Megkérdeztük Látogatás a műhelyben



Hasonló dokumentumok
Megkérdeztük Látogatás a műhelyben













Általános Szerződési Feltételek







Általános szerződési feltételek







Fő közlekedési létesítmények stratégiai zajtérképezése és intézkedési terv

ELEKTRONIKUS KOMMUNIKÁCIÓS CSATORNÁK HASZNÁLATA MEZİCSÁTON



Általános szerződési feltételek

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Telegdy Álmos: Mennyit keresnek a magyar dolgozók?

Mindenki másként egyforma... generációk sajátossága a vásárlásokban. dr. Törőcsik Mária egyetemi tanár Pécsi Tudományegyetem





Általános Szerződési és Felhasználási feltételek




Az internetes vásárlásokkal kapcsolatos tájékoztatás ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK


FEJÉR MEGYE ÉVI MUNKAERŐ-PIACI PROGNÓZISA

























A MUNKAVÉDELEM IDŐSZERŰ KÉRDÉSEI


ű ű Ú Ú ű Ö Ö Ó ű ű Ú É Ö

Ö É ú ú Ú Ú Ö ú É ű Ó Ú ú ú ú Ó Ú ű Ó ú ú ú ű Ú




ÜZLETI JELENTÉS ÉV. FTSZV Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft.

Általános szerződési feltételek

ü ü ü ü ü ü ű ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ű ű Ü ü ü ü ü

ö Ö ö ö ö ö Ő ú ö Ö ö ú ő ö ö ö ő ö Ü ö ö ő ö ö ö ő ú Ö ö ö ö ö ö ö ű ö ú ö ö ő ő ö ö ő ö ö ő ö ö Ö ő ű ő ö Ö ö

Á Á ü Ö Á Á Á ü ö ü ü ö ö ö ö ü Á ü ü

A január 1-től érvényes legfontosabb adó- és járulék szabályok



ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI ÉS FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK



Általános Szerződési és Felhasználási feltételek A szerződés lényeges tulajdonságai az alábbiak szerint határozhatóak meg:

Sprint International Hungary Kft. Általános Szerződési Feltételek. Az üzleti előfizetők részére nyújtott elektronikus hírközlési szolgáltatásokra


ű É Í É Ö ű ü Ö É Ö Í É Ö Ö








Általános szerződési feltételek

Átírás:

Megkérdeztük Látogatás a műhelyben A raktárunk régebben legalább háromszor ekkora volt. Yves Antoni lakatosmesterrel a raktározásról beszélgettünk:.

Megkérdeztük Látogatás a műhelyben Yves Antoni barátságosan és láthatóan jókedvűen fogad bennünket a Bleiholder GmbH & Co. KG irodaépületének első emeletén. Köszönt bennünket a cégvezető, Jörg Bleiholder, s kezet ráz velünk a rangidős vezető, Rolf Bleiholder, aki 50 évvel ezelőtt alapította a lakatosüzemet, és aki máig az irodában dolgozik. Az üzem jelenleg több mint 2000 m2-en több mint 30 dolgozót foglalkoztat. Antoni úr, specializálódtak valamire? Mindenre! (nevet) De fordítsuk komolyra a szót: mindenhez kell valamennyit értenünk és ez nem kevés. Fontos szerepet kap a tanácsadás, mert a tanácsadás fél megbízás. Yves Antoni lakatosmesterrel a raktározásról beszélgettünk: De foglalkozunk mindennel: tanácsadás, műszaki rajzok, gyártás, szerelés, egészen az átadásig. Mi volt 2014-ben a legizgalmasabb megbízásuk, és miért épp az? Egy épület itt Pforzheimban, közvetlenül a pályaudvar mellett. Il tronco - nak hívják, lefordítva fatörzs -et jelent. Mi csináltuk a homlokzat teljes burkolását és a védőkorlátokat. Ott nincs két egyforma lemez, ami az épületet illeti, nincsenek vízszintesek és függőelegesek. A legszebb éjszaka, amikor megvilágítják. A legjobb benne, hogy semmi sem átlagos, minden egyedi gyártású.

A megbízhatóság az alfa és az ómega. Mi tudja Önt felbosszantani munkája során? Min változtatna szívesen? Hogy komolyabban kellene venni bennünket és a szakmánkat. Nehéz, hogy szakmunkástanulókat és jó szakembereket találjunk.

