3. Az Ajánlások 1.3.2. pontjához Az Igazgatóság és a Felügyelő Bizottság üléseiről jegyzőkönyv készült, és határozataik dokumentálásra kerültek.



Hasonló dokumentumok
3750/2006. évi igazgatósági határozat

Felelős Vállalatirányítási Ajánlások. Felelős Vállalatirányítási. Jelentés

A Danubius Hotels Rt. (a Társaság ) Igazgatósága a Társaság nevében az alábbi nyilatkozatot teszi és az alábbi információkat adja:












KERESKEDELMI ÉS IPARI RÉSZVÉNYTÁRSASÁG NYILATKOZAT FELELŐS VÁLLALAIRÁNYÍTÁSI GYAKORLATRÓL



NYILATKOZAT a társaságirányítási gyakorlatról a Budapesti Értéktőzsde Zrt. által közzétett Felelős Társaságirányítási Ajánlások (2012.



































Á Á ü Ö Á Á Á ü ö ü ü ö ö ö ö ü Á ü ü


NYILATKOZAT. az ALTEO Nyrt. társaságirányítási gyakorlatáról. a Budapesti Értéktőzsde Zrt. Felelős Társaságirányítási Ajánlásai alapján














ű É Í É Ö ű ü Ö É Ö Í É Ö Ö












NORDTELEKOM Távközlési Szolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság. Felelős Társaságirányítási Jelentés


A Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (a Társaság ) az alábbi nyilatkozatot teszi és az alábbi információkat adja:

NYILATKOZAT a társaságirányítási gyakorlatról a Budapesti Értéktőzsde Zrt. által közzétett Felelős Társaságirányítási Ajánlások (2008.

ú ű ú ű Ó Ú Á ú Ú ú ú ú Ú Ú Ó ú ú Ö ú É ű ú

A PANNONPLAST Mûanyagipari Részvénytársaság ALAPSZABÁLYA









Felelős Társaságirányítási Jelentés






Átírás:

kojhigjyh MŰANYAGIPARI RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 1225 Budapest, Nagytétényi út 216. Tel.: (1) 207-1936, 207-1928 Fax: (1) 207-1525 E-mail: pplast@plast.datanet.hu www.pannonplast.hu NYILATKOZAT a vállalatirányítási gyakorlatról a Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság által közzétett Felelős Vállalatirányítási Ajánlások (2003.12.08.) alapján A Pannonplast Műanyagipari Részvénytársaság (a Társaság ) Igazgatósága a Társaság nevében az alábbi nyilatkozatot teszi és az alábbi információkat adja: 1. Az Ajánlások 1.1.2. pontjához: Az Igazgatóság feladatai kiterjednek az ebben a pontban meghatározottakra. Az Igazgatóság rendelkezik ügyrenddel 2. Az Ajánlások 1.2.2. pontjához: A Felügyelő Bizottság rendelkezik ügyrenddel és munkatervvel. 3. Az Ajánlások 1.3.2. pontjához Az Igazgatóság és a Felügyelő Bizottság üléseiről jegyzőkönyv készült, és határozataik dokumentálásra kerültek. 4. Az Ajánlások 1.6.1. pontjához és 2.1.6. pontjához Az Igazgatóság elkészítette a menedzsment munkájának értékelésére és javadalmazására vonatkozó irányelveket. Az Igazgatóság a Társaság elsőszámú munkaviszonyban álló vezetőjére, a vezérigazgatóra, vonatkozóan elkészítette az értékelésre és javadalmazásra vonatkozó szabályokat. A menedzsment javadalmazásának meghatározó része a részvényopciós programban való részvétel, amelyet a 2004.

április 29-i közgyűlés fogadott el. Az értékelés és javadalmazás egyéb elemeit az Igazgatóság felhatalmazása alapján a vezérigazgató határozza meg. Az Igazgatóság közzétette a menedzsment munkájának értékelésére és javadalmazására vonatkozó irányelveket. A részvényopciós program részletei közzétételre kerültek, a közzétételek megtalálhatóak a BÉT és a Pannonplast Rt honlapján. A menedzsment munkájának értékelésére és javadalmazására vonatkozó irányelveket és szabályokat az Igazgatóság nem teszi közzé. 5. Az Ajánlások 1.7. pontjához: A Társaságnál független belső audit csoport (független belső ellenőrzés) működik A Társaság 2004. májusában pályázatot írt ki egy független belső auditor alkalmazására. A belső auditor a Felügyelő Bizottság irányítása és felügyelete alatt fogja a tevékenységét végezni, amely a menedzsment és az Igazgatóság érdekeitől való függetlenséget garantálja. A belső auditor személyének kiválasztása még nem történt meg. A független belső audit csoport az Igazgatóság vagy a Felügyelő Bizottság által jóváhagyott éves ellenőrzési tervvel rendelkezik. A belső auditor rendszeres és eseti ellenőrzési feladatait a Felügyelő Bizottság fogja meghatározni. 6. Az Ajánlások 1.10. pontjához: A könyvvizsgálatot végző gazdálkodó szervezetnek adott más jelentős megbízásról az Igazgatóság tájékoztatta a Társaság közgyűlését és Felügyelő Bizottságát. volt ilyen megbízás 7. Az Ajánlások 2.1.1. pontjához: A nyilvánosságra hozatalra vonatkozó alapelveket a Társaság elkészítette.

