A hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló évi CXII. törvény szerinti egyoldalú szerződésmódosítás alapjául szolgáló okok listája

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvény szerinti egyoldalú szerződésmódosítás alapjául szolgáló okok listája"

Átírás

1 A hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló évi CXII. törvény szerinti egyoldalú szerződésmódosítás alapjául szolgáló okok listája I. Egyoldalú szerződésmódosítás lakáshitelek esetén A Hitelező lakáshitelek esetén az alábbi okok bekövetkezése esetén jogosult a kölcsön ügyleti kamatát, kamattámogatott hitel esetén a kölcsön szerződéses kamatát egyoldalúan, az Adósok / Zálogkötelezettek számára kedvezőtlenül módosítani: 1. A Hitelező az alábbi okok bekövetkezése esetén jogosult a kölcsön ügyleti kamatát, kamattámogatott hitelek esetén a kölcsön szerződéses kamatát egyoldalúan, az Adósok / Zálogkötelezettek számára kedvezőtlenül módosítani: a) A jogi, szabályozói környezet megváltozása a Hitelező hitelviszonyokat szorosan és közvetlenül érintő tevékenységére, működési feltételeire vonatkozó, vagy ahhoz kapcsolódó jogszabályváltozás, jegybanki rendelkezés vagy a Hitelezőre kötelező egyéb szabályozók megváltozása; a Hitelező hitelviszonyokat szorosan és közvetlenül érintő tevékenységéhez kapcsolható közteher- (pl. adó-) változása, a kötelező tartalékolási szabályok változása; kötelező betétbiztosítás összegének, vagy díjának változása. b) A pénzpiaci feltételek, a makrogazdasági környezet módosulása A Hitelező forrásköltségeinek változása / pénzpiaci forrásszerzési lehetőségek változása, így különösen, de nem kizárólagosan: Magyarország hitelbesorolásának változása, az országkockázati felár változása (credit default swap), jegybanki alapkamat, a jegybanki repo- és betéti kamatlábak változása, a bankközi pénzpiaci kamatlábak/ hitelkamatok változása, a Magyar Állam vagy a Hitelező által kibocsátott kötvény és SWAP hozamgörbék egymáshoz képest történő elmozdulása, refinanszírozást biztosító, nyilvánosan kibocsátott értékpapír hozamának, illetve kibocsátója elismert külső hitelminősítő szervezet általi kockázati besorolásának változása vagy az ilyen besoroláshoz kapcsolódó költségek megváltozása, a Hitelező lekötött ügyfélbetéteinek kamatának változása. c) Az ügyfél kockázati megítélésének megváltozása Az ügyfél, illetve a hitelügylet más kockázati kategóriába történő átsorolása a Hitelező vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelő eszközminősítési szabályzata, vagy belső adósminősítési szabályzata alapján különös tekintettel az ügyfél pénzügyi helyzetében és fizetőképességi stabilitásában bekövetkező változásokra, ha azt az új kockázati kategóriába történő átsorolás az értékvesztés, és ezáltal az alkalmazott kockázati felár mértékének változtatását teszi indokolttá.

2 A Hitelező mindenkor hatályos vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelő eszközminősítési szabályzata, vagy a Hitelező belső adósminősítési szabályzata alapján azonos kockázati kategóriába tartozó hitelügyletek, illetve ügyfelek kockázatának változása, ha a kockázat megváltozása az adott kockázati kategóriában az értékvesztés, és ezáltal az alkalmazott kockázati felár mértékének változtatását teszi indokolttá. A nyújtott kölcsön vagy hitel fedezetéül szolgáló ingatlanfedezet értékében bekövetkezett legalább 10 %-os változás. 2. A Hitelező a fentiek mellett vis maior események hirtelen bekövetkező nagyfokú pénzés tőkepiaci zavarok bekövetkezése esetén jogosult átmenetileg, a zavarok fennállásáig egyoldalúan kamatot az Adósok / Zálogkötelezettek számára kedvezőtlenül módosítani. A hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló évi CLXII. törvény november 27-től hatályos 235: (1) bekezdés o) pontjában foglalt felhatalmazás alapján kiadott kormányrendelet hatályba lépését követően a Hitelező a kamat módosítása tekintetében a kormányrendeletben meghatározott esetekben, feltételekkel és módon jár el, amennyiben azt a jegybanki alapkamat, a refinanszírozási kamatlábak, a pénzpiaci indexek, a hitelező lekötött ügyfélbetétei kamatának változása, a szabályozói környezet, illetve a hitelkockázat kormányrendeletben meghatározott változása indokolja. A fentiekben megjelölt valamennyi ok változása önmagában nem feltétlenül eredményezi a fogyasztói kölcsönszerződés kamatának módosítását. A Hitelező bármikor dönthet úgy, hogy a fentiektől eltérően, az ügyfelek számára kedvezőbb kamatot alkalmaz. II. Egyoldalú szerződésmódosítás jelzálog-típusú hitelek esetén A Hitelező jelzálog-típusú hitelek esetén az alábbi okok bekövetkezése esetén jogosult a kölcsön ügyleti kamatát, a kölcsönhöz kapcsolódó díjakat, jutalékokat és költségeket egyoldalúan, az Adósok / Zálogkötelezettek számára kedvezőtlenül módosítani: 1. A Hitelező az alábbi okok bekövetkezése esetén jogosult a kölcsön ügyleti kamatát egyoldalúan, az Adósok / Zálogkötelezettek számára kedvezőtlenül módosítani: a) A jogi, szabályozói környezet megváltozása a Hitelező hitelviszonyokat szorosan és közvetlenül érintő tevékenységére, működési feltételeire vonatkozó, vagy ahhoz kapcsolódó jogszabályváltozás, jegybanki rendelkezés vagy a Hitelezőre kötelező egyéb szabályozók megváltozása; a Hitelező hitelviszonyokat szorosan és közvetlenül érintő tevékenységéhez kapcsolható közteher- (pl. adó-) változása, a kötelező tartalékolási szabályok változása; kötelező betétbiztosítás összegének, vagy díjának változása.

3 b) A pénzpiaci feltételek, a makrogazdasági környezet módosulása A Hitelező forrásköltségeinek változása / pénzpiaci forrásszerzési lehetőségek változása, így különösen, de nem kizárólagosan: Magyarország hitelbesorolásának változása, az országkockázati felár változása (credit default swap), jegybanki alapkamat, a jegybanki repo- és betéti kamatlábak változása, a bankközi pénzpiaci kamatlábak/ hitelkamatok változása, a Magyar Állam vagy a Hitelező által kibocsátott kötvény és SWAP hozamgörbék egymáshoz képest történő elmozdulása, refinanszírozást biztosító, nyilvánosan kibocsátott értékpapír hozamának, illetve kibocsátója elismert külső hitelminősítő szervezet általi kockázati besorolásának változása vagy az ilyen besoroláshoz kapcsolódó költségek megváltozása, a Hitelező lekötött ügyfélbetéteinek kamatának változása. c) Az ügyfél kockázati megítélésének megváltozása Az ügyfél, illetve a hitelügylet más kockázati kategóriába történő átsorolása a Hitelező vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelő eszközminősítési szabályzata, vagy belső adósminősítési szabályzata alapján különös tekintettel az ügyfél pénzügyi helyzetében és fizetőképességi stabilitásában bekövetkező változásokra, ha azt az új kockázati kategóriába történő átsorolás az értékvesztés, és ezáltal az alkalmazott kockázati felár mértékének változtatását teszi indokolttá. A Hitelező mindenkor hatályos vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelő eszközminősítési szabályzata, vagy a Hitelező belső adósminősítési szabályzata alapján azonos kockázati kategóriába tartozó hitelügyletek, illetve ügyfelek kockázatának változása, ha a kockázat megváltozása az adott kockázati kategóriában az értékvesztés, és ezáltal az alkalmazott kockázati felár mértékének változtatását teszi indokolttá. A nyújtott kölcsön vagy hitel fedezetéül szolgáló ingatlanfedezet értékében bekövetkezett legalább 10 %-os változás. 2. A Hitelező a Központi Statisztikai Hivatal által, a Központi Statisztikai Hivatal honlapján közzétett előző évi éves fogyasztói árindex (infláció) változása esetén jogosult a kölcsönhöz kapcsolódó díjak, jutalékok és költségek mértékét (kivéve a fix díjak, jutalékok és költségek, valamint a százalékos mértékű díjak minimum és maximum értékét * ) egyoldalúan, az Adósok / Zálogkötelezettek számára kedvezőtlenül módosítani. 3. A Hitelező a fentiek mellett vis maior események hirtelen bekövetkező nagyfokú pénzés tőkepiaci zavarok bekövetkezése esetén jogosult átmenetileg, a zavarok fennállásáig egyoldalúan kamatot, díjat, jutalékot, költséget az Adósok / Zálogkötelezettek számára kedvezőtlenül módosítani.

4 *A szerződés alapján felszámított fix díjak, jutalékok és költségek beleértve a százalékos mértékben meghatározott díjak, jutalékok és költségek fix összegű minimum és maximum értékét is a Központi Statisztikai Hivatal által, a Központi Statisztikai Hivatal honlapján közzétett előző évi éves fogyasztói árindex (infláció) alapján annak mértékével, évente, a megelőző év december 31-i értékhez képest automatikusan módosulnak a honlapon történt közzététel napját követő hónap 4. napjától. Az Adósok ezt követően a módosult díjat, jutalékot és költséget kötelesek megfizetni a Hitelező részére. A díjak, jutalékok és költségek éves fogyasztói árindex változásával járó megváltozása nem minősül egyoldalú szerződésmódosításnak. A módosult díjak, jutalékok és költségek értékét a Hitelező - legkésőbb a Központi Statisztikai Hivatal honlapján történő közzétételt követő hónap 4. napjáig - hirdetmény útján közli az Adósokkal. A fentiekben megjelölt valamennyi ok változása önmagában nem feltétlenül eredményezi a fogyasztói kölcsönszerződés kamat- díj- vagy költségelemének módosítását. A Hitelező bármikor dönthet úgy, hogy a fentiektől eltérően, az ügyfelek számára kedvezőbb kamatot, díjat, költséget, vagy jutalékot alkalmaz. III. Egyoldalú szerződésmódosítás egyéb, fogyasztóknak nyújtott hitelek esetén A Hitelező lakás- és jelzálog típusú hiteleken kívül egyéb, fogyasztóknak nyújtott hitelek esetén az alábbi okok bekövetkezése esetén jogosult a kölcsön ügyleti kamatát, a kölcsönhöz kapcsolódó díjakat, jutalékokat és költségeket egyoldalúan, az Adósok számára kedvezőtlenül módosítani: 1. A Hitelező az alábbi okok bekövetkezése esetén jogosult a kölcsön ügyleti kamatát egyoldalúan, az Adósok számára kedvezőtlenül módosítani: a) A jogi, szabályozói környezet megváltozása a Hitelező hitelviszonyokat szorosan és közvetlenül érintő tevékenységére, működési feltételeire vonatkozó, vagy ahhoz kapcsolódó jogszabályváltozás, jegybanki rendelkezés vagy a Hitelezőre kötelező egyéb szabályozók megváltozása; a Hitelező hitelviszonyokat szorosan és közvetlenül érintő tevékenységéhez kapcsolható közteher- (pl. adó-) változása, a kötelező tartalékolási szabályok változása; kötelező betétbiztosítás összegének, vagy díjának változása. b) A pénzpiaci feltételek, a makrogazdasági környezet módosulása A Hitelező forrásköltségeinek változása / pénzpiaci forrásszerzési lehetőségek változása, így különösen, de nem kizárólagosan: Magyarország hitelbesorolásának változása, az országkockázati felár változása (credit default swap), jegybanki alapkamat, a jegybanki repo- és betéti kamatlábak változása, a bankközi pénzpiaci kamatlábak/ hitelkamatok változása, a Magyar Állam vagy a Hitelező által kibocsátott kötvény és SWAP hozamgörbék egymáshoz képest történő elmozdulása,

5 refinanszírozást biztosító, nyilvánosan kibocsátott értékpapír hozamának, illetve kibocsátója elismert külső hitelminősítő szervezet általi kockázati besorolásának változása vagy az ilyen besoroláshoz kapcsolódó költségek megváltozása, a Hitelező lekötött ügyfélbetéteinek kamatának változása. c) Az ügyfél kockázati megítélésének megváltozása Az ügyfél, illetve a hitelügylet más kockázati kategóriába történő átsorolása a Hitelező vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelő eszközminősítési szabályzata, vagy belső adósminősítési szabályzata alapján különös tekintettel az ügyfél pénzügyi helyzetében és fizetőképességi stabilitásában bekövetkező változásokra, ha azt az új kockázati kategóriába történő átsorolás az értékvesztés, és ezáltal az alkalmazott kockázati felár mértékének változtatását teszi indokolttá. A Hitelező mindenkor hatályos vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelő eszközminősítési szabályzata, vagy a Hitelező belső adósminősítési szabályzata alapján azonos kockázati kategóriába tartozó hitelügyletek, illetve ügyfelek kockázatának változása, ha a kockázat megváltozása az adott kockázati kategóriában az értékvesztés, és ezáltal az alkalmazott kockázati felár mértékének változtatását teszi indokolttá. 2. A Hitelező a Központi Statisztikai Hivatal által, a Központi Statisztikai Hivatal honlapján közzétett előző évi éves fogyasztói árindex (infláció) változása esetén jogosult a kölcsönhöz kapcsolódó díjak, jutalékok és költségek mértékét (kivéve a fix díjak, jutalékok és költségek, valamint a százalékos mértékű díjak, jutalékok és költségek minimum és maximum értékét * ) egyoldalúan, az Adósok számára kedvezőtlenül módosítani. 3. A Hitelező a fentiek mellett vis maior események hirtelen bekövetkező nagyfokú pénzés tőkepiaci zavarok bekövetkezése esetén jogosult átmenetileg, a zavarok fennállásáig egyoldalúan kamatot, díjat, jutalékot, költséget az Adósok számára kedvezőtlenül módosítani. *A szerződés alapján felszámított fix díjak, jutalékok és költségek beleértve a százalékos mértékben meghatározott díjak, jutalékok és költségek fix összegű minimum és maximum értékét is a Központi Statisztikai Hivatal által, a Központi Statisztikai Hivatal honlapján közzétett előző évi éves fogyasztói árindex (infláció) alapján annak mértékével, évente, a megelőző év december 31-i értékhez képest automatikusan módosulnak a honlapon történt közzététel napját követő hónap 15. napjától, folyószámlahitel esetében a közzététel napját követő második hónap első napjától. Az Adósok ezt követően a módosult díjat, jutalékot és költséget kötelesek megfizetni a Hitelező részére. A díjak, jutalékok és költségek éves fogyasztói árindex változásával járó megváltozása nem minősül egyoldalú szerződésmódosításnak. A módosult díjak, jutalékok és költségek értékét a Hitelező - legkésőbb a Központi Statisztikai Hivatal honlapján történő közzétételt követő hónap 15. napjáig - hirdetmény útján közli az Adósokkal.

6 A fentiekben megjelölt valamennyi ok változása önmagában nem feltétlenül eredményezi a fogyasztói kölcsönszerződés kamat- díj- vagy költségelemének módosítását. A Hitelező bármikor dönthet úgy, hogy a fentiektől eltérően, az ügyfelek számára kedvezőbb kamatot, díjat, költséget, vagy jutalékot alkalmaz.

Kis-Rába menti Takarékszövetkezet Deviza Hitel Hitelhirdetmény Hatályos: tól

Kis-Rába menti Takarékszövetkezet Deviza Hitel Hitelhirdetmény Hatályos: tól Kis-Rába menti Takarékszövetkezet Deviza Hitel Hitelhirdetmény Hatályos: 2012.08.06.-tól Lakossági Deviza alapú Hitel hatályos kondíciói: Deviza alapú annuitásos ingatlanvásárlási hitel: /Nem forgalmazott

Részletesebben

Árazási Elvek a Lombard Lízing Csoport által lakossági ügyfelek részére nyújtott forint és deviza alapú lízing- és hiteltermékekre vonatkozóan

Árazási Elvek a Lombard Lízing Csoport által lakossági ügyfelek részére nyújtott forint és deviza alapú lízing- és hiteltermékekre vonatkozóan Árazási Elvek a Lombard Lízing Csoport által lakossági ügyfelek részére nyújtott forint és deviza alapú lízing- és hiteltermékekre vonatkozóan Jelen dokumentum tartalmazza mindazon árazási elveket, amelyet

Részletesebben

Általános Üzletszabályzat I. sz. melléklete: A kiszervezett tevékenységek köre és a kiszervezett tevékenységet végzők felsorolása

Általános Üzletszabályzat I. sz. melléklete: A kiszervezett tevékenységek köre és a kiszervezett tevékenységet végzők felsorolása Általános Üzletszabályzat I. sz. melléklete: A kiszervezett tevékenységek köre és a kiszervezett tevékenységet végzők felsorolása A Tksz-nél a kiszervezett tevékenységek és a kiszervezett tevékenységet

Részletesebben

Fővárosi Ítélőtábla 9.Pf.20.878/2015/7/I.

Fővárosi Ítélőtábla 9.Pf.20.878/2015/7/I. A Fővárosi Ítélőtábla a Réti Antal és Társai Ügyvédi Iroda (felperesi képviselő címe, ügyintéző: dr. Réti László ügyvéd) által képviselt Magyar Nemzeti Bank (1054 Budapest, Szabadság tér 8-9.) felperesnek

Részletesebben

Általános Üzletszabályzat I. sz. melléklete: A kiszervezett tevékenységek köre és a kiszervezett tevékenységet végzők felsorolása

Általános Üzletszabályzat I. sz. melléklete: A kiszervezett tevékenységek köre és a kiszervezett tevékenységet végzők felsorolása Általános Üzletszabályzat I. sz. melléklete: A kiszervezett tevékenységek köre és a kiszervezett tevékenységet végzők felsorolása A Tksz-nél a kiszervezett tevékenységek és a kiszervezett tevékenységet

Részletesebben

Árazási Szabályzat a fogyasztóknak nyújtott hitelek kamat, költség és díjainak módosításáról

Árazási Szabályzat a fogyasztóknak nyújtott hitelek kamat, költség és díjainak módosításáról Eger és Környéke Takarékszövetkezet Árazási Szabályzat a fogyasztóknak nyújtott hitelek kamat, költség és díjainak módosításáról A szabályzatot az Eszköz-Forrás Bizottság 2010. január 8. napján megtartott

Részletesebben

2. A kölcsönre vonatkozó kamatok, díjak, költségek Esedékesség. Kezelési költség: 2 % Folyósításkor. 2010.03.01. előtt kötött szerződésekre

2. A kölcsönre vonatkozó kamatok, díjak, költségek Esedékesség. Kezelési költség: 2 % Folyósításkor. 2010.03.01. előtt kötött szerződésekre 1. A kölcsön feltételei: Kondíciós lista és Terméktájékoztató SIGNAL életbiztosítással fedezett személyi kölcsönre vonatkozóan /magánszemélyek részére/ Nem forgalmazott termék Érvényes: 2014. október 1-jétől,

Részletesebben

KISKUN TAKARÉKSZÖVETKEZET GARANCIA ÜZLETSZABÁLYZATA

KISKUN TAKARÉKSZÖVETKEZET GARANCIA ÜZLETSZABÁLYZATA KISKUN TAKARÉKSZÖVETKEZET GARANCIA ÜZLETSZABÁLYZATA Szabályzat száma: S-08/2014. Döntést hozó testület: a Takarékszövetkezet Igazgatósága Igazgatósági határozat száma: 78/2014.(IX.02.) 2 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Kondíciós lista Magánszemélyek részére Folyószámlához kapcsolódó hitelkeretre vonatkozóan

Kondíciós lista Magánszemélyek részére Folyószámlához kapcsolódó hitelkeretre vonatkozóan Kondíciós lista Magánszemélyek részére Folyószámlához kapcsolódó hitelkeretre vonatkozóan 1. A hitelkeret feltételei: Érvényes: 2014. március 17-től, visszavonásig 1. Folyószámla nyitása 1 2. Jövedelem

Részletesebben

Kondíciós lista Devizakülföldi magánszemélyek részére Fizetési számlához kapcsolódó hitelkeretre vonatkozóan

Kondíciós lista Devizakülföldi magánszemélyek részére Fizetési számlához kapcsolódó hitelkeretre vonatkozóan Kondíciós lista Devizakülföldi magánszemélyek részére Fizetési számlához kapcsolódó hitelkeretre vonatkozóan 1. A hitelkeret feltételei: Érvényes: 2014. október 1-jétől, visszavonásig 1. Fizetési számla

Részletesebben

1.2. pontba a korábbi 1.3. pont Elállás és felmondás pont áthelyezésre került, tartalma nem változott

1.2. pontba a korábbi 1.3. pont Elállás és felmondás pont áthelyezésre került, tartalma nem változott HIRDETMÉNY A FOGYASZTÓK RÉSZÉRE SZÓLÓ INGATLANFEDEZETTEL NEM BIZTOSÍTOTT HITEL- ÉS KÖLCSÖNSZERZŐDÉSEKRE VONATKOZÓ VONATKOZÓ KÜLÖNÖS ÜZLETSZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSÁRÓL A CIB Bank Zrt. (1027 Budapest, Medve u.

Részletesebben

Kondíciós lista és Terméktájékoztató Betét vagy állampapír fedezete mellett nyújtott kölcsönre vonatkozóan /magánszemélyek részére/

Kondíciós lista és Terméktájékoztató Betét vagy állampapír fedezete mellett nyújtott kölcsönre vonatkozóan /magánszemélyek részére/ Kondíciós lista és Terméktájékoztató Betét vagy állampapír fedezete mellett nyújtott kölcsönre vonatkozóan /magánszemélyek részére/ A KDB Bank Európa Zrt. a betét fedezete mellett nyújtott kölcsönkérelmek

Részletesebben

Árazási Elvek a Tiszafüred és Vidéke Takarékszövetkezet fogyasztóknak nyújtott hiteltermékeinél

Árazási Elvek a Tiszafüred és Vidéke Takarékszövetkezet fogyasztóknak nyújtott hiteltermékeinél Árazási Elvek a Tiszafüred és Vidéke Takarékszövetkezet fogyasztóknak nyújtott hiteltermékeinél Hatályos: 2012. április.1.-től Jelen dokumentum tartalmazza mindazon árazási elveket, amelyet a Takarékszövetkezet

Részletesebben

Fővárosi Ítélőtábla 14.Gf.40.157/2015/5/II.

Fővárosi Ítélőtábla 14.Gf.40.157/2015/5/II. Fővárosi Ítélőtábla 14.Gf.40.157/2015/5/II. A Fővárosi Ítélőtábla dr.... jogtanácsos által képviselt FHB Kereskedelmi Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság (1082 Budapest, Üllői út 48.) felperesnek a

Részletesebben

ÉRVÉNYES KAMATOK. - egyéb építési bankhitel /felújít/ 2.- 13.- 15.06-18.06 2012.03.31.-ig folyósított hitelekre érvényes

ÉRVÉNYES KAMATOK. - egyéb építési bankhitel /felújít/ 2.- 13.- 15.06-18.06 2012.03.31.-ig folyósított hitelekre érvényes Nyírbélteki Takarékszövetkezet 4372.Nyírbéltek,Kossuth u.16. ÉRVÉNYES KAMATOK Eng.szám:36/1990.05.14. egysz.kez.költs. kamat Hiteldíj mutató Új folyósításu hitelek kamata: % / év % /év várható % 2005.

Részletesebben

HUF EUR, USD: 3 Esedékesség: a futamidőnek megfelelő BUBOR 4 + 3% / 5% 5

HUF EUR, USD: 3 Esedékesség: a futamidőnek megfelelő BUBOR 4 + 3% / 5% 5 Kondíciós lista és Terméktájékoztató Betét vagy állampapír fedezete mellett nyújtott, fizetési számlához kapcsolódó hitelkeretre vonatkozóan /magánszemélyek részére/ A KDB Bank Európa Zrt. a betét fedezete

Részletesebben

007/2014. sz. Árazási Szabályzat a fogyasztóknak nyújtott hitelek kamat, költség és díjainak meghatározásáról és módosításáról

007/2014. sz. Árazási Szabályzat a fogyasztóknak nyújtott hitelek kamat, költség és díjainak meghatározásáról és módosításáról Eger és Környéke Takarékszövetkezet 007/2014. sz. Árazási Szabályzat a fogyasztóknak nyújtott hitelek kamat, költség és díjainak meghatározásáról és módosításáról A szabályzatot az Eszköz-Forrás Bizottság

Részletesebben

Tájékoztató az Üzletszabályzat és szerződési feltételek 2015. február 01. napjától hatályos változásairól

Tájékoztató az Üzletszabályzat és szerződési feltételek 2015. február 01. napjától hatályos változásairól Tájékoztató az Üzletszabályzat és szerződési feltételek 2015. február 01. napjától hatályos változásairól A fogyasztónak nyújtott hitelről szóló 2009. évi CLXII. törvény és egyes kapcsolódó törvények módosításáról

Részletesebben

ÁRAZÁSI ELVEK ÉS SZABÁLYOK

ÁRAZÁSI ELVEK ÉS SZABÁLYOK Nyírbélteki Körzeti Takarékszövetkezet Nyírbéltek ÁRAZÁSI ELVEK ÉS SZABÁLYOK Készítette: Szmutkó Illés Ezt a szabályzatot a Nyírbélteki Körzeti Takarékszövetkezet Igazgatósága 5/14.számú határozatával

Részletesebben

Fővárosi Ítélőtábla 14.Gf.40.140/2015/5/II.

Fővárosi Ítélőtábla 14.Gf.40.140/2015/5/II. Fővárosi Ítélőtábla 14.Gf.40.140/2015/5/II. A Fővárosi Ítélőtábla dr.... jogtanácsos által képviselt FHB Jelzálogbank Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (1082 Budapest, Üllői út 48.) felperesnek a Rátky

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Gyámhatósági számla

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Gyámhatósági számla ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Gyámhatósági számla I. Általános rész A szerződő felek megállapodnak, hogy a Takarékszövetkezet a számlatulajdonos részére Gyámhatósági számlát nyit. A Gyámhatósági számlára

Részletesebben

3. Egyoldalú Szerződésmódosítás természetes személy fogyasztóval kötött Szerződés esetén. 4. Oklista.

3. Egyoldalú Szerződésmódosítás természetes személy fogyasztóval kötött Szerződés esetén. 4. Oklista. HIRDETMÉNY A Raiffeisen Property Lízing Zrt. (Finanszírozó) által kötött finanszírozási szerződésekre vonatkozó általános szerződési feltételek (ILÁSZF) módosulásáról (Hatályos: 2010. február 4.-től) I.

Részletesebben

Gyámhatósági számla Általános Szerződési Feltételei

Gyámhatósági számla Általános Szerződési Feltételei Főnix Takarékszövetkezet 4025 Debrecen, Petőfi tér 6. Tel: (52)531-557 Fax: (52)535-921 Cégjegyzék sz.: 09-02-000063 Hajdú-Bihar megyei Cégbíróság PSZÁF engedély: EN-I-466/2011. (2011.04.19) Gyámhatósági

Részletesebben

PANNON TAKARÉK BANK ZRT. gyámhatósági számlák vezetéséhez

PANNON TAKARÉK BANK ZRT. gyámhatósági számlák vezetéséhez PANNON TAKARÉK BANK ZRT. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK a jogelőd Bakonyvidéke Takarékszövetkezetnél megnyitott gyámhatósági számlák vezetéséhez - a Bank általi egyoldalú módosításokkal egységes szerkezetben

Részletesebben

I. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK...3 II. FOGALMAK...3 III. DOLOGI FEDEZET NÉLKÜL NYÚJTOTT HŰSÉG SZEMÉLYI KÖLCSÖN (KORÁBBI ELNEVEZÉSE: POSTA SZEMÉLYI

I. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK...3 II. FOGALMAK...3 III. DOLOGI FEDEZET NÉLKÜL NYÚJTOTT HŰSÉG SZEMÉLYI KÖLCSÖN (KORÁBBI ELNEVEZÉSE: POSTA SZEMÉLYI HŰSÉG FOGYASZTÁSI HITELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEII (korábbi elnevezés: POSTA FOGYASZTÁSI HITELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI) Hatályos: 2014. április 2.. I. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK...3 II. FOGALMAK...3

Részletesebben

HIRDETMÉNY. felhívja Tisztelt Ügyfelei figyelmét, hogy az Üzletszabályzatai és az Általános Szerződési Feltételei az alábbiak szerint módosulnak.

HIRDETMÉNY. felhívja Tisztelt Ügyfelei figyelmét, hogy az Üzletszabályzatai és az Általános Szerződési Feltételei az alábbiak szerint módosulnak. HIRDETMÉNY Az UniCredit Leasing ImmoTruck Zrt. felhívja Tisztelt Ügyfelei figyelmét, hogy az Üzletszabályzatai és az Általános Szerződési Feltételei az alábbiak szerint módosulnak. **** I. Az UniCredit

Részletesebben

Kondíciós lista és Terméktájékoztató. Magánszemélyek részére gépjármű zárt végű pénzügyi lízingre vonatkozóan

Kondíciós lista és Terméktájékoztató. Magánszemélyek részére gépjármű zárt végű pénzügyi lízingre vonatkozóan Kondíciós lista és Terméktájékoztató Magánszemélyek részére gépjármű zárt végű pénzügyi lízingre vonatkozóan A KDB Bank Európa Zrt. a gépjármű zárt végű pénzügyi lízing kérelmek befogadását illetve folyósítását

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Hatályos: július 31.-től

HIRDETMÉNY. Hatályos: július 31.-től HIRDETMÉNY A Raiffeisen Property Lízing Zrt. (Finanszírozó) által kötött finanszírozási szerződésekre vonatkozó általános szerződési feltételek (ILÁSZF) módosulásáról Hatályos: 2009. július 31.-től I.

Részletesebben

ÜZLETSZABÁLYZAT. Az OTP Bank megbízásából postahelyeken forgalmazott Lakossági takarékbetétekről. Hatályos: 2014. január 1-től

ÜZLETSZABÁLYZAT. Az OTP Bank megbízásából postahelyeken forgalmazott Lakossági takarékbetétekről. Hatályos: 2014. január 1-től ÜZLETSZABÁLYZAT Az OTP Bank megbízásából postahelyeken forgalmazott Lakossági takarékbetétekről Hatályos: 2014. január 1-től A változások a szövegben dőlten szedve olvashatók! I. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK

Részletesebben

LAKOSSÁGI HITEL KONDÍCIÓS LISTA

LAKOSSÁGI HITEL KONDÍCIÓS LISTA LAKOSSÁGI HITEL KONDÍCIÓS LISTA Meghirdetve: 2013. április 08. Hatályos: 2013. április 08. I. A HITELSZÖVETKEZET ÁLTAL ALKALMAZOTT REFERENCIAKAMATOK MEGNEVEZÉS ÉRVÉNYES KAMATMÉRTÉK Jegybanki alapkamat

Részletesebben

H I R D E T M É N Y Hatályos 2014. október 1-től

H I R D E T M É N Y Hatályos 2014. október 1-től H I R D E T M É N Y Hatályos 2014. október 1-től a szabad felhasználású és az új és használt lakás vásárlására nyújtott annuitásos devizahitel konstrukciók kondícióiról A Magyar Takarékszövetkezeti Bank

Részletesebben

HIRDETMÉNY A HETA ASSET RESOLUTION MAGYARORSZÁG ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG KÖLCSÖNÜGYLETEKRE VONATKOZÓ ÜZLETSZABÁLYZATÁNAK VÁLTOZÁSÁRÓL

HIRDETMÉNY A HETA ASSET RESOLUTION MAGYARORSZÁG ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG KÖLCSÖNÜGYLETEKRE VONATKOZÓ ÜZLETSZABÁLYZATÁNAK VÁLTOZÁSÁRÓL HIRDETMÉNY A HETA ASSET RESOLUTION MAGYARORSZÁG ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG KÖLCSÖNÜGYLETEKRE VONATKOZÓ ÜZLETSZABÁLYZATÁNAK VÁLTOZÁSÁRÓL A HETA Asset Resolution Magyarország Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Részletesebben

PANNON TAKARÉK BANK ZRT. szolgáltatáshoz

PANNON TAKARÉK BANK ZRT. szolgáltatáshoz PANNON TAKARÉK BANK ZRT. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK a jogelőd Lébény-Kunsziget Takarékszövetkezetnél szerződött NetB@nk szolgáltatáshoz - kétoldalú és a Bank általi egyoldalú módosítással egységes

Részletesebben

Takarékszelvény betétszerződés

Takarékszelvény betétszerződés ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Takarékszelvény betétszerződés - a Bank általi egyoldalú módosítással egységes szerkezetben - Hatályba lépés időpontja: 2019.01.15. Alkalmazandó: A Pannon Takarék Bank Zrt.-nél

Részletesebben

Gyámhatósági számla Általános Szerződési Feltételei

Gyámhatósági számla Általános Szerződési Feltételei Gyámhatósági számla Általános Szerződési Feltételei I. Általános rész 1. A Pannon Takarék Bank Zrt. (székhely: 2900 Komárom, Igmándi út 45. cégjegyzékszám: 11-10-01669; adószám:23069523-2-44; statisztika

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI SZABÁLYOK fogyasztónak minősülő természetes személy ügyfelekkel kötendő szerződéshez Hatálybalépés napja: 2010. 06. 11.

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI SZABÁLYOK fogyasztónak minősülő természetes személy ügyfelekkel kötendő szerződéshez Hatálybalépés napja: 2010. 06. 11. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI SZABÁLYOK fogyasztónak minősülő természetes személy ügyfelekkel kötendő szerződéshez Hatálybalépés napja: 2010. 06. 11. A jelen ÁSZF magában foglalja a Hitelintézet és az Ügyfél között

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek Fogyasztó ( Lakossági ) ügyfelek részére deviza hitel/kölcsön ügyletek esetében

Általános Szerződési Feltételek Fogyasztó ( Lakossági ) ügyfelek részére deviza hitel/kölcsön ügyletek esetében Cenzúraszám:.....sz. szerződés 1. számú függeléke Általános Szerződési Feltételek Fogyasztó ( Lakossági ) ügyfelek részére deviza hitel/kölcsön ügyletek esetében A fenti Cenzúraszámú hitelügyletre vonatkozó

Részletesebben

Gyámhatósági számla Általános Szerződési Feltételei

Gyámhatósági számla Általános Szerződési Feltételei Gyámhatósági számla Általános Szerződési Feltételei I. Általános rész 1. A szerződő felek megállapodnak, hogy a Takarékszövetkezet a számlatulajdonos részére Gyámhatósági számlát nyit. A Gyámhatósági számlára

Részletesebben

Kondíciós lista és Terméktájékoztató

Kondíciós lista és Terméktájékoztató Kondíciós lista és Terméktájékoztató Lakossági hitelkiváltási célú Biztonsági Öv jelzálogkölcsönre vonatkozóan /magánszemélyek részére/ Forgalomból kivont termék A termék 2011. december 1-től nem forgalmazott.

Részletesebben

Általános üzletszabályzat mellékletei III. rész. 20. sz. melléklet

Általános üzletszabályzat mellékletei III. rész. 20. sz. melléklet Általános üzletszabályzat mellékletei III. rész 20. sz. melléklet 20/a. számú melléklet Hiteliktatószám: K Ö L C S Ö N S Z E R Z Ő D É S Beruházási hitelhez amely egyrészről a Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezet

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Érvényes: 2015. február 1-től A változások a szövegben dőlten szedve olvashatók! Tartalomjegyzék

HIRDETMÉNY. Érvényes: 2015. február 1-től A változások a szövegben dőlten szedve olvashatók! Tartalomjegyzék HIRDETMÉNY Az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank által 2004. július 1-től 2015. január 31-ig nyújtott, a 2014. évi LXXVII tv. alapján módosult kölcsönök ai Érvényes: 2015. február 1-től A változások a szövegben

Részletesebben

Általános Szerződési Szabályok Fogyasztóknak nyújtott lakáscélú forint hitel/kölcsön ügyletek esetében

Általános Szerződési Szabályok Fogyasztóknak nyújtott lakáscélú forint hitel/kölcsön ügyletek esetében Hiteliktatószám:.....sz. szerződés 1. számú függeléke Általános Szerződési Szabályok Fogyasztóknak nyújtott lakáscélú forint hitel/kölcsön ügyletek esetében A fenti hiteliktatószámú hitelügyletre vonatkozó

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA. Lakossági Hitelek kondíciói

KONDÍCIÓS LISTA. Lakossági Hitelek kondíciói KONDÍCIÓS LISTA Lakossági Hitelek kondíciói A/3/2017 Érvényben: 2017. március 1.-től H i t e l e k Éves kamat % Kezelési ktg. % THM% Fogyasztási jellegű hitelek: Takarék Személyi Kölcsön 5/2017. sz. Hirdetmény

Részletesebben

Kondíciós lista és Terméktájékoztató

Kondíciós lista és Terméktájékoztató Kondíciós lista és Terméktájékoztató Lakossági lakáscélú és szabadfelhasználású jelzálogkölcsönre vonatkozóan /magánszemélyek részére/ Nem forgalmazott termék! A kondíciós lista a 2011.július 15-2013.

Részletesebben

A...sz. kölcsönszerződés 1. sz. melléklete

A...sz. kölcsönszerződés 1. sz. melléklete A....sz. kölcsönszerződés 1. sz. melléklete ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK fogyasztónak minősülő természetes személy ügyfelekkel kötendő szerződéshez Hatálybalépés napja: 2010. június 11. A jelen ÁSZF

Részletesebben

PANNON TAKARÉK BANK ZRT. Gyámhatósági számlák vezetéséhez

PANNON TAKARÉK BANK ZRT. Gyámhatósági számlák vezetéséhez PANNON TAKARÉK BANK ZRT. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK a jogelőd Környe-Bokod Takarékszövetkezetnél megnyitott Gyámhatósági számlák vezetéséhez - kétoldalú módosítással egységes szerkezetben - Kiadás

Részletesebben

hiteliktatószám Lakossági pénzforgalmi számla hitelkeret szerződés

hiteliktatószám Lakossági pénzforgalmi számla hitelkeret szerződés hiteliktatószám Lakossági pénzforgalmi számla hitelkeret szerződés mely létrejött a egyrészről PARTISCUM XI Takarékszövetkezet székhelye: 6720 Szeged, Horváth M. u. 1/B. cégbírósági nyilvántartás: Szegedi

Részletesebben

A GRÁNIT BANK ZRT. ÜZLETSZABÁLYZATA. Szabályzat száma: JOG-001/2010. Jóváhagyó határozat száma: 3/2014. (2014.08.13.) számú Igazgatósági Határozat

A GRÁNIT BANK ZRT. ÜZLETSZABÁLYZATA. Szabályzat száma: JOG-001/2010. Jóváhagyó határozat száma: 3/2014. (2014.08.13.) számú Igazgatósági Határozat A GRÁNIT BANK ZRT. ÜZLETSZABÁLYZATA Szabályzat száma: JOG-001/2010. Jóváhagyó határozat száma: 3/2014. (2014.08.13.) számú Igazgatósági Határozat Hatályos 2014. október 14. Hatályos: 2014. 10.14. ÁLTALÁNOS

Részletesebben

2010. évi törvény. A hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvény módosítása

2010. évi törvény. A hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvény módosítása Országgyűlés Hivatala iroi áfr5 ^ám.i 1.7 ]- Lrk~ett : 2010 `OK i 2 6. 2010. évi törvény egyes pénzügyi tárgyú törvényeknek a nehéz helyzetbe került lakáscélú hitel t felvevőfogyasztók megsegítése érdekében

Részletesebben

A... sz. kölcsönszerződés 2. sz. melléklete

A... sz. kölcsönszerződés 2. sz. melléklete A... sz. kölcsönszerződés 2. sz. melléklete ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK fogyasztónak minősülő természetes személy ügyfelekkel kötendő kölcsönszerződéshez Hatálybalépés napja: 2014. március 15. A jelen

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK fogyasztónak minősülő természetes személy ügyfelekkel kötendő szerződéshez Hatálybalépés napja:.

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK fogyasztónak minősülő természetes személy ügyfelekkel kötendő szerződéshez Hatálybalépés napja:. Hatályos:2010.06.11. 7500 Nagyatád, Kossuth Lajos u. 16. Telefon: (+36-82) 553-820 Fax: (+36-82) 553-821 E-mail: info@somogytakarek.hu www.somogytakarek.hu Cégjegyzékszám:14-02-000320 Adószám: 10115521-2-14

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA. Lakossági Hitelek kondíciói

KONDÍCIÓS LISTA. Lakossági Hitelek kondíciói KONDÍCIÓS LISTA Lakossági Hitelek kondíciói A/6/2016 Érvényben: 2016. július 1.-től H i t e l e k Éves kamat % Kezelési ktg. % THM% Fogyasztási jellegű hitelek: Takarék Személyi Kölcsön 30/2016. sz. Hirdetmény

Részletesebben

HIRDETMÉNY A HETA ASSET RESOLUTION MAGYARORSZÁG ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

HIRDETMÉNY A HETA ASSET RESOLUTION MAGYARORSZÁG ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG HIRDETMÉNY A HETA ASSET RESOLUTION MAGYARORSZÁG ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG PÉNZÜGYI LÍZING ÜGYLETEKRE VONATKOZÓ ÜZLETSZABÁLYZATÁNAK VÁLTOZÁSÁRÓL A HETA Asset Resolution Magyarország Zártkörűen

Részletesebben

Hatálybalépés napja: 2012. április 1.

Hatálybalépés napja: 2012. április 1. 1. számú függelék ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK fogyasztónak minősülő természetes személy ügyfelekkel kötendő szerződéshez (Személyi Kölcsön, Szabad Felhasználású Jelzáloghitel, és a Számlahitel) Hatálybalépés

Részletesebben

Általános szerződési szabályok

Általános szerződési szabályok Hitelszám:.. sz. szerződés 1. számú függeléke Általános szerződési szabályok A szerződő felek megállapodnak, hogy a fenti hitel számú hitelügyletre vonatkozó szerződésük az alábbiakban meghatározott feltételekkel

Részletesebben

FOLYÓSZÁMLAHITEL SZERZŐDÉS

FOLYÓSZÁMLAHITEL SZERZŐDÉS FOLYÓSZÁMLAHITEL SZERZŐDÉS Jelen hitelkeretszerződés (a továbbiakban: Szerződés) a CIB Bank Zrt. (székhely/levelezési címe: 1027 Budapest, Medve u. 4-14.; nyilvántartja a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága;

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK fogyasztónak minősülő természetes személy ügyfelekkel kötendő szerződéshez

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK fogyasztónak minősülő természetes személy ügyfelekkel kötendő szerződéshez ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK fogyasztónak minősülő természetes személy ügyfelekkel kötendő szerződéshez A jelen ÁSZF magában foglalja a Takarékszövetkezet és az Ügyfél között -án/én létrejött számú

Részletesebben

Hatálybalépés napja:. 2010. augusztus 02.

Hatálybalépés napja:. 2010. augusztus 02. A..sz. kölcsönszerződés 1. sz,. függeléke ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK fogyasztónak minősülő természetes személy ügyfelekkel kötendő szerződéshez (Classic és Classic Prémium Személyi Kölcsön, Takarék

Részletesebben

Takarékszelvény betétszerződés

Takarékszelvény betétszerződés ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Takarékszelvény betétszerződés Hatályba lépés időpontja: 2019.05.01. Alkalmazandó: A Takarékbank Zrt.-nél 2019. május 1. napjától megkötött Takarékszelvény betétszerződések

Részletesebben

Hirdetmény. Hatályos: november 1-től. Közzététel napja: október 28.

Hirdetmény. Hatályos: november 1-től. Közzététel napja: október 28. Hirdetmény A Sopron Bank Zrt. által a 341/2011. (XII. 29.) és a 16/2016. (II. 10.) Kormányrendeletek alapján kamattámogatással nyújtott lakossági jelzáloghitelek kondícióiról 1 Hatályos: 2016. november

Részletesebben

Lakossági folyószámlán elhelyezett betét (állományban lévő termékek)

Lakossági folyószámlán elhelyezett betét (állományban lévő termékek) Lakossági folyószámlán elhelyezett betét (állományban lévő termékek) Fizetési számla lekötött betét Összeg 1 hónapra lekötött évi % (1hó0407) EBKM 3 hónapra lekötött évi % (3hó0407) EBKM 10.000 2.000.000

Részletesebben

Hirdetmény. Érvényes 2015.04.01-től

Hirdetmény. Érvényes 2015.04.01-től Hirdetmény Az otthonteremtési kamattámogatásával nyújtott lakáscélú kölcsönök kondícióiról valamint A fiatalok, valamint többgyermekes családok kamattámogatott lakáscélú kölcsöneinek kondícióiról és A

Részletesebben

21/2016. számú Hirdetmény Fogyasztási hitelekről ( előtt nyújtott hitelek) Hatályos: től

21/2016. számú Hirdetmény Fogyasztási hitelekről ( előtt nyújtott hitelek) Hatályos: től 21/2016. számú Hirdetmény Fogyasztási hitelekről (2015.11.15-előtt nyújtott hitelek) Hatályos: 2016.04.01-től I.A) Fogyasztási célú hitelek (2015.07.15-től) Az éves ügyleti kamat 1 (%) referenciakamatból

Részletesebben

Tartós Befektetési Számla ( TBSZ ) Általános Szerződési Feltételek

Tartós Befektetési Számla ( TBSZ ) Általános Szerződési Feltételek Tartós Befektetési Számla ( TBSZ ) Általános Szerződési Feltételek ATartós befektetési szerződés az Ügyfél és a Takarékszövetkezet között létrejött megállapodás, mely arra vonatkozik, hogy az ilyen szerződéssel

Részletesebben

INGATLANFEDEZET NÉLKÜLI HITELEK. I. Biztosíték nélküli hitelek. II. Egyéb hitelek III. THM és egyéb rendelkezések

INGATLANFEDEZET NÉLKÜLI HITELEK. I. Biztosíték nélküli hitelek. II. Egyéb hitelek III. THM és egyéb rendelkezések INGATLANFEDEZET NÉLKÜLI HITELEK I. Biztosíték nélküli hitelek II. Egyéb hitelek III. THM és egyéb rendelkezések I.1. UniCredit Folyószámlahitel I. Biztosíték nélküli hitelek Akció 1 : Akciós kezelési költség

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek. Takarék számlabetét

Általános Szerződési Feltételek. Takarék számlabetét Általános Szerződési Feltételek I. Bevezetés Takarék számlabetét A Takarék számlabetét a Ptk. 6:390. -a szerinti betétszerződés alapján megnyitott betétszámla. Jelen melléklet a Takarék számlabetéttel

Részletesebben

Hirdetmény. Érvényes 2015.04.01-től

Hirdetmény. Érvényes 2015.04.01-től Hirdetmény Az otthonteremtési kamattámogatásával nyújtott lakáscélú kölcsönök kondícióiról valamint A fiatalok, valamint többgyermekes családok kamattámogatott lakáscélú kölcsöneinek kondícióiról és A

Részletesebben

LAKOSSÁGI HITEL KONDÍCIÓS LISTA

LAKOSSÁGI HITEL KONDÍCIÓS LISTA LAKOSSÁGI HITEL KONDÍCIÓS LISTA (változások pirossal kiemelve) Meghirdetve: 2013. december 31. Hatályos: 2014. január 01. I. A HITELSZÖVETKEZET ÁLTAL ALKALMAZOTT REFERENCIAKAMATOK MEGNEVEZÉS ÉRVÉNYES KAMATMÉRTÉK

Részletesebben

Hirdetmény. Hatályos: december 1-től. Közzététel napja: november 30.

Hirdetmény. Hatályos: december 1-től. Közzététel napja: november 30. Hirdetmény A Sopron Bank Zrt. által a 341/2011. (XII. 29.) és a 16/2016. (II. 10.) Kormányrendeletek alapján kamattámogatással nyújtott lakossági jelzáloghitelek kondícióiról 1 Hatályos: 2017. december

Részletesebben

74/2015. számú Hirdetmény Fogyasztási hitelekről ( előtt nyújtott hitelek)

74/2015. számú Hirdetmény Fogyasztási hitelekről ( előtt nyújtott hitelek) 74/205. számú Hirdetmény Fogyasztási hitelekről (205..5-előtt nyújtott hitelek) I.A) Fogyasztási célú hitelek (205.07.5-től) Az éves ügyleti kamat (%) referenciakamatból és kamatfelárból áll. A referencia

Részletesebben

HIRDETMÉNY AZ OTP BANK ÉS OTP JELZÁLOGBANK ÁLTAL NYÚJTOTT OTP LAKÁSHITEL, OTP DEVIZA LAKÁSHITEL FELFÜGGESZTETT TERMÉKEINEK

HIRDETMÉNY AZ OTP BANK ÉS OTP JELZÁLOGBANK ÁLTAL NYÚJTOTT OTP LAKÁSHITEL, OTP DEVIZA LAKÁSHITEL FELFÜGGESZTETT TERMÉKEINEK HIRDETMÉNY AZ OTP BANK ÉS OTP JELZÁLOGBANK ÁLTAL NYÚJTOTT OTP LAKÁSHITEL, OTP DEVIZA LAKÁSHITEL FELFÜGGESZTETT TERMÉKEINEK KAMAT, DÍJ, JUTALÉK ÉS KÖLTSÉG TÉTELEI Érvényes: 2010. május 1-től A változások

Részletesebben

A CIB Bank Zrt. INGATLANFEDEZETTEL NEM BIZTOSÍTOTT HITEL- ÉS KÖLCSÖNSZERZŐDÉSEKRE VONATKOZÓ KÜLÖNÖS ÜZLETSZABÁLYZATA FOGYASZTÓK RÉSZÉRE

A CIB Bank Zrt. INGATLANFEDEZETTEL NEM BIZTOSÍTOTT HITEL- ÉS KÖLCSÖNSZERZŐDÉSEKRE VONATKOZÓ KÜLÖNÖS ÜZLETSZABÁLYZATA FOGYASZTÓK RÉSZÉRE A CIB Bank Zrt. INGATLANFEDEZETTEL NEM BIZTOSÍTOTT HITEL- ÉS KÖLCSÖNSZERZŐDÉSEKRE VONATKOZÓ KÜLÖNÖS ÜZLETSZABÁLYZATA FOGYASZTÓK RÉSZÉRE HATÁLYOS: 2016. DECEMBER 9. NAPJÁTÓL 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. A ingatlan

Részletesebben

Hatálybalépés napja: április 1.

Hatálybalépés napja: április 1. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK fogyasztónak minősülő természetes személy ügyfelekkel kötendő szerződéshez (TakarékPont Személyi Kölcsön, TakarékOKOS, Takarék Classic Szabad Felhasználású Jelzáloghitel,

Részletesebben

31/2015. számú Hirdetmény Fogyasztási hitelekről Érvényes: 2015.06.18-tól

31/2015. számú Hirdetmény Fogyasztási hitelekről Érvényes: 2015.06.18-tól 31/2015. számú Hirdetmény Fogyasztási hitelekről Érvényes: 2015.06.18-tól I. Fogyasztási célú hitelek (2015.02.01.) Az éves ügyleti kamat* (%) referenciakamatból és kamatfelárból áll. A referencia kamat

Részletesebben

Hatálybalépés napja: 2014. március 15.

Hatálybalépés napja: 2014. március 15. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK fogyasztónak minősülő természetes személy ügyfelekkel kötendő szerződéshez (Személyi Kölcsön, Szabad Felhasználású Jelzáloghitel, és a Számlahitel) Hatálybalépés napja:

Részletesebben

1 / 8

1 / 8 ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK fogyasztónak minősülő természetes személy ügyfelekkel kötendő szerződéshez (TakarékPont Személyi Kölcsön, TakarékOKOS, Takarék Classic Szabad Felhasználású Jelzáloghitel,

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF) fogyasztónak minősülő természetes személy ügyfelekkel kötendő forint hitel/kölcsön szerződéshez

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF) fogyasztónak minősülő természetes személy ügyfelekkel kötendő forint hitel/kölcsön szerződéshez a.sz. kölcsönszerződés 1.sz. függeléke ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF) fogyasztónak minősülő természetes személy ügyfelekkel kötendő forint hitel/kölcsön szerződéshez A jelen ÁSZF magában foglalja

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A TERMÉSZETES SZEMÉLYEK RÉSZÉRE NYÚJTOTT DEVIZAKÖLCSÖNÖKKEL KAPCSOLATOS GYŰJTŐSZÁMLAHITELEKHEZ

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A TERMÉSZETES SZEMÉLYEK RÉSZÉRE NYÚJTOTT DEVIZAKÖLCSÖNÖKKEL KAPCSOLATOS GYŰJTŐSZÁMLAHITELEKHEZ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A TERMÉSZETES SZEMÉLYEK RÉSZÉRE NYÚJTOTT DEVIZAKÖLCSÖNÖKKEL KAPCSOLATOS GYŰJTŐSZÁMLAHITELEKHEZ A FÓKUSZ Takarékszövetkezet (székhelye: 6133 Jászszentlászló, Alkotmány u.

Részletesebben

A CIB Bank Zrt. INGATLANFEDEZETTEL NEM BIZTOSÍTOTT HITEL- ÉS KÖLCSÖNSZERZŐDÉSEKRE VONATKOZÓ KÜLÖNÖS ÜZLETSZABÁLYZATA FOGYASZTÓK RÉSZÉRE

A CIB Bank Zrt. INGATLANFEDEZETTEL NEM BIZTOSÍTOTT HITEL- ÉS KÖLCSÖNSZERZŐDÉSEKRE VONATKOZÓ KÜLÖNÖS ÜZLETSZABÁLYZATA FOGYASZTÓK RÉSZÉRE A CIB Bank Zrt. INGATLANFEDEZETTEL NEM BIZTOSÍTOTT HITEL- ÉS KÖLCSÖNSZERZŐDÉSEKRE VONATKOZÓ KÜLÖNÖS ÜZLETSZABÁLYZATA FOGYASZTÓK RÉSZÉRE HATÁLYOS: 2015. FEBRUÁR 1-TŐL 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. A ingatlan fedezet

Részletesebben

HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE SZÓLÓ INGATLANFEDEZETTEL BIZTOSÍTOTT HITEL- ÉS KÖLCSÖNSZERZŐDÉSEKRE VONATKOZÓ KÜLÖNÖS ÜZLETSZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSÁRÓL

HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE SZÓLÓ INGATLANFEDEZETTEL BIZTOSÍTOTT HITEL- ÉS KÖLCSÖNSZERZŐDÉSEKRE VONATKOZÓ KÜLÖNÖS ÜZLETSZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSÁRÓL HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK RÉSZÉRE SZÓLÓ INGATLANFEDEZETTEL BIZTOSÍTOTT HITEL- ÉS KÖLCSÖNSZERZŐDÉSEKRE VONATKOZÓ KÜLÖNÖS ÜZLETSZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. A CIB Bank Zrt. (1027 Budapest, Medve u. 4-14.; cégjegyzékszám:

Részletesebben

HIRDETMÉNY. I. A módosítással érintett kondíciós listák

HIRDETMÉNY. I. A módosítással érintett kondíciós listák HIRDETMÉNY INGATLAN FEDEZETTEL NEM BIZTOSÍTOTT HITEL-, ÉS KÖLCSÖNSZERZŐDÉSEKRE VONATKOZÓ KONDÍCIÓS LISTÁK VÁLTOZÁSÁRÓL I. A módosítással érintett kondíciós listák A CIB Bank Zrt. (1027 Budapest, Medve

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Jelen hirdetmény hatályon kívül helyezi a 2014.09.30-2014.12.31. között hatályos hirdetményt. Hatályba helyezés időpontja: 2015.01.01.

HIRDETMÉNY. Jelen hirdetmény hatályon kívül helyezi a 2014.09.30-2014.12.31. között hatályos hirdetményt. Hatályba helyezés időpontja: 2015.01.01. HIRDETMÉNY Jelen hirdetmény hatályon kívül helyezi a 2014.09.30-2014.12.31. között hatályos hirdetményt. Hatályba helyezés időpontja: 2015.01.01. LAKOSSÁGI ÜGYFÉLKÖR Hitel típusa Referencia kamat + Kamatfelár

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK fogyasztónak minősülő természetes személy ügyfelekkel kötendő szerződéshez Hatálybalépés napja: 2013. január 22.

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK fogyasztónak minősülő természetes személy ügyfelekkel kötendő szerződéshez Hatálybalépés napja: 2013. január 22. .sz. kölcsönszerződés 1. sz. függeléke ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK fogyasztónak minősülő természetes személy ügyfelekkel kötendő szerződéshez Hatálybalépés napja: 2013. január 22. A jelen ÁSZF magában

Részletesebben

UCB INGATLANHITEL Zártkörűen Működő Részvénytársaság H I R D E T M É NY

UCB INGATLANHITEL Zártkörűen Működő Részvénytársaság H I R D E T M É NY UCB INGATLANHITEL Zártkörűen Működő Részvénytársaság H I R D E T M É NY Hatályba lép: 2013. november 21. 1 Az UCB INGATLANHITEL Zártkörűen Működő Részvénytársaság Ü z l e t sz a b á ly z a t a Hatályba

Részletesebben

INGATLANFEDEZET NÉLKÜLI HITELEK. I. Biztosíték nélküli hitelek II. Egyéb hitelek III. THM és egyéb rendelkezések

INGATLANFEDEZET NÉLKÜLI HITELEK. I. Biztosíték nélküli hitelek II. Egyéb hitelek III. THM és egyéb rendelkezések INGATLANFEDEZET NÉLKÜLI HITELEK I. Biztosíték nélküli hitelek II. Egyéb hitelek III. THM és egyéb rendelkezések I. Biztosíték nélküli hitelek I.1. UniCredit Folyószámlahitel Akció 1 : A 2008. március 10.

Részletesebben

Hatálybalépés napja: 2014. március 17.

Hatálybalépés napja: 2014. március 17. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK fogyasztónak minősülő természetes személy ügyfelekkel kötendő szerződéshez (TakarékPont Személyi Kölcsön, Takarék Classic Szabad Felhasználású Jelzáloghitel, és a Takarék

Részletesebben

FHB Bank Zrt. TÁJÉKOZTATÁS AZ FHB EXTRA FOLYÓSZÁMLAHITEL SZERZŐDÉS MEGKÖTÉSÉT MEGELŐZŐEN

FHB Bank Zrt. TÁJÉKOZTATÁS AZ FHB EXTRA FOLYÓSZÁMLAHITEL SZERZŐDÉS MEGKÖTÉSÉT MEGELŐZŐEN FHB Bank Zrt. TÁJÉKOZTATÁS AZ FHB EXTRA FOLYÓSZÁMLAHITEL SZERZŐDÉS MEGKÖTÉSÉT MEGELŐZŐEN a fogyasztónak nyújtott hitelről szóló 2009. évi CLXII. törvénynek megfelelően Tudomásul veszem, hogy a jelen -

Részletesebben

INGATLANFEDEZET NÉLKÜLI HITELEK

INGATLANFEDEZET NÉLKÜLI HITELEK INGATLANFEDEZET NÉLKÜLI HITELEK I. Biztosíték nélküli hitelek II. Önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás fedezete mellett nyújtott hitelek III. Egyéb hitelek IV. THM és egyéb rendelkezések I. Biztosíték

Részletesebben

1/5. OTP Bank Nyrt. Üzletszabályzat Kiemelt Privát Banki Üzletág

1/5. OTP Bank Nyrt. Üzletszabályzat Kiemelt Privát Banki Üzletág OTP Bank Nyrt. Üzletszabályzat Kiemelt Privát Banki Üzletág Hatályos: 2014. március 15.-től a 2014. március 15-én vagy azt követően kötött szerződésekre és 2014. április 15-től a 2014. március 15. előtt

Részletesebben

KÖLCSÖNSZERZŐDÉS Felhasználási célhoz nem kötött lombard hitelekhez

KÖLCSÖNSZERZŐDÉS Felhasználási célhoz nem kötött lombard hitelekhez Dunaföldvár és Vidéke Takarékszövetkezet Kölcsönszerződés száma: KÖLCSÖNSZERZŐDÉS Felhasználási célhoz nem kötött lombard hitelekhez Mely létrejött egyrészről Az adós természetes személy 1 Név: Születéskori

Részletesebben

A hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló törvény szerinti egyoldalú szerződésmódosítás alapjául szolgáló okok listája

A hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló törvény szerinti egyoldalú szerződésmódosítás alapjául szolgáló okok listája A hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló törvény szerinti egyoldalú szerződésmódosítás alapjául szolgáló okok listája I. Ingatlanfedezetű lakás- és jelzálog-típusú hitelek 1. 2004. május

Részletesebben

Hatálybalépés napja: március 15.

Hatálybalépés napja: március 15. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK fogyasztónak minősülő természetes személy ügyfelekkel kötendő szerződéshez (TakarékPont Személyi Kölcsön, Takarék Classic Szabad Felhasználású Jelzáloghitel, és a Takarék

Részletesebben

Hatálybalépés napja: március 15.

Hatálybalépés napja: március 15. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK fogyasztónak minősülő természetes személy ügyfelekkel kötendő szerződéshez (TakarékPont Személyi Kölcsön, Takarék Classic Szabad Felhasználású Jelzáloghitel, és a Takarék

Részletesebben

http://startnap.com/lehmann

http://startnap.com/lehmann Az alábbi című oldalon látható, velem készített interjuban elhangzott véleményemet, állásfoglalásomat látom igazolva az ide másolt szegedi bírósági itéletekben írtak alapján. http://startnap.com/lehmann

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. Mértéke. Kamattámogatás 6,0000% 0,3660% 6,3660% Állami kiegészítő kamattámogatásos lakóingatlan korszerűsítési kölcsön esetén

H I R D E T M É N Y. Mértéke. Kamattámogatás 6,0000% 0,3660% 6,3660% Állami kiegészítő kamattámogatásos lakóingatlan korszerűsítési kölcsön esetén H I R D E T M É N Y MAGÁNSZEMÉLYEK RÉSZÉRE NYÚJTHATÓ FORINT ALAPÚ LAKÁSCÉLÚ KAMATTÁMOGATÁSOS KÖLCSÖN KAMAT, DÍJ-, és KÖLTSÉGTÉTELEIRŐL Érvényes 2014. június 01-től KAMATTÁMOGATOTT HITEL 134/2009. (VI.23)

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK fogyasztónak minősülő természetes személy ügyfelekkel kötendő szerződéshez Hatálybalépés napja: november 26.

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK fogyasztónak minősülő természetes személy ügyfelekkel kötendő szerződéshez Hatálybalépés napja: november 26. Az Igazgatóság által elfogadott, 51/2011.08.01. számú Általános Üzletszabályzat 9.sz. melléklete A...sz. kölcsönszerződés 1. sz. függeléke ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK fogyasztónak minősülő természetes

Részletesebben

HIRDETMÉNY egyes, ingatlanon alapított jelzálogjoggal biztosított, deviza alapú, 1 éves kamatperiódusú lakossági kölcsönök kamatának emeléséről

HIRDETMÉNY egyes, ingatlanon alapított jelzálogjoggal biztosított, deviza alapú, 1 éves kamatperiódusú lakossági kölcsönök kamatának emeléséről HIRDETMÉNY egyes, ingatlanon alapított jelzálogjoggal biztosított, deviza alapú, 1 éves kamatperiódusú lakossági kölcsönök kamatának emeléséről A CIB Bank Zrt. (1027 Budapest, Medve u. 4-14.; cégjegyzékszám.:

Részletesebben

Általános Szerződési Szabályok Önkormányzatoknak nyújtott forint hitel/kölcsön ügyletek esetében

Általános Szerződési Szabályok Önkormányzatoknak nyújtott forint hitel/kölcsön ügyletek esetében F/ÖNK. melléklet Hiteliktatószám:...sz. szerződés 1. számú függeléke Általános Szerződési Szabályok Önkormányzatoknak nyújtott forint hitel/kölcsön ügyletek esetében A fenti hiteliktatószámú hitelügyletre

Részletesebben

INGATLANFEDEZET NÉLKÜLI HITELEK. I. Biztosíték nélküli hitelek. II. Egyéb hitelek III. THM és egyéb rendelkezések

INGATLANFEDEZET NÉLKÜLI HITELEK. I. Biztosíték nélküli hitelek. II. Egyéb hitelek III. THM és egyéb rendelkezések INGATLANFEDEZET NÉLKÜLI HITELEK I. Biztosíték nélküli hitelek II. Egyéb hitelek III. THM és egyéb rendelkezések I. Biztosíték nélküli hitelek I.1. UniCredit Folyószámlahitel Akció 1 : A 2008. március 10.

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. Allianz Személyi kölcsön termékhez kapcsolódó költségek, díjak, jutalékok és kamatmértékek

H I R D E T M É N Y. Allianz Személyi kölcsön termékhez kapcsolódó költségek, díjak, jutalékok és kamatmértékek H I R D E T M É N Y Allianz Személyi termékhez kapcsolódó költségek, díjak, jutalékok és kamatmértékek Hatályos: 2014. július 01. napjától Közzététel napja: 2014. június 30. FHB Bank Zrt. Fix Személyi

Részletesebben