H A T Á R O Z A T - ot.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "H A T Á R O Z A T - ot."

Átírás

1 KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó utca Pf.: 166. Tel.: 06-1/ , fax: 06-1/ Ikt.sz.: D.312/13/2013. A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi H A T Á R O Z A T - ot. A Döntıbizottság a Közbeszerzési Hatóság Közbeszerzési Döntıbizottság Elnöke (1026 Budapest, Riadó utca 5., a továbbiakban: Döntıbizottság Elnöke) által a Pécsi Tudományegyetem (7622 Pécs, Vasvári P. u. 4., a továbbiakban: ajánlatkérı) A 400 ágyas klinika épületének átalakításával és bıvítésével kapcsolatos pótmunkák elvégzése TIOP és TIOP projekt keretében tárgyú közbeszerzési eljárása ellen indított jogorvoslati eljárásban megállapítja, hogy az ajánlatkérı megsértette a közbeszerzésekrıl szóló évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 121. (1) bekezdés b) pontjára tekintettel a Kbt. 94. (3) bekezdés a) pontját. A Döntıbizottság az ajánlatkérı ajánlattételi felhívását és a közbeszerzési eljárásában azt követıen meghozott valamennyi döntését megsemmisíti. A Döntıbizottság az ajánlatkérıt Ft, azaz ötszázezer forint pénzbírság megfizetésére kötelezi. A Döntıbizottság kötelezi az ajánlatkérıt, hogy a bírságot a határozat kézbesítésétıl számított 15 napon belül a Közbeszerzési Hatóság Magyar Államkincstárnál vezetett MNB számú számlájára fizesse be. Az eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik. A határozat ellen fellebbezésnek, újrafelvételi eljárásnak nincs helye. A határozat bírósági felülvizsgálatát annak kézbesítésétıl számított tizenöt napon belül keresettel a Fıvárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságtól lehet kérni. A keresetlevelet a Fıvárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz címezve, kizárólag a Döntıbizottsághoz lehet benyújtani. Tárgyalás tartását a felperes a keresetlevélben kérheti. A keresetlevél benyújtásának a határozat végrehajtására nincs halasztó hatálya.

2 2 I N D O K O L Á S A Döntıbizottság a rendelkezésére álló adatok, a közbeszerzési eljárások iratai, a hivatalbóli kezdeményezés, valamint az ajánlatkérı írásbeli és tárgyalási nyilatkozatai alapján, az alábbi tényállást állapította meg. A jelen közbeszerzés elızményeként az ajánlatkérı a Kbt. IV. fejezete szerinti nyílt eljárást indított 400 ágyas klinika épületének 3 részprojektben történı átalakítása és bıvítése a TIOP , TIOP és Oktatási Központ kialakítása programok keretein belül építési beruházás tárgyában, amelyre vonatkozó ajánlati felhívása az Európai Unió Hivatalos Lapjában 2011/S számon jelent meg február 23. napján. A felhívás feladására február 18. napján került sor. Az ajánlati felhívás 4.a) pontjában az ajánlatkérı az alábbiak szerint határozta meg a teljes mennyiséget: 400 ágyas klinika épületének 3 részprojektben történı átalakítása és bıvítése a TIOP , TIOP és Oktatási Központ kialakítása programok keretein belül, amely különösen az alábbiakat foglalja magában: I. részprojekt (TIOP ): A 400 ágyas klinika átalakítása és képalkotó diagnosztikai részleg kialakítása, amely érinti a meglévı építmény (A, B és C szárny) átalakítását, bıvítését - alagsortól tetıfelépítményig -11 szint - ide nem értve a B szárny oktatási részét, illetve a C és B szárny Sürgısségi Betegellátó Részlegét, amelyek a II. és III. részprojekt elemeit képezik; Összesen m², építési költség (becsült érték): HUF. II. részprojekt (TIOP ): Sürgısségi Betegellátó Részleg kialakítása, amely magába foglalja a C szárny és a B szárny e projektben érintett részének átalakítását és bıvítését - alagsor, mélyföldszint- illetve az A szárny tetıszintjét, ahol a helikopter leszálló kerül kialakításra; Összesen m², építési költség (becsült érték): HUF. III. részprojekt: Oktatási Központ kialakítása B szárny keleti eleme,- alagsora egy része, mélyföldszintje és magasföldszintje. Összesen: m² m építési költség (becsült érték): HUF. A beruházás keretében kiemelt gyógyászati helyiségek, sugárvédett kialakítású épületrész felújítására és felvonók telepítésére is sor kerül. Telek teljes területe: m². Ebbıl a beruházással érintett telek terület, projektenként (az épület kontúrján kívül esı park- és útfelületek): I. részprojekt (TIOP 2.2.7): m², II. részprojekt (TIOP 2.2.2): m². Ajánlatkérı felhívta a figyelmet arra, hogy a tervezett kivitelezés ütemezetten valósul meg, tehát a kivitelezés során figyelemmel kell lenni a bennmaradó funkciók folyamatos mőködésének fenntartására. Közölte, hogy a további információkat az ajánlati dokumentáció mellékletét ké-

3 pezı engedélyezési és kiviteli tervek tartalmazzák. Becsült érték Áfa nélkül: HUF 3 A felhívás VI.2) pontja alapján a szerzıdés közösségi alapokból finanszírozott projekttel kapcsolatos: Társadalmi infrastruktúra operatív program - Janus Pannonius Program - Korszerő egészségügy a történelmi régióban TIOP /2F/ ; 2) Janus Pannonius Sürgısségi Program - Korszerő sürgısségi ellátás a történelmi régióban TIOP / Ajánlatkérı a szeptember 16. napi eljárást lezáró döntésében a közbeszerzési eljárást a Kbt. 92. c) pontja alapján eredménytelennek nyilvánította. Az ajánlatkérı december 21-én a Kbt. IV. fejezete 125. (1) bekezdésének megjelölésével hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást indított 400 ágyas klinika épületének 3 részprojektben történı átalakítása és bıvítése a TIOP , TIOP , és Oktatási Központ kialakítása programok keretein belül építési beruházás tárgyában. Az ajánlattételi felhívást december 21-én a Strabag-MML Kft., a Magyar Építı Zrt., a Hunép Universal Zrt. - Imola Konstrukt Építıipari Kft. közös ajánlattevık, a PORR Építési Kft., az Ezentis-Ortiz-Joint Venture, a Grabarics Építıipari Kft., és a Baranyai Magasépítık Kft. ajánlattevık részére küldte meg. Az ajánlattételi felhívás 4. a) pontja szerint a szerzıdés tárgya és mennyisége: Vállalkozási szerzıdés a PTE 400 ágyas klinikaépületének 3 részprojektben történı átalakítására és bıvítésére a TIOP , TIOP és Oktatási Központ kialakítása programok keretein belül. Teljes mennyiség: I. részprojekt (TIOP ): A 400 ágyas klinika átalakítása és képalkotó diagnosztikai részleg kialakítása, amely érinti a meglévı építmény (A, B és C szárny) átalakítását, bıvítését - alagsortól tetıfelépítményig -11szint - ide nem értve a B szárny oktatási részét, illetve a C és 8 szárny Sürgısségi Betegellátó Részleget amelyek a II. és III. részprojekt elemeit képezik; Összesen m2 II. részprojekt (TIOP ): Sürgısségi Betegellátó Részleg kialakítása, amely magába foglalja a C szárny és a B szárny e projektben érintett részének átalakítását és bıvítését - alagsor, mélyföldszint - illetve az A szárny tetıszintjét, ahol a helikopter leszálló kerül kialakításra; Összesen m2 III. részprojekt: Oktatási Központ kialakítása B szárny keleti eleme,- alagsora egy része, mélyföldszintje és magasföldszintje. Összesen: l 231 m2 A beruházás keretében kiemelt gyógyászati helyiségek, sugárvédett kialakítású épületrész felújítására és felvonók telepítésére is sor kerül.

4 4 Telek teljes területe: m2 Ebbıl a beruházással érintett telek terület, projektenként (az épület kontúrján kívül esı park és útfelületek): I. részprojekt (TIOP 2.2.7): m2, II. részprojekt (TIOP 2.2.2): m2 Becsült érték: HUF Ajánlatkérı felhívta a figyelmet arra, hogy a tervezett kivitelezés ütemezetten valósul meg, tehát a kivitelezés során figyelemmel kell lenni a bennmaradó funkciók folyamatos mőködésének fenntartására. A további információkat az ajánlati dokumentáció mellékletét képezı engedélyezési és kiviteli tervek tartalmazzák. A 4/b. pontban az ajánlatkérı a részekre történı ajánlattételt, valamint a 10. pontban a többváltozatú ajánlattétel lehetıségét kizárta. Az ajánlattételi felhívás 6. pontja alapján a szerzıdés idıtartama: április január 18., amely végteljesítési határidı csökkenhet az ajánlattevı megajánlása szerint (értékelési részszempont). Az ajánlatkérı a felhívásban meghatározta az ellenszolgáltatás teljesítésének feltételeit, a kizáró okokat, és az alkalmasság feltételeit. A felhívás 11. pontja szerint az értékelés szempontja a Kbt. 57. (2) bekezdés b) pontja alapján az összességében legelınyösebb ajánlat: Részszempont Súlyszám Ajánlati ár a teljes kivitelezésre (nettó HUF). 80 Jótállás idıtartama (hónap). 10 Elıteljesítés mértéke az ajánlati felhívás II.3) pontjában megadott teljesítési határidıhöz képest 5 (nap). Az ajánlattételi felhívás 25./37.) pontja szerint a kivitelezés elkészítésére rendelkezésre álló összes maximális fedezet: HUF, amibıl az I. részprojektre HUF, a II. részprojektre HUF, míg a III. részprojektre HUF jut, amelyen belül a rendelkezésre álló fedezetek közötti átcsoportosításra nincsen lehetıség. Az ajánlatkérı ajánlattételi dokumentációt is készített, amely tartalmi és formai elıírásokat, mőszaki leírást, vállalkozási szerzıdés tervezetet, valamint a mőszaki és pénzügyi ütemezésre vonatkozó mintát, az árazatlan költségvetési kiírást, és a mőszaki terveket (engedélyezési és kiviteli terv) tartalmazta. Az ajánlattételi határidıre január 24-ére - 4 ajánlat került benyújtásra, melyek közül az ajánlatkérı hiánypótlásokat, a tárgyalásokat, valamint jogorvoslati eljárásokat követıen szeptember 6-án nyertesként a Strabag- MML Kft.-t hirdette ki.

5 5 Az ajánlatkérı és a Strabag-MML Kft. a vállalkozási szerzıdést október 11-én kötötték meg, Ft vállalkozói díjon. A vállalkozási szerzıdés 2. számú mellékletét a vállalkozó ajánlata képezte, melynek része a mőszaki és pénzügyi ütemterv és az organizációs terv. Az ajánlatkérı a fenti elızményeket követıen június 28-án tájékoztatta a Döntıbizottságot arról, hogy a Kbt. Harmadik rész 121. (1) bekezdés b) pontja szerint a Kbt. 94. (3) bekezdés a) pontja alapján hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárást indított. Közölte, hogy ajánlattételre a Strabag MML Kft.-t hívta fel. Az ajánlatkérı a tájékoztatójában az eljárásfajta választásának indokaként elıadta, hogy december 21-én hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárást indított Vállalkozási szerzıdés a PTE 400 ágyas klinika épületének 3 részprojektben történı átalakítására és bıvítésére a TIOP és TIOP és Oktatási Központ kialakítása programok keretein belül tárgyban. Ismertette a közbeszerzés ajánlattételi felhívásban meghatározott teljes mennyiségét. Az eljárás nyertese a Strabag MML Kft. ajánlattevı lett, a vállalkozási szerzıdés idıtartama április 18-tól január 18-ig tart, mely végteljesítési határidı csökkenhet az ajánlattevı megajánlása szerint (értékelési szempont). A nyertes ajánlattevı a szerzıdésben foglaltak teljesítését a munkaterületek átadását követıen megkezdte. A kivitelezési munka során azonban olyan elıre nem tervezett, sem az ajánlatkérı, sem az ajánlattevı által elıre nem látható a szerzıdéskötés alapjául szolgáló dokumentációban sem szereplı munkák jelentkeztek, melyek kiegészítı építési beruházás megrendelését teszik szükségessé az eredeti építési beruházás teljesítéséhez. Az építıipari kivitelezési tevékenységrıl szóló 191/2009. (IX. 15.) Korm. rendelet 3. (9) bekezdése alapján, a kivitelezı - az erre vonatkozó külön megállapodásban foglaltak szerint - a mőszaki szükségesség, vagy a rendeltetésszerő és biztonságos használat miatt szükséges pótmunkát köteles elvégezni. Ha a felek átalánydíjban állapodtak meg, akkor a kikötött díjon felül csak a pótmunka ellenértéke számolható el. Figyelemmel arra, hogy a pótmunkák elvégzése az épület rendeltetésszerő és biztonságos használatához szükséges, mihamarabb indokolt azok megkezdése.

6 6 Az ajánlatkérı a beszerzés becsült értékét nettó HUF értékben határozta meg. Mellékletként az ajánlattételi felhívást, valamint a jogalapot igazoló Részletes mőszaki-szakmai indoklást csatolt. Az ajánlatkérı a tájékoztatójához mellékelt mőszaki-szakmai indokolásban a következıket adta elı. I. részprojekt: Pólus projekt TIOP a.) a B és C szárny alagsorában az eredeti terveken nem szereplı padló alatti falazott padlócsatornák elbontása A B és C szárny alagsorában a bontási munkák során vált láthatóvá, hogy a padozat alatt jelentıs mennyiségő, a bontási terveken nem szereplı régi, szennyvíz és csapadék vezetékek vezetésére szolgáló falazott padlócsatorna található, melyek felszedendık, bontandók. Az alagsori padozat alatt elıkerült régi padlócsatornák az eredeti terveken nem voltak ábrázolva (az eredeti kivitelezéskor feltehetıen eltértek az akkori tervektıl), ezek elıre nem láthatósága megalapozott. Pótmunkaként történı elszámolása mőszaki szempontból indokolt. b.)+c.) C szárny padozati rétegrend változás b.) a C szárny padozatának felbontása után vált ismertté, hogy a vb. felülbordák közötti területen a régi aljzatbeton a tervezett rétegrendnél vastagabb volt. Emiatt az új, tervezett aljzatbeton alatt homokfeltöltéssel kell kiegészíteni az új rétegrendet minden szinten, (IV. és VI. szint kivételével), mely homokfeltöltés gazdaságosabb, mint a többletbeton készítése. c.) a C szárny vb. felülbordáinak szintbeli magasságai miatt nem készíthetı a tervezett padló rétegrend. Az adottság miatti vékony aljzatbeton átmérı 4,2-15/15-ös hegesztett acélhálóval kell megerısíteni az V. és VI. szinten, ezzel biztosítva az aljzat repedésének és esetleges törésének elkerülését. Az új tervezett rétegrend eltér az eredeti terveken ábrázolt rétegrendtıl, ezért az új tervezett rétegrend csak a tervtıl eltérıen készíthetı. Mindkét pontban foglalt munkák az eredeti terven ábrázolt állapothoz képest eltérıen megvalósult eredeti szerkezetek miatt váltak szükségessé, melyek a padozatbontást követıen váltak ismertté. Ezek elıre nem láthatósága megalapozott. Pótmunkaként történı elszámolása mőszaki szempontból indokolt. d.) B szárny K-i lépcsıházvakolat javítás és festés A megjelölt munka az organizációs tervben nem szereplı, de az I. ütem építési munkaterület átadásának feltételeként a mőködı egészségügyi szervezeti egységek tőzvédelmi okból elıre nem látható, utólag elıírt közlekedési és biztonsági tartalék útvonalát jelentı munka, mely pótmunkának minısül. e.) Elıre nem látható beton és vb. szerkezetek bontása

7 7 A megjelölt munkák az ajánlati tervdokumentációba becsatolt GEN-PLAN közmő terveken nem szereplı, de valóságban a terep szint alatt lévı, eltakart, használaton kívüli mőtárgyak, közmővek es egyéb mőszaki objektumok, melyek a földmunkák végzése során kerültek elı. Ezen mőtárgyak beton- vasbeton szerkezetek és különbözı használaton kívüli közmővek az építtetıi rendelkezésre álló adattárakban nem szerepeltek. Az ajánlati tervek mint bontandó szerkezeteket nem tartalmazták a közel 50 évvel ezelıtti eredeti kivitelezés óta történt többszöri átépítések során ottmaradt, és tereprendezéssel eltakart szerkezeteket. Bontásuk a projektmegvalósításhoz elengedhetetlenül szükséges, elıre nem látható elvégzendı mőszaki feladat, pótmunkának minısül. f.) A, B és C szárny vakolás A, B és C szárny északi homlokzati térelhatároló falainak belsı felületén az ajánlati dokumentáció a meglevı vakolatok teljes felületen történı leverését és újravakolását nem tartalmazza, csak a meglévı válaszfalak elbontásának helyén levı függıleges, vakolatlan csíkok két régi helyiség közti kiegyenlítı vakolását. A válaszfalak elbontása után derült fény arra, hogy az eredeti építés során, az eredetileg megépített vasbeton vázszerkezetet kitöltı északi térelhatároló falazat a két helyiségben nem azonos síkban helyezkedik el, és ahol az új terveken két régi helyiségbıl egy nagyobb új helyiség kialakítása szükséges, ezeknél a tervi pozícióknál az ezen falak síkba hozása a tervezett függıleges vakolatcsíkok vakolásával nem lehetséges. Az új helyiségek ezen északi falfelületei csak úgy hozhatók síkba, ha a régi vakolat teljes egészében leverésre kerül, és új vakolat készül. Ezen helyiségek közötti síkbeli eltérés az ajánlattétel során a mőködı intézményben nem volt feltárható. Az ajánlattételkor és a tényleges kivitelezés megkezdésekor elıre nem látható, mőszaki szükségességbıl felmerült, indokolt pótmunka. Fenti indokokon túlmenıen ezen északi homlokzati térelhatároló falak az elıöregedett homlokzatburkolat miatt az erıs idıjárási kitettség okán teljes vastagságban átnedvesedtek, és ezen átnedvesedés kémiailag lebontotta a belsı felületi vakolást. Ez a vakolati erózió azonban az ajánlattételt megelızıen nem volt látható, mivel a tervezési és ajánlattételi szakaszban mőködı intézmény be volt bútorozva, és e homlokzati belsı felületek nagyrészt el voltak takarva, egyéb helyeken pedig esztétikai felületkezelésekkel e mögöttes szerkezeti erózió el volt takarva. Ezért a tervezési és ajánlattételi szakaszban az ajánlati dokumentációban kiírt megoldás volt szakmailag indokolt. A kivitelezés megkezdésekor és a válaszfalak elbontásakor mutatkozó mőszaki állapot miatti pótmunka igény elıre nem látható volt, és mőszakilag megalapozott. g.) A, B és C szárny betonjavítás A 48 évvel ezelıtti monolit vasbeton vázszerkezet építése során az akkor hagyományos zsaluzati technológiával készült vasbeton munkák nyers felületein

8 8 olyan betonozási hiányok tapasztalhatók a vb. pillérek és gerendák élein, amelyekrıl a mostani rekonstrukció tervezési fázisában a Tervezı joggal feltételezte, hogy ezen betonozási hiányok ami az eredeti építéskori technológiából fakadóan elıadódott az akkori építés során kijavításra kerültek. A nyers vb felületek a tervezési és ajánlattételi fázisban nem voltak láthatók, mivel a mőködı intézményben ezek mind elburkolt szerkezetek voltak. A kivitelezés megkezdését követıen, amikor a szerkezetekrıl a burkolatok elbontásra kerültek, és láthatóvá váltak a nyers vb felületek akkor derült ki, hogy az eredeti építéskor a vb. szerkezetek hibáit nem javították ki, így a 48 éve álló vb szerkezetben a folytonossági hiányok olyanok, hogy a betonacélok ezeken a szakaszokon kilátszanak, megfelelı korrózióvédelemmel illetve betontakarással nem rendelkeznek. E betontakarásokat pótlólag tartó szerkezeti okból feltétlenül el kell végezni. A szerkezetek eltakart jellegénél fogva e munkák elıre nem láthatósága megalapozott, mőszaki szükségességbıl felmerült pótmunkaként történı elszámolása indokolt. h.) Kábelkiváltások (Külsı, déli bıvítmények és parkolók helyén lévı elektromos kábelek kiváltási munkái) A megjelölt munkák az ajánlati tervdokumentációban becsatolt GEN-PLAN közmő terveken nem szereplı, de a valóságban a terepszint alatt meglevı, mőködı elektromos kábelek és egyéb elektromos mőtárgyak, melyek a földmunkák során kerültek elı. A kiváltásuk a vonatkozó építési elıírások szerint szükséges, az ajánlati dokumentációban lévı tervek e kábeleket, mint meglévı kiváltandó kábeleket nem tartalmazták, azok terepszint alatti pontos elhelyezkedése az építtetı számára sem volt ismert. A megjelölt munkák elıre nem láthatósága megalapozott. Pótmunkaként történı elszámolása mőszaki szempontból indokolt. i.) Csapadékcsatorna A módosított csatorna nyomvonal megterveztetésére azért volt szükség, mert az eredeti kivitelezéshez tartozó, akkori közmő tervekhez képest az eredetileg, valóságban megépült csatorna nyomvonal eltért, és így a csatlakozási pontok helyileg máshová kerültek. A pótlólagosan megépítendı aknák kialakításának elıre nem láthatósága megalapozott, mivel a fent leírt eltérés terepszint alatti volt, és a tervezés idıszakában földalatti feltárásra nem volt mód. II. részprojekt: Sürgısségi projekt TIOP a) Terepszint alatti elıre nem látható mőtárgyak miatti módosított alapozás készítése Vállalkozó az alábbi építési naplóbejegyzést tette: Az SBO épület alapozásának statikai változtatása vált szükségessé az alagsori szárny és a vb. alaplemez csatlakoztatásánál. Ezt az indokolta, hogy a földmunkák során elıre nem látható, nagymérető mőtárgyak, beton alapok, épületmaradványok kerültek elı, melyek elbontása miatt a környezı talajt nagy mélységben kellett megbolygatni. Ezáltal az alagsori vb. fal melletti feltöltést megfelelı te-

