Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. június 13.)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. június 13.)"

Átírás

1 Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. június 13.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: :00-kor. Érvényes: ig. Várható frissítés: :00-kor. SZŐLŐ Leginkább a fürtzónában találni egyelőre betegséget. Az időjárás most a lisztharmatnak kedvez, ezért a további védekezések tervezésénél erre a betegségre súlyozzuk a készítmények válogatását. Néhány nap múlva - várhatóan - a peronoszpóra tünetei tömegesen meg fognak jelenni. Ez igen veszélyes a kötődő/kötődött kis bogyókra nézve. Emiatt a permetezések "alapszereként" mindenképpen szerepeljen a folpet hatóanyag vagy folpet tartalmú szerkombináció. A peronoszpóra elleni hatása mellett a botritisz ellen is védi a fiatal fürtrészeket. A virágzás, a változékony időjárásra való tekintettel, valószínűleg elhúzódik. A virágzás alatti időszakban többször hullott kisebb csapadék a Térségben, a kötődő kis bogyók számára ez nem előnyös, mivel a párás, nedves időszakban sokáig fertőződhetnek. A lisztharmat-veszély erős. A peronoszpóra két újabb ciklusa június 6-a és 10-e körüli időszakokban indult el. A legfontosabb ilyenkor, hogy megakadályozzuk a fertőzés továbbterjedését. Elsősorban felszívódó készítményekkel és ezek mellé magas dózisú folpet adagolásával tudjuk megállítani a fertőzéseket. A kezelt szőlő lombozata erőteljes, gyors növekedést mutat a Térség ültetvényeiben. Ezeken a helyeken általában csak elvétve találkozni tünetekkel.

2 A kötődés alatt/után, a betegségek számára jelenleg nagyon kedvező időjárás miatt, folyamatosan naponta - folytatni kell a blokkszerű kezeléseket. A készítmények közül a legerősebb hatásúakat válasszuk: ez lehet valamelyik strobilurin, ezen kívül felszívódó szerek kombinációjával is permetezhetünk. A lényeg, hogy erős védelemmel lássuk el a szőlőt, hogy a kötődés utáni időszakban a gombabetegségek támadása visszatartható legyen. A szőlőmolyok lárváinak károsítása folyamatos. Vizsgáljuk át a fürtöket, és ahol szövedéket vagy lárvára utaló rágást észlelünk, ott haladéktalanul permetezzünk. A lárvák L2-L3-as stádiumban vannak a mostani időszakban. Ezzel párhuzamosan a tarka szőlőmoly első nemzedéke még rajzik. A héten 4 egyedet fogtak csapdáink átlagosan. A gubacsatkák kártétele továbbra is szembetűnő lehet egyes ültetvényekben. Ezeken a helyeken speciális atkaölő szerek használatával - lehetőleg kétszer egymás után 14 nappal - egész évre megoldhatjuk a problémát.

3 Mind a gombaölő mind a rovarölő szerek kijuttatásánál ügyeljünk a jó fedettség elérésére. A mostani időszakban hektáronként l víz körüli mennyiséggel lehet jó fedettséget elérni. Lehetőség szerint kerüljük a nagy vízmennyiséggel történő permetezést. A nagy, liter víz/ha, vízmennyiséggel történő permetezés "híg" permetlé-oldatot ad, amely még tovább "hígulhat" a szőlő erős növekedése és új lombképződése miatt. A hónaljhajtások megjelenése és fejlődése is jelentősen növeli ilyenkor az új lombfelületet. A "töményebb" permetlé használat - az erős növekedés leállásáig - javasolt. Ezzel együtt vigyázzunk a kén tartalmú szerek és a lisztharmat elleni felszívódó készítmények használatakor fellépő esetleges perzselésekre. A szőlőben a gyomnövényekre is fordítsunk figyelmet. A sok csapadék hatására erős a gyomosodás. Sorkezelés formájában kijuttatva a glifozát tartalmú szereket, eredményesen tarthatjuk gyommentesen a szőlőt nyárig. Az említett hatóanyag minden, már kikelt, gyomnövényt irt. A gyomnövények cm-es fejlettségénél juttassuk ki. Évelő gyomnövények ellen magasabb dózisban javasolt kipermetezni, a gyomok intenzív növekedési szakaszában, amikor a hajtások hossza eléri a cmt. Apró szulák ellen közvetlen a szulák virágzását megelőző időszakban használhatjuk eredményesen. Ha az ültevény újra kigyomosodik, a nyári kezelést ismét glifozát tartalmú készítménnyel végezzük majd el. A kijuttatáskor ügyeljünk arra, hogy a permetlé nem érheti a kultúrnövény zöld részeit, ezért elengedhetetlen a törzs és kordonkar tisztítás. A fent említett hatóanyagok környezet-kímélők, ezért az integrált (AKG) termesztésben is felhasználhatók.

