Az Alapító Okirattal a Társulási megállapodást is szinkronba kell hozni, melyre a bels ellen rzés során is felhívták a figyelmet.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az Alapító Okirattal a Társulási megállapodást is szinkronba kell hozni, melyre a bels ellen rzés során is felhívták a figyelmet."

Átírás

1 Tisztelt Képvisel -testület! A jogszabályi változások miatt szükségessé vált a Szociális Szolgálat Alapító Okiratának és hozzá kapcsolódó Társulási Megállapodásnak a felülvizsgálata és aktualizálása. A Szociális Szolgálat Alapító okiratán 2009-ben történt változtatás. Ezt követ en több jogszabály is változott, mely érinti az alapító okirat tartalmát és szükségessé teszi az aktualizálást. A bevezet részben a évi CV. Törvényt hatályon kívül helyezték, melynek rendelkezései beépültek az államháztartásról szóló évi XXXVIII. törvénybe. Id közben ezen törvényt is hatályon kívül helyeztek, mely törvény helyett az államháztartásról szóló évi CXCV. Törvény lépett hatályba, a hozzá kapcsolódó végrehajtásról szóló 368/2011.(XII.31.) Kormány rendelettel ( továbbiakban: Ávr.) együtt. Módosítani szükséges a szakfeladat száma, megnevezése pontot is, mert szükségtelen, hogy a évi szakfeladat számát és megnevezését az alapító okirat tartalmazza. A költségvetési szerv el irányzatok feletti rendelkezési jogosultságát pontosan szabályozza az Ávr. 8. (1) bekezdés a) és b) pontja, melyet ezek szerint kell az alapító okiratban is szabályozni. A gazdálkodási jogkörnél is pontosítani kell, mivel 2012-t l az önállóan m köd költségvetési szervek is rendelkeznek elemi költségvetéssel, mely a gesztor település költségvetési rendeletében épül be. Változás még, hogy az önállóan m köd költségvetési szervek is rendelkeznek bankszámlával és adószámmal, melyet szintén szükséges az alapító okiratra rávezetni. Az Alapító Okirattal a Társulási megállapodást is szinkronba kell hozni, melyre a bels ellen rzés során is felhívták a figyelmet. A Társulási megállapodásban így módosításra került a gazdálkodással kapcsolatos pont, a bankszámla szám, valamint pontosításra került az ellen rzési jogkör. Tájékoztatom a Tisztelt Képvisel -testületet, hogy a Társulási Tanács a határozati javaslatokat jóváhagyta. Kérem a Tisztelt Képvisel -testületet, hogy az el terjesztést megvitatni szíveskedjen. Határozati javaslat.nagyközség Önkormányzat Képvisel -testülete a Szociális Szolgálat Alapító Okiratának módosítását a tervezetben foglalt tartalommal jóváhagyja. A Képvisel -testület felkéri a jegyz t a szükséges intézkedések megtételére. Felel s. Határid :

2 Határozati javaslat Nagyközség Önkormányzat Képvisel -testülete a Révfülöp Szociális Alapszolgáltató Társulás Társulási Megállapodás módosítását a tervezetben foglalt tartalommal jóváhagyja. A Képvisel -testület felkéri a jegyz t a szükséges intézkedések megtételére. Felel s. Határid :

3 Okirat nyilvántartási száma: 1/ /2012. Szociális Szolgálat ALAPÍTÓ OKIRATA Módosítása A bevezet szövegrész helyébe A költségvetési szervek jogállásáról és gazdálkodásáról szóló évi CV. törvény és a szociális igazgatásról és szociális ellátásról szóló évi III. tv. 91 a) pontjában foglaltak alapján a Révfülöpi Szociális Szolgálat Alapító Okiratát a Révfülöp Nagyközségi, Balatonhenye, Kékkut, Kövágóörs, Köveskál, Mindszentkálla és Szentbékkálla Községi Önkormányzatok Képvisel -testületei az alábbiak szerint határozzák meg: az alábbi szöveg lép: Az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény és az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) kormány rendelet és a szociális igazgatásról és szociális ellátásról szóló évi III. tv. 91. a) pontjában foglaltak alapján a Révfülöpi Szociális Szolgálat Alapító Okiratát a Révfülöp Nagyközségi, Balatonhenye, Kékkut, Kövágóörs, Köveskál, Mindszentkálla és Szentbékkálla Községi Önkormányzatok Képvisel -testületei az alábbiak szerint határozzák meg: Az alapító okirat 8.) pontja helyébe a következ rendelkezés lép: 8.) Költségvetési szerv által ellátandó alaptevékenység: Szociális szolgáltatás nyújtása (a szociális igazgatásról és szociális ellátásról szóló évi III. tv aiban meghatározott szociális étkeztetés, házi segítségnyújtás, családsegítés). Szakfeladatok száma és megnevezése : január 01-t l hatályos: 8899 Máshova nem sorolható egyéb szociális ellátás bentlakás nélkül Egyéb szociális ellátás bentlakás nélkül Szociális étkeztetés Házi segítségnyújtás Családsegítés Az alapító okirat 12.) pontja helyébe a következ rendelkezés lép: 12.) A költségvetési szerv el irányzatok feletti rendelkezési jogosultság szerinti besorolása: Az alapfeladatai ellátását szolgáló személyi juttatásokkal és az azokhoz kapcsolódó járulékok és egyéb közterhek el irányzataival minden esetben, egyéb el irányzatokkal a munkamegosztási megállapodásban foglaltaktól függ en rendelkezik. Az alapító okirat 13.) pontja helyébe a következ rendelkezés lép: 13.) Költségvetési szerv gazdálkodási jogköre: A Szociális Szolgálat elemi költségvetés alapján, jogszabályokban meghatározott feltételek mellett gazdálkodik. Elemi költségvetése a gesztor település Révfülöp Nagyközség Önkormányzatának költségvetési rendeletébe épül be. A Szociális Szolgálat vezet je, az el irányzatok feletti rendelkezési jogosultság szerint kötelezettségvállalási, teljesítésigazolási és utalványozási joggal és felel sséggel bír. A Szociális Szolgálat önálló bankszámlával és adószámmal rendelkezik: Bankszámla száma: OTP Bank: Adószám:

4 Gazdálkodási feladatait külön megállapodás alapján Révfülöp Nagyközség Önkormányzat Polgármesteri Hivatal 8253 Révfülöp, Villa Filip tér 8. látja el. A költségvetési szerv felépítését, m ködési rendjét az SZMSZ tartalmazza. Az alapító okirat 14.) pontja hatályon kívül helyezve. Az Alapító Okirat további rendelkezései változatlanok. Az Alapító Okirat módosítását a képvisel -testületek nevében eljáró k aláírják. Révfülöp, április Miklós Tamás Révfülöp Nagyközség Önkormányzat Szalai István Balatonhenye Község Önkormányzat Pék László Kékkút Község Önkormányzat Horváth Dezs K vágóörs Község Önkormányzat Sebestyén Zoltán Köveskál Község Önkormányzat Keszler Gyula Mindszentkálla Község Önkormányzat Sárvári Attila Szentbékkálla Község Önkormányzat

5 Okirat nyilvántartási szám: /2012 Szociális Szolgálat ALAPÍTÓ OKIRATA (egységes szerkezetben) Az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény és az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) kormány rendelet és a szociális igazgatásról és szociális ellátásról szóló évi III. tv. 91. a) pontjában foglaltak alapján a Révfülöpi Szociális Szolgálat Alapító Okiratát a Révfülöp Nagyközségi, Balatonhenye, Kékkut, Kövágóörs, Köveskál, Mindszentkálla és Szentbékkálla Községi Önkormányzatok Képvisel -testületei az alábbiak szerint határozzák meg: 1.) Költségvetési szerv neve: Szociális Szolgálat Rövid neve: -- Idegen neve: -- 2.) Költségvetési szerv székhelye: 8253 Révfülöp, Villa Filip tér 8. 3.) Költségvetési szerv típusa: önállóan m köd, közszolgáltató közintézmény 4.) Költségvetési szerv jogállása, képviselete: A Szociális Szolgálat jogi személy, képviseli a szolgálat vezet je 5.) Költségvetési szerv alapító szerve: Révfülöp Szociális Alapszolgáltató Társulásban résztvev települési önkormányzatok, a társulási megállapodásban foglaltak szerint az azt elfogadó képvisel -testületi határozatokkal létrehozott. Révfülöp Nagyközség Önkormányzatának Képvisel testülete Székhelye: Révfülöp Villa Filip tér 8. Balatonhenye Község Önkormányzatának Képvisel testülete Székhelye: Balatonhenye Kossuth utca 54. Kékkút Község Önkormányzatának Képvisel testülete Székhelye: Kékkút F utca 6. K vágóörs Község Önkormányzatának Képvisel testülete Székhelye: K vágóörs Kossuth utca 1. Köveskál Község Önkormányzatának Képvisel testülete Székhelye: Köveskál F utca 10. Mindszentkálla Község Önkormányzatának Képvisel testülete Székhelye: Mindszentkálla Pet fi utca 13. Szentbékkálla Község Önkormányzatának Képvisel testülete Székhelye: Szentbékkálla Kossuth utca ) Alapítás ideje: február ) Költségvetési szerv irányító, felügyeleti szerve és székhelye: Révfülöp Nagyközségi Önkormányzat Képvisel -testülete 8253 Révfülöp, Villa Filip tér 8. 8.) Költségvetési szerv által ellátandó alaptevékenység Szociális szolgáltatás nyújtása (a szociális igazgatásról és szociális ellátásról szóló évi III. tv aiban meghatározott szociális étkeztetés, házi segítségnyújtás, családsegítés).

6 Szakfeladatok száma és megnevezése : január 01-t l hatályos: 8899 Máshova nem sorolható egyéb szociális ellátás bentlakás nélkül Egyéb szociális ellátás bentlakás nélkül Szociális étkeztetés Házi segítségnyújtás Családsegítés 9. A költségvetési szerv közfeladata: Étkeztetés keretében azoknak a szociálisan rászorultaknak a legalább napi egyszeri meleg étkeztetésér l kell gondoskodni, akik azt önmaguk, illetve önmaguknak és eltartottjaik részére tartósan nem képesek biztosítani. A házi segítségnyújtás keretében biztosítani kell: a) az alapvet gondozási, ápolási feladatok elvégzését, b) az önálló életvitel fenntartásában, az ellátott és lakókörnyezete higiéniás körülményeinek megtartásában való közrem ködést, c) a veszélyhelyzetek kialakulásának megel zésében, illetve azok elhárításában való segítségnyújtást. Családsegítés keretébe tartozik különösen: a) a szociális, életvezetési és mentálhigiénés tanácsadást, b) a családgondozást, így a családban jelentkez m ködési zavarok, illetve konfliktusok megoldásának el segítését, a családi szociális feszültségek okainak feltárása, a megoldásokra javaslat készítése és segítségnyújtás, családgondozás c) a veszélyeztetettséget és a krízishelyzetet észlel jelz rendszer m ködtetését, ennek keretében a szociális és egészségügyi szolgáltatók, intézmények, az oktatási intézmények, a gyermekjóléti szolgálat, a pártfogó felügyel i és jogi segítségnyújtó szolgálat, valamint a társadalmi szervezetek, egyházak és magánszemélyek részvételének biztosítását a megel zésben, d) a humán jelleg civil kezdeményezések el segítését, közösségfejleszt, valamint egyéni és csoportos terápiás programok szervezését, e) a tartós munkanélküliek, a fiatal munkanélküliek, az adósságterhekkel és lakhatási problémákkal küzd k, a fogyatékossággal él k, a krónikus betegek, a szenvedélybetegek, a pszichiátriai betegek, a kábítószer-problémával küzd k, illetve egyéb szociálisan rászorult személyek és családtagjaik részére tanácsadás nyújtását, f) az aktív korú nem foglalkoztatott személyek együttm ködésének koordinálását, g) a családokon belül kapcsolater sítést szolgáló közösségépít, családterápiás, konfliktuskezel meditációs programokat és szolgáltatásokat, valamint a nehéz élethelyzetben él családokat segít szolgáltatásokat, h) hivatalos ügyek intézésnek segítése, i) együttm ködés más intézményekkel, társadalmi szervezetekkel, csoportokkal. 10.) A költségvetési szerv m ködési területe: Társult települések (Balatonhenye, Kékkút, K vágóörs, Köveskál, Mindszentkálla, Révfülöp, Szentbékkálla) közigazgatási területe.

7 11.) Költségvetési szerv által ellátható vállalkozási tevékenység: A költségvetési szerv vállalkozási tevékenységet nem lát el, kiegészít, kisegít tevékenységet nem folytat. 12.) A költségvetési szerv el irányzatok feletti rendelkezési jogosultság szerinti besorolása: Az alapfeladatai ellátását szolgáló személyi juttatásokkal és az azokhoz kapcsolódó járulékok és egyéb közterhek el irányzataival minden esetben, egyéb el irányzatokkal a munkamegosztási megállapodásban foglaltaktól függ en rendelkezik. 13.) Költségvetési szerv gazdálkodási jogköre: A Szociális Szolgálat elemi költségvetés alapján, jogszabályokban meghatározott feltételek mellett gazdálkodik. Elemi költségvetése a gesztor település Révfülöp Nagyközség Önkormányzatának költségvetési rendeletébe épül be. A Szociális Szolgálat vezet je, az el irányzatok feletti rendelkezési jogosultság szerint kötelezettségvállalási, teljesítésigazolási és utalványozási joggal és felel sséggel bír. A Szociális Szolgálat önálló bankszámlával és adószámmal rendelkezik: Bankszámla száma: OTP Bank: Adószám: Gazdálkodási feladatait külön megállapodás alapján Révfülöp Nagyközség Önkormányzat Polgármesteri Hivatal 8253 Révfülöp, Villa Filip tér 8. látja el. A költségvetési szerv felépítését, m ködési rendjét az SZMSZ tartalmazza. 14.) ) Költségvetési szerv vezet jének (vezet szerve, testülete tagjainak) kinevezési, megbízási, választási rendje: A helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény, a közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény és a közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény és a szociális, valamint a gyermekjóléti és gyermekvédelmi ágazatban történ végrehajtásáról szóló 257/2000. (XII.26.) Korm. rendelet alapján. A vezet kinevezése pályázat útján történik. A költségvetési szerv vezet jét a gesztor Révfülöp Nagyközségi Önkormányzat nevezi ki (határozatlan id re), menti fel a Társulási Tanács el zetes véleményének kikérése és egyetértése mellett, és gyakorolja az egyéb munkáltatói jogokat is (Ötv (1) bek.b)). A szolgálat dolgozói felett a vezet gyakorolja a munkáltatói jogokat. 16.) Költségvetési szerv foglalkoztatottaira vonatkozó foglalkoztatási jogviszony megjelölése: A közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény, a közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény végrehajtásáról a szociális, valamint a gyermekjóléti és gyermekvédelmi ágazatban történ végrehajtásáról és a Munka Törvénykönyvér l szóló évi XXII. törvény alapján.

8 17.) Költségvetési szerv jogköre a vagyongazdálkodásban: A költségvetési szerv feladatellátását biztosító ingó- és ingatlanvagyon az azt biztosító önkormányzat tulajdonában áll. 18.) Záró rendelkezés Jelen Alapító Okiratot a Révfülöp Szociális Alapszolgáltató Társulás Társulási Tanácsa január 29- én a 3/2009. (I.29.) számú határozatával elfogadta. Az Alapító Okirat a képvisel -testületek jóváhagyásával társult önkormányzatok közül az utolsóként jóváhagyó önkormányzat képvisel -testületének határozatával válik hatályossá. Az Alapító Okiratot Révfülöp Nagyközség Önkormányzat Képvisel testülete 5/2009. (II.9.) számú határozatával, a módosítást az 56/2009. (V.25.) határozatával, a módosítást az /2012. ( ) határozatával Balatonhenye Község Önkormányzat Képvisel testülete 10/2009. (II.13.) számú határozatával, a módosítást a 44/2009. (V.13.) határozatával, a módosítást az /2012. ( ) határozatával Kékkút Község Önkormányzat Képvisel testülete 11/2009. (II.23.) számú határozatával, a módosítást a 41/2009. (V.27.) határozatával, a módosítást az /2012. ( ) határozatával K vágóörs Község Önkormányzat Képvisel testülete 20/2009.(II.19.) számú határozatával, a módosítást a 57/2009. (V.27.) határozatával, a módosítást az /2012. ( ) határozatával Köveskál Község Önkormányzat Képvisel testülete 19/2009. (II.10.) számú határozatával, a módosítást a 65/2009. (V.13.) határozatával, a módosítást az /2012. ( ) határozatával Mindszentkálla Község Önkormányzat Képvisel testülete 14/2009. (II.20.) számú határozatával, a módosítást a 60/2009. (V.27.) határozatával, a módosítást az /2012. ( ) határozatával Szentbékkálla Község Önkormányzat Képvisel testülete 11/2009. (II.12.) számú határozatával a módosítást a 49/2009. (V.13.) határozatával, a módosítást az /2012. ( ) határozatával jóváhagyta. A hatályosulás dátuma: július 1, a módosítást követ en május 31. Az alapító okiratot a képvisel testületek nevében eljáró k, mint az önkormányzati akarattal teljességgel megegyez t, helyben hagyólag, saját kez leg aláírták. Révfülöp, május Miklós Tamás Révfülöp Nagyközség Önkormányzat Szalai István Balatonhenye Község Önkormányzat Pék László Kékkút Község Önkormányzat Horváth Dezs K vágóörs Község Önkormányzat Sebestyén Zoltán Köveskál Község Önkormányzat Keszler Gyula Mindszentkálla Község Önkormányzat Sárvári Attila Szentbékkálla Község Önkormányzat

9 Révfülöp Szociális Alapszolgáltató Társulás Társulási Megállapodás m ó d o s í t á s a Alapító önkormányzatok a Révfülöp Szociális Alapszolgáltató Társulás február 23-án kelt és február 23-án módosított társulási megállapodását a következ kben módosítják: A Társulási megállapodás 6. pontja helyébe a következ szöveg lép: 6. A közösen fenntartott intézmény megnevezése, székhelye, jogállása: Társult önkormányzatok képvisel testületei a társulás által vállalt feladatok ellátására a Szociális Szolgálatot (továbbiakban: szolgálat) m ködtetnek az alapító okiratban foglaltaknak megfelel en. A szolgálat székhelye: 8253 Révfülöp, Villa Filip tér 8. A szolgálat önállóan m köd közszolgáltató közintézmény, jogi személyiséggel rendelkezik, képviseli a szolgálat vezet je. A Szociális Szolgálat elemi költségvetéssel rendelkezik. Gazdálkodását a gesztor település Hivatala - mint önállóan m köd és gazdálkodó költségvetési szerv - látja el, külön megállapodás alapján. A Társulási megállapodás 7.4. pontja helyébe a következ szöveg lép: 7.4. A szolgálat m ködésének, a közös fenntartásának fedezeteként a mindenkori hatályos költségvetési törvényben meghatározott szociális és gyermekjóléti alapszolgáltatási feladatok megvalósításához nyújtott normatív állami támogatás, kistérségi hozzájárulás szolgál. Amennyiben az állami és kistérségi normatíva a m ködés költségeinek fedezetére nem elegend a társult önkormányzatok - a szolgálat éves költségvetésében meghatározottak szerint - járulnak hozzá, a hozzájárulás mértékét saját, éves költségvetésükben biztosítják, és átadott pénzeszközként a rájuk es részt a gesztor település részére havonta a tárgyhó utolsó munkanapjáig utalják az OTP Bank Nyrt. pénzintézetnél vezetett számlaszámú költségvetési elszámolási számla javára. Amennyiben a szükséges pénzügyi hozzájárulás a megadott id pontig teljesítésre nem kerül gesztor önkormányzat jogosult az azonnali beszedési megbízás alkalmazására, melyhez a társult önkormányzat képvisel -testülete hozzájárulását adja. A Társulási megállapodás 7.6. pontja helyébe a következ szöveg lép: 7.6. A társult önkormányzatok képvisel testületei a szolgálat m ködését célszer ségi és gazdaságossági szempontból a k útján, - a Társulási Tanács keretein belül - a bels ellen r igénybevételével látják el. Az ellen rzés további jogkörei: - a FEUVE rendszeren belül, mely a Szociális Szolgálat vezet jének feladata - a bels ellen rzés rendszerén belül, mely a Tapolca és Környéke Kistérség Többcélú Társulás útján kerül megvalósításra,

