Erkélyi napaszaló. Nagy örömünkre a foglalkozáson tanultak megihlették az egyik résztvevő ket, Zsargó Szilvit, aki a



Hasonló dokumentumok























Á Á ü Ö Á Á Á ü ö ü ü ö ö ö ö ü Á ü ü



































ú ű ú ű Ó Ú Á ú Ú ú ú ú Ú Ú Ó ú ú Ö ú É ű ú










































Átírás:

Erkélyi napaszaló 2014. augusztus 8-án Napaszaló készítő foglalkozást tartottu k a Gru dkert e. A sok érdeklődő ek és a Grundkert lelkes tagjainak hála sikerült megépítenünk a napaszalónkat. Nagy örömünkre a foglalkozáson tanultak megihlették az egyik résztvevő ket, Zsargó Szilvit, aki a Gru dkert ől hazaúto eglátott sze ét ől elkezdett azo ötletel i, hog hog a készíthet e eg saját, kise éretű, erkél e is tárolható változatot. Szilvi a teljes munkafolyamatot dokumentálta és megosztotta velünk. Szilvi így készítette el saját változatát, ez alapján már ti is könnyen meg tudjátok építeni a sajátotokat! Hozzávalók: ag éretű a uszrüg es do oz az alaphoz, a el eszerezhető. Méretei: 2 2 0 kí ai étter ek közelé e maradék falap vagy maradék kis lécek (22 cm-es darabok) a polcokhoz szúnyogháló szintén a polcokhoz: mindegy, hogy erős, méretre vásárolt, vagy vékonyabb dobozban vett, mert jól kifeszítve bármelyik működik faragasztó barbecue pálcák a polcszerkezethez parafadugó szeletek festék spray i ikligu i első technokol ruhacsipeszek a rögzítéshez tépőzár lyukas harisnya a felfüggesztéshez dekopírfűrész

Elkészítés: 1. lépés: L ukakat fúru k a do oz aljára és tetejére is a egfelelő szellőzéshez. 2. lépés: Lyukakat fúrunk a doboz mindkét oldalára a tartópálcáknak úgy, hogy 5 cm-es távolságra legyenek a lyukak egymástól, így a kész polcok majd 5 cm-es távolságra lesznek egymástól.

3. lépés: Dekopírfűrésszel a do 4. lépés: oz eg ik oldalá a ajtót vágu k. Fekete spray festékkel fújjuk le a dobozt. Zománc festékkel ne próbálkozzunk, az ennél a fajta doboznál nem válik be.

5. lépés: A dobozt tetejére és aljára a lyukak tetejére szúnyoghálót teszünk, hogy a bogarak ne tudjanak bemenni. Ez a módszer sajnos a muslincák ellen nem véd, talán a harisnya egy jobb megoldást jelentene. Ki kell próbálni. 6. lépés: A vágott szélek takarása céljából a teljesen levágott ajtó széleire i ikligu i első ől szegőt ragasztu k te h okollal, ajd a 2 órás száradás idejére ruhacsipesszel rögzítjük.

7. lépés: Ahogyan az ajtó esetében eljártunk, ugyanígy a doboz széleit is körbe ragasztjuk i ikligu i elsővel, 8. lépés: ajd ruha sipesszel rögzítjük a száradás végéig (24 óra!). A barbecue pálcákat bedugjuk a lyukakba és a pálcák végeire parafadugó-szeleteket helyezünk, hogy a pálcák ne tudjanak olyan könnyen kicsúszni.

9. lépés: Az ajtóra és a do ozra is felszereljük a tépőzárat, a ivel ajd késő az ajtót rögzíteni lehet. 10. lépés: A falapból darabokat vágunk. A méretnél figyelni kell, hogy a doboz sarka kanyarodik, a 22 cm-eset ajánljuk.

11. lépés: Elkészítjük a polcokat: a fadarabokat faragasztóval összeragasztjuk, majd ráfeszítjük a szúnyoghálót és kapcsokkal rárögzítjük.

12. lépés: A polcokat behelyezzük, az ajtót fel e tökéletes, de a szellőzés jo gu i elsővel.. A késő satoljuk a tépőzárakkal. Íg a záródás ugyan iek e lehet javasolt a letakarása ég tö

13. lépés: Végül l ukas haris ával rögzítjük az elkészült re ek űvet az erkél ü kö, vag kertünkben. Sok sikert kívánunk mindenkinek! Próbáljátok ki, barkácsolásra fel!