Tőzsdei hírlevél október 10.

Hasonló dokumentumok
Tőzsdei hírlevél október 6.

Tőzsdei hírlevél szeptember 9.

Tőzsdei hírlevél október 3.

Tőzsdei hírlevél október 24.

Tőzsdei hírlevél november 14.

Tőzsdei hírlevél szeptember 29.

Tőzsdei hírlevél szeptember 26.

Tőzsdei hírlevél szeptember 12.

Tőzsdei hírlevél augusztus 29.

Tőzsdei hírlevél november 21.

Tőzsdei hírlevél szeptember 19.

31. Hét július.29. Szerda

41. Hét Október 07. szerda

45. Hét November 05. Csütörtök

Vezetői összefoglaló november 6.

GAZDASÁGTERVEZÉSI FŐOSZTÁLY

Vezetői összefoglaló február 13.

4. Hét Január 28. Csütörtök

Vezetői összefoglaló március 27.

hétfő, február 3. Vezetői összefoglaló

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. Összefoglaló

29. Hét július 20. Kedd

péntek, július 18. Vezetői összefoglaló

25. Hét július 22. Kedd

21. Hét május 28. Péntek

Vezetői összefoglaló március 19.

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. Összefoglaló

Vezetői összefoglaló szeptember 18.

Vezetői összefoglaló október 24.

hétfő, december 7. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló október 3.

csütörtök, április 30. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló november 14.

21. Hét május 26. Szerda

18. Hét május 04. Kedd

hétfő, június 23. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló július 18.

szerda, április 15. Vezetői összefoglaló

A technikai elemzés alapjai

A certifikátok mögöttes termékei

Vezetői összefoglaló október 17.

szerda, december 2. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló október 12.

hétfő, november 16. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló április 3.

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. Összefoglaló

VERSENYKÉPESSÉGI FŐOSZTÁLY

Vezetői összefoglaló augusztus 11.

szerda, június 24. Vezetői összefoglaló

48. Hét November 26. Csütörtök

Vezetői összefoglaló február 17.

péntek, november 27. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló november 9.

Vezetői összefoglaló szeptember 14.

VERSENYKÉPESSÉGI FŐOSZTÁLY

47. Hét November 20. Péntek

Vezetői összefoglaló július 4.

Vezetői összefoglaló június 13.

Vezetői összefoglaló február 24.

szerda, november 26. Vezetői összefoglaló

csütörtök, október 16. Vezetői összefoglaló

hétfő, augusztus 3. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló július 27.

Vezetői összefoglaló január 20.

VERSENYKÉPESSÉGI FŐOSZTÁ

péntek, december 4. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló október 4.

péntek, március 14. Vezetői összefoglaló

33. Hét augusztus. 11. Kedd

hétfő, október 19. Vezetői összefoglaló

hétfő, november 10. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló május 2.

szerda, november 11. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló március 21.

32. Hét augusztus. 04. Kedd

Vezetői összefoglaló május 15.

kedd, február 16. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló november 27.

Vezetői összefoglaló április 16.

Vezetői összefoglaló május 23.

hétfő, november 3. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló október 10.

44. Hét Október 29. Csütörtök

Vezetői összefoglaló július 21.

5. Hét Február 5 Péntek

Vezetői összefoglaló június 1.

Vezetői összefoglaló július 3.

péntek, március 27. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló április 27.

15. Hét április 13. Kedd

Vezetői összefoglaló november 30.

Vezetői összefoglaló január 31.

péntek, november 13. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló október 27.

Vezetői összefoglaló június 6.

Vezetői összefoglaló október 27.

Vezetői összefoglaló december 27.

péntek, március 6. Vezetői összefoglaló

kedd, december 22. Vezetői összefoglaló

hétfő, november 30. Vezetői összefoglaló

Átírás:

Tőzsdei hírlevél 2016. október 10. Fontos makroadatok: Időpont Ország Esemény Várakozás Előző Egész nap Banki szünnap Egész nap Banki szünnap 07:45 Munkanélküliségi ráta 3,4% 3,4% Csendes kereskedés folyt ma a távol-keleti tőzsdéken, ugyanis mind a japán mind a hongkongi parkettek zárva tartottak. A dél-koreai KOSPI 0,16%-os visszaesést könyvelhetett el, míg az egész múlt héten zárva tartó sanghaji tőzsde vezető indexe 1,25%-os emelkedéssel igyekezett utolérni a többieket. A devizapiacon hajnalban a jen és az euró is kissé erősödni tudott, a forint értéke valamelyest gyengült: az EUR/HUF árfolyama 304,60-ig kúszott vissza, míg az USD/HUF értéke 272 fölött jár. Faltó falig ment a BUX Magyar piac Sikerült feltámadnia a korábbi zuhanást követően a BUX árfolyamának. A hazai tőzsde vezető indexe egészen a 28 600 pontos ellenállásig robogott és állt meg végül 28 438,95 ponton. Tekintettel arra, hogy a 2007-es árfolyamcsúcstól már csak alig 6%-os (!) erősödés választja el a kurzust, így érdemes óvatosnak lenni, és a jelenlegi sáv alján keresni a lehetséges trendirányú beszállókat.

Ellenállás körül kering az OTP Jól zárta a hetet az OTP, a részvény érintette a 7500 forint környéki gátat, majd zárt pénteken 7435 forinton. A bankpapír 7250 forint körül lehet alkalmas ismét a beszállásra, kitörés esetén pedig a 7750 forintos árszintig is van esély eljutni a következő hetekben. Kitörés küszöbén a MOL Nagyon szép mozgásokat láthattunk a MOL árfolyamán az előző héten: az olajpapír kibújt a dupla-alj alakzat nyakvonala valamint a csökkenő trendvonal alól, majd visszatesztelést követően újabb lokális csúcsig erősödött. A részvény technikai képe alapján várhatóan megtörténik a 18 000 forintos árszint támadása, amihez egy gyors 17 500-as szint fölé kerülés (esetleg egy réssel történő nyitás) már megfelelő alapot szolgáltatna.

Fontos akadály előtt a Richter Ami a MOL-nak sikerült, arról a Richter egyelőre csak ábrándozik. A gyógyszerpapír elsőre megrekedt az 5850 forint környéki ellenállása alatt, amivel az árfolyam képe tovább laposodik. Egy 5670 forintig történő visszaesés, esetleg 5550 ismételt érintése is beleférhet a jövő heti eseményekbe, az akadály lendületből történő leküzdésére most kisebb esélyt látunk. Megindult a Telekom Igazán erőteljes befejezést produkált pénteken a Magyar Telekom, a papír 1,10%-os drágulást követően 461 forinton tudott zárni. 440 forint elhagyása óta lassú, de trendszerű emelkedést láthatunk, amelynek a végállomása rövid távon a 475 forintos ellenállás és áprilisi csúcs környéke lehet. Elképzelhető, hogy itt a 460 körüli köztes ellenállásnál lesz egy kis toporgás, de ha csak a szokásos 10 forintos visszaeséseket látjuk, nyugodtak lehetünk a folytatás felől.

Nemzetközi indexek Nincs döntés a frankfurti tőzsdén Nem nagyon akaródzik eldönteni a DAX komponenseinek, hogy merre legyen a fő irány, az árfolyam immár hetek óta ékelődik a 10 800 körüli szint és a korábbi csökkenő trendvonala között. Alapvetően továbbra sem vagyunk meggyőzve arról, hogy ebből a végén nem beszakadás következik, de 10 850 fölé történő kilövés esetén egy potenciálisan 1000 pontos célárral számolhatunk. Érdemes tehát kivárni a döntést. Összecsomagolta a shortosokat a forint Devizák Megfeszítette a bicepszeket a forint és rendesen helybenhagyta az ellene fogadókat. Az EUR/HUF árfolyama 308 fölötti értéken kezdett és 304 alatt is járt a héten, és nagyon közel került a következő fontos, 302,50 környékén húzódó támaszszinthez. A következő hét talán inkább oldalazással és korrekcióval telhet (azzal, együtt, hogy természetesen belefér az említett támasz környékére egy újabb minimumpont elérése), de az RSI hetes és napos felbontáson is túladott zónába került, így számíthatunk egy kis pihenésre.

Árupiac Száguld az olaj Az OPEC bejelentése óta nincs megállás az olaj-vonaton, a mozdonyvezető vagy elvesztette, vagy kidobta a féket az ablakon. A nyersanyag iránti fokozott kereslet a WTI árfolyamát 50 dollár fölé repítette, és jelenleg ott vagyunk annál a bizonyos, korábban emlegetett fordított fej-vállak alakzat nyakvonalánál. A kékkel jelölt 48,50- es támasz lehet az elsődleges vételi pont egy korrekció esetén, ott már szűkebb stoppal lehet a trend mellé állni. BB Biotech AG Nemzetközi részvények A svájci biotechnológiai befektető-óriás részvényárfolyama hosszú évek kiegyensúlyozott emelkedő trendjét követően tavaly került negatív spirálba, és azóta tart vesszőfutása. A vállalat papírjainak árfolyama 35 euró fölött talált támaszra, és azóta viszonylag megnyugtató módon érzett rá újfent az emelkedés ízére, így most válaszút előtt áll. Az egyik opció, hogy a 2015-ös év végén látott módon oldalazgatás után újfent esés következik, míg a másik lehetőség, hogy a csökkenő trendvonal alól kibújva, újra a korábbi trend irányába indul az árfolyam. A

45,65 valamint a 43,75 körüli támaszokon érdemes lehet egy próbát tenni a xetra rendszeren is kereskedhető papírral, mert 50 euró fölött egy dupla-alj alakzat lép életbe, mely komoly áremelkedést hordoz magában. A vállalat a következő negyedéves gyorsjelentése október 21-én teszi közzé. Dr Pepper Snapple Group Inc. Az Egyesült Államokban rendkívül népszerű üdítőital-márka forgalmazója hosszú évek óta trendszerűen emelkedő részvényárral rendelkezik. A papírok értéke idén széles sávban oldalazgat, illetve az elmúlt héten a mélypontjára esett vissza, de ez nagyon gyorsan megfordulhat. A következő negyedéves számaival október 27- én előrukkoló vállalat a jelenlegi támaszokon vonzó befektetési célpont lehet, tekintettel arra, hogy a piaci konszenzus a következő 12 hónapban átlagosan 99 dolláros célárat irányoz elő a részvények számára. Figyelembe véve, hogy tavaly a negyedik negyedévben sikerült 20% körül eredményt elérnie szintén egy egész éves oldalazgatás után, a 2016-os év hajrájában ismét bekövetkezhet egy hasonló rali. Elérhetőségek: Szakos János - Befektetési tanácsadó +36 52 872 561 szakos.janos@citycapital.hu Rákóczi Zoltán Befektetési tanácsadó +36 52 872 518 rakoczi.zoltan@citycapital.hu City Capital Kft. 4025 Debrecen, Simonffy utca 4-6. Halköz Üzletház 1. emelet info@citycapital.hu www.citycapital.hu Jogi nyilatkozat A City Capital Kft honlapján található írások, így például információk, tanulmányok, elemzések, kommentek nem minősülnek a 2007.évi CXXXVIII tv.(bszt) 4.szak.(2) bek. 8.pontja szerinti befektetési elemzésnek, és a 9.pontja szerinti befektetési tanácsadásnak. Tájékoztatási céllal készülnek, nem tekinthetők ajánlatnak, ajánlati felhívásnak pénzügyi eszközök jegyzésére, vételére, eladására. Abban az esetben sem, ha valamelyik írás egy eszköz eladása/vétele mellett foglal állást.bármely befektetési döntés meghozatalához az adott befektető személyre szabott megfelelőségi vizsgálatára van szükség, melyre ezek az oldalak nem vállalkoznak, nem alkalmasak. Az itt szereplő írások az elkészítő szakmai véleményét tükrözik, így objektív és szubjektív elemeket is tartalmaznak. Mindezekre való tekintettel az írásokra és az abból származó információkra és véleményekre alapított ügyletekből eredő esetleges károkért,költségekért a City Capital Kft semmilyen felelősséget nem vállal.a honlapon,elemzésekben és hírlevelekben található illusztrációk, logók, grafikák és letölthető dokumentumok szerzői jogvédelem alatt állnak, azok szerzői jogi jogosultja a City Capital Kft. Ezen tartalmak,illetve azok részeinek bármilyen formában történő személyes használattól eltérő felhasználásához a City Capital Kft előzetes írásbeli engedélye szükséges.