A 2.sz.Bodnár Gábor cs.cs. hírlevele 5. évfolyam 2011/1 Téli szám



Hasonló dokumentumok
BOGÁNCS SÁRI. A 2. sz. Bodnár Gábor cs.cs. hírlevele. 5. évfolyam nyári szám

Lajos polgármester. Ezután az óvodások zenés, ötletes, hangulatos műsora következett Németh

EGY VÉRBELI CIGÁNYMUZSIKUS

8. A. Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciája, országos döntő. Eötvös-heti vers- és prózamondó verseny

A 2.sz.Bodnár Gábor cs.cs. hírlevele 2. évfolyam 2008 április


2015. December Szigliget Község Önkormányzatának ingyenes kiadványa XIV. évf. 12. szám. Mindenki Karácsonya 2015


Bonyhádi Általános Iskola Vörösmarty Mihály Tagintézménye


A 2.sz.Bodnár Gábor cs.cs. hírlevele 2. évfolyam 2007 november



J u b ile u m i k ia d v á ny

Tartalom. Szellemi Diákolimpia versbe szedve. ECDL vizsga. Március 15. Sport az iskolában. Mi is voltunk versenyen és sikereket értünk el

A környék legjobb sulija

Beszámoló. A Heves megyei lovas sport évi eredményeiről


Fülöpi Hírek. Karácsonyfa alatt. Szeretettel köszöntünk minden kedves fülöpi lakost a Fülöpi Hírek évi utolsó számának megjelenése alkalmából.

Beszámoló a 2013-as évről





Hallássérültek Felelős kiadó Kiadja a Siketek és Nagyothallók

Á Á ü Ö Á Á Á ü ö ü ü ö ö ö ö ü Á ü ü

Mi történt 2006-ban? Az egyesületi évzárón elhangzott elnöki beszámoló




Az 51. Sík Sándor Cserkészcsapat havilapja, 4. évfolyam,8. szám

Igazgatói beszéd programjainkról, eredményeinkről. az I. félév zárásaként megtartott hálaadó istentiszteleten















Falukarácsony. Újévi koncert








Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola diákújságja





CSENGŐSZÓ. A Császártöltési Német Nemzetiségi Általános Iskola diáklapja 2015/2016-os tanév 2. szám






Leghűségesebb Nép Mezőgazdasági területi adatok után községünket felszámolásra ítélték.





Felkészülve a belvízre


ű É Í É Ö ű ü Ö É Ö Í É Ö Ö

2014. év szakmai beszámoló













Jegyzői tájékoztató. Tisztelt Tápiószecsőiek! Kedves Tápiószecsőiek!

******************************************************************


január Eseménynaptár Magyarkanizsa / 2014 MAGYARKANIZSAI ÖNKORMÁNYZAT Fő tér Magyarkanizsa Szerbia

Egyházi Hírek évi első kiadás

Áprily Lajos emléke Nagyenyeden

Az ü dvö ssé g förrá sái (Vö. Iz 12,3)

ÖNKORMÁNYZATI HÍRLEVÉL

III. helyezett: Gál Csenge (7.o.) III. helyezett: Farkas Viktória (5.o.) III. helyezett: Ádám Dóra (4.o.)


Váradi István búcsúztatása

XII Az egészség és sport jegyében

Október. Szüreti felvonulás és bál. Kirándulás a Gemenci erdőben. Tanulmányi kirándulás Bikalon

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának. 1809/2011. (XII. 7.) sz. HATÁROZATA

Átírás:

Bogáncs Sári A 2.sz.Bodnár Gábor cs.cs. hírlevele 5. évfolyam 2011/1 Téli szám Mindenkit szeretefel üdvözlünk az új évben. Remeljük, legalább olyan sikeres, eseményekben és élményekben gazdag lesz ezen Új Esztendő is, mint a tavalyi volt. Bár a 2010- es évet nehéz lesz felülmúlni, hiszen a Jubi tábor máig sokak emlékezetében él. Épp ezért mindent megteszünk, hogy idén is színes és változatos programokkal gazdaggá tegyük ezt az évet is! Hajrá 2011!!! Brrrrrrrr Hideg van! DE van elég hó a téli játékokhoz. A cserkész vizálló de most FAGYÁLLÓ is kell legyen. BUÉK a Jegen járó január, fagyot fújó február vidékéről is... - A szerkesztők: Rezes Adrienn/Fogarasi Miki Korrektor: Polgár Mariann Üdvözöljük az Új Évet Fecske Csaba vidám versével és a kanadai csapatok téli logojával. Fecske Csaba: Újévi köszöntő IF van már az új esztendő Gazdag padlás, teli bendő Kövér malac, pulyka, lúd Hosszú kolbászt, kurta bút. A kamrában száz zsák búza Láb a csizmát el ne nyúzza Teli legyen a fazék Jusson nekem maradék. Tojjék szaporán a tyúkjuk Hogy a rántofát megunjuk Sajtjuk legyen nagy, kerek Hízzanak az egerek.

