Öt Templom A D V E N T 2015. 11. 27 12. 28. G y ô r - Ú j v á r o s

Hasonló dokumentumok
ÖT TEMPLOM ADVENT 2015 Győr-Újváros templomaiban

Adventi november január 7.

Különös közzétételi lista (alapfokú művészetoktatási intézmények részére)

Spinoza Színház hírlevél - spinoza.hu

LEVÉL A VERESEGYHÁZI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG ÉLETÉRŐL. Családszinódus után

Biatorbágyi Faluház (FH) Karikó János Könyvtár (K) Közösségi Ház (KH)

Minden nap reggel 6 órakor hajnali mise a Bazilikában utána agape (szeretetvendégség).

Legyünk együtt az év minden napján gondolatainkban és cselekedeteinkben tervezzük együtt a magunk és városunk jövőjét.

Ősök Háza Program Gyógynövény Szövetség és Terméktanács Interaktív-gyógy-teázó Szőke Szappan

Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft második félév

SZÍNHÁZ RENDEZVÉNY KONCERT KÖNYV

Győri Tavaszi Fesztivál március 15 április 3.



Kedves Pestújhelyiek!

KERESZTÚRI KISOKOS. Közérdekű adatok, címek, telefonszámok

WEINER NYILT NAPOK- WEINER SZÓLAMAI: NOVEMBER Helyszín: Neszmélyi út 30. (a részletes program már letölthető a honlapunkról)

Ez év március 13-án, megválasztásának XXVII. ÉVFOLYAM, 1. (311.) SZÁM, JANUÁR EGYHÁZUNK ÉLETE A TE ÉLETED IS!

BUDAPESTI UNITÁRIUS HÍRLEVÉL ABUDAPESTI NAGY IGNÁC UTCAI UNITÁRIUS EGYHÁZKÖZSÉG HÍRLEVELE MÁRCIUS ÁPRILIS X. ÉVFOLYAM, 2.

"Muzsikál az erdő" Mátrai Művészeti Napok

GAZDAGRÉT-CSÍKIHEGYEK ÁLTALÁNOS ISKOLA 1118 BP. CSÍKI-HEGYEK U TANÁR TANSZAK NYÍLT ÓRÁK IDŐPONTJAI

SZENT IVÁN NAPJA. Június 24-én, 17 órától

SZAKMAI BESZÁMOLÓ XIX. KOSSUTH TOBORZÓ ÜNNEPÉLY

Nyílt nap a Zeneakadémia Egyházzene Tanszékén

2011. ÉVI RENDEZVÉNYEK BALATONBOGLÁRON ÁPRILIS - OKTÓBER (A szervezők a műsorváltozatás jogát fenntartják!)

Az eljövendőt keressük!

BékésVáros Önkormányzati Híradója. ingyenes május XVIII. évfolyam 3. szám

Programok, rendezvények Sárváron & környékén SÁRVÁR

2015. December Szigliget Község Önkormányzatának ingyenes kiadványa XIV. évf. 12. szám. Mindenki Karácsonya 2015

Weiner Leó Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola. Különös közzétételi listája

Ágfalva Önkormányzatának tájékoztatója

Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola 2011/2012-es tanév munkaterve OM

A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK. 1017/2012. (V.30.) számú H A T Á R O Z A T A

A tanév rendje 2015/2016. Az iskolák értesítik a szülőket a tanulók első félévben elért tanulmányi eredményeiről: január 29.

Dallam AMI BESZÁMOLÓ tanév

LETENYE VÁROS RENDEZVÉNYTERVE FEBRUÁR JANUÁR 31.

Különös közzétételi lista (alapfokú művészetoktatási intézmények részére)

A TANÉV HELYI RENDJE, MUNKA- ÉS FELADATTERV, BELSŐ ELLENŐRZÉS RENDJE 2015/2016

MAGYAR NEMZETI GALÉRIA B a r á t i K ö r e - baratikor@mng.hu. Programajánlataink

LÉGY OTT. programfüzet június 1 július június Hősök tere

Intézmény neve:liszt Ferenc Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény OM azonosítója:

Játsszanak velünk és nyerjenek 2x2 belépőjegyet a Dumaszínház népszerű humoristáinak, Kőhalmi Zoltán és Kormos Anett, előadására!


zene szenvedéllyel BÉRLETEK 2O16/17

Muzsikál az erdő. Mátrai Művészeti Napok július 2-10.