10 - amennyiben a fentieken túl a képvisel -testületek/k /a Társulási Tanács valamely egyéb ellen rzést kíván lefolytatni, akkor az err l szóló döntésben az adott ellen rzés tárgyának a megjelölésén túl meg kell határozni, hogy az ellen rzést kinek/kiknek kell végrehajtani mely feladat címzettje lehet a gesztor település jegyz je vagy valamennyi jegyz /körjegyz. A társulási megállapodás módosítását a képvisel -testületek nevében eljáró k aláírják. A Társulás Megállapodás további pontjai változatlanok. Révfülöp, május Miklós Tamás Révfülöp Nagyközség Önkormányzat Szalai István Balatonhenye Község Önkormányzat Pék László Kékkút Község Önkormányzat Horváth Dezs K vágóörs Község Önkormányzat Sebestyén Zoltán Köveskál Község Önkormányzat Keszler Gyula Mindszentkálla Község Önkormányzat Sárvári Attila Szentbékkálla Község Önkormányzat

11 Révfülöp Szociális Alapszolgáltató Társulás Társulási Megállapodása (egységes szerkezetbe foglaltan) A helyi önkormányzatokról szóló többször módosított évi LXV. törvény ( továbbiakban: Ötv. ) 43. és a helyi önkormányzatok társulásáról és együttm ködésér l szóló évi CXXXV. törvény (továbbiakban: Ttv. ) 9. -ában foglalt rendelkezése, és a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló többször módosított évi III. törvény (továbbiakban: Sztv. ) 61., 62., 63., 64. -aiban meghatározott szociális alapellátásokat ellátó Szociális Alapszolgáltató Társulást hoz létre január 1. napjától határozatlan id re. Révfülöp Nagyközség Önkormányzatának Képvisel testülete Székhelye: Révfülöp Villa Filip tér 8. Balatonhenye Község Önkormányzatának Képvisel testülete Székhelye: Balatonhenye Kossuth utca 54. Kékkút Község Önkormányzatának Képvisel testülete Székhelye: Kékkút F utca 6. K vágóörs Község Önkormányzatának Képvisel testülete Székhelye: K vágóörs Kossuth utca 1. Köveskál Község Önkormányzatának Képvisel testülete Székhelye: Köveskál F utca 10. Mindszentkálla Község Önkormányzatának Képvisel testülete Székhelye: Mindszentkálla Pet fi utca 13. Szentbékkálla Község Önkormányzatának Képvisel testülete Székhelye: Szentbékkálla Kossuth utca 11. ( továbbiakban: társult önkormányzatok képvisel testületei ) alulírott helyen és napon, az alábbi feltételekkel: 1. A társulás neve, székhelye, m ködési területe: A Társulás neve: Révfülöp Szociális Alapszolgáltató Társulás (a továbbiakban: Társulás) Székhelye: Révfülöp Villa Filip tér 8. M ködési területe: a társult települési önkormányzatok közigazgatási területe

12 2. A társulás tagjainak neve, székhelye: A társulás tagjai: Révfülöp Nagyközség Önkormányzatának Képvisel testülete Székhelye: Révfülöp Villa Filip tér 8. Balatonhenye Község Önkormányzatának Képvisel testülete Székhelye: Balatonhenye Kossuth utca 54. Kékkút Község Önkormányzatának Képvisel testülete Székhelye: Kékkút F utca 6. K vágóörs Község Önkormányzatának Képvisel testülete Székhelye: K vágóörs Kossuth utca 1. Köveskál Község Önkormányzatának Képvisel testülete Székhelye: Köveskál F utca 10. Mindszentkálla Község Önkormányzatának Képvisel testülete Székhelye: Mindszentkálla Pet fi utca 13. Szentbékkálla Község Önkormányzatának Képvisel testülete Székhelye: Szentbékkálla Kossuth utca A közös feladat- és hatáskör gyakorlásával megbízott neve, székhelye: 3.1. Társult önkormányzatok képvisel testületei a közös feladat- és hatáskör gyakorlásával a Társulási Tanácsot (továbbiakban: Tanács) bízzák meg. Székhelye: Révfülöp, Villa Filip tér A gesztori feladatokat a Révfülöp Nagyközségi Önkormányzat látja el Társult önkormányzatok a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról (étkezés, házi segítségnyújtás, családsegítés), azok igénybevételér l, valamint a fizetend térítési díjakról rendelet (továbbiakban: rendelet) alkotására a Révfülöp Nagyközségi Önkormányzat Képvisel - testületét (továbbiakban: kijelölt önkormányzat) jelölik ki Jogszabályváltozás esetén a kijelölt önkormányzat köteles a vonatkozó rendeletet felülvizsgálni és szükségesség esetén azt módosítani. A térítési díjak változásáról a rendelet módosítását legkés bb minden év március hónapban el kell végezni. A rendelet módosítása, kiegészítése el tt Szociális Alapszolgáltató Társulás Társulási Tanács véleményét kikérni nem kell Kijelölt önkormányzat a rendeletet a Szociális Szolgálat Vezet jének szakmai el készít munkája és javaslata alapján alkotja meg és módosítja. A Szolgálat Vezet je a javaslat megadása el tt kikéri a társult települések körjegyz inek/jegyz jének véleményét. A Szociális Szolgálat Vezet je köteles az egyeztetett javaslatát kijelölt önkormányzat jegyz jének legkés bb minden év február 28-ig megadni.

13 3.6. Amennyiben a társult települési önkormányzatok az intézményi térítési díjtól eltér en további kedvezményt biztosítanak az ellátottak részére, az étkezésért kifizetett összeg és a beszedett térítési díj különbözetét (a biztosított kedvezmény összegét) féléves elszámolás keretében kötelesek az elszámolást követ hónap 30. napjáig a gesztor település számlájára megfizetni. 4. A társulás célja: Társult önkormányzatok képvisel testületei abból a célból, hogy a körzet lakói az önkormányzati közszolgáltatásokhoz minél teljesebb körben jussanak hozzá, és az önkormányzatok e megállapodás keretében történ együttm ködéssel minél teljesebben, forrásaik célszer és optimális felhasználásával mind magasabb szint ellátást és szolgáltatást biztosítsanak, intézményi társulást hoznak létre. A társult önkormányzatok képvisel testületei szabad elhatározásukból, egyenjogúságuk tiszteletben tartásával, a kölcsönös el nyök és az arányos teherviselés céljából az Sztv. 61., 62., 63., 64 -aiban foglalt alapellátási feladataikat magas szakmai és ellátási színvonalon társulás útján kívánják valósítani. 5. A társulás tevékenységi köre: Étkeztetés keretében azoknak a szociálisan rászorultaknak a legalább napi egyszeri meleg étkeztetésér l kell gondoskodni, akik azt önmaguk, illetve önmaguknak és eltartottjaik részére tartósan nem képesek biztosítani A házi segítségnyújtás keretében biztosítani kell: a) az alapvet gondozási, ápolási feladatok elvégzését, b) az önálló életvitel fenntartásában, az ellátott és lakókörnyezete higiéniás körülményeinek megtartásában való közrem ködést, c) a veszélyhelyzetek kialakulásának megel zésében, illetve azok elhárításában való segítségnyújtást Családsegítés körébe tartozik különösen: a) a szociális, életvezetési és mentálhigiénés tanácsadást, b) a családgondozást, így a családban jelentkez m ködési zavarok, illetve konfliktusok megoldásának el segítését, a családi szociális feszültségek okainak feltárása, a megoldásokra javaslat készítése és segítségnyújtás, családgondozás c) a veszélyeztetettséget és a krízishelyzetet észlel jelz rendszer m ködtetését, ennek keretében a szociális és egészségügyi szolgáltatók, intézmények, az oktatási intézmények, a gyermekjóléti szolgálat, a pártfogó felügyel i és jogi segítségnyújtó szolgálat, valamint a társadalmi szervezetek, egyházak és magánszemélyek részvételének biztosítását a megel zésben, d) a humán jelleg civil kezdeményezések el segítését, közösségfejleszt, valamint egyéni és csoportos terápiás programok szervezését, e) a tartós munkanélküliek, a fiatal munkanélküliek, az adósságterhekkel és lakhatási problémákkal küzd k, a fogyatékossággal él k, a krónikus betegek, a szenvedélybetegek, a pszichiátriai betegek, a kábítószer-problémával küzd k, illetve egyéb szociálisan rászorult személyek és családtagjaik részére tanácsadás nyújtását,

14 f) a családokon belüli kapcsolater sítést szolgáló közösségépít, családterápiás, konfliktuskezel meditációs programokat és szolgáltatásokat, valamint a nehéz élethelyzetben él családokat segít szolgáltatásokat. g) hivatalos ügyek intézésének segítése, h) együttm ködés más intézményekkel, társadalmi szervezetekkel, csoportokkal, i) az aktív korú nem foglalkoztatott személyek együttm ködésének koordinálása. 6. A közösen fenntartott intézmény megnevezése, székhelye, jogállása: Társult önkormányzatok képvisel testületei a társulás által vállalt feladatok ellátására a Szociális Szolgálatot (továbbiakban: szolgálat) m ködtetnek az alapító okiratban foglaltaknak megfelel en. A szolgálat székhelye: 8253 Révfülöp, Villa Filip tér 8. A szolgálat önállóan m köd közszolgáltató közintézmény, jogi személyiséggel rendelkezik, képviseli a szolgálat vezet je. A Szociális Szolgálat elemi költségvetéssel rendelkezik. Gazdálkodását a gesztor település Hivatala - mint önállóan m köd és gazdálkodó költségvetési szerv - látja el, külön megállapodás alapján. 7. A társulás vagyona, költségek viselése, költségvetése, ellen rzés, beszámolás rendje: A társulás vagyona 7.1. A Révfülöp Szociális Alapszolgáltató Társulás Szociális Szolgálat m ködésére szolgáló épület felszerelési és berendezési tárgyai Révfülöp Nagyközségi Önkormányzat tulajdonában állnak. A gesztor település a m ködéshez az alábbi feltételeket biztosítja: Révfülöp Községházán - címe: Révfülöp Villa Filip tér 8. Épületen belül: 1 db irodahelyiség, Közös használatú helyiségek: folyosó, mosdó, tárgyaló, Felszerelési, berendezési tárgyak: asztal, szék, szekrény, telefon, számítógép A feladatok helyben történ ellátása érdekében a társult önkormányzatok képvisel testületei a m ködéshez szükséges, rendeltetésszer m ködésre alkalmas helyiség használatát saját költségükön biztosítják. A társult önkormányzatok képvisel testületei a helyszíni feladatellátás érdekében biztosított helyiség rendeltetésszer használatához szükséges berendezési és felszerelési tárgyak beszerzésér l saját költségvetésük terhére gondoskodnak. A helyszíni feladatellátáshoz szükséges épület, berendezési és felszerelési tárgy az adott települési önkormányzat tulajdonát képezi A társulás m ködése során, a közös fenntartással összefüggésben keletkezett vagyonnövekmény a társult települési önkormányzatok lakosságarányos közös tulajdonát képezi. A vagyonnal kapcsolatos kérdésekben a külön - többcélú társulási - megállapodásban foglaltak az irányadók. A társulás megsz nése esetén társult önkormányzatok képvisel testületei a Ptk. közös tulajdon megsz ntetésére vonatkozó szabályai szerint járnak el.

15 A költségek viselése 7.4. A szolgálat m ködésének, a közös fenntartásának fedezeteként a mindenkori hatályos költségvetési törvényben meghatározott szociális és gyermekjóléti alapszolgáltatási feladatok megvalósításához nyújtott normatív állami támogatás, kistérségi hozzájárulás szolgál. Amennyiben az állami és kistérségi normatíva a m ködés költségeinek fedezetére nem elegend a társult önkormányzatok - a szolgálat éves költségvetésében meghatározottak szerint - járulnak hozzá, a hozzájárulás mértékét saját, éves költségvetésükben biztosítják, és átadott pénzeszközként a rájuk es részt a gesztor település részére havonta a tárgyhó utolsó munkanapjáig utalják az OTP Bank Nyrt. pénzintézetnél vezetett számlaszámú költségvetési elszámolási számla javára. Amennyiben a szükséges pénzügyi hozzájárulás a megadott id pontig teljesítésre nem kerül gesztor önkormányzat jogosult az azonnali beszedési megbízás alkalmazására, melyhez a társult önkormányzat képvisel -testülete hozzájárulását adja. Költségvetés 7.5. A Tanács elfogadja a szolgálat költségvetését, annak végrehajtásáról szóló évközi és éves tájékoztatóját a zárszámadását -, azt követ en a Révfülöp Nagyközségi Önkormányzat Képvisel -testületének költségvetési, zárszámadási rendeletébe épül be, azzal, hogy a társult községi képvisel -testületek saját költségvetési rendeleteikben szükségesség esetén az általuk biztosítandó el irányzatot szerepeltetik. Ellen rzés, beszámolás 7.6. A társult önkormányzatok képvisel testületei a szolgálat m ködését célszer ségi és gazdaságossági szempontból a k útján, - a Társulási Tanács keretein belül - a bels ellen r igénybevételével látják el. Az ellen rzés további jogkörei: - a FEUVE rendszeren belül, mely a Szociális Szolgálat vezet jének feladata - a bels ellen rzés rendszerén belül, mely a Tapolca és Környéke Kistérség Többcélú Társulás útján kerül megvalósításra, - amennyiben a fentieken túl a képvisel -testületek/k /a Társulási Tanács valamely egyéb ellen rzést kíván lefolytatni, akkor az err l szóló döntésben az adott ellen rzés tárgyának a megjelölésén túl meg kell határozni, hogy az ellen rzést kinek/kiknek kell végrehajtani mely feladat címzettje lehet a gesztor település jegyz je vagy valamennyi jegyz /körjegyz A társulásban résztvev önkormányzatok a saját képvisel testületének évenként, a költségvetési éves beszámoló keretében ad számot a társulás tevékenységér l, a pénzügyi helyzetr l, a társulási cél megvalósulásáról A szolgálat vezet munkájáról évente egy alkalommal valamennyi társult települési önkormányzat képvisel testületének beszámol.

16 8. A társulás jogállása: 8.1. A társulás önálló jogi személyiséggel nem rendelkezik Társult önkormányzatok a Társulás döntéshozó szerveként 7 tagú TÁRSULÁSI TANÁCS-ot hoznak létre. A Társulási Tanácsban a társulás tagjait a társult önkormányzatok i képviselik. A Társulási Tanács tagjai azonos szavazati joggal rendelkeznek A Társulási Tanács tagjai sorából elnököt választ A Társulási Tanács m ködésének szabályai: A Társulási Tanács határozatképes, ha tagjainak több mint fele jelen van. A Tanács döntéseit a megjelentek többségi (50%+1f ) szavazatával hozza. Szavazategyel ség esetén a Társulási Tanács Elnökének szavazata dönt. A Társulási Tanács összehívását, a résztvev k körét, az ülés el készítését, az el terjesztések tartalmi és formai meghatározását a Társulás Szervezeti és M ködési Szabályzata tartalmazza. A Társulási Tanács ülésér l jegyz könyvet kell készíteni. A Tanács m ködéséhez szükséges ügyviteli teend ket a Gesztor Önkormányzat hivatala látja el A Tanács dönt: - a szolgálat éves költségvetésér l, annak végrehajtásáról szóló évközi, és éves tájékoztató elfogadásáról, - a Szolgálat Szervezeti és M ködési Szabályzatának, Szakmai Programjának egyéb m ködéssel kapcsolatos szabályzaténak elfogadásáról és annak módosításáról. A Tanács véleményezi: - a szolgálat alapító okiratát és annak módosítását, - a szolgálat vezet pályázatát, - a szolgálat dolgozóinak munkaviszonyával kapcsolatos meghozandó intézkedéseket, (pl. új dolgozó felvétele, létszámcsökkentés elhatározása el tt) - társuláshoz történ csatlakozást, társulásból kizárást A Révfülöp Szociális Alapszolgáltató Társulás Szociális Szolgálat vezet jének, családgondozójának a kinevezése, megbízása, a megbízás visszavonása, fegyelmi jogkör gyakorlása, összeférhetetlenség megállapítása, felmentése a Társulási Tanács véleményének kikérése után, többségi vélemény alapján a gesztor település polgármesterének hatáskörébe tartozik. Egyéb munkáltatói jogokat a szolgálat vezet esetében a gesztor település, a családgondozók felett a szolgálat vezet gyakorolja. A Gesztor Önkormányzat polgármesterének intézkedéseir l az adott település polgármesterét, jegyz jét értesíteni kell. 9. A társuláshoz való csatlakozás, a társulás, tagsági jogviszony megsz nése: 9.1. Társult önkormányzatok képvisel testületei biztosítják a csatlakozás lehet ségét A társuló települési önkormányzat képvisel testülete min sített többséggel hozott döntéssel mondja ki a társulásban való részvételt, a társuláshoz való csatlakozást A társuláshoz csatlakozni kívánó települési önkormányzat képvisel testülete a társuláshoz történ csatlakozási nyilatkozatát tartalmazó határozatot legalább három hónappal korábban köteles meghozni és a társuláshoz tartozó települési önkormányzatok képvisel testületeinek, valamint a Tapolca és Környéke Kistérség Többcélú Társulásának megküldeni. 9.4.A csatlakozni szándékozó képvisel testületnek a határozatban ki kell mondani, hogy - elfogadja a társulás célját, - a jelen megállapodásban foglaltakat magára nézve kötelez nek elfogadja,

