Tőzsdei hírlevél szeptember 26.

Hasonló dokumentumok
Tőzsdei hírlevél október 3.

Tőzsdei hírlevél szeptember 9.

Tőzsdei hírlevél október 6.

Tőzsdei hírlevél szeptember 29.

Tőzsdei hírlevél szeptember 12.

Tőzsdei hírlevél november 21.

Tőzsdei hírlevél augusztus 29.

Tőzsdei hírlevél november 14.

Tőzsdei hírlevél október 24.

Tőzsdei hírlevél szeptember 19.

Tőzsdei hírlevél október 10.

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. Összefoglaló

szerda, december 2. Vezetői összefoglaló

péntek, december 4. Vezetői összefoglaló

csütörtök, április 30. Vezetői összefoglaló

hétfő, október 19. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló július 27.

GAZDASÁGTERVEZÉSI FŐOSZTÁLY

Vezetői összefoglaló március 19.

kedd, március 25. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló április 16.

Vezetői összefoglaló október 24.

kedd, február 16. Vezetői összefoglaló

kedd, január 19. Vezetői összefoglaló

szerda, november 4. Vezetői összefoglaló

kedd, december 22. Vezetői összefoglaló

csütörtök, szeptember 10. Vezetői összefoglaló

25. Hét július 22. Kedd

Vezetői összefoglaló november 6.

kedd, február 9. Vezetői összefoglaló

csütörtök, december 10. Vezetői összefoglaló

45. Hét November 05. Csütörtök

Vezetői összefoglaló február 17.

Vezetői összefoglaló november 7.

szerda, november 11. Vezetői összefoglaló

szerda, április 15. Vezetői összefoglaló

kedd, november 3. Vezetői összefoglaló

hétfő, november 3. Vezetői összefoglaló

hétfő, november 16. Vezetői összefoglaló

hétfő, november 30. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló december 18.

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. Összefoglaló

Vezetői összefoglaló augusztus 11.

szerda, szeptember 2. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló szeptember 18.

Vezetői összefoglaló november 13.

szerda, október 21. Vezetői összefoglaló

péntek, december 11. Vezetői összefoglaló

péntek, július 18. Vezetői összefoglaló

hétfő, december 7. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló november 23.

szerda, június 18. Vezetői összefoglaló

48. Hét November 26. Csütörtök

Vezetői összefoglaló február 28.

Vezetői összefoglaló május 5.

szerda, október 7.

csütörtök, április 24. Vezetői összefoglaló

péntek, november 27. Vezetői összefoglaló

péntek, február 6. Vezetői összefoglaló

szerda, június 24. Vezetői összefoglaló

kedd, április 28. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló április 6.

Vezetői összefoglaló június 13.

Vezetői összefoglaló március 21.

kedd, december 1. Vezetői összefoglaló

hétfő, február 8. Vezetői összefoglaló

péntek, október 30. Vezetői összefoglaló

kedd, október 27. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló október 17.

6. Hét Február 10. Szerda

Vezetői összefoglaló október 27.

Vezetői összefoglaló augusztus 28.

Vezetői összefoglaló július 21.

hétfő, augusztus 3. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló december 20.

szerda, szeptember 30. Vezetői összefoglaló

csütörtök, január 14.

Vezetői összefoglaló június 29.

hétfő, szeptember 7. Vezetői összefoglaló

szerda, július 15. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló szeptember 20.

Összefoglaló június 10.

Vezetői összefoglaló november 14.

Vezetői összefoglaló április 10.

Vezetői összefoglaló december 23.

szerda, december 17. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló február 9.

szerda, december 30. Vezetői összefoglaló

szerda, május 27. Vezetői összefoglaló

péntek, január 8. Vezetői összefoglaló

szerda, augusztus 27. Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló február 24.

hétfő, augusztus 5. Vezetői összefoglaló

31. Hét július.29. Szerda

4. Hét Január 28. Csütörtök

hétfő, augusztus 24. Vezetői összefoglaló

csütörtök, szeptember 24. Vezetői összefoglaló

szerda, október 28. Vezetői összefoglaló

21. Hét május 28. Péntek

Vezetői összefoglaló november 9.

