Vendégművészek, állandó partnerek, vendégszereplések:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Vendégművészek, állandó partnerek, vendégszereplések:"

Átírás

1 A KODÁLY KÓRUS 2011-től Kodály Zoltánné Péczely Sarolta jóváhagyásával a Somogyi-Tóth Dániel igazgatása alatt álló Kodály Filharmónia Debrecen részeként, a nevet váltó zenekarral (Kodály Filharmonikusok Debrecen) még szorosabb együttműködésben Kodály Kórus Debrecen néven működik az énekkar, melynek vezető karnagya 2009 óta Pad Zoltán. Az 1955-ben Gulyás György által alapított Debreceni Kodály Kórus megalakulása idején először a Zeneművészeti Szakiskola énekkaraként működött. Első nagy nemzetközi sikerét - akkor még leánykari kategóriában ban, a walesi Llangollenben rendezett kórusversenyen aratta. Egy évvel később Arezzóban kiérdemelt győzelmük már a vegyeskar pályafutását indította el. A Kodály Kórus 1971-től hivatásos együttesként működik, fenntartója az ország második legnagyobb városa, Debrecen. Az együttes repertoárja rendkívül széles, a kíséret nélküli, a cappella művektől az európai zeneirodalom legjelentősebb oratorikus alkotásain át a legújabb kortárs énekkari kompozíciókig terjed. Számos hazai és külföldi zeneszerző kompozíciójának ősbemutatója, illetve első magyarországi megszólaltatása kapcsolható nevükhöz. A Kodály Kórus vezető karnagyai: Gulyás György ( ) Erdei Péter ( , , ) Strausz Kálmán ( ) Kamp Salamon ( ) Szűcs Lajos ( ) Szabó Sipos Máté ( ) Gyüdi Sándor ( ) Ella István ( ) Pad Zoltán (2009- ) Az együttest vezénylő legjelentősebb karmesterek névsora, a teljesség igénye nélkül: Erdélyi Miklós, Ferencsik János, Fischer Iván, Lukács Ervin, Medveczky Ádám, Mihály András, Rubányi Vilmos, Vaszy Viktor, Vásáry Tamás, Pierre Cao, Lamberto Gardelli, Martin Haselböck, Jürgen Jürgens, Dmitrij Kabelevszkij, Kobayashi Ken- Ichiro, Ennio Morricone, John Nelson, Helmuth Rilling, Karolos Trikolidis, Howard Williams, Peter Broadbent, Kocsis Zoltán, Karl Jenkins, Florian Helgath.

2 A Debreceni Kodály Kórus január 1-től a Debreceni Filharmonikus Zenekarral egy intézménybe tömörült, ettől az időponttól szakmailag önálló, részjogkörű költségvetési egységként működik től Kodály Zoltánné Péczely Sarolta jóváhagyásával a Somogyi-Tóth Dániel igazgatása alatt álló Kodály Filharmónia Debrecen részeként, a nevet váltó zenekarral (Kodály Filharmonikusok Debrecen) még szorosabb együttműködésben Kodály Kórus Debrecen néven működik az énekkar, melynek vezető karnagya 2009 óta Pad Zoltán. E szinergia remek lehetőségeket rejt magában, a Kodály Kórus még nagyobb teret, ismertséget, s elismertséget kap Magyarország, sőt, a világ zenei életében - nevével, küldetésével, művészetével a zenekarral együtt viszi tovább a kodályi missziót. Műsorpolitikánk A megújult Kodály Filharmónia együttesei olyan műsorpolitikát folytatnak, amely egyszerre nyit a közönség szélesebb rétegei felé, és egyszerre közvetít számukra olyan értékeket, amelyek nagyon ritkán, vagy éppen először hallhatóak. Kodály nevét viselve kiemelkedő jelentőségű a nagy zeneszerző műveinek állandó műsoron tartása, és általánosságban elmondható, hogy folyamatos a magyar és kortárs szerzők műveinek megszólaltatása. Logikus, hogy az az intézmény, amelyik teljesen egyedülálló a vidékiek közt abban, hogy saját, ráadásul ilyen színvonalú kórusa van, erre a tényre kell, hogy építse országos és nemzetközi tevékenységének vezérfonalát, így a műsorpolitikánk meghatározó eleme az oratóriumjátszás. Műsorpolitikánkat meghatározza az az elv is, hogy a nagy energiabefektetéssel megtanult műveket az évadon belül ne csak egyszer, hanem lehetőség szerint minél többször, minél több helyen bemutathassuk. Szintén elv, hogy a kórus, de a zenekar vezető tagjai folyamatosan kapjanak szólista szerepeket, ezzel is elősegítve, hogy Debrecen és a régió közönsége minél jobban megismerje a belső; az országos, nemzetközi közönség pedig a debreceni értékeket. A cívisvárosból elszármazott, azóta komoly művészi pályát befutott tehetségekkel való együttműködés szintén folyamatos. Ifjúsági, vagy Debrecenen kívüli koncerteken pedig lehetőséget adhatunk olyan fiataloknak, akik a későbbi zeneművész-generáció meghatározó szereplői lehetnek. Ars poeticanak is tekinthetjük a Névadónk azon gondolatát, melyet Kodály Filharmónia kommunikációs kampányaiban is zászlajára tűzött: "A zene mindenkié". A Kodály Kórus Debrecen megalakulása óta a kortárs kóruszene egyik legfontosabb ihletője, megrendelője, előadója. Története 56 évében megszámlálhatatlan ősbemutató és magyarországi bemutató fűződik az együttes nevéhez. A Bartók Béla Nemzetközi Kórusversennyel szorosan együttműködve, a Debreceni Filharmonikus Zenekarral, mai nevén a Kodály Filharmonikusokkal együtt rendszeresen közreműködik kortárs oratóriumok ősbemutatóján, és repertoárján is tartja azokat.

3 Az első ilyen jellegű megrendelés Szokolay Sándor: Istar pokoljárása c. oratóriuma volt 1961-ben, amely a bemutatót követően hazánkon kívül is több alkalommal elhangzott. E darabot az együttes Kocsis Zoltán vezényletével "újra" bemutatta ben. Gyöngyösi Levente 2010-ben komponált új oratóriumot az együttesnek Missa vanitas vanitatum címmel, amely az ősbemutatót követően 2011-ben Budapesten és Debrecenben is újra megszólalhatott. Csak a tavalyi évben még két kortárs oratóriumot vett bérleti sorozatába az együttes: Csemiczky Miklós: Carmina universitatisa és Vajda János: Magnificatja szerepelt műsoron. A közönség minden rétegét megcélzó műsorpolitikának köszönhetően ezekre a hangversenyekre is minden jegyet el tudott adni az intézmény, sőt, egyes koncertekre pótszékeket kellett beállítani. Az ősbemutatók mellett számos magyarországi bemutatót is említhetünk a Kodály Kórus Debrecen neve mellett. Az elmúlt években Sven-David Sandström és Alfred Schnittke a cappella művei hangzottak el az énekkar előadásában. A Kodály Kórus házigazdája a Bartók Béla Nemzetközi Kórusversenynek. A belátható jövőben továbbá Johann Sebastian Bach életművére épülő fesztivált tervezünk a Kodály Filharmonikusokkal együtt, építve arra, hogy Debrecenben minden adott ehhez: kiváló zenekar és kórus, remek orgonák és koncerthelyszínek. Fontos esemény 2012-ben a 150 éves debreceni zeneoktatást ünneplő eseménysorozat, melyben a szervezési feladatokon túl természetesen a Kodály Kórus és a Kodály Filharmonikusok fontos fellépő lesz. Elismerések Csokonai-díj Artisjus-díj Bartók Béla-Pásztory Ditta-díj Pro Arte Hungarica Artisjus-díj Kölcsey-díj Magyar Örökség-díj; Bartók emlékdíj Kölcsey ösztöndíj

4 Vendégművészek, állandó partnerek, vendégszereplések: Az együttes reputációja hagyományosan nagy, a legnagyobb karmesterek is szívesen dolgoznak az énekkarral. A vezető karnagy és a művészeti vezető mellett az elmúlt években dolgozott velünk Kocsis Zoltán, Fischer Iván, Héja Domonkos, Kovács János, Kesselyák Gergely, Vashegyi György, Vásáry Tamás, Gál Tamás, Antal Mátyás, Kovács László, Bogányi Tibor, Párkai István vagy a külföldiek közül Helmuth Rilling, Ennio Morricone, Mladen Tarbuk, Karolos Trikolodis, Peter Broadbent, Florian Helgath. A karmesterek mellett a hazai szimfonikus zenekarokkal is kiváló a kapcsolat: az állandó partner, intézményi testvér Kodály Filharmonikusok mellett szinte minden nagyobb magyar zenekarral fellépett ill. rendszeresen fellép az együttes, beleértve a Budapesti Fesztiválzenekart, a MÁV Szimfonikusokat, a Győri Filharmonikus Zenekart, a Danubia Zenekart, a Miskolci Filharmonikus Zenekart és a Békés Megyei Szimfonikus Zenekart is. A Kodály Kórus 2011-ben egy Kínában megrendezendő turnéra kapott meghívást, amelynek minden kinti költségét állja a meghívó szervezet - azonban a repülőjegyekre szükséges önrészt az énekkar saját büdzséjéből nem tudja előteremteni, így ennek a meghívásnak egyelőre nem tudunk eleget tenni. A Kodály Kórus folyamatosan kapcsolatot tart a világ vezető kóruskarnagyaival és karmestereivel től több, mint 40 országban adott 2500-nél is több hangversenyt, felléphetett például a washingtoni Kennedy Centerben, az amszterdami Concertgebouw-ban, ezenkívül koncertezett Jeruzsálemben, Manilában, vagy például Mexikóvárosban. Az évek alatt olyan neves karmesterek vezényelték az együttest, mint például Lamberto Gardelli, Helmuth Rilling, Kobayashi Ken-Ichiro, Jürgen Jürgens, Ennio Morricone, Karl Jenkins vagy Dmitrij Kabalevszkij. Úgy gondoljuk, hogy Kodály nevét viselve - a Kodály Filharmonikusokkal együtt - hatalmas felelősség hárul ránk abban, hogy a nagy zeneszerző nevét méltó módon képviselve új kapcsolatok kiépítésével népszerűsítsük a magyar zene ügyét szerte a világban.

5 Kiadványaink (CD, DVD) Az együttes komoly diszkográfiával büszkélkedhet, többnyire a Hungaroton lemezkiadó égisze alatt: legutóbb egy három lemezből álló Kodály összkiadássorozat, valamint Liszt-művek első felvételeit is tartalmazó CD készült. Michael Haydn: Missa Hispanica (1786) Közreműködik: Zádori Mária (szoprán), Németh Judit (mezzoszoprán) Drucker Péter (tenor), Kovács István(basszus),Capella Savaria Vezényel: Németh Pál Kórusművek Debrecennek Vezényel: Szűcs Lajos César Franck: Messe á trois voix Közreműködik: Bódi Marianna (szoprán), Wendler Attila(tenor,Rácz István(basszus), Karasszon Dezső (orgona), Molnár Zsolt(gordonka), Kocsis Andrea(hárfa), Nagy Ferenc (bőgő) Vezényel:Kamp Salamon A Bach dinasztia motettái Debrecen Bach Collegium Vezényel:Kamp Salamon Azio Corghi: La Cetra Appesa Közreműködik: Eva Lind (szoprán), Stefano Tomassini(narrátor), Orchestra Sinfonica dell'emília Romagna "Arturo Toscanini" Vezényel: Will Huburg Kórusművek Respighi, Ottorino ( ) Lajtha László ( )

6 Kodály Zoltán: Vegyeskari művek Vezényel: Erdei Péter Kodály Zoltán : Vegyeskari művek 2 Vezényel: Erdei Péter Kodály Zoltán: Vegyeskari művek 3 Vezényel: Párkai István Szent és Profán Kortárs magyar kórusantológia Vajda János: Missa in A Orbán György:Missa prima Liszt Ferenc kórusművek Közreműködik: Karasszon Dezső (orgona) Vezényel: Pad Zoltán

A KODÁLY FILHARMONIKUSOK

A KODÁLY FILHARMONIKUSOK A KODÁLY FILHARMONIKUSOK A Kodály Filharmonikusok Debrecen a város hivatásos zenekara, mely 2011 őszétől viseli ezt a nevet. 1991-től 2011-ig Debreceni Filharmonikus Zenekar néven működött. Fenntartója

Részletesebben

Kodály Filharmónia Debrecen Évadterv 2014/2015

Kodály Filharmónia Debrecen Évadterv 2014/2015 Kodály Filharmónia Debrecen Évadterv 2014/2015 2014. augusztus 3. Debrecen, Szabadtéri Színpad Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny zárókoncert 2014. augusztus 20. Nyírbátor, Református templom Vajda: Karácsonyi

Részletesebben

116 ezer nézője volt a Kodály Filharmóniának

116 ezer nézője volt a Kodály Filharmóniának 116 ezer nézője volt a Kodály Filharmóniának Műfaji nyitottság, több fiataloknak szóló koncert és az előző évhez képest több bérletes jellemezte a Kodály Filharmónia együtteseinek 2014/15-ös évadát. Bár

Részletesebben

Támogatási összeg (Ft)

Támogatási összeg (Ft) 1. Pécsi Férfikar Pécs Bartók Béla Férfikar részvétele az III. Isztambuli Nemzetközi Kórusversenyen és fesztiválon Isztambul 900 000 2. Budapesti Vonósok a Budapest XI.ker Budapesti Vonósok külföldi Olaszország/

Részletesebben

VENDÉGSÉGBEN A FUGA-BAN

VENDÉGSÉGBEN A FUGA-BAN DITTRICHNÉ VAJTAI ZSUZSÁNNA VENDÉGSÉGBEN A FUGA-BAN Puskás Levente szaxofon és Váradi Judit zongora hangversenye magyar zeneszerzők műveiből A két művész több mint egy évtizede játszik együtt. 2015-ben

Részletesebben

Szakmai beszámoló a 32. Régi Zenei Napokról

Szakmai beszámoló a 32. Régi Zenei Napokról Szakmai beszámoló a 32. Régi Zenei Napokról Magyarország legrégebben alapított historikus zenei fesztiválja 32. alkalommal került megrendezésre Fertőd-Eszterházán, 2016. június 25. és július 2. között,

Részletesebben

Új Szöveges dokumentum NÉPSZERŰ ZENEI ESTÉK BÉRLET

Új Szöveges dokumentum NÉPSZERŰ ZENEI ESTÉK BÉRLET NÉPSZERŰ ZENEI ESTÉK BÉRLET 2007. október 15. 19.00 Mozart: Varázsfuvola-nyitány Mozart: A-dúr zongoraverseny K.488 Schumann: III. (Esz-dúr) Rajnai szimfónia Szegedi Szimfonikus Zenekar Zongora: Kassai

Részletesebben

Herpay Ágnes. Liszt F. Zenemûvészeti Fõiskola Gyõri tagozata - szolfézs szak, zeneiskolai fagott tanár szak (208/81)

Herpay Ágnes. Liszt F. Zenemûvészeti Fõiskola Gyõri tagozata - szolfézs szak, zeneiskolai fagott tanár szak (208/81) Herpay Ágnes Dr. Herpay ÁgnesSzületett: 1959 Végzettség: Liszt Ferenc Zenemûvészeti Fõiskola, Budapest, egyetemi tagozat - fagott kamaramûvészés szakközépiskolai fagott tanár szak -1984 (25/1984) Liszt

Részletesebben

Kelenföldi. Barokk Esték. 20. évad. J.S.Bach. Kelenföldi Református Templom Budapest Xl. kerület, Október 23. utca 5.

