J e g y z ő k ö n y v

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J e g y z ő k ö n y v"

Átírás

1 J e g y z ő k ö n y v Készült : Nágocs község Önkormányzatának Képviselő-Testületének november 17.-én (kedden ) órakor tartott testületi üléséről. Az ülés helye: Nágocs község Önkormányzatának hivatalos helyiségében, Nágocs Hősök tere 10. Jelen vannak : Kiss Szilveszter Nagy Judit Horváth Pál Simor Ákos Spántler Sándor polgármester alpolgármester képviselő képviselő képviselő Werner Józsefné jegyző Kiss Szilveszter polgármester köszönti a testületi ülésen megjelenteket. Megállapítja, hogy a testület határozatképes, 4 fő képviselő jelen van, (Simor Ákos képviselő jelezte, hogy munkahelyi elfoglaltsága miatt később érkezik) az ülés határozatképes és azt megnyitja. Javaslatot tesz a meghívóban szereplő napirendi pontok tárgyalására. 1./ Közmeghallgatás időpontjának kitűzése előadó: Kiss Szilveszter polgármester előterjesztés: szóbeli 2./ Könyvtár ellátási szerződés kiegészítő mellékleteinek megvitatása. előadó: Kiss Szilveszter polgármester előterjesztés: írásban csatolva 3./ Többcélú Kistérségi Társulás megállapodásának módosítása. előterjesztés : írásbeli 4./ Idősek Napja megemlékezés időpontjának kitűzése. előadó: Kiss Szilveszter 5./ Beiskolázási körzethatárok véleményezése. Előadó: Kiss Szilveszter 6/ Egyebek 7./ Zárt ülés Horváth Pál képviselő elmondja, hogy : A napirendi pontok közül kimaradt a lejárt határidejű határozatokról szóló beszámoló. Werner Józsefné jegyző: Tájékoztatja a Képviselő Urat, hogy ügyintéző váltás miatt a napirend előkészítése nehézségekbe ütközött, ezért a következő ülésen fogunk beszámolni a végrehajtásról.

2 Kiss Szilveszter polgármester jegyzőkönyv hitelesítőnek javasolja, Spántler Sándor képviselőt, valamint Nagy Judit alpolgármestert. A Képviselő-testület a meghívóban szereplő napirendi pontokkal, és jegyzőkönyv hitelesítők személyéve egyetért. 1./ Közmeghallgatás időpontjának kitűzése A polgármester tájékoztatja a Képviselő-testület tagjait, hogy Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. törvény előírása szerint a Képviselő-testület minimum évente egy alkalommal közmeghallgatást tart, amelyen beszámol az önkormányzat előző évi működéséről. Ezen előírás alapján Kiss Szilveszter polgármester javasolja, hogy a közmeghallgatási időpontja december 7. napja legyen., 17-órai kezdettel. A közmeghallgatás helye: Faluház, Hősök tere 7. Kéri a Jegyző Asszonyt, hogy a meghívók minden házhoz jussanak el. Az elhangzottakkal kapcsolatban kéri a Képviselő-testület hozzászólásait. A Képviselő-testület egyetért a Polgármester Úr által tett javaslattal és 4 igen szavazattal a következő határozatot hozza: 68/2015.(XI.17.) számú Képviselő-testületi határozat Nágocs Község képviselő-testülete a évi közmeghallgatás időpontját december 07.-én órára tűzi ki. Felkéri a Polgármestert és a Jegyzőt, hogy a rendezvény időpontjáról a lakosságot értesítse. Határidő: december / Könyvtár ellátási szerződés kiegészítő mellékleteinek megvitatása. Kiss Szilveszter polgármester ismerteti a a kiegészítő rendelkezéseket a szolgáltatási szerződéshez, továbbá elmondja, hogy a Nágocsi könyvtárról jó véleménnyel nyilatkoznak a megyei könyvtárnál. Megérkezett Simor Ákos képviselő Nágocs község Önkormányzatának Képviselő-testülete a könyvtár ellátási szerződés kiegészítő mellékelteinek megvitatását követően 5 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza: 69/2015.(XI.17.) számú Képviselő-testületi határozat Nágocs Község Önkormányzati Képviselő-testülete a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárral könyvtári szolgáltatás kiegészítő rendelkezéseit elfogadja, az abban foglaltakat biztosítja. Az Önkormányzat gondoskodik a könyvtári szolgáltató hely rendszeres nyitva tartásáról. Határidő: december 31.

3 3./ A Koppány-völgye Többcélú Kistérségi Társulás megállapodásának módosítása. Kiss Szilveszter polgármester ismerteti a Társulási Megállapodás módosításának indokait és kéri a Képviselő-testület hozzászólásait. A Képviselő-testület a Polgármester előterjesztését megvitatva 5 igen szavazattal a következő határozatot hozza: 70/2015.(XI.17.) számú Képviselő-testületi határozat Nágocs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Koppány-völgye Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Megállapodásának következők szerint módosítását elfogadja: 1. A III. A Társulás feladatai b.) szociális ellátás valamint család-, gyermek és ifjúságvédelem pontját b.) szociális ellátásra módosul. 2. A III. A Társulás feladatai e.) szociális alapszolgáltatási feladatok a) jelzőrendszer házi segítségnyújtás pontja törlésre kerül. 3. A III. A Társulás feladatai e.) szociális alapszolgáltatási feladatok c) rendszeres szociális segélyezettek kötelező együttműködésével összefüggő feladatok ellátása pontja törlésre kerül. 4. Az V. A Társulás Részletes feladatai és hatásköre fejezet C. Szociális ellátás, valamint család-, gyermek és ifjúságvédelem pont módosításra kerül aszerint, hogy a gyermekjóléti szolgáltatásra és a családsegítésre vonatkozó részek abból törlésre kerülnek. 5. A Társulás részletes feladatai és hatáskörei fejezet E) Egyéb szárazföldi személyszállítás pontjában meghatározott 49/2001. (XII. 22.) KöViM rendeletre vonatkozó hivatkozás törlésre kerül. Határidő a települési határozat-kivonat megküldésre: november / Idősek Napja megemlékezés időpontjának kitűzése. Előterjesztő: Kiss Szilveszter polgármester Kiss Szilveszter polgármester javasolja a november 22. vasárnapi napot az ünnepség megtartására, és megkértem Nagy Juditot alpolgármestert, hogy a meghívókat készítse el, minden érintetthez jusson el. Az ünnepségre megrendezésére a költségvetésben tervezett összeg, Ft., amely összeg fedezi a vacsora főzéshez a sertéshús, műanyag evőeszköz, üdítő, és ajándék megvásárlását, valamint az iskolás és óvodás műsort adó gyermekek megvendégeléséhez szükséges sütemény és üdítő vásárlását is.