MAGYAR CSERKÉSZET, VAGY MAGYAR NYELVEN CSERKÉSZET? Marshall Tomi KörzeK parancsnok A mi cserkészetünk más mint az amerikai cserkészet. Igaz, ugyanahhoz a mozgalomhoz tartozunk és sokmindenben fedi egymást a kefõ. Rendszeresen járunk a természetbe kirándulni, hasonló jellemnevelõ értékekre neveljük a fiataljainkat, az egyenruhánk is sokmindenben hasonlít. Viszont van köztünk egy lényeges különbség is Mi nem csak magyar nyelven tanítjuk azokat az értékeket, amelyeket amerikai testvéreink angol nyelven tanítanak. Mi a magyarságra is fektetünk hangsúlyt. Ezért ápoltatjuk cserkészeinkkel a magyar hagyományokat, az ünnepeket, a népdalt, népmesét, népijátékot, népitáncot. Egyik jelszavunk szerint, emberebb embert és magyarabb magyart próbálunk nevelni. Külföldön különösen nehéz megtartani a magyar idenktását a fiataloknak. Olyan könnyű beleolvadni az amerikai életbe, hogy cserkészetünk bástyájává vált a külföldön élő magyaroknak, amely a fiatalokba beleneveli munkájával a magyarságot, hogy ugyanúgy magyarnak is, amerikainak is érezzék magukat. Tehát akármennyire hasonlít a munkánk az amerikai cserkészethez, mi sokkal többet nyújtunk fiataljainknak és várunk tőlük. Nem csupán a cserkészet értékeit biztosítjuk a mi csapatainkban, hanem egy olyan magyar nemzedéket, amely nemzetünk értékeit ápolja és továbbadja a következő generációknak is! Január 29- én Tomi hozzánk is ellátogat, hogy szellemiségével és tapasztalatával tovább gazdagítsa csapatunkat. Remeljük, a bostoni csapat elnyeri tetszését és mindenkinek jó példánkat viszi majd hirül. Sok szeretezel üdvözlünk, Tomi! KÖRZETI KODÁLY HÉTVÉGE Nagy sikere volt az idei Kodály Hétvégének január elején. 92- en voltunk, három korosztályban tanultunk a magyar népdal és zene kincseiről! Dr. Fehér Anikó, magyarországi zenepedagógus tanítofa a legidősebbeket, a Nagyalföld rajt. A vasárnapi bemutatón előadták a Görög Ilona c. balladát. Dr. Tóth Ildikó, bostoni cserkészszülő és a Boskola tanítója a 8-10 évesekkel foglalkozof a Kisalföld rajjal. Népdalcsokrot tanultak, amelyet elő is adtak. A legkisebbeknél Stewart Ildikó és Németh Ildikó Magyarország városait ismertefék énekben. Az 5-7 éves korosztály, az Ici- Pici Alföldben különböző hangszerekkel játszof és a búsójárásról tanultak. Búsóálarcokban szerepeltek vasárnap a műsoron.

Karácsonyi műsor A templom nagytermébe 180-an jöttek el, hogy megnézzék a Boskola osztályainak műsorát, amire nagyon sokat készültek a tanulók és tanáraik. Idén, hála az új hangosításnak, szépen lehetett hallani a gyerekek éneklését, szavalatát, szini előadását és nagy élmény volt látni a sok tehetséges tanulót. A szép műsor után a sütikavalkád is jól sikerült, képzeljetek Hakapeszi Maki elrontotta a gyomrát, de úgy, hogy három napig még a zserbóra sem birt ránézni. Utána viszont bepótolta a mulasztást! Köszönet a főszakácsnak, Kovács Istvánnak és segítőinek, a férficsapat Muki, Feri, Gábor, Kornél megállta a helyét! Képzeljetek, egy kis titok: 130 főre főztek es 160-an ettünk belőle... a cserkész ügyes! + Karácsonyi üdvözlet két volt bostoni cserkészünktől, akik most a washingtoni csapatot erősítik: Csenteri Eszter és Hunor sok puszit küld nekünk A washingtoni csapat is kedveskedett műsorral az odalátogató érdeklődőknek.ime itt egy kép a lelkes betlehemező szereplőkről.

