A Magyar Motorsport Szövetség Old Timer Szakág Bajnokság és MAMI Kupa

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Magyar Motorsport Szövetség Old Timer Szakág Bajnokság és MAMI Kupa"

Átírás

1 A Magyar Motorsport Szövetség Old Timer Szakág Bajnokság és MAMI Kupa versenyeinek alapkiírása 2014 Készítette: MAMS Old timer szakág Jóváhagyta:A MAMS Elnökség Kiadja: A MAMS Titkárság További szakági információk:

2 Old Timer alapkiírás Bajnokság és MAMI Kupa 1) ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK A Magyar Motorsport Szövetség a 2014-es évre az alábbi bajnokságot és kupát írja ki: Bajnokság kategóriái Classic MZ Széria Simson Sport Simson Speciál Youngtimer MAMI Kupa kategóriái X Classic MZ Széria Simson Sport Simson Speciál Youngtimer A MAMS a bajnokságot és a kupát 6 /hat/ versenyre írja ki. A Bajnokság akkor értékelhető, ha legalább 4 verseny megrendezésre és értékelésre került, valamint csak az a rendezvény minősíthető MAMS Egyéni Bajnoki rendezvénynek, amelyen legalább 5 versenyző teljesítette a versenyen való rajthoz állás feltételeit. Az éves Egyéni Bajnokság csak abban az esetben minősíthető ilyen címmel, ha abban legalább 6 versenyző került értékelésre. A Kupa akkor értékelhető, ha legalább 4 verseny megrendezésre és értékelésre került, valamint csak az a rendezvény minősíthető MAMS kupa rendezvénynek, amelyen legalább 4 versenyző teljesítette a versenyen való rajthoz állás feltételeit. Az éves Egyéni Bajnokság csak abban az esetben minősíthető ilyen címmel, ha abban legalább 5 versenyző került értékelésre. A versenysorozat a FIM / FIME / MAMS Sportkódexe, annak mellékletei, valamint jelen alapkiírás előírásai szerint kerül lebonyolításra. A versenysorozat versenyei megrendezhetők egyéb külföldi vagy nemzetközi

3 bajnokság versenyeivel egy rendezvény keretein belül is. Ebben az esetben a magasabb rangú versenykiírás elkészítése kötelező a rendezőre nézve. 2) A VERSENYEK HIVATALOS SZEMÉLYEI Zsűri elnök Versenyigazgató Pályabírók vezetője Időmérők vezetője A műszaki gépátvétel vezetője Versenytitkár Rendezés vezetője A hivatalos személyek nevét a versenykiírásnak kell tartalmaznia. A VERSENYEKEN VALÓ RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI 3) VERSENYZŐK ÉS LICENCEK A Bajnokság és a MAMI Kupa versenyein a MAMS által kiadott, érvényes MAMS T, I, N és N könnyített versenyzői licenccel rendelkező, valamint más Nemzeti Szövetség Motoros versenyzői licencével és érvényes startengedélyével rendelkező versenyzők indulhatnak el. Napi licenc: D napi licenccel a Bajnokság és a Kupa futamain nem lehet indulni! Ruházat: Magas szárú motoros csizma, protektoros bőr ruházat, FIM szabályok szerinti vagy E jelzésű zárt bukósisak (a sisakon a plexi használata kötelező), keményhéjas gerincvédő és protektoros motoros kesztyű viselése kötelező. A ruházatot minden verseny előtt a gépátvételen kötelező bemutatni. A gépátvétel vezetője által nem megfelelőnek minősített, hibás, sérült sisak és ruházat nem használható. Jármű: Részletesen a műszaki szabályok melléklet tartalmazza. 4) NEVEZÉS A rendező köteles a versenykiíráshoz a szakág által készített Nevezési ívet csatolni. A nevezési ívnek a versenyző és a motorkerékpár adataira vonatkozó rovatokat (név, cím, egyesület, licenc szám, a motor gyártmánya, típusa, kategóriája stb.) kell tartalmaznia. A nevezési ív szabadon sokszorosítható, és elektronikus formában (online) is megengedett. 5) ADMINISZTRATÍV ÉS MŰSZAKI GÉPÁTVÉTEL Minden versenyző köteles a versenyek műszaki gépátvételén motorkerékpárját, licencét, biztosítását, orvosi igazolását, valamint a műszaki szabályzat előírásainak megfelelő védőfelszerelését és öltözetét bemutatni.

4 A versenyek műszaki gépátvételére a versenyzőknek kötelességük a részükre kiadott rajtszámot verseny-motorkerékpárjukra felragasztaniuk. Az adminisztratív és műszaki gépátvétel helyét és pontos időbeosztását a rendező a versenykiírásban köteles nyilvánosságra hozni. A rendezőnek jogában áll orvosi vizsgálatot tartani, de ezt a tényt a versenykiírásban közzé kell tenni. A rendezőnek kötelessége a verseny ideje alatt a versenyre nevezettek között alkohol ellenőrzést tartatni, melyről jegyzőkönyvet kell kiállíttatnia. Pozitív eredmény vagy a vizsgálat megtagadása a versenyből való kizárást vonja maga után. Amely versenyző nem jelenik meg az adminisztratív és műszaki átvétel versenykiírásban közzétett idejében, nem nevezhet! A versenyigazgató, amennyiben szükséges, biztonsági okokból megtilthatja egy versenyző vagy egy motorkerékpár indulását a versenyen. A rendező köteles versenyzői eligazítást tartani a szabadedzések előtt, amin a versenyzőknek kötelességük megjelenni, jelenlétüket aláírásukkal igazolniuk kell. 6) EDZÉSEK Az edzéseken csak a Műszaki Bizottság által megvizsgált és a versenyzésre alkalmasnak minősített motorkerékpárral lehet részt venni. Az edzések pontos időtervét a versenykiírásban kell közzétenni. A rendezőnek kategóriánként min. 20 perces szabad és min. 20 perces időmérő edzést kell tartania. Az időmérés eredményeit hivatalos hirdetőtáblán kell közzétenni. Amennyiben a versenyző az edzés során balesetet szenved, azonnal el kell hagynia a pályát, és kötelezően meg kell jelennie az orvosi felügyeletet ellátó személynél, és a motorkerékpárjával valamint ruházatával a gépátvétel vezetőjénél. A pályára ezután csak az említett személyek engedélyével térhet vissza! 7) VERSENYEK Rajtrács: A rajtrács kialakítását a pályalicenc tartalmazza, amelyet a verseny rendezője köteles a versenykiírásban közzétenni. A rajtfelállás az edzésidők alapján történik. Rajteljárás: A verseny rendezője a boksz-beengedésnél előrajtrácsot alkalmazhat, ahol kötelező megjelenni!

