Balaton Aero Club CiS Web: A Balaton Aero Club SZMSZ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Balaton Aero Club CiS Web: www.balatonac.hu. A Balaton Aero Club SZMSZ"

Átírás

1 Balaton Aero Club CiS A Balaton Aero Club SZERVEZETI ES MUKODESI SZABALYZATA SZMSZ A Balaton Aero Club (tovabbiakban: BAG) a sportrol szolo evi CXLV. torveny, az egyesiilesi jogrol szolo evi II. torveny es a kozhasznu szervezetekrol szolo evi CLVI. torveny alapjan miikodo, onkentesen letrehozott, demokratikus, onkormanyzattal rendelkezo tarsadalmi szervezet, kozhasznu szervezet, jogi szemely, tagja a Magyar Reptilo Szovetsegnek. A BAC alapadatai A BAC neve: Balaton Aero Club A BAC szekhelye: 8200 Veszprem, Ady E. u. 7I/A. A BAC nyilvantartasba vetelenek szama: 2939 A BAC adoszama: A BAC bankszamlaszama: A BAC statisztikai szamjele: A BACfeladatai es hatdskore A BAC az alapszabalyban meghatarozott feladatok vegrehajtasat es hataskorok gyakorlasat az alapszabalyban es a jelen szabalyzatban meghatarozott szervezeti felepitesben es miikodesi elvek szerint vegzi. A BAC SZERVEZETI FELEPITESE, A TESTULETEK ES TISZTSEGVISELOK FELADAT-ES HATASK6RE A BAC testuleti szervei A kozgyules A BAC legfobb szerve, a tagok osszessege. A kozgyulesre vonatkozo szabalyokat teljes egeszeben az alapszabaly tartalmazza. Az elnokseg A kozgyules altal kozvetlenul valasztott 3 fos kepviselo es iigyintezo testtilet. Ket kozgyules kozotti idoszakban a BAC tevekenyseget iranyitja. Az elnokseg tagjai: - az elnok - az elnokhelyettes - elnoksegi tag Cim: 8200 Veszprem, Ady E. u. 7I/A Tel:

2 Balaton Aero Club LjS Az elnokseg feladatat es hataskoret, miikodesenek szabalyait az alapszabaiy tartalmazza. A felugyelo bizottsag 1. A felugyelo bizottsaga, a BAG gazdalkodasanak es vagyonkezelesenek ellenorzesere letrehozott, valasztott testiilet. 2. A felugyelo bizottsag letszama: 3 fo. a./ felugyelo bizottsag elnoke. b./afb. 2 tagja. 3. A felugyelo bizottsag feladatat es hataskoret, miikodesenek szabalyait az ALAPSZABALY tartalmazza. ABAC tisztsegviseloi A BAC elnoke A BAC legfobb tisztsegviselqje az elnok, akit a kozgyules valaszt. Az elnokseg kozremiikodesevel iranyitja es vezeti a BAC-t. Az elnok feladata es hataskore: - A kozgyiiles vezetese es az elnokseg iileseinek osszehivasa es vezetese - A BAC kepviselete Az alapszabaiy es egyeb szabalyzatok, valamint a kozgyulesi es elnoksegi hatarozatok vegrehajtasanak iranyitasa es ellenorzese - A BAC testiilet munkajanak figyelemmel kiserese, javaslattetel ezek napirendjere - Kapcsolattartas mas Repulo Klubokkal, valamint az MRSZ-el - Dontesi jogkor gyakorlasa mindazokban az ugyekben, amelyek nem tartoznak a kozgyules, az elnokseg, illetoleg a BAC egyeb szervenek kizarolagos hataskorebe - Mindazoknak a feladatoknak az ellatasa, amelyeket jogszabaly, az alapszabaiy, illetoleg a kozgyules vagy az elnokseg a hataskorebe utal - Egy szemelyben kepviseli, alairasaval jegyzi az Egyesuletet harmadik szemelyek, hatosagok es a birosag elott - Osszehivja a kozgyiilest az elnokseg hatarozata alapjan es az Elnoksegi iileseket - Iranyitja es ellenorzi az Egyesiilet tevekenyseget, gazdalkodasat - Biztositja az Egyesiilet torvenyes mukodeset, megteremti az ehhez sziikseges felteteleket - Rendelkezik a bankszamla felett - Gondoskodik olyan nyilvantartas vezeteserol, amelybol a vezeto szervek (kozgyules es elnokseg) dontesenek tartalma, idopontja es hatalya, illetve a dontest tamogatok es ellenorzok szamaranya (ha lehetseges szemelye) megallapithato Cim: 8200 Veszprem, Ady E. u. 71/A Tel: infot^solidcad.hu

3 Balaton Aero Club Cufe Az Egyesulet szekhelyen biztositja barki szamara az Egyesulet miikodesevel kapcsolatosan keletkezett iratokba valo betekintes joganak gyakorlasat elozetes idopont egyeztetes utan. Az Elnok - kiilon kerelemre - a szemelyisegi jogok es az lizleti titok vedelmenek figyelembevetelevel a kert iratokrol masolatot keszit Az Egyesulet mukodeserol, szolgaltatasainak igenybevetele modjarol, az alapszabaly szerinti tevekenysegenek es gazdalkodasanak legfontosabb adatairol, beszamoloirol, valamint a vezeto szervek hatarozatairol az erintetteket irasban vagy mas igazolhato modon tajekoztatja Ellenorzesi joga kiterjed az Egyesulet teljes tevekenysegere Az elnokot tavollete vagy akadalyoztatasa eseten az elnokhelyettes helyettesiti, akit az elnok biz meg. Az elnok kepviseleti jogkoret meghatarozott ugyekben vagy az iigyek meghatarozott csoportjara nezve a BAG mas tisztsegviselqjere is atruhazhatja. A BAC elnokhelyettese-elnoksegi tag Az elnokhelyettes feladata es hataskore: - Az elnok helyettesitese annak tavollete vagy akadalyoztatasa eseten - Ellatja az elnoki tanacsado munkajat - Kozremiikodik az elnokseg hatarozatainak meghozatalaban, sziikseg eseten elokesziti azokat Elvegzi az elnoksegre vonatkozo, az alapszabalyban meghatarozott feladatokat az elnokseg tagjaival es az elnokkel egyiitt Az elnokseg tagja Az elnokseg az elnokon es elnokhelyettesen kivul 1 tovabbi egy elnoksegi tagbol all, akit a kozgyules valaszt. Az elnokseg az egyesulet tagjai koziil valaszthato. Feladata: - Kozremiikodik az elnokseg hatarozatainak meghozatalaban, szukseg eseten elokesziti azokat - Elvegzi az elnoksegre vonatkozo, az alapszabalyban meghatarozott feladatokat az elnokseg tagjaival es az elnokkel egyiitt Cim: 8200 Veszprem, Ady E. u, 71/A Tel.:

4 Balaton Aero Club CMT Web; TAGOK, PARTOLO TAGOK JOGAI, KOTELESSEGEI A BAG tagja lehet az, akinek klubtag felveteli kerelmet a sportegyesiilet elnoksege elfogadta, valamint az elfogadast tartalmazo irasbeli kiertesitest kovetoen 30 napon belul befizeti a meghatarozott belepesi dijat es a sportegyesiilet eves tagdijat. A belepesi dijat az elnokseg hatarozza meg szemelyre szoloan. A tagdij osszeget az elnokseg hatarozza meg, minden evben az elso alkalommal tartott elnoksegi iilesen. A tagfelvetelt probaido kell, hogy megelozze. A probaido a jelentkezes elnokseg aitali kezhezveteltol szamitott 2 ev. A probaido alatt a tagjeldltnek teljesiteni kell a kovetkezoket: - Partolo tagsagi dij befizetese, valamint irasbeli nyilatkozat a probaido megkezdesere, a befizetes es nyilatkozat datuma a probaido elso napja - Sportolohoz melto tisztesseges magatartas, a BAG szabalyainak maradektalan betartasa - Reszvetel a BAG rendezvenyein, annak segitese Szervezett tizemnapokon torteno reszvetel. A tagjelolt koteles 20 teljes iizemnapon reszt venni, ami nem lehet rovidebb, mint napi 6 ora. A probaido alatt a tagokkal megegyezo mennyisegii tarsadalmi munkat kell elvegezni - Szemelyes kepessegeknek es lehetosegeknek megfeleloen segiteni kell a BAG munkajat A BAC tagjainakjogai: A BACpdrtolo tagjainakjogai: A BAC kozgyiilesein szavazhat, felszolalhat, inditvanyt terjeszthet elo, kerdeseket intezhet a tisztsegviselokhoz Megvalaszthato a BAC szerveibe Reszt vehet a BAC tevekenysegeben, rendezvenyein Az elnokseghez kereseket, kerdeseket intezhet az elnokseg cimen keresztul. (info@solidcad.hu) Igenybe veheti a BAC szolgaltatasait, kedvezmenyes lehetosegeit Hasznalhatja a BAC tulajdonaban levo epuleteket az elnokseg altal meghatarozott korlatozasokkal es dijakert. A BAC tulajdonaban levo epiileteken kivul hasznalt teriiletek es epuletek hasznalata elozetes egyeztetes alapjan tortenik a BAC vezetese es a repuloter tulajdonosa kozott Eszreveteleket, javaslatokat tehet a BAC, valamint szervei mukodesevel kapcsolatban Az Egyesiilet barmely tisztsegere - szemelyesen vagy kepviseloje utjan - jeloltet allithat, valaszthat es barmely tisztsegre megvalaszthato Tanacskozasi joggal reszt vehet a BAC kozgyiilesein Eszreveteleket, javaslatokat tehet a BAC, valamint szervei mukodesevel kapcsolatban Reszt vehet a BAC tevekenysegeben, rendezvenyein Igenybe veheti a BAC szolgaltatasait korlatozasokkal Cim: 8200 Veszprem, Ady E. u. 71/A Tel:

5 Balaton Aero Club C5 A BAC tagjainak kotelessegei: A BAC alapszabalyanak, SZMSZ-k es egyeb szabalyzatanak, valamint a BAC szervei altal hozott hatarozatok megtartasa, illetve megtartasanak biztositasa Az egyesulet celkituzeseinek es hagyomanyainak megfelelo, egyestileti taghoz melto, etikus magatartas tanusitasa A tagdij beflzetese a megadott hataridoig A BAC altal meghatarozott celkitiizesek megvalositasanak elosegitese Adatszolgaltatas a BAC, illetve a kozponti nyilvantartas szamara BAC erdekeben vegrehajtott eves tarsadalmi munka A BAC tagjakent a sportegyesulet neveben, magancelbol iizleti tevekenyseget nem folytathat. A BAC tagja, magancelu iizleti tevekenysegehez nem hasznalhatja fel a klubtagokra vonatkozo kedvezmenyeket es jogokat A tagok az Egyesulet tartozasaiert nem felelnek. A tagsag at nem ruhazhato, jogutodokra, orokosokre at nem szall, es a tagsaggal egyutt jaro jogok gyakorlasa masnak at nem engedheto. A BACpdrtolo tagjainak kotelessegei: - A BAC alapszabalyanak es egyeb szabalyzatainak, valamint a BAC szervei altal hozott hatarozatok megtartasa - A partolo tagi hozzajarulas befizetese a megadott hataridoig - A sportag nepszeriisitese A sportegyesiileti tagsag modositasat partolo tagsagi viszonyra irasban kell jelezni az elnokseg fele. A partolo tagsagi dij befizetese nem jelenti a partolo tagsag automatikus elfogadasat. A partolo tagsag elfogadasarol az elnokseg dont. A TESTULETEK ES TISZTSEGVISELOK MUKODESENEK ALAPELVEI ES MODSZEREI Alapelvek A sportegyesiileti feladatok ellatasa erdekeben, a testiiletek es tisztsegviselok egyiittmukodeset, osszehangolt tevekenyseget kell megvalositani. A feladatok ellatasat sokoldalu merlegelessel, a repiilo sportag sajatossagai es a lehetosegek figyelembe vetelevel kell megoldani. A feladatok ellatasat tervezni kell, az elno'kseg feladatterv vagy munkaterv alapjan dolgozik. Valamennyi testuletnek legalabb negyedeves tervezessel kell tevekenyseget szerveznie. Az elnoksegi ulesek idopontjait kozze kell tenni az egyesulet honlapjan. A hatekony munka erdekeben, vagy siirgos esetekben soron kiviili elnoksegi ulest kell osszehivni. Az elnoksegi hatarozatokba az5egyesuleti tagok jogosultak betekinteni. Cim: 8200 Veszprem, Ady E. u. 7I/A Tel:

6 Munkarend Balaton Aero Club Ciub Az elnoksegi iilesek miikodeset az alapszabaly szabalyozza. Azokban a kerdesekben, amelyekben az alapszabaly elnoksegrol szolo fejezete nem tartalmaz rendelkezest, a kozgyiilesre vonatkozo szabalyokat kell ertelemszeruen alkalmazni. Kapcsolattartas A BAG neveben mas szervezetekkel es harmadik szemelyekkel a kapcsolattartasra korlatozas nelktil az elnok jogosult A feladatai megvalositasahoz szukseges mertekben a BAG valamennyi tisztsegviselqje jogosult sajat szakteruleten a hataskorebe tartozo kerdesekben a sziikseges mertekii kapcsolattartasra. Klubrepiiles: SZAKMAIVONATKOZASU ALTALANOS RENDELKEZESEK - A BAG altal szervezett uzemnapon vegrehajtott repiilesek - A BAG altal hasznalt repiiloteren kiviil, szervezett MRSZ vagy FAI versenyen igazoltan a BAG szineiben indulo versenyzok repulesei, melyek a verseny dokumentumaibol igazolhatoak. Szervezett uzemnap: A BAG tagjai altal szervezett repiilesi nap, az alabbi feltetelekkel: - Repules elotti eligazitas, (tartalma: meteorologiai informaciok, forgalmi tajekoztatas, szolgalatok megnevezese, munkak szetosztasa, nevsor felvetele stb.) - A BAG tagjai altal szervezett repuleseket kotelezo bejelenteni a Tajekoztato szolgalatnak. Utvonal repiilesek eseten a hajtomiivel rendelkezo legijarmuvek gepparancsnokai kotelesek a repiilesi tervet a szabalyoknak megfeleloen leadni Starthely szabalyos berendezese es az uzemnap alatti folyamatos mukodtetese - Az uzemnap a gepek bepakolasaval, leapolasaval es a reptiles utani kiertekelessel es eligazitassal zarodik - Az eligazitasok helyet es modjat a tradicioknak es szabalyoknak megfeleloen hajtjak vegre a klubtagok - Teljes uzemnapon valo reszvetel azt jelenti, hogy a repiiles elotti es a reptiles utani eligazitason is jelen van a klubtag - A BAG altal rendszeresitett eves idomero naplo es reptiles vezeto naplo vezetese minden szakosztaly es minden reptiloklub tag reptilese eseten ko'telezo. Cim: 8200 Veszprem, Ady E. u. 71/A Tel.: infof2fsolidcad.hu

7 Balaton Aero Club CMS A BAC szakmaifeliigyelete, repiilouzem megszervezese es vezetese 1. A BAG szakmai feliigyeletet a szakmai vezeto latja el, akit az iizemelteto fopilotaja nevez ki a BAG felterjesztese alapjan. A szakmai vezetot ugy kell kivalasztani a tagok korebol, hogy szakmai tapasztalata, tekintelye, elismertsege szakmai korokben es a klubban meg legyen. Kivalo repiilestechnikaval es elmeleti tudassal rendelkezzen. REPULOUZEM VEZETO ES HELYETTES KOTELMEI: - A repiiloiizem vezeto es helyettese kotelmeit mindenkor a Hatosag altal jovahagyott utasitas, es az iizembentarto altal kiadott intezkedesek hatarozzak meg. Vitorlazo oktatoi szakszolgalati jogositassal rendelkezo repiilouzem vezeto jogosult tdbb vontato repiilogeppel vegrehajtott vitorlazo repiilouzem vezetesere. A repiiloiizem vezeto szolgalati tevekenyseget a szakmai vezeto es a szakhatosag ellenorizheti. Felsoroltaknak a reptiles uzemidotartamara, a repiiloiizem jellegere, az igenybeveheto technikara, a szabalyzatok, a biztonsag betartasara vonatkozo utasitasait koteles vegrehajtani. - A repiiloiizem vezeto feladatat az ervenyben levo szabalyzatok, utasitasok szerint koteles ellatni es felel azok vegrehajtasaert. A repiiloiizem vezeto feladata a hajozo allomany egeszsegi allapotanak ellenorzeseert. - A repiilouzem vezeto jeloli ki a helyetteset, startszolgalatot, aggregatorkezelot, kotelvisszahuzot, gepiigyeletest, idomerot. - A repiiloiizem vezeto felelos a repveznaplo kitolteseert. - A repiiloiizem vezeto szolgalati ideje alatt repiilest csak abban az esetben hajthat vegre, ha rep. vezetoi szolgalatat a repulouzem vezeto naploba torteno bejegyzessel atadta. - A repiiloiizem vezeto helyettes kotelme megegyezik a repulouzem vezeto kotelmeivel, annak tavollete eseten teljes jogkorrel gyakorolja annak jogkoret. - Feladata a tervezesi munkafuzet kitoltesenek ellenorzese - A kotelvisszahiizo jelentesenek rogzitese a repveznaploba - Az aggregator jelentesenek rogzitese a repveznaploba. - A gepiigyeletesek jelentesenek rogzitese a repveznaploba. - Csak akkor indithat a csorlest, ha a helyi informacios szolgalat nyugtazta a repiilogepvezeto felszallasi igenyet. STARTUGYELETES - A startszolgalatot a hajozo allomanybol kell kijelolni, lehetoleg a vizsgas novendekek koziil. - A startiigyeletes a repulouzem vezetonek van alarendelve. - A startugyeletes allandoan a starton tartozkodik - A startugyeletes kotelmei: - ismerni az adott repiiloteren, a repules vegrehajtasara vonatkozo utasitast, a szolgalatra vonatkozo utasitasokat es az adott repiiloter repiilesi rendjet szabalyozo mas okmanyokat. - iigyelni a repiiloter munkateruletere vonatkozo kozlekedesi szabalyok betartasara es haladektalanul intezkedni a szabalysertesek kikuszobolesere. - megakadalyozni, hogy a munkateriileten idegenek tartozkodjanak. - figyelni a levegoben tartozkodo es a repuloteren mozgo repulogepeket. - szabalyozni a repiilogepek startra es?varakozasi helyre torteno szallftasat. Cim: 8200 Veszprem, Ady E. u. 7I/A Tel: info@soiidcad.hu

8 Balaton Aero Club GS Megjegyzes: A startiigyeletesre vonatkozo valamennyi utasitast az adott repuloter viszonylatatol es sajatossagaitol fuggoen ki lehet egesziteni. - a repiilouzem folyamatossaganak biztositasa - ernyovel a hatunkon nem mozgatunk repulogepet! - a startugyeletes felel az ernyok biztonsagara, a lakokocsi bezarasara - a startiigyeletes felel a szemet kiiiriteseert - a startugyeletes inditja a csorlest a repiilesvezeto engedelye utan - a startugyeletes felel a radiokert, azok feltolteseert - a startugyeletes felel a ponyvakert, ha vizes, le kell tordlni Csorlokezelo kotelmei: - szemelyesen ellenorzi a csorlo aggregator iizemkepesseget a repulesek megkezdese elott: (vago, fek stb.) ezt bevezeti az aggregator munkanaplqjaba es jelenti a repulesvezetonek - ellenorzi a csorlokotelek allapotat es felelos azert, hogy csomozott kotellel ne csoroljenek. - felelos az aggregator uzemanyagszintjeert. Ha nines benne eleg, nem indit csorlest. - felelos a csorlo aggregator atadasi-atveteli konyveben a csorlokezelore vonatkozo adatok pontos es napra kesz allapotban valo vezeteseert. - barmilyen rendellenesseget eszlel a repulesvezetonek koteles jelenteni Az indito kotelmei: Reszt vesz az inditasi hely berendezeseben. Az indito indithat akkor, ha az alabbiak egyiittesen teljesiilnek: - a repiilogep az inditasi vonalra beallt; - a repiilogepvezeto kezenek felemelesevel indulasra engedelyt kert; - a repiilogepvezeto a helyi infonak jelentette a csorlest - a repiilouzem vezeto engedelyezte az indulast; - a felszallo gep elott a felszallasi vonalban nines semmi akadaly; - a levegoben a negyedik forduloban, vagy az utan leszallasra helyezkedo gep nines; - az elozoleg iskolakorre indulo gep az elso fordulot mar befejezte. Az 6 felelossege, hogy a zaszlo kezkozelben legyen. Csorles befejeztevel hangosan bemondja a kotel leoldasat. A repulouzem vezeton es az indito oktaton kiviil senki sem adhat utasitast az inditonak. oktaton kiviil senki sem adhat utasitast az inditonak. Radio hasznalat eseten, a radion kapott kozleseket kapo szemely ismetlessel nyugtazza. Megjegyzes: Az inditora vonatkozo utasitast az adott repuloter viszonyainak es sajatossagainak figyelembevetelevel ki lehet egesziteni. Cim: 8200 Veszprem, Ady E. u. 71/A Tel: ; info@solidcad.hu Web.

9 Balaton Aero Club Ckfc- Geptigyeletesek kotelmei - a repulesvezeto jeloli ki - ellenorzik a repiilogep okmanyait - ellenorzik a repiilogep miiszaki allapotat - vezetik a repiilogep naplqjat, repiilt idejet beirjak, iizem vegen lezarjak - jelentik a reptilesvezetonek, hogy a repiilogep iizemkepes-e vagy nem - felelosek a repiilogep tisztasagaert - figyelemmel kiseri a gepet egesz nap, ovja az epseget Az idomero kotelmei - novendekektol es repiilogepvezetoktol tartozik megkovetelni a felszallas elott es leszallas utan valojelentkezest; - koteles a repiiloiizem alatt tortent mindennemu repules idejet rogziteni. iizem utan gepenkent osszesiteni es leadni azokat a gepek iigyeleteseinek; - az iskola rendszerii kikepzesnel kijeloli a repiilogepek figyeloit; - a startszolgalatokat kizarolag a repuloiizem vezeto engedelyevel lehet levaltani. REPULOUZEM MEGKEZDESENEK FELTETELEI: A repiiloiizem megkezdese addig tilos, amig a start be nines rendezve, es a szolgalat helyet el nem foglalja. Amig a repiiloiizem kezdete az iranyitoszolgalatnak nines bejelentve. (A repiilouzem befejezeset szinten be kell jelenteni az iranyitoszolgalatnak.) Amennyiben a repiiloiizem vezeto az iizem biztonsagat figyelembe veve engedelyezi, ugy a repiiloiizem munkateruletenek berendezesere egy T jel (3 ponyva) elegendo, Ez esetben a vontatogep es a vitorlazo repiilogep egy kozos jelhez szallnak le, de a leszallasnal a vitorlazogepnek van elsobbsege. Minden mas esetben repiiloiizem berendezesehez annyi es olyan meretii ponyvajel, annyi voros zaszlo szukseges, amennyi biztositja az iizemmodnak megfeleloen a melleklet szerinti elrendezesben a munkateriiletet, es a munkateruleten beliili akadalyok kijeloleset. Minden esetben, mindenfajta es jellegii, letszamtol fiiggetlen vitorlazorepiiles soran a repuloiizem vezeto rendelkezesere kell alljon a starthelyen: - hordaggyal, legalabb negy szemely ellatasara alkalmas mentodobozzal ellatott, mentesi feladatokra alkalmas, forgalomban igenybe veheto gepkocsi, - csorloaggregatornal, legalabb ket szemely ellatasara alkalmas mentodoboz, - starthelyen uzemkepes szelmero - tiizolto kesziilek (vontatasnal a starton, csdrloiizemnel a csorloaggregatornal) - csorloiizemnel feher-voros zaszlo a starton es az aggregatornal - vontatoiizemnel 1-1 db feher es voros indito zaszlo repiilesvezeteshez, repules vegrehajtasahoz eloirt okmanyok. - mukodokepes startradio berendezes hasznalata ajanlott. Repiileseket vegrehajtani iizemkeptelen startradio berendezessel csak indokolt esetben lehet. Cim: 8200 Veszprem, Ady E. u, 71/A Tel.: infofaisolidcad.hu

10 Balaton Aero Club Cjufe ~~ FELEL6SSEGI RENDSZER A tisztsegviselok felelosek az alapszabalyban es a jelen szabalyzatban meghatarozott, valamint a rajuk bizott feladatok vegrehajtasaert, a sajat hataskorben hozott donteseikert. A tisztsegviselok felelossegre vonasa az elkovetett mulasztas, illetoleg hataskorsertes merteketol fuggoen eredmenyezhet: sportfegyelmi biintetest - visszahivas kezdemenyezeset - karokozas eseten a polgari jog altalanos szankcioinak alkalmazasat KEPVISELETIJOG Kepviseletijog A BAG kepviseletere belfoldon az alapszabalyban meghatarozottak szerint az elnok jogosult. A BAG kepviseletere kiilfoldon az elnok es az altala megbizott tisztsegviselok jogosultak. Aldirdsijog Az elnokseg teljes korii alairasi joggal rendelkezik. TAGSAGIVISZONY MEGSZUNESE: A rendes tag tagsagi viszonya megsziinik: - A tag halalaval - Az Egyesulet megszunesevel - Kilepessel A tag kilepesi szandekat az elnoknek vagy az elnokhelyettesnek irasban, igazolhato modon tartozik bejelenteni. Tagsagi viszonya a nyilatkozat kezhezvetelevel sziinik meg. - Torlessel A tag tagsagi viszonyat az elnokseg torlesi hatarozattal megsziintetheti, amennyiben a tag a tagdijfizetesi kotelezettsegenek az alapszabalyban meghatarozott idoig nem tesz eleget, es a tartozasat az elnok irasbeli felszolitasa ellenere sem egyenliti ki, a felszolitas kezhezvetelet koveto 8 napon beliil. A felszolito levelet tertivevenyes kiildemenykent kell postazni. A felszolitasnak tartalmazni kell, hogy amennyiben a tartozas rendezese a 8 napos hataridoben nem tortenik meg, ugy az a torles jogkovetkezmenyet vonja maga utan. A torlesi hatarozatnak - melyet az elnokseg az egyesulet penzugyi nyilvantartasa alapjan hoz meg - tartalmaznia kell a jogorvoslati lehetosegre vonatkozo tajekoztatast. Az elnokseg torlesi hatarozata ellen a tag a kezhezveteltol szamitott 15 napon beliil fellebbezest nyujthat be a kozgyiileshez. A fellebbezest a kozgyiileshez kell cimezni, de az elnoksegnel kell benyujtani. A fellebbezes beerkezeset kovetoen az elnokseg 30 napon beliil koteles intezkedni a kozgyules osszehivasa irant A tag torleset a kozgyules csak akkor mellozheti, ha az erintett tag postai feladovevennyel, beveteli penztarbizonylattal, banki igazolassal, vagy a penztaros altal kiallitott atveteli elismervennyel igazolja, hogy tagdijfizetesi kotelezettsegenek hataridoben eleget tett A tagsagi viszony a torlesi hatarozat meghozatala napjan sziinik meg. 10 Cim: 8200 Veszprem, Ady E. u. 7I/A Tel:

11 Balaton Aero Club CM - Kizarassal Ki kell zarni a rendes tagok sorabol azt a szemelyt, akit biincselekmeny elkoveteseert jogerosen vegrehatando szabadsagvesztesre iteltek. Ki kell zami mindazokat, akik az alapszabaly, a Sportegyesiilet SZMSZ, valamint rendelkezeseit nem tartjak meg (tagdijfizetes elmulasztasanak esetet kiveve, ami torlest von maga utan). Egyesiilettel szemben fennallo kotelezettsegeinek nem tesznek eleget, tovabba, akik az egyeslileti tagsagra az altal valtak erdemtelenne, hogy egyesiileti taghoz nem melto vagy etikatlan magatartast tanusitottak. A tag kizarasarol az elnokseg hataroz. Az elnokseg a kizarasi okrol valo tudomasszerzest koveto 60 napon beliil iilest tart, mely iilesre az erintett tagot irasban, tertivevenyes kuldemenyben meghivja, oly modon, hogy az erintett a meghivot legkesobb az iilest megelozo 8. napon kezhezvegye. Figyelmeztetni kell az erintettet arra, hogy tavolmaradasa az tiles megtartasat nem akadalyozza, tovabba, hogy amennyiben az ulesen nem jelenik meg, vagy vedekezeset nem terjeszti elo, ugy az elnokseg a hatarozatat a rendelkezesre allo iratok, adatok alapjan fogja meghozni. Amennyiben az erintett fentiek szerinti szabalyos ertesitese nem tortent meg, ugy az ulest nem lehet megtartani, uj iilest kell tartani 30 napon beliil, oly modon, hogy az erintett fentiek szerinti szabalyos ertesitese megtortenhessen. Ha az iiles megtarthato, az ulesen az elnok ismerteti az eljaras lefolytatasara alapot ado okot, annak bizonyitekait, majd szot ad az erintettnek. Ezt kovetoen az elnokseg hatarozatot hoz. A hatarozathozatal soran az erintett az ulesen nem vehet reszt. A hatarozatot az iiles megtartasa napjan meg kell hozni. A meghozott hatarozatot szoban is kozolni kell az erintettel, azzal, hogy az irasbeli kozles tertivevenyes levelben fog megtortenni, a jogorvoslati lehetoseggel az irasbeli kozlest kovetoen lehet elni. A hatarozatot ezt kovetoen 15 napon beliil irasba kell foglalni, es tertivevenyes levelben kell kozolni az erintettel. A hatarozatnak tartalmaznia kell, hogy a tagsagi viszony a kizaro hatarozat meghozatala napjan sziinik meg, tovabba tartalmazni kell a jogorvoslati lehetosegre vonatkozo tajekoztatast A kizarast kimondo hatarozat ellen a kezhezveteltol szamitott 15 napon beliil a kozgyiileshez fellebbezest lehet benyujtani. A fellebbezest a kozgyiileshez kell cimezni, de az elnoksegnel kell benyujtani. A fellebbezes beerkezese eseten az elnokseg 45 napon beliil intezkedik a kozgyiiles osszehivasarol. A kozgyules donteset az iratok alapjan hozza meg. - Tiszteletbeli tag tagsagi viszonya megsziinik: A tag halalaval Az Egyesiilet megszunesevel A tiszteletbeli tag reszerol torteno lemondassal A tiszteletbeli tagsagrol valo lemondast az elnoksegnek irasban kell bejelenteni. A tagsagi viszony a nyilatkozat kezhezveteletol sziinik meg. Kizarassal A tiszteletbeli tag kizarasara a rendes tag kizarasara vonatkozo szabalyok iranyadoak. A partolo tag tagsagi viszonya megsziinik: Termeszetes szemely partolo tag eseten: A tag halalaval Az egyesiilet megszunesevel A tag felmondasaval A termeszetes szemely partolo tag tagsaganak felmondasat az egyesulet elnoksegenek kell irasban igazolhato modon bejelenteni. A tagsagi viszony a nyilatkozat k zhezvetelet koveto honap utolso napjan sziinik meg. Kizarassal 11 Cim: 8200 Veszprem, Ady E. u. 7I/A Tel.:

12 Balaton Aero Club cliufe A partolo tag termeszetes szemely kizarasara a rendes tag kizarasara vonatkozo szabalyok iranyadoak. Jogi szemely partolo tag eseten: A jogi szemely jogutod nelkuli megszunesevel Az egyesiilet megszunesevel Felmondassal: a jogi szemely partolo tag tagsaganak felmondasara a termeszetes szemely partolo tag felmondasanak szabalyai az iranyadoak. Kizarassal: Ki kell zarni a jogi szemelyt a partolo tagok kozul, ha az Egyesiilettel szemben fennallo 6'nkent vallalt kotelezettseget nem teljesiti. A kizarasra a rendes tag kizarasara vonatkozo szabalyok iranyadoak. ELLENORZES A SZERVEZETEN BELUL A felugyelo bizottsag jogosult es koteles az alapszabalyban meghatarozottak szerint feladatait ellatni, a BAG gazdalkodasat es miikodeset ellenorizni. A BAG tisztsegviseloi kotelesek a hataskoriikbe tartozo ellenorzeseket elvegezni, az iranyitasuk ala tartozo szervezeteket es szemelyeket beszamoltatni, feladataik vegrehajtasarol, hataskoriik gyakorlasarol. Az ellenorzesek soran feltart hianyossagok potlasara, a mulasztot fel kell szolitani, a felszolitas eredmenytelensege eseten felelossegre vonast kell kezdemenyezni. Zaradek A jelen szabalyzatot a BAG kozgyiilese szamu hatarozataval elfogadta. Veszprem, Elnok 12 Cim; 8200 Veszprem, Ady E. u. 71/A Tel.:

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2008. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Sportegyesület jogállása Az Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület alakuló közgyűlése

Részletesebben

A Honvéd Sportrepülő Egyesület

A Honvéd Sportrepülő Egyesület A Honvéd Sportrepülő Egyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2005. I.ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Sportegyesület jogállása A Honvéd Sportrepülő Egyesület (továbbiakban: Sportegyesület) a sportról szóló

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA SZMSZ

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA SZMSZ Az Őcsényi Repülőklub Sportegyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA SZMSZ Az Őcsényi Repülőklub Sportegyesület (továbbiakban: Sportegyesület) a sportról szóló 2000. évi CXLV. törvény, az egyesülési

Részletesebben

Green Business Szövetség - Tagdíjrendszer

Green Business Szövetség - Tagdíjrendszer Green Business Szövetség - Tagdíjrendszer A Szövetség tagja lehet bárki, aki a Green Business Szövetség filozófiáját elfogadja és e gondolat a tevékenységében tükröződik. Tagjaink között szívesen látjuk

Részletesebben

MAGYAR CURLING SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

MAGYAR CURLING SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A MAGYAR CURLING SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2 0 1 7. Készült: Előterjesztve: Közgyűlés által elfogadva: Módosított forma elfogadva: Módosított forma elfogadva: Módosított forma elfogadva:

Részletesebben

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY ALAPSZABÁLY 1 1. Általános rendelkezések: A sportegyesület neve: Rábatamási Sportkör Székhelye: 9322 Rábatamási, Rákóczi u. 1. Színe: Sárga-fekete Működési területe: Győr-Moson-Sopron megye A sportegyesület

Részletesebben

V. FEJEZET A TÁRSASÁGI TAGSÁG, A TAGOK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI 1. SZAKASZ A TÁRSASÁGI TAGSÁG

V. FEJEZET A TÁRSASÁGI TAGSÁG, A TAGOK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI 1. SZAKASZ A TÁRSASÁGI TAGSÁG V. FEJEZET A TÁRSASÁGI TAGSÁG, A TAGOK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI A Társaság tagjai lehetnek: rendes tagok, tiszteletbeli tagok, pártoló tagok, ifjúsági tagok. 1. SZAKASZ A TÁRSASÁGI TAGSÁG 2. SZAKASZ A

Részletesebben

Magyar Repülőorvosi Vizsgálók Egyesülete

Magyar Repülőorvosi Vizsgálók Egyesülete Magyar Repülőorvosi Vizsgálók Egyesülete ALAPSZABÁLYA a 2006. december 12. napi módosításokkal egységes szerkezetben I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az egyesület neve: Magyar Repülőorvosi Vizsgálók Egyesülete

Részletesebben

TAGOZATI ALAPSZABÁLY. ÉVOSZ Mérnöki Vállalkozások Tagozata

TAGOZATI ALAPSZABÁLY. ÉVOSZ Mérnöki Vállalkozások Tagozata TAGOZATI ALAPSZABÁLY A Mérnöki Vállalkozások Tagozata, mint az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) társadalmi szervezet keretében megalakuló Tagozatot, az Alapítók az Alkotmány, a Polgári

Részletesebben

Alapszabályzat. 2008. március

Alapszabályzat. 2008. március Alapszabályzat 2008. március Alapszabályzat I. Általános rendelkezések 1. Az Egyesület neve: Kreatív Kenese Egyesület 2. Az Egyesület székhelye: 8174 Balatonkenese, Soós hegyi u. 2. 3. Az Egyesület levelezési

Részletesebben

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület ALAPSZABÁLYA Csobánka, 2012 március 23 2 I) Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Csobánkai Polgárőr Egyesület 2. Székhelye: 2014 Csobánka, Fő út 1. (Csobánka Község

Részletesebben

NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY

NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések A szervezet neve: Nyírségi Háziorvosok Egyesülete A szervezet székhelye: 4400 Nyíregyháza, Szent István út 59. A szervezet működési

Részletesebben

HAJÓIPARI VÁLLALKOZÓK EGYLETE

HAJÓIPARI VÁLLALKOZÓK EGYLETE HAJÓIPARI VÁLLALKOZÓK EGYLETE A L A P S Z A B Á L Y 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 Az egyesület neve, székhelye, működése 1.1.1 Az egyesület neve: Hajóipari Vállalkozók Egylete 1.1.2 Az egyesület székhelye:

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET

ALAPSZABÁLY. / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET ALAPSZABÁLY / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET 1. Az egyesület neve: Országos Humánmenedzsment Egyesület (a továbbiakban: Egyesület). 2. Az Egyesület országos

Részletesebben

TAGOZATI ALAPSZABÁLY

TAGOZATI ALAPSZABÁLY TAGOZATI ALAPSZABÁLY A Magasépítési Tagozat, mint az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) egyesületi formában működő civil szervezet keretében megalakuló Tagozatot, az Alapítók az Alkotmány,

Részletesebben

A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az alapítók ezen okirattal kinyilvánítják, hogy az 1989. évi II. törvény és a 2000. évi CXLV. törvény alapján, határozatlan időre jogi személynek minősülő

Részletesebben

Alapszabály. I. fejezet. Általános rendelkezések. 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány keretei között.

Alapszabály. I. fejezet. Általános rendelkezések. 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány keretei között. 1. oldal, összesen: 11 Alapszabály I. fejezet Általános rendelkezések 1./ Az Egyesület neve: 2./ Az Egyesület székhelye: 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány

Részletesebben

- 1 - 1. A Pelikán Sportegyesület, ( a továbbiakban egyesület) a Szolnokon ~evékenykedo

- 1 - 1. A Pelikán Sportegyesület, ( a továbbiakban egyesület) a Szolnokon ~evékenykedo A PELIKÁN SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA - 1-1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A Pelikán Sportegyesület, ( a továbbiakban egyesület) a Szolnokon ~evékenykedo természetes személyek által kialakított közösségeknek,

Részletesebben

A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA

A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA I. A társadalmi szervezet neve: 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖRE A társadalmi szervezet székhelye: Magyar Honvédség Baranya Megyei Hadkiegészítő

Részletesebben

TISZTA LAP. Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY. ( a módosítással egységes szerkezetben ) Általános rendelkezések.

TISZTA LAP. Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY. ( a módosítással egységes szerkezetben ) Általános rendelkezések. TISZTA LAP Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY ( a módosítással egységes szerkezetben ) I. Általános rendelkezések. 1. (1) Az Egyesület neve: Tiszta lap Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület

Részletesebben

Esztergomi Vitézek Rögbi, Atlétikai és Football Club Alapszabálya 2013

Esztergomi Vitézek Rögbi, Atlétikai és Football Club Alapszabálya 2013 Esztergomi Vitézek Rögbi, Atlétikai és Football Club Alapszabálya 2013 1/5 I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. (1) Az Esztergomi Vitézek Rögbi, Atlétikai és Football Club (a továbbiakban: sportegyesület) az

Részletesebben

MARCALI VÁROSI FUTBALL CLUB ALAPSZABÁLYA

MARCALI VÁROSI FUTBALL CLUB ALAPSZABÁLYA MARCALI VÁROSI FUTBALL CLUB ALAPSZABÁLYA Ezt az alapszabályt az alakuló taggyűlési jegyzőkönyvben írt alapító tagok az 1989. évi II. törvény alapján fogadták el. A tagok az alapszabályt az alulírt helyen

Részletesebben

MAGYAR EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2010.

MAGYAR EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2010. A MAGYAR EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2010. 2 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Szövetség jogállása 1. (1) A Magyar Ejtőernyős Szövetség (a továbbiakban: Szövetség) a Nemzetközi Légisport

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. I. fejezet Általános rendelkezések

ALAPSZABÁLY. I. fejezet Általános rendelkezések ALAPSZABÁLY I. fejezet Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Veszprémi Múzeumegylet 2. Az egyesület székhelye: 8200 Veszprém, Erzsébet sétány 1. 3. Az egyesület működési területe: Veszprém megye.

Részletesebben

A Szent Gellért Diákszövetség. - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA december 19.

A Szent Gellért Diákszövetség. - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA december 19. A Szent Gellért Diákszövetség - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA 1 2015. december 19. 1. Általános rendelkezések: 1.1. Az egyesület neve: Szent Gellért Diákszövetség 1.2. Az egyesület

Részletesebben

Az Egyesületbe felvételüket kérhetik mindazok a természetes és jogi személyek, akik ill. amelyek az Egyesület célkitűzéseit elfogadják.

Az Egyesületbe felvételüket kérhetik mindazok a természetes és jogi személyek, akik ill. amelyek az Egyesület célkitűzéseit elfogadják. MHE tagsági adatok frissítése Kérjük, az alábbi űrlapon frissítse tagsági adatait annak érdekében, hogy könnyebben el tudjuk érni Önt! Frissítem a tagsági adataim Az alapszabályunk III. fejezete: Az Egyesület

Részletesebben

A Lövő Ifjúsági Klub. Szervezeti és Működési Szabályzata. 2014. November 01-től érvényes

A Lövő Ifjúsági Klub. Szervezeti és Működési Szabályzata. 2014. November 01-től érvényes A Lövő Ifjúsági Klub Szervezeti és Működési Szabályzata 2014. November 01-től érvényes 1 A Lövő Ifjúsági Klub Szervezeti és Működési Szabályzata 1. I. Általános rész a.) Az Ifjúsági Klub, az Alapszabály

Részletesebben

KANIZSAI DARTS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. I. Fejezet. Általános rendelkezések. II. Fejezet. Az egyesület célja és tevékenysége

KANIZSAI DARTS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. I. Fejezet. Általános rendelkezések. II. Fejezet. Az egyesület célja és tevékenysége KANIZSAI DARTS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az egyesület alapító tagjai a 2006. JANUÁR 19.-én megtartott alakuló taggyűlésén a szabadidő kultúrált eltöltése, valamint a darts sport gyakorlása, fejlesztése és

Részletesebben

Magyar TáncSport Szakszövetség

Magyar TáncSport Szakszövetség 2 A Magyar TáncSport Szakszövetség SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK... 2 I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 4 1.. Az MTáSZ jogállása... 4 2.. Az MTáSZ alapadatai... 4 3.. Az

Részletesebben

I. A SPORTEGYESÜLET ALAPADATAI II. AZ EGYESÜLET CÉLJA III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA

I. A SPORTEGYESÜLET ALAPADATAI II. AZ EGYESÜLET CÉLJA III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA ALAPSZABÁLY I. A SPORTEGYESÜLET ALAPADATAI 1. Megnevezése: Veszprémi Utánpótlás Kosárlabda Egyesület Székhelye: 8200 Veszprém, Füredi utca 12. 2. Működési területe: működése kiterjed az ország egész területére.

Részletesebben

MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés)

MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés) MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés) I. fejezet Általános rendelkezések 1.) A társadalmi szervezet neve: MAGYAR

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Komárom Városi Sportegyesület 2922 Komárom, Stadion út 1. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Jóváhagyva: 2009. április 24. 1 A szervezeti és működési szabályzat összefoglalóan tartalmazza az egyesület szerveinek,

Részletesebben

Villamosipari Kereskedők és Gyártók Országos Szakmai Egyesülete SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. 2001. június 21.

Villamosipari Kereskedők és Gyártók Országos Szakmai Egyesülete SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. 2001. június 21. Villamosipari Kereskedők és Gyártók Országos Szakmai Egyesülete SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2001. június 21. 2 TARTALOMJEGYZÉK I./ Szervezeti felépítés 1./ Közgyűlés 2./ Elnökség 3./ Munkaszervezet:

Részletesebben

ALAPSZABÁLY (minta-tervezet, javasolt szövegezéssel) I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ALAPSZABÁLY (minta-tervezet, javasolt szövegezéssel) I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK ALAPSZABÁLY (minta-tervezet, javasolt szövegezéssel) I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 Az egyesület neve: 1.2. Az egyesület székhelye: 1.3. Az egyesület jogi személy, amely a nyilvántartásba vétellel jön

Részletesebben

Egyesületi alapszabály

Egyesületi alapszabály EASZ-01 - Egyesület adatai 1. Kötelező rendelkezések az általános rendelkezések körében 1.1. az egyesület neve Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület 1.2. az egyesület székhelye Irányítószám Község, város Közterület

Részletesebben

Bull & Mastiff Sportkutyás Klub Egyesület Alapszabálya (Dőlt betűs módosításokkal, egységes szerkezetben.)

Bull & Mastiff Sportkutyás Klub Egyesület Alapszabálya (Dőlt betűs módosításokkal, egységes szerkezetben.) Bull & Mastiff Sportkutyás Klub Egyesület Alapszabálya (Dőlt betűs módosításokkal, egységes szerkezetben.) Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény 12. (1) bekezdése szerint elhatározták

Részletesebben

OLCOTE HOCKEY CLUB. H 2337 Délegyháza Fácán utca 8. Honlap: www.olcotehc.hu ; Email: olcote@hockey.hu ; Tel.: +36-20-311-64-46

OLCOTE HOCKEY CLUB. H 2337 Délegyháza Fácán utca 8. Honlap: www.olcotehc.hu ; Email: olcote@hockey.hu ; Tel.: +36-20-311-64-46 OLCOTE HOCKEY CLUB H 2337 Délegyháza Fácán utca 8. Honlap: www.olcotehc.hu ; Email: olcote@hockey.hu ; Tel.: +36-20-311-64-46 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2011. október 31. 1 I. Általános rész 1.

Részletesebben

A ETYEKI FUTÓK EGYESÜLETÉNEK ALAPSZABÁLYA

A ETYEKI FUTÓK EGYESÜLETÉNEK ALAPSZABÁLYA A ETYEKI FUTÓK EGYESÜLETÉNEK ALAPSZABÁLYA 1. Az Egyesület neve: Etyeki Futók Egyesülete Az Egyesület jogi személy. 2. Az Egyesület székhelye: 2091 Etyek, Magyar utca 50. 3. Az Egyesület célja: Az Etyeken

Részletesebben

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Jóváhagyva: 2001. május 03.

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Jóváhagyva: 2001. május 03. Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Jóváhagyva: 2001. május 03. 1 A szervezeti és működési szabályzat összefoglalóan tartalmazza

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK.

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A SKY ESCORT HUNGARY AERO CLUB közgyűlése, az alapszabály 4.2.12. pontja alapján az előterjesztett, SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁT az alábbiakban állapítja meg: I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A szervezet

Részletesebben

A "p(mszem KÖZÖSSÉGI MOHEL Y" Egyesület ALAPSZABÁLYA

A p(mszem KÖZÖSSÉGI MOHEL Y Egyesület ALAPSZABÁLYA A "p(mszem KÖZÖSSÉGI MOHEL Y" Egyesület ALAPSZABÁLYA Amelyet a Polgári Törvényk6nyvröJ szóló többször módosftott 1959. évi IV.tv. 61-64. -ai, az Egyesülési Jogról szóló 1989. évi II. tv., valamint a 2007.óktóber

Részletesebben

AZ ILLYÉS GYULA SZAKKOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 1. Általános rendelkezések

AZ ILLYÉS GYULA SZAKKOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 1. Általános rendelkezések AZ ILLYÉS GYULA SZAKKOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar (továbbiakban: PTE IGYK) hatályos szabályzatai alapján az Illyés Gyula Szakkollégium (továbbiakban:

Részletesebben

Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje

Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje I. A Számvizsgáló Bizottság és tagjai 1. Az IPA Magyar Szekció (a továbbiakban: Magyar Szekció) Számvizsgáló Bizottsága (a továbbiakban: Bizottság)

Részletesebben

NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK SZÖVETSÉGE

NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK SZÖVETSÉGE NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK SZÖVETSÉGE HUNGARIAN EDUCATIONAL RESEARCH ASSOCIATION (HERA) * ALAPSZABÁLY BUDAPEST, 2010 EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény

Részletesebben

VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA

VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók létrehozták a Vagyonépítő Klubot. A Vagyonépítő Klub 2008. március 29 -i Klubgyűlése az alábbi alapszabályt fogadta el. I. A Klub adatai 1 A Klub neve:

Részletesebben

ÉRTEM Értelmes Tervezettség Mozgalom Egyesület. Alapszabály

ÉRTEM Értelmes Tervezettség Mozgalom Egyesület. Alapszabály ÉRTEM Értelmes Tervezettség Mozgalom Egyesület Alapszabály I. fejezet Általános rendelkezések 1.1. Az Egyesület neve: ÉRTEM Értelmes Tervezettség Mozgalom Egyesület. Rövid neve: Értem Egyesület 1.2. Az

Részletesebben

3. fejezet: Tisztséget és funkciót viselők feladatainak leírása

3. fejezet: Tisztséget és funkciót viselők feladatainak leírása 3. fejezet: Tisztséget és funkciót viselők feladatainak leírása A tisztséget és funkciót viselők abban az esetben tudják megfelelően ellátni a feladataikat, valamint a választás folyamán akkor tudnak felelősséggel

Részletesebben

Újpalota Sportegyesület. Alapszabály

Újpalota Sportegyesület. Alapszabály Újpalota Sportegyesület Alapszabály Az Újpalota Sportegyesület alakuló közgyűlése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény, illetőleg a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi

Részletesebben

Alapító okirat. 1. Az egyesület neve, székhelye:

Alapító okirat. 1. Az egyesület neve, székhelye: Alapító okirat 1. Az egyesület neve, székhelye: 1.1. Az egyesület neve: Villanypára Egyesület Az egyesület rövidített neve: VAPER 1.2. Székhelye: 6766 Dóc, Petőfi u. 9. 1.3. Az egyesület emblémája: 1.4

Részletesebben

ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE

ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE Nyt. szám: /2012 1. számú példány NYUGÁLLOMÁNYÚ LÉGVÉDELMI TÜZÉREK BAJTÁRSI EGYESÜLETE ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE NAGYOROSZI 2012. 1. BEVEZETŐ (1) A Nyugállományú Légvédelmi Tüzérek Bajtársi Egyesülete

Részletesebben

Általános Rendelkezések. Célok. Feladatok

Általános Rendelkezések. Célok. Feladatok Gyermek Kosárlabda Sportegyesület Szekszárd ALAPSZABÁLYA Általános Rendelkezések 1. Az Egyesület neve: Gyermek Kosárlabda Sportegyesület Szekszárd 2. Az egyesület rövidített neve: GY.K.S.E. Szekszárd 3.

Részletesebben

AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. Általános rendelkezések 1. A szervezet neve Etyeki Polgárőrség Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Egyesület. 2. A szervezet székhelye:

Részletesebben

Magyar Jogász Egylet Egyesületek

Magyar Jogász Egylet Egyesületek Magyar Jogász Egylet 2016.02.25. Egyesületek Alapszabály kötelező tartalmi elemei: Ptk. 3:5. A jogi személy létesítő okiratában a jogi személy létesítésére irányuló akarat kifejezésén túl meg kell határozni

Részletesebben

ISZKASZENTGYÖRGYI TERMÉSZET- ÉS KÖRNYEZETVÉDŐ EGYESÜLET ALAPSZABÁLY. I. Általános rendelkezések. II. Az egyesület célja, tevékenységei

ISZKASZENTGYÖRGYI TERMÉSZET- ÉS KÖRNYEZETVÉDŐ EGYESÜLET ALAPSZABÁLY. I. Általános rendelkezések. II. Az egyesület célja, tevékenységei ISZKASZENTGYÖRGYI TERMÉSZET- ÉS KÖRNYEZETVÉDŐ EGYESÜLET ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Iszkaszentgyörgyi Természet- és Környezetvédő Egyesület Az egyesület rövidített elnevezése:

Részletesebben

BARANYAI CAMPING CLUB ALAPSZABÁLYA

BARANYAI CAMPING CLUB ALAPSZABÁLYA A BARANYAI CAMPING CLUB ALAPSZABÁLYA 1 BARANYAI CAMPING CLUB ALAPSZABÁLYA I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.) A Club neve:.. Baranyai Camping Club ( a továbbiakban :.-Club ) 2.) A Club székhelye : Pécs,- 7621.Pécs,-Búza

Részletesebben

A Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület ALAPSZABÁLYA

A Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület ALAPSZABÁLYA A Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület ALAPSZABÁLYA 1. Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Bükkábrányi Bányász Hagyományokért Egyesület (a továbbiakban: egyesület). 2. Székhelye: 3422

Részletesebben

MAGYAR INGATLAN TANÁCS MAGYAR INGATLAN SZAKMAI SZERVEZETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLYA. Budapest, 2005. április 1.

MAGYAR INGATLAN TANÁCS MAGYAR INGATLAN SZAKMAI SZERVEZETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLYA. Budapest, 2005. április 1. MAGYAR INGATLAN TANÁCS MAGYAR INGATLAN SZAKMAI SZERVEZETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLYA Budapest, 2005. április 1. Alulírott Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvényben (a továbbiakban:

Részletesebben

FŰZFŐI IPARTELEP KLUB ALAPSZABÁLYA

FŰZFŐI IPARTELEP KLUB ALAPSZABÁLYA FŰZFŐI IPARTELEP KLUB ALAPSZABÁLYA 2 I. Általános rendelkezések (1) A Klub, Klub neve: Fűzfői Ipartelep Klub (a továbbiakban: Klub). (2) A Klub székhelye: Balatonfűzfő, Munkás tér 2. (3) A Klub önkormányzati

Részletesebben

Magyar Anatómus Társaság

Magyar Anatómus Társaság Magyar Anatómus Társaság alapszabálya. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. (1) A társaság a./ neve : Magyar Anatómus Társaság (MAT) b./ székhelye : Budapest c./ működési területe: Magyarország d./ pecsétje:

Részletesebben

3. környezetvédelmi tevékenység, az épített környezetünk ökologikusabbá tétele az Egyesület valamennyi tevékenységén keresztül,

3. környezetvédelmi tevékenység, az épített környezetünk ökologikusabbá tétele az Egyesület valamennyi tevékenységén keresztül, ALAPSZABÁLY I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK: 1. A szervezet megnevezése: a./ magyar: Magyar Szalmaépítők Egyesülete b./ nemzetközi: Hungarian Strawbuilders Association 2. A szervezet alapítási éve: 2009. 3.

Részletesebben

Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége ALAPSZABÁLYA

Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége ALAPSZABÁLYA Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének ALAPSZABÁLYA Az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény 1. -ban írt felhatalmazás alapján a 2001. év október 13. napján tartott alakuló közgyűlésen

Részletesebben

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának (a továbbiakban: SzMSz) 12. c) pontjában

Részletesebben

A MAFC SÚLYEMELŐ SZAKOSZTÁLYÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A MAFC SÚLYEMELŐ SZAKOSZTÁLYÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A MAFC SÚLYEMELŐ SZAKOSZTÁLYÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. Általános rendelkezések A MAFC sportegyesület a bázisát képező Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetemmel együttműködő tradicionális

Részletesebben

Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete

Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete MAGYAR ELEKTROTECHNIKAI EGYESÜLET 1075 Budapest, Madách Imre út 5. III. emelet Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Verzió: 1 Készítette: Készítette: Sebestény

Részletesebben

J A V A S L A T. az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására

J A V A S L A T. az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására J A V A S L A T az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására Ózd, 2015. október 29. Előterjesztő: Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft ügyvezetője Ózd Város

Részletesebben

MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 1 I. A Magyar Vámügyi Szövetség (továbbiakban: Szövetség) adatai Elnevezése: Magyar: Angol: Német: Francia: Magyar Vámügyi Szövetség Hungarian

Részletesebben

,,Salesianum Don Bosco Keresztény Szakkollégium Kollégiumi Hallgatói Önkormányzatának, Kollégiumi Tanácsának Szervezeti és Működési Szabályzata

,,Salesianum Don Bosco Keresztény Szakkollégium Kollégiumi Hallgatói Önkormányzatának, Kollégiumi Tanácsának Szervezeti és Működési Szabályzata ,,Salesianum Don Bosco Keresztény Szakkollégium Kollégiumi Hallgatói Önkormányzatának, Kollégiumi Tanácsának Szervezeti és Működési Szabályzata I. Általános rendelkezések 1. Az Önkormányzat neve:,,salesianum

Részletesebben

GYÖMRŐ 2000 KÖR KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

GYÖMRŐ 2000 KÖR KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA GYÖMRŐ 2000 KÖR KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA melyet a Gyömrő 2000 Kör tagjai a 2010. május 14. napján megtartott közgyűlésen az alábbiak szerint fogadtak el. 1. AZ EGYESÜLET ELNEVEZÉSE: Gyömrő 2000

Részletesebben

A Kerge Zerge Természetjáró és Kulturális Egyesület Alapszabálya

A Kerge Zerge Természetjáró és Kulturális Egyesület Alapszabálya A Kerge Zerge Természetjáró és Kulturális Egyesület Alapszabálya melyet az alulírott tagok az 1989. évi II. tv. 1.. szerint fogadtak el az alulírott helyen és időben.. 1. Az Egyesület adatai: (1) Az egyesület

Részletesebben

Magyar Kerékpársportok Szövetsége. Szervezeti és Működési Szabályzata

Magyar Kerékpársportok Szövetsége. Szervezeti és Működési Szabályzata Magyar Kerékpársportok Szövetsége Szervezeti és Működési Szabályzata 1 Magyar Kerékpársportok Szövetsége Szervezeti és Működési Szabályzata A Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnöksége (továbbiakban:

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. 4. A tagság keletkezése, a tagok jogai és kötelezettségei, a tagság megszűnése

ALAPSZABÁLY. 4. A tagság keletkezése, a tagok jogai és kötelezettségei, a tagság megszűnése ALAPSZABÁLY 1. Az egyesület neve Pozsonyi Piknik Egyesület 2. Az egyesület célja Az egyesület célja: 2.1. Az Egyesület célja a magyar kultúra megismerése és megismertetése, a hagyományok és az anyanyelv

Részletesebben

Duna Charta Egyesület. Alapszabálya

Duna Charta Egyesület. Alapszabálya A Duna Charta Egyesület Módosított és egységes szerkezetbe foglalt Alapszabálya A Duna Charta Egyesület (bírósági lajstromszáma: Pk.60830/2002) 2009. évi rendes Közgyűlésén 2009. január 21-én és a közhasznú

Részletesebben

A SOPRONI SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGÉNEK ALAPÍTÓ OKIRATA, BELSŐ FELÉPÍTÉSE ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A SOPRONI SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGÉNEK ALAPÍTÓ OKIRATA, BELSŐ FELÉPÍTÉSE ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A SOPRONI SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGÉNEK ALAPÍTÓ OKIRATA, BELSŐ FELÉPÍTÉSE ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 59. rendelkezése

Részletesebben

Alkalmazott Tudományért Kutatási és Fejlesztési Alapítvány Szervezeti és Működési Szabályzata

Alkalmazott Tudományért Kutatási és Fejlesztési Alapítvány Szervezeti és Működési Szabályzata 1 Alkalmazott Tudományért Kutatási és Fejlesztési Alapítvány Szervezeti és Működési Szabályzata Kelt: Budapest, 2006.november 16. 2 Az Alapítvány adatai: Az Alapítvány cégneve: Alkalmazott Tudományért

Részletesebben

Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány. Kuratórium Ügyrendje

Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány. Kuratórium Ügyrendje Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány Kuratórium Ügyrendje TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 2. A KURATÓRIUM ÖSSZETÉTELE... 3 3. A KURATÓRIUM TAGJAINAK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI... 3 4.

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 Vasi Rendőr Sportsegély- és Sportegyesület Elnöksége Szám:.../ 2007 VASI RENDŐR SPORTSEGÉLY ÉS SPORTEGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Szombathely 2007. május 30. 2 A Vasi Rendőr Sportsegély-

Részletesebben

Könnyűszerkezetes Házépítők Egyesülete Alapszabálya

Könnyűszerkezetes Házépítők Egyesülete Alapszabálya Könnyűszerkezetes Házépítők Egyesülete Alapszabálya Egységes szerkezetbe foglalva a Csongrád Megyei Bíróság Pk.60.107/2008/2. számú végzése alapján történt módosításokkal azzal, hogy a módosításra került

Részletesebben

Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Információbiztonsági Szakosztály EIVOK Szervezeti és Működési Szabályzat

Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Információbiztonsági Szakosztály EIVOK Szervezeti és Működési Szabályzat Szervezeti és Működési Szabályzat 1. Általános rendelkezések 1.1. Az : 1.1.1. a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (a továbbiakban HTE) szakosztályként működő szervezeti egysége; 1.1.2. a

Részletesebben

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE FEGYELMI SZABÁLYZATA Érvényes: 2011. január 2. Készítette: Monoki László FB. elnök Jóváhagyta: Bukta László elnök 1 1. Szabályzat célja és hatálya (1) A szabályzat

Részletesebben

SZIGETMONOSTOR ÍJÁSZ KÖR

SZIGETMONOSTOR ÍJÁSZ KÖR SZIGETMONOSTOR ÍJÁSZ KÖR Alapszabály - tervezet I. Általános rendelkezések A szakkör neve: SZIGETMONOSTORI ÍJÁSZ KÖR A szakkör rövidített neve: SZÍK A szakkör székhelye: Szigetmonostor Faluház 2015 Szigetmonostor,

Részletesebben

Tanítóképző Főiskola Sportklub (Budapest) Alapszabálya

Tanítóképző Főiskola Sportklub (Budapest) Alapszabálya Tanítóképző Főiskola Sportklub (Budapest) Alapszabálya 1. A Sportegyesület neve, székhelye 1. A Sportegyesület neve: Tanítóképző Főiskola Sportklub Budapest, rövidítve: BTFSK. 2. Székhelye: 1126 Budapest,

Részletesebben

1997. évi CLVI. törvény. a közhasznú szervezetekről1

1997. évi CLVI. törvény. a közhasznú szervezetekről1 1997. évi CLVI. törvény a közhasznú szervezetekről1 Az Országgyűlés a nem kormányzati és nem haszonelvű szervezetek hazai hagyományainak megőrzése, társadalmi szerepük növelése, közhasznú működésük és

Részletesebben

HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Hatályba lépés: 2013..

HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Hatályba lépés: 2013.. HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Hatályba lépés: 2013.. TARTALOMJEGYZÉK I. A HTE működése... 3 1. A HTE képviselete... 3 2. Titkárság... 3 3. Ügyvezető

Részletesebben

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2014. Jegyzőkönyv. Nyílt szavazás. Tartózkodás és nem szavazat nélkül egyhangúlag elfogadva.

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2014. Jegyzőkönyv. Nyílt szavazás. Tartózkodás és nem szavazat nélkül egyhangúlag elfogadva. Helye: Ökológiai Intézet, BFTE iroda. 3525 Miskolc, Kossuth u. 13. I. emelet Ideje: 2014.10.30., szerda 17.00 óra BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2014. Jegyzőkönyv Boronkai József: Köszöntöm az

Részletesebben

NK. TEKE SE SPORTEGYESÜLET

NK. TEKE SE SPORTEGYESÜLET - 1 - NK. TEKE SE SPORTEGYESÜLET A L A P S Z A B Á L Y A (módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szöveg) 2005. október 3. - 2-1. A sportegyesület neve: NK. TEKE SE ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések

Részletesebben

A 40-es Cirkáló Osztály Osztályszövetségének Szervezeti és Működési Szabályzata 1.. 2.. 3.. Az Osztályszövetség célja: 4.. Az Osztályszövetség tagja:

A 40-es Cirkáló Osztály Osztályszövetségének Szervezeti és Működési Szabályzata 1.. 2.. 3.. Az Osztályszövetség célja: 4.. Az Osztályszövetség tagja: A 40-es Cirkáló Osztály Osztályszövetségének Szervezeti és Működési Szabályzata 1.. Az Osztályszövetség arra törekszik, hogy a magyar 40-es hajóflotta önálló versenyosztályként az MVSZ-szel együttműködve,

Részletesebben

Hemokromatózisos Betegek Egyesülete Alapszabálya (módosításokkal egységes szerkezetben)

Hemokromatózisos Betegek Egyesülete Alapszabálya (módosításokkal egységes szerkezetben) Hemokromatózisos Betegek Egyesülete Alapszabálya (módosításokkal egységes szerkezetben) A Hemokromatózisos Betegek Egyesülete az Egyesület alapszabályát módosításokkal egységes szerkezetben foglalva a

Részletesebben

ALAPSZABÁLY ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ALAPSZABÁLY ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK ALAPSZABÁLY ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az Egyesület neve: Háros Rádióklub Egyesület Székhelye: 1222 Budapest, Háros u. 70 sz. Működése kiterjed az ország egész területére. Kiadásait tagdíjakból, valamint

Részletesebben

SZÜLŐI SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZÜLŐI SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola 8000 Székesfehérvár, Koppány u. 2/a. SZÜLŐI SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2010. NOVEMBER 1 Általános rendelkezések Az Iskola Szülői Szervezete

Részletesebben

Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY

Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY A 2000. január 29.-án megtartott alapító taggyűlésen és 2000. június 21-én tartott taggyűlésen elfogadott, egységes szerkezetbe foglalt

Részletesebben

A MAGYAR KÉZILABDA SZÖVETSÉG SZAKMAI- ÉS VERSENYBIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E

A MAGYAR KÉZILABDA SZÖVETSÉG SZAKMAI- ÉS VERSENYBIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E A MAGYAR KÉZILABDA SZÖVETSÉG SZAKMAI- ÉS VERSENYBIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E Elfogadta az MKSZ Szakmai- és Versenybizottsága 2012. május 31-én Jóváhagyta az MKSZ Elnöksége 2012. július 3-án 2 Az MKSZ

Részletesebben

SZENTGÁLI ERDŐBIRTOKOSSÁGI TÁRSULAT ALAPSZABÁLY MÓDOSÍTÁS TERVEZETÉT TERJESZTI ELŐ MÁJUS 12-RE ÖSSZEHÍVOTT KÖZGYŰLÉSÉSÉRE

SZENTGÁLI ERDŐBIRTOKOSSÁGI TÁRSULAT ALAPSZABÁLY MÓDOSÍTÁS TERVEZETÉT TERJESZTI ELŐ MÁJUS 12-RE ÖSSZEHÍVOTT KÖZGYŰLÉSÉSÉRE SZENTGÁLI ERDŐBIRTOKOSSÁGI TÁRSULAT ALAPSZABÁLY MÓDOSÍTÁS TERVEZETÉT TERJESZTI ELŐ A 2018. MÁJUS 12-RE ÖSSZEHÍVOTT KÖZGYŰLÉSÉSÉRE EBT. VEZETŐSÉGE 2018. ÁPRILIS 24. 1 1/1 A közgyűlés hatáskörébe tartozik:

Részletesebben

J A V A S L A T az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására

J A V A S L A T az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására J A V A S L A T az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására Előterjesztő: Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. ügyvezető-főszerkesztője Ózd, 2016. április 28. Ózd

Részletesebben

Mátraalmásért Egyesület Alapszabálya

Mátraalmásért Egyesület Alapszabálya Mátraalmásért Egyesület Alapszabálya I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az egyesület neve: Mátraalmásért Egyesület 2. Az egyesület székhelye: 3154 Szuha-Mátraalmás, Bem u. 1. 3. Az Egyesület önkormányzati elven

Részletesebben

AJKAI HŐERŐMŰ MUNKAVÁLLALÓINAK SZAKSZERVEZETI ALAPSZABÁLYA

AJKAI HŐERŐMŰ MUNKAVÁLLALÓINAK SZAKSZERVEZETI ALAPSZABÁLYA AJKAI HŐERŐMŰ MUNKAVÁLLALÓINAK SZAKSZERVEZETI ALAPSZABÁLYA 1999. május 27. Módosítva: 2004. november 19. 2009. november 30. 2017. március 07. egységes szerkezetbe foglalva 1 2 A L A P S Z A B Á L Y A társadalmi

Részletesebben

HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Hatályba lépés: május 21. Author. Author Deleted: október

HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Hatályba lépés: május 21. Author. Author Deleted: október HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Hatályba lépés: 2015. május 21. Deleted: 3 Deleted: október Deleted: 0 TARTALOMJEGYZÉK I. A HTE működése. 3 1. A HTE képviselete.

Részletesebben

Egyesület Alapszabálya

Egyesület Alapszabálya Egyesület Alapszabálya Harmadik számú módosítás A Ford Klub Magyarország Egyesület alakuló közgyűlésén alapszabályát a következőkben állapítja meg: ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az egyesület neve: Ford Klub

Részletesebben

Alapszabály. (Módosítva: június 22.)

Alapszabály. (Módosítva: június 22.) Alapszabály (Módosítva: 2007. június 22.) 1. Az egyesület neve: Okkal-Más-Okkal Ifjúsági Egyesület 2. Az egyesület székhelye: Hajdúnánás, Kazinczy u. 19. sz. 3. Az egyesület címe: 4080 Hajdúnánás, Köztársaság

Részletesebben

HONVÉD ZRÍNYI SPORTEGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

HONVÉD ZRÍNYI SPORTEGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 1 HONVÉD ZRÍNYI SPORTEGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2 A HONVÉD ZRÍNYI SPORTEGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A szabályzat célja a Honvéd Zrínyi Sportegyesület (a továbbiakban: Egyesület)

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2009. 1 1. Általános rendelkezések: A Szervezeti és Működési Szabályzat (továbbiakban: Szabályzat) rendelkezéseit a tervező-és

Részletesebben