Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 11/2007. (IV.16.) rendelete. a fizetı-parkolóhelyek mőködésének és igénybevételének elıírásairól

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 11/2007. (IV.16.) rendelete. a fizetı-parkolóhelyek mőködésének és igénybevételének elıírásairól"

Átírás

1 Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 11/2007. (IV.16.) rendelete a fizetı-parkolóhelyek mőködésének és igénybevételének elıírásairól Módosította: 18/2007. (VI.29), 27/2007. (XI.12.), 14/2009. (V.11.), 34/2009. (XII.12.), 18/2010.(VII.01), Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló évi XX. törvény 44/A. (2) bekezdésében, valamint a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva, a közúti közlekedésrıl szóló I. törvény 15/A-15/E. és a 48. (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a fizetı-parkolóhelyek mőködésének és igénybevételének rendjérıl a következı rendeletét (a továbbiakban: rendelet) alkotja. A rendelet hatálya 1. (1) *A rendelet területi hatálya kiterjed Szentes Város Önkormányzata közigazgatási határán belül a korlátozott várakozási övezet- táblával megjelölt várakozási területeire, melyeknek leírását e rendelet 1. számú melléklet tartalmazza. (*hatályos: július 1. napjától) (2)* A rendelet tárgyi hatálya kiterjed valamennyi várakozó, parkoló közúti jármőre (továbbiakban: jármő), kivéve a: (*hatályos: július 1. napjától) a) megkülönböztetı (kék villogó) jelzést használó jármőveket, b) figyelmeztetı jelzést (sárga villogót) használó jármőveket, c) közérdekbıl történı veszély-, hibaelhárítást végzı jármőveket, d) diplomáciai mentességet élvezı személy ilyen hatósági jelzéssel ellátott gépjármővét. (Hatályos: július 1. napjától) *(3) A rendelet személyi hatálya a fizetı-parkoló rendszer üzemeltetıjére és használójára terjed ki. (Hatályos: július 1. napjától) A fizetı-parkolóhelyek mőködtetése, igénybevétele 2. (1) A képviselı-testület által meghatározott várakozási övezetek a többször módosított 1/1975.(II.5.) KPM-BM számú, a közúti közlekedést szabályozó rendelet (a továbbiakban: KRESZ) 15. -a (1) bekezdésének c.) pontja szerinti olyan kijelölt területek, amelyek díjfizetés ellenében parkolóautomatákból váltott szelvénnyel vagy parkolási jogot tanúsító jeggyel, bérlettel vehetık igénybe és meghatározott idıtartamig használhatók (továbbiakban: korlátozott várakozási övezet). (2) A parkolásért fizetendı várakozási díjak, bérletek és kezelési költség, továbbá a jogosulatlan használatért fizetendı pótdíjak mértékét a képviselı-testület állapítja meg. (3) A várakozási díjakat, bérletek árát, a kezelési költséget e rendelet 2. számú melléklete tartalmazza. (4) A rendelet hatálya alá tartozó fizetı-parkoló rendszert Szentes Város Önkormányzata a Városellátó Intézmény által üzemelteti. (5) Az üzemeltetı gondoskodik a parkolóhelyek fenntartásáról, beszedi a várakozási díjakat és szabálytalan parkolás esetén a pótdíjakat. (6) Az üzemeltetı a mozgáskorlátozottak érdekképviseleti szervezetének bevonásával a mozgásukban korlátozottak részére várakozóhelyet köteles kijelölni.

2 3. A korlátozott várakozási övezet kiegészítı tábláján a közutak igazgatásáról szóló 19/1994. (V.31.) KHVM rendelet 8. -ában foglaltakat kell feltüntetni. 4. (1) A korlátozott várakozási övezetben várakozni és parkolni az üzemeltetési idı alatt csak jelen rendelet szabályai szerint lehet. (2) A korlátozott várakozási övezet üzemeltetési ideje: munkanapokon 8-17 óra között. (3) Üzemeltetési idın kívül a korlátozott várakozási övezetben nem kell várakozási díjat fizetni. (4) A szolgáltatás a parkoló jármővek ırzésére nem terjed ki. *(5) A korlátozott várakozási övezetben váltható legrövidebb idı 20 perc, de a parkolási díj 10 perc ingyenes parkolás biztosításával kerül megállapításra, függetlenül a megváltozott parkolási idı hosszától. (Hatályos: november 19. napjától) (6) A parkolóautomata alkalmas napijegy kiadására, melynek díjtételét a rendelet 2. sz. melléklete tartalmazza. A napijegy - függetlenül a várakozás megkezdésének idıpontjától - csak az érvényesítés napján használható fel. (7) A várakozási díjat a tervezett parkolás idıtartamára elıre kell megfizetni. (8) A parkolási idıtartam meghosszabbítása csak új parkolószelvény váltásával történhet. Bérlet 5. (1) Az 1. számú mellékletben meghatározott korlátozott várakozási övezetre forgalmi rendszámhoz kötött bérlet váltható. *(2) Mérsékelt árú parkoló bérletre jogosultak a rendelet 6. (3) bekezdésében meghatározott természetes személyek a tulajdonukban/üzemeltetésükben lévı második gépjármőre, és az 1. számú mellékletben szabályozott korlátozott várakozási területen lakcímmel és személygépkocsival rendelkezı egy lakásban élı természetes személyek lakásonként egy személygépkocsira, amennyiben a forgalmi engedélyben bejegyzett állandó lakóhely nem azonos a személy igazolványban, vagy a lakcímkártyán szereplı lakcímmel. A mérsékelt árú bérlet a jogosult lakásához legközelebbi fizetı parkolóban érvényes. (*Hatályos: május 11. napjától) (3) A hó közben megváltott havi és mérsékelt áru havibérlet a váltást követı naptól számított 30 napig érvényes. (4) A negyedéves, féléves, éves bérletek, mérsékelt áru bérletek a váltást követı naptól számított érvényességi idın belül, de maximum a váltás naptári évén belül érvényesek. (5) Ha a bérlet váltása természetes személy részére történik, a bérlet vásárlásakor a forgalmi engedélyt be kell mutatni.

3 (6) A bérlet az üzemeltetınél vásárolható meg. A kezelési költség megfizetése mellett a kiadott bérlet cseréjére, pótlására kerülhet sor, amelynek mértékét a 2. sz. melléklet tartalmazza: a) a forgalmi rendszám megváltoztatása esetén, b) elveszett, megsemmisült, megrongálódott bérlet pótlása esetén. (7) A mérsékelt áru bérletet- kérelemre- az üzemeltetı kezelési költségek (2. sz. melléklet 4.pont) megtérítése ellenében állítja ki. A mérsékelt áru bérlet használatára való jogosultságot a személyi igazolvány, lakcímkártya bemutatása mellett a forgalmi engedélyben megjelölt tulajdonos, vagy üzembentartó lakcíme alapján kell elbírálni. (8) A mérsékelt áru bérletjegyen fel kell tüntetni a a jármő rendszámát, az igénybe vehetı parkoló(k) megjelölését, valamint az érvényesség idıtartamát. (9) Ha a mérséklet áru bérletjegy használójának lakcíme, vagy a gépjármő tulajdonosa megváltozik, a bérletet 8 napon belül az üzemeltetınek vissza kell adni. (10) A bérlet a parkolóhely kizárólagos használatára nem jogosít, csak a helyszíni díjfizetési kötelezettség alól mentesít. Díjmentesség 6. (1) A korlátozott várakozási övezetben díjmentesen várakozhatnak: a) az utasra várakozó, foglalt jelzéső taxik, b) mozgáskorlátozottak, c) Szentes Város Polgármesteri Hivatala által üzemeltetett gépjármővek az üzemeltetı által kiállított engedély alapján, d) Szentes Város Önkormányzata intézményei által üzemeltetett gépjármővek közül intézményenként 1 darab gépjármő az üzemeltetı által kiállított engedély alapján, a fizetı-parkolókat üzemeltetı szervezet által üzemeltetett gépjármővek. (2) A gépjármő tulajdonosának személyében beállott változás esetén a díjmentességre vonatkozó engedélyt 8 napon belül az üzemeltetı részére át kell adni. *(3) Térítésmentes parkolási bérletre jogosultak a rendelet 1. számú mellékletében szabályozott korlátozott várakozási területen lakcímmel és személygépkocsival rendelkezı, egy lakásban élı természetes személyek lakásonként egy személygépkocsira, amenynyiben a forgalmi engedélyben bejegyezett állandó lakóhely azonos a személyi igazolványban, vagy a lakcímkártyán szereplıvel, továbbá a gépjármő parkolása az igénylı lakcímeként szereplı ingatlanán nem megoldható. A bérleltet kérelemre, az üzemeltetı a 2. számú melléklet 5. pont szerinti kezelési költség megfizetése ellenében állítja ki. A bérlet a jogosult lakásához legközelebbi fizetı parkolóban érvényes. (Hatályos: május 11. napjától) *(4) Térítésmentes és mérsékelt árú bérlet a Kossuth Lajos utca és Ady Endre utca korlátozott várakozási szakaszaival érintett parkolók helyeire nem adható ki. (Hatályos: május 11. napjától) A díj megfizetésének igazolása 7. (1) A várakozási díj megfizetését a megváltott parkolószelvénnyel, bérlettel kell igazolni.

4 (2) A megváltott parkolószelvény csak a megváltás napjára a rajta feltüntetett idıtartamra, a bérlet pedig a rajta feltüntetett korlátozásokkal érvényes. (3) A megváltott parkolószelvényt, bérletet valamint a mozgáskorlátozottak a 218/2003.(XII.11.) Korm. rendelet szerinti parkolási igazolványát, valamint a díjmentességet igazoló engedélyt a gépjármőben az elsı szélvédı mögött, kívülrıl jól látható módon úgy kell elhelyezni, hogy annak érvényességérıl az ellenırzést végzı személy megbizonyosodhasson. *A motorkerékpáros a megváltott parkolószelvényt, bérletet köteles az ellenırzést végzı személynek bemutatni. (Hatályos: július 1. napjától) Pótdíj megállapítására vonatkozó szabályok 8. (1) A parkolóhely jogosulatlan használatért a rendelet 3. számú mellékletében meghatározott pótdíjat kell fizetni. Jogosulatlan használatnak minısül a parkolóhely igénybevétele, ha a jármő vezetıje a) a várakozás megkezdésekor (a gépjármő elhelyezésétıl számított 5 percen belül) nem fizette ki a várakozási díjat, *b) érvényes parkolószelvényét, bérletét, a mozgáskorlátozott a parkolási engedélyét, díjmentességet igazoló engedélyt nem ellenırizhetı módon helyezi el a gépjármőre, illetve a motorkerékpáros az ellenırnek nem mutatja be. (Hatályos: június 29. napjától) c) az elıre megfizetett várakozási idı letelte után a parkolóhelyet továbbra is használja. (2) (hatályát vesztette: július 1. napjától) *(3) Az (1) és a (2) bekezdésben meghatározott pótdíj kivetésérıl szóló felszólítást és a készpénz-átutalási megbízás nyomtatványt a gépkocsi szélvédıjére kell elhelyezni, illetve a szabálytalanul parkoló motorkerékpárosnak át kell adni. A felszólításon fel kell tüntetni az ellenırzés idıpontját, helyét, a gépjármő rendszámát valamint a szabálytalanság megnevezését és a pótdíj megfizetésére vonatkozó tájékoztatást. A fizetendı várakozási díj és pótdíj befizetése csak csekken, vagy az üzemeltetı pénztárában történhet, a parkolóır azt nem veheti át. (Hatályos: július 1. napjától) (4) A szabálytalanság tényét a parkoló üzemeltetıje fotóval rögzíti. (5) A pótdíj összege, ha azt a gépjármő üzembentartója a felszólításnak a jármőre történı kihelyezését követı: a) 15 naptári napon belül befizeti, úgy a 3. sz. melléklet 1.1 pontja szerinti összeg, b) 15 naptári napon túl fizeti be, úgy a 3. sz. melléklet 1.2 pontja szerinti összeg. (6) (hatályát vesztette: július 1. napjától) (7)* A várakozási és pótdíj megfizetéséért a jármő üzembentartója felel. A jármő üzembentartója mentesül a pótdíj megfizetése alól, ha a jármő a díjfizetés nélkül történt várakozást megelızıen jogellenesen került ki a birtokából, és igazolja, hogy a jogellenességgel összefüggésben kezdeményezték a megfelelı hatóság eljárását. (*hatályos: július 1. napjától)

5 (8) A pótdíj 30 napon túli meg nem fizetése esetén az üzemeltetı annak behajtása iránt a polgári jog szabályai szerint intézkedik. (9) Kezelési költség megfizetése mellett mentesül a pótdíj megfizetése alól, aki a díjmentességre jogosító engedélyt vagy az érvényes parkoló jegyet, bérletet az üzemeltetınek 8 napon belül bemutatja. Ellenırzés 9. (1) A korlátozott várakozási övezet szabályszerő igénybevételét és a várakozási díj megfizetését az üzemeltetı arcképes igazolvánnyal rendelkezı megbízottja üzemidıben bármikor jogosult ellenırizni. (2) Az üzemeltetı és a közterület-felügyelet együttmőködik jelen rendelet végrehajtásában és rendelkezései megtartásának ellenırzésében. Ennek keretében a közterület felügyelı jogosult és köteles a közterület-felügyeletrıl szóló évi LXIII. törvényben meghatározott adatkezelıi és intézkedési jogkörei gyakorlására. Szabálysértés 10. Szabálysértést követ el és ,- Ft-ig terjedı pénzbírsággal sújtható az, aki az 5. (9) és a 6. (2) bekezdésben foglaltakat megszegi. Értelmezı rendelkezések 11. Közérdekbıl történı veszélyelhárítás: emberi életet, testi épséget, az egészséget, vagyoni javakat, az emberi környezetet közvetlenül fenyegetı veszély elhárítása, a kármentés, a közbiztonság, a nemzetbiztonság és belsı rendvédelem, valamint közüzemi, közterületi létesítmények kárelhárítása. Kezelési költség: Forgalmi rendszám változásból adódó, valamint mérsékelt áru bérletjegy váltásának, pótlásának költsége. Utólag bemutatott engedély, bérlet, vagy igazolvány költsége. Elveszett, megsemmisült, megrongálódott bérlet pótlásának költsége. *Türelmi idı: a lejárt parkolójegy újra váltásához rendelkezésre álló idı. A jegyet egy óránál rövidebb idıtartamra váltották meg 5 perc, egy órára vagy annál hosszabb idıre váltották 15 perc. (*hatályos: július 1. napjától) *10 perc ingyenes parkolás: minden érvényesen megváltott parkoló jegyben benne lévı idıtartam. (*Hatályos: május 11. napjától) *Várakozási terület: helyi közút és a helyi önkormányzat tulajdonában álló közforgalom elıl el nem zárt magánút, valamint a helyi önkormányzat tulajdonában álló terek, parkok és egyéb közterületek jármővel történı várakozásra kijelölt része. Várakozási terület az út tartozéka. *(hatályos: július 1. napjától)