17 - vállalja az évenként megállapított és felülvizsgált költségek, pénzügyi hozzájárulás viselését, teljesítését, - hatékonyan közrem ködik a feladatok költségkímél megvalósításában A csatlakozással kapcsolatos kérdésben a társulást alkotó települési önkormányzatok képvisel testületei min sített többséggel meghozott határozattal döntenek Jelen társulás megsz nik: a) ha a társult önkormányzatok képvisel testületeinek mindegyike min sített többséggel hozott döntésével közös megegyezéssel megszünteti, b) amennyiben a tagok száma-felmondás következtében-egyre csökken, c) bíróság joger s döntése alapján A társulási megállapodást a tagnak felmondani a naptári év utolsó napjával - december 31-i hatállyal - lehet, melyet tartalmazó min sített többséggel meghozott képvisel testületi határozatot 3 hónappal korábban kell meghozni, és a társult képvisel testületekkel közölni Év közben történ felmondás joga kizárólag a többi társult önkormányzat képvisel testületének min sített többséggel hozott, a felmondáshoz hozzájárulást tartalmazó döntése esetén gyakorolható, azzal válik érvényessé A társult önkormányzatok képvisel testületeinek több mint fele min sített többséggel hozott határozatával, a naptári év utolsó napjával, fontos okból kizárhatja azt a tagot, mely tag a jelen megállapodásban foglalt kötelezettségének nem tesz eleget. 10. Társult önkormányzatok képvisel testületei egybehangzóan kijelentik, hogy a megállapodásból, továbbá a társulás fenntartása során keletkezett vitás kérdéseiket tárgyilagos úton, egyeztetéssel kívánják rendezni, és a Tapolca Városi Bíróságon keresetindítási lehet séggel kizárólag annak eredménytelensége esetén élnek. Záradék A Társulási Megállapodás a képvisel -testületek jóváhagyásával társult önkormányzatok közül az utolsóként jóváhagyó önkormányzat képvisel -testületének határozatával válik hatályossá. A társulási megállapodást Révfülöp Nagyközség Önkormányzat Képvisel testülete 104/2005. (XI.28.) számú határozatával, a módosítást a 23/2005. (XII.19.), a 3/2009. (II.9.), az 5/2011. (II.15.) számú határozatával, a /2012.( ) számú határozatával Balatonhenye Község Önkormányzat Képvisel testülete 57/2005. (XI.30.) számú határozatával, a módosítást a 62/2005. (XII.21.), a 9/2009. (II.13.), a 2/2011. (II.15.) számú határozatával, a /2012.( ) számú határozatával Kékkút Község Önkormányzat Képvisel testülete 91/2005. (XII.14.) számú határozatával, a módosítást a 91/2005. (XII.14.), a 11/2009. (II.23.), a 14/2011. (II.17.) számú határozatával, a /2012.( ) számú határozatával K vágóörs Község Önkormányzat Képvisel testülete 120/2005. (XII.20.) számú határozatával, a módosítást a 120/2005. (XII.20.), a 19/2009. (II.19.), a 17/2011. (II.23.) számú határozatával, a /2012.( ) számú határozatával

18 Köveskál Község Önkormányzat Képvisel testülete 108/2005. (XI.29.) számú határozatával, a módosítást a 120/2005. (XII.12.), a 18/2009. (II.10.), a 2/2011. (I.20.) számú határozatával, a /2012.( ) számú határozatával Mindszentkálla Község Önkormányzat Képvisel testülete 74/2005. (XI.23.) számú határozatával, a módosítást a 78/2005. (XII.22.), a 14/2009. (II.20.), a 6/2011. (II.16.) számú határozatával, a /2012.( ) számú határozatával Szentbékkálla Község Önkormányzat Képvisel testülete 47/2005. (XI.30.) számú határozatával, a módosítást az 53/2005. (XII.19.), a 10/2009. (II.12.), a 3/2011. (II.9.) számú határozatával, a /2012.( ) számú határozatával jóváhagyta. A társulási megállapodást annak elolvasása, tartalmának megértése után a képvisel testületek nevében eljáró k, mint az önkormányzati akarattal teljességgel megegyez t, helyben hagyólag, saját kez leg aláírták. Révfülöp, február 23. Miklós Tamás Révfülöp Nagyközség Önkormányzat Szalai István Balatonhenye Község Önkormányzat Pék László Kékkút Község Önkormányzat Molnár József K vágóörs Község Önkormányzat Sebestyén Zoltán Köveskál Község Önkormányzat Keszler Gyula Mindszentkálla Község Önkormányzat Sárvári Attila Szentbékkálla Község Önkormányzat A Társulási Megállapodás egységes szerkezetbe foglalva: május Hatályos: május Tóthné Titz Éva jegyz

Szociális Szolgálat ALAPÍTÓ OKIRATA. Módosítása

Szociális Szolgálat ALAPÍTÓ OKIRATA. Módosítása Okirat nyilvántartási száma: 1/ /2012. Szociális Szolgálat ALAPÍTÓ OKIRATA Módosítása A bevezető szövegrész helyébe A költségvetési szervek jogállásáról és gazdálkodásáról szóló 2008. évi CV. törvény és

Részletesebben

Révfülöp Szociális Alapszolgáltató Társulás Társulási Megállapodás m ó d o s í t á s a

Révfülöp Szociális Alapszolgáltató Társulás Társulási Megállapodás m ó d o s í t á s a Révfülöp Szociális Alapszolgáltató Társulás Társulási Megállapodás m ó d o s í t á s a Alapító önkormányzatok a Révfülöp Szociális Alapszolgáltató Társulás 2009. február 23-án kelt és 2011. február 23-án

Részletesebben

Módosítása. Az alapító okirat 12.) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

Módosítása. Az alapító okirat 12.) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: Száma: 1/ 2012. ÁLTALÁNOS ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRAT Módosítása A bevezető szövegrész helyébe Révfülöp Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 87.,

Részletesebben

Alapító okirat (egységes szerkezetben)

Alapító okirat (egységes szerkezetben) Alapító okirat (egységes szerkezetben) 1.) Az intézmény neve: Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Rövid neve: EESZI Törzsszáma: 638089 2.) Az intézmény székhelye: 6922 Földeák, Zárda u. 2. 3.)

Részletesebben

A DEMECSERI SZOCIÁLIS ALAPSZOLGÁLTATÁSI KÖZPONT ALAPÍTÓ OKIRATA EGYSÉGES SZERKEZETBEN

A DEMECSERI SZOCIÁLIS ALAPSZOLGÁLTATÁSI KÖZPONT ALAPÍTÓ OKIRATA EGYSÉGES SZERKEZETBEN A DEMECSERI SZOCIÁLIS ALAPSZOLGÁLTATÁSI KÖZPONT ALAPÍTÓ OKIRATA EGYSÉGES SZERKEZETBEN Társulási Tanács: Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 9. (1) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás

Részletesebben

M E G Á L L A P O D Á S

M E G Á L L A P O D Á S M E G Á L L A P O D Á S óvodai nevelést ellátó intézménytársulás létrehozásáról, működéséről amely létrejött Kővágóörs Község Önkormányzata Képviselő-testülete (Kővágóörs, Kossuth u. l.), Kékkút Község

Részletesebben

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület február hónap 18. napján tartandó ülésére

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület február hónap 18. napján tartandó ülésére Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület 2016. február hónap 18. napján tartandó ülésére Tárgy: A Hajdúhadházi Mikrotérségi módosításának jóváhagyása Szociális Gondozási

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2012. december 14-i nyilvános ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2012. december 14-i nyilvános ülésére 10. NAPIREND Ügyiratszám: 4/2653/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2012. december 14-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívott: A Raposka Község

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRATA (egységes szerkezetű)

ALAPÍTÓ OKIRATA (egységes szerkezetű) SZIGETHALOM ÉS KÖRNYÉKE EGYESÍTETT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATA (egységes szerkezetű) 2012. április 1-jétől 1 SZIGETHALOM ÉS KÖRNYÉKE EGYESÍTETT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATA (egységes szerkezetű)

Részletesebben

KŐVÁGÓÖRS ÉS KÉKKÚT KÖZSÉGEK ÓVODAI NEVELÉST BIZTOSÍTÓ INTÉZMÉNYFENNTARTÓ TÁRSULÁS SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT PREAMBULUM

KŐVÁGÓÖRS ÉS KÉKKÚT KÖZSÉGEK ÓVODAI NEVELÉST BIZTOSÍTÓ INTÉZMÉNYFENNTARTÓ TÁRSULÁS SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT PREAMBULUM KŐVÁGÓÖRS ÉS KÉKKÚT KÖZSÉGEK ÓVODAI NEVELÉST BIZTOSÍTÓ INTÉZMÉNYFENNTARTÓ TÁRSULÁS SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Kővágóörs község Önkormányzat Képviselő-testülete, Kékkút Község Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

Pannonhalma Többcélú Kistérségi Társulás Gyermekjóléti Szolgálat és Szociális Intézménye ALAPÍTÓ OKIRATA

Pannonhalma Többcélú Kistérségi Társulás Gyermekjóléti Szolgálat és Szociális Intézménye ALAPÍTÓ OKIRATA Pannonhalma Többcélú Kistérségi Társulás Gyermekjóléti Szolgálat és Szociális Intézménye ALAPÍTÓ OKIRATA A Pannonhalma Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa a gyermekek védelméről gyámügyi igazgatásról

Részletesebben

A Felső Kiskunsági és Dunamelléki Többcélú Kistérségi Társulás. Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény

A Felső Kiskunsági és Dunamelléki Többcélú Kistérségi Társulás. Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény A Felső Kiskunsági és Dunamelléki Többcélú Kistérségi Társulás Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény ALAPÍTÓ OKIRATA (egységes szerkezetbe foglalva) Bődi Szabolcs Társulás elnöke ALAPÍTÓ OKIRAT A Felső-Kiskunsági

Részletesebben

Tisztelt Képvisel -testület!

Tisztelt Képvisel -testület! Tisztelt Képvisel -testület! A jogszabályi változások miatt szükségessé vált Révfülöpi Általános Iskola Alapító Okiratának és hozzá kapcsolódó Társulási Szerz désnek a felülvizsgálata és aktualizálása.

