PRESBITÉRIUM VÁLASZTÁS 2005



Hasonló dokumentumok
m a g v e t é s ötletek

Boldog születésnapot! Egy éves a Szövétnek






Bibliaolvasás: ApCsel 2,1-12a Alapige: 2Kor 3,17 Énekek: 24, 111, 369, 372, Himnusz, 374




















Á Á ü Ö Á Á Á ü ö ü ü ö ö ö ö ü Á ü ü









Böjti gondolatok. Bibliaolvasás: Ézs 58.




Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/ Fax: 47/






Karácsony A szeretet ünnepe?

TANÉVZÁRÓ. Újpest-Belsőváros Szentháromság vasárnapja. Juhász Emília

MÉGIS HAVAZÁS. Tiszta, csendes hópihécskék Szálldogálnak le a földre: Zizegésük halk zenéjét Elhallgatnám mindörökre Én az ember.

EZ (IS) 2012-BEN TÖRTÉNT







AZ ÚRNAP DÉLELÕTTI ISTENTISZTELET


ú ű ú ű Ó Ú Á ú Ú ú ú ú Ú Ú Ó ú ú Ö ú É ű ú



MUNKATERV 2015/2016. OM azonosító:








Biblia és Gyülekezet. A Biblia Szövetség folyóiratának mellékleteként. Programfüzet 2011



J e g y z ı k ö n y v. Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének január 13-án megtartott rendkívüli nyilvános ülésérıl




















Az alázat útja. Az erő útja. Az önfeláldozás útja


J e g y z ı k ö n y v





ÉVKÖZI IDŐ IV. HÉT: VASÁRNAP I. ESTI DICSÉRET

Átírás:

PRESBITÉRIUM VÁLASZTÁS 2005 K I S P E S T - R Ó Z S A T É R I REFORMÁTUS GYÜLEKEZET JELÖLTEINK A 2006-2011 ÉVEKRE

Pénzes László 1962-ben született, nıtlen, gépészmérnök. 1985-tıl tagja a gyülekezetnek. A gyermekistentiszteletek, gyermekkonferenciák, családi délutánok, ifjúsági órák szolgálóköreinek igen aktív, hőséges munkatársa. Vallomás: " nincs is messze egyikünktıl sem, mert İbenne élünk, mozgunk és vagyunk." (Apcsel 17,27-28) Rózsahegyi Lukács 1976-ban született, nıs, felesége Asztalos Éva, egy gyermekük van, Dorka Lilien. A területi hőség alapján még a Külsı-Üllıi úti gyülekezetben konfirmált, azt követıen, néhány testvérével a rózsatéri ifjúság, majd a felnıtt közösség tagja lett. Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert örökké tart szeretete. (Zsolt 106,1) Sándor Miklós 1958-ban született, nıs, 3 gyermeke van. Ortopédmőszerész. A gyülekezetnek 1996 óta tagja, családjával együtt. Meghirdetett munkálkodások hőséges résztvevıje. A jelenlegi presbitériumnak tagja. Vallomás: Édesapámtól kapott, s számomra nagyon fontos ige: "Ha valaki utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel az ı keresztjét, és úgy kövessen engem." (Mt 16,24) Schliszka Csaba 1966-ban született, nıs, 5 gyermeke van, építészmérnök. 1975-tıl tagja gyülekezetünknek. Templomépületünk építése során a kivitelezés irányítója volt. Gyermek- és ifjúsági szolgálatoknak, feleségével együtt sokoldalú résztvevıje. Vallomás: "Ha Istenünk méltónak tart, akkor presbiterként is szeretném kivenni a részemet a gyülekezet terheibıl!" Kedves testvérünk! Az alábbi "arcképcsarnok"-kal szeretnénk segíteni a gyülekezet tisztségviselıi testülete - a presbitérium - tagjainak megválasztását szolgáló egyházközségi választó közgyőlés eredményességét. A december 4.-én sorra kerülı eseményre hivatalos minden, a választói névjegyzékben szereplı gyülekezeti tag. A jelöltek e füzetben is - csakúgy mint a leendı szavazóíven - abc szerinti felsorolásban követik egymást. A presbiter-jelöltek közül a szavazóíven a presbiteri tisztségre 28 személyre adható szavazat. A gondnoki tisztségre két jelölt van. Az egyházközségi választói közgyőlés résztvevıi azonban bárkit maguk is jelölhetnek a presbiteri tisztségre ténylegesen megválasztott presbiterek közül. Az a jelölt nyeri el 6 évre a gondnoki megbízatást, aki a jelenlévık 50 % + 1 szavazatát fogja bírni. Szavazat Pásztor Lajos nevére a missziói gondnoki tisztre adható! Ablonczy Dávid 1982-ben született, nıtlen, végzıs villamosmérnök, a gyülekezetben az Istentiszteletek, zenés áhítatok felvételével, másolásával foglalkozik, kirándulásszervezı. Vallomás: Nagy megtiszteltetésnek, és lehetıségnek érzem, hogy jelöltek. Keressétek elıször az ı országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek. (Mt 6,33) Ablonczy Pál 1954-ben született, nıs, két felnıtt gyermeke van. Építıipari vállalkozó, cégvezetı. A gyülekezetben folyó építési munkálkodások mindenre kész tagja, a Forrás melletti gyülekezeti tábor egyik gondozója, családja minden tagja aktívan részt vesz a gyülekezetépítésben. Vallomás: "Presbiternek lenni: felelısséggel és szolgálattal élni a gyülekezetért!"

