A XIII. kerületi tanulmányi és tehetséggondozó versenyek szabályzata



Hasonló dokumentumok
2015/16. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS IV. KORCSOPORT FIÚ

A BM 2010/2011. TANÉVI ORSZÁGOS TANINTÉZETI TEREPFUTÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA április 08. S z e g e d


TERVEZET AZ ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK ÉS MŰVÉSZETI SZAKKÉPZŐ ISKOLÁK VERSENYSZABÁLYZATA

ű Ö ű ű Ú Ú ű



CURIE TEHETSÉGGONDOZÓ ÉS OKTATÁSFEJLESZTŐ ALAPÍTVÁNY


Beszámoló a Curie Matematika Emlékverseny megvalósításáról 2014/15.


Ki miben mindentudós? - hivatalos versenyszabályzat -


Magyar Kupa. Mesterfokú-bajnokság. Versenysport kategória évi versenykiírás


Ö







Földváry Károly Általános Iskola Házirend. Bevezetés





A FM Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium. meghirdeti a 2015/2016.

VII. MOZGÁSJAVÍTÓ KUPA. Ügyességi verseny. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége. meghirdeti

RÖVIDPÁLYÁS GYORSKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ március Jászberény VERSENYKIÍRÁS

ORSZÁGOS SZAKMAI TANULMÁNYI VERSENYEK VERSENYSZABÁLYZATA SPECIÁLIS SZAKISKOLÁK. számára


Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium

IV. Kecske Kupa Csapatverseny tájékoztató

1. A VERSENYSZERVEZÉS ALAPJAI

b) MÁV-START Zrt. pályázati szándékának kinyilvánítása esetén közreműködés a pályázat megírásában.

KISPÁLYÁS FLOORBALL DIÁKOLIMPIA


BÉKÉS MEGYEI SZÁMÍTÁSTECHNIKA VERSENY VERSENYKIÍRÁS ÉS SZABÁLYZAT TÁNCSICS MIHÁLY KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÉS TEHETSÉGKÖZPONT OROSHÁZA TARTALOMJEGYZÉK


Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium

A középfokú felvételi eljárásban részt vevő tanulók az alábbi nappali tagozatos középfokú iskolákba jelentkezhetnek:

: + 36 (70) Fax: + 36 (62) Szeged, Bajai út, Repülőtér Levélcím: : H-6701 Szeged, Pf.: 1014.








Á Á ü Ö Á Á Á ü ö ü ü ö ö ö ö ü Á ü ü










Szórakoztatva tanulni, tanulva szórakozni - Projektmódszer a múzeumpedagógiában című szakmai továbbképzés indul











A MAGYAR RENDVÉDELMI KAR VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA. I. Általános rendelkezések. Bizottságok











STEEL DARTS NEMZETI BAJNOKSÁG ÉS MAGYAR KUPA NŐI ÉS FÉRFI EGYÉNI VERSENYKIÍRÁSA A VERSENYÉVADRA


HATVANI KARÁCSONYI TEREMLABDARÚGÓ KUPA 2013.


A BUDAPEST II. KERÜLETI MÓRICZ ZSIGMOND GIMNÁZIUM BEJÖVŐ OSZTÁLYAINAK FELVÉTELI ELJÁRÁSÁRÓL ISKOLÁNK OM KÓDJA:

IV. Illéssy Gasztro Kupa

ÉBTK III. KERÜLETI VERSENYEK 2018/

6 ÉVFOLYAMOS FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ A 2016/17-ES TANÉVRE











Átírás:

