Széndioxid alapú természetes levéltápszerek új generációja. Rendkívül hatékony. Made in Germany



Hasonló dokumentumok
Széndioxid alapú természetes tápszerek új generációja. nagyon hatékony. Made in Germany



ű É Í É Ö ű ü Ö É Ö Í É Ö Ö





























Á Á ö í ú í í í í ö ö ü ú ú Á ü ö ü ö ü ö ü ü ö í í ú ú ú ú í ú ü í ü Í ö ö Á ö ü ú Í í ű ü í ö ö ü í ö í í ú í í






























ö ü ü ü ü ö ö ú Ü É Á É ö ö ü ú ö ű ú ü ö ű ö ú Á ú ö ű Á Í ö ü ö ö ű ö ú ú ö ö





















ü Ö Ü Ü ü ö Á Ü ö Ü Ü ö ö ö ű Ü ü Ü ö ö ú ü Ó ö ü ú Ü ö ü ü ö ö ö ö ü

















Átírás:

Széndioxid alapú természetes levéltápszerek új generációja Rendkívül hatékony Made in Germany

LITHOVIT = közvetlen hatás. Az első természetes széndioxidos levéltápszer, amely felhasználható szántóföldi, zöldség, gyümölcs, erdészeti, illetve BIO technológiákban is. Természetes kálciumkarbonátból áll, számos fontos mikro-tápelemmel kiegészülve, (pl. magnéziumkarbonát, vas, kén, nátrium, foszfát) amely a növényfiziológia szempontjából n é l k ü l ö z h e t e t l e n. 1 0 0 % - o s t e r m é s z e t e s, v e g y s z e r m e n t e s n ö v e k e d é s i e n e r g i a, a m e l y a n ö v é n y e k e g é s z s é g e s n ö v e k e d é s é n e k t á m o g a t á s á r a é s e l ő s e g í t é s é r e l e t t k i f e j l e s z t v e. A tribodinamikus eljárással nyert legtöbb LITHOVIT részecske olyan kicsi (< 1 µm), hogy azokat a növény sejtszinten közvetlenül fel tudja dolgozni. A növényekben a LITHOVIT részecskék felbomlanak és többek között széndioxiddá alakulnak át. A LITHOVIT hatásmechanizmusa: Gázcsere nyílás Epidermisz Lithovit Parenchym Kloroplaszt Sejtmag Szivacsszövet Sejtközi rekesz Grafikon a LITHOVIT fotószintézisre gyakorolt hatásáról: Fotószintézis intenzitása (relatív egységek) Lithovittal normál levegő Széndioxid koncentráció [vol %] A levegő csupán 0,04% széndioxidot tartalmaz. Ebből kifolyólag a növények fotoszintézise lényegesen a maximális hatásfok alatt történik. Az ideális növekedéshez szükséges széndioxid szint 0,1% - 1%, optimális hőmérsékleti és elégséges tápanyagszint, valamint megfelelő vízellátás mellett. Tehát a növények lényegesen az elérhetől maximális hatásfok alatt fotoszintetizálnak, és szó szerint a "levegőért kapkodnak". A széndioxid alapú LITHOVIT szabadföldi levéltápszer segítségével növelhető a fotoszintézis hatékonysága. Ezt a hatást még fokozzák a Lithovit -ban található mikrotápelemek is.

LITHOVIT Használati utasítás Több felhasználási időszak létezik: * felhasználás ültetés / levélképződés idején * felhasználás virágzás idején * felhasználás a termés érésének idején A LITHOVIT természetes széndioxidos levéltápszer egyszeri vagy többszöri felhordással is felhasználható, maximum 3-4 hét különbséggel, külön, vagy a növényvédőszeres kezeléssel együtt. Az ajánlott adagolás 2-2,5 kg/ha. Minimális adagolás: 1 kg/ha mint 0,3-0,55%-os vizes oldat (300-500 g Lithovit 100 l vízhez) 6-10 közötti ph értékkel. Megfelel minden mechanikus keverővel ellátott mezőgazdasági növényvédelmi szórófejhez, vagy pedig üzletben kapható kerti szórófejhez is. Nedvesítőszer használata növeli a hatékonyságot és csökkenti a porlasztás által okozott foltokat. Speciális használati utasítások: Gabona 2 felhasználás, a 3-5 levél kialakulásakor (őszi gabonáknál mindig késő ősszel), a második pedig az utolsó levél megjelenése után. Az ajánlott adagolás 2-2,5 kg/ha. Burgonya 2 felhasználás, az első 15 nappal az első levél kifejlődése után, a második pedig 21 nappal később. Cukorrépa 2 felhasználás, az első a 4. és a 6. levél között, a második pedig 3-4 héttel később. Kukorica 2 felhasználás, az első a 4. és a 6. levél között, a második pedig a 10. levél után. Adagolás: 2-2,5 kg/ha. Repce 2 felhasználás, őszi repcénél késő ősszel a kétleveles stádiumban, az őszi és tavaszi repcénél tavasszal, a 6. és 8. levél között, a tavaszi repcénél virágzás előtt. Saláta és zöldségfélék 2 felhasználás, az első ültetéskor, a második pedig 28 nappal később. Szőlő 2 felhasználás, az első virágzáskor, a második pedig a fürtök képzésekor. Paradicsom 3 felhasználás 15 nappal az első levél megjelenését követően, 28 naponként. Gyümölcs- és díszfák 2 felhasználás 15 nappal az első levél megjelenését követően, 28 naponként A LITHOVIT egy természetes széndioxidos, természetes mészkő ásványból nyert, tápanyagokat tartalmazó, könnyen feldolgozható levéltápszer, mely a következőből áll: > 75% kálcium karbonát > 4% magnézium karbonát > 0,5% vas > 5% szilíciumdioxid > 0,10% káliumdioxid > 0,015% kén > 0.015% nátrium > 0.015% foszfát > 0.01% mangán Mezőgazdasági felhasználásra alkalmas az EU (CE) 834/200 sz. utasítása szerint. Nem veszélyes emberre és állatra, nem veszélyezteti a vízminőséget.

LITHOVIT felhasználási eredmények Szabadföldi termesztésű burgonya A képen burgonya látható bal oldalt Lithovit nélkül, jobb oldalt pedig kb. 4 héttel a Lithovit-os kezelést követően. Takarmány kukorica A képen kukorica látható bal oldalt Lithovit nélkül, jobb oldalt pedig Lithovit-os kezeléssel. Repce A képen repce látható bal oldalt Lithovit nélkül, jobb oldalt pedig Lithovit-os kezeléssel.

LITHOVIT optimálisan elősegíti a növény növekedését A növények széndioxidos "trágyázása" az üvegházi termesztésben hosszú ideje ismert és sikeresen alkalmazott technológia, meggyőző eredményekkel. A széndioxiddal dúsított tápanyagellátás eredményei: Paraméter Fotószintézis ráta Gázcsere nyílás pórusai Vízfelhasználás Levélfelület Levélsúly Virágzás Termés érése Biomassza termelés és hatékonyság A növények reakcióit illető különbségek Szárazságsstressz széndioxid megduplázásának közvetlen hatása látható a C3-as növényeknél, csak kevésbé látható C4-es növényeknél csökkentek a C3-as és C4-es növényeknél is javult a C3-as és C4-es növényeknél is A C3-as növények jobban nőnek mint a C4-es növények növekedett a C3-as és a C4-as növényeknél is egyaránt koraibb a C3-as és C4-es növényeknél is egyaránt koraibb a C3-as és C4-es növényeknél is nyilvánvalóan nagyobb a C3-as növényeknél (30%-os vagy nagyobb növekedés) kevésbé nagyobb a C4-es növényeknél nyilvánvaló különbségek a C3-as és C4-es növények között, fajta szerinti különbségek is lehetségesek csökkent érzékenység a vízhiány okozta stresszel szemben Forrás: KRUPA, S.V. UND KRICKERT, R.N. (1993) The Greenhouse Effect The Impacts of Carbon Dioxide (CO2) Ultraviolet-B (UV-B) Radiation and Ozone (O3) on Vegetation (Crops). Vegetatio 104: 223-238 A C3-as növények Tipikus képviselői a mérsékelt égövi növényi kultúráknak például a gabonafélék, rizs, burgonya, szója, saláta és zöldségfélék valamint a gyümölcstermő fák/bokrok. A mérséketövi környezet természetes széndioxid koncentrációja az optimális fotószintézishez túl alacsony. Továbbá, a fotoszintézis az úgynevezett fotolélegzéssel ellentétes. A Lithovit egy optimális hatást biztosíthat. A C4-es növények Jellemző képviselői a szubtrópusi és trópusi növényi kultúráknak például a köles, a kukorica vagy a cukornád. Mindezek a növénye olyan anyagcserével rendelkeznek, amely hatékony fotószintézist biztosít alacsony széndioxid koncentráció mellett. A LITHOVIT többi ásványi összetevője a növényi anyagcsere biokémiai folyamataihoz szükséges. (Kálcium: az anyagcseréhez és a sejtfalak építéséhez; magnézium: a klorofill fontos eleme; mangán: egy mellékenzim, szerepe van az oxigéntermelésben; cink: mellékenzim; réz: enzimkomponens és redox katalizátor; kobalt: a szimbiotikus molekuláris nitrogénmegkötés mellékenzime).

