Előterjesztés Doktori fokozatszerzés Jóváhagyására

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Előterjesztés Doktori fokozatszerzés Jóváhagyására"

Átírás

1 Előterjesztés Doktori fokozatszerzés Jóváhagyására Jelölt neve: Hajdú András Szervezett/egyéni felkészülés keretében vett részt a fokozatszerzésben. Eredményes szigorlatot tett Cum Laude minősítéssel. Szigorlat dátuma: Disszertációjának címe: RADIKÁLIS JOBBOLDAL ÉS ÚJ NACIONALIZMUS. A radikális jobboldal mint válasz a nemzetállami szuverenitást érő kihívásokra egyes nyugat-európai országokban A disszertáció védése, június 1-jén, online (Teams) volt (jegyzőkönyv mellékelve). A bizottság a védést 4,57 pont átlaggal, Summa Cum Laude minősítéssel elfogadta. A fokozatszerzéshez előírt nyelvi követelményeknek megfelelt: angol középfokú komplex, német középfokú komplex nyelvvizsgával rendelkezik. Publikációs tevékenysége megfelel a fokozatszerzéshez szükséges követelményeknek. Publikációkra adott pontszám: 89 pont Ebből referált szakmai folyóiratcikk: 39 pont Javasolt fokozat: Cum Laude A DIT megtárgyalta az előterjesztést, és 11 igen, 0 nem szavazattal javasolja a fokozatszerzés odaítélését. Kérem az EDT jóváhagyó döntését. Budapest, június 15. Balázs Zoltán a doktori iskola vezetője/programigazgatója

2 Budapesti Corvinus Egyetem OM azonosító: FI43814 EDSZ 9. melléklet A doktori értekezés védésének jegyzőkönyve 1. A jelölt neve: HAJDÚ ANDRÁS Születési neve: HAJDÚ ANDRÁS Hallgatói azonosító száma: Törzskönyvi száma: T-76/ Szül. helye, ideje: Kecskemét, Anyja neve: Márton Erika Katalin Állampolgársága: magyar Egyetemi végzettsége: MA - Corvinus Szakképzettsége: politológus 2. A Doktori Iskola neve: Nemzetközi Kapcsolatok és Politikatudomány Doktori Iskola 3. A témavezető: Lánczi András PhD, BCE és Dúró József PhD, BCE Oktatói azonosító száma: 4. A doktori (szak)szigorlat/komplex vizsga eredménye/dátuma: Cum laude 5. Az értekezés címe: RADIKÁLIS JOBBOLDAL ÉS ÚJ NACIONALIZMUS. A radikális jobboldal mint válasz a nemzetállami szuverenitást érő kihívásokra egyes nyugat-európai országokban 6. A megszerzendő fokozat tudományterülete: Társadalomtudományok Tudományága: Politikatudomány 7. A doktori értekezés nyelve és beadásának kelte: angol/ A doktori értekezés nyilvános védésének időpontja, helyszíne és nyelve: június 1. 10:00 online védés (TEAMS) magyar nyelven 9. Az értekezés bírálói: Az értekezést védésre alkalmasnak tartja: 1. Várnagy Réka PhD, BCE igen, nem 2. Csizmadia Ervin PhD, Társ.tud. Kut.közp. igen, nem Bírálat 1 (mellékelve) Bírálat 2 (mellékelve)

3 10. A Védési Bíráló Bizottság tagjai: Elnök: Ilonszki Gabriella DSc prof.emerita BCE JELEN VAN NINCS JELEN Titkár: Farkas Bede Katalin PhD BCE JELEN VAN NINCS JELEN Bírálók: Várnagy Réka PhD BCE JELEN VAN NINCS JELEN Csizmadia Ervin PhD MTA TK. JELEN VAN NINCS JELEN Tagok: Pócza Kálmán PhD habil. Pázmány Péter KE JELEN VAN NINCS JELEN Illés Gábor PhD MTA TK JELEN VAN NINCS JELEN Stumpf István PhD habil. NKE, Széchenyi I.E. JELEN VAN NINCS JELEN 11. A nyilvános vitában feltett kérdések és az elhangzott felszólalások lényege: a) A Bizottság által a jelöltnek megfogalmazott kérdés: A kereslet-kínálat értelmezési keretben kínálatnak tekinthető-e a pártelit összetétele? Miként magyarázhatja a pártelit összetétele a pártok programját, taktikai, stratégiai lépéseit? b) További kérdések, hozzászólások: 1. A város-vidék konfliktus/törésvonal globalizált-lokalizált értelmezése kapcsán: kérem, tematizálja a vidékitörésvonal jelentőségét és annak tartalmát! 2. Lát-e formálódó paradigmatikus alternatívát a dem.-liberális paradigmával szemben? 3. A francia eset kapcsán felmerül, hogy a a jobboldalnak feltétlenül, illetve milyen körülmények között kell/lehet feltétlenül középre húznia? Kérem értékelje a 2017-es választást, mi az oka, hogy nem az volt megfigyelhető, ami a többi példában? 12. A feltett kérdésekre adott válaszok lényege és azok értékelése:. A stratégiát és a taktikát befolyásolja a pártelit összetétele, meghatározza, mik a főbb konfliktusok. A politikusok igazodnak a változásokhoz: tudják azokat gyorsítani, lassítani. Személyes érdekek/értékek befolyásolják (vidék-város), milyen policy-kat kell hangsúlyozni, milyen megoldásokat lehet ajánlani. A 2011-es Obama beszéd (Kansas) szép példa a nacionalizmus kérdésére. Sokan keresik rá a választ. Roosevelt elnök új nacionalizmusa ma is progresszív (nők, szenátorok közvetlen választása). 1. A Vidék törésvonal jelentőségének bemutatásare-urbanizációs táblázat használatával. Érdemes kutatni finomabb eszközökkel, érdek és érték alapon is. A város-vidék kérdésben jelen vannak gazdasági konfliktusok és értékrendbeli különbségek is. Városon belül is meg tudnak jelenni a különbségek. Érdekek és értékek összefonódnak. Gazdasági globalizáció: ahol a globális tőke jelen van, nema városvidék törésvonal dominál..

4 2. Schlett István elméleti megközelítésével válaszol a kérdésre. A szerző is azt teszi, amit sok más kutató, a nacionalizmus kérdéskörét kutatja. A nacionalizmus úgy tud a mainstream alternatívájáváválni, hogy beviszi belülre és a liberalizmus variánssá teszi? 3. Macron esetében az adott elnökjelölt mögött álló embereket összefogó szervezetről beszélünk. A legnagyobb jelentősége és hatása a személyeknek van. A Le Pen család 2017-es szereplése hosszú folyamat eredménye, már 2002-től datálódik. Érték-váltásnak köszönhetően, megteremti a csatlakozás lehetőségét a nem francia gyökerű emberek számára is. A II.VH után a nacionalizmus, mint negatív politika jelenik meg. Kérdés, fog-e ez változni a 21. században. 13. A vitában részt vevők/hozzászólók (név szerint) Várnagy Réka, Illés Gábor, Pócza Kálmán, Csizmadia Ervin 14. A bizottság összefoglaló szöveges értékelése a jelölt értekezéséről és a védésen felmutatott teljesítményéről: A munka nem csak jó minőségű, de innovatív is. A szerző nagy tudással, alapos felkészültséggel és részletes kutatási eredményekkel vezet végig kérdése vizsgálatán. A disszertáció egyértelműen tanúsítja a szerző alkalmasságát a kutatói pályára, munkája sok új elemmel gazdagítja a tudásunkat. Mint minden jó munka, ez a disszertáció is gondolkodásra és néhol vitára motiválja az olvasót. Összességében a dolgozatot komoly, informatív, önálló kutatási eredményeket megfogalmazó munkának látjuk, ami néhol hullámzó minőségben ugyan, de beváltotta a hozzá fűzött ígéreteket és elhelyezte a radikális jobboldali pártokat az új konfliktusok rendszerében. A szóbeli védésen a jelölt jól és meggyőzően válaszolt a felmerült kérdésekre. 15. Az új tudományos eredmények kiemelése: A dolgozat innovativitása a radikális jobboldali pártok és a törésvonal-elmélet újszerű összekapcsolásában van. A disszertáció négy nyugat-európai ország négy radikális pártját (francia Nemzeti Front, majd Tömörülés, holland Szabadság Párt, osztrák Szabadságpárt, német Alternatíva Németországért) vizsgálja, de ezt merőben új megközelítéssel teszi, nem csupán a pártokat önmagukban, hanem sokkal szélesebb perspektívában, a törésvonal-elméletek felhasználásával. A politikatudomány megszokott eszköztárán túlmutatóan társadalom-, gazdaság- és eszmetörténeti beágyazottságában vizsgálja a témát. A munka tanúsítja a szerző széleskörű olvasottságát a témában, hiszen óriási mennyiségű szakirodalmat mozgat, bemutatva a politikatudományban megjelenő vitákat és konfliktusokat is. Szisztematikusan térképezi fel a pártcsalád jellemzőit, tipizálását, együttműködési formáit és nehézségeit. A dolgozat publikálása előtt érdemes megfontolni a következő szempontokat: a szavazatmaximálási stratégia újraértelmezését, a politikai elit és a pártok programjának és stratégiájának összefüggéseit, illetve a törésvonalak újraértelmezését kutatási eredményeinek tükrében. Ez az újragondolás elvezethetne a kutatási kérdések és hipotézisek koherensebb összekapcsolásához.

5 16. A bizottság tagjai által leadott szavazatok megoszlása: (1) pontot adott (2) pontot adott (3) pontot adott Hány fő adta Pontok száma (fő X pont) (4) pontot adott 3 12 (5) pontot adott 4 20 ÖSSZESEN ADOTT PONT: 32 PONTOK ÁTLAGA (összpont/fő): 4,57 Összesített minősítés: A doktori értekezés nem javasolható elfogadásra, ha a bizottság több mint két tagja nem támogatja (1-es osztályzattal szavaz), illetve, ha az összes pontszámok átlaga 3,00-nál kisebb. Amennyiben a doktori értekezés bírálatára a doktori tanács külföldi bírálót is felkért, akkor az általa javasolt minősítést távollétében szavazati értékkel bíró véleményként kell elfogadni. Amennyiben a külföldi bíráló részt vesz a védésen, akkor a többi bizottsági taggal azonosan, titkosan szavaz az értekezés minősítéséről. Az összesített minősítés a szavazati pontszámok átlagától függően a következők szerint alakul (1-5-ös skálán): 4,51 és 5,00 között: summa cum laude, 3,80 és 4,50 között cum laude, 3,00 és 3,79 között rite, 3,00 alatti átlag: insufficiente, elutasítandó Dátum: Budapest, június 1.

6 A Védési Bíráló Bizottság tagjainak aláírása: (Ezt online védés esetében külön dokumentumban lévő screen-shot-ok, a TEAMS-ből lekért Attendance Report és az Elnök jóváhagyó levele helyettesítik) Feladó: Ilonszki Gabriella <gabriella.ilonszki@uni-corvinus.hu> Elküldve: június 3., csütörtök 10:12 Címzett: Orbánné Virágh Eszter Margit <eszter.viragh@uni-corvinus.hu>; Farkas Bede Katalin <katalin.farkas.bede@uni-corvinus.hu> Tárgy: RE: DOKUMENTÁCIÓS ANYAGOK HAJDÚ ANDRÁS online PhD védéséről: JÚNIUS 1. KEDD 10:00 ( Corvinus - NKPDI-POL) Kedves Eszter! Apró stiláris javításokkal küldöm vissza a jegyzőkönyvet. Ez így részemről rendben. köszönöm, Ilonszki Gabi Feladó: Farkas Bede Katalin <katalin.farkas.bede@uni-corvinus.hu> Elküldve: június 1., kedd 14:54 Címzett: Orbánné Virágh Eszter Margit <eszter.viragh@uni-corvinus.hu> Másolatot kap: Ilonszki Gabriella <gabriella.ilonszki@uni-corvinus.hu> Tárgy: RE: DOKUMENTÁCIÓS ANYAGOK HAJDÚ ANDRÁS online PhD védéséről: JÚNIUS 1. KEDD 10:00 ( Corvinus - NKPDI-POL) Kedves Eszter, küldöm a jegyzőkönyvet. Nézd már át kérlek, remélem, jól emlékeztem. Nyugodtan módosítsátok. Ha bármi más dolgom van, írj-hívj nyugodtan. Köszönettel, Farkas Bede Katalin

7 PUBLIKÁCIÓK PONTOZÁSA A PHD HALLGATÓ NEVE: Hajdú András Összesített pontszám: (DI tölti : 89 A-C kategóriás tanulmányok összpontszáma (DI tölti : 39 Magyar nyelvű könyv, könyvrészlet, fejezet Az írás szerzője/szerzői, címe, kiadó, évszám Hajdú András (2021): Vesztes pozícióból stratégiai ágazat A magyar sport szerepe és jelentősége a kormányzásban. In: Mernyei Ákos Orbán Balázs (szerk.): Magyarország tanulmány az elmúlt 10 évről. Első kiadás, Mathias Corvinus Collegium Alapítvány, Budapest, pp. Hajdú András Dúró József [2020]: Új nacionalizmus. In: Dúró József (szerk.): Előzés jobbról? Radikális jobboldal Európában. Első kiadás, Mathias Corvinus Collegium Alapítvány, Budapest, pp. Hajdú András Kurtán Sándor (2020): Az ellenzékiség és a kormányzás ciklikussága. Az Osztrák Szabadságpárt menetelése a kormányzásért. In: Dúró József (szerk.): Előzés jobbról? Radikális jobboldal Európában. Első kiadás, Mathias Corvinus Collegium Alapítvány, Budapest, pp. Hajdú András (2020): Az iszlámellenesség prófétája. Geert Wilders harca az iszlám ellen. In: Dúró József (szerk.): Előzés jobbról? Radikális jobboldal Európában. Első kiadás, Mathias Corvinus Collegium Alapítvány, Budapest, pp. Hajdú András (2020): Kihívás jobbról. Az AfD a német pártrendszerben. In: Dúró József (szerk.): Előzés jobbról? Radikális jobboldal Európában. Első kiadás, Mathias Corvinus Collegium Alapítvány, Budapest, pp. Dúró József Hajdú András Kurtán Sándor (2020): Kormányon is ellenzékben. A Svájci Néppárt. In: Dúró József (szerk.): Előzés jobbról? Radikális jobboldal Európában. Első kiadás, Mathias Corvinus Collegium Alapítvány, Budapest, pp. pont/ív (a DI tölti

8 Hajdú András (2017): Politikai vezetés és válságkezelés az első Merkel-kormány idején. In: Körösényi András (szerk.): Viharban kormányozni. Politikai vezetők válsághelyzetekben. Első kiadás, MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Politikatudományi Intézet, Budapest pp. Balázs Zoltán Hajdú András (2017): A Fidesz- Magyar Polgári Szövetség a magyar politikában. In: Boda Zsolt Szabó Andrea (szerk.): Trendek a magyar politikában 2. A Fidesz és a többiek: pártok, mozgalmak, politikák. Első kiadás, Napvilág Kiadó MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Politikatudományi Intézet, Budapest pp. Hajdú András (2016): Kékgalléros nacionalizmus? A Jobbik egyéni választókerületi képviselőjelöltjei ben és 2014-ben. In: Ilonszki Gabriella (szerk.): Pártok, jelöltek, képviselők. Első kiadás, Szabad Kéz Kiadó, Budapest pp. Körösényi András Hajdú András Ondré Péter (2015): Politikai vezetők: kormányfői karrier és teljesítmény. In: Körösényi András (szerk.): A magyar politikai rendszer negyedszázad után. Első kiadás, Osiris Kiadó MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Politikatudományi Intézet, Budapest pp. Bíró Nagy András Dúró József Hajdú András Róna Dániel (2011): Nemzet és radikalizmus. In: Lánczi András (szerk.): Nemzet és radikalizmus. Egy új pártcsalád felemelkedése. Első kiadás, Századvég Kiadó, Budapest pp. Dúró József Hajdú András (2011): Kormányon is ellenzékben. A Svájci Néppárt. In: Lánczi András (szerk.): Nemzet és radikalizmus. Egy új pártcsalád felemelkedése. Első kiadás, Századvég Kiadó, Budapest pp. Hajdú András (2011): Újrakezdődő sikertörténet? Az Osztrák Szabadságpárt felemelkedése, hanyatlása és visszatérése. In: Lánczi András (szerk.): Nemzet és radikalizmus. Egy új pártcsalád felemelkedése. Első kiadás, Századvég Kiadó, Budapest pp. Összesen: 25 (maxima lizált kreditért ék)

9 Magyar nyelvű referált folyóiratban megjelent tanulmányok, recenziók A tanulmány szerzője/szerzői, címe, a megjelenés helye: Hajdú András (2020): Szintlépés vagy átmenet? Az Identitás és Demokrácia képviselőcsoport az Európai Parlamentben. In: Külügyi Szemle, Vol. 19, No. 3, pp. Hajdú András (2019): Közép-Európa új esélye A 2019-es európai parlamenti választás eredményei és lehetséges következményei a Visegrádi Négyek szempontjából. In: Magyar Szemle, Vol. 28, No. 7-8, pp. Hajdú András (2017): Európa nacionalistái egyesülhetnek? A radikális jobboldal képviselőcsoportjai az Európai Parlamentben. In: Politikatudományi Szemle, Vol. 26, No. 2, pp. Hajdú András (2014): A magyar radikális jobboldali képviselők két generációja. A MIÉP és a Jobbik parlamenti képviselőinek összehasonlítása. In: Politikatudományi Szemle, Vol. 23, No. 2, pp. kategóriája B D A A 14 Összesen: 43 4 A publikáció szerzője/szerzői, címe, jellege, kiadó, idő: Egyéb magyar nyelvű publikáció Hajdú András [2020]: Regionális kapcsolati háló, mint a globális sportvállalattá válás előzetes feltétele? In: Magyar Sporttudományi Szemle, Vol. 21, No. 3, 54. pp. Hajdú András (2019): Közösségépítés egyéni sport által Az úszás szerepe Mátészalka sportéletében. In: András Krisztina Havran Zsolt Kajos Attila Kozma Miklós Kynsburg Zoltán Máté Tünde (szerk.): III. SKEOF Konferencia, Sportgazdaságtani Kutatók és Egyetemi Oktatók Fóruma. A település és a sport XXI. századi kapcsolata. Absztraktkötet. Budapesti Corvinus Egyetem Sportgazdaságtani Kutatóközpont, Vállalatgazdaságtan Intézet, Gazdálkodástudományi Kar, Budapest, pp. Hajdú András (2018): A politika és a sport kapcsolatának aktuális kérdései a politikatudomány szempontjából. In: András Krisztina Havran Zsolt Kajos Attila Kozma Miklós Kynsburg Zoltán Máté Tünde (szerk.): II. SKEOF Konferencia, Sportgazdaságtani Kutatók és Egyetemi Oktatók Fóruma. Sikertényezők a globális sportgazdaságban. Absztraktkötet. Budapesti Corvinus Egyetem Sportgazdaságtani Kutatóközpont, Vállalatgazdaságtan Intézet, Gazdálkodástudományi Kar, Budapest, pp

10 Hajdú András [2017]: Generációváltás a radikális jobboldalon? A francia Nemzeti Front és a Flamand Érdek elitjének összehasonlítása. In: Politikatudomány Online, No. 4, pp. Hajdú András Herédi Máté [2013]: Sportközösség sorsközösség? In: Nemzeti Érdek, Új Folyam, No. 4, pp Hajdú András [2012]: A skandináv radikális jobboldal két generációja. In: Politikatudomány Online, No. 3, pp Összesen (max. 10) 10 (maximal izált kreditérté k)

11 Az írás szerzője/szerzői, címe, kiadó, évszám Idegen nyelvű könyv, könyvrészlet, fejezet Körösényi, András Ondré, Péter Hajdú, András (2017): A Meteoric Career in Hungarian Politics. In: Bennister, Mark t Hart, Paul Worthy, Ben (Eds.): The Leadership Capital Index: A New Perspective on Political Leadership. First edition, Oxford University Press, Croydon pp. pont/ív (a DI tölti Összesen: 5 Idegen nyelvű referált folyóiratban megjelent tanulmányok, recenziók A tanulmány szerzője/szerzői, címe, a megjelenés helye, ideje: Hajdú András [2019]: A New Chance for Central Europe Results of the 2019 European Parliamentary Elections and Their Implications for the Visegrad Four. In: Hungarian Review, Vol. 10, No. 4, pp. kategóriája D 6 Összesen: 6 Egyéb idegen nyelvű publikáció A publikáció szerzője/szerzői, címe, jellege, kiadó, idő: Összesen (max. 20)

Tájékoztatás a 4- éves doktori tanulmányok komplex vizsgájáról: a jelentkezésre és a vizsga lebonyolítására vonatkozó információk

Tájékoztatás a 4- éves doktori tanulmányok komplex vizsgájáról: a jelentkezésre és a vizsga lebonyolítására vonatkozó információk Tájékoztatás a 4- éves doktori tanulmányok komplex vizsgájáról: a jelentkezésre és a vizsga lebonyolítására vonatkozó információk Ezen tájékoztató dokumentum célja a komplex átvilágító vizsgára vonatkozó

Részletesebben

Interdiszciplináris Doktori Iskola Politikatudomány Doktori Program. Képzési program. A képzés szakaszai

Interdiszciplináris Doktori Iskola Politikatudomány Doktori Program. Képzési program. A képzés szakaszai Interdiszciplináris Doktori Iskola Politikatudomány Doktori Program Képzési program A KÉPZÉS ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI A 2016 szeptemberében tanulmányaikat megkezdő doktoranduszoknak a képzés négy évében, 8

Részletesebben

POLITIKATUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA 1 ELTE Állam- és Jogtudományi Kar

POLITIKATUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA 1 ELTE Állam- és Jogtudományi Kar 1 I. PREAMBULUM POLITIKATUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA 1 ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Tudományág: Politikatudomány Képzési forma: Doktori (PhD) képzés Képzési cél: Tudományos fokozat szerzésére felkészítés,

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Gallai Sándor

Oktatói önéletrajz Dr. Gallai Sándor egyetemi docens Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Politikatudományi Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 1988-1994 Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem, társadalomtudományi szak, politikatudományi

Részletesebben

Képzési tájékoztató füzet a KERPELY ANTAL ANYAGTUDOMÁNYOK ÉS TECHNOLÓGIÁK DOKTORI ISKOLA PhD hallgatói részére

Képzési tájékoztató füzet a KERPELY ANTAL ANYAGTUDOMÁNYOK ÉS TECHNOLÓGIÁK DOKTORI ISKOLA PhD hallgatói részére Képzési tájékoztató füzet a KERPELY ANTAL ANYAGTUDOMÁNYOK ÉS TECHNOLÓGIÁK DOKTORI ISKOLA PhD hallgatói részére Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kar Miskolc, 2016. 1 Tartalomjegyzék 1. A KÉPZÉS RÖVID

Részletesebben

Doktori képzés és kutatás a katasztrófavédelem rendszerében

Doktori képzés és kutatás a katasztrófavédelem rendszerében Doktori képzés és kutatás a katasztrófavédelem rendszerében Dr. habil. Kátai-Urbán Lajos tűzoltó ezredes, tanszékvezető egyetemi docens mb. igazgató-helyettes, Katasztrófavédelmi Intézet, Nemzeti Közszolgálati

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Balázs Zoltán

Oktatói önéletrajz Dr. Balázs Zoltán egyetemi tanár Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Politikatudományi Intézet Karrier fokú végzettségek: 1985-1990 Marx Károly Közgazdaság-tudományi, pénzügy Tudományos fokozatok, címek::

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Balázs Zoltán

Oktatói önéletrajz Dr. Balázs Zoltán egyetemi tanár Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Politikatudományi Intézet Karrier fokú végzettségek: 1985-1990 Marx Károly Közgazdaság-tudományi, pénzügy Tudományos fokozatok, címek::