9 9 herbírásúra tömöríteni biztonsággal nem lehetett. Statikus tervezı és Mőszaki ellenır egyetértésével elkészült a módosított alapozási terv, mely részünkre én került megküldésre. A módosított terv szerint készül a kivitelezés, mely meggátolja a két épületrész egyenetlen süllyedésébıl eredı elmozdulást Mőszaki Ellenıri vélemény: A megjelölt munkák az ajánlati tervdokumentációba becsatolt GEN-PLAN közmő, és elızményeket feltüntetı terveken nem szereplı, de valóságban a terepszint alatt lévı, eltakart, használaton kívüli mőtárgyak, közmővek és egyéb mőszaki objektumok, melyek a földmunkák végzése során kerültek elı. Ezen mőtárgyak beton- vasbeton szerkezetek és különbözı használaton kívüli közmővek az építtetıi rendelkezésre álló adattárakban nem szerepeltek. Az ajánlati tervek mint bontandó szerkezeteket nem tartalmazták a közel 50 évvel ezelıtti eredeti kivitelezés óta történt többszöri átépítések során ottmaradt, és tereprendezéssel eltakart szerkezeteket. Bontásuk miatt a betervezett statikai terveken ábrázolt megoldásokat módosítani kellett, a módosított mőszaki megoldás a projektmegvalósításhoz elengedhetetlenül szükséges, elıre nem látható elvégzendı mőszaki feladat, pótmunkaként történı elszámolása mőszakilag indokolható. Tervezıi vélemény: A jelenlegi rekonstrukció tervezése során kiindulási feltételeket jelentı, az eredeti építés alapjául szolgáló terveken sem, és az építtetı által rendelkezésre bocsájtott és az ajánlati dokumentációban becsatolt GEN-PLAN terveken sem voltak feltüntetve az említett terep alatti, elbontandó beton szerkezetek illetve mőtárgyak, így az építés során történı elıkerülésők és az ezt figyelembevevı tervezési megoldásuk elıre nem látható volt. A nagy mélységő földfeltöltés, és a bontások miatti fellazult talaj figyelembevételével történı statikai tervmódosítás az építkezés jelen szakaszában indokolt. b) Helikopter leszálló bıvítés A 15x15 méteresre bıvített alapterülető helikopter leszálló építési többletköltsége A módosítás mőszaki tartalma: A helikopter leszálló eredetileg tervezett, 13x13,9 méteres alapterületen történı megépítését a STRABAG-MML Kft. a vállalkozási szerzıdésében nettó Ft (25%-os ÁFÁ-val bruttó ,50 Ft) építési költséggel vállalta. Az Egyetem a Légügyi Hivatal javaslata alapján módosította igényét az eredeti kiviteli tervekhez képest: a helikopter leszálló 15x15 méteres alapterületen történı megvalósítását kéri, melynek megfelelı módosított kiviteli terveket a Tervezı elkészítette. Indoklás: május 6-án megjelent a 159/2010. (V.6.) számú Korm. rendelet, melynek 2. (1) bekezdés e) pontja részletesen szabályozza az V. osztályú polgári célú nem nyilvános repülıtér létesítési feltételeit, és engedélyezési eljárásrendjét. A

10 10 hivatkozott kormányrendelet tehát, mely a már meglévı mőködı és újonnan épülı helikopter leszállók esetében is új létesítési engedélyezési eljárást ír elı, az építési engedélyezési tervek beadása után jelent meg. A júliusában hatályba lépı a sürgısségi betegellátást is érintı szakmai minimumrendelet elıírja, hogy a helikopter leszálló alkalmas legyen éjszakai leszállásra is, ezért világítástechnika szempontjából is engedélyeztetni szükséges a létesítményt annak érdekében, hogy a létesítési engedély megfeleljen ezen körülménynek is. A jogszabályi háttér módosulására tekintettel új létesítési, valamint fénytechnikai engedély vált szükségessé a projekt keretében megvalósuló helikopter leszálló megépítéséhez. Erre tekintettel augusztus 13-án Vállalkozási szerzıdést kötött az Egyetem az Atlant Épülettervezı Kft-vel a létesítési és fénytechnikai engedélyezési tervdokumentációk elkészítése érdekében. A létesítési engedélyeztetési eljárást szeptember 14-én kezdeményezte az Egyetem az Atlant Kft. közremőködésével. A Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala (továbbiakban: Hatóság) december 13-án helyszíni szemlét tartott a 400 ágyas klinikán a folyamatban lévı V. osztályú repülıtér létesítési engedélyezési eljárása kapcsán. A helyszíni szemlén elhangzottakról december 21-én írásos tájékoztatást adott ki a Hatóság az alábbi tartalommal: A Hatóság tájékoztatási és együttmőködési kötelezettsége körében, valamint a közigazgatási hatósági eljárás adta lehetısége alapján felhívta az Egyetem figyelmét a hazai és nemzetközi szabályozási környezet jelentıs változására, mely alapvetıen befolyásolni fogja a létesítendı repülıtér hosszú távú mőködését, Tájékoztatásában rámutatott, hogy... a létesítési engedély a jelenlegi 13x13,9 méteres mérető repülıtérre kiadható, de a légi úton érkezı betegek fogadását két lényeges tényezı befolyásolni, akadályozni fogja, melyeket megfontolásra javasol. Ezek a következık: - figyelemmel kell lenni a repülıteret szinte kizárólagosan használó Magyar Légimentı Nonprofit Kft. eszközeire, mivel a jelenleg széles körben használt, korszerőbb légijármő típusok (EC 135) légiüzemeltetési utasítása a repülıtér (leszállóhely) minimális méretét l5x15 méterben határozza meg - lényeges, hogy ennek megfelelıen a szabályozási rendszer is módosult azaz az építési engedély kiadása óta, általános ICAO ANNEX 14 II. kötet 3.2. fejezet alpontja szerint az 1. helikopter osztályba tartozó légijármő csak olyan mérető leszállóhelyet használhat, ami megfelel a légi üzemeltetési utasításnak. A megváltozott szabályozási környezet következtében a Hatóság meglátása szerint... sem az Egyetem, sem a Magyar Légimentı Nonprofit Kft. nem tudja majd funkciójának megfelelıen használni a Hatóság által engedélyezett repülıteret, mivel az alkalmatlan lesz légi úton érkezı betegek fogadására. Mindezek alapján a Hatóság indokoltnak tartja és javasolja amennyiben erre lehetıség van hogy az V. osztályú repülıtér kerüljön áttervezésre a hatósági eljárás jelenlegi szakaszában.

11 11 A helyszíni szemlén az épület tervezıi is jelen voltak és elızetesen megállapították azt, hogy a 15 x 15 méteres leszállóhelyet még ki lehet alakítani az épület tetıfelületén. Fentiek figyelembe vételével a Hatóság írásos állásfoglalása, és a Projekt Irányító Bizottság december 18-án e tárgyban hozott határozata alapján a projektmenedzsment megkezdte a 15 x 15 méteres leszállóhely létesítési és fénytechnikai engedélyeztetési eljárásának sikeres lezárásához szükséges feladatok végrehajtását, valamint a várható építési többletköltségek felmérését. Az Atlant Kft. által készített módosított kiviteli tervek alapján a Strabag-MML Kft.-tıl különbözeti költségvetést kért a helikopter leszálló 15 x 15 méteres alapterületen történı megépítésére vonatkozóan, mely tételesen tartalmazza a helikopter leszálló méret növekedése miatt felmerülı munkanemenkénti többletköltségeket. Mőszaki Ellenıri vélemény: A fenti részletes indoklás alapján a helikopter leszálló bıvítése a hosszú távú funkcionális mőködés szempontjából indokolt. A bıvítésre készített engedélyezési és kiviteli tervek alapján közbeszerzési eljárás keretében történı Építtetıi megrendelés esetén az elvégzendı munka pótmunkaként történı elszámolása mőszakilag indokolható. A módosított tervek szerinti megvalósításra vonatkozóan a jelenleg hatályos, Az építıipari kivitelezési tevékenységrıl szóló 191/2009. (IX. 15.) Korm. rendelet 1. (4) bekezdése szerint a Kbt. hatálya alá tartozó építési beruházások esetében január 1-tıl lehet alkalmazni a Korm. rendelet 2. e) valamint f) pontjában meghatározott többletmunka, illetıleg pótmunka fogalmat: e.) többletmunka: a szerzıdéskötés alapját képezı (ajánlatkérési vagy kivitelezési) dokumentációban kimutathatóan szereplı, de a szerzıdéses árban (vállalkozói díjban) figyelembe nem vett tétel. f.) pótmunka: a szerzıdéskötés alapját képezı dokumentációban nem szereplı, külön megrendelt munkatétel (munkatöbblet). A fenti fogalom meghatározások közül a helikopter leszállóra az f) pótmunka fogalma alkalmazandó, mivel az idıközben történt jogszabályváltozás miatt bekövetkezı elıre nem látható, de a funkcionális mőködéshez szükséges az elvégzendı munkatöbblet. Tervezıi vélemény: Az eredeti tervdokumentációban megtervezett helikopter leszálló megfelelt az 5 évvel ezelıtti kiviteli tervezési idıszakban hatályos jogszabályoknak. A helikopter leszálló terveinek módosítására a fenti indoklásban foglaltak miatt (idıközbeni jogszabály-változások) került sor. Emiatt a tervmódosításban foglalt munkák elıre nem látható, de a funkcionális mőködéshez szükséges elvégzendı munkatöbbletet jelentenek.

12 12 c) SBO orvosszakmai változtatások a.) 3 ágy elhelyezése: A módosítás mőszaki tartalma: A gyorsürítı elnevezéső helyiségben kívánja az ajánlatkérı elhelyezni a korábbi minimumfeltételek szerinti 13 ágyon felüli 3 ágyat az ehhez szükséges feltételek biztosításával. A helyiség kialakítására vonatkozó vázlatrajzot a Tervezı egy vizesblokkot is tartalmazóan elkészítette. Indoklás: Az igény jogszabályi és orvos-szakmai szempontból megalapozott, mivel a megváltozott jogszabályi környezet (Semmelweis-terv és az új minimum feltételek szerint) a régi SO1-nek megfelelı III. progresszivitási szintő SOban 13 helyett 16 fekvı ágynak kell lenni. Ebben a 3 ágyas helyiségben kívánja elhelyezni azon betegeket, akik további osztályos felvételre várnak, vagy rövid ellátás után otthonukba távozhatnak. b.) Ajtók: A módosítás mőszaki tartalma: a betegeknek az orvosi ellátástól való elválasztása érdekében a déli közlekedın C2 103 jelő ajtó kihelyezése a váró helyiségig egy további ajtó elhelyezése az elıbbi ajtóval azonos kivitelben a C2 K104-es jelő északi közlekedın a váró leválasztása érdekében. Az újonnan bekerülı ajtó betegek által nem átjárható lenne: a mögötte elhelyezkedı röntgen helyiségbe az asszisztens szólítaná és kísérné be a betegeket. Indoklás: Az áthelyezett és az újonnan bekerülı ajtó a betegek által használt publikus területek és a kezelık, dekontamináló, röntgen, shocktalanító folyosójának az elkülönítésére szolgálnak. c.) Váró helyiség oxigén ellátása, intenzív kórterem A módosítás mőszaki tartalma: A III. progresszivitási szinthez tartozó nagy területi ellátási kötelezettségbıl (> populáció) és az ehhez társuló igen magas esetszámból (> /év) fakadóan a Sürgısségi Osztályra rohamokban akár tömegesen is érkezhetnek a betegek. Ezért ilyen helyzetekre is fel kell készülni a rövid idın belül nagyszámú érkezı beteg egyidejő biztonságos ellátása érdekében, mégpedig úgy, hogy a várakozó térben is biztosítani szükséges oxigén, vákuum, valamint erıs- és gyengeáramú vételi helyeket. Az alaprajzot megvizsgálva összesen 4 db vételi hely kialakítására lát lehetıséget a mőszaki menedzsment: 2 db a gyorsürítıbıl fektetıvé átalakítandó helyiség váró felıli falán az ágysávokkal átellenben 2 db az orvosi szobák váró felıli falára A 3 ágyas intenzív osztály (C2 109-es jelő helyiség) minden ágyához egy-egy további oxigén és vákuum vételi helyet kell kialakítani.

13 13 Indoklás: Tekintettel arra, hogy a Semmelweis terv szerint Pécs a pulmonológiai ellátás központja III. progresszivitási szinten, így a régióból a betegek 23%-a tüdıgyógyászati ellátásra szorul, illetve házi oxigén kezelt. Így a jelenlegi ellátó helyen is kénytelen volt több fali oxigén csatlakozót felszerelni. A jelen tapasztalatai relevánsak a jövıt illetıleg, hiszen csupán a felnıtt traumatológiával fog a munka kiegészülni a TIOP megvalósulása után. A 3 intenzív ágy forgalmát a mérgezett betegek mellett a traumatológiai mőtétre váró, vagy már mőtött betegek átmeneti elhelyezése fogja adni. d.) Csıposta: A módosítás mőszaki tartalma: Az SBO eredeti terveiben a recepcióra és a mőtıbe terveztek csıposta kiállást, így az SBO dolgozóknak az épület két vége között kellett volna futniuk a vér- és vizeletmintákkal, vagy adott esetben a mőtıi zsilipbe bemenni. Ugyanakkor a betegforgalom várható nagyságára tekintettel igen fontos, hogy a személyzet munkafolyamata a lehetı legszervezettebb legyen, ehhez a feltételek biztosítva legyenek, azaz pl. ne kelljen felesleges köröket megtenni a miatt, mert a Sürgısségi Osztályon csak két csıposta végpont, az sem a legjobb helyen van. Kétségtelen, hogy a módosított igények miatt változtatni szükséges a csıposta eredetileg tervezett nyomvonalát is, de ez a módosítás most még lehetséges, a késıbbiekben a betegellátás gyorsaságában jelentıs idıbeli hozadéka lesz. Végeredményként: a csıposta 3 végpontja közül egy kiállás lesz a 6 ágyas megfigyelı nıvérpultjában, egy a shocktalanítóban, és egy a mőtıben. Az eredetileg a recepcióra tervezett csıposta kiállás nem kerül megépítésre. Indoklás: Az SBO tervezésénél csupán a recepción és a mőtı helyiségekbe terveztek csıpostát. Így az SBO dolgozóinak az épület két vége között kell futniuk az adott mintákkal. Adott esetben a mőtıi zsilipbe bemenni. Ezért szükséges a shocktalanító mellett a csıposta állomást elhelyezni. e.) Mőtık A módosítás mőszaki tartalma: A kiviteli terveken változna a zsilipelés rendszere a mőtıi forgalom megfelelı elkülönítése érdekében. A Tervezı által kidolgozott megoldás vázlatrajza rendelkezésre áll és a koncepció orvos-szakmai szempontból elfogadásra került. Indoklás: A mőtı zsiliprendszerének megoldása orvosszakmai szempontból azért fontos, mert az egyik mőtı égés mőtıként funkcionál, a másik mőtı ténylegesen acut esetek ellátására szolgál folyamatosan. A mőtétek nem tervezhetık jelentıs részben, sterilitási fokuk eltérı. A megfelelı zsiliprendszer, valamint a megfelelı takarítása a mőtınek a sterilitási problémákat kiküszöböli, a recontaminatio veszélye gyakorlatilag nullára csökken. Az ajánlatkérı a fentieken túl az indokolásában elıre nem látható körülményként részletesen bemutatta a projekt évi indítása óta az intézmény jelen-

14 14 tısen megváltozott megemelkedett feladatrendszerét, illetve az ezt kiváltó jogszabályi változásokat is: A hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárás megalapozottságának alátámasztására közölte, hogy a projekt megvalósítását közvetetten befolyásoló esemény volt a fenntartó Baranya Megyei Önkormányzat által december 31-el megszüntetett Baranya Megyei Kórház feladatainak PTE általi átvétele január 1-én: ez volt az integráció fordulónapja. Ugyanakkor a pályázat elıkészítési szakaszának hosszú és folyamatosan bizonytalan idıtartamában lévı döntési idıpontok már semmilyen formában sem tették lehetıvé azt, hogy az integráció hatásait az egyes fordulókban a projekt keretein belül bármilyen módon kezelni tudják - pl. betegforgalom várható növekedése és ehhez illesztett építészeti tervmódosítások, költségvetések, fenntarthatósági számítások, stb. -, hisz minden projektfejlesztési szakasz az elızı forduló dokumentációjára épült és az idıben a kiírási feltételek sem változtak. Így az integráció számos következménye - pl. a várható betegforgalom és a fenntartási költségek - sem jelent meg a projekt végleges dokumentációjában. Ugyanakkor a felelıs mőködtetésre való felkészülés idején most elengedhetetlen ezen adatok különösen a betegforgalom, a fenntarthatósági számítások és az indikátorok felülvizsgálata. Az új épületrész használatbavételi engedélyének kiadására ugyan reményei szerint az eredeti építési ütemtervnek megfelelıen április végéig sor kerül, de a Sürgısségi ellátás üzemszerő mőködése az új telephelyen csak szeptemberétıl valósul meg, ez az idıpont a projekt alapkoncepcióinak évi tervezési idıpontjához képest közel 7 éves idıszak végét jelöli. Ez alatt a 6-7 év alatt nagyon sok minden változott mind az egészségügyben, mind sokféle egyéb területen. Mondhatni: a ben benyújtott pályázati terveket és célkitőzéseket egy jelentısen más gazdasági és társadalmi környezetben kell egyrészt megvalósítani, másrészt az akkor megfogalmazott eredmény-mutatókat teljesíteni. Változások az egészségügyi ellátórendszerben, azon belül a sürgısségi ellátás területén - a teljesség igénye nélkül -: - a beadás idıpontjához képest teljesen más a Sürgısségi Osztály gép-mőszer és bútor állománya, növekedett ezek átlagos életkora; - az integrációval jelentısen nıtt a Klinikai Központ feladata, amit 2012-ben módosított a Semmelweis terv struktúra - és területi ellátási kötelezettség - változtatása; - változtak a sürgısségi ellátás ellátási kategóriái és az azokhoz tartozó követelmények; - a finanszírozás a struktúra- és ellátási kötelezettség-váltást sajnos nem követte le, - jelentısen változtak a sürgısségi ellátás elvárt minimum feltételei és a mőködtetéssel kapcsolatos elvárások.

15 15 Változások egyéb területeken, melyek a projektmegvalósításra kihatással vannak a teljesség igénye nélkül: Jogszabályváltozások: - a projektmegvalósításra általánosan ható jogszabályok: Közbeszerzési törvény, Áfa, építéssel kapcsolatos változások és hatósági szabályváltozások, a hulladékról szóló évi CLXXXV. törvény-, a vagyonkezelésrıl szóló törvényi változás, stb. - a projektmegvalósításra közvetlenül ható új jogszabály: több jogszabályból egy integrált jogi szabályozást hoztak létre a 4/2011. (1.28.) Korm. rendelettel (4/2011. (I. 28.) Korm. rendelet a programozási idıszakban az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, az Európai Szociális Alapból és a Kohéziós Alapból származó támogatások felhasználásának rendjérıl). Szervezeti és mőködési struktúra változások a Támogatói oldalon: - Kormányváltás, ezzel együtt új szervezeti és mőködési struktúra - Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, új Közremőködı Szervezet, az egészségügyi ellátórendszer új struktúrája (Emberi Erıforrások Minisztériuma, Felsıoktatásért Felelıs Államtitkárság, Egészségügyért Felelıs Államtitkárság, GYEMSZI, Térségi Egészségszervezési Központok (TESZK) - az új struktúrában 1-1,5 millió lakos ellátását hivatottak szervezni, meghatározó részét képezik az ellátás szervezésnek, Kormányhivatalok és az azokon belüli Népegészségügyi Szakigazgatási Szervek, stb. Egyetem feladatai és finanszírozása: - az egyetemi egészségügyi ellátórendszer, a Klinikai Központ feladatainak módosítása, az egészségügyi és az oktatási tevékenység finanszírozásának módosításai, a források abszolút és/vagy relatív csökkenése, stb. - az Egyetemen belüli szervezeti és mőködési változások, beépített fejlesztések, más mőködési struktúra (pl. informatikai rendszerek), stb. Piaci, gazdasági és technológiai környezet változásai: - fejlıdés az orvosi eszközök, az informatika és a bútorgyártás területén, - gazdasági válság, ennek következtében átrendezıdött és a létért küzdelmet folytató szállítói, vállalkozói kör, stb. A Klinikai Központ sürgısségi ellátásának változásai a pályázat beadása óta eltelt idıben, jelenleg és a pályázat eredményeként, várhatóan szeptemberében. Sürgısségi ellátás a pályázat beadása júliusa - idején A Klinikai Központ a 4602 szakmakód alatt 802 sürgısségi ellátási formában 4 ággyal rendelkezett a Gyermekgyógyászati Klinikán (szervezeti egység kódja: ). A felnıtt betegellátás vonatkozásában szintén a 4602 szakmakód alatt SFh (= sürgısségi beteg fogadóhely) ellátási formájú és szintő sürgısségi ellátást végzett két telephelyen.

16 16 A TIOP pályázat beadása idején tehát Sürgısségi beteg Fogadóhely szintő ellátással rendelkezett, de a pályázatban tervezett, akkor legmagasabb szakmai szintet képviselı ún. SO1-re többletkapacitási pályázatot adott be az akkor megengedett és elvárt 13 ágyra vonatkozóan. A többletkapacitás kérelmet elfogadták, kihirdetése Kormányrendeletben megtörtént, az jelenleg is hatályos. A Baranya Megyei Kórház feladatainak átvétele és integrációja január l. A Klinikai Központ január 1-tıl átvette és saját struktúrájába integrálta a Baranya Megyei Kórház feladatait. Ettıl kezdve a Klinikai Központ minden nap napi 24 órában folyamatosan részt vesz a sürgısségi ellátásban, nincs olyan perc, amikor ne látna el belgyógyászati vagy sebészeti sürgısségi ügyeletet. A Baranya Megyei Kórház és PTE integrációját megelızı idıszakban az Egyetem felnıtt sürgısségi ellátása a szakambulanciák betegforgalmába olvadt, így arra vonatkozóan pontos adattal nem tud szolgálni. Az integrációt követıen viszont már számadatokkal is kimutatható (ekkor már elkülönítetten kezelt ellátási terület) a felnıtt sürgısségi ellátás évenkénti esetszám változása. Az integrációt követıen a felnıtt sürgısségi esetszám alakulása a következı: Idıszak Esetszám Esetszám évenkénti változása Esetszám idıszaki változása év év ,10% év ,70% 52,10% A Pólus és a Sürgısségi projekt megvalósítására készülve - a 400 ágyas klinika két szárnyának kiürítése tavaszán. A következı fordulópontot a 400 ágyas klinika két szárnyának tavaszán történı kiürítése jelentette, amikor abban bízott, hogy az építési területet júniusában már átadható az építési kivitelezınek. Ám az építési terület átadása a kivitelezı kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás folyamatos jogorvoslati kérelmei miatt - csak október 26-án történhetett meg tavaszán a 400 ágyas klinika épületébıl a Rákóczi úti telephelyre kerültek át a sebészeti és egyes belgyógyászati ellátások, így a Rákóczi úti telephelyen összpontosult a felnıtt sürgısségi ellátás, ahol akkor aktív fekvıbeteg kapacitás nélkül, SFh sürgısségi ellátási formában mőködött. A Klinikai Központ más telephelyén felnıtt sürgısségi ellátás akkor már nem volt - és ma sincsen. A Semmelweis Terv okozta változások július l-tıl, a Klinikai Központ sürgısségi ellátása jelenleg.

17 17 A Semmelweis Terv a sürgısségi ellátás területén több jelentıs változást is hozott: - a Rákóczi úti telephelyen 4 aktív fekvıbeteg ággyal S02 sürgısségi ellátási formában a legalacsonyabb progresszív (I.) szinten végzi a felnıtt sürgısségi ellátást. Így a sürgısségi ellátás a korábbi 4 aktív ágyról (gyermekellátás) 8 aktív ágyra bıvült - a gyermek sürgısségi ellátás (4 ágy) kiegészült a felnıtt sürgısségi ellátással (4 ágy); - jelentısen megváltoztatásra került a minimum rendelet, a szakmakód továbbra is 4602 maradt; - a sürgısségi ellátási formák finanszírozásban csak díjemelkedés volt, a finanszírozás elve ugyanaz maradt: azaz a sürgısségi ellátást sürgısségi fix díjként folyósítja az OEP (2012. július 1. elıtt a Klinikai Központ az S02 szintő gyermek ellátásért ,-Ft-ot kapott, míg július l. után az I. progresszivitási szintő sürgısségi osztály ,- Ft-ot kap havonta. A havi Ft sürgısségi fix díjat az OEP együttesen biztosítja a gyermek és felnıtt progresszív I. szintő sürgısségi ellátásokra, így ezen összeg felét-felét kapja havonta a Gyermekklinika és a Sürgısségi Osztály. Sürgısségi ellátás a TIOP projektben megvalósításra kerülı infrastruktúrában szeptemberében A TIOP ben megpályázott legmagasabb sürgısségi szint a pályázat beadásakor SO1 volt, ami a jelenlegi III. progresszív szintnek felel meg. Ehhez a minimum rendelet 16 aktív ágyat követel meg. Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi 4 felnıtt ellátásra kialakított Rákóczi úti Sürgısségi Osztály ágyszámainak 16-ra bıvítése lesz szükséges, mégpedig úgy, hogy a Klinikai Központ minimum 12 ágyat lekér az EMMI Egészségügyért Felelıs Államtitkártól a pályázat beadása idején már befogadott többletkapacitás (13 ágy) terhére. A minimum követelmények július 1-i jelentıs változásainak összefoglalása A Semmelweis terv jelentıs változást okozott a sürgısségi ellátás szabályozása területén. A pályázatban SO1 szintő ellátást tervezett, mely a jelenlegi III. progresszivitási szintnek felel meg. Ezért a július 1-tıl hatályos III. progresszivitású szintre vonatkozó minimumkövetelményeket összevetette az akkori, a pályázat benyújtásakori követelményekkel, így jól látható, hogy jelentıs területen szigorodtak az elvárt feltételek. Ez egyrészt az építészeti tervek helyiségszintő funkcióinak átgondolására kényszerítette, másrészt a jelenleg meglévı és a III. progresszivitási szinten elvárt eszközállomány összevetésével megnevezte a pluszként feltétlenül beszerzendı eszközöket. Az új elvárások egy része az építési pótmunkák költségeként jelenik meg az anno megtervezett helyiségek, közlekedık, kiszolgáló infrastruktúra stb. funkcióinak és kialakításának újragondolásával, az eredeti tervek lehetı legkisebb módosításának igényével. A folyamatban lévı építési beruházás keretében az eredeti kiviteli tervekben sze-

18 18 replı épületrész kivitelezésére a vállalkozási szerzıdés keretében a STRABAG - MML Kft. kötelezettséget vállalt. A megvalósítani tervezett orvos-szakmai igényeken alapuló építészeti többlet-tartalom mind mőszaki, mind gazdasági értelemben elválaszthatatlan az eredeti építési beruházási tartalomtól. A fentiek értelmében, jogszabályváltozásból fakadó elıre nem látható körülmények miatt az I. és II. részprojekt kivitelezése szükséges, továbbá mind mőszaki, mind gazdasági értelemben elválaszthatatlan az eredeti építési beruházási tartalomtól. Az ajánlatkérı által a tájékoztató mellékleteként a Döntıbizottság részére megküldött ajánlattételi felhívás többek között az alábbi elıírásokat tartalmazta: Az ajánlattételi felhívás 2. pontjában rögzítette az ajánlatkérı a tárgyalásos eljárás Kbt. 94. (3) bekezdés a) pontja szerinti fajtáját, és annak indokolását Pólus Projekt TIOP , Sürgısségi projekt TIOP , és az egészségügyi ellátás minimumfeltételeinek megváltozásából fakadóan szükségessé vált kiegészítı építési beruházások bontásban. A felhívás 3. pontjában a közbeszerzés tárgya és mennyisége szerepel. Az ajánlatkérı a 4. pontban meghatározta a tárgyalás lefolytatásának menetét és alapvetı szabályait. A 10. pont alapján az értékelés szempontja a legalacsonyabb összegő ellenszolgáltatás. A felhívás 16.,17. pontjai az alkalmassági követelményeket, a 18. pontja a kizáró okokat tartalmazta. A Döntıbizottság Elnöke július 8-án hiánypótlásra hívta fel az ajánlatkérıt. Kérte a választott Kbt. 94. (3) bekezdés a) pontja szerinti eljárásfajta igazolását. Az ajánlatkérı a július 11-én érkezett hiánypótlásában fenntartotta a tájékoztatását, továbbá okiratokat nyújtott be. A Döntıbizottság Elnöke július 15-én jogorvoslati eljárást kezdeményezett az ajánlatkérı közbeszerzési eljárása ellen. A kezdeményezı irat részletesen ismertette az ajánlatkérı hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás megkezdésérıl szóló tájékoztatását, valamint hiánypótlását. A kezdeményezés indokolása szerint a Döntıbizottság részére megküldött iratok alapján megalapozottan feltételezhetı a közbeszerzésre, valamint a közbeszerzési eljárásra vonatkozó jogszabályok rendelkezéseinek megsértése. Indítványozta, hogy a Döntıbizottság vizsgálja meg a közbeszerzési eljárás jogalapját és az ajánlattételi felhívás jogszerőségét.

19 19 A Döntıbizottság a jogorvoslati eljárás megindításáról július 15-én értesítette a feleket. Az ajánlatkérı a jogorvoslati eljárásban tett észrevételében fenntartotta a tárgyalásos eljárás alkalmazását megalapozó körülményekrıl szóló tájékoztatásában, és a hiánypótlásában foglaltakat, melyeket a következıkkel egészített ki. Ad. I. részprojekt: Pólus projekt TIOP Ad. d) B szárny K-i lépcsıházvakolat javítás és festés E kiegészítı munka a korábban megkötött szerzıdésben nem szerepelt. A tőzoltóság a án megtartott hatósági egyeztetésen elıírta, hogy a munkaterületen a tervezett végleges tőzoltó út nyomvonalán a kivitelezı tőzoltósági felvonulási területet biztosítson, a menekítésre is alkalmas állapotot kell létrehozni (beázott, leomlott vakolat javítása, tisztasági festés stb.). Az eredeti tervnek megfelelıen évben történik a végleges kivitelezés. Ad. e) Elıre nem látható beton és vb. szerkezetek bontása E kiegészítı munkák az ajánlati tervdokumentációban csatolt GEN-PLAN közmő terveken nem szerepeltek, a munkák még nem kerültek kivitelezésre. Ad. f) A, B és C szárny vakolás Az eredeti szerzıdésben nem szerepelt e kiegészítı munka, kivitelezésére még nem került. Ad. g) A, B és C szárny betonjavítás A kivitelezés során vált ismertté e betonjavítási munkák szükségessége, modern technológiával történik meg a betonjavítás megvalósítása. Ad. i) Csapadékcsatorna Az ajánlati tervdokumentációban csatolt GEN-PLAN terveken nem szereplı kiegészítı munkák, a valóságban megépült csatorna nyomvonal eltért a tervektıl. A pótmunka nem került elvégzésre. Ad. II. részprojekt: Sürgısségi projekt TIOP Ad. a) Terepszint alatti elıre nem látható mőtárgyak miatti módosított alapozás készítése E kiegészítı munka sem került elvégzésre. Ad. b) Helikopter leszálló bıvítés A Sürgısségi projekt esetében a helikopter leszálló mőködési engedélyezés, és ezen túl az orvosszakmai minimumkövetelmények módosulása okán merült fel pótmunka igény, ugyanis az engedélyes, illetve a kiviteli tervek elkészültét

20 20 (2010. február), ill. a közbeszerzési eljárás kezdetét (2011. december 21.) követıen olyan új jogszabályok, ill. jogszabály módosulások következtek be, melyek az eredeti tervek módosítását követelték meg. A Sürgısségi pótmunkák vonatkozó helyszíne ugyanazon épület két eltérı területe: 1. a tetın lévı helikopter leszálló 2. az épület földszintjén a sürgısségi Betegellátó Osztály leendı területe (az orvosszakmai módosítási igények itt merültek fel). A helikopter leszálló építési pótmunkák szükségessége A Pólus és Sürgısségi projektek megvalósításához szükséges kiviteli tervdokumentáció februárjában készült el. A tervek a sürgısségi betegellátást biztosító helikopter leszálló kiviteli terveit is tartalmazták, és alapjául szolgálnak a jelenleg is folyamatban lévı építési beruházásnak. Létesítési és fénytechnikai tervdokumentációk szükséges módosítását elıíró jogszabályváltozások A május 6-án megjelent 159/2010. (V.6.) számú Korm. rendelet értelmében a Pécsi Tudományegyetem Sürgısségi projektje keretében épülı helikopter leszálló V. osztályú polgári célú nem nyilvános repülıtérnek minısül. E rendelet 2. (1) bekezdés e) pontja részletesen szabályozza az ilyen minısítéssel rendelkezı repülıtér létesítés feltételeit és engedélyezési eljárásrendjét. A hivatkozott kormányrendelet a már meglévı és mőködı, valamint az újonnan épülı helikopter leszállók esetében is új létesítési engedélyezési eljárást ír elı, de nem volt pontosan tudható, hogy ez az uniós projektek már hatályos engedélyeire is vonatkozik-e. Ezt követıen a július 1-tıl hatályba lépı, és a korábbihoz képest jelentıs módosításokat tartalmazó, a sürgısségi betegellátást is magában foglaló, az egészségügyi ellátásokra vonatkozó szakmai minimumrendelet (60/2003. (X.20.) ESzCsM rendelet) egyértelmő elvárásként tartalmazza, hogy a helikopter leszálló alkalmas legyen éjszakai leszállásra is. Ezzel végképp egyértelmővé vált, hogy a korábbi terveket mindenképpen módosíttatni kell annak érdekében, hogy a fénytechnikai elvárásoknak meg tudjon felelni. A létesítési engedélyezési és fénytechnikai eljárások kronológiája: Emelt szinten létesített V. osztályú Mentıhelikopter repülıtér létesítési engedélyezési/fénytechnikai eljárás eseménytükör Vállalkozói Szerzıdés az ATLANT Kft-vel, Emelt szinten létesített V. osztályú Mentıhelikopter repülıtér létesítési engedélyezési dokumentációjának elkészítésére

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T -ot

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T -ot KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel: 336-7776, Fax: 336-7778 Ikt.sz.: D.156/ 10/2007. Tárgy: A Danubius Zrt. Pécsi Szállodák jogorvoslati

Részletesebben

1026 Budapest, Riadó u Pf.: 166. Tel.: 06-1/ , fax: 06-1/ V É G Z É S t.

1026 Budapest, Riadó u Pf.: 166. Tel.: 06-1/ , fax: 06-1/ V É G Z É S t. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.38/4/2014. A Közbeszerzési Döntőbizottság

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot.

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.980/10/2011. A Közbeszerzési

Részletesebben

Dorogi Városüzemeltetési Nonprofit KFT. Molnárné Király Éva Ügyvezetı Nyertes ajánlattevı:

Dorogi Városüzemeltetési Nonprofit KFT. Molnárné Király Éva Ügyvezetı Nyertes ajánlattevı: Hirdetmény tulajdonságai Hirdetmény Közbeszerzési Értesítı száma: 2009 / 103 Ajánlatkérı: Dorogi Városüzemeltetési Nonprofit KFT. Molnárné Király Éva Ügyvezetı Nyertes ajánlattevı: RELABOR Foglalkozási

Részletesebben

J E L E N L É T I Í V

J E L E N L É T I Í V J E L E N L É T I Í V a Pilis Város Önkormányzata által kezdeményezett, PILISI GERJE-FORRÁSVIDÉK TÁJRENDEZÉS REKONSTRUKCIÓ MŐSZAKI ELLENİRZÉSE (KÉ-12153/2009) tárgyú, egyszerő közbeszerzési eljárás eredményhirdetése

Részletesebben

Beruházás-szervezés projektkoordináció

Beruházás-szervezés projektkoordináció Beruházás-szervezés projektkoordináció Projektciklus: Építési kivitelezés résztvevıi: Projekt menedzsment Beruházó (építtetı): 1. szerzıdések (építési, tervezési) megkötése 2. a tervezı kiválasztása, jogszabályban

Részletesebben

... / 2010. É r t é k e l é s

... / 2010. É r t é k e l é s ... / 2010 É r t é k e l é s Sárospatak, Kistérségi Járóbeteg Központ kivitelezése elnevezéső meghívásos közbeszerzési eljárás ajánlattételi szakaszában a beérkezett ajánlatokról Az ajánlatkérı Sárospatak

Részletesebben

Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás HATÁROZAT ... ...

Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás HATÁROZAT ... ... Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás...... HATÁROZAT Szám: 7/2009. (III.16.) BTT határozat Tárgy: A Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás Társulási Tanács Közbeszerzési szabályzatának elfogadása A Bakonyi

Részletesebben

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének május 31-i ülésére

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének május 31-i ülésére Elıterjesztés 13. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. május 31-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata 2012. évi közbeszerzési tervének módosítása Az elıterjesztést készítette:

Részletesebben

8. melléklet a 92/2011. (XII.30.) NFM rendelethez A SZERZİDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZİDÉS ALANYAI

8. melléklet a 92/2011. (XII.30.) NFM rendelethez A SZERZİDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZİDÉS ALANYAI 8. melléklet a 92/2011. (XII.30.) NFM rendelethez A SZERZİDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZİDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRİKÉNT SZERZİDİ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: Lajosmizse

Részletesebben

TOVÁBBI INFORMÁCIÓT TARTALMAZÓ HIRDETMÉNY, BEFEJEZETLEN ELJÁRÁSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓ VAGY KORRIGENDUM

TOVÁBBI INFORMÁCIÓT TARTALMAZÓ HIRDETMÉNY, BEFEJEZETLEN ELJÁRÁSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓ VAGY KORRIGENDUM Közbeszerzési Értesítı 2010 / 64 száma: Ajánlatkérı: Szegedi Tudományegyetem Nyertes ajánlattevı: Teljesítés helye: Beszerzés tárgya: SectionII.xmlobject.ii_1_2_d1 Eljárás fajtája: Nyílt Hirdetmény típusa:

Részletesebben

400 ágyas klinika épületének 3 részprojektben történő átalakítása és bővítése_3. sz. szerződés módosítás

400 ágyas klinika épületének 3 részprojektben történő átalakítása és bővítése_3. sz. szerződés módosítás 400 ágyas klinika épületének 3 részprojektben történő átalakítása és bővítése_3. sz. szerződés módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/48 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Kivitelezés Hirdetmény

Részletesebben

Keszthely Város Polgármesteri Hivatala Városüzemeltetési Osztály

Keszthely Város Polgármesteri Hivatala Városüzemeltetési Osztály Szám:3/50121-27/2010. Ügyintézı: Hardy László Keszthely Város Polgármesteri Hivatala Városüzemeltetési Osztály 8360, Keszthely, Fı tér 1. Tel.: 83/505-550; Fax.: 83/505-568 vuz@keszthely.hu OTTO HUNGARIA

Részletesebben

306/2011. (XII. 23.) Korm. Rendelet Az építési beruházások közbeszerzésének részletes szabályairól. Dr. Kugler Tibor. 2012. március 27.

306/2011. (XII. 23.) Korm. Rendelet Az építési beruházások közbeszerzésének részletes szabályairól. Dr. Kugler Tibor. 2012. március 27. 306/2011. (XII. 23.) Korm. Rendelet Az építési beruházások közbeszerzésének részletes szabályairól Dr. Kugler Tibor f ő o s z t á l y v e z e t ő K ö z b e s z e r z é s i H a t ó s á g A Rendelet hatálya

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG

KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.915/5/2016. A Közbeszerzési

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T -ot.

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T -ot. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.:D.402/8/2012. A Közbeszerzési Döntıbizottság

Részletesebben

irányítószám: 3100. Telefon: 32/314-315 Címzett: Tızsér Zoltán E-mail: z.tozser@salgotarjan.hu Fax: 32/311-813

irányítószám: 3100. Telefon: 32/314-315 Címzett: Tızsér Zoltán E-mail: z.tozser@salgotarjan.hu Fax: 32/311-813 1. számú melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTİ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751; 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu ELİTERJESZTÉS - a Képviselı-testületnek az Esze Tamás általános iskola

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot.

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.391/25/2012 A Közbeszerzési

Részletesebben

I.1) NÉV, CÍM ÉS KAPCSOLATTARTÁSI PONT(OK) Hivatalos név: Bereczki Máté Kertészeti, Élelmiszeripari és Mezıgazdasági, Gépészeti Szakképzı Iskola

I.1) NÉV, CÍM ÉS KAPCSOLATTARTÁSI PONT(OK) Hivatalos név: Bereczki Máté Kertészeti, Élelmiszeripari és Mezıgazdasági, Gépészeti Szakképzı Iskola 1. számú melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTİ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751; 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztıbizottsága) tölti ki

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztıbizottsága) tölti ki 8. melléklet a 2/2006. (I.13.) IM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTİ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

V É G Z É S - t. A végzés ellen fellebbezésnek helye nincs, és bírósági felülvizsgálata sem kérhetı. I N D O K O L Á S

V É G Z É S - t. A végzés ellen fellebbezésnek helye nincs, és bírósági felülvizsgálata sem kérhetı. I N D O K O L Á S Ikt. sz.: D.118/9/2013. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu A Közbeszerzési

Részletesebben

2011. január 27. napján tartandó

2011. január 27. napján tartandó Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 74/2011. Sorszám: E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Városi Önkormányzat Képviselı-testülete 2011. január 27. napján

Részletesebben

D.340/7/2017. H A T Á R O Z A T ot. A jogorvoslati eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik.

D.340/7/2017. H A T Á R O Z A T ot. A jogorvoslati eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik. KÖZBESZERZÉSI HAT ÓSÁG K ÖZBESZE RZÉSI DÖNTŐB IZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Az ügy iktatószáma: D.340/7/2017. A

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítı 2010 / 122

Közbeszerzési Értesítı 2010 / 122 Közbeszerzési Értesítı 2010 / 122 száma: Ajánlatkérı: Szegedi Tudományegyetem Nyertes ajánlattevı: Teljesítés helye: 6725 Szeged, Tisza Lajos krt. 107. Beszerzés tárgya: Szolgáltatás Eljárás fajtája: Nyílt

Részletesebben

Közbeszerzési Útmutató Pályázók/kedvezményezettek részére

Közbeszerzési Útmutató Pályázók/kedvezményezettek részére Közbeszerzési Útmutató Pályázók/kedvezményezettek részére Közbeszerzési kötelezettség A támogatás megítélése esetén a Projekt megvalósításába bevonandó kivitelezıt, szállítót, tanácsadót, szolgáltatót,

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 7. melléklet a 14/2010. (X. 29.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérı neve és címe: Lajosmizse Város Önkormányzata 6050 Lajosmizse, Városház tér 1. 2. A közbeszerzés

Részletesebben

AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 67. MELLÉKLET: -.

AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 67. MELLÉKLET: -. AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 67. MELLÉKLET: -. TÁRGY: Javaslat az Agóra Szekszárd - Babits Mihály Mővelıdési Ház és Mővészetek Háza multifunkcionális közösségi központ kialakítása címő pályázat megvalósításához

Részletesebben

I.1. pont alatti cím és Georgikon u. 5. sz. alatti telephely

I.1. pont alatti cím és Georgikon u. 5. sz. alatti telephely Hirdetmény Közbeszerzési Értesítı száma: 2010 / 77 Ajánlatkérı: Városi Kórház Keszthely Nyertes ajánlattevı: E-ON Energiaszolgáltató Kft. Teljesítés helye: I.1. pont alatti cím és Georgikon u. 5. sz. alatti

Részletesebben

267/2012. (IX. 20.) Korm. rendelet

267/2012. (IX. 20.) Korm. rendelet 267/2012. (IX. 20.) Korm. rendelet a Korányi Projekthez kapcsolódó beruházások megvalósításával összefüggı közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentıségő üggyé nyilvánításáról

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 156. MELLÉKLET: 3 db TÁRGY: Javaslat a Szekszárd Megyei Jogú Város történelmi városmagjának funkcióbıvítı fejlesztése címő pályázat II. ütemének (Piac felújítása és bıvítése,

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérı neve és címe: Ajánlatkérı: Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 7. melléklet a /2009. (...) IRM rendelethez Hivatalos név: Balatonboglár Város Önkormányzata Postai cím: Erzsébet u. 11.

