SpineGym. útmutató a biztonságos használathoz

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SpineGym. útmutató a biztonságos használathoz"

Átírás

1 SpineGym útmutató a biztonságos használathoz

2 SpineGym tartalomjegyzék tartalomjegyzék 2 előszó 3 fontos tudnivalók 4 összeszerelés 5 edzésprogram 6 bevezetés 7 hátgyakorlatok a hát hajlítása 8 a hát felső részének edzése 9 a hát fordítása 10 hasgyakorlatok a haránt hasizmok edzése 11 az egyenes hasizmok edzése 12 a ferde hasizmok edzése 13 ötletek a további edzéshez 14

3 Köszönjük, hogy megvásárolta a SpineGym edzőgépet. A SpineGym egy bizonyítottan hatásos eszköz a test középső részének erősítéséhez és egészségének megtartásához, emellett különösen hatékony a tartóizmok aktiválásában. A következő oldalakon található edzési utasításokat figyelmesen olvassa el. További edzésgyakorlatokat és egyéb információkat honlapunkon talál: Kívánjuk, hogy eredményes pillanatokat éljen át a SpinGym-mel. Üdvözlettel, Creaforce oy + Morva Porta Kft Ha valamilyen oknál fogva nem felel meg Önnek a SpineGym, lépjen kapcsolatba a készülék forgalmazójával vagy a Creaforce Oy-val. Ha az Ön testmagasságából adódóan a vállpárnák a SpineGym használata közben a válla fölött (vagy különösen magas emberek esetén a váll alatt) maradnak, rövidebb csöveket vagy további párnázást vásárolhat. Creaforce Oy Askolinintie Koskenkylän saha (Loviisa) Importör Telefon: morvaporta@gmail.com

4 SpineGym fontos tudnivalók a SpineGym használatához Bár a rendeltetésszerű használat során a SpineGym egy igen biztonságos edzőeszköz, csakúgy, mint bármilyen más edzőgép esetén, a SpineGym-mel való edzőgyakorlatok megkezdése előtt is javasoljuk, hogy kérje ki egy, a hát kezelésére specializálódott szakember tanácsát az egyéni utasításokra, illetve arra vonatkozóan, hogy a gyakorlatok megfelelnek-e az Ön számára. Az első hetek során különösen óvatosan végezze a SpineGym-mel a gyakorlatokat. Amennyiben akut hát- vagy izomszervi problémája van, legyen óvatos a gyakorlatok végzése közben. A törzsfordítási gyakorlat végzése során legyen kiváltképpen óvatos, különösen akkor, ha akut hát- vagy mozgásszervi problémája van. Csak olyan mértékben végezze a hátfordítási mozdulatot, amennyire a teste könnyedén és természetesen elfordul. Ha nem biztos a helyes használatban, ne használja a SpineGym-et. Ha a használatból eredő növekvő fájdalmat tapasztal, ne használja a SpineGym-et. Ügyeljen rá, hogy szilárd és vízszintes talajon használja a SpineGym-et. Például egy puha szőnyegen a SpineGym instabillá válhat. Ügyeljen rá, hogy elegendő szabad hely legyen a SpineGym körül. Ne engedje, hogy a SpineGym-mel gyerekek játsszanak. Leesés veszélye! Ne engedje, hogy a SpineGym-et hozzá nem értő személyek használják. Ha a SpineGym-et használatra átadja egy másik személynek, ügyeljen rá, hogy ő megkapja a használati utasításokat, és Ön mellékelje a SpineGym-hez a jelen Kezelési Kézikönyvet. Konditermekben, munkahelyeken és egyéb olyan intézményekben, ahol az emberek anélkül használhatják a SpineGym-et, hogy a felhasználói utasításokat megkapták volna, rendelkezésre kell bocsátani egy A3-as méretű Instrukciós táblát (megrendelhető a Creaforce Oy-tól vagy a forgalmazótól), amelyet például ki kell függeszteni a falra, és lehetőleg a jelen Kézikönyvet is el kell helyezni a SpineGym közvetlen közelében. Ha Ön vagy egy másik személy a készülék könnyű súlya miatt úgy érzi, hogy nehéz a SpineGym-be beállnia, vagy ha attól fél, hogy a SpineGym eldől, rendeljen a SpineGym forgalmazójától egy további talpat vagy egy opcionális kiegészítőként kapható, súlyozott talpat.

5 SpineGym összeszerelés 1. Nyomja be teljesen az alsó csöveket a talpon található nyílásokba. 2. Húzza át a felső csövet az öv egyik felén levő bújtatón, és csatlakoztassa egymáshoz a felső és alsó csövet. 3. Tegye ugyanezt a másik felső csővel és az öv másik felével. 4. A tépőzárral állítsa be az öv hosszát, hogy megfelelően illeszkedjen Önre. 5. Készen van!

6 SpineGym edzésprogram Legyen óvatos, amikor elkezdi a SpineGym gyakorlatait. A SpineGym-mel már a legapróbb mozdulatok is aktiválják a mélyizmokat, sokat már akkor, amikor Ön beáll a SpineGym edző pozíciójába. Alapedzésként végezzen mind a hat alapgyakorlatból (lásd a következő oldalakat) egy ismétlésből álló sorozatot. Klinikai tanulmányok szerint már egy alapvető, napi 5 perces edzés is elegendő ahhoz, hogy a tartóizmok reakcióideje hatékonyan lerövidüljön, és hatékonyan fejlődjön a hátizmok és rekeszizmok teljesítménye. A sorozatok között szünet nélkül átválthat egyik gyakorlatról a másikra. Az első hetek során lassan végezze a gyakorlatokat, csak kis erőt fejtsen ki. Az első héten a gyakorlatsort csak minden második napon végezze el. Miután a háta hozzászokott az edzéshez (kb. egy hét edzés után), a gyakorlatokat naponta végezheti. Miután a háta kellően megerősödött, a gyakorlatokat naponta többször is elvégezheti. Ha az edzésben további kihívást keres, növelheti az elvégzett gyakorlatsor számát (de a sorozatok között tartson 1-2 perc szünetet), és növelheti a gyakorlatok közben kifejtett erőt. További edzésgyakorlatokhoz és a SpineGym használatára vonatkozó utasításokhoz keresse fel honlapunkat: A honlapon megnézheti az útmutató videókat is.

7 SpineGym alapgyakorlatok bevezetés Az itt bemutatott hat alapgyakorlattal hatékonyan aktiválhatja és erősítheti hátés rekeszizmait. Egy 1-2 hetes edzéssel töltött időszak után testében az alábbi változásokat fogja észrevenni: - A hát egészségéért felelős mély hát- és hasizmok megerősödnek, csökken a reakcióidejük és fejlődik a reagálási képességük, valamint jobban tudják védeni a hátat a sérülésektől. - A hát megerősödik, és nem fárad el olyan könnyen a napi munkák és feladatok végzése közben. - Ahogyan javul a keringés és megerősödnek az izmok, változásokat fog észrevenni a váll és a nyak területén, mert csökken a feszültség. - A megerősödött haránt hasizmok miatt a has teljes területe erősebbé válik. - A gyakorlatok hatékonyan javítják a testtartást. - Bár itt most arra fókuszálunk, hogy a gyakorlatoknak milyen hatásuk van a hát és a rekeszizom területére, tanulmányok azt is kimutatták, hogy a SpineGym-mel végzett gyakorlatok aktiválják a test izomláncait és az azokhoz tartozó idegrendszert, egészen a vádlitól az állig. Az alapgyakorlatok elvégzése összesen körülbelül 5 percet vesz igénybe. Amint izmai hozzászoknak a SpineGym-mel való edzéshez, a gyakorlatokat elkezdheti napi szinten végezni. Azoknak az embereknek, akik a hátat megterhelő testhelyzetben végzik munkájukat, illetve ülőmunkát végeznek, ideális esetben a munkanap során több alkalommal el kellene végezniük a 6 alapgyakorlatot (vagy legalább az alábbiakat: a hát hajlítása + a hát felső részének edzése + a harántizmok aktiválása). (Ez a három gyakorlat összesen 2-3 percet vesz igénybe.)