6 Záró rendelkezések 12. (1) A fizetı-parkolási övezeten belül továbbra is tilos a jármővel való közlekedés, illetve várakozás ott, ahol a behajtást, megállást, várakozást KRESZ tábla, KRESZ szabály vagy más egyéb jogszabály tiltja. Záradék:* E rendelet a belsı piaci szolgáltatásokról szóló, az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa 2006/123/EK. irányelvnek megfelel. *(Hatályos: december 12. napjától) (2) Ez a rendelet június 01. napján lép hatályba. Dr. Sztantics Csaba sk. jegyzı Szirbik Imre sk. polgármester 1. számú melléklet (Hatályos: július 20. napjától) Korlátozott várakozási terület leírása 1. Kossuth Lajos utca A Kossuth Lajos utca mindkét oldala a Kossuth tér 5. számtól a Kossuth Lajos utca 36/C számig és a Kossuth Lajos utca 3. számtól a Kossuth Lajos utca számig. 2. Kossuth Lajos utca északi oldala Ond Vezér tér déli oldala, északi oldala idıkorlátozással ( óráig fizetı) Klauzál utca szám, az egész belsı területrész. A Klauzál utca Kossuth Lajos utca és a dr. Brusznyai Árpád sétány közötti szakasza (Klauzál utca 1-3. szám és a Kossuth Lajos utca 26. számtól a Klauzál utca 10. számig). Brusznyai sétány szám. Kossuth Lajos utca 36/A-B lépcsıház belsı terülte. Brusznyai sétány 2-6. szám, szám, Bocskai utca 2-6. szám, Bocskai 8. szám, az egész belsı területe. Bocskai utca Horváth Mihály utca Jövendı utca által határolt rész (Kossuth Lajos utca szám mögötti szakasz, a Kossuth Lajos 17. szám melletti rész). Kossuth Lajos utca 24. szám mögötti szakasz. A Horváth Mihály utca mindkét oldala (Kossuth Lajos utca 10. számtól a Horváth Mihály utca 16. számig és Kossuth Lajos utca 12. számtól a Horváth Mihály utca 19. számig). A Horváth Mihály utca 4-6. szám belsı területe. A Jövendı utca Horváth Mihály utca és Bocskai utca közötti szakaszának mindkét oldala. Ady Endre utca Kossuth tér és a Kígyó utca közötti szakasz keleti oldala (Ady Endre utca 11. számig). A Munkácsy Mihály utca Ady Endre utca Kiss Bálint utca által határolt szakasz. A Kiss Bálint utca Munkácsy Mihály utca és a Kossuth tér 4. szám közötti rész (Kiss Bálin utca 1-9. szám. Kiss Bálint utca szám). A Kossuth tér északi és keleti mindkét oldala (Kossuth tér 4., 5.szám). Nagy Ferenc utca mindkét oldala

7 3. Kossuth Lajos utca déli oldala Az Erzsébet tér északi,- déli,- oldala (Kossuth tér 1. szám ingatlan mellett mindkét oldalon, Kossuth tér 6. szám elıtt Erzsébet téri oldalon, továbbá Erzsébet tér 1.,2.,3., 4. szám). A Petıfi Sándor utca nyugati oldala a Kossuth tér és Iskola utca közötti szakasz (Petıfi Sándor utca 1-7/A. számig). A Szabadság tér Petıfi Sándor utca és a József Attila utca által határolt rész (Petıfi S. u. 8. szám elıtti parkoló, Szabadság tér B épület, Szabadság tér 4-6. szám, Szabadság tér buszpályaudvar felöli szakasz, József A. 1. szám melletti parkoló). Páva utca mind két oldala az Új utcáig lévı szakasza. József Attila utca szám az Új utcáig (József Attila utca nyugati oldala). József Attila utca 2-4. szám, szám elıtti, mögötti szakasz, belsı parkoló). Új utca szám elıtti, melletti parkoló, Kossuth Lajos utca szám mögötti, melletti, közti szakasz. Somogyi Béla utca 1-3. szám elıtti, mögötti szakasz. Bacsó Béla szám elıtti, mögötti szakasz. 1. Parkolószelvény díja: 2. sz. melléklet (Hatályos: november 19. napjától) Várakozási díjak (A díjak az ÁFÁ-t nem tartalmazzák) Személygépkocsi: 100,- Ft/óra + ÁFA Motorkerékpár: 100,- Ft/óra + ÁFA Személygépkocsi utánfutóval: elfoglalt parkolóhelyek száma x 100,- Ft/óra + ÁFA Napi jegy: a mindenkori óradíj 6 órára esı értéke Várakozási díj legkisebb összege: bruttó 20,- Ft (a 20 perc legrövidebb várakozási idıre.) *Chipkártya díja: 2.000,- Ft/db + áfa *Chipkártya feltöltése: bruttó ,- Ft *(Hatályos: május 11. napjától) 2. Bérletek díja: Havi bérlet Negyedéves bérlet Féléves bérlet Éves bérlet 6.000,- Ft + ÁFA ,- Ft + ÁFA ,- Ft + ÁFA ,- Ft + ÁFA 3. Korlátozott várakozási területen lakók 50% mérsékléső bérleti díja: Havi bérlet Negyedéves bérlet Féléves bérlet Éves bérlet 3.000,- Ft + ÁFA 8.000,- Ft + ÁFA ,- Ft + ÁFA ,- Ft + ÁFA 4. Kezelési költség: Esetenként 500,- Ft

8 3. sz. melléklet Pótdíjak 1. Pótdíj: naptári napon belüli befizetés esetén egy órai parkolási díj mértékének tízszerese naptári napon túli befizetés esetén egy órai parkolási díj mértékének húszszorosa 2. (hatályát vesztette: július 1. napjától)

A rendelet hatálya 1.

A rendelet hatálya 1. 458 Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2016. (VI.10.) önkormányzati rendelete a fizető-parkolóhelyek működésének és igénybevételének előírásairól Módosítva: 21/2016. (XI.11.) Szentes

Részletesebben

12/2004. (IV.24.) Orosházi Önkormányzati rendelet

12/2004. (IV.24.) Orosházi Önkormányzati rendelet 12/2004. (IV.24.) Orosházi Önkormányzati rendelet a fizető-parkolóhelyek működésének és igénybevételének rendjéről egységes szerkezetben a módosítására kiadott 19/2004. (VII.15.) Orosházi Önkormányzati

Részletesebben

A rendelet hatálya. A fizetı-parkolóhelyek mőködtetése, igénybevétele

A rendelet hatálya. A fizetı-parkolóhelyek mőködtetése, igénybevétele Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlésének 52 /2006.(XII.18.) rendelete a fizetı-parkolóhelyek mőködésének és igénybevételének rendjérıl szóló 33/2000.(IV.24.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

*A rendelet hatálya *(Hatályos: október 14. napjától) 1.

*A rendelet hatálya *(Hatályos: október 14. napjától) 1. 458 Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2016. (VI.10.) önkormányzati rendelete a fizető-parkolóhelyek működésének és igénybevételének előírásairól Módosítva: 21/2016. (XI.11.), 11/2017.

Részletesebben

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének. 23/2007. (X. 31.) Önkormányzati Rendelete

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének. 23/2007. (X. 31.) Önkormányzati Rendelete Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 23/2007. (X. 31.) Önkormányzati Rendelete a fizetı parkolás rendjérıl Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testülete a közúti közlekedésrıl szóló

Részletesebben

Szentes Városellátó Nonprofit Kft Szentes, Kossuth tér 6. Ikt.sz: 080/2016/6 Témafelelős: Dr. Bujdosó Károly

Szentes Városellátó Nonprofit Kft Szentes, Kossuth tér 6. Ikt.sz: 080/2016/6 Témafelelős: Dr. Bujdosó Károly Szentes Városellátó Nonprofit Kft Szentes, Kossuth tér 6. Ikt.sz: 080/2016/6 Témafelelős: Dr. Bujdosó Károly SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szentes Tárgy: Szentes, Ady Endre utca 13-15.

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/

Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/ Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300 Ikt.sz.:07-1451-4/2007. Témafelelős: Cseuz András, Dr. Bujdosó Károly Tárgy: A fizető parkolóhelyek működésének és igénybevételének

Részletesebben

2. A fizető-parkolóhelyek működtetése, igénybevétele

2. A fizető-parkolóhelyek működtetése, igénybevétele ékéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 21/2010. (VI. 28.) önkormányzati rendelete a fizető-parkolóhelyek működésének és igénybevételének rendjéről ékéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat

Részletesebben

Velence Város Önkormányzat Képviselő-testületének /2017. (..) önkormányzati rendelete Velence Város parkolási rendjéről. A rendelet hatálya

Velence Város Önkormányzat Képviselő-testületének /2017. (..) önkormányzati rendelete Velence Város parkolási rendjéről. A rendelet hatálya Velence Város Önkormányzat Képviselő-testületének /2017. (..) önkormányzati rendelete Velence Város parkolási rendjéről Velence Város Önkormányzat Képviselő-testülete a közúti közlekedésről szóló 1988.

Részletesebben

Sárvár város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2011.(VI.24.) önkormányzati rendelete a parkolási rendről

Sárvár város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2011.(VI.24.) önkormányzati rendelete a parkolási rendről Sárvár város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2011.(VI.24.) önkormányzati rendelete a parkolási rendről Sárvár város Önkormányzati Képviselő-testülete a közúti közlekedésről szóló 1988.évi I.tv.

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 21/2010. (VI. 28.) önkormányzati rendelete a fizető-parkolóhelyek működésének és igénybevételének rendjéről (Egységes szerkezetben a 37/2010. (XII.20.),

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2012. (IV.28.) önkormányzati rendelete a fizető várakozás rendjéről (hatályos 2016. június 1-től) Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatának

Részletesebben

Szentes Város Polgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300

Szentes Város Polgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300 1 Szentes Város Polgármestere 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300 Ikt.sz.: 07 1451/2007. Témafelelõs: Cseuz András Tárgy: Szentes város területén fizetõ, kijelölt gépjármû várakozóhelyek létesítése.

Részletesebben

Albertirsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2004. (VII. 30.) rendelete a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről

Albertirsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2004. (VII. 30.) rendelete a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről Albertirsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2004. (VII. 30.) rendelete a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről Albertirsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

2015. augusztus 1-től hatályos szöveg (egységes szerkezetben) KISVÁRDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 13/2008. (VI.26.) r e n d e l e t e

2015. augusztus 1-től hatályos szöveg (egységes szerkezetben) KISVÁRDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 13/2008. (VI.26.) r e n d e l e t e 2015. augusztus 1-től hatályos szöveg (egységes szerkezetben) KISVÁRDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 13/2008. (VI.26.) r e n d e l e t e a parkolás szabályairól és a parkolási díj megállapításáról

Részletesebben

PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 22/2004. (VII.7.) önkormányzati rendelete a belváros közlekedéséről /egységes szerkezetben/

PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 22/2004. (VII.7.) önkormányzati rendelete a belváros közlekedéséről /egységes szerkezetben/ PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 22/2004. (VII.7.) önkormányzati rendelete a belváros közlekedéséről /egységes szerkezetben/ Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Salföld Község Önkormányzat Képviselő-testület. 9/2003.(V.10.) rendelet. a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről 1..

Salföld Község Önkormányzat Képviselő-testület. 9/2003.(V.10.) rendelet. a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről 1.. Salföld Község Önkormányzat Képviselő-testület 9/2003.(V.10.) rendelet a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről 1.. Területi hatály (1) Az Önkormányzati rendelet hatálya a község közigazgatási

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2007. (V.31.) r e n d e l e t e. a jármővek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjérıl

SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2007. (V.31.) r e n d e l e t e. a jármővek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjérıl SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2007. (V.31.) r e n d e l e t e a jármővek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjérıl Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete a helyi

Részletesebben

Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 44 / (XII.1.) önkormányzati rendelete

Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 44 / (XII.1.) önkormányzati rendelete Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 44 / 2017. (XII.1.) önkormányzati rendelete Dabas Város vásárterének és a környező közterület parkolási rendjéről Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

vasárnap), továbbá húsvéthétfő, május 1., pünkösdhétfő, augusztus 20., október 23.

vasárnap), továbbá húsvéthétfő, május 1., pünkösdhétfő, augusztus 20., október 23. Nagymaros Város Önkormányzatának 7/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelete a fizető parkolási rendszerről Nagymaros Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény

Részletesebben

Füzesgyarmat Város Önkormányzatának 13/2011. (V. 26.) önkormányzati rendelete A FIZETŐ PARKOLÁSI RENDSZERRŐL

Füzesgyarmat Város Önkormányzatának 13/2011. (V. 26.) önkormányzati rendelete A FIZETŐ PARKOLÁSI RENDSZERRŐL Füzesgyarmat Város Önkormányzatának 13/2011. (V. 26.) önkormányzati rendelete A FIZETŐ PARKOLÁSI RENDSZERRŐL Füzesgyarmat Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a közúti közlekedésről szóló 1988. évi

Részletesebben

3100, Salgótarján, Múzeum tér , Salgótarján, Kertész út 2. Szám: 44579/2008. J A V A S L A T

3100, Salgótarján, Múzeum tér , Salgótarján, Kertész út 2. Szám: 44579/2008. J A V A S L A T Salgótarján Megyei Jogú Város VGÜ Salgótarjáni Polgármesteri Hivatal Városgazdálkodási és Üzemeltetési Városüzemeltetési Iroda Korlátolt Felelısségő Társaság 3100, Salgótarján, Múzeum tér 1. 3100, Salgótarján,

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgy lésének 18/2010. (VI. 25.) önkormányzati rendelete a történelmi belváros környezetkímél forgalmi rendjér

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgy lésének 18/2010. (VI. 25.) önkormányzati rendelete a történelmi belváros környezetkímél forgalmi rendjér Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 18/2010. (VI. 25.) önkormányzati rendelete a történelmi belváros környezetkímélő forgalmi rendjéről, valamint a fizető parkolóhelyek működtetéséről szóló

Részletesebben

Szilvásvárad Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 6./2007. (III.21.) önkormányzati rendelete

Szilvásvárad Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 6./2007. (III.21.) önkormányzati rendelete Szilvásvárad Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6./2007. (III.21.) önkormányzati rendelete A fizető várakozóhelyek kijelöléséről és használatának szabályozásáról (Egységes szerkezetbe foglalva

Részletesebben

Kisoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015. (VII.13.) önkormányzati rendelete

Kisoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015. (VII.13.) önkormányzati rendelete Kisoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015. (VII.13.) önkormányzati rendelete a Kisoroszi Szigetorrban kialakítandó díjköteles várakozási terület kijelöléséről, valamint üzemeltetésének

Részletesebben

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének. 22/1999. (IX.14.) számú önkormányzati rendelete

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének. 22/1999. (IX.14.) számú önkormányzati rendelete Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 22/1999. (IX.14.) számú önkormányzati rendelete a város egyes területein történő gépjárművel várakozás átmeneti szabályairól. A rendelet kihirdetésének

Részletesebben

Szilvásvárad Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 6./2007. (III.21.) önkormányzati rendelete

Szilvásvárad Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 6./2007. (III.21.) önkormányzati rendelete Szilvásvárad Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6./2007. (III.21.) önkormányzati rendelete A fizető várakozóhelyek kijelöléséről és használatának szabályozásáról (Egységes szerkezetbe foglalva

Részletesebben

I. fejezet BEVEZETİ RENDELKEZÉSEK A rendelet hatálya

I. fejezet BEVEZETİ RENDELKEZÉSEK A rendelet hatálya VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK 14/2009. (III.27.) Ör. és a 40/2009. (VI.29.) Ör-rel módosított 69/2008. (XI.28.) Ör. A KORLÁTOZOTT FORGALMÚ ÖVEZET BEHAJTÁSI RENDJÉNEK SZABÁLYOZÁSÁRÓL

Részletesebben

A Budavári Önkormányzat Képviselő-testületének. 5/2001. (IV.11.) Kt. sz. rendelete

A Budavári Önkormányzat Képviselő-testületének. 5/2001. (IV.11.) Kt. sz. rendelete A Budavári Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2001. (IV.11.) Kt. sz. rendelete az I. kerület közterületein - a Budai Vár kivételével - a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról és a várakozás

Részletesebben

FEHÉRGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 5/1996.(IV. 25.) Önk. számú rendelete

FEHÉRGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 5/1996.(IV. 25.) Önk. számú rendelete FEHÉRGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 5/1996.(IV. 25.) Önk. számú rendelete a parkolás szabályairól és a parkolási díjak megállapításáról Fehérgyarmat Város Képviselő- testülete a közúti

Részletesebben

Csorvás Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 12/2002. (VIII.28.) r e n d e l e t e. a helyi autóbusz-közlekedésrıl

Csorvás Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 12/2002. (VIII.28.) r e n d e l e t e. a helyi autóbusz-közlekedésrıl Csorvás Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 12/2002. (VIII.28.) r e n d e l e t e a helyi autóbusz-közlekedésrıl Csorvás Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 12/2013. (V.9.) önkormányzati rendelete a belváros közlekedéséről (egységes szerkezetben)

Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 12/2013. (V.9.) önkormányzati rendelete a belváros közlekedéséről (egységes szerkezetben) Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 12/2013. (V.9.) önkormányzati rendelete a belváros közlekedéséről (egységes szerkezetben) Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete az épített környezet

Részletesebben

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2012. (III. 22.) Ör. sz. rendelete a fizető parkolási rendszerről

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2012. (III. 22.) Ör. sz. rendelete a fizető parkolási rendszerről Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2012. (III. 22.) Ör. sz. rendelete a fizető parkolási rendszerről Hajdúszoboszló város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Területi hatály. (3) A fizető parkolók felsorolását az 1. számú melléklet tartalmazza.

Területi hatály. (3) A fizető parkolók felsorolását az 1. számú melléklet tartalmazza. Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2008. (VII. 03.) Ör. sz. rendelete a fizető parkolási rendszerről (egységes szerkezetben a módosító 10/2009. (V.21.), illetve 9/2010. (V.20.)

Részletesebben

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Iroda 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Iroda 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300 Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Iroda 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300 Iksz: F- 9996-9/2015. Témafelelős: Cseuz András Tárgy: Szentes, Kiss Bálint Református Általános Iskola környezetének

Részletesebben

az 57/2012. (XI.30.) Ör., a 2/2013. (I.31.) Ör., a 9/2013. (III.29.) Ör., a 22/2013. (V.31.) Ör., és a 33/2013. (XI.28.) Ör-rel módosított

az 57/2012. (XI.30.) Ör., a 2/2013. (I.31.) Ör., a 9/2013. (III.29.) Ör., a 22/2013. (V.31.) Ör., és a 33/2013. (XI.28.) Ör-rel módosított Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének az 57/2012. (XI.30.) Ör., a 2/2013. (I.31.) Ör., a 9/2013. (III.29.) Ör., a 22/2013. (V.31.) Ör., és a 33/2013. (XI.28.) Ör-rel módosított 30/2012.

Részletesebben

Remeteszılıs Község Önkormányzat 9/2010. (IX.27.) rendelete a tehergépjármővek úthasználatáról

Remeteszılıs Község Önkormányzat 9/2010. (IX.27.) rendelete a tehergépjármővek úthasználatáról Remeteszılıs Község Önkormányzat 9/2010. (IX.27.) rendelete a tehergépjármővek úthasználatáról Remeteszılıs Község Önkormányzat Képviselı-testülete az 1988. évi I. törvény 8. (1) bekezdésének h) pontjában,

Részletesebben

(2).mobiltelefonos parkolás esetén a minimálisan megváltható várakozási jogosultság legrövidebb időtartama 15 perc. 2..

(2).mobiltelefonos parkolás esetén a minimálisan megváltható várakozási jogosultság legrövidebb időtartama 15 perc. 2.. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 44/2006. (12. 20.) sz. rendelete a történelmi belváros környezetkímélő forgalmi rendjéről, valamint a fizető parkolóhelyek működtetéséről szóló 81/2001.

Részletesebben

Csorvás Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének 11/2002. (VIII. 30.) r e n d e l e t e. a helyi autóbusz-közlekedésrıl

Csorvás Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének 11/2002. (VIII. 30.) r e n d e l e t e. a helyi autóbusz-közlekedésrıl Csorvás Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének 11/2002. (VIII. 30.) r e n d e l e t e a helyi autóbusz-közlekedésrıl Csorvás Nagyközség Képviselıtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 12/2013. (V.9.) önkormányzati rendelete a belváros közlekedéséről (egységes szerkezetben)

Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 12/2013. (V.9.) önkormányzati rendelete a belváros közlekedéséről (egységes szerkezetben) Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 12/2013. (V.9.) önkormányzati rendelete a belváros közlekedéséről (egységes szerkezetben) Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete az épített környezet

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya 2.

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya 2. Páty Község Önkormányzata Képvisel -testületének 16/2014. (VI.26.) önkormányzati rendelete Páty Község területén súlykorlátozáshoz kötött behajtás rendjér l Páty Község Önkormányzatának Képvisel -testülete

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2016. (VI.29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2016. (VI.29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE 1 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2016. (VI.29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a parkolás szabályozásáról és a várakozás rendjéről szóló 14/2011. (V. 13.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

és a várakozási díjról

és a várakozási díjról 2/2004. (II. 2.) számú önkormányzati rendelet és az ezt módosító 25/2004. (IX. 27.) sz., 3/2005. (I. 31.) sz., a 30/2006.(XII.18.) sz., a 7/2007.(II.23.) sz., a 27/2007.(X.19.) a 14/2008. (IV.7.) sz.,

Részletesebben

Általános feltételek 1..

Általános feltételek 1.. Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának 4/2005. (I. 21.) rendelete a Budapest Főváros V. kerület közterületein járművel várakozás rendjéről egységes szerkezetben a 15/2005. (III.21.),

Részletesebben

(egységes szerkezetben a 33/2014.(XII.18.), 11/2015.(III.26.) önkormányzati rendeletekkel) 1. Általános rendelkezések

(egységes szerkezetben a 33/2014.(XII.18.), 11/2015.(III.26.) önkormányzati rendeletekkel) 1. Általános rendelkezések Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 24/2014.(X.29.) önkormányzati rendelete a közterületi várakozóhelyek kijelöléséről és használatának szabályozásáról (egységes szerkezetben a 33/2014.(XII.18.),

Részletesebben

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2012. (III. 22.) Ör. sz. rendelete a fizető parkolási rendszerről

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2012. (III. 22.) Ör. sz. rendelete a fizető parkolási rendszerről Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2012. (III. 22.) Ör. sz. rendelete a fizető parkolási rendszerről (egységes szerkezetben a módosító 3/2015. (I.29.) Ör-tel.) Hajdúszoboszló város

Részletesebben

Maglód Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének. a település egyes területeire való behajtás rendjéről és a fizetendő díjakról 1

Maglód Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének. a település egyes területeire való behajtás rendjéről és a fizetendő díjakról 1 Hatályos: 2015. április elsejétől Maglód Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2007.(III.30.)Kt. rendelete a település egyes területeire való behajtás rendjéről és a fizetendő díjakról 1 ZÁRADÉK

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZET. 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjármővek súlykorlátozásáról

EGYSÉGES SZERKEZET. 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjármővek súlykorlátozásáról EGYSÉGES SZERKEZET 149. Budakeszi Város Önkormányzata Képviselı-testületének 5/2012. (II. 20.) ÖR és 21/2011. (IV. 29.) önkormányzati rendelettel módosított 47/2010. (XII. 1.) önkormányzati rendelet 3,5

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2014. május 29-én tartandó ülésére. Rendelettervezet a parkolás szabályozásáról és a várakozás rendjéről

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2014. május 29-én tartandó ülésére. Rendelettervezet a parkolás szabályozásáról és a várakozás rendjéről Füzesgyarmat Város Önkormányzatának Polgármesterétől 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. szám (66) 491-058, 491-401, Fax: 491-361 E-mail: polgarmester@fuzesgyarmat.hu ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület

Részletesebben

d) havi várakozási engedély, mely adott évben 31 egybefüggı naptári napra érvényes: esetén 9.000,- forint.

d) havi várakozási engedély, mely adott évben 31 egybefüggı naptári napra érvényes: esetén 9.000,- forint. Esztergom Város Önkormányzata Képviselı-testületének 16/2014. (VI. 26.) önkormányzati rendelete a parkolás rendjérıl, a kerékbilincs használatáról, valamint a parkolóhelyek megváltásáról szóló 14/2004.

Részletesebben

1. Rendelet hatálya. (2) A rendelet hatálya kiterjed valamennyi önkormányzati fizetı parkolót igénybe vevı közúti jármőre.

1. Rendelet hatálya. (2) A rendelet hatálya kiterjed valamennyi önkormányzati fizetı parkolót igénybe vevı közúti jármőre. Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 31/2011. (V. 4.) önkormányzati rendelete a közterületi parkolók üzemeltetésérıl és a parkolási díjakról * a módosításokkal egységes szerkezetben

Részletesebben

Orfű Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 5/2005.(V.30.) számú R e n d e l e t e

Orfű Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 5/2005.(V.30.) számú R e n d e l e t e Orfű Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 5/2005.(V.30.) számú R e n d e l e t e a Horgászfaluba (A-B-C-D szektorok) való gépjárművel történő behajtás és várakozás rendjéről és díjáról Orfű Község Önkormányzatának

Részletesebben

ZAMÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2018. (V.3.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A DÍJKÖTELES PARKOLÁS SZABÁLYOZÁSÁRÓL

ZAMÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2018. (V.3.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A DÍJKÖTELES PARKOLÁS SZABÁLYOZÁSÁRÓL ZAMÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2018. (V.3.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A DÍJKÖTELES PARKOLÁS SZABÁLYOZÁSÁRÓL (Egységes szerkezetben) Zamárdi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

(2) A rendelet hatálya kiterjed valamennyi rendszámmal rendelkező járműre és azok üzembentartójára.

(2) A rendelet hatálya kiterjed valamennyi rendszámmal rendelkező járműre és azok üzembentartójára. Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata Képviselő-testületének 59/2013. (XI.4.) önkormányzati rendelete Erzsébetváros közterületein a járművel várakozás rendjéről, a várakozási hozzájárulásokról

Részletesebben

Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 12/2013. (V.9.) önkormányzati rendelete a belváros közlekedéséről (egységes szerkezetben)

Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 12/2013. (V.9.) önkormányzati rendelete a belváros közlekedéséről (egységes szerkezetben) Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 12/2013. (V.9.) önkormányzati rendelete a belváros közlekedéséről (egységes szerkezetben) Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete az épített környezet

Részletesebben

18/2007.( ) Kgy. sz. rendelet 1

18/2007.( ) Kgy. sz. rendelet 1 18/2007.(03. 21.) Kgy. sz. rendelet 1 Hódmezővásárhely közterületein a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a várakozási engedélyek fajtáiról és díjáról Hódmezővásárhely versenyképességének

Részletesebben

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő- testülete. 8/2017 (III. 31.) önkormányzati rendelete

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő- testülete. 8/2017 (III. 31.) önkormányzati rendelete Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő- testülete 8/2017 (III. 31.) önkormányzati rendelete a védett és korlátozott övezetekbe történő behajtás rendjéről Biatorbágy Város Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Ózd város Önkormányzatának 18/2004. (IV. 15.) sz. rendelete a fizető parkolók kijelöléséről, üzemeltetéséről, díjáról (egységes szerkezetben)

Ózd város Önkormányzatának 18/2004. (IV. 15.) sz. rendelete a fizető parkolók kijelöléséről, üzemeltetéséről, díjáról (egységes szerkezetben) Ózd város Önkormányzatának 18/2004. (IV. 15.) sz. rendelete a fizető parkolók kijelöléséről, üzemeltetéséről, díjáról (egységes szerkezetben) Módosító rendeletek: - 40/2004. (XII. 28.) sz. rendelet, -

Részletesebben

BARCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 28/1996.(XII.27.) számú R E N D E L E T E

BARCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 28/1996.(XII.27.) számú R E N D E L E T E BARCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 28/1996.(XII.27.) számú R E N D E L E T E 1-6 A barcsi menetrend szerinti helyi autóbusz-közlekedés, valamint a helyi autóbusz külön járatok díjának és alkalmazási feltételeinek

Részletesebben

1.. (1) E rendelet hatálya Pincehely Nagyközség Önkormányzata tulajdonában lévő közterületek, közutak rendeltetéstől eltérő igénybevételére terjed ki.

1.. (1) E rendelet hatálya Pincehely Nagyközség Önkormányzata tulajdonában lévő közterületek, közutak rendeltetéstől eltérő igénybevételére terjed ki. Pincehely Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testületének 11/2011. (V.30. ) számú önkormányzati rendelete a közterület használatának rendjéről, valamint a helyi közút nem közlekedési célú igénybevételéért

Részletesebben

12/2008. (03.28.) Kgy. rendelet 1. A járművek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjéről

12/2008. (03.28.) Kgy. rendelet 1. A járművek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjéről 12/2008. (03.28.) Kgy. rendelet 1 A járművek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjéről Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Borsodszirák Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2011.(IX.14.) önkormányzati rendelete A járművek közlekedésének helyi közutakon történő súlykorlátozásáról, a közútkezelői hozzájárulás kiadásának

Részletesebben

(2) A rendelet hatálya kiterjed valamennyi rendszámmal rendelkező járműre és azok üzembentartójára.

(2) A rendelet hatálya kiterjed valamennyi rendszámmal rendelkező járműre és azok üzembentartójára. Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata Képviselő-testületének 59/2013. (XI.4.) önkormányzati rendelete Erzsébetváros közterületein a járművel várakozás rendjéről, a várakozási hozzájárulásokról

Részletesebben

Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2010. (III. 31.) rendelete

Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2010. (III. 31.) rendelete Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2010. (III. 31.) rendelete Terézváros közterületein a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a lakossági várakozási

Részletesebben

a Képviselő-testület április 19-ei ülésére

a Képviselő-testület április 19-ei ülésére Gödöllő Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2018. április 19-ei ülésére Tárgy: Javaslat a Gödöllő város közterületeinek használatáról, a közterületek és a vásárok rendjéről szóló 23/2014

Részletesebben

Sárospatak Város Alpolgármesterétıl

Sárospatak Város Alpolgármesterétıl Sárospatak Város Alpolgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu Tisztelt Képviselı-testület! ELİTERJESZTÉS - a Képviselı-testületnek

Részletesebben

Gyula Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2001. (VI.1.) számú rendelete a fizető-parkolóhelyek működésének és igénybevételének rendjéről

Gyula Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2001. (VI.1.) számú rendelete a fizető-parkolóhelyek működésének és igénybevételének rendjéről Gyula Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/00. (VI..) számú rendelete a fizető-parkolóhelyek működésének és igénybevételének rendjéről [egységes szerkezetben a 9/00. (XI..), /00. (III.9.), a -A/00.

Részletesebben

2/2015. (II. 06.) 29/2014. (XI.18.)

2/2015. (II. 06.) 29/2014. (XI.18.) Ajka város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (II. 06.) önkormányzati rendelete Ajka város fizető parkolási rendszerének szabályozásáról szóló 29/2014. (XI.18.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 146. 8500 Pápa, Fő utca 12. Tel.: 89/515-000 Fax.: 89/313-989

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 146. 8500 Pápa, Fő utca 12. Tel.: 89/515-000 Fax.: 89/313-989 PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 146. 8500 Pápa, Fő utca 12. Tel.: 89/515-000 Fax.: 89/313-989 E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2010. november 12-i ülésére Tárgy: Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének.../2010.

Részletesebben

18/2007.(03. 21.) Kgy. sz. rendelet 1

18/2007.(03. 21.) Kgy. sz. rendelet 1 18/2007.(03. 21.) Kgy. sz. rendelet 1 Hódmezővásárhely közterületein a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a várakozási engedélyek fajtáiról és díjáról Hódmezővásárhely versenyképességének

Részletesebben

Mágocs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete. 20/2008. (XII. 31.) rendeletével módosított. 11/2005. (X. 01.) rendelete

Mágocs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete. 20/2008. (XII. 31.) rendeletével módosított. 11/2005. (X. 01.) rendelete Mágocs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 20/2008. (XII. 31.) rendeletével módosított 11/2005. (X. 01.) rendelete a nagyközség belterületi úthálózatának környezetkímélő rendjéről (a módosításokkal

Részletesebben

Rendelet hatálya. Fogalom meghatározások

Rendelet hatálya. Fogalom meghatározások Szekszárd Város Képviselı-testülete 28/1994.(VIII.29.) KT. számú rendelete a közterületi parkolók üzemeltetésérıl és a parkolási díjakról a módosításokkal egységes szerkezetben Szekszárd Megyei Jogú Város

Részletesebben

Képviselő-testülete. 19/2015.(XII.28.) rendeletével hatályon kívül helyezett. 20/2008. (XII. 31.), 7/2012.(VI.01.) rendeletével módosított

Képviselő-testülete. 19/2015.(XII.28.) rendeletével hatályon kívül helyezett. 20/2008. (XII. 31.), 7/2012.(VI.01.) rendeletével módosított 1 Mágocs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 19/2015.(XII.28.) rendeletével hatályon kívül helyezett 20/2008. (XII. 31.), 7/2012.(VI.01.) rendeletével módosított 11/2005. (X. 01.) rendelete a

Részletesebben

A Rendelet 3. (1) és (2) bekezdései helyébe a következő rendelkezések lépnek:

A Rendelet 3. (1) és (2) bekezdései helyébe a következő rendelkezések lépnek: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 14/2017. (IV.04.) önkormányzati rendelete a Szeged városban működő fizető-parkolóhelyek üzemeltetésének és használatának szabályairól szóló 23/2016.

Részletesebben

Lakossági tájékoztató Vác város február 1-től érvényes parkolási rendjéről

Lakossági tájékoztató Vác város február 1-től érvényes parkolási rendjéről Lakossági tájékoztató Vác város 2018. február 1-től érvényes parkolási rendjéről AZ ÜZEMELTETŐ NEVE ÉS CÍME: Váci Városfejlesztő Kft. 2600 Vác, Köztársaság út 34. Telefon: 06-27/510-107 I. Ügyfélszolgálat

Részletesebben

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének A VÁRAKOZÁSI TERÜLET HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYAIRÓL SZÓLÓ

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének A VÁRAKOZÁSI TERÜLET HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYAIRÓL SZÓLÓ Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének A VÁRAKOZÁSI TERÜLET HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYAIRÓL SZÓLÓ a 15/2015. (IV.24.) és a 23/2015. (VI.19.) önkormányzati rendelet által módosított 46/2014.(XII.18.)

Részletesebben

12/2008. (03.28.) Kgy. rendelet. A járművek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjéről

12/2008. (03.28.) Kgy. rendelet. A járművek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjéről 12/2008. (03.28.) Kgy. rendelet A járművek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjéről Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított

Részletesebben

BEVEZETİ RENDELKEZÉSEK KÖZSZOLGÁLTATÁS MEGNEVEZÉSE 1.

BEVEZETİ RENDELKEZÉSEK KÖZSZOLGÁLTATÁS MEGNEVEZÉSE 1. Kiszombor Község Önkormányzata Képviselıtestületének 21/1996 (XII.30.) KKÖT R E N D E L E T E kéményseprı-ipari közszolgáltatás kötelezı igénybevételérıl (Egységes szerkezetben) Kiszombor Község Önkormányzatának

Részletesebben

14/2001. (VI.27.) Budapest Hegyvidék XII. kerületi Önkormányzat

14/2001. (VI.27.) Budapest Hegyvidék XII. kerületi Önkormányzat 14/2001. (VI.27.) Budapest Hegyvidék XII. kerületi Önkormányzat rendelete a XII. kerületi korlátozott várakozási övezetekről, a lakossági és intézményi közterületi várakozási engedélyekről A Budapest Hegyvidék

Részletesebben

MINDSZENTKÁLLA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK

MINDSZENTKÁLLA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK MINDSZENTKÁLLA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 8/2018. (VI. 01.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonú utakon súlykorlátozás bevezetéséről Mindszentkálla község Önkormányzatának

Részletesebben

I.fejezet. 1.. A rendelet az önkormányzat illetékességi területén a közterület használóira terjed ki. II.fejezet

I.fejezet. 1.. A rendelet az önkormányzat illetékességi területén a közterület használóira terjed ki. II.fejezet OZORA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 8/1995.(VII.26) számú önkormányzati rendelete a közterület használatról és a közterület-használati díj megállapításáról. I.fejezet 1.. A rendelet az önkormányzat

Részletesebben

7. 3 Hatályon kívül helyezve.

7. 3 Hatályon kívül helyezve. Kesztölc Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2011. (XII.15.) önkormányzati rendelete a járművek közlekedésének helyi közutakon történő súlykorlátozásáról, a behajtási engedélyek kiadásának és

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 19/1997. (V.22.) önkormányzati rendelete a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről 1

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 19/1997. (V.22.) önkormányzati rendelete a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről 1 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 19/1997. (V.22.) önkormányzati rendelete a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről 1 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

36/2007. (III. 26.) GKM

36/2007. (III. 26.) GKM Az autópályák, autóutak és fıutak használatának díjáról szóló 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet a 2008.01.01-tıl hatályos módosításokkal egységes szerkezetben A gazdasági és közlekedési miniszter feladat-

Részletesebben

GÉPJÁRMŐ ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA

GÉPJÁRMŐ ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA A Kazincbarcika és Vonzáskörzete Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás GÉPJÁRMŐ ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA Hatályos: 2010. január 1-tıl A szabályzat hatálya az önállóan mőködı és gazdálkodó Társulási

Részletesebben

1. Fogalom meghatározások

1. Fogalom meghatározások Vác Város Önkormányzat 13/2001.(IV.23.) sz. rendelete a parkolás szabályozásáról és a várakozóhelyek igénybevételének rendjéről /Az időközi módosításokkal egységes szerkezetben/ Vác Város Önkormányzat

Részletesebben

Mezıberény Város Önkormányzati Képviselı-testületének 30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelete. Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról

Mezıberény Város Önkormányzati Képviselı-testületének 30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelete. Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról Módosította: 26/2008.(X.28.) MÖK sz. rendelet, a 11/2009.(VI.30.) MÖK sz. rendelet, a 21/2009.(X.27.) MÖK rendelet, valamint a 22/2010.(XI.30.) MÖK rendelet. Mezıberény Város Önkormányzati Képviselı-testületének

Részletesebben

Badacsonytomaj Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 3./2009. (III.03.) számú r e n d e l e t e

Badacsonytomaj Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 3./2009. (III.03.) számú r e n d e l e t e Badacsonytomaj Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3./2009. (III.03.) számú r e n d e l e t e a fizető és ingyenes parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről (módosításokkal egységes szerkezetben

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 58/2010.(XI.17.) önkormányzati rendelete

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 58/2010.(XI.17.) önkormányzati rendelete Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 58/2010.(XI.17.) önkormányzati rendelete a fizetőparkolók üzemeltetéséről Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a közúti közlekedésről

Részletesebben

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2010.(VI.18.) sz. önkormányzati rendelete

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2010.(VI.18.) sz. önkormányzati rendelete A kihirdetés módja: kifüggesztés A kihirdetés napja: 2010. június 18. dr. Xantus Judit jegyző Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2010.(VI.18.) sz. önkormányzati

Részletesebben

Sárospatak Város Alpolgármesterétıl

Sárospatak Város Alpolgármesterétıl Sárospatak Város Alpolgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu E LİTERJESZTÉS - Képviselı-testületnek - a Sárospatak Kártya bevezetésérıl

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzat. 5/2009. (II.06.) Önk. r e n d e l e t

Nagykálló Város Önkormányzat. 5/2009. (II.06.) Önk. r e n d e l e t Nagykálló Város Önkormányzat 5/2009. (II.06.) Önk. r e n d e l e t parkolóhelyek létesítéséről, valamint nem fizető parkolók üzemeltetésének szabályozásáról (egységes szerkezetben a 8/2010. (II.19.), 18/2012.

Részletesebben

1. (1) A rendelet területi hatálya Veszprém közigazgatási területén belül a kijelölt korlátozott forgalmú övezetre terjed ki.

1. (1) A rendelet területi hatálya Veszprém közigazgatási területén belül a kijelölt korlátozott forgalmú övezetre terjed ki. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 30/2013. (X.31.) Ör., a 6/2014. (II.27.) Ör., a 22/2014.(VI.30.) Ör., a 28/2016. (VI.29.)Ör, a 3/2018.(I.25.)Ör és a 29/2018.(VI.27) Ör-rel módosított

Részletesebben

1. A rendelet hatálya. (2) A rendelet hatálya nem terjed ki a Herceghalom Gksz-2, Gksz-3 besorolási övezetre. 2. Közös szabályok

1. A rendelet hatálya. (2) A rendelet hatálya nem terjed ki a Herceghalom Gksz-2, Gksz-3 besorolási övezetre. 2. Közös szabályok Herceghalom Község Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2009. (XII.20.) rendelete a helyi közútra történő behajtás korlátozásáról (Egységes szerkezetbe foglalva a 3/2010.(II.05.), 7/2010. (IV.10.),

Részletesebben

1. Rendelet hatálya. (2) A rendelet hatálya kiterjed valamennyi önkormányzati fizetı parkolót igénybe vevı közúti jármőre.

1. Rendelet hatálya. (2) A rendelet hatálya kiterjed valamennyi önkormányzati fizetı parkolót igénybe vevı közúti jármőre. Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőlésének 5/2015. (II. 11.) önkormányzati rendelete a közterületi parkolók üzemeltetésérıl és a parkolási díjakról * Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 25/2010. (VI.30.) önkormányzati rendelete a fizetı parkolási rendszerrıl. (Egységes szerkezetben)

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 25/2010. (VI.30.) önkormányzati rendelete a fizetı parkolási rendszerrıl. (Egységes szerkezetben) Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 25/2010. (VI.30.) önkormányzati rendelete a fizetı parkolási rendszerrıl (Egységes szerkezetben) Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése a fizetı parkolási

Részletesebben

Nagyszénás Nagyközség Önkormányzat Képviselı-testületének. 16/2011. (V. 25.) önkormányzati rendelete. A közterület-használatról

Nagyszénás Nagyközség Önkormányzat Képviselı-testületének. 16/2011. (V. 25.) önkormányzati rendelete. A közterület-használatról Nagyszénás Nagyközség Önkormányzat Képviselı-testületének 16/2011. (V. 25.) önkormányzati rendelete A közterület-használatról Nagyszénás Nagyközség Képviselı-testülete az Alkotmány 42. -ában kapott feladatkörében

Részletesebben

Területi hatály. (3) A fizető parkolók felsorolását és övezeti besorolását az I. sz. melléklet tartalmazza.

Területi hatály. (3) A fizető parkolók felsorolását és övezeti besorolását az I. sz. melléklet tartalmazza. Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének többször módosított 19/1997. (V.22.) sz. önkormányzati rendelete a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről A közúti közlekedésről szóló 1988.

Részletesebben

LÉBÉNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2008. (VI.30.) rendelete a. behajtási engedélyek szabályozásáról

LÉBÉNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2008. (VI.30.) rendelete a. behajtási engedélyek szabályozásáról LÉBÉNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2008. (VI.30.) rendelete a behajtási engedélyek szabályozásáról Lébény Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

a közterületi várakozóhelyek kijelöléséről és használatának szabályozásáról szóló.../2011.(ii.17.) önkormányzati rendelet megalkotására

a közterületi várakozóhelyek kijelöléséről és használatának szabályozásáról szóló.../2011.(ii.17.) önkormányzati rendelet megalkotására Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Salgótarjáni Városgazdálkodási és Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda Üzemeltetési Kft. 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. 3100 Salgótarján, Kertész

Részletesebben