Részletesebben

KIEGÉSZÍTİ TÁJÉKOZTATÁS

KIEGÉSZÍTİ TÁJÉKOZTATÁS Valamennyi Ajánlattevı részére! Székhelyén KIEGÉSZÍTİ TÁJÉKOZTATÁS Tárgy: Külterületi autóbuszmegállók gyalogosforgalmának biztonságosabbá tétele az országos közúthálózaton (Kódszám: KÖZOP-3.5.0-09-11-2011-0016)

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítı száma: 2013/121 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés Hirdetmény típusa:

Közbeszerzési Értesítı száma: 2013/121 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés Hirdetmény típusa: Közbeszerzési Értesítı száma: 2013/121 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményérıl (1-es minta)/ké/2013.07.01 KÉ Eljárás fajtája: Nyílt Közzététel dátuma:

Részletesebben

8. melléklet a 92/2011. (XII.30.) NFM rendelethez A SZERZİDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZİDÉS ALANYAI

8. melléklet a 92/2011. (XII.30.) NFM rendelethez A SZERZİDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZİDÉS ALANYAI 8. melléklet a 92/2011. (XII.30.) NFM rendelethez A SZERZİDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZİDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRİKÉNT SZERZİDİ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: Nagyrécse

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 4/2012. JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl Határozat száma: 39-41. TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK: 39/2012.(IV.10.)

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérı neve és címe: neve: Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet címe: 1096 Budapest, Haller u. 29. 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Szıtt

Részletesebben

Dunántúli Regionális Vízmő Zrt. Nyertes ajánlattevı: DRV Zrt. üzemvezetıségei, a dokumentációban meghatározottak szerint

Dunántúli Regionális Vízmő Zrt. Nyertes ajánlattevı: DRV Zrt. üzemvezetıségei, a dokumentációban meghatározottak szerint Vissza Hirdetmény Közbeszerzési Értesítı száma: 2010 / 115 Ajánlatkérı: Dunántúli Regionális Vízmő Zrt. Nyertes ajánlattevı: Teljesítés helye: DRV Zrt. üzemvezetıségei, a dokumentációban meghatározottak

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZERZİDÉS TELJESÍTÉSÉRİL I. SZAKASZ: A SZERZİDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRİKÉNT SZERZİDİ FÉL NEVE ÉS CÍME

TÁJÉKOZTATÓ A SZERZİDÉS TELJESÍTÉSÉRİL I. SZAKASZ: A SZERZİDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRİKÉNT SZERZİDİ FÉL NEVE ÉS CÍME Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság Gazdasági Igazgatóság Beszerzési Főosztály -1980 Budapest Akácfa u 15 / Te efon 461-6578 ház 11350 / Fax 461-6524 ház 11362 / E-ma Sch fnerm@bkv

Részletesebben

V É G Z É S - t. INDOKOLÁS

V É G Z É S - t. INDOKOLÁS Ikt. sz.: D.243/9/2013. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó utca 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu A Közbeszerzési

Részletesebben

Szemelvények az új Kbt. gyakorlati tapasztalataiból (pályázatírói, projektmenedzseri szemszögbıl) PÁTOSZ 2012.október 17.

Szemelvények az új Kbt. gyakorlati tapasztalataiból (pályázatírói, projektmenedzseri szemszögbıl) PÁTOSZ 2012.október 17. Szemelvények az új Kbt. gyakorlati tapasztalataiból (pályázatírói, projektmenedzseri szemszögbıl) PÁTOSZ 2012.október 17. Dr. Littmann Éva közbeszerzési tanácsadó Jogszabályi struktúra Kbt. - 2011.: CVIII.tv.

Részletesebben

H A T Á R O Z A T-ot.

H A T Á R O Z A T-ot. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1024. Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel.: 336-7776 Fax: 336-7778 Ikt. sz.: D.75/ 10 /2007. Tárgy: A Közbeszerzések Tanácsa Közbeszerzési

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S Elıterjesztés sorszáma: 152. MELLÉKLET: - TÁRGY: Javaslat a Gyermeklánc Óvoda tornaszobával történı bıvítésére E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK 2011. június

Részletesebben

Balmazújváros Város Önkormányzata Nyertes ajánlattevı: BÉVISZ GENERÁL KFT. Teljesítés helye: 4060 Balmazújváros, Dózsa György u. 9. hrsz.

Balmazújváros Város Önkormányzata Nyertes ajánlattevı: BÉVISZ GENERÁL KFT. Teljesítés helye: 4060 Balmazújváros, Dózsa György u. 9. hrsz. Hirdetmény Közbeszerzési Értesítı 2010 / 92 száma: Ajánlatkérı: Balmazújváros Város Önkormányzata Nyertes ajánlattevı: BÉVISZ GENERÁL KFT. Teljesítés helye: 4060 Balmazújváros, Dózsa György u. 9. hrsz.:

Részletesebben

K i v o n a t. Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 27-én megtartott zárt ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 27-én megtartott zárt ülésének jegyzőkönyvéből K i v o n a t Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 27-én megtartott zárt ülésének jegyzőkönyvéből Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének 107/2015. (V.27.) határozata

Részletesebben

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőlésének 7/2013. (III. 1.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról *

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőlésének 7/2013. (III. 1.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról * Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőlésének 7/2013. (III. 1.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról * Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése az épített

Részletesebben

Tamási Város Önkormányzata Nyertes ajánlattevı: TAM BAU Kft. Teljesítés helye: Tamási, Szabadság u

Tamási Város Önkormányzata Nyertes ajánlattevı: TAM BAU Kft. Teljesítés helye: Tamási, Szabadság u Hirdetmény Közbeszerzési Értesítı száma: 2010 / 42 Ajánlatkérı: Tamási Város Önkormányzata Nyertes ajánlattevı: TAM BAU Kft. Teljesítés helye: Tamási, Szabadság u. 46-48. Beszerzés tárgya: Építési beruházás

Részletesebben

6. melléklet a 14/2010. (X. 29.) NFM rendelethez

6. melléklet a 14/2010. (X. 29.) NFM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTİ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu On-line értesítés: http://www.kozbeszerzes.hu

Részletesebben

30. számú melléklet. Útmutató a kapacitásváltozásokkal kapcsolatos eljárásokról. a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett

30. számú melléklet. Útmutató a kapacitásváltozásokkal kapcsolatos eljárásokról. a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett 30. számú melléklet Útmutató a kapacitásváltozásokkal kapcsolatos eljárásokról a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett Korszerő regionális onkológiai hálózat kialakítása címő

Részletesebben

Címzettek: Hidegaszfalt bekeverése mart aszfaltból 2012. tárgyú nyílt közbeszerzési eljárás ajánlattevıi / gazdasági szereplıi

Címzettek: Hidegaszfalt bekeverése mart aszfaltból 2012. tárgyú nyílt közbeszerzési eljárás ajánlattevıi / gazdasági szereplıi Tárgy: Kiegészítı tájékoztatás Címzettek: Hidegaszfalt bekeverése mart aszfaltból 2012. tárgyú nyílt közbeszerzési eljárás ajánlattevıi / gazdasági szereplıi Tisztelt Ajánlattevık / Gazdasági szereplık!

Részletesebben

1. oldal, összesen: 6 Fıoldal Kapcsolat Honlaptérkép Súgó Általános keresés: OK Általános keresés 6 Közbeszerzési Értesítı Kiválasztott lapszám Legutolsó 5 lapszám Lapszám keresése Keresés a hirdetményekben

Részletesebben

M2 jármőbeszerzés KÖZOP 5.5. kódszámú angol és magyar nyelvő projektdokumentációjának elkészítése és támogatási kérelmek benyújtása AJÁNLATI FELHÍVÁS

M2 jármőbeszerzés KÖZOP 5.5. kódszámú angol és magyar nyelvő projektdokumentációjának elkészítése és támogatási kérelmek benyújtása AJÁNLATI FELHÍVÁS M2 jármőbeszerzés KÖZOP 5.5. kódszámú angol és magyar nyelvő projektdokumentációjának elkészítése és támogatási kérelmek benyújtása versenyeztetési eljárás Eljárás száma: BKV Zrt. 15/VB-50/2013. AJÁNLATI

Részletesebben

1. számú melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez TÁJÉKOZTATÓ AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYÉRİL I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRİ

1. számú melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez TÁJÉKOZTATÓ AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYÉRİL I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRİ 1. számú melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTİ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751; 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 1-4/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. február 3-án 9.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó

Részletesebben

Műszaki ellenőri vélemény

Műszaki ellenőri vélemény Műszaki ellenőri vélemény Tárgy: Dombóvár művelődési központ felújítás 2. számú pótmunka csomag Tárgyi létesítmény kivitelezése során Kivitelező Faktor-Swietelsky Konzorcium az 1. számú mellékletben szereplő

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület május 25-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület május 25-i ülésére GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2017. május 25-i ülésére Tárgy: Javaslat a Gödöllői Mesék Háza Óvoda II. sz. épületének 2017. évi felújítására (kiviteli tervezés és kivitelezés),

Részletesebben

A használatbavételi engedélyezési kérelem mellékletei:

A használatbavételi engedélyezési kérelem mellékletei: A használatbavételi engedélyezési kérelem mellékletei: - Kérelem - Felelıs mőszaki vezetıi nyilatkozat (felelıs mőszaki vezetıi névjegyzékbe felvett személy lehet) - Közmő üzemeltetıi nyilatkozat(ok) -

Részletesebben

V É G Z É S - t. I N D O K O L Á S

V É G Z É S - t. I N D O K O L Á S KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D. 409/3/2011. A Közbeszerzési

Részletesebben

I.1) NÉV, CÍM ÉS KAPCSOLATTARTÁSI PONT(OK) Hivatalos név: Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata

I.1) NÉV, CÍM ÉS KAPCSOLATTARTÁSI PONT(OK) Hivatalos név: Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata 1. számú melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTİ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751; 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

KÖZLEMÉNY a KEOP-5.1.0 és KEOP-5.2.0 pályázatok módosításáról

KÖZLEMÉNY a KEOP-5.1.0 és KEOP-5.2.0 pályázatok módosításáról KÖZLEMÉNY a KEOP-5.1.0 és KEOP-5.2.0 pályázatok módosításáról A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség felhívja a tisztelt pályázók figyelmét, hogy a 2007. szeptember 18-án megjelent KEOP-5.1.0 Energetikai hatékonyság

Részletesebben

Tapasztalatok a támogatásból megvalósuló közbeszerzések

Tapasztalatok a támogatásból megvalósuló közbeszerzések Tapasztalatok a támogatásból megvalósuló közbeszerzések ellenırzése során Jogszabályi háttér 4/2011. (I. 28.) Korm. Rendelet 23. cím 92/2011. (XII. 30.) Korm. Rendelet 9. (1) Az ellenırzés rendszere ún.

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. A Kbt. 122. (7) bekezdés a) pontja szerinti eljárásban

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. A Kbt. 122. (7) bekezdés a) pontja szerinti eljárásban AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS A Kbt. 122. (7) bekezdés a) pontja szerinti eljárásban 1) az ajánlatkérı neve, címe, telefon- és telefaxszáma (e-mail); Hivatalos név: Lajosmizse Város Önkormányzata Postai cím:

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, 7621 Pécs, Széchenyi tér 1. 2. A közbeszerzés

Részletesebben

Magyar Állami Operaház 1065 Budapest, Andrássy u. 22.

Magyar Állami Operaház 1065 Budapest, Andrássy u. 22. Magyar Állami Operaház 1065 Budapest, Andrássy u. 22. AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS A Magyar Állami Operaház Operamagazin, Operaház, Nemzeti Balett, Operaélet a Magyar Állami Operaház lapja különszámának szerkesztése,

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS 1. sz. mellékelt AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS modellezı rendszer tervezése és kifejlesztése Baranya és Somogy megyében és kiemelten Pécsen címő pályázathoz könyvvizsgálói jelentés elkészítésére 1 AZ AJÁNLATTÉTELI

Részletesebben

V É G Z É S - t. Az eljárás során felmerült költségeiket ezt meghaladóan a felek maguk viselik.

V É G Z É S - t. Az eljárás során felmerült költségeiket ezt meghaladóan a felek maguk viselik. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.73/10/2017. A Közbeszerzési

Részletesebben

Balmazújváros Város Önkormányzata Nyertes ajánlattevı: Pallér Triász Építésziroda Kft. Balmazújváros, Debreceni utca 2. szám hrsz-ú.

Balmazújváros Város Önkormányzata Nyertes ajánlattevı: Pallér Triász Építésziroda Kft. Balmazújváros, Debreceni utca 2. szám hrsz-ú. Hirdetmény Közbeszerzési Értesítı száma: 2011 / 54 Ajánlatkérı: Balmazújváros Város Önkormányzata Nyertes ajánlattevı: Pallér Triász Építésziroda Kft Teljesítés helye: Balmazújváros, Debreceni utca 2.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZERZİDÉS TELJESÍTÉSÉRİL. Telefon: 76/

TÁJÉKOZTATÓ A SZERZİDÉS TELJESÍTÉSÉRİL. Telefon: 76/ TÁJÉKOZTATÓ A SZERZİDÉS TELJESÍTÉSÉRİL I. SZAKASZ: A SZERZİDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRİKÉNT SZERZİDİ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: Tiszaalpár Nagyközség Önkormányzata Postai cím: Árpád tér 1. Város/Község:

Részletesebben

Nemzeti közbeszerzési hirdetmény feladására irányuló kérelem

Nemzeti közbeszerzési hirdetmény feladására irányuló kérelem 1. oldal, összesen: 8 Nemzeti közbeszerzési hirdetmény feladására irányuló kérelem (5) A kérelemben meg kell adni az alábbiakat: b) a kérelem az Értesítıben történı közzétételt kezdeményezi; c) az ajánlatkérı

Részletesebben

1. Az ajánlatkérő neve és címe: Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Iroda; 1146 Bp., Hungária krt. 200.

1. Az ajánlatkérő neve és címe: Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Iroda; 1146 Bp., Hungária krt. 200. 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez 1 Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Iroda; 1146 Bp., Hungária krt.

Részletesebben

16. melléklet a 2/2006. (I.13.) IM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85.

16. melléklet a 2/2006. (I.13.) IM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. 16. melléklet a 2/2006. (I.13.) IM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérı neve és címe: Iszkaszentgyörgy Község Önkormányzata 8043 Iszkaszentgyörgy, Kossuth tér 1. 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: I. részajánlattételi

Részletesebben

ILS Kft. 1114 Budapest, Móricz Zsigmond körtér 3/a. súlyszám

ILS Kft. 1114 Budapest, Móricz Zsigmond körtér 3/a. súlyszám 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérı neve és címe: Állami Számvevıszék 1052 Budapest, Apáczai Csere János u. 10. 2. A közbeszerzés

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétıl 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétıl 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/ Kiszombor Nagyközség Polgármesterétıl 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.: 22-111/2011. Tárgy: Vályogos-tó rekonstrukciós munkáival kapcsolatba hozható

Részletesebben

Aszód Város területén lévı úthibák javítási munkáira

Aszód Város területén lévı úthibák javítási munkáira 1 sz. melléklet AJÁNLATI FELHÍVÁS Aszód Város területén lévı úthibák javítási munkáira A beszerzés tárgya, mennyisége, a beszerzés mőszaki leírása, illetıleg a minıségi és teljesítménykövetelményei Aszód

Részletesebben

II.2) A közbeszerzés mennyisége

II.2) A közbeszerzés mennyisége Összegezés az ajánlatok elbírálásáról I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt) Hivatalos név: Zalaegerszegi Törvényszék Postai cím: Várkör 2.

Részletesebben

1. oldal, összesen: 6 Fıoldal Kapcsolat Honlaptérkép Súgó Általános keresés: OK Általános keresés 6 Közbeszerzési Értesítı Kiválasztott lapszám Legutolsó 5 lapszám Lapszám keresése Keresés a hirdetményekben

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot.

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.238/11/2012. A Közbeszerzési

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. A Kbt. 122. (7) bekezdés a) pontja szerinti eljárásban

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. A Kbt. 122. (7) bekezdés a) pontja szerinti eljárásban AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS A Kbt. 122. (7) bekezdés a) pontja szerinti eljárásban 1) az ajánlatkérı neve, címe, telefon- és telefaxszáma (e-mail); Hivatalos név: Lajosmizséért Közalapítvány Postai cím: Városháztér

Részletesebben

Értékelési skála: pont 5 (jeles) pont 4 (jó) pont 3 (közepes) pont 2 (elégséges) 0 50 pont 1 (elégtelen)

Értékelési skála: pont 5 (jeles) pont 4 (jó) pont 3 (közepes) pont 2 (elégséges) 0 50 pont 1 (elégtelen) A 12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 52 343 01 Közbeszerzési referens Értékelési skála: 91 100 pont 5 (jeles) 81 90 pont

Részletesebben

M&M COMPUTER. Előzetes vitarendezés

M&M COMPUTER. Előzetes vitarendezés Előzetes vitarendezés M&M COMPUTER Számítás- és Irodatechnikai Kereskedelmi Kft. 7623 Pécs, Mártírok u. 42. Telefon: 72-516-516 Fax:72-516-529 e-mail : info@mmcomputer.hu http://www.mmcomputer.hu Az ajánlatkérő:

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítı 2010 / 60

Közbeszerzési Értesítı 2010 / 60 Közbeszerzési Értesítı 2010 / 60 száma: Ajánlatkérı: Szegedi Tudományegyetem Nyertes ajánlattevı: SIEMENS Zrt Teljesítés helye: SZTE Onkoterápiás Klinika 6726 Szeged, Korányi fasor 12. Beszerzés tárgya:

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS a) Az ajánlatkérı neve, címe, telefon és telefax száma (e-mail) Ajánlatkérı neve: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Ajánlatkérı címe: 7621 Pécs, Széchenyi tér 1. Kapcsolattartó

Részletesebben

ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALA Mőszaki Iroda. Közbeszerzési tanácsadói keretszerzıdésre ajánlati felhívás

ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALA Mőszaki Iroda. Közbeszerzési tanácsadói keretszerzıdésre ajánlati felhívás ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALA Mőszaki Iroda E L İ T E R J E S Z T É S Közbeszerzési tanácsadói keretszerzıdésre ajánlati felhívás Tisztelt Képviselı-testület! A Képviselı-testület 2008.

Részletesebben

6. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez

6. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTİ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu On-line értesítés: http://www.kozbeszerzes.hu

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZERZİDÉS TELJESÍTÉSÉRİL I. SZAKASZ: A SZERZİDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRİKÉNT SZERZİDİ FÉL NEVE ÉS CÍME

TÁJÉKOZTATÓ A SZERZİDÉS TELJESÍTÉSÉRİL I. SZAKASZ: A SZERZİDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRİKÉNT SZERZİDİ FÉL NEVE ÉS CÍME Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság Gazdasági Igazgatóság Beszerzési Főosztály H-1980 Budapest, Akácfa u. 15. / Telefon: 461-6578, házi: 11350 / Fax: 461-6524,házi:11362 / E-mail:SchifnerM@bkv.hu

Részletesebben

Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Nyertes ajánlattevı: Hirdetménnyel induló, tárgyalás nélküli

Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Nyertes ajánlattevı: Hirdetménnyel induló, tárgyalás nélküli Közbeszerzési Értesítı száma: 2009 / 137 Ajánlatkérı: Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Nyertes ajánlattevı: Dél Konstrukt Kft. Teljesítés helye: Szatymaz Beszerzés tárgya: Építési beruházás Eljárás

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A képviselő-testület január 12-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. A képviselő-testület január 12-i rendkívüli ülésére Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala 2351 Alsónémedi, Fı u. 58. Tel: 29/337-101, fax: 29/337-250 alsonemedi@upcmail.hu, www.alsonemedi.hu Szám:.../2012. ELŐTERJESZTÉS Készült:

Részletesebben

PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ

PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ Mellékletek: - képviselıtestületi határozat - áttekintı térképmásolat - tulajdoni lap másolat 1 Pályázati Felhívás Kadarkút Város Önkormányzata (székhelye:7530. Kadarkút, Petıfi

Részletesebben

H Telefon: / Címzett: Ruzsics Ferenc polgármester Fax: /

H Telefon: / Címzett: Ruzsics Ferenc polgármester   Fax: / 1. számú melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTİ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751; 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérı neve és címe: Hajdúszoboszló Város Önkormányzata 4200 Hajdúszoboszló, Hısök tere 1. 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Informatikai eszközök

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T-ot

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T-ot K Ö ZB E S Z E R Z É S E K T A N Á C S A K Ö ZB E S Z E R Z É S I D Ö N TİB I ZO T T S Á G 1024. Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel.: 336-7776 Fax: 336-7778 Ikt.sz.: D.93/4 /2007. Tárgy:

Részletesebben

Ajánlattételi felhívás és dokumentáció

Ajánlattételi felhívás és dokumentáció Ajánlattételi felhívás és dokumentáció Sándorfalva Város Önkormányzata Sándorfalva néprajzi és helytörténeti bemutatótereinek fejlesztése a Pallavicini kastélyban és a Budai Sándor Emlékházban - pótmunkák

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZERZİDÉS TELJESÍTÉSÉRİL I. SZAKASZ: A SZERZİDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRİKÉNT SZERZİDİ FÉL NEVE ÉS CÍME

TÁJÉKOZTATÓ A SZERZİDÉS TELJESÍTÉSÉRİL I. SZAKASZ: A SZERZİDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRİKÉNT SZERZİDİ FÉL NEVE ÉS CÍME Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság Gazdasági Igazgatóság Beszerzési Főosztály H-1980 Budapest, Akácfa u. 15. / Telefon: 461-6578, házi: 11350 / Fax: 461-6524,házi:11362 / E-mail:SchifnerM@bkv.hu

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT Sátoraljaújhely Város Önkormányzata valamint Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala - mint ajánlatkérı - közbeszerzési eljárásai elıkészítésének, lefolytatásának

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS 2011/Balokány liget térvilágítása/ajánlattételi felhívás AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS 1./ Az ajánlatkérı neve címe: Pécsi Városgondozási Nonprofit Kft. 7630 Pécs, Edison u. 30,36 2./ Ajánlatkérı nevében eljáró

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS a Kbt. 122. (7) bekezdés a) pontja alapján

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS a Kbt. 122. (7) bekezdés a) pontja alapján AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS a Kbt. 122. (7) bekezdés a) pontja alapján A) AZ AJÁNLATKÉRİ HIVATALOS MEGNEVEZÉSE ÉS CÍME Ajánlatkérı neve: Gyır-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Ajánlatkérı címe: 9021 Gyır,

Részletesebben

9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez. Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez. Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. 1134 Budapest, Váci út 45/B épület 2. A közbeszerzés

Részletesebben

1. számú melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez

1. számú melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez 1. számú melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTİ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751; 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztıbizottsága) tölti ki

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztıbizottsága) tölti ki 6. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTİ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben