Lábatlan Város Önkormányzat Képviselõ-testületének. 25/ (IX. 22.) számú rendelete. a közterületek használatáról

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Lábatlan Város Önkormányzat Képviselõ-testületének. 25/ 2004. (IX. 22.) számú rendelete. a közterületek használatáról"

Átírás

1 Lábatlan Város Önkormányzat Képviselõ-testületének 25/ (IX. 22.) számú rendelete a közterületek használatáról Az épített környezet alakításáról és védelmérõl szóló évi LXXVIII. törvény 54. (1) bekezdésében, a szabálysértésekrõl szóló évi LXIX. törvény 1. (1) bekezdésében foglaltak alapján Lábatlan Város Önkormányzat Képviselõ-testülete a következõ rendeletet alkotja: A rendelet célja, hogy Általános rendelkezések 1. a) meghatározza a közterületek használatának rendjére vonatkozó szabályokat, figyelemmel a helyi adottságokra, a lakossági igényekre, a mûemlékvédelmi, a városrendezési, közlekedésbiztonsági szempontokra; b) megállapítsa a közterület-használati díj mértékét és fizetésének a módját; c) szabályozza az engedély nélkül tárolt, üzemképtelen jármûvekkel kapcsolatos eljárást. 2. A rendelet hatálya kiterjed a Lábatlan város közigazgatási területén belül közhasználatra szolgáló minden olyan állami vagy önkormányzati tulajdonban álló földterületre, amelyet a rendeltetésének megfelelõen bárki használhat, és az ingatlan-nyilvántartás ekként tart nyilván, valamint az egyéb ingatlanok a közhasználat céljára átadott területrészére, az errõl szóló külön szerzõdésben foglaltak keretek között (1) A közterületet, az azon elhelyezkedõ építményt, berendezést és felszerelést rendeltetésének megfelelõen állaguk sérelme nélkül és az általános magatartási szabályok betartásával mindenki térítésmentesen használhatja. (2) Rendeltetésének nem megfelelõ közterület használat, ha a használat a mások által történõ rendeltetésszerû használatot korlátozza. Közterület-használati hozzájárulás, a közterület igénybevétele 4. (1) A közterületek rendeltetéstõl eltérõ használatához közterület-használati hozzájárulás, illetve a hozzájárulást is tartalmazó szerzõdés megkötése szükséges (a továbbiakban: közterület használati hozzájárulás). 1 Közterület rendeltetése különösen: a közlekedés biztosítása (utak, terek), a pihenõ és emlékhelyek kialakítása (parkok, köztéri szobrok stb.), a közmûvek elhelyezése.

2 (2) Közterület-használati hozzájárulást kell beszerezni: a) mutatványos tevékenység (cirkusz, búcsú, helyigényes hinták), b) sátras kitelepülés, büfés autó, vendéglátós rendezvény, c) hirdetés jellegû közterületbe benyúló üzlethomlokzat, hirdetõ berendezés, d) egyéb közterület használat: - közterületbe 30 cm-en túl benyúló kirakatszekrény, üzleti védõtetõ, cég- és címtábla elhelyezésére, - vendéglátó-ipari elõkert, kitelepülés céljára, üzleti szállítás, illetve rakodás alkalmával göngyölegek elhelyezésére, árukirakodásra, - elárusító fülke, pavilon, ideiglenes jellegû illemhely elhelyezésére, - önálló hirdetõ-berendezések, figyelmeztetõ- és tájékoztató táblák elhelyezésére, - építési munkával kapcsolatos állvány, építõanyag és törmelék három napon túli elhelyezésére, - kiállítás, alkalmi vásár tartására, - üzemképtelen jármû ideiglenes tárolására, - teher- és áruszállításra szolgáló gépjármû, autóbusz, mezõgazdasági vontató, munkagép, pótkocsi, csónak és tartozékai tárolására vonatkozóan, - mozgókép felvétel készítéséhez, amennyiben a közterület rendeltetésszerû használatát 1 napon túl korlátozza, - sátorgarázs, konténerház, konténer három napon túli elhelyezésére, - tüzelõanyag három napon túli elhelyezésére, - õstermelõ által történõ áruértékesítéshez. 5. (1) Nem kell közterület-használati hozzájárulás: a) a közút (járda) építésével, javításával, fenntartásával kapcsolatban, a közút (járda) területének elfoglalásához, b) az úttartozékok és a közúti közlekedés irányítását szolgáló berendezések elhelyezéséhez, c) a közterületen, illetve az alatt vagy felett elhelyezett postai távközlési kábel, további közmû hibaelhárítása érdekében végzett munkához, illetve lerakásához, feltéve, hogy az a közlekedést nem akadályozza, e) Önkormányzati, önkormányzati intézmények, állami és civil szervezetek szervezésében kulturális, szórakoztató és sport rendezvények tartásához, f) az élet- és balesetveszély elhárításához szükséges idõtartamot meg nem haladó munkálatok elvégzéséhez. (2) Az (1) bekezdés a)-f) pontjaiban felsorolt közterület használati hozzájárulás nélkül végezhetõ közterület igénybevételt a hatóságnál legkésõbb a használat megkezdésekor be kell jelenteni. 6. (1) A közterület-használati hozzájárulás iránti kérelmet az 1. számú melléklet szerinti tartalommal a polgármesteri hivatalban kell benyújtani. A hozzájárulás megadásáról a polgármester dönt. (2) A hozzájárulás ideiglenes jelleggel, meghatározott idõ elteltéig, a megállapított feltétel bekövetkeztéig, illetõleg a visszavonásig, harminc napos felmondási idõvel adható meg.

3 (3) Élelmiszer utcai árusítására közterület-használati hozzájárulás csak idényjelleggel, meghatározott idõ elteltéig lehet kiadni. (4) A határozott idõre szóló közterület-használat legrövidebb idõtartama 1 nap, mely kérelemre többször meghosszabbítható. (5) Ha a hozzájárulás érvényét veszti, a használó saját költségén köteles az eredeti állapotot minden kártalanítási igény nélkül - helyreállítani. 7. Nem adható közterület-használati hozzájárulás: a) tûz- és robbanásveszélyes tevékenység kivéve tûzijáték gyakorlására, b) eseti rendezvények kivételével szeszes ital árusítására, szexuális áruk forgalmazására, c) a lakosság nyugalmát jelentõsen zavaró vagy a közerkölcsöt sértõ tevékenység végzésére. 8. (1) Amennyiben a közterületen folytatni kívánt tevékenységet (ide értve az önálló hirdetõ-berendezések, figyelmeztetõ és tájékoztató táblák elhelyezését is) jogszabály valamely hatóság vagy más szerv engedélyéhez, hozzájárulásához köti, a közterülethasználati hozzájárulás csak az engedély, hozzájárulás megléte esetén adható ki. (2) A közterület használó köteles az igénybe vett területet és környezetét tisztán tartani, gondozni. A közterület-használati díj mértéke, fizetésének módja 9. (1) A közterület használója a közterület használatáért díjat köteles fizetni. A díj mértékét az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló többször módosított 19/2000. (VI.27.) számú rendelet 6. számú melléklete tartalmazza. A fizetendõ díjat, a megfizetés határidejét és módját a szerzõdés valamennyi közterület használóra vonatkozóan egységes feltételekkel tartalmazza. A közterület használati szerzõdés a 2. számú mellékletben foglalt minta szerint készül. (2) A közterület bérlõje a közterület-használati díjat a közterület tényleges használatára, illetõleg a közterületen lévõ létesítmény tényleges üzemeltetésére tekintet nélkül köteles megfizetni. (3) A létesítményekkel elfoglalt közterületek nagyságának meghatározásánál a létesítmény alapterületét és a használathoz szükséges csatlakozó terület mértékét az országos településrendezési és építési követelményekrõl szóló 253/1997. (XII. 20.) Kormány rendelet (OTÉK) elõírásai szerint kell figyelembe venni. Cég-, cím- és hirdetõtábla, hirdetõ-berendezés, elhelyezése esetén annak felületét kell alapul venni. A díj szempontjából minden megkezdett hónap, nap, m 2 egésznek számít. Mentesség a közterület-használati díj fizetése alól 10. A polgármester a következõ esetekben a közterület-használati díj fizetésének kötelezettsége alól kérelemre részben vagy egészben felmentést adhat:

4 a) ha az kérelmezõ családjában az egy fõre jutó jövedelem az öregségi nyugdíj legkisebb összegét nem éri el, b) választásokkal kapcsolatos hirdetések céljára történõ igénybevétel esetén. A közterület-használati hozzájárulás visszavonása 11. A hozzájárulást vissza kell vonni, ha a használó a közterületet a hozzájárulástól eltérõ célra, vagy módon használja, vagy díjfizetési kötelezettségének felszólítás ellenére sem tesz eleget. Az üzemképtelen jármûvek közterületen történõ tárolása 12. (1) A rendelet alkalmazása szempontjából üzemképtelen jármû: a) a hatósági engedéllyel vagy jelzéssel nem rendelkezõ jármû, amely egyébként közúti forgalomban csak ilyen engedéllyel és jelzéssel vehet részt, b) baleset folytán megsérült és elhagyott jármû, c) mûszaki állapotánál fogva közúti közlekedésre alkalmatlan jármû. (2) Közterületen üzemképtelen jármû közterület-használati hozzájárulás nélkül nem tárolható, az üzembentartó vagy tulajdonos (a továbbiakban: üzembentartó) az üzemképtelenné vált jármûvet saját költségén köteles a közterületrõl eltávolítani. 13. (1) Üzemképtelen jármû közterület-használati hozzájárulását az üzembentartónak kell megkérni. (2) Üzemképtelen jármû közterületen történõ tárolására közterület-használati hozzájárulás a közúti közlekedés szabályairól szóló I/1975. (II.5.) KPM-BM együttes rendeletben (KRESZ) meghatározottakon túl legfeljebb 30 napra adható. Ellenõrzés, hozzájárulás nélküli használat következményei 14. (1) A közterület-használat szabályszerûségének ellenõrzésérõl a polgármester gondoskodik. (2) A közterület-használati hozzájárulás nélküli vagy attól eltérõ használata esetén a használót határidõ tûzésével felhívja a használat megszüntetésére, és a közterület saját költségen, kártalanítási igény nélkül történõ eredeti állapotának helyreállítására. 15. (1) Szabálysértést követ el és forintig terjedõ bírsággal sújtható: a) aki a közterületet hozzájárulás nélkül igénybe veszi, a hozzájárulástól eltérõ módon, illetve azt meghaladó mértékben, vagy e rendelet rendelkezéseinek megszegésével használja.

5 b) a közterület használat megszûnésekor a közterület eredeti állapotát nem állítja helyre. (2) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértések elkövetése esetén az önkormányzat képviselõ-testülete hivatalának erre felhatalmazott ügyintézõje helyszíni bírságot szabhat ki. (3) A szabálysértési eljárás kezdeményezése nem mentesít a közterület-használati díjfizetés, és az eredeti állapotba történõ visszaállítás kötelezettsége alól. Záró rendelkezés 16. (1) E rendelet hatálybalépésével egyidejûleg a képviselõ-testület és szervei Szervezeti és Mûködési Szabályzatáról szóló 4/2000. (III. 28.) sz. rendelet (a továbbiakban: SZMSZ) a polgármester hatásköreirõl szóló 1. számú melléklete az alábbiak szerint egészül ki: q) Dönt a közterület használati hozzájárulás megadásáról. (2) Ez az önkormányzati rendelet év október hó 1. napján lép hatályba. (3) A rendelet kihirdetésérõl az SZMSZ 38. -a szerint a jegyzõ gondoskodik. Lábatlan, szeptember hó 22. nap. P. H. Török István Schantzl Edit polgármester s. k. jegyzõ s. k. A rendeletet kihirdettem: Schantzl Edit

6 1.sz. melléklet a 25/ (IX.22.) KT. számú rendelethez Közterület-használati kérelem Kérelmezõ neve (vállalkozás, intézmény megnevezése):... Kérelmezõ címe:... Telefonszáma:... mobil telefonszáma:... Levelezési címe:... Vállalkozói engedély száma:... Átutalás esetén folyószámla száma, pénzintézet megnevezése:... Kérelmezett terület helye:... Terület nagysága:...m 2 Használati idõtartama:... A tevékenység végzéséhez szükséges hatósági engedélyek száma, megnevezése: A kérelmezett használatot milyen tevékenység folytatásához kéri? A területen mit kíván elhelyezni? Egyéb kérelem: A kérelem mellékletei: (A nyomtatvány hiányos kitöltése esetén a kérelem a hiány pótlásáig be nem nyújtottnak minõsül.)..., kérelmezõ Figyelem! A kérelem benyújtása és az eljárás megindulása nem jogosít fel közterület-használatra!

7 2.. melléklet a 25/ (IX.22.) KT. számú rendelethez Ikt.sz: /2004. Ügyintézõ: MINTA KÖZTERÜLET-HASZNÁLATI HOZZÁJÁRULÁS ÉS SZERZÕDÉS amely létrejött egyrészrõl Lábatlan Város Önkormányzata, (2541 Lábatlan, József A. u. 60.) képviseli Török István polgármester, mint használatba adó másrészrõl.. képviseli: (címe:..) mint használatba vevõ között (továbbiakban együtt: szerzõdõ felek) az alábbi feltételekkel: 1. Szerzõdõ felek megállapítják, hogy használatba adó tulajdonában van a Lábatlan,.. u. sz.; elõtti közterület minõsítésû ingatlanrész. 2. Használatba adó a használatba vevõ kérelme alapján az 1. pontban meghatározott ingatlan.. m 2 -es részét. céljára használatba vevõnek használatba adja. A közterület kizárólag fent meghatározott célra használható. 3. Szerzõdõ felek jelen szerzõdést határozott idõre tól ig, összesen.. napra kötik. 4. Használatba adó köteles az ingatlant/ingatlanrészt rendeltetésszerû használatra alkalmas állapotban használatba vevõ birtokába adni. Használatba vevõ kijelenti, hogy a használattal érintett területet ismeri, az a szerzõdésben meghatározott célú használatra alkalmas. A birtokba adás napja Használatba vevõ a használatért köteles..,- + 25% ÁFA; azaz bruttó..,- Ft díjat fizetni a használatba adó részére, kötelezettségének a. számlaszámra történõ átutalással, vagy a házipénztárába történõ befizetéssel, vagy készpénz-átutalási megbízással tehet eleget. 6. Használatba vevõ kötelezettségei: -köteles a terület állagát megóvni, karbantartásáról és tisztántartásáról gondoskodni, -a területen bármely építményt csak a használatba adó elõzetes hozzájárulásával helyezhet el. -a használat megszûnésekor a területet eredeti állapotában, rendezetten, a használatba vevõ által elhelyezett építmények, egyéb dolgok elszállításával használatba adó birtokába visszaadni. 7. Használatba vevõ a terület használatára vonatkozó jogát harmadik személynek át nem ruházhatja, át nem engedheti. 8. Használatba adó a terület szerzõdésszerû használatát bármikor ellenõrizheti. A használatba vevõ tudomásul veszi továbbá, hogy Lábatlan Város Önkormányzatának a közterületek használatáról szóló 25/ (IX. 22.) KT. számú rendeletének a szerint, szabálysértést követ el és forintig terjedõ bírsággal sújtható, aki a közterületet hozzájárulás nélkül igénybe vesz, a hozzájárulástól eltérõ módon, illetve azt meghaladó mértékben, vagy a rendelet rendelkezéseinek megszegésével használja. Az ingatlannak/ingatlanrésznek a szerzõdéstõl eltérõ használata esetén, illetve, ha a használatba vevõ díjfizetési kötelezettségének felszólítás ellenére sem tesz eleget, a használatba adó jogosult a szerzõdést azonnali hatállyal felmondani.

8 Elõbbi esetben használatba vevõ a felmondás közlésétõl számított 3 napon belül köteles a használatot megszüntetni. 9. Használatba vevõ a szerzõdés egy példányát a közterület-használat helyszínén kell, hogy tartsa és arra jogosult személynek ellenõrzéskor meg kell mutatnia. 10. Jelen szerzõdésben nem szabályozott kérdésekben a 8. pontban hivatkozott önkormányzati rendelet és a Ptk. rendelkezései az irányadóak. 11. Amennyiben az engedélyezett tárgyakon kívül más tárgy vagy eszköz kihelyezésére kerül sor, azokat a tulajdonos kárára és költségére a használatba adó elszállíttathatja. 12. A szerzõdõ felek jelen bérleti szerzõdésbõl eredõ esetleges jogvitáik rendezésére az Esztergomi Városi Bíróság kizárólagos illetékességét kötik ki. 13. Szerzõdõ felek a szerzõdést, mint akaratukkal mindenben megegyezõt jóváhagyólag írták alá. Lábatlan, Török István polgármester használatba vevõ

9 Lábatlan Város Önkormányzati Képviselõ Testületének 19/2004.(VII.16.) sz. rendelete, a 11/2004.(IV.27.) sz., a 11/2003. (IV.29.) sz. rendelettel módosított az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 19/2000.(VI.27.) sz. ÖR módosítására 6. sz. melléklet Önkormányzati tulajdonú területek használati díjairól - hirdetés jellegû közterületbe benyúló üzlethomlokzat, hirdetõ berendezés 662,-Ft/m 2 /hó - egyéb közterület használat 253,-Ft/m 2 /hó - Mutatványos tevékenység: cirkusz, búcsú, helyigényes hinták sátras kitelepülés, büfés autó 100,- Ft/m 2 /nap 300,-Ft/m 2 /nap - Rendezvény vendéglátós közterület használat ,-Ft/nap

Nagyecsed Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 10 / 2004.( IV. 05. ) Ör. r e n d e l e t e

Nagyecsed Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 10 / 2004.( IV. 05. ) Ör. r e n d e l e t e Nagyecsed Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10 / 2004.( IV. 05. ) Ör. r e n d e l e t e A közterületek használatáról (egységes szerkezetben a 25/2005. (X.28.) önkörmányzati rendelettel) Nagyecsed

Részletesebben

Jászfelsőszentgyörgy Községi Önkormányzat. 1/2010. (I.29.) rendelete. a közterületek használatáról

Jászfelsőszentgyörgy Községi Önkormányzat. 1/2010. (I.29.) rendelete. a közterületek használatáról Jászfelsőszentgyörgy Községi Önkormányzat 1/2010. (I.29.) rendelete a közterületek használatáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján,

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2008. (X.2.) Kt. sz. rendelete a közterületek használatáról

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2008. (X.2.) Kt. sz. rendelete a közterületek használatáról Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2008. (X.2.) Kt. sz. rendelete a közterületek használatáról Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL

A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL DAD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 22/2005. (XI.29.) számú rendelete A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL 2 Dad községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

SZAKÁLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 17/2004. (XII.31.) számú RENDELETE. A közterületek használatáról. Általános rendelkezések

SZAKÁLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 17/2004. (XII.31.) számú RENDELETE. A közterületek használatáról. Általános rendelkezések SZAKÁLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 17/2004. (XII.31.) számú RENDELETE A közterületek használatáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás

Részletesebben

TARD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 6 / (V. 23.) sz. RENDELETE a közterületek használatáról (egységes szerkezetben)

TARD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 6 / (V. 23.) sz. RENDELETE a közterületek használatáról (egységes szerkezetben) TARD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 6 / 2003. (V. 23.) sz. RENDELETE a közterületek használatáról (egységes szerkezetben) A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás

Részletesebben

Perőcsény Községi Önkormányzat Képviselő-Testületének 6/2002. (VI.27.) sz.rendelete a közterületek használatáról

Perőcsény Községi Önkormányzat Képviselő-Testületének 6/2002. (VI.27.) sz.rendelete a közterületek használatáról Perőcsény Községi Önkormányzat Képviselő-Testületének 6/2002. (VI.27.) sz.rendelete a közterületek használatáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. Tv. 16..(1) bekezdésében kapott felhatalmazás

Részletesebben

A rendelet hatálya 1.

A rendelet hatálya 1. Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 9/2004. (III. 30.) rendelete a közterületek használatáról, védelméről és a közterület használat díjáról* Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete

Részletesebben

NYÁREGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/2000. (X. 3.) sz. Kt. rendelete a közterületek használatáról

NYÁREGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/2000. (X. 3.) sz. Kt. rendelete a közterületek használatáról NYÁREGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/2000. (X. 3.) sz. Kt. rendelete a közterületek használatáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján,

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk. Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja:

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk. Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja: Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 5/2007.(III.28.) Rendelet típusa: Módosító Rendelet címe: A közterület használatról Módosított rendelet azonosítója:

Részletesebben

Tura Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2008.(VI.26.) rendelete a közterületek használatáról

Tura Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2008.(VI.26.) rendelete a közterületek használatáról Tura Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2008.(VI.26.) rendelete a közterületek használatáról Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló

Részletesebben

Kaposfő Község Önkormányzatának 1/2002.(III.12.) Rendelete

Kaposfő Község Önkormányzatának 1/2002.(III.12.) Rendelete Kaposfő Község Önkormányzatának 1/2002.(III.12.) Rendelete A közterületek használatáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. Törvény 16. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, figyelemmel

Részletesebben

Hatályos! Bükkösd Község Önkormányzatának 11/2003(VII.31)sz. rendelete a közterület használatáról

Hatályos! Bükkösd Község Önkormányzatának 11/2003(VII.31)sz. rendelete a közterület használatáról Hatályos! Bükkösd Község Önkormányzatának 11/2003(VII.31)sz. rendelete a közterület használatáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 16..(1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, figyelemmel

Részletesebben

HANTOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK

HANTOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK HANTOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK a 12/2008.(IX.26.) 11/2009.(IX.30.) valamint 9/2012. (XI.15.) önkormányzati rendeleteivel módosított 8./2008. (V. 15.) önkormányzati RENDELETE a közterületek

Részletesebben

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 6/2008.(VII.07.) rendelete a közterület-használatról

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 6/2008.(VII.07.) rendelete a közterület-használatról Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 6/2008.(VII.07.) rendelete a közterület-használatról Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Cserszegtomaj Község Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2005.(IX.21.) egységes szerkezetbe foglalt rendelet a közterületek használatáról szóló 8/2000.(III.30.) sz. rendeletének módosításáról A helyi

Részletesebben

Ipolytölgyes Községi Önkormányzat Képviselő-Testületének 6/2002. (VI.4.) sz.rendelete a közterületek használatáról /egységes szerkezetben/

Ipolytölgyes Községi Önkormányzat Képviselő-Testületének 6/2002. (VI.4.) sz.rendelete a közterületek használatáról /egységes szerkezetben/ Ipolytölgyes Községi Önkormányzat Képviselő-Testületének 6/2002. (VI.4.) sz.rendelete a közterületek használatáról /egységes szerkezetben/ A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. Tv. 16..(1) bekezdésében

Részletesebben

A közterületek használatáról

A közterületek használatáról Gyöngyöshalász községi Önkormányzata Képviselőtestületének 12/2008. (V.22.) önkormányzati rendelete és az azt módosító 17/2008.(VI.26.), 19/2013.(XII.10) önkormányzati rendeletei egységes szerkezetben

Részletesebben

SZOMOLYA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT Képviselő-testületének 14/2008. (XI. 27.) számú r e n d e l e t e. a közterületek használatáról (Egységes szerkezetben)

SZOMOLYA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT Képviselő-testületének 14/2008. (XI. 27.) számú r e n d e l e t e. a közterületek használatáról (Egységes szerkezetben) SZOMOLYA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT Képviselő-testületének 14/2008. (XI. 27.) számú r e n d e l e t e a közterületek használatáról (Egységes szerkezetben) A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

LITÉR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 19/2003. (XII.18.) Kt. RENDELETE. a közterületek használatáról. Általános rendelkezések

LITÉR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 19/2003. (XII.18.) Kt. RENDELETE. a közterületek használatáról. Általános rendelkezések LITÉR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 19/2003. (XII.18.) Kt. RENDELETE a közterületek használatáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, figyelemmel

Részletesebben

Egyek Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2018.(XI.29.) rendelete. A közterületek használatáról és a közterületek rendjéről

Egyek Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2018.(XI.29.) rendelete. A közterületek használatáról és a közterületek rendjéről Egyek Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2018.(XI.29.) rendelete A közterületek használatáról és a közterületek rendjéről Egyek Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Kópháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8 /2008. (IX.12) rendelete a közterület használatáról

Kópháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8 /2008. (IX.12) rendelete a közterület használatáról Kópháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8 /2008. (IX.12) rendelete a közterület használatáról Kópháza Község Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban: Képviselő-testület) a Magyar

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések TENGELIC KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2004(V.29.) számú önkormányzati rendelete a közterületek használatáról a módosításáról szóló 18/2004.(XII.22.), 22/2006.(XII.13.), 12/2009. (VIII.19.)

Részletesebben

Balatonederics Települési Önkormányzat Képviselő-testülete 16/2007. (XI. 09.) rendelete. a közterületek használatáról 1. Általános rendelkezések

Balatonederics Települési Önkormányzat Képviselő-testülete 16/2007. (XI. 09.) rendelete. a közterületek használatáról 1. Általános rendelkezések Balatonederics Települési Önkormányzat Képviselő-testülete 16/2007. (XI. 09.) rendelete a közterületek használatáról 1 Balatonederics Települési önkormányzat képviselő-testülete a településen lévő közterületek

Részletesebben

A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL. I. cím A rendelet hatálya 1. II. cím Közterület használati engedély 2.

A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL. I. cím A rendelet hatálya 1. II. cím Közterület használati engedély 2. BABÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5 /2005. (VIII. 29.) RENDELETE A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL Babót Község Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban: Képviselő-testület) a Magyar

Részletesebben

Tolmács Község Önkormányzata Képviselő testületének 3/2011. (II.15.) RENDELETE. a közterületek használatáról

Tolmács Község Önkormányzata Képviselő testületének 3/2011. (II.15.) RENDELETE. a közterületek használatáról Tolmács Község Önkormányzata Képviselő testületének 3/2011. (II.15.) RENDELETE a közterületek használatáról Tolmács Község Önkormányzat képviselő-testülete (továbbiakban: képviselő-testület) a Magyar Köztársaság

Részletesebben

KOZÁRMISLENY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 7/2003. (IV.23.)Ök.sz. számú RENDELETE. a közterületek használatáról

KOZÁRMISLENY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 7/2003. (IV.23.)Ök.sz. számú RENDELETE. a közterületek használatáról KOZÁRMISLENY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 7/2003. (IV.23.)Ök.sz. számú RENDELETE a közterületek használatáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 8.. (1). bekezdésében és a 16. (1) bekezdésében

Részletesebben

BAKONYKUTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/2004. (V. 1.) RENDELETE. a közterületek használatáról

BAKONYKUTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/2004. (V. 1.) RENDELETE. a közterületek használatáról BAKONYKUTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/2004. (V. 1.) RENDELETE a közterületek használatáról A Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. Tv. 44/A. (2) bekezdésében, valamint A helyi önkormányzatokról

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A közterületek használatáról szóló többször módosított 4/2003.(III. 24.) számú rendelet módosításáról

ELŐTERJESZTÉS A közterületek használatáról szóló többször módosított 4/2003.(III. 24.) számú rendelet módosításáról Pusztavacs Községi Önkormányzat Jegyzőjétől : 2378 Pusztavacs, Béke tér 10., Pf.: 17. : 06-29/315-101; 315-122; 515-370 Tisztelt Képviselőtestület! I. 1.) Előzmények: ELŐTERJESZTÉS A közterületek használatáról

Részletesebben

MOLNÁRI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 6/2009. (IX. 10.) számú RENDELETE A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL

MOLNÁRI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 6/2009. (IX. 10.) számú RENDELETE A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL MOLNÁRI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2009. (IX. 10.) számú RENDELETE A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16 (1) bekezdésében kapott felhatalmazás

Részletesebben

Jászkisér Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2013. (XII.10.) rendelete a közterületek használatáról

Jászkisér Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2013. (XII.10.) rendelete a közterületek használatáról Jászkisér Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2013. (XII.10.) rendelete a közterületek használatáról Jászkisér Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

LAKITELEK ÖNKORMÁNYZAT 30/2002.(XII.11.) számú önkormányzati rendelete a közterületek használatáról.

LAKITELEK ÖNKORMÁNYZAT 30/2002.(XII.11.) számú önkormányzati rendelete a közterületek használatáról. 30/2002. (XII.11.) Ök. sz. rendelet a közterületek használatáról LAKITELEK ÖNKORMÁNYZAT 30/2002.(XII.11.) számú önkormányzati rendelete a közterületek használatáról. A helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

(EGYSÉGES SZERKEZETBEN)

(EGYSÉGES SZERKEZETBEN) Kistótfalu Község Képviselő-testületének 12/2004.(IV.20.) számú önkormányzati rendelete a közterület-használat engedélyezésével kapcsolatos eljárásokról és díjakról (EGYSÉGES SZERKEZETBEN) Kistótfalu község

Részletesebben

Bakonyoszlop Község Önkormányzati Képviselő-testületének 9/2009.(VI. 15.) rendelete a közterületek használatáról

Bakonyoszlop Község Önkormányzati Képviselő-testületének 9/2009.(VI. 15.) rendelete a közterületek használatáról Bakonyoszlop Község Önkormányzati Képviselő-testületének 9/2009.(VI. 15.) rendelete a közterületek használatáról Bakonyoszlop Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmányáról

Részletesebben

HÉVÍZGYÖRK KÖZSÉG 13/2001.(XI.28.) SZ. RENDELETE. A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL egységes szerkezetben

HÉVÍZGYÖRK KÖZSÉG 13/2001.(XI.28.) SZ. RENDELETE. A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL egységes szerkezetben HÉVÍZGYÖRK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK a 15/2006.(XI.29.)sz., a 7/2008. (VII.1.) sz. a 19/2011.(XII.21.),a 12/2012.(V.30.)sz., és a 17/2012.(IX.5.)sz. rendeletekkel módosított 13/2001.(XI.28.)

Részletesebben

AZ ATKÁRI ÖNKORMÁNYZAT 9/2004. (IV.14.) R E N D E L E T E A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL

AZ ATKÁRI ÖNKORMÁNYZAT 9/2004. (IV.14.) R E N D E L E T E A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL AZ ATKÁRI ÖNKORMÁNYZAT 9/2004. (IV.14.) R E N D E L E T E A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL Egységes szerkezetbe foglalva: 2010. január 28. 2 AZ ATKÁRI ÖNKORMÁNYZAT 9/2004. (IV.14.) R E N D E L E T E A KÖZTERÜLETEK

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1..

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.. TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATII KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK A KÖZTERÜLETEK HASSZNÁLATÁRÓL SSZÓLÓ 6/2003..((I. 30..)) KT.. SSZ.. RENDELETÉNEK A 32/ /2003.(XI. 18..)) RENDELETTEL,, A 32/ /2004.(X.. 28..)) RENDELETTEL,,

Részletesebben

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testülete. 8/2008./X.31./rendelete. a közterületek használatának rendjéről. (egységes szerkezet)

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testülete. 8/2008./X.31./rendelete. a közterületek használatának rendjéről. (egységes szerkezet) Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testülete 8/2008./X.31./rendelete a közterületek használatának rendjéről (egységes szerkezet) 1 Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testülete 8/2008./X.31./rendelete

Részletesebben

A rendelet hatálya 1..

A rendelet hatálya 1.. Vál Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2010.(XII.14.) önkormányzati rendelete a közterület-használat engedélyezésével kapcsolatos eljárásról Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló

Részletesebben

Kup Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2013. (VII.31.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról

Kup Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2013. (VII.31.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról Kup Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2013. (VII.31.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról Kup Önkormányzat Képviselő-testülete a közrend, közbiztonság, a környezet védelme érdekében

Részletesebben

Balatongyörök Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2007. (X. 29.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról

Balatongyörök Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2007. (X. 29.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról Balatongyörök Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2007. (X. 29.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések BUCSUSZENTLÁSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 4/2001. (III.30.) RENDELETE A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL (egységes szerkezetben a 20/2003.(IX.26.), a 23/2003.(XI.11.) sz. 7/2006. (VII.20.), a 12/2007. (VI.25.)sz.

Részletesebben

Balatonendréd község Önkormányzata Képviselő-testületének

Balatonendréd község Önkormányzata Képviselő-testületének Balatonendréd község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2005. (XII.14.) önkormányzati rendelete 1 A közterületek használatáról és a közterület használati díj megállapításáról. 1 Módosította a 7/2008

Részletesebben

SZÓLÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 10/2009.(IX.22.) SZÁMÚ RENDELETTEL MÓDOSÍTOTT 10/2008. (X.28.) SZÁMÚ RENDELETE A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL

SZÓLÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 10/2009.(IX.22.) SZÁMÚ RENDELETTEL MÓDOSÍTOTT 10/2008. (X.28.) SZÁMÚ RENDELETE A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL SZÓLÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 10/2009.(IX.22.) SZÁMÚ RENDELETTEL MÓDOSÍTOTT 10/2008. (X.28.) SZÁMÚ RENDELETE A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL EGYSÉGES SZERKEZETBEN Szólád Község Képviselő-testülete az 1990.

Részletesebben

Ordacsehi Község Önkormányzatának 9/2003 (X. 29.) számú önkormányzati rendelete. a közterület-használat rendjérıl

Ordacsehi Község Önkormányzatának 9/2003 (X. 29.) számú önkormányzati rendelete. a közterület-használat rendjérıl Ordacsehi Község Önkormányzatának 9/2003 (X. 29.) számú önkormányzati rendelete a közterület-használat rendjérıl A módosításokkal egységes szerkezetben. Utolsó átvezetett módosítás: 11/2006. (IX. 21.)

Részletesebben

Alsózsolca Város Önkormányzatának Egységes: 2007.12.13. 23/1999./XII.09./ rendelete. a közterületek használatáról

Alsózsolca Város Önkormányzatának Egységes: 2007.12.13. 23/1999./XII.09./ rendelete. a közterületek használatáról Alsózsolca Város Önkormányzatának Egységes: 2007.12.13. 23/1999./XII.09./ rendelete a közterületek használatáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 16.. /1/ bekezdésében kapott felhatalmazás

Részletesebben

A közterületek használatáról

A közterületek használatáról KÁLOZ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZTÁNAK az önkormányzat 9/2003. (V.30.) és a 10/2004. (IV.15.) 13/2012. (XI.27.) önkormányzati rendeleteivel módosított 19/2000. (XII.1.) önkormányzati rendelete egységes szerkezetben

Részletesebben

Tar Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2015 (VII.16.) önkormányzati rendelete a közterület használat rendjéről

Tar Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2015 (VII.16.) önkormányzati rendelete a közterület használat rendjéről Tar Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2015 (VII.16.) önkormányzati rendelete a közterület használat rendjéről Tar Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról

Részletesebben

TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL SZÓLÓ 6/2003.(I. 30.) KT. SZ. RENDELETÉNEK

TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL SZÓLÓ 6/2003.(I. 30.) KT. SZ. RENDELETÉNEK TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL SZÓLÓ 6/2003.(I. 30.) KT. SZ. RENDELETÉNEK A 32/2003.(XII. 18.) RENDELETTEL, A 32/2004.(X. 28.) RENDELETTEL, A 23/2005.(X.

Részletesebben

A rendelet hatálya. A közterület használata, igénybevétele

A rendelet hatálya. A közterület használata, igénybevétele Bakonyszentiván község Önkormányzati Képviselő-testülete 8/2004. (III. 31.) rendelete a közterületek használatáról, védelméről és a közterület használat díjáról* Bakonyszentiván község Önkormányzati Képviselő-testülete

Részletesebben

GÉGÉNY KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETE 6/2001 (V.29.) K. sz. r e n d e l e t e - A közterület-használat engedélyezésével kapcsolatos eljárásról -

GÉGÉNY KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETE 6/2001 (V.29.) K. sz. r e n d e l e t e - A közterület-használat engedélyezésével kapcsolatos eljárásról - A Képviselő-testület: GÉGÉNY KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETE 6/2001 (V.29.) K. sz. r e n d e l e t e - A közterület-használat engedélyezésével kapcsolatos eljárásról - Az 1990. évi LXV. tv. 16.. (1) bekezdése

Részletesebben

KOZÁRMISLENY VÁROSÖNKORMÁNYZATÁNAK 7/2003. (IV.23.)Ök.sz. számú rendelete a közterületek használatáról

KOZÁRMISLENY VÁROSÖNKORMÁNYZATÁNAK 7/2003. (IV.23.)Ök.sz. számú rendelete a közterületek használatáról KOZÁRMISLENY VÁROSÖNKORMÁNYZATÁNAK 7/2003. (IV.23.)Ök.sz. számú rendelete a közterületek használatáról (egységes szerkezetben a 15/2006. (XI.22.) Ök. sz., a 3/2008. (II.18.) Ök. sz., a 16/2009. (X.01.)

Részletesebben

Nagybánhegyes község Önkormányzatának 7/1994./VI. 30./ számú R E N D E L E T E. a közterület használatáról és közterület-használati díjról.

Nagybánhegyes község Önkormányzatának 7/1994./VI. 30./ számú R E N D E L E T E. a közterület használatáról és közterület-használati díjról. Nagybánhegyes község Önkormányzatának 7/1994./VI. 30./ számú R E N D E L E T E a közterület használatáról és közterület-használati díjról. A rendelet hatálya 1.. E rendelet hatálya kiterjed az ingatlan-nyilvántartás

Részletesebben

ZSÁKA NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT

ZSÁKA NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT ZSÁKA NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT Képviselő-testület 3/2011.(II.15.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról, védelméről és a közterület-használat díjáról. Zsáka Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 23/2006. (XI. 17.) rendelete a közterület használatáról

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 23/2006. (XI. 17.) rendelete a közterület használatáról Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 23/2006. (XI. 17.) rendelete a közterület használatáról Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete a (továbbiakban képviselő-testület) a Magyar Köztársaság

Részletesebben

RÁBAHÍDVÉG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2004. (III. 16.) számú RENDELETE A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL

RÁBAHÍDVÉG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2004. (III. 16.) számú RENDELETE A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL RÁBAHÍDVÉG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2004. (III. 16.) számú RENDELETE A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL A helyi önkormányzatokról szóló többször módosított 1990. évi LXV. Törvény 16.. (1)

Részletesebben

Bögöte község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2007. (VI.22.) rendelete (Egységes szerkezetben) a közterület-használatról

Bögöte község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2007. (VI.22.) rendelete (Egységes szerkezetben) a közterület-használatról Bögöte község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2007. (VI.22.) rendelete (Egységes szerkezetben) a közterület-használatról Bögöte község Önkormányzat képviselő-testülete A helyi önkormányzatokról

Részletesebben

AZ ATKÁRI ÖNKORMÁNYZAT 9/2004. (IV.14.) R E N D E L E T E A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL

AZ ATKÁRI ÖNKORMÁNYZAT 9/2004. (IV.14.) R E N D E L E T E A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL AZ ATKÁRI ÖNKORMÁNYZAT 9/2004. (IV.14.) R E N D E L E T E A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL Egységes szerkezetbe foglalva: 2012. június 25. 2 AZ ATKÁRI ÖNKORMÁNYZAT 9/2004. (IV.14.) R E N D E L E T E A KÖZTERÜLETEK

Részletesebben

a közterületek használatáról

a közterületek használatáról 1 Tabdi Község Képviselőtestülete 5/1998. (III. 25.) Kt. sz. rendelete a közterületek használatáról Tabdi Község Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdése

Részletesebben

6/2010. (V. 28.) Diósjen Község Önkormányzati rendelet ZTERÜLET HASZNÁLATÁRÓL, VÉDELMÉR L, DÍJÁRÓL

6/2010. (V. 28.) Diósjen Község Önkormányzati rendelet ZTERÜLET HASZNÁLATÁRÓL, VÉDELMÉR L, DÍJÁRÓL 6/2010. (V. 28.) Diósjen Község Önkormányzati rendelet ZTERÜLET HASZNÁLATÁRÓL, VÉDELMÉR L, DÍJÁRÓL A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján,

Részletesebben

Mátramindszent Község Önkormányzata Képviselő testületének 11/2013. (VII.25.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról. A rendelet hatálya

Mátramindszent Község Önkormányzata Képviselő testületének 11/2013. (VII.25.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról. A rendelet hatálya Mátramindszent Község Önkormányzata Képviselő testületének 11/2013. (VII.25.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról Mátramindszent Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország

Részletesebben

Gelse Község Önkormányzat Képviselő-testület 5/2012. (III.28.) önkormányzati rendelete

Gelse Község Önkormányzat Képviselő-testület 5/2012. (III.28.) önkormányzati rendelete Gelse Község Önkormányzat Képviselő-testület 5/2012. (III.28.) önkormányzati rendelete a közterület használatáról Gelse Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés

Részletesebben

Biharnagybajom Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2018. (IX. 28.) önkormányzati rendelete a közterület-használat rendjéről és feltételeiről

Biharnagybajom Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2018. (IX. 28.) önkormányzati rendelete a közterület-használat rendjéről és feltételeiről Biharnagybajom Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2018. (IX. 28.) önkormányzati rendelete a közterület-használat rendjéről és feltételeiről Biharnagybajom Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Borsodszentgyörgy Község Önkormányzat Képviselő-testületének a közterület használatáról szóló 16/1999.(X.29.) sz. rendelete

Borsodszentgyörgy Község Önkormányzat Képviselő-testületének a közterület használatáról szóló 16/1999.(X.29.) sz. rendelete Borsodszentgyörgy Község Önkormányzat Képviselő-testületének a közterület használatáról szóló 16/1999.(X.29.) sz. rendelete egységes szerkezetben a 4/2000.(II.15.), a 6/2002.(IV.2.) és a 14/2008.(X.18.)

Részletesebben

Pilisszentkereszt Község Önkormányzata a közterület használatáról az alábbi rendeletet alkotja. A rendelet hatálya

Pilisszentkereszt Község Önkormányzata a közterület használatáról az alábbi rendeletet alkotja. A rendelet hatálya Pilisszentkereszt Község Önkormányzatának 8/1995. (VI. 27.) sz. rendelete a KÖZTERÜLET HASZNÁLATÁRÓL /a 14/1995. (XI. 1.),valamint a 6/1998. (V. 29.) sz. rendeletmódosításokkal egységes szerkezetben/ Pilisszentkereszt

Részletesebben

A rendeletet alkalmazási köre. Értelmező rendelkezések

A rendeletet alkalmazási köre. Értelmező rendelkezések Békésszentandrás Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 16 /2012.(VI.29.) Önkormányzati rendelete a közterületek használatáról és közterület használati díjakról Békésszentandrás Nagyközségi Önkormányzat

Részletesebben

Csengőd Község Képviselőtestülete 12/2008.(XII.31.) rendelete a közterületek használatáról. A rendelet hatálya

Csengőd Község Képviselőtestülete 12/2008.(XII.31.) rendelete a közterületek használatáról. A rendelet hatálya Csengőd Község Képviselőtestülete 12/2008.(XII.31.) rendelete a közterületek használatáról Csengőd Község Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdése és

Részletesebben

Decs Nagyközség képviselő-testületének február 15-én, 18-órakor megtartandó rendkívüli ülésére

Decs Nagyközség képviselő-testületének február 15-én, 18-órakor megtartandó rendkívüli ülésére Az előterjesztés száma:25/2016. A rendelet tervezet elfogadásához minősített többség szükséges! Decs Nagyközség képviselő-testületének 2016. február 15-én, 18-órakor megtartandó rendkívüli ülésére Döntés

Részletesebben

HATÁLYOSSÁG ÁLLAPOTA: JÚLIUS 1.

HATÁLYOSSÁG ÁLLAPOTA: JÚLIUS 1. HATÁLYOSSÁG ÁLLAPOTA: 2008. JÚLIUS 1. SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS KÉPVISELÕ- TESTÜLETÉNEK 19/2008.(VII.01.) SZÁMÚ RENDELETE A KÖZTERÜLETEK RENDJÉRÕL ÉS HASZNÁLATÁRÓL SZÓLÓ 17/2000.(IX.8.) SZÁMÚ RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL

Részletesebben

a közterületek használatáról

a közterületek használatáról BIRI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 4/2004. (III.01.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény (továbbiakban: Étv.)

Részletesebben

Szederkény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/1998. (XII. 10.) számú rendelete. a közterület-használati díjakról

Szederkény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/1998. (XII. 10.) számú rendelete. a közterület-használati díjakról Szederkény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/1998. (XII. 10.) számú rendelete a közterület-használati díjakról Szederkény községi Önkormányzat Képviselőtestülete az 1990. évi LXV. tv. 16..

Részletesebben

Pátka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2011 (III.28.) rendelete a közterület-használat engedélyezésével kapcsolatos eljárásról

Pátka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2011 (III.28.) rendelete a közterület-használat engedélyezésével kapcsolatos eljárásról Pátka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2011 (III.28.) rendelete a közterület-használat engedélyezésével kapcsolatos eljárásról Pátka Község Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Újudvar község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2005.(IX.8.) számú rendelete a közterületek használatáról

Újudvar község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2005.(IX.8.) számú rendelete a közterületek használatáról Újudvar község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2005.(IX.8.) számú rendelete a közterületek használatáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás

Részletesebben

14/2006. (VI. 28.) rendelete. a közterület használat szabályairól

14/2006. (VI. 28.) rendelete. a közterület használat szabályairól Hárskút Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2006. (VI. 28.) rendelete a közterület használat szabályairól Hárskút Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alkotmány 44/A. (2) bekezdésében

Részletesebben

Gáborján Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 6/1997. (V.29.) sz. Rendelete A közterület használatáról, díjáról. Fejezet ÉRTELMEZŐ RENDELKEZÉSEK

Gáborján Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 6/1997. (V.29.) sz. Rendelete A közterület használatáról, díjáról. Fejezet ÉRTELMEZŐ RENDELKEZÉSEK Gáborján Község Önkormányzat Képviselőtestületének 6/1997. (V.29.) sz. Rendelete A közterület használatáról, díjáról I. Fejezet 1. A rendelet hatálya: Gáborján Község közigazgatási területén a közterületet

Részletesebben

Epöl Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 5/2003.(III.28.) Ökt. rendelete a közterületek használatáról és a közterületek rendjéről.

Epöl Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 5/2003.(III.28.) Ökt. rendelete a közterületek használatáról és a közterületek rendjéről. Epöl Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2003.(III.28.) Ökt. rendelete a közterületek használatáról és a közterületek rendjéről. Epöl Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

KIRÁLYSZENTISTVÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 17/2003. (12.17.) Kt. számú rendelete a közterületek használatáról egységes szerkezetben

KIRÁLYSZENTISTVÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 17/2003. (12.17.) Kt. számú rendelete a közterületek használatáról egységes szerkezetben KIRÁLYSZENTISTVÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 17/2003. (12.17.) Kt. számú rendelete a közterületek használatáról egységes szerkezetben A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében

Részletesebben

Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 10/2004. (IV.15.) önkormányzati rendelete

Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 10/2004. (IV.15.) önkormányzati rendelete Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2004. (IV.15.) önkormányzati rendelete a közterület használatáról (Egységes szerkezetben a módosításáról szóló 22/2004. (XI.26.), 4/2008. (VI.20.),

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya Neszmély Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2015. (XII.1.) önkormányzati rendelete A közterületek használatáról és a közterületek rendjéről Neszmély Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

CSÁTALJA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11/2002 (XII.12.) rendelete. a közterületek használatáról. Általános rendelkezések

CSÁTALJA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11/2002 (XII.12.) rendelete. a közterületek használatáról. Általános rendelkezések CSÁTALJA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2002 (XII.12.) rendelete a közterületek használatáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás

Részletesebben

Felcsút Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 11-i nyílt ülésére.. napirendi pont

Felcsút Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 11-i nyílt ülésére.. napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Felcsút Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 11-i nyílt ülésére. napirendi pont Előterjesztés címe és tárgya: A közterületek használatáról szóló önkormányzati

Részletesebben

Farkaslyuk Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2012.(X.31.) önkormányzati rendelete a közterület-használat szabályairól

Farkaslyuk Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2012.(X.31.) önkormányzati rendelete a közterület-használat szabályairól Farkaslyuk Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2012.(X.31.) önkormányzati rendelete a közterület-használat szabályairól Farkaslyuk Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Tápiószele Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete. 18/2005. (X. 25.) rendelete. a közterületek használatáról

Tápiószele Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete. 18/2005. (X. 25.) rendelete. a közterületek használatáról Tápiószele Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 18/2005. (X. 25.) rendelete a közterületek használatáról - módosításokkal egységes szerkezetben - Tápiószele Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 21/2015. (V. 29.) önkormányzati rendelete. a közterületek használatáról

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 21/2015. (V. 29.) önkormányzati rendelete. a közterületek használatáról Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2015. (V. 29.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és

Részletesebben

1.. (1) E rendelet hatálya Pincehely Nagyközség Önkormányzata tulajdonában lévő közterületek, közutak rendeltetéstől eltérő igénybevételére terjed ki.

1.. (1) E rendelet hatálya Pincehely Nagyközség Önkormányzata tulajdonában lévő közterületek, közutak rendeltetéstől eltérő igénybevételére terjed ki. Pincehely Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testületének 11/2011. (V.30. ) számú önkormányzati rendelete a közterület használatának rendjéről, valamint a helyi közút nem közlekedési célú igénybevételéért

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzata Képviselő testületének 15/2004. (XI.18.) RENDELETE. a közterületek és a Bánki-tó használatáról

Bánk Község Önkormányzata Képviselő testületének 15/2004. (XI.18.) RENDELETE. a közterületek és a Bánki-tó használatáról Bánk Község Önkormányzata Képviselő testületének 15/2004. (XI.18.) RENDELETE a közterületek és a Bánki-tó használatáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16.. (1) bekezdésében kapott

Részletesebben

A rendelet hatálya. Általános szabályok

A rendelet hatálya. Általános szabályok Kaskantyú Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2000.(XII.1.) önkormányzati rendelete a közterület használatáról Kaskantyú Község Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

A közterületek használatáról

A közterületek használatáról ERCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT Képviselőtestületének 29/2000. (V. 30.) Kt.számú rendelete A közterületek használatáról Módosításokkal egységes szövegben1 Hatályos: 2001. január 1. napjától Átdolgozva: 2001.

Részletesebben

KISKÖRE NAGYKÖZSÉGi ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 9/2004. (IV. 29.) rendelete

KISKÖRE NAGYKÖZSÉGi ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 9/2004. (IV. 29.) rendelete KISKÖRE NAGYKÖZSÉGi ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2004. (IV. 29.) rendelete a közterületek használatáról (módosításokkal egységes szerkezetben) Kisköre Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Cserszegtomaj Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2018.(III.01.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról

Cserszegtomaj Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2018.(III.01.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról Cserszegtomaj Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2018.(III.01.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról Cserszegtomaj Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország

Részletesebben

Nagykörű Községi Önkormányzat Képviselő- testületének. 12/2009. (V. 27.) rendeletével módosított és egységes szerkezetbe foglalt

Nagykörű Községi Önkormányzat Képviselő- testületének. 12/2009. (V. 27.) rendeletével módosított és egységes szerkezetbe foglalt Nagykörű Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 12/2009. (V. 27.) rendeletével módosított és egységes szerkezetbe foglalt 15/2008. (IX. 11.) rendelete a közterület eltérő használatának rendjéről

Részletesebben

Hortobágy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 22/2005. (IX. 20.) Hö. r e n d e l e t e

Hortobágy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 22/2005. (IX. 20.) Hö. r e n d e l e t e Hortobágy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2005. (IX. 20.) Hö. r e n d e l e t e a község közterületeinek használatáról (a módosításokkal egységes szerkezetben) A képviselő-testület az épített

Részletesebben

PETRIVENTE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT. 9/2008. (XI. 28.) számú RENDELETE A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL

PETRIVENTE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT. 9/2008. (XI. 28.) számú RENDELETE A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL PETRIVENTE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 9/2008. (XI. 28.) számú RENDELETE A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás

Részletesebben

Zalakomár Község Önkormányzati Képviselő-testülete 24/2005.(X.26) számú rendelete a közterület használatáról

Zalakomár Község Önkormányzati Képviselő-testülete 24/2005.(X.26) számú rendelete a közterület használatáról Zalakomár Község Önkormányzati Képviselő-testülete 24/2005.(X.26) számú rendelete a közterület használatáról Zalakomár Község Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban képviselő-testület) Az 1990.

Részletesebben

Dunaalmás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2013. (IX. 26.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról

Dunaalmás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2013. (IX. 26.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról Dunaalmás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2013. (IX. 26.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról Dunaalmás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az épített környezet

Részletesebben

VASMEGYER KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 7/2004.(IV. 14.) rendelete. A közterületek használatáról

VASMEGYER KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 7/2004.(IV. 14.) rendelete. A közterületek használatáról VASMEGYER KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 7/2004.(IV. 14.) rendelete A közterületek használatáról Az épített környezet alakításáról és védelmérıl szóló 1997. évi LXXVIII. törvény (továbbiakban: Étv.) 54. (1) bekezdésében

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2008. (X.2.) Kt. sz. rendelete a közterületek használatáról. A rendelet hatálya 1.

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2008. (X.2.) Kt. sz. rendelete a közterületek használatáról. A rendelet hatálya 1. Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2008. (X.2.) Kt. sz. rendelete a közterületek használatáról Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

A rendelet hatálya. Közterület használati engedély

A rendelet hatálya. Közterület használati engedély 1 A jkv. 2. sz. melléklete Súr Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2008. (IV. 23.) rendelete a közterületek használatáról Súr Község Önkormányzat Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról

Részletesebben

Tokod Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2012. (IX. 27.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról

Tokod Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2012. (IX. 27.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról Tokod Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2012. (IX. 27.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról Tokod Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az épített környezet

Részletesebben

A rendelet hatálya. A rendelet hatálya Nagyhegyes Község közigazgatási területén elhelyezkedő közterületekre terjed ki. Értelmező rendelkezések

A rendelet hatálya. A rendelet hatálya Nagyhegyes Község közigazgatási területén elhelyezkedő közterületekre terjed ki. Értelmező rendelkezések Nagyhegyes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2009. ( IX. 17.) önkormányzati rendelete a közterület igénybe vételének és használatának szabályairól Nagyhegyes Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben