10/2009. (III.6.) OKM /2009. (..) OKM

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "10/2009. (III.6.) OKM /2009. (..) OKM"

Átírás

1 Összefoglaló a nemzetiségi nevelési, oktatási feladatokhoz nyújtott kiegészítő támogatás igénylésének, döntési rendszerének, folyósításának, elszámolásának és ellenőrzésének részletes szabályairól szóló 10/2009. (III.6.) OKM rendelet módosításáról szóló/2009. (..) OKM rendeletmódosításáról A Magyar Köztársaság évi költségvetéséről szóló évi CII. törvény 5. számú mellékletének 6. pontja rendelkezik a nemzetiségi nevelési, oktatási feladatok kiegészítő támogatásáról. A nemzeti, etnikai kisebbségi nevelési-oktatási intézményt fenntartó helyi önkormányzatok és nem állami intézményfenntartók e támogatást a nemzetiségi nevelési, oktatási feladatokhoz nyújtott kiegészítő támogatás igénylésének, döntési rendszerének, folyósításának, elszámolásának és ellenőrzésének részletes szabályairól szóló 10/2009. (III.6.) OKM rendeletben foglaltak szerint vehették igénybe. A rendelet módosítása a maradványösszeg mértékéig az első körben nyertes, az intézményfenntartás szempontjából a legkritikusabb helyzetben lévő 1100 fő alatti településen működő nemzetiségi anyanyelvű, illetve kétnyelvű óvodát fenntartók számára teremt lehetőséget további kiegészítő támogatás igénylésére. Ezek az intézmények elsősorban a nemzetiségi lakosság lélekszáma miatt alacsony létszámúak. Az ebből adódó, az átlagosnál magasabb fajlagos költségek és az anyanyelvi nevelés többletköltségei együttesen nagyobb ráfordítást igényelnek. A költségvetési törvény 5. számú mellékletében elkülönített kiegészítő támogatások ellensúlyozzák a nemzetiségi nevelés többletköltségeit. A módosítás fentieken túl biztosítja az Országos Horvát Önkormányzat által fenntartott hercegszántói Horvát Óvoda, Általános Iskola és Diákotthon kollégiumi épülete felújításának támogatását is. E feladat szerepel a Magyar-Horvát Kisebbségi Vegyes Bizottság ajánlásában, illetve a Magyar-Horvát Együttes Kormányülésen is megfogalmazódott. Az iskola a magyarországi horvát kisebbség kiemelkedő intézménye. A támogatás uniós forrásokat kiegészítve biztosítja az elavult, alacsony kapacitású kollégiumi épület felújítását.

2 Az oktatási és kulturális miniszter./2009. (...) OKM r e n d e l e t e a nemzetiségi nevelési, oktatási feladatokhoz nyújtott kiegészítő támogatás igénylésének, döntési rendszerének, folyósításának, elszámolásának és ellenőrzésének részletes szabályairól szóló 10/2009. (III.6.) OKM rendelet módosításáról A Magyar Köztársaság évi költségvetéséről szóló évi CII. törvény (a továbbiakban: költségvetési törvény) 5. számú mellékletének 6. pontjában foglalt felhatalmazás alapján, az oktatási és kulturális miniszter feladat- és hatásköréről szóló 167/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. -ának a) pontja szerinti feladatkörömben eljárva az önkormányzati miniszter feladat- és hatásköréről szóló 132/2008. (V. 14.) Korm. rendelet 1. a) pontjában meghatározott feladatkörében eljáró önkormányzati miniszter egyetértésével a következőket rendelem el: 1. A nemzetiségi nevelési, oktatási feladatokhoz nyújtott kiegészítő támogatás igénylésének, döntési rendszerének, folyósításának, elszámolásának és ellenőrzésének részletes szabályairól szóló 10/2009. (III. 6.) OKM rendelet (a továbbiakban: R.) a következő 1/A. -sal egészül ki: (1) A költségvetési törvény 5. számú mellékletének 6. b) pontjában felsorolt, 1100 fő lakosságszám alatti településen működő nemzetiségi nyelvű vagy nemzetiségi kétnyelvű nevelést biztosító óvodák, illetve nemzetiségi nyelvoktató iskolák fenntartói, amennyiben a 6. alapján támogatást nyertek el, pótlólagosan, maximum az 1. (6) bekezdésében meghatározott mértékű további támogatást jogosultak igényelni. A fenntartó a támogatást a szeptember 1-jei tényleges gyermek-, illetve tanulólétszám alapján igényelheti, a 6/A. -ban előírt eljárási rend szerint. Több oktatási forma esetén csak a nyelvoktató kisebbségi oktatásban résztvevő tanulók után nyerhető el a támogatás. (2) A fenntartók a pótlólagos támogatást a 8. számú melléklet szerinti adatlap benyújtásával igényelhetik. (3) A támogatás akkor is igényelhető, ha a támogatást nyert intézmény a támogatás elnyerése óta tagintézménnyé vagy székhelyintézménnyé vált, feltéve, ha a tagintézmény, illetve székhelyintézmény továbbra is biztosítja a kisebbségi oktatást. Ebben az esetben a 9. számú melléklet szerinti nyilatkozatot is csatolni kell az igényléshez. A támogatás az új fenntartó részére kerül folyósításra. Az R. a következő 4/A. -sal egészül ki: 2.

3 (1) A szomszédos országokkal kötött kisebbségvédelmi megállapodások alapján működő kisebbségi vegyes bizottságok tevékenységéről és ajánlásairól szóló 2175/2005. (VIII.26.) Korm. határozat Mellékletének a szomszédos országokkal kötött kisebbségvédelmi megállapodások alapján működő kisebbségi vegyes bizottságok ajánlásai alapján elvégzendő feladatok cím Magyar-horvát viszonylatban alcím 2. pontjában megfogalmazott feladatok megvalósításához a fenntartók újabb támogatási igényt is benyújthatnak a 6/A. -ban előírt eljárási rend alapján. (2) A (4) bekezdés szerinti pótlólagos igénylések esetében a támogatás mértéke legfeljebb 60 millió forint. (3) A kisebbségi vegyes bizottságok ajánlásaiban szereplő közoktatási feladatok megvalósításához nyújtott pótlólagos támogatás igénylése e rendelet 5. számú melléklet szerinti adatlap megküldésével történik, melyhez csatolni kell a 6. (7) bekezdésében meghatározott dokumentumokat. 3. A R. a következő 6/A. -sal és azt megelőző alcímmel egészül ki: A pótlólagos igénylések benyújtásának és folyósításának szabályai 6/A. (1) A rendelet 1/A., valamint a 4/A. -aiban meghatározott pótlólagos támogatás igénylését az Áht. 64/B. -ának (3) bekezdésével összhangban a helyi önkormányzatok az Igazgatósághoz egy eredeti és két másolati példányban, a nem állami intézmények fenntartói és a központi költségvetési szervként működő felsőoktatási intézmények az OKM Támogatáskezelőhöz nyújthatják be egy eredeti és egy másolati példányban. A borítékon fel kell tüntetni a Pótlólagos kiegészítő támogatás nemzetiségi feladatokhoz. szöveget. A támogatási igények benyújtásának határideje: november 10. A határidő elmulasztása jogvesztő. (2) A fenntartónak az (1) bekezdésben foglalt határidőig elektronikusan is ki kell töltenie az OKM Támogatáskezelő honlapján található elektronikus adatlapot azzal, hogy a támogatások odaítélésére a papíralapon benyújtott igénylés alapján kerül sor. (3) Az Igazgatóság a támogatási igények egy eredeti és egy másolati példányát november 20-áig megküldi az OKM Támogatáskezelőnek. (4) A támogatásról a 6. (10) bekezdése alapján létrehozott 5 tagú bíráló bizottság november 30-áig tesz javaslatot a miniszternek. (5) A miniszter december 3-áig dönt a támogatások odaítéléséről. A döntés eredményéről az OKM Támogatáskezelő minden igénylőt levélben értesít, és a döntést a minisztérium honlapján közzé kell tenni.

4 (6) A támogatásra jogosult önkormányzati fenntartók köréről és a támogatás összegéről a minisztérium december 4-éig értesíti az Önkormányzati Minisztériumot, amely a Magyar Államkincstáron keresztül a költségvetési törvény IX. fejezet 5. cím (5. számú melléklet 6. pontja) alatti forrás terhére a december havi nettó finanszírozás keretében december 20-áig intézkedik a támogatás egy összegben történő kifizetéséről. (7) A támogatás egy összegben történő folyósításáról a nem állami intézmények fenntartói esetén a költségvetési törvény XX. fejezet 11. cím 2. alcím 3. jogcímcsoport 2. Egyházi és kisebbségi közoktatási intézmények kiegészítő támogatása jogcím előirányzat terhére, illetve a gyakorló iskolát fenntartó felsőoktatási intézmények esetében pedig a XX. fejezet 11. cím 2. alcím 17. jogcímcsoport Gyakorlóiskolák normatív támogatása előirányzat terhére a minisztérium intézkedik a Magyar Államkincstáron keresztül. Az utalás feltétele a 6. (16) bekezdésében meghatározott dokumentumok megküldése. (8) A pótlólagos támogatás elszámolása a 7. (4)-(5) bekezdésében meghatározottak szerint történik, illetve a 7. (6) bekezdésében meghatározott adatszolgáltatási és a 7. (7) bekezdésében előírt szakmai értékelés készítésének kötelezettsége e támogatásokra is kiterjed. Az R. az e rendelet 1. számú melléklete szerinti 8. számú melléklettel egészül ki. Az R. az e rendelet 2. számú melléklete szerinti 9. számú melléklettel egészül ki Ez a rendelet a kihirdetését követő harmadik napon lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti. Budapest, Dr. Hiller István oktatási és kulturális miniszter Egyetértek. Varga Zoltán önkormányzati miniszter

5 1. számú melléket a / ( ) OKM rendelethez [8. számú melléklet a 10/2009. (III.6.) OKM rendelethez] Pótlólagos támogatás igénylése az 1100 fő lakosságszám alatti településen működő nemzetiségi nyelvű vagy nemzetiségi kétnyelvű nevelést biztosító óvodák, illetve nemzetiségi nyelvoktató iskolák fenntartásához Fenntartó neve 1 :.. Fenntartó képviselőjének neve, beosztása 1 :.. Intézmény neve 1 Intézmény címe 1 Érintett kisebbség 1 Kisebbségi óvodai nevelésben észtvevő gyermekek száma 2 Nyelvoktató nemzetiségi oktatásban résztvevő tanulók száma 2 1 Társulás, ill. intézmény összevonása esetén is a korábban nyertes intézmény (tagintézmény, székhelyintézmény esetén a tagintézmény, székhelyintézmény) adatait kell megadni szeptember 1-jei állapot, a támogatás megállapítása e szerint történik Ezúton nyilatkozunk, hogy a korábbi nyertes, március 30-áig benyújtott igénylésben megadott egyéb adatok nem változtak. (Megjegyzés: A kisebbségi gyermek- illetve nemzetiségi nyelvoktató tanulólétszám változását e nyilatkozat nem érinti, a szeptember 1-ei állapotot a táblázatban szükséges megjelölni, a finanszírozás annak alapján történik.) Dátum: Vagy: P.h. fenntartó képviselője Ezúton nyilatkozunk, hogy a korábbi nyertes, március 30-áig benyújtott igénylésben megadott adatok az alábbiak szerint változtak meg:

6 (Megjegyzés: A tanulólétszám változását nem kell feltüntetni, a szeptember 1-ei állapotot a táblázatban szükséges megjelölni, a finanszírozás annak alapján történik.) Dátum: P.h. fenntartó képviselője Beküldendő: a) a helyi önkormányzatok esetén a Magyar Államkincstár területileg illetékes szervéhez 1 eredeti és 2 másolati példányban postai úton b) nem állami intézmények fenntartói és a gyakorló iskolát fenntartó felsőoktatási intézmények esetén 1 eredeti és 1 másolati példányban postai úton az OKM Támogatáskezelő Pályázatkezelési Önálló Osztálya részére, cím: 1055 Budapest Bihari János u. 5. Borítékra írják rá: Pótlólagos kiegészítő támogatás nemzetiségi feladatokhoz. Kitöltendő az elektronikus igénylés az a) és b) fenntartók esetén. Az adatlap elérhető: Az igényléshez szükség szerint csatolni kell a 9. számú mellékletet kitöltve, aláírva.

7 2. számú melléket a / ( ) OKM rendelethez [9. számú melléklet a 10/2009. (III.6.) OKM rendelethez] NYILATKOZAT* Az e (2) bekezdése szerinti fenntartóváltásra tekintettel ezúton nyilatkozunk, hogy a. (fenntartó neve) által korábban fenntartott (intézmény neve) tól a (fenntartó neve) fenntartásában, a. (intézmény neve) tagintézményeként/székhelyintézményeként működik tovább. Az új fenntartó adatai: Fenntartó neve: Fenntartó képviselőjének neve, beosztása: Fenntartó KSH száma: Új intézmény neve: Új intézmény OM azonosítója: Dátum: P.h. fenntartó képviselője *E nyilatkozatot a tagintézménnyé/székhelyintézménnyé vált igényjogosult intézmény fenntartójának megváltoztatása esetén kell kitölteni!

4/2008. (II. 19.) OKM rendelet

4/2008. (II. 19.) OKM rendelet 4/2008. (II. 19.) OKM rendelet a nemzetiségi nevelési, oktatási feladatokhoz nyújtott kiegészítő támogatás igénylésének, döntési rendszerének, folyósításának és elszámolásának rendjéről A Magyar Köztársaság

Részletesebben

(1) A rendeletben foglaltakat kell alkalmazni, ha

(1) A rendeletben foglaltakat kell alkalmazni, ha Tájékoztató A nem állami, nem helyi önkormányzati közoktatási intézményfenntartókat megillető kiegészítő támogatás igénylésének, megállapításának, folyósításának, elszámolásának, ellenőrzésének rendjéről

Részletesebben

OKTATÁSI MINISZTER TERVEZET! 5920/2006.

OKTATÁSI MINISZTER TERVEZET! 5920/2006. OKTATÁSI MINISZTER TERVEZET! 5920/2006. Tárgy: A nemzetiségi nevelési, oktatási feladatokhoz nyújtott kiegészítő támogatás igénylésének, folyósításának és elszámolásának rendjéről szóló OM rendelet Budapest,

Részletesebben

OKTATÁSI MINISZTER 6351/2006.

OKTATÁSI MINISZTER 6351/2006. OKTATÁSI MINISZTER 6351/2006. TERVEZET A szakiskola és szakközépiskola 9. évfolyamán a gyakorlati oktatás támogatásának, a támogatás mértékének, igénylésének, folyósításának és elszámolásának részletes

Részletesebben

A nemzeti fejlesztési miniszter 21/2014. (IV. 18.) NFM rendelete a helyi közösségi közlekedés támogatásáról

A nemzeti fejlesztési miniszter 21/2014. (IV. 18.) NFM rendelete a helyi közösségi közlekedés támogatásáról 1. számú melléklet A nemzeti fejlesztési miniszter 21/2014. (IV. 18.) NFM rendelete a helyi közösségi közlekedés támogatásáról A Magyarország 2014. évi központi költségvetéséről szóló 2013. évi CCXXX.

Részletesebben

7/2014. (I. 31.) BM rendelet. a megyei önkormányzati tartalékból nyújtott támogatásokról és a rendkívüli önkormányzati támogatásokról

7/2014. (I. 31.) BM rendelet. a megyei önkormányzati tartalékból nyújtott támogatásokról és a rendkívüli önkormányzati támogatásokról 7/2014. (I. 31.) BM rendelet a megyei önkormányzati tartalékból nyújtott támogatásokról és a rendkívüli önkormányzati támogatásokról A Magyarország 2014. évi központi költségvetéséről szóló 2013. évi CCXXX.

Részletesebben

Az oktatási és kulturális miniszter

Az oktatási és kulturális miniszter Az oktatási és kulturális miniszter 33/2007. (VIII. 31.) OKM r e n d e l e t e egyes közoktatási feladatokhoz nyújtott kiegészítő támogatások igénylésének, döntési rendszerének, folyósításának és elszámolásának

Részletesebben

JOGSZABÁLYOK. LII. ÉVFOLYAM, 10. SZÁM Ára: 735 Ft ÁPRILIS 15. TARTALOM

JOGSZABÁLYOK. LII. ÉVFOLYAM, 10. SZÁM Ára: 735 Ft ÁPRILIS 15. TARTALOM LII. ÉVFOLYAM, 10. SZÁM Ára: 735 Ft 2008. ÁPRILIS 15. oldal JOGSZABÁLYOK 33/2008. (II. 21.) Korm. r. A külföldi bizonyítványok és oklevelek elismerésérõl szóló 2001. évi C. törvény hatálya alá tartozó

Részletesebben

46/2014. (IX. 25.) BM rendelet. a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatásáról

46/2014. (IX. 25.) BM rendelet. a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatásáról Magyar joganyagok - 46/2014. (IX. 25.) BM rendelet - a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárláshoz 1. oldal kapcsolódó kiegés 46/2014. (IX. 25.) BM rendelet a települési önkormányzatok

Részletesebben

V. A Kormány tagjainak rendeletei

V. A Kormány tagjainak rendeletei 63498 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2013. évi 115. szám V. A Kormány tagjainak rendeletei Az emberi erőforrások minisztere 46/2013. (VII. 4.) EMMI rendelete az Arany János Tehetséggondozó Program, az Arany

Részletesebben

Oktatási és Kulturális Minisztérium

Oktatási és Kulturális Minisztérium Oktatási és Kulturális Minisztérium Tárgy: A szakközépiskola tizenegy-tizenkettedik évfolyamán az iskolai gyakorlati oktatás támogatása igénylésének, döntési rendszerének, folyósításának, elszámolásának

Részletesebben

Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának. ELŐTERJESZTÉS

Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának. ELŐTERJESZTÉS EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA 1 ELŐTERJESZTÉS az Arany János Tehetséggondozó Program, az Arany János Kollégiumi Program, és az Arany János Kollégiumi-Szakiskolai Program támogatásának igénylése, döntési

Részletesebben

MUNKAANYAG, A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI ELŐTERJESZTÉS

MUNKAANYAG, A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI ELŐTERJESZTÉS Oktatási és Kulturális Minisztérium ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Az alapfokú művészetoktatási intézmények támogatása igénylésének, döntési rendszerének, folyósításának, elszámolásának és ellenőrzésének részletes

Részletesebben

Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter./2007. ( ) ÖTM. rendelete

Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter./2007. ( ) ÖTM. rendelete Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter./2007. ( ) ÖTM rendelete az egyes önkormányzati támogatásokat szabályozó miniszteri rendeletek módosításáról A Magyar Köztársaság 2007. évi költségvetéséről

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 14. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 14. szám MAGYAR KÖZLÖNY 14. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2017. február 1., szerda Tartalomjegyzék 18/2017. (II. 1.) Korm. rendelet Az egyházi és nem állami fenntartású szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 64. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 64. szám MAGYAR KÖZLÖNY 64. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2014. május 5., hétfő Tartalomjegyzék 40/2014. (V. 5.) EMMI rendelet Az Arany János Tehetséggondozó Program, az Arany János Kollégiumi Program és az

Részletesebben

A nemzeti fejlesztési miniszter 21/2014. (IV.18.) NFM rendelete a helyi közösségi közlekedés támogatásáról

A nemzeti fejlesztési miniszter 21/2014. (IV.18.) NFM rendelete a helyi közösségi közlekedés támogatásáról 1 A nemzeti fejlesztési miniszter 21/2014. (IV.18.) NFM rendelete a helyi közösségi közlekedés támogatásáról A Magyarország 2014. évi központi költségvetéséről szóló 2013. évi CCXXX. törvény 76. (2) bekezdés

Részletesebben

egyes szociális szolgáltatások évi kiegészítő támogatásáról

egyes szociális szolgáltatások évi kiegészítő támogatásáról SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTER Szám: 3698-1/2007-SZMM TERVEZET M i n i s z t e r i r e n d e l e t egyes szociális szolgáltatások 2007. évi kiegészítő támogatásáról Budapest, 2007. február A szociális

Részletesebben

A Kormány..../2017. (...) Korm. r e n d e l e t e

A Kormány..../2017. (...) Korm. r e n d e l e t e Az előterjesztés a gyámhatóságokról, valamint a gyermekvédelmi és gyámügyi eljárásról szóló 149/1997. (IX. 10.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Gyer.) módosítását tartalmazza. A gyermekek védelméről és

Részletesebben

Budapest, 2006. szeptember

Budapest, 2006. szeptember SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTER Szám: 2458-2/2006. TERVEZET M i n i s z t e r i r e n d e l e t a helyi önkormányzatok részére gyermek- és ifjúsági feladatok ellátása céljából nyújtandó támogatás igénylésének,

Részletesebben

JOGSZABÁLYOK. Telefon: 795-4722, fax: 795-0230. II. ÉVFOLYAM, 14. SZÁM Ára: 1335 Ft 2010. MÁJUS 19.

JOGSZABÁLYOK. Telefon: 795-4722, fax: 795-0230. II. ÉVFOLYAM, 14. SZÁM Ára: 1335 Ft 2010. MÁJUS 19. II. ÉVFOLYAM, 14. SZÁM Ára: 1335 Ft 2010. MÁJUS 19. Felhívjuk elõfizetõink figyelmét, hogy az Oktatási és Kulturális Közlöny Szerkesztõsége elérhetõségei az alábbiak szerint megváltoztak: Telefon: 795-4722,

Részletesebben

TERVEZET! OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTER OKM-11767/2006. Tárgy: a 2006/2007. tanév rendjéről szóló 4/2006. (II. 24.) OM rendelet módosítása

TERVEZET! OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTER OKM-11767/2006. Tárgy: a 2006/2007. tanév rendjéről szóló 4/2006. (II. 24.) OM rendelet módosítása OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTER OKM-11767/2006. TERVEZET! Tárgy: a 2006/2007. tanév rendjéről szóló 4/2006. (II. 24.) OM rendelet módosítása 2006. november Tartalmi összefoglaló A 2006/2007. tanév rendjéről

Részletesebben

A helyi nemzetiségi önkormányzatok költségvetési támogatása két részből tevődik össze: - működési támogatásból és - feladatalapú támogatásból.

A helyi nemzetiségi önkormányzatok költségvetési támogatása két részből tevődik össze: - működési támogatásból és - feladatalapú támogatásból. 9. melléklet a 2018. évi. törvényhez A nemzetiségi önkormányzatok támogatásai I. Települési és területi nemzetiségi önkormányzatok támogatása A központi költségvetés költségvetési támogatást biztosít a

Részletesebben

Munkaanyag, a kormány álláspontját nem tükrözi. A Kormány /2007. (...) Korm. rendelete az egyházi közoktatási intézmények kiegészítő támogatásáról

Munkaanyag, a kormány álláspontját nem tükrözi. A Kormány /2007. (...) Korm. rendelete az egyházi közoktatási intézmények kiegészítő támogatásáról 1. számú melléklet a./2007. sz. kormány- előterjesztéshez A Kormány /2007. (....) Korm. rendelete az egyházi közoktatási intézmények kiegészítő támogatásáról A Kormány a Magyar Köztársaság Alkotmányáról

Részletesebben

MUNKAANYAG, A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI ELŐTERJESZTÉS

MUNKAANYAG, A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI ELŐTERJESZTÉS Oktatási és Kulturális Minisztérium ELŐTERJESZTÉS A nemzetiségi nevelési, oktatási feladatokhoz nyújtott kiegészítő támogatás igénylésének, döntési rendszerének, folyósításának, elszámolásának és ellenőrzésének

Részletesebben

OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM

OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM ELŐTERJESZTÉS A szakmai és informatikai fejlesztési feladatok támogatása igénylésének, döntési rendszerének, folyósításának, elszámolásának és ellenőrzésének részletes

Részletesebben

Ügyleírás: A köznevelési feladatot ellátó hatóság a megyeszékhely szerinti járási hivatal.

Ügyleírás: A köznevelési feladatot ellátó hatóság a megyeszékhely szerinti járási hivatal. A nem állami költségvetési szerv, vagy települési önkormányzat beleértve a helyi önkormányzatok társulását is által alapított intézmények (egyházi és magán köznevelési intézmények) működési engedélye Ügyleírás:

Részletesebben

Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének és Újhartyán Város Önkormányzat Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselőtestületének

Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének és Újhartyán Város Önkormányzat Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselőtestületének E L Ő T E R J E S Z T É S Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének és Újhartyán Város Önkormányzat Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. május 29-ai ülésére 1. napirendhez

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS. a Kormány részére. egyes szociális tárgyú kormányrendeletek módosításáról

ELŐ TERJESZTÉS. a Kormány részére. egyes szociális tárgyú kormányrendeletek módosításáról SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTER Szám: 2476-1/2007-SZMM TERVEZET ELŐ TERJESZTÉS a Kormány részére egyes szociális tárgyú kormányrendeletek módosításáról Budapest, 2007. január Vezetői összefoglaló I. Tartalmi

Részletesebben

9. melléklet a évi. törvényhez A nemzetiségi önkormányzatok támogatásai

9. melléklet a évi. törvényhez A nemzetiségi önkormányzatok támogatásai 9. melléklet a 2016. évi. törvényhez A nemzetiségi önkormányzatok támogatásai I. Települési és területi nemzetiségi önkormányzatok támogatása A központi költségvetés költségvetési támogatást biztosít a

Részletesebben

az egyes sajátos közoktatási feladatok évi támogatásáról

az egyes sajátos közoktatási feladatok évi támogatásáról Tájékoztató az egyes sajátos közoktatási feladatok 2011. évi támogatásáról A Magyar Köztársaság 2011. évi költségvetéséről szóló 2010. évi CLXIX. törvény 5. melléklet 11. pont d) alpont a korábbi évekhez

Részletesebben

1/2007. (II. 6.) SZMM

1/2007. (II. 6.) SZMM 1/2007. (II. 6.) SZMM rendelet a szakiskolák, a szakközépiskolák és a felsőfokú szakképzés tekintetében a felsőoktatási intézmények számára adományozható nívódíjról A szakképzési hozzájárulásról és a képzés

Részletesebben

csak abban az esetben nyújthatnak be pályázatot, kiváló szakértői minősítést 1. sz. mellékletben szereplő ADATLAP

csak abban az esetben nyújthatnak be pályázatot, kiváló szakértői minősítést 1. sz. mellékletben szereplő ADATLAP PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága (OKM Támogatáskezelő) közreműködésével nyílt pályázatot hirdet közoktatási

Részletesebben

A Kormány..../2015. ( ) Korm. rendelete

A Kormány..../2015. ( ) Korm. rendelete A Kormány.../2015. ( ) Korm. rendelete a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet módosításáról A Kormány a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC.

Részletesebben

13/2015. (III. 6.) EMMI rendelet Intézményvezetői segédanyag

13/2015. (III. 6.) EMMI rendelet Intézményvezetői segédanyag Az emberi erőforrások miniszterének 13/2015. (III. 6.) EMMI rendelete a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet

Részletesebben

OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTER /2007.

OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTER /2007. OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTER /2007. TERVEZET! E L ŐT E R J E S Z T É S a Klebelsberg Kuno ösztöndíjról szóló OKM rendelet tervezetéről Budapest, 2007. április Döntéselőkészítő munkaanyag! Vezetői összefoglaló

Részletesebben

TERVEZET. A települési önkormányzatok részére a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtéséhez kapcsolódóan nyújtott támogatásról

TERVEZET. A települési önkormányzatok részére a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtéséhez kapcsolódóan nyújtott támogatásról VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTER 1 VM/ /2013. A 2011. évi CXII. törvény 27. (5)-(7) bekezdése szerint NEM NYILVÁNOS. Készült: 2013. szeptember 18-án TERVEZET A települési önkormányzatok részére a nem közművel

Részletesebben

FELHÍVÁS. az Energiahatékony iskolák fejlesztése című, HU jelű pályázati konstrukció keretében MÁR JÓVÁHAGYOTT PROJEKTEK RÉSZÉRE

FELHÍVÁS. az Energiahatékony iskolák fejlesztése című, HU jelű pályázati konstrukció keretében MÁR JÓVÁHAGYOTT PROJEKTEK RÉSZÉRE FELHÍVÁS az Energiahatékony iskolák fejlesztése című, HU-02-2013 jelű pályázati konstrukció keretében MÁR JÓVÁHAGYOTT PROJEKTEK RÉSZÉRE KIEGÉSZÍTŐ TEVÉKENYSÉG VÁLLALÁSÁRA EGT Finanszírozási Mechanizmus

Részletesebben

Budapest, 2012. február

Budapest, 2012. február NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM 2772-2/2012. ELŐTERJESZTÉS a Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Tehetséggondozó Programja, a Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Kollégiumi Programja és a Halmozottan

Részletesebben

NEMZETI FEJLESZTÉSI ÉS GAZDASÁGI MINISZTER

NEMZETI FEJLESZTÉSI ÉS GAZDASÁGI MINISZTER NEMZETI FEJLESZTÉSI ÉS GAZDASÁGI MINISZTER egyes fejlesztési tárgyú miniszteri rendeletek jogharmonizációs célú módosításáról szóló NFGM rendelet tervezetéről 2008. JÚNIUS A nemzeti fejlesztési és gazdasági

Részletesebben

Az előterjesztés nem végleges, ezért az nem tekinthető a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium álláspontjának.

Az előterjesztés nem végleges, ezért az nem tekinthető a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium álláspontjának. 1 Jelen előterjesztés csak tervezet, amelynek közigazgatási egyeztetése folyamatban van. A minisztériumok közötti egyeztetés során az előterjesztés koncepcionális kérdései is jelentősen módosulhatnak,

Részletesebben

Támogatási kérelem az óvoda-, iskolatej program szabályozásáról szóló mindenkor hatályos miniszteri rendelethez - Főlap

Támogatási kérelem az óvoda-, iskolatej program szabályozásáról szóló mindenkor hatályos miniszteri rendelethez - Főlap Integrált Igazgatási és Ellenőrzési Rendszer Támogatási kérelem az óvoda-, iskolatej program szabályozásáról szóló mindenkor hatályos miniszteri rendelethez - Főlap Benyújtás helye: Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Budapest, 2013. április

ELŐTERJESZTÉS. Budapest, 2013. április EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA A 2011. évi CXII. törvény 27. (5) bekezdése szerint NEM NYILVÁNOS. Készült 2013. április 10-én. ELŐTERJESZTÉS az Arany János Tehetséggondozó Program, az Arany János Kollégiumi

Részletesebben

Előterjesztés A települési helyi közösségi közlekedés támogatására vonatkozó pályázat benyújtásáról

Előterjesztés A települési helyi közösségi közlekedés támogatására vonatkozó pályázat benyújtásáról Előterjesztés A települési helyi közösségi közlekedés támogatására vonatkozó pályázat benyújtásáról 1. előterjesztés száma: 158/2017 2. előterjesztést készítő személy neve: Molnár Enikő 3. előterjesztést

Részletesebben

11/2008. (III. 29.) OKM rendelet

11/2008. (III. 29.) OKM rendelet 11/2008. (III. 29.) OKM rendelet a minőségbiztosítás, mérés, értékelés, ellenőrzés támogatása és a teljesítmény motivációs pályázati alap igénylésének, döntési rendszerének, folyósításának, elszámolásának

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 28. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 28. szám MAGYAR KÖZLÖNY 28. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2017. február 24., péntek Tartalomjegyzék 35/2017. (II. 24.) Korm. rendelet Az európai uniós forrásból finanszírozott egyes projektek költségnövekménye

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Kormány részére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Kormány részére Oktatási és Kulturá lis Minis ztérium E L Ő T E R J E S Z T É S a Kormány részére Tárgy: A Kormány.. /2009. (.) Korm. határozata az oktatási célú humánszolgáltatást nyújtó nem állami fenntartókat megillető

Részletesebben

18. Hatályát veszti az R. 77. (3) és (4) bekezdése.

18. Hatályát veszti az R. 77. (3) és (4) bekezdése. M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2015. évi 85. szám 8165 (3) Az oktatásért felelős miniszter, a kultúráért felelős miniszter közös programok kiadásával, pályázatok kiírásával segíti az iskolai könyvtárak és a

Részletesebben

Szarvas Város Önkormányzata 25/2009. (IX.25.) rendelete A fenntartásában működő közoktatási intézmények adatszolgáltatásának teljesítéséről

Szarvas Város Önkormányzata 25/2009. (IX.25.) rendelete A fenntartásában működő közoktatási intézmények adatszolgáltatásának teljesítéséről Szarvas Város Önkormányzata 25/2009. (IX.25.) rendelete A fenntartásában működő közoktatási intézmények ának teljesítéséről Szarvas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

RENDKÍVÜLI KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS FÖLDES, 2014. OKTÓBER 6.

RENDKÍVÜLI KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS FÖLDES, 2014. OKTÓBER 6. FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: /2014. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez az önkormányzat szociális

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. A támogatások odaítéléséről a közoktatási szakállamtitkár 2010. június 30-áig dönt, a támogatások júliusban kerülnek átutalásra.

TÁJÉKOZTATÓ. A támogatások odaítéléséről a közoktatási szakállamtitkár 2010. június 30-áig dönt, a támogatások júliusban kerülnek átutalásra. TÁJÉKOZTATÓ a nemzetiségi nevelési, oktatási feladatokhoz nyújtott kiegészítő támogatásokról (A 2010. évi költségvetési törvény 5. számú mellékletének 5. pontja alapján) A támogatás igénylésének, döntési

Részletesebben

96/2015. (XII. 23.) FM rendelet. a tejtermelőknek nyújtható ideiglenes rendkívüli támogatásról

96/2015. (XII. 23.) FM rendelet. a tejtermelőknek nyújtható ideiglenes rendkívüli támogatásról 96/2015. (XII. 23.) FM rendelet a tejtermelőknek nyújtható ideiglenes rendkívüli támogatásról A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó

Részletesebben

TECHNIKAI INFORMÁCIÓK... 2 A SEGÉDLETBEN ELŐFORDULÓ JOGSZABÁLYI RÖVIDÍTÉSEK... 3 A HELYI ÖNKORMÁNYZATOK KIEGÉSZÍTŐ TÁMOGATÁSA...

TECHNIKAI INFORMÁCIÓK... 2 A SEGÉDLETBEN ELŐFORDULÓ JOGSZABÁLYI RÖVIDÍTÉSEK... 3 A HELYI ÖNKORMÁNYZATOK KIEGÉSZÍTŐ TÁMOGATÁSA... SEGÉDLET a helyi önkormányzatok, a helyi nemzetiségi önkormányzatok és a többcélú kistérségi társulások 2011. évi központi költségvetési kapcsolatokból származó forrásai elszámolása szabályszerűségének

Részletesebben

Az oktatási és kulturális miniszter. /2007. (...) OKM rendelete

Az oktatási és kulturális miniszter. /2007. (...) OKM rendelete A kulturális javak védelméről és a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény 94. (4) bekezdése szerint A törvény hatálya alá tartozó intézményekben,

Részletesebben

FELHÍVÁS MÁR JÓVÁHAGYOTT PROJEKTEK RÉSZÉRE KIEGÉSZÍTŐ TEVÉKENYSÉG VÁLLALÁSÁRA

FELHÍVÁS MÁR JÓVÁHAGYOTT PROJEKTEK RÉSZÉRE KIEGÉSZÍTŐ TEVÉKENYSÉG VÁLLALÁSÁRA FELHÍVÁS a Megújuló energiaforrások felhasználásával kapcsolatos képzésen való részvétel biztosítása című, HU-03-C1-2014 jelű pályázati konstrukció keretében MÁR JÓVÁHAGYOTT PROJEKTEK RÉSZÉRE KIEGÉSZÍTŐ

Részletesebben

Magyar joganyagok - 3/2017. (I. 23.) FM rendelet - a tejtermelőknek és az egyéb állat 2. oldal (3)1 Kettőshasznú fajtájú egyed vonatkozásában a kérelm

Magyar joganyagok - 3/2017. (I. 23.) FM rendelet - a tejtermelőknek és az egyéb állat 2. oldal (3)1 Kettőshasznú fajtájú egyed vonatkozásában a kérelm Magyar joganyagok - 3/2017. (I. 23.) FM rendelet - a tejtermelőknek és az egyéb állat 1. oldal 3/2017. (I. 23.) FM rendelet a tejtermelőknek és az egyéb állattenyésztési ágazatok gazdálkodóinak nyújtandó

Részletesebben

Magyar joganyagok - 350/2017. (XI. 23.) Korm. rendelet - az egyházi és nem állami sz 2. oldal (3) Az egyházi és nem állami szociális fenntartó a részé

Magyar joganyagok - 350/2017. (XI. 23.) Korm. rendelet - az egyházi és nem állami sz 2. oldal (3) Az egyházi és nem állami szociális fenntartó a részé Magyar joganyagok - 350/2017. (XI. 23.) Korm. rendelet - az egyházi és nem állami sz 1. oldal 350/2017. (XI. 23.) Korm. rendelet az egyházi és nem állami szociális fenntartóknál dolgozók részére a 2018.

Részletesebben

MUNKAANYAG A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI

MUNKAANYAG A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI Oktatási és Kulturális Minisztérium 31404/2008. E L ŐT E R J E S Z T É S A nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet módosításáról Budapest, 2008. december VEZETŐI

Részletesebben

1. Általános rendelkezések. 2. Sajátos nevelési igényű tanulók tankönyvtámogatása

1. Általános rendelkezések. 2. Sajátos nevelési igényű tanulók tankönyvtámogatása 55582 Az emberi erőforrások minisztere 43/2013. (VI. 24.) EMMI rendelete egyes sajátos közoktatási feladatok támogatása igénylésének, döntési rendszerének, folyósításának, felhasználásának, elszámolásának

Részletesebben

5. A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet módosítása

5. A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet módosítása 13312 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 20 évi 12 szám 4. Az Országos Gyermekvédelmi Szakértői Névjegyzékről és az Országos Szociálpolitikai Szakértői Névjegyzékről szóló 25/200 (XI. ) SZMM rendelet módosítása

Részletesebben

Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának. ELŐTERJESZTÉS

Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának. ELŐTERJESZTÉS NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTER 100968-2/2011. ELŐTERJESZTÉS a Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Tehetséggondozó Programjának, a Halmozottan Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Kollégiumi-Szakiskolai

Részletesebben

4964 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 53. szám

4964 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 53. szám 4964 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2015. évi 53. szám Az emberi erőforrások minisztere 21/2015. (IV. 17.) EMMI rendelete a tankönyvvé, pedagógus-kézikönyvvé nyilvánítás, a tankönyvtámogatás, valamint az iskolai

Részletesebben

Esélyegyenlőségi Főigazgatóság OKM

Esélyegyenlőségi Főigazgatóság OKM Az esélyegyenlőséget szolgáló intézkedések támogatása, valamint az integrációs rendszerben részt vevő intézményekben dolgozó pedagógusok anyagi támogatása igénylésének részletes szabályairól szóló 23/2009.

Részletesebben

Pályázati Kiírás 2015. augusztus..

Pályázati Kiírás 2015. augusztus.. 3. 2015. évi szociális tüzelőanyag pályázat Előterjesztő: Tóth János polgármester Pályázati Kiírás 2015. augusztus.. A belügyminiszter pályázatot hirdet a Magyarország 2015. évi központi költségvetéséről

Részletesebben

A nemzetiségi önkormányzatok támogatásai

A nemzetiségi önkormányzatok támogatásai 9. melléklet a 2019. évi. törvényhez A nemzetiségi önkormányzatok támogatásai I. Települési és területi nemzetiségi önkormányzatok támogatása A központi költségvetés költségvetési támogatást biztosít a

Részletesebben

Budapest, 2008. február

Budapest, 2008. február OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM A minőségbiztosítás, mérés, értékelés, ellenőrzés támogatása és a teljesítmény motivációs pályázati alap igénylésének, döntési rendszerének, folyósításának, elszámolásának

Részletesebben

Hegykő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2013. (IV. 6.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek támogatásának rendjéről

Hegykő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2013. (IV. 6.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek támogatásának rendjéről Hegykő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2013. (IV. 6.) önkormányzati rendelete a civil szervezetek támogatásának rendjéről Hegykő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének

Részletesebben

Tárgy: Javaslat az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatásra vonatkozó igény benyújtására. Dr. Herczeg Tibor

Tárgy: Javaslat az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatásra vonatkozó igény benyújtására. Dr. Herczeg Tibor ELŐTERJESZTÉS VADNA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. MÁJUS 26-AI MUNKATERV SZERINTI NYÍLT ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 1385-4/2015/V. MELLÉKLETEK SZÁMA: 1 DB III. NAPIREND Tárgy: Javaslat az önkormányzati

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének április 28-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének április 28-i ülésére Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. április 28-i ülésére Tárgy: Az önkormányzat által fenntartott nevelési-oktatási intézményekben alkalmazandó térítési

Részletesebben

HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 15. szám

HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 15. szám HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 15. szám A MAGYAR KÖZLÖNY MELLÉKLETE 2014. március 7., péntek Tartalomjegyzék I. Utasítások 10/2014. (III. 7.) EMMI utasítás egyes, az emberi erőforrások minisztere hatáskörébe tartozó

Részletesebben

2013. [ELLENŐRZÉSI JELENTÉS] Szentgotthárd Város és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás. Belső ellenőr Drávecz-Kovács Renáta

2013. [ELLENŐRZÉSI JELENTÉS] Szentgotthárd Város és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás. Belső ellenőr Drávecz-Kovács Renáta 2013. Szentgotthárd Város és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás Belső ellenőr Drávecz-Kovács Renáta [ELLENŐRZÉSI JELENTÉS] A 2012. évi normatív állami hozzájárulások igénylésének és elszámolásának ellenőrzése

Részletesebben

JOGSZABÁLYOK. LI. ÉVFOLYAM, 13. SZÁM Ára: 693 Ft 2007. MÁJUS 23. TARTALOM

JOGSZABÁLYOK. LI. ÉVFOLYAM, 13. SZÁM Ára: 693 Ft 2007. MÁJUS 23. TARTALOM LI. ÉVFOLYAM, 13. SZÁM Ára: 693 Ft 2007. MÁJUS 23. TARTALOM oldal JOGSZABÁLYOK 11/2007. (III. 14.) OKM r. A nevelési-oktatási intézmények mûködésérõl szóló 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet módosításáról,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 2013. április 25-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS. 2013. április 25-i rendes ülésére 6. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 25-i rendes ülésére Tárgy: Az önkormányzat által fenntartott köznevelési intézményekben

Részletesebben

Budapest, március

Budapest, március OKTATÁSI MINISZTER /2006 ELŐTERJESZTÉS A SZAKMAI ÉS INFORMATIKAI FEJLESZTÉSI FELADATOK TÁMOGATÁSÁNAK IGÉNYLÉSI RENDJÉRŐL SZÓLÓ OM RENDELET Budapest, 2006. március 1 I. VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ 1. Tartalmi

Részletesebben

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 6-i rendkívüli ülésére

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 6-i rendkívüli ülésére 3. napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. szeptember 6-i rendkívüli ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Döntés a szociális célú tűzifavásárlásához kapcsolódó

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Kormány részére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Kormány részére SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM Szám: 764-2/2009-SZMM E L Ő T E R J E S Z T É S a Kormány részére a személyes gondoskodást nyújtó szociális intézmény és a falugondnoki szolgálat működésének engedélyezéséről,

Részletesebben

Pályázati Kiírás. Óvodai kapacitásbővítést célzó beruházások támogatására,

Pályázati Kiírás. Óvodai kapacitásbővítést célzó beruházások támogatására, Pályázati Kiírás A nemzetgazdasági miniszter a belügyminiszterrel és az emberi erőforrások miniszterével egyetértésben pályázatot hirdet a Magyarország 2015. évi központi vetéséről szóló 2014. évi C. törvény

Részletesebben

Magyar joganyagok - 8/2005. (II. 8.) PM rendelet - a prémium programmal, valam 2. oldal 3. 1 (1)2 Az irányító szerv a munkáltatók által benyújtott köl

Magyar joganyagok - 8/2005. (II. 8.) PM rendelet - a prémium programmal, valam 2. oldal 3. 1 (1)2 Az irányító szerv a munkáltatók által benyújtott köl Magyar joganyagok - 8/2005. (II. 8.) PM rendelet - a prémium programmal, valam 1. oldal 8/2005. (II. 8.) PM rendelet a prémium programmal, valamint a különleges ztatási nyal kapcsolatos egyes munkáltatói

Részletesebben

Ózd, február 16. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Jegyző

Ózd, február 16. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Jegyző Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2012. (II..) önkormányzati rendelete Ózd Város Önkormányzata 2011. évi költségvetéséről szóló 3/2011.(II.18.) önkormányzati rendelet módosításáról Ózd, 2012.

Részletesebben

A Miniszterelnökség közleménye a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadók előzetes regisztrációjáról

A Miniszterelnökség közleménye a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadók előzetes regisztrációjáról A Miniszterelnökség közleménye a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadók előzetes regisztrációjáról 2016. június 9. 17:25 2016. május 25-én került kihirdetésre a Miniszterelnökséget vezető miniszter

Részletesebben

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete. 42/2015. (VI. 29.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete. 42/2015. (VI. 29.) önkormányzati rendelete Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete 42/2015. (VI. 29.) önkormányzati rendelete az alapfokú és középfokú köznevelési intézményekben tanulók tanulmányi ösztöndíjáról Budapest

Részletesebben

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete. 16/2011. (IV. 28.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete. 16/2011. (IV. 28.) önkormányzati rendelete 1 Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete 16/2011. (IV. 28.) önkormányzati rendelete az alapfokú és középfokú nevelési-oktatási intézményekben tanulók tanulmányi ösztöndíjáról

Részletesebben

A helyi önkormányzatok által felhasználható központosított előirányzatok

A helyi önkormányzatok által felhasználható központosított előirányzatok 5. melléklet a 2010. évi. törvényhez A helyi önkormányzatok által felhasználható központosított előirányzatok 1. Lakossági közműfejlesztés támogatása 1 350,0 millió forint A támogatás a magánszemélyek

Részletesebben

(módosításokkal egységes szerkezetben) 1

(módosításokkal egységes szerkezetben) 1 Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2011. (V.9.) önkormányzati rendelete az Újpesti Diákösztöndíjakról (módosításokkal egységes szerkezetben) 1 Budapest Főváros

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 2012. augusztus 21-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. 2012. augusztus 21-i rendkívüli ülésére 1. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. augusztus 21-i rendkívüli ülésére Tárgy: Döntés a Biztos Kezdet Gyerekház támogatása iránt

Részletesebben

Biatorbágy, április 9. Tisztelettel: Tarjáni István polgármester

Biatorbágy, április 9. Tisztelettel: Tarjáni István polgármester Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/142, 144 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A közoktatási intézményi

Részletesebben

Pályázati Kiírás. 2015. február.

Pályázati Kiírás. 2015. február. Jóváhagyom: Jóváhagyom:... Pintér Sándor Varga Mihály Budapest, 2015. február. Budapest, 2015. február. Pályázati Kiírás 2015. február. A belügyminiszter és a nemzetgazdasági miniszter pályázatot hirdet

Részletesebben

Homokbödöge Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2017. (IV.27.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról és az

Homokbödöge Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2017. (IV.27.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról és az Homokbödöge Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2017. (IV.27.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról és az ellátásokért fizetendő térítési díjak megállapításáról

Részletesebben

Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Reformáció Emlékbizottság

Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Reformáció Emlékbizottság ADATLAP 1 támogatás igényléséhez Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Reformáció Emlékbizottság 1. A támogatási igény tárgya, a program bemutatása 2. A támogatást igénylő adatai

Részletesebben

Magyarszerdahely község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2006.(V.18.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről

Magyarszerdahely község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2006.(V.18.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Magyarszerdahely község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2006.(V.18.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Magyarszerdahely község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. december 15-i ülésére

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. december 15-i ülésére Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. december 15-i ülésére 12. Tárgy: KEOP-1.3.0/09-11-2011-0023 jelű Kék-víz Észak-Bács-Kiskun Megyei Ivóvízminőség-javító programhoz

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS Velencéért Közalapítvány pályázatot hirdet civil szervezetek támogatására

PÁLYÁZATI KIÍRÁS Velencéért Közalapítvány pályázatot hirdet civil szervezetek támogatására PÁLYÁZATI KIÍRÁS Velencéért Közalapítvány pályázatot hirdet civil szervezetek támogatására Jelen pályázati kiírás részét képezi a Pályázati Adatlap, amely letölthető www.velence.hu oldalon, vagy átvehető

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY. 11. szám. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2010. január 29., péntek. Tartalomjegyzék

MAGYAR KÖZLÖNY. 11. szám. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2010. január 29., péntek. Tartalomjegyzék MAGYAR KÖZLÖNY 11. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2010. január 29., péntek Tartalomjegyzék 11/2010. (I. 29.) Korm. rendelet 5/2010. (I. 29.) OKM rendelet 12/2010. (I. 29.) KE 13/2010. (I. 29.)

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 163. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 163. szám MAGYAR KÖZLÖNY 163. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2016. október 24., hétfő Tartalomjegyzék 316/2016. (X. 24.) Korm. rendelet A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalról szóló 256/2007. (X. 4.) Korm.

Részletesebben

1. (1) A látvány-csapatsport támogatását biztosító támogatási igazolás kiállításáról,

1. (1) A látvány-csapatsport támogatását biztosító támogatási igazolás kiállításáról, A Kormány 268/2011. (XII. 16.) Korm. rendelete A látvány-csapatsport támogatását biztosító támogatási igazolás kiállításáról, felhasználásáról, a támogatás elszámolásának és ellenőrzésének, valamint visszafizetésének

Részletesebben

Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2012. (III. 01.) rendelete. Mágocs Város Önkormányzata 2012. évi költségvetéséről

Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2012. (III. 01.) rendelete. Mágocs Város Önkormányzata 2012. évi költségvetéséről Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2012. (III. 01.) rendelete Mágocs Város Önkormányzata 2012. évi költségvetéséről Mágocs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület)

Részletesebben

Balatonakarattya Község Önkormányzata Polgármesterétől

Balatonakarattya Község Önkormányzata Polgármesterétől Balatonakarattya Község Önkormányzata Polgármesterétől Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Balatonakarattya, 2017. július 31. Polgár Beatrix jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S Balatonakarattya

Részletesebben

(hatályos: )

(hatályos: ) 320/2017. (XI. 8.) Korm. rendelet az egyes egészségügyi dolgozók és egészségügyben dolgozók illetmény- vagy bérnövelésének, valamint az ahhoz kapcsolódó támogatás igénybevételének részletes szabályairól

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 28-i ülésére Előterjesztés címe és tárgya:döntés a szociális célú tűzifavásárlásához

Részletesebben

/2015. (. ) Korm. rendelet. a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. ( VIII. 28. ) Korm. rendelet módosításáról

/2015. (. ) Korm. rendelet. a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. ( VIII. 28. ) Korm. rendelet módosításáról /2015. (. ) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. ( VIII. 28. ) Korm. rendelet módosításáról A Kormánya nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény

Részletesebben