P a n n o n h a l m i J a z z - N y á r é v e s a J a z z - T e r a s z Pannonhalmi Jazz-Terasz VIATOR Jazz-Vacsorák

Teljes számadás. Budapest ünnepnapja

Tihany és a levendula

SZÉKESFEHÉRVÁR 87. ÜNNEPI KÖNYVHÉT ÉS 15. GYERMEKKÖNYVNAPOK JÚNIUS 6-16.



BESZÁMOLÓ NTP-AMI ZENEISKOLAI WEINER KAMARAZENEI FESZTIVÁL 2014.

GAGLIARDA KAMARAKÓRUS RÖVID BEMUTATÁSA

PANNONHALMI FŐAPÁTSÁG MMXVI

NTP-AMI-14 AMI PÁLYÁZAT TATABÁNYAI ERKEL FERENC AMI. TEMATIKA és ÖSSZEFOGLALÓ SZAKMAI BESZÁMOLÓ márc




ESEMÉNYNAPTÁR. Magyarkanizsa. MAGYARKANIZSAI ÖNKORMÁNYZAT Fő tér Magyarkanizsa Szerbia






E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 26-án tartandó ülésére


A TARJÁNI, HÉREGI ÉS BAJNAI REFORMÁTUS GYÜLEKEZETEK HÍRLEVELE












Életfa m á j u s. // A Szent Kereszt Templomigazgatóság lelki útravalója //

Rendezvények január 9-ig



Spinoza Színház hírlevél - spinoza.hu








TMÁMKhírlevél 2009/JANUÁR ÚJ ÉVBEN ÚJ HELYEN. A PÁRBESZÉD EREJÉVEL III. ÉVFOLYAM 1. SZÁM SZÍNEK NÉLKÜL RÖVIDEBBEN



1144 Budapest, Vezér u. 28/b. Tel.: Fax: Cégjegyzék szám: Adószám:


A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 112. szám 23.

Á Á ü Ö Á Á Á ü ö ü ü ö ö ö ö ü Á ü ü

GYÜLEKEZETI LAPJA, 3. ÉVFOLYAM, KÜLÖNSZÁM

Én vagyok az ajtó! Jn 10,9

Átírás:

Öt Templom A D V E N T 2015. 11. 27 12. 28. G y ô r - Ú j v á r o s

A zsidó - keresztény kultúra európai civilizációnk lényege, nélküle még az európai ateizmus sem létezne. E három őselem vívódása és elfogadása európai identitásunk alapja. Az Öt Templom Fesztivál tíz éve hirdeti, és saját közösségeinek példájával bizonyítja, hogy európai boldogulásunk gyökere a zsidó-keresztény hitből, közös történelemből sarjadó összefogás és egyetértés. Ha ezt a kínokkal teli, ám mégis szó szerint felemelő történelmet elfelejtjük, teljesen elutasítjuk, nos, akkor csak jóléti lakói vagyunk Európának, de csak addig, amíg a tőlünk akkor már független valóság azt megengedi. Van féltenivalónk, van tennivalónk! Az Öt Templom Advent régen is és most még inkább józan közösségi élmény szeretne lenni: A LÉLEK ünnepe. Jegyelővétel és információ: Öt Templom Fesztiválközpont Győr, Rát Mátyás tér 4. (Nepomuki Szent János kápolna mellett) Nyitva: kedd-szerda-csütörtök: 12.00-18.00 péntek: 10.00-18.00 szombat: 10.00-14.00 Telefon: 30/22-60-120 Valamint a Baross úti Látogatóközpontban (96/311-771) Áldott ünnepeket minden jóakaratú embernek! Pál Kálmán Fesztiváligazgató