5 A bemelegítő körben történő pozícióvesztés kizárást eredményezhet! Futamok: A rendező a nevezések számának ismeretében több, azonos műszaki előírású kategória versenyét szükség esetén összevonhatja, de ezt a Hirdető táblán ki kell függeszteni. Versenykiírás szerint. Minden rendező az alapkiírás szerinti kategóriák közül választhat és írhat ki futamot Minden kategóriában max. két futamot lehet indítani! A futamokra az időmérő edzések alapján dől el a rajtsorrend. Az MZ Kategória második futamán az első futam végeredménye alapján állnak fel a versenyzők, és az első nyolc helyezett fordított sorrendben indul. Az első futamon nem értékelhető versenyzők a rajtrács végére állhatnak fel, közöttük a sorrendet az időmérőn elért eredményük dönti el. Amennyiben egy futam bármilyen okból előbb kerül leintésre a versenytáv min. 75%-ának megtétele után nincs újraindítás; a versenytáv 50-75%-ának megtétele esetén, ha nem indítják újra a futamot, fél pontszám adható; a versenytáv kevesebb, mint 50%-ának megtétele esetén újraindításnál a fennmaradó távot kell megtenni; Újraindítás után min. 5 kört kell megtenni. Ha valamilyen oknál fogva a verseny lefújásra kerül, nem indítják újra, és az élen álló versenyző nem teljesítette a versenytáv 50%-át, akkor elmaradtnak tekintendő! 8) A VERSENYEK LEBONYOLÍTÁSA ÉS ÉRTÉKELÉSE A versenyeken az első 15 versenyző kap pontot az alábbi pontskála szerint: 25, 20, 16, 13, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1. Egy verseny csak négy azonos kategóriában rajthoz álló versenyző esetén értékelhető! Egy bajnoki verseny csak 5 azonos kategóriában rajthoz álló versenyző esetén értékelhető! Egy kupa verseny csak 4 azonos kategóriában rajthoz álló versenyző esetén értékelhető! Pontot az a versenyző kap, aki célba ér és kockás zászlóval leintik! Amennyiben valamilyen rendkívüli esemény miatt meg kell szakítani a futamot, a megtett versenytáv alapján kerülnek kiosztásra a pontok: versenytáv min. 75%-a 100%-os pont; versenytáv min. 50%-a 50 %-os pont.

6 A bajnokság és a kupa végső értékelésénél a helyezések végső sorrendjét a bajnokság és a kupa versenyeken megszerzett pontok összesített száma adja úgy, hogy a legtöbb pontot szerzett versenyző az első helyezett, függetlenül attól, hogy mely ország Nemzeti Szövetsége által kiadott licenccel vett részt a Bajnokságban vagy a Kupában. A további helyezéseket a pontszámok csökkenő sorrendje adja. Azonos pontszám esetén a több jobb helyezés, majd az utolsó versenyen szerzett jobb helyezés dönt. További holtverseny esetén az utolsó előtti eredmény - és így tovább - dönt. 9) VERSENYEK DÍJAZÁSA A versenyeken a versenykiírásban meghatározott kategóriák első három helyezettjét tárgyi díjazásban kell részesíteni. A versenyrendezőnek jogában áll több résztvevőt díjazni. A díjkiosztó helyét, idejét és a versenyek díjazását a versenykiírásban kell közzétenni. 10) ÓVÁS, FELLEBBEZÉS Minden óvást és fellebbezést a MAMS Általános Sportszabályzatában és annak mellékleteiben megfogalmazott eljárásnak megfelelően kell benyújtani. Óvási díjak: MAMS óvás díja és a kategóriánként a műszaki kiírásokban feltüntetett díj! 11) EGYÉB ELŐÍRÁSOK Minden versenyrendező köteles a rendezvény költségvetése terhére a MAMS-on keresztül minden résztvevő (versenyző) részére harmadik személyre vonatkozó felelősségi biztosítást kötni. A rendező köteles az eseményt követő első munkanapon déli 12 óráig a MAMS titkárságán a verseny hivatalos rajtlistája alapján a felelősség biztosítás díját befizetni. A biztosítással kapcsolatos eljárást a MAMS Titkársága szabályozza. A rendezők, csapatok és versenyzők kötelesek a környezetvédelmi előírásokat, valamint a MAMS Környezetvédelmi felügyelőjének előírásait és utasításait betartani és azt minden résztvevőtől megkövetelni. Környezetszennyező magatartást tanúsító versenyző vagy csapattag ellen a rendező jogosult fellépni. A boksz utcában a sebességlimit 60 km/h. A sebességlimit túllépése minden alkalommal Ft pénzbüntetést von maga után. A kiszabott pénzbüntetéseket legkésőbb 30 perccel az adott kategória versenyét megelőzően kell a versenyirodán befizetni. Verseny közben a boksz utcában a sebesség túllépése Stop 20 mp büntetést von maga után. Kiugró rajt esetén is Stop 20 mp büntetés kerül alkalmazásra. Tarapcsák Péter OT szakágvezető

A Magyar Köztársaság Nemzetközi Old Timer Gyorsasági Motoros Bajnoksága

A Magyar Köztársaság Nemzetközi Old Timer Gyorsasági Motoros Bajnoksága A Magyar Köztársaság Nemzetközi Old Timer Gyorsasági Motoros Bajnoksága MAMS MZ Kupa SIMSON KUPA PANNONIA KUPA alapkiírása 2010 Melléklet: m szaki szabályzat Készítette: MAMS Old Timer Szakág Jóváhagyta:

Részletesebben

Magyarország, Gyorsasági Kispályás Országos Bajnokságának, Nyílt Nemzetközi, valamint Utánpótlás Bajnokságának Alapkiírása

Magyarország, Gyorsasági Kispályás Országos Bajnokságának, Nyílt Nemzetközi, valamint Utánpótlás Bajnokságának Alapkiírása Magyarország, Gyorsasági Kispályás Országos Bajnokságának, Nyílt Nemzetközi, valamint Utánpótlás Bajnokságának Alapkiírása 2013 évre Készítette: A MAMS Gyorsasági Szakág: Jóváhagyta: A MAMS Elnöksége Kiadja:

Részletesebben

ÉLSPORT. A Magyar Köztársaság Gyorsasági Motoros Bajnokságának kiírása. 2010. évre. A MAMS Ttitkársága. További szakági információk: www.mams.

ÉLSPORT. A Magyar Köztársaság Gyorsasági Motoros Bajnokságának kiírása. 2010. évre. A MAMS Ttitkársága. További szakági információk: www.mams. ÉLSPORT A Magyar Köztársaság Gyorsasági Motoros Bajnokságának kiírása 2010. évre Készítette: Jóváhagyta: Kiadja: A MAMS Gyorsasági Szakág: A MAMS Elnöksége A MAMS Ttitkársága További szakági információk:

Részletesebben

Magyarország, Nyílt Nemzetközi Gyorsasági Motoros Utánpótlás és Élsport Rövidpályás Bajnokságának Kiírása. 2014 évre. A MAMS Ttitkársága

Magyarország, Nyílt Nemzetközi Gyorsasági Motoros Utánpótlás és Élsport Rövidpályás Bajnokságának Kiírása. 2014 évre. A MAMS Ttitkársága Magyarország, Nyílt Nemzetközi Gyorsasági Motoros Utánpótlás és Élsport Rövidpályás Bajnokságának Kiírása 2014 évre Készítette: Jóváhagyta: Kiadja: A MAMS Gyorsasági Szakág: A MAMS Elnöksége A MAMS Ttitkársága

Részletesebben

MAMS/SMF Közös Nemzetközi Utánpótlás és Élsport Rövidpályás Bajnokság és Kupa. Kiírása. www.mams.hu. Szakág. A MAMS Ttitkársága

MAMS/SMF Közös Nemzetközi Utánpótlás és Élsport Rövidpályás Bajnokság és Kupa. Kiírása. www.mams.hu. Szakág. A MAMS Ttitkársága MAMS/SMF Közös Nemzetközi Utánpótlás és Élsport Rövidpályás Bajnokság és Kupa Kiírása 2016 Készítette: Szakág Jóváhagyta: Kiadja: A MAMS Gyorsasági A MAMS Elnöksége A MAMS Ttitkársága További szakági információk:

Részletesebben

A Magyar Motorsport Szövetség Old Timer Szakág Bajnokság Kupa versenyeinek alapkiírása 2015

A Magyar Motorsport Szövetség Old Timer Szakág Bajnokság Kupa versenyeinek alapkiírása 2015 A Magyar Motorsport Szövetség Old Timer Szakág Bajnokság és Kupa versenyeinek alapkiírása 2015 Készítette: MAMS Old Timer szakág Jóváhagyta: A MAMS Elnökség Kiadja: A MAMS Titkárság További szakági információk:

Részletesebben

BÁTASZÉK SE KARATE SZAKOSZTÁLY

BÁTASZÉK SE KARATE SZAKOSZTÁLY BÁTASZÉK SE KARATE SZAKOSZTÁLY Sport Egyesület Bátaszék Wado-ryu Karate Szakosztály 7140 Bátaszék, Vázkerámia ltp. 3/2. Tel: 30-266-1235 e-mail: bataszekwado@gmail.com 13. CIKÁDOR KUPA Verseny megnevezése:

Részletesebben

Kerékpárlabda kvalifikációs szabályzat

Kerékpárlabda kvalifikációs szabályzat Kerékpárlabda kvalifikációs szabályzat Érvényesség kezdete: Junior kategória 2016 június 1 Felnőtt kategória 2016 január 1 Tartalom I. Célja... 3 II. Szabályozás... 3 1) A versenyek meghatározása... 3

Részletesebben

Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Motoros Kupájának Technikai Szabályzata

Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Motoros Kupájának Technikai Szabályzata Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Motoros Kupájának Technikai Szabályzata 2016 Készítette: Jóváhagyta: Kiadja: A MAMS Gyorsasági Szakág A MAMS Elnöksége A MAMS Titkársága További szakági információk:

Részletesebben

MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG MAGYARORSZÁG GUMIASZTAL SZAKÁGÁNAK 2016. ÉVI VERSENYKIÍRÁSA GUMIASZTAL MAGYAR BAJNOKSÁG

MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG MAGYARORSZÁG GUMIASZTAL SZAKÁGÁNAK 2016. ÉVI VERSENYKIÍRÁSA GUMIASZTAL MAGYAR BAJNOKSÁG MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG MAGYARORSZÁG GUMIASZTAL SZAKÁGÁNAK 2016. ÉVI VERSENYKIÍRÁSA GUMIASZTAL MAGYAR BAJNOKSÁG I. A BAJNOKSÁG CÉLJA: A Gumiasztal sportág népszerűsítése, tömeg és minőségi színvonalának

Részletesebben

A Magyar Motorsport Szövetség Old Timer Szakág Bajnokság Kupa versenyeinek alapkiírása 2016

A Magyar Motorsport Szövetség Old Timer Szakág Bajnokság Kupa versenyeinek alapkiírása 2016 A Magyar Motorsport Szövetség Old Timer Szakág Bajnokság és Kupa versenyeinek alapkiírása 2016 Készítette: MAMS Old Timer szakág Jóváhagyta: A MAMS Elnökség Kiadja: A MAMS Titkárság További szakági információk:

Részletesebben

A Magyar Motorsport Szövetség. MAMS Old Timer szakág. versenyeinek alapkiírása. Jóváhagyta: A MAMS Elnökség. Kiadja: A MAMS Titkárság

A Magyar Motorsport Szövetség. MAMS Old Timer szakág. versenyeinek alapkiírása. Jóváhagyta: A MAMS Elnökség. Kiadja: A MAMS Titkárság A Magyar Motorsport Szövetség Old Timer Szakág versenyeinek alapkiírása 2019 Készítette: MAMS Old Timer szakág Jóváhagyta: A MAMS Elnökség Kiadja: A MAMS Titkárság További szakági információk: www.mams.hu

Részletesebben

Diákolimpiai Strandlabdajátékok eseménysorozat keretében a Hajdú-Bihar Megyei Diáksport Szövetség.

Diákolimpiai Strandlabdajátékok eseménysorozat keretében a Hajdú-Bihar Megyei Diáksport Szövetség. Strandröplabda 1. A verseny célja: Az iskolákban folyó eredményes röplabda munka segítése. A strandröplabda sportág népszerűsítése a diákok körében. Az iskolák közötti kapcsolatok kiépítése, a fiatalok

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS MNASZ AUTOCROSS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG I. FUTAM SZISZ FERENC EMLÉKVERSENY

VERSENYKIÍRÁS MNASZ AUTOCROSS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG I. FUTAM SZISZ FERENC EMLÉKVERSENY VERSENYKIÍRÁS MNASZ AUTOCROSS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG I. FUTAM SZISZ FERENC EMLÉKVERSENY A verseny helyszíne: Autocross Pálya (Szeghalom) Időpontja: 2016. május 21-22. Fejezetek 1. Időbeosztás és helyszínek

Részletesebben

Magyarország 2016. évi 6 órás Ultrafutó Bajnoksága

Magyarország 2016. évi 6 órás Ultrafutó Bajnoksága Magyarország 2016. évi 6 órás Ultrafutó Bajnoksága A verseny célja: a 2016. évi 6 órás ultrafutó bajnoki címek eldöntése, versenyzési lehetőség biztosítása igazolt és amatőr futók részére. A verseny időpontja:

Részletesebben

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Szeles Angelika Monitoring szakreferens Adatszolgáltatási és monitoring főosztály Budapest,

Részletesebben

NŐI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2015/2016.

NŐI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2015/2016. NŐI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2015/2016. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. POSTACÍM:

Részletesebben

53. EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÓ MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG

53. EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÓ MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG MAGYAR EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG Kvasz András Békés Megyei Repülő és Ejtőernyős Egyesület 53. EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÓ MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG II. OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG IFJÚSÁGI ÉS UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁG MESTER BAJNOKSÁG

Részletesebben

Hungarian Darts Open WDF III. Kategóriás, BDO C kategóriás Ranglista Verseny. 2012. május 18.-19.-20.

Hungarian Darts Open WDF III. Kategóriás, BDO C kategóriás Ranglista Verseny. 2012. május 18.-19.-20. Hungarian Darts Open WDF III. Kategóriás, BDO C kategóriás Ranglista Verseny 2012. május 18.-19.-20. BUDAPEST Budai Sporthotel, (H-1121 Budapest, Jánoshegyi út 10503/9 hrsz.) GPS: North: +47 30' 35.00",

Részletesebben

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata I. Általános rendelkezések, fogalom meghatározások Szabályzatunk célja, hogy a Justh Zsigmond Városi Könyvtár, mint nyilvános könyvtár a könyvtári

Részletesebben

MAMS Stunt Riding Nyílt Magyar Bajnokság alapkiírása

MAMS Stunt Riding Nyílt Magyar Bajnokság alapkiírása Élsport MAMS Stunt Riding Nyílt Magyar Bajnokság alapkiírása 2016 Alapkiírás Mellékletek: I. sz. melléklet: Stunt Riding (550 ccm felett) pontozási rendszer II. sz. melléklet: Stunt Riding Junior (550

Részletesebben

Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN

Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN 11. melléklet a 92/2011. (XII.30.) NFM rendelethez Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ I.1)

Részletesebben

Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság. Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt.

Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság. Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt. Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt. Irányadó jogszabályok - az EGT Finanszírozási Mechanizmus és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus

Részletesebben

Művesekezelés anyagainak beszerzése a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika részére

Művesekezelés anyagainak beszerzése a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika részére Művesekezelés anyagainak beszerzése a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika részére Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/145 Művesekezelés anyagainak beszerzése 24 hónapra Beszerzés tárgya:

Részletesebben

MAGYAR CURLING ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2016. KAMARAERDEI CURLING CLUB

MAGYAR CURLING ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2016. KAMARAERDEI CURLING CLUB MAGYAR CURLING NŐI és FÉRFI EGYÉNI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2016. KAMARAERDEI CURLING CLUB A Magyar Curling Szövetség megbízásából a Vasas SC Curling Szakosztálya rendezésében. A SZÖVETSÉG ÉS A BAJNOKSÁG KIEMELT

Részletesebben

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség által megrendezésre került. Magyar Sárkányhajó Bajnokság 5. fordulójának. Versenyműsora

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség által megrendezésre került. Magyar Sárkányhajó Bajnokság 5. fordulójának. Versenyműsora Versenyműsora Magyar Sárkányhajó Bajnokság 5. fordulójának A Magyar Kajak-Kenu Szövetség által megrendezésre került A verseny helye: Dunaújváros A verseny időpontja: 0.07.6. Elnök dr. Blahó Tamás Nemz.

Részletesebben

6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK

6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK 6. SZÁMÚ FÜGGELÉK: AZ E.ON ENERGIASZOLGÁLTATÓ KFT. ÁLTAL E.ON KLUB KATEGÓRIÁBA SOROLT ÜGYFELEKNEK NYÚJTOTT ÁRAK, SZOLGÁLTATÁSOK 1. A függelék hatálya A jelen függelékben foglaltak azon Felhasználókra terjednek

Részletesebben

Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok ellátására a Pécsi Tudományegyetemen-2- AF módosítás

Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok ellátására a Pécsi Tudományegyetemen-2- AF módosítás Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok ellátására a Pécsi Tudományegyetemen-2- AF módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/44 Beszerzés tárgya: Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok

Részletesebben

Nemzeti Edzés Központ válogatott tenisz edzéseken való részvétel és egyéb időpontok igénybevétele a téli időszakban

Nemzeti Edzés Központ válogatott tenisz edzéseken való részvétel és egyéb időpontok igénybevétele a téli időszakban Nemzeti Edzés Központ válogatott tenisz edzéseken való részvétel és egyéb időpontok igénybevétele a téli időszakban Általános tudnivalók (1) A válogatott edzések helyszíne: Nemzeti Edzés Központ, Mikoviny

Részletesebben

2005. évi FIA KÖZÉP-EURÓPAI ZÓNA TRÓFEA ALAPKIÍRÁSA (Frissítve: 2005.02.07.)

2005. évi FIA KÖZÉP-EURÓPAI ZÓNA TRÓFEA ALAPKIÍRÁSA (Frissítve: 2005.02.07.) 2005. évi FIA KÖZÉP-EURÓPAI ZÓNA TRÓFEA ALAPKIÍRÁSA (Frissítve: 2005.02.07.) 1. Általános Szabályok 1.1 Általános rendelkezések A Világ Tanács az FIA Szabályzat 23-B-4-es cikkelye (gokartnál a CIK/FIA

Részletesebben

MAMS Mini Cross Kupa 50ccm,65ccm

MAMS Mini Cross Kupa 50ccm,65ccm Utánpótlás sport MAMS Mini Cross Kupa 50ccm,65ccm 2012 évi Alapkiírása Készítette: Jóváhagyta: Kiadja: A MAMS Motocross Bizottsága A MAMS Elnöksége A MAMS Titkársága, További szakági információk: www.mams.hu

Részletesebben

Tisztítószerek és tisztító eszközök beszerzése (14669/2014.)- módosítás

Tisztítószerek és tisztító eszközök beszerzése (14669/2014.)- módosítás Tisztítószerek és tisztító eszközök beszerzése (14669/2014.)- módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/96 Beszerzés tárgya: Szállítási (keret)szerződés keretében tisztítószerek és tisztító eszközök

Részletesebben

Arcfestés versenykiírás

Arcfestés versenykiírás Arcfestés versenykiírás Téma: Utazás a jövőbe 2016.10.02 A verseny a VI. Balmaz Hajkarnevál keretein belül kerül megrendezésre. A versenyen részt vehetnek kozmetikusok, sminkesek, arcfestők. Kritériumok:

Részletesebben

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztőbizottsága) tölti ki A hirdetmény kézhezvételének dátuma KÉ nyilvántartási szám

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztőbizottsága) tölti ki A hirdetmény kézhezvételének dátuma KÉ nyilvántartási szám KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu On-line értesítés: http://www.kozbeszerzes.hu

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2014/2015. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL

TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2014/2015. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL Verseny rendezője: TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2014/2015. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség Verseny célja: A MEFS által 2014/15. tanévben meghirdetett egyetemi

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Csongrád Megyei Igazgatóság / Csongrád Megyei Labdarúgó Szövetség / Csongrád Megyei Férfi felnőtt nagypályás Magyar Kupa versenykiírás tervezet 2016 2017. Tartalom 1. A kupa

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/75. Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: 2016.07.04. Iktatószám: 7466/2016 CPV Kód: 90524400-0

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/75. Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: 2016.07.04. Iktatószám: 7466/2016 CPV Kód: 90524400-0 A különleges kezelést igénylő egészségügyi (fertőző) veszélyes hulladék szállítása, ártalmatlanítása, a helyi gyűjtéshez és szállításhoz alkalmazott másodlagos gyűjtőedények (konténerek) térítésmentes

Részletesebben

RALLYCROSS NYILT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2012. évi ALAPKIÍRÁSA

RALLYCROSS NYILT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2012. évi ALAPKIÍRÁSA RALLYCROSS NYILT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2012. évi ALAPKIÍRÁSA Készítette: az MNASZ Offroad Szakági Bizottság Jóváhagyta: az MNASZ Intéző Bizottság Kiadja: az MNASZ Titkárság 2 TARTALOMJEGYZÉK 1. MAGYARORSZÁGI

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS Racing Stars Amatőr Tehetségkutató versenysorozat I. futama

VERSENYKIÍRÁS Racing Stars Amatőr Tehetségkutató versenysorozat I. futama VERSENYKIÍRÁS Racing Stars Amatőr Tehetségkutató versenysorozat I. futama 1. Időbeosztás és helyszínek 2. Rendezés 3. Rendező 4. Pálya 5. A verseny tisztségviselői 6. Nevezés és biztosítás 7. Verseny díjazása

Részletesebben

Szusza Ferenc labdarúgó sportlétesítmény fejlesztése

Szusza Ferenc labdarúgó sportlétesítmény fejlesztése Szusza Ferenc labdarúgó sportlétesítmény fejlesztése Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/124 A Szusza Ferenc Stadion labdarúgó sportlétesítmény fejlesztése keretében a Beszerzés tárgya: létesítmény valamint

Részletesebben

DUNA - AUTÓ AUTÓS GYORSASÁGI I., II. OSZTÁLYÚ ÉS ENDURANCE ORSZÁGOS BAJNOKSÁG RRC BIO SUZUKI SWIFT KUPA LOTUS CUP EASTERN EUROPE

DUNA - AUTÓ AUTÓS GYORSASÁGI I., II. OSZTÁLYÚ ÉS ENDURANCE ORSZÁGOS BAJNOKSÁG RRC BIO SUZUKI SWIFT KUPA LOTUS CUP EASTERN EUROPE DUNA - AUTÓ AUTÓS GYORSASÁGI I., II. OSZTÁLYÚ ÉS ENDURANCE ORSZÁGOS BAJNOKSÁG RRC BIO SUZUKI SWIFT KUPA LOTUS CUP EASTERN EUROPE UNIQA LOTUS LADIES CUP SEAT LEON KUPA 2012. évi ALAPKIÍRÁSA Készítette az

Részletesebben

RALLYCROSS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2003. évi ALAPKIÍRÁSA

RALLYCROSS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2003. évi ALAPKIÍRÁSA RALLYCROSS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2003. évi ALAPKIÍRÁSA Készítette: az MNASZ Rallycross Bizottság Jóváhagyta: az MNASZ Intéző Bizottság Kiadja: az MNASZ Titkárság TARTALOMJEGYZÉK 1 MAGYARORSZÁGI RALLYCROSS

Részletesebben

VERSENYKIíRÁS. Autocross DARGOV-DUBINY 2016.09.24-25. III. Általános feltételek

VERSENYKIíRÁS. Autocross DARGOV-DUBINY 2016.09.24-25. III. Általános feltételek VERSENYKIíRÁS FIA KÖZÉP-EURÓPAI ZÓNA AUTOCROSS BAJNOKSÁG SZLOVÁK AUTOCROSS BAJNOKSÁG MAGYAR AUTOCROSS BAJNOKSÁG OSZTRÁK AUTOCROSS BAJNOKSÁG SZLOVÁK AUTOCROSS KUPA és REGIONÁLIS KUPA Autocross DARGOV-DUBINY

Részletesebben

Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN

Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN 1 11. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZERZ DÉS MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. SZAKASZ: A SZERZ DÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉR KÉNT SZERZ D FÉL NEVE ÉS CÍME

TÁJÉKOZTATÓ A SZERZ DÉS MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. SZAKASZ: A SZERZ DÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉR KÉNT SZERZ D FÉL NEVE ÉS CÍME MAGYAR KÖZLÖNY 2011. évi 165. szám 41517 7. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍT A Közbeszerzési Hatóság Hivatalos Lapja TÁJÉKOZTATÓ A SZERZ DÉS MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. SZAKASZ:

Részletesebben

KÁR-MENTOR Bt. 5000 Szolnok, Arany János út 20. Tel: 56/426-226 Tfax: 56/513-395 e-mail: karmentor@brokerroyal.hu. Tisztelt Ajánlattevő!

KÁR-MENTOR Bt. 5000 Szolnok, Arany János út 20. Tel: 56/426-226 Tfax: 56/513-395 e-mail: karmentor@brokerroyal.hu. Tisztelt Ajánlattevő! KÁR-MENTOR Bt. 5000 Szolnok, Arany János út 20. Tel: 56/426-226 Tfax: 56/513-395 e-mail: karmentor@brokerroyal.hu Tisztelt Ajánlattevő! Mellékelten megküldjük a Pilisi Labdarugó Klub részére a Vázlatterv,

Részletesebben

5. TTA Mezei Futóbajnokság Nagykáta és Monor Körzet általános iskoláinak versenye nyílt középiskolás és felnőtt bajnokság

5. TTA Mezei Futóbajnokság Nagykáta és Monor Körzet általános iskoláinak versenye nyílt középiskolás és felnőtt bajnokság 5. TTA Mezei Futóbajnokság Nagykáta és Monor Körzet általános iskoláinak versenye nyílt középiskolás és felnőtt bajnokság Versenykiírás A verseny rendezője: Tápiómenti Tömegsport Alapítvány Szervezőbizottság

Részletesebben

Magyarország Endurocross Bajnokságainak és MAMS Kupáinak Kiírása

Magyarország Endurocross Bajnokságainak és MAMS Kupáinak Kiírása Magyarország Endurocross Bajnokságainak és MAMS Kupáinak Kiírása 2016 Készítette: A MAMS Enduro Szakági Tanács Jóváhagyta: A MAMS Elnökség Kiadja: A MAMS Titkárság További szakági információk: www.mams.hu

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2011. július 19. (19.07) (OR. en) 13081/11 AVIATION 193

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2011. július 19. (19.07) (OR. en) 13081/11 AVIATION 193 AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 2011. július 19. (19.07) (OR. en) 13081/11 AVIATION 193 FEDŐLAP Küldi: az Európai Bizottság Az átvétel dátuma: 2011. július 18. Címzett: a Tanács Főtitkársága Biz. dok.

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Országos Bajnokság. Világbajnokságra felkészülés, versenyzési lehetőség biztosítása

VERSENYKIÍRÁS. Országos Bajnokság. Világbajnokságra felkészülés, versenyzési lehetőség biztosítása VERSENYKIÍRÁS A verseny elnevezése: A verseny célja: II. Szerencsi SKS Ippon Shobu Felkészülési Országos Bajnokság Világbajnokságra felkészülés, versenyzési lehetőség biztosítása A verseny időpontja: 2015.