Kelenföldi. Barokk Esték. 20. évad. J.S.Bach. Kelenföldi Református Templom Budapest Xl. kerület, Október 23. utca 5. Kelenföldi Barokk Esték 20. évad 2019 Kelenföldi Református Templom Budapest Xl. kerület, Október 23. utca 5. J.S.Bach Balog Endre csellómûvész Ábrahám Márta hegedûmûvész Ábrahám Consort Ella István orgonamûvész

Részletesebben

A Dévaványa Felemelkedéséért Közalapítvány és az ÁMK József Attila Művelődési Ház és Kádár Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Inézményegység szeretettel meghívja a Békés Megyei Szimfonikusok Kamarazenekara

Részletesebben

V. 2010. 7. 330 222 108 3/2010. EMT.

V. 2010. 7. 330 222 108 3/2010. EMT. 1/2010. EMT. számú határozat Az EMT elfogadja a 2010. évi Költségvetési Törvény 7. számú mellékletében szereplő források felosztására és a színház szakmai és táncművészeti szakmai kuratórium tagjaira tett

Részletesebben

Igazgató művészeti vezető: Somogyi-Tóth Dániel. 2012/2013 évad BÉRLETI TÁJÉKOZTATÓ

Igazgató művészeti vezető: Somogyi-Tóth Dániel. 2012/2013 évad BÉRLETI TÁJÉKOZTATÓ Somogyi-Tóth Dániel Bényi Tibor Pad Zoltán Igazgató művészeti vezető: Somogyi-Tóth Dániel 2012/2013 évad logó I kodály filharmonikusok I vip communications BÉRLETI TÁJÉKOZTATÓ logó I kodály kórus I vip

Részletesebben

DEBRECENI ZENEDE 150 EVES A DEBRECENI INTÉZMÉNYES ZENEOKTATÁS ÜNNEPI RENDEZVÉNYEK

DEBRECENI ZENEDE 150 EVES A DEBRECENI INTÉZMÉNYES ZENEOKTATÁS ÜNNEPI RENDEZVÉNYEK i 1862 2012 DEBRECENI ZENEDE 150 EVES A DEBRECENI INTÉZMÉNYES ZENEOKTATÁS ÜNNEPI RENDEZVÉNYEK 2012. november 20. (szombat) BESZÉLGETÉS ÉS HANGVERSENY VENDÉGÜNK PRUNYI ILONA Liszt- és Bartók-Pásztory díjas

Részletesebben

30 ÉVE HUNYT EL PÁSZTI MIKLÓS KARNAGY, ZENESZERZŐ, TANÁR (Budapest, március 4. - Budapest, február 12. )

30 ÉVE HUNYT EL PÁSZTI MIKLÓS KARNAGY, ZENESZERZŐ, TANÁR (Budapest, március 4. - Budapest, február 12. ) 30 ÉVE HUNYT EL PÁSZTI MIKLÓS KARNAGY, ZENESZERZŐ, TANÁR (Budapest, 1928. március 4. - Budapest, 1989. február 12. ) Pászti Miklós I. Az évforduló alkalmából emlékezik a Pászti Miklós Vegyes Kórus alapító

Részletesebben

A Gárdonyi Kórus 2012. évi megvalósított szakmai tevékenységének bemutatása

A Gárdonyi Kórus 2012. évi megvalósított szakmai tevékenységének bemutatása A Gárdonyi Kórus 2012. évi megvalósított szakmai tevékenységének bemutatása A Szekszárdi Gárdonyi Zoltán Református Együttes 1994-ben alakult. Az énekkart Nagytisztelető Lemle Zoltán Csokonai Vitéz Mihály

Részletesebben

Kodály Zoltán portréját Papp György grafikusmûvész készítette

Kodály Zoltán portréját Papp György grafikusmûvész készítette Kodály Zoltán portréját Papp György grafikusmûvész készítette Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Szeged Városi Kórusegyesület tisztelettel meghívja Önt Kodály Zoltán születésének 135. és halálának

Részletesebben

Országos hangversenysorozat Verdi-Wagner-Erkel emlékére

Országos hangversenysorozat Verdi-Wagner-Erkel emlékére Országos hangversenysorozat Verdi-Wagner-Erkel emlékére Budapest VERDI 200 ÜNNEPI GÁLA GIUSEPPE VERDI SZÜLETÉSÉNEK 200. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL Időpont: 2013. szeptember 29. (vasárnap) 19.00. Helyszín:

Részletesebben

Megyei matematika verseny 2009.

Megyei matematika verseny 2009. 9. évfolyam 1 Pácsonyi Márton 77 Zrínyi Miklós Zalaegerszeg Kiss Zsolt, Péteri Szabolcs 2 Bubits Bence 66 Kölcsey Ferenc Zalaegerszeg Forgács Ferencné 2 Jung Dániel 66 Zrínyi Miklós Zalaegerszeg Kiss Zsolt,

Részletesebben

A zene mindenkié! Koncertek 2011/2012 évad. Kodály Filharmónia évadnyitó hangverseny a Zene Világnapján 2011. október 1., 19.

A zene mindenkié! Koncertek 2011/2012 évad. Kodály Filharmónia évadnyitó hangverseny a Zene Világnapján 2011. október 1., 19. Somogyi-Tóth Dániel Kodály Filharmónia évadnyitó hangverseny a Zene Világnapján 2011. október 1., 19.30 Bartók terem W. A. Mozart: G-dúr vonósnégyes K.156 vonószenekari változat F. Schubert: 5 Menüett

Részletesebben

A Kodály Filharmónia Debrecen 2017/18. évi évadterve

A Kodály Filharmónia Debrecen 2017/18. évi évadterve A Kodály Filharmónia Debrecen 2017/18. évi évadterve 2017. augusztus 10. Kodály Kórus - Budapest Sziget Fesztivál Külső felkérés alapján Jenkins: Walesi bárdok 2017. augusztus 19. Nagyerdei Szabadtéri

Részletesebben

#zeneóra. Ifjúsági bérlet Veszprém megye

#zeneóra. Ifjúsági bérlet Veszprém megye #zeneóra Ifjúsági bérlet 2019-2020 Veszprém megye Elérhetővé tesszük az élményt! A Filharmónia Magyarország ifjúsági koncertsorozata 6 éves kortól egészen 18 éves korig szólítja meg az iskolásokat azzal

Részletesebben

A III. Országos Jazz-zenei Verseny eredményei december 8-9.