Eseménynaptár/ DÖNCI Hírek Carolina és Feri sok- sok munkájával elkészült a bábszínház. Nagyon szép lef! Ha nagycserkészek vagytok és még nem láfátok, egyszer érdemes átjönni a kisházba, ahol a kéknyakkendősök vannak és megnézni! Január végén lesz a következő előadás: Hunor és Magor története. Jut eszembe, ha van feleleges, már nem használt bábotok, hozzátok el a cserkészek gyűjteményébe! Köszönjük! Február 12 őrsök téli túrája figyelmezzétek IST vezér szavait! (István hírdek majd) Április 30 Május 1 New Yorki körzek túra a Harriman State Parkban (Bear Mountains). Közös kirándulást tart a körzet öt cserkészcsapata tavasszal ezen a hétvégén! Minden 10 éven felüli cserkész részvételét kérjük. Megírjuk a részleteket, ahogy közeledik a dátum. Június végén lesz nyári tábor Montreállal közösen a Mont Bost túra! Figyeljétek az újságban a részleteket! Figyelem a nyári cserkész VK- táborba az előjelentkezési határidő február 15 kérem gondoljátok át és még ha nem is biztos, jelezzétek MIKInek, hogy kik jönnének nyáron a Fillmore- i táborba? IZ 7 éves alsó korhatár van. Az 5-10 éveseknek Pennsylvániában lesz augusztus végén kiscserkész tanyázás. ÚJDONSÁG! FELNŐTT CSERKÉSZBARÁTOKNAK IS! CORVINA TÁBOR a fillmore- i tábor ideje alaz. 2O11 augusztus 4 14: Újra indul az egyik legkülönlegesebb vezetőképző táborunk, immár huszonegyedik alkalommal, a Corvina tábor. Célja a magyar kultúra szépségét megismertetni, az irodalom több ágán (dráma, költészet, lírai költemény, novella) és szépművészek, zenei és filmélményeken keresztül. KereFörténete: Mátyás király fényes udvara és abban a híres Corvina könyvtár. A tábor alaf rendezünk egy reneszánsz bankefet, amin vendégül látjuk a másik vezetőképzőtáborok vezetői karát. Kik jöhetnek? 18 éven felüli cserkészvezetőknek, akik készülnek a ksztképző táborra. A Corvina tábor sikeres elvégzése elegendő a 6sz6 tábor magyarságismere6 előkövetelményének. FelnőF cserkészek és 18 éven felüli szórvány cserkészek, akik szeretnének részt venni a vezetőképző táborban és felfrissíteni a magyar tudásukat. FelnőZkorú személyek, akik maguk környékbeli cserkészcsapat támogatói, de soha nem voltak cserkészek és szeretnének egy komoly cserkésztáborban, illetve vezetőképzőtáborban és cserkész élményben részesülni és egyúzal a magyar kultúrával foglalkozni. Ketten a NAPOS Braziliai télben jártak. Milyen volt??? Nagyon várjuk Vámos Tas és István beszámolóját!

Hóemberverseny Mostanában igen jó világ van az iskolásokra, mert állandóan havazik. Így nem hagyhattuk, hogy tétlenül üljenek otthon. Hóemberversenyt hírdettünk hát. Akik lefénykepezték a remekműveket és időben beküldték sajtóirodánkba, azok közt díjakat osztottunk szét. A legjobbnak Torontáli Lilla ígérkezett fürdőkádas hóemberével. Mindemellett Müller Viki és családja, Mórocz Yoyo és Vámos Csilla is remekelt. A képeket megtekinthetitek közelebbről is. Ugye milyen ötletesek? Reméljuk, te is kedvet kaptál és legközelebb téged is díjazhatunk. Torontáli Lilla a nyertes alkotással: Hóember fürdőzik A Müller lányok és jeges barátjuk Mórocz Yoyo hóembere Vámos Csilla igloo-ja Születésnaposok! Január 1 - Sándor Marci Január 3 - Gyuris Bence Január 9 - Torontáli Lilla Február 2 - Olland Marie, Gyurcsán Robi Február 17 - Fodor Karcsi Február 18 - Rasmussen Anna BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KíVÁNUNK MINDANNYIÓTOKNAK SOK SOK SZERETETTEL!

Képes keresztrejtvény