Részletesebben

Beszámoló. a Révfülöpi Szociális Szolgálat 2011. évben végzett munkájáról VÁGÓÖRS

Beszámoló. a Révfülöpi Szociális Szolgálat 2011. évben végzett munkájáról VÁGÓÖRS Beszámoló a Révfülöpi Szociális Szolgálat 2011. évben végzett munkájáról K VÁGÓÖRS Tisztelt Polgármester Úr, Tisztelt Képvisel -testület! Révfülöp Szociális Alapszolgáltató Társulás Szociális Szolgálata

Részletesebben

Alapító okirat. Mezőzombor Község Önkormányzat. Mezőzombor, Árpád u.11

Alapító okirat. Mezőzombor Község Önkormányzat. Mezőzombor, Árpád u.11 Alapító okirat Mezőzombor Község Önkormányzat Képviselő-testülete a rendelkezésre álló dokumentumok alapján a Hegyaljai Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ részére a költségvetési szervek jogállásáról

Részletesebben

M E G Á L L A P O D Á S

M E G Á L L A P O D Á S Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. E L Ő T E R J E S Z T É S szociális alapszolgáltatási és gyermekjóléti alapellátási feladatok intézményi társulás keretében történő

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2011. február 24-ei közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből.

Jegyzőkönyvi kivonat. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2011. február 24-ei közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. Jegyzőkönyvi kivonat Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2011. február 24-ei közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. 12. napirendi pont: Előterjesztés alapító okiratok módosításáról

Részletesebben

Alapító okirat (egységes szerkezetben)

Alapító okirat (egységes szerkezetben) Alapító okirat (egységes szerkezetben) 1.) Az intézmény neve: Návay Lajos Általános Iskola Rövid neve: NLAI Törzsszáma: 638090 2.) Az intézmény székhelye: 6922 Földeák, Zárda u. 18-20. 3.) Az intézmény

Részletesebben

ME 01 Minőségirányítási Eljárás ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ME 01 Minőségirányítási Eljárás ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minőségirányítási Eljárás 1. melléklet ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. február 23-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Gondozási

Részletesebben

ME 01 Minőségirányítási Eljárás ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ME 01 Minőségirányítási Eljárás ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minőségirányítási Eljárás 1. melléklet ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 22-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Gondozási

Részletesebben

Alapító okirat (egységes szerkezetben)

Alapító okirat (egységes szerkezetben) Alapító okirat (egységes szerkezetben) 1.) A költségvetési szerv megnevezése: Földeák-Óföldeák Községek Körjegyzségi Hivatala Rövid neve: Körjegyzségi Hivatal Törzsszáma: 357447 2.) Székhelye: 6922 Földeák,

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat. 21. napirendi pont: Előterjesztés alapító okiratok módosításáról

Jegyzőkönyvi kivonat. 21. napirendi pont: Előterjesztés alapító okiratok módosításáról Jegyzőkönyvi kivonat Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2011. június 30-ai közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. 21. napirendi pont: Előterjesztés alapító okiratok módosításáról

Részletesebben

Etyek Község Önkormányzat Képvisel-testületének 10 /2007. ( VI.27. ) sz. rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátások szabályozásáról

Etyek Község Önkormányzat Képvisel-testületének 10 /2007. ( VI.27. ) sz. rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátások szabályozásáról Etyek Község Önkormányzat Képvisel-testületének 10 /2007. ( VI.27. ) sz. rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátások szabályozásáról Etyek Község Önkormányzat Képvisel-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

TAKSONY ÖNKORMÁNYZAT SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT ALAPÍTÓ OKIRATA február 1-jétől

TAKSONY ÖNKORMÁNYZAT SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT ALAPÍTÓ OKIRATA február 1-jétől TAKSONY ÖNKORMÁNYZAT SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT ALAPÍTÓ OKIRATA 2013. február 1-jétől TAKSONY ÖNKORMÁNYZAT SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT ALAPÍTÓ OKIRATA Taksony Nagyközség Önkormányzat

Részletesebben

TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁS. A Térségi Családsegítő- és Gyermekjóléti szolgálat Intézményének felállításáról és működtetéséről

TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁS. A Térségi Családsegítő- és Gyermekjóléti szolgálat Intézményének felállításáról és működtetéséről TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁS A Térségi Családsegítő- és Gyermekjóléti szolgálat Intézményének felállításáról és működtetéséről A 2010. február 9-i módosítás dőlt betűvel, vastagon szedve Bácsborsód község önkormányzata

Részletesebben

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 27-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 27-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 27-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2014. (II. 27.) KT.

Részletesebben

H a t á r o z a t t e r v e z e t NYÍRMADA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2012.( ) h a t á r o z a t a

H a t á r o z a t t e r v e z e t NYÍRMADA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2012.( ) h a t á r o z a t a 1 H a t á r o z a t t e r v e z e t NYÍRMADA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2012.( ) h a t á r o z a t a A Képviselő-testület az 1990. évi LXV. tv. 9.. (4). és az 1997. évi XXXI. tv. 94. a

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 30/2014. (III. 05.) számú. h a t á r o z a t a

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 30/2014. (III. 05.) számú. h a t á r o z a t a ÚJFEHÉRTÓI POLGÁRMESTERI HIVATAL 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. (egységes szerkezetű)

ALAPÍTÓ OKIRAT. (egységes szerkezetű) ALAPÍTÓ OKIRAT (egységes szerkezetű) A Győri Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa a települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásáról szóló 2004. évi CVII. törvény 4. (1) bekezdése,

Részletesebben

H a t á r o z a t t e r v e z e t NYÍRMADA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2012.( ) h a t á r o z a t a

H a t á r o z a t t e r v e z e t NYÍRMADA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2012.( ) h a t á r o z a t a 1 H a t á r o z a t t e r v e z e t NYÍRMADA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2012.( ) h a t á r o z a t a Az alapító okirat preambuluma az alábbiak szerint módosul. A Képviselő-testület az

Részletesebben

18/2015. (XII.23.) TT.

18/2015. (XII.23.) TT. K i v o n a t Tanácsának 2015. december 23-ai ülésének jegyzőkönyvéből: Nádudvari Mikrotérségi Szociális és Gyermekvédelmi Intézményfenntartó Társulás Társulási Tanácsának 18/2015. (XII.23.) TT. sz. határozata:

Részletesebben

Sáránd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2013. ( IX.23. ) KT. sz. rendelete

Sáránd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2013. ( IX.23. ) KT. sz. rendelete Sáránd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2013. ( IX.23. ) KT. sz. rendelete Sáránd Község Önkormányzat Képviselő-testületének az 5/2010.(XI.16.) KT sz. rendeletével elfogadott Szervezeti és

Részletesebben

Báta Község Önkormányzatának és Sárpilis Község Önkormányzatának. Óvodai ellátására társulási megállapodás

Báta Község Önkormányzatának és Sárpilis Község Önkormányzatának. Óvodai ellátására társulási megállapodás Báta Község Önkormányzatának és Sárpilis Község Önkormányzatának Óvodai ellátására társulási megállapodás Báta és Sárpilis Községek Önkormányzatainak Képviselő testületei, annak érdekében, hogy a Magyarországi

Részletesebben

Gondozási Központ és Idősek Otthona Alapító Okirata a 2013. szeptember 1-jei hatályú XX. számú módosítással egységes szerkezetben

Gondozási Központ és Idősek Otthona Alapító Okirata a 2013. szeptember 1-jei hatályú XX. számú módosítással egységes szerkezetben Gondozási Központ és Idősek Otthona Alapító Okirata a 2013. szeptember 1-jei hatályú XX. számú módosítással egységes szerkezetben A Csákvári Önkormányzati Társulás, mint irányító szerv a Magyarország helyi

Részletesebben

Ásotthalom Község Polgármesterétől 9/2008

Ásotthalom Község Polgármesterétől 9/2008 Ásotthalom Község étől 9/2008 Témafelelős: Dr. Karsai Éva Ikt. szám: 1328/2008. Véleményező Bizottság: SZISB Tárgy: A Közösségi Pszichiátriai ellátás társulásban történő ellátására vonatkozó Együttműködési

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 9/2007. (I. 22.) számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 9/2007. (I. 22.) számú. h a t á r o z a t a NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 9/2007. (I. 22.) számú h a t á r o z a t a Nyíregyháza Megyei Jogú Város és Nyírpazony Község Önkormányzata között megkötött intézményfenntartói társulási megállapodás

Részletesebben

Módosító okirat. III. Az Alapító okirat kiegészül 2.3. ponttal: A költségvetési szerv jogelőd költségvetési szervének

Módosító okirat. III. Az Alapító okirat kiegészül 2.3. ponttal: A költségvetési szerv jogelőd költségvetési szervének Okirat száma: 44-2/2015. Módosító okirat Az Esély Szociális és Gyermekjóléti Alapellátási Központ a Csongrád Város Önkormányzata Képviselő-testülete által 2015. március 03. napján kiadott, 46/2015. (III.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Nyírábrány Nagyközség Polgármesterétől E L Ő T E R J E S Z T É S a Nyíradonyi Szociális és Gyermekjóléti Társulás tárgyában (2014. április 24.) Tisztelt Képviselő-testület! A Nyíradonyi Szociális és Gyermekjóléti

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. (egységes szerkezetű)

ALAPÍTÓ OKIRAT. (egységes szerkezetű) ALAPÍTÓ OKIRAT (egységes szerkezetű) A a települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásáról szóló 2004. évi CVII. törvény 4. (1) bekezdése, a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló

Részletesebben

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 526-11/2012. 11. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez Szociális

Részletesebben

K I V O N A T. Tata Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 4. napján megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Tata Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 4. napján megtartott ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T 2012. április 4. napján megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete 127/2012. (IV.5.) Tata Kt. határozata az április 4-i rendkívüli testületi ülésen tárgyalandó

Részletesebben

a Tapolcai Szociális Alapszolgáltatási Intézményi Társulás Társulási Tanácsának december 15-i nyilvános ülésére

a Tapolcai Szociális Alapszolgáltatási Intézményi Társulás Társulási Tanácsának december 15-i nyilvános ülésére 2. NAPIREND Ügyiratszám: 1/65-7/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S a Tapolcai Szociális Alapszolgáltatási Intézményi Társulás Társulási Tanácsának 2016. december 15-i nyilvános ülésére Tárgy: A Szociális

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/26/7/2017. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. június 28-i ülésére Tárgy: A) A Veszprémi Kistérség Többcélú

Részletesebben

Kivonat Cibakháza Nagyközség Önkormányzat képviselő-testület február 09. napján tartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat Cibakháza Nagyközség Önkormányzat képviselő-testület február 09. napján tartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat Cibakháza Nagyközség Önkormányzat képviselő-testület 2011. február 09. napján tartott ülésének jegyzőkönyvéből Cibakháza Nagyközség Önkormányzata 18/2011. (II.09.)Képviselő-testületi határozata

Részletesebben

Előterjesztés Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 28-i munkaterv szerinti ülésére

Előterjesztés Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 28-i munkaterv szerinti ülésére Előterjesztő: Tóthné Pataki Csilla jegyző Előterjesztést készítette: Pappné Molnár Afrodité Előzetesen tárgyalja: Ügyrendi Bizottság Mellékletek:.napirendi pont E - 26. Előterjesztés Nagykovácsi Nagyközség

Részletesebben

Ramocsaháza Község Polgármesterétől 4536 Ramocsaháza, Fő tér 1. Telefon / Fax: 42 /

Ramocsaháza Község Polgármesterétől 4536 Ramocsaháza, Fő tér 1. Telefon / Fax: 42 / Ramocsaháza Község Polgármesterétől 4536 Ramocsaháza, Fő tér 1. Telefon / Fax: 42 / 352-423 e-mail: ramocsa.polgarmester@falunet.hu Ügyirat szám: Tárgy:Előterjesztés szociális intézmény alapító okiratának

Részletesebben

ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. január 17-i ülésére VÉLEMÉNY, MEGJEGYZÉS:

ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. január 17-i ülésére VÉLEMÉNY, MEGJEGYZÉS: ME 01 Minıségirányítási Eljárás 1. melléklet ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. január 17-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Gondozási

Részletesebben

11-3/2014. E L Ő T E R J E SZ T É S az Alsó- Tisza-menti Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa február 05. napján tartandó ülésére

11-3/2014. E L Ő T E R J E SZ T É S az Alsó- Tisza-menti Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa február 05. napján tartandó ülésére Alsó- Tisza-menti Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa E l n ö k é t ő l 6647 Csanytelek, Volentér János tér 2 Tel.: 63 / 578 510 Fax: 63 / 578-517, e-mail: atmot@csanytelek.hu 11-3/2014. E L Ő T E

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/ Fax: 47/

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/ Fax: 47/ Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu J A V A S L A T - a Képviselı-testületnek - A Sárospataki Gondozási Központ

Részletesebben

H a t á r o z a t t e r v e z e t NYÍRMADA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2012.( ) h a t á r o z a t a

H a t á r o z a t t e r v e z e t NYÍRMADA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2012.( ) h a t á r o z a t a H a t á r o z a t t e r v e z e t A Képviselő-testület NYÍRMADA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2012.( ) h a t á r o z a t a Kistérségi Szociális Központ alapító okiratának felülvizsgálata

Részletesebben

A Felső Kiskunsági és Dunamelléki Többcélú Kistérségi Társulás. Egységes Pedagógiai Szakszolgálatának. ALAPÍTÓ OKIRATA (egységes szerkezetbe foglalva)

A Felső Kiskunsági és Dunamelléki Többcélú Kistérségi Társulás. Egységes Pedagógiai Szakszolgálatának. ALAPÍTÓ OKIRATA (egységes szerkezetbe foglalva) A Felső Kiskunsági és Dunamelléki Többcélú Kistérségi Társulás Egységes Pedagógiai Szakszolgálatának ALAPÍTÓ OKIRATA (egységes szerkezetbe foglalva) Hatályos: 2012. május 1. Bődi Szabolcs Társulás elnöke

Részletesebben

a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének január 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének január 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. január 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2016. (I.28.)KT. határozata A

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT MÓDOSÍTÁS

ALAPÍTÓ OKIRAT MÓDOSÍTÁS I. Határozati javaslat 1. számú melléklete ALAPÍTÓ OKIRAT MÓDOSÍTÁS Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzatának Képviselő-testülete../2012. (11.15.) önk. sz. határozatában foglaltak alapján,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 3650-1/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. április 27-i ülésére Tárgy: Kerekegyerdő bölcsőde intézmény alapítása Előterjesztő: dr. Kelemen Márk

Részletesebben

A Felso Kiskunsági és Dunamelléki Többcélú Kistérségi Társulás ALAPÍTÓ OKIRATA

A Felso Kiskunsági és Dunamelléki Többcélú Kistérségi Társulás ALAPÍTÓ OKIRATA A Felso Kiskunsági és Dunamelléki Többcélú Kistérségi Társulás Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény ALAPÍTÓ OKIRATA (egységes szerkezetbe foglalva) FELSÖ-KISKUNSAGI ÉS DUNAMELLÉK TOSSCÉLÚ KISTÉRSÉGI

Részletesebben

a Tapolcai Szociális Alapszolgáltatási Intézményi Társulás Társulási Tanácsának február 17-i nyilvános ülésére

a Tapolcai Szociális Alapszolgáltatási Intézményi Társulás Társulási Tanácsának február 17-i nyilvános ülésére 3. NAPIREND Ügyiratszám: 1/65-1/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S a Tapolcai Szociális Alapszolgáltatási Intézményi Társulás Társulási Tanácsának 2016. február 17-i nyilvános ülésére Tárgy: A Szociális és

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 149/2013. (VIII. 28.) számú. h a t á r o z a t a

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 149/2013. (VIII. 28.) számú. h a t á r o z a t a ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzatának. Katona József Művelődési Ház és Könyvtár ALAPÍTÓ OKIRATA. (Alapító Okirat száma: 85/1995. (V. 17.) sz. Kth.

Kerekegyháza Város Önkormányzatának. Katona József Művelődési Ház és Könyvtár ALAPÍTÓ OKIRATA. (Alapító Okirat száma: 85/1995. (V. 17.) sz. Kth. Kerekegyháza Város Önkormányzatának Katona József Művelődési Ház és Könyvtár ALAPÍTÓ OKIRATA (Alapító Okirat száma: 85/1995. (V. 17.) sz. Kth. (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva 38/2010. (II.24.)

Részletesebben

6. Tevékenység típusai pontjába új szakfeladatként az alaptevékenységek közé besorolja a Időskorúak átmeneti ellátása megnevezésűt.

6. Tevékenység típusai pontjába új szakfeladatként az alaptevékenységek közé besorolja a Időskorúak átmeneti ellátása megnevezésűt. 122/2009. (IX. 17.) MÖK határozat 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 10. (1) bekezdése g) pontja és a költségvetési szervek jogállásáról

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T

A L A P Í T Ó O K I R A T A L A P Í T Ó O K I R A T A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény alapján Püspökladány Város Önkormányzata a

Részletesebben

Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének május 15-én megtartott soros ülésének jegyzőkönyvéből.

Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének május 15-én megtartott soros ülésének jegyzőkönyvéből. Kivonat: Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. május 15-én megtartott soros ülésének jegyzőkönyvéből. 68/2012.(V.15.) önkormányzati képviselő-testületi határozat: Jászdózsa Községi

Részletesebben

./2013. (II. 14.) sz. NORMATÍV Kth. Kerekegyházi Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratának módosítása: Kerekegyházi Közös Önkormányzati Hivatallá

./2013. (II. 14.) sz. NORMATÍV Kth. Kerekegyházi Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratának módosítása: Kerekegyházi Közös Önkormányzati Hivatallá ./2013. (II. 14.) sz. NORMATÍV Kth. Kerekegyházi Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratának módosítása: Kerekegyházi Közös Önkormányzati Hivatallá Normatív Határozat 1./ Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

ZALAKOMÁRI MŰVELŐDÉSI HÁZ ALAPÍTÓ OKIRATA

ZALAKOMÁRI MŰVELŐDÉSI HÁZ ALAPÍTÓ OKIRATA ZALAKOMÁRI MŰVELŐDÉSI HÁZ ALAPÍTÓ OKIRATA Zalakomár Község Önkormányzatának Képviselő - testülete a Művelődési Ház alapító okiratát a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 9. (4) bekezdése

Részletesebben

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 162/2011. (VIII. 25.) számú. határozata

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 162/2011. (VIII. 25.) számú. határozata NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 162/2011. (VIII. 25.) számú határozata Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlésének 117/2011. (VI.30.) számú határozatának módosításáról, a Gyermekjóléti Központ

Részletesebben

Kivonat a Fegyvernek Nagyközség Önkormányzat Képviselőtestülete szeptember 27-ei ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat a Fegyvernek Nagyközség Önkormányzat Képviselőtestülete szeptember 27-ei ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat a Fegyvernek Nagyközség Önkormányzat Képviselőtestülete 2012. szeptember 27-ei ülésének jegyzőkönyvéből: 127/2012.(IX.27.) sz. önkormányzati határozat: Gyermekélelmezési Konyha Alapító Okiratának

Részletesebben

Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 e-mail: spatak.ph@t-online.hu

Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 e-mail: spatak.ph@t-online.hu Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 e-mail: spatak.ph@t-online.hu Levelezési cím: 3950 Sárospatak Pf.:218 E L İ T E R J E S Z T É S a Képviselı-testület

Részletesebben

TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁS

TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁS TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁS mely létrejött Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés k) pontja, valamint Magyarország helyi önkormányzatairól (továbbiakban: Mötv) szóló 2011. évi CLXXXIX. évi törvény