4 A meteorológiai állomások által mért adatok Június Heti Csapadékösszeg átlaghőmérséklet ( o C) (mm) Nagykőrös 18,2 1,4 Cegléd 18,4 3,2 Monor 17,8 3,4 Kecel 17,8 2,2 Lőrinci 17,9 1,4 Péntektől a jövő hét csütörtökig további felmelegedés és kevés csapadék várható. Növényvédelmi munkákat a héten csak körültekintéssel lehet végezni biztonságosan, az eső, zivatar veszélye folyamatosan fennáll. A következő 7 napban a Térségben 5 mm csapadék várható (Forrás: A ajánlata erre a hétre: atkák ellen Vertimec 1,8 EC (1 évben csak egyszer használható) lisztharmat és atkák ellen Thiovit Jet, lisztharmat ellen Topas 100 EC, Dynali peronoszpóra ellen Bravo 500, Ridomil Gold MZ 68 WG, Pergado F lisztharmat, peronoszpóra, szürkepenész ellen: Quadris Max molyok és rágó kártevők ellen Karate Zeon 5 CS gyomok ellen Medallon Premium

5 A fent felsorolt betegségek ellen a Syngenta a következő készítményeket ajánlja. ALMA A párás, nedves, fülledt időjárásban nem csökkent a betegségek fellépése. Az elmúlt hét időjárása a varasodás és a lisztharmat számára is kedvezett, mindkét betegség fellépése továbbra is erős az ültetvényekben. A varasodás tekintetében további fertőzési hullámok indultak el, a leveleken az új fertőzések halványbarna gombaszövedékei folyamatosan jelennek meg. A 14 napos permetezési időközöket érdemes szűkebbre venni, mert a varasodás a lombozatot olyan intenzítással fertőzi, hogy a készítmények felső dózisával sem lehet kordában tartani a betegséget 2 hetes permetezési fordulókkal. Az intenzív ültetvényekben még kritikusabb a helyzet, nagyon erős a varasodás fellépése. A talajhoz közeli lombzóna erősen és hosszan fertőződhet, a későn felszáradó füves részek sokáig jó fertőzési körülményeket biztosítanak a betegség számára. A gyümölcsökön is folyamatosan jelennek meg az újabb tünetek.

6 A szerekkel való jó fedettség alapkövetelmény az eredményes védekezés tekintetében. Főleg az intenzív almásokban jelent ez gondot. Itt 400 l vízmennyiséggel oldják meg a növényvédelmet, ami nem minden esetben elég a megfelelő fedettség eléréséhez. Ez elsősorban a gyümölcsön jelentkezik: a kis terméseken nehezebben tapad meg a növényvédőszer mint a leveleken, ezért nagyobb lémennyiséggel jobban befedhető a célterület. 650 l/ha körüli vízmennyiség lenne a kedvező a jó fedettség szempontjából. A mostani időszakban javasolt a legerősebb védelmet folytatni a varasodás ellen. Felszívódó és kontakt szerek kombinációját kell kijuttatni, hogy a fertőzés se a gyümölcsön se a lombozaton ne tudjon kárt tenni. A permetezéseket napos fordulókkal végezzük. Ez mellett a lisztharmat is intenzíven fertőz. A betegség ellen ebben az időszakban általában kielégítő védelmet nyújtanak a varasodás ellen használt készítmények.

7 Az almamoly és a lombosfa-fehérmoly is rajzik. Az almamoly csapdáink átlag: 17 db/csapda/hét, a lombosfa-fehérmoly csapdáink átlag: 4 db/csapda/hét egyedet fogtak az elmúlt héten. Az almamoly rajzása erősödő, a lombosfa-fehérmoly rajzása csökkenő tendenciát mutat. A lárvák kártétele ezzel párhuzamosan folyamatos. Hosszú hatástartamú kitinszintézis-gátlókkal vagy rövidebb, gyors hatású kontakt készítményekkel védekezhetünk ellenük. A befurakodás nyomainak láthatóvá válása jelzi a kártétel elindulását. Elsősorban két gyümölcs összeérésénél keressük a kártételeket. A levéltetvek száma folyamatosan nagy az ültetvényekben. Számukra kedvező volt az elmúlt hetek időjárása. Nemcsak az almában, szinte minden kultúrában erős a levéltetvek kártétele. Indokolt a védekezések folyamatos elvégzése a kártevő ellen. Egymás után többször védekezve várjunk csak jó eredményt. A vegyes népességben egy adott időpontban mindig van olyan fejlődési alak, amely túlélheti az adott kezelést. Ez miatt legalább kétszer egymás után, 10 napos időközzel, ismételjük meg a védekezést.