Részletesebben

A hivatásos labdarúgók fejlesztésének és karriertámogatásának vizsgálata Magyarországon

A hivatásos labdarúgók fejlesztésének és karriertámogatásának vizsgálata Magyarországon A hivatásos labdarúgók fejlesztésének és karriertámogatásának vizsgálata Magyarországon Budapesti Corvinus Egyetem, Sportgazdaságtani Kutatóközpont Eredményjelző: Magyar sport 2016 Nyerges Mihály emlékkonferencia

Részletesebben

POLITIKATUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA ELTE Állam- és Jogtudományi Kar

POLITIKATUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA ELTE Állam- és Jogtudományi Kar 1 I. PREAMBULUM POLITIKATUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Tudományág: Képzési forma: Képzési cél: Képzési idő: Képzés nyelve: Tagozat: Politikatudomány Doktori (PhD) képzés Tudományos

Részletesebben

I. PREAMBULUM. POLITIKATUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA ELTE Állam- és Jogtudományi Kar

I. PREAMBULUM. POLITIKATUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA ELTE Állam- és Jogtudományi Kar 1 I. PREAMBULUM POLITIKATUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Tudományág: Képzési forma: Képzési cél: Képzési idő: Képzés nyelve: Tagozat: Finanszírozás: A képzésbe történő belépés:

Részletesebben

I. A témakiírás, témavezetés és a törzstagság szabályai a Biológia Doktori Iskolában.

I. A témakiírás, témavezetés és a törzstagság szabályai a Biológia Doktori Iskolában. A SZTE BIOLÓGIA DOKTORI ISKOLA DOKTORKÉPZÉSSEL KAPCSOLATOS SZABÁLYZATA Jelen szabályzat a vonatkozó hatályos törvények és más jogszabályok, a MAB SzMSz 4. mellékletében foglalt, a doktori iskolák létesítéséről

Részletesebben

OPPONENSI VÉLEMÉNY. Nagy Gábor: A környezettudatos vállalati működés indikátorai és ösztönzői című PhD értekezéséről és annak téziseiről

OPPONENSI VÉLEMÉNY. Nagy Gábor: A környezettudatos vállalati működés indikátorai és ösztönzői című PhD értekezéséről és annak téziseiről OPPONENSI VÉLEMÉNY Nagy Gábor: A környezettudatos vállalati működés indikátorai és ösztönzői című PhD értekezéséről és annak téziseiről A Debreceni Egyetem Társadalomtudományi Doktori Tanácsához benyújtott,

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Csicsmann László

Oktatói önéletrajz Dr. Csicsmann László egyetemi docens Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Nemzetközi Tanulmányok Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 1994-1998 Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola, közgazdász kereskedelmi

Részletesebben

I. Abszolutórium megszerzése (az egyéni képzésben résztvevőkre nem vonatkozik)

I. Abszolutórium megszerzése (az egyéni képzésben résztvevőkre nem vonatkozik) Tájékoztató a Marton Géza Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola régi (hároméves) képzésben részt vett PhD hallgatói és doktorjelöltjei számára az abszolutórium megszerzéséről és a doktori fokozatszerzési

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Csicsmann László

Oktatói önéletrajz Dr. Csicsmann László egyetemi docens Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Nemzetközi Tanulmányok Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 1995-2000 BKÁE, közgazdász nemzetközi kapcsolatok szakon 1994-1998 Kereskedelmi

Részletesebben

A KRE Történettudomány Doktori Iskolát két oktatási program alkotja: A jelentkezés és a felvétel szabályai a doktori iskolában

A KRE Történettudomány Doktori Iskolát két oktatási program alkotja: A jelentkezés és a felvétel szabályai a doktori iskolában F O N T O S T U D N I V A L Ó K A KRE Történettudomány Doktori Iskolát két oktatási program alkotja: 1. Társadalom, politika és hadsereg a Magyar Királyságban 1740 1867 Programvezető: Prof. Dr. habil Gergely

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Békés Csaba János

Oktatói önéletrajz Dr. Békés Csaba János egyetemi tanár Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Nemzetközi Tanulmányok Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 1978-1983 József Attila Tudományegyetem, Szeged,, történelem angol szak Tudományos

Részletesebben

Oktatói adatlap Dr. Csicsmann László

Oktatói adatlap Dr. Csicsmann László egyetemi docens Társadalomtudományi Kar Nemzetközi Tanulmányok Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 1994-1998 Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola, közgazdász kereskedelmi szakon 1995-2000 BKÁE,

Részletesebben

Oktatók és kutatók teljesítmény-értékelésének szabályzata a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán

Oktatók és kutatók teljesítmény-értékelésének szabályzata a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán Oktatók és kutatók teljesítmény-értékelésének szabályzata a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának (a továbbiakban: Kar) Tanácsa a Karral oktatói és

Részletesebben

Interdiszciplináris Doktori Iskola Európa és a magyarság a században Doktori Program. Képzési program

Interdiszciplináris Doktori Iskola Európa és a magyarság a században Doktori Program. Képzési program Interdiszciplináris Doktori Iskola Európa és a magyarság a 18-20. században Doktori Program Képzési program A KÉPZÉS ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI A 2016 szeptemberében tanulmányaikat megkezdő doktoranduszoknak

Részletesebben

Második Európai Blue Sky Konferencia

Második Európai Blue Sky Konferencia Második Európai Blue Sky Konferencia 1 Globális Átalakulások Következmények és Alternatívák Nemzetközi konferencia az OECD és az UNESCO MOST Program támogatásával 2015. Október 29-31, Budapest - Várnegyed

Részletesebben

Az SZTE Irodalomtudományi Doktori Iskola működési szabályzata 2014 *

Az SZTE Irodalomtudományi Doktori Iskola működési szabályzata 2014 * Az SZTE Irodalomtudományi Doktori Iskola működési szabályzata 2014 * 1. A Ftv. és a SzTE Doktori Szabályzatának figyelembe vételével és ezek függelékeként a SzTE BTK-n működő Irodalomtudományi Doktori

Részletesebben

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM KÖZGAZDASÁGTANI DOKTORI ISKOLA. KÉPZÉSI TERV (Érvényes: tanév I. félévétől, felmenő rendszerben)

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM KÖZGAZDASÁGTANI DOKTORI ISKOLA. KÉPZÉSI TERV (Érvényes: tanév I. félévétől, felmenő rendszerben) SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM KÖZGAZDASÁGTANI DOKTORI ISKOLA KÉPZÉSI TERV (Érvényes: 2012-2013. tanév I. félévétől, felmenő rendszerben) Az SZTE Közgazdaságtani Doktori Iskolában a szervezett képzésben részt

Részletesebben

Az ELTE BTK Irodalomtudományi Doktori Iskola képzési terve Komplex vizsga

Az ELTE BTK Irodalomtudományi Doktori Iskola képzési terve Komplex vizsga Az ELTE BTK Irodalomtudományi Doktori Iskola képzési terve Komplex vizsga A doktori képzés során, a negyedik félév végén, a képzés képzési és kutatási szakaszának lezárásaként és a kutatási és disszertációs

Részletesebben

Interdiszciplináris Doktori Iskola. A Kárpát-medence és a szomszédos birodalmak között Doktori Program. Képzési program

Interdiszciplináris Doktori Iskola. A Kárpát-medence és a szomszédos birodalmak között Doktori Program. Képzési program Interdiszciplináris Doktori Iskola A Kárpát-medence és a szomszédos birodalmak 900 1800 között Doktori Program Képzési program A KÉPZÉS ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI A 2016 szeptemberében tanulmányaikat megkezdő

Részletesebben

PUBLIKÁCIÓS MINIMUMKÖVETELMÉNYEK A DOKTORI FOKOZATSZERZÉSHEZ AZ SZTE KÖZGAZDASÁGTANI DOKTORI ISKOLÁJÁBAN

PUBLIKÁCIÓS MINIMUMKÖVETELMÉNYEK A DOKTORI FOKOZATSZERZÉSHEZ AZ SZTE KÖZGAZDASÁGTANI DOKTORI ISKOLÁJÁBAN PULIKÁIÓS MINIMUMKÖVETELMÉNYEK OKTORI FOKOZTSZERZÉSHEZ Z SZTE KÖZGZSÁGTNI OKTORI ISKOLÁJÁN doktori képzés átalakuló szabályozási feltételei miatt az SZTE Közgazdaságtani oktori Iskola Tanácsa a 2011. december