8 SpineGym alapgyakorlatok - hátgyakorlatok a hát hajlítása Ez a gyakorlat különösen a hát alsó részét célozza meg, de hatékonyan aktiválja a gerincet megtámasztó és szabályzó kis izomcsoportokat is és a hátizmokat általában. Bár a gyakorlat hatását a legintenzívebben a deréktájon fogja érezni, az edzés aktiválja a hát izmait lentről egészen a vállakig. Álljon a készülék talpára egyenes pozícióban úgy, hogy a támasztóöv a teste előtt, a párnázott csővégek pedig a vállai mögött legyenek. Állítsa be a támasztó övet, hogy az a medence magasságában legyen. Az öv hossza akkor a megfelelő, ha Ön a kiindulási pozícióban állva kihúzza magát, és az öv elöl kényelmesen simul a testéhez. A kezeit tartsa lazán a csövek mellett vagy maga előtt. Tolja előre a medencéjét a támasztó övnek, majd lassan, ívben hajlítsa hátra a hátát. A gyakorlat során végig tartsa enyhén megfeszítve a hasizmait. A bokáját és térdét tartsa egyenesen. Ne himbálja a testét, tartsa a lábait egyenesen. Ne dőljön úgy hátra, hogy a csövek támasszák meg a testét, ehelyett a gyakorlatot csak a hát hajlításával végezze. A csövek csak néhány centiméternyit hajlanak. Érezze, ahogyan megfeszülnek a hátizmai. Lassan térjen vissza a kiindulási pozícióba, majd ismételje meg a gyakorlatot alkalommal. Ne feledkezzen meg a helyes légzési technikáról: a hajlítási fázisban lélegezzen lassan ki (miközben izmai a csövek ellenállása miatt megfeszülnek), és lassan lélegezze be a levegőt, miközben visszatér a kiindulási pozícióba. Ötlet: Ha szeretné, módosíthatja a gyakorlatot: húzza hátra a könyökét, miközben hátrahajlítja a hátát (a karjait tartsa lent, különben jobban megdolgoztatja a hát felső részét). Ezzel a módszerrel egyidejűleg a széles hátizmokat is aktiválja.

9

10 SpineGym alapgyakorlatok - hátgyakorlatok a hát felső részének edzése Ez a gyakorlat a nyak és a vállöv izmait edzi. A kiindulási pozíció ugyanaz, mint az előző gyakorlatnál: ne feledkezzen meg az öv feszességének ellenőrzéséről, kiegyenesedett pozícióban kényelmesen a testéhez kell simulnia. Így a csövek a gyakorlathoz megfelelő módon megfeszülnek, ezáltal a medence az övhöz simul, a gyakorlat során a hát alsó része válik aktívvá, vagyis a mozgás a hát egész területére intenzív hatással van. Emelje maga előtt vállmagasságba a karjait. Húzza hátra egymás felé a könyökeit és a lapockáit, amennyire csak tudja. Ügyeljen arra, hogy a medencéje az övnek feszüljön. Érezze, ahogyan megfeszülnek a vállöv és a hát felső területének izmai. Térjen vissza a kiindulási pozícióba, majd ismételje meg a gyakorlatot alkalommal. Ötlet: A gyakorlatot intenzívebbé teheti, ha a karjait a gyakorlat közben 90 fokban behajlítva felfelé tartja (lásd a jobb oldali képet).

11 SpineGym alapgyakorlatok - hátgyakorlatok a hát fordítása Ez a gyakorlat aktiválja a forgató izmokat és fejleszti a gerinc mozgathatóságát. Legyen különösen óvatos ennél a gyakorlatnál, ha porckorong-problémái vannak! Ne erőltesse a fordulást nagyobb mértékben, mint ahogyan a teste megerőltetés nélkül el tud fordulni. Fordítsa folyamatosan oldalra a felsőtestét. Érezze, hogy minél nagyobb mértékben fordítja el a testét, annál jobban nő a csövek ellenállása. Tartsa a testét egyenesen. Lassan folytassa oldalra a mozdulatot, amennyire a teste könnyedén elfordul. Tartsa fent a mozdulatot lassan és folyamatosan a végéig. Hasonlóan folytassa a gyakorlatot a másik oldalra, tartsa meg a lassú elforduló mozdulatot. A lábait tartsa a lehető legegyenesebben, és ezen gyakorlat közben is próbálja a mozdulatot a felsőtestével végezni. Ismételje meg a gyakorlatot alkalommal.

12 SpineGym alapgyakorlatok - hasgyakorlatok haránt hasizmok edzése A haránt hasizom a mély hasizmok közül a legbelső, és jó okunk van azt állítani, hogy egyben a legfontosabb is közülük. Kulcsfontosságú szerepet játszik a teljes rekeszizom-terület szabályzásában és a hát egészségének megtartásában. Ez az izom fűzőként fogja körül a rekeszizmot, és úgy támasztja meg a testet, akár egy vékony falú tartóoszlop. A szóban forgó izmot nehéz felismerni és edzeni, de a SpineGym egyik legkiválóbb funkciója, hogy képes hatékonyan és könnyen megdolgoztatni ezt a fontos izmot is. Álljon a talpra úgy, hogy a támasztó öv szorosan a derekára simuljon, a párnázott csövek felső vége pedig válla előtt legyen. Az öv hossza akkor a megfelelő, ha a kiindulási pozícióban egyenesen tud állni akkor is, ha a csövek már kicsit megfeszülnek. A karjait tartsa egyenesen maga mellett, a tenyere nézzen előre. Próbálja mozdulatlanul tartani a vállait. Ne hajoljon előre; ehelyett nyomja a hátát az övnek, mintha a fenekét akarná hátratolni. Tegye intenzívebbé a gyakorlatot, és egyidejűleg nyomja előre a kezeit. A tenyere nézzen előre, mintha maga előtt tolna egy láthatatlan tárgyat. A gyakorlat közben lassan lélegezzen ki. Érezze a feszülő erőt a hasában. Miközben a hasizmait megfeszítve tartja, térjen vissza a kiindulási pozícióba, és ezzel egyidejűleg lassan lélegezzen be. Ismételje meg a gyakorlatot alkalommal. Ötlet: Próbálja ki a gyakorlatot úgy, hogy az övet lejjebb, a feneke mögé rakja.

13 SpineGym alapgyakorlatok - hasgyakorlatok egyenes hasizmok edzése Az egyenes hasizmok a legkülsőbb hasizmok, ezért a hátra gyakorolt hatásuk nem olyan jelentős, mint a mély ferde hasizmoknak, különösen a haránt hasizomnak. Ennek ellenére fontos szerepet játszanak a test középső részének szabályzásában, és a megerősödött egyenes hasizmok képzik a sokak által áhított kockahasat. Az Ön testméretétől, testfelépítésétől és izomerejétől függetlenül a SpineGym szénszálas csöveinek köszönhetően a gyakorlat során annyi ellenállása lesz a gépnek, amennyire Önnek szüksége van. Álljon fel a talpra úgy, hogy a támasztó öv a dereka mögött legyen. A párnázott csövek felső végei legyenek a vállai előtt. Ha a kiindulási pozícióban egyenesen áll és kihúzza magát, és az öv szorosan illeszkedik a derekára, akkor megfelelő az öv hossza. Hajlítsa lassan előre a felsőtestét, miközben megfeszíti a hasizmait. Próbálja mozdulatlanul tartani a medencéjét. Képzelje el úgy a gyakorlatot, mintha lehajolás közben a könyökét egy Ön előtt 1-1,5 méteres távolságban levő ponthoz akarná érinteni. Tartsa megfeszítve a hasizmait, és lassan térjen vissza a kiindulási pozícióba. Ismételje meg a gyakorlatot alkalommal. Ne fejtsen ki túl nagy erőt, különösen ha az edzés korai fázisában van, vagy ha fáj a háta! A rekeszizmok kiegyensúlyozatlan használata miatt vagy edzés után a hát tényleges állapotához képest az egyenes hasizmok túl erősek lehetnek, ennélfogva az intenzív feszítőerő nagyon megterhelheti a hátat. Ez a gyakorlat egyidejűleg aktiválja a fontos haránt hasizmot is. Az aktiválás azonban akkor a leghatékonyabb, ha kisebb erőt fejt ki (kb. a maximális erő egynegyedét). Ezen gyakorlat közben is tartsa egyenesen a bokáját és a térdét. A gyakorlatot a medencétől felfelé, a hát felső részével kell végezni. A test alsó része maradjon a lehető legegyenesebb. Elegendő, ha a csövek csak néhány centirméternyit hajlanak meg. Érezze, ahogyan megfeszülnek a hasizmai, de ne feszítse meg azokat hirtelen.