8 Az egyre melegebb időjárásban vigyázzunk a perzselésre. A kontakt készítmények és a lisztharmat ellen használt felszívódó szerek jelentősen károsíthatják a lombozatot és a gyümölcsöt, ha nem megfelelő dózisban vagy kis vízmennyiséggel juttatjuk ki őket. Javasolható a reggeli vagy esti permetezések kivitelezése. Gyomnövények ellen javasolható a felszívódó hatóanyagok használata. Vigyázzunk a fák lelógó ágaira, mert a felszívódó készítmények az alsó hajtásokból felszívódva kárt tehetnek a fákban. A gyomnövények cm-es fejlettségénél célszerű kijuttatni őket. Ebben az esetben a legjobb a hatásuk, és a fákra sem jelent veszélyt az alacsony gyomokra tartott szórófej a használat során. Már most gondoljunk a lombtrágyák használatára. Két okunk is lehet rá. Az egyik, hogy a jövő évi termés a rügydifferenciálódás - most alakul ki. A másik ok a termések minősége, és a hiánybetegségek megelőzése. Már ebben az időszakban gondolni kell a tárolási és a hiánybetegségekre. Augusztusban már késő feltölteni a gyümölcsöket tápanyaggal. Ezen okok miatt kezdjük el a lombtrágyák folyamatos, minden permetezésnél történő, adagolását. Az idei csapadékosabb tavasz miatt a növekedés mindenhol megfelelően alakult, ezért az erősebb Nitrogén tartalmú lombtrágyákat kerüljük, inkább a többi makro és mikroelem kijuttatását részesítsük előnybe.

9 Péntektől a jövő hét csütörtökig további felmelegedés és kevés csapadék várható. Növényvédelmi munkákat a héten csak körültekintéssel lehet végezni biztonságosan, az eső, zivatar veszélye folyamatosan fennáll. A következő 7 napban a Térségben 5 mm csapadék várható (Forrás: A ajánlata erre a hétre: lisztharmat ellen Thiovit Jet, Topas 100 EC varasodás ellen Chorus, Score 250 EC, Bravo 500 rovarkártevők ellen Karate Zeon 5 CS, Voliam Targo vértetű, levéltetvek ellen Actara 25 WG gyomok ellen Medallon Prémium A fent felsorolt betegségek ellen a Syngenta a következő készítményeket ajánlja.

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2011. június 16.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2011. június 16.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2011. június 16.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2011.06.16. 12:00-kor. Érvényes: 2011.06.23-ig. Várható frissítés: 2011.06.23. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. május 30.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. május 30.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. május 30.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2013.05.30. 12:00-kor. Érvényes: 2013.06.06-ig. Várható frissítés: 2013.06.06. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2014.06.19.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára

Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2014.06.19.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2014.06.19.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Kiadva: 2014.06.19. 12:00-kor. Érvényes: 2014.06.26-ig. Várható frissítés: 2014.06.26. 12:00-kor. Fenológiai fázis:

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. június 27.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. június 27.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. június 27.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2013.06.27. 12:00-kor. Érvényes: 2013.07.04-ig. Várható frissítés: 2013.07.04. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. június 20.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. június 20.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. június 20.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2013.06.20. 12:00-kor. Érvényes: 2013.06.27-ig. Várható frissítés: 2013.06.27. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2015.05.21.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára

Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2015.05.21.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2015.05.21.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Kiadva: 2015.05.21. 12:00-kor. Érvényes: 2015.05.28-ig. Várható frissítés: 2015.05.28. 12:00-kor. A gyors növekedésnek

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. július 4.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. július 4.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. július 4.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2013.07.04. 12:00-kor. Érvényes: 2013.07.11-ig. Várható frissítés: 2013.07.11. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2011. június 30.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2011. június 30.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2011. június 30.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2011.06.30. 12:00-kor. Érvényes: 2011.07.07-ig. Várható frissítés: 2011.07.07. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. május 25.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. május 25.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. május 25.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2017.05.25. 12:00-kor. Érvényes: 2017.06.01-ig. Várható frissítés: 2017.06.01. 12:00-kor.

