a) 25/2013. (VI.27.) ör. b) 32/2013. (09.26.) ör. c) 1/2014. (II. 7.) ör. d) 20/2016. (VI. 30.) ör. /2016. VII. 15 -

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "a) 25/2013. (VI.27.) ör. b) 32/2013. (09.26.) ör. c) 1/2014. (II. 7.) ör. d) 20/2016. (VI. 30.) ör. /2016. VII. 15 -"

Átírás

1 Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2013. (V.30.) önkormányzati rendelete a zaj elleni védelem helyi szabályozásáról a) 25/2013. (VI.27.) ör. b) 32/2013. (09.26.) ör. c) 1/2014. (II. 7.) ör. d) 20/2016. (VI. 30.) ör. /2016. VII Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott jogalkotási hatáskörében, a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló évi XX. törvény 85. (1) bekezdés e) pontjában, és a környezet védelmének általános szabályairól szóló évi LIII. törvény 48. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a zaj elleni védelem helyi szabályozásáról a következő rendeletet alkotja. A rendelet célja 1. A rendelet célja, hogy meghatározza az ember egészséghez, egészséges környezethez való jogának védelme érdekében a helyi zajvédelmi szabályokat. A rendelet hatálya 2. (1) A rendelet hatálya a (2) bekezdésben foglaltak kivételével Budapest Főváros VI. kerület közigazgatási területén a természetes személy, jogi személy és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet által állandó vagy ideiglenes jellegű, zajkibocsátással járó, a) magánszemélyek háztartási igényeit kielégítő építési, bontási és ehhez kapcsolódó szállítási, rakodási, valamint egyéb tevékenységekre b) 1 közterületen hangosító berendezés üzemelésével járó rendezvény tartására terjed ki. (2) A rendelet hatálya nem terjed ki: a) a gyülekezési jogról szóló törvény valamint a választási eljárásról szóló törvény hatálya alá tartozó gyűlések, rendezvények tartására b) a zenés táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló jogszabály hatálya alá tartozó rendezvényekre, c) a vallási tevékenység végzésére, d) az egészségügyi és műszaki mentési tevékenység, a tűzoltási feladatok és bűnüldözési tevékenységek által keltett zajra és rezgésre, e) a közlekedési járműveken belüli zajra és rezgésre, f) a május 1-én, és a december 31-én tartott rendezvényekre. 2 g) 3 az alábbiakban felsorolt ünnep-és emléknapokon, illetve az ezeket közvetlenül megelőző napon tartott- az ünnep-vagy emléknap témájához kapcsolódó rendezvényekre: 1 módosította a 20/2016. (VI. 30) ör, hatályos július 15. napjától 2 módosította az 1/2014. (II.7.) ör., hatályos február 20. napjától. 3 beiktatta az 1/2014. (II.7.) ör., hatályos február 20. napjától.

2 - február március április június 4. - augusztus október 6. - október november 4. - az önkormányzat által szervezett Terézvárosi Búcsú. (3) A rendelet 4. (1) bekezdés, 5. (1)-(2) bekezdésekben meghatározott tevékenységek zajforrásaitól származó környezeti zajterhelés nem haladhatja meg a környezeti zaj- és rezgésterhelési határértékek megállapításáról szóló 27/2008. (XII. 3.) KvVM- EüM együttes rendeletben (a továbbiakban: Határérték Rendelet) előírt - szabadidős zajforrásokra vonatkozó - határértékeket. (4) A szabadidős zajforrásra vonatkozó vizsgálati rendszer követelményeire a zajkibocsátási határértékek megállapításának, valamint a zaj- és rezgéskibocsátás ellenőrzésének módjáról szóló 93/2007. (XII. 18.) KvVM rendelet szabályai az irányadóak. (5) A zajkibocsátási határértékek megállapítása során az egyes területekre Budapest, VI. Kerület Terézváros Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzata (TÉSZ) által meghatározott övezeti besorolásai veendők figyelembe. Értelmező rendelkezések 3. (1) E rendelet alkalmazásában: a) hangosító berendezés: minden olyan műszaki berendezés, amely a hallható hangtartományba eső hanghullámokat bocsát ki (pl. hangszóró, hanghordozó eszközök lejátszó berendezése, műsorközvetítő hangforrás vagy műsorforrás); b) műsorzaj: a hangosító berendezésből származó, a környezetet vagy a védendő létesítményt terhelő zaj; c) 4 közterületi rendezvény: előre meghatározott célból és időben, közterületen szervezett formában megtartandó (szórakoztató, kulturális, szabadidős, sportjellegű) összejövetel; d) magánszemélyek háztartási igényeit kielégítő tevékenység: olyan zajhatással járó, háztartáson belüli tevékenység, amely alkalmas mások nyugalmának megzavarására, így különösen lakásfelújítással kapcsolatos tevékenységek, zenélés, vagy zenehallgatás, sporttevékenység, játék, motoros gép üzemeltetése, favágás, fűrészelés. e) szakértő: az a természetes személy, vagy gazdálkodó szervezet, aki a környezetvédelmi, természetvédelmi, vízgazdálkodási és tájvédelmi szakértői tevékenységről szóló jogszabályban foglalt előírásoknak megfelel; f) Szilveszter napján tartott rendezvény: minden olyan rendezvény, amelyet adott év december 31-én órától a következő év január 1-jén 6.00 óráig terjedő időszakban tartanak meg; (2) Jelen rendeletben nem szabályozott fogalmak esetében az épített környezet alakításáról és védelméről szóló évi LXXVIII. törvényben, valamint a környezeti zaj és rezgés elleni védelem egyes szabályairól szóló 284/2007. (X. 29.) Korm. rendeletben (a továbbiakban: Zr.), meghatározott fogalmak értendők. 4 módosította a 20/2016. (VI. 30) ör, hatályos július 15. napjától

3 Magánszemélyek háztartási igényeit kielégítő építési, bontási és ehhez kapcsolódó szállítási, rakodási és egyéb tevékenységeire vonatkozó előírások 4. (1) Budapest Főváros VI. kerület közigazgatási területén lévő ingatlanon környezeti zajt okozó magánszemélyek háztartási igényeit kielégítő építési, bontási, illetve ezekhez kapcsolódó szállítási és rakodási, valamint egyéb tevékenység a) munkanapokon 7.00 és óra között végezhető, b) szombaton és munkaszüneti napokon és óra között végezhető, c) vasárnap és ünnepnapokon ilyen tevékenység nem végezhető. Közterületen tartott rendezvényre vonatkozó szabályok 5 5. (1) Közterületen hangosító berendezést igénylő rendezvény az alábbi időszakokban tartható: a) május 1. és szeptember 30-a közötti időszakban 8.00-tól ig; b) október 1. és április 30-a között 9.00-tól ig. 6 (2) 7 (3) 8 A közterületi rendezvény hangosító berendezéseinek bejelentése, engedélyezése 6. (1) A napi egy óra időtartamot meg nem haladó közterületi rendezvényt be kell jelenteni a megkezdés időpontja előtt legalább 3 munkanappal a rendelet 1. számú mellékletében meghatározott teljeskörűen kitöltött formanyomtatvány és az ott előírt dokumentumok Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Polgármesteréhez (a továbbiakban: Polgármester) történő benyújtásával. 9 (2) A bejelentésről a Képviselő- testület által átruházott hatáskörben a Polgármester a rendelet 2. számú melléklete szerinti igazolást állít ki. Hiányosan kitöltött formanyomtatvány esetén, valamint az (1) bekezdésben meghatározott feltételek hiányában nem lehet igazolást kiállítani. (3) A napi egy óra időtartamot meghaladó rendezvény csak zajkibocsátási engedély (a továbbiakban: engedély) birtokában tartható. Az engedély iránti kérelmet a rendelet 3. számú mellékletében meghatározott teljeskörűen kitöltött formanyomtatvány és az ott előírt dokumentumok becsatolásával a rendezvény szervezője (továbbiakban: kérelmező) a rendezvény megkezdésének időpontja előtt legalább 3 munkanappal köteles benyújtani a Polgármesterhez. 10 (4) A rendezvény hangosító berendezéseinek használati feltételeit kérelemre a polgármester engedélyezi. 5 a címet módosította a 20/2016. (VI. 30) ör, hatályos július 15. napjától 6 módosította a 32/2013. (09.26.) ör., hatályos október 1. napjától. 7 hatályon kívül helyezte a 20/2016. (VI. 30) ör, hatálytalan július 15. napjától 8 hatályon kívül helyezte a 20/2016. (VI. 30) ör, hatálytalan július 15. napjától 9 módosította a 32./2013. (09.26.) ör., hatályos október 1. napjától. 10 módosította a 32./2013. (09.26.) ör., október 1. napjától.

4 (5) A polgármester határozatban dönt a hangosító berendezés használatának feltételeiről és az engedély megadásáról. A határozatot a szervező köteles a rendezvény tartama alatt magánál tartani és ellenőrzés során bemutatni. A határozatot tájékoztatásul a polgármester megküldi a kerületi rendőrkapitányságnak és a közterület felügyeletnek. (6) A polgármester az engedélyezési eljárást a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvény (Ket.) alapján folytatja le. (7) A polgármester az engedélyben meghatározza a rendezvény hatásterületén lévő védendő területre, épületre vonatkozó a Határérték Rendelet és az övezeti besorolás alapján teljesítendő zajterhelési határértéket a benyújtott zajvédelmi megfelelőséget igazoló akusztikai szakértői vélemény alapján. (8) A polgármester az engedély kiadását megtagadja, ha a kérelemből és annak mellékletéből a zajvédelmi megfelelőség nem állapítható meg, vagy megállapítható, hogy a várható zajkibocsátás meghaladja a Határérték Rendeletben foglalt vonatkozó zajterhelési határértéket. (9) Az engedélyt a polgármester visszavonja, ha a rendezvény szervezője a 7. (3) bekezdésben foglaltakat nem teljesíti. (10) A rendezvények helyszíne úgy választandó meg, hogy annak zajhatása a lehető legkisebb mértékben zavarja a helyszín környezetében élők, a szálláshelyek, egészségügyi, oktatási, és szociális intézmények, gyermek- és ifjúságvédelmi intézmények, vallásgyakorlásra szolgáló intézmények és a közigazgatási szervek tevékenységét. Zajmérési kötelezettség és a hangosító berendezések működésének ellenőrzése 7. (1) A Polgármester a zajvédelmi követelmények teljesülésének ellenőrzése érdekében a zajkibocsátási engedélyben előírhatja a kérelmező részére a műszeres mérés elvégzését a rendezvény ideje alatt. A kérelmező zajvédelmi szakértői dokumentumot a rendezvény megtartását követő 15 napon belül köteles megküldeni a Polgármester részére, aki az engedélyben foglaltak megtartását ellenőrzi. (2) A rendezvényre vonatkozó igazolás illetve engedély tartalmának ellenőrzését a Polgármester hatáskörében eljáró személy végzi. (3) A rendezvény helyszíni kapcsolattartója az igazolást, vagy az engedélyt köteles a rendezvény helyén tartani és a Polgármester hatáskörében eljáró személy felhívására átadni. 11 (4) A Polgármester megtiltja az engedély nélküli vagy az engedélyben meghatározottaktól eltérő zajkibocsátási tevékenységet és intézkedik a jogkövetkezmények alkalmazása iránt, amennyiben a rendezvény szervezője a hangosító berendezést engedély vagy bejelentés nélkül, vagy e rendeletben foglalt feltételektől eltérően használja, illetve nem tudja igazolni, hogy a rendezvény időtartama alatt a műsorzaj nem haladja meg az engedélyezett mértéket. Eljáró hatóságok és jogkövetkezmények Záró rendelkezések 9. (1) Ez a rendelet július 1. napján lép hatályba, rendelkezéseit a hatályba lépését követően indult eljárásokban kell alkalmazni. 11 módosította a 32./2013. (09.26.) ör., hatályos október 1. napjától. 12 hatályon kívül helyezte a 25/2013. (VI.27.) hatálytalan augusztus 1. napjától

5 (2) E rendelet a környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló Európai Parlament és Tanács 2002/49/EK irányelvnek, valamint a belső piaci szolgáltatásokról szóló Európai Parlament és a Tanács 2006/123/EK irányelvnek való megfelelést szolgálja. Budapest, május 30. Hassay Zsófia polgármester dr. Mogyorósi Sándor jegyző

6 1. sz. melléklet Bejelentés A közterületi rendezvény zajkibocsátásához 1. A bejelentő (rendezvény szervezője) Illetékbélyeg helye neve: cégjegyzékszáma: adószáma:... székhelye:... telefonszáma/fax: A helyszínen lévő kapcsolattartó neve:... lakó/székhelye:... telefonszáma: A rendezvény megnevezése, helyszíne, időtartamának kezdete, befejezése: 4. A rendezvényprogram bemutatása (műsorfüzet, program): 5. Az alkalmazott zajforrások bemutatása, üzemeltetésének helye, ideje (helyszínrajzon 1 bemutatva): Kelt, bejelentő aláírása, bélyegző

7 2. sz. melléklet I g a z o l á s Közterületi rendezvény bejelentéséről A zajvédelem helyi szabályozásáról szóló.../...(...) önkormányzati rendelet alapján igazolom...részére, hogy a Budapest, VI. kerület,...területén tartandó...megnevezésű, napi egy óra időtartamot meg nem haladó közterületi rendezvény megtartását bejelentette. 1. A bejelentő (rendezvény szervezője) neve:... cégjegyzékszáma: adószáma:. székhelye:... telefonszáma/fax: A helyszínen lévő kapcsolattartó neve:... lakó-/székhelye:... telefonszáma/fax: A rendezvény megnevezése, helyszíne, időtartamának kezdete, befejezése: Mellékletek: közterülethasználati engedély meghatalmazás 1 ábrázolni kell a rendezvény által igénybe vett területet, a színpad, a hangszórók és a nézőtér elhelyezkedését, valamint a legközelebbi védendő létesítmény megjelölését 2 amennyiben a kérelmező meghatalmazott útján jár el (Ket és 40/A. szerint benyújtandó dokumentum)

8 3. sz. melléklet KÉRELEM A közterületi rendezvény zajkibocsátásának engedélyezéséhez 1. A kérelmező (rendezvény szervezője) Illetékbélyeg helye neve: cégjegyzékszáma:. adószáma: székhelye:... telefonszáma/fax: A helyszínen lévő kapcsolattartó neve:... lakó-/székhelye:... telefonszáma: A rendezvény megnevezése, helyszíne, időtartamának kezdete, befejezése: 4. A rendezvényprogram bemutatása (műsorfüzet, program): 5. Az alkalmazott zajforrások bemutatása, üzemeltetésének helye, ideje (helyszínrajzon 1 bemutatva): 6. Az alkalmazott zajforrások hatástestületén elhelyezkedő ingatlanok felsorolása (szakértői vélemény alapján): Ingatlan helyrajzi száma Közterület elnevezése Házszám A védendő épület építményjegyzék szerinti besorolása 7. Csatolandó dokumentumok:

9 - zajvédelmi megfelelőséget igazoló akusztikai szakértői vélemény - meghatalmazás 2 - Kelt, kérelmező aláírása, bélyegző 1 ábrázolni kell a rendezvény által igénybe vett területet, a színpad, a hangszórók és a nézőtér elhelyezkedését, valamint a legközelebbi védendő létesítmény megjelölését 2 amennyiben a kérelmező meghatalmazott útján jár el (Ket és 40/A. szerint

a) módosította 25/2013. (VI.27.) rendelet 11. (2) bekezdése /2013. VI.27.- 2013. 09. 26./

a) módosította 25/2013. (VI.27.) rendelet 11. (2) bekezdése /2013. VI.27.- 2013. 09. 26./ 1 Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2013. (V.30.) önkormányzati rendelete a zaj elleni védelem helyi szabályozásáról a) módosította 25/2013. (VI.27.) rendelet

Részletesebben

Nagygyimót Község Önkormányzati Képviselő-testületének. 12/2013. (XI.20.) önkormányzati rendelete. a zajvédelem helyi szabályozásáról

Nagygyimót Község Önkormányzati Képviselő-testületének. 12/2013. (XI.20.) önkormányzati rendelete. a zajvédelem helyi szabályozásáról Nagygyimót Község Önkormányzati Képviselő-testületének 12/2013. (XI.20.) önkormányzati rendelete a zajvédelem helyi szabályozásáról Nagygyimót Község Önkormányzati Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének

Részletesebben

Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testülete../2017. (..) önkormányzati rendelete a zajvédelem helyi szabályozásáról (egyeztetési anyag)

Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testülete../2017. (..) önkormányzati rendelete a zajvédelem helyi szabályozásáról (egyeztetési anyag) Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testülete../2017. (..) önkormányzati rendelete a zajvédelem helyi szabályozásáról (egyeztetési anyag) Kapolcs község Önkormányzata Magyarország Alaptörvényének 32.

Részletesebben

Kazincbarcika Város Önkormányzata 30/2014. (V. 28.) rendelete a zaj elleni védelem helyi szabályozásáról. A rendelet hatálya 2.

Kazincbarcika Város Önkormányzata 30/2014. (V. 28.) rendelete a zaj elleni védelem helyi szabályozásáról. A rendelet hatálya 2. Kazincbarcika Város Önkormányzata 30/2014. (V. 28.) rendelete a zaj elleni védelem helyi szabályozásáról Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott

Részletesebben

KAZINCBARCIKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 25/2017. (VI. 22.) rendelete a zaj elleni védelem helyi szabályairól

KAZINCBARCIKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 25/2017. (VI. 22.) rendelete a zaj elleni védelem helyi szabályairól KAZINCBARCIKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 25/2017. (VI. 22.) rendelete a zaj elleni védelem helyi szabályairól Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

Vác Város Önkormányzat 4/2013. (I.24.) sz. rendelete a zajvédelem helyi szabályozásáról. (időközi módosítással egységes szerkezetben)

Vác Város Önkormányzat 4/2013. (I.24.) sz. rendelete a zajvédelem helyi szabályozásáról. (időközi módosítással egységes szerkezetben) Vác Város Önkormányzat 4/2013. (I.24.) sz. rendelete a zajvédelem helyi szabályozásáról (időközi módosítással egységes szerkezetben) Vác Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének

Részletesebben

M Á S O L A T Vác Város Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2013. (I.24.) sz. rendelete a zajvédelem helyi szabályozásáról

M Á S O L A T Vác Város Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2013. (I.24.) sz. rendelete a zajvédelem helyi szabályozásáról M Á S O L A T Vác Város Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2013. (I.24.) sz. rendelete a zajvédelem helyi szabályozásáról Vác Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének

Részletesebben

JAVASLAT. a zaj elleni védelem helyi szabályozásáról szóló önkormányzati rendelet megalkotására

JAVASLAT. a zaj elleni védelem helyi szabályozásáról szóló önkormányzati rendelet megalkotására Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette:Dr.Piskóthy László főtanácsos JAVASLAT a zaj elleni védelem helyi szabályozásáról szóló önkormányzati rendelet megalkotására Kazincbarcika, 2014.május

Részletesebben

18/2014.(VII.25.) önkormányzati rendelete. a zajvédelem helyi szabályozásáról

18/2014.(VII.25.) önkormányzati rendelete. a zajvédelem helyi szabályozásáról Üllő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2014.(VII.25.) önkormányzati rendelete a zajvédelem helyi szabályozásáról Üllő Város Önkormányzatának Képviselő testülete az Alaptörvény 32. cikk (1)

Részletesebben

Kunszentmiklós Város Önkormányzata Képvisel

Kunszentmiklós Város Önkormányzata Képvisel 1 Kunszentmiklós Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2013. (VIII. 29.) önkormányzati rendelete a helyi zaj-és rezgésvédelmi szabályok megállapításáról Kihirdetve: 2013. augusztus 29. Kifüggesztve:

Részletesebben

Előterjesztés. Hidegkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 22.-i ülésére 2. napirend a zajvédelem helyi szabályozásáról

Előterjesztés. Hidegkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 22.-i ülésére 2. napirend a zajvédelem helyi szabályozásáról HIDEGKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK POLGÁRMESTERE Szám:../2016./HID. Előterjesztés Hidegkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. szeptember 22.-i ülésére 2. napirend a zajvédelem helyi szabályozásáról

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 13/2018. (V.03.) önkormányzati rendelete a zajvédelem helyi szabályozásáról 1

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 13/2018. (V.03.) önkormányzati rendelete a zajvédelem helyi szabályozásáról 1 1 Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 13/2018. (V.03.) önkormányzati rendelete a zajvédelem helyi szabályozásáról 1 Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a környezet védelmének

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 13/2018. (V.03.) önkormányzati rendelete a zajvédelem helyi szabályozásáról

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 13/2018. (V.03.) önkormányzati rendelete a zajvédelem helyi szabályozásáról 1 Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 13/2018. (V.03.) önkormányzati rendelete a zajvédelem helyi szabályozásáról Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a környezet védelmének

Részletesebben

Kistótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2012. (..) önkormányzati rendelete a zaj elleni védelem helyi szabályozásáról

Kistótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2012. (..) önkormányzati rendelete a zaj elleni védelem helyi szabályozásáról Kistótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2012. (..) önkormányzati rendelete a zaj elleni védelem helyi szabályozásáról Kistótfalu Község Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) Képviselő-testülete

Részletesebben

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének../2019.(..) rendelete a zaj elleni védelem helyi szabályairól

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének../2019.(..) rendelete a zaj elleni védelem helyi szabályairól Előterjesztés 1. sz. melléklete Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének../2019.(..) rendelete a zaj elleni védelem helyi szabályairól Budapest Főváros IX. Kerület

Részletesebben

1. A rendelet célja 1.

1. A rendelet célja 1. Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 12/2011. (III. 9.) önkormányzati rendelete a zajvédelemről * a módosításokkal egységes szerkezetben Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának

Részletesebben

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 24/2005. (VI. 13.) 1 RENDELETE A ZAJVÉDELEM HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL EGYSÉGES SZERKEZETBEN

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 24/2005. (VI. 13.) 1 RENDELETE A ZAJVÉDELEM HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL EGYSÉGES SZERKEZETBEN ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 24/2005. (VI. 13.) 1 RENDELETE A ZAJVÉDELEM HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL AZ 52/2005. (X. 28.) 2, A 17/2006. (IV. 7.) 3, A 27/2009. (VI. 25.) 4, A 42/2009.

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Kázsmárk Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014.(VIII. 19.) rendelete a közterület rendeltetésétől eltérő célú használatának általános szabályairól, valamint a zaj elleni védelem helyi szabályairól,

Részletesebben

Nagyecsed Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2005. (VI.6.) Ör. r e n d e l e t e

Nagyecsed Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2005. (VI.6.) Ör. r e n d e l e t e Nagyecsed Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2005. (VI.6.) Ör. r e n d e l e t e A zajvédelem helyi szabályozásáról (egységes szerkezetben a 23/2005. (X.28.) önkormányzati rendelettel) Nagyecsed

Részletesebben

CSOPAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 27/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete. a zaj elleni védelem helyi szabályozásáról 1

CSOPAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 27/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete. a zaj elleni védelem helyi szabályozásáról 1 CSOPAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 27/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete a zaj elleni védelem helyi szabályozásáról 1 Csopak község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2010.(V.13.) önkormányzati rendelete a zaj- és rezgésvédelem helyi szabályozásáról

Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2010.(V.13.) önkormányzati rendelete a zaj- és rezgésvédelem helyi szabályozásáról Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2010.(V.13.) önkormányzati rendelete a zaj- és rezgésvédelem helyi szabályozásáról A környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi

Részletesebben

Esztergomi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 25/2017. (X.5.) önkormányzati rendelete a helyi zajvédelemről. 1. Általános rendelkezések

Esztergomi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 25/2017. (X.5.) önkormányzati rendelete a helyi zajvédelemről. 1. Általános rendelkezések Esztergomi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 25/2017. (X.5.) önkormányzati rendelete a helyi zajvédelemről Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

Zákány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2010. (VIII.17.) önkormányzati rendelete. a zaj elleni védelem helyi szabályozásáról

Zákány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2010. (VIII.17.) önkormányzati rendelete. a zaj elleni védelem helyi szabályozásáról Zákány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2010. (VIII.17.) önkormányzati rendelete a zaj elleni védelem helyi szabályozásáról Zákány Község Önkormányzat Képviselő-testülete - a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. a települési zajvédelmi szabályokról szóló. 1/2013.(II.18.) rendelettel módosított

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. a települési zajvédelmi szabályokról szóló. 1/2013.(II.18.) rendelettel módosított Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a települési zajvédelmi szabályokról szóló 1/2013.(II.18.) rendelettel módosított 8/2012. (VI.18.) rendelete (egységes szerkezetbe foglalt szövege)

Részletesebben

Révfülöp Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 16/2010. (VII. 28.) önkormányzati rendelete

Révfülöp Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 16/2010. (VII. 28.) önkormányzati rendelete Révfülöp Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 16/2010. (VII. 28.) önkormányzati rendelete a zaj elleni védelem helyi szabályozásáról (egységes szerkezetbe foglalva 2012. május 26.) A helyi önkormányzatok

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 37/2011. (VI.27.) önkormányzati rendelete a környezeti zajvédelemről

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 37/2011. (VI.27.) önkormányzati rendelete a környezeti zajvédelemről Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 37/2011. (VI.27.) önkormányzati rendelete a környezeti zajvédelemről Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a környezet védelmének általános

Részletesebben

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. a települési zajvédelmi szabályokról szóló

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. a települési zajvédelmi szabályokról szóló Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a települési zajvédelmi szabályokról szóló 1/2013.(II.18.) 6/2016 (IX.12.) rendelettel módosított 8/2012. (VI.18.) rendelete (egységes szerkezetbe

Részletesebben

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének. 27/2009. (VI. 25.) rendelete 1

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének. 27/2009. (VI. 25.) rendelete 1 Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének 27/2009. (VI. 25.) rendelete 1 a zajvédelem helyi szabályozásáról szóló 24/2005. (VI. 13.) rendelet módosításáról Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

Tápióság Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2010. (VI. 25.) önkormányzati rendelete. a zaj és rezgés elleni védelem helyi szabályozásáról

Tápióság Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2010. (VI. 25.) önkormányzati rendelete. a zaj és rezgés elleni védelem helyi szabályozásáról Tápióság Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2010. (VI. 25.) önkormányzati rendelete a zaj és rezgés elleni védelem helyi szabályozásáról Tápióság Község Önkormányzatának (továbbiakban: Önkormányzat)

Részletesebben

Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2009. (IV. 24.) rendelete a zajvédelem helyi szabályozásáról

Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2009. (IV. 24.) rendelete a zajvédelem helyi szabályozásáról Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2009. (IV. 24.) rendelete a zajvédelem helyi szabályozásáról Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatok és szerveik,

Részletesebben

/2014.X.1.- A rendelet hatálya

/2014.X.1.- A rendelet hatálya Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő - testületének 20/2009. (VI. 29.) rendelete az üzletek éjszakai nyitvatartásának rendjéről Módosítások: a) 30/2009. (X. 26.) ör. b) 19/2011.

Részletesebben

Pilisszentkereszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének./2013. ( ) önkormányzati rendelete a zaj elleni védelem helyi szabályozásáról

Pilisszentkereszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének./2013. ( ) önkormányzati rendelete a zaj elleni védelem helyi szabályozásáról Pilisszentkereszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének./2013. ( ) önkormányzati rendelete a zaj elleni védelem helyi szabályozásáról Pilisszentkereszt Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

/2018. XII. 1. A rendelet hatálya

/2018. XII. 1. A rendelet hatálya Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő - testületének 20/2009. (VI. 29.) rendelete az üzletek éjszakai nyitvatartásának rendjéről Módosítások: a) 30/2009. (X. 26.) ör. b) 19/2011.

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. Házszám

H A T Á R O Z A T. Házszám CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Ügyiratszám: CSZ/01/6562-8/2016. KTFO-azonosító: 109856-1-6/2016. Ügyintéző: dr. Balthazár Éva Retek Zoltán Tel.: +36 (62) 681-673 Tárgy: Mindszent Város Önkormányzata, Mindszenti

Részletesebben

A Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselőtestületének 26/2009. (XII.04.) rendelete a zaj elleni védelem egyes szabályairól

A Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselőtestületének 26/2009. (XII.04.) rendelete a zaj elleni védelem egyes szabályairól A Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselőtestületének 26/2009. (XII.04.) rendelete a zaj elleni védelem egyes szabályairól A Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzatának

Részletesebben

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Iktatószám: 465-10/2015. Hiv. szám: Tárgy: Ügyintéző: dr. Király Bernadett Zsófia / Sovánné Nagy Gréte Melléklet: Rábaszentmihály, Németh Csaba egyéni vállalkozó,

Részletesebben

33/2006.(VI.21.) rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege

33/2006.(VI.21.) rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete A ZAJ- ÉS REZGÉSVÉDELEM HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL SZÓLÓ a 21/2007. (V.22.), 22/2007. (VI.20.), 20/2009. (IX.25.) és a 18/2012. (V.25.) rendeletek által módosított

Részletesebben

Baja Város Önkormányzat Képviselő-testületének 58/2004. (X. 28.) rendelete A helyi zaj-és rezgésvédelmi szabályok megállapításáról

Baja Város Önkormányzat Képviselő-testületének 58/2004. (X. 28.) rendelete A helyi zaj-és rezgésvédelmi szabályok megállapításáról Baja Város Önkormányzat Képviselő-testületének 58/2004. (X. 28.) rendelete A helyi zaj-és rezgésvédelmi szabályok megállapításáról Baja Város Képviselő-testülete, a helyi önkormányzatok és szerveik, a

Részletesebben

1. A rendelet hatálya. 2. Értelmező rendelkezések

1. A rendelet hatálya. 2. Értelmező rendelkezések Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2015.(V.26.) sz. rendelete a vendéglátó üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről Budapest Főváros IX. kerület Ferencvárosi

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. A zajforrás működési helye. Baromfinevelés Légtechnikai gépek Zárt térben

H A T Á R O Z A T. A zajforrás működési helye. Baromfinevelés Légtechnikai gépek Zárt térben CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Ügyiratszám: 107032-1-8/2015. Ügyintéző: dr. Kisgyörgyei Ágnes Tel.: +36 (62) 553-060/44255 Tárgy: Szalai László, Kunfehértó zajkibocsátási határérték megállapítása H A T

Részletesebben

Zamárdi Város Önkormányzata képviselő-testületének 39/2014. (VI.24.) önkormányzati rendelete a zajvédelem helyi szabályozásáról

Zamárdi Város Önkormányzata képviselő-testületének 39/2014. (VI.24.) önkormányzati rendelete a zajvédelem helyi szabályozásáról Zamárdi Város Önkormányzata képviselő-testületének 39/2014. (VI.24.) önkormányzati rendelete a zajvédelem helyi szabályozásáról Zamárdi Város Önkormányzata Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

1. A környezeti zaj és rezgés elleni védelem egyes szabályairól szóló 284/2007. (X. 29.) Korm. rendelet módosítása

1. A környezeti zaj és rezgés elleni védelem egyes szabályairól szóló 284/2007. (X. 29.) Korm. rendelet módosítása A Kormány 427/2015. (XII. 23.) Korm. rendelete a környezeti zaj és rezgés elleni védelem egyes szabályairól szóló 284/2007. (X. 29.) Korm. rendelet, valamint a környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről

Részletesebben

1. A zajforrás hatásterületén elhelyezkedő ingatlanok felsorolása és határértékek megállapítása: Székesfehérvár, Házszám

1. A zajforrás hatásterületén elhelyezkedő ingatlanok felsorolása és határértékek megállapítása: Székesfehérvár, Házszám Hatósági Főosztály Környezetvédelmi Iroda 8000 Székesfehérvár, Városház tér 2. Telefon: (22) 537-170 E-mail: kis.regina@pmhiv.szekesfehervar.hu Szám: 110.674/3/2018. Tárgy: Goodwin Kft. (2013 Pomáz, Gábor

Részletesebben

CSABACSÜD NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/ 2004.(V.1.) KT. SZÁMÚ R E N D E L E T E

CSABACSÜD NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/ 2004.(V.1.) KT. SZÁMÚ R E N D E L E T E CSABACSÜD NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/ 2004.(V.1.) KT. SZÁMÚ R E N D E L E T E A ZAJ-ÉS REZGÉSVÉDELEMRŐL ( egységes szerkezetbe foglalva) Csabacsűd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK A KULTURÁLIS, SPORT ÉS KERESKEDELMI MŰSORSZÓRÓ TEVÉKENYSÉGEK ZAJVÉDELMI SZABÁLYOZÁSÁRÓL

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK A KULTURÁLIS, SPORT ÉS KERESKEDELMI MŰSORSZÓRÓ TEVÉKENYSÉGEK ZAJVÉDELMI SZABÁLYOZÁSÁRÓL ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 40/1996. (XI. 30.) 1 RENDELETE 2 A KULTURÁLIS, SPORT ÉS KERESKEDELMI MŰSORSZÓRÓ TEVÉKENYSÉGEK ZAJVÉDELMI SZABÁLYOZÁSÁRÓL A 40/2003. (XI. 3.) 3, A 14/2005.

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. A zajforrás működési helye Részben zárt térben Szabad téren

H A T Á R O Z A T. A zajforrás működési helye Részben zárt térben Szabad téren CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Ügyiratszám: 105475-1-7/2015. Ügyintéző: dr. Kisgyörgyei Ágnes Tel.: +36 (62) 553-060/44255 Tárgy: Sajt-Expressz Kft, Kecskemét zajkibocsátási határérték megállapítása H

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. A zajforrás működési helye. Részben szabadtéren

H A T Á R O Z A T. A zajforrás működési helye. Részben szabadtéren CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Ügyiratszám: 105918-1-8/2015. Ügyintéző: dr. Séra Judit Bakacsi Judit Tel.: +36 (62) 553-060/44253 Tárgy: D.H. INTERTRADE Kft. Csongrád zajkibocsátási határérték megállapítása

Részletesebben

Polgár Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Polgár Város Önkormányzat Képviselő-testületének Polgár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2017. (XI. 24.) önkormányzati rendelete az üzletek és vendéglátó-ipari egységek éjszakai nyitvatartási rendjének szabályozásáról (egységes szerkezetben

Részletesebben

A ZAJVÉDELEMRŐL. A rendelet célja és hatálya

A ZAJVÉDELEMRŐL. A rendelet célja és hatálya FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 19/2009. (X.30.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A ZAJVÉDELEMRŐL Felsőzsolca Város Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület) a városban

Részletesebben

PÉTFÜRDŐ KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 12/1998. (IV.01.) önkormányzati rendelete

PÉTFÜRDŐ KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 12/1998. (IV.01.) önkormányzati rendelete PÉTFÜRDŐ KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/1998. (IV.01.) önkormányzati rendelete helyi zajvédelmi szabályokról 1 Pétfürdő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatok és szerveik,

Részletesebben

A védendő épületek védendő helyiségeinek belső terére előírt zajvédelmi követelmények teljesítésére vonatkozó ügyekben; valamint

A védendő épületek védendő helyiségeinek belső terére előírt zajvédelmi követelmények teljesítésére vonatkozó ügyekben; valamint Zajvédelmi ügyek Ügyleírás Zaj és rezgésvédelmi ügyekben a környezeti zaj és rezgés elleni védelem egyes szabályairól szóló 284/2007. (X. 29.) Kormányrendelet (a továbbiakban Zr) 4. -a alapján a települési

Részletesebben

Jogszabályi eszközök a helyi döntéshozók/hatóságok kezében

Jogszabályi eszközök a helyi döntéshozók/hatóságok kezében Jogszabályi eszközök a helyi döntéshozók/hatóságok kezében kötelezettség és lehetőség Készítette: Kara Milán Az előadás témája Csendes övezet, illetve zajvédelmi szempontból fokozottan védett terület Kibocsátási

Részletesebben

Dömsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének /2011. (...) önkormányzati rendelete a környezeti zajvédelemről

Dömsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének /2011. (...) önkormányzati rendelete a környezeti zajvédelemről Dömsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének /2011. (...) önkormányzati rendelete a környezeti zajvédelemről Dömsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete a környezet védelmének általános

Részletesebben

25/2006. (VII. 14.) sz. Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzati rendelet

25/2006. (VII. 14.) sz. Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzati rendelet 25/2006. (VII. 14.) sz. Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzati rendelet a zaj és rezgésvédelem helyi szabályozásáról szóló többször módosított 28/2003. (V.14.) ök. sz. rendelet módosítására

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. A zajkibocsátási A védendő épület határérték, db Építményjegyzék szerinti besorolása száma

H A T Á R O Z A T. A zajkibocsátási A védendő épület határérték, db Építményjegyzék szerinti besorolása száma CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL SZEGEDI JÁRÁSI HIVATALA KTO-azonosító: 112648-1-6/2017. Ügyiratszám: CSZ/01/16626-8/2016. Ügyintéző: dr. Balthazár Éva Bakacsi Judit Tel.: +36 (62) 681-673 Tárgy: Euro-Chicken

Részletesebben

1. A rendelet hatálya. 2. Értelmező rendelkezések

1. A rendelet hatálya. 2. Értelmező rendelkezések Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2017. (V.30.) önkormányzati rendelete a vendéglátó üzletek éjszakai nyitvatartásának rendjéről Budapest Főváros IX. kerület

Részletesebben

LAKITELEK ÖNKORMÁNYZAT 17/2011. (IV.8.) számú rendelete az üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről

LAKITELEK ÖNKORMÁNYZAT 17/2011. (IV.8.) számú rendelete az üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről LAKITELEK ÖNKORMÁNYZAT 17/2011. (IV.8.) számú rendelete Lakitelek Nagyközség Képviselő-testületének 17/2011. (IV.08.) számú rendelete a 21/2011. (VI.03.), 10/2012. (III.02.), 20/2012. (V.04.), 39/2014.

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. A zajforrás működési helye

H A T Á R O Z A T. A zajforrás működési helye CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Ügyiratszám: 107549-1-3/2016. Ügyintéző: dr. Séra Judit Bakacsi Judit Tel.: +36 (62) 553-060/44253 Tárgy: CE GLASS Zrt. Szatymaz zajkibocsátási határérték megállapítása H

Részletesebben

A határozat JOGERŐS: év: hó: nap: KÜJ: KTJ: H A TÁ R O Z A T

A határozat JOGERŐS: év: hó: nap: KÜJ: KTJ: H A TÁ R O Z A T ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság Hatósági Engedélyezési Iroda Környezetvédelmi Engedélyezési

Részletesebben

ZALAKAROS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 21/2004. (VI.11) RENDELETE. a helyi zaj- és rezgésvédelmi szabályok megállapításáról

ZALAKAROS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 21/2004. (VI.11) RENDELETE. a helyi zaj- és rezgésvédelmi szabályok megállapításáról ZALAKAROS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 21/2004. (VI.11) RENDELETE a helyi zaj- és rezgésvédelmi szabályok megállapításáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16../1/bek. alapján a Képviselőtestület

Részletesebben

BÁCS-K ISK UN ME GY EI KO RM ÁNYH IV ATA L

BÁCS-K ISK UN ME GY EI KO RM ÁNYH IV ATA L BÁCS-K ISK UN ME GY EI KO RM ÁNYH IV ATA L KECS KEM ÉTI JÁR ÁS I HIVA TA LA Tárgy: ICGRAIN Zrt., Baja, zajkibocsátási határérték megállapítása, határozat Ikt. szám: 112411-1-5/2017. Hiv. szám: - Melléklet:

Részletesebben

Előterjesztés a zajvédelem helyi szabályozásáról szóló.. /2011. (. ) Ör. számú rendelet megalkotásához. (Harmadik olvasat)

Előterjesztés a zajvédelem helyi szabályozásáról szóló.. /2011. (. ) Ör. számú rendelet megalkotásához. (Harmadik olvasat) Előterjesztés a zajvédelem helyi szabályozásáról szóló.. /2011. (. ) Ör. számú rendelet megalkotásához (Harmadik olvasat) Tisztelt Bizottságok! Biatorbágy Város Képviselő-testületének a zajvédelem helyi

Részletesebben

28/2003. (V. 14.) sz. Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzati rendelet. a zaj és rezgésvédelem helyi szabályozásáról *

28/2003. (V. 14.) sz. Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzati rendelet. a zaj és rezgésvédelem helyi szabályozásáról * 28/2003. (V. 14.) sz. Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzati rendelet a zaj és rezgésvédelem helyi szabályozásáról * Budapest Józsefváros Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Balatonakarattya, 2019. március 22. Polgár Beatrix jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S Balatonakarattya

Részletesebben

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183

NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 NYUGAT-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG 9700 Szombathely, Vörösmarty u. 2., 9701 Pf.: 183 Kérjük válaszában hivatkozzon iktatószámunkra! Szám: 1912-4/6/2013.I. Tárgy:

Részletesebben

Fadd Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete (...) Kt. számú rendelete. a zajvédelem helyi szabályozásáról

Fadd Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete (...) Kt. számú rendelete. a zajvédelem helyi szabályozásáról Fadd Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 2009. (...) Kt. számú rendelete tervezet a zajvédelem helyi szabályozásáról Fadd Nagyközség Önkormányzat (a továbbiakban: Önkormányzat) Képviselő-testülete

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. 4. A telephelyen pékség üzemel. A technológiához tartozó zajforrások: hűtőaggregát, tehergépjárművek. A zajforrás működési helye

H A T Á R O Z A T. 4. A telephelyen pékség üzemel. A technológiához tartozó zajforrások: hűtőaggregát, tehergépjárművek. A zajforrás működési helye CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Ügyiratszám: 107353-1-5/2015. Ügyintéző: dr. Balthazár Éva Sipos László Tel.: +36 (62) 553-060/44145 Tárgy: Rónasági Pékség Kft., Mindszent zajkibocsátási határérték megállapítása

Részletesebben

Zsámbék Város Képviselő-testületének 22/2008. (VII.01.) számú R E N D E L E T E

Zsámbék Város Képviselő-testületének 22/2008. (VII.01.) számú R E N D E L E T E Zsámbék Város Képviselő-testületének 22/2008. (VII.01.) számú R E N D E L E T E Zsámbék Város közigazgatási területén működő üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről Zsámbék Város Képviselő-testülete

Részletesebben

Környezetvédelmi tárgyú ügyek

Környezetvédelmi tárgyú ügyek Önkormányzat/Közérdekű adatok/ii/4. menüpontba Környezetvédelmi tárgyú ügyek Zajvédelem A környezeti zaj és rezgés elleni védelem egyes szabályairól 284/2007. (X. 29.) Korm. rendelet 1. számú melléklete

Részletesebben

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. 20/2018. (X.29.) önkormányzati rendelete. az üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. 20/2018. (X.29.) önkormányzati rendelete. az üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 20/2018. (X.29.) önkormányzati rendelete az üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a kereskedelemről

Részletesebben

Algyő Község Önkormányzat. Képviselő-testületének. 3/1999. (I.18.) Önkormányzati rendelete. a zaj- és rezgésvédelem helyi szabályozásáról szóló

Algyő Község Önkormányzat. Képviselő-testületének. 3/1999. (I.18.) Önkormányzati rendelete. a zaj- és rezgésvédelem helyi szabályozásáról szóló Algyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/1999. (I.18.) Önkormányzati rendelete a zaj- és rezgésvédelem helyi szabályozásáról szóló 16/1998. (VI.26) Kt. rendelet módosításáról és egységes szerkezetben

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének /2003. ( ) Kgy. rendelete a zajvédelem helyi szabályozásáról. Általános rendelkezések

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének /2003. ( ) Kgy. rendelete a zajvédelem helyi szabályozásáról. Általános rendelkezések Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének /2003. ( ) Kgy. rendelete a zajvédelem helyi szabályozásáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. -ban, a környezet védelmének általános szabályairól

Részletesebben

CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL H A T Á R O Z A T

CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL H A T Á R O Z A T CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Ügyiratszám: 105343-1-8/2015. Ügyintéző: dr. Séra Judit Retek Zoltán Tel.: +36 (62) 553-060/44253 Tárgy: Ecorgan Kft. Csongrád zajkibocsátási határérték megállapítása H A

Részletesebben

RENDELETTERVEZET. A zaj elleni védelem helyi szabályozásáról szóló 14/2005. (IV. 19.) Kt. rendelet hatályon kívül helyezéséről

RENDELETTERVEZET. A zaj elleni védelem helyi szabályozásáról szóló 14/2005. (IV. 19.) Kt. rendelet hatályon kívül helyezéséről BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER RENDELETTERVEZET A zaj elleni védelem helyi szabályozásáról szóló 14/2005. (IV. 19.) Kt. rendelet hatályon kívül helyezéséről Készítette: Cserteg

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület november 23-án tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület november 23-án tartandó ülésére Tárgy: Előterjesztés a Képviselő-testület 2017. november 23-án tartandó ülésére Javaslat az üzletek és vendéglátóipari-egységek éjszakai nyitvatartási rendjének szabályozásáról szóló 8/2017. (III.24.)

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete február 24-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete február 24-i ülésére Tárgy: A zajvédelem helyi szabályozásáról szóló 20/2009. (VI. 26.) önkormányzati rendelet módosításáról Előkészítette: Ilyés Péter környezetvédelmi referens Műszaki Osztály dr. Csarnai Judit osztályvezető

Részletesebben

A határozat JOGERŐS: év: hó: nap: KÜJ: KTJ: H a t á r o z a t

A határozat JOGERŐS: év: hó: nap: KÜJ: KTJ: H a t á r o z a t ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság 9021 Győr, Árpád u. 28-32. Levélcím: 9002 Győr, Pf. 471.

Részletesebben

Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete. 14/2013. (V. 2.) önkormányzati rendelete

Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete. 14/2013. (V. 2.) önkormányzati rendelete Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2013. (V. 2.) önkormányzati rendelete a településképi bejelentési eljárásról és településképi kötelezésről (Egységes szerkezetben a 27/2016.

Részletesebben

11/1998. (VIII. 17.) Kt.sz. rendelete

11/1998. (VIII. 17.) Kt.sz. rendelete Nagykörű Község Önkormányzatának 20/2001. /XI. 22./ önk. sz. rendelettel módosított és egységes szerkezetbe foglalt 11/1998. (VIII. 17.) Kt.sz. rendelete a zajártalom elleni védekezésről Nagykörű Község

Részletesebben

1. A helyi önkormányzati jelképek és a település neve használatának rendjéről szóló 36/1995. (XI. 23.) önkormányzati rendelet módosítása

1. A helyi önkormányzati jelképek és a település neve használatának rendjéről szóló 36/1995. (XI. 23.) önkormányzati rendelet módosítása Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2012. (V. 04.) önkormányzati rendelete egyes szabálysértési tárgyú rendelkezéseket megállapító helyi rendeletek

Részletesebben

14 / (VI. 30.) RENDELETE

14 / (VI. 30.) RENDELETE BALATONSZEMES KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT K ÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14 / 2003. (VI. 30.) RENDELETE A HELYI ZAJ- ÉS REZGÉSVÉDELMI SZABÁLYOK MEGÁLLAPÍTÁSÁRÓL Balatonszemes Községi Önkormányzat 14/2003.(VI.30.) számú

Részletesebben

MŰSZAKI IRODA. Ügyintézést végző iroda megnevezése Ügykör megnevezése Ügykör általános leírása

MŰSZAKI IRODA. Ügyintézést végző iroda megnevezése Ügykör megnevezése Ügykör általános leírása Ügyintézést végző iroda megnevezése Ügykör megnevezése Ügykör általános leírása Fúrt kút engedélyezés iránti kérelem Maximum 20 méter talpmélységű, 500m 3 /év maximális vízigény (locsolási, háztartási)

Részletesebben

Rákóczifalva Város Képviselő-testületének a 24/ 2013. (XI. 29.) rendeletével módosított

Rákóczifalva Város Képviselő-testületének a 24/ 2013. (XI. 29.) rendeletével módosított Rákóczifalva Város Képviselő-testületének a 24/ 2013. (XI. 29.) rendeletével módosított 11/2013. (VI. 28.) önkormányzati rendelete az üzletek éjszakai nyitvatartási rendjének szabályozásáról Rákóczifalva

Részletesebben

Tiszakürt Község Önkormányzat Képviselő testületének 16/2013 (XII.06.) önkormányzati rendelete a vendéglátó üzletek éjszakai nyitvatartási rendjéről

Tiszakürt Község Önkormányzat Képviselő testületének 16/2013 (XII.06.) önkormányzati rendelete a vendéglátó üzletek éjszakai nyitvatartási rendjéről Tiszakürt Község Önkormányzat Képviselő testületének 16/2013 (XII.06.) önkormányzati rendelete a vendéglátó üzletek éjszakai nyitvatartási rendjéről Tiszakürt Község Önkormányzat Képviselő-testülete (a

Részletesebben

1. Kereskedelmi tevékenységgel kapcsolatos eljárások. Bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenység

1. Kereskedelmi tevékenységgel kapcsolatos eljárások. Bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenység 2. 3. Az ügytípus 1. Kereskedelmi tevékenységgel kapcsolatos eljárások Bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenység A kereskedőnek a bejelentés-köteles termék forgalmazását kötelező adattartamú nyomtatványon

Részletesebben

(egységes szerkezetben a 11/2015. (III.18.) önkormányzati rendelettel)

(egységes szerkezetben a 11/2015. (III.18.) önkormányzati rendelettel) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (I.30) önkormányzati rendelete az üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről (egységes szerkezetben a 11/2015. (III.18.) önkormányzati

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2/2011. (I.20.) önkormányzati rendelete a környezetvédelem részleges helyi szabályozásáról

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2/2011. (I.20.) önkormányzati rendelete a környezetvédelem részleges helyi szabályozásáról Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2/2011. (I.20.) önkormányzati rendelete a környezetvédelem részleges helyi szabályozásáról (egységes szerkezetben a 24/2012.(V.23.), 15/2016. (III.31.) önkormányzati

Részletesebben

Tájékoztató a zenés, táncos rendezvénytartási engedélyek feltételeiről

Tájékoztató a zenés, táncos rendezvénytartási engedélyek feltételeiről Tájékoztató a zenés, táncos rendezvénytartási engedélyek feltételeiről Zenés, táncos rendezvény csak rendezvénytartási engedély birtokában tartható! Engedélyt azon rendezvényekre kell kérni, amelyeket

Részletesebben

A határozat JOGERŐS: év: hó: nap: KÜJ: KTJ:

A határozat JOGERŐS: év: hó: nap: KÜJ: KTJ: ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG mint első fokú környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság Hatósági Engedélyezési Iroda Környezetvédelmi Engedélyezési

Részletesebben

Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2013. (V. 2.) önkormányzati rendelete

Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2013. (V. 2.) önkormányzati rendelete Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2013. (V. 2.) önkormányzati rendelete a településképi bejelentési eljárásról és településképi kötelezésről (Egységes szerkezetben a 27/2016.

Részletesebben

Egységes szerkezet A parkolási rendszer üzemeltetése. 3. A várakozási hozzájárulás

Egységes szerkezet A parkolási rendszer üzemeltetése. 3. A várakozási hozzájárulás Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testületének 29/2013. (VII. 2.) önkormányzati rendelete a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat közigazgatási területén a járművel

Részletesebben

Pécsely Község. Előadó: Sebők Lajos polgármester

Pécsely Község. Előadó: Sebők Lajos polgármester Pécsely Község POLGÁRMESTER 8245. Pécsely, Vásártér u. 148/a. Tel/fax:87/445-017 Előterjesztés Pécsely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. november 28-i ülésére Tárgy: A környezetvédelemről

Részletesebben

Telepengedélyezési és bejelentés kötelezett ipari tevékenységi ügyek

Telepengedélyezési és bejelentés kötelezett ipari tevékenységi ügyek Telepengedélyezési és bejelentés kötelezett ipari tevékenységi ügyek Ügyleírás A telepengedély, illetve a telep létesítésének bejelentése alapján gyakorolható egyes termelő és egyes szolgáltató tevékenységekről,

Részletesebben

Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 28/2015. (XII. 17.) önkormányzati rendelete a talajterhelési díjról. 1.

Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 28/2015. (XII. 17.) önkormányzati rendelete a talajterhelési díjról. 1. Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 28/2015. (XII. 17.) önkormányzati rendelete a talajterhelési díjról Ötvöskónyi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a környezetterhelési díjról

Részletesebben

Ügyiratszám: /2015. Tárgy: Renner Bt., Jánoshalma, Ügyintéz : dr. Kisgyörgyei Ágnes

Ügyiratszám: /2015. Tárgy: Renner Bt., Jánoshalma, Ügyintéz : dr. Kisgyörgyei Ágnes CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Ügyiratszám: 0544--3/05. Tárgy: Renner Bt., Jánoshalma, Ügyintéz : dr. Kisgyörgyei Ágnes zajkibocsátási határérték megállapítása Retek Zoltán Tel.: +36 (6) 553-060/4455 H

Részletesebben

KISKUNHALAS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 58/2004(XII.22) rendelete. a zajvédelem és az üzletek nyitva tartásának helyi szabályairól

KISKUNHALAS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 58/2004(XII.22) rendelete. a zajvédelem és az üzletek nyitva tartásának helyi szabályairól KISKUNHALAS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 58/2004(XII.22) rendelete a zajvédelem és az üzletek nyitva tartásának helyi szabályairól MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBEN Kiskunhalas Város Képviselő-testülete

Részletesebben

Zamárdi Polgármesteri Hivatal KÖZLEMÉNY

Zamárdi Polgármesteri Hivatal KÖZLEMÉNY Zamárdi Polgármesteri Hivatal 8621 Zamárdi, Szabadság tér 4. Telefon: 84/348-400, 348-711. Fax: 84/349-147. E-mail: titkarsag@zamardi.hu KÖZLEMÉNY hatósági határozat kiadmányozásáról Az ügy tárgya: Sziget

Részletesebben

27084 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 202. szám

27084 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 202. szám 27084 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2015. évi 202. szám A földművelésügyi miniszter 91/2015. (XII. 23.) FM rendelete a zajkibocsátási határértékek megállapításának, valamint a zaj- és rezgéskibocsátás ellenőrzésének

Részletesebben

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Hatályos zajvédelmi jogszabályok Farkas Kristóf környezetvédelmi szakügyintéző Győri Járási Hivatal Agrárügyi Környezetvédelmi Főosztály Környezetvédelmi Osztály

Részletesebben

b.) az a.) pontban nem említett kereskedelmi tevékenységek esetében a kereskedelmi tevékenység helye szerinti települési önkormányzat jegyzője.

b.) az a.) pontban nem említett kereskedelmi tevékenységek esetében a kereskedelmi tevékenység helye szerinti települési önkormányzat jegyzője. V. Kereskedelmi igazgatás 1.1. Bejelentés köteles kereskedelmi tevékenység bejelentése A kereskedelmi hatóság és a szolgáltatás felügyeletét ellátó hatóság (a nemesfémből készült ékszekerek, díszműáruk

Részletesebben