Magyaródi József 1960-ban született, nıs, két gyermek apja. Vegyészmérnök, vállalkozó. 1978-tól tartozik a gyülekezethez. A gyermekkonferenciák szolgáló körének tagja, technikai és mőszaki tennivalókban sokoldalúan nyújt segítséget. A presbitérium tagja. Vallomás: " mutasd meg nekem az utat, amelyen járjak " (Zsolt 143,8) Dr. Makrai László 1970-ben született, nıs, 3 gyermeke van. A Szent István Egyetem Állatorvostudományi Karán dolgozik. 2002 óta tagja, családjával együtt, a gyülekezetnek. Vallomás: "Örülünk, hogy az új otthonunkkal együtt új lelki otthonra is találtunk." "Én és az én házam népe az Urat szolgáljuk!" (Józs 24,15) Miklósy Zsolt 1962-ben született, nıs, 3 gyermeke van, vállalkozó. Gyermekkora óta a gyülekezethez kötıdik, itt konfirmált. Családjával az elmúlt években szoros kapcsolatot épített a gyülekezettel. Felesége, Judit a "Kismama" kör vezetését vállalta. Vallomás:1975-ben a Forrásnál, fiúhéten kaptam megtérési igémet: "Boldog ember az, akinek az Úr bőnt nem tulajdonít..." (Zsolt 32,2) Molnár Sándor 1927-ben született, özvegy, 4 gyermek édesapja, 10 unokája van. Nyugdíjas. 1960 óta tagja a gyülekezetnek, szolgál az énekkarban és hosszú ideje tagja a presbitériumnak. Vallomás: "Hálás vagyok családomért, lelkipásztorainkért, a lelki otthonért, a tiszta látásért, óvodánkért, iskolánkért, öregotthonunkért, egyszóval mindazért, ami a gyülekezetünket elıre vitte. Bruckner Béla 1937-ben született, nıs, egy felnıtt gyermeke van. Nyugalmazott üzemmérnök. A gyülekezetbe 1990-ben került. A Nikodémus kör tagja. Fiával együtt példát mutat hőségben, s különbözı szolgálatokban. Vallomás: "Presbiternek lenni a gyülekezetért való személyes felelısséghordozás fontos része, ıseim példája is mutatja!" "Életem ideje kezedben van." (Zsolt 31,16) Dobó Kálmán 1959-ben született, nıs, két gyermeke van. Kereskedelmi igazgató. 1989-ben, családjával együtt, került a gyülekezetbe. Feleségével, gyermekeivel együtt a gyülekezet szolgáló közösségének tagja. Az iskola Igazgatótanácsának tagja, s a jelenlegi presbitériumnak is tagja. Vallomás: "Magasztallak téged Istenem, királyom, és áldom neved örökkön örökké." (Zsolt 145,1) Dobráter Tibor 1966-ban született, nıs, felesége Gödöllei Csilla, két gyermekük van, Janka és Dániel. Építészmérnöki diplomát szerzett, jelenleg számítástechnikai területen dolgozik. Hőséges résztvevıje a keddi bibliaóráknak, házasköri alkalmaknak. Vallomását igeválasztása fejezi ki a legjobban: Nincs senkim rajtad kívül a mennyben, a földön sem gyönyörködöm másban. (Zsolt 73,25) Dr. Egerházi Gizella 1934-ben született, özvegy, nyugalmazott osztályvezetı fıorvos. A Kálvin téri református gyülekezetben konfirmált, gyülekezetünkbe testvérével együtt a családja révén került. A Fülöp-körben, a lepramisszióban, valamint gyülekezeti, szervezett kirándulásokon szolgál. Vallomás: Egymás terhét hordozzátok, és így töltsétek be a Krisztus törvényét. (Gal 6,2)