4 Kiss Szilveszter polgármester elmondja, hogy egy új hagyományt szeretne bevezetni, köszöntenénk a 70 éves, a 80 éves, valamint a 90-éves lakosokat, egy virágcsokorral. Nágocs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete egyetért a Polgármester javaslatával és 5 igen szavazattal, és a következő határozatot hozza: 71/2015/(XI.17.) számú Képviselő-testületi határozat Nágocs Község Önkormányzatának Képviselő- testülete megrendezi november 22. napján az Idősek Napja megemlékezést, melyre évi költségvetéséből Ft-ot fordít. Felelős : Nagy Judit alpolgármester Határidő: azonnal 5./ Beiskolázási körzethatárok véleményezése. Kiss Szilveszter polgármester ismerteti a Somogy Megyei Kormányhivatal megkeresését és javasolja, hogy amíg a gyermeklétszám miatt Nágocs községben el tud indulni a felső tagozat addig, nincs szükség a körzethatárok megváltoztatására. Nágocs Község Önkormányzatának Képviselő-testület 5 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadta a beiskolázási körzethatárok véleményezésére tett javaslatot, és az alábbi határozatot hozta. 6./Egyebek 72/2015.(XI.17.) számú határozat Nágocs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete tudomásul vette a az iskolai felvételi körzethatárokra vonatkozó javaslatot azzal, hogy ameddig a gyermeklétszám lehetővé teszi Nágocson a felső tagozatos gyerekek a nágocsi általános iskolába járjanak. Határidő: november 27. a) A Polgármester beszámolója a két ülés között végzett munkájáról: Kiss Szilveszter polgármester: Tájékoztatja a képviselőket, hogy az elmúlt időszakban, nagyon sok programon és rendezvényen vettem részt. Többek között 2 napos ülésen amely a Megyei polgármesterek és jegyzők találkozója volt, Fiadon voltam a Művelődési Intézet tájékoztatóján Tabon voltam Társulási ülésen, valamint a Kormányablak átadásán. Továbbá elmondanám, hogy a közfoglalkoztatási program keretében jelenleg 21 főt foglalkoztatunk. Elkészült a rendezési terv felülvizsgálata, új térképeink is vannak a térképre vigyázzunk, továbbá szeretném ha a képviselő-testület támogatná az ötletem, egy helyi újság negyedévente való megjelentetésére, várom az ötleteket a témával kapcsolatban. Az újság megjelentetése negyedévente kb: Ft lenne. Nágocs Község Képviselő-testülete 4 igen szavazattal, egyhangúlag az alábbi határozatot hozta 73/2015.( XI.17.) számú Képviselő-testületi határozat: Nágocs Nágocs község Önkormányzatának Képviselő-testülete támogatja, hogy Nágocs

5 községben negyedévente helyi újságot jelentessen meg, melynek negyedéves összege: Ft. ek Határidő: folyamatos b) A háziorvosi szolgálat rendelkezésre állási időtartamának módosítása: Kiss Szilveszter polgármester elmondja, hogy a Nágocsi háziorvos a Szolgálat a rendelkezésre állási idejének módosítását kérte. A módosítás rendelési időhosszát nem érintené. Munkaszervezési okokból 2016.január 1. naptól, a rendelkezési idő ig lenne. Kéri a Képviselő-testület hozzászólásait. Nágocs Község Önkormányzatának Képviselő-testület az előterjesztést megtárgyalva, 5 igen szavazattal, egyhangúlag az alábbi határozatot hozta. 74/2015.(XI.17.) számú Képviselő-testületi határozat Nágocs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete elfogadta január 1. naptól a Nágocsi Háziorvosi Szolgálat rendelkezésre állási idejének módosítását. Megbízza a Polgármestert, hogy a Képviselő-testület döntéséről a háziorvost értesítse. Határidő: december 17. c.) A Helyi Esélyegyenlőségi Program felülvizsgálata Werner Józsefné jegyző elmondja, hogy a Helyi Esélyegyenlőségi Programot ( HEP -et) évente felül kell vizsgálni, áttekinteni. Munkatársaival ezt megtették, a település helyzetében jelentős változás nem történt, így átdolgozni nem szükséges. Kéri a Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megvitatni szíveskedjen. Nágocs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az előterjesztést megvitatva 5 igen szavazattal az alábbi határozatot hozza: 75/2015.(XI.17.) számú Képviselő-testületi határozat-kivonat Nágocs Község Önkormányzati Képviselő-testülete az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló évi CXXV. törvény 31. (4) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva Nágocs Község Önkormányzatának Helyi Esélyegyenlőségi Programját áttekintette és felülvizsgálatát nem tartja szükségesnek. Felelős. Werner József, jegyző Határidő: december 17. d.) A Nágocsi Általános Iskolában alapfokú művészetoktatásban részesülő gyermekek térítési díjának átvállalása: Kiss Szilveszter polgármester elmondja, hogy levélben megkeresett bennünket az Andocsi Szent Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, hogy a korábbi évekhez hasonlóan nágocsi táncoktatásban részesülő tanulók részére 2015/2016 tanévre a térítési díjat vállalja át az önkormányzat. A térítési díj összege Ft.

