Tőzsdei hírlevél október 24.

Hasonló dokumentumok
Tőzsdei hírlevél szeptember 9.

Tőzsdei hírlevél október 3.

Tőzsdei hírlevél október 6.

Tőzsdei hírlevél szeptember 12.

Tőzsdei hírlevél szeptember 26.

Tőzsdei hírlevél szeptember 29.

Tőzsdei hírlevél november 14.

Tőzsdei hírlevél november 21.

Tőzsdei hírlevél augusztus 29.

Tőzsdei hírlevél október 10.

Tőzsdei hírlevél szeptember 19.

25. Hét július 22. Kedd

péntek, augusztus 22. Vezetői összefoglaló

csütörtök, április 30. Vezetői összefoglaló

kedd, február 16. Vezetői összefoglaló

hétfő, augusztus 3. Vezetői összefoglaló

hétfő, február 23. Vezetői összefoglaló

kedd, március 25. Vezetői összefoglaló

kedd, november 3. Vezetői összefoglaló

péntek, április 24. Vezetői összefoglaló

hétfő, február 3. Vezetői összefoglaló

hétfő, augusztus 24. Vezetői összefoglaló

szerda, december 2. Vezetői összefoglaló

hétfő, június 23. Vezetői összefoglaló

szerda, június 24. Vezetői összefoglaló

hétfő, október 19. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló május 23.

Vezetői összefoglaló szeptember 18.

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. Összefoglaló

csütörtök, április 2. Vezetői összefoglaló

hétfő, február 8. Vezetői összefoglaló

szerda, április 15. Vezetői összefoglaló

kedd, február 9. Vezetői összefoglaló

péntek, július 18. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló április 10.

VERSENYKÉPESSÉGI FŐOSZTÁLY

Vezetői összefoglaló november 9.

Vezetői összefoglaló március 27.

Vezetői összefoglaló november 6.

Vezetői összefoglaló március 2.

Vezetői összefoglaló december 18.

csütörtök, június 25. Vezetői összefoglaló

41. Hét Október 07. szerda

péntek, március 6. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló október 4.

hétfő, december 7. Vezetői összefoglaló

péntek, november 27. Vezetői összefoglaló

kedd, március 3. Vezetői összefoglaló

szerda, szeptember 16. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló március 19.

péntek, január 8. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló január 2.

Vezetői összefoglaló október 27.

hétfő, november 10. Vezetői összefoglaló

csütörtök, április 24. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló május 15.

Vezetői összefoglaló április 27.

hétfő, május 26. Vezetői összefoglaló

kedd, december 22. Vezetői összefoglaló

kedd, október 13. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló október 24.

szerda, június 11. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló július 4.

Vezetői összefoglaló május 12.

kedd, január 19. Vezetői összefoglaló

VERSENYKÉPESSÉGI FŐOSZTÁLY

hétfő, november 3. Vezetői összefoglaló

kedd, szeptember 24. Vezetői összefoglaló

csütörtök, május 28. Vezetői összefoglaló

szerda, május 13. Vezetői összefoglaló

VERSENYKÉPESSÉGI FŐOSZTÁLY

szerda, szeptember 2. Vezetői összefoglaló

kedd, április 28. Vezetői összefoglaló

hétfő, március 2. Vezetői összefoglaló

hétfő, november 30. Vezetői összefoglaló

hétfő, október 26. Vezetői összefoglaló

kedd, május 12. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló február 17.

kedd, december 1. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló július 18.

Vezetői összefoglaló október 17.

Vezetői összefoglaló február 24.

hétfő, november 16. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló augusztus 28.

szerda, november 11. Vezetői összefoglaló

VERSENYKÉPESSÉGI FŐOSZTÁLY

szerda, április 8. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló november 27.

péntek, február 21. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló december 21.

szerda, december 30. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló április 16.

Vezetői összefoglaló július 3.

péntek, február 6. Vezetői összefoglaló

hétfő, szeptember 7. Vezetői összefoglaló

csütörtök, szeptember 10. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló november 7.

Vezetői összefoglaló augusztus 11.

