(székhely) (telephely) E- mail: aprokovi@enternet.hu Óvodavezető:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "- 1 - 265-0132 (székhely) 263-0959 (telephely) E- mail: aprokovi@enternet.hu Óvodavezető:"

Átírás

1 - 1 - Ü g y i r a t s z á m : I / H Á Z I R E N D Intézmény neve: Kőbányai Aprók Háza Óvoda Székhelye Budapest, X. ker. Újhegyi sétány 5-7. Telephelye: Budapest, X. ker. Újhegyi sétány 1-3. Telefonszáma: (székhely) (telephely) E- mail: aprokovi@enternet.hu Óvodavezető: Baloghné Stadler Irén Óvodavezető helyettes: Piffkó Mária Gyéressy Éva Fejlesztő óvodapedagógus: Gyéressy Éva Kudettné Berta Judit Gyermekvédelmi felelős: Túri Sándorné A gyermekek fejlesztését óvodapszichológus és logopédusok segítik. Fogadóórájukról, elérhetőségükről a faliújságon tájékozódhatnak. Óvodatitkár: Akopján Katalin Vetróné Morvai Viktória A nevelési év szeptember 1 - augusztus 31-ig tart. A házirend területi hatálya: Az óvodába érkezéstől az onnan való távozásig, az intézmény (székhely, telephely) területén, valamint az intézmény területén kívüli óvoda által szervezett programokra terjed ki. A házirend személyi hatálya: A gyermekekre, a pedagógusokra, az intézmény valamennyi alkalmazottjára és a szülőkre terjed ki, akik a gyermekek törvényes képviselőiként gyakorolnak jogokat, illetve teljesítenek kötelezettségeket. Időbeli hatálya: A házirend, kihirdetésének napjától lép érvénybe a házirendben meghatározott időpontig. A házirend célja: a különböző jogszabályokban megfogalmazott jogok, kötelességek érvényesülésének helyi gyakorlatát leírja, szabályozza. Ezáltal biztosítsa a nevelés zavartalan megvalósítását és a gyermekek közösségi életének megszervezését.

2 - 2 - A benne foglaltak megtartása mindenkire nézve kötelező, megsértése jogkövetkezményekkel jár. Az óvodai házirend tartalmi elemei 1 Óvodai felvétel eljárási rendje Az óvodai felvétel, átvétel jelentkezés alapján történik, melynek ideje minden év május eleje. Minderről hirdetmény formájában tájékoztatjuk a szülőket. Az óvodába a gyermek 3. életévének betöltése után vehető fel. A jelentkezést megelőzően lehetőséget biztosítunk leendő óvodásainknak és szüleinek, hogy nyílt napok keretében megismerkedjenek óvodai nevelésünkkel, az intézmény dolgozóival. A jelentkezés és az elsődleges ismerkedés alkalmával valamennyi szülő számára biztosítjuk az intézmény házirendjének megismerését, illetve az esetlegesen felmerülő kérdések tisztázására is lehetőség nyílik A szülő a gyermek óvodai felvételét bármikor kérheti. Az újonnan jelentkező gyermek fogadása az óvodai nevelési évben folyamatosan történik (amennyiben az óvoda férőhellyel rendelkezik). A gyermeket elsősorban abba az óvodába kell felvenni, átvenni, amelynek körzetében lakik, illetve ahol szülője dolgozik. Az óvodai felvételről, átvételről az óvoda vezetője dönt. Biztosítani kell a körzetes óvodába a gyermek elhelyezését ha, betöltötte a 3. életévét és hátrányos, valamint halmozottan hátrányos helyzetű. A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény 41 -a szerint jogosult a napközbeni ellátás igénybevételére. Felvételét a gyámhatóság kezdeményezte. Amennyiben az óvoda a 3 éves és annál idősebb gyermek óvodai felvételét teljesítette, Felvehető a körzetes harmadik életévét a felvételtől számított féléven belül betöltő gyermek is. Felvételi kérelem elutasításáról határozat formájában értesítjük a szülőt. Elutasítás esetén a szülő(k) fellebbezést nyújthatnak be az óvoda vezetőjének. A beiratkozás lezárását követően szülői értekezlet formájában tájékoztatjuk a szülőket az óvoda életrendjéről, valamint a gyermek óvodai csoportba történő beosztásáról. A gyermek, ha eléri az iskolába lépéshez szükséges fejlettséget, legkorábban, abban a naptári évben, amelyben a hatodik, legkésőbb abban a naptári évben, amelyben a nyolcadik életévét betölti, tankötelessé válik. Ha a hatodik életévét május 31. napjáig betölti, megkezdi a tankötelezettség teljesítését. 2 A nevelési év rendje Egy nevelési év általános rendje, az intézmény Szervezeti és Működési Szabályzatában (SZMSZ), az adott nevelési év rendje, a mindig aktuális év intézményi munkatervében található. A Nemzeti Köznevelési törvény az óvodák számára nevelés nélküli munkanapokat határoz meg. Ezek száma egy nevelési évben maximum 5 nap lehet. Az óvoda mind az öt

3 - 3 - időpontról a szülőket legalább 7 nappal előbb értesíti és szükség esetén a gyermekek felügyeletéről gondoskodik. Ezeken a napokon a nevelőtestület szakmai munkát végez. Az óvoda téli és nyári zárva tartásának mértékéről a fenntartó dönt. A fenntartó kérése szerint a téli zárva tartás alatti ügyeleti igény szeptember hónap második felében kerül felmérésre. Ezen időszakokban, amennyiben az arra rászoruló szülő, gyermeke felügyeletét nem tudja megoldani, indokolt esetben elhelyezését ügyeletes óvodában biztosítani tudjuk. Ennek igényét időben, írásban felmérjük. A nyári zárás időpontjáról a szülőket február 15-ig tájékoztatjuk. 3 A gyermekek életrendjével kapcsolatos rendelkezések Az óvoda (hétfőtől péntekig) 5 napos munkarenddel üzemel. Nyitva tartás 6-18 óráig, az óvodapedagógusok lépcsőzetes munkakezdésével és befejezésével. A pedagógusok általános munkarendjét az SZMSZ, az éves munkarendjét, benne az ügyeleti rendet az aktuális év munkaterve tartalmazza. A gyermekcsoportok napirendjét az óvoda Pedagógiai Programja ill. a csoportnaplókban határozza meg. A családi nevelés hatékonysága céljából az óvodába való érkezés időpontja nem meghatározott. Ennek ellenére célszerű a szülőknek az óvodapedagógusokkal megbeszélt optimális időpont betartása, hogy gyermekük ne maradjon ki tevékenységekből, közös programból, főleg nagycsoportban. (Ezek a programok általában 8 órakor kezdődnek) Fontos, hogy a gyermekek legkésőbb 8 óráig megérkezzenek az óvodába. A gyermekek egészséges pszichés nevelése érdekében, a szülők gondoskodjanak arról, hogy a gyermekük napi 10 óránál többet ne töltsön az óvodában. Étkezések időpontja: Reggeli: Ebéd: Uzsonna: óráig óráig óráig Az óvoda dolgozói csak azokért a gyermekekért felelősek, akiket az óvodapedagógus a szülőtől átvett (kézből-kézbe).

4 - 4 - A szülő a gyermekét hazaviheti bármely időpontban, de javasoljuk, hogy alvásidőben tartsa tiszteletben gyermeke alvásigényét. Ha a szülő vagy megbízottja, akit az év eleji adatszolgáltatáskor megjelölt, nem tud gyermekéért jönni, kérjük időben és írásban jelezze azt. Az írásnak tartalmaznia kell a gyermekért érkező nevét, lakcímét és a szülő aláírását. Ellenkező esetben a gyermeket nem adjuk ki. Alkoholos befolyásoltság alatt álló, ill. cselekvőképtelen szülő, vagy megbízottja csak olyan feltételekkel viheti el a gyermeket, hogy erről az óvoda értesíti a kerületi rendőrkapitányságot. Amennyiben 18 óráig nem jönnek a gyermekért és az óvoda jelzést sem kap ennek okáról, úgy a gyermeket a kerületi Átmeneti Otthonba visszük. Válás esetén a szülő köteles idejében értesíteni az óvodát a bírói határozat tartalmáról, a gyermek elhelyezéséről és a szülők közötti megállapodásról, esetleges félreértések elkerülése céljából. (Melyik szülő illetve megbízottja viheti el a gyermeket az óvodából és mikor?) A szülő vagy megbízottja köteles minden esetben bejönni az épületbe a gyermekért és minden gyermek biztonsága érdekében a bejárati ajtó zárait a kiírásnak megfelelően használni. Az óvoda helyiségeit az intézmény nyitva tartása alatt csak rendeltetésüknek megfelelően szabad használni. Az óvoda által szervezett, valamint szülők részvételével tartott rendezvények alkalmával az óvoda helyiségeinek használati rendjét az óvoda vezetője határozza meg. Az óvoda konyhájában csak egészségügyi kiskönyvvel rendelkező egyén tartózkodhat. A mellékhelyiségek használatára ugyanez a kritérium érvényes. További szabályozás SZMSZ (VI. rész) 4 Az óvodai bejáráshoz nem szükséges dolgok behozatalának szabályozása A gyermekek nem hozhatnak az óvodába egészségükre ártalmas, testi épségüket, veszélyeztető tárgyakat, eszközöket (pl. rágógumi, ékszer stb). Az óvodába behozott tárgyakért felelősséget nem tudunk vállalni. Egyébként érzelmi kötődések fontossága érdekében kedvenc játékok, egyéb eszközök behozhatók. Kártérítésre Vonatkozó szabályok Az óvodában a gyermekek, a gyermekek szülei, illetve kísérői által jogellenesen okozott kár esetén, a kárért a szülőnek, illetve a károkozónak a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint kell eljárni. Az eset összes körülményeit vizsgálni kell, a kárt okozó gyermek vétőképességének vizsgálata után dönthető el, hogy mennyiben kötelezhető a gyermek szülője a kár megtérítésére.

5 - 5-5 A gyermeki jogok, kötelességek gyakorlásával kapcsolatos rendelkezések Minden gyermeknek joga, hogy egészséges környezetben, korának megfelelő életrend biztosításával, a gyermeki személyiség és emberi méltóság, valamint a gyermeki jogok tiszteletben tartásával, testi és lelki erőszak nélkül nevelkedjen. Óvodánk ennek szellemében alkotta meg Pedagógiai Programját, minden dolgozónk e program alapján köteles munkáját végezni. A gyermeknek joga, hogy képességeinek, érdeklődésének, adottságainak megfelelő nevelésben részesüljön. Óvodánk a tanulási folyamat során, az ismeretek tárgyilagos és többoldalú közvetítésének biztosítását, a Pedagógiai Programban megfogalmazottak alapján szervezi meg. Biztosítjuk minden gyermek, foglalkozásokon való részvételét. A családok vallási, világnézeti, nemzeti és etnikai hovatartozását tiszteletben tartjuk. A valláshoz kapcsolódó egyedi étkezési módot csak a bölcsődei konyhával történő szülői egyeztetést követően tudunk figyelembe venni. Egészségügyi okokból indokolt speciális étrendet, szakorvosi igazolás alapján, a bölcsődei konyhával való egyeztetés után tudunk biztosítani. A gyermekek személyiség jogait, annak szabad kibontakoztatását, önrendelkezési jogát és cselekvési szabadságát szem előtt tartjuk, ha ez nem veszélyezteti saját, illetve társai és az óvoda alkalmazottainak egészségét, testi épségét. A családok magánélethez való jogának tiszteletben tartása és a titoktartási kötelezettség, az óvoda minden dolgozójára vonatkozóan kötelező. A gyermek kötelességeit életkoruknál fogva szüleik gyakorolják. Szülői igények alapján biztosítjuk a hit-és vallásoktatás megszervezését, nevelési időn kívül. Az óvoda térítés ellenében biztosítja a nagycsoportos gyermekek úszásoktatását, melynek díját a szolgáltató szedi be. A szülők igénye alapján az óvoda egyéb foglalkozások megszervezését is vállalja, amennyiben az igények a gyermekek érdekeit szolgálják és az óvoda Pedagógiai Programjával nem ellentétes. 6. A gyermekek jogainak gyakorlásával, kötelezettségeinek teljesítésével kapcsolatos szabályok A gyermekek nevelése, személyiségfejlesztése a Aprók Háza Óvoda Pedagógiai Programjában megfogalmazott célok, feladatok, nevelési elvek szerint történik. Óvodai nevelésünk a gyermeki személyiség tiszteletén és megbecsülésén alapszik. Kiemelt feladatunk az iskolát megelőző kisgyermekkori fejlesztés. A sajátos nevelési igényű és a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő gyermekek speciális igényeinek figyelembevételével, az egyéni képességeikhez igazodó, fejlődés elősegítése.

6 - 6 - Az óvodánkba járó gyermekeket otthonosság, derűs légkör, érzelmi biztonság és szeretetteljes kapcsolat veszi körül. A gyermekcsoportok napi-és heti rendjét az egyéni és az életkori sajátosságok figyelembevételével állítjuk össze. A nevelés, a személyiségalakítás elengedhetetlen eszközei a jutalmazás és a büntetés. A jutalmazás valamilyen teljesítmény elismerésére, megerősítésére, míg a büntetés az elitélendő viselkedési forma, cselekedet helytelenítésének kifejezésére szolgál Nevelési alapelveink: a) arányosság elve - a cselekvés mértékével legyen arányos b) időzítés elve - közvetlenül a tett után alkalmazzuk c) legyünk következetesek d) mérsékelt jutalom, vagy büntetés - túlzások elkerülése e) értelmezés elve - tudja miért kapta Jutalmazás lehetséges formái: dicséret, simogatás, példaállítás, elismerő tekintet, megbízatás adása stb. Büntetés lehetséges formái: tekintet, jelzés, megbeszélés, kioltás, megfedés, figyelmeztetés, metakommunikációs jelzések, megkezdett tevékenységből kivonás stb. A gyermekek egészséges személyiségfejlesztését az egyéni képességek figyelembevételével valósítjuk meg, melynek eredményeiről a szülőket rendszeresen tájékoztatjuk. 7. A szülők jogainak gyakorlásával, kötelezettségeinek teljesítésével kapcsolatos rendelkezések A szülők joga: A szabad óvodaválasztás. A gyermeket elsősorban abba az óvodába kell felvenni, amely körzetében lakik, illetve ahol a szülő dolgozik. A felvételről az óvodavezető dönt. Az óvodaköteles gyermek felvételét az óvoda nem utasíthatja el, ha: - betöltötte a 3. életévét és hátrányos, valamint halmozottan hátrányos helyzetű - a gyermek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény 41 -a szerint jogosult a napközbeni ellátás igénybe vételére, - felvételét a gyámhatóság kezdeményezte. Megismerni az óvoda Pedagógiai Programját SZMSZ-ét, Intézményi Munkatervét és Házirendjét ( Az óvoda Házirendjét minden szülő a beiratkozáskor kézhez kapja. A többi dokumentum a vezetői iroda irattárának meghatározott helyén előzetesen egyeztetett időpontban megtekinthető). Az óvoda nagyobb csoportjait érintő bármely kérdésben tájékoztatást kapni. Az óvoda nagyobb csoportjának számítanak: az azonos korcsoportba tartozó gyermekek, az év elején beiratkozó új gyermekek, a tanköteles gyermekek, a speciális foglalkozásokon résztvevő gyermekek, az óvodán kívüli programokon résztvevő gyermekek.

7 - 7 - Gyermeke fejlődéséről érdemi tájékoztatást kapni; ennek lehetséges módjai: fogadóóra igénybevétele, nyílt napokon való részvétel, gyermeke egyéni mérési értékeinek megtekintése. Élni a véleménynyilvánítási, jogérvényesítési lehetőségeivel; ennek lehetséges módjait a Pedagógiai Program és az SZMSZ ide vonatkozó fejezetei határozzák meg (Partnerkapcsolatok, Szülői szervezet stb., az óvoda és a család kapcsolattartási formái). Óvodáztatási támogatás Az önkormányzat rendelkezése értelmében a jegyző óvodáztatási támogatást biztosít annak a személynek, aki az alábbi feltételeknek megfelel: rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultsága fennáll a törvényes felügyeletet ellátó mindkét szülő nyilatkozik arról, hogy gyermekének hároméves koráig legfeljebb az iskola nyolcadik évfolyamán folytatott tanulmányait sikeresen befejezi (halmozottan hátrányos helyzetű) a három, illetve négyéves gyermekét beíratta az óvodába gondoskodik gyermeke rendszeres óvodába járásáról, legalább napi 6 órában A támogatás további feltétele, hogy az óvoda igazolja a gyermek beíratásának tényét, időpontját és a rendszeres óvodába járást. A támogatás kifizetése egy évben két alkalommal történik, június és december hónapban, abban az esetben, ha az óvodai beíratást követően legalább három hónap eltelt, és az intézmény igazolása alapján a gyermek rendszeresen járt óvodába. A szülők kötelessége: Az óvoda rendjének, közösségi szabályainak megismerése, azok betartása, Gondoskodni gyermeke testi, érzelmi, értelmi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges feltételekről. Biztosítani gyermeke zavartalan és rendszeres óvodába járását. Az óvodának írásban benyújtani napközbeni elérhetőségének módját; (pl. telefonszám/ok és az azokban történő változást. Biztosítani az 5. életévét, május 31-ig betöltött gyermeke számára, hogy napi 4 órában óvodai nevelésben részesüljön. Az óvodaköteles (5. életévét betöltött) gyermek egy nevelési évben 10 napnál többet igazolatlanul nem hiányozhat. A szülőnek a hiányzást igazolnia kell. Amennyiben az óvodavezető kétszeri írásbeli felszólítására sem igazolják a gyermek mulasztását, az óvoda vezetője értesíti az illetékes Kormányhivatalt. Ha a gyermek az óvodai foglalkozásról távol marad, a mulasztást igazolnia kell. A mulasztás igazoltnak kell tekinteni, ha a szülő előzetesen bejelentette az óvodapedagógusoknak a távolmaradását. Az étkezési térítési díj időbeni befizetése.

8 - 8 - A gyermekkel kapcsolatos egészségügyi problémák, krónikus betegség, gyógyszerérzékenység jelzése. Probléma, konfliktus esetén keressék fel az óvodapedagógust, az óvodavezetőt és velük közösen próbálják megoldani a konkrét helyzeteket. Abban az évben, amelyben a gyermek betölti augusztus 31.-ig 6. életévét, a szülővel közösen kialakítjuk annak álláspontját, hogy a gyermeke iskolára alkalmas állapotát elértee? A vélemény kialakításában a pedagógiai munkát segítő szakemberek közreműködését is igénybe vesszük (fejlesztő pedagógus, logopédus, pszichológus, szakszolgálatok). Abban az esetben, ha a kialakított álláspontban véleménykülönbség van az óvoda és a szülő között, külső szakszolgálat közreműködését vesszük igénybe (nevelési tanácsadás, szakértői bizottságok). A szülő kötelessége, hogy gyermekével megjelenjen a nevelési tanácsadáson, továbbá biztosítsa gyermekének az óvodapszichológusi vizsgálaton és a fejlesztő foglalkozásokon való részvételét, ha a gyermekkel foglalkozó pedagógusok kezdeményezésére a nevelőtestület erre javaslatot tesz. Ha az e bekezdésében foglalt kötelezettségének a szülő nem tesz eleget, a kormányhivatal kötelezi a szülőt kötelezettségének betartására. Az iskola kiválasztása a szülő joga és felelőssége, ebben etikai okokból tanácsot nem adhatunk, de a szülőt folyamatosan tájékoztatjuk hirdetmény formájában az iskolák által megküldött tájékoztató anyagokról. Minden tanköteles gyermeket be kell íratni a körzetileg illetékes iskolájába, attól függetlenül, hogy felmentést kap még egy évre az iskolába járás alól, illetve nem a körzetes iskolába kívánja elhelyezni gyermekét a szülő. Az iskolai beiratkozás időpontjáról hirdetmény formájában tájékoztatjuk a szülőt. A gyermek iskolai beíratásához az óvoda szakvéleményt állít ki és ad át a szülőnek. Tájékozódni gyermeke fejlődéséről; gyermekekkel kapcsolatos információt csak saját óvodapedagógusaitól, logopédustól, fejlesztő pedagógustól, pszichológustól, valamint az óvodavezetőtől kérjenek. Az óvodában elkövetett szándékos rongálás esetén az anyagi kár megtérítése. Amennyiben a szülő nem tudja, vagy nem akarja szülői kötelességeit teljesíteni az óvoda tapasztalata illetve megítélése alapján, akkor az óvodának törvény általi kötelessége jelezni azt az illetékes hatóságok felé. Az óvodapedagógus, valamint az ő munkáját segítő alkalmazottak közfeladatot ellátó személyek. Kérjük, hogy viselkedésükkel tartsák tiszteletben, az óvodában dolgozók emberi méltóságát, jogait! 8. A beiskolázás óvodai feladatai A nevelési célok elérése érdekében kitűzött feladatokat elvégezve, a gyermekek alkalmassá tétele az iskola megkezdésére. Pedagógiai vélemény alapján minden tanköteles gyermek esetében, az iskolakezdés optimális időpontjának meghatározása. Szükség esetén szakember bevonása az iskolaérettség megállapítására.

9 - 9 - Óvodai szakvélemény kiállítása az iskolaérettség megállapításáról valamint az iskolai beiratkozás előkészítése. 9. Az óvodai elhelyezés megszűnik, ha: A gyermeket másik óvoda átvette, az átvétel napján; a szülő írásban bejelenti, hogy gyermeke kimarad, a bejelentésben megjelölt napon, a gyermeket felvették az iskolába, a nevelési év utolsó napján, annak a nevelési évnek az utolsó napján, amelyben a nyolcadik életévét betöltötte, A gyermek igazolatlanul hiányzik feltéve, hogy az óvoda kétszer írásban figyelmeztette a szülőt a következményekre, illetve óvodaköteles gyermek estében értesítette a Kormányhivatalt és a Gyermekjóléti Központot. 10. A gyermekekre vonatkozó védő-óvó előírások szabályok Egészség Az óvodába csak egészséges gyermeket szabad beadni. Lábadozó, gyógyszeres kezelést igénylő gyermek az óvodát, teljes gyógyulásig nem látogathatja. A gyermekek betegség után csak orvosi igazolással jöhetnek óvodába. A további megbetegedés elkerülése érdekében az óvoda dolgozóinak fokozott figyelmet kell fordítani a fertőtlenítésre, tisztaságra. A betegségre utaló tünetekkel kiadott gyermekek (hőemelkedés, láz, hasmenés, hányás kiütés stb.) csak orvosi igazolással jöhetnek újra óvodába. Az igazolásnak tartalmaznia kell a betegség miatt bekövetkezett távollét pontos időtartamát is. Fertőző megbetegedést (rubeola, bárányhimlő, skarlát, májgyulladás stb.), hasmenést, tetvességet a szülőnek azonnal jelentenie kell az óvodavezetőnek. Az óvoda a bejelentést követően jelez az ANTSZ - nek és fertőtlenítő takarítást végez. A gyermek hiányzása esetén kérjük a távolmaradás okát jelezni, különös tekintettel a fertőző betegségekre vonatkozóan. Az óvodában megbetegedő, illetve balesetet szenvedő gyermek szüleit az óvodának haladéktalanul értesíteni kell. A szülőnek, a beteg gyermeket az értesítéstől számított legrövidebb időn belül haza kell vinnie. Az óvodapedagógusnak addig gondoskodni kell a gyermek elkülönítéséről, lázának csillapításáról, elsősegélynyújtásról, ha szükséges orvosi ellátásáról. Az óvodapedagógusoknak tilos bármilyen antibiotikum gyógyszert beadni a gyermekeknek (kivétel ez alól krónikus betegségek esetén, az orvos által előírt gyógyszer). Az óvodának kötelessége megteremteni az egészséges, tiszta környezetet, megóvása mindenki számára kötelező. A DOHÁNYZÁS AZ ÓVODA EGÉSZ TERÜLETÉN TILOS! (Ez a tilalom az udvar egész területére és az épület 50 m-es körzetére is vonatkozik). Fontos, hogy a szülők az egészség megóvása érdekében gyermekeiket az évszakoknak megfelelően öltöztessék. Ruháikat lássák el jól látható azonosító jellel, (a könnyen

10 felismerhetőség céljából). Klumpa, papucs, mamusz, tornacipő mellőzése szükséges, mivel ezek balesetveszélyesek, és tartós viselésük károsítja a lábboltozat fejlődését. Váltó- és pótruháról (fehérnemű) a szülőnek kell gondoskodni. Pótétkezés céljából, szülők által behozható élelmiszerekkel (zöldség, gyümölcs) szemben támasztott követelmények: O Kizárólag kereskedelemben forgalmazott, és a forgalmazótól származó számlával igazolt legyen. Születés- és ünnepnapokon behozható édességek: o Cukrászipari termékek az óvodába nem hozhatók. o Csak olyan édesipari termékek hozhatók, melyek ipari készítésűek, zárt csomagolásúak, és fogyaszthatósági vagy minőség megőrzési idejük jól olvasható. Az óvoda a gyermekek számára minden felszerelést, eszközt biztosít, és azok tisztántartásáról gondoskodik. Az óvoda a következő orvosi vizsgálatokat biztosítja a gyermekek számára a szülő írásos beleegyezésével: A védőnő rendszeresen látogatja a csoportokat, és megelőző szűrővizsgálatokat végez fogászati szűrővizsgálat Biztonság A szülők az óvodapedagógust a csoportszobából nem hívhatják ki, mivel ő a teljes csoport biztonságáért felel. Minden felnőtt köteles a gyermekek biztonsága érdekében a bejárati ajtó zárait a kiírásnak megfelelően használni. Az óvoda minden dolgozójára kötelezően érvényes a Biztonságos Óvoda programban rögzített szabályok betartása és betartatása. Ez a program a csoportnaplókban található. Az óvoda helyiségeinek használati rendje A gyermekek az óvoda helyiségeit csak óvodapedagógusi felügyelettel használhatják. A szülők által használható helyiségek: gyermeköltöző, iroda a megbeszélt időpontokban, a csoportszobák, fejlesztő szoba, udvar (közös programok, fogadóórák esetén). A csoportszobákba, mosdókba utcai lábbelivel nem szabad bemenni. Kivétel szülői értekezletek, nyílt napok, közös programok. Az óvoda épületébe rollerrel, kerékpárral, görkorcsolyával és egyéb járművel nem lehet közlekedni, tárolásukat az épületben nem tudjuk biztosítani. Nem etikus a többi gyermekkel szemben és az óvoda tisztántartását is zavarja, ha a gyermek az óvoda területén otthonról hozott élelmiszert (üdítő, csokoládé, banán stb.) fogyaszt. Élelmiszer az öltöző szekrényekben nem tárolható.

11 Az intézmény programjain a résztvevők kötelesek az óvoda helyiségeit és felszerelési tárgyait megóvni a rongálódástól és azt a gyermekektől is megkövetelni. Az óvoda udvarát és az udvaron található játékokat, kizárólag óvodapedagógusi felügyelet mellett használhatják a gyermekek, a balesetvédelmi szabályok betartásával, a nevelési időn belül. Az óvoda udvarára kutyát behozni, a kerítéshez hozzákötni tilos! Az óvoda területén ügynöki és kereskedelmi tevékenység nem folytatható. Reklám-és szóró anyagot csak a vezető engedélyével lehet kitenni a faliújságra. Az intézmény szolgáltatásait igénybevevők kötelesek az óvoda helyiségeit és felszerelési tárgyait megóvni a rongálódásoktól és azt gyermeküktől is megkövetelni! Az óvodával jogviszonyba nem állók csak az óvodavezető, óvodavezető helyettes, óvodatitkár, vagy a felelős vezető tudtával és engedélyével léphetnek be és tartózkodhatnak az intézmény területén. A külső igénybevevőket vagyonvédelmi kötelezettség és kártérítési felelősség terheli. Kötelesek a munka-és tűzvédelmi előírások betartására. Az udvari ovi-foci pályát csak óvodapedagógusi felügyelet mellett használhatják a gyermekek. A használat meghatározott időbeosztás szerint történik. Amikor az óvodapedagógus a gyermeket a szülőnek átadta, az óvoda udvarán lévő játékokat a szülők és a gyermekek nem használhatják. Környezetünk védelmének érdekében ügyeljenek a tisztaságra! Esélyegyenlőség megteremtése Az óvodai gyermekvédelmi felelős feladata: Feltárni a gyermekek fejlődését hátrányosan befolyásoló okokat. Megelőzni súlyosbodásukat. Hatékonyan kezelni azokat. A gondok enyhítése érdekében a szülőkkel és kollégákkal való együttműködés. Fogadóórája: - A faliújságon feltüntetett időpontban. A szülők bármilyen, gyermekvédelemmel, kapcsolatos problémával fordulhatnak hozzá. 11. Térítési díj megállapításának szabályai A térítési díj összegének megállapítása a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő Testülete által jóváhagyott önkormányzati rendelete szerint történik. A térítési díj mindenkori összege a csoportok faliújságán kerül kifüggesztésre.

12 Lehetőség van a gyermekétkeztetési térítési díj mértékének csökkentésére az alábbiak szerint: A gyermekvédelmi támogatásban részelő gyermek, térítés nélkül étkezik, ha a szülő a támogatásról szóló határozatot benyújtotta. Három vagy több gyermeket nevelő család 50% kedvezményben részesül, ha a szülő a családi pótlék megállapításáról szóló határozatot, ennek hiányában a családi pótlék összegének átvételi igazolását, valamint a gyermekek anyakönyvi kivonatának számát, benyújtotta. Tartósan beteg gyermek 50% kedvezménybe részesül, ha a szülő az emelt szintű családi pótlékról szóló határozatot és a szakorvosi igazolást az óvodába benyújtotta. Az étkezési kedvezmények a határozat szerinti időtartamra biztosíthatók, amennyiben a határozat keltétől számított legfeljebb 15 napon belül a kedvezményezett a kedvezményre jogosító határozatot, szakvéleményt stb. az intézmény vezetőjének bemutatja. A fenti határidő túllépés esetén az intézményben való bemutatás napjától számítható a kedvezmény. Az óvoda vezetője a benyújtott papírok alapján megállapítja a kérelmező gyermekének személyi térítési díját, és erről írásban értesíti a kérelmezőt. A gyermekvédelmi kedvezmény jogosultságának fennállását, folyamatosan felülvizsgálja. A szülőnek az eltartott gyermekek számában, valamint a jövedelmi viszonyaiban történt változást, az azt követő 15 napon belül az óvoda vezetőjének be kell jelentenie. A kedvezményes térítési díj megállapításának feltételeiről a szülőt, beiratkozáskor illetve a 0. szülői értekezleten valamint a közterületi faliújságon tájékoztatni kell. Étkezési térítési díj befizetése, lemondása A szülőknek a gyermekük étkezési díját mindig egy hónappal előre kell befizetniük. A gyermek étkezési térítési díjának befizetését a szülő 3 formában teljesítheti: - egyéni átutalással, melyet az óvoda által megadott és a Pénzügyi Főosztály által kiállított számla tartalmazza. - Kézpénzes befizetéssel az óvodában. Mindhárom esetben a számlákon szerepel a fizetési határidő, melynek betartása a szülő kötelessége. Be nem fizetett térítési díj esetén a gyermek nem veheti igénybe az óvodai étkezést. Az intézmény, étkezést csak olyan személy részére rendelhet, aki az étkezési díjat a számlán szereplő határidőig megfizette. Az intézmény vezetője a havi név szerinti egyenlegértesítéskor a szülőt tájékoztatja arról, hogy fizetés elmaradása miatt az étkezés nem rendelhető meg. A gyermeke kimaradása esetén, valamint ha idő közben szociális rászorultság alapján a család gyermekvédelmi kedvezményben részesül (az étkezési díj előre befizetésre került), az étkezési térítési díj visszafizetése a szülőnek az Önkormányzat pénztárában történik. Hiányzás esetén az étkezés lemondható minden nap 9 óráig, személyesen vagy telefonon. A lerendelés 24 óra múlva lép életbe. Az étkezés jóváírására az adott hónap esetén 1-20-ig van lehetőség, ig a tárgyhónapot követő hónapban kerül sor.

13 A végleges lemondás az intézményben történik írásos nyilatkozattal. Budapest, Baloghné Stadler Irén óvodavezető A házirendben az alábbi intézményi dokumentumokra történik utalás: Szervezeti és Működési Szabályzat (továbbiakban: SZMSZ) Pedagógiai Program (a továbbiakban: PP) Intézményi munkaterv

14 APRÓK HÁZA ÓVODA HÁZIRENDJÉT ELFOGADTA: VÉLEMÉNYT NYILVÁNÍTOTT Az óvoda alkalmazotti közössége /51. Határozat 468-I/2013 sz. jegyzőkönyvben foglaltak szerint/ Szülői Szervezet /52. sz. Határozat a 468-I/2013. sz. jegyzőkönyvben foglaltak szerint/ FENNTARTÓHOZ TÖRTÉNŐ BENYÚJTÁS IDŐPONTJA: EGYETÉRTÉSÉT FEJEZI KI: A HÁZIREND NYILVÁNOSSÁGRA HOZATALA, AZ ALKALMAZOTTI KÖZÖSSÉG SZÁMÁRA: A HÁZIREND NYILVÁNOSSÁGRA HOZATALA A SZÜLŐK SZÁMÁRA:.. Fenntartó november Formája: Szóban, és írásban Az óvodavezető által hitelesített másodpéldány megtalálható az óvoda könyvtárában és a dolgozói faliújságon november Formája: - Szóban a szülői értekezleten - Írásban, beíratáskor minden szülő kezébe kap egy példányt. - A csoportok faliújságain. - Az intézmény honlapján. A Házirend egy példányát beíratáskor a szülő kezébe adjuk, majd a folyamatos megismerhetőség érdekében az óvoda honlapján közzé tesszük és a falújságokon kifüggesztésre kerül. Budapest, Baloghné Stadler Irén óvodavezető

Biatorbágyi Korai Fejlesztő Központ HÁZIREND

Biatorbágyi Korai Fejlesztő Központ HÁZIREND Biatorbágyi Korai Fejlesztő Központ HÁZIREND 1. Bevezető rendelkezések: A házirend szabályai-mint a törvény felhatalmazásán alapuló intézményi belső jogi normák-kötelezőek az intézménnyel jogviszonyban

Részletesebben

VÁROSI INTÉZMÉNYI KÖZPONT ÓVODÁK ÉS BÖLCSŐDÉK INTÉZMÉNYEGYSÉGE FÜZESABONY HÁZIREND

VÁROSI INTÉZMÉNYI KÖZPONT ÓVODÁK ÉS BÖLCSŐDÉK INTÉZMÉNYEGYSÉGE FÜZESABONY HÁZIREND VÁROSI INTÉZMÉNYI KÖZPONT ÓVODÁK ÉS BÖLCSŐDÉK INTÉZMÉNYEGYSÉGE FÜZESABONY HÁZIREND Füzesabony 2009 1. Az óvoda helye az oktatási rendszerben, óvodai felvétel - Az óvoda 3 éves kortól az iskolába járáshoz

Részletesebben

HÁZIREND. Szemléletmódunkat meghatározzák az óvodáskorú gyermek legfőbb életkori sajátosságai a JÁTÉK és a MOZGÁS.

HÁZIREND. Szemléletmódunkat meghatározzák az óvodáskorú gyermek legfőbb életkori sajátosságai a JÁTÉK és a MOZGÁS. HÁZIREND Az óvodáskorú gyermek nevelése elsősorban a család feladata, melyben az óvoda kiegészítő szerepet játszik. Feladatunknak tekintjük a gyermeki személyiség kibontakoztatását az egyéni képességek

Részletesebben

Az óvoda. Csernátoni Katalin 2009. május 22. Biztos Kezdet-mentorképzés

Az óvoda. Csernátoni Katalin 2009. május 22. Biztos Kezdet-mentorképzés Az óvoda Csernátoni Katalin 2009. május 22. Biztos Kezdet-mentorképzés Magyarországon.. a közoktatásnak három szintje van: - Az (I) iskola előtti nevelés az óvodában folyik. Az óvodai ellátás a gyermek

Részletesebben

BÖLCSŐDEI HÁZIREND. A csoportszervezés vegyes életkorú csoportban történik.

BÖLCSŐDEI HÁZIREND. A csoportszervezés vegyes életkorú csoportban történik. BÖLCSŐDEI HÁZIREND Kedves Szülők! Kérem, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig és a gyerekek érdekében, törekedjenek a benne leírtak betartására. 1. A bölcsőde működése

Részletesebben

CSABA JÓZSEF ÁMK ÓVODÁJA HÁZIREND

CSABA JÓZSEF ÁMK ÓVODÁJA HÁZIREND CSABA JÓZSEF ÁMK ÓVODÁJA HÁZIREND OM: 202345 2013-03-29. Tartalomjegyzék Általános tudnivalók 2. Az óvodai felvételre, óvodalátogatásra vonatkozó szabályok.3. Az óvodai étkeztetésre vonatkozó tudnivalók.3.

Részletesebben

Szálkai Óvoda. Házirend 2014.

Szálkai Óvoda. Házirend 2014. Szálkai Óvoda Házirend 2014. Általános tudnivalók Óvoda neve: Szálkai Óvoda Óvoda címe: 7121 Szálka Petőfi u. 3. Telefonszám: 74/409-997 Óvodavezető: Mészáros Éva Margit Házirend jogi háttere: A nemzeti

Részletesebben

HÁZIREND. 1. Az intézmény neve: Székhelye: Intézményvezető neve: Helyettese: Óvodatitkár: Az óvoda orvosa: Fogorvosa: Az óvoda logopédusa:

HÁZIREND. 1. Az intézmény neve: Székhelye: Intézményvezető neve: Helyettese: Óvodatitkár: Az óvoda orvosa: Fogorvosa: Az óvoda logopédusa: HÁZIREND 1. Az intézmény neve: Falusi Nemzetiségi Óvoda - Dorfkindergarten Wetschesch Székhelye: 2220 Vecsés Fő út 83. Telefon: 06 29 350 310 Mobil: 06 30 36 87 622 E-mail cím: info@falusiovi.hu Honlap:

Részletesebben

A KAPOSMÉRŐI BOKRÉTA ÓVODA HÁZIRENDJE. Általános információk

A KAPOSMÉRŐI BOKRÉTA ÓVODA HÁZIRENDJE. Általános információk A KAPOSMÉRŐI BOKRÉTA ÓVODA HÁZIRENDJE Általános információk Az óvoda elnevezése: Kaposmérői Bokréta Óvoda Az óvoda címe: 7521 Kaposmérő, Hunyadi János u. 11. Az óvoda elérhetősége: +36 82/ 477 014, +36

Részletesebben

Általános információk az óvodáról

Általános információk az óvodáról SZMSZ 1.sz. Melléklet HÁZIREND Az óvoda feladatának tekinti, hogy derűs, nyugodt légkört biztosítson a gyerekeknek, sokoldalúan fejlessze személyiségüket s megőrizze testi épségüket. Mindezek megvalósításához

Részletesebben

Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat TÁJÉKOZTATÓ az óvodai felvételekről

Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat TÁJÉKOZTATÓ az óvodai felvételekről Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat TÁJÉKOZTATÓ az óvodai felvételekről A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (továbbiakban: Nkt.) 8. (1) bekezdése szerint az óvoda a gyermek három

Részletesebben

NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA. Rumi Rajki István Általános Művelődési Központ Játékvár Óvodája 2014/2015.

NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA. Rumi Rajki István Általános Művelődési Központ Játékvár Óvodája 2014/2015. NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA Rumi Rajki István Általános Művelődési Központ Játékvár Óvodája 2014/2015. NEVELÉSI ÉV A 229/2012. (VIII. 28.) Kormányrendelet a nemzeti köznevelésről szóló

Részletesebben

1Házirend. 1. Általános információk az óvodáról. 1.1. Az óvoda neve, címe, telefonszáma

1Házirend. 1. Általános információk az óvodáról. 1.1. Az óvoda neve, címe, telefonszáma 1Házirend 1. Általános információk az óvodáról 1.1. Az óvoda neve, címe, telefonszáma Napsugár Óvoda és Bölcsőde 9222 Hegyeshalom Damjanich u. 2/a Tel./Fax: 96/220-589 1.2. Az óvoda vezetőjének neve: Magyarné

Részletesebben

Szervezeti, személyzeti adatok

Szervezeti, személyzeti adatok NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA 2014-2015. NEVELÉSI ÉV A Nemzeti Erőforrás Miniszter 229/2012. (VIII. 28.) Kormány-rendelet 10 fejezet 23. -a, (1.-.2.) bekezdése alapján az alábbi adatokat

Részletesebben

Közzétételi lista. Az óvoda neve: Kiskörei ÓV-LAK Óvoda. Az óvoda címe: 3384 Kisköre, Béke út az óvoda OM azonosító száma:

Közzétételi lista. Az óvoda neve: Kiskörei ÓV-LAK Óvoda. Az óvoda címe: 3384 Kisköre, Béke út az óvoda OM azonosító száma: Közzétételi lista Az óvoda neve: Kiskörei ÓV-LAK Óvoda Az óvoda címe: 3384 Kisköre, Béke út 9-11. az óvoda OM azonosító száma: 031423 2016/2017. nevelési év Tájékoztató az óvodai felvételről: Az óvoda

Részletesebben

HÁZIREND. 1. Az intézmény helye az oktatási rendszerben, óvodai felvétel, átvétel eljárási rendje

HÁZIREND. 1. Az intézmény helye az oktatási rendszerben, óvodai felvétel, átvétel eljárási rendje HÁZIREND Intézmény neve: Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Hárslevelű Óvoda Székhelye: 1106 Budapest, Hárslevelű u. 5. A házirend területi hatálya: Az óvodába érkezéstől az onnan való távozásig

Részletesebben

Óvodások leszünk 2014/2015!

Óvodások leszünk 2014/2015! Óvodások leszünk 2014/2015! - Jelentkezni a meghirdetett időpontban a lakóhely szerinti körzetileg illetékes vagy választott - önkormányzati, továbbá nem önkormányzati óvodában lehet - A jelenleg bölcsődében

Részletesebben

NEVELÉSI ÉV

NEVELÉSI ÉV Tarkarét ÓVODA KÖZZÉTÉTELI LISTA 2013-2014. NEVELÉSI ÉV A Nemzeti Erőforrás Miniszter 229/2012. (VIII. 28.) Kormány-rendelet 10 fejezet 23. -a, (1.-.2.) bekezdése alapján az alábbi adatokat tesszük közzé:

Részletesebben

Tisztelt Szülők! A 2017/2018-as nevelési évre a beiratkozás időpontja május 4-5. (csütörtök - péntek)

Tisztelt Szülők! A 2017/2018-as nevelési évre a beiratkozás időpontja május 4-5. (csütörtök - péntek) Tisztelt Szülők! A 2017/2018-as nevelési évre a beiratkozás időpontja 2017. május 4-5. (csütörtök - péntek) A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. jáig a harmadik életévét betölti, a nevelési

Részletesebben

a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet módosításáról

a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet módosításáról Óvodakötelezettség, óvodai nevelésre való jogosultság 22/2015. (IV. 21.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.)

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA a nevelési évre

KÖZZÉTÉTELI LISTA a nevelési évre KÖZZÉTÉTELI LISTA a 2017-2018. nevelési évre A 229/2012 (VIII.28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról 23. -a értelmében az alábbi adatokat tesszük közre: Az óvoda megnevezése

Részletesebben

CSIGA-BIGA ÓVODA HÁZIREND

CSIGA-BIGA ÓVODA HÁZIREND CSIGA-BIGA ÓVODA HÁZIREND 1.1. Általános információk az óvodáról: Az óvoda neve: Csiga-Biga Óvoda Címe: 2131, Göd Pesti út 152. Telefon: 0670/5175110 Vezető: Szűcs Edina 1.2. Az intézmény nyitva tartása:

Részletesebben

ZICHY MÁRTA ÓVODA OM: HÁZIREND Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva. Készítette: Szabadosné Kiss Melinda Iktató szám: 212/2017.

ZICHY MÁRTA ÓVODA OM: HÁZIREND Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva. Készítette: Szabadosné Kiss Melinda Iktató szám: 212/2017. ZICHY MÁRTA ÓVODA OM:202221 HÁZIREND Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva 2017 Készítette: Szabadosné Kiss Melinda Iktató szám: 212/2017. I. Általános információk: Óvoda neve és címe: Zichy Márta

Részletesebben

Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda 6768 Baks, Rózsa u. 1. Tel.: 62/269-387 E-mail: ovodabaks@invitel.hu

Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda 6768 Baks, Rózsa u. 1. Tel.: 62/269-387 E-mail: ovodabaks@invitel.hu Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda 6768 Baks, Rózsa u. 1. Tel.: 62/269-387 E-mail: ovodabaks@invitel.hu BEVEZETÉS Az óvodai házirendet az intézményvezető előterjesztése alapján a nevelőtestület

Részletesebben

A beiratkozás időpontja: május 6-től május 10-ig.

A beiratkozás időpontja: május 6-től május 10-ig. HIRDETMÉNY Az óvodai felvételekről A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (a továbbiakban Nkt.) 8. (l) bekezdése szerint az óvoda a gyermek három éves korától a tankötelezettség kezdetéig

Részletesebben

K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A nevelési év

K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A nevelési év K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A 2018-2019. nevelési év A kormány 229/2012 (VIII.28.) kormányrendelete a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról 23. - a értelmében az alábbi adatokat

Részletesebben

Janikovszky Éva ÁMK Óvoda

Janikovszky Éva ÁMK Óvoda JÉÁMK ÓVODA Janikovszky Éva ÁMK Óvoda Házirend 2013. 0 Tartalom 1. A házirend célja és feladata... 2 2. A házirend elfogadásának és módosításának szabályai... 2 3. A házirend hatálya... 2 4. A házirend

Részletesebben

Körösladányi ÁMK Bölcsődéje 5516 KÖRÖSLADÁNY, ARANY JÁNOS U. 7. Tel/Fax: 66-474-061 Mobil: 06 30/ 4476530 Email: bolcsikorosladany@gmail.

Körösladányi ÁMK Bölcsődéje 5516 KÖRÖSLADÁNY, ARANY JÁNOS U. 7. Tel/Fax: 66-474-061 Mobil: 06 30/ 4476530 Email: bolcsikorosladany@gmail. Körösladányi ÁMK Bölcsődéje 5516 KÖRÖSLADÁNY, ARANY JÁNOS U. 7. Tel/Fax: 66-474-061 Mobil: 06 30/ 4476530 Email: bolcsikorosladany@gmail.com BÖLCSŐDEI HÁZIREND Körösladány, 2013. szeptember 01. 1. Bölcsőde

Részletesebben

Terézvárosi Önkormányzat Kincseskert Óvodája Budapest, Bajza u. 46. Házirend

Terézvárosi Önkormányzat Kincseskert Óvodája Budapest, Bajza u. 46. Házirend Terézvárosi Önkormányzat Kincseskert Óvodája 1062 Budapest, Bajza u. 46. Házirend 1 Az óvoda házirendje Célja: biztosítsa a működés kereteit az oktató és nevelő feladatok ellátásához, a közösségi élet

Részletesebben

HÁZIREND. OM azonosító: 032791. Készítette: Banka Tiborné Óvodavezető

HÁZIREND. OM azonosító: 032791. Készítette: Banka Tiborné Óvodavezető HÁZIREND OM azonosító: 032791 Készítette: Banka Tiborné Óvodavezető Hatálybalépés dátuma: 2005 Módosítás: 2009 1. Általános információk az óvodáról Az óvoda neve: Százszorszép Óvoda Az óvoda címe : 2440

Részletesebben

HÁZIREND. 1. Az intézmény neve: Székhelye: Intézményvezető neve: Helyettese: Az óvoda orvosa: Fogorvosa: Az óvoda logopédusa: Gyermekvédelmi felelős:

HÁZIREND. 1. Az intézmény neve: Székhelye: Intézményvezető neve: Helyettese: Az óvoda orvosa: Fogorvosa: Az óvoda logopédusa: Gyermekvédelmi felelős: HÁZIREND 1. Az intézmény neve: Falusi Nemzetiségi Óvoda - Dorfkindergarten Wetschesch Székhelye: 2220 Vecsés Fő út 83. Telefon: 06 29 350 310 E-mail cím: info@falusiovi.hu Intézményvezető neve: Schiszlerné

Részletesebben

NEVELÉSI OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év

NEVELÉSI OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év KISVÁRDAI EGYESÍTETT ÓVODA OM azonosító: 201 061 4600 Kisvárda Csillag köz 2. Tel.: 06-45/405-225. E-mail: csillagovi@naracom.hu Web: www.csillagovoda.info NEVELÉSI OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA

Részletesebben

Házirend HÁZIREND. NYÁR ÓVODA 1042 Budapest, Nyár utca 14. OM azonosító: 034305

Házirend HÁZIREND. NYÁR ÓVODA 1042 Budapest, Nyár utca 14. OM azonosító: 034305 HÁZIREND NYÁR ÓVODA 1042 Budapest, Nyár utca 14. OM azonosító: 034305 1 Házirend tartalma 1. Általános információk az óvodáról 2. Jogszabályi háttér 3. Az óvodai felvétel 4. Az óvodai elhelyezés megszüntetésének

Részletesebben

HIRDETMÉNY A 2017/2018. NEVELÉSI ÉVRE SZÓLÓ ÓVODAI, BÖLCSŐDEI BEIRATKOZÁSRÓL ÓVODAI BEIRATKOZÁS

HIRDETMÉNY A 2017/2018. NEVELÉSI ÉVRE SZÓLÓ ÓVODAI, BÖLCSŐDEI BEIRATKOZÁSRÓL ÓVODAI BEIRATKOZÁS HIRDETMÉNY A 2017/2018. NEVELÉSI ÉVRE SZÓLÓ ÓVODAI, BÖLCSŐDEI BEIRATKOZÁSRÓL Budakeszi Város Önkormányzata, mint a Pitypang Sport Óvoda, a Budakeszi Szivárvány Óvoda, a Budakeszi Bölcsőde, a Mosolyvár

Részletesebben

DIÓSBERÉNYI NAPRAFORGÓ ÓVODA ÉS KONYHA 7072 DIÓSBERÉNY, ISKOLA U HÁZIREND A GYERMEKEK ÉS SZÜLŐK RÉSZÉRE

DIÓSBERÉNYI NAPRAFORGÓ ÓVODA ÉS KONYHA 7072 DIÓSBERÉNY, ISKOLA U HÁZIREND A GYERMEKEK ÉS SZÜLŐK RÉSZÉRE HÁZIREND A GYERMEKEK ÉS SZÜLŐK RÉSZÉRE Készítette: Zei Ramóna óvodavezető 2018. 1 Tartalomjegyzék Általános tudnivalók... 3 Az óvodai felvételre, óvodalátogatásra vonatkozó szabályok... 4 Az óvodai étkeztetésre

Részletesebben

NEVELÉSI OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év

NEVELÉSI OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év Csillag Közi Központi Társulási Ó v o d a OM azonosító: 201 061 4600 Kisvárda Csillag köz 2. Tel.: 06-45/405-225. E-mail: csillagovi@naracom.hu Web: www.csillagovoda.info NEVELÉSI OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI

Részletesebben

Kőbányai Kiskakas Óvoda 1104 Budapest, Mádi utca 86-94.

Kőbányai Kiskakas Óvoda 1104 Budapest, Mádi utca 86-94. Iktatószám: II-134/2013 Kőbányai Kiskakas Óvoda 1104 Budapest, Mádi utca 86-94. HÁZIREND Készítette: Kemerléné Suri Ildikó óvodavezető 2 Bevezető Óvodánk házirendje a Nemzeti Köznevelési Törvény és végrehajtási

Részletesebben

tobbsincs@kondorosiktv.hu

tobbsincs@kondorosiktv.hu Általános információk az óvodánkról: Az óvoda neve: Kondorosi Többsincs Óvoda és Bölcsőde Címe: 5553 Kondoros, Csabai út 25 sz. Telefonszáma: 66/ 388 635 Email címe: tobbsincsovi@freemail.hu tobbsincs@kondorosiktv.hu

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA Jogszabályi háttere: KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA 2015-2016. A nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet 23. értelmében az alábbi adatokat tesszük közzé:

Részletesebben

Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda Házirendje

Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda Házirendje Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda Házirendje OROSHÁZA, 2013 ÓVODAI HÁZIREND 1. Az óvodai felvétel, átvétel eljárásrendje.. 2. A nevelési év rendje 3. Az óvoda nyitva tartása. 4. A gyermekek

Részletesebben

H Á Z I R E N D 2 0 1 3.

H Á Z I R E N D 2 0 1 3. Búzaszem Nyugati Óvoda 4400 Nyíregyháza, Búza u. 7-17. sz. Tel./fax: (42) 512-940 Email: buzaszemovi@gmail.com H Á Z I R E N D 2 0 1 3. Nyíregyháza, 2013. március 1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK 2. AZ ÓVODA NYITVATARTÁSI

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év

KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év KÖZZÉTÉTELI LISTA 2016-2017. nevelési év A nemzeti köznevelésről szóló törvény és annak végrehajtásáról rendelkező 229/2012. (VIII.28.) kormányrendelet alapján. Az óvoda megnevezése Székkutasi Líbor Ilona

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év. Az óvoda címe, elérhetősége 6821 Székkutas, Murgács Kálmán u. 20. Telefon: 06-30/

KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év. Az óvoda címe, elérhetősége 6821 Székkutas, Murgács Kálmán u. 20. Telefon: 06-30/ KÖZZÉTÉTELI LISTA 2017-2018. nevelési év A nemzeti köznevelésről szóló törvény és annak végrehajtásáról rendelkező 229/2012. (VIII.28.) kormányrendelet alapján. Az óvoda megnevezése Székkutasi Líbor Ilona

Részletesebben

Kőbányai Mocorgó Óvoda HÁZIREND. Kőbányai Mocorgó Óvoda Budapest Kőbányai út 30. 1101

Kőbányai Mocorgó Óvoda HÁZIREND. Kőbányai Mocorgó Óvoda Budapest Kőbányai út 30. 1101 Kőbányai Mocorgó Óvoda HÁZIREND Kőbányai Mocorgó Óvoda Budapest Kőbányai út 30. 1101 KŐBÁNYAI MOCORGÓ ÓVODA HÁZIRENDJE BEVEZETŐ Óvodánk házirendje az 1993 évi LXXIX törvény, a közoktatásról és a 2011.

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! . napirendi pont E 49 Előterjesztő: Tóthné Pataki Csilla jegyző Előzetesen tárgyalja: Ügyrendi Bizottság Mellékletek: Nyílvános - Zárt Előterjesztés Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

GOMBAI GÓLYAFÉSZEK ÓVODA ÉS MINI BÖLCSŐDE A mini bölcsődei ellátás igénybevételének módja

GOMBAI GÓLYAFÉSZEK ÓVODA ÉS MINI BÖLCSŐDE A mini bölcsődei ellátás igénybevételének módja GOMBAI GÓLYAFÉSZEK ÓVODA ÉS MINI BÖLCSŐDE A mini bölcsődei ellátás igénybevételének módja 1 Tájékoztató a mini bölcsődei ellátás igénybevételének módjáról A mini bölcsőde a gyermekjóléti alapellátás részeként,

Részletesebben

Eszterház Néphagyomány Éltető Óvoda HÁZIREND OM-202710

Eszterház Néphagyomány Éltető Óvoda HÁZIREND OM-202710 Eszterház Néphagyomány Éltető Óvoda HÁZIREND OM-202710 I. Bevezetés 1. A házirend az alábbi jogszabályok és szabályzatok felhasználásával készült 2. Intézményegységi adatok II. A működés rendje A tárgyi

Részletesebben

Kőbányai Csupa Csoda Óvoda

Kőbányai Csupa Csoda Óvoda Kőbányai Csupa Csoda Óvoda HÁZIRENDJE 1101 Budapest, Kőbányai út 38. 2013./2014. Készítette: Kasperkieviczné Vágner Ilona óvodavezető Iktató szám:191-i./2013.09.30. 2 HÁZIREND Intézmény neve: Kőbányai

Részletesebben

HÁZIREND. I. Általános információk az óvodáról

HÁZIREND. I. Általános információk az óvodáról HÁZIREND I. Általános információk az óvodáról 1.1. Az óvoda neve: Apátistvánfalvi Kéttannyelvű Általános Iskola és Óvoda Tagintézménye 1.2. Címe: 9982 Apátistvánfalva, Fő út 84. 1.3. Telefon: 94/436-066

Részletesebben

Közzétételi lista. 3. A fenntartó értékelése Az óvoda munkájával összefüggő értékelést, nyilvános megállapításokat a fenntartónál lehet megtekinteni.

Közzétételi lista. 3. A fenntartó értékelése Az óvoda munkájával összefüggő értékelést, nyilvános megállapításokat a fenntartónál lehet megtekinteni. A 229/202. (VIII. 28.) a Nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló Kormány rendelet alapján az alábbi adatokat tesszük közzé. Az intézmény alapító és fenntartó szerve : Pécs M.J. V. Önkormányzata

Részletesebben

Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Módszertani Központ ÓVODAI HÁZIREND

Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Módszertani Központ ÓVODAI HÁZIREND Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Módszertani Központ ÓVODAI HÁZIREND Általános információk az óvodáról: Az intézmény neve: Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola,

Részletesebben

Aszód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014. (V.30.) önkormányzati rendelete a gyermekétkeztetés térítési díjairól (egységes szerkezet )

Aszód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014. (V.30.) önkormányzati rendelete a gyermekétkeztetés térítési díjairól (egységes szerkezet ) Aszód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014. (V.30.) önkormányzati rendelete a gyermekétkeztetés térítési díjairól (egységes szerkezet ) Aszód Város Önkormányzata Magyarország Alaptörvénye 32.

Részletesebben

Módosítása: az intézményvezető hatásköre, kezdeményezheti a nevelőtestület és a KT elnök és a Szülői Szervezet

Módosítása: az intézményvezető hatásköre, kezdeményezheti a nevelőtestület és a KT elnök és a Szülői Szervezet 1 Bevezető rendelkezések A köznevelési törvény 25. (2) bekezdés, valamint a 20/2012, (VIII.31.) EMMI rendelet 5. (1) alapján, a Brunszvik Teréz Budavári Óvodák (melynek székhelye: 1016 Budapest, Nyárs

Részletesebben

Bábakalács Montessori Óvoda. Házirend

Bábakalács Montessori Óvoda. Házirend Bábakalács Montessori Óvoda Házirend Vác, 2013-2014 1 Kedves Szülők! Kérjük Önöket, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig, a gyermekek, valamint az intézmény zavartalan

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. A Humán Erőforrás Bizottság 2015. március 23-i ülésére

E l ő t e r j e s z t é s. A Humán Erőforrás Bizottság 2015. március 23-i ülésére Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének Humán Erőforrás Bizottsága 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E l ő t e r j e s

Részletesebben

HÁZIREND. Kedves Szülők!

HÁZIREND. Kedves Szülők! HÁZIREND Intézmény neve: Szabadszállási Általános Művelődési Központ Intézményegység neve: Szabadszállási ÁMK Tóth Erzsébet Óvoda, Bölcsőde Intézményegység címe: 6080. Szabadszállás Honvéd út 28. Intézmény

Részletesebben

HÁZIREND. Az intézményünk bemutatása

HÁZIREND. Az intézményünk bemutatása HÁZIREND Az intézményünk bemutatása Az intézmény hivatalos neve: Pilisszentlászlói Vadvirág Óvoda Az intézmény címe: 2009, Pilisszentlászló, Béke u.2. Az intézmény telefonszáma: 26/538-018 Az intézmény

Részletesebben

Nevelési-oktatási intézményi közzétételi lista

Nevelési-oktatási intézményi közzétételi lista KÖZZÉTÉTELI LISTA Nevelési-oktatási intézményi közzétételi lista 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról 23. (1) alapján: 1.) az intézmény felvételi lehetőségéről

Részletesebben

AZ ELTE GYAKORLÓ ÓVODA H Á Z I R E N D J E

AZ ELTE GYAKORLÓ ÓVODA H Á Z I R E N D J E AZ ELTE GYAKORLÓ ÓVODA H Á Z I R E N D J E 2013 Az óvoda feladatának tekinti, hogy derűs, nyugodt légkört biztosítson a gyerekeknek, sokoldalúan fejlessze személyiségüket s megőrizze testi épségüket. Mindezek

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA NEVELÉSI ÉV

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA NEVELÉSI ÉV KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA 2018-2019 NEVELÉSI ÉV A Nemzeti Erőforrás Miniszter 229/2012. (VIII. 28.) Kormány-rendelet 10. fejezet 23. - a, 1.-2. bekezdése alapján az alábbi adatokat tesszük közzé. Az óvoda

Részletesebben

A Napsugár Óvoda közzétételi listája:

A Napsugár Óvoda közzétételi listája: A Napsugár Óvoda közzétételi listája: a) Tájékoztató a felvételi lehetőségről: Az óvodai felvétel, átvétel rendje A gyermekek felvétele, a mindenkor hatályos törvény szerint történik. Az óvodába járás

Részletesebben

Magonc Óvoda. 1071 Budapest, Városligeti fasor 39-41. módosított Házirendje 2013. név. ...Intézményvezető aláírása

Magonc Óvoda. 1071 Budapest, Városligeti fasor 39-41. módosított Házirendje 2013. név. ...Intézményvezető aláírása 1071 Budapest, Városligeti fasor 39-41. módosított Házirendje 2013. Az intézmény OM azonosítója: 200535 Intézményvezető: Ph Legitimációs eljárás Nevelőtestületi elfogadás határozatszáma: /2013. (..) név

Részletesebben

Házirend. Magiszter Alapítványi Óvoda, Általános Iskola, Középiskola és Szakiskola 4440 Tiszavasvári Petőfi u. 4 (magiszterovoda@gmail.

Házirend. Magiszter Alapítványi Óvoda, Általános Iskola, Középiskola és Szakiskola 4440 Tiszavasvári Petőfi u. 4 (magiszterovoda@gmail. Magiszter Alapítványi Óvoda, Általános Iskola, Középiskola és Szakiskola 4440 Tiszavasvári Petőfi u. 4 (magiszterovoda@gmail.com) OM: 200 506 Házirend 2015 Készítette: Kulcsár Sándorné óvodavezető Intézmény

Részletesebben

PILLANGÓ ÓVODA HÁZIREND

PILLANGÓ ÓVODA HÁZIREND PILLANGÓ ÓVODA HÁZIREND 2014. HÁZIREND Az óvoda neve: Pillangó Óvoda Székhelye: 9200 Mosonmagyaróvár Szent István király út 7. Fenntartója: Népmese- ház Nonprofit Kft. Az intézmény felügyeleti szerve:győr-

Részletesebben

HÁZIREND. 1. A Dalos Ovi nyitvatartási ideje reggel 6.30-tól délután ig tart.

HÁZIREND. 1. A Dalos Ovi nyitvatartási ideje reggel 6.30-tól délután ig tart. HÁZIREND 1. A Dalos Ovi nyitvatartási ideje reggel 6.30-tól délután 17.30-ig tart. 2. A gyerekeket 8.00 előtt kérjük behozni. A nagycsoportos korú gyerekeket az első foglalkozás előtt, reggel 7.45.-ig

Részletesebben

OM: BUDAPEST, MEGYERI ÚT 205/A

OM: BUDAPEST, MEGYERI ÚT 205/A 2018/2019. Közzétételi lista A dokumentum jellege: nyilvános Megtekinthető: https://aprotalpak.net ; iroda Apró Talpak Óvoda OM: 203326 1048 BUDAPEST, MEGYERI ÚT 205/A A kormány 229/2012 (VIII.28.) kormányrendelete

Részletesebben

os NEVELÉSI ÉV

os NEVELÉSI ÉV NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA 2015-2016-os NEVELÉSI ÉV SZENT MIKLÓS GÖRÖGKATOLIKUS ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA 2016/2017-es NEVELÉSI ÉV A Nemzeti Erőforrás

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA. A Kormány 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet 10. fejezet 23. -a, (1.-.2.) bekezdése alapján az alábbi adatokat tesszük közzé:

KÖZZÉTÉTELI LISTA. A Kormány 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet 10. fejezet 23. -a, (1.-.2.) bekezdése alapján az alábbi adatokat tesszük közzé: KÖZZÉTÉTELI LISTA A Kormány 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet 10. fejezet 23. -a, (1.-.2.) bekezdése alapján az alábbi adatokat tesszük közzé: ARANY JÁNOS ÓVODA 2014/2015. NEVELÉSI ÉV Szervezeti, személyzeti

Részletesebben

SZMSZ 2.sz. melléklet

SZMSZ 2.sz. melléklet SZMSZ 2.sz. melléklet OROSHÁZA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODÁJA A házirendet meghatározó legfontosabb jogszabályok: o 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről o 20/2012. (VIII. 31.) EMMI

Részletesebben

Bartók Béla Általános Művelődési Központ Óvoda. Házirendje

Bartók Béla Általános Művelődési Központ Óvoda. Házirendje Bartók Béla Általános Művelődési Központ Óvoda Házirendje Elfogadta: az óvoda nevelőtestülete Jóváhagyta: az intézmény vezetője Érvényes: 2013. május 1-től visszavonásig ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK AZ ÓVODÁRÓL

Részletesebben

HÁZIREND. Kedves Szülők!

HÁZIREND. Kedves Szülők! Kedves Szülők! HÁZIREND Az óvoda és a család sokoldalú, bizalomra épülő együttműködése a Házirend betartásán alapul. Ennek érdekében kérem, figyelmesen olvassák végig, és a gyermekeik érdekében törekedjenek

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 20. NAPIREND: Ügyiratszám: 1/569/2017 E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2017. november 24-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandók: Az óvodai beiratkozás

Részletesebben

FERENCVÁROSI KEREKERDŐ ÓVODA KÖZZÉTÉTELI LISTA 2018/2019.NEVELÉSI ÉV (október 01-i adatok alapján)

FERENCVÁROSI KEREKERDŐ ÓVODA KÖZZÉTÉTELI LISTA 2018/2019.NEVELÉSI ÉV (október 01-i adatok alapján) FERENCVÁROSI KEREKERDŐ ÓVODA KÖZZÉTÉTELI LISTA 2018/2019.NEVELÉSI ÉV (október 01-i adatok alapján) 1.A közoktatási Intézmény adatai A közoktatási intézmény székhelyének megnevezése és címe Ferencvárosi

Részletesebben

AZ ÓVODA HÁZIRENDJE. 4. A szülő adatait (cím, telefonszám, stb.), annak változásait köteles bejelenteni az óvoda vezetőjénél.

AZ ÓVODA HÁZIRENDJE. 4. A szülő adatait (cím, telefonszám, stb.), annak változásait köteles bejelenteni az óvoda vezetőjénél. AZ ÓVODA HÁZIRENDJE Az óvoda hivatalos adatai: Az óvoda neve Az óvoda címe CSANÁD-OVI 2030 Érd, Csanád u. 7. : (23) 361-091 1. Az óvodai felvétel, átvétel rendje. 1. Az óvodába a gyermekek előjegyzésre/beiratkozásra

Részletesebben

NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA. Rumi Játékvár Óvoda 2016/2017. NEVELÉSI ÉV

NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA. Rumi Játékvár Óvoda 2016/2017. NEVELÉSI ÉV NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA Rumi Játékvár Óvoda 2016/2017. NEVELÉSI ÉV A 229/2012. (VIII. 28.) Kormányrendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról I. Fejezet 10. A

Részletesebben

Tardonai Méhecske Óvoda. Kedves Szülők!

Tardonai Méhecske Óvoda. Kedves Szülők! Tardonai Méhecske Óvoda 3644 Tardona, Dózsa György utca 2. Telefon: 48/348-160 E-mail: tardonaovi@gmail.com OM azonosító: 201430 ÓVODAI HÁZIREND Kedves Szülők! Kérem Önöket, hogy az alábbiakban megfogalmazott

Részletesebben

Gyermekvédelmi munkaterv 2014 2015

Gyermekvédelmi munkaterv 2014 2015 Gyermekvédelmi munkaterv 2014 2015 A Tervezést segítő Dokumentumok: 2011. évi törvény a nemzeti köznevelésről 2010. évi LXIII. törvény a közoktatási törvény módosításáról 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA A 229/2012 (VIII.28) korm.rendelet 23 (2) értelmében az alábbi adatokat tesszük közzé: 1. A közoktatási intézmény adatai A közoktatási intézmény neve KIMBI Óvoda A közoktatási

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Humán-közszolgáltatási Osztály 1239 Budapest, Hősök tere 12. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a 2017/2018-as nevelési évben indítható

Részletesebben

A Medgyesegyházi Varázserdő Óvoda közzétételi listája a 2018/2019-es nevelési évben

A Medgyesegyházi Varázserdő Óvoda közzétételi listája a 2018/2019-es nevelési évben A Medgyesegyházi Varázserdő Óvoda közzétételi listája a 2018/2019-es nevelési évben A Kormány A nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII.28.) rendelete szabályozza a nevelési

Részletesebben

ÓVODAI HÁZIREND 2006. Készítette: Kápolnásiné Sági Andrea mb. óvodavezető PH: Ellenőrizte: Aláírás: Dátum: mb.

ÓVODAI HÁZIREND 2006. Készítette: Kápolnásiné Sági Andrea mb. óvodavezető PH: Ellenőrizte: Aláírás: Dátum: mb. 1. oldal, összesen: 13 ÓVODAI HÁZIREND 2006. Készítette: Kápolnásiné Sági Andrea mb. óvodavezető PH: Ellenőrizte: Aláírás: Dátum: mb. Kápolnásiné Sági Andrea Gyál. 2006-01.-02. óvodavezető: Elfogadta:

Részletesebben

ÚJKERTI MANÓFALVA ÓVODA HÁZIRENDJE

ÚJKERTI MANÓFALVA ÓVODA HÁZIRENDJE ÚJKERTI MANÓFALVA ÓVODA HÁZIRENDJE OM: 201903 Ikt. sz.: 22/2015 2015 Kedves Szülők! Köszönjük, hogy intézményünket választották! Kérjük, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák

Részletesebben

Szent Imre Óvoda. Székesfehérvár HÁZIREND PH. Csák Lajos igazgató. Székesfehérvár, 2013. január 24.

Szent Imre Óvoda. Székesfehérvár HÁZIREND PH. Csák Lajos igazgató. Székesfehérvár, 2013. január 24. Szent Imre Óvoda Székesfehérvár HÁZIREND PH. Csák Lajos igazgató Székesfehérvár, 2013. január 24. A házirend tartalma Általános információk az óvodáról... 3 A nevelési év rendje... 3 Az intézmény pontos

Részletesebben

Magonc Óvoda 1071 Budapest, Városligeti fasor 39-41. Házirendje 2015.

Magonc Óvoda 1071 Budapest, Városligeti fasor 39-41. Házirendje 2015. Magonc Óvoda Házirendje 2015. Az intézmény OM azonosítója: Készítette: 200535 Nevelőtestületi elfogadás határozatszáma:../2015. ( ) az intézményvezető aláírása Ph Legitimációs eljárás Szülői Közösség nevében

Részletesebben

Közzétételi lista nevelési év

Közzétételi lista nevelési év Fehérgyarmati Eszterlánc Óvoda Székhely: Fehérgyarmat Szent I. tér 2. Telephelyek: Fehérgyarmati Eszterlánc Óvoda Hadház utcai Óvodája Fehérgyarmati Eszterlánc Óvoda Tavasz utcai Óvodája OM: 202 319 Tel.:

Részletesebben

Tájékoztatás az intézményi étkezés igénybevételéről

Tájékoztatás az intézményi étkezés igénybevételéről Tájékoztatás az intézményi étkezés igénybevételéről Intézményünkben a SODEXO Magyarország Kft. gondoskodik az intézményi étkeztetésről. Intézményünkben esztétikusan kialakított ebédlő várja a gyerekeket.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 15. NAPIREND: Ügyiratszám: 1/572/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. november 27-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandók: A Tapolcai Kertvárosi

Részletesebben

1. 1. d) a gyermek-, vagy köznevelési intézményekben ellátott vagy tanuló gyermekekre,

1. 1. d) a gyermek-, vagy köznevelési intézményekben ellátott vagy tanuló gyermekekre, Aszód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014. (V.30.) önkormányzati rendelete a gyermekétkeztetés térítési díjairól ( egységes szerkezetben ) Aszód Város Önkormányzata Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

A tervezettel kapcsolatban bővebb felvilágosítás a Titkárságon a 06/ /101 es, és 102 es mellék telefonszámon kérhető.

A tervezettel kapcsolatban bővebb felvilágosítás a Titkárságon a 06/ /101 es, és 102 es mellék telefonszámon kérhető. Társadalmi egyeztetés A tervezettel kapcsolatban bővebb felvilágosítás a Titkárságon a 06/29-330-011 /101 es, és 102 es mellék telefonszámon kérhető. Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének a

Részletesebben

Jászkiséri Városi Óvoda. 5137 Jászkisér, Kossuth tér 3. Tel.: 57/450-497 E-mail: kisovi@pr.hu H Á Z I R E N D. OM azonosító: 035770

Jászkiséri Városi Óvoda. 5137 Jászkisér, Kossuth tér 3. Tel.: 57/450-497 E-mail: kisovi@pr.hu H Á Z I R E N D. OM azonosító: 035770 Jászkiséri Városi Óvoda 5137 Jászkisér, Kossuth tér 3. Tel.: 57/450-497 E-mail: kisovi@pr.hu H Á Z I R E N D OM azonosító: 035770 Az óvoda feladatának tekinti, hogy derűs, nyugodt légkört biztosítson a

Részletesebben

Mélykút Város Önkormányzat Óvodája

Mélykút Város Önkormányzat Óvodája Mélykút Város Önkormányzat Óvodája NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA 2017/2018. NEVELÉSI ÉV A Kormány 229/2012. (VIII. 28.) Kormány-rendelete a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról

Részletesebben

VÁROSMAJORI ÓVODÁK KÖZZÉTÉTELI LISTA 2014/2015. NEVELÉSI ÉV

VÁROSMAJORI ÓVODÁK KÖZZÉTÉTELI LISTA 2014/2015. NEVELÉSI ÉV VÁROSMAJORI ÓVODÁK KÖZZÉTÉTELI LISTA 2014/2015. NEVELÉSI ÉV 1. A közoktatási intézmény adatai A közoktatási intézmény Vároamajori Óvodák neve A közoktatási intézmény címe 1122 Bp. Városmajor utca 59/b.

Részletesebben

KÁNTORJÁNOSI CSICSERGŐ ÓVODA 4335 Kántorjánosi, Arany János út 38. OM: 200251 HÁZIREND 2015. Készítette: Rácz Istvánné Intézményvezető

KÁNTORJÁNOSI CSICSERGŐ ÓVODA 4335 Kántorjánosi, Arany János út 38. OM: 200251 HÁZIREND 2015. Készítette: Rácz Istvánné Intézményvezető KÁNTORJÁNOSI CSICSERGŐ ÓVODA 4335 Kántorjánosi, Arany János út 38. OM: 200251 HÁZIREND 2015. Készítette: Rácz Istvánné Intézményvezető TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETŐ 3. o. 1.1. A házirend célja 3. o. 1.2.

Részletesebben

( Egységes szerkezetben a 7/2016.(IV.1.) számú rendelettel) Általános rendelkezések

( Egységes szerkezetben a 7/2016.(IV.1.) számú rendelettel) Általános rendelkezések 1 Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2013. (IV.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzati fenntartású óvodákba történő jelentkezés, a felvétel/átvétel eljárási rendjéről, az óvodai

Részletesebben

Közzétételi lista. 2018/2019- es nevelési év

Közzétételi lista. 2018/2019- es nevelési év Közzétételi lista 2018/2019- es nevelési év Sarkad Város Önkormányzat Óvoda Kossuth Utcai Tagóvoda Szalontai Úti Tagóvoda Vasút Utcai Tagóvoda A kormány 229/2012 (VIII. 28.) kormányrendelete a nemzeti

Részletesebben

Zuglói Tündérkert Óvoda 1144 Budapest, Kántorné sétány 9. NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év

Zuglói Tündérkert Óvoda 1144 Budapest, Kántorné sétány 9. NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA 2015-2016. nevelési év A kormány 229/2012 (VIII. 28.) kormányrendelete a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról 23. -a értelmében az alábbi adatokat

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Humán Bizottságának február 25-i rendkívüli ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Humán Bizottságának február 25-i rendkívüli ülésére Hu/2. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Humán Bizottságának 2016. február 25-i rendkívüli ülésére Tárgy: A 2016/2017. nevelési évre az óvodába történő jelentkezés

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az intézményi házirend célja, hogy a korai fejlesztésben és fejlesztő nevelésben résztvevő gyermekek, továbbá az itt dolgozó pedagógus és nem pedagógus kollégák belső intézményi

Részletesebben

Kőbányai Csupa Csoda Óvoda

Kőbányai Csupa Csoda Óvoda Kőbányai Csupa Csoda Óvoda HÁZIRENDJE 1101 Budapest, Kőbányai út 38. Tel.: 262-5618, 433-5423, 30/635-0959 mail: csupacsodaovi1@gmail.com honlap: http://csupacsoda.weebly.com/ 2015./2016. Készítette: Kasperkieviczné

Részletesebben

Tündérkert Óvoda Fairygarden Nursery School. Közzétételi lista. 2014. október 16.

Tündérkert Óvoda Fairygarden Nursery School. Közzétételi lista. 2014. október 16. Tündérkert Óvoda Fairygarden Nursery School Közzétételi lista 2014. október 16. 1 Tündérkert Óvoda Fairygarden Nursery School nevelési oktatási intézményi Közzétételi listája A kormány 229/2012 (VIII.

Részletesebben