Részletesebben

BCE BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM DOKTORI KÉPZÉS INTÉZMÉNY KARAI A DOKTORI KÉPZÉST SZERVEZŐ HIVATALOK, FELELŐS SZEMÉLYEK

BCE BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM DOKTORI KÉPZÉS INTÉZMÉNY KARAI A DOKTORI KÉPZÉST SZERVEZŐ HIVATALOK, FELELŐS SZEMÉLYEK BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM Egyetemi Doktori Tanács Elnök: Dr. Zalai Ernő egyetemi tanár Titkárság: Skorán Éva Telefon: (1) 482-5155/5029 Fax: (1) 482-5329 1093 Budapest, Fővám tér 8. 213. szoba Telefon:

Részletesebben

Szent István Egyetem, Gödöllı KÖRNYEZETTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA MINİSÉGBIZTOSÍTÁSI SZABÁLYZAT

Szent István Egyetem, Gödöllı KÖRNYEZETTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA MINİSÉGBIZTOSÍTÁSI SZABÁLYZAT Szent István Egyetem, Gödöllı KÖRNYEZETTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA MINİSÉGBIZTOSÍTÁSI SZABÁLYZAT A doktori iskola (DI) minıségbiztosítási tevékenységét a SZIE Doktori és Habilitációs Tanácsa által kidolgozott

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Lengyel György

Oktatói önéletrajz Dr. Lengyel György egyetemi tanár Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Szociológia és Társadalompolitika Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 1970-1975 Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem, Népgazdaság

Részletesebben

PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM BÖLCSÉSZET- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR IRODALOMTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA

PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM BÖLCSÉSZET- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR IRODALOMTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM BÖLCSÉSZET- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR IRODALOMTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Budapest, 2019 TARTALOMJEGYZÉK Általános rendelkezések... 3 A Doktori Iskola...

Részletesebben

Roska Tamás Műszaki és Természettudományi Doktori Iskola a PPKE Információs Technológiai és Bionikai Karán

Roska Tamás Műszaki és Természettudományi Doktori Iskola a PPKE Információs Technológiai és Bionikai Karán Roska Tamás Műszaki és Természettudományi Doktori Iskola a PPKE Információs Technológiai és Bionikai Karán a Doktori Iskola vezetője: Szolgay Péter, az MTA Doktora a Tudományterületi Doktori és Habilitációs

Részletesebben

KOMPLEX VIZSGA Tájékoztató Prof. Dr. Haig Zsolt mk. ezredes

KOMPLEX VIZSGA Tájékoztató Prof. Dr. Haig Zsolt mk. ezredes Tájékoztató 2019. 02. 05. Prof. Dr. Haig Zsolt mk. ezredes DOKTORI KÉPZÉSI ÁLTALÁNOS RENDJE A KMDI-BEN Változás 2016. IX. 01-től: - Ftv 53. A doktori képzés és a doktori fokozatszerzési eljárás - 387/2012.

Részletesebben

Interdiszciplináris Doktori Iskola

Interdiszciplináris Doktori Iskola Interdiszciplináris Doktori Iskola PTE BTK Interdiszciplináris Doktori Iskola Európa és a magyarság a 18-20. században Doktori Program habilitációs kritériumai I. Publikációk 1. Két monográfia. (vagy 2.

Részletesebben

MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI TERV

MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI TERV DEBRECENI EGYETEM MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI TERV IDEGTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA 2014 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. A DI törzstagjai, oktatói, témavezetők... 3 2. Felvétel a doktori képzésbe... 3 3. Doktori képzés, a doktoranduszok

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Nagy Sándor Gyula

Oktatói önéletrajz Dr. Nagy Sándor Gyula habilitált egyetemi docens Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Világgazdasági Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 2006-2008 BCE Közgazdasági Továbbképző Intézet, Pénzügy Szak 1998-2003

Részletesebben

PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM BÖLCSÉSZET- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR TÖRTÉNELEMTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA

PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM BÖLCSÉSZET- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR TÖRTÉNELEMTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM BÖLCSÉSZET- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR TÖRTÉNELEMTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Budapest, 2019 1. Általános rendelkezések A Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Részletesebben

Kutató, Tudományos munkatárs (MTA TK KI)

Kutató, Tudományos munkatárs (MTA TK KI) Kállai Ernő Kutató, Tudományos munkatárs (MTA TK KI) Osztály: Romakutatások Osztálya Tudományos cím vagy fokozat: PhD E-mail: kallai.erno@tk.mta.hu Telefonszám: +36-1 224-6700 / 5224 Épület: T (Emelet,

Részletesebben

NAVRACSICS Tibor: Európai belpolitika. Az Európai Unió politikatudományi elemzése. Bp. Korona K , [2] p.

NAVRACSICS Tibor: Európai belpolitika. Az Európai Unió politikatudományi elemzése. Bp. Korona K , [2] p. NAVRACSICS TIBOR Önálló monográfia, tankönyv NAVRACSICS Tibor: Európai belpolitika. Az Európai Unió politikatudományi elemzése. B Korona K. 1998. 342, [2] Tanulmány gyűjteményes kötetben NAVRACSICS Tibor:

Részletesebben

AZ SZTE IRODALOMTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2019

AZ SZTE IRODALOMTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2019 AZ SZTE IRODALOMTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2019 1. A Ftv. és az SzTE Doktori Képzés és Doktori Fokozatszerzés Szabályzatának figyelembe vételével és ezek függelékeként a SzTE BTK-n működő

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Csonka Pál Építészmérnöki Tudományok Doktori Iskola Működési Szabályzat. Általános rendelkezések

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Csonka Pál Építészmérnöki Tudományok Doktori Iskola Működési Szabályzat. Általános rendelkezések BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Csonka Pál Építészmérnöki Tudományok Doktori Iskola Működési Szabályzat Általános rendelkezések 1.. Jelen szabályzat a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011.

Részletesebben

FELHÍVÁS. a 2014/2015. tanév őszi szemeszterében tartandó Kari Tudományos Diákköri Konferencián való részvételre

FELHÍVÁS. a 2014/2015. tanév őszi szemeszterében tartandó Kari Tudományos Diákköri Konferencián való részvételre FELHÍVÁS a 2014/201. tanév őszi szemeszterében tartandó Kari Tudományos Diákköri Konferencián való részvételre A konferencia helyszíne: Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Cím: 3 Budapest

Részletesebben

SZFE Doktori Szabályzat 9. sz. melléklet A DOKTORI KÉPZÉSI ÉS KREDITRENDSZER LEÍRÁSA

SZFE Doktori Szabályzat 9. sz. melléklet A DOKTORI KÉPZÉSI ÉS KREDITRENDSZER LEÍRÁSA DOKTORI ISKOLA SZFE Doktori Szabályzat 9. sz. melléklet A DOKTORI KÉPZÉSI ÉS KREDITRENDSZER LEÍRÁSA A doktori képzésben legalább 240 (kettőszáznegyven) kreditet kell szerezni. (Nftv 16 (1)) A képzési idő

Részletesebben

A politikai hovatartozás és a mobilitás

A politikai hovatartozás és a mobilitás A politikai hovatartozás és a mobilitás Gerő Márton, Szabó Andrea MTA TK SZI és MTA TK PTI Mobilitás és immobilitás a magyar társadalomban 2018.06.21. MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Az előadás tartalma

Részletesebben

Képzési terv a 2016/17 tanévre felvételt nyert hallgatók számára I. KÉPZÉSI ÉS KUTATÁSI SZAKASZ ELSŐ 4 FÉLÉV