6 Nágocs Község Önkormányzatának Képviselő-testület 5 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadta a az Andocsi Szent Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Igazgatója kérelmének helyt ad és az alábbi határozatot hozta. 76/2015.(XI.17.) számú Képviselő-testületi határozat Nágocs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2015/2016 tanévre az Andocsi Szent Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola részére a nágocsi 7 fő táncoktatásban résztvevő tanulók után a térítési díjat átvállalja. A képviselő-testület megkeresi a pénzügyi előadót, hogy az összeget utalja át. Felelős: Kiss Szilveszter, polgármester Határidő: december 17. e.) Az önkormányzat dolgozóinak karácsonyi juttatásainak megbeszélése: Kiss Szilveszter polgármester elmondja, hogy javaslatot tesz az Önkormányzati dolgozók részére, az egész évi munkájuk elismeréseként az önkormányzat gondnokának, az óvodai dajkának, valamint Közös Önkormányzati Hivatal nágocsi kirendeltségének dolgozója részére -tekintettel alacsony bérükre- adjon az Önkormányzat karácsonyra egyenként Ft értékben vásárlási utalványt. A két óvónő, és a védőnő pedig egy-egy ajándékkosarat, illetve a szociális gondozónőnek jutalmazására ajándék utalványt javasolok, akkor hogy ha a Tabi központtól nem részesül semmiféle ajándékban. Nágocs Község Önkormányzatának Képviselő-testület 4 igen szavazattal, 1 fő tartózkodással elfogadta Kiss Szilveszter javaslatát a dolgozók év végi jutalmazásával kapcsolatban. 77/2015.(XI.17.) számú Képviselő-testületi határozat Nágocs Község Képviselő-testülete azon személyek részére, akik munkájukkal hozzájárultak a település sikeres működéséhez az alábbi juttatásokat állapítja meg: Az önkormányzat gondnokának, az óvodai dajkának, valamint Közös Önkormányzati Hivatal nágocsi kirendeltségének dolgozója részére -tekintettel alacsony bérükre- egyenként Ft értékben vásárlási utalványt. A két óvónő, és a védőnő részére egy-egy ajándékkosarat, illetve a szociális gondozónőnek jutalmazására ajándék utalványt abban az esetben, ha a Tabi központtól nem részesül semmiféle ajándékban. Megbízza a Polgármestert, hogy a megállapított juttatások átadásáról gondoskodjon. ek Határidő: december 23. f.) A kéményseprő ipari közszolgáltatás végzésére kiírandó pályázat feltételeinek megvitatása: Kiss Szilveszter polgármester ismerteti az előterjesztés tartalmát és kéri a Képviselő-testület hozzászólásait. A Képviselő-testület az előterjesztés alapján 5 igen szavazattal a következő határozatot hozza:

7 78/2015.(XI.17.) számú Képviselő-testületi határozat Nágocs Község Önkormányzata Képviselő-testülete a kéményseprő ipari közszolgáltatásról szóló évi XC. törvény 5. (1) bekezdése alapján kéményseprő-ipari közszolgáltatás ellátására nyilvános pályázatot hirdet a jegyzőkönyv mellékletét képező pályázati felhívásban szereplő feltételek szerint. Megbízza a Polgármestert, hogy a pályázati felhívás megjelentetéséről gondoskodjon. határidő: december 15. Több napirendi pont nem lévén, Kiss Szilveszter polgármester a nyilvános képviselő-testületi ülést perckor bezárta. k.m.ft. Kiss Szilveszter polgármester Werner Józsefné jegyző Jegyzőkönyv hitelesítők.... Nagy Judit alpolgármester... Spántler Sándor képviselő

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Doba Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8482 Doba, Kossuth u. 10. Szám: D-57-19 /2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Doba Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2013. december 30 -án 17,30 órai

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 230 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének 2015. június 5. napján 9 00 órától a Rakamazi Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermében megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS CSANÁDPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÉSZÉRE Ügyiratszám:3738/2015.

ELŐTERJESZTÉS CSANÁDPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÉSZÉRE Ügyiratszám:3738/2015. ELŐTERJESZTÉS CSANÁDPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÉSZÉRE Ügyiratszám:3738/2015. Tárgy: 2016. évi munkaterv Tisztelt Képviselő-testület! Elkészült Csanádpalota város önkormányzat képviselő-testület

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Szám: 317-18/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben

SZECSENYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ - TESTÜLETE

SZECSENYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ - TESTÜLETE SZECSENYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ - TESTÜLETE 2009. EVI III. JEGYZŐKÖNYVE 2009. MÁRCIUS 31-1 ULESEROL J e g y z ő k ö n y v Készült Szécsényfelfalu Önkormányzat Képviselő-testületének 2009.

Részletesebben

4. NAPIREND Ügyiratszám: /2011. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. december...-i nyilvános ülésére

4. NAPIREND Ügyiratszám: /2011. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. december...-i nyilvános ülésére 1 4. NAPIREND Ügyiratszám: /2011. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. december...-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Monoszló Község Önkormányzatának 2012. évi munkaterve

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 24-én megtartott nyílt ülésről.

Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 24-én megtartott nyílt ülésről. 165/10/2015. Zala Megye Ortaháza Jegyzőkönyv Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 24-én megtartott nyílt ülésről. Határozatok: 71/2015(XI.24.) kt. határozat. Tárgykód: El6

Részletesebben

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június hó 13. napján tartott testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június hó 13. napján tartott testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Berekfürdő Községi Önkormányzat 5309 Berekfürdő, Berek tér 15. Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június hó 13. napján tartott testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült:

Részletesebben

Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota. Kelemen László tér 10. Telefon: 62/263-001 Fax: 62/263-105

Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota. Kelemen László tér 10. Telefon: 62/263-001 Fax: 62/263-105 1 Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota. Kelemen László tér 10. Telefon: 62/263-001 Fax: 62/263-105../2013. Tárgy: Makói Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodásának felülvizsgálata

Részletesebben

ÓPÁLYI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. február 1-jén megtartott rendkívüli ülésének

ÓPÁLYI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. február 1-jén megtartott rendkívüli ülésének ÓPÁLYI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. február 1-jén megtartott rendkívüli ülésének A./ TÁRGYSOROZATA B./ JEGYZŐKÖNYVE C./ HATÁROZATAI: 14-15. Száma: 1-12/2013. T Á R G Y S O R O Z A T 1.

Részletesebben

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Cím: 8582 Farkasgyepű, Petőfi Sándor u. 42. Tel/fax: (89)584-200 e-mail: onkormanyzat@farkasgyepu.hu Szám:14/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. június 13. napján megtartott rendkívüli nyílt üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. június 13. napján megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Szám: 10833-2/2016. J e g y z ő k ö n y v Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. június 13. napján megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Készült: 4 példányban 1 pld Eredeti példány 1 pld.

Részletesebben

Zsombó Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2011. évi ülés- és munkaterve. Az ülésterv összeállításánál az alábbi szempontok érvényesültek:

Zsombó Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2011. évi ülés- és munkaterve. Az ülésterv összeállításánál az alábbi szempontok érvényesültek: Zsombó Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. évi ülés- és munkaterve Az ülésterv összeállításánál az alábbi szempontok érvényesültek: 1. Jogszabályok által kötelezően előírt napirendi pontok

Részletesebben

Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. évi tervezett munkaterve és munkaprogramja 203/2014(XII.11.) Kt.sz. határozattal elfogadva

Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. évi tervezett munkaterve és munkaprogramja 203/2014(XII.11.) Kt.sz. határozattal elfogadva Jánoshalma Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. évi tervezett munkaterve és munkaprogramja 203/2014(XII.11.) Kt.sz. határozattal elfogadva 2015. január 29. (csütörtök) 14 óra 3. Előterjesztés

Részletesebben

Készült: Farkasgyepű Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 28-án 16.00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Készült: Farkasgyepű Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 28-án 16.00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Farkasgyepű Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 8582 Farkasgyepű, Petőfi S.u.42. Szám:8/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Német Nemzetiségi Önkormányzat Márkó 8441 Márkó, Padányi Bíró Márton tér 5. Jegyzőkönyv

Német Nemzetiségi Önkormányzat Márkó 8441 Márkó, Padányi Bíró Márton tér 5. Jegyzőkönyv 8441 Márkó, Padányi Bíró Márton tér 5. Jegyzőkönyv Készült 2013. április 23-án 8 órakor a Német Nemzetiségi Önkormányzat irodájában a Német Nemzetiségi Önkormányzat képviselőtestületi ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 04-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből.

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 04-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből. nyilvános ülésének könyvéből. 11 igen egybehangzó szavazattal az alábbi határozatot hozza: 1/2010. (II. 04.) Kt.. hat. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete bővíti az Egyebek napirendi pontot, a KKÁMK

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 13- án, 15,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 13- án, 15,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 13- án, 15,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Kruppa József Punk

Részletesebben

J E GY Z Ő K Ö N Y V Felcsút Község Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről

J E GY Z Ő K Ö N Y V Felcsút Község Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről J E GY Z Ő K Ö N Y V Felcsút Község Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről Az ülés helye: a Polgármesteri Hivatal tanácskozóterme Felcsút, Fő u 75. Az ülés időpontja: 2014. február 17.

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.:22-42/2014. Tárgy: A személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről

Részletesebben

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím:

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím: Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3141, Fax.: 231-3151 mszabolcs@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE www.tuv.com ID 9105075801 Management System ISO 9001:2008 valid

Részletesebben

Az előterjesztés száma: 110/2016.

Az előterjesztés száma: 110/2016. A határozati javaslat elfogadásához az Mhötv. 50. -a értelmében minősített többség szükséges! Az előterjesztés nyílt ülésen tárgyalható. Az előterjesztés száma: 110/2016. Decs nagyközség képviselő-testületének

Részletesebben

K I V O N A T. 4. Előterjesztés szociális nyári gyermekétkeztetés tárgyában Előterjesztő: Hamza Gábor polgármester

K I V O N A T. 4. Előterjesztés szociális nyári gyermekétkeztetés tárgyában Előterjesztő: Hamza Gábor polgármester 9.00 órára összehívott nyílt ülésének könyvéből Hajdúsámson Város Önkormányzata Képviselő-testülete 10 igen szavazattal 0 ellenszavazattal és 0 tartózkodással az alábbi határozatot hozta: 179/2013. (VI.

Részletesebben

Tiszasziget község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2013. május 28. napján megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Tiszasziget község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2013. május 28. napján megtartott rendkívüli nyílt ülésének Tiszasziget község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28. napján megtartott rendkívüli nyílt ülésének JEGYZŐKÖNYVE 59/2013.(V.28.) Öt. határozat Testületi ülés napirendjének elfogadása 60/2013.(V.28.)

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szegvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 30-án tartott üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Szegvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 30-án tartott üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Szegvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 30-án tartott üléséről. Jelen vannak: Varga Ferenc elnök Berta Sándor képviselő Lakatos Antal képviselő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Polgármesteri Hivatal 9082 Nyúl, Kossuth L. u. 46. Szám: 184-13/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyúl Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2012. november 16-án megtartott rendkívüli nyílt üléséről.

Részletesebben

Görög László polgármester

Görög László polgármester NYÍRGELSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLET 2014. május 23-án megtartott rendkívüli testületi ülésének a.) jegyzőkönyve b.) határozata c.) előterjesztése d.) tárgysorozata TÁRGYSOROZATA 1./ Nyírgelsei

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S TÁRGY: Szálka Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2011. ( ) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről szóló 17/2007. (XII.20.) önkormányzati rendelet módosításáról (t e r v e z e

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Mutató. Határozat száma:

Jegyzőkönyv. Mutató. Határozat száma: Jegyzőkönyv Készült: Csataszög, Hunyadfalva, Kötelek, Nagykörű és Tiszasűly Községi Önkormányzatának Képviselőtestülete 2013. április 29-én megtartott együttes testületi üléséről Mutató Tárgy: Határozat

Részletesebben

TÉNYŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

TÉNYŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE TÉNYŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9111 Tényő, Győri u. 59. tel: 96/468-026, fax: 96/549-039 e-mail: polgarmester@tenyo.hu jegyzo@tenyo.hu 16-T/2015. JEGYZŐKÖNYV Készült Tényő Község Önkormányzata

Részletesebben

Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2016./IV.29./ számú rendelete a háziorvosi és fogorvosi körzetekről

Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2016./IV.29./ számú rendelete a háziorvosi és fogorvosi körzetekről Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2016./IV.29./ számú rendelete a háziorvosi és fogorvosi körzetekről Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Készült: Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő testületének 2008. május 9-én 14.00 órakor megtartott üléséről.

Készült: Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő testületének 2008. május 9-én 14.00 órakor megtartott üléséről. Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3346 Bélapátfalva, IV. Béla u. 1. Tel.: 36/ 554-300 Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület 2008. május 9-i ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának 2011. február 28-án 13.00. órai kezdettel tartott nyílt ülésén.- Jelen vannak: Veresné Nagy Margit elnök, Király Lászlóné

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kulturális, Oktatási és Szociális Bizottságának 2015. április 30. napján 15 00 órától a Rakamazi Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermében megtartott üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

/2014. ( ) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület 2015. I. félévi munkatervéről

/2014. ( ) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület 2015. I. félévi munkatervéről /2014. ( ) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület 2015. I. félévi munkatervéről Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 10/2013.(V.8.) önkormányzati

Részletesebben

2. napirend Szám: 2/162-2/2015. ZALAHALÁP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ -TESTÜLETÉNEK TERVEZETT ÜLÉSEI ÉS NAPIRENDJEI A 2015.évben MUNKATERV I.

2. napirend Szám: 2/162-2/2015. ZALAHALÁP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ -TESTÜLETÉNEK TERVEZETT ÜLÉSEI ÉS NAPIRENDJEI A 2015.évben MUNKATERV I. 2. napirend Szám: 2/162-2/2015. ZALAHALÁP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ -TESTÜLETÉNEK TERVEZETT ÜLÉSEI ÉS JEI A 2015.évben 2015. FEBRUÁR HÓ MUNKATERV I. 1./ A 2015. évi költségvetés elfogadására javaslat

Részletesebben

Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról

Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról ELŐTERJESZTÉS Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról A.) A helyi önkormányzat belső ellenőrzését a belső kontrollrendszer, a folyamatba épített, előzetes, utólagos vezetői

Részletesebben

Bátmonostori Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. január 28. napján megtartott üléséről

Bátmonostori Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. január 28. napján megtartott üléséről 1/2016. (I.28.) BRNÖ határozat Az ülés napirendjéről Bátmonostori Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete a 2016. január 28-i képviselő-testületi ülés napirendjét az alábbiak szerint állapítja

Részletesebben

Zsombó Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2009. évi ülés- és munkaterve. Az ülésterv összeállításánál az alábbi szempontok érvényesültek:

Zsombó Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2009. évi ülés- és munkaterve. Az ülésterv összeállításánál az alábbi szempontok érvényesültek: Zsombó Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. évi ülés- és munkaterve Az ülésterv összeállításánál az alábbi szempontok érvényesültek: 1. Jogszabályok által kötelezően előírt napirendi pontok

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére Gödöllő Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére Tárgy: Javaslat a Gödöllő Város Önkormányzata és a VÜSZI Kht. közötti, parkfenntartási tevékenység folyamatos ellátására

Részletesebben

Tiszaszentmárton Község Önkormányzat Képviselı Testületének Településüzemeltetési és Összeférhetetlenséget Vizsgáló Bizottsági ülésének jegyzőkönyve

Tiszaszentmárton Község Önkormányzat Képviselı Testületének Településüzemeltetési és Összeférhetetlenséget Vizsgáló Bizottsági ülésének jegyzőkönyve Tiszaszentmárton Község Önkormányzat Képviselı Testületének Településüzemeltetési és Összeférhetetlenséget Vizsgáló Bizottsági ülésének a) jegyzıkönyve b) határozata : 12/2015 Napirendi pontok: 1. 2015.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Dr. Endrédy Renáta osztályvezető, a Jegyző megbízottja. Henn Sándor képviselő és Ifj. Dallos Zoltán képviselő igazoltan voltak távol.

Jegyzőkönyv. Dr. Endrédy Renáta osztályvezető, a Jegyző megbízottja. Henn Sándor képviselő és Ifj. Dallos Zoltán képviselő igazoltan voltak távol. Balatonszőlős Község Önkormányzata BALATONSZŐLŐS 101/20-21/2013 Jegyzőkönyv Készült: Balatonszőlős Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. május 13-án, 18:50 órai kezdettel megtartott, kihelyezett

Részletesebben

Ököritófülpös Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 28-án tartott NYÍLT ülésének:

Ököritófülpös Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 28-án tartott NYÍLT ülésének: Képviselő-testülete ÖKÖRITÓFÜLPÖS Száma:Ö/35-19/2013/ált. Ököritófülpös Nagyközség Önkormányzat 2013. június 28-án tartott NYÍLT ülésének: a./ Jegyzőkönyve:169-től - 172-ig b./ Tárgysorozata: 1-től 4-ig

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a házi gyermekorvosi és fogorvosi megállapodások módosítására Előterjesztő: Előkészítő: dr. Váliné Antal

Részletesebben

Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület

Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3346 Bélapátfalva, József Attila u. 19. Tel.: 36/ 554-300 Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület 2013. november 29.-i ülésének J E G Y Z

Részletesebben

KIVONAT. Algyő Nagyközség Képviselő-testület 2014. április 09. napján megtartott rendkívüli nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Algyő Nagyközség Képviselő-testület 2014. április 09. napján megtartott rendkívüli nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 110/2014.(IV.09.) Kt. határozat Tárgy: 2014. április 09-i rendkívüli testületi ülés napirendjének elfogadása Algyő Nagyközség Képviselő-testülete elfogadja Herczeg József napirendjavaslatát az alábbiak

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Lizák János pályázati koordinátor Tárgy: Javaslat az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-vel megkötött Közszolgáltatási Szerződés módosítására

Részletesebben

1/5 BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T

1/5 BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T 1/5 BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt. szám: 9-2/7/2007. K I V O N A T Budapest Főváros XVII. kerület Önkormányzatának Képviselő-testülete 2007. február 15-én megtartott

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. Készítette: Fodorné Szabó Mária E L Ő T E R J E S Z T É S a Segítő Kezek Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat Intézményfenntartó

Részletesebben

Németh Rita képviselő távolmaradása okát előre jelezte.

