Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága. Amatır Fogathajtó Bajnokságának Versenyszabályzata. C kategória 2009.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága. Amatır Fogathajtó Bajnokságának Versenyszabályzata. C kategória 2009."

Átírás

1 Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága Felsı-Dunántúli Régió Felsı-Dunántúli Régió Amatır Fogathajtó Bajnokságának Versenyszabályzata C kategória kettes és egyesfogatok részére

2 A versenykiírás célja: A fogatsport tömegbázisának megteremtése, egységes versenyrend és versenyszabályok kialakítása a nagy hagyományokkal rendelkezı, rendszeresen megrendezett egynapos versenyek részére. A versenyek a fogatsport hagyományainak megırzése, népszerősítése mellett egységes versenyrendszerben zajlanak. A Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága a C kategóriás versenyeket régiós rendszerben bonyolítja le. Az amatır bajnokság versenyrendje: Az amatır versenyeket a B kategóriás versenyek elıtt egy héttel, a verseny hetében nem lehet rendezni. A versenyeket a Felsı-Dunántúli Régiónak kell bejelenteni, és ott kell nyilvántartásba venni, akik továbbítják egységes rendszerbe foglalt versenynaptárukat a Fogathajtó Szakbizottságnak. A versenyek lebonyolításáért, szakmai irányításáért, a különbözı szabályok betartásáért (Sportszakmai, Állategészségügyi, Állatvédelmi) a versenyt rendezı szervezet a felelıs. A Felsı-Dunántúli Régió C kategóriás bajnokságot ír ki, melynek eredményhirdetése az utolsó versenyen történik. A régióban a régió szakbizottsága által kijelölt 4 akadályhajtás egyszeri összevetéssel típusú versenyen kell a bajnokságért indulni, és a fogat 3 legjobb eredménye számít a következı táblázat alapján. Minısítı pontok 16 induló vagy több esetén 15 Ha a versenyzık száma induló induló induló induló induló 1 20 pont pont pont pont pont pont pont pont pont pont pont pont pont pont pont pont induló

3 A versenyen való részvétel feltételei: Versenyzık A Magyar Lovassport Szövetségnél regisztrált sportegyesület versenyzıje, segédhajtója versenyezhet, aki rendelkezik érvényes sportorvosi igazolással, az elıírt licencdíjat befizette és megfelel az FEI fogathajtó szabályzatában lévı idevonatkozó szabályoknak évben a licenc díj amatır versenyzık részére 5000 Ft egy egész évre, amellyel a hajtó jogosult a 2009/2010 évi téli fedeles versenyeken is indulni. A versenyen indulhat az a versenyzı, aki a verseny évében pónifogat esetén betölti a 14., lovak esetén a 16. életévét. Amennyiben a hajtó a verseny évében nem tölti be a 18. életévét köteles 18 év feletti rajtengedély vizsgával rendelkezı segédhajtóval hajtani. A 2009-ben elıször hivatalos amatır versenyen induló versenyzı köteles a fogathajtó szakbizottság által elıírt rajtengedély-vizsgát tenni a Magyar Lovas Szövetség által akkreditált rajtengedély vizsgán, amelyrıl a Fogathajtó Szakbizottság igazolást ad ki. A versenyzı öltözéke az idıjárásnak megfelelıen, mindenkor az alkalomhoz illıen elegáns, ápolt a versenyen, a pályabemutatón, eredményhirdetéskor és a fogadáson egyaránt. Viselkedése sportolóhoz méltó legyen. Amennyiben amatır versenyen A vagy B kategóriás versenyen szereplı versenyzı indul, a versenyszámra kiírt helyezést megilletı tárgyi vagy pénzbeli díj, ill. díjszalag megilleti, de az Amatır Régiós Bajnokság pontversenyébe helyezése nem számít bele. Lovak A versenyen indulhatnak azok a lovak, melyek a verseny évében betöltötték a negyedik életévüket. Rendelkeznek lóútlevéllel, amelybıl a lovak azonosíthatók és az állategészségügyi bejegyzések napra készek. A lovakat félévente lóinfluenza ellen immunizálni kell és évente elvégezték a fertızı kevésvérőségre, három évente a takonykórra irányuló vizsgálatokat.(a diagram hatósági engedéllyel rendelkezı által pecséttel igazolva van.) Nem versenyezhetnek az öt hónapnál idısebb vemhes és a csikós kancák. Sánta, sérült lovat nem lehet starthoz állítani, Ennek elkerülése és elbírálása a versenybíróság feladata. E döntéssel szemben fellebbezni nem lehet, e döntés nem vitatható. Egy versenynapon egy ló csak két számban indulhat.

4 Fegyelmi vétségek: A versenyen a hajtó, segédhajtó és a kisegítı személyzet fegyelmi vétségeit a Versenybíróság bünteti. - a versenyeredmény törlésével - pénzbüntetéssel - kizárással - eltiltással Fegyelmi vétséget követ el, aki: - a versenyszabályokat megszegi - sportszerőtlen magatartást tanúsít - a lovakkal durván bánik a versenyen, vagy a versenyen kívül - alkoholosan befolyásolt Versenybírók A verseny rendezıje által a Magyar Lovas Szövetség bírói listájáról választott, legalább 1fı másodosztályú, továbbá gyakorló bíró szükség szerint. A verseny kiértékelését csak az akkreditált versenytitkár képzést elvégzett személy végezheti. A bírói testület javadalmazása a versenyt rendezı szervezet kötelessége. Versenyfeladatok Kötelezı versenyszám Az Amatır Régiós Bajnokok Bajnokságába csak ebben a versenyszámban elért helyezéssel szerzett pont számít bele. AKADÁLYHAJTÁS egyszeri összevetéssel (Fogathajtó Szabályzat kiadás 959, 962, 963, 964, 965, 966, 969 szabály szerint)

5 Ajánlott versenyszámok 1. PONTGYŐJTİ AKADÁLYHAJTÓ VERSENY A pályán felépített akadályok nehézségi fokuk szerint pontot érnek. A hajtó három percig hajthat a pályán, ez idı alatt tetszıleges sorrendben és tetszıleges irányból hajthatja meg az akadályokat, és győjtheti a pontokat. Egy akadály legfeljebb kétszer számít bele a pontgyőjtésbe. A levert akadályok nem kerülnek újraépítésre. A JOKER amely általában egy rudakból épített boksz akadály 200 pontot ér, viszont ha a versenyzı ebben az akadályban vét, úgy 200 pont levonásra kerül. A rendelkezésre álló idı leteltét a versenybíróság csengıszóval jelzi, ezután a lehetı legrövidebb úton, a célvonalon tetszıleges irányból át kell haladni, a megkezdett akadály meghajtása befejezhetı. A gyıztes a legtöbb pontot összegyőjtött fogat. Azonos pontszám esetén a rövidebb idı alatt teljesítı fogat kapja a jobb helyezést. 2. AMATİR KUPA A FEDELES VERSENY SZABÁLYAI SZERINT A verseny rendje A versenyek a 967 szerint az idıverseny szabályai szerint kerülnek lebonyolításra. A pályán teljesített idıhöz hozzáadódnak a büntetıpontok (további leírás a FEI Világkupa szabályzatban), másodpercre átszámítva. Egy labda leverése 5 másodperc, és további 5 másodperc minden labdáért, ami a maraton akadályban bármely módon leesik vagy elmozdul. A pálya felépítése Két darab maraton típusú akadály 4-6 kapuval, az akadályelemeken labdák vannak elhelyezve, 8-12 pár selyba a pálya méretétıl függıen. A fogat felszerelése Az FEI szabályzat alapján maraton kocsi és szerszámzat. A versenyre 3 lovat lehet nevezni és 2 lovat lehet hozni. A hajtó részére a kobak és a gerincvédı kötelezı. 3. BEMUTATÁS Fogatbírálat külön versenyszámként. A bemutatás versenyszám célja, bírálni a hajtó és segédhajtó magatartását a fogaton, az öltözetét, kalapját, kesztyőjét, az ostort, a lovak ápoltságát, állapotát, összeillesztettségét, patkolást, a szerszámzatot, a kocsi állapotát, tisztaságát, és az összbenyomást. Pontozólap a Fogathajtó Szakbizottság hivatalos honlapjáról letölthetı.

6 DÍJHAJTÁS 100x40 méteres (80x40 méteres) díjhajtó négyszögben a 3-as számú díjhajtó feladat hajtása emlékezetbıl. (A díjhajtó feladat a Fogathajtó Szakbizottság hivatalos honlapjáról letölthetı.) A verseny rendezés feltételei: A versenypályát minimálisan szalaggal kell körülhatárolni, a közönség távoltartása érdekében. A be- és kihajtásnál nyitható kb. 3 m széles kaput kell képezni, beengedı bíróval, aki a versenypályára való be és kihajtást felügyeli, a be- és kihajtás után a pályát zárja. A melegítıpályát a közönségtıl el kell zárni, a balesetek elkerülése érdekében. A melegítı pályán ne parkolhatnak autók, sem a versenyzık, sem egyéb személyek számára. Ezen intézkedések megléte a rendezı szervezet felelıssége. A verseny rendezıje nevezési díjat szedhet versenyzınként, vagy startdíjat szedhet versenyszámonként és versenyzınként. Amennyiben a verseny szervezıje startdíjat szed köteles a versenyzık részére versenyszámonként pénzdíjat fizetnie oly módon, hogy a verseny résztvevıinek 25 %-át kell pénzdíjjal díjazni, de a pénzdíjnak nagyobbnak kell lenni, mint a versenyszámban résztvevı versenyzık által befizetett startdíj összege. Tehát nem lehet úgy pénzdíjat kifizetni, hogy annak összege a versenyzık által befizetett startdíjból jöjjön össze. Az elsı helyezett legfeljebb a teljes pénzdíj 33%-át kaphatja. Nevezési díj szedése esetén a verseny rendezıje nem köteles pénzdíjat fizetni. A hivatalosan kifizetett pénzdíjat a rendezı számla ellenében, vagy a jövedelemadó levonása mellett fizethet ki. Természetesen e levont adót az államnak be kell fizetni. A verseny rendezıje köteles az 1-3. helyezettig serleget és az 1-6. helyezettig díjszalagot adni. Eredményhirdetésen a versenyzınek kötelezı a megjelenés. A távolmaradásra, ill. a verseny színhelyének elhagyására annak befejezése elıtt a vezetıbíró adhat engedélyt. Amennyiben a versenyzı a versenyszámok eredményhirdetésén engedély hiányában nem vesz részt a díjra nem jogosult, eredményét törlik és a versenybıl kizárják. A VERSENY RENDEZİJE BÜNTETİJOGI FELELİSSÉGE MELLETT KÖTELES A VERSENY IDEJÉRE MENTİT BIZTOSÍTANI! A VERSENY RENDEZİJE BÜNTETİJOGI FELELİSSÉGE MELLETT KÖTELES A RENDEZVÉNYT A HATÓSÁGI ÁLLATORVOSNAK BEJELENTENI ÉS ÁLLATORVOSI ÜGYELETRİL GONDOSKODNI. A lovak számára biztosítani kell takarmányozási és itatási lehetıséget, valamint megfelelı pihenési lehetıséget.

7 EGY NAP EGY FOGAT EGY VERSENYSZÁMBAN EGYSZER INDULHAT. A verseny rendezıje versenykiírást készít, amelyben a versenyzıket minden lényeges kérdésrıl tájékoztatja, amelyet a területileg illetékes Régiónak jóváhagyás végett megküld. Versenyeredmény és jegyzıkönyv A versenyeredményeket a verseny vezetı bírója köteles az illetékes Régió részére a versenyjegyzıkönyvvel együtt eljuttatni. A Régió köteles a versenyeredmények és a jegyzıkönyv másolatát a Fogathajtó Szakbizottság részére ben eljuttatni (fogatsport@fogatsport.hu). A Fogathajtó Szakbizottság hivatalos Internetes honlapján a versenyeredményeket közzéteszi. Minden esetben figyelembe veszi az Állatvédelmi törvény elıírásait. Állatvédelmi törvény 1998 évi. XXVIII törvény amely kimondja, hogy az állati jog az a filozófia, amely biztosítja az állatoknak azt a minden élılény által óhajtott elemi igényét, hogy szabadon élhessenek egy természetes életet, szükségtelen fájdalmaktól és gyötrelmektıl mentesen Minden versenyzı részére eredményes versenyzést kíván a Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága!

Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága. Magyar Köztársaság Amatőr Fogathajtó Bajnokságának Versenyszabályzata. C kategória 2009.

Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága. Magyar Köztársaság Amatőr Fogathajtó Bajnokságának Versenyszabályzata. C kategória 2009. Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága Magyar Köztársaság Amatőr Fogathajtó Bajnokságának Versenyszabályzata C kategória 2009. kettesfogatok részére Izsák, 6070, Szabadság tér 1. Tel.: +36 (76)

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Nevezés díj: 3000 Ft. A versenybíróság elnöke: Dr. Szentirmai István. Pályaépítő: Katona Ferenc. Versenyiroda: Katona Balázs

VERSENYKIÍRÁS. Nevezés díj: 3000 Ft. A versenybíróság elnöke: Dr. Szentirmai István. Pályaépítő: Katona Ferenc. Versenyiroda: Katona Balázs VERSENYKIÍRÁS A versenykiírás célja: A fogatsport megismertetése, tömegbázisának kiépítése és az érdeklődő közönség sportszerű szórakoztatása. A versenyek a fogatsport hagyományainak megőrzését, a magyar

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS AMATŐR EGYES, KETTES ÉS PÓNI FOGATOK RÉSZÉRE 2015. ÉVRE

VERSENYKIÍRÁS AMATŐR EGYES, KETTES ÉS PÓNI FOGATOK RÉSZÉRE 2015. ÉVRE VERSENYKIÍRÁS AMATŐR EGYES, KETTES ÉS PÓNI FOGATOK RÉSZÉRE 2015. ÉVRE Módosítva: 2015.08.19. C kategória A versenyek célja: -a fogatsport népszerűsítése, hagyományainak megőrzése - versenyzési lehetőség

Részletesebben

Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága. Magyarország Amatőr Fogathajtó Bajnokságának versenyszabályzata egyes és kettesfogatok részére

Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága. Magyarország Amatőr Fogathajtó Bajnokságának versenyszabályzata egyes és kettesfogatok részére Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága Magyarország Amatőr Fogathajtó Bajnokságának versenyszabályzata egyes és kettesfogatok részére C kategória 2012 6070 Izsák, Szabadság tér 1. Tel: +36 (76)

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Császár CAN-B** 1-2-4, CAN-B*-2, CAN-C-1-2, CANP-1-2-4 Y, SZLV

VERSENYKIÍRÁS. Császár CAN-B** 1-2-4, CAN-B*-2, CAN-C-1-2, CANP-1-2-4 Y, SZLV VERSENYKIÍRÁS A versenykiírás célja: A fogatsport tömegbázisának megteremtése, egységes versenyrend és versenyszabályok kialakítása a nagy hagyományokkal rendelkező, rendszeresen megrendezett fogathajtó

Részletesebben

PANNONHALMA 2009. ÁPRILIS 25-26.

PANNONHALMA 2009. ÁPRILIS 25-26. Fels-Dunántúli Fogathajtó Régió Versenyévadra felkészít meghívásos versenye Junior Pónifogathajtó Országos Bajnokság I. Forduló PANNONHALMA 2009. ÁPRILIS 25-26. 1 A verseny célja: A fogatsport népszersítése,

Részletesebben

VERSENYSZABÁLYZAT B KATEGÓRIÁS KETTESFOGAT VERSENYZŐK RÉSZÉRE

VERSENYSZABÁLYZAT B KATEGÓRIÁS KETTESFOGAT VERSENYZŐK RÉSZÉRE Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága VERSENYSZABÁLYZAT B KATEGÓRIÁS KETTESFOGAT VERSENYZŐK RÉSZÉRE 2009. Izsák, 6070, Szabadság tér 1. Tel.: +36 (76) 568-063 Mobil: +36 (30) 995-3482 Fax: +36

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Nevezési határidő: 2012. 05. 15.

VERSENYKIÍRÁS. Nevezési határidő: 2012. 05. 15. VERSENYKIÍRÁS A versenykiírás célja: A fogatsport tömegbázisának megteremtése, egységes versenyrend és versenyszabályok kialakítása a nagy hagyományokkal rendelkező, rendszeresen megrendezett fogathajtó

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Egyes, kettes és póni fogatok részére. 2014. Augusztus 10. Algyő. Verseny célja:

VERSENYKIÍRÁS. Egyes, kettes és póni fogatok részére. 2014. Augusztus 10. Algyő. Verseny célja: VERSENYKIÍRÁS Algyői Lovas napok Megyei Fogathajtó Verseny keretében rendezendő CAN-C. kategóriás fogathajtó versenyre, amely egyben a Csongrád megyei amatőr fogathajtó bajnokságminősítő versenye. Egyes,

Részletesebben

VERSENYSZABÁLYZAT B KATEGÓRIÁS KETTESFOGAT VERSENYZŐK RÉSZÉRE

VERSENYSZABÁLYZAT B KATEGÓRIÁS KETTESFOGAT VERSENYZŐK RÉSZÉRE Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága VERSENYSZABÁLYZAT B KATEGÓRIÁS KETTESFOGAT VERSENYZŐK RÉSZÉRE 2008. Izsák, 6070, Szabadság tér 1. Tel.: +36 (76) 568-063 Mobil: +36 (30) 995-3482 Fax: +36

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Résztvevő versenyzők: Felső-Dunántúli Fogathajtó Régió versenyzői

VERSENYKIÍRÁS. Résztvevő versenyzők: Felső-Dunántúli Fogathajtó Régió versenyzői VERSENYKIÍRÁS A versenykiírás célja: A fogatsport tömegbázisának megteremtése, egységes versenyrend és versenyszabályok kialakítása a nagy hagyományokkal rendelkező, rendszeresen megrendezett fogathajtó

Részletesebben

Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága. Magyar Köztársaság Fogathajtó Bajnokságának és A kategóriás versenyeinek Szabályzata 2009.

Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága. Magyar Köztársaság Fogathajtó Bajnokságának és A kategóriás versenyeinek Szabályzata 2009. Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága Magyar Köztársaság Fogathajtó Bajnokságának és A kategóriás versenyeinek Szabályzata 2009. egyes-, kettes-, négyes- és pónifogatok részére 6070 Izsák, Szabadság

Részletesebben

Fejér Megyei Kettesfogathajtó Bajnokság 2014. CAN-C

Fejér Megyei Kettesfogathajtó Bajnokság 2014. CAN-C Fejér Megyei Kettesfogathajtó Bajnokság Bajnoki Versenykiírása 2014. CAN-C C kategóriás megyei akadályhajtó versenyre A versenykiírás és a bajnokság célja: A C kat. fogathajtók összefogása, versenyeztetése

Részletesebben

Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága. Magyarország B kategóriás Fogathajtó Bajnokságának és versenyeinek Szabályzata

Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága. Magyarország B kategóriás Fogathajtó Bajnokságának és versenyeinek Szabályzata Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága Magyarország B kategóriás Fogathajtó Bajnokságának és versenyeinek Szabályzata 2012 egyes- és kettesfogatok részére 2012. február 17-i verzió 6070 Izsák,

Részletesebben

Fejér Megyei Fogathajtó Bajnokság CAN-C

Fejér Megyei Fogathajtó Bajnokság CAN-C Fejér Megyei Fogathajtó Bajnokság Bajnoki Versenykiírása 2016. CAN-C Változások a 2015. évhez képest pirossal jelölve C kategóriás megyei akadályhajtó versenyekre A versenykiírás és a bajnokság célja:

Részletesebben

Szabadidős lovas rendezvények (SZLV) SZABÁLYZATA

Szabadidős lovas rendezvények (SZLV) SZABÁLYZATA Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága Szabadidős lovas rendezvények (SZLV) SZABÁLYZATA 2013 6070 Izsák, Szabadság tér 1. Tel: +36 (76) 568 063 Mobil: +36 (30) 995 3482 Fax: +36 (76) 569 001

Részletesebben

Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága. Magyar Köztársaság Fogathajtó Bajnokságának és A kategóriás versenyeinek Szabályzata 2008.

Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága. Magyar Köztársaság Fogathajtó Bajnokságának és A kategóriás versenyeinek Szabályzata 2008. Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága Magyar Köztársaság Fogathajtó Bajnokságának és A kategóriás versenyeinek Szabályzata 2008. egyes, kettes, négyes és pónifogatok részére Izsák, 6070, Szabadság

Részletesebben

Szabadidős lovas rendezvények (SZLV) SZABÁLYZATA

Szabadidős lovas rendezvények (SZLV) SZABÁLYZATA Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága Szabadidős lovas rendezvények (SZLV) SZABÁLYZATA 2015 6070 Izsák, Szabadság tér 1. Tel: +36 (76) 568 063 Fax: +36 (76) 569 001 E mail: fogatsport@fogatsport.hu

Részletesebben

CAI-A /W Q 4, CAI-A 1-2, CAIP-A/ 4-2-1 NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY

CAI-A /W Q 4, CAI-A 1-2, CAIP-A/ 4-2-1 NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY CAI-A /W Q 4, CAI-A 1-2, CAIP-A/ 4-2-1 NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY Fábiánsebestyén 2011. április 28. - május 01. 2 CAI-A/W Q 4, CAI-A 1-2, CAIP-A / 4-2-1 Nemzetközi Fogathajtó Verseny A verseny célja:

Részletesebben

A verseny rendezője: Fejér Megyei Lovassport Szövetség; cím: 8111 Seregélyes, Ady E. u. 69.

A verseny rendezője: Fejér Megyei Lovassport Szövetség; cím: 8111 Seregélyes, Ady E. u. 69. Versenykiírás Székesfehérvár Fedeles Bajnokság 2013-14 A versenyek időpontjai: 1. 2013. december 8. 2. 2014. február 1. 3. 2014. március 8. (bajnoki eredményhirdetés) A verseny rendezője: Fejér Megyei

Részletesebben

FOGATHAJTÓ VERSENY VILÁGKUPA FORDULÓ ÉS EGYBEN A 46. MAGYAR HAJTÓ DERBY

FOGATHAJTÓ VERSENY VILÁGKUPA FORDULÓ ÉS EGYBEN A 46. MAGYAR HAJTÓ DERBY CAI-A /W 4, CAI-A 2-1, CAI-A/P 4-2-1 NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY VILÁGKUPA FORDULÓ ÉS EGYBEN A 46. MAGYAR HAJTÓ DERBY Fábiánsebestyén 2008. május 01-04. 2 CAI-A/W 4, CAI-A 2-1, CAI-A/P 4-2-1 Nemzetközi

Részletesebben

Békés Megyei Lovas Szövetség. A GYERAJ MIHÁLY emlékére kiírt Megyei Fogathajtó Bajnokság (C kategória) versenyszabályzata 2013.

Békés Megyei Lovas Szövetség. A GYERAJ MIHÁLY emlékére kiírt Megyei Fogathajtó Bajnokság (C kategória) versenyszabályzata 2013. Békés Megyei Lovas Szövetség A GYERAJ MIHÁLY emlékére kiírt Megyei Fogathajtó Bajnokság (C kategória) versenyszabályzata 2013. Póni kettes fogatok ill. egyes- és kettes fogatok részére ver 1.0 A versenykiírás

Részletesebben

Vas Megyei Lovassport Egyesület. A Vas Megyei Fogathajtó Bajnokság (C kategória) versenyszabályzata 2017.

Vas Megyei Lovassport Egyesület. A Vas Megyei Fogathajtó Bajnokság (C kategória) versenyszabályzata 2017. Vas Megyei Lovassport Egyesület A Vas Megyei Fogathajtó Bajnokság (C kategória) versenyszabályzata 2017. Póni (P1, P2,P4) ill. egyes-, kettes, négyes fogatok részére 1. A ló érdeke: A Magyar Lovassport

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS Lovastorna SÓSKÚT KUPA 2014. május 3-4. - helyszíne: Sóskúti Lovas-és Élménypark

VERSENYKIÍRÁS Lovastorna SÓSKÚT KUPA 2014. május 3-4. - helyszíne: Sóskúti Lovas-és Élménypark VERSENYKIÍRÁS Lovastorna SÓSKÚT KUPA 2014. május 3-4. Sóskúti Lovas-és Élménypark 1. Általános rendelkezések: A verseny kiírója és a kiírás alapja: Magyar Lovas Szövetség Lovastorna Szakág (továbbiakban:

Részletesebben

A VERSENYEZTETÉS ÁLTALÁNOS SZABÁLYOZÁSA 2008.

A VERSENYEZTETÉS ÁLTALÁNOS SZABÁLYOZÁSA 2008. Magyar Öttusa Szövetség A VERSENYEZTETÉS ÁLTALÁNOS SZABÁLYOZÁSA 2008. 1./ Hivatalos versenyt valamennyi versenyszámban és korosztályban csak a MÖSZ által jóváhagyott versenykiírás szerint lehet rendezni.a

Részletesebben

FEI Fogathajtó Világbajnokság Fiatal Lovak számára. Tartalomjegyzék

FEI Fogathajtó Világbajnokság Fiatal Lovak számára. Tartalomjegyzék FEI Fogathajtó Világbajnokság Fiatal Lovak számára Tartalomjegyzék 1. Általános elvek... 2 2. A FEI versenynaptárba felvehető versenyek elnevezése... 2 3. Szabályzatra vonatkozó hivatkozások... 2 1. Kocsik

Részletesebben

Csongrád Megyei Lovas Szövetség

Csongrád Megyei Lovas Szövetség Csongrád Megyei Lovas Szövetség Szabadidős lovas rendezvény versenykiírása Helyszín: Sándorfalva Dátum: 2015.augustus. 09. Rendező szervezet neve: Orion Sport És Kulturális Egyesület A versenyhelyszín

Részletesebben

REINING ( WESTERN DÍJLOVAGLÓ) VERSENYEK

REINING ( WESTERN DÍJLOVAGLÓ) VERSENYEK Jelen kiadás az FEI - Nemzetközi Lovas Szövetség Reining (western díjlovagló) Szabályzatának magyar nemzeti versenyeken érvényes kiegészítéseit, tartalmazza. A szabályzat alapját mindenkor az érvényben

Részletesebben

Csongrád Megyei Lovas Szövetség. Fogathajtó szakág

Csongrád Megyei Lovas Szövetség. Fogathajtó szakág VERSENYKIÍRÁS CAN-C. kategóriás fogathajtó versenyre, amely egyben a Csongrád megyei amatőr fogathajtó bajnokság DÖNTŐ A Délkelet-magyarországi Regionális Bajnokság minősítő versenye és egyben szabadidős

Részletesebben

XXXIII. Dr. Csik Ferenc Emlékverseny

XXXIII. Dr. Csik Ferenc Emlékverseny XXXIII. Dr. Csik Ferenc Emlékverseny SOPRON 2011. november 19-20. 33. Dr. Csik Ferenc Emlékverseny Sopron Kupa 2011. november 19-20. A verseny célja Dr. Csik Ferenc Olimpiai Bajnok tiszteletére olyan úszóverseny

Részletesebben

FEI Fogathajtó Világbajnokság Fiatal Lovak számára egyesfogat kategória. 2. Kiírás: 5, 6, 7 éves lovak számára, kategóriaként különválasztva

FEI Fogathajtó Világbajnokság Fiatal Lovak számára egyesfogat kategória. 2. Kiírás: 5, 6, 7 éves lovak számára, kategóriaként különválasztva FEI Fogathajtó Világbajnokság Fiatal Lovak számára egyesfogat kategória 1. Általános elvek: Ezt a szabályzatot a Nemzetközi Lovas Szövetség (továbbiakban: FEI) szabályzataival együttesen kell értelmezni,

Részletesebben

I. A verseny adatai: Általános rendelkezések

I. A verseny adatai: Általános rendelkezések VERSENYKIÍRÁS I. A verseny adatai: A verseny helyszíne: Kaposvári Egyetem AK Pannon Lovasakadémia Cím: 7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40. Dátum: 2015. november 7-8. A verseny besorolása: Országos Bajnokság

Részletesebben

CAI-WCupQ, CAI-A 1-2, CAIP-A/ 4-2-1, NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY

CAI-WCupQ, CAI-A 1-2, CAIP-A/ 4-2-1, NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY CAI-WCupQ, CAI-A 1-2, CAIP-A/ 4-2-1, NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY Fábiánsebestyén 2013. május 02. - május 05. CAI-WCupQ, CAI-A 1-2, CAIP-A/ 4-2-1, NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY 2 A verseny célja: A versenyzők

Részletesebben

KÉPESÍTÉSI SZABÁLYZAT

KÉPESÍTÉSI SZABÁLYZAT KÉPESÍTÉSI SZABÁLYZAT Hatályos: 2010. szeptember 15-től Kelt: Budapest, 2010. szeptember 15-én Lázár Vilmos elnök A MAGYAR LOVASSPORT SZÖVETSÉG (a továbbiakban: Szövetség) elnöksége a sportról szóló 2004.

Részletesebben

CAI3*-H1-2, CAI3*-H4 (WcupQ), NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY

CAI3*-H1-2, CAI3*-H4 (WcupQ), NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY CAI3*-H1-2, CAI3*-H4 (WcupQ), NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY Fábiánsebestyén 2014. május 01. - május 04. 2 CAI3*-H1-2, CAI3*-H4 (WcupQ), NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY A verseny célja: A versenyzők és lovaik

Részletesebben

Magyarország Fogathajtó Bajnokságának szabályzata. CAN-C kategóriára. A sport motivációja az eredmény. A fogatsport a fogatló értékének mércéje

Magyarország Fogathajtó Bajnokságának szabályzata. CAN-C kategóriára. A sport motivációja az eredmény. A fogatsport a fogatló értékének mércéje Magyar Lovassport Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága Magyarország Fogathajtó Bajnokságának szabályzata CAN-C kategóriára 2017 A sport: a különböző felkészültségi szintű versenyzők összehasonlítása azonos

Részletesebben

Magyarország Fogathajtó Bajnokságának szabályzata. CAN-C kategóriára

Magyarország Fogathajtó Bajnokságának szabályzata. CAN-C kategóriára - Magyar Lovassport Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága Magyarország Fogathajtó Bajnokságának szabályzata CAN-C kategóriára 2019 A sport: a különböző felkészültségi szintű versenyzők összehasonlítása azonos

Részletesebben

I. A verseny adatai: Általános rendelkezések

I. A verseny adatai: Általános rendelkezések VERSENYKIÍRÁS I. A verseny adatai: A verseny helyszíne: Kaposvári Egyetem EC Pannon Lovasakadémia Cím: 7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40. Dátum: 2013. október 12-13. A verseny besorolása: Nyílt Országos

Részletesebben

Mezőhegyes - Nemzeti Fogathajtó Verseny

Mezőhegyes - Nemzeti Fogathajtó Verseny Mezőhegyes - Nemzeti Fogathajtó Verseny # Nevezés lezárása Boxdíj (HUF) 2018.07.03 18:00 25400 Verseny ideje: 2018.07.12-2018.07.15 Típusa: Szabadtéri Helyszíne: Mezőhegyes Címe: 5820 Mezőhegyes Hársfa

Részletesebben

Szakmai összefoglaló II. Magyar Lótenyésztési Napok Kaposvár szeptember 1-3.