Részletesebben

SZŐLŐSKERTI ÁLTALÁNOS ISKOLA, DIÁKOTTHON ÉS GYERMEKEK ÁTMENETI OTTHONA ALAPÍTÓ OKIRATA

SZŐLŐSKERTI ÁLTALÁNOS ISKOLA, DIÁKOTTHON ÉS GYERMEKEK ÁTMENETI OTTHONA ALAPÍTÓ OKIRATA 31.sz. melléklet a 10/2010. (1.18.) számú határozathoz SZŐLŐSKERTI ÁLTALÁNOS ISKOLA, DIÁKOTTHON ÉS GYERMEKEK ÁTMENETI OTTHONA ALAPÍTÓ OKIRATA A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 9. (4)

Részletesebben

Tárgyalja a képviselő-testület március 26-i rendkívüli képviselő-testületi ülésén

Tárgyalja a képviselő-testület március 26-i rendkívüli képviselő-testületi ülésén 1./Napirend: Pilisszentkereszti Közösségi Ház és Könyvtár alapító okirat módosítása Előterjesztő: polgármester Tárgyalja a képviselő-testület 2014. március 26-i rendkívüli képviselő-testületi ülésén Előterjesztés

Részletesebben

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület február hónap 18. napján tartandó ülésére

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület február hónap 18. napján tartandó ülésére Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület 2016. február hónap 18. napján tartandó ülésére Tárgy: A Hajdúhadházi Család- és Gyermekjóléti Központ alapító okiratának

Részletesebben

NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 34/2013. (II.28.) HATÁROZATA

NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 34/2013. (II.28.) HATÁROZATA KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. FEBRUÁR 28-ÁN MEGTARTOTT MUNKATERV SZERINTI KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

BÁTONYTERENYEI POLGÁRMESTERI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT

BÁTONYTERENYEI POLGÁRMESTERI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT BÁTONYTERENYEI POLGÁRMESTERI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT (Egységes szerkezetbe foglalva) Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 2011. évi CXCV. törvény az államháztartásról 8. (5) bekezdésében

Részletesebben

Ügyiratszám:201 /2017. Tárgy: A Csanádpalotai Közös Önkormányzati Hivatal létrehozásáról szóló megállapodás módosítása

Ügyiratszám:201 /2017. Tárgy: A Csanádpalotai Közös Önkormányzati Hivatal létrehozásáról szóló megállapodás módosítása ELŐTERJESZTÉS CSANÁDPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÉSZÉRE Ügyiratszám:201 /2017. Tárgy: A Csanádpalotai Közös Önkormányzati Hivatal létrehozásáról szóló megállapodás módosítása Tisztelt

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. Lengyeltóti Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 29-én tartandó ülésére

E l ő t e r j e s z t é s. Lengyeltóti Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 29-én tartandó ülésére Lengyeltóti Város Önkormányzatának Polgármestere 8693 Lengyeltóti Zrínyi utca 2. Ügyiratszám: 200-4/2014 E l ő t e r j e s z t é s Lengyeltóti Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 29-én

Részletesebben

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Okirat száma: 14-./2017. Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8/A. -a alapján a Nyitott KAPU-VÁR Térségi Szociális Szolgáltató

Részletesebben

KIVONAT. Szentendre Város Önkormányzat Képvisel -testületének december 16-i ülésér l készült jegyz könyvéb l

KIVONAT. Szentendre Város Önkormányzat Képvisel -testületének december 16-i ülésér l készült jegyz könyvéb l KIVONAT Szentendre Város Önkormányzat Képvisel -testületének 2003. december 16-i ülésér l készült jegyz könyvéb l 31. El terjesztés a Lengyel Kisebbségi Önkormányzattal kötend megállapodás jóváhagyására

Részletesebben

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének december 05-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének december 05-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. december 05-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 123/2016. (XII.05.) KT.

Részletesebben

ALPOLGÁRMESTER. a Szociális és Egészségügyi Ágazathoz tartozó intézmények alapító okiratainak módosítására. Lombos Antal ágazatvezető

ALPOLGÁRMESTER. a Szociális és Egészségügyi Ágazathoz tartozó intézmények alapító okiratainak módosítására. Lombos Antal ágazatvezető BUDAPEST-CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA ALPOLGÁRMESTER J A V A S L A T a Szociális és Egészségügyi Ágazathoz tartozó intézmények alapító okiratainak módosítására Készítette: Lombos Antal ágazatvezető Előterjesztő:

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/21-8/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata szeptember 24-ei közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből.

Jegyzőkönyvi kivonat. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata szeptember 24-ei közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. Jegyzőkönyvi kivonat Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata 2009. szeptember 24-ei közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. 1. napirendi pont: Előterjesztés az önkormányzati költségvetési

Részletesebben

SZEGEDI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA MUNKASZERVEZETE ALAPÍTÓ OKIRAT. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege

SZEGEDI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA MUNKASZERVEZETE ALAPÍTÓ OKIRAT. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege SZEGEDI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA MUNKASZERVEZETE ALAPÍTÓ OKIRAT módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege S z e g e d, 2009. február 19. Alapító Okirat módosításokkal egységes szerkezetbe

Részletesebben

. napirend E L Ő T E R J E S Z T É S Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április..-i nyilvános ülésére.

. napirend E L Ő T E R J E S Z T É S Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április..-i nyilvános ülésére. . napirend E L Ő T E R J E S Z T É S Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április..-i nyilvános ülésére. Tárgy: Beszámoló az önkormányzati társulások 2013. évi munkájáról. Előterjesztő:

Részletesebben

Általános Nevelési Központ Óvodája, Iskolája Kővágószőlős ALAPÍTÓ OKIRATA

Általános Nevelési Központ Óvodája, Iskolája Kővágószőlős ALAPÍTÓ OKIRATA Általános Nevelési Központ Óvodája, Iskolája Kővágószőlős ALAPÍTÓ OKIRATA Az Államháztartásról szóló, módosított 1992. évi XXXVIII. törvény 66. -a, továbbá a közoktatásról szóló, módosított 1993. évi LXXIX.

Részletesebben

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Okirat száma: Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8/A. -a alapján a Nyitott KAPU-VÁR Térségi Szociális Szolgáltató Központ alapító

Részletesebben

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének március 29-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének március 29-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. március 29-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 28/2018. (III.29..) KT.

Részletesebben

Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testülete március 11-i ülése

Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testülete március 11-i ülése Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. március 11-i ülése Tárgy: A Paksi Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Megállapodásának módosítása Előterjesztő: Gáncs István polgármester Tisztelt

Részletesebben

NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 90/2013.(IV.25.) számú. határozata

NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 90/2013.(IV.25.) számú. határozata NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 90/2013.(IV.25.) számú határozata A Nyírségi Többcélú Kistérségi Társulás fenntartásában levő Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ Alapító Okiratának módosításáról

Részletesebben

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testület ülése. 7009 OKr "\ l <- Budapest,

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testület ülése. 7009 OKr \ l <- Budapest, Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testület ülése Budapest Főváros X. Kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Szociális és Egészségügyi Főosztály Budapest, 7009 OKr

Részletesebben

Enying Város Önkormányzat Képviselő-testületének 73/2002. (IV. 24.) számú határozata

Enying Város Önkormányzat Képviselő-testületének 73/2002. (IV. 24.) számú határozata Enying Város Önkormányzat Képviselő-testületének 73/2002. (IV. 24.) számú határozata A POLGÁRMESTERI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRATÁRÓL Enying Város Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló

Részletesebben

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Okirat száma: 14-9-./2016. Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8/A. -a alapján a Nyitott KAPU-VÁR Térségi Szociális Szolgáltató

Részletesebben

Intézményfenntartó társulási megállapodás

Intézményfenntartó társulási megállapodás Intézményfenntartó társulási megállapodás Sajószentpéter Város Önkormányzata (székhelye: 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 4., képviseli: Dr. Faragó ), - gesztor önkormányzat Alacska Község Önkormányzata

Részletesebben

134/2011. (VI. 23.) MÖK

134/2011. (VI. 23.) MÖK 134/2011. (VI. 23.) MÖK határozat 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 2/A. (3) bekezdésében és a 93. (1) bekezdésében biztosított jogkörében

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 12107/2012. Elıterjesztés - a képviselı-testületnek - a Családsegítı

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 120. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat a Városi Bölcsıde alapító okiratának módosítására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK 2009.

Részletesebben

Egyesített Népjóléti Intézmény

Egyesített Népjóléti Intézmény Alapító Okirat 1 2 Egyesített Népjóléti Intézmény Alapító Okirat Költségvetési szerv neve: Egyesített Népjóléti Intézmény Székhelye: Makó, Béke u. 9. Telephelyei: Makó, Deák Ferenc u. 57. Makó, Királyhegyesi

Részletesebben

Alapító okirat. (Egységes szerkezetben)

Alapító okirat. (Egységes szerkezetben) Alapító okirat (Egységes szerkezetben) Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. (a továbbiakban: Ötv.) 10. (1) bek. g) pontja, az államháztartásról

Részletesebben

Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének április 25-én megtartott rendes ülésének jegyzőkönyvéből.

Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének április 25-én megtartott rendes ülésének jegyzőkönyvéből. Kivonat: Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 25-én megtartott rendes ülésének jegyzőkönyvéből. Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 68/2013. (IV. 25.) határozata

Részletesebben

Dunavarsány Város Önkormányzatának. Polgármester

Dunavarsány Város Önkormányzatának. Polgármester Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

Javaslat Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Szociális és Gyermekjóléti Intézménye Alapító Okiratának módosítására

Javaslat Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Szociális és Gyermekjóléti Intézménye Alapító Okiratának módosítására Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal A L J E G Y Z Ő J E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár

Részletesebben

POLGÁRMESTERE Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28) , Fax: (28)

POLGÁRMESTERE Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28) , Fax: (28) 10 KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133, Fax: (28)-470-357 ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. szeptember 30-i ülésére Tárgy: Városi Óvoda

Részletesebben