Vezetői összefoglaló január 20.

csütörtök, szeptember 18. Vezetői összefoglaló

Átírás:

Tőzsdei hírlevél 2016. október 24. Fontos makroadatok: Időpont Ország Esemény Várakozás Előző 09:30 Feldolgozóipari beszerzési 54,3 54,3 09:30 Szolgáltatói beszerzési 51,9 50,9 10:00 Feldolgozóipari beszerzési 52,7 52,6 10:00 Szolgáltatói beszerzési 52,4 52,2 Kiváló hangulatban kezdődött a hét a távol-keleti tőzsdéken ma hajnalban. A Nikkei 0.15%-kal tudta meghaladni pénteki záró értékét, a HSI pedig 0,31%-os erősödést mutatott. A dél-koreai KOSPI fél százalékkal lendült feljebb, míg a sanghaji tőzsde benchmarkja 1,29%-os jutalmat hozott a befektetőknek. A devizapiacon hajnalban tovább erősödött a dollár, és folytatódott a forint vesszőfutása: az EUR/HUF árfolyama 308,50 körül mozog, míg az USD/HUF árfolyama megközelítette a 284-es szintet. BUX Mint kés a vajon Magyar piac Dagadó vitorlákkal szeli a habokat a Budapesti Értéktőzsde vezető indexe. A BUX az elmúlt héten kitört a 28 600 pontos ellenállás alól, és több mint 1000 pontot haladt felfele, egészen 29 572,36 eljutva ezzel. Nincs már messze a 31 000 pont fölötti, korábbi abszolút csúcs, ugyanakkor a közeljövőt jelentősen befolyásolhatja a lassanként beinduló gyorsjelentési szezon.

Egyen(let)esen megy északnak az OTP Nem mondhatni, hogy lehetetlenül nagy tempót diktált volna, de csak újabb lokális csúcsig jutott az OTP árfolyama. A részvény 7649 forintot ért el, amellyel kissé sikerült eltávolodni a jelenleg legfontosabb, 7400 forint körüli ellenállástól. Tekintettel arra, hogy a legközelebbi jelentős fal 8000 forint környékén tornyosul az árfolyam előtt, jelentős mozgástere lehet még az emelkedésnek. Lelőhetetlen a MOL Nem tudja a MOL lendületét kikezdeni semmi, az olajpapírral pénteken 18 300 forinton fejezték be a kereskedést. A kurzus szépen megfontoltan halad az újabb és újabb csúcsok irányába, a legközelebbi fontos megállót pedig 19 000 forint körül érheti el az árfolyam. Jelenleg nincs a láthatáron igazából semmi, ami kikezdheti a lendületet, a 2016. III. negyedéves időközi vezetőségi beszámolót jövő pénteken teszi közzé a vállalat, így egy ideig a makroadatok sem zavarhatják meg a jelenlegi képet.

Meredeken tör előre a Richter Kijött a lépés a gyógyszerpapírnak az elmúlt héten, több mint 5%-os emelkedéssel örvendeztetve meg a befektetőket. A csökkenő csatornából történő kitörést követően várakozásunknak megfelelően elértük a 6000 forintos ellenállást és már csak az a kérdés, mikor birkózik meg az árfolyam az újabb csúccsal. A kifejezetten meredek emelkedés biztosan nem tarthat örökké, de egy kisebb korrekciót követően meglehet az újabb maximumpont. Megízlelte a csúcs közelét a Telekom 1 forint híján elérte a Magyar Telekom az előző héten kitűzött 475 forintos célt, a papír végül 467 forintos áron zárta a legutóbbi kereskedési napot. A részvény a csúcstámadással és a visszapattanással is üzent nekünk, az előttünk álló 5 napos időszakban vélhetően ezzel az akadállyal fog birkózni az árfolyam. Kifejezetten pozitív meglepetés lenne, ha sikerülne a következő, 500 forintos zónába bekerülnie az árgörbének.

Nemzetközi indexek Zizegés a frankfurti tőzsdén Vihar előtti csend és szűkölő tartományú napon belüli mozgás jellemzi a német tőzsde vezető indexét. A DAX legutóbbi heti kereskedési periódusának nagy reményekkel indultunk neki, de még pénteken is csak az augusztus 9-én elért ellenállásnál ácsorgott az árfolyam. Továbbra is érdemes türelmesnek maradni, mert egy kitörés esetén gyorsan le kell reagálni az eseményeket, a késlekedés rossz nyereség/kockázat arányú belépéseket szül ilyen helyzetekben. Tovább gyengült a forint Devizák Nem fogta meg a 307 körüli korábbi támasz az EUR/HUF árfolyamát, a forint így tovább gyengült a megelőző heti konszolidációt követően. Láthatóan egyre nagyobbak a korrekciók a devizakereszt ábráján, így bár a 307-es érték alatt ismét arra számítunk, hogy erősödni fog a forint, egy újabb minimumpontban már nem lennénk ilyen biztosak, érdemes rövidebb távra korlátozni a kereskedést ebben a helyzetben.

Kis pihenő után újra száguld a dollár Nem sokat pihengetett a dollár, az euróval szembeni 1,100-as támasz hamar megreccsent és az EUR/USD újabb mélységekbe bukott. A lendület vélhetően egészen az 1,0800 környéki következő akadályig tolja maga előtt a devizapár értékét, amely abból a szempontból is izgalmas kihívás lesz, mert alatta egészen 1,0550-ig teljesen szabad az út. Ellenállászónában az olaj Árupiac Nem sokat változott a kép az elmúlt héten, az olaj árfolyama továbbra is az 50 dolláros ellenállászónájában oldalazgat. A WTI kitört a háromszög alakzatból, de ez csak egy kisebb új csúcsra volt elég, visszatértünk az 50 dolláros szintre. Az összkép egyelőre változatlan, erős az emelkedő trend, és a figyelmeztető jelek ellenére továbbra is érdemes a trendiránynak megfelelően pozíciót keresni.

Erőtlen az arany Nehezen akar magára találni az arany árfolyama, a nemesfém értéke a szeptember vége óta tartó közel 100 dolláros esésből mindössze 25-öt tudott visszahozni a hét végére. A nyilvános adatok alapján ugyanakkor folyamatosan csökken az aranyban short pozíciót tartó kereskedők aránya, legutóbb március végén volt ilyen alacsony a nettó short pozíciók száma, akkor 1200 dollár környékéről indult meg az emelkedés. A technikai kép alapján egyelőre korainak tűnik a long beszálló, amennyiben 1250 dolláros támaszát letöri a kurzus, egy csökkenő zászló alakzattal 1215-1200 dollár közé eshet az árszint. Fentiek alapján óvatos optimizmussal ugyan, de egyelőre érdemesebbnek tűnik kivárni a piacon. Elérhetőségek: Szakos János - Befektetési tanácsadó +36 52 872 561 szakos.janos@citycapital.hu Rákóczi Zoltán Befektetési tanácsadó +36 52 872 518 rakoczi.zoltan@citycapital.hu City Capital Kft. 4025 Debrecen, Simonffy utca 4-6. Halköz Üzletház 1. emelet info@citycapital.hu www.citycapital.hu Jogi nyilatkozat A City Capital Kft honlapján található írások, így például információk, tanulmányok, elemzések, kommentek nem minősülnek a 2007.évi CXXXVIII tv.(bszt) 4.szak.(2) bek. 8.pontja szerinti befektetési elemzésnek, és a 9.pontja szerinti befektetési tanácsadásnak. Tájékoztatási céllal készülnek, nem tekinthetők ajánlatnak, ajánlati felhívásnak pénzügyi eszközök jegyzésére, vételére, eladására. Abban az esetben sem, ha valamelyik írás egy eszköz eladása/vétele mellett foglal állást.bármely befektetési döntés meghozatalához az adott befektető személyre szabott megfelelőségi vizsgálatára van szükség, melyre ezek az oldalak nem vállalkoznak, nem alkalmasak. Az itt szereplő írások az elkészítő szakmai véleményét tükrözik, így objektív és szubjektív elemeket is tartalmaznak. Mindezekre való tekintettel az írásokra és az abból származó információkra és véleményekre alapított ügyletekből eredő esetleges károkért,költségekért a City Capital Kft semmilyen felelősséget nem vállal.a honlapon,elemzésekben és hírlevelekben található illusztrációk, logók, grafikák és letölthető dokumentumok szerzői jogvédelem alatt állnak, azok szerzői jogi jogosultja a City Capital Kft. Ezen tartalmak,illetve azok részeinek bármilyen formában történő személyes használattól eltérő felhasználásához a City Capital Kft előzetes írásbeli engedélye szükséges.