Átírás:

Tőzsdei hírlevél 2016. szeptember 26. Fontos makroadatok: Időpont Ország Esemény Várakozás Előző 10:00 IFO üzleti hangulat index 106,3 106,2 16:00 Új lakás eladások 598 E 654 E 17:05 Az EKB elnökének beszéde Nem indult jól a hét az ázsiai piacok számára. A japán Nikkei 0,87%-os negatív elmozdulást produkált, a hongkongi HSI 0,67%-kal esett vissza, míg a KOSPI 0,3%-kal gyengült pénteki záró értékéhez képest. A devizapiacon tartja a pénteki erősödés eredményeit a forint: az USD/HUF értéke 272,50-nél jár, míg az euróval szemben a devizakereszt továbbra is 306 alatt mozog. Szomorkás hangulatban a BUX Magyar piac A keddi kiemelkedő kezdéstől eltekintve egész héten szenvedett a BUX, a hazai tőzsdeindex 28 120 ponton zárt. Az árfolyamot első körben a 28 000-es támaszánál foghatják meg a vevők, de egy 27 600-27 350 pontos célállomás is benne van a pakliban. Komolyabb csökkenő trend beindulására egyelőre nem számítunk, ha az említett támaszok megfogják, az árfolyam még egy erősebb emelkedésre képes lehet.

Nem találja a helyét az OTP Nem igazán sikerül irányba állnia az OTP-nek az elmúlt hetekben: a kisebb megindulásokat rendre több száz forintos visszaesések követik. A bankpapír az elmúlt hét utolsó napját egy másfél százalékos visszaeséssel 7345 forinton fejezte be, és kimagasló eredményre a következő öt napban sem számítunk. Nagyon fontos a 7250 forintos támasz, várhatóan abban a zónában már megjelennek a vevők. Hobbiból oldalazgat a MOL Kedvenc elfoglaltságát töltve ismételten oldalazgatással szórakozza el az idejét (ami rosszabb, hogy a befektetőkét is) a MOL árfolyama. A kurzus a korábbi ársávba tért vissza, de annak is csak az alján szenved, így sok pozitívum nem olvasható ki az ábrából. A csillagok állása alapján inkább esésre számítunk a hét elején, a 16 750 forint körüli zóna ideális célnak tűnik ehhez.

Megtört a Richter lendülete Letörte, ráadásul réssel szaladt át az enyhén emelkedő trendvonalán a Richter kurzusa az elmúlt pénteken. A gyógyszerpapír 1,13%-os mínusza és 5675 forintos zárása nem sok bizalomra ad okot, vélhetően kikövezte az útját a momentum 5500 forintig. Szabad levegőn a Telekom Látszólag szabadon, ellenállás fölött a Magyar Telekom árfolyama, a 450-es szint fölött építget ki éppen bázist az részvény. A 454 forintos zárást követően elsőre pozitívan állhatunk a helyzethez, de kijelenthető, hogy ideje megindulni ebből a zónából, különben itt is nagy pofont kaphat a papír. Lehet, hogy a víz alól kidugtuk a fejünket, de nagyon közel vannak azok a hullámok, amelyek ismét maguk alá gyűrhetik az árfolyamot.

Nemzetközi indexek Nem adja meg magát a DAX Nem adja fel a frankfurti tőzsdeindex, azok után sem, hogy az elmúlt héten feladtuk rá az utolsó kenetet. Miután támaszról felfelé mozdult el a kurzus, így adunk neki egy újabb esélyt, de a feltétel továbbra is él: minél hamarabb meg kell ugrani a 10 800 11 000 pontos szinteket. Nem vagyunk optimisták, így az említett zónákban kellő körültekintéssel ugyan, de továbbra is az eladási pozíciót keresnénk. A forint bűvkörében a befektetők Devizák A Standard & Poor s felminősítése óta nagy a szerelem a befektetők és a forint között, a hazai fizetőeszköz a 305-ös szintig jutott az euróval szemben. A devizakereszt előtt itt egy puhább támasz áll, majd 302,50-nél ismételten egy erősebb akadály, ami nem tűnik elérhetetlen célnak akár 1-2 héten belül is.