A III. Országos Jazz-zenei Verseny eredményei december 8-9. A III. Országos Jazz-zenei Verseny eredményei 2017. december 8-9. Kategória: Jazz hangszeres szólista Papp Márton (szaxofon) különdíj (előadói) Felkészítő tanár: Molnár Pál Kecskeméti M. Bodon Pál AMI

Részletesebben

Zenepedagógiai munkásságának állomásai: és között a Győri Zeneművészeti Szakiskola és Főiskola tanára, 1972-től 2006-ig volt a

Zenepedagógiai munkásságának állomásai: és között a Győri Zeneművészeti Szakiskola és Főiskola tanára, 1972-től 2006-ig volt a A JANOTA-MŰHELY 80 ÉVES RÖVID KRÓNIKÁJA ( Torda, 1936. január 27.) Iskolai tanulmányait Győrben végezte, kitűnő rendű érettségi és az ottani zenekonzervatóriumi tanulmányai (zongora és fagott főtanszak)

Részletesebben

I. KORCSOPORT KECSKEMÉTI KODÁLY ZOLTÁN ÉNEK-ZENEI ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

I. KORCSOPORT KECSKEMÉTI KODÁLY ZOLTÁN ÉNEK-ZENEI ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA I. KORCSOPORT KECSKEMÉTI KODÁLY ZOLTÁN ÉNEK-ZENEI ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA GERHÁT DOMONKOS, MÓDRA ANDOR, SZABÓ ÁKOS SÁNDOR, UHLJÁR BALÁZS TANÁR: PALOTÁS

Részletesebben

ÉVAD BÉRLETI TÁJÉKOZTATÓ. Igazgató művészeti vezető: Somogyi-Tóth Dániel. logó I kodály filharmónia I vip communications

ÉVAD BÉRLETI TÁJÉKOZTATÓ. Igazgató művészeti vezető: Somogyi-Tóth Dániel. logó I kodály filharmónia I vip communications Igazgató művészeti vezető: Somogyi-Tóth Dániel logó I kodály filharmonikusok I vip communications logó I kodály kórus I vip communications BÉRLETI TÁJÉKOZTATÓ logó I kodály filharmónia I vip communications

Részletesebben

Nemzetközi Nyári Akadémiája

Nemzetközi Nyári Akadémiája Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája Debrecen, 2014. július 18-27. Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája Fővédnök: Prof. Dr. Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora A Debreceni Egyetem

Részletesebben

A MINŐSÍTÉSSEL NEM RENDELKEZŐ ZENEKAROK, ÉNEKKAROK ÉVI EMTV. SZERINTI MŰKÖDÉSI TÁMOGATÁSA

A MINŐSÍTÉSSEL NEM RENDELKEZŐ ZENEKAROK, ÉNEKKAROK ÉVI EMTV. SZERINTI MŰKÖDÉSI TÁMOGATÁSA 1 3415-01-0001/18 2 3415-01-0002/18 Osztrák-Magyar Haydn Zenekar Dunakeszi Szimfonikus Zenekar, Magyarország Göd Dunakeszi Az Osztrák-Magyar Haydn Zenekar Emtv. szerinti 2018. évi működési A Dunakeszi

Részletesebben

Helyezett, díjazott, jutalmazott versenyzők: Versenyző neve: Nevező intézmény: Felkészítő tanár neve:

Helyezett, díjazott, jutalmazott versenyzők: Versenyző neve: Nevező intézmény: Felkészítő tanár neve: Helyezett, díjazott, jutalmazott versenyzők: Versenyző neve: Nevező intézmény: Felkészítő tanár neve: Harmos Szilvia (A) Burján Viktor (A) Fóris Zsófia (A) Rácz Lajos Manassé (A) Temesvári Bence Zheng

Részletesebben

jászberényi Valotásy János Szövetkezeti Vegyeskar

jászberényi Valotásy János Szövetkezeti Vegyeskar jászberényi Valotásy János Szövetkezeti Vegyeskar A kórust 1862-ben alapította iparosokból, zenekedvelő polgárokból Palotásy János. A Jász Múzeumban található dokumentumok, díszes serlegek tanúskodnak

Részletesebben

Melléklet a /2009.( )OKM rendelethez A) Adatlap önkormányzatok által fenntartott/támogatott hivatásos zenekarok számára

Melléklet a /2009.( )OKM rendelethez A) Adatlap önkormányzatok által fenntartott/támogatott hivatásos zenekarok számára Melléklet a /2009.( )OKM rendelethez A) Adatlap önkormányzatok által fenntartott/támogatott hivatásos zenekarok számára 1. Az együttesben teljes munkaidőben művészi munkakörben, munkaviszonyban vagy közalkalmazotti

Részletesebben

A Zuglói Filharmónia képes bemutatása 1954

A Zuglói Filharmónia képes bemutatása 1954 A Zuglói Filharmónia képes bemutatása 1954 A Zuglói Filharmónia 1954-ben az akkori I. István Gimnáziumban alakult István Zenekar néven Záborszky József vezetésével. Alapítása után 2 évvel az együttes már

Részletesebben

Antal István zongoraművész, a Zeneakadémia tanára

Antal István zongoraművész, a Zeneakadémia tanára LISZT FERENC ZENEMŰVÉSZETI EGYETEM DOKTORI ISKOLA Hargitai Imre Antal István zongoraművész, a Zeneakadémia tanára c. DLA értekezés tézisei 1 Antal István egyik utolsó növendékeként vállalkoztam arra, hogy

Részletesebben

SZENT GELLÉRT FESZTIVÁL SZEGED

SZENT GELLÉRT FESZTIVÁL SZEGED SZENT GELLÉRT FESZTIVÁL SZEGED 2015. szeptember 21 27. NEMZETKÖZI KOMOLYZENEI FESZTIVÁL www.szentgellertfesztival.hu 2015. SZEPTEMBER 21. (HÉTFŐ) ZENE ÉS TUDOMÁNY ELŐADÁSOK 17 00 Gál Ferenc Főiskola Klebelsberg

Részletesebben

CURRICULUM VITAE. 2015- DINU LIPATTI FILHARMÓNIA, SZATMÁRNÉMETI Állandó vendégkarmester

CURRICULUM VITAE. 2015- DINU LIPATTI FILHARMÓNIA, SZATMÁRNÉMETI Állandó vendégkarmester CURRICULUM VITAE Hermann Szabolcs Telefonszám: (003)6309453777 (HU) (004)0751313612 (RO) E-mail cím: hermannszabolcs@yahoo.com SZAKMAI AKTIVITÁSOK 2015- DINU LIPATTI FILHARMÓNIA, SZATMÁRNÉMETI Állandó

Részletesebben

LAKATOS GERGELY. születési hely, idő: cím: telefon: telefax: e-mail: hangtechnikus több rádióállomásnál

LAKATOS GERGELY. születési hely, idő: cím: telefon: telefax: e-mail: hangtechnikus több rádióállomásnál LAKATOS GERGELY SZEMÉLYES INFORMÁCIÓK születési hely, idő: cím: telefon: telefax: e-mail: Budapest, 1979. június 9. Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8. +36-1-462-4660

Részletesebben

Tao-támogatás a kultúráért TÁMOGASSA A MIRACULUM-AURIN KÓRUSCSALÁDOT, HOGY CÉGE ADÓKEDVEZMÉNYHEZ JUSSON! Befogadó szervezet:

Tao-támogatás a kultúráért TÁMOGASSA A MIRACULUM-AURIN KÓRUSCSALÁDOT, HOGY CÉGE ADÓKEDVEZMÉNYHEZ JUSSON! Befogadó szervezet: Tao-támogatás a kultúráért TÁMOGASSA A MIRACULUM-AURIN KÓRUSCSALÁDOT, HOGY CÉGE ADÓKEDVEZMÉNYHEZ JUSSON! Befogadó szervezet: Aurin és Miraculum Alapítvány Az alapítvány 2018. 08. 01-től közhasznú besorolást

Részletesebben

A III. Muzsika Hídja Balaton Nemzetközi Fesztivál 2014 Budapest.

A III. Muzsika Hídja Balaton Nemzetközi Fesztivál 2014 Budapest. A III. Muzsika Hídja Balaton Nemzetközi Fesztivál 2014 Budapest. Bevezetés III. Muzsika Hídja Balaton Nemzetközi Fesztivált a III. Muzsika Hídja Balaton Nemzetközi Fesztivál Szervezőbizottság rendezi meg

Részletesebben

DR. VARJASI GYULA PHD

DR. VARJASI GYULA PHD DR. VARJASI GYULA PHD FRICSAY FERENC ELVESZETTNEK HITT MISÉJÉNEK TÖRTÉNETE Fricsay Ferenc elveszettnek hitt mise felkutatása történetének bevezetéseként röviden bemutatom a Fricsay Ferenc életrajzát, akinek

Részletesebben

Descendants of Urbanus Benedek

Descendants of Urbanus Benedek Descendants of Urbanus Benedek 1 1 Urbanus Benedek 1430 -... 2 Name Benedek... 3 János Benedek... 3 Péter Benedekfi... 2 Antal Benedek... 3 Balázs Benedek... 4 János Benedek... 5 Balázs Benedek... 6 Mihaly

Részletesebben

66/2015. (III.26.) sz. közgyűlési határozat melléklete

66/2015. (III.26.) sz. közgyűlési határozat melléklete 66/2015. (III.26.) sz. közgyűlési határozat melléklete Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. ügyvezetői tisztségeinek ellátásra az előadó-művészeti

Részletesebben

Művészetek Háza októberi programjai 2009 szeptember 24., csütörtök 23:14

Művészetek Háza októberi programjai 2009 szeptember 24., csütörtök 23:14 KLAZZ koncert A hazai jazzélet sztárjai Babos Gyula, Borbély Mihály, Berki Tamás, Balázs Elemér, Barcza Horváth József, Dés László, Fekete-Kovács Kornél, Horváth Kornél, Kaltenecker Zsolt, Lantos Zoltán,

Részletesebben

Beszámoló a Nyíregyházi Cantemus Kórus 2009-es évben folytatott tevékenységéről

Beszámoló a Nyíregyházi Cantemus Kórus 2009-es évben folytatott tevékenységéről Beszámoló a Nyíregyházi Cantemus Kórus 2009-es évben folytatott tevékenységéről A Nyíregyházi Cantemus Kórus együttesei a 2009-as évben 77 koncertet adtak itthon és külföldön. A Cantemus Közhasznú Alapítvány

Részletesebben

Zöld. Narancs - Kék. Kék Vacsora - Karin

Zöld. Narancs - Kék. Kék Vacsora - Karin SZERDA Piros Fehér Fekete Narancs Megjegyzés 8:00 1 2 6 7 11 12 SNACK 8:30 Beep 8:30 Müzli, Banán, Verofit 9:00 Beep 9:00 Piros - Fehér 10:10 Beep 9:30 10:20 Beep 10:00 Fekete - 11:30 Beep 10:30 11:40

Részletesebben

BESZÁMOLÓ AZ ARS MUSICA ZENEBARÁTOK EGYESÜLETE ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL

BESZÁMOLÓ AZ ARS MUSICA ZENEBARÁTOK EGYESÜLETE ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL BESZÁMOLÓ AZ ARS MUSICA ZENEBARÁTOK EGYESÜLETE 2016. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL A 2013 februárjában alakult egyesület a 2016-os évben is folytatta több kultúraterületre kiterjedő zenei és ismeretterjesztő tevékenységét.

Részletesebben

Hajdú-Bihar megye és Debrecen a Nemzeti Színházban

Hajdú-Bihar megye és Debrecen a Nemzeti Színházban Aktuális információk: www.nemzetiszinhaz.hu/megyejaras Hajdú-Bihar megye és Debrecen a Nemzeti Színházban VAS ZALA VESZPRÉM SOMOGY BORSOD-ABAÚJ- ZEMPLÉN HEVES JÁSZ-NAGYKUN- SZOLNOK BÉKÉS CSONGRÁD GYÔR-

Részletesebben

FOTOHÓNAP. MKKI, Pozsony. A program rövid ismertetése (különös tekintettel az évfordulós megemlékezésekre, kiemelkedő művész meghívására) Sor - szá m

FOTOHÓNAP. MKKI, Pozsony. A program rövid ismertetése (különös tekintettel az évfordulós megemlékezésekre, kiemelkedő művész meghívására) Sor - szá m MKKI, Pozsony Sor - szá m Dátum A program megnevezése A program jellege /típusa (pl. tudomány, képzőmű-vészet, zene, film) A program rövid ismertetése (különös tekintettel az évfordulós megemlékezésekre,

Részletesebben

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ 2014/2015 tanév Budapest "Nyílt" kategória V-VI. korcsoport KEZDŐ fiú csapatbajnokság

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ 2014/2015 tanév Budapest Nyílt kategória V-VI. korcsoport KEZDŐ fiú csapatbajnokság Hely. Cím Csapatnév 1 Kiskunhalas Bibó István Gimn. 37,950 36,700 37,000 36,300 147,950 2 Kisújszállás Móricz Zsigmond Református Koll., Gimn., SzKI és Ált. Isk. 34,800 36,550 36,400 36,450 144,200 3 Nagykőrös

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ 2006

KÖZHASZNÚSÁGI SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ 2006 KÖZHASZNÚSÁGI SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ 2006 Tartalom: 1. Számviteli beszámoló 2. Költségvetési támogatások felhasználása 3. Vagyon felhasználása 4. Cél szerinti juttatások 5. Központi költségvetési szervtől

Részletesebben

Megállapítom, hogy a szavazás érvényes és eredményes volt, az EMT a Színházi Szakmai Kollégium javaslatát 12 igen szavazattal elfogadta.

Megállapítom, hogy a szavazás érvényes és eredményes volt, az EMT a Színházi Szakmai Kollégium javaslatát 12 igen szavazattal elfogadta. 1/2011. (01.11.) EMT határozat hogy a Szentendre Város Önkormányzata által alapított Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetői feladatainak ellátására kiírandó pályázat szakmai bizottságába

Részletesebben

Szakmai Önéletrajz. Drahos Béla Született: Kaposvár. Tanulmáyok:

Szakmai Önéletrajz. Drahos Béla Született: Kaposvár. Tanulmáyok: Drahos Béla Született: 1955. 04. 14. Kaposvár Tanulmáyok: Szakmai Önéletrajz Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, Budapest /Kovács Lóránt/ Fuvolaművész és szakközépiskolai fuvolatanár (1978) Richter János

Részletesebben

8. Győr-Lipót futóverseny Egyéni abszolút eredmények

8. Győr-Lipót futóverseny Egyéni abszolút eredmények 1 1 408 BALÁZS Levente Férfi 1985 16-39 éves 00:35:07 01:11:13 01:37:38 2 2 546 TAKÁCS László Férfi 1968 40-49 éves 00:39:13 01:19:01 01:47:30 3 3 529 SCHWARTZ-NAGY Attila Férfi 1987 16-39 éves 00:37:44

Részletesebben

40 éves a Palló keddi program szeptember 21. kedd, 08:03

40 éves a Palló keddi program szeptember 21. kedd, 08:03 2010. szeptember 21. kedd 08:03 A mai program reggel kezdődik tudományos ülszakkal majd előadóest hangverseny színesíti az estét. Lentebb olvasható a műsor a két előadó életrajza. 1 / 5 2010. szeptember

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar Közhasznú Kulturális Egyesület 2009. évi gazdálkodásáról

Közhasznúsági jelentés a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar Közhasznú Kulturális Egyesület 2009. évi gazdálkodásáról Közhasznúsági jelentés a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar Közhasznú Kulturális Egyesület 2009. évi gazdálkodásáról A közhasznúsági jelentés tartalma: 1) számviteli beszámoló, 2) költségvetési támogatás

Részletesebben

Olimpiai táv Év kategória szerinti eredménylista

Olimpiai táv Év kategória szerinti eredménylista Férfi 18-24 1 144 TÓTH Zalán Zénó 1999 02:21:15 Férfi 2 2 00:20:34 01:08:20 00:00:59 00:51:21 +00:00:00 2018.06.23 18:56:13 Oldal: 1 of 15 Nő 18-24 1 117 GRAJZEL Sáron 1998 02:43:12 Nő 16 2 00:24:39 01:19:05

Részletesebben

A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink:

A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink: A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink: A Versszínház magyar költők költészetének és életének színházi, zenei és képzőművészeti formában való bemutatásával foglalkozik. Turek Miklós színművész

Részletesebben

Wesselényi Miklós Sport Közalapítvány Fittségi felmérés 2011. június 3. Budapest, Margitszigeti Atlétikai Centrum III. korcsoport fiú egyéni

Wesselényi Miklós Sport Közalapítvány Fittségi felmérés 2011. június 3. Budapest, Margitszigeti Atlétikai Centrum III. korcsoport fiú egyéni III. korcsoport fiú egyéni összetett - 30 m 1. Jónás Máté 1998-10-23 Miskolc, Szilágyi Dezső Általános Iskola 4.80 2. Tóth Ádám 1998-07-24 Püspökladány, Petőfi Sándor Általános Iskola 4.81 3. Tricskó Patrik

Részletesebben

Megvalósítási Cél. A Vác Civitas Szimfonikus Zenekar évi működési támogatása Ft Ft Ft

Megvalósítási Cél. A Vác Civitas Szimfonikus Zenekar évi működési támogatása Ft Ft Ft összege () () 1 3415-01-0001/19 Vác Civitas Művészeti Egyesület 1156 Budapest, Nyírpalota út 78., 10.em. 42 a. A Vác Civitas Szimfonikus Zenekar 2019. évi működési a 18 870 000 5 000 000 5 000 000 2 3415-01-0002/19

Részletesebben

#zeneóra. Ifjúsági bérlet Baranya megye

#zeneóra. Ifjúsági bérlet Baranya megye #zeneóra Ifjúsági bérlet 2019-2020 Baranya megye Elérhetővé tesszük az élményt! A Filharmónia Magyarország ifjúsági koncertsorozata 6 éves kortól egészen 18 éves korig szólítja meg az iskolásokat azzal

Részletesebben

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2012/2013 tanév Budapest, Tornacsarnok III-IV. korcsoport "B" kategória fiú csapatbajnokság

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2012/2013 tanév Budapest, Tornacsarnok III-IV. korcsoport B kategória fiú csapatbajnokság Hely. Cím Csapatnév 1 Szeged Arany János Ált. Isk. 47,200 1 46,350 2 46,300 3 139,850 2 Debrecen Vénkerti Ált. Isk., Óvoda AMI 46,450 2 46,500 1 46,600 2 139,550 3 Tatabánya Váci Mihály Ált. Isk. 46,200

Részletesebben

8. Győr-Lipót futóverseny

8. Győr-Lipót futóverseny Nem/Kategória: Férfi 16-39 éves 1 408 BALÁZS Levente 1985 01:37:38 1 1 2 529 SCHWARTZ-NAGY Attila 1987 01:48:25 3 3 3 417 BÍRÓ Károly Róbert 1990 01:49:37 4 4 4 474 KUTÁCS Zsolt 1986 01:54:21 7 7 5 424

Részletesebben

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2009/2010 tanév Szombathely, április III-IV. korcsoport "B" kategória fiú csapatbajnokság

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2009/2010 tanév Szombathely, április III-IV. korcsoport B kategória fiú csapatbajnokság Hely. Cím Csapatnév 1 Debrecen Vénkerti Ált. Isk. 46,550 1 47,850 1 47,750 1 142,150 2 Nagykőrös Kossuth Lajos Ált. Isk. 45,650 2 46,650 3 47,750 1 140,050 3 Villány Alapfokú Okt. és Nev. Központ 45,600

Részletesebben

Név Város Iskola Felkészítő tanár összesen. 1. Elek Péter Debrecen DRK Dóczy Gimnáziuma Tófalusi Péter

Név Város Iskola Felkészítő tanár összesen. 1. Elek Péter Debrecen DRK Dóczy Gimnáziuma Tófalusi Péter 9. osztályosok Név Város Iskola Felkészítő tanár 1. 2. 3. 4. 5. összesen 1. Elek Péter Debrecen DRK Dóczy Gimnáziuma Tófalusi Péter 20 20 20 15 20 95 2. Makovsky Mihály Budapest Baár-Madas Református Gimnázium

Részletesebben

2018. március 22. csütörtök Pesti Vigadó Lukács Ervin bérlet 2.

2018. március 22. csütörtök Pesti Vigadó Lukács Ervin bérlet 2. 2018. március 22. csütörtök 19.30 Pesti Vigadó Lukács Ervin bérlet 2. MEDVECZKY ÁDÁM karmester BOLDOCZKI GÁBOR trombita LISZT Hungária szimfonikus költemény BALASSA SÁNDOR Trombitaverseny WEINER Csongor

Részletesebben

MVK 2014 I. Kategória # Név MRSZ Klub Szám Össz. Sz1. Sz2. Sz3. Sz4. Négy % Minősítés

MVK 2014 I. Kategória # Név MRSZ Klub Szám Össz. Sz1. Sz2. Sz3. Sz4. Négy % Minősítés MVK 2014 I. Kategória 1 HEGEDŰS László 1309 ARK 26 27618 1518 1510 1482 1452 5962 100.00 1. osztály 2 BARTOLF Richárd 1393 ARK 5 7149 1513 1487 1448 1397 5845 98.04 1. osztály 3 VEREBÉLYI Zoltán 29 ARK

Részletesebben

III. Budapesti I. Országos Nagybőgő Fesztivál

III. Budapesti I. Országos Nagybőgő Fesztivál III. Budapesti I. Országos Nagybőgő Fesztivál 2017. február 17., péntek 14 óra Molnár Antal Zeneiskola Kocsis Zoltán terem 1071 Budapest, Rottenbiller u. 43-45. Program: 12:00 Érkezés regisztráció gyakorlási

Részletesebben

AKI BIZALMAT SZAVAZOTT DEBRECENNEK

AKI BIZALMAT SZAVAZOTT DEBRECENNEK AKI BIZALMAT SZAVAZOTT DEBRECENNEK Kodály-módszer. Két szó, amely a világon mindenütt ismerősen cseng. Kodály 'Zoltán neve' azonban nekünk, magyaroknak ennél sokkal többet jelent. Jí zeneszerzőt, az eltékozolt

Részletesebben

Pont Hely

Pont Hely Ssz. Budapesti Felnőtt I. o.. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9... 2. 3. Hely. Újpesti KSE I 5,5 4,5 8, 3. 2 2 2. Vasas SC II 6,5 5,,5. 3. Sirály SE I 7,5 7,5,5 26,5. 4. SENSE I 4,5 8, 5, 7,5 6-7. 5. BEAC II 8, 3,

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS. 2012. év

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS. 2012. év KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2012. év Tartalmaz: 1. Számviteli beszámoló Egyszerűsített mérleg Egyszerűsített eredmény-levezetés 2. Költségvetési támogatás felhasználása 3. Kimutatás a vagyon felhasználásáról

Részletesebben

2. A nemzeti érték szakterületenkénti kategóriák szerinti besorolása. - és élelmiszergazdaság X kulturális örökség

2. A nemzeti érték szakterületenkénti kategóriák szerinti besorolása. - és élelmiszergazdaság X kulturális örökség I. A JAVASLATTEVŐ ADATAI 1. A javaslatot benyújtó (személy/intézmény/szervezet/vállalkozás) neve: Balatonfüredi Városi Értéktár 2. A javaslatot benyújtó személy vagy a kapcsolattartó személy adatai: Név:

Részletesebben

Dávid János és Dávid Ferenc tisztelettel meghívja Önt, családját, barátait és üzletfeleit

Dávid János és Dávid Ferenc tisztelettel meghívja Önt, családját, barátait és üzletfeleit Dávid János és Dávid Ferenc tisztelettel meghívja Önt, családját, barátait és üzletfeleit a Dávid Gyula születésének századik évfordulója alkalmából rendezendő koncertekre, 2013. május 2. és május 9. között

Részletesebben

Hagyomány az ünnepekben

Hagyomány az ünnepekben Balázs Gáspár-Emil Beszámoló a Bel Canto Művelődési Egyesület 2010-2011 es évi tevékenységéről Hagyomány az ünnepekben A Bel Canto Művelődési Egyesület együttesei a 2010-es év során a következő tevékenységeket

Részletesebben

MELLÉKLET. 2008/2009-es évad. Legközelebbi hangversenyei. eink. nk: érletein. Új bérlete. ink, és a hozzájuk tartozó hangverseny-id.

MELLÉKLET. 2008/2009-es évad. Legközelebbi hangversenyei. eink. nk: érletein. Új bérlete. ink, és a hozzájuk tartozó hangverseny-id. MELLÉKLET 2008/2009-es évad Legközelebbi hangversenyei eink nk: Vendégszereplés Bécsben Wien, Musikvereinssaal 2008. október 26.,, 19:00 Franz Schmidt: Das Buch mit sieben Siegeln Vezényel: Günter Knotzinger

Részletesebben

Az V. Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivál 2015

Az V. Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivál 2015 Az V. Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivál 2015 Bevezetés A Muzsika Hídja Fesztivál Szervezőbizottsága 2015-ben is megrendezi a Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivált Budapesten 2015. július 25-26-án, első

Részletesebben

REVIVE SZEGEDIN! ÚJHODJ MEG SZEGED! MUSICBRIDGE A ZENE HÍDJA

REVIVE SZEGEDIN! ÚJHODJ MEG SZEGED! MUSICBRIDGE A ZENE HÍDJA Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg REVIVE SZEGEDIN! ÚJHODJ MEG SZEGED! MUSICBRIDGE A ZENE HÍDJA Hangversenyek A

Részletesebben

MVK 2012 I. Kategória # Név MRSZ Klub Szám Össz. Sz1. Sz2. Sz3. Sz4. Négy % Minősítés

MVK 2012 I. Kategória # Név MRSZ Klub Szám Össz. Sz1. Sz2. Sz3. Sz4. Négy % Minősítés MVK 2012 I. Kategória # 1 SZABÓ József 779 ARK 17 19453 1393 1382 1325 1308 5408 100.00 1.osztály 2 FÖLDI Zoltán 3235 ARK 19 18232 1445 1323 1321 1125 5214 96.41 1.osztály 3 VEREBÉLYI Zoltán 29 MÁV 6 7064

Részletesebben

Kaposvári Advent Karácsonyi Ünnepi Hetek november 28 december 21

Kaposvári Advent Karácsonyi Ünnepi Hetek november 28 december 21 Kaposvári Advent Karácsonyi Ünnepi Hetek 2010. november 28 december 21 November 28. (vasárnap) 17.00 óra S a szívedbe Uram, adjál szeretetet Ünnepélyes programnyitó Közreműködik: Kodály Zoltán Központi

Részletesebben

IV. Korcsoport Fiú Csapateredmények a 4 legjobb csapattaggal

IV. Korcsoport Fiú Csapateredmények a 4 legjobb csapattaggal Ráckeve, Ady Endre Gimnázium Egyéni absz. helyezési összeg: 89 Csapat pozició: 1 1 3 1011 NOVÁK Levente 2003 00:13:06.420 2 8 1010 MIKOLA Bálint 2003 00:14:32.410 3 37 1009 KUKOVECZ Ákos 2003 00:15:51.647

Részletesebben

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI MATEMATIKAVERSENY 2018/2019

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI MATEMATIKAVERSENY 2018/2019 GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI MATEMATIKAVERSENY 2018/2019 Bejutók a döntőbe A döntő helyszínének címei és a bejutás ponthatárai a dokumentum végén láthatóak. Város Iskolanév Osztály Kategória Név Helyszín Darnózseli

Részletesebben

országjáró KulTúR kamion Színház VR kiállítás 3D mozi Házhoz megy a kultúra Kiajánló

országjáró KulTúR kamion Színház VR kiállítás 3D mozi Házhoz megy a kultúra Kiajánló Színház VR kiállítás 3D mozi Kiajánló 1 Magyarországon először idén NYÁRON indul útjára és járja be az országot a Közép- Kelet Európában egyedülálló film-színház Szervezetünk az Esztrád Színház, Magyarországon

Részletesebben

A LAUTITIA KÓRUSOK OLIMPIA RIGÁBAN PROGRAMJÁNAK BEMUTATATÁSA

A LAUTITIA KÓRUSOK OLIMPIA RIGÁBAN PROGRAMJÁNAK BEMUTATATÁSA A LAUTITIA KÓRUSOK OLIMPIA RIGÁBAN PROGRAMJÁNAK BEMUTATATÁSA Tartalom Bemutatkozás... 2 A rigai Kórusolimpia... 3 A költségek... 4 Eredmények... 5 Felvételek... 8 Egyesületünk adatai, elérhetőségei...

Részletesebben

Kelenföldi Barokk Esték - 2015

Kelenföldi Barokk Esték - 2015 Kelenföldi Barokk Esték - 2015 1685-1750 1750 születésének 330. évében a Kelenföldi Református Templomban Budapest Xl.ker., Október huszonharmadika u. 5. Soós Gábor orgonamûvész Vadász Attila orgonamûvész

Részletesebben

MSSZ Országos Bajnokság

MSSZ Országos Bajnokság MSSZ Országos Bajnokság 2015.09.06. vasárnap Fehér út Vers.eng.száma: 361/A/09/01 Felnőtt férfi Hsz. Név Sz.év Egyesület S1 S2 Össz.: 10 9 8 7 OB Juhász Péter dr 1974 Budapesti Mesterlövész 96 96 192 II

Részletesebben

OKLEVÉL- ÉS KÖNYVJUTALMAK 2017/2018-AS TANÉV

OKLEVÉL- ÉS KÖNYVJUTALMAK 2017/2018-AS TANÉV OSZT. OKLEVÉL- ÉS KÖNYVJUTALMAK 2017/2018-AS TANÉV NEVELŐTESTÜLETI DICSÉRET (KÖNYV + OKLEVÉL A PROHÁSZKA-TEMPLOMBAN) KÖNYV + OKLEVÉL OKLEVÉL 1.a 1. 1. Benedek Zsuzsanna: kimagasló tanulmányi, és 2. 2.

Részletesebben

2018/2019. Vesz.egyéni. Vesz.páros e2. Ny-egyéni. Ny-páros % p10. p22. p13. p11. p15. p12. p20. p21. p19. p14. p18. p16. p17. e10. e14. e17. e13.

2018/2019. Vesz.egyéni. Vesz.páros e2. Ny-egyéni. Ny-páros % p10. p22. p13. p11. p15. p12. p20. p21. p19. p14. p18. p16. p17. e10. e14. e17. e13. Eng.szám j_nev Csapat Ny-egyéni Ny-páros % Vesz.egyéni Vesz.páros e1 p1 e2 p2 e3 p3 e4 p4 e5 p5 e6 p6 e7 p7 e8 p8 e9 p9 e10 p10 e11 p11 e12 p12 e13 p13 e14 p14 e15 p15 e16 p16 e17 p17 e18 p18 e19 p19 e20

Részletesebben

Vizsgaszervező intézmény: Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola és Kollégium (Eger, Rákóczi út 2) tel./fax: (36) , Fax:

Vizsgaszervező intézmény: Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola és Kollégium (Eger, Rákóczi út 2) tel./fax: (36) , Fax: Vizsgaszervező intézmény: Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola és Kollégium (Eger, Rákóczi út 2) tel./fax: (36) 311-211, 515-115 Fax: 515-116 Tisztelt Vizsgázó! Ezúton tájékoztatjuk, hogy a(z)

Részletesebben

A MINŐSÍTÉSSEL NEM RENDELKEZŐ ZENEKAROK, ÉNEKKAROK ÉVI EMTV. SZERINTI MŰKÖDÉSI TÁMOGATÁSA

A MINŐSÍTÉSSEL NEM RENDELKEZŐ ZENEKAROK, ÉNEKKAROK ÉVI EMTV. SZERINTI MŰKÖDÉSI TÁMOGATÁSA A MINŐSÍTÉSSEL NEM RENDELKEZŐ ZENEKAROK, ÉNEKKAROK 2017. ÉVI EMTV. SZERINTI MŰKÖDÉSI TÁMOGATÁSA Sorszám 154.000.000 ) 1 3415-01-0001/17 Pécsi Férfikar Pécs A Pécsi Férfikar 2017. évi Emtv. szerinti működési

Részletesebben

Hely. Cím Csapatnév Össz.

Hely. Cím Csapatnév Össz. Hely. Cím Csapatnév 1 Nagykőrös Toldi Miklós Élelm. Szki. 46,050 2 46,050 2 47,950 1 47,350 1 46,200 1 45,400 2 279,000 2 Nyíregyháza Eötvös József Gyak. Ált. Isk. és Gimn. 46,950 1 47,250 1 47,050 2 47,300

Részletesebben

Érk~_, _t; Tisztelt Elnök Úr!

Érk~_, _t; Tisztelt Elnök Úr! Q ()13 NGV 2. /f,2.1»«4 [ Számvev őszéki és költségvetési bizottság Érk~_, _t;..1. Dr. Kövér László úrnak, az Országgyűlés elnökéne k Bizottsági módosító javaslat! Helyben Tisztelt Elnök Úr! Az egyes házszabályi

Részletesebben

SPIE Hungaria Kft. Telefonkönyv szakterületenként Név Beosztás Telephely Telefon Telefax Mobil Ügyvezetés

SPIE Hungaria Kft. Telefonkönyv szakterületenként Név Beosztás Telephely Telefon Telefax Mobil Ügyvezetés Név Beosztás Telephely Telefon Telefax Mobil Ügyvezetés Fekete Zoltán ügyvezető igazgató Budapest (1) 238-4858 (1) 238-4859 n.n. titkárságvezető Budapest (1) 238-4858 (1) 238-4859 Nagy Attila IIR vezető,

Részletesebben

EGYÉNI ÖSSZETETT EREDMÉNY. 7 30,60 Szalai Ádám Halasi TK 8 29,40 Kardos Levente KSI-SE Pirók Tamás Mészáros Csaba, Komlós László, Tóth Péter

EGYÉNI ÖSSZETETT EREDMÉNY. 7 30,60 Szalai Ádám Halasi TK 8 29,40 Kardos Levente KSI-SE Pirók Tamás Mészáros Csaba, Komlós László, Tóth Péter gyermek fiú EGYÉNI ÖSSZETETT EREDMÉNY Helyezés Pontszám Csapat Edző 1 34,25 Magvasi Marcell BHSE Reszeli Tamás 2 33,75 Gollob Ádám BHSE Reszeli Tamás 3 33,05 Vizlendvai Máté Hevesi DSE Nagykanizsa Vizlendvai

Részletesebben

OKLEVÉL- ÉS KÖNYVJUTALMAK ÖS TANÉV

OKLEVÉL- ÉS KÖNYVJUTALMAK ÖS TANÉV OKLEVÉL- ÉS KÖNYVJUTALMAK 2014-2015-ÖS TANÉV OSZT. NEVELŐTESTÜLETI DICSÉRET (KÖNYV + OKLEVÉL A BAZILIKÁBAN) 1. a 1. 1. Demeter Roland: kimagasló KÖNYV + OKLEVÉL tanulmányi, és 2. 2. Szabó Hanna: kimagasló

Részletesebben

SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola

SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola Iskolánkról Az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskolát 2004-ben alapította a Szegedi Tudományegyetem. Iskolánk, fiatal kora

Részletesebben

Diákolimpia B-kat Férfi Kard III. kcs

Diákolimpia B-kat Férfi Kard III. kcs Vívó (mind, struktúrált sorrendben - 28 vívó) vezetéknév keresztnév egyesület szül.dát. CZEIZEL Ignác András KESJÁR CSABA ÁLTALÁNOS ISKOLA 2006 GÁBOR Gergely Lajos KESJÁR CSABA ÁLTALÁNOS ISKOLA 2006 MATISZ-SZENTGYÖRGYI

Részletesebben

2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG V-VI. KORCSOPORT. Hajdú - Bihar MEGYEI DÖNTŐ

2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG V-VI. KORCSOPORT. Hajdú - Bihar MEGYEI DÖNTŐ 2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA V-VI. KORCSOPORT Hajdú - Bihar MEGYEI DÖNTŐ Helyszín (település, és versenyhelyszín): Gyulai István Atlétika Stadion, 4032 Debrecen, Oláh Gábor utca 5. Időpont (év,

Részletesebben

2007/2008. TANÉV MEZEIFUTÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY

2007/2008. TANÉV MEZEIFUTÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY 2007/2008. TANÉV MEZEIFUTÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ III. korcsoport - FIÚ EGYÉNI (1995-1996) Hely Név Szül Település Iskola Megye 48 Horváth Ákos 1995 Püspökladány Ált. Isk., Előkészítő Szakiskola, AMI,

Részletesebben

C.) SZABADON VÁLASZTHATÓ TÁRGYAK

C.) SZABADON VÁLASZTHATÓ TÁRGYAK C.) SZABADON VÁLASZTHATÓ TÁRGYAK Barokk zeneirodalom Tantárgy kódja EZ 3301 1. A tantárgy általános célja hasznosítani tud. Egyegy mű elemzésével járuljon hozzá a zeneművek esztétikai birtokbavételéhez.

Részletesebben

Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága 1388 Budapest Pf. 82.

Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága 1388 Budapest Pf. 82. Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága 1388 Budapest Pf. 82. Tisztelt Kuratórium! Tárgy: A 7. Con Spirito Egyházzenei Fesztivál megrendezésére szakmai beszámoló Pályázati azonosító: 3707/12072 A Filharmónia

Részletesebben

ANGOL. Vargáné dr.kiss Katalin-Göncz Hajnalka. Március 26. Igazgatási épület Baligács László angol B2 B2

ANGOL. Vargáné dr.kiss Katalin-Göncz Hajnalka. Március 26. Igazgatási épület Baligács László angol B2 B2 ANGOL Vargáné dr.kiss Katalin-Göncz Hajnalka Március 26. Igazgatási épület 312 14.45 Baligács László angol B2 B2 Ferenc Baráth Norbert angol B2 B2 Berencsik Szabolcs angol B2 B2 Bódis Tamás angol B2 B2

Részletesebben

Berzsenyi Dániel Vegyeskara és karnagya Vinczeffy Adrienne, A magyar zenéért, a magyar kultúráért

Berzsenyi Dániel Vegyeskara és karnagya Vinczeffy Adrienne, A magyar zenéért, a magyar kultúráért Berzsenyi Dániel Vegyeskara és karnagya Vinczeffy Adrienne, A magyar zenéért, a magyar kultúráért a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központja Zenei Tanszékének HangMűhelye és a JADA Kiadó

Részletesebben

ÜNNEPI EMLÉKEZÉS AZ ÉVFORDULÓN Egy éve hunyt el Varasdy Ernő ( ) Titi-bácsi, ütőhangszeres-művésztanár, karmester

ÜNNEPI EMLÉKEZÉS AZ ÉVFORDULÓN Egy éve hunyt el Varasdy Ernő ( ) Titi-bácsi, ütőhangszeres-művésztanár, karmester ÜNNEPI EMLÉKEZÉS AZ ÉVFORDULÓN Egy éve hunyt el Varasdy Ernő (1927-2015) Titi-bácsi, ütőhangszeres-művésztanár, karmester 2016.04.17. vasárnap 14 óra HELYSZÍN: Munkácsy Mihály Művelődési Ház (házasságkötő

Részletesebben