H Á Z I R E N D 2013

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "H Á Z I R E N D 2013"

Átírás

1 Szivárvány Waldorf Óvoda H Á Z I R E N D 2013 Készítette: Somodi Tamásné Az óvoda neve: Szivárvány Waldorf Óvoda címe: 2120 Dunakeszi Krúdy Gyula u. 1. telefonszáma: fax-száma: OM azonosító: Az óvoda vezetője: Somodi Tamásné Elérhetősége: Az óvoda fenntartója: Uray György Waldorf Pedagógiai Alapítvány A fenntartó címe: 2120 Dunakeszi Tábor u. 18/D A fenntartó telefonszáma: Gazdasági és adminisztrációs ügyvívők: Boga Emese Elérhetőségük: A házirend a Szivárvány Waldorf Óvodába járó gyermekekre és szüleikre vonatkozik. A házirend célja, hogy meghatározza a gyermekek és szüleik jogait és kötelességeit az óvodában, az óvodai élettel kapcsolatosan. A nevelési év rendje A nevelési év szeptember hó 1. napjától a következő év augusztus 31. napjáig tart. A szorgalmi idő június hó 15-ig tart az évenként kiadott oktatási miniszteri rendelettel meghatározott kereteken belül. A nevelési év helyi rendjét az Óvónői Konferencia határozza meg és rögzíti munkatervben az érintett közösségek véleményének figyelembevételével. A nevelési év helyi rendjét az Óvónői Konferencia a szülők számára a szokásos módon közzéteszi. Az óvoda éves programjáról szeptember elején kapnak tájékoztatást a szülők, melyet az első szülői esten egyeztetünk. Szünetek: - őszi szünet (tartama kb. egy hét) - karácsonyi szünet (tartama kb. két hét) - húsvéti szünet (tartama kb. egy hét) - pedagógiai szünet (tartama kb. két hónap)

2 Napi nyitvatartás: óráig. Az Óvodát reggel a munkarend szerint 7.00 órára érkező óvodapedagógus nyitja. A szülők a gyermekeket legkésőbb reggel 8.30-ig hozhatják. A későn érkezők zavarják a megkezdett művészeti tevékenységben való elmélyülést. A gyermekek óvodába érkezése és távozása közötti időben a szülők, csak előzetes megbeszélés alapján tartózkodhatnak az intézményben. Telefonálásra napközben nincs lehetőségünk. Telefonügyeletet tartunk: óráig. Napirend: szabadjáték >> körjáték >> tízórai >> udvari játék >> mese >> ebéd >> alvás >> uzsonna Művészeti tevékenységek: -hétfő: euritmia -kedd: formázás -szerda: gyapjúkép készítés -csütörtök: rajzolás, viaszgyurmázás -péntek: festés Az ajtóban a gyermek feje fölött az óvó néni nem tud hosszas beszélgetésbe merülni. Pedagógiai megbeszélésre, vélemény nyilvánításra és javaslat tételre van lehetőség: - megbeszélt időpontban - családlátogatás alkalmával - szülői esteken Az óvoda helyiségei, berendezési tárgyai, eszközei és az óvodához tartozó területek az óvodába járó gyermekek és családjaik használhatják, különös tekintettel azok épségére, rendjére. Közösségünkhöz nem tartózó személy előzetes bejelentés alapján, a közösség egy tagjának kíséretével látogathatja intézményünket. Rágógumi az óvodában tilos! Az intézmény egész területén tilos a dohányzás! Az en történő levelezést az óvoda nem tekinti hivatalos fórumnak. Az ott elhangzottakért, illetve leírtakért nem vállalunk semmilyen felelősséget. A gyermekétkeztetésben, a gyermek utáni költségtérítése, az évi XXXI. Törvény 148. (5) bekezdés szabályozza: Amennyiben a gyermek nagycsaládban nevelkedik, az Óvodát fenntartó Alapítvány az ebéd díjából 50% kedvezményt biztosít. Az óvodai felvétel, átvétel rendje A jelentkezés dokumentumai:

3 - kitöltött, aláírt jelentkezési lap, - személyazonosságot és lakcímet igazoló dokumentum, - a gyermek TAJ kártyájának bemutatása - nem magyar állampolgár esetén az országban való tartózkodás jogcímét igazoló okirat. A szülő, illetve gondviselő bármely időpontban kérheti a gyermek óvodába történő felvételét. Amennyiben átjelentkezéssel kerül hozzánk a gyermek, a szülő az előző intézményből magával hozza a gyermek a távozásról szóló hivatalos értesítést. A gyermek fogadásáról az intézménynek öt munkanapon belül kötelező értesítést küldenie az előző intézmény vezetője számára. A gyermek az óvodai nevelést harmadik életévének betöltése után kezdheti meg, és az iskolaérettség eléréséig, maximum nyolcéves koráig maradhat óvodás. A gyermek számára az óvodába lépést kellő testi és lelki érettség elérése esetén tartjuk jónak. A gyermek óvodába lépéséhez szükséges a háziorvos igazolása és az oltási kiskönyv bemutatása. Az óvodai jogviszony megszűnik: - a szülő írásban tett kérelmére, - átjelentkezés esetén, - iskolába lépéssel, - valamint a 10 napot meghaladó igazolatlan hiányzás esetén (előzetes írásbeli tájékoztatás és jegyzői értesítés után). A gyermek jogai A gyermek joga, hogy az intézményben biztonságban és egészséges környezetben nevelkedhessen, óvodai napirendjét életkorának megfelelően alakítsák ki (pl. elegendő szabad játékidő, változatos tevékenykedési lehetőségek, udvari játék, pihenőidő, étkezés, testmozgás). Biztonsága érdekében az óvodában tartózkodása ideje alatt végig pedagógus(ok) felügyelete alatt áll. - A gyermek joga, hogy képességének, érdeklődésének megfelelő nevelésben részesüljön. - Vallási, világnézeti, nemzeti vagy etnikai önazonosságát tiszteletben kell tartani. - A gyermek nevelése az intézmény pedagógiai programja alapján történik, mely szerint biztosítani kell a változatos, sokoldalú tevékenységekben való részvételét. - A gyermek cselekvési szabadságát, családi élethez, magánélethez való jogát az óvoda nem korlátozhatja, de a gyermek e jogának gyakorlása közben nem veszélyeztetheti saját, illetve társainak, valamint az óvoda alkalmazottainak egészségét, testi épségét. Nem akadályozhatja viselkedésével a többiek fejlődéshez való jogát. - A gyermek az intézmény eszközeit (játékok, foglalkozási és fejlesztőeszközök), berendezéseit, felszereléseit rendeltetésszerűen használhatja, azokra vigyáznia kell. - Életkorának és fejlettségének megfelelően a napirendben és a házirendben megfogalmazottak szerint vesz részt saját környezetének és az általa használt játékok, eszközök rendben tartásában.

4 A gyermekek tájékoztatása A gyermekek a nap folyamán a reggeli kör, illetve a búcsúzás időszakában értesülnek az őket érintő másnapi rendkívüli rendezvény vagy kirándulás tényéről. A tájékoztatást a csoportot vezető óvónő adja szóban. A gyermekek jutalmazása, fegyelmezése A Waldorf-pedagógia célja, hogy a gyermek testileg egészséges, lelkileg szabad és szellemileg kreatív emberré váljon. Ennek érdekében a gyermek önkéntelen figyelme által vezérelt utánzásra alapozva, követhető példát nyújtva igyekszik fejlődését támogatni. Azok a belső erők, melyekre a nevelés során szükségünk van, függetlenek a dicsérettől és a jutalmazástól, sőt sérülhetnek ezektől. A kisgyermekre inkább elismerésünk, szeretetteljes odafordulásunk hat ösztönzőleg. A Waldorf-pedagógiában a tettek következményeivel való szembesülésről beszélünk. Ugyanis a tettek következményeivel való szembesülés lehetőséget teremt a gyermeknek, hogy hibáját jóvátegye, kijavítsa. Csakis olyan segítséget kereshetünk és alkalmazhatunk, amely az elveszett védelmet adja vissza a gyermeknek. Következetesen törekednünk kell arra, hogy a gyermek számára nyilvánvaló legyen tetteinek következménye. Az a gyermek, aki magatartásával más gyermeket rendszeresen veszélyeztet, nem látogathatja az óvodát. A gyermekek ruházata A gyermek óvodai ruházata a gyermek életkorához, mozgásigényéhez igazodjon, lehetőleg ne műszálas anyagból legyen. Nem megfelelő öltözék esetén az óvónők kérhetik annak kicserélését. A gyermekek ruhái az öltözőben kerülnek elhelyezésre. Az öltözőben minden gyermeknek jellel ellátott zsákban tárolható a váltóruházata (pótruházat: fehérnemű, zokni, harisnya, hosszúnadrág, póló, pulóver). A váltócipő helye a pad alatt van. A zsák és a benne lévő ruházat tisztán tartása és a gyermek ápoltsága a szülő feladata. Az óvoda programjának megfelelően a sapka vagy kendő használatát az udvari játék során mindig szükségesnek tartjuk; gumicsizma és esőkabát, valamint sárruha szintén részei az óvodai öltözéknek. Az elveszett ruhaneműért az óvoda anyagi felelősséget nem tud vállalni. A biztonság érdekében a bejárati kaput a felső retesz gyermekek által el nem érhető - ráhajtásával zárva tartjuk. A gyermekekkel kapcsolatos egészségügyi szabályok Az óvodában csak teljesen egészséges gyermek tartózkodhat. Beteg, megfázott, gyógyszert szedő, lábadozó gyermek bevétele az óvodába a gyermek gyógyulása és a többi gyermek

5 egészségének megőrzése érdekében nem lehetséges. Felgyógyuláskor orvosi igazolást kérünk. Ha a gyermek napközben beteg lesz, akkor értesítjük a szülőt. Az óvónőknek a nap folyamán gyógyszert az óvodában beadni TILOS. A különböző érzékenységről, allergiáról tájékoztatni kell az óvónőket. A gyermek távolmaradásának okát és várható időtartamát kérjük jelezni, hogy tervezni tudjunk! Az érkezés és távozás, valamint ott tartózkodás rendje az óvodában A gyermekeket óvodába érkezéskor a hozzátartozó minden esetben személyesen adja át az óvónőnek, a gyermek nem hagyható felügyelet nélkül az öltözőben. Az óvónő a gyermeket a csoportszobában fogadja, így az átvétel pillanatától ő vállal érte felelősséget. Kérjük, hogy a gyermekek nyugodt napirendje érdekében 8.30-ig érkezzen meg minden kisgyermek. Távozáskor ugyanezt az útvonalat vehetik igénybe a családok. Azt a gyermeket, aki nem ebédel az Óvodában 12 órakor viszik el szülei. Azt a gyermeket, aki az Óvodában ebédel, de nem alszik ott, óráig viszik el szülei. Azt a gyermeket, aki az Óvodában ebédel és ott alszik, 16 órakor viszik el szülei. Reggel a csoportszobában van gyülekezés, a nap végén az öltözőből, illetve jó idő esetén az udvarról lehet hazavinni a gyermekeket. Ha nem a szülő jön a gyermekért, akkor azt kérjük előre jelezni, különben másnak nem adjuk ki a gyermeket. Amennyiben a szülő valamilyen ok miatt ezektől eltérő időpontban szeretné elvinni gyermekét, kérjük, már érkezéskor jelezze ezt az óvónőknek. Lehetőség van a nyitva tartási időn túli gyermek felügyeletre külön díjazás ellenében. Óvodába járási kötelezettség A Közoktatási Törvény szerint az óvodai nevelés szeptember 1-jétől kötelező abban az évben, amelyben a gyermek az ötödik életévét betölti. Az óvoda napi-, heti- és éves rendje a szülők számára megismerhető a Pedagógiai Programunkból, - amely az információs asztalon kitéve megtalálható - szülői esteken, valamint az óvónőkkel folytatott személyes beszélgetések alkalmával. Az óvodából való távolmaradás szabályai Az óvodából a gyermek betegsége esetén maradhat távol. Három napot meghaladó hiányzást követően, a gyógyulás után kizárólag orvosi igazolással jöhet újra óvodába Háromnapos vagy annál rövidebb ideig tartó betegség miatti hiányzást a szülő aláírásával igazolhatja.

6 Igazoltnak tekinthető a hiányzás, ha a szülő a távolmaradást (családi program, üdülés, külföldön való tartózkodás stb. miatt) előre bejelentette. Az előzetes bejelentés történhet személyesen vagy telefonon. Az iskolaköteles (iskolába készülő) gyerekek esetében 10 igazolatlanul mulasztott nap elteltével az óvodapedagógus köteles családot látogatni, s felszólítani a szülőt kötelezettsége teljesítésére. Ha ezt követően sem jelenik meg a gyermek az óvodában, az óvoda vezetője írásbeli felszólítást küld, melyben rögzíti a megjelenés határidejét. Amennyiben ezt követően sem jön a gyermek óvodába, ezt az óvodavezető köteles jelezni a jegyzőnek. A gyermekek otthonról behozott tárgyainak, játékainak szabályozása, tiltása A gyerekek otthoni játékai, amelyek véletlenül kerülnek az óvodába, hazakerülésig legyenek a ruhás zsákokban. Azok a gyerekek, akik délután az óvodában alszanak egy darab puha játékot hozhatnak be, kizárólag az alváshoz, kivéve a beszoktatás ideje. Balesetveszélyes, tűzveszélyes tárgyakat tilos az óvodába behozni. A gyermekek lehetőleg ne hozzanak be otthoni játékot az óvodába. Amennyiben mégis érkezne játék otthonról, azokért felelősséget vállalni nem tudunk. A gyermekekre vonatkozó védő-óvó előírások, szabályok - váltócipő használata /lehetőleg: kényelmes, szellős, nem papucs, nem csúszós talpú és nem magas sarkú/ - teljes garnitúra váltás ruha az időjárásnak megfelelően - esőkabát, esőnadrág, gumicsizma - a gyermekek ruházata legyen kényelmes, praktikus Talált tárgyak az öltöző faliszekrényében kereshetők. Az óvodavezető minden tanév elején jelzi a szülők felé, hogy legyenek körültekintőek gyermekeik egészségügyi és higiéniai állapotának ellenőrzésében. Szülők az óvodában A szülő joga a szabad óvodaválasztás. A Waldorf-pedagógiára nyitott, értékrendjét elfogadó családok jelentkezését várjuk. A gyermek felvételéről az Óvónői Kollégium dönt. A szülők jogai: - a szabad óvodaválasztás. Aki a Waldorf pedagógia segítségével kívánja gyermekét nevelni, jelentkezhet az óvodánkba. A gyermek felvételéről az óvónői konferencia dönt. - hogy megismerje a nevelési-oktatási intézmény Pedagógiai programját, Szervezeti és

7 Működési Szabályzatát, Házirendjét és éves munkatervét. A Házirend, az Országos és Helyi nevelési program, az éves munkaterv valamint az intézmény Szervezeti és Működési Szabályzata az óvodában bármikor megtekinthető. - a gyermeke a nevelési intézményben biztonságban, egészséges környezetben nevelkedjék. - hogy saját gyermeke fejlődése érdekében rendszeresen együttműködjön az óvónőkkel /szülői esten, személyes beszélgetések során, családlátogatáson, stb./. - a gyermeke neveléséhez az óvónőktől tanácsot, segítséget kapjon. - hogy tájékozódjon, véleményt mondjon, és javaslatot tegyen a gyermekekkel kapcsolatban. - a gyermekek többségét érintő bármely kérdésben tájékoztatást kérhet az óvoda vezetőjétől, szükség esetén szülői est keretében az adott kérdés megtárgyalását kezdeményezheti. - részt vegyen az óvoda által szervezett programokon, rendezvényeken. - választhat, illetve választható a szülői közösség képviselőjének. A szülők kötelezettségei: - úgy éljen jogaival, hogy azzal mások érdekeit ne sértse, és mást se akadályozzon jogainak gyakorlásában - figyelmesen, fegyelmezetten és tevékenyen vegyen részt az óvodai életben. - ismerje meg és tartsa be a házirend előírásait. - vigyázzon az óvoda felszerelésére, berendezéseire, az elővett játékokat, eszközöket használat után rakja vissza a helyére kint és bent is - a Megállapodás szerinti alapítványi hozzájárulás befizetése minden hónap 10.-ig teljesíthető, hiányzás esetén is. - hogy gondoskodjon a gyermeke testi, érzelmi, értelmi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges feltételekről - biztosítsa gyermeke zavartalan és rendszeres óvodába járását - kísérje figyelemmel gyermeke fejlődését, és a tőle elvárható módon segítse a fejlődés folyamatát, valamint a gyermek közösségbe való beilleszkedését, a közösségi élet szabályainak elsajátítását - rendszeresen tartson kapcsolatot a gyermekével foglalkozó pedagógusokkal, és részükre az együttnevelés érdekében a szükséges tájékoztatást adja meg - ne zavarja az óvodai nevelőmunkát hosszabb beszélgetéssel, ne vonja el az óvónő figyelmét a gyermekcsoportról

8 - hogy az új szülőket segítse a beilleszkedésben, patronálja. Kapcsolattartás és együttműködés: Szülőknek és óvónőknek lehetőségük és igényük van arra, hogy az óvodában folyó fenntartási,- egyéb gazdasági munka megvalósulásában a megfelelő fórumokon együttműködjenek. Ezek karbantartó,- gazdasági,- pályázatírási munkacsoportban valósulnak meg. Az együttműködésre alkalmas fórumok: - Szülői estek (havi egy alkalommal). - Információs est az óvoda iránt érdeklődők számára. A Házirend mindenki számára nyilvános, az intézményben jól látható helyen kifüggesztésre kerül. A Házirend hatályba lépése: az elfogadás napján, illetve a módosításokat követően. A házirend az óvoda dolgozóira és a szülőkre egyaránt kötelező érvényű. Dunakeszi, szeptember 02. Elfogadta: Jóváhagyta:. Óvónői Konferencia Intézményvezető Véleményezte:.. Szülői közösség Egyetértett:... fenntartó

Rózsátnevető Waldorf Óvoda Házirend

Rózsátnevető Waldorf Óvoda Házirend Rózsátnevető Waldorf Óvoda Házirend 2014. január 1. A nevelési év rendje A nevelési év szeptember hó 1. napjától a következő év augusztus 31. napjáig tart. A szorgalmi idő június hó 15-ig tart az évenként

Részletesebben

ZICHY MÁRTA ÓVODA OM: HÁZIREND Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva. Készítette: Szabadosné Kiss Melinda Iktató szám: 212/2017.

ZICHY MÁRTA ÓVODA OM: HÁZIREND Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva. Készítette: Szabadosné Kiss Melinda Iktató szám: 212/2017. ZICHY MÁRTA ÓVODA OM:202221 HÁZIREND Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva 2017 Készítette: Szabadosné Kiss Melinda Iktató szám: 212/2017. I. Általános információk: Óvoda neve és címe: Zichy Márta

Részletesebben

Az intézmény neve: Az intézmény székhelye: 2400 Dunaújváros, Lilla köz 1. Az intézmény OM azonosítója: 201590

Az intézmény neve: Az intézmény székhelye: 2400 Dunaújváros, Lilla köz 1. Az intézmény OM azonosítója: 201590 Az intézmény neve: Csigadombi Waldorf irányba tevékenykedő Óvoda Az intézmény székhelye: 2400 Dunaújváros, Lilla köz 1. Az intézmény fenntartója: Göllner Mária Waldorf Pedagógiai Alapítvány Az intézmény

Részletesebben

tobbsincs@kondorosiktv.hu

tobbsincs@kondorosiktv.hu Általános információk az óvodánkról: Az óvoda neve: Kondorosi Többsincs Óvoda és Bölcsőde Címe: 5553 Kondoros, Csabai út 25 sz. Telefonszáma: 66/ 388 635 Email címe: tobbsincsovi@freemail.hu tobbsincs@kondorosiktv.hu

Részletesebben

Török Sándor Waldorf Óvoda

Török Sándor Waldorf Óvoda H Á Z I R E N D Török Sándor Waldorf Óvoda 1026 Budapest, Guyon Richárd u.3. OM azonosító: 034251 Készítette: Fabók Györgyné óvodavezető 2011. HÁZIREND 1. Általános információk az óvodáról Az óvoda fenntartója:

Részletesebben

Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda 6768 Baks, Rózsa u. 1. Tel.: 62/269-387 E-mail: ovodabaks@invitel.hu

Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda 6768 Baks, Rózsa u. 1. Tel.: 62/269-387 E-mail: ovodabaks@invitel.hu Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda 6768 Baks, Rózsa u. 1. Tel.: 62/269-387 E-mail: ovodabaks@invitel.hu BEVEZETÉS Az óvodai házirendet az intézményvezető előterjesztése alapján a nevelőtestület

Részletesebben

Kisember Waldorf Óvoda H Á Z I R E N D 2013.

Kisember Waldorf Óvoda H Á Z I R E N D 2013. Kisember Waldorf Óvoda H Á Z I R E N D 2013. Készítette: Skripeczky Ilona óvodavezető 1 A Házirend jogszabályi háttere: Nkt.25. (2) (4) Nkt., 20/2012. (VIII.31.) EMMI rend. TARTALOM 1. Általános információk

Részletesebben

VÁROSI INTÉZMÉNYI KÖZPONT ÓVODÁK ÉS BÖLCSŐDÉK INTÉZMÉNYEGYSÉGE FÜZESABONY HÁZIREND

VÁROSI INTÉZMÉNYI KÖZPONT ÓVODÁK ÉS BÖLCSŐDÉK INTÉZMÉNYEGYSÉGE FÜZESABONY HÁZIREND VÁROSI INTÉZMÉNYI KÖZPONT ÓVODÁK ÉS BÖLCSŐDÉK INTÉZMÉNYEGYSÉGE FÜZESABONY HÁZIREND Füzesabony 2009 1. Az óvoda helye az oktatási rendszerben, óvodai felvétel - Az óvoda 3 éves kortól az iskolába járáshoz

Részletesebben

1Házirend. 1. Általános információk az óvodáról. 1.1. Az óvoda neve, címe, telefonszáma

1Házirend. 1. Általános információk az óvodáról. 1.1. Az óvoda neve, címe, telefonszáma 1Házirend 1. Általános információk az óvodáról 1.1. Az óvoda neve, címe, telefonszáma Napsugár Óvoda és Bölcsőde 9222 Hegyeshalom Damjanich u. 2/a Tel./Fax: 96/220-589 1.2. Az óvoda vezetőjének neve: Magyarné

Részletesebben

A NAGYKOVÁCSI WALDORF ÓVODA HÁZIRENDJE 2013/2014

A NAGYKOVÁCSI WALDORF ÓVODA HÁZIRENDJE 2013/2014 A NAGYKOVÁCSI WALDORF ÓVODA HÁZIRENDJE 2013/2014 OM: 032965 Készítette: Bárczi Emese óvodavezető 1 Általános információk az óvodáról: Az intézmény fenntartója: Nagykovácsi Waldorf Óvoda Alapítvány A fenntartó

Részletesebben

Janikovszky Éva ÁMK Óvoda

Janikovszky Éva ÁMK Óvoda JÉÁMK ÓVODA Janikovszky Éva ÁMK Óvoda Házirend 2013. 0 Tartalom 1. A házirend célja és feladata... 2 2. A házirend elfogadásának és módosításának szabályai... 2 3. A házirend hatálya... 2 4. A házirend

Részletesebben

SZEGEDI WALDORF ÓVODA

SZEGEDI WALDORF ÓVODA SZEGEDI WALDORF ÓVODA 6728 Szeged, Napos út 16. OM azonosító: 102292 H Á Z I R E N D Készítette: Ökrösné Forró Mária óvodavezető 2015. HÁZIREND 1. Általános információk az óvodáról Az óvoda fenntartója:

Részletesebben

HÁZIREND CSILLAGSZEM WALDORF ÓVODA

HÁZIREND CSILLAGSZEM WALDORF ÓVODA HÁZIREND CSILLAGSZEM WALDORF ÓVODA 1038 Budapest, Ezüsthegy u. 76. OM azonosító: 201248 Készítette: Csapiczki Ildikó, óvodavezető 2015. szeptember 1. Tartalomjegyzék 1.Bevezető... 3 2. Általános információk

Részletesebben

CSIGA-BIGA ÓVODA HÁZIREND

CSIGA-BIGA ÓVODA HÁZIREND CSIGA-BIGA ÓVODA HÁZIREND 1.1. Általános információk az óvodáról: Az óvoda neve: Csiga-Biga Óvoda Címe: 2131, Göd Pesti út 152. Telefon: 0670/5175110 Vezető: Szűcs Edina 1.2. Az intézmény nyitva tartása:

Részletesebben

A Budapesti Zsidó Hitközség Benjámin Óvodájába járó gyermekek Házirendje. A házirend elfogadásának és módosításának szabályai

A Budapesti Zsidó Hitközség Benjámin Óvodájába járó gyermekek Házirendje. A házirend elfogadásának és módosításának szabályai A Budapesti Zsidó Hitközség Benjámin Óvodájába járó gyermekek Házirendje I. A házirend hatálya 1. Ez a házirend a Benjámin Óvodába járó gyermekekre és szüleikre vonatkozik. A házirend célja, hogy meghatározza

Részletesebben

Házirend. Csipkebogyó Waldorf Óvoda

Házirend. Csipkebogyó Waldorf Óvoda Házirend Csipkebogyó Waldorf Óvoda OM azonosító:201821 Győr Somos u 18 1 Legitimációs eljárás 1/2015.08.24. határozatszámon Az intézmény OM azonosítója: 201821 Készítette: Jankovits Márta intézményvezető

Részletesebben

HÁZIREND. Szemléletmódunkat meghatározzák az óvodáskorú gyermek legfőbb életkori sajátosságai a JÁTÉK és a MOZGÁS.

HÁZIREND. Szemléletmódunkat meghatározzák az óvodáskorú gyermek legfőbb életkori sajátosságai a JÁTÉK és a MOZGÁS. HÁZIREND Az óvodáskorú gyermek nevelése elsősorban a család feladata, melyben az óvoda kiegészítő szerepet játszik. Feladatunknak tekintjük a gyermeki személyiség kibontakoztatását az egyéni képességek

Részletesebben

BUDÁNTÚLI WALDORF ÓVODA

BUDÁNTÚLI WALDORF ÓVODA H Á Z I R E N D BUDÁNTÚLI WALDORF ÓVODA (OM azonosító: 200348) Készítette: Joós Beáta óvodavezető 2017/2018 1. Általános információk az óvodáról HÁZIREND Az óvoda fenntartója: Budántúli Waldorf-pedagógiai

Részletesebben

SZEGEDI WALDORF ÓVODA 6728 Szeged, Napos út 16. OM azonosító: 102292

SZEGEDI WALDORF ÓVODA 6728 Szeged, Napos út 16. OM azonosító: 102292 SZEGEDI WALDORF ÓVODA 6728 Szeged, Napos út 16. OM azonosító: 102292 H Á Z I R E N D Készítette: Ökrösné Forró Mária óvodavezető 2014. HÁZIREND 1. Általános információk az óvodáról Az óvoda fenntartója:

Részletesebben

Szegedi Nemzetközi Általános Iskola HÁZIREND 2017.

Szegedi Nemzetközi Általános Iskola HÁZIREND 2017. Szegedi Nemzetközi Általános Iskola HÁZIREND 2017. 1 1. TARTALOMJEGYZÉK 1. TARTALOMJEGYZÉK 2 2. A HÁZIREND CÉLJA, HATÁLYA 3 2.1. TÖRVÉNYI ELŐÍRÁSOK 3 2.2. A HÁZIREND CÉLJA 4 3. A HÁZIREND TARTALMI ELEMEI

Részletesebben

HÁZIREND. 1. A Dalos Ovi nyitvatartási ideje reggel 6.30-tól délután ig tart.

HÁZIREND. 1. A Dalos Ovi nyitvatartási ideje reggel 6.30-tól délután ig tart. HÁZIREND 1. A Dalos Ovi nyitvatartási ideje reggel 6.30-tól délután 17.30-ig tart. 2. A gyerekeket 8.00 előtt kérjük behozni. A nagycsoportos korú gyerekeket az első foglalkozás előtt, reggel 7.45.-ig

Részletesebben

ÚJKERTI MANÓFALVA ÓVODA HÁZIRENDJE

ÚJKERTI MANÓFALVA ÓVODA HÁZIRENDJE ÚJKERTI MANÓFALVA ÓVODA HÁZIRENDJE OM: 201903 Ikt. sz.: 22/2015 2015 Kedves Szülők! Köszönjük, hogy intézményünket választották! Kérjük, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák

Részletesebben

Terézvárosi Önkormányzat Kincseskert Óvodája Budapest, Bajza u. 46. Házirend

Terézvárosi Önkormányzat Kincseskert Óvodája Budapest, Bajza u. 46. Házirend Terézvárosi Önkormányzat Kincseskert Óvodája 1062 Budapest, Bajza u. 46. Házirend 1 Az óvoda házirendje Célja: biztosítsa a működés kereteit az oktató és nevelő feladatok ellátásához, a közösségi élet

Részletesebben

Tardonai Méhecske Óvoda. Kedves Szülők!

Tardonai Méhecske Óvoda. Kedves Szülők! Tardonai Méhecske Óvoda 3644 Tardona, Dózsa György utca 2. Telefon: 48/348-160 E-mail: tardonaovi@gmail.com OM azonosító: 201430 ÓVODAI HÁZIREND Kedves Szülők! Kérem Önöket, hogy az alábbiakban megfogalmazott

Részletesebben

INTÉZMÉNYÜNK KÖZZÉTÉTELI LISTÁJA A KÖZNEVELÉSI TV. 23 -A ALAPJÁN

INTÉZMÉNYÜNK KÖZZÉTÉTELI LISTÁJA A KÖZNEVELÉSI TV. 23 -A ALAPJÁN INTÉZMÉNYÜNK KÖZZÉTÉTELI LISTÁJA A KÖZNEVELÉSI TV. 23 -A ALAPJÁN Intézményünk neve, címe: Székhely: Telephely: 4465 Rakamaz, Dózsa György út 1. Óvodába jelentkezhet vagy másik óvodába átjelentkezhet minden

Részletesebben

Mihályi Napfény Óvoda. Házirend szeptember

Mihályi Napfény Óvoda. Házirend szeptember Mihályi Napfény Óvoda Házirend 2016. szeptember Készült: a Közoktatásról szóló többször módosított- 1993.LXXIX. Törvény a nevelési és oktatási intézmények működéséről szóló 11/1994. évi (VI.8.) MKM rendelet

Részletesebben

HÁZIREND. I. Általános információk az óvodáról

HÁZIREND. I. Általános információk az óvodáról HÁZIREND I. Általános információk az óvodáról 1.1. Az óvoda neve: Apátistvánfalvi Kéttannyelvű Általános Iskola és Óvoda Tagintézménye 1.2. Címe: 9982 Apátistvánfalva, Fő út 84. 1.3. Telefon: 94/436-066

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A KÉKMADÁR ÓVODA HÁZIRENDJÉRŐL 2014/2015

TÁJÉKOZTATÓ A KÉKMADÁR ÓVODA HÁZIRENDJÉRŐL 2014/2015 TÁJÉKOZTATÓ A KÉKMADÁR ÓVODA HÁZIRENDJÉRŐL 2014/2015 Címek telefonszámok: 1152 Budapest, Beller Imre u. 19. Telefon: Óvóda: +36 1 26601 88, Vezető: +36 20 573 9300 Honlap: aktualizálás alatt E-mail: aktualizálás

Részletesebben

HÁZIREND. Istenkúti Waldorf Óvoda. 2014-2015-ös nevelési év. Mandulafa Waldorf Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (OM 201314)

HÁZIREND. Istenkúti Waldorf Óvoda. 2014-2015-ös nevelési év. Mandulafa Waldorf Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (OM 201314) HÁZIREND Istenkúti Waldorf Óvoda 2014-2015-ös nevelési év Az intézmény neve: A telephely neve: Mandulafa Waldorf Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (OM 201314) Istenkúti Waldorf Óvoda

Részletesebben

PILLANGÓ ÓVODA HÁZIREND

PILLANGÓ ÓVODA HÁZIREND PILLANGÓ ÓVODA HÁZIREND 2014. HÁZIREND Az óvoda neve: Pillangó Óvoda Székhelye: 9200 Mosonmagyaróvár Szent István király út 7. Fenntartója: Népmese- ház Nonprofit Kft. Az intézmény felügyeleti szerve:győr-

Részletesebben

Általános információk az óvodáról

Általános információk az óvodáról SZMSZ 1.sz. Melléklet HÁZIREND Az óvoda feladatának tekinti, hogy derűs, nyugodt légkört biztosítson a gyerekeknek, sokoldalúan fejlessze személyiségüket s megőrizze testi épségüket. Mindezek megvalósításához

Részletesebben

Bakonyszentlászlói Szent László Óvoda. Különös közzétételi lista

Bakonyszentlászlói Szent László Óvoda. Különös közzétételi lista Bakonyszentlászlói Szent László Óvoda Különös közzétételi lista A kormány 229/2012 (VIII. 28.) kormányrendelete a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról 23. -a értelmében az alábbi adatokat

Részletesebben

Karácsony Sándor Waldorf Óvoda - H Á Z I R E N D

Karácsony Sándor Waldorf Óvoda - H Á Z I R E N D Karácsony Sándor Waldorf Óvoda H Á Z I R E N D 2014. Készítette: Skripeczky Ilona, óvodavezető A Házirend jogszabályi háttere: Nkt.25. (2) (4) Nkt., 20/2012. (VIII.31.) EMMI rend. 1. Tartalomjegyzék 1.

Részletesebben

HÁZIREND PILISBOROSJENŐI GYÖNGYHARMAT WALDORF ÓVODA OM

HÁZIREND PILISBOROSJENŐI GYÖNGYHARMAT WALDORF ÓVODA OM HÁZIREND PILISBOROSJENŐI GYÖNGYHARMAT WALDORF ÓVODA OM azonosító: 203103 Készítette: Benedekné Tóth Beatrix 2015. 05. 04. Módosítva: 2017. 09. 01. Tartalomjegyzék 1.Bevezető...3 2. Általános információk

Részletesebben

BÖLCSŐDEI HÁZIREND. A csoportszervezés vegyes életkorú csoportban történik.

BÖLCSŐDEI HÁZIREND. A csoportszervezés vegyes életkorú csoportban történik. BÖLCSŐDEI HÁZIREND Kedves Szülők! Kérem, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig és a gyerekek érdekében, törekedjenek a benne leírtak betartására. 1. A bölcsőde működése

Részletesebben

Hódmezővásárhelyi Pedagógiai Szakszolgálat Levélcím: 6800 Hódmezővásárhely, Szék utca 3. Tel/Fax: 62/221-906 H Á Z I R E N D

Hódmezővásárhelyi Pedagógiai Szakszolgálat Levélcím: 6800 Hódmezővásárhely, Szék utca 3. Tel/Fax: 62/221-906 H Á Z I R E N D Hódmezővásárhelyi Pedagógiai Szakszolgálat Levélcím: 6800 Hódmezővásárhely, Szék utca 3. Tel/Fax: 62/221-906 H Á Z I R E N D I. Bevezető rendelkezések 1. Az intézmény neve: Hódmezővásárhelyi Pedagógiai

Részletesebben

H á z i r e n d. Óbudai Waldorf Óvoda. OM azonosító: /2013/1. sz. Készítette: Csáki Klára Anikó óvodavezető

H á z i r e n d. Óbudai Waldorf Óvoda. OM azonosító: /2013/1. sz. Készítette: Csáki Klára Anikó óvodavezető H á z i r e n d Óbudai Waldorf Óvoda OM azonosító: 034292./2013/1. sz. Készítette: Csáki Klára Anikó óvodavezető 2 A Waldorf óvoda olyan szociális szervezeti forma, ahol a gyermek testi, lelki, szellemi

Részletesebben

H Á Z I R E N D Váci Waldorf Óvoda 2600 Vác, Kert utca 8. OM azonosító:

H Á Z I R E N D Váci Waldorf Óvoda 2600 Vác, Kert utca 8. OM azonosító: H Á Z I R E N D Váci Waldorf Óvoda 2600 Vác, Kert utca 8. OM azonosító: 032748 2013. HÁZIREND Általános információk az óvodáról Az óvoda fenntartója: Váci Waldorf Alapítvány A fenntartó címe: 2600 Vác,

Részletesebben

Eszterház Néphagyomány Éltető Óvoda HÁZIREND OM-202710

Eszterház Néphagyomány Éltető Óvoda HÁZIREND OM-202710 Eszterház Néphagyomány Éltető Óvoda HÁZIREND OM-202710 I. Bevezetés 1. A házirend az alábbi jogszabályok és szabályzatok felhasználásával készült 2. Intézményegységi adatok II. A működés rendje A tárgyi

Részletesebben

HÁZIREND. OM azonosító: 032791. Készítette: Banka Tiborné Óvodavezető

HÁZIREND. OM azonosító: 032791. Készítette: Banka Tiborné Óvodavezető HÁZIREND OM azonosító: 032791 Készítette: Banka Tiborné Óvodavezető Hatálybalépés dátuma: 2005 Módosítás: 2009 1. Általános információk az óvodáról Az óvoda neve: Százszorszép Óvoda Az óvoda címe : 2440

Részletesebben

HÁZIREND. Az intézmény felügyeleti szerve:győr-moson-sopron Megye Kormányhivatala

HÁZIREND. Az intézmény felügyeleti szerve:győr-moson-sopron Megye Kormányhivatala HÁZIREND Az óvoda neve: Pillangó Óvoda Székhelye: 9200 Mosonmagyaróvár Szent István király út 7. Telephelye:9200 Mosnmagyaróvár Szent István király út 9. Fenntartója: Népmese-ház Nonprofit Kft. Az intézmény

Részletesebben

A KAPOSMÉRŐI BOKRÉTA ÓVODA HÁZIRENDJE. Általános információk

A KAPOSMÉRŐI BOKRÉTA ÓVODA HÁZIRENDJE. Általános információk A KAPOSMÉRŐI BOKRÉTA ÓVODA HÁZIRENDJE Általános információk Az óvoda elnevezése: Kaposmérői Bokréta Óvoda Az óvoda címe: 7521 Kaposmérő, Hunyadi János u. 11. Az óvoda elérhetősége: +36 82/ 477 014, +36

Részletesebben

Szent Imre Óvoda. Székesfehérvár HÁZIREND PH. Csák Lajos igazgató. Székesfehérvár, 2013. január 24.

Szent Imre Óvoda. Székesfehérvár HÁZIREND PH. Csák Lajos igazgató. Székesfehérvár, 2013. január 24. Szent Imre Óvoda Székesfehérvár HÁZIREND PH. Csák Lajos igazgató Székesfehérvár, 2013. január 24. A házirend tartalma Általános információk az óvodáról... 3 A nevelési év rendje... 3 Az intézmény pontos

Részletesebben

Biatorbágyi Korai Fejlesztő Központ HÁZIREND

Biatorbágyi Korai Fejlesztő Központ HÁZIREND Biatorbágyi Korai Fejlesztő Központ HÁZIREND 1. Bevezető rendelkezések: A házirend szabályai-mint a törvény felhatalmazásán alapuló intézményi belső jogi normák-kötelezőek az intézménnyel jogviszonyban

Részletesebben

HÁZIREND. Tettye Völgye Waldorf Óvoda. 2014-2015-ös nevelési év. Mandulafa Waldorf Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (OM 201314)

HÁZIREND. Tettye Völgye Waldorf Óvoda. 2014-2015-ös nevelési év. Mandulafa Waldorf Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (OM 201314) HÁZIREND Tettye Völgye Waldorf Óvoda 2014-2015-ös nevelési év Az intézmény neve: Mandulafa Waldorf Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (OM 201314) A tagintézmény neve: Tettye Völgye Waldorf

Részletesebben

AZ ÓVODA HÁZIRENDJE. Készítette: Bertus B. Csabáné óvodavezető

AZ ÓVODA HÁZIRENDJE. Készítette: Bertus B. Csabáné óvodavezető AZ ÓVODA HÁZIRENDJE Készítette: Bertus B. Csabáné óvodavezető 1 Bevezetés Az óvoda alapvető célja: az óvodások nyugodt, élmény gazdag, harmonikus fejlődésének elősegítése, szeretettel szeretetre nevelés

Részletesebben

ARANYHAL WALDORF ÓVODA, ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÓVODA HÁZIREND

ARANYHAL WALDORF ÓVODA, ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÓVODA HÁZIREND ARANYHAL WALDORF ÓVODA, ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÓVODA HÁZIREND Lélek éltesse e házat, Szellem járja át a lelket, Keresse az alapban a szilárd akaratot, Hogy osztályrészévé váljon a jámbor

Részletesebben

Galagonya Waldorf Óvoda

Galagonya Waldorf Óvoda H Á Z I R E N D Galagonya Waldorf Óvoda 2083 Solymár Pilisvörösvári u. 2. OM azonosító: 202871 Készítette: Für Ágnes óvodavezető Solymár, 2014. szeptember 1. Tartalom 1 Általános rendelkezések... 3 1.1

Részletesebben

Városközponti Óvoda Bornemissza Gergely Utcai tagóvodája. Házirend. Kedves szülők!

Városközponti Óvoda Bornemissza Gergely Utcai tagóvodája. Házirend. Kedves szülők! Városközponti Óvoda Bornemissza Gergely Utcai tagóvodája Házirend Az óvoda házirendje határozza meg a gyermeki jogok és kötelességek gyakorlásával, a gyermek életrendjével kapcsolatos rendelkezéseket.

Részletesebben

Csongrád Városi Önkormányzat. Dr. Szarka Ödön Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény

Csongrád Városi Önkormányzat. Dr. Szarka Ödön Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Dr. Szarka Ödön Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény : Csongrád, 6640 Pf. 50. /fax: 63/570-800 E-mail: eszi@csongrad.hu Ikt. szám: SZB-53/2016 Csongrád Városi Önkormányzat Dr. Szarka Ödön Egyesített

Részletesebben

REZI ÓVODA HÁZIREND 2013.

REZI ÓVODA HÁZIREND 2013. R e z i Ó v o d a 8373 Rezi, Iskola u. 2. Telefon: 06-83/531-006 mobil: 30/648-8719 E-mail: reziovi@rezinet.hu OM: 201672 REZI ÓVODA HÁZIREND 2013. A Rezi Óvoda házirendje Jelen házirend a nevelőtestület

Részletesebben

HÁZIREND KERTVÁROSI ÓVODA NÉMETH LÁSZLÓ UTCAI TAGÓVODÁJA. Intézmény OM azonosítója: 027000

HÁZIREND KERTVÁROSI ÓVODA NÉMETH LÁSZLÓ UTCAI TAGÓVODÁJA. Intézmény OM azonosítója: 027000 KERTVÁROSI ÓVODA NÉMETH LÁSZLÓ UTCAI TAGÓVODÁJA Intézmény OM azonosítója: 027000 2015 TARTALOM 1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK 2. NEVELÉSI ÉV RENDJE Nevelésnélküli munkanapok Óvodai szünetek Ünnepek, hagyományok

Részletesebben

Mélykút Város Önkormányzat Óvodája

Mélykút Város Önkormányzat Óvodája Mélykút Város Önkormányzat Óvodája NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA 2017/2018. NEVELÉSI ÉV A Kormány 229/2012. (VIII. 28.) Kormány-rendelete a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról

Részletesebben

A Példa Családi Napközi Házirendje

A Példa Családi Napközi Házirendje Családi Napközi Nonprofit Kft. Példa Családi Napközi, 4324 Csanafalu, Napközi utca 4. Tel.: 063454332 e-mail: peldacsana@peldacsana.hu A Példa Családi Napközi Házirendje Budapest, 2013 A napközi adatai

Részletesebben

A Medgyesegyházi Varázserdő Óvoda közzétételi listája a 2018/2019-es nevelési évben

A Medgyesegyházi Varázserdő Óvoda közzétételi listája a 2018/2019-es nevelési évben A Medgyesegyházi Varázserdő Óvoda közzétételi listája a 2018/2019-es nevelési évben A Kormány A nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII.28.) rendelete szabályozza a nevelési

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 15. NAPIREND: Ügyiratszám: 1/572/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. november 27-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandók: A Tapolcai Kertvárosi

Részletesebben

Nevelési-oktatási intézményi közzétételi lista

Nevelési-oktatási intézményi közzétételi lista KÖZZÉTÉTELI LISTA Nevelési-oktatási intézményi közzétételi lista 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról 23. (1) alapján: 1.) az intézmény felvételi lehetőségéről

Részletesebben

Közzétételi lista. 3. A fenntartó értékelése Az óvoda munkájával összefüggő értékelést, nyilvános megállapításokat a fenntartónál lehet megtekinteni.

Közzétételi lista. 3. A fenntartó értékelése Az óvoda munkájával összefüggő értékelést, nyilvános megállapításokat a fenntartónál lehet megtekinteni. A 229/202. (VIII. 28.) a Nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló Kormány rendelet alapján az alábbi adatokat tesszük közzé. Az intézmény alapító és fenntartó szerve : Pécs M.J. V. Önkormányzata

Részletesebben

Közzétételi lista. A 2011. évi CXC. törvény 49. és a 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 20. alapján.

Közzétételi lista. A 2011. évi CXC. törvény 49. és a 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 20. alapján. Közzétételi lista 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 23. alapján Felvételi lehetőségek: A 2011. évi CXC. törvény 49. és a 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 20. alapján. Az intézmény felvételi körzete: óvodánként

Részletesebben

CSABA JÓZSEF ÁMK ÓVODÁJA HÁZIREND

CSABA JÓZSEF ÁMK ÓVODÁJA HÁZIREND CSABA JÓZSEF ÁMK ÓVODÁJA HÁZIREND OM: 202345 2013-03-29. Tartalomjegyzék Általános tudnivalók 2. Az óvodai felvételre, óvodalátogatásra vonatkozó szabályok.3. Az óvodai étkeztetésre vonatkozó tudnivalók.3.

Részletesebben

HÁZIREND. Kedves Szülők!

HÁZIREND. Kedves Szülők! HÁZIREND Intézmény neve: Szabadszállási Általános Művelődési Központ Intézményegység neve: Szabadszállási ÁMK Tóth Erzsébet Óvoda, Bölcsőde Intézményegység címe: 6080. Szabadszállás Honvéd út 28. Intézmény

Részletesebben

Házirend. Kedves Szülők! Mezőkovácsházi Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde 4. sz. épülete

Házirend. Kedves Szülők! Mezőkovácsházi Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde 4. sz. épülete Házirend Kedves Szülők! Kérjük, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig és a gyerekek érdekében, törekedjenek a benne foglaltak betartására. Mezőkovácsházi Négy Évszak

Részletesebben

Házirend. Az óvoda neve: Karancskeszi Százszorszép óvoda Címe: 3183 Karancsakeszi, Orgona út 29. Tel.: 06 32/

Házirend. Az óvoda neve: Karancskeszi Százszorszép óvoda Címe: 3183 Karancsakeszi, Orgona út 29. Tel.: 06 32/ Házirend Az óvoda neve: Karancskeszi Százszorszép óvoda Címe: 3183 Karancsakeszi, Orgona út 29. Tel.: 06 32/450-402 e-mail: k.kesziovoda@citromail.hu OM azonosító: 202942 Óvodavezető: Kurunczi Istvánné

Részletesebben

WALDORF ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

WALDORF ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA WALDORF ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND Az egész élet olyan, mint a növény, amely nemcsak azt foglalja magában, amit a szemnek tár oda, hanem rejtett mélységeiben

Részletesebben

Körösladányi ÁMK Bölcsődéje 5516 KÖRÖSLADÁNY, ARANY JÁNOS U. 7. Tel/Fax: 66-474-061 Mobil: 06 30/ 4476530 Email: bolcsikorosladany@gmail.

Körösladányi ÁMK Bölcsődéje 5516 KÖRÖSLADÁNY, ARANY JÁNOS U. 7. Tel/Fax: 66-474-061 Mobil: 06 30/ 4476530 Email: bolcsikorosladany@gmail. Körösladányi ÁMK Bölcsődéje 5516 KÖRÖSLADÁNY, ARANY JÁNOS U. 7. Tel/Fax: 66-474-061 Mobil: 06 30/ 4476530 Email: bolcsikorosladany@gmail.com BÖLCSŐDEI HÁZIREND Körösladány, 2013. szeptember 01. 1. Bölcsőde

Részletesebben

H Á Z I R E N D 2 0 1 3.

H Á Z I R E N D 2 0 1 3. Búzaszem Nyugati Óvoda 4400 Nyíregyháza, Búza u. 7-17. sz. Tel./fax: (42) 512-940 Email: buzaszemovi@gmail.com H Á Z I R E N D 2 0 1 3. Nyíregyháza, 2013. március 1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK 2. AZ ÓVODA NYITVATARTÁSI

Részletesebben

A fenntartó értékelése Az óvoda munkájával összefüggő értékelést, nyilvános megállapításokat a fenntartónál lehet megtekinteni.

A fenntartó értékelése Az óvoda munkájával összefüggő értékelést, nyilvános megállapításokat a fenntartónál lehet megtekinteni. A 229/202. (VIII. 28.) a Nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló Kormány rendelet alapján az alábbi adatokat tesszük közzé. Az intézményalapító és fenntartó szerve: Pécs M.J. V. Önkormányzata

Részletesebben

ZUGLIGET ÓVODA HÁZIREND

ZUGLIGET ÓVODA HÁZIREND ZUGLIGET ÓVODA HÁZIREND Készült: a Budapest Hegyvidék XII. kerületi Önkormányzat Zugliget Óvoda 1125 Budapest, Zalai út 2. használói és közvetlen partnerei részére. A házirend a Zugliget Óvoda programjával

Részletesebben

MESEHÁZ WALDORF ÓVODA. HÁZIRENDJE (a módosításokkal egységes szerkezetben) Hatályos: szeptember 1-től

MESEHÁZ WALDORF ÓVODA. HÁZIRENDJE (a módosításokkal egységes szerkezetben) Hatályos: szeptember 1-től MESEHÁZ WALDORF ÓVODA HÁZIRENDJE (a módosításokkal egységes szerkezetben) Hatályos: 2018. szeptember 1-től Készítette: A Meseház Waldorf Óvoda Óvónői Kollégiuma Jóváhagyta: a fenntartó Szadai Meseház Kulturális

Részletesebben

Szentlőrinci Kistérségi Óvoda és Bölcsőde. Házirend

Szentlőrinci Kistérségi Óvoda és Bölcsőde. Házirend Szentlőrinci Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Házirend Hatályba lépés időpontja: 2013/2014-es nevelési év Györkőné Molnár Judit intézményvezető BÖLCSŐDEI HÁZIREND A bölcsőde címe: 7940 Szentlőrinc, Liszt F.

Részletesebben

Tisztelt Szülők! A 2017/2018-as nevelési évre a beiratkozás időpontja május 4-5. (csütörtök - péntek)

Tisztelt Szülők! A 2017/2018-as nevelési évre a beiratkozás időpontja május 4-5. (csütörtök - péntek) Tisztelt Szülők! A 2017/2018-as nevelési évre a beiratkozás időpontja 2017. május 4-5. (csütörtök - péntek) A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. jáig a harmadik életévét betölti, a nevelési

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról- alapján név: Szent Imre Katolikus Általános Iskola Tagóvodája székhely: 2100 Gödöllő

Részletesebben

Házirend. Magiszter Alapítványi Óvoda, Általános Iskola, Középiskola és Szakiskola 4440 Tiszavasvári Petőfi u. 4 (magiszterovoda@gmail.

Házirend. Magiszter Alapítványi Óvoda, Általános Iskola, Középiskola és Szakiskola 4440 Tiszavasvári Petőfi u. 4 (magiszterovoda@gmail. Magiszter Alapítványi Óvoda, Általános Iskola, Középiskola és Szakiskola 4440 Tiszavasvári Petőfi u. 4 (magiszterovoda@gmail.com) OM: 200 506 Házirend 2015 Készítette: Kulcsár Sándorné óvodavezető Intézmény

Részletesebben

HÁZIREND. Legitimációs eljárás - Az érvényességet igazoló aláírások: 4/2013. (V.) határozatszámon jóváhagyta: Óvodavezető Ph

HÁZIREND. Legitimációs eljárás - Az érvényességet igazoló aláírások: 4/2013. (V.) határozatszámon jóváhagyta: Óvodavezető Ph Borzavári Manókert Óvoda 8428 Borzavár, Hóvirág u. 8. Tel.:88/468021 HÁZIREND Intézmény OM - azonosítója: 036973 Készítette: A nevelőtestület Legitimációs eljárás - Az érvényességet igazoló aláírások:

Részletesebben

Házirend. Isaszegi út 11. Intézmény OM-azonosítója: 032713. Egyesület

Házirend. Isaszegi út 11. Intézmény OM-azonosítója: 032713. Egyesület Házirend Intézmény neve: Gödöllői Szabad Waldorf Óvoda Szabályzat típusa: Házirend Intézmény székhelye, címe: 2100 Gödöllő Isaszegi út 11. Intézmény OM-azonosítója: 032713 Intézmény fenntartója: Gödöllői

Részletesebben

NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA. Rumi Rajki István Általános Művelődési Központ Játékvár Óvodája 2014/2015.

NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA. Rumi Rajki István Általános Művelődési Központ Játékvár Óvodája 2014/2015. NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA Rumi Rajki István Általános Művelődési Központ Játékvár Óvodája 2014/2015. NEVELÉSI ÉV A 229/2012. (VIII. 28.) Kormányrendelet a nemzeti köznevelésről szóló

Részletesebben

AZ ÓVODA HÁZIRENDJE. 4. A szülő adatait (cím, telefonszám, stb.), annak változásait köteles bejelenteni az óvoda vezetőjénél.

AZ ÓVODA HÁZIRENDJE. 4. A szülő adatait (cím, telefonszám, stb.), annak változásait köteles bejelenteni az óvoda vezetőjénél. AZ ÓVODA HÁZIRENDJE Az óvoda hivatalos adatai: Az óvoda neve Az óvoda címe CSANÁD-OVI 2030 Érd, Csanád u. 7. : (23) 361-091 1. Az óvodai felvétel, átvétel rendje. 1. Az óvodába a gyermekek előjegyzésre/beiratkozásra

Részletesebben

2049 Diósd, Kossuth Lajos u. 1/b. e-mail: diofalva@ovoda-diosd.hu www.ovoda-diosd.hu H Á Z I R E N D

2049 Diósd, Kossuth Lajos u. 1/b. e-mail: diofalva@ovoda-diosd.hu www.ovoda-diosd.hu H Á Z I R E N D 2049 Diósd, Kossuth Lajos u. 1/b. e-mail: diofalva@ovoda-diosd.hu www.ovoda-diosd.hu H Á Z I R E N D Bevezetés A házirend biztosítja a működés kereteit: a nevelési feladatok ellátásához, a közösségi élet

Részletesebben

ÓVODAI HÁZIREND. a 2017/2018. nevelési évre

ÓVODAI HÁZIREND. a 2017/2018. nevelési évre ÓVODAI HÁZIREND a 2017/2018. nevelési évre 6000 Kecskemét, Napsugár u.2. e-mail: ovoda@csillagbolcso.hu OM azonosító: 203072 Intézmény OM - azonosítója: 203072 Készítette:. Cseketa Mariann óvodavezető

Részletesebben

Beszterec Napsugár Óvoda Házirendje

Beszterec Napsugár Óvoda Házirendje Beszterec Napsugár Óvoda 4488 Beszterec Kossuth út 43. e-mail: beszterecovoda@gmail.hu Beszterec Napsugár Óvoda Házirendje Módosítás 2015. Készítette: Poór Józsefné Óvodavezető 1 1.Bevezető rendelkezések

Részletesebben

Rákosmenti Waldorf Óvoda. Házirend 2013

Rákosmenti Waldorf Óvoda. Házirend 2013 Rákosmenti Waldorf Óvoda Házirend 2013 1 Intézmény OM - azonosítója: 034648 Készítette:. Szabó Ágnes intézményvezető Legitimációs eljárás - Az érvényességet igazoló aláírások:../2013. (...) határozatszámon

Részletesebben

SÁNDORFALVI PIPACS ÓVODA

SÁNDORFALVI PIPACS ÓVODA SÁNDORFALVI PIPACS ÓVODA Házirend OM azonosító: 203183 Hatályos: 2016. szeptember 1. napjától SÁNDORFALVI PIPACS ÓVODA JE A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 25. (4) bekezdésében foglalt

Részletesebben

Általános információk az óvodáról: Az óvoda neve, címe, telefonszáma: Központi - Alsóvárosi ÁMK óvodája 6500 Baja, Damjanich u. 40 Tel: 79/322-043

Általános információk az óvodáról: Az óvoda neve, címe, telefonszáma: Központi - Alsóvárosi ÁMK óvodája 6500 Baja, Damjanich u. 40 Tel: 79/322-043 Központi Alsóvárosi ÁMK Óvodai intézményegységének HÁZIRENDJE Az intézményre vonatkozó szabályozás: Közoktatási tv. és 11 / 1994 (VI. 8.) MKM rendelet Az óvoda házirendje vonatkozik az óvodába járó gyermekekre,

Részletesebben

A Tiszta Forrás Waldorf Intézmény Óvodájának HÁZIRENDJE

A Tiszta Forrás Waldorf Intézmény Óvodájának HÁZIRENDJE A Tiszta Forrás Waldorf Intézmény Óvodájának HÁZIRENDJE 2019 1 Tartalom 1. Az óvoda adatai:... 3 2. A nevelési év rendje... 3 3. A nyitva tartás rendje... 3 4. Az óvodai felvétel, átvétel eljárási rendje...

Részletesebben

KVGY Kft tanműhelyének házirendje

KVGY Kft tanműhelyének házirendje KVGY Kft tanműhelyének házirendje Készítette: dr. Sebestyén Mónika HR vezető 2017. május 2 KVGY Kft. tanműhelyének házirendje A házirend célja: Biztosítani a tanműhely működésének kereteit az oktató nevelő

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 20. NAPIREND: Ügyiratszám: 1/569/2017 E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2017. november 24-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandók: Az óvodai beiratkozás

Részletesebben

AZ ELTE GYAKORLÓ ÓVODA H Á Z I R E N D J E

AZ ELTE GYAKORLÓ ÓVODA H Á Z I R E N D J E AZ ELTE GYAKORLÓ ÓVODA H Á Z I R E N D J E 2013 Az óvoda feladatának tekinti, hogy derűs, nyugodt légkört biztosítson a gyerekeknek, sokoldalúan fejlessze személyiségüket s megőrizze testi épségüket. Mindezek

Részletesebben

A TÚRKEVEI ÓVODAI IGAZGATÓSÁG ÉS BÖLCSŐDE TÚRKEVE, SZÉCHENYI ÚT 11. OM: HÁZIRENDJE. I. Bevezető rész

A TÚRKEVEI ÓVODAI IGAZGATÓSÁG ÉS BÖLCSŐDE TÚRKEVE, SZÉCHENYI ÚT 11. OM: HÁZIRENDJE. I. Bevezető rész A TÚRKEVEI ÓVODAI IGAZGATÓSÁG ÉS BÖLCSŐDE 5420. TÚRKEVE, SZÉCHENYI ÚT 11. OM: 035750. HÁZIRENDJE Az óvoda házirendje a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény, a nevelésioktatási intézmények

Részletesebben

I. AZ INTÉZMÉNY ADATAI:... 4 II. A HÁZIRENDDEL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS ALAPELVEK...

I. AZ INTÉZMÉNY ADATAI:... 4 II. A HÁZIRENDDEL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS ALAPELVEK... 1 Tartalomjegyzék I. AZ INTÉZMÉNY ADATAI:... 4 II. A HÁZIRENDDEL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS ALAPELVEK... 4 1. Bevezető... 4 2. Általános elvárások... 5 3. A házirend célja:... 5 4. A házirend feladata:... 5

Részletesebben

Házirend GALAGONYA WALDORF ÓVODA. Legitimációs záradék: Elfogadta: Nevelőtestület nevében:... Solymár, augusztus 28.

Házirend GALAGONYA WALDORF ÓVODA. Legitimációs záradék: Elfogadta: Nevelőtestület nevében:... Solymár, augusztus 28. GALAGONYA WALDORF ÓVODA Házirend Legitimációs záradék: Elfogadta: Nevelőtestület nevében:... Solymár, 2016. augusztus 28. Véleményezte: Szülői közösség nevében:... Solymár, 2016. augusztus 28. Egyetértését

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év

KÖZZÉTÉTELI LISTA nevelési év KÖZZÉTÉTELI LISTA 2016-2017. nevelési év A nemzeti köznevelésről szóló törvény és annak végrehajtásáról rendelkező 229/2012. (VIII.28.) kormányrendelet alapján. Az óvoda megnevezése Székkutasi Líbor Ilona

Részletesebben

Bábakalács Montessori Óvoda. Házirend

Bábakalács Montessori Óvoda. Házirend Bábakalács Montessori Óvoda Házirend Vác, 2013-2014 1 Kedves Szülők! Kérjük Önöket, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig, a gyermekek, valamint az intézmény zavartalan

Részletesebben

Szálkai Óvoda. Házirend 2014.

Szálkai Óvoda. Házirend 2014. Szálkai Óvoda Házirend 2014. Általános tudnivalók Óvoda neve: Szálkai Óvoda Óvoda címe: 7121 Szálka Petőfi u. 3. Telefonszám: 74/409-997 Óvodavezető: Mészáros Éva Margit Házirend jogi háttere: A nemzeti

Részletesebben

Karácsony Sándor Waldorf Óvoda - H Á Z I R E N D

Karácsony Sándor Waldorf Óvoda - H Á Z I R E N D Karácsony Sándor Waldorf Óvoda H Á Z I R E N D 2016. Készítette: Skripeczky Ilona óvodavezető A Házirend jogszabályi háttere: Nkt.25. (2) (4) Nkt., 20/2012. (VIII.31.) EMMI rend. 1. Tartalomjegyzék 1.

Részletesebben

HÁZIREND SZIVÁRVÁNY ÓVODA

HÁZIREND SZIVÁRVÁNY ÓVODA HÁZIREND SZIVÁRVÁNY ÓVODA Készítette: Markó Istvánné óvodavezető Készült a Dombrádi Szivárvány Óvoda használói és közvetlen partnerei részére. Az óvoda feladatának tekinti, hogy derűs, nyugodt légkört

Részletesebben

HÁZIREND VACKOR ÓVODA KINDERGARTEN VACKOR 2009.

HÁZIREND VACKOR ÓVODA KINDERGARTEN VACKOR 2009. KINDERGARTEN VACKOR 2009. Házirend hatálya, általános információk az óvodáról, gyerekek az óvodában, szülők az óvodában, pedagógiai munka az óvodában, az intézmény biztonságát garantáló szabályok. A HATÁLYA

Részletesebben

Gyenesdiási Bölcsőde és Óvoda Bölcsőde Tagintézménye 8315 Gyenesdiás, Bartók Béla u. 2. Tel: 83/ HÁZIREND

Gyenesdiási Bölcsőde és Óvoda Bölcsőde Tagintézménye 8315 Gyenesdiás, Bartók Béla u. 2. Tel: 83/ HÁZIREND Gyenesdiási Bölcsőde és Óvoda Bölcsőde Tagintézménye 8315 Gyenesdiás, Bartók Béla u. 2. Tel: 83/310-557 HÁZIREND GYENESDIÁSI BÖLCSŐDE ÉS ÓVODA BÖLCSŐDE TAGINTÉZMÉNYE 2019. KÉSZÍTETTE: Világos Csabáné Intézményvezető

Részletesebben

HÁZIREND. KASTÉLY ÓVODA 8086 Felcsút, Fő út 56. Intézmény OM - azonosítója: 029981 intézményvezető aláírás

HÁZIREND. KASTÉLY ÓVODA 8086 Felcsút, Fő út 56. Intézmény OM - azonosítója: 029981 intézményvezető aláírás HÁZIREND KASTÉLY ÓVODA 8086 Felcsút, Fő út 56. Készítette: Bárányos Gáborné Intézmény OM - azonosítója: 029981 intézményvezető aláírás Legitimációs eljárás - Az érvényességet igazoló aláírások: 98/2015.

Részletesebben

HÁZIREND CSILLAGSZEM WALDORF ÓVODA

HÁZIREND CSILLAGSZEM WALDORF ÓVODA HÁZIREND CSILLAGSZEM WALDORF ÓVODA 1038 Budapest, Ezüsthegy u. 76. OM azonosító: 201248 Készítette: Csapiczki Ildikó, óvodavezető 2017. szeptember 1. Tartalomjegyzék 1.Bevezető... 3 2. Általános információk

Részletesebben

Óvodások leszünk 2014/2015!

Óvodások leszünk 2014/2015! Óvodások leszünk 2014/2015! - Jelentkezni a meghirdetett időpontban a lakóhely szerinti körzetileg illetékes vagy választott - önkormányzati, továbbá nem önkormányzati óvodában lehet - A jelenleg bölcsődében

Részletesebben