A Társaság a jogszabályokban előírt közzétételi kötelezettsége mellett törekszik az átláthatóság növelésére. Ennek érdekében a társaság rendszeresen közzéteszi a részvényesek számára fontos információkat és a tőzsdei gyorsjelentés struktúrája és a közzétett adatok köre is átalakításra került. 8. Az Ajánlások 2.1.4. pontjához: Az Igazgatóság nyilvánosságra hozta az aktuális üzleti stratégiai célokat. A Társaság új menedzsmentje a stratégiáját 2004. március 24-én tette közzé, amelyet sajtótájékoztató keretében is ismertetett. A stratégiai prezentáció letölthető a BÉT és a Pannonplast honlapjáról. 9. Az Ajánlások 2.1.6. pontjához: A Társaság az Ajánlások 2.1.6. pontjának megfelelően nyilvánosságra hozta az igazgatóság, felügyelő bizottság és a menedzsment tagjainak szakmai pályafutására vonatkozó információkat. Az Igazgatóság, a Felügyelő Bizottság és a menedzsment tagjainak szakmai pályafutásának összefoglalója megismerhető a Társaság éves jelentéséből, a 2004. április 29-i közgyűlésen megválasztott új tagok szakmai pályafutásáról pedig a Társaság 2004. április 28-án tájékoztatást tett közzé. Ugyancsak közzétette a Társaság a menedzsment 2004 folyamán belépett új tagjainak szakmai pályafutását. A vonatkozó információk elérhetőek a Pannonplast Rt. honlapján is, az Ügyvezetés cím alatt. 10. Az Ajánlások 2.1.7. pontjához: A Társaság az Ajánlások 2.1.7. pontjának megfelelően nyilvánosságra hozta kockázatkezelési irányelveit. A Társaság a kockázatkezelési irányelveit még nem foglalta írásba, azonban az új menedzsment egyik kiemelt feladata ennek megalkotása. 11. Az Ajánlások 2.1.9. pontjához: A Társaság nyilvánosságra hozta a bennfentes kereskedelemre vonatkozó irányelveit.

A Társaság rendelkezik bennfentes kereskedelemre vonatkozó szabályzattal, amely azonban a Társaság szervezetének átalakulása és a menedzsment változása miatt már nem fedi le teljes mértékben a bennfentesnek minősülő személyek körét. A menedzsment a szabályzat aktualizálását és átgondolását tervezi, közzétételre az új szabályzat kerül. 12. Az Ajánlások 2.1.10. pontjához: A Társaság az Ajánlások 2.1.10. pontjának megfelelően közzétette az igazgatóság és a menedzsment harmadik személlyel fennálló kapcsolataira vonatkozó tájékoztatását. Az igazgatóság és a menedzsment tagjainak harmadik személlyel fennálló kapcsolatai megismerhetőek a Társaság éves jelentéséből, a 2004. évi rendes közgyűlés által megválasztott igazgatósági jelöltekről pedig a közgyűlés napja előtt a Társaság tájékoztatást tett közzé. A menedzsment 2004 évben belépett tagjairól a Társaság ugyancsak tájékoztatást tett közzé. Emellett az információk megismerhetőek a Pannonplast Rt. honlapján található szakmai pályafutás összefoglalókból is. Információk és egyéb megjegyzések: 1. Az Ajánlások 1.3.1. pontjához: Az Igazgatóság 93% átlagos részvételi arány mellett 14 ülést tartott az előző 2003. évi üzleti évben. A Felügyelő Bizottság 100% átlagos részvételi arány mellett 5 ülést tartott az előző 2003. évi üzleti évben. 2. Az Ajánlások 1.5.2. pontjához: A független Igazgatósági tagok aránya az Igazgatóság teljes létszámára vetítve: 83% független. 3. Az Ajánlások 1.5.5. pontjához: A független Felügyelő Bizottsági tagok aránya a Felügyelő Bizottság teljes létszámára vetítve: 100% független. 4. Az Ajánlások 1.8. pontjához: A Társaságnál az alábbi testületi bizottságok az alábbi számú ülést tartották az előző 2003. évi üzleti évben:

A Társaságnál 2003-ban nem működtek testületi bizottságok. 2004. júniusában került megalakításra az Igazgatóság Audit Bizottsága, amely három függetlennek minősülő tagból áll. 5. Az Ajánlások 3.1.4 pontjához: A Társaság közgyűlése előkészítése és megtartása során az előző 2003 évi üzleti évben figyelembe vette a Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság vonatkozó ajánlásait. 6. A Társaság saját felelős vállalatirányítási kódex-szel rendelkezik: A Társaság 2004. március 26-án közzétette, hogy a BÉT Felelős vállalatirányítási elveivel egyetért és törekszik az elveknek való megfelelőségre. 7. A Társaság etikai kódex-szel rendelkezik: Az etikai kódex közzétételre az aktualizálást követően kerül sor. 8. Az elnök-vezérigazgatói tisztséget egy személy tölti be a Társaságnál. Kelt: Budapest, 2004. június 29.