Kivárás az EUR/USD piacán Háromszögbe kényszerült az EUR/USD árfolyama az elmúlt hetekben. A kurzus a FED kamatdöntő ülése óta a kivárás jeleit mutatja, a nagy dollárerősödés nem érkezett meg. Tekintettel arra, hogy egy nagyobb oldalazásban fut az árfolyam útja így mindkét irányba érdemes lehet a lehetőségeket keresni. 1,1275 fölött az euró erősödése nyerhet teret, 1,14-ig juthat a devizakereszt, míg a legfontosabb támasz 1,1125-nél található, alatta 1,10 a következő megálló. Felszálló ágban az arany Árupiac Ahogy az elmúlt egy hónapban folyamatosan, továbbra is az arany mellett tesszük le a voksunkat. A nemesfém kurzusa az 1310 dolláros támaszzónából pattant fel és drágult gyorsan 30 egységet, így ismét megjöhet a vásárlók kedve. Az 1330-as támaszt most már nem lenne szép dolog letörni, első körben legalább az 1360-as ellenállásig illenék elmenni. Aztán ha már úgyis ott vagyunk, 1450 dollárig már minek is megállni?

Szenved az olaj Az arannyal ellentétben az olaj kevésbé mutat kiegyensúlyozott képet. Valahogy nem állnak össze a dolgok és az emelkedési próbálkozásokat rendre gyors beesések követik. Ez a kettősség nem ad magabiztos alapokat a kereskedéshez: a 43 dolláros támasz, valamint a 41,50-es szint környékén inkább az óvatos vételeket preferálnánk, ezek alatt viszont a kivárás javasolt. Elérhetőségek: Szakos János - Befektetési tanácsadó +36 52 872 561 szakos.janos@citycapital.hu Rákóczi Zoltán Befektetési tanácsadó +36 52 872 518 rakoczi.zoltan@citycapital.hu City Capital Kft. 4025 Debrecen, Simonffy utca 4-6. Halköz Üzletház 1. emelet info@citycapital.hu www.citycapital.hu Jogi nyilatkozat A City Capital Kft honlapján található írások, így például információk, tanulmányok, elemzések, kommentek nem minősülnek a 2007.évi CXXXVIII tv.(bszt) 4.szak.(2) bek. 8.pontja szerinti befektetési elemzésnek, és a 9.pontja szerinti befektetési tanácsadásnak. Tájékoztatási céllal készülnek, nem tekinthetők ajánlatnak, ajánlati felhívásnak pénzügyi eszközök jegyzésére, vételére, eladására. Abban az esetben sem, ha valamelyik írás egy eszköz eladása/vétele mellett foglal állást.bármely befektetési döntés meghozatalához az adott befektető személyre szabott megfelelőségi vizsgálatára van szükség, melyre ezek az oldalak nem vállalkoznak, nem alkalmasak. Az itt szereplő írások az elkészítő szakmai véleményét tükrözik, így objektív és szubjektív elemeket is tartalmaznak. Mindezekre való tekintettel az írásokra és az abból származó információkra és véleményekre alapított ügyletekből eredő esetleges károkért,költségekért a City Capital Kft semmilyen felelősséget nem vállal.a honlapon,elemzésekben és hírlevelekben található illusztrációk, logók, grafikák és letölthető dokumentumok szerzői jogvédelem alatt állnak, azok szerzői jogi jogosultja a City Capital Kft. Ezen tartalmak,illetve azok részeinek bármilyen formában történő személyes használattól eltérő felhasználásához a City Capital Kft előzetes írásbeli engedélye szükséges.