November 27. péntek 12.00 Karácsonyi illatok A Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda adventi vására (evangélikus Öregtemplom udvara) 16.00 Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda adventi koncertje November 28. szombat 14.30 Gyülekezeti adventi délután kürtőskalács sütéssel és kézműves foglalkozással (Kossuth utcai református templom udvara és gyülekezeti terme) November 29. vasárnap 15.00 130 éves az Evangélikus Szeretetház Ünnepi evangélikus istentisztelet a Győri Pedagógus Énekkar szolgálatával Karnagy: Katona Tibor November 30. hétfő 15.00 és 19.00 Bibliaórák Krisztus születése az Ószövetség fényében 18.00 Győri Egyetemi Zenekar koncertje Karnagy: Ménesi Gergely (zsinagóga)

December 2. szerda 16.00 Zsidó Helytörténeti Kiállítás és Holokauszt Emlékkiállítás Tárlatvezetés A kiállítás látogatói megismerhetik a zsidóság hétköznapjait, ünnepeit, vallási szokásait és a szertartásoknál használt liturgikus tárgyait, valamint a győri zsidóság történetét és kiemelkedő, közösségépítő alakjainak életét. (Menház) Részvételi jegy: 500 Ft 17.00 Adventi esték - első alkalom Ahogy a Biblia a költők lelkét megeleveníti Kálmán István dudari lelkipásztor szolgálatával December 3. csütörtök 19.00 Simphonic Band koncertje Együttesvezető: Szabó Ferenc (zsinagóga) December 5. szombat 19.00 Balázs Elemér Trió, Voces Énekegyüttes, Takács Zsuzsanna mezzoszoprán Supra librum Maria virgo semper laetare! Több éves együttműködés köti össze az előadókat, akik három különböző területen művelik a zenét. A Supra librum ( a kottás könyv fölött ) 15. századi kifejezés, és a gre go rián énekre improvizált több szó la múság korabeli gyakorlatát írja le. A koncert is ha sonlóképpen működik: az énekesek a kö zép koritól a barokkig terjedő egyházi énekeket szólaltatnak meg, melyre vagy akár melyekkel együtt a jazz trió szabadon improvizál. (Kossuth utcai katolikus templom) Jegyár: 1500 Ft

December 6. vasárnap 10.00 Szent Miklós templomünnep Ünnepi szónok: Makláry Ákos budai parókus atya, a Hajdúdorogi Egyházmegye bírósági helynöke December 7. hétfő 15.00 és 19.00 Bibliaórák Krisztus születése az Ószövetség fényében December 8. kedd 19.00 J.S. & S.J. (J. S. Bach és Sári József) Ittzés Gergely szólófuvola estje Ezen a rendhagyó szólóesten Ittzés Gergely Liszt-díjas fuvolaművész szólócsellóra, ill. szólóhegedűre készült barokk műveket játszik saját átiratában, közéjük pedig kortárs zenét illeszt. Két szerző beszélget egymással két és fél évszázad távolságból; két zenei nyelv váltakozik, melyeknek kontrasztja, de a köztük fellelhető párhuzamok is érdekes élményt ígérnek a zenehallgatónak, és méltó ünnepet a 80 éves Kossuth-díjas zeneszerzőnek, Sári Józsefnek, valamint a 330 éve született J. S. Bachnak. A hangverseny támogatója a Nemzeti Kulturális Alap Zenei Kollégiuma.

December 9. szerda 16.00 Zsidó Helytörténeti Kiállítás és Holokauszt Emlékkiállítás Tárlatvezetés A kiállítás bemutatja a zsidóság hétköznapjait, ünnepeit, vallási szokásait, liturgikus tárgyait, a győri zsidóság történetét és kiemelkedő, közösségépítő alakjainak életét. (Menház) Részvételi jegy: 500 Ft 17.00 Adventi esték - második alkalom Az Örömhír Református Énekkar adventi koncertje. December 10. csütörtök 19.00 Budapest Bár: Klezmer A Budapest Bár klezmer kalandja Győrben, az Öt Templom Fesztiválon kezdődött, és egy évvel később már Klezmer című lemezük bemutatójára érkeztek hozzánk. Most újabb, egészen kivételes koncertre hívják vendégeiket. A református templom falai között, a Budapest Bár zenekara és vendégük Fekete László, a budapesti Dohány utcai zsinagóga főkántora mutatja be klezmer műsorát. Hanuka idején, adventben, mert a kultúrák és vallások közötti határok nem falak, csak ajtók, amiket bármikor kinyithatunk, hogy meglátogassuk egymást. Farkas Róbert: hegedű, brácsa Ökrös Károly: harmonika Farkas Mihály: cimbalom Farkas Richárd: bőgő Kisvári Ferenc: dob, ütőhangszerek Vendég: Fekete László, a budapesti Dohány utcai zsinagóga főkántora Jegyár: 3800 Ft

December 11. péntek 18.00 A Liszt Ferenc Zenei Alapfokú Művészeti Iskola adventi növendékhangversenye A koncertet szerkeszti: Felsmann Adrienn December 12. szombat 14.00 Eredményhirdetés és kiállításmegnyitó A Karzat Színház Nonprofit Kft. és a Széchenyi István Egyetem, Építész-, Építőés Közlekedésmérnöki Kar - Épülettervezési Tanszéke közös, országos hallgatói ötletpályázatot írt ki a győri görögkatolikus parókia udvarának tervezésére. A pályázat szakmai értékelése és a pályaművek kiállításának megnyitója nyilvános. Értékel és a díjakat átadja: Czigány Tamás építész a zsűri elnöke és Pál Kálmán fesztiváligazgató A kiállítást megnyitja: Polgári László görögkatolikus parókus és Pál Kálmán fesztiváligazgató (zsinagóga) 15.30 Öt Templom Túra Az Öt Templom Fesztivál a hitről és az elfogadásról szól, párbeszédről kultúrák és vallások között. Apropójául és helyszínéül öt templom szolgál, öt különböző felekezet egyenként nem is túl különleges temploma, amik együtt válhatnak európai szintű kuriózummá, hiszen békében egymás mellett állva évszázadok óta hirdetik az európai kulturális sokszínűség értékeit. Ez a vezetett séta róluk szól, egy utca öt templomáról. A sétát vezeti: Dimény Gábor építész és Pál Kálmán fesztiváligazgató (Indulás: Rát Mátyás tér 4.) Részvételi jegy: 500 Ft

17.00 Gasztroangyal (Tv adás) Borbás Marcsi és a Gasztroangyal stábja, a fesztivál házigazda gyülekezeteinél járt, hogy megmutathassa nézőinek a különböző vallási közösségek adventi, hanukai készülődését. Győr-Újváros megújult házai között Dimény Gábor építész és Pál Kálmán fesztiváligazgató kalauzolta a stábot templomtól templomig, parókiától parókiáig, ahol karácsonyi, hanukai receptekkel várták őket a gyülekezetek lelkészei és segítőik. A két napos forgatás horgászattal indult, sok főzéssel folytatódott, és egy közös vacsorával zárult, a Gasztroangyal történetének legnagyobb asztalánál. (A Gasztroangyal Öt Templom Fesztiválról szóló adása a Duna Televízión nézhető)

December 13. vasárnap 15.00 A Győri Zsidó Hitközség Hanuka ünnepe Közreműködnek: Totha Péter Joel rabbi, Dévényi Dávid a Győri Zsidó Hitközség előimádkozója és Gáti Oszkár Jászai Mari díjas színművész Tűvel festett zsidó emlékek Siklósiné B. Judit gobelin kiállítása Magyarország zsinagógáiról és zsidó emlékeiről A kiállítást megnyitja: Borsa Kata, az Öt Templom Fesztivál programigazgatója Bíró Eszter hanukai koncertje Az életvidám, szívbemarkoló és elgondolkodtató dalok között lesznek héber, jiddis, tradicionális és hanukai melódiák, és az Egy kicsit ide, egy kicsit oda című műsorából néhány magyar nyelvű, napjainkban született dal is. A különleges hangulatú koncert felnőttekhez, gyerekekhez egyaránt szól, hogy a Fény ünnepe, az örömzene által még fényesebb lehessen. Bíró Eszter: ének Födő Sándor Fodo : harmonika, zongora, ütőhangszerek Nikola Parov: hegedű, nyckelharpa, furulya Csókás Zsolt: gitárok (zsinagóga) A szervezők kérik az ünnepre érkező férfiakat, hogy kipát, sapkát, kalapot hozzanak magukkal, és a zsinagógában, a program alatt viseljék azt. December 14. hétfő 15.00 és 19.00 Bibliaórák Krisztus születése az Ószövetség fényében

December 15. kedd 19.00 Csitulj, vergődő, vekker szívem... A Váray család koncertje Várayné Bíró Ibolya emlékére Szívünknek különösen fontos koncertre hívjuk az Öt Templom Fesztivál közönségét ezen az estén, hogy családja körében emlékezzenek velünk valakire, aki ha nem lett volna, ha nem lett volna elhivatott, kitartó és rendíthetetlen, ma Győr- Újvárosnak nem lenne öt temploma és nekünk nem lenne fesztiválunk. ha megmarad a templom a Bálint Mihály utcában, akkor újjászülethet az egyházban a közösség. Vizsgáltak, kutattak, álmodtak, Ibolya mentette az ikonosztázt a múzeumba ha nem tette volna, honnan nézne ma Keresztelő Szent János az újjászülető görögkatolikus közösségre... a parókiában laknak, a templomban ott az új közösség. mondta nyár végén,várayné Bíró Ibolya sírjánál állva Kottmayer Tibor, és mi, akik gyülekezeti alkalmakon, fesztivál programokon annyi csodát élhettünk meg ennek az újjászületett templomnak a falai között, újjáéledő gyülekezete körében, ezzel a koncerttel szeretnénk emlékezni, és köszönetet mondani. Köszönjük, Ibi néni! Közreműködik: Dimény Gábor építész Váray László Zoltán: vibrafon Váray Tamás: zongora Váray László Benedek: ének, gitár

December 16. szerda 16.00 Zsidó Helytörténeti Kiállítás és Holokauszt Emlékkiállítás Tárlatvezetés A kiállítás látogatói megismerhetik a zsidóság hétköznapjait, ünnepeit, vallási szokásait és a szertartásoknál használt liturgikus tárgyait, valamint a győri zsidóság történetét és kiemelkedő, közösségépítő alakjainak életét. (Menház) Részvételi jegy: 500 Ft 17.00 Adventi esték - harmadik alkalom a Bárka Band szolgálatával láthatjuk Tükörországban, ahogy megismerkedik furcsa létezésével, lakóinak sorsával, és próbatételeinek jutalmaként megtalálja szerelmét és elnyeri boldogságát. Az idilli állapot azonban nem tart sokáig, felváltja a valóság, és a kisfiú visszakerül a mindennapok realitásába. Alkotók: Majoros Ágnes, Bor Judit, Mátravölgyi Ákos Zeneszerző: Nagy Szabolcs Szöveg: Pilinszky János Játsszák: Majoros Ágnes és Fekete Dávid 14 éves kortól (Menház, Színházterem) Jegyár: 1800 Ft 19.00 Majoros Ági: Tükör A felnőtteknek szóló előadás Pilinszky János, Kalandozás a tükörben című meséje alapján készült. Az előadás egy nagy utazás lelkünk legmélyébe, tükröt tartva önmagunknak, tetteinknek, érzelmeinknek, gondolatainknak. Egy kisfiú különös útját

December 17. csütörtök 11.00 Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola karácsonyi műsora A betlehemes műsort előadják az iskola 11. e osztályának tanulói Felkészítő tanár: Kovácsné Zimborás Ágnes Segítők: Kocsis Anett és Nuszerné Farkas Titanilla Részvétel ingyenes 19.00 MUZSIKÁS: Hanukától adventig A Muzsikás együttes évtizedek óta, világszerte hirdeti a magyar kultúra, a magyar népzene lélekemelő erejét, kultúránk, szokásaink erejét, hitünk erejét. Munkájukat rangos díjakkal, illusztris koncertmeghívásokkal jutalmazták a londoni Royal Festival Hall-tól, a new york-i Carnegie Hall-ig. Karácsonyi koncertjeiket évek óta játsszák, éneklik koncerttermekben, templomokban, főtereken, iskolákban, hogy Petrás Mária énekessel együtt az advent üzenetét, a karácsonyi fény születésének reménységét eljuttathassák mindenki szívéhez. Az Öt Templom utcájába különleges műsorral érkeznek hozzánk, hanukától adventig tartó közös reménységgel, közös hittel, közös várakozással, kultúrák és felekezetek között átívelő decemberi békességgel. Sipos Mihály: hegedű, citera, ének Porteleki László: hegedű, koboz, ének Éri Péter: brácsa, kontra, furulyák, ének Hamar Dániel: bőgő, gardon, dob, ének Petrás Mária: ének Jegyár: 2500 Ft

December 18. péntek 11.00 Kossuth Lajos Középiskola Szakiskola és Kollégium karácsonyi műsora A műsor összeállítói, felkészítők: Pajorné Schneider Tünde és Hollósiné Kiss Ildikó December 19. szombat 16.00 Várj ember szíve készen Marosné Kovács Tünde fuvolista tanítványainak adventi hangversenye 18.00 Győri Advent Kórus adventi koncertje A Győri Advent Kórus immár hagyományos jótékonysági koncertjén felcsendülnek a klasszikus kórusmuzsika adventi ihletésű gyöngyszemei. Az összegyűlt adományokat az est végén nyilvánosan adjuk át a rászoruló kedvezményezett családnak. (zsinagóga) a helyszínen rászorulók javára adományokat gyűjtenek

18.00 Mozart-Paizs Miklós: Don Giovanni Ujjbábopera a ByHeart Quartet vonósnégyessel A Don Giovanni (a bécsi változat) nagyjából azzal ér véget, hogy mindenki eldalolja a bűnös pusztulása fölött érzett örömét, valamint a reményeit, kivéve Leporellót, aki azon dohog, hogy most nézhet munka után. Függöny. A mi történetünk ez után indul. Leporello talált munkát, ami nem más, mint főnöke történetének előadása bábok segítségével, kicsiben. A hiteles szemtanút halljuk és látjuk tehát, aki semmit el nem hallgat és ki nem hagy....túl olcsó volna most azon nyavalyogni, hogy a hivatalos Opera hány és hány millióból nem tud érvényes Don Giovannit kiállítani, ez az adakozásból fenntartott előadás meg így, a szomszéd szobából nézvehallgatva is hat. Maradjunk csak annyiban: ezt a változatot még az sem felejti el, aki nem látta. (Fáy Miklós) A zenekar tagjai: Pálhegyi Máté - fuvola Kertész Ágnes / Dráfi Kálmán Jr. hegedű Szabó Anna brácsa, Kertész Endre cselló Libretto: Paizs Miklós Bábok: Kondor Edit, Paizs Miklós Kulissza: Manufaktor Az előadás két felvonásból áll, hossza 3 óra (Menház, Színházterem) Jegyár: 2800 Ft

December 20. vasárnap 14.00 Öt Templom Túra A sétát vezeti: Dimény Gábor építész és Pál Kálmán fesztiváligazgató (Indulás: Rát Mátyás tér 4.) Részvételi jegy: 500 Ft 18.00 Gyertek velünk Betlehembe... zenés karácsonyi betlehemes (Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet) Zártkörű előadás 16.00 Gyertek velünk Betlehembe... zenés karácsonyi betlehemes Az ünnepváró lelki töltekezés eszköztárába tartozik a népmese, tárgyjáték és népzene. Gyermekeknek, felnőtteknek egyformán ajánljuk a vidám, játékos előadást, amelyből megtudjuk, hogy miért is látta jónak a Jóisten, hogy Ádám tévedéseit és engedetlenségét helyrehozza azzal, hogy karácsonykor kinyitotta az ég ablakát és letekintett a világra. Előadja: Écsi Gyöngyi Népi hangszereken közreműködik: Palcsó Anna és Palcsó Bálint Jegyár: 800 Ft

December 21. hétfő 15.00 és 19.00 Bibliaórák Krisztus születése az Ószövetség fényében 19.00 A Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola növendékeinek karácsonyi koncertje Hurtik Rita - hegedű Rác Fanni - hegedű Horváth Boglárka - brácsa Dénes Petra - cselló Nyilas Édua - fuvola Kovács Bálint - furulya Felkészítő tanár: Prehoffer Gábor (Evangélikus Szeretetház díszterme) Részvétel ingyenes

Adventi istentiszteleti és miserend: November 29. December 6., 13., 20. vasárnap 8.30 és 10.00 Evangélikus istentisztelet (Evangélikus Szeretetház díszterme) 10.00 Református istentisztelet 10.00 Görögkatolikus szentmise 10.30 Katolikus szentmise (Kossuth utcai katolikus templom) November 28. December 5., 12., 19. szombat 18.00 Vecsernye Karácsonyi istentiszteleti és miserend: December 24. szerda, Szenteste 16.00 Evangélikus istentisztelet (evangélikus Öregtemplom udvara) Különleges istentiszteletre, közös imára várnak minden érdeklődőt 2015 karácsonyán az újvárosi evangélikus gyülekezet lelkészei és a templom megújulását reménytelt szívvel váró gyülekezet. Az Öregtemplom udvarán a Szenteste szálláskereséssel, várakozással telt óráiban, Krisztus születésének reménysége és templomuk újjászületésének közös óhaja egyszerre lengi majd be a téli udvart a templomajtó előtt. 17.00 Esti református istentisztelet 18.00 Szenteste vigíliája görögkatolikus szentmise 22.00 Jézus születésének miséje (Kossuth utcai katolikus templom)

December 25. csütörtök, karácsony első napja 8.30 Evangélikus istentisztelet 10.00 Ünnepi református istentisztelet 10.00 Karácsonyi ünnepi szentmise 10.30 Ünnepi katolikus szentmise (Kossuth utcai katolikus templom) Igét hirdet - prédikál: Evangélikus: Csorba János és Jánosa Attila lelkészek Református: Pálfi Zsuzsanna és Wagner Tamás lelkészek Katolikus: Zsebedics József plébános Görögkatolikus: Polgári László parókus December 26. péntek, karácsony második napja 8.30 Evangélikus istentisztelet 10.00 Ünnepi református istentisztelet 10.00 Karácsonyi ünnepi szentmise 10.30 Ünnepi katolikus szentmise (Kossuth utcai katolikus templom)

Házigazda egyházak: Gyôri Evangélikus Egyházközség Gyôri Zsidó Hitközség Gyôri Református Egyházközség Gyôri Görögkatolikus Egyházközség Gyôr Újvárosi Plébánia További információ: www.karzat.hu www.ottemplom.hu 06-30/22-60-120 karzat@karzat.hu Impresszum: Szerkesztô: Borsa Kata Layout: Pál Kálmán Tördelô: Sebestyén Zoltán Korrektor: Juhász Tekla Kiadja: Karzat Színház Nonprofit Kft. Az Öt Templom Fesztivál arculata, márkaneve és tematikája szerzôi jogi védelem alatt áll! A jogtulajdonos megbízásából az Öt Templom Fesztivált és az Öt Templom Adventet a Karzat Színház Nonprofit Kft. szervezi. Fesztiváligazgató: Pál Kálmán A szervezôk a mûsorváltozás jogát fenntartják!

2016. május 5-9.