly esésben a Richter Kifejezetten gyenge hetet zárt a Richter, kár szépíteni, a közel 3,5%-os eséssel a részvény a hazai blue chipek mezőnyének utolsó helyén végzett. A papír az 5850 körüli zárásával támaszszintre került, amivel a következő napokban magára találhat, és ismét megléphet a korábbi magasságok felé. Amennyiben azonban az említett szint nem bírná el a nyomást, az 5600-as zónáig teljesen szabaddá válik az út, újabb érzékelhető veszteséget hozva ezzel a befektetőknek. Döcög a Telekom szekere Az 500 forintos zóna elérése óta keresi a helyét a Magyar Telekom kurzusa, az árfolyam a 475 forintos támaszról kiindulva próbál ismét emelkedő pályára állni. A részvény csütörtökön nap közben mutatott be legutóbb ígéretes próbálkozást, de az a nap, illetve a hét végére ismételten elhalt. Továbbra is a 475 forintos szint a kulcs a meginduláshoz, de hogy az 500-as zónát sikerüljön áttörni, pozitív hangulatváltás kell az egész piacon.

Nemzetközi indexek Tétovázik a DAX Hatalmas feltámadást produkált az amerikai elnökválasztás napján a frankfurti értéktőzsde vezető indexe, de azóta csak oldalazásra futotta az árfolyam erejéből. Az index egy szűkebb tartományban mozog 10 800 10 600 pont között, és előbb utóbb ennek a szűkülő sávnak a végére érünk. Amennyiben sikerül végre eljutni a 11 000 pontos szint közelébe, ismét a vételi irányba mutató pozíciók felvételéből profitálhatnak jobban a befektetők. Ismét erősödött a forint Devizák Próbálkozott az EUR/HUF árfolyama az elmúlt héten kitörni a fordított fej-vállak alakzatból, de ahogy felhívtuk rá a figyelmet, győztek a fundamentumok és nem érkezett komolyabb forintgyengülés, sőt. Amint az ábrából is kiderül, a forint nemhogy gyengülni nem volt hajlandó, pénteken ellentámadásba lendült és egészen a 308-as keresztárfolyamig jutott az euróval szemben. Az előttünk álló héten a 310-305 közötti zónában folyhat tovább a kereskedés, maradhat a hosszabb távú oldalazás.

Tovább száguld a dollár Nincs megállás, nincs kegyelem, a dollár továbbra is elsöpri az útjában álló akadályokat. Az EUR/USD árfolyama az 1,05-ös támasz közelébe, ezzel pedig egy igen erős fal elé került, melyet 2015 márciusa óta nem sikerült letörni. Várhatóan komoly küzdelem alakul ki ezen a szinten, erőteljes korrekció is érkezhet, ugyanis ez alatt már csak a paritás, vagyis az 1,00 árfolyamszint tűzhető ki célként. Összeszedte magát az olaj Árupiac Valamelyest javított az olaj árfolyama az elmúlt hetekben látott mélyrepülését követően, a fekete arany a 43 dolláros támaszáról egészen 45,5 dollárig pattant fel. Középtávon továbbra sem érdemes vételekben gondolkodni, rövidtávon ugyanakkor 46 dollár elhagyását követően 49 dolláros cél válhat elérhetővé. A 43-as támasz alatt viszont érdemes ismét óvatos fokozatba kapcsolni, az esetleges letörés miatt ugyanis 40 dollár alá kerülhet az ár.

Rosszul áll az arany Nem fest jól az arany árfolyama, a nemesfém a korábbi zuhanását nem volt képes érdemben korrigálni, és tovább süllyedt az árfolyama. Jelenleg nem sok fundamentális alapja van a kurzus emelkedésének, egyelőre a piacokat és a dollárt is fűti az új amerikai elnök gazdasági terveinek és az erre várhatóan gyorsan reagáló monetáris politikának a kombinációja. A fontos, 1200 dolláros támasz megfoghatja az esést, de amennyiben ez megadná magát, 1150, majd 1050 környéke lehet a következő megálló. Elérhetőségek: Szakos János - Befektetési tanácsadó +36 52 872 561 szakos.janos@citycapital.hu Rákóczi Zoltán Befektetési tanácsadó +36 52 872 518 rakoczi.zoltan@citycapital.hu City Capital Kft. 4025 Debrecen, Simonffy utca 4-6. Halköz Üzletház 1. emelet info@citycapital.hu www.citycapital.hu Jogi nyilatkozat A City Capital Kft honlapján található írások, így például információk, tanulmányok, elemzések, kommentek nem minősülnek a 2007.évi CXXXVIII tv.(bszt) 4.szak.(2) bek. 8.pontja szerinti befektetési elemzésnek, és a 9.pontja szerinti befektetési tanácsadásnak. Tájékoztatási céllal készülnek, nem tekinthetők ajánlatnak, ajánlati felhívásnak pénzügyi eszközök jegyzésére, vételére, eladására. Abban az esetben sem, ha valamelyik írás egy eszköz eladása/vétele mellett foglal állást.bármely befektetési döntés meghozatalához az adott befektető személyre szabott megfelelőségi vizsgálatára van szükség, melyre ezek az oldalak nem vállalkoznak, nem alkalmasak. Az itt szereplő írások az elkészítő szakmai véleményét tükrözik, így objektív és szubjektív elemeket is tartalmaznak. Mindezekre való tekintettel az írásokra és az abból származó információkra és véleményekre alapított ügyletekből eredő esetleges károkért,költségekért a City Capital Kft semmilyen felelősséget nem vállal.a honlapon,elemzésekben és hírlevelekben található illusztrációk, logók, grafikák és letölthető dokumentumok szerzői jogvédelem alatt állnak, azok szerzői jogi jogosultja a City Capital Kft. Ezen tartalmak,illetve azok részeinek bármilyen formában történő személyes használattól eltérő felhasználásához a City Capital Kft előzetes írásbeli engedélye szükséges.