Részletesebben

Magyar-Kínai Asztalitenisz Klub - Sportegyesület

Magyar-Kínai Asztalitenisz Klub - Sportegyesület Magyar-Kínai Asztalitenisz Klub - Sportegyesület 1152 Budapest Szentmihályi út 171. 3/66b. Kiegészítő melléklet 2015. évről Tartalom 1. A szervezet alapadatai 2. Számviteli beszámoló 3. Kimutatás a költségvetési

Részletesebben

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Tervezet A BIZOTTSÁG.../.../EU RENDELETE

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Tervezet A BIZOTTSÁG.../.../EU RENDELETE AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA Brüsszel, C Tervezet A BIZOTTSÁG.../.../EU RENDELETE ([ ]) a polgári légi közlekedéshez kapcsolódó műszaki követelményeknek és igazgatási eljárásoknak a 216/2008/EK európai

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet I. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet Polgármesteri ösztöndíjra a 2008/2009. tanévben felsőoktatási intézményekbe teljes idejű, nappali tagozatos képzésre beiratkozott pécsi

Részletesebben

A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK

A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK 8. melléklet a 92/2011. (XII.30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: MTA Wigner

Részletesebben

A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség felnőtt ranglista szabályzata

A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség felnőtt ranglista szabályzata A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség felnőtt ranglista szabályzata 1. A ranglista célja: A MF(S)Sz által kiírt és/vagy rendezett versenyrendszerben a játékosokat objektíven pontozza és ez alapján a játékosok

Részletesebben

EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2

EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2 EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT A TANÁCS Brüsszel, 2008. február 26. (OR. en) 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2 ENV 447 ENT 104 CODEC 899 JOGI AKTUSOK ÉS EGYÉB ESZKÖZÖK Tárgy: AZ EURÓPAI PARLAMENT

Részletesebben

Egy heti edzés leírása (5. sz. melléklet)

Egy heti edzés leírása (5. sz. melléklet) Egy heti edzés leírása (5. sz. melléklet) PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM Név:. EHA kód: Szak/Munkarend:.. Sportág:. Kiválasztott csapat/csoport/egyén:. A kiválasztott csoport/csapat/egyén minősítése:. Az edzés

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS www.a-r-c.hu

VERSENYKIÍRÁS www.a-r-c.hu VERSENYKIÍRÁS www.a-r-c.hu 1 IDŐBEOSZTÁS 2011. Augusztus 30. Kedd 22:00 Nevezési zárlat 2011. Szeptember 3. Szombat Helyszín: 12:00 RÁBARING NYIT 13:00 Adminisztratív átvétel kezdete, versenyiroda nyit

Részletesebben

Versenyszabályzat. a 2016. évi Közlekedési Szakmai Vetélkedő Borsod Abaúj - Zemplén megyei fordulójához

Versenyszabályzat. a 2016. évi Közlekedési Szakmai Vetélkedő Borsod Abaúj - Zemplén megyei fordulójához Versenyszabályzat a 2016. évi Közlekedési Szakmai Vetélkedő Borsod Abaúj - Zemplén megyei fordulójához E versenyszabályzat a 2016. április 29.-én tartandó Közlekedési Szakmai Vetélkedő B A - Z megyei fordulójának

Részletesebben

A HIRDETMÉNY VISSZAVONÁSÁRÓL, MÓDOSÍTÁSÁRÓL, AZ AJÁNLATTÉTELI, VAGY RÉSZVÉTELI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL, A DOKUMENTÁCIÓ MÓDOSÍTÁSÁRÓL I.

A HIRDETMÉNY VISSZAVONÁSÁRÓL, MÓDOSÍTÁSÁRÓL, AZ AJÁNLATTÉTELI, VAGY RÉSZVÉTELI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL, A DOKUMENTÁCIÓ MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. Határidős adásvételi szerződés keretében orvosi kesztyűk beszerzése a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház részére-korrigendum Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/95 Orvosi kesztyűk

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP 1) A program címe: V e z e t ő i t o v á b b k é p z é s - Kategória: V e z e t ő k é p z é s 2) A program szervezője és jogtulajdonosa: Európai Vezetőképző Akadémia

Részletesebben

Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai

Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai DANUBIA Szabadalmi és Védjegy Iroda Kft. Az Európai Szabadalmi Egyezmény végrehajtási szabályainak 2010. április 1-étől hatályba lépő lényeges változásai A Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület

Részletesebben

Címzett: Markus Goddemeier E-mail: markus.goddemeier@proteinsimple.com Fax: +49 (0)162 985 79 53

Címzett: Markus Goddemeier E-mail: markus.goddemeier@proteinsimple.com Fax: +49 (0)162 985 79 53 8. melléklet a 92/2011. (XII.30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: MTA Kísérleti

Részletesebben

irányítószám: Ország: Magyarország

irányítószám: Ország: Magyarország 25/23-2/2015. A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1.) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság

Részletesebben

Pályázati felhívás a Sirha Budapest Innovációs termékversenyére

Pályázati felhívás a Sirha Budapest Innovációs termékversenyére Pályázati felhívás a Sirha Budapest Innovációs termékversenyére A Hungexpo Zrt. és a Trade magazin közös szervezésben, idén második alkalommal rendezi meg a Sirha Budapest nemzetközi innovációs termékversenyt.

Részletesebben

MEZŐGAZDASÁGI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA II. A VIZSGA LEÍRÁSA

MEZŐGAZDASÁGI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA II. A VIZSGA LEÍRÁSA A vizsga részei MEZŐGAZDASÁGI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA II. A VIZSGA LEÍRÁSA Középszint Emelt szint 180 perc 15 perc 240 perc 20 perc 100 pont 50 pont 100 pont 50 pont A vizsgán használható segédeszközök

Részletesebben

11. számú melléklet - FHB Bankszámlacsomagokhoz kapcsolódó Betéti bankkártyák egyéb díjai, jutalékai

11. számú melléklet - FHB Bankszámlacsomagokhoz kapcsolódó Betéti bankkártyák egyéb díjai, jutalékai Lakossági Bankszámla Hirdetmény 11. számú melléklet - FHB hoz kapcsolódó Betéti bankkártyák egyéb díjai, jutalékai Hatályos: 2016. július 15. napjától Közzététel napja: 2016. július 14. A jelen Hirdetményben

Részletesebben

8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI

8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI 1 8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: Fővárosi

Részletesebben

2013. évi XXXVI. törvény a választási eljárásról

2013. évi XXXVI. törvény a választási eljárásról 2013. évi XXXVI. törvény a választási eljárásról XVI. FEJEZET AZ EURÓPAI PARLAMENT TAGJAINAK VÁLASZTÁSA 331. (1) Az Európai Parlament tagjainak választásán e törvény I-XII. Fejezetét, a 245., a 247. (1)

Részletesebben

HÁLÓZATSEMLEGESSÉG - EGYSÉGES INTERNET SZOLGÁLTATÁS-LEÍRÓ TÁBLÁZAT

HÁLÓZATSEMLEGESSÉG - EGYSÉGES INTERNET SZOLGÁLTATÁS-LEÍRÓ TÁBLÁZAT HÁLÓZATSEMLEGESSÉG - EGYSÉGES INTERNET SZOLGÁLTATÁS-LEÍRÓ TÁBLÁZAT - 2016.04.01 után kötött szerződésekre Díjcsomag neve Go Go+ Go EU Go EU+ Kínált letöltési sebesség - 3G 42 Mbit/s 42 Mbit/s 42 Mbit/s

Részletesebben

TERJESZTÉS. Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz

TERJESZTÉS. Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz EL TERJESZTÉS Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz Tisztelt Képvisel -testület! A strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések

Részletesebben

Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT

Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT Nádudvar Város Helyi Választási Bizottsága a választási eljárásról szóló 2013.

Részletesebben

A KÖZPONTOSÍTOTT KÖZBESZERZÉS RENDSZERE

A KÖZPONTOSÍTOTT KÖZBESZERZÉS RENDSZERE A KÖZPONTOSÍTOTT KÖZBESZERZÉS RENDSZERE Orosz Endre főosztályvezető Központi Szolgáltatási Főigazgatóság Közbeszerzési referens képzés PTE A közbeszerzési törvény előzményei A központosított közbeszerzés

Részletesebben

Magyarország Endurocross Bajnokságainak és MAMS Kupáinak Kiírása

Magyarország Endurocross Bajnokságainak és MAMS Kupáinak Kiírása Magyarország Endurocross Bajnokságainak és MAMS Kupáinak Kiírása 2015 Készítette: A MAMS Enduro Szakági Tanács Jóváhagyta: A MAMS Elnökség Kiadja: A MAMS Titkárság További szakági információk: www.mams.hu

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta:

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta: 2014. június 23. napján 19.00 órakor tartott ülésének könyvéből. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta: Tárgy: napirend elfogadása

Részletesebben

Az éves statisztikai összegezés. Statisztikai összegezés az éves közbeszerzésekről a Kbt. IV. és VI. fejezete szerinti ajánlatkérők vonatkozásában

Az éves statisztikai összegezés. Statisztikai összegezés az éves közbeszerzésekről a Kbt. IV. és VI. fejezete szerinti ajánlatkérők vonatkozásában 9. melléklet a 14/2010. (X.29.) NFM rendelethez Az éves statisztikai összegezés Statisztikai összegezés az éves közbeszerzésekről a Kbt. IV. és VI. fejezete szerinti ajánlatkérők vonatkozásában I. SZAKASZ:

Részletesebben

FELHÍVÁS A VERSENY CÉLJA : VERSENYSZÁMOK: A VERSENY RENDEZŐJE : A VERSENY IDŐSZAKA : NEVEZÉS IDEJE ÉS MÓDJA:

FELHÍVÁS A VERSENY CÉLJA : VERSENYSZÁMOK: A VERSENY RENDEZŐJE : A VERSENY IDŐSZAKA : NEVEZÉS IDEJE ÉS MÓDJA: FELHÍVÁS A Kocsis Sándor Sportközpont Kőbánya Önkormányzatának támogatásával versenysorozatot hirdet MOZDULJ az EURO2016 labdarúgó EB-RE! címmel. A VERSENY CÉLJA : a rendszeres testmozgás népszerűsítése.

Részletesebben

Az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. tájékoztatója a lakossági kölcsönök feltételeiről Érvényes: 2016. május 01-től 2016. május 31-ig

Az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. tájékoztatója a lakossági kölcsönök feltételeiről Érvényes: 2016. május 01-től 2016. május 31-ig Az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. tájékoztatója a lakossági kölcsönök feltételeiről Érvényes: 2016. május 01-től 2016. május 31-ig Igényelhető kölcsönök Lakossági szabadfelhasználású jelzálogkölcsön Termék

Részletesebben

Figyelmeztető jelzést adó készülékek beszerzése - módosítás

Figyelmeztető jelzést adó készülékek beszerzése - módosítás Figyelmeztető jelzést adó készülékek beszerzése - módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/53 Beszerzés tárgya: Szállítási szerződés figyelmeztető jelzést adó készülékek szállítására Hirdetmény típusa:

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Orvosi laboratóriumi technikai asszisztens szakképesítés. 2449-06 Mikrobiológiai vizsgálatok modul. 1.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Orvosi laboratóriumi technikai asszisztens szakképesítés. 2449-06 Mikrobiológiai vizsgálatok modul. 1. Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar. Felvételi információk 2015.

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar. Felvételi információk 2015. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar Felvételi információk 2015. A JELENTKEZÉS MÓDJA Kizárólag e-felvételi keretében, amelyet a www.felvi.hu honlapon, regisztráció után lehet benyújtani.

Részletesebben

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI TANÁCS 2009. MÁJUS 5-I ÜLÉS

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI TANÁCS 2009. MÁJUS 5-I ÜLÉS DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI TANÁCS 2009. MÁJUS 5-I ÜLÉS 10. sz. napirendi pont A Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Tanács 2009. évi költségvetésének megtárgyalása Elıadó: Gaszné dr. Szekér Erzsébet

Részletesebben

Tájékoztatató a pénztárak felügyeleti adatszolgáltatásával kapcsolatos változásokról

Tájékoztatató a pénztárak felügyeleti adatszolgáltatásával kapcsolatos változásokról Tájékoztatató a pénztárak felügyeleti adatszolgáltatásával kapcsolatos változásokról Szeles Angelika Monitoring szakreferens Adatszolgáltatási és monitoring főosztály Budapest, 2013.04.17. Tartalom Adatszolgáltatási

Részletesebben

Jogszabályváltozások. Érettségi 2015/2016 tanév tavasz. Dr. Kun Ágnes osztályvezető

Jogszabályváltozások. Érettségi 2015/2016 tanév tavasz. Dr. Kun Ágnes osztályvezető Érettségi 2015/2016 tanév tavasz Jogszabályváltozások Dr. Kun Ágnes osztályvezető Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Oktatási és Hatósági Osztály 2016. április 19. Az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának

Részletesebben

Pontrendszer szociális helyzet felmérésére

Pontrendszer szociális helyzet felmérésére IV. A FELVÉTELI ELJÁRÁS SORÁN ADHATÓ PONTSZÁMOK (1) A rendszeres szociális ösztöndíj pontozási rendszere alapján történik a kollégiumi felvételi szociális pontszámának megállapítása. (2) A kollégiumi felvételi

Részletesebben

MINŐSÍTÉSI ÉS EGYESÜLETI RANGSOR SZÁMÍTÁSÁNAK SZABÁLYZATA 2012.

MINŐSÍTÉSI ÉS EGYESÜLETI RANGSOR SZÁMÍTÁSÁNAK SZABÁLYZATA 2012. HUNGARIAN GYMNASTICS FEDERATION MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG H 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. Tel. (36-1) 460-6883, 460-6905 Fax: (36-1) 460-6907 Web: www.tornasport.hu E-mail: torna@tornasport.hu Akrobatikus

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 230 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének 2015. június 5. napján 9 00 órától a Rakamazi Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermében megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS 14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS Összegezés az ajánlatok elbírálásáról I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt)

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS XXII. Magyar Kupa 2015. November 20-22. Csitáry G. Emil Uszoda Székesfehérvár

VERSENYKIÍRÁS XXII. Magyar Kupa 2015. November 20-22. Csitáry G. Emil Uszoda Székesfehérvár VERSENYKIÍRÁS XXII. Magyar Kupa 2015. November 20-22. Csitáry G. Emil Uszoda Székesfehérvár 1. A verseny kiírója: Magyar Szinkronúszó Szövetség (MSZÚSZ) 2. A verseny célja: Lehetőség biztosítása a tagszervezetek

Részletesebben

SZERZŐDÉS JÓVÁHAGYÁSA (MŰSZAKI TERVEZÉSI MUNKÁRA), ismételt előterjesztés

SZERZŐDÉS JÓVÁHAGYÁSA (MŰSZAKI TERVEZÉSI MUNKÁRA), ismételt előterjesztés RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Előterjesztő: Hegedűs Ferenc

Részletesebben

EMELŐGÉPEK típusismertetése és igénybevételük feltételei: Emelőgépek 1. sz. melléklet

EMELŐGÉPEK típusismertetése és igénybevételük feltételei: Emelőgépek 1. sz. melléklet Gépi hajtású szintkülönbség kiegyenlítő OKJ:31582 06 0010 3101 18. életévét betöltötte, vagy szakmunkás, Sikeres kisgépkezelői tesztvizsga jegyzőkönyv A munkáltató írásos megbízása Kézi hajtású 18. életévét

Részletesebben

Világbajnokság megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésr ől szóló 2015. évi XXXIII. törvény módosításáró l

Világbajnokság megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésr ől szóló 2015. évi XXXIII. törvény módosításáró l i: c 2015. évi... törvény Érkezett: 2015 JÚN 0 2. a Budapesten megrendezend ő Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésr ől szóló 2015.

Részletesebben

Az 1-4. és a 12. sz. mellékleteket a pályázónak kell beszereznie, az 5-11. sz. melléklete elkészítéséhez az alábbiakban találhatnak mintákat.

Az 1-4. és a 12. sz. mellékleteket a pályázónak kell beszereznie, az 5-11. sz. melléklete elkészítéséhez az alábbiakban találhatnak mintákat. A pályázati adatlaphoz kötelezően csatolandó mellékletek: 1. egyéni vállalkozók, őstermelők esetén érvényes vállalkozói, őstermelői igazolvány másolata 2. gazdasági társaságok esetén 30 napnál nem régebbi

Részletesebben

Múcsonyi Helyi Választási Bizottság

Múcsonyi Helyi Választási Bizottság Múcsonyi Helyi Választási Bizottság 3744 Mucsony, Fő út 2. : 48/403-078 Fax: 48/403-078/126 sz. mellék hivatali e-mail: hivatal@mucsony.hu A Múcsonyi Helyi Választási Bizottság 49/2014. (X.12.) határozata

Részletesebben

E- alkalmazások iránymutatásai - 3

E- alkalmazások iránymutatásai - 3 E- alkalmazások iránymutatásai - 3 Belügyminisztérium Építésügyi Főosztály (lezárva: 2013. november 22.) Vázrajz feltöltése az ügyfél helyett A megkeresés szerint egy települési jegyző építésügyi hatósága,

Részletesebben

A környezetvédelmi hatóság ellenőrzési tapasztalatainak összefoglalása

A környezetvédelmi hatóság ellenőrzési tapasztalatainak összefoglalása Vas Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya A környezetvédelmi hatóság ellenőrzési tapasztalatainak összefoglalása Pados Róbert Hulladékgazdálkodási ügyintéző Zalaegerszeg,

Részletesebben

HANKOOK AUTÓS GYORSASÁGI I. OSZTÁLYÚ ÉS ENDURANCE ORSZÁGOS BAJNOKSÁG SWIFT CUP EUROPE LOTUS CUP EASTERN EUROPE HANKOOK RACER CUP 2016.

HANKOOK AUTÓS GYORSASÁGI I. OSZTÁLYÚ ÉS ENDURANCE ORSZÁGOS BAJNOKSÁG SWIFT CUP EUROPE LOTUS CUP EASTERN EUROPE HANKOOK RACER CUP 2016. HANKOOK AUTÓS GYORSASÁGI I. OSZTÁLYÚ ÉS ENDURANCE ORSZÁGOS BAJNOKSÁG SWIFT CUP EUROPE LOTUS CUP EASTERN EUROPE HANKOOK RACER CUP 2016. évi ALAPKIÍRÁSA 1 2 Készítette az MNASZ Gyorsasági Szakági Bizottsága

Részletesebben

XV. WTF Taekwondo. Bajnokság. 2016. április 23. Nagykáta

XV. WTF Taekwondo. Bajnokság. 2016. április 23. Nagykáta XV. WTF Taekwondo Országos Formagyakorlat Bajnokság 2016. április 23. Nagykáta Dátum: 2016. április 23. (szombat) Helyszín Nagykáta Sportcsarnok (2760 Nagykáta Hosszútó u.) Kiíró: Magyar Taekwondo Szövetség

Részletesebben

ORSZÁGOS AMATŐR RALLYCROSS BAJNOKSÁG 2016. ÉVI ALAPKIÍRÁSA

ORSZÁGOS AMATŐR RALLYCROSS BAJNOKSÁG 2016. ÉVI ALAPKIÍRÁSA ORSZÁGOS AMATŐR RALLYCROSS BAJNOKSÁG 2016. ÉVI ALAPKIÍRÁSA ALAPKIÍRÁS ÉS ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK A MÁRIAPÓCSI RABÓCSIRING KFT. ÁLTAL KIÍRT ORSZÁGOS AMATŐR RALLYCROSS BAJNOKSÁGRA MNASZ által támogatott utánpótlás

Részletesebben

Pénzmosás és fellépés a terrorizmus ellen (változó szabályok) Dr. Király Júlia MNB Budapest, 2007. november 12.

Pénzmosás és fellépés a terrorizmus ellen (változó szabályok) Dr. Király Júlia MNB Budapest, 2007. november 12. Pénzmosás és fellépés a terrorizmus ellen (változó szabályok) Dr. Király Júlia MNB Budapest, 2007. november 12. MNB szerepe pénzügyi rendszer stabilitása a pénzforgalom szabályozása, zökkenőmentes lebonyolítása

Részletesebben