LITHOVIT Termékinformációk A LITHOVIT széndioxid alapú levéltápszer a tribodinamikus technológia és a mikronizáció csúcsterméke. A levélre permetezett energetizáló LITHOVIT részecskék azonnal felszívódnak a gázcsere nyílásokon keresztül és széndioxiddá alakulnak át. Ezáltal a LITHOVIT erősen javítja a fotószintézis hatékonyságát, mivel szabadföldön a fotószintézist korlátozó legfontosabb tényező a levegő természetes széndioxid koncentrációja. Ennek eredménye a növény erőteljesebb növekedése, - csökkent vízfelhasználás mellett - mivel a LITHOVIT -tel kezelt növény a gázcsere nyílásait hosszabb ideig zárva tarthatja vízhiány okozta stressz esetén. A mikro-tápanyagok és a növények anyagcseréje szempontjából fontos oligóelemek, mint pl. a mangán, réz, cink stb. javítják a növény ellenálló képességét és lehetővé teszik a hozamnövelést. * növeli a termést, a minőséget és a tárolhatóságot * serkenti a növekedést és erősíti a klorofill tevékenységet * növeli a növények ellenálló képességét, főleg fiziológiai stressz esetében * növeli a fagy-, szárazság- és károkozókkal szembeni ellenállását * javítja a növény fontos oligóelemekkel való ellátását * csökkenti a szükséges vízmennyiséget * elősegíti az erősebb és jobban szétagazó gyökerek fejlődését * javítja a növény ph értékét, a tápanyagok jobb felszívódását * nem ajánlott savas talajt kedvelő növényeknek * csak az ajánlott mennyiségeket használjuk, kerüljük a túladagolástt A LITHOVIT elősegíti a hatékonyabb termesztését sok növény esetében, amely leginkább a gyors növekedésben, gazdagabb termésben, és sok esetben alacsonyabb vízfelhasználásban valamint a növények jobb általános vitalitásban észlelhető. A termés hatékonysága 15-20%-al, egyes esetekben 50%-al nő a termesztési technológia, az éghajlat, illetve a talajfajta függvényében. Ugyanakkor kiemelkedő tulajdonság, hogy a Lithovit-tal kezelt növények betegségekkel és gombákkal szembeni ellenálló képessége (rozsda, penész, perenoszpóra, gyümölcs- és levélpenész stb.) erőteljesen nő. Továbbá bizonyítható a Lithovit-tal kezelt növények stresszel (szárazság és nedvesség) szembeni ellenálló képességének növekedése. Minél szárazabb egy termőföld, annál nagyobb a hatás. A LITHOVIT-nak köszönhetően a növény elegendő széndioxid mennyiséggel lesz ellátva, ezáltal a növény könnyebben lélegzik, melynek az az eredménye, hogy a növény kevesebb vizet párologtat, így mintegy 50%- al csökkenhet a vízfelhasználás.

Természetes széndioxid alapú levéltápszerek új generációja Rendkívül hatékony * Lithovit STANDARD - minden növényi kultúrához * Kiszerelés: 1kg - 1000kg * Ajánlott adagolása: 2-2,5 kg/ha * a Zeovita forgalmának 90%-a 4.300 Ft/kg * Lithovit BOR - csak bórhiányos termőterületekhez * Megelőzi a növények bórhiányból eredő megbetegedéseit * Látványosan növeli a növények egészségi állapotát és a termelékenységet * Kiszerelés: 100gr,1kg,10kg,250kg * Ajánlott adagolás: 2-2,5 kg/ha 5.200 Ft/kg * Lithovit UREA - egyedülálló folyékony nitrogénes tápszer * Helyettesítheti a klasszikus nitrogéntartalmú folyékony levéltápszereket és hatékonyabbá teszi a trágyázást * Kiszerelés:1,5kg és 5 kg-os műanyag flakon * Ajánlott adagolás: 1-1,5 kg/ha 1 kg Lithovit STANDARD után /ha Lithovit COMBI - otthoni felhasználásra * Alkalmazás balkonokon, teraszokon, kertben, üvegházakban és fóliasátrakban * Nem alkalmasak nagyüzemi felhasználásra * Különböző kiszerelésekben kaphatóak Az árak nem tartalmaznak ÁfÁ-t. 4.900 Ft/kg 5.400 Ft/csomag www.lithovit.hu

LITHOVIT / együtt a sikerért A németországi Schwarzenberg-beli székhelyű Zeovita GmbH nemzetközi szinten van jelen és újszerű, tribodinamikus és mikronizált termékeket, illetve a hozzátartozó technológiákat gyártja és forgalmazza. A Zeovita célkitűzése a természetes alapanyagok és azok aktív anyagainak optimális felhasználása a tribodinamikus eljárás (TDA) során a növények javára. A TDA technológiában a szilárd halmazállapotú anyagok egy high tech mikrómalomban 20.000 fordulatszámra felgyorsulnak. Ezáltal a részecskék nagy erővel összeütköznek és kölcsönösen összetörik egymást ameddig a szemcsék < 1 µm-nél kisebbek lesznek és tirbodinamikusan aktiválódnak. A magas fordulatszám miatt az összecsapódások során a részecskék súlyos forma- és méretváltozását szenvednek, feltörik a szemcsék felületén a kristályszerkezetet, megváltoztatják és deformálják a kristályszerkezetet a mélyebben fekvő rétegekig. Az elektrosztatikusan feltöltött részecskék új és meglepő jellemzőkkel rendelkeznek, melyek nem érhetőek el a szokásos őrlési eljárásokkal, mint pl. magas ioncsere képesség, magas reakció és felszívódási képesség. Ezáltal sokféle felhasználási módot tesznek lehetővé, mint pl. mező- és erdőgazdaságban (pl. Lithovit termékek), az élelmiszer-, ital- és dohányiparban, de a kozmetikában, illetve a gyógyászatban is. A tribodinamikus őrléi (TDA) eljárás a leghatásosabb felületi változásokat okozza: 1. az őrlés klasszikus eredménye, 2. Légbefúvásos őrlés eredménye, 3. TDA eredménye Gyártó: Zeovita GmbH, Németország D - 08340 Schwarzenberg, Tel.: +49-(0)5551-9880169 * www.lithovit.net Romániai és Magyar kizárólagos importőr: Bestplayground S.R.L. Képviselő: Tarkó Ladislau agrármérnök, Giroc, Str. Macilor 66, jud. Timis, Tel.: +40(0)744.20.00.20 * Email: office@lithovit.hu * www.lithovit.hu Magyarországi vezérképviselet: 62 Plusz Kft Hódmezővásárhely Értékesítés: +36 20 563 54 30 Iroda: +36 30 340 04 07; Email : 62pluszkft@gmail.com * www.lithovit.hu ver.1.0