Németh Rita képviselő távolmaradása okát előre jelezte. 1 BAZSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 8352 BAZSI, FŐ U. 91. T/F: 87/352-201. Szám: 120-22/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. március 22-én 18.50 órakor kezdődött nyilvános üléséről. Az ülés helye: Bazsi

Részletesebben

Készült: Buj község Önkormányzat Képviselőtestületének 2011. április 20-án 14 00 -kor megtartott üléséről. TÁRGYSOROZAT

Készült: Buj község Önkormányzat Képviselőtestületének 2011. április 20-án 14 00 -kor megtartott üléséről. TÁRGYSOROZAT Készült: Buj község Önkormányzat Képviselőtestületének 2011. április 20-án 14 00 -kor megtartott üléséről. tárgysorozata: a: 24-27 rendelete: TÁRGYSOROZAT 1./ Pályázat benyújtása Általános iskola energetikai

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2015. április 14-én 9,25 órakor a polgármesteri hivatal tanácstermében megtartott rendkívüli képviselő-testület üléséről. Jelen vannak: jelenléti ív alapján Napirend: 1.

Részletesebben

A javaslatot a képviselő-testület 4 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta.

A javaslatot a képviselő-testület 4 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta. 1 SÜMEGPRÁGA TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT 8351 SÜMEGPRÁGA, RÁKÓCZI U. 17. T/F: 87/350-587 Szám: 291-77/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2012. december 13-án 18,25 órakor kezdődött rendkívüli nyilvános üléséről.

Részletesebben

SZERZŐDÉS JÓVÁHAGYÁSA (MŰSZAKI TERVEZÉSI MUNKÁRA), ismételt előterjesztés

SZERZŐDÉS JÓVÁHAGYÁSA (MŰSZAKI TERVEZÉSI MUNKÁRA), ismételt előterjesztés RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Előterjesztő: Hegedűs Ferenc

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 14-én megtartott rendkívüli, nyílt üléséről készült jegyzőkönyv T a r t a l o m: Jegyzőkönyv Jelenléti ív Mellékletek Határozat száma

Részletesebben

NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 3. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2016. MÁRCIUS 9.) Határozat: 17/2016. 20/2016. Kt. hat.

NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 3. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2016. MÁRCIUS 9.) Határozat: 17/2016. 20/2016. Kt. hat. NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 3. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2016. MÁRCIUS 9.) Határozat: 17/2016. 20/2016. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

2014. 1. számú példány

2014. 1. számú példány Dömös Község Önkormányzata 2027 Dömös Táncsics u. 2 Készült: 3 példányban 2014. 1. számú példány JEGYZŐKÖNYV DÖMÖS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. OKTÓBER 21-ÉN MEGTARTOTT ALAKULÓ ÜLÉSÉRŐL

Részletesebben

(1) A rendelet hatálya a Bocskaikert közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező, a Gyvt. 4. -ában meghatározott személyekre terjed ki.

(1) A rendelet hatálya a Bocskaikert közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező, a Gyvt. 4. -ában meghatározott személyekre terjed ki. Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016. (I.29.) önkormányzati rendelete a gyermekek védelmének helyi szabályairól és a térítési díjról Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. február 25-i ülésére Tárgy: A polgármester 2016. évi szabadság ütemezésének jóváhagyása Előadó: Sümegi Attila jegyző Előterjesztés

Részletesebben

dr. Veres Margit dr. Bencsik Judit

dr. Veres Margit dr. Bencsik Judit almazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2016. (III. 23.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről és a fizetendő térítési

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÁPTALANTÓTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ügyiratszám: 286-1/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Káptalantóti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 10-én 9.00 órakor megtartott rendkívüli,

Részletesebben

Fertőd Város Német Kisebbségi Önkormányzata

Fertőd Város Német Kisebbségi Önkormányzata Fertőd Város Német Kisebbségi Önkormányzata 7/2010. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2010. december 14. napján megtartott NÉMET KISEBBSÉGI ÖNKORMÁNYZAT Ü L É S É R Ő L Készült: 4 példányban. 1 Fertőd Város

Részletesebben

Készült: Lovászpatona Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2015. március 26-án 18,00 órai kezdettel megtartott nyilvános testületi üléséről

Készült: Lovászpatona Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2015. március 26-án 18,00 órai kezdettel megtartott nyilvános testületi üléséről Lovászpatona Község Önkormányzata Lovászpatona, Kossuth tér 2. Szám: 32-4/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Lovászpatona Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2015. március 26-án 18,00 órai kezdettel

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö NY V. Készült: Buj község Kisebbségi Önkormányzat Testületének 2010. október 28-án megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö NY V. Készült: Buj község Kisebbségi Önkormányzat Testületének 2010. október 28-án megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö NY V Készült: Buj község Kisebbségi Önkormányzat Testületének 2010. október 28-án megtartott üléséről. Jelen vannak: Csikós Árpádné elnök, Csikós Árpád, Bancsók Elemér képviselők. Tanácskozási

Részletesebben

M E G Á L L A P O D Á S. 1. számú módosítása

M E G Á L L A P O D Á S. 1. számú módosítása A FELCSÚTI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL LÉTREHOZÁSÁRÓL ÉS FENNTARTÁSÁRÓL szóló M E G Á L L A P O D Á S 1. számú módosítása Felcsút Községi Önkormányzata Képviselő- testülete, Alcsútdoboz Települési Önkormányzat

Részletesebben

Előterjesztés a Bicskei Üdülőtábor és Uszodaüzemeltető Nonprofit Kft. 2015. évi beszámolójáról

Előterjesztés a Bicskei Üdülőtábor és Uszodaüzemeltető Nonprofit Kft. 2015. évi beszámolójáról Előterjesztés a Bicskei Üdülőtábor és Uszodaüzemeltető Nonprofit Kft. 2015. évi beszámolójáról 1. előterjesztés száma: 125/2016 2. Előterjesztést készítő személy neve: Molnár Enikő 3. előterjesztést készítésében

Részletesebben

Jegyzőkönyv Vajta Község Képviselőtestületének 2012. március 29-án 11.00 órakor megtartott rendes nyilvános testületi üléséről

Jegyzőkönyv Vajta Község Képviselőtestületének 2012. március 29-án 11.00 órakor megtartott rendes nyilvános testületi üléséről Jegyzőkönyv Vajta Község Képviselőtestületének 2012. március 29-án 11.00 órakor megtartott rendes nyilvános testületi üléséről Jelen vannak: Térmeg György polgármester Dr.Jaskó Sándor képviselő Jákobné

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kiss Mihály bizottsági tagok. Javasolja, hogy a meghívóban szereplő napirendek kerüljenek megtárgyalásra,melyek az alábbiak:

JEGYZŐKÖNYV. Kiss Mihály bizottsági tagok. Javasolja, hogy a meghívóban szereplő napirendek kerüljenek megtárgyalásra,melyek az alábbiak: 1 JEGYZŐKÖNYV Készült Nyíracsád Községi Önkormányzat Képviselő-testületének Egészségügyi és Sportbizottsági ülésén Nyíracsádi Polgármesteri Hivatal Tanácstermében (4262 Nyíracsád, Petőfi tér 8.sz.) 2016.

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. Az Egészségügyi és Szociális Bizottság 2015. évi munkájáról

BESZÁMOLÓ. Az Egészségügyi és Szociális Bizottság 2015. évi munkájáról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/144 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu BESZÁMOLÓ Az Egészségügyi és Szociális Bizottság

Részletesebben

N A P I R E N D. 1.) Beszámoló a lejárt határidejű határozatok Vitális Gábor végrehajtásáról. 2.) 2015. évi munkaterv elfogadása Vitális Gábor.

N A P I R E N D. 1.) Beszámoló a lejárt határidejű határozatok Vitális Gábor végrehajtásáról. 2.) 2015. évi munkaterv elfogadása Vitális Gábor. Román Nemzetiségi Önkormányzat 2014. november 18-i ülésén hozott határozatai 41/2014. (XI. 18.) sz. RNÖ. határozat A Mezőkovácsházi Román Nemzetiségi Önkormányzat a,, kitüntetési díj tárgyában készült

Részletesebben

KUNSZENTMIKLÓS VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL

KUNSZENTMIKLÓS VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL KUNSZENTMIKLÓS VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Ikt.szám: 646-6/2016. Tárgy: Napsugár Bölcsőde intézményi térítési díjának 2016. évi felülvizsgálata Témafelelős: dr. Kelemen Henrietta Vass Erika Véleményező bizottságok:

Részletesebben

1. Sárvár, Kossuth tér 5. földszint 1. szám (hrsz: 173/A/8) alatt található ingatlan értékesítése

1. Sárvár, Kossuth tér 5. földszint 1. szám (hrsz: 173/A/8) alatt található ingatlan értékesítése SÁRVÁR VÁROS POLGÁRMESTERE 9600 Sárvár, Várkerület 2. Pf. 78. Fax.: 95/323-555, Tel.:95/ 320-265, Tx 37-417 ELŐTERJESZTÉS Előterjesztés az elővásárlási joggal nem érintett Sárvár, 784/10/A/1 hrsz-ú, Sárvár,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 26-án 13,00 órai kezdettel tartott nyilvános rendes üléséről

JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 26-án 13,00 órai kezdettel tartott nyilvános rendes üléséről Ikt.szám:.-1/2015. JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 26-án 13,00 órai kezdettel tartott nyilvános rendes üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. május 25-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. május 25-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből. nyilvános ülésének könyvéből. 55/2010. (V. 25.) Kt. hat. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete felveszi a napirendi pontok közé a Keresztes Zoltán elővásárlási jog törlése iránti kérelem napirendi

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T A. 2./ Az Önkormányzat 2013.évi költségvetési rendeletének megtárgyalása.

T Á R G Y S O R O Z A T A. 2./ Az Önkormányzat 2013.évi költségvetési rendeletének megtárgyalása. NYÍRGELSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLET 2013.március 19.-én megtartott Képviselő-testületi ülésének a.) jegyzőkönyve b.) c.) előterjesztése d.) tárgysorozata T Á R G Y S O R O Z A T A 1./A Geszterédi

Részletesebben

LfJo. számú előterjesztés

LfJo. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere LfJo. számú előterjesztés I. Tartalmi összefoglaló Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. 2015. évi üzleti

Részletesebben

a Lengyeltóti Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. január 30-i ülésére

a Lengyeltóti Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. január 30-i ülésére Lengyeltóti Városi Önkormányzat Polgármestere 8693. Lengyeltóti, Zrinyi u.2. Szám: 29/2014. Előterjesztés a Lengyeltóti Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. január 30-i ülésére Napirend: A Képviselő-testület

Részletesebben

224/2016. (VII. 28.) Korm. rendelet

224/2016. (VII. 28.) Korm. rendelet 224/2016. (VII. 28.) Korm. rendelet az egészségügyi szolgáltatások Egészségbiztosítási Alapból történő finanszírozásának részletes szabályairól szóló 43/1999. (III. 3.) Korm. rendelet módosításáról 1 Tartalom:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Berhidai Német Nemzetiségi Önkormányzat hivatalos helyiségében 2012. december 5-én 16,00 órai kezdettel. Jelen vannak: Csibra Ferencné nemzetiségi elnök Takács Lászlóné nemzetiségi

Részletesebben

Kamond Község Önkormányzata Képviselő-testülete ülésének napirendjét az alábbiak szerint állapítja meg:

Kamond Község Önkormányzata Képviselő-testülete ülésének napirendjét az alábbiak szerint állapítja meg: + KAMOND K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T A K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T E Ügyszám: 15-4/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kamond Község Önkormányzata Képviselő testülete 2011. május 31-én 16.30

Részletesebben

Készült: Hegyesd község Önkormányzata Képviselő-testülete által 2013. december 18-án (szerdán) 17 órakor megtartott rendes nyilvános üléséről.