Fodor Lajos 1939-ban született, nıs, két felnıtt gyermeke van. Nyugdíjas fizikus - lapszerkesztı. A "Nikodémus" kör egyik felelıse. Vallomás: "Az értelmesek fényleni fognak, mint a fénylı égbolt, és akik sokakat az igazságra vezettek, mint a csillagok, mindörökké." (Dán 12,3) " kérjétek tehát az aratás Urát, küldjön munkásokat az aratásba!" (Lk 10,2) Haraszti Zoltán 1966-ban született, nıs, két gyermeke van. Villamos üzemmérnök. 1996-ban került családjával együtt gyülekezetünkbe. Sokoldalú technikai szolgálattal is segíti a gyülekezetet, templomunk karbantartását, felesége a gyermekmisszió munkatársa. Vallomás: "Velünk az Isten." (Mt 1,23) Kovács László 1953-ban született, nıs, két gyermeke van. Gépjármő szakoktató. A gyülekezetbe családjával együtt 1995-ben került. A keddi imakör felelıse, a presbitérium egyik delegáltja az iskolaszékben. Vallomás: "Ha szolgálhatok, nem saját erıvel akarom!" Jézus mondja: "Ha valaki nekem szolgál, engem kövessen." (Jn 12,26) Kulcsár Benedek 1977-ben született, nıs, programozó. 1988 óta kapcsolódik a gyülekezethez, több mint 10 éve tagja az ifjúságnak, szolgál az énekkarban és a gyerekmisszióban. Vallomás: "Feladatomnak tartanám az ifjúság képviseletét a presbitériumban." "Akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a saskeselyők." (Ézs 40,31) Huszár Márta 1967-ben született, tanító, szociálpedagógus. A gyülekezettel a Gyermekotthon révén került kapcsolatba. Itt konfirmált 2000-ben. Az ifjúság között szolgál. Vallomás: "A jelölést nagy megtiszteltetésnek érzem szívesen segítek azokban az ügyekben, melyekhez tudásommal hozzájárulhatok." "Ki vagyok én Uram, ó Uram? És mi az én házam népe, hogy eljuttattál idáig? (2Sám7,18) Dr. Kovács Attila 1960-ban született, nıs, 4 gyermeke van. Gyermekorvos, a Bethesda gyermekkórházban dolgozik. A gyülekezetnek 1981- ben lett tagja. Az iskola Igazgatótanácsának tagja. A gyülekezet gondnoka, egyik kántora. Orvosként sokszor nyújt segítséget, támogatja a gyülekezetet. A jelenlegi presbitérium tagja. Vallomás: "A presbiterség - szolgálat, felelısség, imádságos hit!" Kun Elemér 1954-ben született. Nıs, egy gyermeke van. Az énekkari és kántori szolgálatban vesz részt, valamint a szabadságforrási gyermekhetek rendszeres munkatársa, presbiter. Vallomás: "Jézus nevére minden térd meghajoljon " "Isten, aki munkálja bennetek mind az akarást, mind a cselekvést " ( Fil 2,10-13) " az ÚR azt nézi, ami a szívben van."(1 Sám 16,7) Nagy Béla 1941-ben született, nıs, 3 gyermeke 10 unokája van, építészmérnök. 1957-ben tért meg, azóta igyekszik követni, szolgálni ıt. 1969-tól lett (lakhelyváltás miatt) családjával együtt a gyülekezet tagja, 1978 óta presbiter. Templomépületünknek, s számtalan más egyházi épületnek tervezıje, Feleségével az egyik házaskör felelıse. A jelenlegi presbitériumnak tagja. Többször megtapasztalt igém: "Ha az Úr nem építi a házat, hiába fáradoznak az építık."(zsolt 127,1)

Ábrahám Ferencné 1943-ban született, 3 gyermeke van, biológia-kémia, technika szakos tanár, vallástanár, iskolaigazgató. A Kálvin téri református gyülekezetben konfirmált, gyülekezetünkbe testvérével együtt a családja révén került. Vallomás: "Mert nem a félelemnek lelkét adta nékünk az Úr, hanem az erınek, a szeretetnek és józanságnak lelkét." (2 Tim.1,7) Bartha Tiborné 1966-ban született, férjezett, 3 gyermeke van. Ének-zene tanár, karvezetı, hittanoktató két éve a Karácsony S. Iskolában. 20 éve került a gyülekezetbe, itt tért meg, és felnıttként itt konfirmált. 1988 óta vezeti a gyülekezet Hálaadás kórusát. Vallomás: A Krisztusnak beszéde lakozzék tibennetek gazdagon tanítván és intvén egymást zsoltárokkal hálával zengedezvén a ti szívetekben az Úrnak (Kol 3,16) Bognár Zalán 1963-ban született, nıs, 3 gyermeke van. A KGRE-en egyetemi adjunktus. 1985- ben került a gyülekezetbe. Az iskola igazgatótanácsának tagja, presbiter. Vallomás : "Nagy megtiszteltetés, s még nagyobb felelısség presbiternek lenni, a gyülekezetet érintı kérdésekben Istentıl imádságban elkért döntéseket hozni!" "Boldog, akinek nem kell elítélnie magát abban, amiben döntött." (Róm 14,22) Bogyó László 1952-ben született, nıs. Építıipari elıkészítı mérnök. 1971-ben két testvérével együtt került Rózsatérre. Az iskola igazgatótanácsának tagja. A Forrás melletti gyülekezeti telek egyik gondozója. Vallomás: "Bizodalmad legyen az Úrban teljes elmédbıl, a magad értelmére ne hagyatkozz." (Péld 3,5) Nyámádi Viktória 1999-óta tagja gyülekezetünknek, matematika-fizika szakos tanár, jelenleg hitoktató, magántanár. Egy felnıtt gyermeke van. Vallomás: "Hálás vagyok a szeretetteljes fogadtatásért, a jó testvéri közösségért." " azért esdeklem, hogy lakhassam az Úr házában életemnek minden idejében és gyönyörködhessem az İ templomában." (Zsolt 27,4) Oláh István 1943-ban született, nıs, két felnıtt gyermeke van, nyugdíjas. 1953 óta a gyülekezet tagja, itt konfirmált. Sokoldalú technikai és mőszaki szolgálattal segíti a gyülekezetet. A jelenlegi presbitérium tagja. Vallomás: "Megtisztelı, hogy jelölést kaptam a presbiteri tisztségre. Minden erımmel azon leszek, hogy a gyülekezet életét segítsem. - Hálát adok neked, Uram!" Dr. Osán János 1968-ban született, nıtlen. Az MTA KFKI Atomenergia Kutatóintézetben fizikus, kutató. 1991-ben, felnıttként, a gyülekezetben konfirmált, azóta a gyülekezet tagja, a gyermekmisszió munkatársa. Vallomás: "Harcold meg a hit nemes harcát, ragadd meg az örök életet, amelyre elhívattál, amelyrıl vallást tettél szép hitvallással sok tanú elıtt." ( 1 Tim 6,12) Pásztor Lajos 1961-ben született, Nıs, 3 gyermeke van, foglalkozása metró-vezetı. Gyülekezeti fıbb szolgálatai: Missziói bizottság felelıse, házaskör felelıs, keddi bibliaórák születésnapos bizonyságtételeinek felelıse, templomi vigyázó szolgálat felelıse. Vallomás: "Mindeddig megsegített bennünket az Úr!" (1 Sám 7,12)

Siklósi József 1948-ban született, nıs, egy gyermeke van, kétszeres nagyapa. Könyvelési és számviteli szakember. 1955 óta tartozik a gyülekezethez. 1963-ban konfirmált, több éve presbiter. A Fülöp-kör hőséges mozgatója, a gyülekezet pénzügyeinek, könyvelésének segítıje. Vallomás: " Maga az Úr megy elıtted, Ö lesz veled " (5Móz.31,8) - "Az eltelt idıben nagyon sokszor megélhettük az ige valóságát." Dr. Vass Béla András 1955-ben született, nıs, 3 gyermeke van. Orvos. 1994-tıl tagja gyülekezetünknek, családjával együtt. Orvosi hivatásával sokoldalúan segíti gyülekezetünket. A Simeon Rózsatéri Öregotthon háziorvosa. Vallomás: "Uram, nem vagyok méltó arra, hogy hajlékomba jöjj, hanem csak egy szót szólj, és meggyógyul." (Mt 8,8) Vándor Gyuláné Margit Több, mint fél évszázada lelki otthona a gyülekezet, népes családjának úgyszintén. Itt ismerte meg Jézus Krisztust, mint megváltóját. Párjával évtizedeken át voltak az ifjúság vezetıi, és szolgálhattak más területeken is a gyülekezetben. Vallomás: "Életem értelmét elsı sorban Istenemnek való szolgálatban látom ma is." Dicsérem az Urat, amíg élek, éneklek az én Istenemnek, amíg vagyok! (Zsolt 146,2)