PRIZMA ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY Pedagógiai szakmai szolgáltatás OM-038423 1134 Budapest, Váci út 57. : 06-1-3408-980 Fax: 06-13408-980/37 E-mail: prizmaegymi@prizmaegymi.hu www.prizmaegymi.hu ; www.pszk.bp13.hu A XIII. kerületi tanulmányi és tehetséggondozó versenyek szabályzata A versenyek felelősei A versenyek előkészítése, szervezése a szaktanácsadók, tantárgygondozók és a kerületi munkaközösség-vezetők feladata, akik együttműködnek a verseny megrendezését vállaló iskolával. A verseny rendezői a résztvevők vendéglátását saját költségükön szervezik. A szaktanácsadók kötelesek részt venni az általuk szervezett versenyen. A versenyek okleveleinek elkészítéséért a versenyek szervezéséért felelős szaktanácsadó felel. A jutalmakat a Pedagógiai Szakmai Szolgáltató (PSZSZ) megbízottja vásárolja A jutalmak beszerzéséért a verseny szervezője és a PSZSZ munkatársa felel. A jutalom átvételét igazoló átvételi elismervényt a versenyt követő egy héten belül el kell küldeni a PSZSZ-be. (Prizma Általános Iskola és Óvoda Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény 1134 Budapest, Váci út 57.) A kerületi versenyek feladatainak összeállításáért és a javítókulcsért amennyiben nem központi feladatlapon dolgoznak a gyerekek a szaktanácsadó által felkért pedagógus/ok felel/nek. A feladatsorok készítőit és a verseny szervezőit titoktartás kötelezi. A zsűri munkájáért a zsűri elnöke felel. A versenyeredmények közzétételéért a PSZSZ szaktanácsadói felelnek. A központilag összeállított feladatlapokat a PSZSZ munkatársa veszi át. A feladatlapok sokszorosítása is a PSZSZ feladata.

Zsűritagok kiválasztása, felkérése A zsűritagok létszámát a verseny szervezőinek javaslata alapján a versenyért felelős szaktanácsadó határozza meg és kéri fel. Szóbeli és gyakorlati versenyeken kivéve az informatika versenyt minimum három tagból álló zsűrit kell választani. Nevezésekre vonatkozó szabályok Alsó tagozaton a versenyre hozott nevezési lappal, a versenynaptárban megjelölt létszámban vehetnek részt a tanulók. Felső tagozaton a versenykiírásban megjelölt létszámban, előzetes jelentkezés alapján lehet a versenyen részt venni. Az iskolák egy-egy versenyre egy-egy nevezési lappal jelentkezzenek, kitöltve az azon feltüntetett adatokat. A nevezési lap nyomtatvány a PSZSZ honlapján www.pszk.bp13.hu található. A nevezéseket e-mailben, a versenyért felelős szaktanácsadóhoz kell eljuttatni a munkaközösségben történt megegyezés szerinti időpontban, de legkésőbb a verseny előtt egy héttel. Informatikaversenyre a nevezés az e-mailben elküldött nevezési lapok mellett az előre elkészített és határidőre beküldött pályamunkákkal történik, az adott kategóriának megfelelő szabályok szerint. Általános szabályok Alsó tagozaton az írásbeli versenyek anyagát a versenyt szervező iskola alsó tagozatos munkaközössége a szaktanácsadókkal együttműködve állítja össze. A felső tagozaton a versenyre történő felkészülés anyagát a szaktárgyi munkaközösségek alakuló értekezletükön egyeztetik. Az informatikaverseny feladatait az év eleji munkaközösségi értekezleten történő megállapodás szerint olyan informatikatanár készíti, akinek az adott kategóriában nem indul tanítványa.