Képzési terv a 2016/17 tanévre felvételt nyert hallgatók számára I. KÉPZÉSI ÉS KUTATÁSI SZAKASZ ELSŐ 4 FÉLÉV Képzési terv a 06/7 tanévre felvételt nyert hallgatók számára I. KÉPZÉSI ÉS KUTATÁSI SZAKASZ ELSŐ FÉLÉV I. félév "Alapozó tudományos és kutatáselméleti ismeretek" A Kutatásmódszertan Dr. Szuromi Szabolcs

Részletesebben

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI HABILITÁCIÓS SZAKBIZOTTSÁGÁNAK ÜGYRENDJE

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI HABILITÁCIÓS SZAKBIZOTTSÁGÁNAK ÜGYRENDJE A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI HABILITÁCIÓS SZAKBIZOTTSÁGÁNAK ÜGYRENDJE 1. Az Ügyrend hatálya 1. Jelen szabályozás az SZTE Közgazdaságtudományi Habilitációs Szakbizottságának a működésére

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a Villamosmérnöki és az Informatikai Tudományok Habilitációs Bizottság és Doktori Tanács január 24-i üléséről

JEGYZŐKÖNYV a Villamosmérnöki és az Informatikai Tudományok Habilitációs Bizottság és Doktori Tanács január 24-i üléséről BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM VILLAMOSMÉRNÖKI ÉS INFORMATIKAI KAR 400.007/ /2013. JEGYZŐKÖNYV a Villamosmérnöki és az Informatikai Tudományok Habilitációs Bizottság és Doktori Tanács 2013.

Részletesebben

Képzési terv a 2016/17 tanévre felvételt nyert hallgatók számára I. KÉPZÉSI ÉS KUTATÁSI SZAKASZ ELSŐ 4 FÉLÉV

Képzési terv a 2016/17 tanévre felvételt nyert hallgatók számára I. KÉPZÉSI ÉS KUTATÁSI SZAKASZ ELSŐ 4 FÉLÉV Képzési terv a 06/7 tanévre felvételt nyert hallgatók számára I. KÉPZÉSI ÉS KUTATÁSI SZAKASZ ELSŐ FÉLÉV I. félév "Alapozó tudományos és kutatáselméleti ismeretek" A Kutatásmódszertan Dr. Szuromi Szabolcs

Részletesebben

Az Egyetemi Doktori Tanács határozatai május 12-én megtartott rendes üléséről

Az Egyetemi Doktori Tanács határozatai május 12-én megtartott rendes üléséről Az Egyetemi Doktori Tanács határozatai 2016. május 12-én megtartott rendes üléséről Jelen vannak: Szavazati jogú tagok: Dr. Tihanyi József elnök, Dr. Berkes István, Földesiné Dr. Szabó Gyöngyi, Dr. Hamar

Részletesebben

Szegedi Tudományegyetem BIOLÓGIA DOKTORI ISKOLÁJÁNAK MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI TERVE 2016.

Szegedi Tudományegyetem BIOLÓGIA DOKTORI ISKOLÁJÁNAK MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI TERVE 2016. Szegedi Tudományegyetem BIOLÓGIA DOKTORI ISKOLÁJÁNAK MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI TERVE 2016. 1. A doktori iskola azonosító adatai Intézmény: Szegedi Tudományegyetem, Természettudományi és Informatikai Kar Tudományági

Részletesebben

A KÉPZÉSI TERV FELÉPÍTÉSE

A KÉPZÉSI TERV FELÉPÍTÉSE A KÉPZÉSI TERV FELÉPÍTÉSE A képzési terv három lapból áll: címoldal; tantárgyak ütemezése; szigorlati tárgyak és nyelvtudás. 1. A címoldal tartalmazza - az intézmény nevét; - a doktori iskola nevét; -

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Lőrinc Alajosné

Oktatói önéletrajz Dr. Lőrinc Alajosné egyetemi tanár Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Nemzetközi Tanulmányok Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 1965-1970 Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem, Külkereskedelmi szak

Részletesebben

ZÁRÓVIZSGA TÉTELEK. Politikatudományok BA szak. Miskolci Egyetem BTK Alkalmazott Társadalomtudományok Intézete I. Bevezetés a politikatudományba

ZÁRÓVIZSGA TÉTELEK. Politikatudományok BA szak. Miskolci Egyetem BTK Alkalmazott Társadalomtudományok Intézete I. Bevezetés a politikatudományba ZÁRÓVIZSGA TÉTELEK Politikatudományok BA szak Miskolci Egyetem BTK Alkalmazott Társadalomtudományok Intézete 2018 I. Bevezetés a politikatudományba 1. A politika és a politikatudomány alapfogalmai: állam,

Részletesebben

Óbudai Egyetem. Biztonságtudományi Doktori Iskola Minőségbiztosítási terve

Óbudai Egyetem. Biztonságtudományi Doktori Iskola Minőségbiztosítási terve Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskola Minőségbiztosítási terve 2011 A Biztonságtudományi Doktori Iskola Minőségbiztosítási terve I. Eljárás célja: Az Egyetem Doktori Szabályzata (EDSZ) rögzíti

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Tudományfilozófia és Tudománytörténet Doktori Iskola Minőségbiztosítási Terv

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Tudományfilozófia és Tudománytörténet Doktori Iskola Minőségbiztosítási Terv BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Tudományfilozófia és Tudománytörténet Doktori Iskola Minőségbiztosítási Terv A doktori képzés és fokozatszerzés minőségbiztosításának elveit és módszereit

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM. Tudományfilozófia és Tudománytörténet Doktori Iskola. Működési Szabályzata

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM. Tudományfilozófia és Tudománytörténet Doktori Iskola. Működési Szabályzata BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Tudományfilozófia és Tudománytörténet Doktori Iskola Működési Szabályzata 2016. Általános rendelkezések 1.. Jelen szabályzat a nemzeti felsőoktatásról szóló

Részletesebben

2016-tól felvett hallgatóknak MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA)

2016-tól felvett hallgatóknak MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA) TANEGYSÉGLISTA (MA) Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció 2016-tól felvett hallgatóknak k = kötelező

Részletesebben

PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM BÖLCSÉSZET- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR NYELVTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA

PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM BÖLCSÉSZET- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR NYELVTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM BÖLCSÉSZET- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR NYELVTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Budapest, 2019 1. Általános rendelkezések A PPKE Nyelvtudományi Doktori Iskolájának

Részletesebben

ODT működési szabályzat Módosítások (2014. 06. 27.) vonatkozik az orvostudományi területen működő valamennyi doktori iskolára

ODT működési szabályzat Módosítások (2014. 06. 27.) vonatkozik az orvostudományi területen működő valamennyi doktori iskolára ODT működési szabályzat Módosítások (2014. 06. 27.) törölt rész: áthúzott szöveg új rész, betoldás: piros Előlapon: DEBRECENI EGYETEM ORVOSTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLÁI TANÁCS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA vonatkozik

Részletesebben

DR. BUJALOS ISTVÁN SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ

DR. BUJALOS ISTVÁN SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ DR. BUJALOS ISTVÁN SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ I. KÉPZETTSÉG, KÉPESÍTÉS megnevezés évszám kibocsátó intézmény 1979 KLTE 1983 ELTE magyar történelem szakos középiskolai tanár filozófia szakos előadó II. OKTATÁSI

Részletesebben

FELVÉTELI FELHÍVÁS A Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar Multidiszciplináris Műszaki Tudományi Doktori Iskolai képzésére

FELVÉTELI FELHÍVÁS A Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar Multidiszciplináris Műszaki Tudományi Doktori Iskolai képzésére FELVÉTELI FELHÍVÁS A Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar Multidiszciplináris Műszaki Tudományi Doktori Iskolai képzésére A Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kara felvételt hirdet Infrastrukturális

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Csonka Pál Építészmérnöki Tudományok Doktori Iskola Minőségbiztosítási Terv

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Csonka Pál Építészmérnöki Tudományok Doktori Iskola Minőségbiztosítási Terv MAB azonosító: 144 BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Csonka Pál Építészmérnöki Tudományok Doktori Iskola Minőségbiztosítási Terv A doktori képzés és fokozatszerzés minőségbiztosításának elveit

Részletesebben

Sibalinné Dr. Fekete Katalin Munkahely: Nemzeti Közszolgálati Egyetem RTK Idegennyelvi és Szaknyelvi Központ Beosztás:

Sibalinné Dr. Fekete Katalin Munkahely: Nemzeti Közszolgálati Egyetem RTK Idegennyelvi és Szaknyelvi Központ Beosztás: Név: Sibalinné Dr. Fekete Katalin Munkahely: Nemzeti Közszolgálati Egyetem RTK Idegennyelvi és Szaknyelvi Központ Beosztás: egyetemi adjunktus Mobil: 392-3500 / 19-360 E-mail: katalin.fekete50@freemail.hu

Részletesebben

KÉPZÉSI PROGRAM PTE BTK OKTATÁS ÉS TÁRSADALOM NEVELÉSTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA A KÉPZÉS ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI

KÉPZÉSI PROGRAM PTE BTK OKTATÁS ÉS TÁRSADALOM NEVELÉSTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA A KÉPZÉS ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI KÉPZÉSI PROGRAM PTE BTK OKTATÁS ÉS TÁRSADALOM NEVELÉSTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA A KÉPZÉS ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI A PTE BTK Oktatás és Társadalom Neveléstudományi Doktori Iskolában a 2016 szeptemberétől felvett

Részletesebben

Kutatócsoportok értékelése a WFK-ban, tervezet (5. változat, )

Kutatócsoportok értékelése a WFK-ban, tervezet (5. változat, ) Kutatócsoportok értékelése a WFK-ban, tervezet (5. változat, 2013.05.24) 1. Ez az értékelési módszer az RMI és SZFI egyesített szempontjaira épül és csak egy próbaidőszak után derül ki, hogy helyes-e.

Részletesebben

2016-tól felvett hallgatóknak LENGYEL NYELV ÉS IRODALOM MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA)

2016-tól felvett hallgatóknak LENGYEL NYELV ÉS IRODALOM MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA) TANEGYSÉGLISTA (MA) Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció 2016-tól felvett hallgatóknak k = kötelező

Részletesebben

KÉPZÉSI TERV július 21. (A DE Társadalomtudományi Doktori Tanács 2013 július 5-én elfogadott szabályzatát figyelembe véve)

KÉPZÉSI TERV július 21. (A DE Társadalomtudományi Doktori Tanács 2013 július 5-én elfogadott szabályzatát figyelembe véve) DEBRECENI EGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA KÉPZÉSI TERV 2013 július 21. (A DE Társadalomtudományi Doktori Tanács 2013 július 5-én elfogadott szabályzatát figyelembe véve) Egységes szerkezetben

Részletesebben

Aktuális kutatási eredmények a közép-keleteurópai hivatásos labdarúgásról

Aktuális kutatási eredmények a közép-keleteurópai hivatásos labdarúgásról Aktuális kutatási eredmények a közép-keleteurópai hivatásos labdarúgásról Dr. András Krisztina, Dr. Havran Zsolt Budapesti Corvinus Egyetem, Sportgazdaságtani Kutatóközpont Eredményjelző: Magyar sport

Részletesebben

Gazdálkodás- és Szervezéstudományi Doktori Iskola Működési Szabályzata

Gazdálkodás- és Szervezéstudományi Doktori Iskola Működési Szabályzata BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Gazdálkodás- és Szervezéstudományi Doktori Iskola Működési Szabályzata Budapest, 2019. április 25. Általános rendelkezések 1.. Jelen szabályzat a doktori

Részletesebben

MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI TERV SZTE Kémia Doktori Iskola (KDI)

MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI TERV SZTE Kémia Doktori Iskola (KDI) MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI TERV SZTE Kémia Doktori Iskola (KDI) Az SZTE Kémiai Doktori Iskolájának Minőségbiztosítási Tervéhez az SZTE Doktori képzés és a doktori fokozatszerzés szabályzata, a Természettudományi

Részletesebben

Képzési terv a 2016/17 tanévre felvételt nyert hallgatók számára I. KÉPZÉSI ÉS KUTATÁSI SZAKASZ ELSŐ 4 FÉLÉV

Képzési terv a 2016/17 tanévre felvételt nyert hallgatók számára I. KÉPZÉSI ÉS KUTATÁSI SZAKASZ ELSŐ 4 FÉLÉV Képzési terv a 06/7 tanévre felvételt nyert hallgatók számára I. KÉPZÉSI ÉS KUTATÁSI SZAKASZ ELSŐ FÉLÉV I. félév "Alapozó tudományos és kutatáselméleti ismeretek" A Kutatásmódszertan Dr. Szuromi Szabolcs

Részletesebben

Oláh György Doktori Iskola. Képzési terv 2016.

Oláh György Doktori Iskola. Képzési terv 2016. BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Oláh György Doktori Iskola Kémiai, Vegyész-, Bio- és Környezetmérnöki tudományok Képzési terv 2016. Tartalom: A PhD képzés elemei 2 Mintatanterv 3 Komplex

Részletesebben

SPORT BUSINESS RESEARCH CENTRE

SPORT BUSINESS RESEARCH CENTRE SPORT BUSINESS RESEARCH CENTRE A TAO hatása a magyar sportgazdaságra András Krisztina, PhD Tanszékvezető-egyetemi docens, igazgató Budapesti Corvinus Egyetem, Sportgazdaságtani Kutatóközpont A TAO Tapasztalatok,

Részletesebben

KÉPZÉSI PROGRAM PTE BTK OKTATÁS ÉS TÁRSADALOM NEVELÉSTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA A KÉPZÉS ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI

KÉPZÉSI PROGRAM PTE BTK OKTATÁS ÉS TÁRSADALOM NEVELÉSTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA A KÉPZÉS ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI KÉPZÉSI PROGRAM PTE BTK OKTATÁS ÉS TÁRSADALOM NEVELÉSTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA A KÉPZÉS ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI A PTE BTK Oktatás és Társadalom Neveléstudományi Doktori Iskolában a 2016 szeptemberétől felvett

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Gáspár Judit

Oktatói önéletrajz Gáspár Judit adjunktus Gazdálkodástudományi Kar Döntéselmélet Tanszék Karrier fokú végzettségek: 2002-2015 Budapesti Corvinus Egyetem, Gazdálkodástani Doktori Iskola 1996-2002 Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási

Részletesebben

I. A Debreceni Egyetem Marton Géza Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola minőségbiztosításának alapelvei

I. A Debreceni Egyetem Marton Géza Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola minőségbiztosításának alapelvei A MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI TERVE hatályos: a PhD tanulmányaikat 2016. szeptember 1. után (az új rendszerű képzésben) megkezdett hallgatókra I. A Debreceni Egyetem Marton Géza Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Hideg Éva

Oktatói önéletrajz Dr. Hideg Éva egyetemi tanár Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Gazdaságföldrajz, Geoökonómia és Fenntartható Fejlődés Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 1969-1974 Marx Károly Közgazdaságtudományi

Részletesebben

A kötet szerkesztői. Ábel István

A kötet szerkesztői. Ábel István A kötet szerkesztői Ábel István A Marx Károly Közgazdasági Egyetem gazdaságmatematika szakán végzet 1978- ban. A közgazdaság-tudomány kandidátusa (CSc) címet 1989-ben a vállalati viselkedés, a nyereségérdekeltség

Részletesebben

1 Bevezetés. 2 Az egyes munkakörökbe történő kinevezés feltételei, az azzal járó jogok és kötelességek

1 Bevezetés. 2 Az egyes munkakörökbe történő kinevezés feltételei, az azzal járó jogok és kötelességek Intézeti szabályzat a tudományos kutatói munkakörökbe való kinevezés, illetve átsorolás feltételeiről és a kutatók tevékenységének értékeléséről Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Nonprofit

Részletesebben

PTE Demográfia és Szociológia Doktori Iskola. Szervezeti és Működési Szabályzata

PTE Demográfia és Szociológia Doktori Iskola. Szervezeti és Működési Szabályzata PTE Demográfia és Szociológia Doktori Iskola Szervezeti és Működési Szabályzata Preambulum A doktori iskola szervezeti és működési szabályzata a Bölcsészettudományi Kar Doktori szabályzatának melléklete,

Részletesebben

REGIONÁLIS POLITIKA ÉS GAZDASÁGTAN DOKTORI ISKOLA

REGIONÁLIS POLITIKA ÉS GAZDASÁGTAN DOKTORI ISKOLA REGIONÁLIS POLITIKA ÉS GAZDASÁGTAN DOKTORI ISKOLA P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S ÉS T Á J É K O Z T A T Ó Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Pécs, 2017. március A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi

Részletesebben

A szigorlat javasolt tárgyai: Főtárgy: Melléktárgy:..

A szigorlat javasolt tárgyai: Főtárgy: Melléktárgy:.. Előterjesztés a PhD szigorlat tárgyairól, a szigorlati bizottság és bíráló bizottság összetételéről [A referáló doktori tanács tagja tölti ki] Név:.. Az értekezés címe: Az értekezés terjedelme:.. karakter(szóközökkel)

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Rostoványi Zsolt

Oktatói önéletrajz Dr. Rostoványi Zsolt egyetemi tanár Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Nemzetközi Tanulmányok Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 1976-1977 MKKE Közgazdasági Továbbképző Intézet, nemzetközi gazdasági kapcsolatok

Részletesebben

Doktori Szabályzat. 17. sz. melléklet. A doktori iskola minőségbiztosítása

Doktori Szabályzat. 17. sz. melléklet. A doktori iskola minőségbiztosítása Doktori Szabályzat 17. sz. melléklet A doktori iskola minőségbiztosítása A Doktori Iskola (DI) minőségbiztosítási rendszerével illeszkedik a doktori képzési tervhez, amely a doktori képzés rendjét, így

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Chikán Attila

Oktatói önéletrajz Dr. Chikán Attila egyetemi tanár Gazdálkodástudományi Kar Logisztika és Ellátási Lánc Menedzsment Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1971-1972 Stanford University, ICAME Program 1962-1967 Marx Károly Közgazdaságtudományi

Részletesebben

A politikai megítélése európai perspektívában SZABÓ ANDREA, MTA TK PTI OROSS DÁNIEL, MTA TK PTI

A politikai megítélése európai perspektívában SZABÓ ANDREA, MTA TK PTI OROSS DÁNIEL, MTA TK PTI A politikai megítélése európai perspektívában SZABÓ ANDREA, MTA TK PTI OROSS DÁNIEL, MTA TK PTI Az előadás tartalma 1. Politikai érdeklődés megítélésének alakulása 2. Mi lehet az alacsony érdeklődés mögött?

Részletesebben

2016-tól felvett hallgatóknak

2016-tól felvett hallgatóknak TANEGYSÉGLISTA (MA) Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció 2016-tól felvett hallgatóknak k = kötelező

Részletesebben

2018-tól felvett hallgatóknak MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA)

2018-tól felvett hallgatóknak MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA) TANEGYSÉGLISTA (MA) 2018-tól felvett hallgatóknak Jelek, rövidítések: EF = egyéni felkészülés G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelező

Részletesebben

Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola

Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola A DOKTORI KÉPZÉST SZERVEZŐ HIVATALOK, FELELŐS SZEMÉLYEK A doktori iskola vezetője: Dr. Kukorelli István egyetemi tanár Állam- és Jogtudományi Kar Tudományági Doktori

Részletesebben

9/2. SZ. MELLÉKLET A BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR KARI SAJÁTOSSÁGOKAT TARTALMAZÓ KARI SZABÁLYZATA

9/2. SZ. MELLÉKLET A BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR KARI SAJÁTOSSÁGOKAT TARTALMAZÓ KARI SZABÁLYZATA 9/2. SZ. MELLÉKLET A BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR KARI SAJÁTOSSÁGOKAT TARTALMAZÓ KARI SZABÁLYZATA ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A SZABÁLYZAT HATÁLYA 1. A Szabályzat hatálya kiterjed a Bölcsészettudományi Karon a

Részletesebben

AZ OKTATÁS ÉS TÁRSADALOM NEVELÉSTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

AZ OKTATÁS ÉS TÁRSADALOM NEVELÉSTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA AZ OKTATÁS ÉS TÁRSADALOM NEVELÉSTUDOMÁNYI DOKTORI ISKOLA MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Preambulum A doktori iskola szervezeti és működési szabályzata a Bölcsészettudományi Kar Doktori szabályzatának melléklete,

Részletesebben

Dr. Szabó Zsolt Ph.D

Dr. Szabó Zsolt Ph.D Dr. Szabó Zsolt Ph.D Egyetemi adjunktus Email cím: szabo.zsolt@kre.hu Tudományos minősítés: 2010 állam- és jogtudomány PhD summa cum laude A disszertáció címe: A parlamenti vizsgálóbizottságok tevékenysége

Részletesebben

Társadalom Politika & A TÁRSADALOMTUDOMÁNYI DISKURZUS FOLYÓIRATA & & 1. évfolyam, 3. szám október &

Társadalom Politika & A TÁRSADALOMTUDOMÁNYI DISKURZUS FOLYÓIRATA & & 1. évfolyam, 3. szám október & Társadalom Politika & A TÁRSADALOMTUDOMÁNYI DISKURZUS FOLYÓIRATA & & 1. évfolyam, 3. szám - 2005. október & 01b_eleje_002.indd Sec1:1 2005. 12. 08. 1:35:16 jelen kötet megjelenését támogatta: ANTALL JÓZSEF

Részletesebben

MELLearN Konferencia Szegeden

MELLearN Konferencia Szegeden 9 9, 8$0 :, ()*(, %# ; A TARTALOMBÓL: Ünnep eltt 1 MELLearN Konferencia Szegeden 1 Új kihívások a felnttképzésben 2 MELLearN szimpózium az ONK-n 4 Rövid hírek 5 A MELLearN Egyesület vezetsége és munkatársai,

Részletesebben

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanácsának szeptember 11-i határozatai

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanácsának szeptember 11-i határozatai Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Kari Tanácsának 2007. szeptember 11-i határozatai A Kari Tanács tagjai a kiküldött napirendet az alábbi módosításokkal fogadták el: A HÖK elnökének kezdeményezése és

Részletesebben

A Társadalomtudományi Doktori Tanács Szabályzata (a Debreceni Egyetem Doktori Szabályzata Kiegészítő Szabályzata)

A Társadalomtudományi Doktori Tanács Szabályzata (a Debreceni Egyetem Doktori Szabályzata Kiegészítő Szabályzata) A Társadalomtudományi Doktori Tanács Szabályzata (a Debreceni Egyetem Doktori Szabályzata Kiegészítő Szabályzata) A Debreceni Egyetem Doktori Szabályzata (a továbbiakban: EDSZ) I. fejezet (4) bekezdéséhez

Részletesebben

Oktatói önéletrajz dr. Veszelszki Ágnes

Oktatói önéletrajz dr. Veszelszki Ágnes Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 2006-2011 ELTE BTK Nyelvészeti Doktori Iskola, Budapest, doktori képzés,

Részletesebben

Szakmai előrehaladási jelentések rendje

Szakmai előrehaladási jelentések rendje Szakmai előrehaladási jelentések rendje Tartalomjegyzék Bevezetés...2 Szakmai előrehaladási jelentés: kitöltési útmutató...2 Rövid szakmai összefoglaló...2 A projekt résztvevői...2 A projektben elért eredmények...2

Részletesebben

ELBÍRÁLÁSI- ÉS PONTRENDSZERE. PONTRENDSZER mesterképzés - nappali tagozat

ELBÍRÁLÁSI- ÉS PONTRENDSZERE. PONTRENDSZER mesterképzés - nappali tagozat A Magyar Köztársaság Nemzeti Erőforrás Minisztériuma és a Balassi Intézet által nappali tagozatos mesterképzésben részt vevő, tanulmányaikat 2008/2009-es, a 2009/2010-es, valamint 2010/2011-es tanévben

Részletesebben

Szakmai beszámoló. Kajos Attila

Szakmai beszámoló. Kajos Attila Szakmai beszámoló A Marketing megújulás - Marketing Oktatók Klubja 20. Konferenciájáról és az Egyesület a Marketing Oktatásért és Kutatásért (EMOK) alakuló taggyűléséről Kajos Attila A Szegedi Tudományegyetem

Részletesebben