Támogatások a turisztikai tevékenységek ösztönzésére

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Támogatások a turisztikai tevékenységek ösztönzésére"

Átírás

1 Kedvezményezett: Új Atlantisz Többcélú Kistérségi Társulás Székhely: 8400 Ajka, Szabadság tér 12. Támogatás összege: Ft. Támogatások a turisztikai tevékenységek ösztönzésére A 44/2011. (V.26) VM rendelet alapján

2 Immár a 3. forduló. Legfontosabb különbségek: Országos elbírálású pályázat Egyetlen rangsor hátrányos és nem hátrányos helyzető településeknek +10 pont Ún. egyéb szálláshely-fejlesztés támogatható a BKÜ-ben, de a parti településeken nem Aki az elızı körben nyert és beadta az utolsó kifizetési kérelmét, az újra pályázhat

3 Legfontosabb információk: Beadási határidı: július 1.- augusztus 1. Támogatási intenzitás: 60% (65% hátrányos), 100% (közhasznú tevékenységéhez kötıdıen fejlesztı non-profit szervezet) Maximum támogatási összeg: 35 millió Ft Minimum támogatási összeg: 1 millió Ft Benyújtás helye: MVH-hoz / papíron vagy elektronikusan Keretösszeg: 4 Milliárd Ft Aki a maximális pontszám felét sem éri el, azt mindenképpen elutasítják. A beadandó dokumentumok legtöbbje nem hiánypótoltatható!

4 és az ördög a részletekben Célterületek: mire lehet pályázni Csapdák: mire nem lehet pályázni Feltételek Beadandó anyagok Árajánlatok Együttmőködési megállapodások Pontozás Hátrányos helyzető területek

5 Amire pályázni lehet: 1. célterület: falusi szálláshely és kapcsolódó szolgáltatások kialakításához, már mőködı falusi szálláshelyek bıvítéséhez, korszerősítéséhez, akadálymentesítéséhez, szolgáltatásaik fejlesztéséhez 2. célterület: a Balaton-parti települések kivételével egyéb szálláshely és kapcsolódó szolgáltatások kialakításához, már mőködı egyéb szálláshelyek bıvítéséhez, korszerősítéséhez, akadálymentesítéséhez, szolgáltatásaik fejlesztéséhez 3. célterület: nem üzleti célú gyermek- és ifjúsági turizmushoz kapcsolódó minıségi szálláshelyek és kapcsolódó szolgáltatások kialakításához, már mőködı szálláshelyek bıvítéséhez, korszerősítéséhez, akadálymentesítéséhez, szolgáltatásainak fejlesztéséhez valamint

6 Amire pályázni lehet: 4. célterület: szálláshelyhez nem kötıdı agroturisztikai szolgáltató tevékenységhez, lovas turisztikai szolgáltatáshoz, vadászturizmushoz, erdei turizmushoz, horgászturizmushoz, vízi turizmushoz, borturizmushoz kapcsolódó infrastruktúra és eszközrendszer fejlesztéséhez.

7 Nem támogatható Termıföld és ingatlan vásárlása Ingatlan bérleti díja Élı állat vásárlása Gondnoki lakás/saját lakás felújítása, felszerelése Bontott anyag beszerzése, beépítése Motorral hajtott jármő vagy sporteszköz beszerzése Élelmiszeripari gépek beszerzése Konferenciaturizmus Melegkonyhás vendéglátóhely Lóversenypálya, lovas és fogathajtó létesítmények EMVA mikrovállalkozás-fejlesztés, vidéki örökség megırzése, falumegújítás intézkedéseken támogatható tevékenységek Környezetkárosító sportturizmus (pl. quad, downhill terepkerékpározás stb.)

8 Elszámolható kiadások Építés, építési munka Szálláshelyek, szolgáltatások berendezési tárgyainak, eszközeinek beszerzése (önállóan nem, max. az elszám. kiadás 50%-a lehet) Fa telepítés (horgászturizmus, falusi és egyéb szálláshely) (önállóan nem) Szolgáltatás minısítésének eljárásdíja (önállóan nem) Egyéb kiadások (önállóan nem) Szoftver (önállóan nem)

9 Kik pályázhatnak? Természetes személyek (3. célterületreifjúsági szállás- nem!) Mikro- kis vagy középvállalkozások Települési önkormányzat, kisebbségi önkormányzat, önkormányzati társulás Non-profit szervezet Egyházi jogi személy amennyiben

10 a támogatási kérelem benyújtásakor - lakóhellyel/tartózkodási hellyel vagy - székhellyel/telephellyel/fiókteleppel rendelkezik a 4. (falusi szálláshely) ill. az 5. mellékletben megadott településlista szerinti azon településen, ahol fejleszteni kíván.

11 További feltételek Ha mg-i árbevétel meghaladja a teljes árbevétel 50%-át: akkor csak a gazdaságon kívüli, a mg-i tevékenységtıl független épültre, eszközökre stb. lehet pályázni (kivéve 4. célterület szálláshelyhez nem kötıdı turisztikai szolgáltatásfejlesztés) Ingatlanhoz tartozó telek nagysága (már a benyújtáskor) Új falusi szálláshely és egyéb szálláshely esetén min. 500 m 2, új gyermek és ifjúsági tábor, turistaház esetén min m 2 Falusi és egyéb szálláshely esetén a kialakított szállás: 3.sz. mellékletben foglalt kritériumoknak megfeleljen Vízellátás, főtés, konyha, étkezı, pihenıkert, hulladékgyőjtés, felszerelések.. min.6 és max.16 férıhellyel rendelkezzen, saját hasznosítású helyiségektıl elkülönüljön, összkomfortos legyen, területén ne mőködjön más típusú szálláshely (kivéve a sátorozóhelyet)

12 További feltételek 3. Célterületen - Legalább 30 férıhelyes - legalább B kategóriájú gyermek- és ifjúsági tábor, - legalább B kategóriájú gyermek és ifjúsági táborban telepített sátortábor vagy - A kategóriájú turistaház fejlesztése, kialakítása támogatható.

13 B kategóriájú gyermek- és ifjúsági tábor A B kategóriájú gyermek- és ifjúsági tábor legalább a következı szolgáltatásokat nyújtja: óráig és óráig recepciószolgálat vagy azt ellátni képes ügyelet. 2. A hálóhelyiségben ágyanként legalább 3 m2 alapterületet, illetve 8 m3 térfogategységet kell biztosítani. (Az emeletes ágy a minimális alapterület, illetve térfogategység szempontjából egy ágynak számít.) 3. A hálóhelyiségek berendezése, felszereltsége: ágy/emeletes ágy (fekvıfelület mérete legalább 60x190 cm). Az ágyak ágybetéttel, párnával, takaróval felszereltek. Ágynemő biztosítása nem kötelezı. A szobákban férıhelyenként egy 30x60 cm alapterülető ruhásszekrény-egység. Világítás: szobánként legalább egy központi (mennyezeti) lámpa (világítótest). 4. Főtés: főtési idıszakban legalább 20 C h ımérséklet. 5. Vizesblokkok száma: szintenként 10 férıhelyenként, nemenként elkülönített zuhanyozási lehetıség meleg vízzel és 20 férıhelyenként, nemenként elkülönített WC. 6. Fakultatív fürdıszobai textília-biztosítás. Ha textíliát biztosítanak, legalább egyszer hetente, valamint új vendég esetén cserélni kell. 7. Takarítás: legalább kétszer hetente. 8. Tájékoztatás a szolgáltatásokról és a menekülési útvonalról. 9. A közös helyiségben tv áll rendelkezésre, továbbá a férıhelyszám 1/3-ának megfelelı ülıalkalmatosság, vagy - idényjellegő üzemelés esetén - kertszerően kialakított szabad téren elhelyezett, a férıhelyszám 1/3-ának megfelelı mennyiségő kerti bútor. 10. Tárolási lehetıség szintenként hőtıszekrényben. 11. Fakultatív étkezési lehetıség a szálláshelyen vagy környezetében. 12. Csomagmegırzési és központi értékmegırzési lehetıség. 13. Betegszoba kialakítása 50 férıhelyenként egy ággyal, kis létszámú elhelyezés biztosításával. 14. Szabadidıs szolgáltatás: legalább háromféle beltéri és négyféle kültéri játék- és sporteszköz kölcsönzési lehetıség. Gyermekeknek játszószoba vagy e célra elkülönített, fedett játszóterület áll rendelkezésre.

14 Telepített sátortábor A gyermek- és ifjúsági táborban telepített sátortábor: a) az alkalmazott normál-, illetve könnyő sátrak hálóterületére, tiszta magasságára, légterére, szellızésére és befogadóképességére vonatkozó elıírások közül megfelel legalább az egyik elıírásnak és minden más feltétel vonatkozásában a b) pont 1-3. és 7. számú feltételeinek: 1. MSZ ISO 5912: N (normál) típusú táborozó sátrak követelményei és vizsgálata, 2. MSZ ISO 5913: 1 (könnyő) típusú táborozó sátrak követelményei és vizsgálata; b) minden más esetben megfelel a nomád táborhely minısítési feltételeinek és az alábbi feltételeknek: 1. A sátortábor infrastrukturális feltételeit és szolgáltatásait a gyermek- és ifjúsági tábor minısítési feltételei szerint biztosítja. 2. Az egyes sátrak és az egészségügyi helyiségek között éjszakai megvilágítással ellátott utak (csapadékmentesített járófelületek) kiépítettek. 3. A telepített sátor szerkezeti kialakítása és rögzítése a helyben szokásos idıjárási behatások ellen megfelelı védelmet nyújt, a sátor anyaga átszellızı vagy szellızı nyílásokkal, illetve ablakokkal rendelkezik. 4. A sátorban legalább 75 cm széles, éjszakai irányfénnyel ellátott közlekedı (csapadékmentesített járófelület) kialakított. 5. Fekvıhelyenként legalább 2 m2 alapterületet, illetve átszellızı ponyva esetén 4 m3, minden más esetben 8 m3 térfogategységet kell biztosítani. 6. Berendezés, felszereltség: ágy/matrac (a fekvıfelület mérete legalább 60x190 cm). A matrac nem helyezhetı közvetlenül a földre. A fekvıhelyek párnával, takaróval felszereltek. Ágynemőbiztosítás nem kötelezı; ha ágynemőt biztosítanak, új vendég esetén cserélni kell. Csomagtárolási lehetıség. 7. A telepített sátor tisztán tartása, állagának megóvása biztosított.

15 A kategóriájú hegyi menedékház (turistaház) Az A kategóriájú hegyi menedékház (turistaház) állandó felügyelettel üzemel és a szálláshelyszolgáltatás mellett veszélyhelyzetbe került turisták elhelyezésére és csoportos elsısegélynyújtásra is felkészült. A turistaház legalább a következı szolgáltatásokat nyújtja: óráig és óráig recepciószolgálat vagy azt ellátni képes ügyelet. Az éjszakai bejárás lehetısége biztosított. 2. A hálóhelyiségben fekvıhelyenként legalább 4 m2 alapterületet vagy 8 m3 térfogategységet kell biztosítani (az emeletes ágy a minimális alapterület, illetve térfogategység szempontjából egy ágynak számít). 3. A hálóhelyiség berendezése, felszereltsége: ágy/emeletes ágy (fekvıfelület legalább 80x190 cm). Az ágyak ágybetéttel, párnával, takaróval felszereltek. Ágynemő biztosítása nem kötelezı. A fekvıhelyszámnak megfelelı szék, legalább egy asztal és férıhelyenként egy 30x60 cm alapterülető ruhásszekrény-egység. Világítás: szobánként legalább egy központi (mennyezeti) lámpa (világítótest). 4. Főtés: főtési idıszakban legalább 20 C h ımérséklet. 5. Vizesblokkok száma: legalább 20 nıi és 30 férfi férıhelyenként mosdási lehetıség, valamint 20 nıi és 30 férfi férıhelyenként egy vízöblítéses WC. 6. Takarítás: legalább hetente, új vendég esetén kötelezı a takarítás. 7. Tájékoztatás a szolgáltatásokról és a menekülési útvonalról. 8. A közös helyiségben tv vagy rádió áll rendelkezésre. 9. A turistaházban vagy közelében legalább reggelizési lehetıség. 10. Csoportos mentıfelszerelés áll rendelkezésre.

16 További feltételek Az üzemeltetési kötelezettség 5 év, ez alatt az ügyfél köteles: célterületen legalább kétféle szolgáltatást nyújtani (étkeztetés, szabadidıs sport, vagy rekreációs szolgáltatás, vezetett túrázás, természeti, gasztronómiai vagy kulturális értékeke megismertetése, bemutatása), amibıl az egyik lehet szolgáltatóval való együttmőködés alapján is A fenti szolgáltatásokról meghatározott adattartalmú nyilvántartást vezetni Tagságot fenntartani turisztikai szakmai szervezetben (TDM, vagy védjegyrendszerhez tartozás is jó) Falusi vagy egyéb szálláshely esetén üzemeltetési engedéllyel rendelkezni 4. célterületen ügyfél köteles agroturisztikai szolgáltatáshoz kapcsolódó fejlesztés esetén agroturisztikai szolgáltatást végezni lovas turisztikai fejlesztés esetén MLTSZ szerinti 3 patkós minısítést szerezni vadász turizmushoz k. fejlesztés esetén vadászati joggal rendelkezni

17 Egyéb fontos dolgok Horgász-, és víziturizmushoz kapcsolódó infrastruktúra és eszközfejlesztések bérbe adhatóak a többi nem! Falusi szálláshely és egyéb szálláshely kialakításának feltételrendszere a 3. mellékletben Vendégház alapkövetelményei és a vendégszobák minimális alapterületei szintén a 3. mellékletben meg vannak határozva

18 Árajánlat 60 napnál nem régebbi, és tartalmazza: a) az ajánlatkérı és ajánlattevı nevét, címét és adószámát, b) a kiadási tétel mőszaki adatait, c) a kiadási tétel mennyiségét és mértékegységét, d) a kiadási tétel nettó összegét, a felszámított áfát és bruttó összegét, e) a kiadási tétel pénznemét, f) az ajánlattevı bélyegzıjét és képviselıjének aláírását, és g) az árajánlat kiállításának dátumát.

19 Együttmőködési megállapodás Tartalmazza: a) az együttmőködı partnerek nevét, székhelyének címét és adószámát, b) az együttmőködı partnerek hivatalos képviselıjének nevét, c) az együttmőködés tárgyát, d) az együttmőködés idıtartamát, e) az együttmőködı partnerek vállalt kötelezettségeit, és f) az együttmőködı partnerek cégszerő aláírását.

20 Benyújtás Mikor? július 1.- augusztus 1. Hová? ügyfélkapun MVH-hoz postán vagy Mit? Hiánypótlás alig lesz nagyon gondosan a következıket:

21 Benyújtandó dokumentumok ezekre hiánypótlásnak helye nincs! Őrlapokat (formanyomtatvány az MVH honlapján lesz elérhetı) 5 millió Ft alatti támogatási igény esetén pénzügyi tervet 5 millió Ft feletti támogatási igény esetén pénzügyi és üzleti tervet /mőködési fenntarthatósági tervet Természetes személy lakcímkártya másolatot és nyilatkozatot Önkormányzat (kisebbségi is) vagy önkormányzati társulás testületi/tanácsi határozat kivonatát a beruházásról (tartalmazza a fejlesztéssel érintett helyrajzi számot, és a támogatási jogszabály és célterület pontos megjelölését) Non-profit ügyfél esetén 30 napnál nem régebbi bírósági kivonatot Egyházi jogi személy esetén bírósági nyilvántartásba vételt igazoló okiratot Vadászatra jogosult ügyfél esetén a megyei kormányhivatal határozatmásolatát a jogosultságról (fenntartási idıszak végéig) Az értékeléshez meghatározott dokumentumokat (1. mellékletben, pl. tervezıi nyilatkozat, tervezıi mőszaki leírás, ügyfél nyilatkozata foglalkoztatásról, programterv) Igénybevett csekély összegő támogatásról szóló nyilatkozat Közhasznú szervezet esetén közhasznúsági nyilvántartásba vételrıl szóló igazolás Együttmőködési megállapodás, ha az ügyfél valamely szolgáltatást ez alapján végez Építési engedélyköteles beruházás esetén az építési engedélyt vagy az eljárás megindítását igazoló dokumentumot; engedélyes tervdokumentációt Nem építési engedélyköteles beruházás esetén az illetékes építési hatóság igazolását és az építési tervdokumentációt

22 Pontozás Maximus pontszám: 160 pont felét el kell érni! 1. Szakmai szempontok: max. 40 pont Ha az ügyfél már meglevı turisztikai szolgáltatásához kapcsolódóan fejleszt +10 pont Ha programról is gondoskodik, van programterve és releváns együttmőködési megállapodása +15 pont Tagja országos turisztikai szervezetnek +10 pont Tagja helyi turisztikai szervezetnek (TDM) +5 pont

23 Pontozás 2. Horizontális szempontok: max. 60 pont Foglalkoztatás (igényelt támogatás/ új munkahely) + 16 pont Start (extra, plusz is) kártyás alklamazott (min. 2.) +10 pont Hátrányos helyzető területen valósul meg a beruházás +10 pont Beruházásnak helyt adó település lakosságszáma +8 pont Akadálymentesítés +5 pont Beruházás tartalmaz megújuló vagy bioenergia hasznosítást (eszköz és építés is) +5 pont Több (al)célterületre irányul +6 pont 3. Pénzügyi szempontok: max. 20 pont 4. üzleti terv, mőködési és fenntarthatósági terv: max pont

24 Köszönöm a figyelmet! Hoffner Tibor 70/ kapolcs@balatonleader.hu

Támogatás tárgya. E jogcím keretében 3 célterület támogatható.

Támogatás tárgya. E jogcím keretében 3 célterület támogatható. Turisztikai tevékenységek ösztönzése 137/2008 (X.18.) FVM rendelet Támogatás célja A támogatás célja vidéki munkahelyek létrehozása,vagy megırzése érdekében a vidéki turizmusformák közül a fenntartható

Részletesebben

1. Az R. 2. számú melléklete I. Az üdülő minősítési követelményei része bevezető rendelkezésének helyébe a következő rendelkezés lép:

1. Az R. 2. számú melléklete I. Az üdülő minősítési követelményei része bevezető rendelkezésének helyébe a következő rendelkezés lép: 2. számú melléklet a /2006. ( ) Korm. rendelethez 1. Az R. 2. számú melléklete I. Az üdülő minősítési követelményei része bevezető rendelkezésének helyébe a következő rendelkezés lép: Üdülő az a nem üzleti

Részletesebben

LEADER INTÉZKEDÉSI TERV

LEADER INTÉZKEDÉSI TERV LEADER INTÉZKEDÉSI TERV Bakonyalja-Kisalföld kapuja Vidékfejlesztési Egyesület 2013. április 15. 1 1. számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése: Mikro-, kis- és középvállalkozások LEADERszerő fejlesztése

Részletesebben

IV. Az értékelési szempontok alapján mindösszesen elérhető pontszámok

IV. Az értékelési szempontok alapján mindösszesen elérhető pontszámok IV. Az értékelési szempontok alapján mindösszesen elérhető ok A 1 Pénzügyi terv összesen: 20 pont 2 Üzleti terv, működtetési és fenntarthatósági terv max. 30+10 pont 3 Az üzleti terv, működtetési és fenntarthatósági

Részletesebben

LEADER INTÉZKEDÉSI TERV

LEADER INTÉZKEDÉSI TERV LEADER INTÉZKEDÉSI TERV Bakonyalja-Kisalföld kapuja Vidékfejlesztési Egyesület 2013. május 8. 1 1. számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése: Mikro-, kis- és középvállalkozások LEADERszerő fejlesztése

Részletesebben

KIVONAT. Támogatási kérelem benyújtás: POSTAI úton 2013. november 25. és 2013. december 20. között a LEADER HACS munkaszervezeti irodájához

KIVONAT. Támogatási kérelem benyújtás: POSTAI úton 2013. november 25. és 2013. december 20. között a LEADER HACS munkaszervezeti irodájához 2. évfolyam 18. szám 2013. november 18. Megjelent az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez a LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2013-ban nyújtandó

Részletesebben

IV. Az értékelési szempontok alapján mindösszesen elérhető pontszámok

IV. Az értékelési szempontok alapján mindösszesen elérhető pontszámok M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2012. évi 68. szám 11297 IV. Az értékelési szempontok alapján mindösszesen elérhető ok A B 1 Pénzügyi terv összesen: 2 2 Üzleti terv, működtetési és fenntarthatósági terv max.

Részletesebben

104/2013. (XI.14.)VM rendelet a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez 2013-től nyújtandó támogatások részletes feltételeiről 2013.11.21.

104/2013. (XI.14.)VM rendelet a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez 2013-től nyújtandó támogatások részletes feltételeiről 2013.11.21. 104/2013. (XI.14.)VM rendelet a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez 2013-től nyújtandó támogatások részletes feltételeiről FÓRUM Lébény 2013.11.21. Szigetköz Mosoni-sík LEADER Egyesület 104/2013. (XI.14.)VM

Részletesebben

Vidéki örökség megőrzése 103/2012. (X. 1.) VM rendelet. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési alap: A vidéki területekbe beruházó Európa

Vidéki örökség megőrzése 103/2012. (X. 1.) VM rendelet. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési alap: A vidéki területekbe beruházó Európa Támogatás tárgya, az elszámolható kiadások: Támogatás vehető igénybe: Helyi vagy országos védelem alatt álló építmény, építményrész esetén: az építmény, építményrész külső felújítására, bővítésére, restaurálására,

Részletesebben

LEADER és más pályázati lehetőségek Távlatok a falusi- és agro-turizmusban. Dr. Maácz Miklós főosztályvezető Vidékfejlesztési Főosztály

LEADER és más pályázati lehetőségek Távlatok a falusi- és agro-turizmusban. Dr. Maácz Miklós főosztályvezető Vidékfejlesztési Főosztály LEADER és más pályázati lehetőségek Távlatok a falusi- és agro-turizmusban Dr. Maácz Miklós főosztályvezető Vidékfejlesztési Főosztály Turisztikai tevékenységek ösztönzése 2007-2013 között négy alkalommal

Részletesebben

Szolgáltató neve (cégneve):. Szolgáltató címe/székhelye:. Szolgáltató statisztikai számjele:.

Szolgáltató neve (cégneve):. Szolgáltató címe/székhelye:. Szolgáltató statisztikai számjele:. Cserkeszőlői Polgármesteri Hivatal Cserkeszőlő, Köztársaság tér 1. :56/568-451 Fax: 56/568-462 3.000 Ft-os illetékbélyeg helye KÉRELEM a nem üzleti célú közösségi, szabadidős szálláshely szolgáltatás nyilvántartásba

Részletesebben

Az ÚMVP III. tengelyében kiírt pályázatokkal kapcsolatos információk és tanácsok turisztikai céllal pályázni szándékozók részére

Az ÚMVP III. tengelyében kiírt pályázatokkal kapcsolatos információk és tanácsok turisztikai céllal pályázni szándékozók részére Az ÚMVP III. tengelyében kiírt pályázatokkal kapcsolatos információk és tanácsok turisztikai céllal pályázni szándékozók részére 1. Nézze meg az Interneten a szükséges információkat, melyhez településén

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY. 55. szám. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2011. május 26., csütörtök. Tartalomjegyzék

MAGYAR KÖZLÖNY. 55. szám. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2011. május 26., csütörtök. Tartalomjegyzék MAGYAR KÖZLÖNY A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2011. május 26., csütörtök 55. szám Tartalomjegyzék 84/2011. (V. 26.) Korm. 85/2011. (V. 26.) Korm. 25/2011. (V. 26.) NFM 40/2011. (V. 26.) VM 41/2011.

Részletesebben

1. Értelmezõ rendelkezések

1. Értelmezõ rendelkezések 11928 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2011. évi 55. szám A vidékfejlesztési miniszter 44/2011. (V. 26.) VM rendelete az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez

Részletesebben

1. melléklet a 33/2011. (IV. 28.) VM rendelethez. I. Szakmai szempontok A B C

1. melléklet a 33/2011. (IV. 28.) VM rendelethez. I. Szakmai szempontok A B C 1. melléklet a 33/2011. (IV. 28.) VM rendelethez I. Szakmai szempontok A B C 1 Értékelési szempont megnevezése 2 Értékelés alapját képezı dokumentumok Nyilatkozat, arról hogy az 1. A támogatásból megvalósított

Részletesebben

1. Értelmezõ rendelkezések

1. Értelmezõ rendelkezések 11928 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2011. évi 55. szám A vidékfejlesztési miniszter 44/2011. (V. 26.) VM rendelete az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez

Részletesebben

1. Értelmezõ rendelkezések

1. Értelmezõ rendelkezések 11928 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2011. évi 55. szám A vidékfejlesztési miniszter 44/2011. (V. 26.) VM rendelete az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez

Részletesebben

Vidéki örökség megőrzése. 138/2008. (X.18.) FVM rendelete

Vidéki örökség megőrzése. 138/2008. (X.18.) FVM rendelete Vidéki örökség megőrzése 138/2008. (X.18.) FVM rendelete A támogatás célja A támogatás célja a vidéki térség településein a kulturális örökség fenntartása, helyreállítása, korszerűsítése, ezen belül a

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM

TÁJÉKOZTATÓ ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM TÁJÉKOZTATÓ ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM III. TENGELY VIDÉKI ÖRÖKSÉG MEGŐRZÉSE 2012. Támogatás tárgya 103/2012. (x. 1.) Helyi/országos védelem alatt álló építmény, építményrész (1.célterület)

Részletesebben

Turisztikai tevékenységek ösztönzése I. Szakmai szempontok A B C 1 Értékelési szempont megnevezése

Turisztikai tevékenységek ösztönzése I. Szakmai szempontok A B C 1 Értékelési szempont megnevezése Turisztikai tevékenységek ösztönzése I. Szakmai szempontok A B C 1 Értékelési szempont megnevezése Értékelés alapját képező dokumentumok 1. A fejlesztés kapcsolódik az ügyfél által működtetett már meglévő

Részletesebben

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálata Az új LEADER (TK3) koncepciója 1

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálata Az új LEADER (TK3) koncepciója 1 Helyi Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálata 2013 Az új LEADER (TK3) koncepciója 1 Az Egyszerősítés fı irányai korábbi célterületek helyett HVS LEADER része (LEADER terv) szerinti kritériumok helyi

Részletesebben

A 44/2011. (V. 26.) VM

A 44/2011. (V. 26.) VM A vidékfejlesztési miniszter 44/2011. (V. 26.) VM rendelete az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez 2011-tõl nyújtandó támogatások részletes feltételeirõl

Részletesebben

1. Értelmezõ rendelkezések

1. Értelmezõ rendelkezések M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2012. évi 68. szám 10899 A vidékfejlesztési miniszter 52/2012. (VI. 8.) VM rendelete az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez

Részletesebben

1. Értelmezõ rendelkezések

1. Értelmezõ rendelkezések MAGYAR KÖZLÖNY 2012. évi 68. szám 10899 A vidékfejlesztési miniszter 52/2012. (VI. 8.) VM rendelete az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez a LEADER

Részletesebben

A HA-VER Hajdúsági Versenyképesség LEADER Helyi Akciócsoport a következı célterületeket határozta meg:

A HA-VER Hajdúsági Versenyképesség LEADER Helyi Akciócsoport a következı célterületeket határozta meg: Hajdúnánás Városi Önkormányzat P O L G Á R M E S T E R É T İ L 21. Száma: 21419-19/2011. Elıkészítık: dr. Dráviczky Gyöngyi önkormányzati és szervezési ügyintézı, Szabó István megbízott Az elıterjesztés

Részletesebben

Krisztin-Németh László Március 7. Vidékfejlesztési Támogatások Főosztálya

Krisztin-Németh László Március 7. Vidékfejlesztési Támogatások Főosztálya Krisztin-Németh László 2018. Március 7. Vidékfejlesztési Támogatások Főosztálya Az előadás menete: 1. Jogszabályi háttér 2. Leader felhívások adatai 3. Támogatást igénylők köre 4. Műszaki-szakmai elvárások

Részletesebben

A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület Közösségi célú fejlesztés. Lókút faluközpont-belső terek felújítása

A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület Közösségi célú fejlesztés. Lókút faluközpont-belső terek felújítása Célterület azonosító: 1023329 HACS neve: Jogcím: Célterület megnevezése: UMVP intézkedés: Vonatkozó HPME kódja Vonatkozó HPME megnevezése I. Fogalom magyarázat A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. november 26-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. november 26-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. november 26-i ülésére Tárgy: ÚMVP Turisztikai pályázat benyújtása Az előterjesztést készítette: Ferencz Péter beruházási

Részletesebben

1 / :51

1 / :51 1 / 109 2012.07.24. 10:51 44/2011. (V. 26.) VM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez 2011-től nyújtandó támogatások részletes feltételeiről

Részletesebben

CompLex Hatályos Jogszabályok Győjteménye

CompLex Hatályos Jogszabályok Győjteménye 1 / 9 2012.06.11. 16:07 CompLex Hatályos Jogszabályok Győjteménye Ingyenes, megbízható jogszabály-szolgáltatás Magyarország egyik legnagyobb jogi tartalomszolgáltatójától A jogszabály mai napon (2012.VI.11.)

Részletesebben

A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter./2007. ( ) FVM rendelete

A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter./2007. ( ) FVM rendelete A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter./2007. ( ) FVM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a növénytermesztés és kertészet korszerűsítéséhez nyújtandó támogatások részletes

Részletesebben

A vidékfejlesztési miniszter. /2013. ( ) VM rendelete

A vidékfejlesztési miniszter. /2013. ( ) VM rendelete A vidékfejlesztési miniszter /2013. ( ) VM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez a LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2013-ban

Részletesebben

1. Értelmező rendelkezések

1. Értelmező rendelkezések 44/2011. (V. 26.) VM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez 2011-től nyújtandó támogatások részletes feltételeiről A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési,

Részletesebben

A nem üzleti célú közösségi, szabadidős szálláshelyszolgáltatást. nyilvántartásába történő felvétel iránti kérelem

A nem üzleti célú közösségi, szabadidős szálláshelyszolgáltatást. nyilvántartásába történő felvétel iránti kérelem (3000.- Ft) A nem üzleti célú közösségi, szabadidős szálláshelyszolgáltatást végzők hatósági nyilvántartásába történő felvétel iránti kérelem A nem üzleti célú közösségi, szabadidős szálláshely-szolgáltatásról

Részletesebben

Balatoni Területrendezési Szabályzat megállapításáról szóló 2000. évi CXII. törvény 1/2 számú melléklete szerinti parti települések kivételével egyéb

Balatoni Területrendezési Szabályzat megállapításáról szóló 2000. évi CXII. törvény 1/2 számú melléklete szerinti parti települések kivételével egyéb 44/2011. (V. 26.) VM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez 2011-től nyújtandó támogatások részletes feltételeiről A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési,

Részletesebben

V. A Kormány tagjainak rendeletei

V. A Kormány tagjainak rendeletei 81094 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2013. évi 188. szám V. A Kormány tagjainak rendeletei A vidékfejlesztési miniszter 104/2013. (XI. 14.) VM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai

Részletesebben

http://jogszabalykereso.mhk.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=137699.334845

http://jogszabalykereso.mhk.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=137699.334845 Page 1 of 75 44/2011. (V. 26.) VM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez 2011-től nyújtandó támogatások részletes feltételeiről A mezőgazdasági,

Részletesebben

D2405-03. Benyújtandó a kitöltési útmutató szerint! Ügyfél-azonosító : HACS neve: P.H. Cégforma: Név: E-mail cím:

D2405-03. Benyújtandó a kitöltési útmutató szerint! Ügyfél-azonosító : HACS neve: P.H. Cégforma: Név: E-mail cím: Integrált Igazgatási és Ellenőrzési Rendszer Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2013-ban nyújtandó támogatás

Részletesebben

V. A Kormány tagjainak rendeletei

V. A Kormány tagjainak rendeletei 81094 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2013. évi 188. szám V. A Kormány tagjainak rendeletei A vidékfejlesztési miniszter 104/2013. (XI. 14.) VM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai

Részletesebben

160/2009. (XI. 19.) FVM rendelet

160/2009. (XI. 19.) FVM rendelet 160/2009. (XI. 19.) FVM rendelet az Európai Mezıgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez nyújtandó támogatások részletes feltételeirıl A mezıgazdasági, agrár-vidékfejlesztési,

Részletesebben

Az..VM rendelet alapján a turizmus jogcím támogatási feltételeinek változásai

Az..VM rendelet alapján a turizmus jogcím támogatási feltételeinek változásai Az..VM rendelet alapján a turizmus jogcím támogatási feltételeinek változásai Kérelembenyújtás általános szabályai Támogatási kérelem akkor nyújtható be, ha az ügyfél: Rendelkezik ügyfél-regisztrációs

Részletesebben

A vidékfejlesztési miniszter. /2013. ( ) VM rendelete

A vidékfejlesztési miniszter. /2013. ( ) VM rendelete A vidékfejlesztési miniszter /013. ( ) VM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez a LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 013-ban nyújtandó

Részletesebben

1. A szálláshely szolgáltató neve

1. A szálláshely szolgáltató neve Hajdúszoboszló Város Jegyzıjének 4200 Hajdúszoboszló, Hısök tere 1. A Őrlap - Szálláshely üzemeltetési kérelemhez Rövid név: Iktatószám: Ny: A beadvány tárgya A tevékenység: új (tervezett) mőködı adatmódosítása

Részletesebben

A B C 1 Értékelési szempont megnevezése Értékelés alapját képezõ dokumentumok Értékeléshez rendelhetõ pontszám

A B C 1 Értékelési szempont megnevezése Értékelés alapját képezõ dokumentumok Értékeléshez rendelhetõ pontszám M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2012. évi 57. szám 9609 4 3. Tervadatok értékelése II. A vállalkozás 1 fõre jutó árbevételének a vizsgálata 5 4. Pénzügyi terv üzemeltetésihatékonysági vizsgálata Ha a vállalkozás

Részletesebben

Támogatási lehetőségek a Tisza-Tarna-Rima mentén az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programban

Támogatási lehetőségek a Tisza-Tarna-Rima mentén az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programban Támogatási lehetőségek a Tisza-Tarna-Rima mentén az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programban A New Hungary Rural Development Programme Tisza-Tarna-Rima Mente LEADER Akciócsoport 2007-2013 a Kérelmekkel

Részletesebben

137/2008. (X. 18.) FVM rendelet

137/2008. (X. 18.) FVM rendelet 137/2008. (X. 18.) FVM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez nyújtandó támogatások részletes feltételeiről A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési,

Részletesebben

1. számú melléklet 168/2008. (XII. 31.) FVM rendelethez

1. számú melléklet 168/2008. (XII. 31.) FVM rendelethez 1. számú melléklet 168/2008. (XII. 31.) FVM rendelethez 1. Az R. 1. számú mellékletének 1.1 Az alábbi helyi közösségek vonatkozásában alkalmazandó pontozás: alcím 29. sora helyébe a következő szövegrész

Részletesebben

LEADER Intézkedési Terv

LEADER Intézkedési Terv LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a Körös-Sárréti Vidékfejlesztési Egyesület LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében 1. Számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése:

Részletesebben

Falusi vendégfogadók minősítése

Falusi vendégfogadók minősítése Falusi vendégfogadók minősítése A "napraforgós" Nemzeti Tanúsító Védjegy elnyerésének gyakorlata Somogyváriné Koncz Margit Pécs, 2012.11.20. A "napraforgós" Nemzeti Tanúsító Védjegy hazánkban az egyetlen,

Részletesebben

52/2012. (VI. 8.) VM rendelet

52/2012. (VI. 8.) VM rendelet 1. oldal 52/2012. (VI. 8.) VM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez a LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2012-től nyújtandó támogatások

Részletesebben

kiegészítő eszközök,

kiegészítő eszközök, Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztésii Alapból nyújtandó, a vidéki v gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére 2015-től igénybe vehető támogatások -Tájékoztató dokumentum

Részletesebben

A fõlapon tett nyilatkozat és árajánlatok

A fõlapon tett nyilatkozat és árajánlatok M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2012. évi 57. szám 9643 66. UTIRO Leader Egyesület Értékelõ táblázat I. Szakmai szempontok 2 1. A támogatásból megvalósított beruházás részeként minõség vagy környezetirányítási

Részletesebben

A B C. A fõlapon tett nyilatkozat és árajánlatok

A B C. A fõlapon tett nyilatkozat és árajánlatok M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2012. évi 57. szám 9363 5 4. Pénzügyi terv üzemeltetési-hatékonysági vizsgálata Ha az árbevétel arányos adózás elõtti eredmény (az adózás elõtti eredmény és az árbevétel hányadosa)

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 79/2012. (VI.20.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 79/2012. (VI.20.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 79/2012. (VI.20.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez a LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével

Részletesebben

Az EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatóságának 5/2013. (I. 9.) közleménye

Az EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatóságának 5/2013. (I. 9.) közleménye Az EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatóságának 5/2013. (I. 9.) közleménye az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a nem mezőgazdasági tevékenységgé történő diverzifikálásra nyújtandó

Részletesebben

104/2013. (XI. 14.) VM rendelet

104/2013. (XI. 14.) VM rendelet 1. oldal 104/013. (XI. 14.) VM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez a LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 013-ban nyújtandó támogatások

Részletesebben

A LEADER pályázat 3. támogatási köre 2013.

A LEADER pályázat 3. támogatási köre 2013. A LEADER pályázat 3. támogatási köre 2013. Bakonyalja-Kisalföld kapuja Vidékfejlesztési Egyesület 2013. március Alapfogalmak LEADER (Liaison Entre Actions pour le Developpement de l Economie Rurale) =

Részletesebben

A NEM ÜZLETI CÉLÚ KÖZÖSSÉGI, SZABADIDŐS SZÁLLÁSHELY- SZOLGÁLTATÁST VÉGZŐK HATÓSÁGI NYILVÁNTARTÁSÁBA TÖRTÉNŐ FELVÉTEL IRÁNTI KÉRELEM

A NEM ÜZLETI CÉLÚ KÖZÖSSÉGI, SZABADIDŐS SZÁLLÁSHELY- SZOLGÁLTATÁST VÉGZŐK HATÓSÁGI NYILVÁNTARTÁSÁBA TÖRTÉNŐ FELVÉTEL IRÁNTI KÉRELEM Öreglaki Közös Önkormányzati Hivatal 8697 Öreglak Fő u.14. Érkeztetés helye: 3000 Ft illetékbélyeg helye: A NEM ÜZLETI CÉLÚ KÖZÖSSÉGI, SZABADIDŐS SZÁLLÁSHELY- SZOLGÁLTATÁST VÉGZŐK HATÓSÁGI NYILVÁNTARTÁSÁBA

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Dél-Alföldi Operatív Program

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Dél-Alföldi Operatív Program PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Dél-Alföldi Operatív Program Szociális alapszolgáltatások, gyermekjóléti alapellátások és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése c. pályázati felhívásához Kódszám: DAOP-2008-4.1.3.A.B

Részletesebben

V. A Kormány tagjainak rendeletei

V. A Kormány tagjainak rendeletei 81094 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2013. évi 188. szám V. A Kormány tagjainak rendeletei A vidékfejlesztési miniszter 104/2013. (XI. 14.) VM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai

Részletesebben

TERVEZET A MINISZTER ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI 1. A vidékfejlesztési miniszter. /2013. ( ) VM rendelete

TERVEZET A MINISZTER ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI 1. A vidékfejlesztési miniszter. /2013. ( ) VM rendelete 1 A vidékfejlesztési miniszter /2013. ( ) VM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez a LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2013-ban

Részletesebben

MHK Jogszabály szolgáltatás

MHK Jogszabály szolgáltatás Page 1 of 90 52/2012. (VI. 8.) VM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez a LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2012-től nyújtandó

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 79/2012. (VI.20.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 79/2012. (VI.20.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 79/2012. (VI.20.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez a LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével

Részletesebben

173/2003. (X. 28.) Korm. rendelet. A rendelet hatálya

173/2003. (X. 28.) Korm. rendelet. A rendelet hatálya 173/2003. (X. 28.) Korm. rendelet a nem üzleti célú közösségi, szabadidős szálláshely-szolgáltatásról A rendelet célja 1. A rendelet célja, hogy a pihenés alkotmányos jogának érvényesítése érdekében meghatározza

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 94/2011. (VI.21.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 94/2011. (VI.21.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 94/2011. (VI.21.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez 2011-től nyújtandó támogatások

Részletesebben

KIVONAT. Letöltés. Letöltés

KIVONAT. Letöltés. Letöltés Megjelent az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére 2013-tól igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről

Részletesebben

LEADER felhívások ismertetése 4. felhívás Hagyományőrző, kulturális, civil és sportélet támogatása. Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség

LEADER felhívások ismertetése 4. felhívás Hagyományőrző, kulturális, civil és sportélet támogatása. Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség LEADER felhívások ismertetése 4. felhívás Hagyományőrző, kulturális, civil és sportélet támogatása Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség A tervezett fejlesztések háttere Tervezett keretösszeg (Ft) 97

Részletesebben

(TK3) koncepciója. dr. Illés Viktória

(TK3) koncepciója. dr. Illés Viktória Az új LEADER (TK3) koncepciója dr. Illés Viktória Struktúra LEADER rendelet HVS (LEADER terv) 2 Az Egyszerűsítés fő irányai korábbi célterületek helyett HVS LEADER része (LEADER terv) szerinti kritériumok

Részletesebben

LEADER INTÉZKEDÉSI TERV

LEADER INTÉZKEDÉSI TERV LEADER INTÉZKEDÉSI TERV Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájából 2013-ban pályázható intézkedések 1. Számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése:(kötelező Térségi

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 179/2009 (XI.24.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 179/2009 (XI.24.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 179/2009 (XI.24.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez nyújtandó támogatások igénybevételének

Részletesebben

HÍRLEVÉL. a Tiszazugi LEADER Helyi Akciócsoport területéről. Szeretettel köszöntjük a Tiszazugi Leader Egyesület munkaszervezete által

HÍRLEVÉL. a Tiszazugi LEADER Helyi Akciócsoport területéről. Szeretettel köszöntjük a Tiszazugi Leader Egyesület munkaszervezete által Tiszazugi LEADER Egyesület 5440 Kunszentmárton, Köztársaság tér 8. Tel: 06-56/560-294; 06-56/560-295 E-mail: tiszazug.leader@gmail.com Honlap: www.tiszazugleader.eu HÍRLEVÉL 2015/04. a Tiszazugi LEADER

Részletesebben

LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a A NYÍRSÉGÉRT LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében

LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a A NYÍRSÉGÉRT LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a A NYÍRSÉGÉRT LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében 1. Számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése: Civil szervezetek tevékenységének

Részletesebben

Értékelési szempontok 1

Értékelési szempontok 1 1. sz. melléklet a 135/2008. (X. 18.) FVM rendelethez Értékelési szempontok 1 1.1 Az alábbi helyi közösségek vonatkozásában alkalmazandó pontozás: 1. Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület 2. Abaúj

Részletesebben

A vidékfejlesztés lehetőségei az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programban

A vidékfejlesztés lehetőségei az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programban A vidékfejlesztés lehetőségei az ban Mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére nyújtandó támogatások részletes feltétele 136/2008. (X.18.) FVM rendelet szerint Támogatás célja: A vidéki térségekben

Részletesebben

Turisztika szolgáltatások fejlesztése DAOP-2.1.1/K-11, DDOP-2.1.1/I-11, ÉAOP-2.1.1/H-11, ÉMOP-2.1.1/C-11 KDOP-2.1.1/G-11, KMOP-3.1.

Turisztika szolgáltatások fejlesztése DAOP-2.1.1/K-11, DDOP-2.1.1/I-11, ÉAOP-2.1.1/H-11, ÉMOP-2.1.1/C-11 KDOP-2.1.1/G-11, KMOP-3.1. Háttér Turisztika szolgáltatások fejlesztése DAOP-2.1.1/K-11, DDOP-2.1.1/I-11, ÉAOP-2.1.1/H-11, ÉMOP-2.1.1/C-11 KDOP-2.1.1/G-11, KMOP-3.1.1/F-11 A turisztikai attrakciófejlesztési pályázatok egyik tapasztalata,

Részletesebben

122/2009. (IX. 17.) FVM rendelet

122/2009. (IX. 17.) FVM rendelet 122/2009. (IX. 17.) FVM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához nyújtandó támogatások részletes feltételeiről A

Részletesebben

A B C. 3 Igen 10 4 Nem 5

A B C. 3 Igen 10 4 Nem 5 1. melléklet a 104/2013. (XI. 14.) VM rendelethez 1. Abaúj Leader Egyesület 2. Cserhátalja Vidékfejlesztési Egyesület 3. Dél-Borsodi LEADER Egyesület 4. Észak-Borsodi LEADER Unió Helyi Közösség Egyesület

Részletesebben

Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése

Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése VP6-7.2.1-7.4.1.3-17 Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése Hlavács Éva Miniszterelnökség 2017.03.09. 1 A pályázati felhívás célja A vidéki térségekben

Részletesebben

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: A vidéki területekbe beruházó Európa.

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: A vidéki területekbe beruházó Európa. LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a Balatongyöngye Vidékfejlesztési Egyesület LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében 1. Számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése:

Részletesebben

VP Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása

VP Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása VP6-6.4.1-16 Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtása 2017. április 3. Az első

Részletesebben

Szállodákról általában

Szállodákról általában Szállodákról általában A szálloda vagy másképpen hotel az otthonuktól átmeneti idıre távol levıknek ellenszolgáltatásért szállást adó intézmény, amely többnyire ellátást, kiszolgálást nyújt. Korábbi akadémiai

Részletesebben

LEADER Intézkedési Terv

LEADER Intézkedési Terv LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a Völgy Vidék LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében 1. Számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése Helyi termékek, helyi szolgáltatások

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-dunántúli Operatív Program keretében

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-dunántúli Operatív Program keretében PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-dunántúli Operatív Program keretében Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztésének támogatására Kódszám: KDOP-2008-5.2.2.A A projektek

Részletesebben

Az EHA társfinanszírozásában megvalósuló HOP 2. támogatási tengelye szerinti beruházási támogatások eddigi tapasztalatai és jövőbeli kilátásai

Az EHA társfinanszírozásában megvalósuló HOP 2. támogatási tengelye szerinti beruházási támogatások eddigi tapasztalatai és jövőbeli kilátásai Az EHA társfinanszírozásában megvalósuló HOP 2. támogatási tengelye szerinti beruházási támogatások eddigi tapasztalatai és jövőbeli kilátásai MVH Vidékfejlesztési Támogatások Igazgatósága Feldolgozóipari

Részletesebben

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

AGRÁR-VÁLLALKOZÁSI HITELGARANCIA ALAPÍTVÁNY AVHGA HÍRLEVÉL. II. évfolyam 22. szám október 21.

AGRÁR-VÁLLALKOZÁSI HITELGARANCIA ALAPÍTVÁNY AVHGA HÍRLEVÉL. II. évfolyam 22. szám október 21. AGRÁR-VÁLLALKOZÁSI HITELGARANCIA ALAPÍTVÁNY AVHGA HÍRLEVÉL II. évfolyam 22. szám 2008. október 21. Tartalomjegyzék Mikrovállalkozások létrehozásának és fejlesztésének támogatása (ÚMVP)... 2 A turisztikai

Részletesebben

LEADER pályázatok. A BAKONYÉRT Egyesület november

LEADER pályázatok. A BAKONYÉRT Egyesület november LEADER pályázatok A BAKONYÉRT Egyesület 2017. november Kiírások összefoglalása Intézkedés címe Bakonyi rendezvények, képzések, hálózati tevékenységek támogatása Bakonyi települések megújítása, közösségi

Részletesebben

122/2009. (IX. 17.) FVM rendelet

122/2009. (IX. 17.) FVM rendelet 122/2009. (IX. 17.) FVM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához nyújtandó támogatások részletes feltételeiről A

Részletesebben

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2011. NOVEMBER

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2011. NOVEMBER Kedves Partnerünk! Kedves Hölgyem/Uram! Szeretnénk az eddig megjelent Új Széchenyi Terv pályázatai mellett a figyelmét felhívni két új pályázatra, melyekre a Kombinált Hitel Garancia (KHG) eljárás keretében

Részletesebben

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: /2012. 12. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a Községi Sport

Részletesebben

A EHA kérelmek benyújtási és helyszíni ellenőrzési tapasztalatai, az új kiírás sajátosságai

A EHA kérelmek benyújtási és helyszíni ellenőrzési tapasztalatai, az új kiírás sajátosságai A EHA kérelmek benyújtási és helyszíni ellenőrzési tapasztalatai, az új kiírás sajátosságai Vanyúrné Szanyi Judit beruházási rendszerfelelős MVH Vidékfejlesztési Támogatások Igazgatósága Feldolgozóipari

Részletesebben

A használatbavételi engedélyezési kérelem mellékletei:

A használatbavételi engedélyezési kérelem mellékletei: A használatbavételi engedélyezési kérelem mellékletei: - Kérelem - Felelıs mőszaki vezetıi nyilatkozat (felelıs mőszaki vezetıi névjegyzékbe felvett személy lehet) - Közmő üzemeltetıi nyilatkozat(ok) -

Részletesebben

SÓLY 2013. DECEMBER 10. ALSÓÖRS 2013. DECEMBER 11.

SÓLY 2013. DECEMBER 10. ALSÓÖRS 2013. DECEMBER 11. 104/2013. (XI.14.) VM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez a LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2013-ban nyújtandó támogatások részletes

Részletesebben

Beadási határidő A pályázat benyújtására 2015.július 9-től 2017. július 10-ig van lehetőség. Rendelkezésre álló keret

Beadási határidő A pályázat benyújtására 2015.július 9-től 2017. július 10-ig van lehetőség. Rendelkezésre álló keret Tájékoztató A mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP 1.2.1) és A mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP 1.2.2) pályázathoz Beadási

Részletesebben

halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárásokról

halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárásokról Új Magyarország Vidékfejlesztési Program 2007-2013 dr. Bodnár Éva FVM Agrár-vidékfejlesztési Főosztály A New Hungary Rural Development Programme 2007-2013 a Támogatásokkal kapcsolatos jogszabályok Európai

Részletesebben

A Vásárhelyi Vidék Jövőjéért Egyesület - LEADER Intézkedési. Terv

A Vásárhelyi Vidék Jövőjéért Egyesület - LEADER Intézkedési. Terv A Vásárhelyi Vidék Jövőjéért Egyesület - LEADER Intézkedési 1. számú intézkedés Terv 1.1. Kapcsolódó HVS célkitűzés: Fenntartható gazdaságfejlesztés a KKV-k támogatásával 1.2. HVS intézkedés megnevezése:

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében. Kistérségi járóbeteg-szakellátó központok kialakítása és fejlesztése

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében. Kistérségi járóbeteg-szakellátó központok kialakítása és fejlesztése PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében Kistérségi járóbeteg-szakellátó központok kialakítása és fejlesztése Kódszám: TIOP-2.1.2/08/1. A projektek az Európai Unió támogatásával,

Részletesebben

Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program. Kisfaludy szálláshely fejlesztési konstrukció I. ütem: Balaton régió TFC-1.1.

Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program. Kisfaludy szálláshely fejlesztési konstrukció I. ütem: Balaton régió TFC-1.1. Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program Kisfaludy szálláshely fejlesztési konstrukció I. ütem: Balaton régió TFC-1.1.1-2017-A TERVEZET Jelen kiírás célja kereskedelmi szálláshelyeken belül a panziók

Részletesebben

Kisértékű célterületek esetén. Egyéb célterületek esetén

Kisértékű célterületek esetén. Egyéb célterületek esetén Az EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatóságának 55/2012. (V. 17.) számú közleménye a 76/2011. (VII. 29.) VM rendelet alapján a Helyi Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2011-től

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. LEADER gazdaságfejlesztési pályázatok Bakonyalja-Kisalföld kapuja Vidékfejlesztési Egyesület november

TÁJÉKOZTATÓ. LEADER gazdaságfejlesztési pályázatok Bakonyalja-Kisalföld kapuja Vidékfejlesztési Egyesület november TÁJÉKOZTATÓ LEADER gazdaságfejlesztési pályázatok 2017. Bakonyalja-Kisalföld kapuja Vidékfejlesztési Egyesület 2017. november LEADER LEADER Közösségi kezdeményezés a vidéki gazdaság fejlesztéséért A program

Részletesebben