Mi jellemzi Ön szerint a jó szállítót? Amit a MEVACO nyújt, vagyis a megbízhatóság. A megbízhatóság az alfa és az ómega. Anélkül, hogy hízelegni akarnék, de ez így van. Milyen szerepet kap napi munkájuk során a raktározás? Ezzel nem nagyon foglalkozom igyekszünk megszabadulni a raktártól és Just In Time rendelni, ugyanis a raktározás jelenti az egyik legmagasabb járulékos költséget. Van még raktáruk, s ha igen, mekkora? Igen, egy egész kicsi, kb. 50 m², csupán sürgős esetekre. Korábban legalább háromszor ekkora volt.

Milyen gyakran rendelnek csupán egy darabot, ill. egy-egy darabos készletet? Naponta. Kizárólag vevői igény alapján rendelünk, így sikerül elkerülni a raktározást. Régebben halomra rendeltünk, de mivel termékpalettánk egyre szélesebb, ezt már nem tehetjük meg. Ma már csak adott vevőnek, adott munkához rendelünk. Ez azt jelenti, hogy elméletileg nem tudnak túl nagy mennyiséget tárolni? Nem, hiszen akkor év végén a kétharmadát ki kellene dobnunk, és az drága mulatság lenne. Képzelje csak el: Most divatban van például a kék, Ön mindent kékben rendel. Aztán jön a zöldnek a divatja. Akkor mitévő lesz? Van olyan anyag, amit mindig tartanak raktáron? Csavarokat, nap mint nap használt anyagokat. De perforált vagy expandált lemezeket nem, azokat megbízástól függően rendeljük a MEVACO-tól.

Főként a költségek szempontjából, hiszen nem raktározunk. Hogyan szoktak rendelni? Összegyűjtik a tételeket, vagy felmerülő igény szerint azonnal rendelnek? Mindig igény szerint, azonnal. Mennyire előnyös Önöknek, ill. megrendelőiknek az a lehetőség, hogy a MEVACO akár 1 db-ot is gyárt? Főként a költségek szempontjából, hiszen nem raktározunk. Számomra nincs hozadéka annak, hogy van két tábla perforált lemezem, amit soha többé nem tudok felhasználni. A MEVACO gyors szállításának köszönhetően folyamatos üzemben tudunk dolgozni. Nem kell előre terveznünk, majd várakoznunk, és semmivel nem kell leállnunk. A vevő azt érzi, hogy megbízhatóak vagyunk. Ugyan nem tudja, milyen ok rejlik mögötte, de észreveszi. S ha egyszer-egyszer valami probléma adódik, gyorsan megkapjuk a pótlást. Hiszen mi sem vagyunk egészen tökéletesek. (somolyog) csak majdnem.

Az online shopban rendel, esetleg telefonon vagy faxon? Csak e-mailben és faxon. Talán valamikor az online shopban is fogunk rendelni. Ha az ember egyszer már belejött, azt mondja magának: Hát, ezt miért nem tetted már korábban? Eddig egyszerűen nem jutott rá időm, hogy foglalkozzam ezzel. Tud róla, hogy a MEVACO-nál ún. kívánt méretű terméket is rendelhet? Már régóta tudom, de mindig abból indultam ki, hogy az egyrészt nagyon drága, másrészt mivel extra gyártásról van szó egy örökkévalóságig tart, míg megkapom az árajánlatot. De ezt felül kellett bírálnom, amikor a törzsvevői körben februárban meglátogattam a gyártóüzemüket. Amikor láttam, hogy történik a MEVACO-nál a gyártás, világossá vált számomra, hogy ez nem is lehet annyira drága. Ott minden úgy megy, mint a karikacsapás, így én is elég gyorsan hozzájuthatok ahhoz, amit szeretnék. Épp egy munka áll előttünk, ehhez azonnal egyedi méretű termékre fogok ajánlatot kérni a MEVACO-tól. Lenne javaslata, hogyan tudná Önt a MEVACO még jobban segíteni az alapanyag-ellátásban? Nincs, tulajdonképpen nincs. Már az előző katalógus is jó volt, de a mostani még jobb. És a MEVACO által kínált egy napos kiszolgálásnál többet az ember nem is kívánhat.

Mire büszke a munkája során?

Arra, hogy kétkezi munkás vagyok. No, igen, ezt már nem mindenki becsüli. De mindig azt mondom: Várjatok csak 10-15 évet, és majd meglátjátok, hogy az emberek összeteszik a kezüket, ha rendes szakembert találnak. A hírünk sajnos kifejezetten rossz, a kétkezi munkást mindig lekezelik. Csak a semmirekellőkről beszélnek, pedig van még ezer másik is.

Megkérdeztük Látogatás a műhelyben Örülünk a közös munkának! MEVACO Kft. Rákóczi Ferenc u. 94. 7100 Szekszárd Telefon: 0674.529-555 Fax: 0674.529-550 szekszard@mevaco.hu www.mevaco.hu