Bringacsodák kedvtelésből



Hasonló dokumentumok

Schóber Márton Jeromos


A év diákpolgármestere: Tóth Dávid












Balatoni Halfesztivál A U G U S Z T U S 1-9.



Személyes megbeszélésünk szerint megküldöm a megbeszélt adatokat.

Dénes Viktor: De akkor miért harcolunk?






Leonard Ravenhill KRISZTUS ÍTÉLŐSZÉKE. Mindannyian odaállunk majd Krisztus ítélőszéke (díjkiosztó emelvénye) elé. (Róma 14,10) III.










Miért tanulod a nyelvtant?







Mit mondhat nekünk az, ami látszólag semmit nem mond?






Korlátozott jogkörű felhasználói fiókok létrehozása és kezelése


Á Á ü Ö Á Á Á ü ö ü ü ö ö ö ö ü Á ü ü



AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA A BIZOTTSÁG HATÁROZATA 12-IX-2008


E D V I N Írta Korcsmáros András







Kedves Olvasó! Tisztelettel köszöntöm Önt hírlevelünk 2010/9. számában! július 25.

Grilla Stúdiója - gyógytorna, szülésfelkészítés




KB: Jövőre lesz 60 éve, hogy üzembe állították a világ első atomerőművét, amely 1954-ben Obnyinszkban kezdte meg működését.


Heels on Wheels - Szűkítés és pozícionálás Egy sikertörténet és érdekes esettanulmány Weiser István marketingstratégától




A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) Korrektúra: Egri Anikó


ű É Í É Ö ű ü Ö É Ö Í É Ö Ö












Munkába, de hány keréken?


VKN 300 Műszaki adatlap december


Tolkien: a keresztény író, aki nélkül nincs fantasy




Szilveszter az Adrián, 2015/2016


Mordaunt építése. Hozzáadta: Szikora László június 24. kedd 22:46 Utolsó frissités március 17. csütörtök 10:03



Átírás:

Koponyával vagy anélkül? Az alábbi cikk igencsak natúr változatban jelenhetett meg a Képmásban 2010. decemberében, ugyanis az igazi poénnak számító koponyás felvételeket nem kérte a lap, illetve az erre vonatkozó cikkbeli utalásokat is kihúzták. Én mégis úgy gondoltam, hogy a megjelent cikk alatt közlöm azokat a felvételeket, melyek - finoman szólva - meghökkentőek, de minden meghökkentő dologban van valami bizsergetően vonzó. (Azért elárulom: nem valódi az a koponya...:) Bringacsodák kedvtelésből (Képmás Családmagazin 2010/12.) Szöveg: Váczi Éva Kép: Hrabovszki Viktor A mezőberényi Galó Tamás nem mindennapi látványosságnak számít Békéscsaba és a megye útjain. A 22 éves fiatalember olyan biciklin száguld, amilyen senki másnak nincs. - Tizennégy éves korom óta gyártok saját tervezésű bicikliket. Ekkor láttam ugyanis egy videoklipet, melyben különleges bringák szerepeltek. Ez adta az ötletet. 61 bicikli került ki a kezem alól, de két egyforma biciklit nem készítettem. - Mi volt az első ilyen munkád? - Camping biciklit alakítottam át egy Chopper jellegű kerékpárrá. Általában kapom az ihletet, de beleviszem a saját elképzeléseimet, egyéniségemet is. Reményeim szerint minden egyes bicikli

szebb, jobb, tökéletesebb az előzőnél. Amivel most jöttem, az egy Replica-utánzat. A felni mintája nem ugyanolyan, mint a valódi vízsugaras vágógéppel, CNC-vel vágatom. Az esztergálást egy másik szakember végzi, lényegében hármunk együttes munkája egy-egy új darab. Ez a bicikli 18 sebességes, áttételes, tehát a két hátsó kereket variálhatom, hogy könnyen vagy nehezen lehessen tekerni. A hátsó kerék egy Peugeot 407- esnek a lemezfelnije, kerekeire Dunlop 200-as motorgumit szereltem. Kényelmesen hajtva 20-30, nagyobb sebességgel akár 60 kilométer/órás sebességre is képes. A súlya 35 kiló. Saválló csőacél van benne. Minden darabja egyedi. A hajtókar agyát és a hátsó kerekeket is magam gyártottam. - Mennyi időbe telt ezt megcsinálni? - Három hétbe, de 5 hónap volt, míg mindent megvásároltam hozzá. Egy hét alatt terveztem meg úgy, hogy napi két órát foglalkoztam vele.

- Ezzel a drótszamárral nem tudsz észrevétlen maradni. Ahogy itt ülünk ezen a padon és pár méterrel odébb leparkoltad a kerékpárodat, a járókelők közül szinte mindenki megbámulta. - Idén augusztus 20-án néztük a tűzijátékot és egy srác flegmán odaszólt, hogy: anyuci, meg apuci jól kereshet Én csak nevettem ezen, hisz a saját keresetemből vettem meg minden elemet. - Van még hobbid az extrém kerékpárokon kívül? - Nagyon szeretek horgászni, természetet járni, de csak kerékpárral. Gyalogolni nem szeretek, inkább letekerek 200 kilométert. Az autót, motort sem csípem, vigyázok a környezetemre azzal, hogy nem szennyezem kipufogógázzal a levegőt. A bicikligyártás mellett jelenleg cross-autót csinálok, januárban kezdtem hozzá.

- Rendezvényeken is részt veszel a biciklikkel? - Autó-motor show-kon szoktam résztvenni, mint látványosság, nyáron Békésen volt egy kerékpáros fesztivál, melyen a legek díját én nyertem meg. A motorosok is szokták mondani: nem semmi, hogy hátul 200-as a kereked, nekem meg csak 130-as. Szélesebb, mint egy Harley Davidson-nak. - Milyen terveid vannak a jövőre? - Szeretnék ezzel foglalkozni hivatásszerűen is. Nagy tervem, hogy 3 nap alatt eltekerjek a Balatonra a barátaimmal együtt. Békés megyén belül gyakran túrázunk, 100 kilométert is megteszünk elég gyakran, de hosszabb útra eddig még nem vállalkoztam. Családra is vágyom, feleségre, gyerekekre. Tamás bringája a gyerekek tetszését is elnyeri, egy totyogó apróság nézi épp elkerekedett szemmel, s már nyúlna hozzá, de ekkor: - Vigyázz, fog a lánc! kiáltja Tamás, s a kisgyerek ijedten húzza vissza a kezét. Mire az extrém biciklik mestere így szól az anyukához: - Nem akartam megijeszteni, csak féltem, hogy összekoszolja magát... És a nagy vihart kavaró koponyás felvételek:)