J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J E G Y Z Ő K Ö N Y V"

Átírás

1 HIDEGKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: KOZP/6471-2/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hidegkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének május 30-án 16,30 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről Az ülés helye: Jelen voltak: Hidegkút Község Önkormányzata, Hidegkút, Fő u. 67/A. Pénzes Erzsébet polgármester Hegyi Róbert alpolgármester Bélafi Károly képviselő és Ther Antal képviselő Jelen voltak továbbá: dr. Fejes István aljegyző Hajmássy Béla pénzügyi ügyintéző Horváthné Csere Anikó csoportvezető Babicz Mihály r. alezredes Losonczi Balázs r.őrnagy és Komlós Norbert r.ftörm. körzeti megbízott Köszöntöm a Képviselő-testület ülésén résztvevő képviselőket. Megállapítom, hogy az 5 fős képviselő-testület tagjai közül 5 képviselő jelen van, így a testület határozatképes, megnyitom az ülést. A meghívóban foglalt napirendekhez képest van további javaslatom. Napirend előtti program lenne a rendőrségi egyeztető fórum, illetve az egyebek elé 8. napirendi pontként, - amit most odaadtam kinyomtatva és en is elküldtem - az elbirtokláshoz kapcsolódó ügyvédi megbízásról szól. Így a 9. pont lenne az egyebek napirend. A napirendi javaslattal kapcsolatban a képviselők részéről sem kérdés, sem hozzászólás, sem kiegészítés nem volt, az 5 fős képviselő-testület jelen lévő 5 tagja 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozta a következő határozatot:

2 Hidegkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2013. (V. 30.) határozata a május 30-i ülése napirendjének meghatározásáról NAPIRENDEK: 1. Az Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 2/2013. (III. 12.) önkormányzati rendelet módosítása 2. A./ A Veszprémi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodásának felülvizsgálata B./Az Észak Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék Kezelési Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodásának felülvizsgálata 3. A Societas Mariae a Cruce Mária Keresztes Közössége támogatási kérelme nyári táborozáshoz 4. Átfogó értékelés Hidegkút Község Önkormányzatának évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi tevékenységéről 5. Veszprém Megyei Jogú Város Családsegítő Szolgálat, Gyermekjóléti Központ és Családok Átmeneti Otthona Tótvázsonyi Telephelyének évi beszámolója az intézmény hidegkúti tevékenységéről Előadó: Horváthné Kecskés Diána intézményvezető 6. Tájékoztató a Védőnői Szolgálat évi tevékenységéről Előadó: Kecskés Eleonóra védőnő 7. Tájékoztató a háziorvos tevékenységéről Előadó: dr. Ferentzi Zsófia háziorvos

3 8. Hidegkút Község Önkormányzatával szemben a hidegkúti 91/39 hrsz-ú terület elbirtoklása iránt indított perben jogi képviselő megbízása 9. Egyebek NAPIREND ELŐTT: Szeretettel köszöntöm a rendőrség részéről megjelent urakat, akiknek egyeztetési feladatuk van. Kérem szépen őket, hogy mondják el milyen ügyben érkeztek. Komlós Norbert körzeti megbízott: Tisztelettel köszöntöm az itt megjelenteket. Szeretném bemutatni Babicz Mihály rendőr alezredes urat a közrendvédelmi osztály vezetőjét és Losonczi Balázs őrnagy urat, aki a Veszprémi Rendőrkapitányság körzeti megbízotti alosztályán teljesít szolgálatot. Az ittlétünk oka a belügyminiszter úr által elrendelt egyeztető fórum, amit félévente egy alkalommal kell megtartani lakossági egyeztető fórumként az őszihez hasonló módon. Ebben az évben az első félévben most kerülne sor ennek a megtartására. Röviden értékeljük a közbiztonsági helyzetet a településen, mellyel kapcsolatban elmondhatom, hogy ez év január 1. napjától a mostani időpontig bűncselekmény nem történt és ezt a közbiztonsági helyzetet remélem a továbbiakban is meg tudjuk tartani. Jó a kapcsolatunk a helyi polgárőr egyesülettel, ha szükség van a munkájukra bármikor segítenek. A tavalyi évben a rendőrség, a kormányhivatal és a polgárőrség közös pályázatot nyert, mely alapján kiemelten kezeljük az időskorúakat, melynek keretében a kollégák járják a településeket és a veszélyeztetett lakosságot megkeresve beszélgető rendőr program keretében közvetlenül próbáljuk a problémákat feltárni. Ez a program a jövő évben fog befejeződni, remélve, hogy sikeres lesz és bizalommal fordulhatnak hozzánk az emberek. Babicz Mihály r. alezredes: A körzeti megbízott által elmondottakhoz csatlakozva mondanám el: a beszélgető rendőr programnak az a célja, hogy több rendőr jár a településen nemcsak a körzeti megbízott, mellyel a munkáját tudjuk erősíteni. Az eddigi jó közbiztonságot a jelenlétünkkel tovább tudjuk fokozni. A kérésünk az lenne, hogy a veszélyeztetett idős lakosság ne féljen tőlünk, érezzék részünkről a törődést. Küldeni fogunk szóró lapokat, mely megfelelően tájékoztatja a lakosságot erről a programról.

4 Hegyei Róbert alpolgármester: Gondot okoznak a településen a kóbor kutyák. Fordulhatunk ilyen esetben is a rendőrséghez? A probléma nem a helyi kutyákkal van, mivel azokat általában ismerjük, hanem az idegenekkel. Komlós Norbert körzeti megbízott: Erre azt tudom mondani, hogy Tótvázsonyban a falugondnok szokta befogni ezeket a kutyákat. Azt kell erről tudni, hogy amennyiben sikerül a kutyát befogni, abban az esetben lehet a gyepmestert felhívni az eb elszállítása miatt. Az állatokba már chipp beültetésre is sor került, a helyi állatorvosak van olyan készülése, amivel ez leolvasható. Bélafi Károly képviselő: Úgy tudom, hogy amióta Veszprémhez tartozunk, hívható az ottani gyepmester. Ezt Tótvázsonyban hallottam. Amikor Balatonfüredhez tartoztunk, a gyepmester csak akkor jött ki, ha a kutyát már befogták. Köszönjük szépen a tájékoztatót és várjuk a szóróanyagot, a falunappal kapcsolatban pedig küldjük majd a megkeresést. NAPIRENDEK TÁRGYALÁSA: 1. Az Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 2/2013. (III. 12.) önkormányzati rendelet módosítása Hajmássy Béla pénzügyi ügyintéző összeállította az előterjesztést. A módosításra azért van szükség, mert bizonyos területeken növekedtek a költségek. A reprezentációs költségekből vennék el összeget. Kérdezem, hogy van-e valakinek kérdése vagy kiegészíteni valója? Amennyiben senkinek nincs kérem, hogy szavazzunk a költségvetési rendelet módosításáról.

