NAPLÓ Január 6. A Rákóczi Szövetség újévi köszöntővel egybekötött elnökségi ülése. Az ülésen kiértékelték a Szövetség közgyűlésének eseményeit.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "NAPLÓ 1993. Január 6. A Rákóczi Szövetség újévi köszöntővel egybekötött elnökségi ülése. Az ülésen kiértékelték a Szövetség közgyűlésének eseményeit."

Átírás

1 NAPLÓ Január 6. A Rákóczi Szövetség újévi köszöntővel egybekötött elnökségi ülése. Az ülésen kiértékelték a Szövetség közgyűlésének eseményeit. Január 12. A Rákóczi Szövetség elnökségi ülése. Szarka Lászlót az Elnökség tagjai közé kooptálták. Január 21. Halzl József Zselízre látogatott, ahol részt vett a Zselíz és Vidéke Célalap alakuló ülésén. Az alakuló ülésen a munkabizottság elnökévé Dr. Wurster Andor főorvost választották. Január 25. A Rákóczi Szövetség választmányi ülése. Február 2. A Rákóczi Szövetség vezetői találkoztak Dr. Helmuth Liedermann-nal az ENSZ Emberi Jogi Konferencia osztrák elnökével. A megbeszélésen szó esett a Rákóczi Szövetség megfigyelői státuszáról és a Rákóczi Szövetségnek az ENSZ Bécsi Világkonferenciáján való részvételéről. A Szövetség részéről a találkozón Molnár Imre és Szentiványi Ágnes vett részt. Február Szegeden magyar-szlovák értelmiségi vitafórumot rendeztek, amelyen a Rákóczi Szövetség vezetői is részt vettek. Molnár Imre és Szarka László szólalt fel a fórumon.

2 2 Február 14. Ébert Tibor "Esterházy" című darabjának bemutatója Pannonhalmán. Az eseményen a Rákóczi Szövetség nagy számú résztvevővel képviseltette magát. Február 15. A Rákóczi Szövetség klub-rendezvénye. Bemutatkozott a prágai "Tükör" című folyóirat és annak szerkesztősége. Február 17. Molnár Imre megbeszélése Dr. Hercegh Géza alkotmánybíróval, a Rákóczi Szövetség Etikai Bizottságának elnökével, egy nemzeti kisebbségi kérdésre vonatkozó szakértői anyag kidolgozásáról, különös tekintettel az autonómiára. Dr. Hercegh Géza a szakértői anyagot elkészítette és átadta a szlovákiai magyar pártok vezetőinek. Találkozó és megbeszélés a Rákóczi Szövetség esztergomi képviselőivel. Február 18. A királyhelmeci magyarság képviselőinek látogatása a Rákóczi Szövetségben. Tárgyalások Királyhelmec kulturális és dokumentációs központjának felállításáról. A megbeszélésen a Szövetség részéről Molnár Imre vett részt. Február 19. Molnár Imre látogatása Zoboralján (Nagycétényben és Nyitracsehin). Előadás a szlovákiai magyarság történelméről és a CSEMADOK helyzetéről. Február 20. Halzl József Nyitrán részt vett a helyi egyházak által szervezett ökumenikus istentiszteleten. Igét hirdetett Hegedűs Lóránt református püspök. Ezt követően Zsérén, a zoboraljai magyarok részvételével összejövetelre került sor. Nagyszámú hallgatóság előtt Hegedűs Lóránt püspök tartott beszédet. Felszólalt Halzl József is és a Nyitra és Vidéke Célalapra vonatkozó terveket ismertette.

3 3 Stelczer Elemér a Rákóczi Szövetség képviseletében részt vett a CSEMADOK 29. területi konferenciáján, Galántán. A Szövetség nevében üdvözölte a konferenciát, majd megbeszélést folytatott Dr. Szabó Rezsővel, a CSEMADOK alelnökével. Léván értelmiségi találkozót szerveztek, majd megbeszélésre került sor a pártok vezetőivel. A Rákóczi Szövetség részéről Molnár Imre, Kun Ferencz és Mezei András vett részt. Február 22. Molnár Imre előadása az ELTE-n a szlovákiai magyarságról. A Rákóczi Szövetség elnökségi ülése. Február 25. A Pesti Hírlap szerkesztője interjút készített Molnár Imre főtitkárral. Február 27. Az Együttélés Politikai Mozgalom konferenciát rendezett Komáromban, amelyen részt vett Molnár Imre és Vígh Károly. Március 3. Molnár Imre előadása Csehszlovákiáról a Diplomataképző Egyetemen. Március 4. Zoboralján Molnár Imre tárgyalást folytatott a nyitracsehi CSEMADOK házának felépítéséről. Megbeszélést folytatott a magyar iskola tanáraival és díjat adott át a Rákóczi Szövetség részéről az iskolai szavalóverseny győzteseinek. Március 5. A Rákóczi Szövetség választmányi ülése. Március 9.

4 4 Molnár Imre találkozott magyarországi parlamenti pártok képviselőivel. Tájékozódott a költségvetési támogatásunk ügyében folyó tárgyalások eredményeiről. Március 12. Molnár Imre felvidéki diákokat kalauzolt a Parlamentben. A Pozsonyi Diákhálózat képviselői Udvardi Péter elnök vezetésével látogatást tettek a Rákóczi Szövetségben, megtárgyalták a felvidéki és az erdélyi főiskolások részére Magyarországon tervezett nyári szakmai gyakorlatok programját. Március 14. A Rákóczi Szövetség hagyományos koszorúzási ünnepsége Czuczor Gergely Múzeum körúti emléktáblájánál. Ünnepi beszédet mondott Szőke István. Esterházy János emlékülés az Eötvös Gimnázium dísztermében. Jelen voltak többek között Esterházy Alice, Boros Jenő a Magyar Köztársaság ideiglenes ügyvivője a Szlovák Köztársaságban, Kéri Kálmán nyugalmazott vezérezredes, országgyűlési képviselő, Koncsol László pozsonyi író. Az ünnepség keretén belül került sor az Esterházy emlékérem átadására. Emlékérmet kapott a Jókai Színház (Komárom) és Ébert Tibor író. Március 15. Molnár Imre részt vett és ünnepi beszédet mondott az 1848-as komáromi ünnepségen. Március 17. A Rákóczi Szövetség képviselőinek találkozása Tótkomlóson felvidéki magyarokkal. Március 18. Molnár Imre előadása Miskolcon, a szlovák-magyar kapcsolatról, a Magyar Tudományos Akadémia Regionális Központjában. Március

5 5 A Rákóczi Szövetség képviselői Selmeczi Elek vezetésével találkozót rendeztek és ezen elhatározták, hogy a komáromi Duna-menti Múzeum egykori igazgatójának, Szombathy Viktornak emléktáblát állítanak budai lakóhelyén (Magyar Jakobinusok tere 1.) A terv megvalósításához szükséges anyagiak megszerzését a résztvevők felvállalták. Március 19. Molnár Imre részt vett Bécsben, az Emberi Jogi Konferencián. Út közben hazafelé Komáromban megbeszélést folytatott szlovákiai magyar politikusokkal. Március 20. Molnár Imre előadása a Keresztény Akadémián a szlovákiai magyar egyházakról. Március 22. Molnár Imre előadása az ELTE-n a szlovákiai magyarság jogi, politikai helyzetéről. Március 23. Dr. Halzl József Pozsonyban meglátogatta Boros Jenő nagykövetet és Sunyovszky Szilviát a Pozsonyi Magyar Kulturális Intézet vezetőjét és tájékoztatást adott részükre a Rákóczi Szövetség tevékenységéről. Március 25. A Rákóczi Szövetség elnökségi ülése. Március 26. Molnár Imre megbeszélése Szabó Tiborral a Határon Túli Magyarok Hivatalában, a szlovákiai magyarság jelenlegi helyzetéről. Március 28. A Rákóczi Szövetség koszorúzási ünnepsége a Kossuth téri Rákóczi szobornál. Megemlékezést tartott Szőke István. Április 3-4. Molnár Imre Dunaszerdahelyen részt vett a CSEMADOK közgyűlésén.

6 6 Április 7. Molnár Imre Ipolyságon tárgyalt a helyi magyar szervezetek vezetőivel, valamint Frantisek Miklosko szlovák országgyűlési képviselővel. Április 8. A HTMH-ban a Bécsi Emberi Jogi Konferencián való részvételről számolt be Molnár Imre. Árpilis 14. Molnár Imre a Rákóczi Szövetségben fogadta a magyar sajtó szlovákiai magyar terjesztőit. Április 17. Halzl József Kassán a Iparista Napok alkalmából látogatást tett a magyar tannyelvű ipari középiskolában és ott előadást tartott. Április 18. Molnár Imre a Rákóczi Szövetség képviseletében koszorúzott Kamocsán, Lukács Pál sírjánál. Április 21. Molnár Imre előadást tartott a Keresztény Akadémián erdélyi népfőiskolásoknak, a szlovákiai magyarság kérdéseiről. A Léva és Vidéke Városi Célalap gyűlésén Molnár Imre és Göndöcs László vett részt. Április 23. A Bajcsy Zsilinszky Társaság és a Rákóczi Szövetség közös rendezésében a TIT Klubban Bába Iván helyettes külügyi államtitkár a Rákóczi Szövetség tagja tartott előadást: "Változások évadján Prágától Moszkváig" címmel. Korreferátumot tartott Stelczer Elemér az Esterházy rehabilitáció kérdéseiről.

7 7 Április 24. A Szlovákiai Magyar Cserkész Szövetség III. Országos közgyűlése Dunaszerdahelyen. A Rákóczi Szövetséget Stelczer Elemér képviselte. Április 29. Bába Iván helyettes külügyi államtitkár átadta Stelczer Elemérnek Esterházy János és tíz mártírtársa rehabilitálásáról szóló okiratok másolatát. Az eredeti okiratokat április elején történt látogatása alkalmából vette át az orosz féltől. Április 30. A Szepsi Csombor Márton Napokon Szepsiben Csehszlovákia történelméről tartottak előadást a Rákóczi Szövetség képviselői, Molnár Imre és Szarka László. Május 4. Molnár Imre találkozott és megbeszélést folytatott a Rákóczi Szövetségben az Amerikából itthon tartózkodó Chászár Ede professzorral. Molnár Imre részt vett a sárospataki országos Rákóczi vetélkedő döntőjén. Május 5. Halzl József meglátogatta a Magyarországon tanuló Felvidéki Diákok Klubjának (MACA) budapesti rendezvényét. Május 7. Molnár Imre előadást tartott Vágsellyén a Vörösmarty Klubban "Nemzet, nemzetiség, kisebbség" címmel. Május 8. A Rákóczi Szövetség kihelyezett elnökségi ülése Salgótarjánban, az ÉMÁSZ vendégházában. A megbeszélésen a határmenti együttműködés kérdéseit is megvitatták. Jelen voltak a Losonc Vidéke és Nagykürtös és Vidéke Célalap képviselői.

8 8 Május 9. A Rákóczi Szövetség képviseletében Stelczer Elemér, Dr. Bayer Győzővel, a CSEMADOK elnökével közösen megkoszorúzták a Megbékélés Napja alkalmából Dorogon az Áldozatok emlékművét. Május 17. A Rákóczi Szövetség elnökségi ülése. Pozsonyi Ottó tagságát a szövetségi tagsághoz méltatlan magatartása miatt az Elnökség felfüggesztette. Május 18. Hites Kristóf atya, a Rákóczi Szövetség tiszteletbeli tagja a Szövetség amerikai testvérszervezetének elnöke Budapestre érkezett. Május 20. Molnár Imre találkozott a Kassai Főiskolás Klubban a főiskolások és a kassai társadalmi szervezetek vezetőivel. Márton László szobrászművész elvállalta a Szombathy Viktor emléktábla tervezését és megalkotását. Május 21. Molnár Imre találkozott az Ipolysági Gimnázium vezetőivel Ipolyságon. Stelczer Elemér meglátogatta a Pozsonyi Magyar Gimnáziumot és a végzős növendékek ballagási ünnepségén átadta Popély Gyula igazgatónak az Esterházy János budapesti emléktáblájának avatásáról készült videofilmet. Másnap meglátogatta a pozsonyi cserkészcsapat rendezvényét, az Óvárosháza udvarán. Május 24. Találkozás a Rákóczi Szövetség Irodájában Hites Kristóffal. Május 26.

9 9 Selmeczi Elek részt vett a Galánta és Vidéke Célalap létrehozásával kapcsolatos megbeszélésen Galántán. Június 18. Halzl József Pozsonyban részt vett a Pozsonyi Magyar Főiskolásokért című célalap alapító ülésén. Megválasztották a célalap helyi munkabizottságát. Június 19. Stelczer Elemér részt vett és a Szövetség nevében felszólalt az Erdélyi Szövetség Debrecenben tartott küldött közgyűlésén. Június 25. A Rákóczi Szövetség megbízásából Stelczer Elemér részt vett a Hidaskürti Magyar Magániskola első végzős növendékeinek ballagásán. Június 27. Stelczer Elemér részt vett Arany A. László emléktáblájának leleplezésén a Nyitra melletti Kolonban. Július 5. A Rákóczi Szövetség tagjának, Bene Zoltánnak nagylelkű ajándékaként 40 év után megszólalt Vígtelek község református templomának harangja és egyúttal feléledt a halódó gyülekezet is. Július 9. Halzl József a Külügyminisztériumban meglátogatta Jeszenszky Géza külügyminisztert és Entz Géza HTMH elnök társaságában megtárgyalták a Rákóczi Szövetség időszerű feladatait és programjait, különös tekintettel a Városi Célalapok létrehozásának eddigi eredményeire és terveire. Július 10.

10 10 Halzl József és Szabó István a Rákóczi Szövetség Heves megyei szervezetének vezetője részt vettek a Tornalja és Vidéke Célalap tornaljai alakuló ülésen. A helyi munkabizottság vezetőjévé Zsámbok Tamást választották. Július 24. Győrben a Rákóczi Szövetség közreműködésével 10. alkalommal megrendezett anyanyelvi tábor alkalmából ünnepséget rendeztek. Ezen Jeszenszky Géza külügyminiszter tartott beszámolót a külpolitika kérdéseiről, majd külön megbeszélést folytatott a Szövetség képviselőivel, Halzl Józseffel, Selmeczi Elekkel, Stelczer Elemérrel és a helyi szervezet elnökével, Szabó Józseffel. A tábor keretében felvidéki, erdélyi, és délvidéki fiatalok találkoztak egymással. Július 28. Farkas Csaba, a kassai Fábry Zoltán Főiskolai Klub vezetője és néhány társa látogatást tett a Rákóczi Szövetségben. Augusztus 2. Selmeczi Elek Borsiban megkoszorúzta II. Rákóczi Ferenc mellszobrát, majd elzarándokolt a fejedelem kassai sírjához. Augusztus 3. Foitl Károly, a Rákóczi Szövetség volt vezetőségi tagja hamvainak elhelyezése a Szerviták Templomának kápolnájában. A szertartáson a Rákóczi Szövetséget képviselte Stelczer Elemér, Neumann Tibor és Ébert Tibor. Nyárfás Károly és Varga Gábor a prágai Ady Endre Főiskolai Diákklub vezetői látogatást tettek a Rákóczi Szövetségben és meghívást adtak át Halzl Józsefnek, hogy vegyen részt a Klub kovácspataki táborának programjában. Augusztus 10. A Rákóczi Szövetség képviseletében Szentiványi Ágnes és Tamáska Péter vett részt a Bécsi Emberi Jogi Konferencián. Szentiványi Ágnes ismertette a Szövetségnek a kisebbségekkel kapcsolatos álláspontját.

11 11 Augusztus 12. Esterházy János grófnak a Szlovákiai Magyar Párt mártír elnökének és a vele együtt elhurcolt társainak lelki üdvéért Dr. Neumann Tibor születésének 100. évfordulóján szentmise áldozatot mutatott be és megemlékezést tartott Dr. Vida Tivadar a Szerviták Templomában. A Rákóczi Szövetség által támogatott rendezvényen a Szövetség több tagja is részt vett. Augusztus 15. Halzl József látogatást tett a prágai Ady Endre Főiskolai Klub kovácspataki táborában. Augusztus Halzl József látogatást tett Kárpátalján és ennek keretében találkozott a Munkácsi Rákóczi Kör vezetőivel, Vaszócsik Lászlónéval és a kör más tagjaival, akik augusztus 20-a alkalmából ünnepi műsort rendeztek a magyarországi vendégek számára a Vereckei hágónál. Nagyszőlősön találkozott Papp Tihamérral, a ferences misszió vezetőjével, aki megköszönte a Rákóczi Szövetség támogatásával elvégzett világítástechnikai munkálatokat a nagyszőlősi, valamint a tiszaújlaki templomban. Halzl József Katona Tamás külügyminisztériumi államtitkárral együtt részt vett az augusztus 20-i tiszaújlaki ünnepélyes szentmisén, majd a magyarpaládi új Kossuth szobor felavatásának ünnepségén. Augusztus 22. A Rákóczi Szövetség képviselői részt vettek Dorogon a Szent István napi emlékünnepségen és a Dorogi Hűségnyilatkozat emlékművének avatásán. Göndöcs László és Stelczer Elemér a Rákóczi Szövetség nevében koszorút helyezett el az emlékművön. Augusztus