14 SpineGym alapgyakorlatok - hasgyakorlatok ferde hasizmok (a has fordítása) A ferde hasizmok a has két oldalán ferdén helyezkednek el, két keresztirányú rétegben a külső egyenes hasizmok és a mély haránt hasizmok között. Bár a hát egészségének megőrzésében nem játszanak olyan fontos szerepet, mint a haránt hasizom, fontosak a rekeszizmok megtámasztásában és elengedhetetlenek a törzs fordításához. Legyen különösen óvatos ennél a gyakorlatnál, ha porckorong-problémái vannak! Ne erőltesse a fordulást nagyobb mértékben, mint ahogyan a teste könnyedén el tud fordulni. Álljon a talpra úgy, hogy a támasztó öv hátulról a derekára simuljon, a csövek párnázott felső vége pedig válla előtt legyen. Fordítsa a felsőtestét lassan az egyik oldalra. Érezni fogja, hogy minél jobban elfordul, annál nagyobbá válik a csövek ellenállása. Tartsa a testét egyenesen. Ne hajoljon le. Folytassa a mozdulatot addig, amíg az ellenállás meg nem állítja. Ne próbálja tovább húzni vagy rántani a testét; ehelyett végig tartsa meg az egyenletes, lassú mozdulatot. Ugyanilyen módon folytassa a mozdulatot a másik oldalra, még mindig tartsa meg a lassú fordulást. Ismételje meg a gyakorlatot alkalommal. Ezen gyakorlat közben is próbálja a mozdulatot a felső testével végezni, a lábait tartsa a lehető legegyenesebben. Ötlet: Csakúgy, mint a hát fordítása során, ezen gyakorlat közben is megállíthatja egy pillanatra a mozdulatot a középső pozícióban. Összehasonlítva a hirtelen fordulásokkal, ezzel a módszerrel megtarthatja a mozdulat ritmusát, és a mozdulat szabályozottabb marad.

15 SpineGym ötletek a további edzéshez Az újabb SpineGym talprésze rögzítőpontokkal van ellátva a gumiszalagok rögzítéséhez. Óriási mértékben kibővítheti az alapedzést, ha a SpineGym edzéseket rugalmas gumiszalagos gyakorlatokkal egészíti ki. A súlyzókkal és más súlyokkal végzett gyakorlatokat is megpróbálhatja a SpineGym által biztosított rögzítéssel kombinálni. Az egyszerű gumiszalagos vagy súlyzós gyakorlatokhoz képest a SpineGym hozzáadásával fontos előnyökhöz juthat: - Például a karral végzett gyakorlatok közben egyfajta bónuszként ugyanazzal az erőfeszítéssel megdolgoztatja a hátizmait és a mély hasizmait is - Edzés közben a háta meg van támasztva, védve van, és anatómiailag helyes pozícióban marad - A test stabilabb, ezáltal a mozdulatok tisztábbak - Az edzés nagyobb hatással van a mindennapi tevékenységekre - Mivel a test stabilan meg van támasztva, Ön jobban fókuszálhat a tiszta mozdulatokra, ezáltal a gyakorlatot sokkal szebbnek és könnyebbnek fogja érezni. Ha további információkra van szüksége a kiegészítő tartozékként elérhető, hosszirányban állítható gumiszalagokról, lépjen kapcsolatba a Creaforce Oy-val.

16 Creaforce Oy Askolinintie 55 FIN Koskenkylän saha (Loviisa) Importer : Morva Porta Kft Telefon: morvaporta@gmail.com

FIZIKAI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAM, AZ ÉLVONALBELI TELJESÍTMÉNYHEZ

FIZIKAI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAM, AZ ÉLVONALBELI TELJESÍTMÉNYHEZ FIZIKAI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAM, AZ ÉLVONALBELI TELJESÍTMÉNYHEZ Időszak: 1. és 2. felkészülési fázis Ízületi mozgékonyság Lazaság - Erő-Állóképesség FIGYELEM Erőfejlesztés, kondicionálás gumiszalag segítségével.

Részletesebben

Csípőforgás. Módszer: Álljon a gömbre egyenesen, majd végezzen a derekával twist-pörgő mozdulatokat és a karjaival egyensúlyozzon.

Csípőforgás. Módszer: Álljon a gömbre egyenesen, majd végezzen a derekával twist-pörgő mozdulatokat és a karjaival egyensúlyozzon. Csípőforgás Módszer: Álljon a gömbre egyenesen, majd végezzen a derekával twist-pörgő mozdulatokat és a karjaival egyensúlyozzon. Hatás: Erősíti a derekat és a hátizmokat. 2. Nyak-hát nyújtó gyakorlat

Részletesebben

Testedzési program: 1.-6. hét

Testedzési program: 1.-6. hét Testedzési program: 1.-6. hét Az alábbiakban közreadunk egy teljes test megmozgatására alkalmas, kezdőnek szóló edzéstervet. A napi életritmusba rugalmasan beilleszthető, és emellett lehetőséget nyújt

Részletesebben

STANDARD vonal (kiemelten ajánlott eszközök)

STANDARD vonal (kiemelten ajánlott eszközök) STANDARD vonal (kiemelten ajánlott eszközök) Rendelési szám Eszköz leírása Méret (mm) Nettó ár (Ft) Bruttó ár (Ft) SL116 GYALOGLÓ 1250x600x1600 207 000 Ft 262 890 Ft Végtagok formálására, erősítésére és

Részletesebben

Termék adatlap Air Walker Rendelési kód: OFC2-01

Termék adatlap Air Walker Rendelési kód: OFC2-01 175,5 cm 349 cm Air Walker Rendelési kód: OFC2-01 399 cm 99 cm Edzéstípus: Vérkeringés, kardio Hatása: Az ízületeket kímélve edzi a teljes láb- és csípőizomzatot. Hasznos eszköze lehet a mozgásszervi rehabilitációnak

Részletesebben

CIKK SZÁM: 1241 HASZNÁLATI UTASÍTÁS

CIKK SZÁM: 1241 HASZNÁLATI UTASÍTÁS CIKK SZÁM: 1241 HASZNÁLATI UTASÍTÁS TARTALOM FELHASZNÁLÓI FIGYELMEZTETÉS ALKATRÉSZEK LISTÁJA FELÜLNÉZETI RAJZ SZERELÉSE ÚTMUTATÓ HASZNÁLAT ELÖTTI BEMELEGÍTÉS ÉS NYÚJTÁSI TIPPEK NEHÉZSÉG BEÁLLÍTÁSA TRÉNING

Részletesebben

30 NAPOS BEMELEGÍTÉS. Összesen 1 percig. Szászhegyessy Zita. SAJÁT TESTSÚLYOS KIHÍVÁS 11. Nap Felsőtest

30 NAPOS BEMELEGÍTÉS. Összesen 1 percig. Szászhegyessy Zita. SAJÁT TESTSÚLYOS KIHÍVÁS 11. Nap Felsőtest BEMELEGÍTÉS vállkörzés előre-hátra karkörzés szökdelés/ lépkedés Összesen 1 percig. 6 Gyakorlat 2 Körben - 15 perc 1. Tenyértámaszban evezés+ hegymászás (45 mp) Széles tenyértámaszban állj meg, hát egyenes

Részletesebben

EXKLUZÍV ESZKÖZÖK Rendelési szám 7502

EXKLUZÍV ESZKÖZÖK Rendelési szám 7502 EXKLUZÍV ESZKÖZÖK Rendelési 7502 Eszköz leírása Méret (cm) Biztonsági tér (cm) Nettó ár (Ft) Bruttó ár (Ft) LIBEGŐ 160 x 97 x 127 460 x 397 300 000 381 000 Koordináció és egyensúly javítására. Erősíti

Részletesebben

Váll-, hát-, és mellizom fejlesztő gyakorlatok nemcsak kismamáknak

Váll-, hát-, és mellizom fejlesztő gyakorlatok nemcsak kismamáknak Váll-, hát-, és mellizom fejlesztő gyakorlatok nemcsak kismamáknak Nagyon fontos, hogy szülés után erős legyen a váll és hátizmod, mert a gyereket sokat kell majd cipelned, a mellizom gyakorlatok pedig

Részletesebben

EXKLUZÍV ESZKÖZÖK Rendelési szám

EXKLUZÍV ESZKÖZÖK Rendelési szám EXKLUZÍV ESZKÖZÖK Rendelési Eszköz leírása Méret (cm) Biztonsági tér (cm) Nettó ár (Ft) Bruttó ár (Ft) 7502 LIBEGŐ 160 x 97 x 127 460 x 397 300 000 Ft 381 000 Ft Koordináció és egyensúly javítására. Erősíti

Részletesebben

Blood Circulatory Massager. Termék száma: 1500

Blood Circulatory Massager. Termék száma: 1500 Blood Circulatory Massager Termék száma: 1500 Kérjük figyelmesen olvassa el a mellékelt leírást mielőtt ezt a terméket használatba venné. A későbbi időkre is tartalmaz információkat, abban az esetben,

Részletesebben

Tartásjavító program, törzsizom erősítő gyakorlatokkal

Tartásjavító program, törzsizom erősítő gyakorlatokkal Tartásjavító program, törzsizom erősítő gyakorlatokkal Ez a fejezet elsősorban azoknak szól, akiknek bár vannak gerinc (nyaki, háti, deréktáji) problémáik, panaszaik, azonban diagnosztizált deformitásuk

Részletesebben

L E G T R A I N E R GYVC-008. Használat elõtt figyelmesen olvassa el a tájékoztatót!

L E G T R A I N E R GYVC-008. Használat elõtt figyelmesen olvassa el a tájékoztatót! LEG_TARINER.qxp 2007.08.03. 9:06 Page 1 L E G Használat elõtt figyelmesen olvassa el a tájékoztatót! T R A I N E R GYVC-008 A VIVAMAX Leg Trainerrel Ön otthonában, kényelmesen edzheti lábait és fenekét,

Részletesebben

Szászhegyessy Zita 30 NAPOS. SAJÁT TESTSÚLYOS KIHÍVÁS 2. Nap Felsőtest BEMELEGÍTÉS

Szászhegyessy Zita 30 NAPOS. SAJÁT TESTSÚLYOS KIHÍVÁS 2. Nap Felsőtest BEMELEGÍTÉS BEMELEGÍTÉS ugrókötél ugró kötél nélkül ugrálsz (nagyobb túlsúllyal maradj a járásnál, egyelőre ne terheld feleslegesen az ízületeidet) Karhúzás oldaltartásban vállkörzés sarokhúzás térdhúzás Összesen

Részletesebben

STEP UP BOARD Cikk szám: 1132 Használati utasítás és ajánlott gyakorlatok

STEP UP BOARD Cikk szám: 1132 Használati utasítás és ajánlott gyakorlatok STEP UP BOARD Cikk szám: 1132 Használati utasítás és ajánlott gyakorlatok Minden amire szüksége lehet egy tökeletes edzéshez! Az Aerobic Step az egyetlen tréningeszköz, amire szüksége lehet. Ideális cardovaszkuláris

Részletesebben

Termék adatlap Air Walker Rendelési kód: OFC-02

Termék adatlap Air Walker Rendelési kód: OFC-02 Air Walker Rendelési kód: OFC-02 Edzéstípus: Vérkeringés, kardio Hatása: Az ízületeket kímélve edzi a teljes láb- és csípőizomzatot. Hasznos eszköze lehet a mozgásszervi rehabilitációnak is, hiszen javítja

Részletesebben

Egyszerre soha ne használja a terméket 10 percnél tovább

Egyszerre soha ne használja a terméket 10 percnél tovább 2778 3 az 1-ben Vibráló-Masszázs gép FIGYELEM: Mielőtt a terméket használatba venné olvasssa el figyelmesen a használati utasítást. Ez a termék csak otthoni használatra alkalmas. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK:

Részletesebben

STANDARD vonal (kiemelten ajánlott eszközök)

STANDARD vonal (kiemelten ajánlott eszközök) STANDARD vonal (kiemelten ajánlott eszközök) Rendelési szám Eszköz leírása Méret (mm) SL101 KAR ÉS MELLKAS ERŐSÍTŐ 1600x750x2050 19,1 (4,16 x 4,58 m) 155 440 700 Ft 559 689 Ft Mire jó? Felső végtagok,

Részletesebben

STANDARD vonal (kiemelten ajánlott eszközök)

STANDARD vonal (kiemelten ajánlott eszközök) STANDARD vonal (kiemelten ajánlott eszközök) Rendelési szám Eszköz leírása Méret (mm) Nettó ár (Ft) Bruttó ár (Ft) SL116 GYALOGLÓ 1250x600x1600 207 000 Ft 262 890 Ft Végtagok formálására, erősítésére és

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS HU IN Húzódzkodó-tolódzkodó Body Solid Fusion FCD

HASZNÁLATI UTASÍTÁS HU IN Húzódzkodó-tolódzkodó Body Solid Fusion FCD HASZNÁLATI UTASÍTÁS HU IN 18374 Húzódzkodó-tolódzkodó Body Solid Fusion FCD TARTALOM BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ 3 RÖGZÍTŐ ALKATRÉSZEK.4 ALKATRÉSZ LISTA 5 ÖSSZESZERELÉS 7 HASZNÁLAT 11 GYAKORLATOK.11 KÖRNYEZETVÉDELEM

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN 10972 Koordinációs párna insportline Dome Plus

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN 10972 Koordinációs párna insportline Dome Plus HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN 10972 Koordinációs párna insportline Dome Plus TARTALOM BEVEZETŐ... 3 CSOMAG TARTALMA... 3 BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ... 3 ELSŐ HASZNÁLAT... 3 TÁROLÁS... 3 GYAKORLATOK... 4 GARANCIÁLIS

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EDZŐPAD SPORTMANN LW-21

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EDZŐPAD SPORTMANN LW-21 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EDZŐPAD SPORTMANN LW-21 FONTOS: Használat előtt, kérjük olvassa el figyelemmel jelen útmutatót. Őrizze meg az útmutatót a későbbi hivatkozások érdekében. A termék tulajdonságai eltérhetnek

Részletesebben

Híd. Lábemelés. Váll/Fej fölé nyúlás (száraz hátúszás) Bemelegítő gyakorlatok lépés: 2. lépés: 1. lépés: 2. lépés: 1. lépés: 2.

Híd. Lábemelés. Váll/Fej fölé nyúlás (száraz hátúszás) Bemelegítő gyakorlatok lépés: 2. lépés: 1. lépés: 2. lépés: 1. lépés: 2. Bemelegítő gyakorlatok 1 HÁTONFEKVÉSBEN Híd Feküdj hanyatt, a lábadat húzd talpra, a lábfejed legyen majdnem pontosan a térd alatt. Nyomd le a sarkad, és emeld fel a feneked a talajról. Húzd be a hasad,

Részletesebben

Használati útmutató. SM256 Szobakerékpár indoor cycling Scud Spin X

Használati útmutató. SM256 Szobakerékpár indoor cycling Scud Spin X Használati útmutató SM256 Szobakerékpár indoor cycling Scud Spin X 1 Biztonsági útmutató 1. Szerelje össze a terméket a kézikönyvben feltüntetett utasításoknak megfelelően. Használjon cnyeregkis eredeti

Részletesebben

EDZŐPAD LW-20. FONTOS: Használat előtt, kérjük olvassa el figyelemmel jelen útmutatót.

EDZŐPAD LW-20. FONTOS: Használat előtt, kérjük olvassa el figyelemmel jelen útmutatót. EDZŐPAD LW-20 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FONTOS: Használat előtt, kérjük olvassa el figyelemmel jelen útmutatót. Örizze meg az útmutatót a késöbbi hivatkozások érdekében. A termék tulajdonságai eltérhetnek az

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. EVOLUTION in fitness. Kedves Vásárlónk!

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. EVOLUTION in fitness. Kedves Vásárlónk! 1 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EVOLUTION in fitness Kedves Vásárlónk! Köszönjük, hogy cégünk, a Herky Sport Kft. által kifejlesztett terméket vásárolta meg, mely forradalmian új rendszerű, gazdaságos és sokoldalú

Részletesebben

Cikk szám: 1238 Használati utasítások

Cikk szám: 1238 Használati utasítások Cikk szám: 1238 Használati utasítások FONTOS BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK 1. Mielőtt ezt vagy bármilyen más edzést elkezdene, konzultáljon kezelő orvosával. Kérje orvosa segítségét annak meghatározásában, hogy

Részletesebben

130 TC FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

130 TC FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 130 TC Modellszám: WEEVBE3909.0 Sorszám: Későbbi hivatkozás céljából a fenti helyre írja be a sorozatszámot. FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV KÉRDÉSEK? Gyártóként, arra törekszünk, hogy vásárlóink minden igényét

Részletesebben

Használati útmutató IN 3830 insportline Fresia

Használati útmutató IN 3830 insportline Fresia Használati útmutató IN 3830 insportline Fresia Köszönjük, hogy vibromasszázs berendezésünk megvásárlása mellett döntött. Használata előtt, kérem figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót a berendezés helyes

Részletesebben

Hatszögletű trambulin kapaszkodóval (137 cm)

Hatszögletű trambulin kapaszkodóval (137 cm) Hatszögletű trambulin kapaszkodóval (137 cm) Termék száma: 1112 Biztonsági utasítások A teljes biztonság érdekében mindig ellenőrizze a trambulin részeit, hogy nem e sérültek vagy töröttek az alkatrészek.

Részletesebben

Kezdő íjászok kézikönyve ARANY. Toll

Kezdő íjászok kézikönyve ARANY. Toll ARANY Toll 1 A FITA ARANY TOLL MEGSZERZÉSÉHEZ SZÜKSÉGES ISMERETANYAG TALÁLATOK ÉRTÉKELÉSE Lőtávolság: 8m Lövésszám: 15 (5x3 vessző) Elérendő teljesítmény: 12 találat 80 cm-es lőlapra (találat = 6-10-es

Részletesebben

Műtét utáni gyakorlatok

Műtét utáni gyakorlatok Műtét utáni gyakorlatok 1. Korai, műtét utáni fekvőgyakorlatok Ezek a gyakorlatok igen fontosak a lábak keringési rendszerének beindítása és a vérrög kialakulásának elkerülése céljából. Emellett segíti

Részletesebben

InSPORTline Vin-bell edzésprogram

InSPORTline Vin-bell edzésprogram InSPORTline Vin-bell edzésprogram Az insortline Vin-bell kiválasztásánál válassza ki az edzési szintjének megfelelő súlyt. Olyan súlyt válasszon, amellyel minden gyakorlatot 10 ismétléseses sorozatban

Részletesebben

1. oldal TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B Életmódprogramok megvalósítása Abaúj-Hegyköz lakosainak egészségéért. Hírlevél. Testmozgással az egészségért

1. oldal TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B Életmódprogramok megvalósítása Abaúj-Hegyköz lakosainak egészségéért. Hírlevél. Testmozgással az egészségért 1. oldal TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B-2012-0037 Életmódprogramok megvalósítása Abaúj-Hegyköz lakosainak egészségéért. Hírlevél Testmozgással az egészségért Hogyan sportoljunk? Gyógytorna program Kiadó: Gönc Város

Részletesebben

ÖSSZECSUKHATÓ MINI SZOBAKERÉKPÁR

ÖSSZECSUKHATÓ MINI SZOBAKERÉKPÁR ÖSSZECSUKHATÓ MINI SZOBAKERÉKPÁR Termék száma: 1330 HASZNÁLATI UTASÍTÁS FONTOS: Mindig bizonyosodjon meg róla, hogy a terméket egy egyenes, csúszásmentes felületre helyezze. Ez elengedhetetlen a biztonságos

Részletesebben

SLIM SHAPER. Használati útmutató

SLIM SHAPER. Használati útmutató SLIM SHAPER Használati útmutató hu TARTALOM Fontos biztonsági útmutatások Jellemzők és alkatrészek Bevezető A tornagép összeszerelése Útmutató a tornagyakorlatokhoz Karbantartás és tárolás Teljes fitness

Részletesebben

i.spada H 932 Felhasználói Kézikönyv

i.spada H 932 Felhasználói Kézikönyv i.spada H 932 Felhasználói Kézikönyv Fontos biztonsági tanácsok, óvintézkedések Az edzőkerékpárt a maximális biztonság jegyében terveztük és készítettük el. Ettől függetlenül bizonyos biztonsági óvintézkedéseket

Részletesebben

Iránytű egy egészségesebb életvitelhez A mozgás szerepe mindennapjainkban

Iránytű egy egészségesebb életvitelhez A mozgás szerepe mindennapjainkban Iránytű egy egészségesebb életvitelhez A mozgás szerepe mindennapjainkban A kiadvány az elnyert TÁMOP-6.1.2/A-09/1-2009-0047 Egészségmegőrzés a Dunanett Kft-nél pályázat részeként készült 2 A Nemzeti Fejlesztési

Részletesebben

Tartalom. Figyelmeztetés 6 Ajánlás 7 Ismertető 8

Tartalom. Figyelmeztetés 6 Ajánlás 7 Ismertető 8 Tartalom Figyelmeztetés 6 Ajánlás 7 Ismertető 8 I. ELŐSZÓ 1.1. Gyógytorna létjogosultsága 9 1.2. Gyógytorna kompromisszumokkal vagy zéró gyógytorna 10 1.3. Szakszerű gyógytorna a csípőprotézissel műtött

Részletesebben

VENTILLÁTOROS EVEZŐGÉP CONGO IN 2811

VENTILLÁTOROS EVEZŐGÉP CONGO IN 2811 VENTILLÁTOROS EVEZŐGÉP CONGO IN 2811 h a s z n á l a t i ú t m u t a t ó Forgalmazó Insportline Hungary Kft. 2500 Esztergom, Kossuth Lajos u. 65. www.insportline.hu tel./fax: 0633-313-242 Fontos biztonasági

Részletesebben

Használati utasítás DM-106 DIGITÁIS ÜVEG SZEMÉLYMÉRLEG. Használat előtt, kérjük olvassa el figyelmesen a használati utasítást!

Használati utasítás DM-106 DIGITÁIS ÜVEG SZEMÉLYMÉRLEG. Használat előtt, kérjük olvassa el figyelmesen a használati utasítást! Használati utasítás DM-106 DIGITÁIS ÜVEG SZEMÉLYMÉRLEG Használat előtt, kérjük olvassa el figyelmesen a használati utasítást! Nedves lábbal ne álljon a mérlegre, fürdőszobában ügyeljen rá, hogy pára csapódhat

Részletesebben

IN 2101 Fitness kiegésítő insportline AirStep

IN 2101 Fitness kiegésítő insportline AirStep IN 2101 Fitness kiegésítő insportline AirStep Egyensúlyjavító félgömb AIR STEP felfújható, kifejezetten nyújtó gyakorlatokra, egyensúly javításra, fitness ill. rehabilitációs gyakorlatok végzésére való.

Részletesebben

Vigyázat! Esetleges kiesés veszély!

Vigyázat! Esetleges kiesés veszély! Használati utasítás Az első használat előtt figyelmesen tanulmányozd át a használati utasítást és a fényképeket! A hordozó használatának begyakorlásához kérj segítséget! Az első alkalmakkor segíthet, ha

Részletesebben

Total gym 1000 Kézikönyv az edzéshez

Total gym 1000 Kézikönyv az edzéshez Hogyan használja ezt a kézikönyvet? Total gym 1000 Kézikönyv az edzéshez A Totalgym 1000 edzőprogramja jó módszer a tökéletes alak kidolgozására és megőrzésére. Ezt az edzőgépet használhatja sportolás

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Fitness szobakerékpár Hiton Racer K2 BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK 2 ROBBANTOTT ÁBRA 3 ALKATRÉSZ LISTA 4 ÖSSZESZERELÉSI UTASÍTÁSOK 6

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Fitness szobakerékpár Hiton Racer K2 BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK 2 ROBBANTOTT ÁBRA 3 ALKATRÉSZ LISTA 4 ÖSSZESZERELÉSI UTASÍTÁSOK 6 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Fitness szobakerékpár Hiton Racer K2 BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK 2 ROBBANTOTT ÁBRA 3 ALKATRÉSZ LISTA 4 ÖSSZESZERELÉSI UTASÍTÁSOK 6 BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK :: Olvassa el az utasításokat a kerékpár

Részletesebben

http://www.50plusz.hu/praktikak/mozgassor/gerinctorna

http://www.50plusz.hu/praktikak/mozgassor/gerinctorna http://www.50plusz.hu/praktikak/mozgassor/gerinctorna Gerinctorna A gerinctorna segíti a gerinc épségének fenntartását, tehát nemcsak a gerincbántalmak kezelésének, hanem azok megelőzésének fontos eszköze.

Részletesebben

Használati útmutató. IN 3379 Koordinációs félgömb insportline GRANDE

Használati útmutató. IN 3379 Koordinációs félgömb insportline GRANDE Használati útmutató IN 3379 Koordinációs félgömb insportline GRANDE Koordinációs félgömb GRANDE felfújható, nyújtó gyakorlatokra, egyensúly javításra alkalmas. Gyors és hatékony. Szórakoztató módja a test

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN AB Vállnyomó gép Steelflex PlateLoad Line PLSP

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN AB Vállnyomó gép Steelflex PlateLoad Line PLSP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN 18265 AB Vállnyomó gép Steelflex PlateLoad Line PLSP TARTALOM BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ... 3 SZERKEZETI RAJZ... 4 ALKATRÉSZ LISTA... 5 ÖSSZESZERELÉS... 9 GYAKORLATOK... 13 KÖRNYEZETVÉDELEM...

Részletesebben

KRIYA A 10 TEST FELEBRESZTESERE

KRIYA A 10 TEST FELEBRESZTESERE KRIYA A 10 TEST FELEBRESZTESERE Fekudj hanyatt, kezek a combok mellett. Emeld fel a fejed es alabakat 20-25 centire a talajtol, kezek a combok felett, tenyerek egymas fele neznek. Spiccelnek a labfejek,

Részletesebben

PÁROS NYÚJTÓ GYAKORLATOK

PÁROS NYÚJTÓ GYAKORLATOK PÁROS NYÚJTÓ GYAKORLATOK Törös Károly Utánpótlás szövetségi kapitány Vezetőedző, szövetségi kapitány ex Délfrika Afrika és ex Algéria 2009-2013 1. Kiinduló helyzet: kisterpeszben állva, két kéz a vesetájon

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HUN IN Test erősítő insportline AB Roller AR100

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HUN IN Test erősítő insportline AB Roller AR100 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HUN IN 13169 Test erősítő insportline AB Roller AR100 TARTALOM BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK... 3 ÖSSZESZERELÉS... 3 HOGYAN TORNÁZZON... 3 GARANCIÁLIS FELTÉTELEK, REKLAMÁCIÓ... 5 2 BIZTONSÁGI

Részletesebben

Mozgásprogram. testsúlycsökkentéshez

Mozgásprogram. testsúlycsökkentéshez Mozgásprogram testsúlycsökkentéshez Mozgásprogram testsúly csökkentéshez A Földön 310 millió elhízott és további 1,2 millió túlsúlyos ember él. Magyarországon a legutolsó nagyobb szabású országos vizsgálat

Részletesebben

ARCJÓGA 7 NAPOS FIATALÍTÓ TANFOLYAM

ARCJÓGA 7 NAPOS FIATALÍTÓ TANFOLYAM ARCJÓGA 7 NAPOS FIATALÍTÓ TANFOLYAM Koós Viki (2011) - Minden jog fenntartva 1. oldal 7. NAP TOKAGYAKORLAT Sok nő életét megkeseríti a toka. Kinek a túlsúly miatt éktelenkedik az álla alatt, kinek a fogyás

Részletesebben

3. A tanulók fizikai állapotának mérését szolgáló feladatok, illetve az elért eredményekhez tartozó pontszámok:

3. A tanulók fizikai állapotának mérését szolgáló feladatok, illetve az elért eredményekhez tartozó pontszámok: 1. A tanulók fizikai állapotának mérését a testnevelés tantárgyat tanító nevelők végzik el a testnevelés órákon, tanévenként két alkalommal október, illetve május hónapban. (A felmérés a Hungarofit teszt

Részletesebben

Mágneses Evezőgép. Termék száma: 1218

Mágneses Evezőgép. Termék száma: 1218 Mágneses Evezőgép Termék száma: 1218 Fontos biztonsági információk 1. A gép összeszerelése és használata előtt, olvassa el az egész használati utasítást. Biztonságos és effektív felhasználás csak a jól

Részletesebben

ComfortControl 01 DŐLÉS-BLOKKOLÁS 02 DŐLÉS-ELLENÁLLÁS 05 HÁTTÁMLA MAGASSÁGA 03 ÜLÉSMÉLYSÉG 06 HÁTTÁMLA SZÖGE 04 ÜLÉSMAGASSÁG 07 KARFA MAGASSÁG

ComfortControl 01 DŐLÉS-BLOKKOLÁS 02 DŐLÉS-ELLENÁLLÁS 05 HÁTTÁMLA MAGASSÁGA 03 ÜLÉSMÉLYSÉG 06 HÁTTÁMLA SZÖGE 04 ÜLÉSMAGASSÁG 07 KARFA MAGASSÁG 1. lépés: Oldja ki a széket. 01 DŐLÉS-BLOKKOLÁS 2. lépés: Igazítsa a széket a testéhez. 02 DŐLÉS-ELLENÁLLÁS 03 ÜLÉSMÉLYSÉG 04 ÜLÉSMAGASSÁG 3. lépés: Igazítsa a széket munkastílusához. 05 HÁTTÁMLA MAGASSÁGA

Részletesebben

Duke kézikönyv. Biztonsági óvintézkedések

Duke kézikönyv. Biztonsági óvintézkedések Duke kézikönyv Biztonsági óvintézkedések Az edzőkerékpár úgy lett megtervezve és megalkotva, hogy a maximális biztonságot garantálja. Ennek ellenére is be kell tartani bizonyos óvintézkedéseket amikor

Részletesebben

Önálló eszköz. Önálló eszköz Más gyártók által gyártott termékek rajza (csak szemléltetésképpen)

Önálló eszköz. Önálló eszköz Más gyártók által gyártott termékek rajza (csak szemléltetésképpen) Mit kérünk a pályázatban: A rendelkezésre álló minták alapján, a funkciók megtartásával, egy egyedi arculatú termékcsalád megtervezését, és a pályázat nyertesétől ezt követően a gyártási szintű tervek

Részletesebben

Összeszerelési útmutató. Karfás ültetőszék lábtartóval (JAB 0011, 0012, 0013, 0014)

Összeszerelési útmutató. Karfás ültetőszék lábtartóval (JAB 0011, 0012, 0013, 0014) Összeszerelési útmutató Karfás ültetőszék lábtartóval (JAB 0011, 0012, 0013, 0014) 1 Köszönjük, hogy termékünket választotta! Termékeink egyedi kézi gyártásúak, ezért a szokásosnál nagyobb ügyességet igényel

Részletesebben

Használati és Összeszerelési Útmutató

Használati és Összeszerelési Útmutató MUNKAPAD Használati és Összeszerelési Útmutató 3043 - Munkapad 560x100x18mm Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a terméket. Ebben a dokumentumban hasznos információkat talál a termék rendeltetésszerű használatával

Részletesebben

CAMBRIDGE HENGER JH 450, JH 620. Eredeti kézikönyv, 2015.01. hó

CAMBRIDGE HENGER JH 450, JH 620. Eredeti kézikönyv, 2015.01. hó ÜZEMELTETÉSI ÉS KARBANTARTÁSI KÉZIKÖNYV CAMBRIDGE HENGER JH 450, JH 620 Eredeti kézikönyv, 2015.01. hó Tartalomjegyzék 1. ELŐSZÓ... 1 1.1. A gép rendeltetésszerű használata... 1 1.2. Műszaki adatok...

Részletesebben

Kezdő íjászok kézikönyve. Fehér. Nyíl

Kezdő íjászok kézikönyve. Fehér. Nyíl Fehér Nyíl 1 A FITA FEHÉR NYÍL MEGSZERZÉSÉHEZ SZÜKSÉGES ISMERETANYAG TALÁLATOK ÉRTÉKELÉSE Lőtávolság: 10 méter Minimális elérendő pontszám: 115 pont MOZGÁSTECHNIKA - A lövési folyamat végrehajtása a következők

Részletesebben

Változások: A félelem, szorongás a terhesség alatt:

Változások: A félelem, szorongás a terhesség alatt: Várandósok Várandósok Évekig azt tartották, hogy a terhes nőnek kilenc hónapot ágyban kell töltenie. Az orvosok attól féltek, hogy az aerobik, vagy a kocogás árthat a magzatnak, így még a legaktívabb sportolóknak

Részletesebben

Használati útmutató. IN 3829 VibroGym insportline TULIPE

Használati útmutató. IN 3829 VibroGym insportline TULIPE Használati útmutató IN 3829 VibroGym insportline TULIPE 1 Köszönjük, hogy vibromasszázs berendezésünk vásárlása mellett döntött. A berendezés első használata előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót,

Részletesebben

Kardiovaszkuláris tréning

Kardiovaszkuláris tréning Kardiovaszkuláris tréning Kardiovaszkuláris tréning A kardiovaszkuláris tréning jelentése nem más, mint a szív érrendszer edzése, erősítése. Lényege: Olyan aerob (vagyis oxigén felhasználással járó) mozgást

Részletesebben

Termékek. Az alacsony fekvőtámasz állvány kondieszköz a fekvőtámasz gyakorlatok kombinálásához,

Termékek. Az alacsony fekvőtámasz állvány kondieszköz a fekvőtámasz gyakorlatok kombinálásához, Termékek Alacsony fekvőtámasz állvány Az alacsony fekvőtámasz állvány kondieszköz a fekvőtámasz gyakorlatok kombinálásához, változatosabbá tételéhez nyújt segítséget. A saját testsúlyos edzés egyik legfontosabb

Részletesebben

Snowskate. Használati útmutató. Tchibo GmbH D Hamburg 87516AB6X5VI

Snowskate. Használati útmutató. Tchibo GmbH D Hamburg 87516AB6X5VI Snowskate hu Használati útmutató Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 87516AB6X5VI 2016-04 Kedves Vásárlónk! A snowskate a 7 év feletti gyerekeknek igazi szórakozást nyújt a hóban. A snowskate-ezés nem snowboardozás,

Részletesebben

Tartásjavító gyógytestnevelés gyakorlatok

Tartásjavító gyógytestnevelés gyakorlatok Tartásjavító gyógytestnevelés gyakorlatok A gyakorlatokat a talajon egy tornamatracon végezzük! 1. Medence mobilizálás Kiinduló helyzet: Hanyatt fekvés, térdhajlítás, terpesz talptámasz. Tarkóra tartás.

Részletesebben

Otthoni szobabicikli

Otthoni szobabicikli Otthoni szobabicikli 10006711 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást.

Részletesebben

Egyszerű szabályos forduló a hátúszásban, és annak oktatása

Egyszerű szabályos forduló a hátúszásban, és annak oktatása Egyszerű szabályos forduló a hátúszásban, és annak oktatása Az úszó fekvő testhelyzetben, háton megközelíti a falat. Ne engedje le a csípőjét, megemelt állal hajtsa végre a fordulást. Fejjel is megközelíti

Részletesebben

Termék azonosító: KF 101. méretek: 88 x 62 x 147 cm

Termék azonosító: KF 101. méretek: 88 x 62 x 147 cm Termék azonosító: KF 101 méretek: 88 x 62 x 147 cm Eszközhasználat célja : Megerősíteni és rugalmasabbá tenni a lábak és a derék ízületekhez kapcsolódó izomzatot. Használat: Mindkét kezével fogja meg a

Részletesebben

Beállítási útmutató Mirra székhez

Beállítási útmutató Mirra székhez Beállítási útmutató Mirra székhez L Az itt látható útmutató tartalmazza az összes lehetséges beállítást. A beállítások felszereltségtől és modelltől függően változhatnak. A Mirra szék beállítási útmutató

Részletesebben

Sarkantyú kezelése gyógytornával

Sarkantyú kezelése gyógytornával Sarkantyú kezelése gyógytornával A sarkantyú tulajdonképpen egy meszes kinövés a sarokcsont talpi felszínén, vagy az Achilles ín sarkon tapadó részén. Gyógytornászként sokszor találkozom ezzel a problémával,

Részletesebben

SP16V2 Háti permetező Használati útmutató

SP16V2 Háti permetező Használati útmutató SP16V2 Háti permetező Használati útmutató Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a terméket. Ebben a dokumentumban hasznos információkat talál a termék rendeltetésszerű és helyes használatával kapcsolatban,

Részletesebben

Használati utasítás. Technogym, The Wellness Company és Multipla (figuratív) a Technogym s.p.a.

Használati utasítás. Technogym, The Wellness Company és Multipla (figuratív) a Technogym s.p.a. TM Használati utasítás 2 Technogym, The Wellness Company és Multipla (figuratív) a Technogym s.p.a. tulajdonában lévő védjegyek Olaszországban és más országokban. Szerzői jogok fenntartva Technogym s.p.a.,

Részletesebben

EGÉSZSÉGNAP A KRÚDYBAN

EGÉSZSÉGNAP A KRÚDYBAN EGÉSZSÉGNAP A KRÚDYBAN Gerinctorna - Tartásjavító gyakorlatok A gerincoszlopon öt szakaszt különböztetünk meg. A nyaki gerincszakaszt hét nyakcsigolya, a háti gerincszakaszt tizenkét hátcsigolya, az ágyéki

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HUN IN Multifunkciós erősítő kerék insportline AB Roller AR400

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HUN IN Multifunkciós erősítő kerék insportline AB Roller AR400 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HUN IN 13170 Multifunkciós erősítő kerék insportline AB Roller AR400 TARTALOM BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK... 3 GYAKORLATOK ÁTTEKINTÉSE... 3 Alap gyakorlatok leírása... 3 Gyakorlatok állva...

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN Lábmasszírozó gép insportline Otterchill

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN Lábmasszírozó gép insportline Otterchill HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN 18010 Lábmasszírozó gép insportline Otterchill TARTALOM BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ... 3 HASZNÁLAT... 3 ELEM CSERE... 4 ALTERNATÍV HASZNÁLAT... 4 2 BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ Olvassa el figyelmesen

Részletesebben

MÁGNESES EVEZŐGÉP AMAZONIAN IN 2812

MÁGNESES EVEZŐGÉP AMAZONIAN IN 2812 MÁGNESES EVEZŐGÉP AMAZONIAN IN 2812 Forgalmazó Insportline Hungary Kft. 2500 Esztergom, Kossuth Lajos u. 65. www.insportline.hu tel./fax: 0633-313-242 Fontos biztonasági információk Őrizze meg ezt a használati

Részletesebben

Használati és Összeszerelési Útmutató

Használati és Összeszerelési Útmutató Használati és Összeszerelési Útmutató 3047 - Alumínium teleszkópos létra 2,6 méter 3048 - Alumínium teleszkópos létra 3,2 méter Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a terméket. Ebben a dokumentumban hasznos

Részletesebben

Használati utasítás WORK KING

Használati utasítás WORK KING Használati utasítás WORK KING A szervizért és az alkatrészekért az eladó cég felel. Insportline Hungary kft. Kossuth Lajos u. 65, 2500 Esztergom tel. +36 (33) 313242, +36 (70) 211 8227, www.insportline.hu

Részletesebben

KLARSTEIN A GRACIA SOROZAT KONYHAI ROBOTGÉPEI

KLARSTEIN A GRACIA SOROZAT KONYHAI ROBOTGÉPEI KLARSTEIN A GRACIA SOROZAT KONYHAI ROBOTGÉPEI Mixer Tisztelt Ügyfelünk, először is köszönjük Önnek vásárlást. Kérjük, olvassa el figyelmesen a mellékelt bekötési és használati útmutatót és kövesse a leírtakat

Részletesebben

Összeszerelési útmutató. Magas gyerekágy 120 / 160 szintig

Összeszerelési útmutató. Magas gyerekágy 120 / 160 szintig Összeszerelési útmutató Magas gyerekágy 120 / 160 szintig 1 Köszönjük, hogy termékünket választotta! Termékeink egyedi kézi gyártásúak, ezért a szokásosnál nagyobb ügyességet igényel összeszerelésük. Kérjük

Részletesebben

Guggolás* Megosztott guggolás* Guggolás fél lábon. Huszonöt eszményi gyakorlat (A könnyebbeket *-gal jelöltük) lépés: 2. lépés: 1.

Guggolás* Megosztott guggolás* Guggolás fél lábon. Huszonöt eszményi gyakorlat (A könnyebbeket *-gal jelöltük) lépés: 2. lépés: 1. Huszonöt eszményi gyakorlat (A könnyebbeket *-gal jelöltük) 1 1 Guggolás* Megfeszített törzzsel és egyenes háttal engedd a feneked hátra és lefelé, míg majdnem megérinti a mögötted lévő széket. Csípőből

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK A FIGYELMEZTETÕ MATRICA FELHELYEZÉSE

TARTALOMJEGYZÉK A FIGYELMEZTETÕ MATRICA FELHELYEZÉSE TARTALOMJEGYZÉK Figyelmesztetõ matrica elhelyezése..........................................2 Fontos óvintézkedések....................................................3 Használat elött...........................................................4

Részletesebben

némely testrész fájdalma), vagy hirtelen akut fájdalmai vannak, javasoljuk, hogy a labda használata előtt konzultáljon orvosával.

némely testrész fájdalma), vagy hirtelen akut fájdalmai vannak, javasoljuk, hogy a labda használata előtt konzultáljon orvosával. némely testrész fájdalma), vagy hirtelen akut fájdalmai vannak, javasoljuk, hogy a labda használata előtt konzultáljon orvosával. Használati útmutató HU IN 485,486,487 - Gimnasztikai labda kapaszkodókkal

Részletesebben

Kültéri fitnesz eszközök 2015

Kültéri fitnesz eszközök 2015 Kültéri fitnesz eszközök 2015 Székhely: 1184.Budapest,Aranyeső u.8 Adószám: 23272677-2-43 cégjegyzékszám: 01-09-957790 Levélcím: 5555. Hunya, Rákóczi út 26/1 Tel/fax:+36-66-89 90 71 E-mail: info@magyar-jatszoter.hu

Részletesebben

Ez fontos, ha a fájdalmas helyeken csak átgurulsz, akkor az izomorsó ingerlődik és csak nő a feszültség és a fájdalom!

Ez fontos, ha a fájdalmas helyeken csak átgurulsz, akkor az izomorsó ingerlődik és csak nő a feszültség és a fájdalom! SMR henger protokoll Az SMR (Self Myofascial Release) elsősorban sportolók számára kifejlesztett rendszer, melynek lényege azizompólyákban kialakult feszültségek feloldása, felszabadítása. Ennek eléréséhez

Részletesebben

SZÁRAZ-NEDVES PORSZÍVÓ

SZÁRAZ-NEDVES PORSZÍVÓ SZÁRAZ-NEDVES PORSZÍVÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Modellszám: VC-901 A használat előtt olvassa el figyelmesen az útmutatót. FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK: A porzsák nélküli, száraz-nedves porszívó használatakor,

Részletesebben

TÉMA. A csontváz az emberi test támasza. Hogyan mozog az ember?

TÉMA. A csontváz az emberi test támasza. Hogyan mozog az ember? TÉMAKÖR. Az ember a természet része TÉMA. A csontváz az emberi test támasza. Hogyan mozog az ember? CÉL. Tovább ismertetni a tanulókat az emberi test felépítésével, a csontvázzal, mint az emberi test támasza,

Részletesebben

KÉT SZEMÉLYES HINTA Termék száma: 1161

KÉT SZEMÉLYES HINTA Termék száma: 1161 SZERELÉSI- ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS : KÉT SZEMÉLYES HINTA Termék száma: 1161 HINTAVÁZ HINTA 01/07-1 - READ THIS FIRST!!! Köszönjük, hogy termékünket választotta! Ha törött vagy hiányos a csomag tartalma,

Részletesebben

Használati útmutató -HU IN 3913, 3914, 3915, 3916, 3917, 3918 Gimnasztikai labda insportline COMFORT BALL pumpával és DVD melléklettel

Használati útmutató -HU IN 3913, 3914, 3915, 3916, 3917, 3918 Gimnasztikai labda insportline COMFORT BALL pumpával és DVD melléklettel Használati útmutató -HU IN 3913, 3914, 3915, 3916, 3917, 3918 Gimnasztikai labda insportline COMFORT BALL pumpával és DVD melléklettel FONTOS! 1. Bármilyen gyakorlat megkezdése előtt konzultáljon orvosával.

Részletesebben

Használati utasítás. Twist stepper Strong IN 1795 A SZERVIZT ÉS AZ ALKATRÉSZEKET AZ ELADÓ BIZTOSÍTJA!

Használati utasítás. Twist stepper Strong IN 1795 A SZERVIZT ÉS AZ ALKATRÉSZEKET AZ ELADÓ BIZTOSÍTJA! Használati utasítás Twist stepper Strong IN 1795 A SZERVIZT ÉS AZ ALKATRÉSZEKET AZ ELADÓ BIZTOSÍTJA! Insportline Hungary kft., Kossuth Lajos utca 65, 2500 Esztergom tel/fax: +36(06)33 313242, mobil: (0670)2118227

Részletesebben

A JÓTÁLLÁSÉRT ÉS A SZERVIZÉRT FELEL:

A JÓTÁLLÁSÉRT ÉS A SZERVIZÉRT FELEL: Használati utasítás A JÓTÁLLÁSÉRT ÉS A SZERVIZÉRT FELEL: Insportlike kft, Kossuth Lajos utca 65, Esztergom www.insportline.hu tel/fax: +36 3331 3242 1 A gép kizárólag otthoni használatra alkalmas. Abban

Részletesebben

BLOOD CIRCULATORY MASSAGER VIBROMASSZÁZS KÉSZÜLÉK CIKK SZÁM: 1500 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

BLOOD CIRCULATORY MASSAGER VIBROMASSZÁZS KÉSZÜLÉK CIKK SZÁM: 1500 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BLOOD CIRCULATORY MASSAGER VIBROMASSZÁZS KÉSZÜLÉK CIKK SZÁM: 1500 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Általános biztonsági figyelmeztetések Mikor ne használja a berendezést Alkatrészek megnevezései Tartozékok Berendezés

Részletesebben

V IVAMAX Használati útmutató FITNESSPRO H A S IZOM E R Õ S ÍTÕ

V IVAMAX Használati útmutató FITNESSPRO H A S IZOM E R Õ S ÍTÕ VIVAMAX FITNESS PRO HASIZOM ERÕSÍTÕ Használati útmutató Szerviz Márkus János 06/30/946-0388 Budapest, Fõ u. 68. METESZ Székház II. emelet, 211. ajtó Jótállási szelvény Vivaldi Kft. Típus:.... Gyártási

Részletesebben

Használati utasítás insportline Lotos vibromasszázsgép IN 2165

Használati utasítás insportline Lotos vibromasszázsgép IN 2165 Használati utasítás insportline Lotos vibromasszázsgép IN 2165 A SZERVIZT ÉS AZ ALKATRÉSZEKET AZ ELADÓ BIZTOSÍTJA! Insportline Hungary kft., Kossuth Lajos utca 65, 2500 Esztergom tel/fax: +36(06)33 313242,

Részletesebben

SKYCAMP Használati útmutató

SKYCAMP Használati útmutató SKYCAMP Használati útmutató Használati útmutató További útmutatásért és bemutató videókért kérjük, látogassa meg az alábbi weboldalt: https://ikamper.hu/pages/szerelesi-utmutatok A SKYCAMP SÁTOR JÁRMŰRE

Részletesebben

BEVEZETÉS ÁLLÓ HELYZET

BEVEZETÉS ÁLLÓ HELYZET BEVEZETÉS 1 Az önedző "istennői" gimnasztikához Ugyanazon ízületnek számos mozgása van. Ha bármelyik mozgás során kattant egy ízület - pl. a csípőízületi gyakorlat során kattant a boka -, az az ízület

Részletesebben

Futópad Sportmann Abarqs BZ-201 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Futópad Sportmann Abarqs BZ-201 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Futópad Sportmann Abarqs BZ-201 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK 1. Fontos, hogy elolvassa ezt az egész kézikönyvet a berendezés felszerelése és használata előtt. A biztonságos és hatékony

Részletesebben