Szakmai összefoglaló II. Magyar Lótenyésztési Napok Kaposvár szeptember 1-3. Szakmai összefoglaló II. Magyar Lótenyésztési Napok Kaposvár 2017. szeptember 1-3. Verzió: 1.6 1 TARTALOMJEGYZÉK 1 ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK... 5 2 MAGYAR HIDEGVÉRŰ FAJTA BÍRÁLATA... 6 2.1 Részvételi feltételek

Részletesebben

Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága. Magyarország Fogathajtó Bajnokságának egységes szerkezetbe foglalt szabályzata

Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága. Magyarország Fogathajtó Bajnokságának egységes szerkezetbe foglalt szabályzata Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága Magyarország Fogathajtó Bajnokságának egységes szerkezetbe foglalt szabályzata CAN-A**; CAN-A*; CAN-B**; CAN-B*; CAN-C (szintek és feljutás rendszere) 2014

Részletesebben

CAI-A /W Q 4, CAI-A 1-2, CAIP-A/ 4-2-1, junior kategória, NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY és egyben a 49. Magyar Hajtó Derby, CAN-Q

CAI-A /W Q 4, CAI-A 1-2, CAIP-A/ 4-2-1, junior kategória, NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY és egyben a 49. Magyar Hajtó Derby, CAN-Q CAI-A /W Q 4, CAI-A 1-2, CAIP-A/ 4-2-1, junior kategória, NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY és egyben a 49. Magyar Hajtó Derby, CAN-Q Fábiánsebestyén 2012. április 28. - május 01. CAI-A /W Q 4, CAI-A 1-2,

Részletesebben

Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága. Magyarország Fogathajtó Bajnokságának egységes szerkezetbe foglalt szabályzata

Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága. Magyarország Fogathajtó Bajnokságának egységes szerkezetbe foglalt szabályzata Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága Magyarország Fogathajtó Bajnokságának egységes szerkezetbe foglalt szabályzata CAN-A**; CAN-A*; CAN-B**; CAN-B*; CAN-C (szintek és feljutás rendszere) 2015

Részletesebben

I. A verseny adatai: Általános rendelkezések

I. A verseny adatai: Általános rendelkezések VERSENYKIÍRÁS I. A verseny adatai: A verseny helyszíne: Kaposvári Egyetem EC Pannon Lovasakadémia Cím: 7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40. Dátum: 2014. szeptember 27-28. A verseny besorolása: Országos Bajnokság

Részletesebben

Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága. Magyarország Fogathajtó Bajnokságának egységes szerkezetbe foglalt szabályzata

Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága. Magyarország Fogathajtó Bajnokságának egységes szerkezetbe foglalt szabályzata Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága Magyarország Fogathajtó Bajnokságának egységes szerkezetbe foglalt szabályzata CAN-A**; CAN-A*; CAN-B**; CAN-B*; CAN-C (szintek és feljutás rendszere) 2015

Részletesebben

ÚSZÁS VÁROSI DIÁKOLIMPIA 2012-2013

ÚSZÁS VÁROSI DIÁKOLIMPIA 2012-2013 ÚSZÁS VÁROSI DIÁKOLIMPIA 2012-2013 A verseny idıpontja: V-VI. korcsoport: 2013. január 9. Helyszín: Pápai Termálfürdı uszodája A verseny kezdési idıpontja: V-VI. korcsoport: 15:00 Bemelegítés: 14.30-tól

Részletesebben

10:00 KEZDŐ ÜGYESSÉGI VERSENY Kezdő lovasok versenye, ahol különböző ügyességi feladatokat kell időre végrehajtani, minél kevesebb hibával.

10:00 KEZDŐ ÜGYESSÉGI VERSENY Kezdő lovasok versenye, ahol különböző ügyességi feladatokat kell időre végrehajtani, minél kevesebb hibával. NAGYCENKI CSALÁDI LOVAS NAP Helyszín: Gróf Széchenyi István Kastély, Lovas pálya Időpont: 2014. augusztus 9. 09:00 Ünnepélyes Megnyitó 09:15 FUTÓSZÁRAS VERSENY Kezdő gyermek lovasok futószáron mutatják

Részletesebben

Magyar Lótenyésztési Napok

Magyar Lótenyésztési Napok FÖLDMŰVELÉSÜGYI MINISZTÉRIUM Magyar Lótenyésztési Napok Mezőhegyes 2016. október 6-8. Verzió: 0.8 1 TARTALOMJEGYZÉK 1 Általános információk... 4 2 Ménvizsga... 5 2.1 Érintett tenyésztőszervezetek... 5

Részletesebben

Versenykiírás Országos Távlovagló és Távhajtó Verseny XII. Bábolna Derby Bábolna 2015.05.01.-03.

Versenykiírás Országos Távlovagló és Távhajtó Verseny XII. Bábolna Derby Bábolna 2015.05.01.-03. Versenykiírás Országos Távlovagló és Távhajtó Verseny XII. Bábolna Derby Bábolna 2015.05.01.-03. Rendező: Helyszín: Bábolna Megye: Komárom-Esztergom Megye Dátum: 2015.05.01.-03. Rendező bizottság elnöke:

Részletesebben

Ifjúsági- Junior - Felnőtt Uszonyosúszó. Nyílt Országos Bajnokság 2014. évi VERSENYKIÍRÁSA Hód Kupa Béka, Cápa, Gyermek Találkozó

Ifjúsági- Junior - Felnőtt Uszonyosúszó. Nyílt Országos Bajnokság 2014. évi VERSENYKIÍRÁSA Hód Kupa Béka, Cápa, Gyermek Találkozó Ifjúsági- Junior - Felnőtt Uszonyosúszó Nyílt Országos Bajnokság 2014. évi VERSENYKIÍRÁSA Hód Kupa Béka, Cápa, Gyermek Találkozó 1. Célja: A 2014. év uszonyosúszó ifjúsági, junior és felnőtt korcsoport

Részletesebben

Balaton Bike feszt - Triál Versenykiírás - 2012

Balaton Bike feszt - Triál Versenykiírás - 2012 Balaton Bike feszt - Triál Versenykiírás - 2012 FŐSZERVEZŐ: RENDEZŐ: HELYSZIN: Jóna Péter Mátyási Zoltán Balatonfüred, Bringapark IDŐPONT: 2012. június 17 SZAKÁG: MTB Triál (BALATON BIKE FESZT KUPA) (REG.)

Részletesebben

ÚSZÁS VÁROSI DIÁKOLIMPIA 2011-2012

ÚSZÁS VÁROSI DIÁKOLIMPIA 2011-2012 1 ÚSZÁS VÁROSI DIÁKOLIMPIA 2011-2012 A verseny idıpontja: I.-IV. korcsoport: 2012. január 18. V.-VI. korcsoport: 2012. február 16. Helyszín: Pápai Termálfürdı uszodája A versenyek kezdési idıpontja: 14:00.

Részletesebben

Fedettpályás fogathajtó versenyek versenyszabályzata 2012-2013

Fedettpályás fogathajtó versenyek versenyszabályzata 2012-2013 Fedettpályás fogathajtó versenyek versenyszabályzata 2012-2013 Az alábbi szabályokat az érvényben lévő Általános Szabályzattal és a Nemzetközi Fogathajtó Versenyek Szabálygyűjteményével együtt kell értelmezni.

