A JÚLIUSI FELVÉTELI IDŐRENDJE

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A JÚLIUSI FELVÉTELI IDŐRENDJE"

Átírás

1 ROMÁNIA OKTATÁSI, KUTATÁSI, IFJÚSÁGI ÉS SPORTMINISZTÉRIUM BABEŞ-BOLYAI TUDOMÁNYEGYETEM, KOLOZSVÁR MATEMATIKA ÉS INFORMATIKA KAR I. Mihail Kogãlniceanu utca 1, Kolozsvár tel.: */int. 5244; fax: honlap: A JÚLIUSI FELVÉTELI IDŐRENDJE a jelentkezők beiratkozása (a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Központi Épülete, Kolozsvár, Farkas (M. Kogălniceanu) utca 1. szám, I. emelet, NICOLAE IORGA terem): július (július 22-e kivételével), 9:00 és 14:00 óra között a jelentkezők beiratkozása a Regionális Központokban (Máramarossziget, Sepsiszentgyörgy, Zilah, Beszterce és Szatmárnémeti): július , a Babeş-Bolyai Tudományegyetem honlapján közzétett program alapján a jelentkezők on-line előiratkozása a címen elérhető webes felületen történik (az előiratkozás a felvételi vizsgára való beiratkozás előfeltétele) választható írásbeli vizsga: július 25., 8:00óra (a Matematika és Informatika Kar székhelyén, Farkas (M. Kogălniceanu) utca 1. szám, Kolozsvár) kizáró jellegű angol vizsga: július 25., 12:00 óra (a Matematika és Informatika Kar székhelyén, Farkas (M. Kogălniceanu) utca 1. szám, Kolozsvár) az eredmények kifüggesztése (a felvételi vizsga első szakaszát követően): július 25. a fellebbezések benyújtása: július 26., 10:00 és 12:00 óra között a fellebbezések megoldása: július 26., 12:00 és 14:00 óra között a helyek elfoglalása: július , 9:00 és 14:00 óra között az eredmények kifüggesztése a helyek visszaigazolása után: július 28. a tandíj első részletének kifizetése azon jelentkezők esetében, akik július 28-i lista alapján tandíjas helyre jutottak be: július 30., 9:00 és 12:00 óra között a megmaradt tandíjas helyek újraelosztása a várólistán szereplő jelentkezők között: július 30. a tandíj első részletének kifizetése azon jelentkezők esetében, akik július 30-i lista alapján tandíjas helyre jutottak be: július 30., 14:00 és 16:00 óra között a júliusi felvételi időszak végleges eredményeinek kifüggesztése: július 31.

2 II. HELYEK SZÁMA Matematika szakterület Képzési program Képzés nyelve Tandíjmentes Tandíjas Matematika Informatikai matematika Román Magyar Román Magyar Informatika szakterület Román Informatika Informatika Székelyudvarhely Magyar Angol Magyar 15 25

3 III. KIVÁLASZTÁSI SZEMPONTOK Kiválasztási szempontok: (1) Az alábbi két jegy egyike a végleges felvételi jegyhez 1/3 arányban járul hozzá (a hallgató döntése szerint)*: az érettségi jegyek átlaga, vagy a Karon július 25-én szervezett írásbeli felvételi vizsgán szerzett jegy. (2) Az érettségin szerzett matematika vagy informatika jegyek közül a nagyobbik a végleges felvételi jegyhez 2/3 arányban járul hozzá. Amennyiben a jelentkező sem matematikából sem informatikából nem érettségizett, ez a jegy 0-nak (nulla) minősül. * Fontos megjegyzés: Az (1) pontban megjelölt két jegy közötti választás a jelentkezők beiratkozásakor történik, és nem módosítható a 2012-es júliusi felvételi időszak lezárulása után. Pontosítások: 1. A jelentkezők névsorát a végleges felvételi jegyek szerinti csökkenő sorrendbe rendezik, és az első n jelentkezőt nyer felvételt, ahol n az Oktatási, Kutatási, Ifjúsági és Sportminisztérium által jóváhagyott helyek száma. 2. Amennyiben több jelentkezőnek megegyezik a felvételi jegye az utolsó bejutási jeggyel, a következő kritériumok alapján döntik el, hogy melyik jelentkező nyer felvételt: a középiskolai évek Matematika átlagainak átlaga, vagy matematika informatika osztályban végzett jelentkezők esetében az éves Informatika átlagok átlaga. Az Informatika tárgy nem helyettesíthető az Információ és kommunikáció technológiája megnevezésű tantárggyal. Azon évek átlagát, amelyekben a jelentkező nem tanulta az illető tantárgyat, 0-nak (nulla) tekintik. a Matematika tantárgy érettségin elért tanulmányi átlagának és a középiskolai évek átlagainak összege. Azon évek átlagát, amelyekben a jelentkező nem tanulta az illető tantárgyat, 0-nak (nulla) tekintik.

4 IV. KEDVEZMÉNYEK FELVÉTELIRE JELENTKEZŐKNEK 1) A. kategória azon érettségi diplomával rendelkező jelentkezők, akik a líceumi évek (IX XII. osztály) alatt részt vettek a matematika, csillagászat vagy informatika tantárgyverseny nemzetközi szakaszán, vagy legalább egy kitüntetésben (I., II., III. díj, dicséret, különdíj) részesültek ugyanezen versenyek országos szakaszán; azon érettségi diplomával rendelkező jelentkezők, akik I., II., III. díjat vagy dicséretet szereztek a Nemzetközi Magyar Matematika Versenyen, illetve a Nemes Tihamér Informatika Verseny döntőjén. 2) B. kategória azon érettségi diplomával rendelkező jelentkezők, akik a líceumi évek (IX XII. osztály) alatt részt vettek a matematika, csillagászat vagy informatika tantárgyverseny országos szakaszán, vagy legalább két kitüntetésben részesültek (I., II., III. díj) ugyanezen versenyek megyei szakaszán; azon érettségi diplomával rendelkező jelentkezők, akik I., II., III. díjat vagy dicséretet szereztek a Székely Mikó Matematika Verseny,Radó Ferenc Matematika Verseny, Erdélyi Magyar Matematika Verseny, TUDEK, illetve a Nemes Tihamér Informatikai Tanulmányi Verseny erdélyi szakaszán; azon érettségi diplomával rendelkező jelentkezők, akik I., II., III. díjban vagy dicséretben részesültek a következő versenyek országos szakaszán: Central European Olympiad of Informatics, Alkalmazott Informatika Verseny C# tagozat, ACSL. 3) C. kategória azon érettségi diplomával rendelkező jelentkezők, akik I., II., III. díjban részesültek a következő regionális versenyek egyikén:gheorghe Ţiţeica, Traian Lalescu, Marian Ţarină, Grigore Moisil, Gheorghe Mihoc, Radu Miron, Gheorghe Lazăr, Nicolae Păun, Tiberiu Popoviciu, Al. Myller, Adolf Haimovici, InfoMatrix, Arhimede; azon érettségi diplomával rendelkező jelentkezők, akik csak a matematika tudományterületén szeretnének szakképesítést szerezni, és dicséretben részesültek vagy különdíjat kaptak a következő regionális versenyek legalább egyikén: Gheorghe Ţiţeica, Traian Lalescu, Marian Ţarină, Grigore Moisil, Gheorghe Mihoc, Radu Miron, Gheorghe Lazăr, Nicolae Păun, Tiberiu Popoviciu, Al. Myller, Adolf Haimovici, Arhimede; azon érettségi diplomával rendelkező jelentkezők, akik csak a matematika tudományterü letén szeretnének szakképesítést szerezni, és a MATLAP feladatmegoldó verseny díjazottjai. A végső felvételi jegy kiszámításhoz az alábbi súlyozási mátrixot alkalmazzuk: Az érettségi jegyek átlaga Az érettségin szerzett matematika vagy informatika jegy 10-es átlag a versenyeken elért eredményekért A kategória 0 0 3/3 B kategória 1/3 0 2/3 C kategória 1/3 1/3 1/3 Fontos megjegyzés: Azon jelentkezők, akik rendelkeznek a fenti kitüntetések valamelyikével, a kedvezményekben csak a középiskola elvégzésétől számított három évig részesülhetnek, és csak egyetlen beiratkozás alkalmával a Matematika és Informatika Karra.

5 V. BEIRATKOZÁSHOZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK 1. Az eredeti érettségi oklevél/igazolás vagy ezek hitelesített másolata az államilag támogatott helyekre pályázók esetében, illetve hitelesített másolat a csak fizetéses helyekre pályázóknak. 2. A törzskönyvi kivonat (foaie matricolă) közjegyzőnél hitelesített másolata, vagy a matematika és informatika tantárgyak líceumi éves átlagait tartalmazó igazolás eredeti példánya. 3. Születési anyakönyvi kivonat másolata, illetve a Kar által történő hitelesítés érdekében ennek eredeti példánya. 4. Személyazonossági igazolvány másolata. 5. Oklevél az elért helyezésről (eredeti és másolat), vagy részvételi oklevél a tantárgyversenyről azon jelentkezők esetében, akik a versenyzőkre vonatkozó kedvezmények (A-B-C kategória) egyikében részesülnek. 6. Egyetemi vagy ezzel egyenértékű oklevél eredeti példánya vagy közjegyzőnél hitelesített másolata azon jelentkezők esetében, akik második egyetemet is szeretnének végezni. 7. A jelölt által kinyomtatott és aláírt jelentkezési űrlap, (amelyet előzőleg a on-line felületen kell kitölteni). 8. A Felvételi Bizottság által helyben kiállított, majd az adatok helyességének ellenőrzése után a jelentkező által aláírt beiratkozási lap. 9. Nyugta az iratkezelési díj kifizetéséről (chitanţă taxă de procesare) A 30 lej összegű iratkezelési díjat a Felvételi Bizottságnál helyben ki lehet fizetni a felvételire való jelentkezéskor. 10. Nyugta a beiratkozási díj kifizetéséről (chitanţă taxă de înscriere) A 120 lej összegű beiratkozási díjat a Felvételi Bizottságnál helyben ki lehet fizetni a felvételire való jelentkezéskor. 11. Nyugta a vizsgadíj kifizetéséről (chitanţă taxă de concurs), amennyiben a jelölt írásbeli vizsgát szeretne tenni. Az 50 lej összegű vizsgadíjat a Felvételi Bizottságnál helyben ki lehet fizetni a felvételire való jelentkezéskor. 12. Az iratkezelési és/vagy a beiratkozási díj alól történő felmentést igazoló okiratok azon jelentkezők esetében, akik jelen szabályzat feltételei mellett kérvényezik a felmentést. 13. Igazolás/igazolások, amelyek tanúsítják a romániai egyetemi rendszerben elvégzett tandíjmentes vagy tandíjas évek számát (folyó évet megelőző évfolyamok érettségi diplomával rendelkező végzősei vagy egyetemi diplomával rendelkező jelentkezők esetében). 14. Nyelvvizsga-oklevél (amennyiben ez szerepel a BBTE Rektori Hivatala által jóváhagyott listán), azon jelentkezők esetében, akik egyetemi tanulmányaikat egy nemzetközileg használt idegen nyelven szeretnék folytatni. 15. Orvosi igazolás (eredeti példány), amelyből kiderül, hogy a jelentkező alkalmas a megpályázott szakterületre. 16. Két ¾-es méretű fénykép (hátoldalon a jelentkező nevével). 17. Levélboríték (dosar plic).

6 VI. FELVÉTELI- ÉS TANDÍJAK A BBTE Szenátusa által elfogadott, a felvételi megszervezésére és lebonyolítására vonatkozó szabályzatnak megfelelően a júliusi felvételire a következő díjak érvényesek: 1. Adatfeldolgozási díj - 30 lej. A szervezési és tájékoztatási, illetve az esetleges előiratkozási szolgáltatásokért a Karok adatfeldolgozási/ iratkezelési díjat állapítanak meg. Ez alól senki nem részesülhet felmentésben, és az megszabott összeg nem visszatéríthető. Az adatfeldolgozási díj kifizetése alól mentesülnek a mindkét szülőre árvák és az állami gondozásból kikerült jelentkezők (ők egyaránt mentesülnek az adatfeldolgozási/ iratkezelési, valamint a beiratkozási és az írásbeli vizsga esetén megfizetendő díjak alól, kizárólag abban az esetben, ha a felvételire történő beiratkozáskor leadják érettségi oklevelük eredeti példányát). 2. Beiratkozási díj 120 lej. Iratkozáskor a jelentkezőnek kötelessége nyilatkozni arról, hogy már beiratkozott-e a Babeş-Bolyai Tudományegyetemen más karra/szakra, vagy más felsőoktatási intézménybe. Az alábbi jelentkezők mentesülnek a beiratkozási díj kifizetése alól (egyetlen alkalommal és egyetlen állami felsőoktatási intézmény esetében): a Babeş-Bolyai Tudományegyetem, a Központi Egyetemi Könyvtár, a Botanikus Kert, az Egyetem éttermeinek és kávézóinak alkalmazottai és gyermekei, az aktív oktatószemélyzet gyermekei, kizárólag abban az esetben, ha a felvételire történő beiratkozáskor leadják érettségi oklevelük eredeti példányát. 3. Vizsgadíj 50 lej. Ezt az összeget azon jelölteknek kell kifizetniük, akik a választható írásbeli vizsgára szeretnének jelentkezni, és az érettségi jegyek átlaga helyett kérvényezik az írásbeli felvételi vizsgán szerzett minősítés figyelembevételét. 4. A 2012/2013-es egyetemi évben a következő tandíjak vannak érvényben: 2500 lej - Matematika szakterület esetén (a megállapított tandíjat 4 egyenlő részletben kell befizetni, egyenként 625 lej értékben) 3000 lej - Informatika szakterület esetén (a megállapított tandíjat 4 egyenlő részletben kell befizetni, egyenként 750 lej értékben) A tandíj egy összegben történő befizetése esetén 10%-os kedvezményt ajánlunk föl. FONTOS A díjakat beiratkozáskor lehet kifizetni a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Matematika és Informatika Karán. Azon jelentkezők esetében, akik a felvételi időszak első szakaszát követően elfoglalták megszerzett helyüket, és mégis visszalépnek, a befizetett adatfeldolgozási/ iratkezelési díj, a beiratkozási díj, az írásbeli vizsga díja, valamint a tandíj első részlete nem visszatéríthető.

7 VII. A MEGSZERZETT HELYEK ELFOGADÁSÁNAK VISSZAIGAZOLÁSA A visszaigazolás időszaka: - A tandíjmentes helyre felvételt nyert jelentkezők, amennyiben érettségi oklevelük eredeti példánya a beiratkozási dossziéban van, egyértelműen visszaigazoltnak számítanak, egyéb eljárás nem szükséges. - A tandíjmentes helyre felvételt nyert jelentkezők, akik érettségi oklevelük eredeti példányát nem adták le a beiratkozáskor, az eredeti okirat benyújtásával visszaigazolhatják a megszerzett hely elfogadását a Felvételi Bizottság előtt, július án, 09:00 és 14:00 óra között. - Akik a visszaigazolási időszak lezárultáig nem adták le a dossziéba érettségi oklevelük eredeti példányát, nem juthatnak be tandíjmentes helyre (a helyek újraelosztását követően sem). Amennyiben tandíjas helyre is pályáztak, a megállapított díj első részletének kifizetésével visszaigazolhatják a megszerzett tandíjas hely elfogadását. - A tandíjas helyre bejutott jelentkezők, amennyiben a visszaigazolási időszak lezárultáig érettségi oklevelük eredeti példánya a beiratkozási dossziéban marad, részt vesznek a betöltetlen helyek újraelosztásában. - Kizárják a felvételi vizsgáról mindazon jelentkezőket, akik a visszaigazolási időszak lezárultáig nem adták le a dossziéba érettségi oklevelük eredeti példányát, és nem fizették ki a tandíj első részletét. A helyek újraelosztása: - A tandíjmentes helyre felvételt nyert jelentkezők, amennyiben érettségi oklevelük eredeti példánya a beiratkozási dossziéban van, egyértelműen visszaigazoltnak számítanak. - A tandíjas helyre bejutott jelentkezők, amennyiben kifizették a megállapított tandíj első részletét, visszaigazoltnak számítanak. - A várakozási listán szereplő jelentkezők, amennyiben érettségi oklevelük eredeti példánya a beiratkozási dossziéban van, vagy kifizették a megállapított tandíj első részletét, a beiratkozási lapon megjelölt opciók alapján részt vesznek a betöltetlen helyek újraelosztásában. Végleges eredmények: - Sikeres felvételi vizsgát tettek mindazon jelentkezők, akik államilag támogatott tandíjmentes helyre jutottak be és érettségi oklevelük eredeti példánya a beiratkozási dossziéban van. - Sikeres felvételi vizsgát tettek mindazon jelentkezők, akik tandíjas helyre jutottak be és kifizették a megállapított tandíj első részletét.

8 VIII. KIEGÉSZÍTŐ INFORMÁCIÓK 1. Egy jelentkező egyszerre ugyanazon felsőoktatási intézmény több szakjára vagy különböző felsőoktatási intézmények szakjaira is felvételizhet, de egy időben legtöbb két képzési programra nyerhet felvételt, és kizárólag egy képzési program/szak esetében részesülhet államilag támogatott képzésben. 2. Az állami felsőoktatási intézmények korábbi években beiratkozott, állami költségvetésből fenntartott helyeken tanuló hallgatói, akik második szakot is el szeretnének végezni, sikeres felvételi esetén állami költségvetési támogatásban részesülhetnek (grant- vagyis ösztöndíjrendszer). Ez az állami támogatás csak a normál tanulmányi időszakra vehető igénybe (az új szak tanulmányi éveinek számából le kell vonni az előző szakon államilag támogatott tanévek számát). Ugyanezen szabályozás érvényes a kizárt, illetve tanulmányaikat megszakító hallgatók esetében, a visszairatkozástól számított első tanulmányi év kivételével, (amely tandíjköteles rendszerben zajlik). 3. A romániai állami felsőoktatási intézményekbe az előző években sikeresen bejutott hallgatók, támogatási formától függetlenül, felvételi vizsgára jelentkezhetnek tandíjmentes helyre való átkerülésük érdekében, az államilag támogatott helyek számának függvényében, törzskönyvezésük pedig az I. tanulmányi évre történik. A romániai állami felsőoktatási intézmények akkreditált vagy ideiglenes működési engedéllyel rendelkező szakjaira felvételi vizsga során sikeresen bejutott hallgatók a korábban elvégzett tanulmányaik elismerésében részesülhetnek, a Matematika és Informatika Kar Szabályzatában előírt rendelkezéseknek megfelelően. 4. Az egyetemi oklevéllel/végbizonyítvánnyal rendelkező vagy nem rendelkező, állami vagy magánegyetemen végzett hallgatók további jóváhagyott helyekre jelentkezhetnek egy újabb szak elvégzése érdekében. Ebben az esetben a pályázóknak saját felelősségükre kell a jelentkezési űrlapon nyilatkozniuk arról, hogy az első szak elvégzése alatt milyen időszakban részesültek állami támogatásban. 5. Mindazon jelentkezők számára, akik beiratkozáskor az Angol nyelvű informatika szakot választották, a felvételi kötelező módon tartalmaz egy kizáró jellegű, nyelvi kompetenciát felmérő vizsgát, megfelelt/ nem felelt meg minősítéssel. Amennyiben a jelentkezők birtokában van egy nyelvvizsga-bizonyítvány, amely a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Rektori Hivatala által jóváhagyott listán szerepel, egy leadott kérvény alapján el lehet ismertetni a korábbi nyelvvizsgák eredményeit. 6. A Moldovai Köztársaságból származó jelentkezőknek, (akik érettségi oklevelüket Romániában szerezték) bizonyítaniuk kell Moldovai Köztársaságbeli állampolgárságukat, amennyiben a számukra külön fenntartott helyekre jelentkeznek. 7. A Moldovai Köztársaságból származó, illetve egyéb, Romániában élő népcsoportból jelentkezők, (akik érettségi oklevelüket az adott országban szerezték), és tandíjmentes helyre szeretnének bejutni, a felvételi vizsgára való beiratkozása az Oktatási, Kutatási, Ifjúsági és Sportminisztérium által kijelölt hivatalban történik. 8. A 2011/1-es számú Nemzeti oktatási törvény 150. cikk (3) bekezdésének értelmében, egy alapszintű egyetemi képzési program esetében a nappali képzésben részt vevő hallgatók létszámának maximum 5%-a végezhet 2 tanulmányi évet egyetlen tanév ideje alatt, az utolsó év kivételével. Ehhez szükséges a kari tanács jóváhagyása is.

FELVÉTELI VIZSGA 2014 2015. A. SZAKOK Kar Szakterület Szak Bölcsészettudományi Nyelv és irodalom szak

FELVÉTELI VIZSGA 2014 2015. A. SZAKOK Kar Szakterület Szak Bölcsészettudományi Nyelv és irodalom szak FELVÉTELI VIZSGA 2014 2015 A. SZAKOK Kar Szakterület Szak 1 ROMÁN NYELV ÉS IRODALOM 2 ROMÁN NYELV ÉS IRODALOM (ROMÁN MINT IDEGENNYELV) 4 (3 év, nappali képzés, magyar tagozat) 5 ROMÁN NYELV ÉS IRODALOM

Részletesebben

KÖZGAZDASÁG- ÉS GAZDÁLKODÁSTUDOMÁNYI KAR FELVÉTELI 2008.

KÖZGAZDASÁG- ÉS GAZDÁLKODÁSTUDOMÁNYI KAR FELVÉTELI 2008. BABEŞ-BOLYAI TUDOMÁNYEGYETEM 400591 KOLOZSVÁR TEODOR MIHALI UTCA 58 60. szám Telefon: 0264/418 652 5, 5817 belső szám Fax: 0264/412570 Honlap: http://www.econ.ubbcluj.ro E-mail: admitere@econ.ubbcluj.ro

Részletesebben

KIVONAT NYELV, ÓGÖRÖG NYELV, HÉBER NYELV, ÖSSZEHASONLÍTÓ ÉS

KIVONAT NYELV, ÓGÖRÖG NYELV, HÉBER NYELV, ÖSSZEHASONLÍTÓ ÉS FELVÉTELI SZABÁLYZAT KIVONAT 2019 2020 A. SZAKOK NYELV ÉS IRODALOM SZAKTERÜLET 1. ROMÁN NYELV ÉS IRODALOM MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM, MODERN IDEGEN NYELV ÉS IRODALOM, LATIN NYELV, ŐGÖRÖG NYELV, HÉBER NYELV,

Részletesebben

A BABEŞ BOLYAI TUDOMÁNYEGYETEM FELVÉTELI SZABÁLYZATA a 2015 2016-os egyetemi tanévre

A BABEŞ BOLYAI TUDOMÁNYEGYETEM FELVÉTELI SZABÁLYZATA a 2015 2016-os egyetemi tanévre A BABEŞ BOLYAI TUDOMÁNYEGYETEM FELVÉTELI SZABÁLYZATA a 2015 2016-os egyetemi tanévre a 2015. február 4-én kiadott 3165-ös számú minisztériumi rendelet alapján. Jelen szabályzatot a Babeş Bolyai Tudományegyetem

Részletesebben

A Történelem és Filozófia Kar által szervezett felvételi szabályzatának kivonata július, alapképzés

A Történelem és Filozófia Kar által szervezett felvételi szabályzatának kivonata július, alapképzés A Történelem és Filozófia Kar által szervezett felvételi szabályzatának kivonata 2019. július, alapképzés A Történelem és Filozófia Karra évente két alkalommal, júliusban és szeptemberben, lehet felvételizni.

Részletesebben

A Történelem és Filozófia Kar által szervezett felvételi szabályzatának kivonata július, alapképzés

A Történelem és Filozófia Kar által szervezett felvételi szabályzatának kivonata július, alapképzés A Történelem és Filozófia Kar által szervezett felvételi szabályzatának kivonata 2016. július, alapképzés A Történelem és Filozófia Karra évente két alkalommal, júliusban és szeptemberben, lehet felvételizni.

Részletesebben

A BABEŞ-BOLYAI TUDOMÁNYEGYETEM FELVÉTELI SZABÁLYZATA A BBTE rektori hivatalának 461/2013.01.14-es számú szabályzata

A BABEŞ-BOLYAI TUDOMÁNYEGYETEM FELVÉTELI SZABÁLYZATA A BBTE rektori hivatalának 461/2013.01.14-es számú szabályzata A BABEŞ-BOLYAI TUDOMÁNYEGYETEM FELVÉTELI SZABÁLYZATA A BBTE rektori hivatalának 461/2013.01.14-es számú szabályzata BEVEZETŐ 1. A 2011/1-es számú Nemzeti oktatási törvény 142, 145, 151, 156, 158, 163,

Részletesebben

FELVÉTELI SZABÁLYZAT A AS TANULMÁNYI ÉVRE MESTERKÉPZÉS

FELVÉTELI SZABÁLYZAT A AS TANULMÁNYI ÉVRE MESTERKÉPZÉS FELVÉTELI SZABÁLYZAT A 2017-2018-AS TANULMÁNYI ÉVRE MESTERKÉPZÉS 1. Bevezetés A jelen szabályzat a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) 2017/2018-as tanulmányi évre vonatkozó felvételi szabályzatának

Részletesebben

A BABEŞ BOLYAI TUDOMÁNYEGYETEM FELVÉTELI SZABÁLYZATA a as egyetemi tanévre

A BABEŞ BOLYAI TUDOMÁNYEGYETEM FELVÉTELI SZABÁLYZATA a as egyetemi tanévre A BABEŞ BOLYAI TUDOMÁNYEGYETEM FELVÉTELI SZABÁLYZATA a 2019 2020-as egyetemi tanévre a 2016. december 15-én kiadott 6.102-es számú Miniszteri Rendelet alapján, amely Románia Hivatalos Közlönyének 1071.

Részletesebben

BABEŞ-BOLYAI TUDOMÁNYEGYETEM Környezettudományi és Környezetmérnöki Kar. 2014-es FELVÉTELI SZABÁLYZAT

BABEŞ-BOLYAI TUDOMÁNYEGYETEM Környezettudományi és Környezetmérnöki Kar. 2014-es FELVÉTELI SZABÁLYZAT BABEŞ-BOLYAI TUDOMÁNYEGYETEM Környezettudományi és Környezetmérnöki Kar 2014-es FELVÉTELI SZABÁLYZAT A. ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK 1. Az 1/2011-es Tanügyi Törvény, Az egyetemi képzés megszervezéséről szóló, utólagos

Részletesebben

FELVÉTELI SZABÁLYZAT A 2013-2014-ES TANULMÁNYI ÉVRE

FELVÉTELI SZABÁLYZAT A 2013-2014-ES TANULMÁNYI ÉVRE Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Műszaki és Humántudományok Kar Marosvásárhely FELVÉTELI SZABÁLYZAT A 2013-2014-ES TANULMÁNYI ÉVRE 1. Bevezetés A jelen szabályzat a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Részletesebben

I. Zenepedagógia alapképzés felvételi információk

I. Zenepedagógia alapképzés felvételi információk I. Zenepedagógia alapképzés felvételi információk 1. A képzés leírása: Alapképzés területe: Zene; Szakirány: Zenepedagógia; Képesítés: Zenetanár; Tanulmányok időtartama: 3 év, 6 szemeszter; Képzés formája:

Részletesebben

BABEŞ-BOLYAI TUDOMÁNYEGYETEM Környezettudományi és Környezetmérnöki Kar es FELVÉTELI SZABÁLYZAT

BABEŞ-BOLYAI TUDOMÁNYEGYETEM Környezettudományi és Környezetmérnöki Kar es FELVÉTELI SZABÁLYZAT BABEŞ-BOLYAI TUDOMÁNYEGYETEM Környezettudományi és Környezetmérnöki Kar 2014-es FELVÉTELI SZABÁLYZAT A. ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK 1. Az 1/2011-es Tanügyi Törvény, Az egyetemi képzés megszervezéséről szóló, utólagos

Részletesebben

BABEŞ-BOLYAI TUDOMÁNYEGYETEM Környezettudományi és Környezetmérnöki Kar as FELVÉTELI SZABÁLYZAT

BABEŞ-BOLYAI TUDOMÁNYEGYETEM Környezettudományi és Környezetmérnöki Kar as FELVÉTELI SZABÁLYZAT BABEŞ-BOLYAI TUDOMÁNYEGYETEM Környezettudományi és Környezetmérnöki Kar 2013-as FELVÉTELI SZABÁLYZAT A. ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK 1. Az 1/2011-es Tanügyi Törvény, Az egyetemi képzés megszervezéséről szóló, utólagos

Részletesebben

2014-2015-ös egyetemi év felvételi követelményei

2014-2015-ös egyetemi év felvételi követelményei 2014-2015-ös egyetemi év felvételi követelményei Alapképzés : ÓVODAI ÉS ELEMI OKTATÁS PEDAGÓGIÁJA SZAKIRÁNY Felvételi kritériumok: 50 %- az érettségi átlag 50 %- nyelvi és alapvető matematikai kompetenciákat

Részletesebben

BABEŞ-BOLYAI TUDOMÁNYEGYETEM Környezettudományi és Környezetmérnöki Kar os FELVÉTELI SZABÁLYZAT

BABEŞ-BOLYAI TUDOMÁNYEGYETEM Környezettudományi és Környezetmérnöki Kar os FELVÉTELI SZABÁLYZAT BABEŞ-BOLYAI TUDOMÁNYEGYETEM Környezettudományi és Környezetmérnöki Kar 2016-os FELVÉTELI SZABÁLYZAT A. ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK 1. Az 1/2011-es Tanügyi Törvény, Az egyetemi képzés megszervezéséről szóló, utólagos

Részletesebben

A ZENEMŰVÉSZETI TANSZÉK FELVÉTELI SZABÁLYZATA A 2013-14. TANÉVRE. I. Alapképzés

A ZENEMŰVÉSZETI TANSZÉK FELVÉTELI SZABÁLYZATA A 2013-14. TANÉVRE. I. Alapképzés A ZENEMŰVÉSZETI TANSZÉK FELVÉTELI SZABÁLYZATA A 2013-14. TANÉVRE 1. A Partiumi Keresztény Egyetem Zeneművészeti Tanszéke a 2013-14-es tanévben akkreditált alap- és mesterfokú nappali képzéseket indít,

Részletesebben

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Műszaki és Humántudományok Kar Marosvásárhely FELVÉTELI SZABÁLYZAT A 2010-2011-ES TANULMÁNYI ÉVRE

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Műszaki és Humántudományok Kar Marosvásárhely FELVÉTELI SZABÁLYZAT A 2010-2011-ES TANULMÁNYI ÉVRE Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Műszaki és Humántudományok Kar Marosvásárhely FELVÉTELI SZABÁLYZAT A 2010-2011-ES TANULMÁNYI ÉVRE 1. Bevezetés Jelen szabályzat a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Részletesebben

A BBTE távoktatásos diákjainak ösztöndíj szabályzata. I. rész: A tanulmányi ösztöndíjak kiutalása

A BBTE távoktatásos diákjainak ösztöndíj szabályzata. I. rész: A tanulmányi ösztöndíjak kiutalása A BBTE távoktatásos diákjainak ösztöndíj szabályzata 1. A 2017-2018-as tanévben ösztöndíjban részesülhetnek az I. éves, távoktatásos képzésre felvételt nyert pszichológia szakos hallgatók. 2. A tanulmányi

Részletesebben

A GAZDASÁG- ÉS HUMÁNTUDOMÁNYOK KAR FELVÉTELI SZABÁLYZATA - 2014-

A GAZDASÁG- ÉS HUMÁNTUDOMÁNYOK KAR FELVÉTELI SZABÁLYZATA - 2014- A GAZDASÁG- ÉS HUMÁNTUDOMÁNYOK KAR FELVÉTELI SZABÁLYZATA - 2014- I. A Gazdaság- és Humántudományok Kar a következő képzési ágakra hirdet felvételit a 2014/2015-ös tanévre: 1. Nyelv és irodalom; 2. Könyvelés;

Részletesebben

AZ IBS NEMZETKÖZI ÜZLETI FŐISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZATA a július 4-i módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

AZ IBS NEMZETKÖZI ÜZLETI FŐISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZATA a július 4-i módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva AZ IBS NEMZETKÖZI ÜZLETI FŐISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZATA a 2019. július 4-i módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Jelen Szabályzat a 2019/2020-os tanévre, ill. ezt követő tanévekre jelentkező, illetve

Részletesebben

AZ IBS NEMZETKÖZI ÜZLETI FŐISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZATA a április 30-i módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

AZ IBS NEMZETKÖZI ÜZLETI FŐISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZATA a április 30-i módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva AZ IBS NEMZETKÖZI ÜZLETI FŐISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZATA a 2015. április 30-i módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Jelen Szabályzat a 2015/2016-os tanévre, ill. ezt követő tanévekre jelentkező,

Részletesebben

A Történelem és Filozófia Kar felvételi szabályzata 2013 ALAPKÉPZÉS Mellékletben a Jelentkezési lap és a szakválasztás indoklásának formanyomtatványa

A Történelem és Filozófia Kar felvételi szabályzata 2013 ALAPKÉPZÉS Mellékletben a Jelentkezési lap és a szakválasztás indoklásának formanyomtatványa A Történelem és Filozófia Kar felvételi szabályzata 2013 ALAPKÉPZÉS Mellékletben a Jelentkezési lap és a szakválasztás indoklásának formanyomtatványa A Történelem és Filozófia Kar által szervezett felvételi

Részletesebben

A BME 2008/2009. TANÉVRE VONATKOZÓ FELVÉTELI SZABÁLYZATA

A BME 2008/2009. TANÉVRE VONATKOZÓ FELVÉTELI SZABÁLYZATA BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM A BME 2008/2009. TANÉVRE VONATKOZÓ FELVÉTELI SZABÁLYZATA Elfogadta a Szenátus 2007. június 25.-i ülésén A BME felvételi eljárását a felsőoktatásról szóló

Részletesebben

AZ IBS NEMZETKÖZI ÜZLETI FŐISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZATA a május 9-i módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

AZ IBS NEMZETKÖZI ÜZLETI FŐISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZATA a május 9-i módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva AZ IBS NEMZETKÖZI ÜZLETI FŐISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZATA a 2018. május 9-i módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Jelen Szabályzat a 2018/2019-os tanévre, ill. ezt követő tanévekre jelentkező, illetve

Részletesebben

Felvételi eljárás 2011.

Felvételi eljárás 2011. Felvételi eljárás 2011. Előadó: Sergyán Szabolcs Dékáni hivatalvezető 2011. január 25. 2011. évi általános felvételi eljárás Jelentkezés a 2011. szeptemberében induló képzésre: 2011. február 15. A felvételi

Részletesebben

FELVÉTELI SZABÁLYZAT. Azonosító kód: SZ6 Verzió: 4. Dátum: 2012. 09. 07.

FELVÉTELI SZABÁLYZAT. Azonosító kód: SZ6 Verzió: 4. Dátum: 2012. 09. 07. SOLA SCRIPTURA Teológiai Főiskola 1121 Budapest, Remete út. 16/A 1536 Budapest 114. Pf.: 253 E-mail: sola@sola.hu Web: www.sola.hu 06-1/391-01-80; 06-20/379-6260 Intézményi azonosító: FI70788 FELVÉTELI

Részletesebben

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem alapképzési (BSc) és mesterképzési (MSc) felvételi szabályzata a 2015/2016 tanévre

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem alapképzési (BSc) és mesterképzési (MSc) felvételi szabályzata a 2015/2016 tanévre 1663/2015.03.06. határozat 8. melléklet A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem alapképzési (BSc) és mesterképzési (MSc) felvételi szabályzata a 2015/2016 tanévre A. BEVEZETÉS 1. A Sapientia Erdélyi

Részletesebben

P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk! ösztöndíj elnyerésére a 2014/2015. tanévre

P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk! ösztöndíj elnyerésére a 2014/2015. tanévre P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk! ösztöndíj elnyerésére a 2014/2015. tanévre Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata a Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése

Részletesebben

A GÁBOR DÉNES FŐISKOLA FELVÉTELI ÉS ÁTVÉTELI SZABÁLYZATA 12 Érvényes a 2015/2016-os tanévtől

A GÁBOR DÉNES FŐISKOLA FELVÉTELI ÉS ÁTVÉTELI SZABÁLYZATA 12 Érvényes a 2015/2016-os tanévtől A GÁBOR DÉNES FŐISKOLA FELVÉTELI ÉS ÁTVÉTELI SZABÁLYZATA 12 Érvényes a 2015/2016-os tanévtől A Gábor Dénes Főiskola (a továbbiakban: Főiskola) felvételi eljárását a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011.

Részletesebben

JELENTKEZÉSI LAP bírósági fogalmazói álláshely betöltése iránt benyújtott pályázathoz

JELENTKEZÉSI LAP bírósági fogalmazói álláshely betöltése iránt benyújtott pályázathoz 2. melléklet a 3/2016. (II. 29.) OBH utasításhoz 24 1. Pályázó neve JELENTKEZÉSI LAP bírósági fogalmazói álláshely betöltése iránt benyújtott pályázathoz 2. Megpályázott bírósági fogalmazói álláshely(ek)

Részletesebben

FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2019.

FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2019. FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2019. 1 A felvételi eljárás: határidők E-felvételi hitelesítés: 2019. február 20. www.magyarorszag.hu/ugyfelkapu- n keresztül vagy kinyomtatott, aláírt, ajánlottan

Részletesebben

JELENTKEZÉSI ADATLAP bírósági fogalmazói álláshely betöltése iránt benyújtott pályázathoz

JELENTKEZÉSI ADATLAP bírósági fogalmazói álláshely betöltése iránt benyújtott pályázathoz JELENTKEZÉSI ADATLAP bírósági fogalmazói álláshely betöltése iránt benyújtott pályázathoz 1. Pályázó neve 2. Megpályázott bírósági fogalmazói álláshely(ek) bíróságonként, rangsorolva* 1. 2. 3. 3. Pályázó

Részletesebben

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Műszaki és Humántudományok Kar Marosvásárhely MAROSVÁSÁRHELYI KAR

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Műszaki és Humántudományok Kar Marosvásárhely MAROSVÁSÁRHELYI KAR Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Műszaki és Humántudományok Kar Marosvásárhely MAROSVÁSÁRHELYI KAR FELVÉTELI KEDVEZMÉNYEK 2015-2016 ALAPKÉPZÉS Felvételi kedvezmények az alábbi szakok esetében alapképzésen:

Részletesebben

1. Ukrán nyelv 4. 2. Biológia Profil 140. 1. Ukrán nyelv 4 2. Világirodalom Profil 4 1. Ukrán nyelv 4. 2. Matematika Profil 140. 1.

1. Ukrán nyelv 4. 2. Biológia Profil 140. 1. Ukrán nyelv 4 2. Világirodalom Profil 4 1. Ukrán nyelv 4. 2. Matematika Profil 140. 1. A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola a 214/215. tanévre felvételt hirdet: Nappali tagozatos felsőfokú szakképzésre (molodsij szpecialiszt): Szak A vizsgatárgyak A tantárgy státusa Minimálisan

Részletesebben

i III. HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER III/2.1. Díjtételek A Szenátus - a HÖK egyetértésével - 2007. június 25-i ülésén, 60.ba/2006/07. számú határozatával támogatta a Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzat

Részletesebben

A rendelet célja. (2) A cím adományozása és a címmel járó támogatás megállapítása nyilvános pályázat útján történik.

A rendelet célja. (2) A cím adományozása és a címmel járó támogatás megállapítása nyilvános pályázat útján történik. Doboz Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 5/2013. (II.15.) önkormányzati rendelete Doboz Nagyközség Ifjú Reménysége cím alapításáról, támogatásának rendjéről Doboz Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

A MESTERKÉPZÉS FELVÉTELI ELJÁRÁSRENDJE A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KARÁN

A MESTERKÉPZÉS FELVÉTELI ELJÁRÁSRENDJE A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KARÁN A MESTERKÉPZÉS FELVÉTELI ELJÁRÁSRENDJE A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KARÁN A felsőoktatási felvételi eljárásról szóló 237/2006. (XI. 27.) Korm. rendelet, valamint a Szegedi Tudományegyetem

Részletesebben

A felsőoktatási felvételi eljárás legfontosabb tudnivalói

A felsőoktatási felvételi eljárás legfontosabb tudnivalói A felsőoktatási felvételi eljárás legfontosabb tudnivalói Fontosabb határidők 2015. február 15. jelentkezési kérelem rögzítésének határideje az E-felvételiben 2015. február 23. hitelesítés 2015. július

Részletesebben

Emelt- vagy középszintű felkészítés? Tájékoztató. a felsőoktatási felvételi eljárásról és az emelt szintű képzés választásról február 20.

Emelt- vagy középszintű felkészítés? Tájékoztató. a felsőoktatási felvételi eljárásról és az emelt szintű képzés választásról február 20. Tájékoztató a felsőoktatási felvételi eljárásról és az emelt szintű képzés választásról 2019. február 20. A felsőoktatásba való bekerülés feltétele Alapképzésre, osztatlan képzésre az a jelentkező vehető

Részletesebben

PTE ÁOK Romhányi György Szakkollégium

PTE ÁOK Romhányi György Szakkollégium PTE ÁOK Romhányi György Szakkollégium Felvételi szabályzat A szakkollégiumnak egyszerre legfeljebb 30 hallgatói tagja lehet. A felvételi eljárás első éves hallgatók esetében minden év augusztusában, felsőbb

Részletesebben

A Nyíregyházi SZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma szakképzési tájékoztatója érettségizettek számára

A Nyíregyházi SZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma szakképzési tájékoztatója érettségizettek számára A Nyíregyházi SZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma szakképzési tájékoztatója érettségizettek számára a 2017/2018. tanévre Kedves Érettségiző! A Nyíregyházi SZC Széchenyi

Részletesebben

MILTON FRIEDMAN EGYETEM

MILTON FRIEDMAN EGYETEM MILTON FRIEDMAN EGYETEM FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYI AZONOSÍTÓ: FI83995 * FELNŐTTKÉPZÉSI NYILVÁNTARTÁSI SZÁM: E-000725/2014 1039 BUDAPEST, KELTA UTCA 2. * POSTACÍM: 1312 BUDAPEST, PF. 16. * E-MAIL: HIK@UNI-MILTON.HU

Részletesebben

i III. HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER III/2.1. Díjtételek A Szenátus - a HÖK egyetértésével - 2007. június 25-i ülésén, 60.ba/2006/07. számú határozatával támogatta a Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzat

Részletesebben

A FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE. 1. fejezet

A FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE. 1. fejezet II. RÉSZ A FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE 1. fejezet BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK Személyi hatály 195. (1) A felvételi eljárás rendjének hatálya az Nftv. 40. -ában foglaltak alapján az alapképzésre, az osztatlan képzésre

Részletesebben

Az iskola a 2014/2015. tanévre a következő osztályokba hirdet felvételt: Az általános iskola 8. osztályát befejezettek számára

Az iskola a 2014/2015. tanévre a következő osztályokba hirdet felvételt: Az általános iskola 8. osztályát befejezettek számára Intézmény neve: Egri Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Címe: 3300 Eger, Bem tábornok utca 3. Telefon/fax: (36) 515-020, 313-765 E-mail: egrikossuthtitkarsag@gmail.com Honlap: www.kossuthzsuzsa.hu

Részletesebben

III. HALLGATÓI KÖVETELMÉNY- RENDSZER III/2.1. Díjtételek

III. HALLGATÓI KÖVETELMÉNY- RENDSZER III/2.1. Díjtételek III. HALLGATÓI KÖVETELMÉNY- RENDSZER III/2.1. Díjtételek A Szenátus - a HÖK egyetértésével - 2007. június 25-i ülésén, 60.ba/2006/07. számú határozatával támogatta a Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzat

Részletesebben

SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA. képzési. tájékoztató. 2011/2012-es tanév. esti és levelező. Pécs 2011

SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA. képzési. tájékoztató. 2011/2012-es tanév. esti és levelező. Pécs 2011 SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA képzési tájékoztató 2011/2012-es tanév esti és levelező 1223 0255 1478 Pécs 2011 az esti és levelező tagozatos képzés általános tudnivalói Az iskola alapítványi fenntartású

Részletesebben

PTE ÁOK Romhányi György Szakkollégium. Felvételi szabályzat

PTE ÁOK Romhányi György Szakkollégium. Felvételi szabályzat PTE ÁOK Romhányi György Szakkollégium Felvételi szabályzat A szakkollégiumnak egyszerre legfeljebb 30 hallgatói tagja lehet. A felvételi eljárás minden év szeptemberében zajlik. A pályázatokat a Szakkollégiumi

Részletesebben

A szabályzat hatálya 1. A

A szabályzat hatálya 1. A Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar Budapest A SZENT ISTVÁN EGYETEM ÁLLATORVOS-TUDOMÁNYI KAR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 8. számú melléklete AZ ÁLLATORVOS-TUDOMÁNYI KAR FELVÉTELI SZABÁLYZATA

Részletesebben

A GÁBOR DÉNES FŐISKOLA FELVÉTELI ÉS ÁTVÉTELI SZABÁLYZATA 1 Érvényes a 2013/2014-es tanévtől

A GÁBOR DÉNES FŐISKOLA FELVÉTELI ÉS ÁTVÉTELI SZABÁLYZATA 1 Érvényes a 2013/2014-es tanévtől A GÁBOR DÉNES FŐISKOLA FELVÉTELI ÉS ÁTVÉTELI SZABÁLYZATA 1 Érvényes a 2013/2014-es tanévtől A Gábor Dénes Főiskola (a továbbiakban: Főiskola) felvételi eljárását a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi

Részletesebben

4/2013. számú Dékáni Utasítás A RÉSZISMERETI JOGVISZONY ALKALMAZÁSÁRÓL A PTE BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KARÁN

4/2013. számú Dékáni Utasítás A RÉSZISMERETI JOGVISZONY ALKALMAZÁSÁRÓL A PTE BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KARÁN 4/2013. számú i Utasítás A RÉSZISMERETI JOGVISZONY ALKALMAZÁSÁRÓL A PTE BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KARÁN 1. A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (a továbbiakban: Nftv) előírja a felsőoktatási

Részletesebben

TOVÁBBTANULÁS, FELVÉTELI A FELSŐOKTATÁSBA

TOVÁBBTANULÁS, FELVÉTELI A FELSŐOKTATÁSBA TOVÁBBTANULÁS, FELVÉTELI A FELSŐOKTATÁSBA FELVÉTELI FELVÉTELI PONTSZÁMÍTÁS TANULMÁNYI PONTOK ÉRETTSÉGI PONTOK www.felvi.hu FELVÉTELI Jelentkezési határidő: február 15. Max. 6 helyre (első 3 díjmentes)

Részletesebben

FELVÉTELI. GYÓGYTORNA ÉS SPECIÁLIS MOZGÁSKÉSZSÉG szak (3 év, nappali) magyar nyelven

FELVÉTELI. GYÓGYTORNA ÉS SPECIÁLIS MOZGÁSKÉSZSÉG szak (3 év, nappali) magyar nyelven FELVÉTELI A 2014/2015-ÖS TANÉVRE GYÓGYTORNA szakterület GYÓGYTORNA ÉS SPECIÁLIS MOZGÁSKÉSZSÉG szak (3 év, nappali) magyar nyelven Azok a felvételizők akik a Testnevelés és sport karon több szakterületre

Részletesebben

Felvételi tájékoztató 2017/18

Felvételi tájékoztató 2017/18 Felvételi tájékoztató 2017/18 Tomori Pál Magyar - Angol Két tanítási nyelvű Közgazdasági Szakgimnázium Cím: 1223 Budapest, Művelődés utca 21-27. Telephely kód: 001 Telefon: 06 1 362-1551 OM azonosító:

Részletesebben

SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM

SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM Egyetemi Doktori Tanács Elnök: Dr. Koren Csaba egyetemi tanár Titkár: Horváth Balázs egyetemi adjunktus 9026 Győr, Egyetem tér 1. Telefon: (96) 503-400/3121 Fax: (96) 329-263 E-mail:

Részletesebben

Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíjprogram

Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíjprogram Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíjprogram PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a kolozsvári Babeș Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának magyar tagozatos hallgatói számára Jelen dokumentum a

Részletesebben

A PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM FELVÉTELI SZABÁLYZATA

A PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM FELVÉTELI SZABÁLYZATA A PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM FELVÉTELI SZABÁLYZATA (KIVONAT) 1 A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Felvételi szabályzata (Külön szedve a felsőoktatási intézmények felvételi eljárásairól szóló 237/2006.

Részletesebben

ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ A VÉGZŐS OSZTÁLYOK SZÜLŐI ÉRTEKEZLETÉRE

ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ A VÉGZŐS OSZTÁLYOK SZÜLŐI ÉRTEKEZLETÉRE ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI 2019. TÁJÉKOZTATÓ A VÉGZŐS OSZTÁLYOK SZÜLŐI ÉRTEKEZLETÉRE JOGSZABÁLYOK 100/1997. (VI.13.) Korm. rendelet érettségi 2011. évi CCIV. törvény felsőoktatás 423/2012. (XII.29.) Korm. rendelet

Részletesebben

JELENTKEZÉSI LAP DOKTORI (PHD) KÉPZÉSRE

JELENTKEZÉSI LAP DOKTORI (PHD) KÉPZÉSRE 1.számú melléklet Nemzeti Közszolgálati Egyetem Intézményi azonosító szám: FI 99859 JELENTKEZÉSI LAP DOKTORI (PHD) KÉPZÉSRE 1. Személyi adatok Név:... Rendfokozat: (Születési név):... Anyja születési neve:...