Készült: Hegyesd község Önkormányzata Képviselő-testülete által 2013. december 18-án (szerdán) 17 órakor megtartott rendes nyilvános üléséről. Hegyesd község Önkormányzata Képviselő-testülete 8296. Hegyesd, Zrínyi u.1. Tel: 87/435-038. Száma: 120-20/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Hegyesd község Önkormányzata Képviselő-testülete által 2013.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013.november 07. napján tartandó soron következő testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013.november 07. napján tartandó soron következő testületi ülésére ELŐTERJESZTÉS Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013.november 07. napján tartandó soron következő testületi ülésére Tárgy: - Balatonkenese Város Önkormánynál folyamatban lévő pályázatok,

Részletesebben

Kislőd Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Kislőd Község Önkormányzat Képviselő-testülete Szám: K. /2013. Kislőd Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8446 Kislőd, Hősök tere 1. Tel/Fax: 88/246-001 Email: kislod@invitel.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kislőd Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

HERÉD KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. ÉVI MUNKATERVE

HERÉD KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. ÉVI MUNKATERVE HERÉD KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. ÉVI MUNKATERVE MUNKATERV 2011. év Heréd község Képviselő-testületének 2011.évi munkaterve 1. 2011. január 24.(hétfő) 17 óra együttes ülés Kerekharaszt és Nagykökényes

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csetény-Szápár KözségÖnkormányzat Képviselőtestületei 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: /2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csetény és Szápár Község Önkormányzat Képviselőtestületeinek 2009. szeptember

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Rakamaz Város Önkormányzata Pénzügyi Bizottságának 2014. október 6. napján megtartott rendkívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Rakamaz Város Önkormányzata Pénzügyi Bizottságának 2014. október 6. napján megtartott rendkívüli üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2014. október 6. napján megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Héri Viktor a bizottság elnöke, Kornis Tibor bizottsági tag, Távolmaradt: Távolmaradását bejelentette:

Részletesebben

EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. december 30-án a Városháza Dísztermében (Edelény, István király útja 52.) megtartott rendkívüli nyílt ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./

Részletesebben

Szentes Város Polgármesterétől 6601 Szentes, Kossuth tér 6. Pf. 58.

Szentes Város Polgármesterétől 6601 Szentes, Kossuth tér 6. Pf. 58. Szentes Város Polgármesterétől 6601 Szentes, Kossuth tér 6. Pf. 58. Iktsz: U-25084/2015 Tárgy: Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. évi munkaterve Mell: 2016. évi munkaterv Szentes

Részletesebben

Fertőd Város Képviselő-testülete

Fertőd Város Képviselő-testülete Fertőd Város Képviselő-testülete 10/2010. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö Y V 2010. október 29. napján megtartott RENDKÍVÜLI Ü L É S É R Ő L Készült: 4 példányban. 1 Fertőd Város Képviselő-testülete 10/2010. számú

Részletesebben

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA 2016. ÉVI MUNKATERVE

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA 2016. ÉVI MUNKATERVE PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA 2016. ÉVI MUNKATERVE 2016. január 26. (kedd) 1./ Javaslat Pilis Város Önkormányzatának az Önkormányzat 2016. évi költségvetésének I.

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának J E G Y Z Ő J E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Polgármesteri Hivatal 2014. évi nyári- és téli

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.: 22-41/2013. Tárgy: A Kiszombor 05326/2 hrsz-ú (korábban: 027/2 hrsz) ingatlan

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Mezőkövesd Város Képviselő-testületének 2012. június 13.-án megtartott rendkívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Mezőkövesd Város Képviselő-testületének 2012. június 13.-án megtartott rendkívüli üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mezőkövesd Város Képviselő-testületének 2012. június 13.-án megtartott rendkívüli üléséről. Helye: Polgármesteri Hivatal B épület emeleti nagytanácskozó terem Mezőkövesd,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balmazújvárosi Közös Önkormányzati Hivatal dísztermében (4060 Balmazújváros, Kossuth tér 4-5.) Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 9-i rendkívüli

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. február 3-án tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. február 3-án tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. február 3-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Anyakönyvvezetői többletszolgáltatásokért fizetendő díjakról, és

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Nyúl Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2008. február 6-án megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Nyúl Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2008. február 6-án megtartott üléséről. Polgármesteri Hivatal 9082 Nyúl, Kossuth L. u. 46. Szám: 14-5/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyúl Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2008. február 6-án megtartott üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Iktatószám: P-199-9/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: Aba Nagyközség Képviselő-testülete 2012. március 05. napján 10:45 órakor tartott rendkívüli nyílt ülésén. Kossa Lajos polgármester

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat ELNÖKE Szám: ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Tárgy: A) Önkormányzat saját bevételeinek és adósságot

Részletesebben

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 13/2016. (IV.22.) önkormányzati rendelete

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 13/2016. (IV.22.) önkormányzati rendelete Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 13/2016. (IV.22.) önkormányzati rendelete a felnőtt és gyermek személyes gondoskodást nyújtó ellátásról szóló 24/2004. (IV.20.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V B I K Á C S K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T A, V A L A M I N T NAG Y D O R O G N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T A K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T É N E K 201 1.

Részletesebben