Részletesebben

Alma növényvédelmi előrejelzés (2017. július 20.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére. Érvényes: ig.

Alma növényvédelmi előrejelzés (2017. július 20.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére. Érvényes: ig. Alma növényvédelmi előrejelzés (2017. július 20.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Érvényes: 2017.07.27-ig. A száraz időjárás ellenére a varasodás továbbra is újabb fertőzésekkel jelentkezik.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. június 1.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. június 1.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. június 1.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2017.06.01. 12:00-kor. Érvényes: 2017.06.08-ig. Várható frissítés: 2017.06.08. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2015.06.11.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Kiadva: 2015.06.11. 12:00-kor. Érvényes: 2015.06.18-ig. Várható frissítés: 2015.06.18. 12:00-kor. Alapvetően az időjárás

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. június 16.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. június 16.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. június 16.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2016.06.16. 12:00-kor. Érvényes: 2016.06.23-ig. Várható frissítés: 2016.06.23. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( )

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2019.05.22.) A melegebb napok hatására most felgyorsult a szőlő fejlődése. Azonban az elmúlt héten lassú, vontatott növekedés volt a jellemző. A szőlő jelenleg 10 nappal

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. április 18.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. április 18.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. április 18.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2013.04.18. 12:00-kor. Érvényes: 2013.04.25-ig. Várható frissítés: 2013.04.25. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2014.06.26.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára

Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2014.06.26.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2014.06.26.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Kiadva: 2014.06.26. 12:00-kor. Érvényes: 2014.07.03-ig. Várható frissítés: 2014.07.03. 12:00-kor. Fenológiai fázis:

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. június 15.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. június 15.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. június 15.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2017.06.15. 12:00-kor. Érvényes: 2017.06.22-ig. Várható frissítés: 2017.06.22. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. május 22.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. május 22.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. május 22.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2014.05.22. 12:00-kor. Érvényes: 2014.05.29-ig. Várható frissítés: 2014.05.29. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. május 16.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. május 16.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. május 16.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2013.05.16. 12:00-kor. Érvényes: 2013.05.23-ig. Várható frissítés: 2013.05.23. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. május 15.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. május 15.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. május 15.) Kiadva: 2014.05.15. 12:00-kor. Érvényes: 2014.05.22-ig. Várható frissítés: 2014.05.22. 12:00-kor. Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. április 27.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. április 27.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. április 27.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2017.04.27. 12:00-kor. Érvényes: 2017.05.04-ig. Várható frissítés: 2017.05.04. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2015.05.07.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Kiadva: 2015.05.07. 12:00-kor. Érvényes: 2015.05.14-ig. Várható frissítés: 2015.05.14. 12:00-kor. Az elmúlt hét időjárása

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. szeptember 7.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. szeptember 7.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. szeptember 7.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2017.09.07. 12:00-kor. Érvényes: 2017.09.14-ig. Várható frissítés: 2017.09.14. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2011. július 7.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2011. július 7.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2011. július 7.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2011.07.07. 12:00-kor. Érvényes: 2011.07.14-ig. Várható frissítés: 2011.07.14. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. május 18.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. május 18.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. május 18.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2017.05.18. 12:00-kor. Érvényes: 2017.05.25-ig. Várható frissítés: 2017.05.25. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. augusztus 1.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. augusztus 1.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. augusztus 1.) Kiadva: 2013.08.01. 12:00-kor. Érvényes: 2013.08.08-ig. Várható frissítés: 2013.08.08. 12:00-kor. Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. június 9.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. június 9.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. június 9.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2016.06.09. 12:00-kor. Érvényes: 2016.06.16-ig. Várható frissítés: 2016.06.16. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. április 24.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. április 24.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. április 24.) Kiadva: 2014.04.24. 12:00-kor. Érvényes: 2014.05.01-ig. Várható frissítés: 2014.05.01. 12:00-kor. Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. június 29.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. június 29.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. június 29.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2017.06.29. 12:00-kor. Érvényes: 2017.07.06-ig. Várható frissítés: 2017.07.06. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. május 2.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. május 2.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2013. május 2.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2013.05.02. 12:00-kor. Érvényes: 2013.05.09-ig. Várható frissítés: 2013.05.09. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés a Szekszárdi Borvidékre,

Szőlő növényvédelmi előrejelzés a Szekszárdi Borvidékre, Szőlő növényvédelmi előrejelzés a Szekszárdi Borvidékre, 2019.06.27. Közvetlenül a virágzás utáni időszakban is hullott jelentős mennyiségű csapadék a Borvidéken, ennek megfelelően folyamatosan magas a