A verseny lebonyolítása Írásbeli verseny Írásbeli versenyeken a tanulók kódszámmal versenyeznek (kivétel informatika verseny). A zsűri csak a javítás után azonosítja a kódszámot a versenyzővel. A verseny alatt csak a zsűri által engedélyezett személy tartózkodhat a teremben. A zsűri tagjai és/vagy a jelenlévő szaktanárok az előre elkészített javítókulcs alapján kijavítják a feladatlapot, mely munka minőségéért a zsűri elnöke felel. Az alsó tagozatos tantárgyi versenyek kijavított feladatlapjait a PSZSZ-ben lehet megtekinteni. A kijavított feladatlapot felső tagozaton a kísérő - vagy felkészítő tanár a helyszínen az eredményhirdetés előtt megtekintheti, észrevételeivel a zsűri elnökéhez fordulhat. A verseny az eredményhirdetéssel zárul. Az írásbeli tájékoztatás is annak minősül. Az elért pontszámok alapján a kialakult rangsor nyilvános. Szóbeli verseny Szóbeli versenyeken a tanulók/csapatok sorszámmal versenyeznek (kivétel informatikaverseny). A zsűri csak a pontozás után azonosítja a sorszámot a versenyzővel. Informatika verseny Informatikaversenyen az írásbeli és gyakorlati feladatok pontozását a jelenlévő informatikatanárok végzik, a zsűri elnök (házigazda informatikatanár) beosztása alapján. A verseny szóbeli szakaszában (pályamunka megvédése) kategóriánként két informatikatanár van jelen. A verseny kategóriánként 3 elkülöníthető szakaszból áll: pályamunka + annak megvédése (szóbeli) gyakorlati írásbeli (elmélet). A tanulókat az összteljesítmény alapján elért pontok szerint rangsorolják.

Eredményhirdetés, jutalmazás Lehetőség szerint a zsűri a versenyt követően, még a helyszínen kihirdeti az eredményt, és átadja a jutalmakat. Eredményhirdetésnél a zsűri elnöke alsó tagozaton a négy legjobb, felső tagozaton a hat legjobb helyezést elért tanuló/csapat nevét ismerteti a versenyen megjelentekkel. Amennyiben a zsűrizés időtartama ezt nem teszi lehetővé, akkor öt munkanapon belül kell az eredményről a verseny résztvevőit tájékoztatni, és a jutalmakat az iskolába elküldeni. Ebben az esetben a verseny szervezője a verseny megkezdése előtt tájékoztatja a résztvevőket az eredményhirdetés, valamint a díjkiosztás módjáról, időpontjáról, helyszínéről. Minden versenyen csak egy első helyezett lehet. Pontazonosság esetén a zsűri elnöke dönt. Informatikából fővárosi versenyre az 1. és a 2. helyezett jut tovább, ezért pontszámazonosság mindkét helyezésnél kizárt, a végső sorrendet az adott kategóriában résztvevő zsűri dönti el. Amennyiben a verseny helyszínén nem hirdetnek eredményt, a PSZSZ szaktanácsadója gondoskodik az oklevelek és a jutalmak intézménybe való eljuttatásáról. A versenyeken a négy legjobb helyezett oklevelet, az első három helyezett tárgyjutalmat kap. A csapatversenyen - maximum négy főig - a helyezést elért csapatok minden tanulója kap oklevelet. A PSZSZ tanév végén ünnepélyes gálát tart a versenynaptárban megjelölt versenyek első helyezett tanulói, és az őket felkészítő pedagógusok részére. A négynél több főből álló csapatokat egy fő képviseli a legjobbak gáláján.

Beszámoló a versenyekről A versenyek eredményeit a kerületi munkaközösség-vezető, tantárgygondozó, illetve alsó tagozaton az írásbeli versenyt szervező intézmény kijelölt pedagógusa öt munkanapon belül eljuttatja a PSZSZ-be. A PSZSZ további két munkanapon belül gondoskodik az eredmények közzétételéről. A versenyek eredményeiről a PSZSZ szaktanácsadója levélben tájékoztatja az intézmények vezetőit. Az eredményeket a PSZSZ megjelenteti a honlapján. A PSZSZ a tanév végén statisztikát készít a megrendezett versenyekről. Az év végi összesítőbe a versenyek első hat helyezése kerül be. Az elkészült dokumentumot a PSZSZ munkatársa elküldi az iskoláknak. A versenyszabályzat a PSZSZ szaktanácsadói, a tantárgygondozók és a kerületi munkaközösség-vezetők egyetértésével készült. Budapest, 2012. szeptember 1.