12 12 A "Szárszó 93" tábor tanácskozásain a Rákóczi Szövetség több tagja vett részt. Vígh Károly, Hábel György és Selmeczi Elek előadást is tartott a tábor keretén belül. Augusztus 26. Halzl József Pannonhalmára látogatott. Fogadta őt Várszegi Asztrik főapát és ő azt ajánlotta a Rákóczi Szövetségnek, hogy a komáromi Bencés Házat közös erőfeszítéssel alakítsák át egy olyan szellemi központtá, amely alkalmas a felvidéki magyar papok továbbképzésére is. Augusztus 27. Nagy János szlovákiai magyar szobrászművész esztergomi tárlatának megnyitásán a Rákóczi Szövetség és az Esterházy János Emlékbizottság képviseletében többen részt vettek. Szeptember 4. Vitéz Nagybányai Horthy Miklós kormányzó újratemetésén a Rákóczi Szövetség és az Esterházy János Emlékbizottság nevében részt vett és koszorúzott Hábel György és Stelczer Elemér. Szeptember Szentendrén az Energiagazdálkodási Részvénytársaság üdülőjében a Rákóczi Szövetség megrendezte hagyományos főiskolai művelődési táborát erdélyi és felvidéki főiskolások részére. A tábor fő rendezői Balázs György és Simén András voltak. A csaknem 60 főiskolás diák számára jeles előadók (Hegedűs Lóránt, Lengyel László, Boross Péter, Kádár Béla, Jeszenszky Géza, Czakó Gábor, Katona Tamás, Orbán Viktor és Für Lajos) adtak tájékoztatást a hazai közélet legfontosabb eseményeiről. Szeptember 10-én a Városmajori Katolikus Ifjúsági Egyesület látta vendégül a tábor résztvevőit, majd Almássy László orgonahangversenye zárta a sikeres művelődési tábort. Szeptember 10.

13 13 Vass László író, újságíró emléktáblájának felavatása Rozsnyón. A Rákóczi Szövetség nevében Stelczer Elemér koszorúzott. A Rákóczi Szövetség képviseletében Molnár Imre és Simén András Kárpátaljára, Rahóra és a felső Tisza vidék magyar falvaiba látogatott. Tanszereket, könyveket és elismerő okleveleket adtak át a magyar szórvánnyal foglalkozó pedagógusoknak és tisztségviselőknek. Az utazásról a Magyar Televízió is hírt adott. Szeptember 15. A CSEMADOK vezetősége meglátogatta a Rákóczi Szövetséget. Szabó Rezső alelnök, Vígh László főtitkár és Bárdos Gábor CSEMADOK titkár tárgyalt a Rákóczi Szövetség Elnökségével. Megállapodtak abban, hogy a két szervezet között a jövőben rendszeres találkozókat rendeznek. Tatán megalakult a Rákóczi Szövetség Komárom megyei szervezete. Az alakuló ülésen Vass Józsefet, a Vértesi Erőmű Rt. vezérigazgatóját választották a szervezet elnökének. Az alakuló ülésen részt vettek és közreműködtek a komáromi magyar tannyelvű gimnázium diákjai is. Szeptember 16. Kolár Péter a kassai Thália Színpad igazgatója és Pásztó András a színház munkatársa látogatást tettek a Rákóczi Szövetségben. Szeptember 18. Halzl József, Molnár Imre és Stelczer Elemér meglátogatták Hidaskürtön a Magyar Tannyelvű Szakmunkásképző Intézetet, megbeszélték a Galánta és Vidéke Célalap sorsát, majd részt vettek a galántai gimnázium 40. éves évfordulója alkalmából rendezett emlékünnepségen. Ezen Halzl József is beszédet mondott. Ez után Deákiban megtekintették a középkori templomot és tárgyalást folytattak a község polgármesterével. Szeptember 19.

14 14 A Rákóczi Szövetség vezetői Surján László és Für Lajos miniszterekkel, valamint több ifjúsági szervezet vezetőjével tárgyalást folytattak a Magyar Villamos Művek Rt. székházában az október 23-án rendezendő ifjúsági megemlékezésről. Úgy döntöttek, hogy a határon túli magyar fiatalok részvételével a Műegyetemen rendezik meg ezt a hagyományteremtőnek szánt megemlékezést és arra a szomszédos népek fiataljainak képviselőit is meghívják. Molnár Imre látogatása és megbeszélései Rozsnyón a CSEMADOK járási vezetőségével. Szeptember 20. A Rákóczi Szövetség elnökségi ülése. Október 1. A Rákóczi Szövetség és az Esterházy János Emlékbizottság képviseletében Stelczer Elemér részt vett Rozsnyón az Esterházy János Emlékbizottság emlékplakettjével kitüntetett Krausz Zoltánnak a Pákh András Társaság alapító tagjának temetésén. A sírnál rövid beszéd kíséretében koszorúzott. Október Az Erdélyi Szövetség két napos egri konferenciáján Selmeczi Elek képviselte a Rákóczi Szövetséget. Október 23. A Budapesti Műszaki Egyetem 1956-os Alapítványának és a Rákóczi Szövetségnek közös rendezésében nagyszabású ifjúsági emlékünnepséget rendeztek október 23-a tiszteletére a Műegyetemen. Az emlékünnepségen ember, főként diákok vettek részt, közülük legalább 1500-an Felvidékről és Erdélyből jöttek, de voltak vendégek Kárpátaljáról is. A rendezvényen felidézték 1956 október 22-nek és 23- ának az eseményeit. Az ünnepség keretében az egykori műegyetemi eseményekre Halzl Józsefnek, az akkori ötödéves gépészmérnök hallgatónak egykorú naplója alapján emlékeztek. Az ünnepségen a Kormány több tagja is részt vett. Az ünnepség záróaktusaként a határon túli magyar és nem magyar fiatalok egy-egy képviselője

15 15 szólt 1956 mai tanulságairól. Ezután a résztvevők fáklyás menetben a Szent Imre templomhoz vonultak s ott a történeti egyházak köszöntői után kulturális programra került sor. Ennek keretében fellépett Csűri Lajos ifjú kárpátaljai hegedűművész is. Az 1956-os emlékünnepségeken részt vevő határon túli magyar fiatalok számára a Műegyetem Auditórium Maximum termében Surján László miniszter saját emlékeit és 56 időszerű tanulságait foglalta össze. Este a határon túli magyar fiatalok részére a KDMP székházában zenés összejövetelt szerveztek. Október 24. A zugligeti templomban Kozma Imre atya látta vendégül az 56-os ünnepségre a határon túlról ide érkezett magyar fiatalokat. Október 30. Halzl József, Molnár Imre és Stelczer Elemér részt vettek Szencen a Jedlik Ányos szobor felavatásának ünnepségein. A szobrot a Rákóczi Szövetség támogatásával állították fel. Beszédet mondott Csáky Pál a Magyar Keresztény Demokrata Mozgalom alelnöke és Halzl József. November 9. A Rákóczi Szövetség elnökségi ülése. November 10. Vaszócsik Lászlóné, a Munkácsi Rákóczi Kör elnöke meglátogatta a Rákóczi Szövetséget és beszámolt a Munkácsi Mihály születésének 200. évfordulója alkalmából tervezett jövő évi ünnepségekről és kérte ehhez a Rákóczi Szövetség támogatását. November A Magyarok Világszövetsége Választmányának ülése. A két napos tanácskozáson - mint az MVSZ választmányi tagjai - Halzl József, Vígh Károly és Selmeczi Elek vettek részt.

16 16 November 18. Halzl József Prágában találkozott az Ady Endre Főiskolai Diákklub tagjaival, Belák Attila elnökkel és másokkal. A megbeszélés során Halzl József felajánlotta, hogy a Rákóczi Szövetség kész célalapot létrehozni a prágai egyetemeken tanuló felvidéki magyar diákok támogatására. November 24. Halzl József találkozott Entz Gézával, a Határon Túli Magyarok Hivatalának elnökével és tájékoztatta őt a városalapítványok szervezésével kapcsolatos munkákról. November 28. Halzl József Nyitrán és Zsérén járt, ahol részt vett a zoboraljai kulturális napok rendezvényein, majd sor került a Nyitra és Vidéke Célalap alakuló ülésére. A helyi munkabizottság vezetőjévé László Béla főiskolai tanárt választották meg. November 30. Halzl József Kassán részt vett a városalapítvány alakuló ülésén, ezen Bakos Lászlót választották meg a Célalap munkabizottság vezetőjévé. Halzl József találkozott a kassai Fábry Zoltán Főiskolai Klub tagjaival is. December 6. A Rákóczi Szövetség elnökségi ülése. December A Rákóczi Szövetség a Közép-európai Intézettel közösen megszervezte a "Magyarok Csehszlovákiában " című tanácskozást, amelyen a felvidéki magyarsággal foglalkozó történészek vettek részt. A tanácskozást a hasonló című történelmi dokumentációs kiállítás megnyitása követte a BM Kultúrpalotájában. A kiállítást Bába Iván államtitkár és Zalatnay István helyettes államtitkár nyitotta meg. December 11.