Részletesebben

2013/2014. TANÉVI ÚSZÁS VERSENYKIÍRÁSA VESZPRÉM MEGYEI DÖNTİ

2013/2014. TANÉVI ÚSZÁS VERSENYKIÍRÁSA VESZPRÉM MEGYEI DÖNTİ 2013/2014. TANÉVI ÚSZÁS VERSENYKIÍRÁSA VESZPRÉM MEGYEI DÖNTİ 1./ A verseny célja: a sportág népszerősítése, a MEGYE DIÁKOLIMPIA BAJNOKA cím valamint az országos döntın való részvétel eldöntése. 2./ A verseny

Részletesebben

XIV. EUROP TEC ZALAVÍZ NEMZETKÖZI ÚSZÓVERSENY ZALAEGERSZEG

XIV. EUROP TEC ZALAVÍZ NEMZETKÖZI ÚSZÓVERSENY ZALAEGERSZEG XIV. EUROP TEC ZALAVÍZ I NEMZETKÖZI ÚSZÓVERSENY - Zalaegerszeg Meghívó 2010. Április 17-18 A VERSENY CÉLJA: Versenylehetıség biztosítása hazai és nemzetközi, korosztályos versenyzık részére 25m-es medencében.

Részletesebben

MVM 2012. évi Európa Kupa és Magyar Bajnokság Asso 99 osztályban Balatonfüred 2012 augusztus 21.-26. VERSENYKIÍRÁS. Hegedős Tibor.

MVM 2012. évi Európa Kupa és Magyar Bajnokság Asso 99 osztályban Balatonfüred 2012 augusztus 21.-26. VERSENYKIÍRÁS. Hegedős Tibor. MVM 2012. évi Európa Kupa és Magyar Bajnokság Asso 99 osztályban Balatonfüred 2012 augusztus 21.-26. VERSENYKIÍRÁS 1. RENDEZİ SZERVEZET Magyar Villamos Mővek Sportegyesület Versenyvezetı: A versenybíróság

Részletesebben

CSMLSZ Szabadidős versenysorozat kiírás 2016

CSMLSZ Szabadidős versenysorozat kiírás 2016 CSMLSZ Szabadidős versenysorozat kiírás 2016 Szabadidős Lovasverseny Sorozat a Berente Sándor Kupáért 2016.03.16. 1. Általános szabályok 1.1. A Csongrád Megyei a 2016. évben szabadidős lovasverseny sorozatot

Részletesebben

Szabályzat Lovas szabadidős rendezvények lebonyolítására. 2015. május 15.

Szabályzat Lovas szabadidős rendezvények lebonyolítására. 2015. május 15. Csongrád Megyei Szabályzat Lovas szabadidős rendezvények lebonyolítására 2015. május 15. I. BEVEZETÉS A Csongrád Megyei (továbbiakban: Szövetség) egyik legfontosabb feladatának tekinti a hobby- és utánpótlás

Részletesebben

1. Engedélyezett eszközök: 1.1 STEEL szakág:

1. Engedélyezett eszközök: 1.1 STEEL szakág: A Budapesti Darts Szövetség, mint a Nemzeti Sportszövetség és azon belül a Magyar Darts Szövetség erre jogosult szervezete a Magyar Darts Szövetség versenyszabályzata alapján kiírja a 2008-2009. évi, Budapest

Részletesebben

GHÍD.HU TRIÁL. Versenykiírás Balaton Bike Fest GHÍD.HU Triál Kupa. Versenyigazgató: Mátyási Zoltán. Balatonfüred, Bringapark

GHÍD.HU TRIÁL. Versenykiírás Balaton Bike Fest GHÍD.HU Triál Kupa. Versenyigazgató: Mátyási Zoltán. Balatonfüred, Bringapark GHÍD.HU TRIÁL Versenykiírás Balaton Bike Fest GHÍD.HU Triál Kupa RENDEZŐ: Bike Fest Kft. Versenyigazgató: Mátyási Zoltán HELYSZIN: Balatonfüred, Bringapark IDŐPONT: 2011. június 24-26. SZAKÁG: MTB Triál

Részletesebben

Magyar Lovassport Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága. Magyarország Fogathajtó Bajnokságának egységes szerkezetbe foglalt szabályzata

Magyar Lovassport Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága. Magyarország Fogathajtó Bajnokságának egységes szerkezetbe foglalt szabályzata Magyar Lovassport Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága Magyarország Fogathajtó Bajnokságának egységes szerkezetbe foglalt szabályzata CAN-A**; CAN-A*; CAN-B**; CAN-B*; CAN-C (szintek és feljutás rendszere)

Részletesebben

XLIX. MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG

XLIX. MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG Magyar Repülő Szövetség MAGYAR EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG XLIX. MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG II. OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG IFJÚSÁGI ÉS UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁG MESTER BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA Nyíregyháza, 2011. 07. 28 07.

Részletesebben

2014/2015. évi FEI Fogathajtó Világkupa (fedeles) versenyek szabályzata. Fordította: Mitykó Zsuzsi 2014. október 31.

2014/2015. évi FEI Fogathajtó Világkupa (fedeles) versenyek szabályzata. Fordította: Mitykó Zsuzsi 2014. október 31. 2014/2015. évi FEI Fogathajtó Világkupa (fedeles) versenyek szabályzata Fordította: Mitykó Zsuzsi 2014. október 31. 1. Általános elvek: 1.1. Ezt a szabályzatot a Nemzetközi Lovas Szövetség (továbbiakban:

Részletesebben

53. EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÓ MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG

53. EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÓ MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG MAGYAR EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG 53. EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÓ MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG II. OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG IFJÚSÁGI ÉS UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁG MESTER BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA Szeged 2015. 09. 17-20. 53. EJTŐERNYŐS

Részletesebben

Tattersall Fedeles minısítı nov.19-21.

Tattersall Fedeles minısítı nov.19-21. Nyomtatás Levélküldés Letöltés(Word) Tattersall Fedeles minısítı nov.19-21. Verseny ideje: 2010.11.19-2010.11.21 Típusa: A - kategória Helyszíne: Budapest TATTERSALL # Nevezés lezárásanevezési díj (HUF)

Részletesebben

Magyar Lótenyésztési Napok Mezőhegyes október 6-8.

Magyar Lótenyésztési Napok Mezőhegyes október 6-8. Magyar Lótenyésztési Napok Mezőhegyes 2016. október 6-8. Verzió: 1.7 1 TARTALOMJEGYZÉK 1 Általános információk... 4 2 Ménvizsga... 5 2.1 Érintett tenyésztőszervezetek... 5 2.2 Részvételi feltételek és

Részletesebben

2015/2016. TANÉVI EVEZŐS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

2015/2016. TANÉVI EVEZŐS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2015/2016. TANÉVI EVEZŐS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja: Az evezés sportág népszerűsítése az általános és középiskolák tanulói és pedagógusai körében. A fiatalok készségeinek,

Részletesebben

DÍJLOVAGLÓ NEMZETI BAJNOKSÁGOK tervezet

DÍJLOVAGLÓ NEMZETI BAJNOKSÁGOK tervezet DÍJLOVAGLÓ NEMZETI BAJNOKSÁGOK tervezet A Nemzeti Bajnokságokra a jelen Szabályzatban leírtakat kell alkalmazni, az adott Bajnokságra vonatkozó speciális szabályok figyelembe vételével. Mind az három nemzeti

Részletesebben

2016/2017. TANÉVI AEROBIK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS

2016/2017. TANÉVI AEROBIK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI AEROBIK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS Az Aerobik Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti meg; a versenyt az MDSZ-szel

Részletesebben

Póni Klub Díjlovagló és Díjugrató Országos Bajnokság Póni Klub Kezdők Országos Döntője

Póni Klub Díjlovagló és Díjugrató Országos Bajnokság Póni Klub Kezdők Országos Döntője Póni Klub Díjlovagló és Díjugrató Országos Bajnokság Póni Klub Kezdők Országos Döntője A verseny helyszíne: Budapest, Nemzeti Lovarda A verseny időpontja: 2015. szeptember 4-6. A verseny rendezője: Magyar

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS XV. Cápa- XLVII. Serdülő- XXVII. Junior Uszonyos- és búvárúszó Országos Bajnokság (2017)

VERSENYKIÍRÁS XV. Cápa- XLVII. Serdülő- XXVII. Junior Uszonyos- és búvárúszó Országos Bajnokság (2017) 1. A verseny célja: VERSENYKIÍRÁS XV. Cápa- XLVII. Serdülő- XXVII. Junior Uszonyos- és búvárúszó Országos Bajnokság (2017) A 2017. év uszonyosúszó cápa, serdülő és junior korcsoport Magyar Bajnokainak

Részletesebben

Oxigén kupa versenykiírás 2016/2017

Oxigén kupa versenykiírás 2016/2017 Oxigén kupa versenykiírás 2016/2017 A verseny fıvédnöke: BALCZÓ ANDRÁS a Nemzet Sportolója. Futónaptár.hu A verseny célja: Versenyzés biztosítása közép- és hosszútávfutók, illetve más sportágak mővelıi

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS IV. Gyermek- IV. Serdülő- IV. Ifjúsági- IV. Junior- IV. Felnőtt Uszonyos- és búvárúszó Rövidpályás Országos Bajnokság (2018)

VERSENYKIÍRÁS IV. Gyermek- IV. Serdülő- IV. Ifjúsági- IV. Junior- IV. Felnőtt Uszonyos- és búvárúszó Rövidpályás Országos Bajnokság (2018) 1. A verseny célja: VERSENYKIÍRÁS IV. Gyermek- IV. Serdülő- IV. Ifjúsági- IV. Junior- IV. Felnőtt Uszonyos- és búvárúszó Rövidpályás Országos Bajnokság (2018) A 2018. év uszonyosúszó gyermek, serdülő,

Részletesebben

Duna- Alpesi Kupa CAI-A/2. Fábiánsebestyén. 2012. augusztus 23.-26.

Duna- Alpesi Kupa CAI-A/2. Fábiánsebestyén. 2012. augusztus 23.-26. Duna- Alpesi Kupa CAI-A/2 Fábiánsebestyén 2012. augusztus 23.-26. 2 A verseny helye és ideje: Fábiánsebestyén, 2012. augusztus 23.-26. A verseny rendezője: Magyar Lovas Szövetség Budapest Polgármesteri

Részletesebben

2014. évi AMPHORA KUPA versenykiírása

2014. évi AMPHORA KUPA versenykiírása 2014. évi AMPHORA KUPA versenykiírása 1. Célja: Versenyzési és minősítési lehetőség biztosítása a felnőtt és ifjúsági tájékozódási sportolók részére, a sportág népszerűsítése, vándorkupa elnyerése 2. Rendező:

Részletesebben

Horgászegyesület Elnöke

Horgászegyesület Elnöke Horgászegyesületek Velencei-tavi és Dunamenti Szövetsége H V D SZ 8 0 0 0 S z é k e s f e h é r v á r S z é c h e n y i u. 4. Nyt. Szám: 15/2014 Horgászegyesület Elnöke SZÉKHELYÉN Tárgy: Versenykiírás

Részletesebben

versenykiírás 1. Általános rendelkezések:

versenykiírás 1. Általános rendelkezések: versenykiírás 1. Általános rendelkezések: A verseny kiírója és a kiírás alapja: Magyar Lovas Szövetség Lovastorna Szakág (továbbiakban: MLSz Lovastorna Szakág). A 2014. február 1-től hatályos Magyar Lovastorna

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. IX. Nyílt Gyermek, Ifjúsági, Kadet, Junior, U21 és Felnıtt Súlycsoportos Egyéni WKF Karate Magyar Bajnokság

VERSENYKIÍRÁS. IX. Nyílt Gyermek, Ifjúsági, Kadet, Junior, U21 és Felnıtt Súlycsoportos Egyéni WKF Karate Magyar Bajnokság VERSENYKIÍRÁS A verseny megnevezése: A verseny célja: Idıpont: IX. Nyílt Gyermek, Ifjúsági, Kadet, Junior, U21 és Felnıtt Súlycsoportos Egyéni WKF Karate Magyar Bajnokság A 2009. évi WKF egyéni Kata és

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS

2018/2019. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 1 2018/2019. TANÉVI AEROBIK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS Az Aerobik Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (a továbbiakban: MDSZ) közösen

Részletesebben

ÚSZÁS VÁROSI DIÁKOLIMPIA

ÚSZÁS VÁROSI DIÁKOLIMPIA ÚSZÁS VÁROSI DIÁKOLIMPIA 2012-2013 A verseny idıpontja: I-IV. korcsoport: 2012. december 18. Helyszín: Pápai Termálfürdı uszodája A verseny kezdési idıpontja: I-IV. korcsoport: 14:00 Bemelegítés: 13.00-tól

Részletesebben

Versenykiírás Vecsés 2015

Versenykiírás Vecsés 2015 Vecsés 2015 I. Verseny adatai Helyszín: Vecsés Dátum : 2015. 06. 03-07. NF: HUN KATEGÓRIÁK: Nemzetközi kategóriák: CAI2*-H2 CAI3*-H2 CAI2*-H1 CAI2*-P4 CAI1*-P2 CAI1*-P1 CAIO4*-H4 WCupQ Nemzeti Kategóriák:

Részletesebben

Magyar Evezős Szövetség

Magyar Evezős Szövetség Magyar Evezős Szövetség ORSZÁGOS DÖNTŐ III., IV., V., és VI. KORCSOPORT Szeged, 2014.09.05-06. 1 2014/2015. TANÉVI EVEZŐS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja: Az evezés

Részletesebben

CAI3*-H1-2-4, CAI2*-H2 NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY

CAI3*-H1-2-4, CAI2*-H2 NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY CAI3*-H1-2-4, CAI2*-H2 NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY Mezőhegyes 2015. július 16. - 19. CAI3*-H1-2-4, CAI2*-H2 NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY 2 A verseny helye és ideje: Mezőhegyes, 2015. július 16. - 19.

Részletesebben

Gy-M-S Megyei Döntő - Móvár - 2013.09.21.

Gy-M-S Megyei Döntő - Móvár - 2013.09.21. Gy-M-S Megyei Döntő - Móvár - 2013.09.21. Verseny ideje: 2013.09.21-2013.09.21 Típusa: Megyei Döntő - kategória Lajta-Hanság Zrt. Helyszíne: Lovasiskola Címe: Mosonmagyaróvár Kálnoki u. 28. Rendező neve:

Részletesebben

A MAGYAR ATLÉTIKAI SZÖVETSÉG VERSENYSZABÁLYZATA és VERSENYRENDEZÉSI ÚTMUTATÓJA

A MAGYAR ATLÉTIKAI SZÖVETSÉG VERSENYSZABÁLYZATA és VERSENYRENDEZÉSI ÚTMUTATÓJA A MAGYAR ATLÉTIKAI SZÖVETSÉG VERSENYSZABÁLYZATA és VERSENYRENDEZÉSI ÚTMUTATÓJA 2005 összeállította Mátraházi Imre, Gál László, Juhász Sándor, Rab József, Dr. Tölg-Molnár László E kézikönyv összeállításánál

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS XXXV. Gyermek- XLVII. Ifjúsági- L. Felnőtt Uszonyos- és búvárúszó Országos Bajnokság (2017)

VERSENYKIÍRÁS XXXV. Gyermek- XLVII. Ifjúsági- L. Felnőtt Uszonyos- és búvárúszó Országos Bajnokság (2017) 1. A verseny célja: VERSENYKIÍRÁS XXXV. Gyermek- XLVII. Ifjúsági- L. Felnőtt Uszonyos- és búvárúszó Országos Bajnokság (2017) A 2017. év uszonyosúszó gyermek, ifjúsági és felnőtt korcsoport Magyar Bajnokainak

Részletesebben

Magyarország évi 6 órás Ultrafutó Bajnoksága

Magyarország évi 6 órás Ultrafutó Bajnoksága VERSENYKIÍRÁS Magyarország 2016. évi 6 órás Ultrafutó Bajnoksága Idıpont: 2016. június 26. 10.00 óra Helyszín: Debreceni Nagyerdei Stadion Északi kapuja A pálya hossza: 1700 méter Versenyszámok: 1 órás

Részletesebben

A Magyar Hullámlovas és Kitesurf Sportági Szakszövetség versenykiírása 2015.

A Magyar Hullámlovas és Kitesurf Sportági Szakszövetség versenykiírása 2015. A Magyar Hullámlovas és Kitesurf Sportági Szakszövetség versenykiírása 2015. Időpont: 2015. március 28. április 12. közötti időszak. Lehetséges versenynap, megfelelő időjárás esetén: 2015. március 28.

Részletesebben

V. FEJEZET DÍJLOVAGLÓ NEMZETI BAJNOKSÁGOK

V. FEJEZET DÍJLOVAGLÓ NEMZETI BAJNOKSÁGOK V. FEJEZET DÍJLOVAGLÓ NEMZETI BAJNOKSÁGOK 44. CIKKELY NEMZETI BAJNOKSÁGOKRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK A Nemzeti Bajnokságokra a jelen Szabályzatban leírtakat kell alkalmazni, az adott Bajnokságra vonatkozó

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS MNASZ RALLYCROSS ORSZÁGOS BAJNOKI FUTAM NYIRÁDI MOTORSPORT CENTRUM, NYIRÁD 2009. JÚLIUS 18-19. (RÖVIDÍTETT VÁLTOZAT)

VERSENYKIÍRÁS MNASZ RALLYCROSS ORSZÁGOS BAJNOKI FUTAM NYIRÁDI MOTORSPORT CENTRUM, NYIRÁD 2009. JÚLIUS 18-19. (RÖVIDÍTETT VÁLTOZAT) VERSENYKIÍRÁS MNASZ RALLYCROSS ORSZÁGOS BAJNOKI FUTAM NYIRÁDI MOTORSPORT CENTRUM, NYIRÁD 2009. JÚLIUS 18-19. (RÖVIDÍTETT VÁLTOZAT) Ez a Rövidített Változat a jelenleg érvényes MNASZ Rallycross Országos

Részletesebben

CSMLSZ Szabadidős Szabályzat 2017

CSMLSZ Szabadidős Szabályzat 2017 CSMLSZ Szabadidős Szabályzat 2017 (Szabályzat Lovas szabadidős rendezvények lebonyolítására) 2017. július 2. I. BEVEZETÉS A Csongrád Megyei (továbbiakban: Szövetség) egyik legfontosabb feladatának tekinti

Részletesebben

Tanintézeti / Kezdő ló OB+ VISEGRÁDI KUPA

Tanintézeti / Kezdő ló OB+ VISEGRÁDI KUPA Propojený obrázek nelze zobrazit. Příslušný soubor byl pravděpodobně přesunut, přejmenován nebo odstraněn. Ověřte, zda propojení odkazuje na správný soubor a umístění. Tanintézeti / Kezdő ló OB+ VISEGRÁDI

Részletesebben

MAGYARORSZÁG VERSENYKIÍRÁSA

MAGYARORSZÁG VERSENYKIÍRÁSA MAGYARORSZÁG KOSÁRPALÁNTA BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA 2017/2018. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. POSTACÍM: 1146 BUDAPEST,

Részletesebben

Versenykiírás Nemzetközi és Országos Távlovagló és Távhajtó Verseny XIII. Bábolna Derby Bábolna

Versenykiírás Nemzetközi és Országos Távlovagló és Távhajtó Verseny XIII. Bábolna Derby Bábolna Versenykiírás Nemzetközi és Országos Távlovagló és Távhajtó Verseny XIII. Bábolna Derby Bábolna 2016.04.29.-05.01. Rendező: Bábolnai Lovassport Egyesület Helyszín: Bábolna Megye: Komárom-Esztergom Megye

Részletesebben

MAGYARORSZÁG VERSENYKIÍRÁSA

MAGYARORSZÁG VERSENYKIÍRÁSA MAGYARORSZÁG KOSÁRPALÁNTA BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA 2018/2019. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. POSTACÍM: 1146 BUDAPEST,

Részletesebben

Magyar Sárkányhajó Bajnokság IV. forduló Újpesti-öböl augusztus 4.

Magyar Sárkányhajó Bajnokság IV. forduló Újpesti-öböl augusztus 4. Magyar Sárkányhajó Bajnokság 2018. IV. forduló Újpesti-öböl 2018. augusztus 4. Szervező Magyar Kajak - Kenu Szövetség H-1138 Budapest, Latorca u. 2. www.kajakkenusport.hu Helyszín Újpesti-öböl (Budapest,

Részletesebben

Kaposvár - A0-A-B-CNC** - május14-16. Nemzeti versenykiírás

Kaposvár - A0-A-B-CNC** - május14-16. Nemzeti versenykiírás Kaposvár - A0-A-B-CNC** - május14-16. Nemzeti versenykiírás Verseny ideje: 2010.05.13-2010.05.16 Típusa: Nemzetközi - kategória Lovasakadémia Sport Helyszíne: Club # Nevezés lezárása 2010.05.13 20:00 MCP

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. CAI3*-P1, P2, P4, CAI3*-H1, H2, CAI3*-H4 (WCupQ) NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY. FÁBIÁNSEBESTYÉN 2015. április 29. - május 03.

VERSENYKIÍRÁS. CAI3*-P1, P2, P4, CAI3*-H1, H2, CAI3*-H4 (WCupQ) NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY. FÁBIÁNSEBESTYÉN 2015. április 29. - május 03. VERSENYKIÍRÁS CAI3*-P1, P2, P4, CAI3*-H1, H2, CAI3*-H4 (WCupQ) NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY FÁBIÁNSEBESTYÉN 2015. április 29. - május 03. CAI3*-P1, P2, P4, CAI3*-H1, H2, CAI3*-H4 (WCupQ), NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ

Részletesebben

IX. ZEN BU KAN KEMPO EGER KUPA Nyílt, Felnőtt Harcművészeti Kupa 2014.november 2. Vasárnap, Eszterházy csarnok, Eger, Leányka utca 6

IX. ZEN BU KAN KEMPO EGER KUPA Nyílt, Felnőtt Harcművészeti Kupa 2014.november 2. Vasárnap, Eszterházy csarnok, Eger, Leányka utca 6 Verseny rendezője: Főszervező: A verseny főbírája: Szakmai fővédnökök: Agria Kempo Karate Sportegyesület Nagy Ferenc Jácint 2. Dan Márhoffer Márton 2. Dan Lévai László, Hanshi Papp Valér, Kyoshi A verseny

Részletesebben

MAGYAR HEGYI- ÉS TEREPFUTÓ SZÖVETSÉG VERSENYSZABÁLYZATA ÉS VERSENYRENDEZÉSI ÚTMUTATÓJA 2010

MAGYAR HEGYI- ÉS TEREPFUTÓ SZÖVETSÉG VERSENYSZABÁLYZATA ÉS VERSENYRENDEZÉSI ÚTMUTATÓJA 2010 MAGYAR HEGYI- ÉS TEREPFUTÓ SZÖVETSÉG VERSENYSZABÁLYZATA ÉS VERSENYRENDEZÉSI ÚTMUTATÓJA 2010 Összeállította: Berendi Antal, Malonovits József, Stépán Zsolt, Talabér Attila Szerkesztette : Szunyogh Erika

Részletesebben