Részletesebben

A 2014-es felsőoktatási felvételi eljárás

A 2014-es felsőoktatási felvételi eljárás A 2014-es felsőoktatási felvételi eljárás A jelentkezés rendje Általános tudnivalók A felsőoktatási felvételi tájékoztató megjelenése : 2013. december 16. Esetleges változások( ún. pótkötet) a tájékozatóban

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ Tartalom: Alapképzés (BA): ÓVODAI ÉS ELEMI OKTATÁS PEDAGÓGIÁJA SZAKIRÁNY (3 éves) 2 Mesteri képzés (MA): ALTERNATÍV MÓDSZEREK AZ ÓVODÁBAN ÉS AZ ELEMI OSZTÁLYOKBAN (2 éves) 8 2014

Részletesebben

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári Természettudományi és Művészeti Karának Felvételi Szabályzata a es tanévre

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári Természettudományi és Művészeti Karának Felvételi Szabályzata a es tanévre A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári Természettudományi és Művészeti Karának Felvételi Szabályzata a 2013-2014-es tanévre Elfogadva a Kari Tanács 76/2013. május 23. sz. Határozatával A.

Részletesebben

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Felvételi Szabályzata a 2014/2015 tanévre

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Felvételi Szabályzata a 2014/2015 tanévre 1483/2014.01.31 szenátusi határozat 2. melléklet A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Felvételi Szabályzata a 2014/2015 tanévre A. BEVEZETÉS 1. A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (a továbbiakban:

Részletesebben

SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA. képzési. tájékoztató. 2012/2013-as tanév. esti és levelező. Pécs 2012

SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA. képzési. tájékoztató. 2012/2013-as tanév. esti és levelező. Pécs 2012 SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA képzési tájékoztató 2012/2013-as tanév esti és levelező 1223 0255 1478 Pécs 2012 az esti és levelező tagozatos képzés általános tudnivalói Az iskola alapítványi fenntartású

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL. 2014. április 24.

TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL. 2014. április 24. TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL 2014. április 24. Az kétszintű érettségi egyenértékű céljai: egységes és differenciált, továbbtanulási alapot ad, EU kompatibilis érettségi bizonyítványt ad.

Részletesebben

Szerb Antal Gimnázium

Szerb Antal Gimnázium Budapest XVI. Kerületi Szerb Antal Gimnázium Budapest, Batthyány Ilona u. 12. Tel.: 4001-814; Fax.: 401-0549 E-mail: szag@szag.hu; OM: 035249 A Budapest XVI. Kerületi Szerb Antal Gimnázium Felvételi Szabályzata

Részletesebben

PSZICHOLÓGIA DOKTORI ISKOLA

PSZICHOLÓGIA DOKTORI ISKOLA PÁLYÁZATI FELHÍVÁS doktori képzésben való részvételre 2016-2017. tanév PSZICHOLÓGIA DOKTORI ISKOLA BME TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR 1 A BME Természettudományi Kar pályázatot hirdet a Pszichológia Doktori Iskola

Részletesebben

Egyetemi BME ösztöndíj

Egyetemi BME ösztöndíj Egyetemi BME ösztöndíj Pályázati felhívás a 2016/17. tanév tavaszi félévre A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) (EHK) ösztöndíj pályázatot hirdet a BME Térítési és Juttatási Szabályzat

Részletesebben

Készítette A Fiatalok Idegen Nyelv- és Szakmai Továbbképzéséért Alapítvány Kuratóriuma.

Készítette A Fiatalok Idegen Nyelv- és Szakmai Továbbképzéséért Alapítvány Kuratóriuma. DISCIMUS SZAKKÖZÉPISKOLA TÉRÍTÉSI DÍJ ÉS TANDÍJFIZETÉSI SZABÁLYZATA Debrecen, 2015. március 16. Készítette A Fiatalok Idegen Nyelv- és Szakmai Továbbképzéséért Alapítvány Kuratóriuma. Tartalom 1. A szabályzat

Részletesebben

DE-BTK PÓTFELVÉTELI 2014. augusztus

DE-BTK PÓTFELVÉTELI 2014. augusztus DE-BTK PÓTFELVÉTELI 2014. augusztus A pótfelvételire vonatkozó általános szabályok: A pótfelvételi eljárás során csak egy intézménybe és csak egy szakra lehet jelentkezni. Csak azok jelentkezhetnek, akik

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a levelező oktatásról

TÁJÉKOZTATÓ a levelező oktatásról NYME Roth Gyula Gyakorló Szakközépiskola és Kollégium Levelező Tagozata 9400 Sopron, Szent György u. 9. Pf. 26. TÁJÉKOZTATÓ a levelező oktatásról Iskolánk az Erdészeti és vadgazdálkodási technikus (OKJ:

Részletesebben

J E L E N T K E Z É S I L A P

J E L E N T K E Z É S I L A P SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM SZENT-GYÖRGYI ALBERT KLINIKAI KÖZPONT SZAK- ÉS TOVÁBBKÉPZÉSI KÖZPONT UNIVERSITY OF SZEGED ALBERT SZENT-GYÖRGYI CLINICAL CENTRE CENTER FOR POSTGRADUATE EDUCATION Szeged, Hungary

Részletesebben

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Felvételi Szabályzata a 2013/2014 tanévre

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Felvételi Szabályzata a 2013/2014 tanévre 1358/2013.05.10. szenátusi határozat 4. melléklet A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Felvételi Szabályzata a 2013/2014 tanévre A. BEVEZETÉS 1. A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (a továbbiakban:

Részletesebben

FELVÉTELI ELJÁRÁS 2019.

FELVÉTELI ELJÁRÁS 2019. FELVÉTELI ELJÁRÁS 2019. A felvételi jelentkezés A jelentkezési sorrend Pontszámítás Határidők Jogorvoslat FELVÉTELI MENETREND Felvételi jelentkezés: 2019.02.15. Hitelesítés: 2019.02.20. E-felvételi ügyintézési

Részletesebben

Pályázati felhívás Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj

Pályázati felhívás Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj Pályázati felhívás Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj I. Tájékoztató a 2017/2018. tanévi Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj pályázati felhívásához A köztársasági ösztöndíj neve 2017. februártól a következő,

Részletesebben

Felvételi KÖZGAZDASÁG- ÉS GAZDÁLKODÁSTUDOMÁNYI KAR. Universitatea BABEŞ-BOLYAI. w w w. e c o n. u b b c l u j. r o BABEŞ-BOLYAI

Felvételi KÖZGAZDASÁG- ÉS GAZDÁLKODÁSTUDOMÁNYI KAR. Universitatea BABEŞ-BOLYAI. w w w. e c o n. u b b c l u j. r o BABEŞ-BOLYAI BABEŞ-BOLYAI Universitte TUDOMÁNYEGYETEM BABEŞ-BOLYAI KÖZGAZDASÁG- ÉS GAZDÁLKODÁSTUDOMÁNYI KAR w w w. e c o n. u b b c l u j. r o Román, mgyr, német, ngol és frnci nyelvű képzési formák Helyek szám Részletek

Részletesebben

FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2018.

FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2018. FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2018. 1 A felvételi eljárás: határidők E-felvételi hitelesítés: 2018. február 20. www.magyarorszag.hu/ugyfelkapu- n keresztül vagy kinyomtatott, aláírt, ajánlottan

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ Tartalom: Alapképzés (BA): ÓVODAI ÉS ELEMI OKTATÁS PEDAGÓGIÁJA SZAK (3 éves) 2 Mesteri képzés (MA): ALTERNATÍV MÓDSZEREK AZ ÓVODÁBAN ÉS AZ ELEMI OKTATÁSBAN (2 éves) KOLOZSVÁR 7 Mesteri

Részletesebben

Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar

Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar Nyílt Nap 2015. január 27. 2015. február 6. A 2015. évi általános eljárás főbb dátumai Felsőoktatási felvételi tájékoztató megjelent kizárólag elektronikusan

Részletesebben

KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓJA

KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓJA A Batthyány Fülöp Gimnázium és Általános Iskola 201202 KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓJA a. tanév középfokú beiskolázásához A középfokú iskolába történő jelentkezés rendjét és a felvételi eljárás szabályait

Részletesebben

A felsőoktatási felvételi eljárás 2013. Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola

A felsőoktatási felvételi eljárás 2013. Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola A felsőoktatási felvételi eljárás 2013 Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola Jogszabályi helyzet A 500 pont, azaz 400+100 pontos rendszer. A minimális pontszám alapképzésben és egységes,

Részletesebben

SEMMELWEIS EGYETEM ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNYI KAR

SEMMELWEIS EGYETEM ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNYI KAR SEMMELWEIS EGYETEM ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNYI KAR ÁLTALÁNOS ORVOS OSZTATLAN SZAK A mesterképzési szak megnevezése: általános orvos (Medicine) A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség

Részletesebben

2018. EüK. 19. szám EMMI felhívás. hatályos

2018. EüK. 19. szám EMMI felhívás. hatályos Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felhívása az 55 723 01 OKJ azonosítószámú Ápoló szakképesítés-ráépülés Országos Szakmai Tanulmányi Versenyre a 2018/2019. tanévre 2018. EüK. 19. szám EMMI felhívás hatályos

Részletesebben

DE-BTK PÓTFELVÉTELI 2015. augusztus

DE-BTK PÓTFELVÉTELI 2015. augusztus DE-BTK PÓTFELVÉTELI 2015. augusztus A pótfelvételire vonatkozó általános szabályok: A pótfelvételi eljárás során csak egy intézménybe és csak egy szakra lehet jelentkezni. Csak azok jelentkezhetnek, akik

Részletesebben

Osztályszám Tagozatkód (tanult idegen nyelv) Humán gimnázium (angol német) 4 év 32 fő 1 01 Humán gimnázium (német angol)

Osztályszám Tagozatkód (tanult idegen nyelv) Humán gimnázium (angol német) 4 év 32 fő 1 01 Humán gimnázium (német angol) KRÚDY GYULA GIMNÁZIUM, KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ KÖZÉPISKOLA, IDEGENFORGALMI ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÉPZŐ ISKOLA 9024 Győr, Örkény I. u. út 8 10. Tel.: 96/510-670 E-mail: titkar@krudy.gyor.hu, honlap: www.krudy.gyor.hu

Részletesebben

Pontszámítás a felsőoktatásban

Pontszámítás a felsőoktatásban Pontszámítás a felsőoktatásban 2019 Az elérhető maximális pontszám 500 pont Kétféle pontszámítási módszer létezik I. számítási mód tanulmányi pontok (max. 200 pont) + érettségi pontok (max. 200 pont) +

Részletesebben

Irányszám min. < max. PED magyar és 6 40 < 100 idegen nyelv (5) v. szakmai előkészítő tárgy (3) A N A óvodapedagógus

Irányszám min. < max. PED magyar és 6 40 < 100 idegen nyelv (5) v. szakmai előkészítő tárgy (3) A N A óvodapedagógus ELTE TÓK Intézmény elérhetősége: Cím: 1126 Budapest, Kiss János altb. u. 40. Telefon: (1) 487-8100 Honlap: http://www.tok.elte.hu/to Felvételivel kapcsolatos egyéb elérhetőség: Tanulmányi Osztály I. em.

Részletesebben

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum. Bolyai János Műszaki Szakközépiskolája és Kollégiuma

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum. Bolyai János Műszaki Szakközépiskolája és Kollégiuma Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Bolyai János Műszaki Szakközépiskolája és Kollégiuma Felvételi tájékoztató 2016/2017 OM azonosító: 203058 Iskolakód: 051402 Telephelykód: 03 Cím: 134 Budapest, Váci

Részletesebben

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Természettudományi és Művészeti Karának. Felvételi Szabályzata a 2015-2016-os tanévre

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Természettudományi és Művészeti Karának. Felvételi Szabályzata a 2015-2016-os tanévre A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Természettudományi és Művészeti Karának Felvételi Szabályzata a 2015-2016-os tanévre Elfogadva a Kari Tanács 69/2015.03.19 sz. határozatával A. BEVEZETÉS

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Mezőkövesd Város Önkormányzata Ösztöndíj-pályázatot hirdet. című pályázat keretein belül

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Mezőkövesd Város Önkormányzata Ösztöndíj-pályázatot hirdet. című pályázat keretein belül PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Mezőkövesd Város Önkormányzata Ösztöndíj-pályázatot hirdet az EFOP-3.9.2-16-2017-00055. Humán kapacitások fejlesztése Bükkábrányban és térségében című pályázat keretein belül a 2018/2019.

Részletesebben

Egyetemi BME ösztöndíj

Egyetemi BME ösztöndíj Egyetemi BME ösztöndíj Pályázati felhívás a 2017/18. tanév őszi félévre A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Egyetemi Hallgatói Képviselet (EHK) ösztöndíj pályázatot hirdet a BME Térítési

Részletesebben

A KRE Történettudomány Doktori Iskolát két oktatási program alkotja: A jelentkezés és a felvétel szabályai a doktori iskolában

A KRE Történettudomány Doktori Iskolát két oktatási program alkotja: A jelentkezés és a felvétel szabályai a doktori iskolában F O N T O S T U D N I V A L Ó K A KRE Történettudomány Doktori Iskolát két oktatási program alkotja: 1. Társadalom, politika és hadsereg a Magyar Királyságban 1740 1867 Programvezető: Prof. Dr. habil Gergely

Részletesebben

Az Országos szakértői névjegyzék elektronikus felületének kezelése. felhasználói leírás

Az Országos szakértői névjegyzék elektronikus felületének kezelése. felhasználói leírás Az Országos szakértői névjegyzék elektronikus felületének kezelése felhasználói leírás Tartalom 1. Belépés a felületre... 2 2. Adatok módosítása... 2 2.1. Helyes személyi adatok, végzettség és elvégzett

Részletesebben

HALLGATÓI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

HALLGATÓI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ HALLGATÓI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ FONTOS! A csoportos tanulmányút kizárólag a konvergencia régiók felsőoktatási intézményeiben tanulók számára elérhető! Csoportos

Részletesebben

RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Pályázati jelentkezés Jelentkezés alapjául szolgáló intézmény: legördülő menüsorból lehet kiválasztani, mely intézményhez kapcsolódóan kíván pályázni. Pályázat típusa:

Részletesebben

ÖSZTÖNDÍJSZABÁLYZAT. a Gábor Dénes Főiskola, Siófoki Közösségi Felsőoktatási Képzési Központjának 0 évfolyam ösztöndíj-támogatási rendszeréről

ÖSZTÖNDÍJSZABÁLYZAT. a Gábor Dénes Főiskola, Siófoki Közösségi Felsőoktatási Képzési Központjának 0 évfolyam ösztöndíj-támogatási rendszeréről ÖSZTÖNDÍJSZABÁLYZAT a Gábor Dénes Főiskola, Siófoki Közösségi Felsőoktatási Képzési Központjának 0 évfolyam ösztöndíj-támogatási rendszeréről A Gábor Dénes Főiskola, Siófoki Közösségi Felsőoktatási Képzési

Részletesebben

TANÁRI MESTERKÉPZÉSI SZAKOK BEMENETI FELTÉTELEI A 2019A FELVÉTELI ELJÁRÁSBAN

TANÁRI MESTERKÉPZÉSI SZAKOK BEMENETI FELTÉTELEI A 2019A FELVÉTELI ELJÁRÁSBAN TANÁRI MESTERKÉPZÉSI SZAKOK BEMENETI FELTÉTELEI A 2019A FELVÉTELI ELJÁRÁSBAN A rövid ciklusú tanári mesterképzési szakokat a kar kizárólag levelező tagozatos formában hirdeti. A képzés levelező munkarenden

Részletesebben

Egyetemi BME ösztöndíj Pályázati felhívás 2018/19. tanév

Egyetemi BME ösztöndíj Pályázati felhívás 2018/19. tanév Egyetemi BME ösztöndíj Pályázati felhívás 2018/19. tanév A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) (EHK) ösztöndíj pályázatot hirdet a BME Térítési és Juttatási Szabályzat (TJSZ) 11. alapján

Részletesebben

A 2016/2017. tanévben induló osztályok:

A 2016/2017. tanévben induló osztályok: Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum BÉKÉSY GYÖRGY SZAKKÖZÉPISKOLÁJA 1174 Budapest, Széchenyi u. 9-11. Telefon: +36-1-256-16-73 +36-1-257-00-32 OM azonosító: 203061 Telephely kód: 002 Nyitott kapuk

Részletesebben