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2015.05.14.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Kiadva: 2015.05.14. 12:00-kor. Érvényes: 2015.05.21-ig. Várható frissítés: 2015.05.21. 12:00-kor. A meleg időjárás

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. május 4.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. május 4.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. május 4.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2017.05.04. 12:00-kor. Érvényes: 2017.05.11-ig. Várható frissítés: 2017.05.11. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2018. május 10.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2018. május 10.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2018. május 10.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2018.05.10. 12:00-kor. Érvényes: 2018.05.17-ig. Várható frissítés: 2018.05.17. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2015.07.09.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára

Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2015.07.09.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2015.07.09.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Kiadva: 2015.07.09. 12:00-kor. Érvényes: 2015.07.16-ig. Várható frissítés: 2015.07.16. 12:00-kor. A meleg időjárás

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. május 12.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. május 12.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. május 12.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2016.05.12. 12:00-kor. Érvényes: 2016.05.19-ig. Várható frissítés: 2016.05.19. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. május 8.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. május 8.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. május 8.) Kiadva: 2014.05.08. 12:00-kor. Érvényes: 2014.05.15-ig. Várható frissítés: 2014.05.15. 12:00-kor. Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére

Részletesebben

Alma növényvédelmi előrejelzés ( ) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére. Érvényes: ig.

Alma növényvédelmi előrejelzés ( ) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére. Érvényes: ig. Alma növényvédelmi előrejelzés (2017. 08.24.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Érvényes: 2017.08.31-ig. Sok helyen jelentősen hullik az alma. Egy része a hullásnak a melegtől van, más része

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2015.07.02.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára

Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2015.07.02.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2015.07.02.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Kiadva: 2015.07.02. 12:00-kor. Érvényes: 2015.07.09-ig. Várható frissítés: 2015.07.09. 12:00-kor. Az elmúlt héten nem

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. május 29.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. május 29.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. május 29.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2014.05.29. 12:00-kor. Érvényes: 2014.06.05-ig. Várható frissítés: 2014.06.05. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. június 5.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. június 5.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. június 5.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2014.06.05. 12:00-kor. Érvényes: 2014.06.12-ig. Várható frissítés: 2014.06.12. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. június 19.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. június 19.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. június 19.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2014.06.19. 12:00-kor. Érvényes: 2014.06.26-ig. Várható frissítés: 2014.06.26. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2014.07.17.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Kiadva: 2014.07.17. 12:00-kor. Érvényes: 2014.07.24-ig. Várható frissítés: 2014.07.24. 12:00-kor. Fenológiai fázis:

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2012. augusztus 9.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2012. augusztus 9.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2012. augusztus 9.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2012.08.09. 12:00-kor. Érvényes: 2012.08.16-ig. Várható frissítés: 2012.08.16. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. június 30.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. június 30.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. június 30.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2016.06.30. 12:00-kor. Érvényes: 2016.07.07-ig. Várható frissítés: 2016.07.07. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. szeptember 8.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. szeptember 8.) József Keresztes FW: Szekszárd Borvidék Kft. 2016. szeptember 8. 2:43 Címzett: József Keresztes , dora.benczik@syngenta.com

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2014.06.05.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára

Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2014.06.05.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2014.06.05.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Kiadva: 2014.06.05. 12:00-kor. Érvényes: 2014.06.12-ig. Várható frissítés: 2014.06.12. 12:00-kor. Fenológiai fázis:

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2016.05.19.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára

Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2016.05.19.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2016.05.19.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Kiadva: 2016.05.19. 12:00-kor. Érvényes: 2016.05.26-ig. Várható frissítés: 2016.05.26. 12:00-kor. A változékony időjárásban

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2016.05.05.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára

Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2016.05.05.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2016.05.05.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Kiadva: 2016.05.05. 12:00-kor. Érvényes: 2016.05.12-ig. Várható frissítés: 2016.05.12. 12:00-kor. Az elmúlt 10 nap

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. augusztus 7.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. augusztus 7.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. augusztus 7.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2014.08.07. 12:00-kor. Érvényes: 2014.08.14-ig. Várható frissítés: 2014.08.14. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. július 6.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. július 6.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. július 6.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2017.07.06. 12:00-kor. Érvényes: 2017.07.13-ig. Várható frissítés: 2017.07.13. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2016.05.12.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Kiadva: 2016.05.12. 12:00-kor. Érvényes: 2016.05.19-ig. Várható frissítés: 2016.05.19. 12:00-kor. A tavaszi fagy és

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. július 7.) Nagykőrös Cegléd Monor Kecel Lőrinci térségére

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. július 7.) Nagykőrös Cegléd Monor Kecel Lőrinci térségére Kiadva: 2016.07.07. 12:00 kor. Érvényes: 2016.07.14 ig. Várható frissítés: 2016.07.14. 12:00 kor. Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. július 7.) Nagykőrös Cegléd Monor Kecel Lőrinci térségére

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. április 20.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. április 20.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. április 20.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2017.04.20. 12:00-kor. Érvényes: 2017.04.27-ig. Várható frissítés: 2017.04.27. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. június 26.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. június 26.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. június 26.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2014.06.26. 12:00-kor. Érvényes: 2014.07.03-ig. Várható frissítés: 2014.07.03. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2018. június 21.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2018. június 21.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2018. június 21.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2018.06.21. 12:00-kor. Érvényes: 2018.06.28-ig. Várható frissítés: 2018.06.28. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. július 10.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. július 10.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. július 10.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2014.07.10. 12:00-kor. Érvényes: 2014.07.17-ig. Várható frissítés: 2014.07.17. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2018. július 5.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2018. július 5.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2018. július 5.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2018.07.05. 12:00-kor. Érvényes: 2018.07.12-ig. Várható frissítés: 2018.07.12. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2019. 08.01.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére A többségében zsendülő bogyókat tartalmazó fürt már nem fertőződik lisztharmattal vagy peronoszpórával. A késői

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. augusztus 18.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. augusztus 18.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. augusztus 18.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2016.08.18. 12:00-kor. Érvényes: 2016.08.25-ig. Várható frissítés: 2016.08.25. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés a Szekszárdi Borvidékre,

Szőlő növényvédelmi előrejelzés a Szekszárdi Borvidékre, Szőlő növényvédelmi előrejelzés a Szekszárdi Borvidékre, 2019.07.18. Fülledt, párás időjárás, erős fertőzési nyomás. Ezek most a legfontosabb jellemzői a szőlő növényvédelmének. Aki kicsit elbámészkodott

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2019. július 4.)

Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2019. július 4.) Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2019. július 4.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére SZŐLŐ Eddig a peronoszpóra folyamatosan és szinte egyeduralkodón lépett fel a szőlőkben, a lisztharmat csak

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. július 27.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. július 27.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. július 27.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2017.07.27. 12:00-kor. Érvényes: 2017.08.03-ig. Várható frissítés: 2017.08.03. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. július 14.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. július 14.) József Keresztes FW: Növényvédelmi előrejelzés József Keresztes 2016. július 14. 1:50 Címzett: József Keresztes

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. augusztus 17.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. augusztus 17.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. augusztus 17.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2017.08.17. 12:00-kor. Érvényes: 2017.08.24-ig. Várható frissítés: 2017.08.24. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. szeptember 4.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. szeptember 4.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. szeptember 4.) Kiadva: 2014.09.04. 12:00-kor. Érvényes: 2014.09.11-ig. Várható frissítés: 2014.09.11. 12:00-kor. Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. július 28.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. július 28.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. július 28.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2016.07.28. 12:00-kor. Érvényes: 2016.08.04-ig. Várható frissítés: 2016.08.04. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. július 3.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. július 3.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. július 3.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2014.07.03. 12:00-kor. Érvényes: 2014.07.10-ig. Várható frissítés: 2014.07.10. 12:00-kor.

Részletesebben

Növényvédelmi előrejelzés (22. hét)

Növényvédelmi előrejelzés (22. hét) Badacsonyi Borvidék Hegyközségi Tanács Növényvédelmi előrejelzés 2018-05-28 (22. hét) Fenofázis: fő virágzás, virágzás vége, tisztulás, (zöldbors nagyság) A múlt héten Badacsonyban leesett csapadék mennyiség

Részletesebben

www.syngenta.hu A köszméte és a ribiszke védelme

www.syngenta.hu A köszméte és a ribiszke védelme www.syngenta.hu A köszméte és a ribiszke védelme A ribiszke és a köszméte termesztése során évről-évre jelentős gazdasági kárt okoznak a lisztharmat a lombozat fertőzésével és a különböző levéltetű fajok

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) AZ EZERJÓ HAZÁJA

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) AZ EZERJÓ HAZÁJA Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2018.06.21.) AZ EZERJÓ HAZÁJA Fürtzáródás előtt van a szőlő, jó két héttel előbbre tart az ilyenkor megszokotthoz képest. A bogyók már sok helyen kezdenek összeérni, így

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés a Szekszárdi Borvidékre,

Szőlő növényvédelmi előrejelzés a Szekszárdi Borvidékre, Szőlő növényvédelmi előrejelzés a Szekszárdi Borvidékre, 2019.07.25. Tovább folytatódik a meleg időjárás, ami kedvez a szőlőnek, a betegségek nem támadnak most az eddigi erővel. A következő hétre ígért

Részletesebben

Növényvédelmi előrejelzés (23. hét)

Növényvédelmi előrejelzés (23. hét) Badacsonyi Borvidék Hegyközségi Tanács Növényvédelmi előrejelzés 2018-06-05 (23. hét) Fenofázis: virágzás vége, tisztulás, zöldbors- zöldborsó nagyság Badacsonyban a késői fajták virágzás végén, tisztulásban,

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( )

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2018.06.21.) A szőlő, fejlettségét tekintve, az idei évben jó két héttel előbbre tart az ilyenkor megszokotthoz képest. A fürtök záródnak, a lombozat növekedése erőteljes.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. augusztus 10.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. augusztus 10.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. augusztus 10.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2017.08.10. 12:00-kor. Érvényes: 2017.08.17-ig. Várható frissítés: 2017.08.17. 12:00-kor.

Részletesebben

Növényvédelmi előrejelzés (20. hét)

Növényvédelmi előrejelzés (20. hét) Badacsonyi Borvidék Hegyközségi Tanács Növényvédelmi előrejelzés 2018-05-14 (20. hét) Fenofázis: : intenzív hajtásnövekedés, fürtmegnyúlás, (védett déli fekvésű helyeken korai fajtáknál virágzás kezdett)

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2016.07.14.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Kiadva: 2016.07.14. 12:00-kor. Érvényes: 2016.07.21-ig. Várható frissítés: 2016.07.21. 12:00-kor. Egyes fajtákban igen

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés a Pannonhalmi borvidék szőlőtermesztői számára

Szőlő növényvédelmi előrejelzés a Pannonhalmi borvidék szőlőtermesztői számára Szőlő növényvédelmi előrejelzés a szőlőtermesztői számára 2018.08.21-től 08. 30 ig Fenológia: érés szüret körül 1 Merlo Időjárás(08.12 08. 21.) Folyamatosan kánikula volt, csapadék nélkül. A napi átlagos

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. július 31.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. július 31.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. július 31.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2014.07.31 12:00-kor. Érvényes: 2014.08.07-ig. Várható frissítés: 2014.08.07. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. augusztus 11.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. augusztus 11.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. augusztus 11.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2016.08.11. 12:00-kor. Érvényes: 2016.08.18-ig. Várható frissítés: 2016.08.18. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( )

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2019.05.17.) Az elmúlt 2 hétben 60-80 mm csapadék esett a körzetben, de még nincs vége. A talajok eddig be tudták fogadni, hiszen hiány volt bőven, de mostanra telítődött.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. július 21.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. július 21.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. július 21.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2016.07.21. 12:00-kor. Érvényes: 2016.07.28-ig. Várható frissítés: 2016.07.28. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. augusztus 3.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. augusztus 3.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. augusztus 3.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2017.08.03. 12:00-kor. Érvényes: 2017.08.10-ig. Várható frissítés: 2017.08.10. 12:00-kor.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. augusztus 25.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2016. augusztus 25.) József Keresztes Előrejelzés Szekszárd Borvidék Kft. 2016. augusztus 25. 2:53 Címzett: József Keresztes From: Dr.

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. augusztus 24.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. augusztus 24.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2017. augusztus 24.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2017.08.24. 12:00-kor. Érvényes: 2017.08.31-ig. Várható frissítés: 2017.08.31. 12:00-kor.

Részletesebben

A paradicsom védelme

A paradicsom védelme A paradicsom védelme Rovarkártevôk elleni védelem A paradicsom növényvédelmi szempontból az egyik legigényesebb kultúrnövény. A magvetéstôl a betakarításig-szedésig a károkozók egész sora veszélyeztet

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2016.08.25.) a Móri Borvidék szőlőtermesztői számára Kiadva: 2016.08.25. 12:00-kor. Érvényes: 2016.09.01-ig. A cukrosodó bogyókon megjelentek a botritiszfertőzés tünetei.

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( )

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2018.07.19.) A fürtök szépen színesednek. A tarka bogyóállomány még sokáig megmaradhat, mivel a nagy termés miatt csak lassan fog az összes bogyó beszínesedni. Az elviaszosodott

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) Érvényes: ig.

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) Érvényes: ig. Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2017.08.03.) Érvényes: 2017.08.10-ig. A jól védett szőlők szépen színesednek. A fürtök záródtak. Az elviaszosodott felszínű bogyóállományt már egyre kevésbé fertőzik a

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2018. augusztus 9.)

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2018. augusztus 9.) Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2018. augusztus 9.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2018.08.09. 12:00-kor. Érvényes: 2018.08.16-ig. Várható frissítés: 2018.08.16. 12:00-kor.

Részletesebben

www.syngenta.hu A burgonya védelme A póréhagyma védelme

www.syngenta.hu A burgonya védelme A póréhagyma védelme www.syngenta.hu A burgonya védelme A póréhagyma védelme Fusilade Forte Az első és ma is egyik leghatékonyabb szuperszelektív posztemergens egyszikű irtó a Fusilade Forte. A legjobb hatás a gyomok intenzív

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés a Szekszárdi Borvidékre,

Szőlő növényvédelmi előrejelzés a Szekszárdi Borvidékre, Szőlő növényvédelmi előrejelzés a Szekszárdi Borvidékre, 2019.08.08. Egyenetlenül, lassan zsendül a szőlő a Borvidék ültetvényeiben. Az évek óta megszokott aszályos, meleg júliusi időjárás az idén nem

Részletesebben

Súlyosabb lisztharmatfertőzés fürtön

Súlyosabb lisztharmatfertőzés fürtön Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2018.07.11.) A korai szőlőfajták zsendülnek. Az ültetvényekben találkozhatunk a napégés tünetével a bogyókon. Túlzott zöldmunka esetén a fürtök a napra kerülnek, a bogyók

Részletesebben

Növényvédelmi előrejelzés (24. hét) Fenofázis: zöldbors- zöldborsó nagyság, fürtzáródás előtt, fürtzáródás

Növényvédelmi előrejelzés (24. hét) Fenofázis: zöldbors- zöldborsó nagyság, fürtzáródás előtt, fürtzáródás Badacsonyi Borvidék Hegyközségi Tanács Növényvédelmi előrejelzés 2018-06-12 (24. hét) Fenofázis: zöldbors- zöldborsó nagyság, fürtzáródás előtt, fürtzáródás A borvidék szőlőültetvényeiben megtalálható

Részletesebben

Növényvédelmi előrejelzés (26. hét) Fenofázis: fürtzáródás előtt, fürtzáródás, zsendülés kezdet

Növényvédelmi előrejelzés (26. hét) Fenofázis: fürtzáródás előtt, fürtzáródás, zsendülés kezdet Badacsonyi Borvidék Hegyközségi Tanács Növényvédelmi előrejelzés 2018-06-26 (26. hét) Fenofázis: fürtzáródás előtt, fürtzáródás, zsendülés kezdet Badacsonyban a késői érésű fajták fürtjei a fürtzáródás

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( )

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2018.07.26.) A Kékfrankos és a Zweigelt már szépen beszínesedtek a Borvidék ültetvényeiben. Már a cukortartalom is jól érzékelhető. A Pinot Noir-t kóstolva édes ízeket

Részletesebben

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( )

Szőlő növényvédelmi előrejelzés ( ) Szőlő növényvédelmi előrejelzés (2018.07.12.) Általában szépen művelt szőlőket lehet találni a Borvidéken. A következő hetekben ígérkező nyár közepi időjárás azoknak kedvezhet, akik lemaradtak a zöldmunkákkal

Részletesebben

Növényvédelmi előrejelzés (25. hét)

Növényvédelmi előrejelzés (25. hét) Badacsonyi Borvidék Hegyközségi Tanács Növényvédelmi előrejelzés 2018-06-19 (25. hét) Fenofázis: fürtzáródás előtt, fürtzáródás (Csabagyöngye egy-egy bogyója Badacsonyban részlegesen megzsendült) Badacsonyban

Részletesebben

A káposztafélék védelme

A káposztafélék védelme A káposztafélék védelme Talajfertôtlenítés A káposztafélék növényvédelmében meghatározó szerepe van a fajta tenyészidejének. Egyes károsítók a rövid tenyészidejû, míg mások inkább a kései káposztaféléket

Részletesebben

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. július 17.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére

Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. július 17.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Szőlő és alma növényvédelmi előrejelzés (2014. július 17.) Nagykőrös-Cegléd-Monor-Kecel-Lőrinci térségére Kiadva: 2014.07.17. 12:00-kor. Érvényes: 2014.07.24-ig. Várható frissítés: 2014.07.24. 12:00-kor.

Részletesebben