17 17 Stelczer Elemér és Neumann Tibor részt vett Hetényben a Lilla Galéria megnyitásán, ahol Nagy János szobrait is kiállították. Tárgyalást folytattak Boros Jenő pozsonyi nagykövettel id. Esterházy János nyitraújlaki sírjának esetleges közös rendbetételéről. December 12. A kassai Magyar Tannyelvű Ipari Szakközépiskolában a Rákóczi Szövetség közreműködésével megrendezték a szlovákiai magyar gimnáziumok országos Rákóczi vetélkedőjét. A vetélkedőt a Rimaszombati Magyar Gimnázium csapata nyerte meg. December 18. A HÉT (Pozsony) karácsonyi számában interjú jelent meg Selmeczi Elekkel.

N A P L Ó 1996. Himmler Györgynek, a Párkány és Vidéke Célalap elnökének látogatása a Rákóczi Szövetségnél.

N A P L Ó 1996. Himmler Györgynek, a Párkány és Vidéke Célalap elnökének látogatása a Rákóczi Szövetségnél. N A P L Ó 1996. Január 4. Himmler Györgynek, a Párkány és Vidéke Célalap elnökének látogatása a Rákóczi Szövetségnél. Január 5. Zsámbok Tamásnak, a Tornalja és Vidéke Városi Célalap munkabizottsága elnökének

Részletesebben

N A P L Ó 2000. Január 13. Január 14. Január 15. Január 18.

N A P L Ó 2000. Január 13. Január 14. Január 15. Január 18. N A P L Ó 2000. Január 13. Halzl József Ajkán találkozott a Rákóczi Szövetség helyi szervezetének vezetőjével, Héjjásy Sándorral és a helyi szervezet több más tagjával. Halzl József tájékoztatást adott

Részletesebben

Állami kitüntetések elnökhelyettese. Országos Etikai Bizottság elnöke. Felügyelő Bizottság elnöke. Számvizsgáló Bizottság elnöke

Állami kitüntetések elnökhelyettese. Országos Etikai Bizottság elnöke. Felügyelő Bizottság elnöke. Számvizsgáló Bizottság elnöke Kedves Bajtársnőnk, Bajtársunk! Tisztelt Látogató! Összeállításunkban 2015. május 14-től megtekinthetik azokat a fontosabb eseményeket, programokat, amelyeken részt vettünk, vagy amelyeket mi szervezetünk.

Részletesebben

Küldöttség létszáma 1 (fő) Elszámolt napok száma. Időpont (tól-ig) 2006. január 2006.01.14. 7:05:00-

Küldöttség létszáma 1 (fő) Elszámolt napok száma. Időpont (tól-ig) 2006. január 2006.01.14. 7:05:00- . sz. táblázat Állami vezetők és más munkavállalók külföldi kiküldetéseinek elszámolt költsége és témája Tárca, szerv neve: Oktatási és Kulturális Minisztérium (Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma)

Részletesebben

1988. November 9. Dr. Vígh Károly "A csehszlovákiai magyarság helyzete az első respublikában" címmel előadást tartott a Rajk László Szakkollégiumban.

1988. November 9. Dr. Vígh Károly A csehszlovákiai magyarság helyzete az első respublikában címmel előadást tartott a Rajk László Szakkollégiumban. 1988. Október 7. A Rákóczi Szövetség megalakítását előkészítő első megbeszélés, amelyen részt vettek: B. Kiss Tamás, Bodnár Mónika, Czenthe Miklós, Dobossy László, Firon András, Fried István, Garai István,

Részletesebben

Magyar-Lengyel Barátság Napja Rákosmentén

Magyar-Lengyel Barátság Napja Rákosmentén Magyar-Lengyel Barátság Napja Rákosmentén Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata, Budapest Főváros XVII. kerületi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat és a Rákoshegyi Bartók Zeneház (1174

Részletesebben

Kiadja az 1956-os Emlékbizottság Budapest, október. PROGRAMFÜZET október 20. november 6.

Kiadja az 1956-os Emlékbizottság Budapest, október. PROGRAMFÜZET október 20. november 6. Kiadja az 1956-os Emlékbizottság Budapest, 2016. október PROGRAMFÜZET 2016. október 20. november 6. 2016. október 20., csütörtök 11:00 óra A MAGYAR IFJÚSÁG TÖRTÉNELMET ÍRT Ünnepi megemlékezés Beszédet

Részletesebben

Beszámoló a debreceni Magyar Finn Baráti Kör 2009. évi tevékenységéről

Beszámoló a debreceni Magyar Finn Baráti Kör 2009. évi tevékenységéről Beszámoló a debreceni Magyar Finn Baráti Kör 2009. évi tevékenységéről A Kör programjai: Január 21. Vezetőségi ülés. Tájékoztató a debreceni tiszteletbeli konzulátus alapításáról. Személyi javaslatok a

Részletesebben

NAPLÓ 1992. Január 18. Magyar bált tartottak Párkányban. A bálon a Rákóczi Szövetség több tagja is részt vett.

NAPLÓ 1992. Január 18. Magyar bált tartottak Párkányban. A bálon a Rákóczi Szövetség több tagja is részt vett. NAPLÓ 1992. Január 10. A Rákóczi Szövetség elnökségi ülése. Január 13. Duray Miklós az Együttélés Politikai Mozgalom elnöke előadást tartott az MDF Akadémia keretében "A szlovákiai magyarság jelene és

Részletesebben

Határtalanul a Felvidéken

Határtalanul a Felvidéken Határtalanul a Felvidéken A nyitrai piarista gimnázium 1698-tól 1919-ig működött. Bottyán János ezredestől misealapítványt szereztek. Végül 1701-ben Mattyasovszky László püspök tett számukra nagyobb alapítványt.

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A konferenciáról készült ismertető elérhető az alábbi honlapcímen: www.bathorimuzeum.hu/közérdekű információk/pályázatok

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A konferenciáról készült ismertető elérhető az alábbi honlapcímen: www.bathorimuzeum.hu/közérdekű információk/pályázatok Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága 1388 Budapest Pf. 82 Pályázati azonosító: 3508/01085. SZAKMAI BESZÁMOLÓ A Magyar Nemzeti Múzeum 3508/01085. számú pályázati azonosítóval jelölt pályázata 290.000,-

Részletesebben

Európai utas. Találkozások. Berecz András mesemondó adott nagy sikerű estet Határtalan mesék címmel május 17-én a Közép-európai Kulturális Intézetben.

Európai utas. Találkozások. Berecz András mesemondó adott nagy sikerű estet Határtalan mesék címmel május 17-én a Közép-európai Kulturális Intézetben. Berecz András mesemondó adott nagy sikerű estet Határtalan mesék címmel május 17-én a Közép-európai Kulturális Intézetben. Az Ötágú síp című sorozatban határon túli magyar kulturális műhelyeket mutattunk

Részletesebben

Maroslele Község Polgármesterétől

Maroslele Község Polgármesterétől Maroslele Község Polgármesterétől 6921 Maroslele, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 62/256 033 E-mail: marosleleph@vnet.hu Maroslele Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Maroslele Tárgy: Polgármesteri tájékoztató

Részletesebben

N A P L Ó 1997 Január 8. Január 9. Január 14.

N A P L Ó 1997 Január 8. Január 9. Január 14. 1 N A P L Ó 1997 Január 8. dr. Selmeczi Eleknek, a Rákóczi Szövetség alelnökének temetése a Farkasréti temetőben. Az elhunyttól a Rákóczi Szövetség nevében dr. Vigh Károly alelnök és Stelczer Elemér, az

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A 2011-2012 ROTARY ÉVRŐL

BESZÁMOLÓ A 2011-2012 ROTARY ÉVRŐL BESZÁMOLÓ A 2011-2012 ROTARY ÉVRŐL Elnökség átadása 2011.06.29. Várszínház és Mővészetek Háza Füzér 2011.07.02. Átadó-ünnepség, szülinap. Szeged-Sopron-Kisvárda Hármas-találkozó -I. Telkibánya 2011.07.03.

Részletesebben

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége:

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: 2010. január 14. a Sátoraljaújhelyi Városvédő és Szépítő Egyesülettel, az Eötvös József Klubbal közösen megemlékezést

Részletesebben

VÁC VÁROS UZONYI BÁLINT DIÁKPOLGÁRMESTER BESZÁMOLÓJA 2016/2017 TANÉV

VÁC VÁROS UZONYI BÁLINT DIÁKPOLGÁRMESTER BESZÁMOLÓJA 2016/2017 TANÉV VÁC VÁROS UZONYI BÁLINT DIÁKPOLGÁRMESTER BESZÁMOLÓJA 2016/2017 TANÉV VÁC 2017 Képviselőtestületi ülés 2016.05.21. A diák-polgármesteri beiktatás után meghívást nyertem a soron következő képviselő-testületi

Részletesebben

2016. évi kerületi szociális, köznevelési, sport és közművelődési eseménynaptár Az esemény időpontja Január óra

2016. évi kerületi szociális, köznevelési, sport és közművelődési eseménynaptár Az esemény időpontja Január óra 2016. évi kerületi szociális, köznevelési, sport és közművelődési eseménynaptár Az esemény időpontja Január 9. Január 17. 16 óra Január 26. 15 óra Január 27. 11.00 óra Január 30. 10-17 óra Február 1. Február

Részletesebben

Az életet visszafelé tekintve lehet lemérni, de előre tekintve kell élni. ( Kierkegaard)

Az életet visszafelé tekintve lehet lemérni, de előre tekintve kell élni. ( Kierkegaard) Az életet visszafelé tekintve lehet lemérni, de előre tekintve kell élni. ( Kierkegaard) A MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE 2014. Az egyesület kultúraközvetítő, befogadó szervezet. Célja:

Részletesebben

20. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-i rendes ülésére

20. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-i rendes ülésére 20. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. január 26-i rendes ülésére Tárgy: Tájékoztató a Dombóváron található emléktáblákról Előterjesztő:

Részletesebben

2006. évi NAPLÓ. Január 7-8.

2006. évi NAPLÓ. Január 7-8. 2006. évi NAPLÓ Január 2. Halzl József találkozott Vincze Lászlóval, a Magyar Nemzet újságírójával és részletesen tájékoztatta a felvidéki beiratkozási ösztöndíj akcióról. Január 3. Ugron Gáspár találkozott

Részletesebben

Nándorfehérvári diadal emléknapja: július 22.

Nándorfehérvári diadal emléknapja: július 22. Nándorfehérvári diadal emléknapja: július 22. Hunyadi János és Kapisztrán János seregei 558 évvel ezelőtt, 1456. július 22-én állították meg a Nándorfehérvárt ostromló oszmán hadat. A győztes csata emlékére

Részletesebben

A Tisza-part természeti szépségével, élővilágával ismerkedtünk, majd megvizsgáltuk a víz tisztaságát. Következő úti célunk Visk volt.

A Tisza-part természeti szépségével, élővilágával ismerkedtünk, majd megvizsgáltuk a víz tisztaságát. Következő úti célunk Visk volt. Őseink útján járva A vecsési Halmi Telepi Általános Iskola húsz hetedik osztályos tanulója 2012. május 10.- 2012. május 13. között Ukrajnába utazott tanulmányi kirándulásra a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Részletesebben

IRATOK A MAGYAR-JUGOSZLÁV KAPCSOLATOK TÖRTÉNETÉHEZ

IRATOK A MAGYAR-JUGOSZLÁV KAPCSOLATOK TÖRTÉNETÉHEZ IRATOK A MAGYAR-JUGOSZLÁV KAPCSOLATOK TÖRTÉNETÉHEZ MAGYAR-JUGOSZLÁV KAPCSOLATOK 1956 Az állami- és pártkapcsolatok rendezése, az októberi felkelés, a Nagy Imre-csoport sorsa Dokumentumok MTA Jelenkor-kutató

Részletesebben

Karácsonyi ajándékot kapnak a felvidéki magyarul beszélő óvodások a Rákóczi Szövetségtől

Karácsonyi ajándékot kapnak a felvidéki magyarul beszélő óvodások a Rákóczi Szövetségtől Karácsonyi ajándékot kapnak a felvidéki magyarul beszélő óvodások a Rákóczi Szövetségtől Idén is karácsonyi csomagot küld a Rákóczi Szövetség minden felvidéki magyar óvodásnak. Az ajándékcsomagot 12931

Részletesebben

XXIV. TOMPA MIHÁLY ORSZÁGOS VERSENY VERSENYSZABÁLYZAT 2015

XXIV. TOMPA MIHÁLY ORSZÁGOS VERSENY VERSENYSZABÁLYZAT 2015 XXIV. TOMPA MIHÁLY ORSZÁGOS VERSENY VERSENYSZABÁLYZAT 2015 A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya társszervezőivel, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézettel,

Részletesebben

A 2009 es év képviselői tevékenységének kiértékelése

A 2009 es év képviselői tevékenységének kiértékelése A 2009 es év képviselői tevékenységének kiértékelése Pető Csilla Parlamenti képviselő Nagyvárad 2009 decembere A 2009 es év képviselői tevékenységének kiértékelése A). Parlamenti tevékenység B). Területi

Részletesebben

J e l e n t é s. Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat alapító okiratának módosítása megtörtént.

J e l e n t é s. Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat alapító okiratának módosítása megtörtént. Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. J e l e n t é s a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről

Részletesebben

1999. évi N A P L Ó. Január 11. Halzl József fogadta Klaus Kühneisen urat, az NSZK Budapesti Nagykövetségének másodtitkárát.

1999. évi N A P L Ó. Január 11. Halzl József fogadta Klaus Kühneisen urat, az NSZK Budapesti Nagykövetségének másodtitkárát. 1999. évi N A P L Ó Január 6. Szabó Tibor a Határon Túli Magyarok Hivatalának elnöke hivatalában fogadta Halzl Józsefet. Megbeszélést folytattak az Illyés Közalapítvány és a Rákóczi Szövetség ez évi terveiről,

Részletesebben

XXXV. SZEPSI CSOMBOR MÁRTON NAPOK RENDEZVÉNYSOROZATA SZEPSI. A rendezvénysorozat főszervezője: a Csemadok Szepsi Alapszervezete MEGHÍVÓ

XXXV. SZEPSI CSOMBOR MÁRTON NAPOK RENDEZVÉNYSOROZATA SZEPSI. A rendezvénysorozat főszervezője: a Csemadok Szepsi Alapszervezete MEGHÍVÓ XXXV. SZEPSI CSOMBOR MÁRTON NAPOK RENDEZVÉNYSOROZATA SZEPSI A rendezvénysorozat főszervezője: a Csemadok Szepsi Alapszervezete MEGHÍVÓ Társrendezők Szepsi Városi Művelődési Központ és Városi Könyvtár Szepsi

Részletesebben

Orbán Viktor a Semmelweis Emlék Szimpóziumon Teheránban

Orbán Viktor a Semmelweis Emlék Szimpóziumon Teheránban Orbán Viktor a Semmelweis Emlék Szimpóziumon Teheránban A Semmelweis Emlékév megemlékezései között is kiemelkedő esemény zajlott Teheránban vasárnap és hétfőn. A két napos Semmelweis Emlékülésen a nőgyógyászati

Részletesebben

XXVI. TOMPA MIHÁLY ORSZÁGOS VERSENY VERSENYSZABÁLYZAT 2017

XXVI. TOMPA MIHÁLY ORSZÁGOS VERSENY VERSENYSZABÁLYZAT 2017 XXVI. TOMPA MIHÁLY ORSZÁGOS VERSENY VERSENYSZABÁLYZAT 2017 A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya társszervezőivel: a Csemadok területi választmányaival,

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5.

MEGHÍVÓ. Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5. MEGHÍVÓ Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5. 2011. június 2. csütörtök 18.00 óra A Dunavarsányi Napok rendezvénysorozat nyitóünnepsége, az Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Év végi Hangversenye

Részletesebben

Polgármesteri Tájékoztató. a június 17. napjától augusztus 18. napjáig eltelt időszak fontosabb eseményeiről, közérdekű tárgyalásairól

Polgármesteri Tájékoztató. a június 17. napjától augusztus 18. napjáig eltelt időszak fontosabb eseményeiről, közérdekű tárgyalásairól Polgármesteri Tájékoztató a 2017. június 17. napjától 2017. augusztus 18. napjáig eltelt időszak fontosabb eseményeiről, közérdekű tárgyalásairól 1 Polgármesteri Tájékoztató a 2017. június 17. napjától

Részletesebben

Szlovákiai szervezetek által benyújtott pályázatok. Érvénytelen pályázatok. Pográny. Makkosjánosi. Nyékvárkony. Lakszakállas. Bodrogszentes.

Szlovákiai szervezetek által benyújtott pályázatok. Érvénytelen pályázatok. Pográny. Makkosjánosi. Nyékvárkony. Lakszakállas. Bodrogszentes. Szlovákiai szervezetek által benyújtott pályázatok Pályázati Érvénytelen pályázatok 2.6 1114/2008 Alapiskola és óvoda, Csáb Csáb 2.6 1015/2008 Körtvélyes Község Körtvélyes 2.6 1217/2008 2.6 1260/2008 2.6

Részletesebben

A magyar vers ünnepe

A magyar vers ünnepe A magyar vers ünnepe Tizedik alkalommal hirdette meg a Palóc Társaság a magyarságversek előadói versenyét az ipolysági születésű Sajó Sándor emlékének ápolására. A versmondó versenyre 2010. november 12-én,

Részletesebben

Küldöttség létszáma 1 (fő) Elszámolt napok száma. Időpont (tól-ig) 2005. január - augusztus 2005.01.04.- 9 2005.01.09. 2005.01.20.- 2005.01.22.

Küldöttség létszáma 1 (fő) Elszámolt napok száma. Időpont (tól-ig) 2005. január - augusztus 2005.01.04.- 9 2005.01.09. 2005.01.20.- 2005.01.22. . sz. táblázat Állami vezetők és más munkavállalók külföldi kiküldetéseinek elszámolt költsége és témája Tárca, szerv neve: Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma Ország Izrael, Tel-Aviv Miniszteri delegáció

Részletesebben

R á k ó c z i S z ö v e t s é g

R á k ó c z i S z ö v e t s é g Rákóczi Szövetség A RÁKÓCZI SZÖVETSÉG CÉLJAI Az 1989-ben alakult Rákóczi Szövetség célja a Kárpát-medencei magyarság sokoldalú támogatása hosszú távú megmaradásáért folytatott küzdelmében, valamint II.

Részletesebben

ELŐADÁSOK. Konferenciák, tudományos ismeretterjesztés

ELŐADÁSOK. Konferenciák, tudományos ismeretterjesztés ELŐADÁSOK Konferenciák, tudományos ismeretterjesztés 1. Szabó Dezső Trianonról. Konferencia-előadás, Evangélikus iskolák kutató tanárainak I. konferenciája Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium, 2013.

Részletesebben

M E G H Í V Ó MAGYARORSZÁG KORMÁNYA

M E G H Í V Ó MAGYARORSZÁG KORMÁNYA M E G H Í V Ó MAGYARORSZÁG KORMÁNYA TISZTELETTEL MEGHÍVJA ÖNT SZÉCHENYI ISTVÁN SZÜLETÉSÉNEK 225. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL TARTANDÓ ÜNNEPSÉGSOROZATRA IDŐPONT: 2016. SZEPTEMBER 21. HELYSZÍN: NAGYCENK A SZÉCHENYI-EMLÉKBIZOTTSÁG

Részletesebben

2004. évi NAPLÓ Január 6. Január 8. Január 15.

2004. évi NAPLÓ Január 6. Január 8. Január 15. 2004. évi NAPLÓ Január 6. Halzl József látogatást tett Pokorni Zoltánnál, a FIDESZ Magyar Polgári Szövetség alelnökénél. Tájékoztatta Pokorni Zoltánt a Rákóczi Szövetség helyzetéről és arról, hogy az állami

Részletesebben

XXV. TOMPA MIHÁLY ORSZÁGOS VERSENY VERSENYSZABÁLYZAT 2016

XXV. TOMPA MIHÁLY ORSZÁGOS VERSENY VERSENYSZABÁLYZAT 2016 XXV. TOMPA MIHÁLY ORSZÁGOS VERSENY VERSENYSZABÁLYZAT 2016 A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya társszervezőivel, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézettel,

Részletesebben

MUNKATERV. a 2012-es évre

MUNKATERV. a 2012-es évre 1 BÉKEFENNTARTÓK BAJTÁRSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE MUNKATERV a 2012-es évre A tevékenység fő irányelvei: 1. Részvétel a békefenntartással és a katonai ellenőrzés hagyományainak ápolásában. A területi kapcsolatok

Részletesebben

A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink:

A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink: A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink: A Versszínház magyar költők költészetének és életének színházi, zenei és képzőművészeti formában való bemutatásával foglalkozik. Turek Miklós színművész

Részletesebben

VÁROSÜNNEP Rudabánya

VÁROSÜNNEP Rudabánya VÁROSÜNNEP Rudabánya Magyarország Európai Unióhoz csatlakozása 10. évfordulójának jegyében Programok III. Ásványgyűjtő Fesztivál, Rudabánya 2014. szeptember 5. VII. Városnap, Rudabánya 2014. szeptember

Részletesebben

2002. évi N A P L Ó Január 4. Január 6. Január 8. Január 9.

2002. évi N A P L Ó Január 4. Január 6. Január 8. Január 9. 2002. évi N A P L Ó Január 4. Halzl József fogadta Angyal Bélát, a Gúta és Vidéke Célalap vezetőjét. Megbeszélést folytattak a Célalap 2002. évi terveiről. Január 6. A Szövetség ELTE alapszervezetének

Részletesebben

A Rákóczi Szövetség Elnöksége által elbírált belső pályázatok Elődeink és értékeinkprogramsorozat

A Rákóczi Szövetség Elnöksége által elbírált belső pályázatok Elődeink és értékeinkprogramsorozat BP/2018/01 BP/2018/02 BP/2018/03 BP/2018/04 BP/2018/05 BP/2018/06 2018.01.29., 15:23 2018.01.29., 19:06 2018.02.03., 13:09 2018.02.06., 07:39 2018.02.07., 22:23 2018.02.07., 22:44 Győri Kazinczy Ferenc

Részletesebben

12-13. ábra Az 1848-as honvédsíroknál Ünnepeltek a XVII. kerületi lengyelek is - cikk a POLONIA WĘGIERSKA számában

12-13. ábra Az 1848-as honvédsíroknál Ünnepeltek a XVII. kerületi lengyelek is - cikk a POLONIA WĘGIERSKA számában 2003. Január 18.: részvétel a Lengyel Bálon (Bal Polonii) Hűvösvölgyi Vigadóban. Január 29. Új tagok köszöntése a Magyar-Lengyel Baráti Körben. Február 15. Országos Lengyel Kisebbségi Önkormányzat választása

Részletesebben

9.00 a Széchenyi emléktáblánál (Hősök tere 7.) néma koszorúzás egy szál virággal

9.00 a Széchenyi emléktáblánál (Hősök tere 7.) néma koszorúzás egy szál virággal KOSZORÚZÁSOK ÉS MEGEMLÉKEZÉSEK OKTÓBER 19-én pénteken 9.30 a Romek emlékoszlopnál (Szentpéteri kapu) Közreműködnek a Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói 10.30 Ünnepi műsor a Miskolci Egyetemen 12.00

Részletesebben

2. Két Zsiráf Diákújság Cikksorozat létrehozásának támogatása amely a diplomácia fogalmába vezeti be az olvasóit. A támogatás összege: 1 000 000 Ft.

2. Két Zsiráf Diákújság Cikksorozat létrehozásának támogatása amely a diplomácia fogalmába vezeti be az olvasóit. A támogatás összege: 1 000 000 Ft. KÜM- 2005 SZKF Az EU kül- és biztonságpolitikájának és az atlanti gondolatnak a népszerűsítését segítő kommunikációs tevékenység támogatása című pályázat nyerteseinek névsora Támogatást nyert pályázók

Részletesebben

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS Hónap Február Rendezvény megnevezése 08. Katolikus bál 15. KISZE báb égetés Alapítványi Ház Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám Alapítvány 20/283-2013 15. Ovis farsang 22. Zenés farsangi

Részletesebben

A Magyar-Német Fórum 21. éves közgyűlése

A Magyar-Német Fórum 21. éves közgyűlése Európa-Mozgalom Németországi Hálózata Németországi Európa-Szövetség Európa-Mozgalom Magyar Tanácsa Európai Intézet, Budapest A Magyar-Német Fórum 21. éves közgyűlése Szakmai Fórum: Kisebbségek társadalmi

Részletesebben

A DEMOGRÁFIAI MUTATÓK ALAKULÁSA A SZLOVÁK-MAGYAR HATÁRMENTI RÉGIÓBAN

A DEMOGRÁFIAI MUTATÓK ALAKULÁSA A SZLOVÁK-MAGYAR HATÁRMENTI RÉGIÓBAN A DEMOGRÁFIAI MUTATÓK ALAKULÁSA A SZLOVÁK-MAGYAR HATÁRMENTI RÉGIÓBAN A VIZSGÁLT TERÜLET ÉS DEMOGRÁFIAI MUTATÓK A vizsgált terület lehatárolása Az állandó népesség számának alakulása A határ menti régió

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére 10220-1/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata 2010. évi rendezvénytervének elfogadása

Részletesebben

MUNKATERV. a 2011-es évre

MUNKATERV. a 2011-es évre BÉKEFENNTARTÓK BAJTÁRSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE MUNKATERV a 2011-es évre A tevékenység fő irányelvei: 1. Részvétel a békefenntartással és a katonai ellenőrzés hagyományainak ápolásában. A területi kapcsolatok

Részletesebben

Szlovákiai szervezetek által benyújtott pályázatok Szlovákiai magyar nyelvű felsőoktatás támogatása Kiosztható keret:

Szlovákiai szervezetek által benyújtott pályázatok Szlovákiai magyar nyelvű felsőoktatás támogatása Kiosztható keret: Szlovákiai szervezetek által benyújtott pályázatok Pályázati 2.1. Szlovákiai magyar nyelvű felsőoktatás támogatása Kiosztható keret: 8.000.000 Ft Ikt. szám Pályázó neve Helység Pályázat címe Teljes költség

Részletesebben

Vác Város Díszpolgárai

Vác Város Díszpolgárai Vác Város Díszpolgárai Adományozás éve NÉV 1881 Kanonok, kartali plébános, a piarista gimnázium VII-VIII. osztálya elhunyt Petróczy László kiépítésére 40 ezer forintot adományozott 1886 Váci orvos, a homeopátia

Részletesebben

KÖZSÉGI ESEMÉNYNAPTÁR Bodrogkeresztúr 2011.

KÖZSÉGI ESEMÉNYNAPTÁR Bodrogkeresztúr 2011. KÖZSÉGI ESEMÉNYNAPTÁR Bodrogkeresztúr 2011. Január: 23. Vince napi borszentelés 24. Magyar Kultúra Napja Megemlékezés osztályonként 24-28. Ökomenikus imahét Helye: a községi templomok 29. Előadássorozat

Részletesebben

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete elnöke és alelnöke a KASZ MUNKAVÁLLALÓKÉRT. kitüntetésben részesítette Müller Jánosnét,

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete elnöke és alelnöke a KASZ MUNKAVÁLLALÓKÉRT. kitüntetésben részesítette Müller Jánosnét, IIDddd A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete elnöke és alelnöke a KASZ MUNKAVÁLLALÓKÉRT kitüntetésben részesítette Müller Jánosnét, a Nógrádker Zrt. Szakszervezeti Bizottságának titkárát, a KASZ

Részletesebben

A Magyar Műszaki Értelmiség Napja

A Magyar Műszaki Értelmiség Napja A Magyar Műszaki Értelmiség Napja Ünnepségsorozat 2012. június 4-7. 1 Budapest 2006. január 5. 2 3 A nyilatkozat aláírói Magyar Tudományos Akadémia Magyar Mérnökakadémia Magyar Mérnök Kamara Budapesti

Részletesebben

33-22/2013. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS

33-22/2013. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 1. sz. napirendi pont 33-22/2013. ikt. sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László ELNÖKI JELENTÉS az elmúlt közgyűlésen hozott határozatok végrehajtásáról,

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából Tájékoztató az Alapítvány elmúlt éves munkájáról 2012. novemberében a 13. születésnap alkalmából

Részletesebben

Határon Túli Magyar Emlékhelyekért Alapítvány Közhasznúsági jelentése 2009. évről

Határon Túli Magyar Emlékhelyekért Alapítvány Közhasznúsági jelentése 2009. évről Határon Túli Magyar Emlékhelyekért Alapítvány Közhasznúsági jelentése 2009. évről 1. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ A Határon Túli Magyar Emlékhelyekért Alapítvány 2009. évben a számviteli törvénynek és a kapcsolódó

Részletesebben

N A P L Ó 2003. Január 3. Január 7. Január 8.

N A P L Ó 2003. Január 3. Január 7. Január 8. N A P L Ó 2003. Január 3. Halzl József interjút adott Szikora Józsefnek, az Új Ember című hetilap munkatársának a Rákóczi Szövetségnek a Rákóczi-évvel kapcsolatos terveiről. A Rákóczi-év nyitányaként a

Részletesebben

Ukrajnai szervezetek által benyújtott pályázatok. Érvénytelen pályázatok. Határidőn túl 4.3. 5168/2007

Ukrajnai szervezetek által benyújtott pályázatok. Érvénytelen pályázatok. Határidőn túl 4.3. 5168/2007 Pályázati Ukrajnai szervezetek által benyújtott pályázatok Érvénytelen pályázatok Érvénytelenség oka Nagygejőci református Határidőn túl 4.3. 5168/2007 Nagygejőc i ifjúsági központ létrehozása 4 000 000

Részletesebben

J e l e n t é s. a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről

J e l e n t é s. a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. J e l e n t é s a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről

Részletesebben

ÜNNEPI KÖNYVHÉT 1980 SZOLNOK MEGYE

ÜNNEPI KÖNYVHÉT 1980 SZOLNOK MEGYE ÜNNEPI KÖNYVHÉT 1980 SZOLNOK MEGYE MOZGÓ VILÁG Tisztelettel meghívjuk az ÜNNEPI KÖNYVHÉT rendezvényeire 1980. május 30 - június 6. AZ ÜNNEPI KÖNYVHÉT SZOLNOKI RENDEZVÉNYEI Könyvárusitás 9-18 óráig a Könyvtéren

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE 221/2007. (XII. 13.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. ÉVI MUNKATERVE február 14. (csütörtök) 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat 2008. évi költségvetésének megállapítása

Részletesebben

VESZPRÉMI LENGYEL NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8200 Veszprém, Szabadság tér 15.

VESZPRÉMI LENGYEL NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8200 Veszprém, Szabadság tér 15. VESZPRÉMI LENGYEL NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8200 Veszprém, Szabadság tér 15. Szám: KOZP/921/5/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Veszprémi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat 2016.

Részletesebben

ORSZÁGOS DÖNTŐ SORSOLÁS CSOPORT BEOSZTÁSOKRA. Komárom, Szőnyi Bozsik József Általános Iskola december 23.

ORSZÁGOS DÖNTŐ SORSOLÁS CSOPORT BEOSZTÁSOKRA. Komárom, Szőnyi Bozsik József Általános Iskola december 23. ORSZÁGOS DÖNTŐ SORSOLÁS CSOPORT BEOSZTÁSOKRA Komárom, Szőnyi Bozsik József Általános Iskola 2013. december 23. 1 2013/2014. TANÉVI KISPÁLYÁS FLOORBALL DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ Komárom Városi Sportcsarnok,

Részletesebben

Határozati javaslatok

Határozati javaslatok Határozati javaslatok Határozati javaslat az 2. sz. melléklethez 1. /PJB/2017. (IV. 16.) sz. határozat A Pénzügyi és Jogi Bizottság szavazattal az államháztartáson kívüli források (támogatások) átadásának,

Részletesebben

MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE

MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE Semmi sem nehéz. Ezt kell gondolnod, Mielőtt bármit is tennél. Semmi sem könnyű. Ezt kell érezned, Mielőtt bármit is mondanál. (Sri Chinmoy) A MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE 2015. Az

Részletesebben

1/ 4. Budapest Főváros XVII. kerületi Lengyel Kisebbségi Önkormányzat SAMORZĄD MNIEJSZOŚCI POLSKIEJ W 17-TEJ DZIELNICY BUDAPESZTU

1/ 4. Budapest Főváros XVII. kerületi Lengyel Kisebbségi Önkormányzat SAMORZĄD MNIEJSZOŚCI POLSKIEJ W 17-TEJ DZIELNICY BUDAPESZTU 1/ 4 Ikt.szám: 18-204/4/2005. Budapest Főváros XVII. kerületi Lengyel Kisebbségi Önkormányzat SAMORZĄD MNIEJSZOŚCI POLSKIEJ W 17-TEJ DZIELNICY BUDAPESZTU J E G Y Z Ő K Ö N Y V PROTOKÓŁ amely készült a

Részletesebben

Infoprog Iskolák versenye OPEN

Infoprog Iskolák versenye OPEN Iskolák versenye OPEN Levelező fordulók Döntő FB FA PB PA Bemutató FB FA PB PA Vetélkedő Összesen Iskola 40 40 40 40 20 100 100 100 100 100 680 Jedlik Ányos Elektrotechnikai Szakközépiskola Érsekújvár

Részletesebben

Határtalanul! Az áprilisi találkozás alkalmával, a gútaiak megérkezését követően közösen bejártuk Ráckeve nevezetességeit.

Határtalanul! Az áprilisi találkozás alkalmával, a gútaiak megérkezését követően közösen bejártuk Ráckeve nevezetességeit. Határtalanul! Az Ady Endre Gimnázium 2012 ben pályázatott nyújtott be a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által hirdetett Határtalanul! program gimnáziumok közötti együttműködésben megvalósuló programjára.

Részletesebben

INFOPROG Iskolák versenye. Levelező fordulók

INFOPROG Iskolák versenye. Levelező fordulók INFOPROG 2017 Iskolák versenye Levelező fordulók Döntő Felh.B Felh. A Prog.B Prog. A Bemutató Felh.B Felh.A Prog.B Prog.A Vetélkedő Összesen Open Szlovákia # Iskola 40 40 40 40 20 100 100 100 100 100 680

Részletesebben

Települési Rendezvény Naptár 2009.

Települési Rendezvény Naptár 2009. Települési Rendezvény Naptár Időpont Rendezvény megnevezése A rendezvény helyszíne február 14. február 21. március 15. 18 órakor március 21. április 4. 10 órától Iskolai farsangi bál A rendezvényszervező

Részletesebben

A konferenciát dr. Csatáry György, a Lehoczky Tivadar Intézet vezetője nyitotta meg.

A konferenciát dr. Csatáry György, a Lehoczky Tivadar Intézet vezetője nyitotta meg. A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán december 18-án 1944 az elhurcolások éve. A kárpátaljai Holokauszt és a málenykij robot emlékei vidékünkön címmel tudományos konferenciát tartottak Magyarország

Részletesebben

34 év után újra a Comenius Karon az OTDK

34 év után újra a Comenius Karon az OTDK 1. nap (2015. 04. 08.) 34 év után újra a Comenius Karon az OTDK 2015. április 8-án megkezdődött a XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia 14. szekciójának háromnapos ülése. Az esemény főszereplői

Részletesebben

THE Roadshow

THE Roadshow THE Roadshow 2011.11.08. ÁLLOMÁSOK PROGRAM (2011-2012. tanév-i. félév) Dátum Város Iskola Cím Október 24. Budapest Eötvös József Gimnázium 1053 Budapest, Reáltanoda utca 7. November 8. Budapest II. Rákóczi

Részletesebben

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2009-2010-es tanévre

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2009-2010-es tanévre Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2009-2010-es tanévre Készítette: a PIGYÖ képviselő-testülete és Oláhné Horváth Ildikó a Pigyö patronálója Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat

Részletesebben

A Geopolitikai Tanács Alapítvány 2009. évi programjai

A Geopolitikai Tanács Alapítvány 2009. évi programjai Geopolitikai Tanács Alapítvány 2009. évi programok A Geopolitikai Tanács Alapítvány 2009. évi programjai 2009. december Országos Igazgatói Értekezlet Geopolitikai Tanács Alapítvány 2009. november 23. az

Részletesebben

Szlovákiai szervezetek által benyújtott pályázatok (Önkormányzati együttműködési, Informatika, Média Kollégium második pályázati forduló)

Szlovákiai szervezetek által benyújtott pályázatok (Önkormányzati együttműködési, Informatika, Média Kollégium második pályázati forduló) Szlovákiai szervezetek által benyújtott pályázatok (Önkormányzati együttműködési, Informatika, Média Kollégium második pályázati forduló) Pályázati Érvénytelen pályázatok 2.3. 5620/2007 Helemba Község

Részletesebben

Tájékoztató. a Képviselő-testület két ülése között történt eseményekről, értekezletekről Békés Város Képviselő-testületének április 26-i ülésére

Tájékoztató. a Képviselő-testület két ülése között történt eseményekről, értekezletekről Békés Város Képviselő-testületének április 26-i ülésére Tájékoztató Sorszám: I. a Képviselő-testület két ülése között történt eseményekről, értekezletekről Békés Város Képviselő-testületének 2012. április 26-i ülésére 1. 2012. március 31-én rendezték a Békés

Részletesebben

Észak-Budapesti Döntő eredménylista

Észak-Budapesti Döntő eredménylista Észak-Budapesti Döntő eredménylista 1. korcsoport ( A kategória) 1. Boros Vince Karinthy Frigyes Két Tannyelvű Ált. Isk. 2. Gaál Miklós Dr. Béres József Ált. Isk. 3. Kerekes Balázs Bárczi Géza Ált. Isk.

Részletesebben

2051 Biatorbágy, Baross Gábor u. 2/ A.

2051 Biatorbágy, Baross Gábor u. 2/ A. ...... ii.'; RÁKÓCZI SZÖVETSÉG Iktatószám: RSZ-213j2012 BIATORBÁGY VAROS POLGÁaMF..STERlIHVATht, Érkeztelt. száma:... f.l.. 2012 Mm 1 3. Iktatá, :deje :.. i ::ei \'5.1 : :;_.: I............ it..... \ ;

Részletesebben

Monor város évi I. féléves programtervezete

Monor város évi I. féléves programtervezete Rendezvény időpontja: 2018. január 8. 2018. január 12. 18:00 Rendezvény megnevezése: megnyitója Magócsi Ildikó fotóművész Újévi operett 2018. január 13. Jégvirágtól Borvirágig forralt boros túra 2018.

Részletesebben

KÖZSÉGI ESEMÉNYNAPTÁR Bodrogkeresztúr 2012.

KÖZSÉGI ESEMÉNYNAPTÁR Bodrogkeresztúr 2012. KÖZSÉGI ESEMÉNYNAPTÁR Bodrogkeresztúr 2012. Január: 08. Vízszentelés Helye: Római Katolikus templom 10. Bábszínház: A három kismalac 20. Megemlékezés a Magyar Kultúra Napjáról 22. Vince napi borszentelés

Részletesebben

2012. évi támogatások

2012. évi támogatások 2012. évi támogatások Sorsz. Támogatás kedvezményezettjének a neve Támogatás összege (Ft) Támogatás célja Támogatási program megvalósíátásnak helye 1. 150. sz. Galamb és Kisállattenyésztő Egyesület 50

Részletesebben

Tájékoztató a december 7. óta eltelt időszak fontosabb eseményeiről, közérdekű tárgyalásairól

Tájékoztató a december 7. óta eltelt időszak fontosabb eseményeiről, közérdekű tárgyalásairól Tájékoztató a 2015. december 7. óta eltelt időszak fontosabb eseményeiről, közérdekű tárgyalásairól 2015. 12.07. - A hátrányos helyzetű gyermekeknek szervezett programot nyitottam meg, ahol filmvetítéssel

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti vendégeit alapításának 19. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti vendégeit alapításának 19. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti vendégeit alapításának 19. évfordulója alkalmából 2017-ben választott témánk a Háziipari Szövetkezet nádudvari részlege kiállításon és egy

Részletesebben

Tisztelt Közgyűlés! MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE PK.: 90.001-8/2006. Tárgy: Tisztségviselői beszámoló

Tisztelt Közgyűlés! MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE PK.: 90.001-8/2006. Tárgy: Tisztségviselői beszámoló MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE PK.: 90.001-8/2006. Tárgy: Tisztségviselői beszámoló Törvényességi véleményezésre bemutatva Dr. Mészáros Miklós címzetes főjegyző Miskolc Megyei Jogú Város K ö z

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Székhely/lakcím 3530 Miskolc, Görgey Artúr u. 11. Adószám/adóazonosító

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Székhely/lakcím 3530 Miskolc, Görgey Artúr u. 11. Adószám/adóazonosító SZAKMAI BESZÁMOLÓ Pályázati azonosító KKETTKK-56P-04-0050 Pályázó neve: II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Székhely/lakcím 3530 Miskolc, Görgey Artúr u. 11. Adószám/adóazonosító 15350844-2-05

Részletesebben

A Keresztényekért Alapítvány 2010. évi aktivitásai

A Keresztényekért Alapítvány 2010. évi aktivitásai A Keresztényekért Alapítvány 2010. évi aktivitásai 1. 2010. év január 6-án, az Európai Bizottság Szociális, Foglalkoztatási és Antidiszkriminációs Bizottságának megkeresésére kérdőívet töltött ki és küldött

Részletesebben

2017. október 5. Konferencia helyszíne: Korona Hotel (4400 Nyíregyháza, Dózsa György út 1.) 11.00 13.00 Érkezés, regisztráció, szállás elfoglalása 12.30 14.00 Ebéd 14.00 15.00 A Vándorgyűlés megnyitója

Részletesebben

Téma: Az írástudók felelőssége

Téma: Az írástudók felelőssége Téma: Az írástudók felelőssége 2002. november 21 Meghívott vendégünk: Fábián Gyula író, a Szabad Föld főszerkesztője Bevezető előadásának címe: A sajtó hatalma 2002. december 20 Meghívott vendégünk: Gyurkovics

Részletesebben

MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE 2013.

MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE 2013. A legjobb orvosok: Dr.Elégedettség, Dr. Higgadtság, és Dr. Jókedély (C.H.Spurgeon) A MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE 2013. Az egyesület kultúraközvetítő, befogadó szervezet. Célja: a

Részletesebben

KÖRÖSLADÁNY VÁROS 2015. ÉVI RENDEZVÉNY NAPTÁRA

KÖRÖSLADÁNY VÁROS 2015. ÉVI RENDEZVÉNY NAPTÁRA KÖRÖSLADÁNY VÁROS 2015. ÉVI RENDEZVÉNY NAPTÁRA Dátum óra rendezvény helyszín rendező/felelős Január 23. (péntek) 17.00 Magyar Kultúra Napja Január 28. 13.00 Csudajó játszóház könyvtár könyvtár Február

Részletesebben

2008. Kohári Nándor közgyűlés tagja 1 Kónya Gábor közgyűlés tagja 1 Kormos Tibor közgyűlés tagja 1 Koza Mária Polgármesteri Hivatal 1 Kozma József köz

2008. Kohári Nándor közgyűlés tagja 1 Kónya Gábor közgyűlés tagja 1 Kormos Tibor közgyűlés tagja 1 Koza Mária Polgármesteri Hivatal 1 Kozma József köz 2008. Név Apró Juhász János közgyűlés tagja 1 Bajusz Attila Polgármesteri Hivatal 1 Bakai Csaba közgyűlés tagja 1 Balogh László közgyűlés tagja 1 Bartáné Tóth Mária közgyűlés tagja 1 Beck Zoltán közgyűlés

Részletesebben