Ügyfelünk a 3M. Helytakarékos és teljes mértékben fenntartható

Hasonló dokumentumok




Ö

































Á Á ü Ö Á Á Á ü ö ü ü ö ö ö ö ü Á ü ü

























ó í ő ő Á ő ó í ő ű ő ó ö í ő ő ő ó í ő ó ü ö ü ö ü ő ü ö ű ő ó ö ö ö ő ü ü ő ö ü í ő ú í í ó ó í ö í ü ö ü ő ő ó ő ő ü ó ö ö ó ő ü ű ö ú Ó ő ő ü ü ő





ü ö Ö ü ó ü ö ö Ö ü ü ö Ö ü ö ó ü ö ó í ó ö ö ó í ű ü ü í ó ö ü ö í ü ö ó ö ü ü ó ö í ö í ü Ő ö ű ü ö Ö ü ó ü ö










ű Ö ű ű Ú Ú ű










ú ű ú ű Ó Ú Á ú Ú ú ú ú Ú Ú Ó ú ú Ö ú É ű ú













Átírás:

Ügyfelünk a 3M Helytakarékos és teljes mértékben fenntartható

Összegzés Kiterjedt ügyfélhálózat egész Európában. Különféle méretű, napi feladású termékek. Egymásra nem rakható raklapok, amelyek túl sok helyet foglalnak el a teherautóban. 2010- ben ezzel a helyzettel találta szembe magát a 3M. A régóta fennálló szakmai kapcsolat miatt a 3M a Gebrüder Weiss vállalathoz fordult disztribúciós folyamatainak újraszervezésének kérdésével. Az ügyféllel szorosan együttműködve a vállalat egy olyan megoldást dolgozott ki, amelyet a gyakorlatba is átültetett. A termékekből teljes, egymásra rakható raklapokat alakítottak ki, és megbízható szállítási folyamatot dolgoztak ki egész Európára, nagy és kis távolságokra egyaránt. Ennek a megoldásnak köszönhetően a Gebrüder Weiss a 3M kiemelt logisztikai szolgáltatója lett Ausztriában, Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon és Bulgáriában. A szállítás a GW pro.line darab- és gyűjtőáru szolgáltatásával valósul meg. A szállítási metódussal illetve a speciális osztályozó rendszerrel a Gebrüder Weiss a lehető legjobban kihasználja teherautóinak rakományterét az optimális helykihasználás fenntarthatóságot biztosít a folyamatnak.

2011 augusztusában a Gebrüder Weiss volt az első partnerünk a fejlesztésben, közösen dolgoztuk ki a Mix Move Match névre keresztelt elosztási folyamatunkat. Az optimalizálásához a 3M-nek stratégiai partnerre van szüksége, és ebben az újításban a Gebrüder Weiss kulcsszerepet tölt be. www.3m.com A Gebrüder Weiss kulcsszerepet tölt be a disztribúciós folyamatok optimalizálásában. Patrick Van De Vyver, disztribúciós vezető, 3M EMEA

Feladat

Feladat Egymásra nem rakható küldemények új rakodási modell kialakítása A 3M világszerte számtalan terméket értékesít, öt üzletága fogyasztói termékek, elektronika és energia, egészségügy, ipari termékek és megoldások, biztonsági és dekorációs megoldások segítségével szolgálja ki vevőit. A termékek mérete, súlya és térfogata változó. A szállítás és a teherautók rakodása szempontjából ez nagy kihívást jelent, mert a nem egységes raklapokat nehéz vagy nem lehet egymásra helyezni. A 3M kisebb ügyfeleinek rendelései legtöbbször 100 kg-nál kisebb súlyúak és nem érik el a 0,5 m3 -t. Ezek hatalmas teret foglalnak el a teherautóban, és nagy sérülésveszélyt rejtenek magukban. A 3M célja, hogy ügyfelei számára garantálja termékei elérhetőségét, és egyúttal optimalizálja a rendelkezésre álló teherautók kihasználtságát. A Gebrüder Weiss ideális megoldást kínál a 3M céljának megvalósításához. A megrendeléseket a halli (Ausztria) logisztikai központba szállítják, innen egy speciális szortírozási és osztályozási folyamatot követően továbbítják az ügyfeleknek. Mindezt teljes megbízhatósággal és a kapacitás maximális kihasználásával. A 3M ezt a logisztikai folyamatot Mix Move Match névre keresztelte. 3M A 3M globális technológiai vállalat több mint 50 000 különböző terméket állít elő. A St.Paul (Minnesota, USA) székhelyű 3M a világ egyik legnagyobb gyártóbázisával rendelkező vállalata. Innovatív és ötletes termékek ezreit gyártják, és piacvezető szerepet tölt be több területen is az egészségügytől és közlekedésbiztonságtól kezdve az irodai termékeken át a csiszoló- és ragasztóanyagokig. Az 1902-ben alapított vállalatnak, jelenleg 88 000 alkalmazottja és több mint 70 országban saját kirendeltsége. A 3M vállalati név nemcsak a Minnesota Mining and Manufacturing (Minnesota, bányászat és gyártás) rövidítése, de közel 1 000 termék összefoglaló márkája.

Megoldás

Megoldás Teljes kapacitáskihasználás a Mix Move Match révén A Gebrüder Weiss a németországi jücheni és duisburgi 3M raktárakból mindennap összegyűjti az árukat. Majd azokat a GW direct.line (FTL/LTL) szolgáltatási megoldásával a halli (Tirol) logisztikai raktárba szállítja. Itt megy végbe az ún. Mix Move Match folyamat: a raklapokat szétszedik és ismét összepakolják, úgy hogy a teljes raklapokat akár 2,2 méter magasságig meg lehessen rakodni. A legfőbb előny, hogy a központba érzkező rakományok magasra és szorosan pakolhatóak, ennek köszönhetően a kezelés és a szállítás közben hely takarítható meg. Ráadásul a duplán rakodható tehergépjárművekben még több a hely. Ez a megoldás a kapacitás több mint 90%-ának kihasználását teszi lehetővé, és garantálja a legmagasabb szintű szállítási biztonságot. A központba érkeztetett árukat egy, kifejezetten a 3M részére fejlesztett szoftver támogatásával megvizsgálják, szétválogatják, osztályozzák, becsomagolják és felcímkézik. Ez a támogató (felhő)szoftver a M3, minden fuvaros és 3PL számára elérhető. Szállítmánykezelés egész Európában a GW direct.line és a GW pro.line szolgáltatásokkal Kiterjedt európai hálózatán belül a Gebrüder Weiss a 3M ügyfeleinek Ausztriába, Csehországba, Magyarországra, Bulgáriába és Szlovákiába szállít. Az árukat a jücheni (Németország) és a Dabrowa Gornicza (Lengyelország) városában található 3M raktárakból gyűjtik össze, és a küldeményeket a lehető legrövidebb útvonalon juttatják el az ügyfelekhez. A raktártól az elosztó központba történő szállítást a GW direct.line megoldással kezelik. A körülbelül 800 kilométeres távolságot közvetlenül, kitérők nélkül lehet megtenni. A rakományt a központokból a GW pro.line darab- és gyűjtőáru szolgáltatás segítségével szállítják ki az ügyfelekhez. A 3M termékek 48-72 óra alatt célba érnek. A Gebrüder Weiss napi körülbelül 400 rendelést kezel ezzel a módszerrel, és mindezt több mint 98%-os teljesítési rátával!

Eredmény

Eredmény A kapacitás teljes kihasználása alacsonyabb költségeket és fenntartható megoldást biztosít A nagy távolság a 3M raktárai és a GW logisztikai központjai között teljes rakományok (FTL) szállításával hidalható át. Ezen megoldással és a teherautóban 2,2 méterig rakott paletták, amelyeken a termékeket és a különböző rendeléseket kartonlapokkal választják el, illetve a kapacitás teljes kihasználása költségoptimalizálást eredményez. A 3M számára ez a fix útvonalak esetében a költségek kb. 40%-os csökkenését jelenti. A központban történő válogatás során olyan csomagolási megoldás választható ki, amely megfelel az ügyfél konkrét igényeinek és az alkalmazott szállítási rendszernek. Ezzel pedig a 3M költségei tovább optimalizálhatók. A Mix Move Match folyamat révén a tér minden teherautóban teljes mértékben kihasználható. Ebből kifolyólag kevesebb egyedi szállításra van szükség, ami csökkenti a CO 2 kibocsátást, így a fenntartható szállítás víziója megvalósul. Biztonságos szállítás A megoldás további előnyei: a raktér jobb kihasználása drasztikusan csökkenti a szállítás közben bekövetkező sérülésveszély lehetőségét; az ügyfél és a címzett követelményeinek megfelelő csomagolás specifikusan választható; a rendszer rendkívül rugalmas, így ha a szállítási láncban új esemény következne be, igazítható. Teljes átláthatóság A 3M a teljes útvonalon nyomon követheti a szállítmányokat. A Gebrüder Weiss központi jelentési rendszere segítségével az ügyfelek felismerhetik az esetleges problémákat, és a megfelelő módszerrel gyorsan orvosolhatják azokat. Mindenhol, ahol szükség van ránk A Gebrüder Weiss és a 3M több mint 17 éve sikeres kapcsolatot ápol. Az együttműködés Ausztriában kezdődött, és az évek során fokozatosan kiterjedt Európa más fontos új piacaira is. A Gebrüder Weiss a 3M vállalatot saját raktárait célzó fejlesztési programokkal segíti, továbbá személyre szabott disztribúciós megoldásokat dolgoz ki, amelyek kifejezetten a 3M szükségleteit elégítik ki. A jövőben az ausztriai Hall-ban már alkalmazott Mix Move Match megoldást más európai szállítási feladatoknál is használni fogják.

01/2015 DO_ 03_06_03_041_ZEN_3M_HU www.gw-world.com