NYÁRI NAPKÖZIS TÁBORBAN A SZOLNOKI SZENT TAMÁS GÖRÖGKATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA DIÁKJAI



Hasonló dokumentumok
ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ Svédország


PROJEKT MEGHÍVÓ. Új tartalomfejlesztések a KPSZTI-ben, Esztergom-Budapesti és a Debrecen- Nyíregyházi Egyházmegyéknél TÁMOP-3.1.

Visszatekintés... Egészség- és sportnap. Szent Lőrinc Diákújság. kellemesen elfáradva várta az eredményhirdetést. ezeket kipróbálhatták,

Mi történt 2006-ban? Az egyesületi évzárón elhangzott elnöki beszámoló

Március havi programok

Beszámoló a finnországi gyakorlatról



Erdélyben jártunk szeptember 17-én hétfőn reggel indultunk a szegvári önkormányzat egyik kisbuszával. Megtelik a kisbusz





Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken)




Sinka Nikolett Nóra. Munkanapló. a szakmai gyakorlatról. A gyakorlati hely neve: Konvekta AG



Ökotábor augusztus 17-21

FELSŐÖRSI. Köszönet felsôörsnek. Ady Endre: Karácsony Harang csendül... (részlet) VII. évfolyam 10. szám Felsőörsi Önkormányzat Kiadványa

HÍRLEVÉL 2012./1. SZERETETTEL ÉS KÖNNYEN ÉRTHETŐEN KEDVES TAGTÁRSAINKNAK. Kedves Tagtársaink! ÁLDOTT, BOLDOG ÚJ ESZENDŐT KÍVÁNUNK MINDNYÁJATOKNAK!

Az iráni nagykövet látogatása településünkön

A MOZGÁSKORLÁTOZOTTAK MÉLYKÚTI EGYESÜLETÉNEK ALKALMI KIADVÁNYA * JANUÁR EGYESÜLETÜNK EBBEN AZ ÉVBEN ÜNNEPLI MEGALAKULÁSÁNAK 15.

Tábori hírmondó Személyes hangvételű beszámoló napról-napra...


European Accountancy Week



- LEONARDO DA VINCI a leendő építészeti és informatikai szakemberekért

CERN BESZÁMOLÓ. Hétfő. Kedd. Kovács Dávid Péter 11.a

A SZABADSÁG HŐSEINEK NYOMÁBAN A FELVIDÉKEN

Rába100 teljesítmény túra

Az építkezés miatt befogadónk az Albertfalvi Közösségi Ház, Gyékényes utca itt találkozunk reggelenként.






8. A TANULMÁNYI KIRÁNDULÁS 2015.MÁJ


Nyitva tartás: hétfő kivételével naponta és ; Gyöngyös 3200, Szent Bertalan út 3.














Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat és a Lengyel Magyar Klub közös szervezésében május 6-án és 7-én megtartottuk a II. Szolnoki Lengyel Kultúra








Á Á ü Ö Á Á Á ü ö ü ü ö ö ö ö ü Á ü ü

Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselő-testülete április 26-i üléséről.




A Kiss Bálint Református Általános Iskola diákújságja október










Civil értékteremtés Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében


2013. OKTÓBER XIX. ÉVFOLYAM 10. SZÁM

január Eseménynaptár Magyarkanizsa / 2014 MAGYARKANIZSAI ÖNKORMÁNYZAT Fő tér Magyarkanizsa Szerbia

MESEFALU Közhasznú Egyesület évi



Szolnok Közkincs Kerekasztal A D A T L A P



ű É Í É Ö ű ü Ö É Ö Í É Ö Ö








(a február 25-én megtartott közgyűlésen elhangzottak alapján) a Palotai Polgárőrség évi munkájáról


Átírás:

NYÁRI NAPKÖZIS TÁBORBAN A SZOLNOKI SZENT TAMÁS GÖRÖGKATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA DIÁKJAI 2012. július 23-án kezdődött a tábor. Az első nap a tervezéssel, beszélgetéssel, rajzolással, játékos rejtvényekkel, versenyekkel telt el. Megbeszéltük a tábor programját, az alapvető elvárásokat, a kulturált viselkedési normákat. A következő napi strandolás magatartási követelményeit is közösen fogalmaztuk meg, különös tekintettel a balesetveszélyre. Természetesen szülői engedélyt is kértünk a fürdőzéshez. A második napon a jóízűen elfogyasztott reggeli után máris nekivágtunk az útnak. Félóra séta után megérkeztünk a Tisza-ligeti Fürdőbe, ahol felejthetetlen órákat töltöttünk el. Visszaérkezésünk után jólesett az ebéd a fürdésben elfáradt gyermekeknek. Szerda reggel étkezés után a buszmegállóban sorakoztunk. Kirándulni indultunk külön busszal a NEFAG Rt. hoz. Látványos, érdekes program várt bennünket. A vadasparkban ismerkedtünk azállatokkal- etetni is lehetett- majd a bátrabbak lovagolhattak is. Az eleredő eső miatt a kirándulástvetítéssel fejeztük be. A parkolóban már várt ránk a busz. Ebéd után rajzolással, pihenéssel töltöttükel a maradék időt.

Másnap indult a sportbajnokság, amelyre váratlanul kedves vendégek is érkeztek. Kállai Mária alpolgármester asszony látogatta meg a tábort a Szolnok TV kíséretével. Megtekintették a focimeccset, az ugrálókötélgyorsasági versenyt, a célba dobást, a hulahoppozást. Ajándékot is kaptunk az alpolgármester asszonytól:mosolygó, finom őszibarackot.az első hét utolsó napján szellemi bajnokságot rendeztünk. Játékos rejtvényeket oldottunk meg, színeztünk megadott számok alapján,találós kérdésekre kerestük a választ. A vidám mulatság után a jutalmak sem maradtak el. A második hetet kézműves foglalkozással kezdtük. Készítettünk kirakós képeket, hajtogattunk ugró békát, mozaikot ügyeskedtünk, nyírtunk, ragasztottunk, illesztetünk, festettünk. Kedden újra a standra indultunk a ragyogó, napfényes időben jól éreztünk magunkat. Az először még bátortalan gyerekek is bátrabban hancúroztak már. Farkaséhesen ebédeltek meg és fogyasztották el a hatalmas dinnyéket is a bátor úszópalánták.

kóstoltunk. Szerdán izgatottan készültünk a közös sütikészítésre, gyúrtunk, ízesítettünk, kevertünk és Az elkészített sütés nélküli sütiket Jaczkó György szórvány parókus úr is megkóstolta, hiszen nagy örömünkre meglátogatta a táborozó gyerekeket.

Augusztus 2-án, csütörtökön ismét fürödni mentünk, majd pénteken ismét sportnappal zártuk ahetet.az utolsó héten rekkenő hőség volt hétfőn. Így a hűvösebb terembe menekülve rajzoltak ésmesefilmeket tekintettek meg a gyerekek. Nagy sikere volt a Grimm meséből készült Hófehérke rajzfilmnek. Kedden ismét ragyogóan sütött a nap, így semmi sem akadályozta a fürdést, mindenki örömére. Augusztus 5-én ismét a NEFAG-hoz indultunk erdei túrára, vadaspark további megtekintésére. Izgalmas mesét hallgattunkaz állatok szokásairól, a fülesbagoly és az egerek közötti harcról.

Az utolsó strandolást várta izgatottan a tábor valamennyi résztvevő gyermeke, hiszen ekkor csúszdázhattak is. Sikongatással, kacagással töltöttük meg a csillogó vizet.

Augusztus 10-én zártuk a tábort. Közösen értékeltük a napokat, programokat. Megbeszéltükmi volt a legjobb, legszínesebb program. Búcsúzás előtt valamennyi résztvevő gyermek ajándékot kapott. Iskola kezdéshez szükséges, hasznos,szép felszereléseket kaptak, melyet a közös pizzázás után boldogan fogadtak. Természetesen a három hét alatt igyekeztünk segítséget nyújtani a javítóvizsgához is, hiszen minden nap próbáltunk időt szakítani a felzárkóztatásra, felkészülésre.

A tábor idején segítséget kaptunk az Önkéntes Centrumtól és a CKÖ helyi vezetésétől is, kísérőket küldtek, hogy munkánkat támogassák. Reméljük az a három hét felejthetetlen élményt nyújtott valamennyi gyermeknek. Szolnok, 2012. augusztus 10. Weidinger Zsuzsanna táborvezető