5 Az 5 tagú képviselő-testület jelen lévő 5 tagja 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül megalkotta a következő rendeletet: HIDEGKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 5/2013. (V. 31.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetésről szóló 2/2013. (III. 12.) önkormányzati rendelet módosításáról Hidegkút Község Önkormányzatának Képviselő - testülete Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. törvény 143. (4) bekezdés b) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el: 1. (1) Hidegkút Község Önkormányzata a évi költségvetéséről szóló 2/2013. (III.12.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: Ör.) 2. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (1) A képviselő-testület az önkormányzat évi költségvetését: állapítja meg E Ft Költségvetési bevétellel E Ft Költségvetési kiadással (2) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási célú műveletek bevételeit és kiadásait a rendelet 1. melléklete alapján határozza meg a képviselő-testület. (3) A működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatok mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a 2.1. és a 2.2. melléklet részletezi. 2. (1) Az önkormányzat által átadott pénzeszközöket (támogatásokat) a 3. melléklet szerint határozza meg. (2) Az EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projektekhez való hozzájárulást a 4. melléklet szerint hagyja jóvá.

6 3. (1) Ez a rendelet június 1-én lép hatályba, és december 31-én hatályát veszti. (2) Az Ör. 7. -a hatályát veszti. (A rendelet teljes szövege a jegyzőkönyv mellékletét képezi.) 2. A./ A Veszprémi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodásának felülvizsgálata B./Az Észak Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék Kezelési Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodásának felülvizsgálata Ez az előterjesztés szintén ki lett küldve, mind a kettő formai dolog, illetve törvényi kötelezettség. Mivel az előterjesztéssel kapcsolatban kérdés, hozzászólás, észrevétel nem hangzott el kérem a testület tagjait, hogy először az első határozati javaslatról szavazzanak. Az 5 fős képviselő-testület jelen lévő 5 tagja 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozta a következő határozatot: Hidegkút Község Önkormányzata Képviselő - testületének 17/2013. (V. 31.) határozata a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodásának felülvizsgálatáról Hidegkút Község Önkormányzata Képviselő testületének május 30-i ülésén megtárgyalta a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodásának felülvizsgálata című előterjesztést és az alábbi döntést hozta: 1. Hidegkút Község Önkormányzatának Képviselő - testülete a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodásának egységes szerkezetű módosítását a határozat 1. melléklete szerinti tartalommal elfogadja. 2. A Képviselő testület felkéri a polgármestert, hogy az elfogadó határozat kivonatát a Társulásnak megküldje.

7 3. A Képviselő testület felhatalmazza a polgármestert az egységes szerkezetű Társulási Megállapodás aláírására. Határidő: Felelős: június 10. Társulási Tanács értesítése a megállapodás elfogadásáról Pénzes Erzsébet polgármester A végrehajtás előkészítéséért felelős köztisztviselő: Lőczi Árpád csoportvezető Most pedig szavazzunk a második határozati javaslatról. Az 5 fős képviselő-testület jelen lévő 5 tagja 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozta a következő határozatot: Hidegkút Község Önkormányzata Képviselő testületének 18/2013. (V. 31.)) határozata az Észak- Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék Kezelési Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodásának felülvizsgálatáról Hidegkút Község Önkormányzatának Képviselő testülete május 30-i ülésén megtárgyalta az Észak- Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék Kezelési Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodásának felülvizsgálata című előterjesztést és az alábbi döntést hozta: 1. Hidegkút Község Önkormányzatának Képviselő testülete az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék Kezelési Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodásának egységes szerkezetű módosítását a határozat 1. melléklete szerinti tartalommal elfogadja. 2. A Képviselő testület felkéri a polgármestert, hogy az elfogadó határozat kivonatát a Társulásnak megküldje. 3. A Képviselő testület felhatalmazza a polgármestert az egységes szerkezetű Társulási Megállapodás aláírására.

8 Határidő: Felelős: június 10. Társulási Tanács értesítése a megállapodás elfogadásáról Pénzes Erzsébet polgármester A végrehajtás előkészítéséért felelős köztisztviselő: Lőczi Árpád csoportvezető 3. A Societas Mariae a Cruce Mária Keresztes Közössége támogatási kérelme nyári táborozáshoz Minden évben a tótvázsonyi iskolásoknak szerveznek tábort a Márk és a Piusz atya. Ez a tábor Róka pusztán szokott lenni. A gyerekek nagyon szeretik, helyben főznek, sátorban laknak. Minden évben kérnek önkormányzati támogatást, most hidegkúti gyermekenként 6000 forintot. Tavaly 5000 forint volt a nagycsaládos, 3000 forint pedig az egyéb. Bélafi Károly képviselő: Olvastam, hogy most már helypénzt is kérnek az erdészet részéről. Tavaly maximalizáltuk forintban a támogatást. A táborozás gyereket érintene. Bélafi Károly képviselő: Hozzátenném, hogy a jelenlegi anyagi helyzetünkben függővé tenném a létszámtól, de a tavalyi összegnél ne adjunk többet. A szülő is járuljon hozzá a költségekhez. Nem tudom, hogy mennyi a szülői hozzájárulás a táborhoz.

9 Bélafi Károly képviselő: A gyerekeink csinálnak hasonló táborokat, de ezer forintból egy hetes ellátást képtelenség megoldani. Ha 60 ezer vagy 120 ezer forint támogatást, adunk az sem segít rajtuk. Hegyi Róbert alpolgármester: Javasolom, hogy 10 gyerek esetében gyerekenként legyen 6 ezer forint a támogatás. Amennyiben ennél több gyerekről lesz szó, akkor gyerekenként 4 ezer forint. A kérelmezőknek nehéz ezt így mondani, mert nem írhatják azt a szülőknek, hogy ha Hidegkútról 20 gyerek jelentkezik, akkor ennyibe kerül, ha 10 gyerek, akkor meg ennyibe. Ezt úgy lehet megoldani, hogy gyerekenként x forint, de maximum 100 ezer forint a támogatás. Hegyi Róbert alpolgármester: Számoljunk 20 gyerekkel és gyerekenként 4 ezer forinttal, akkor a támogatás 80 ezer lenne. Horváthné Csere Anikó csoportvezető: Javasolnám, hogy maximalizálni kellene az összeget és ezzel kiegészíteni a határozati javaslatot. A javaslatom 60 ezer forint lenne átadott pénzeszköz címén. Így fog megjelenni, amikor szerződést kötnek. A költségvetésben ez módosítás nélkül megoldható. Arról kellene tehát döntenünk, hogy mennyi legyen a támogatás maximális összege. Bélafi Károly képviselő: Hatvanezer forintot javasolok. Ther Antal képviselő: Én is 60 ezer forintot javasolok.

10 Ne gyermekenként határozzuk meg a támogatás mértékét, hanem egy fix összegben, amely legyen 60 ezer forint. Az önkormányzat költségvetését ehhez nem kell módosítani, mert átadott pénzeszközként az államháztartás soron elkülöníthető. Az előterjesztéssel kapcsolatban további kérdés, hozzászólás, észrevétel nem hangzott el, így kérem a testület tagjait, hogy szavazzanak. Az 5 fős képviselő-testület jelen lévő 5 tagja 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozta a következő határozatot: Hidegkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2013. (V. 31.) határozata a Societas Mariae a Cruce Mária Keresztes Közössége nyári táborozáshoz kért támogatási kérelmével kapcsolatos előzetes kötelezettség vállalásról Hidegkút Község Önkormányzatának Képviselő testülete megtárgyalta A Societas Mariae a Cruce Mária Keresztes Közössége támogatási kérelme nyári táborozáshoz című előterjesztést és a következő határozatot hozza: A Képviselő testület támogatja a Societas Mariae a Cruce Mária Keresztes Közössége hidegkúti gyermekek nyári táborozáshoz benyújtott támogatási kérelmét az önkormányzat évi költségvetésének terhére legfeljebb 60 ezer forint összegig. A támogatás tényleges mértékéről és a támogatási megállapodás jóváhagyásáról a táborozáson részt vevő gyermekek létszáma ismeretében dönt. A Képviselő testület felkéri a polgármestert, hogy a testület döntéséről Gere Dávid Márk SMC házfőnök plébánost tájékoztassa, s kérjen adatokat a táborozáson részt vevő hidegkúti gyermekek létszámáról. Felelős: Pénzes Erzsébet polgármester A határozatban foglaltak végrehajtásért felelős köztisztviselő: Lőczi Árpád csoportvezető Határidő: július Átfogó értékelés Hidegkút Község Önkormányzatának évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi tevékenységéről

11 A Verpuláczné állította össze ezt az előterjesztést, van-e valakinek kérdése, észrevétele, javaslata az anyaggal kapcsolatban? Dr. Fejes István aljegyző: Az előterjesztés tartalmazza a tótvázsonyi adatokat és fordítva is. Amikor az értékelés megküldésre kerül a Veszprém Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatalának, abban már az adott településre vonatkozó adatok szerepeljenek. A határozati javaslat szerint csak a hidegkúti adatokra vonatkozóan döntünk. Az előterjesztéssel kapcsolatban további kérdés, hozzászólás, észrevétel nem hangzott el, így kérem a testület tagjait, hogy szavazzanak. Az 5 fős képviselő-testület jelen lévő 5 tagja 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozta a következő határozatot: Hidegkút Község Önkormányzata Képviselő - testületének 20/2013. (V. 31.) határozata az Átfogó értékelés Hidegkút Község Önkormányzatának évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi tevékenységéről című előterjesztésről Hidegkút Község Önkormányzatának Képviselő - testülete az Átfogó értékelés Hidegkút Község Önkormányzatának évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi tevékenységéről című előterjesztést megtárgyalta és értékelését a elfogadta. A Képviselő testület felkéri a jegyzőt, hogy az átfogó értékelést küldje meg a Veszprém Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatalának. Határidő: június 5. Felelős: dr. Mohos Gábor jegyző A végrehajtás előkészítésért felelős köztisztviselő: Verpulácz Józsefné szoc.ügyintéző 5. Veszprém Megyei Jogú Város Családsegítő Szolgálat, Gyermekjóléti Központ és Családok Átmeneti Otthona Tótvázsonyi Telephelyének évi beszámolója az intézmény hidegkúti tevékenységéről Előadó: Horváthné Kecskés Diána intézményvezető

12 A határozatban itt is szerepelni fog, hogy a beszámoló általános, illetve a Hidegkútra vonatkozó részét fogadjuk csak el. Dr. Fejes István aljegyző: Ezen nem kell változtatni, mert a határozati javaslat itt egyértelműen fogalmaz. Az előterjesztéssel kapcsolatban további kérdés, hozzászólás, észrevétel nem hangzott el, így kérem a testület tagjait, hogy szavazzanak. Az 5 fős képviselő-testület jelen lévő 5 tagja 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozta a következő határozatot: Hidegkút Község Önkormányzata Képviselő testületének 21/2013. (V. 31.) határozata Veszprém Megyei Jogú Város Családsegítő Szolgálat, Gyermekjóléti Központ és Családok Átmeneti Otthona Tótvázsonyi Telephelye évi tevékenységéről szóló beszámoló elfogadásáról Hidegkút Község Önkormányzatának Képviselő testülete Veszprém Megyei Jogú Város Családsegítő Szolgálat, Gyermekjóléti Központ és Családok Átmeneti Otthona Tótvázsonyi Telephelye évi, az intézmény hidegkúti tevékenységéről szóló beszámolóját elfogadja. 6. Tájékoztató a Védőnői Szolgálat évi tevékenységéről Előadó: Kecskés Eleonóra védőnő A védőnő azért nem jött el az ülésre, mert nincs hozzáfűzni valója. Az előterjesztéssel kapcsolatban kérdés, hozzászólás, észrevétel nem hangzott el, mivel tájékoztatóról van szó, ezért nem kell szavazni. 7.Tájékoztató a háziorvos tevékenységéről Előadó: dr. Ferentzi Zsófia háziorvos

13 Telefonon felhívott a doktornő és elmondta, hogy a tájékoztatót az egész körzetre készítette és nem emelte ki külön Hidegkutat. Bélafi Károly képviselő: Sokszor komoly betegforgalom bonyolódik a rendelőben. Hegyi Róbert alpolgármester: A tájékoztató utolsó bekezdése tartalmazza a finanszírozás helyzetét. Ez azt jelenti, hogy kevesebb lesz a finanszírozás? Hajmássy Béla pénzügyi ügyintéző: A tegnapi tótvázsonyi ülésen elhangzott, hogy a körzet négy polgármestere és a háziorvos a közeljövőben a finanszírozás miatt tárgyalni fognak egymással. Az előterjesztéssel kapcsolatban kérdés, hozzászólás, észrevétel nem hangzott el, mivel tájékoztatóról van szó, ezért nem kell szavazni. 8. Hidegkút Község Önkormányzatával szemben a hidegkúti 91/39 hrsz-ú terület elbirtoklása iránt indított perben jogi képviselő megbízása Nemrég került kiküldésre ez az előterjesztés, sürgős lenne. Az előző üléseken már említettem, hogy Fehér István el akarja birtokolni a templom mögötti területet, amit bérel és fizeti a bérleti díjat. A dolog szépséghibája, hogy a tulajdoni lapon tulajdonosként a Magyar Állam szerepel, kezelőként pedig a Nemesvámosi Községi Közös Tanács VB., ami megszűnt és mi lennénk a kezelői ha megtörtént volna az átírás. Levélben megkerestem a bírónőt azzal, hogy vegyen be minket a perbe, mely alperesi minőségünkben meg is történt. A felperes új keresetet nyújtott be az önkormányzat ellen elbirtoklás címén. Arra hivatkozik, hogy az önkormányzat a rossz gazda módján nem csinál semmit a területtel. Egyébként 2009 óta bérli Fehér István ezt a területet. Az lesz a megoldás, hogy perre megyünk az álammal, aki majd azt mondja, hogy legyen a mi tulajdonunk a terület. Nyilatkozatot nem adnak, pereljük be az államot és a pert meg fogjuk nyerni.

14 Ez nem olyan egyszerű ügy, ugyanis ha olyan döntés születne, hogy Fehér István elbirtokolja a területet, akkor velünk szemben történik ez. Az ügy bonyolultságára való tekintettel Földesi Csaba ügyvéd vállalná a képviseletünket 15 ezer forint + Áfa összegért tárgyalásonként. A határozati javaslat kiegészülne azzal, hogy ennek a fedezete az önkormányzat évi költségvetésében a dologi kiadások között rendelkezésre áll. Hegyi Róbert alpolgármester: Hogy ha Fehér István nem megy el a tárgyalásra az mennyire befolyásolná az ügyet. Biztosan elmegy, de ha mégsem, akkor Lajos Levente ügyvéd képviselné. Bélafi Károly képviselő: Ha valaki bérel egy területet, akkor milyen alapon fordul elbirtoklás címén a bírósághoz? Az előterjesztéssel kapcsolatban további kérdés, hozzászólás, észrevétel nem hangzott el, így kérem a testület tagjait, hogy szavazzanak. Az 5 fős képviselő-testület jelen lévő 5 tagja 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meghozta a következő határozatot: Hidegkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2013. (V. 31.) határozata Hidegkút Község Önkormányzatával szemben a hidegkúti 91/39 hrsz-ú terület elbirtoklása iránt indított perben jogi képviselő megbízásáról Hidegkút Község Önkormányzatának Képviselő-testülete megbízza és meghatalmazza a Hernádi-Füldesi-Herpai ügyvédi irodát, hogy a hidegkúti 91/39 hrsz-ú ingatlanra vonatkozó, a Veszprémi Járásbíróság előtt 11. P /2012. számú elbirtoklási perben Hidegkút Község Önkormányzatának jogi képviseletét teljes jogkörrel ellássa, a tárgyalásokon részt vegyen, szükség esetén készítsen a per folyamán beadványokat. A Képviselő testület egyetért azzal, hogy az ügyvédi iroda tárgyalásonként Ft + ÁFA ügyvédi megbízási díjért lássa el az önkormányzat évi költségvetése dologi kiadásainak terhére.

15 A képviselő testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a megbízási szerződést megkösse és aláírja Felelős: Pénzes Erzsébet polgármester a határozatban foglaltak végrehajtásáért felelős köztisztviselő: Lőczi Árpád csoportvezető 9. Egyebek Tájékoztatom a testületet arról, hogy a dalkör kíséretét ellátó Kornélia útiköltségéhez az önkormányzat hozzájárult. Tavaly nem, idén pedig azt mondta Herche Ágnes, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, hogy az idén viszont szeretné ha támogatást kapna. Havonta 40 ezer forintot kér a Kornélia négy alkalomért. Amikor az előterjesztést készítettem, egyeztettem a Pénzügyi Irodával. Kérem Horváthné Csere Anikót, hogy mondja el, milyen formában lehetne kifizetni ezt az összeget. Horváthné Csere Anikó csoportvezető: Az énekkar vezetője a hölgy, s ezért a tevékenységéért szeretne az önkormányzat neki fizetni. A polgármester asszony tájékoztatása szerint ő egy magánszemély, aki nem tud számlát adni. Megbízási szerződést lehet vele kötni az énekkar vezetésére, egy olyan összegre, amit a képviselő testület jóváhagy. Nettó 40 ezer forintról lenne szó, kérdés, hogy a karvezető milyen jövedelmi viszonyra tenne nyilatkozatot, mivel csak akkor tudnánk megmondani a költségeket, ami kb. bruttó ezer forint lenne a járulékokkal együtt. Ez személyi kiadás. Ha ez személyi kiadás, akkor módosítani kell a költségvetést. Megkérdeztem a környező falvakat, hogy ott mennyit kap egy karvezető, de náluk harmonikás van, akik nem kapnak semmilyen juttatást. Magyarpolányba Ajkáról jár ki a karvezető, aki ezért évi 300 ezer forintot kap számla ellenében. Bélafi Károly képviselő: Az a véleményem, ha a nemzetiségi önkormányzat így gondolja, akkor pályázzon és oldja meg a problémáját.

16 Ez az ügy semmiféle szempontból sem oldható meg, ezért a következő testületi ülésre még határozati javaslatot sem fogok készíteni. Tájékoztatom továbbá a testületet, hogy falunap június 22-én lesz a szokásos rendezéssel, gyerekprogramokkal. Lesz lángos, palacsinta, pörkölt, főzőverseny, csúzda és egyéb szórakozási lehetőség. Mindenkit szeretettel várunk. Hamarosan tartanánk egy nem hivatalos megbeszélést pár témában június második hetében. Mivel több észrevétel, hozzászólás nincs, a mai ülésünket 17,30 órakor bezárom. K.m.f. Pénzes Erzsébet polgármester dr. Fejes István aljegyző

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: A Hidegkúti Német Nemzetiségi Önkormányzat november 20 án 16,30 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: A Hidegkúti Német Nemzetiségi Önkormányzat november 20 án 16,30 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről HIDEGKÚTI NÉMET NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE Szám: HID/29 6/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Hidegkúti Német Nemzetiségi Önkormányzat 2014. november 20 án 16,30 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Porva Községi Önkormányzat Képviselő testületének 2013. május 13-án 17.30 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Porva Községi Önkormányzat Képviselő testületének 2013. május 13-án 17.30 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült: Porva Községi Önkormányzat Képviselő testületének 2013. május 13-án 17.30 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésén. Az ülés helye: Porva Községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 25- én 17 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 25- én 17 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Szám: D-57-8 /2013. Jegyzőkönyv Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 25- én 17 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Az ülés helye: Képviselő-testület hivatala Doba, Kossuth

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kovács Csaba Károly polgármester: az aljegyző asszony által tett észrevétel alapján javasolja elfogadásra a napirendek sorrendjét.

JEGYZŐKÖNYV. Kovács Csaba Károly polgármester: az aljegyző asszony által tett észrevétel alapján javasolja elfogadásra a napirendek sorrendjét. KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Iktatószám: Krs/380-6/2018. JEGYZŐKÖNYV Készült: Balatonhenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. május 22. napján 13:00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: KOZP/4657-7/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. augusztus 29-én 16,30 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

Készült: a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének február 25-én órakor megtartott nyilvános üléséről.

Készült: a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének február 25-én órakor megtartott nyilvános üléséről. VESZPRÉMI NÉMET NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8200 Veszprém, Thököly u. 11. Szám: KOZP/927/2/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Kékkút Község Önkormányzata 8254 Kékkút, Fő u. 5. JEGYZŐKÖNYV

Kékkút Község Önkormányzata 8254 Kékkút, Fő u. 5. JEGYZŐKÖNYV Kékkút Község Önkormányzata 8254 Kékkút, Fő u. 5. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2011. május 11-én 11:15 órakor megtartott képviselő-testületi üléséről. Helye: Kékkút

Részletesebben

VESZPRÉMI UKRÁN NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8200 Veszprém, Rózsa u. 48.

VESZPRÉMI UKRÁN NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8200 Veszprém, Rózsa u. 48. VESZPRÉMI UKRÁN NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8200 Veszprém, Rózsa u. 48. Szám: KOZP/868/7/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Veszprémi Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat 2016. május 19-én

Részletesebben

Készült: a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének október 18-án (kedd) órakor megtartott nyilvános üléséről.

Készült: a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének október 18-án (kedd) órakor megtartott nyilvános üléséről. VESZPRÉMI NÉMET NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8200 Veszprém, Thököly u. 11. Szám: KOZP/927/6/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2016. október 18-án (kedd) 15.00 órakor megtartott nyilvános

Részletesebben

2./ Marcalvölgye Ivóvízminőség Javító Önkormányzati Társulás társulási megállapodásának

2./ Marcalvölgye Ivóvízminőség Javító Önkormányzati Társulás társulási megállapodásának ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8493 ISZKÁZ Szám: 105/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Iszkáz Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. május 31-én (péntek) 18,00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: KOZP/4657-5/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. július 10-én 17,30 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

Készült: a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének január 26-án órakor megtartott nyilvános üléséről.

Készült: a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének január 26-án órakor megtartott nyilvános üléséről. VESZPRÉMI NÉMET NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8200 Veszprém, Thököly u. 11. Szám: KOZP/927/1/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 5/2015. számú jegyzőkönyv J E G Y Z Ő K Ö N Y V VÁRBALOG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. április 27-én megtartott testületi ülésről J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Várbalog Község Önkormányzata

Részletesebben

Jegyzőkönyv. László János képviselő 14:05 órától B./ Tanácskozási joggal:

Jegyzőkönyv. László János képviselő 14:05 órától B./ Tanácskozási joggal: Jegyzőkönyv Készült: Gamás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 8-án, 13:15 órai kezdettel, a gamási Önkormányzat tanácstermében megtartott soron következő Képviselő-testületi üléséről.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2013. május 27-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2013. május 27-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Önkormányzati Képviselő-testület V A N Y O L A Szám: 8/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2013. május 27-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

Szalmatercsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat évi 1. sz. jegyzőkönyve. a február 14-én megtartott rendes, nyílt üléséről.

Szalmatercsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat évi 1. sz. jegyzőkönyve. a február 14-én megtartott rendes, nyílt üléséről. Szalmatercsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2013. évi 1. sz. jegyzőkönyve a 2013. február 14-én megtartott rendes, nyílt üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Amely készült a Szalmatercsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: 2009.december 15-én du.14.00 órai kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: 2009.december 15-én du.14.00 órai kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2009.december 15-én du.i kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről. Jelen vannak: Morvai István polgármester, Meggyes Attiláné alpolgármester,barna Zoltán, Gál Tiborné,

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/57/16/2014. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 17-i ülésére Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű

Részletesebben

PALOZNAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PALOZNAK

PALOZNAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PALOZNAK PALOZNAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PALOZNAK Szám: 2/189-3/2013. JEGYZŐKÖNYV KÉSZÜLT: ÜLÉS HELYE: JELEN VANNAK: BEJELENTÉSSEL TÁVOL: TANÁCSKOZÁSI JOGGAL MEGHÍVOTT: Paloznak Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

a Képviselő-testület december 19-én megtartott rendes nyílt testületi üléséről

a Képviselő-testület december 19-én megtartott rendes nyílt testületi üléséről JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület 2017. december 19-én megtartott rendes nyílt testületi üléséről Tartalmazza: 116.- 120. (XII.19.) számú határozatokat 12/2017. (XII.19.) számú rendelet 1 JEGYZŐKÖNYV Készült:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 29-én 08:00 órakor megtartott nyilvános rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 29-én 08:00 órakor megtartott nyilvános rendkívüli üléséről. KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. október 29-én 08:00 órakor megtartott nyilvános rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Kékkút Község Önkormányzat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Kiss Lajos polgármester, Schumacher Mária képviselő b./ Tanácskozási joggal résztvevő:

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Kiss Lajos polgármester, Schumacher Mária képviselő b./ Tanácskozási joggal résztvevő: Bakonyság Község Önkormányzata 8557 Bakonyság, Béke u. 14. Szám: 40-3/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonyság Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2016. május 19-én 9,00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u. 1-3. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u. 1-3. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u. 1-3. ikt.szám:../2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nagyacsád község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 3.-án 16 óra 30 perckor

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 29-én megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 29-én megtartott üléséről. 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 6-A/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 29-én megtartott üléséről. 2 Mérges

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: EPL/36/3/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. március 9-én 17,30 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. október 29.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2015. október 29-én 15.00 órakor megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges Béke tér 14. 11-A/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 19-én megtartott üléséről. 2

Részletesebben

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. AUGUSZTUS 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. AUGUSZTUS 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. AUGUSZTUS 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendeletek: 8/2015. (VIII.13.) önkormányzati rendelete 9/2015. (VIII.13.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 13-A/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 24-én megtartott üléséről.

Részletesebben

Pátka Község Önkormányzatának 66-19/2012. Képviselő-testülete. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület szeptember 13-i rendkívüli nyílt üléséről

Pátka Község Önkormányzatának 66-19/2012. Képviselő-testülete. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület szeptember 13-i rendkívüli nyílt üléséről Pátka Község Önkormányzatának 66-19/2012. Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2012. szeptember 13-i rendkívüli nyílt üléséről Rendeletek: Határozatok: 172/2012.(IX.13.) 173/2012.(IX.13.)

Részletesebben

2. sz. JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.)

2. sz. JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.) Bucsa és Kertészsziget Önkormányzat Napközi Otthonos Óvoda Intézményfenntartó Társulás Pénzügyi Bizottsága Bucsa, Kossuth tér 6. Tel: 66/585-520. 713-2/2016. iktatószám 2. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bucsa

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Nádudvar Város Önkormányzata képviseletében: Beke Imre polgármester,

Jegyzőkönyv. Nádudvar Város Önkormányzata képviseletében: Beke Imre polgármester, Jegyzőkönyv Készült: 2015. május 28-án de: 9,00 órai kezdettel a Nádudvari Polgármesteri Hivatal helyiségében a Nádudvari Mikrotérségi Szociális és Gyermekvédelmi Intézményfenntartó Társulási Tanács tanácsüléséről

Részletesebben

1. Döntés Kőszeg Város és Térsége Társulása megszüntetéséről Előterjesztő: Szél Józsefné polgármester

1. Döntés Kőszeg Város és Térsége Társulása megszüntetéséről Előterjesztő: Szél Józsefné polgármester Szám: V/94-15/2017. Készült: 2 példányban JEGYZŐKÖNYV Készült: Az ülés helye: Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. június 23-án 7,45 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános testületi

Részletesebben

BAKONYSZÜCS. Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 18. napján 16 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve

BAKONYSZÜCS. Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 18. napján 16 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Szám: 137-3/2015. BAKONYSZÜCS Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 18. napján 16 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve 2 Önkormányzat Képviselő-testület 8572 Bakonyszücs,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 61/2014. (VI. 19.) Kt. határozat

Jegyzőkönyv. 61/2014. (VI. 19.) Kt. határozat Jegyzőkönyv Készült: Gamás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 19-én, 13:30 órai kezdettel, a gamási Önkormányzat tanácstermében megtartott soron következő Képviselő-testületi üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K ÖN Y V E

J E G Y Z Ő K ÖN Y V E Iktatószám: 1636/2/2015 Magyarcsanádi Község Önkormányzat Ügyrendi és Pénzügyi Bizottságának 2015. február 26. napján 15.00 órakor megtartott soros, nyílt ülésének J E G Y Z Ő K ÖN Y V E Határozatok :

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Tapolca Rendőrkapitányság Közrendvédelmi osztályvezető

JEGYZŐKÖNYV. Tapolca Rendőrkapitányság Közrendvédelmi osztályvezető KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt.szám: 1038-4/2015. JEGYZŐKÖNYV Készlüt: Balatonhenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 27-én 15:00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Balatonhenye

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Borszörcsök Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8479 Borszörcsök, Petőfi u. 198. Szám: 80-8/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Borszörcsök Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2013. május 29-én

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Balatonmagyaród Község Önkormányzat Képviselő-testület Szám: B/132-4/2018. J e g y z ő k ö n y v Készült: Balatonmagyaród Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. május 30. napján 15,00 órakor

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Győrújbarát Község Önkormányzat Képviselő-testületének december 16-án órakor tartott rendkívüli nyilvános üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Győrújbarát Község Önkormányzat Képviselő-testületének december 16-án órakor tartott rendkívüli nyilvános üléséről JEGYZŐKÖNYV Győrújbarát Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 16-án 17.30 órakor tartott rendkívüli nyilvános üléséről Készült Győrújbarát Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: EPL/57-16/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2014. december 17-én 17,30 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről Az ülés helye: Eplény, Közösségi

Részletesebben

MUTATÓ. Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének június 23-án megtartott nyílt együttes testületi üléséről. Hat. Rend.

MUTATÓ. Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének június 23-án megtartott nyílt együttes testületi üléséről. Hat. Rend. MUTATÓ Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. június 23-án megtartott nyílt együttes testületi üléséről Tárgy: Hat. Rend. száma: Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014.

Részletesebben

Jegyzőkönyv mely Folyás Község Önkormányzata Képviselő-testületének március 08.-án 9.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli ülésén készült.

Jegyzőkönyv mely Folyás Község Önkormányzata Képviselő-testületének március 08.-án 9.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli ülésén készült. 1 Jegyzőkönyv mely Folyás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. március 08.-án 9.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli ülésén készült. Napirendi pontok: 1. Előterjesztés ingatlancsere lebonyolítás

Részletesebben

J E G Y ZŐKÖNYV. HVB. elnök Alapszolgáltatási Központ vezetője. Jászszentlászló polgármestere

J E G Y ZŐKÖNYV. HVB. elnök Alapszolgáltatási Központ vezetője. Jászszentlászló polgármestere J E G Y ZŐKÖNYV Készült: Móricgát Községi Önkormányzat Képviselő-testületének, 2014. október 21-én 14 30 órai kezdettel megtartott a l a k u l ó képviselő-testületi üléséről. Ülés helye: Móricgát Faluház

Részletesebben

Javasolta a képviselőknek a napirendet a meghívóban szereplő szerint fogadják el, a képviselők a javaslattal egyhangúan egyetértettek

Javasolta a képviselőknek a napirendet a meghívóban szereplő szerint fogadják el, a képviselők a javaslattal egyhangúan egyetértettek NÓRÁP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8591 Nóráp Kossuth u 48. Szám: 9-3/2012. JEGYZŐKÖNYV Készült: Nóráp Község Önkormányzat képviselő-testülete 2012. május 2-án 18.30 órakor megtartott képviselő-testületi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: A Képviselő-testület február 26-án 10:00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános testületi üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: A Képviselő-testület február 26-án 10:00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános testületi üléséről. Dörgicse Község Önkormányzata D Ö R G I C S E Szám: 301/ 64-4 /2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Képviselő-testület 2016. február 26-án 10:00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános testületi üléséről.

Részletesebben

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete október 14-én tartott. r e n d k í v ü l i n y í l t ülésének jegyzőkönyve

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete október 14-én tartott. r e n d k í v ü l i n y í l t ülésének jegyzőkönyve 2013. október 14-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésének jegyzőkönyve Az ülésen hozott rendelet száma Tárgya Az ülésen hozott határozat száma Tárgya 100/2013. (X. 14.) Vámospércsi Mikrotérségi

Részletesebben

Jegyzőkönyv a Képviselő-testület május 29.-én megtartott rendes nyilvános üléséről

Jegyzőkönyv a Képviselő-testület május 29.-én megtartott rendes nyilvános üléséről 3. Jegyzőkönyv a Képviselő-testület 2017. május 29.-én megtartott rendes nyilvános üléséről Tartalmazza: 7-10/2017. (V.29.) számú határozatokat Jegyzőkönyv Készült: Csörög Települési Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Részletesebben

VESZPRÉMI UKRÁN NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8200 Veszprém, Rózsa u. 48.

VESZPRÉMI UKRÁN NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8200 Veszprém, Rózsa u. 48. VESZPRÉMI UKRÁN NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8200 Veszprém, Rózsa u. 48. Szám: KOZP/868/5/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Veszprémi Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat 2016. március 4-én

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: EPL/36/17/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2016. november 23-án 17:30 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről Az ülés helye: Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: D- 20-2/2014. Oroszi Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8458 Oroszi, Szabadság u. 27. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Oroszi Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. február 27 -én 16

Részletesebben

J E G Y Z Ő K ÖN Y V E

J E G Y Z Ő K ÖN Y V E Iktatószám: 1636/3/2015 Magyarcsanádi Község Önkormányzat Ügyrendi és Pénzügyi Bizottságának 2015. március 26. napján 14.00 órakor megtartott soros, nyílt ülésének J E G Y Z Ő K ÖN Y V E Határozatok :

Részletesebben

2. Beszámoló Egyek Nagyközség munkaügyi helyzetéről Előadó: Bóta Barbara aljegyző Csiha Gábor Csaba hivatalvezető 2/2019.(I.28.) sz.

2. Beszámoló Egyek Nagyközség munkaügyi helyzetéről Előadó: Bóta Barbara aljegyző Csiha Gábor Csaba hivatalvezető 2/2019.(I.28.) sz. 1/2019. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2019. január 28. napján 15:30 órai kezdettel a Szociális, Egészségügyi, Gyermekvédelmi, Közrend és

Részletesebben

A polgármester köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy az 5 fős testület 4 tagja jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja.

A polgármester köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy az 5 fős testület 4 tagja jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja. J e g y z ő k ö n y v Készült: Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. október 12.-én, a Községházán 13.00 órai kezdettel megtartott, telefon útján összehívott soron kívüli nyilvános üléséről.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Képviselő-testület Hegymagas J e g y z ő k ö n y v Készült Hegymagas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 27-én 15.30 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri

Részletesebben

11. Jegyzőkönyv. 2./ Javaslat Egyházasdengeleg Község Önkormányzata vagyonáról szóló rendelet megalkotására

11. Jegyzőkönyv. 2./ Javaslat Egyházasdengeleg Község Önkormányzata vagyonáról szóló rendelet megalkotására 11. Jegyzőkönyv Készült: Egyházasdengeleg Község Önkormányzata Képviselő- testületének 2013. július 2-án 13.00 órától megtartott üléséről. Jelen vannak:, Berkes Balázs polgármester, Jakus Árpádné, Kovácsné

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. április 29.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2015. április 29-én 13.00 órakor megtartott

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Segesd, Ötvöskónyi és Beleg Községek Képviselő-testületeinek 2017. november 24.-én 14 órai kezdettel Segesd községben, az önkormányzat házasságkötő termében megtartott, munkaterv

Részletesebben

Határozatok: - 41/2013. (IV. 4.) számú határozat: Simon János és Czibere József kérelme a művelődési ház bérlésére vonatkozóan

Határozatok: - 41/2013. (IV. 4.) számú határozat: Simon János és Czibere József kérelme a művelődési ház bérlésére vonatkozóan Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013.április 4.-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének a. napirendje b. könyve c. határozatok:41/2013. (IV. 4.) számú határozat d. rendeletek:

Részletesebben

Városlőd Község Önkormányzat, Csehbánya Község Önkormányzat és Farkasgyepű Község Önkormányzat Képviselő-testületei

Városlőd Község Önkormányzat, Csehbánya Község Önkormányzat és Farkasgyepű Község Önkormányzat Képviselő-testületei Városlőd Község Önkormányzat, Csehbánya Község Önkormányzat és Farkasgyepű Község Önkormányzat Képviselő-testületei 2013. október 30-i nyilvános, együttes ülésének anyaga Városlőd Község Önkormányzat,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: EPL/26/14/2017. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2017. december 13-án 17:30 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről Az ülés helye: Jelen vannak:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Képviselő-testület Hegymagas J e g y z ő k ö n y v Készült Hegymagas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. augusztus 3-án 17.00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

5. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E. Készült: Nógrádszakál Községi Önkormányzat Képviselő-testületének május 26-án megtartott ülésről.

5. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E. Készült: Nógrádszakál Községi Önkormányzat Képviselő-testületének május 26-án megtartott ülésről. 5. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: 2015. május 26-án megtartott ülésről. Jelen vannak: Radvánszky Judit Hódosi Tamás Oláh Ernő Kereszti Márta Valach Jánosné Molnár Lászlóné Németh Klaudia Tóth Szabolcs

Részletesebben

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu V Á R O S L Ő D K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu Szám: 19/2013. J E G Y Z

Részletesebben

A javaslatot a képviselő-testület 5 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta.

A javaslatot a képviselő-testület 5 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta. 1 Szám: 39-49/2010. TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT SÜMEGPRÁGA 8351 SÜMEGPRÁGA, RÁKÓCZI U. 17. T: 87/350-587 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2010. október 28-án 18,00 órakor kezdődött nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 54/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: Marcalgergelyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 12-én 17.30 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Nemesszalók,

Részletesebben

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Cím: 8582 Farkasgyepű, Petőfi Sándor u. 42. Tel/fax: (89)584-200 e-mail: onkormanyzat@farkasgyepu.hu Szám: 18/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű

Részletesebben

Készült: Domony Község Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének június 30.-án megtartott testületi ülésén.

Készült: Domony Község Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének június 30.-án megtartott testületi ülésén. J E G Y ZŐKÖNYV Készült: Domony Község Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 30.-án megtartott testületi ülésén. Helye: Polgármesteri Hivatal Domony, Fő út 98. Jelen vannak:

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/6/1/2015. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. január 28-i ülésére Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű határozatok

Részletesebben

J E G Y Z Ő K ÖN Y V E

J E G Y Z Ő K ÖN Y V E Iktatószám: 451/5/2016. Magyarcsanádi Román Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. szeptember 15. napján 09.00 órakor megtartott,soros, nyílt ülésének Határozatok : J E G Y Z Ő K ÖN Y V

Részletesebben

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ évi járási startmunka Mezőgazdasági programelem jóváhagyásáról

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ évi járási startmunka Mezőgazdasági programelem jóváhagyásáról SZAKÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2017. január 12. napján az Edelényi Közös Önkormányzati Hivatalban (3780 Edelény, István király útja 52.) megtartott rendkívüli nyílt ülésének a./ Tárgysorozata

Részletesebben

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T ABOD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. április 8. napján az Edelényi Közös Önkormányzati Hivatalban (3780 Edelény, István király útja 52.) megtartott rendkívüli nyílt ülésének a./ Tárgysorozata

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. május 29. i rendkívüli nyilvános ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. május 29. i rendkívüli nyilvános ülésén. 1 SALFÖLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8256 Salföld, Kossuth u. 27. Ikt.szám: 510 7/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. május 29.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzat Képviselő-testülete február 13. napján 14:00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzat Képviselő-testülete február 13. napján 14:00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. KÉKKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET Ikt.szám: Krs/996-2/2019. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kékkút Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2019. február 13. napján 14:00 órai kezdettel megtartott nyilvános

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges Béke tér 14. 6-A/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 29-én megtartott rendkívüli üléséről.

Részletesebben

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE december 11-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE december 11-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. december 11-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendelet: 14/2014.(XII.12.) Önk. rendelet 15/2014.(XII.12.) Önk. rendelet 16/2014.(XII.12.) Önk.

Részletesebben

Városlőd Község Önkormányzat, Csehbánya Község Önkormányzat és Farkasgyepű Község Önkormányzat Képviselő-testületei

Városlőd Község Önkormányzat, Csehbánya Község Önkormányzat és Farkasgyepű Község Önkormányzat Képviselő-testületei Városlőd Község Önkormányzat, Csehbánya Község Önkormányzat és Farkasgyepű Község Önkormányzat Képviselő-testületei 2014. augusztus 29-i nyilvános, együttes ülésének anyaga Városlőd Község Önkormányzat,

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 13-án megtartott nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 13-án megtartott nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 13-án megtartott nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok: 88-92/2013. (IX. 13.) számú határozat. d. rendeletek:

Részletesebben

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2015. június 23-án tartott. n y í l t ülésének jegyzőkönyve

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2015. június 23-án tartott. n y í l t ülésének jegyzőkönyve Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. június 23-án tartott n y í l t ülésének jegyzőkönyve Az ülésen alkotott rendelet száma Tárgya 9/2015. (VI. 24.) 2015. évi költségvetési rendelet

Részletesebben

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. SZEPTEMBER 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. SZEPTEMBER 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. SZEPTEMBER 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendelet: 10/2013. (IX. 13.) önkormányzati rendelet Ártánd Község Önkormányzat 2013. évi

Részletesebben

Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti Komjáthy-terme.

Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti Komjáthy-terme. J E GY Z Ő K Ö NY V 2016. november 21-én 15,00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről Szám: KOZP/1264-19/2016. Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti

Részletesebben

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu MEGHÍVÓ

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu MEGHÍVÓ V Á R O S L Ő D K Ö Z S É G P O L G Á R M E S T E R É T Ő L Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu MEGHÍVÓ Városlőd Község Polgármestere összehívja Csehbánya

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A meghívottakból jelen van: Dr.Szabó Tímea jegyző, Biró Istvánné pénzügyi főmunkatárs, Vókóné Bognár Ibolya óvodavezető.

Jegyzőkönyv. A meghívottakból jelen van: Dr.Szabó Tímea jegyző, Biró Istvánné pénzügyi főmunkatárs, Vókóné Bognár Ibolya óvodavezető. Jegyzőkönyv Készült: Révfülöp és Térsége Óvodai Intézményfenntartó Társulás Társulási Tanács 2014. augusztus 28-án (csütörtökön) 16.30 órai kezdettel tartott üléséről. Jelen vannak: Kondor Géza társulás

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének július 12-én 11:00 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének július 12-én 11:00 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről. KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt.szám: 58-6/2013/ÁBR. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. július 12-én 11:00 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Beleg Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata testületének 2015. április 23.-án (csütörtökön) 17 órakor Beleg Község Önkormányzata hivatali helyiségében megtartott nyilvános

Részletesebben

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2010. június 8-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2010. június 8-án tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Képviselő-testülete 2-4/2010/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2010. június 8-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 13 30 óra A képviselő-testületi ülés helye:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 3./ A Szerencsi Rendőrkapitányság beszámolója a 2009.évi munkáról Előadó: dr. Bogyay Ferenc r. alezredes, kapitányságvezető

Jegyzőkönyv. 3./ A Szerencsi Rendőrkapitányság beszámolója a 2009.évi munkáról Előadó: dr. Bogyay Ferenc r. alezredes, kapitányságvezető Jegyzőkönyv Készült: 2010.július 29-én Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének soron következő üléséről. Jelen vannak: Biró Ferenc polgármester Czabányi Attila Sándor képviselő Csatlós Csaba

Részletesebben

J E G Y ZŐKÖNYV. a Pénzügyi Bizottság március 22.-én megtartott rendkívüli nyílt üléséről

J E G Y ZŐKÖNYV. a Pénzügyi Bizottság március 22.-én megtartott rendkívüli nyílt üléséről J E G Y ZŐKÖNYV a Pénzügyi Bizottság 2016. március 22.-én megtartott rendkívüli nyílt üléséről Tartalmazza: 10-14/2016.(III.22.) számú PÜB határozatokat J E G Y ZŐKÖNYV Készült: a Pénzügyi Bizottság 2016.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. Határozat száma: 68/2017.(VIII.22.) 69/2017.(VIII.22.) 70/2017.(VIII.22.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 20-án 10:00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 20-án 10:00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános üléséről. KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. szeptember 20-án 10:00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános üléséről. Az ülés helye: Kékkút Község Önkormányzata

Részletesebben

1./ Beszámoló a Hegyaljai Családsegítő-és Gyermekjóléti Szolgálat évi munkájáról Előadó: Gánóczi Istvánné mb.intézményvezető

1./ Beszámoló a Hegyaljai Családsegítő-és Gyermekjóléti Szolgálat évi munkájáról Előadó: Gánóczi Istvánné mb.intézményvezető Jegyzőkönyv Készült: 2009.május 26-án Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének soron következő üléséről. Jelen vannak: Biró Ferenc polgármester Csatlós Csaba képviselő Fercsák András képviselő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 30 - án tartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 30 - án tartott nyílt üléséről 170/21/2014. Z A L A megye P Á K A Község Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 30 - án tartott nyílt üléséről Rendeletek: 14/2014 (XII.31.

Részletesebben

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Cím: 8582 Farkasgyepű, Petőfi Sándor u. 42. Tel/fax: (89)584-200 e-mail: onkormanyzat@farkasgyepu.hu Szám:8/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű

Részletesebben

Készült: A Képviselő-testület október 24-én megtartott rendes üléséről. Kurucz Attila Deák Attila k é p v i s e l ő k

Készült: A Képviselő-testület október 24-én megtartott rendes üléséről. Kurucz Attila Deák Attila k é p v i s e l ő k Dörgicse Község Önkormányzata D Ö R G I C S E Szám:301/39-39/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Képviselő-testület 2013. október 24-én megtartott rendes üléséről. Jelen voltak: Kis-Pál Miklós polgármester

Részletesebben

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. augusztus 06-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. augusztus 06-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. augusztus 06-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendeletek: 9/2015.(VIII..07.) önkormányzati rendelet 10/2015.(VIII..07.) önkormányzati

Részletesebben

1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Óbudavár Község Önkormányzata Képviselő-testülete május 22-én 9.00 órakor megtartott nyilvános üléséről

1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Óbudavár Község Önkormányzata Képviselő-testülete május 22-én 9.00 órakor megtartott nyilvános üléséről 1 ÓBUDAVÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 8272 Óbudavár, Fő u. 18/I. Szám: OB/71-2/2018. 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Óbudavár Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2018. május 22-én 9.00 órakor

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 03. 23-án megtartott testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 03. 23-án megtartott testületi üléséről. Szám:600/4/2015. 4. JEGYZŐKÖNYV Készült 2015. 03. 23-án megtartott testületi üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Nagyterme Az ülés kezdési időpontja: 16:00 óra Jelenlévők: Dr. Szentes-Mabda

Részletesebben

A PERKÁTAI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

A PERKÁTAI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE A PERKÁTAI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. december 10-én (szerda) 09:00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi üléséről készült JEGYZŐKÖNYV Perkáta, 2014. december 10. Határozat:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Balatonszőlős Község Önkormányzata B A L A T O N S Z Ő L Ő S Szám:101/21-34/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balatonszőlős Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 18-án, 18:00 órai

Részletesebben

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T ABOD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. október 17. napján az Edelényi Közös Önkormányzati Hivatal Abodi Kirendeltségén (3753 Abod, Magyar út 42.) megtartott rendkívüli nyílt ülésének a./

Részletesebben