BIZTONSÁGI ADATLAP HORDÓMOSÓ SAVAS

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BIZTONSÁGI ADATLAP HORDÓMOSÓ SAVAS"

Átírás

1 1.1 Termékazonosító: Kereskedelmi név: 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Indexszám: Nemzetközi vegyi anyag azonosítás: Sulphuric acid >25% EK-szám: CAS-szám: Regisztrációs szám: Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Kénsav gyártás: PROC1,2,3,4,8a,8b,9 Szerves és szervetlen vegyszerek (beleértve trágyák) gyártásánál a kénsav intermedierként való felhasználása: PROC1,2,3,4,8a,8b,9 Kénsav felhasználása segédanyagként, víztelenítő szerként, ph szabályozó szerként:proc1,2,3,4,8a,8b,9,13 Kénsav felhasználása extrakcióhoz, ásványok és ércek feldolgozásához: PROC2,3,4, Kénsav felhasználása felületkezelési folyamatokban, tisztításban és maratás során: PROC1,2,3,4,8a, 8b,9,13 Kénsav felhasználása elektrolitikus folyamatokban: PROC1,2,8b,9,13 Kénsav felhasználása gáztisztításnál, füstgáz tisztításnál: PROC1,2,8b Kénsav felhasználása kénsav tartalmú akkumulátorok gyártásánál: PROC2,3,4,9 Kénsav felhasználása kénsav tartalmú akkumulátorok karbantartásánál: PROC19 Kénsav felhasználása kénsav tartalmú akkumulátorok újrahasznosításánál: PROC2,4,5,8a Kénsav tartalmú akkumulátorok felhasználása: PROC19 Kénsav laboratóriumi vegyszerként történő felhasználása: PROC22 Kénsav felhasználása az ipari tisztításban: PROC3 Kénsav keverése, készítménybe keverése és újracsomagolása: PROC3, A biztonsági adatlap szállítójának adatai: Forgalmazó: Unikén Kft. H-6237 Kecel, Vasút u. 30. Tel./fax: A biztonsági adatlapért felelős személy neve, elérhetősége: Kovács László / Sürgősségi telefonszám 1.

2 Tanácsadás mérgezési tünetek esetén: (1) , vagy ingyenes zöld szám: (ETTSZ) éjjel-nappal hívható 2.1 Az anyag vagy keverék osztályozása Besorolás 1272/2008/EK rendelet szerint: 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás Veszélyességi osztály és veszélyességi kategória: Bőrmaró 1A Figyelmeztető mondatok: H314: Súlyos égési sérülést és szemkárosodást okoz. Besorolás a 67/548/EGK irányelv szerint: R10: Kevésbé tűzveszélyes. C: maró; R35: Súlyos égési sérülést okoz. 2.2 Címkézési elemek Figyelmeztetés: Veszély Bőrmaró 1A Figyelmeztető mondatok: H314: Súlyos égési sérülést és szemkárosodást okoz. Óvintézkedésre vonatkozó mondatok: P280: Védőkesztyű/védőruha/szemvédő/arcvédő használata kötelező. P310: Azonnal forduljon TOXIKOLÓGIAI KÖZPONTHOZ vagy orvoshoz. P303+P361+P353: HA BŐRRE (vagy hajra) KERÜL: Az összes szennyezett ruhadarabot azonnal el kell távolítani/le kell vetni. A bőrt le kell öblíteni vízzel/zuhanyozás. P305+P351+P338: SZEMBE KERÜLÉS ESETÉN: Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása. Megjegyzés: B = Egyes anyagok (savak, lúgok, stb.) különféle koncentrációjú vizes oldatok formájában kerülnek forgalomba, és ezért eltérően címkézendők, mivel a veszély mértéke a 2.

3 koncentráció függvényében változik. Ebben az esetben az ilyen anyag gyártójának vagy bármely más forgalmazójának fel kell tüntetnie a címkén az oldat koncentrációját. 2.3 Egyéb veszélyek Belégzés esetén: a kénsav gőzei erősen irritálják a nyálkahártyát és a légzőszerveket. Felmaródás lehetséges. Bőrrel való érintkezés esetén: irritáció, felmaródás, égési sebek. Szembe jutva: a gőzök erősen irritálják a szemet. A folyadék szembe kerülve erős felmaródást, súlyosabb esetben vakságot okoz. Égő érzés, könnyezés jelentkezhet. Krónikus esetben tüdővizenyő, kötőhártya gyulladás alakulhat ki. A kémiai folyamatok során olyan gázok, gőzök, folyadékok keletkezhetnek, melyeknek nagyobb a toxicitása. Hígításnál mindig a vízbe öntsük lassan a kénsavat, mert ellenkező esetben az erős hőfejlődés következtében a víz felforr és az anyag kifröccsenhet. 3. SZAKASZ: Összetétel vagy az összetevőkre vonatkozó adatok 3.1 Anyagok Szinonimák: hidratált kénsav, vitriol, akkumulátor sav, hidrogén-tetraoxo-szulfát Összegképlet: H 2 SO 4 Relatív moltömeg: 98 g/mol Összetevők: Index-szám Név EK-szám CAS-szám Koncentráció GHS besorolás 67/548/EK w/w% besorolás sulphuric acid min. 15% H314 C; R35 S: (1/2-) Egyedi koncentráció határértékek: - GHS-szerint: Bőrmaró 1A; H314: c 15% Bőrirritáló 2; H315: 5% c < 15% Szemirritáló 2; H319: 5% c < 15% - 67/548/EK-szerint: C maró; R35: c 15% Xi irritatív; R36/38: 5% c < 15% Megjegyzések: H315: Bőrirritáló hatású. H319: Súlyos szemirritációt okoz. R36/38: Szem- és bőrizgató hatású. 3.

4 1. A termék besorolásánál B megjegyzés is szerepel. 1. A H-,P- és R-mondatok teljes szövege a 2. SZAKASZ-ban olvashatók. 2. Az S-mondatok teljes szövege a 16. SZAKASZ-ban olvasható. 4. SZAKASZ: Elsősegélynyújtási intézkedések 4.1 Az elsősegélynyújtási intézkedések ismertetése Belégzés A sérültet vigyük friss levegőre, lazítsuk meg ruházatát, és helyezzük kényelmes testhelyzetbe. Légzésleállás esetén légzéstámogatást vagy lélegeztető készüléket kell alkalmazni. Adott esetben oxigén belélegeztetést kell alkalmazni. A sérülthez azonnal hívjunk orvost, és mutassuk meg a címkét.! Szembe kerülés Öblítsük ki a szemet langyos vízzel a szemhéjszélek széthúzásával és a szemgolyó egyidejű mozgatásával (legalább negyed órán át). A sérülthez azonnal hívjunk orvost, és mutassuk meg a címkét! Bőrrel való érintkezés Távolítsuk el a szennyezett ruházatot és lábbelit. Tisztítsuk meg a szennyezett bőrfelületet bő folyó vízzel (15 percen át) és fedjük le steril gézzel! sérülthez azonnal hívjunk orvost, és mutassuk meg a címkét! Lenyelés A sérülthez azonnal hívjunk orvost, és mutassuk meg a címkét! Helyezzük kényelmes testhelyzetbe a sérültet! Tilos az eszméletlen sérültnek bármit szájon át beadni, illetve hánytatni! 4.2 A legfontosabb akut és késleltetett tünetek és hatások Belégzés esetén: a kénsav gőzei erősen irritálják a nyálkahártyát és a légzőszerveket. Felmaródás lehetséges. Bőrrel való érintkezés esetén: irritáció, felmaródás, égési sebek. Szembe jutva: a gőzök erősen irritálják a szemet. A folyadék szembe kerülve erős felmaródást, súlyosabb esetben vakságot okoz. Égő érzés, könnyezés jelentkezhet. Krónikus esetben tüdővizenyő, kötőhártya gyulladás alakulhat ki. 4.3 A szükséges azonnali orvosi ellátás és különleges ellátás jelzése Nem áll rendelkezésre adat. 5.1 Oltóanyag Megfelelő oltóanyag 5. SZAKASZ: Tűzvédelmi intézkedések 4.

5 A kénsav nem éghető, tűz esetén a környezetnek megfelelő oltóanyag alkalmazandó: por, hab, széndioxid Biztonsági okok miatt nem használható tűzoltó készülék Víz TILOS! 5.2 Az anyagból vagy keverékből származó különleges veszélyek Hő hatására mérgező gázok, gőzök keletkezhetnek. 5.3 Tűzoltóknak szóló javaslat Az előírásoknak megfelelő védőruházat és a környező levegőtől független légzésvédő készüléket alkalmazandó. 6.SZAKASZ: intézkedések véletlenszerű expozíciónál 6.1 Személyi óvintézkedések, egyéni védőeszközök és vészhelyzeti eljárások Sürgősségi ellátók esetében: A baleset helyszínén csak a szükséges teendőket jól ismerő, kiképzett, megfelelő egyéni védőeszközöket (8.szakasz) viselő személyzet tartózkodhat. Sürgősségi ellátók esetében: Bőrrel érintkezés kerülendő. Szembe jutás kerülendő. A termék gőzeit ne lélegezzük be. A szivárgást állítsuk meg, ha az kockázat nélkül kivitelezhető. 6.2 Környezetvédelmi óvintézkedések A környezetbe jutott anyagot, illetve a képződő hulladékot a hatályos környezetvédelmi előírásoknak megfelelően kell kezelni (13.szakasz). A termék és a belőle származó hulladék élővízbe A területi elhatárolás és a szennyezésmentesítés módszerei és anyagai A szabadba jutott terméket határoljuk el és szivattyúzzuk fel. A maradékot itassuk fel nedvszívó anyaggal (pl. száraz föd, homok vagy egyéb inert nedvszívó anyag), az összegyűjtött hulladékot szakszerű eltávolításig/ártalmatlanításig megfelelő, címkével ellátott, zárható veszélyes hulladékgyűjtő tartályba helyezve kell tárolni. A hulladék összegyűjtése, elhelyezése, ártalmatlanítása közben megfelelő egy éni védőeszközök használata szükséges. 6.4 Hivatkozás más szakaszokra Személyi védőfelszereléseket lásd 8. szakaszban. A hulladékkezelési információkat lásd 13. szakaszban. 7. SZAKASZ: Kezelés és tárolás 7.1 A biztonságos kezelésre irányuló óvintézkedések A szokásos higiénés eljárások betartása kötelező. Műszaki intézkedések: Gondoskodjunk a megfelelő szellőztetésről. Használjunk minél kevesebb terméket. Védőfelszerelés legyen készenlétben. A használaton kívüli tároló edényeket tartsuk lezárva. 5.

6 Tűz- és robbanás védelmi előírások: A környezetnek megfelelő tűzvédelmi előírások szükségesek. Nyílt láng és forró felületek közelében ne használjuk! A kiürült tároló edények veszélyes termék maradványokat tartalmazhatnak. 7.2 A biztonságos tárolás feltételei, az esetleges összeférhetetlenséggel együtt A termék csak eredeti, zárt és megfelelő jelöléssel ellátott edényben tárolható. A tároló helyiség megfelelően szellőztethető és takarítható legyen! Nedvességtől védve tartandó. Tartsuk be a címkén feltüntetett utasításokat! Éghető anyagoktól távol tartandó. Az illetéktelen személyek belépését meg kell akadályozni, helyezzünk el megfelelő táblákat, feliratokat. Nem összeférhető anyagok: víz, lúgok, víztartalmú savak, éghető anyagok. A csomagolásra/tárolásra használt anyag típusa: nincs adat. 7.3 Meghatározott végfelhasználás (végfelhasználások) Lásd az expozíciós forgatókönyvben. 8. SZAKASZ: Az expozíció ellenőrzése/egyéni védelem 8.1 Ellenőrzési paraméterek Expozíciós határértékek a 25/2000. (IX.30.) EüM-SzCsM együttes rendelet szerint: Kémiai megnevezés: KÉNSAV Kémiai azonosító: SULPHURIC ACID AK-érték: CK-érték: MK-érték: Megjegyzés: Hivatkozás: 1 mg/m3 1 mg/m3 - mg/m3 m, I. - BEM: - ÁK-érték: megengedett átlagos koncentráció-érték CK-érték: megengedett csúcskoncentrációérték MK-érték: maximális koncentráció-érték BEM: biológiai expozíciós (hatás) mutató m: maró anyag I.: helyileg irritáló anyagok, CK = ÁK Más előírások: DNEL Munkavállaló Felhasználó Expozíciós út Expozíció gyakorisága Megjegyzés Bőrön át Rövid (akut) Hosszas (ismételt) Belégzés Rövid (akut) Hosszas (ismételt) Szájon át Rövid (akut) Hosszas (ismételt PNEC 6.

7 Víz Talaj Levegő Expozíció gyakorisága Megjegyzés Rövid (egyszeri) Hosszas (folyamatos) Rövid (egyszeri) Hosszas (folyamatos) 8.2 Az expozíció ellenőrzése Megfelelő műszaki ellenőrzés A munkavégzés során megfelelő körültekintés szükséges a keverék kiömlésének, padozatra, ruházatra, bőrre, illetve szembe jutásának elkerülésére. Alkalmazzunk korrózióálló szellőző rendszert, amelyet el kell különíteni az egyéb szellőző berendezésektől. A szerkezeti anyagok korrózióállóak legyenek. A keletkező gőzök belégzése, szemmel és arccal való érintkezése kerülendő. A munkavégzés helyszínének közelében álljon rendelkezésre szemöblítő palack. A munkavégzés helyszínén étkezni, élelmiszert tárolni, dohányozni nem szabad. Gondoskodni kell a hideg-melegvizes tisztálkodás lehetőségéről Egyéni óvintézkedések Légzésvédelem: Vészhelyzet esetén külső levegőtől független légzésvédő készülék alkalmazandó. Kézvédelem: Az előírásoknak megfelelő, saválló védőkesztyű használandó. Szem és arc védelme: Az előírásoknak megfelelő arcvédő alkalmazandó. Bőr védelem, ruházat: Az előírásoknak megfelelő, zárt, saválló védőruházat (nyaknál és csuklón zárt védőruha, védőlábbeli, védőkesztyű, arcvédő) használandó A környezeti expozíció ellenőrzése Nincs különleges utasítás. A 8. SZAKASZ-ban leírtak átlagosnak tekinthető körülmények között, szakszerűen végzett tevékenységre és rendeltetésszerű felhasználási feltételekre vonatkoznak. Amennyiben ettől eltérő viszonyok vagy rendkívüli körülmények között történik a munkavégzés, a további szükséges teendőkről és az egyéni védőeszközökkel kapcsolatban szakértő bevonásával ajánlott dönteni. 9. FIZIKAI ÉS KÉMIAI TULAJDOSNSÁGOK Halmazállapot: folyadék (viszkózus) Szín: színtelentől a barnáig Szag: szúrós ph-érték (20 C): < 1 (erős sav) Forráspont [º C]: 118 Olvadáspont/olvadási tartomány [ºC]: 10,4-10,9 (100%-os) 7.

8 Kezdeti forráspont/forrástartomány [ C]: Lobbanáspont [ C]: Gyulladási hőmérséklet [º C]: Robbanási tulajdonság: Relatív sűrűség (20º C) [g/cm3]: Vízoldhatóság (20º C) [g/l]: Más oldószerben: Gőznyomás [Pa]: -1,11-3,0 (98%-os) -13, (96%-os) 7,56 (83%-os) 290 (100%-os) (98%-os) 330 (96%-os) 360 (77%-os) nem releváns nincs adat nem robbanás veszélyes 1,8144-1,8305 (90-100% között) robbanásszerű bomlással oldódik nem oldható 130 (97%-os, 148,5 C) 214 (65%-os, 20 C) 6 (90%, 20 C) Bomlási hőmérséklet [ C]: 151 Viszkozitás [cp]: 22,5 (20 C, 95%) Megoszlási hányados (n-oktanol/víz) log P ow : nem releváns Disszociációs állandó [pka]: 1, SZAKASZ: Stabilitás és reakciókészség 10.1 Reakciókészség Erős kétbázisú sav, normális és savanyú sókat, szulfátokat és hidrogén-szulfátokat (pl. Na2SO4, NaHSO4) alkot Kémiai stabilitás Normál tárolási és kezelési körülmények között stabil A veszélyes reakciók lehetősége Hevesen reagál vízzel, lúgokkal. A reakciók nagy hőfejlődéssel járnak. A legtöbb szerves anyagot roncsolja. A heves reakciók során az éghető anyagok meggyulladhatnak. Erős oxidáló hatású Kerülendő körülmények Nedvesség (a tömény kénsav erősen nedvszívó), magas hőmérséklet (bomlik) Nem összeférhető anyagok: Víz, lúgok, víztartalmú savak, éghető anyagok, fémek nagy része Veszélyes bomlástermékek: 8.

9 Kénoxidok, hidrogén. 11. SZAKASZ: Toxikológiai adatok 11.1 A toxikológiai hatásokra vonatkozó információ Akut toxicitás: Vizsgálat: Expozíciós út: Faj: Eredmény: LD 50 szájon át patkány 2140 mg/kg LC 50 belélegezve 375 mg/m Akut hatások: Súlyos égési sérülést és szemkárosodást okoz. Tünetek: Belégzés esetén: felmaródás lehetséges a légzőszervekben, irritáció a nyálkahártyánál és a légzőszerveknél. Lenyelés esetén: felmaródás a szájban, torokban; fájdalom, hányás, ájulás jelentkezhet. Bőrrel érintkezés: felmaródás, égési sebek, bőrirritáció. Szembe jutva: felmaródást, súlyos esetben vakságot okoz; égő érzés, könnyezés jelentkezhet. A gőzök erősen irritálják a szemet. Krónikus esetben tüdővizenyő, kötőhártya gyulladás alakulhat ki. A kémiai folyamatok során olyan gázok, gőzök, folyadékok keletkezhetnek, melyeknek nagyobb a toxicitása Késleltetett, valamint krónikus hatások Szenzibilizáló hatás: Karcinogén hatás: Mutagén hatás: Reprodukciós toxicitás: Narkotizáló hatás: Egyetlen expozíció utáni célszervi toxicitás (STOT egy.): Ismétlődő expozíció utáni toxicitás (STOT ism.): Aspirációs veszély: 12. SZAKASZ: Ökológiai információk 12.1 Toxicitás Fajok Édesvízi hal Édesvízi hal Édesvízi gerinctelenek Édesvízi gerinctelenek Édesvízi alga Vízi mikroorganizmusok Mérgező hatás LC50 = 410 mg/l EC10/LC10 = 0,025 mg/l EC50/LC50 = 100 mg/l EC10/LC10 = 0,15 mg/l EC10/LC10 = 100 mg/l EC10/LC10 = mg/l 12.2 Perzisztencia és lebonthatóság 9.

10 A termék egyszerű szervetlen anyag, amely biológiailag nem lebontható Bioakkumulációs képesség Bioakkumuláció (nem szívódik fel, nem gyülemlik az élő szövetekben) nem feltételezhető, mert a kénsav bomlik a környezeti ph értéken A talajban való mobilitás A kénsav erős sav, amely a víz hatására könnyen hidrogén és szulfát ionokra esik szét, és teljesen keverhető vízzel. A hidrogén ionok, bár természetüknél fogva nem bomlanak le, hozzájárulnak a környezet ph-jához. A szulfát ionok számos ásványban megtalálhatók, amelyek jelen vannak a környezetben PBT- és vpvb-értékelés eredményei A termék nem PBT és nem vpvb anyag Egyéb adatok A talajba, vizekbe és a csatorna hálózatba jutását kerülni kell Hulladékkezelési módszerek 13. SZAKASZ: Ártalmatlanítási szempontok Anyagra: Az Európai Hulladék Katalógus (AVV) szerinti hulladékkulcs szám besor olást a regionális hulladékár- talmatlanítóval együttműködve kell elvégezni. Háztartási hulladékkal együtt nem ártalmatlanítható. Semlegesítésére mészhidrát javasolt. [98/2001. (VI. 15.) Korm. rendelet A veszélyes hulladékkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről. ]. [16/2001. (VII.18.) és 10/2002 (III.26.) KöM rendeletek A hulladékok jegyzékéről. ] Csomagolás ártalmatlanítása: A kénsavval szennyezett edényeket a lehető legjobban ki kell üríteni. A tisztítatlan edények a terméknek megfelelően ártalmatlanítandók. [94/2002. (V. 5.) Korm. rendelet A csomagolási hulladék keletkezésének részletes szabályairól. ] 14. SZAKASZ: Szállításra vonatkozó információk 14.1 UN-szám: 1830 KÉNSAV 51%-nál több UN-szám: 2796 KÉNSAV legfeljebb 51% savtartalommal savtartalommal Közúti/vasúti szállítás (ADR/RID): Osztályozási/csomagolási csoport: 8/II 8/II Osztályozási kód: C1 C1 LQ: Bárca:

11 Tengeri szállítás: IMDG/csomagolási csoport: 8/II 8/II Bárca (Label): 8 8 Helyes megnevezés: SULFURIC ACID >51% SULFURIC ACID <51% 15.SZAKASZ: Szabályozással kapcsolatos információk 15.1 Az adott anyaggal vagy keverékkel kapcsolatos biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírások/jogszabályok: A vonatkozó jogszabályokat a mindenkor hatályos formájukban kell betartani. 1272/2008/EK rendelet (2008.dec.16.) az anyagok és keverékek osztályozásáról, címkézéséről és csomagolásáról, a 67/548/EGK és az 1999/45/EK irányelv módosításáról és hatályon kívül helyezéséről, valamint az 1907/2006/EK rendelet módosításáról (EGT-vonatkozású szöveg). 98//24/EK irányelve (1998. ápr. 7.) a munkájuk során vegyi anyagokkal kapcsolatos kockázatoknak kitett munkavállalók egészségének és biztonságának védelméről (tizennegyedik egyedi irányelv a 89/391/EGK irányelv 16. cikkének (1) bekezdése értelmében). A Bizottság határozata (1995. júli.12.) a foglalkozási vegyianyag-expozíciós határértékekkel foglalkozó tudományos Bizottság létrehozásáról. A Tanács irányelve (1989. de. 21.) az egyéni védőeszközökre vonatkozó tagállami jogszabályok közelítéséről. 2008/98/EK irányelve (2008.nov.19.) a hulladékokról és egyes irányelvek hatályon kívül helyezéséről (EGTvonatkozású szöveg). 2008/68/EK irányelve (2008.szept.24.) a veszélyes áruk szárazföldi szállításáról (EGT-vonatkozású szöveg). Az Európai Parlament és a Tanács 1998.febr.16.-i 98-8-EK irányelve a biocid termékek forgalomba hozataláról. ADR: a veszélyes áruk nemzetközi közúti szállításáról szóló európai megállapodás, ISBN (az ENSZ EGB től alkalmazandó változata). RID: a veszélyes áruk nemzetközi vasúti fuvarozásáról szóló szabályzat, a nemzetközi fuvarozási egyezmény B. függelékének 1. melléklete (a től alkalmazandó változat). ADN: a veszélyes áruk nemzetközi belvízi szállításáról szóló európai megállapodás, (a i hatállyal felülvizsgált változat). IMDG: a veszélye4s áruk tengeri szállításának szabályzata, ISBN (Nemzetközi tengerészeti Szervezet, évi kiadás). ICAO: a veszélyes áruk repülőgépen történő, biztonságos szállításához kiadott műszaki utasítások, IATA, évi kiadás évi nemzetközi egyezmény a hajókról történő szennyezés megelőzéséről. MARPOL 73/78 konszolidált kiadás, London, IMO 2007, ISBN IBC szabályzat, évi kiadás, London, IMO 2007, ISBN IMO Tengerikörnyezet-védelmi Bizottságának (MEPC).2/Circular számú körlevél, Provisional categorization of liquid substances (A fo9lyékony anyagok ideiglenes kategorizálása), 14. változat ( től hatályos). 1451/2007/EK rendelete (2007.dec.2.) a biocid termékek forgalomba hozataláról szóló 98/8/EK európai parlamenti és tanácsi irányelv 16. cikkének (2) bekezdésében említett 10 éves munkaprogram második szakaszáról (EGT-vonatkozásó szöveg). 689/2008/EK rendelet (2008.júni.17.) a veszélyes vegyi anyagok kiviteléről és behozataláról. SEVESO II: A Tanács 96/82 irányelve (1996.dec.9.) a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek veszélyeinek ellenőrzéséről. 2037/2000/EK rendelet (2000.júni.29.) az ózonréteget lebontó anyagokról. 79/117/EGK irányelve (1978.dec.21.) a meghatározott hatóanyagokat tartalmazó növényvédő szerek forgalomba hozatalának és használatának tilalmáról. 850/2004/EK rendelet (2004.ápr.29.) a környezetben tartósan megmaradó szerves szennyező anyagokról és a 79/117/EGK irányelv módosításáról. 11.

12 Magyarország (HU): évi XXV. tv. a kémiai biztonságról 44/2000. (XII. 20.)EüM r. a veszélyes anyagokkal és veszélyes készítményekkel kapcsolatos egyes eljárások ill. tevékenységek részletes szabályairól 25/2000. (IX.30.) EüM-SzCsM együttes r. a munkahelyek kémiai biztonságáról évi XCIII. tv. a munkavédelemről és kapcsolódó rendeletek 3/2002. (II.8) StCsM-EüM együttes r. a munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjéről 9/2008. (II.22.) ÖTM rendelet az Országos Tűzvédelmi Szabályzat kiadásáról évi LIII. törvény a környezet védelmének általános szabályairól évi LVII. törvény a vízgazdálkodásról 220/2004. (VII.21.) Korm. rendelet a felszíni vizek minősége védelmének szabályairól 201/2001. (X.25.) Korm. rendelet az ivóvíz minőségi követelményeiről és az ellenőrzés rendjéről 203/2001. (X.26.) Korm. rendelet a felszíni vizek minősége védelmének egyes szabályairól 204/2001. (X.26.) a csatornabírságról 17/2002. (IV.12.) EüM r.-tel módosított 37/1996. (X.18.) NM r. a közfürdők létesítésének és üzemeltetésének közegészségügyi feltételeiről 38/2003. (VII. 7.) ESzCsM-FVM-KvVM együttes rendelet a biocid termékek előállításának és forgalomba hozatalának feltételeiről évi XLIII. tv. a hulladékgazdálkodásról 98/2001. (VI.15.) Korm. rendelet a hulladékkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről 94/2002. (V.5.) Korm. rendelet a csomagolásról és a csomagolási hulladék kezelésének részletes szabályairól 16/2001. (VII.18.) KöM r. a hulladékok jegyzékéről évi LVIII. törvény a Veszélyes Áruk Nemzetközi Közúti Szállításáról szóló Európai megálapodás (ADR) A és B melléklete évi módosításaival és kiegészítéseivel egységes szerkezetbe foglalt szövegének kihirdetéséről 38/2009. (VIII.7.) KHEM rendelet a Veszélyes Áruk Nemzetközi Közúti Szállításáról szóló Európai Megállapodás (ADR) A és B Mellékletének belföldi alkalmazásáról évi LIX. törvény a Bernben 1980.máj. 9.-én kelt, Nemzetközi Vasúti Fuvarozási Egyezmény (COTIF) Módosításáról Vilniusban elfogadott, 1999.júni.3.-án kelt Jegyzőkönyv C Függelékének Melléklete évi módosításokkal és kiegészítésekkel egységes szerkezetbe foglalt szövegének kihirdetéséről 4/1987. (V.13.) KM rendelet a Nemzetközi Vasúti Árufuvarozási Egyezményre vonatkozó Egységes Szabályok (CÍM) mellékleteinek kihirdetéséről évi VI. törvény a Genfben, 2000.máj. 26. napján kelt, a Veszélyes Áruk Nemzetközi Belvízi Szállításáról szóló Európai Megállapodás (ADN) szövegének módosításáról szóló Jegyzőkönyv kihirdetéséről, valamint az ADN-hez csat olt Szabályzat kihirdetéséről és belföldi alkalmazásáról. 2/1982. (II.22.) KPM rendelet a veszélyes áruk nemzetközi belvízi szállításáról szóló szabályzatról 15.2 Kémiai biztonsági értékelés Kémiai biztonsági értékelés készült. 16. SZAKASZ: Egyéb információk Jelen adatok a termék kiszállítási állapotára vonatkoznak. Átdolgozott pontok: a biztonsági adatlap a 453/2010/EU rendelet előírásai szerint teljesen átdolgozott, a gyártó i., 2.0.0/HU verziójú adatlapja figyelembe vételével. Kiállítás dátuma: Rövidítések: CAS Chemical Abstract Service 12.

13 ETTSZ GHS-CLP IARC EK/EC/EU EGT EPT Korm. EüM ESzCsM KPM KM FVM KvVM EPA PBT vpvb Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat Globally Harmonised System of Classification and Labelling of Chemicals / Vegyi anyagok osztályozásának és címékézésének globálisan harmonizált rendszere International Agency for Research on Cancer / Nemzetközözi Rákkutató Ügynökség Európai Közösség/European comission/európai Unió Európai Gazdasági Térség Európai Parlament és Tanács Kormány Egészségügyi Minisztérium Egészségügyi Szociális és Családügyi Minisztériu Közlekedési- és Postaügyi Minisztérium Közlekedési Minisztérium Földművelésügyi és VidékfejlesztésiMinisztérium Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium The Environmental Protection Agency Perzisztens, bioakkumulatív, mérgező Nagyon perzisztens, nagyon bioakkumulatív Kiírt S-mondatok: S1/2: Elzárva és gyermekek számára hozzáférhetetlen helyen tartandó. S26: Ha szembe jut, bő vízzel azonnal ki kell mosni és orvoshoz kell fordulni. S30: Soha nem szabad vízzel keverni! S45: Baleset vagy rosszullét esetén azonnal orvost kell hívni. Ha lehetséges, a címkét meg kell mutatni. A terméket a termékleírással összhangban kell alkalmazni. A terméket kezelő személyzetet tájékoztatni kell az ajánlott biztonsági óvintézkedésekről, és ezeknek a személyeknek hozzá kell férniük ehhez az információhoz. Minden más, a fentiekben megadott felhasználástól eltérő felhasználás esetén a felhasználónak kell felállítania a megfelelő kezelési gyakorlatot és képzési programokat, melyek biztosítják a biztonságos munkát. A fenti adatok a jelenlegi ismereteinkre korlátozódnak, a termék tulajdonságait nem biztosítják és semmiféle jogviszony alapjául nem szolgálnak. Kérjük, jelezzék, ha hibát találnak! 13.

D-pH csökkentő-f -- Verzió: 1. BIZTONSÁGI ADATLAP. (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint)

D-pH csökkentő-f -- Verzió: 1. BIZTONSÁGI ADATLAP. (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint) 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosítók Kereskedelmi elnevezés: D-PH CSÖKKENTŐ-F A keverék/anyag neve: KÉNSAV 30-33% Termékkód/egyedi azonosítók: CAS szám: 7664-93-9

Részletesebben

Nátrium-Hidroxid Biztonságtechnikai Adatlap

Nátrium-Hidroxid Biztonságtechnikai Adatlap 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: Kereskedelmi név: NÁTRIUM-HIDROXID, pikkelyes Indexszám: 011-002-00-6 Nemzetközi vegyi anyag azonosítás: SODIUM HYDROXIDE;

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP veszélyes anyaghoz a 2015/830/EU bizottsági rendelet melléklete szerint. *Felülvizsgálat: 2016.02.01. 4.

BIZTONSÁGI ADATLAP veszélyes anyaghoz a 2015/830/EU bizottsági rendelet melléklete szerint. *Felülvizsgálat: 2016.02.01. 4. *Felülvizsgálat: 2016.02.01. 4.0 verzió 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Kereskedelmi név: Top ph 50 Kémiai név: Kénsav 50 %, Sulfuric acid 50 %,

Részletesebben

VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2010. november 29. Felülvizsgálat időpontja: 2014. június 18. Verziószám: 2

VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2010. november 29. Felülvizsgálat időpontja: 2014. június 18. Verziószám: 2 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító CAS-szám: 7790-94-5 EU-szám: 232-234-6 Index-szám: 016-017-01 REACH-regisztrációs szám: 01-2119454163-45-0001

Részletesebben

Biztonsági adatlap 453/2010/EU rendelet, 1272/2008/EK és 1907/2006/EK rendelet 31.Cikk. és a 44/2000. EüM rendelet szerint

Biztonsági adatlap 453/2010/EU rendelet, 1272/2008/EK és 1907/2006/EK rendelet 31.Cikk. és a 44/2000. EüM rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: Nátronlúg Kereskedelmi megnevezés: Nátronlúg 5%-os, Nátronlúg 10%-os, Nátronlúg 15%-os, Nátronlúg 20%-os, Nátronlúg

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. CAS-szám: 7783-20-2 44/2000. EüM rendelet: Xi irritatív, R36/37/38 (ammonium sulphate)

BIZTONSÁGI ADATLAP. CAS-szám: 7783-20-2 44/2000. EüM rendelet: Xi irritatív, R36/37/38 (ammonium sulphate) Adatlap száma: FERRO - 19 Oldalszám: 1 / 7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító AEROPUR 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

EU határérték erre a termékre (kategória/alkategória): 150 g/l (2007)/ 130 g/l(2010)*. Ez a termék legfeljebb. g/l VOC-t tartalmaz.

EU határérték erre a termékre (kategória/alkategória): 150 g/l (2007)/ 130 g/l(2010)*. Ez a termék legfeljebb. g/l VOC-t tartalmaz. B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Beltéri falfesték

Részletesebben

B I ZTONS Á GI ADATLAP

B I ZTONS Á GI ADATLAP B I ZTONS Á GI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1.Termékazonosító: Az anyag neve : Algenstop 9.9

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1.Termékazonosító: Az anyag neve : Algenstop 9.9 Verzió: 4.1. Felülvizsgálat dátuma: 2015.02.15. Oldal: 1 / 10 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1.Termékazonosító: Az anyag neve : Hatás : BIOCID CAS szám : KEVERÉK EU

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2007. 05. 10. Felülvizsgálat időpontja: 2013. augusztus 15. Verziószám: 3

Elkészítés időpontja: 2007. 05. 10. Felülvizsgálat időpontja: 2013. augusztus 15. Verziószám: 3 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Bevonat lakossági

Részletesebben

EUH 210 Kérésre biztonsági adatlap kapható.

EUH 210 Kérésre biztonsági adatlap kapható. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Gipszlap üvegszövettel,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. CAS-szám: 109-99-9 EU-szám: 203-726-8 Index szám: 603-025-00-0 Reg. szám: 01-2119444314-46-0010

BIZTONSÁGI ADATLAP. CAS-szám: 109-99-9 EU-szám: 203-726-8 Index szám: 603-025-00-0 Reg. szám: 01-2119444314-46-0010 Adatlap száma: FERRO - 03 Oldalszám: 1 / 8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító VINILFIX SZÜRKE / VINILFIX SZÍNTELEN / VINILIFIX ORANGE KEMÉNY PVC-CSŐ

Részletesebben

KÉSZÜLT AZ 1907/2006/EK RENDELET 31. CIKK ALAPJÁN 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termék azonosító Anyagnév: Nátrium-hipoklorit oldat Márkanév: H-lúg EC szám: 231-668-3

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2007. október 1. Felülvizsgálat időpontja: - BIZTONSÁGI ADATLAP

Elkészítés időpontja: 2007. október 1. Felülvizsgálat időpontja: - BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: 1.1. Felhasználás: herbicid. 1.2. Gyártó cég neve: FMC Chemical Boulevard de la Plaine. 9/3 1050 Bruxelles, Belgique Tel:

Részletesebben

VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2008. 09. 09. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 06. 01. Verziószám: 3

VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2008. 09. 09. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 06. 01. Verziószám: 3 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Zsírtalanító,

Részletesebben

KÉSZÜLT AZ 1907/2006/EK RENDELET 31. CIKK ALAPJÁN 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termék azonosító Terméknév: Hangyasav min. 85% 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2014. július 8. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 1. 1.1.

Elkészítés időpontja: 2014. július 8. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 1. 1.1. B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. 1.1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termékazonosító: Cikkszám: 40434 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

1/8 AQUA-PEROX 35% C < 50% OLDAT. Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint

1/8 AQUA-PEROX 35% C < 50% OLDAT. Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint 1/8 Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Az anyag/készítmény azonosítása: Hatóanyag: Hidrogén-peroxid 35% c

Részletesebben

1/13 BIZTONSÁGI ADATLAP

1/13 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/13 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: Kereskedelmi név: KRISTÁLY-KLÓR 150 Hatóanyag regisztrációs száma: 01-2119488154-34-0004

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2007. szeptember 20. Felülvizsgálat időpontja: - BIZTONSÁGI ADATLAP

Elkészítés időpontja: 2007. szeptember 20. Felülvizsgálat időpontja: - BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: 1.1. Felhasználás: a Policolor hőszigetelő rendszer zárórétegeként, vagy alapvakolt felületek bevonására alkalmazható. 1.2.

Részletesebben

KÉSZÜLT AZ 1907/2006/EK RENDELET 31. CIKK ALAPJÁN Kibocsátás kelte: 2013. május 15. Felülvizsgálva: 2013. május 15. Változat: 2.0 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 453/2010/EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 453/2010/EU rendelet szerint ő Elkészítés időpontja: 2013. augusztus 07. Cleansberg BIZTONSÁGI ADATLAP 453/2010/EU rendelet szerint 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Hände Paste

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2012. 02. 20. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 22. Verziószám: 2

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2012. 02. 20. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 22. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Közlekedési

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2009. január 10. Felülvizsgálat időpontja: 2012. november 26. Verziószám: II

Elkészítés időpontja: 2009. január 10. Felülvizsgálat időpontja: 2012. november 26. Verziószám: II B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Beltéri

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2004. október 18. Felülvizsgálat időpontja: 2013. január 25. Verziószám: 3

Elkészítés időpontja: 2004. október 18. Felülvizsgálat időpontja: 2013. január 25. Verziószám: 3 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: (60 g/l Mg) 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

B IZTONSÁGI ADA T LAP

B IZTONSÁGI ADA T LAP B IZTONSÁGI ADA T LAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék kód: - 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): Az anyag/készítmény szerepe: kültéri glett építmények

Részletesebben

B I Z T O S Á GI ADATLAP

B I Z T O S Á GI ADATLAP B I Z T O S Á GI ADATLAP 1. AZ A YAG/KÉSZÍTMÉ Y ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZO OSÍTÁSA 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): Az anyag/készítmény szerepe: nedvességfelszívó anyag 1.2. Gyártó

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2009. 11. 10. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 11. 25. Verziószám: 2

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2009. 11. 10. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 11. 25. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Felületfertőtlenítőszer

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2007. november 13. Felülvizsgálat időpontja: - 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA:

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2007. november 13. Felülvizsgálat időpontja: - 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: DR. BECKMANN ROZSDAMENTES ACÉL TISZTÍTÓ SPRAY Termék kód: - 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): magáncélú

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1 / 7. oldal

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1 / 7. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: Termék kód: - 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): kizárólag ipari felhasználásra. Az anyag/készítmény szerepe:

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása BIZTONSÁGI ADATLAP (Készült a 453/2010/EU rendelettel módosított 1907/2006/EK rendelet szerint) 1.1. Termékazonosító 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termék neve: Kálium-metabiszulfit

Részletesebben

Tres White Supreme Mint HP PF

Tres White Supreme Mint HP PF B I Z T O S Á G I A D A T L A P 1. AZ A YAG/KÉSZÍTMÉ Y ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZO OSÍTÁSA TRES WHITE SUPREME MI T HP PF 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): foglalkozásszerű Az anyag/készítmény

Részletesebben

B I ZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

B I ZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) B I ZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: Típus száma: nincs REACH szám: OKBI-VABO/575/2010 1.1. Felhasználás

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: A veszélyesség szerinti besorolás

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: A veszélyesség szerinti besorolás Adatlap száma: FERRO - 14 Oldalszám: 1 / 8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító KORANT 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

B I ZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2007. július 3. Felülvizsgálat időpontja: 2007. november 8.

B I ZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2007. július 3. Felülvizsgálat időpontja: 2007. november 8. B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: Termék kód: 45401,45402,45410,45412,45476,45451,45502,45571 REACH regisztrációs szám: OKBI/VABO/9/2005 1.1. Felhasználás

Részletesebben

Irtó Trió Kft. 1 / 9. oldal

Irtó Trió Kft. 1 / 9. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Folyékony piretroid

Részletesebben

1.4. Sürgősségi telefon: Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Tel: +36 1 476 6464, +36 80 201 199

1.4. Sürgősségi telefon: Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Tel: +36 1 476 6464, +36 80 201 199 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Gumi- és külső műanyag impregnáló REACH regisztrációs szám: - előregisztrált, várható regisztrálási idő: ld.3. pont 1.1. Felhasználás: Gumi-

Részletesebben

KÉSZÜLT AZ 1907/2006/EK RENDELET 31. CIKK ALAPJÁN 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termék azonosító Terméknév: Foszforsav 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2009. október 29. Felülvizsgálat időpontja: -

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2009. október 29. Felülvizsgálat időpontja: - BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): magán Az anyag/készítmény szerepe: rétegező anyag. 1.2. Gyártó cég neve:

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2008. november 12. Felülvizsgálat időpontja: 2013. december 13. Verziószám: 3

Elkészítés időpontja: 2008. november 12. Felülvizsgálat időpontja: 2013. december 13. Verziószám: 3 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Mélyalapozó

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2009. január 19. Felülvizsgálat időpontja: - 1. AZ A YAG/KÉSZÍTMÉ Y ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZO OSÍTÁSA AQUAFIX

Elkészítés időpontja: 2009. január 19. Felülvizsgálat időpontja: - 1. AZ A YAG/KÉSZÍTMÉ Y ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZO OSÍTÁSA AQUAFIX B I Z T O S Á G I A D A T L A P 1. AZ A YAG/KÉSZÍTMÉ Y ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZO OSÍTÁSA 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): Az anyag/készítmény szerepe: ragasztó 1.2. Gyártó cég neve:

Részletesebben

Aktualizálva: 2010.10.18. 1.1. Felhasználás: Előhívószer folyékony penetráló anyagokhoz. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: MR 70 ELŐHÍVÓ, FEHÉR

Aktualizálva: 2010.10.18. 1.1. Felhasználás: Előhívószer folyékony penetráló anyagokhoz. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: MR 70 ELŐHÍVÓ, FEHÉR BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: Csomagolási forma: Kannás. 1.1. Felhasználás: Előhívószer folyékony penetráló anyagokhoz. 1.2. Gyártó cég neve: MR-Chemie GmbH Nordstr. 61-63 Tel./Fax +49 (0)2303/95151-0/+49(0)2303-95151-10

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2007. november 8. BIZTONSÁGI ADATLAP

Elkészítés időpontja: 2007. november 8. BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: Termék kód: - REACH regisztrációs szám: - 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): Az anyag/készítmény szerepe:

Részletesebben

64742-49-0 265-151-9-2,5-25 F, Xn, N. 1 / 7. oldal

64742-49-0 265-151-9-2,5-25 F, Xn, N. 1 / 7. oldal B I Z T O S Á G I A D A T L A P 1. AZ A YAG/KÉSZÍTMÉ Y ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZO OSÍTÁSA 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): Az anyag/készítmény szerepe: ragasztó 1.2. Gyártó cég neve:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2008. 03. 13. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 03. 30. Verziószám: 3

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2008. 03. 13. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 03. 30. Verziószám: 3 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Kültéri glett

Részletesebben

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2007. 01. 15. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 06. 19. Verziószám: 4

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2007. 01. 15. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 06. 19. Verziószám: 4 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Szaniter tisztító,

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2007. február 12. Felülvizsgálat időpontja: 2008. január 28.

Elkészítés időpontja: 2007. február 12. Felülvizsgálat időpontja: 2008. január 28. B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: CATALIZZATORE Termék kód: 4+1 HP 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): Az anyag/készítmény szerepe: térhálósító

Részletesebben

TÁPOLDATOK NPK 4:6:6 Tápoldat, EK MŰTRÁGYA

TÁPOLDATOK NPK 4:6:6 Tápoldat, EK MŰTRÁGYA Kiadás dátuma: 2012.01.01 1 / 9 Felülvizsgálat dátuma/verziószám 2015.08.31/11/HU 1.SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék azonosító: TÁPOLDATOK NPK 4:6:6 Tápoldat,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2008. 03. 17. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 03. 30. Verziószám: 3

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2008. 03. 17. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 03. 30. Verziószám: 3 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Javító vakolat.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2014. 10. 01. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 22. Verziószám: 2

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2014. 10. 01. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 22. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Favorit Téli szélvédőmosó folyadék -19 C 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK, a 1272/2008/EK és a 2015/830/EK rendeletnek megfelelően

BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK, a 1272/2008/EK és a 2015/830/EK rendeletnek megfelelően 1/6 DM CID S BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK, a 1272/2008/EK és a 2015/830/EK rendeletnek megfelelően 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: DM CID S

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2012. 08. 21. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 03. 30. Verziószám: 2

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2012. 08. 21. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 03. 30. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Beltéri glettelő

Részletesebben

S 62 Lenyelés esetén hánytatni tilos: azonnal orvoshoz kell fordulni és megmutatni az edényzetet vagy a címkét

S 62 Lenyelés esetén hánytatni tilos: azonnal orvoshoz kell fordulni és megmutatni az edényzetet vagy a címkét B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Penészgátló

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 453/2010/EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 453/2010/EU rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP 453/2010/EU rendelet szerint 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: ARO Súrolópor 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2012. június 7. Felülvizsgálat időpontja: 2014. február 20. Verziószám: 2

Elkészítés időpontja: 2012. június 7. Felülvizsgálat időpontja: 2014. február 20. Verziószám: 2 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2016. 03. 24. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés időpontja: 2016. 03. 24. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Lábazat- és

Részletesebben

B I ZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2006. november 8. Felülvizsgálat időpontja: 2011. november 8.

B I ZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2006. november 8. Felülvizsgálat időpontja: 2011. november 8. B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: Termék kód: 90220 REACH regisztrációs szám: OKBI-VABO/61/2004. 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): Az anyag/készítmény

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2008. 10. 28. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 06. 01. Verziószám: 4

VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2008. 10. 28. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 06. 01. Verziószám: 4 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Folyékony mosogatószer,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Felülvizsgálva: 2009. február 25. Érvényes: 2009. december 31-ig.

BIZTONSÁGI ADATLAP. Felülvizsgálva: 2009. február 25. Érvényes: 2009. december 31-ig. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: Verziószám: 9 Termék kód: KW-S2/4 Felülvizsgálva: 2009. február 25. Érvényes: 2009. december 31-ig. 1.1. Felhasználás (ipari,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2015. 06. 25. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2015. 06. 25. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Szalag foglalkozásszerű

Részletesebben

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. 05. 20. Felülvizsgálat időpontja: Verziószám: 1

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. 05. 20. Felülvizsgálat időpontja: Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Zwaluw, 2K Dübelragasztó 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. 02. 07. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 07. Verziószám: 2

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. 02. 07. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 07. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: PARFUMKOMPOSITION ROSE E 130079/02 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP. (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint) BIZTONSÁGI ADATLAP (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint) Kiállítás dátuma: 2011.08.31. Felülvizsgálva: 2015.11.04. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosítók

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2013. 09. 04. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 09. 08. Verziószám: 2

Elkészítés időpontja: 2013. 09. 04. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 09. 08. Verziószám: 2 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Gépjárművek

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2010. 10. 19. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 10. 20. Verziószám: 2

BIZTONSÁGI ADATLAP FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2010. 10. 19. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 10. 20. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Zsírtalanító

Részletesebben

10-20-36/37/38-51/53 Etilbenzol 100-41-4 202-849-4-1-3 F, Xn 11-20

10-20-36/37/38-51/53 Etilbenzol 100-41-4 202-849-4-1-3 F, Xn 11-20 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: Termék kód: 1831 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): Az anyag/készítmény szerepe: festék fémfelületre.

Részletesebben

B I Z T ONS Á G I ADA TLA P

B I Z T ONS Á G I ADA TLA P B I Z T ONS Á G I ADA TLA P 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: POLYIFIXR 1 03.0008 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2013. 05. 28. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 12. 14. Verziószám: 4

BIZTONSÁGI ADATLAP VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2013. 05. 28. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 12. 14. Verziószám: 4 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Növény- és talajkondicionáló

Részletesebben

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Adatlap száma: TETOL-1 Oldalszám: 1/10 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév: : TETOL FB 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Biztonsági Adatlap. A nyomtatás kelte: 2014. június 6. Felülvizsgálat időpontja: 2014. március 06.

Biztonsági Adatlap. A nyomtatás kelte: 2014. június 6. Felülvizsgálat időpontja: 2014. március 06. Oldal: 1 / 9 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: Cleanpower 50 Cikkszám: EV-CP50K 1.2 A keverék megfelelő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP FERROKÉMIA VEGYIPARI KFT. Besorolása: Xi, R36/37/38.

BIZTONSÁGI ADATLAP FERROKÉMIA VEGYIPARI KFT. Besorolása: Xi, R36/37/38. Adatlap száma: FERRO - 06 Oldalszám: 1 / 8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító FERROBOND GÉL univerzális pillanatragasztó 1.2. Az anyag vagy keverék

Részletesebben

B I Z T ONS Á G I ADA TLA P

B I Z T ONS Á G I ADA TLA P B I Z T ONS Á G I ADA TLA P 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: PMTPO, FLEX,RIGID,CLEAR Part A 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2014. 10. 10. (verzió4) Felülvizsgálat időpontja: 2015. 01. 22. Verziószám: 5

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2014. 10. 10. (verzió4) Felülvizsgálat időpontja: 2015. 01. 22. Verziószám: 5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Termékkód: MCW-296 WG 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

Kiállítás kelte: 2009-01-05 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgálva: 2013-02-06

Kiállítás kelte: 2009-01-05 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgálva: 2013-02-06 BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte: 2009-01-05 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgálva: 2013-02-06 1. Anyag / készítmény és a vállalkozás azonosítása 1.1 A készítmény megnevezése: FACTOR AQUA IMPREGNÁLÓ

Részletesebben

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. május 20. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. május 20. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Gombaölő mezőgazdasági

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2012. 02. 20. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 02. 26. Verziószám: 3

BIZTONSÁGI ADATLAP VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2012. 02. 20. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 02. 26. Verziószám: 3 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Fékfolyadék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2011. 02. 05. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 08. Verziószám: 2

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2011. 02. 05. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 08. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Mosogatógépbe

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. készült a 1907/2006/EK, a 453/2010/EU és a 1272/2008/EK rendeletnek megfelelően

BIZTONSÁGI ADATLAP. készült a 1907/2006/EK, a 453/2010/EU és a 1272/2008/EK rendeletnek megfelelően 1/7 verziószám: 3.0- HU BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK, a 453/2010/EU és a 1272/2008/EK rendeletnek megfelelően 1. szakasz: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

Részletesebben

készült az 1907/2006/EK és a 453/2010/EK rendelet szerint

készült az 1907/2006/EK és a 453/2010/EK rendelet szerint 1/5 Verzió: 1.0 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P készült az 1907/2006/EK és a 453/2010/EK rendelet szerint 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: SZIVÁRVÁNY HÁZTARTÁSI

Részletesebben

Aktualizálva: 2011.02.22. 1.1. Felhasználás: Sikosító és szétválasztó anyag. Használatra kész szilikon-emulzió. BIZTONSÁGI ADATLAP

Aktualizálva: 2011.02.22. 1.1. Felhasználás: Sikosító és szétválasztó anyag. Használatra kész szilikon-emulzió. BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: Csomagolási forma: Kanna 1.1. Felhasználás: Sikosító és szétválasztó anyag. Használatra kész szilikon-emulzió. 1.2. Gyártó cég neve: MR-Chemie GmbH Nordstr. 61-63

Részletesebben

A 1907/2006 számú EK szabályzás szerint

A 1907/2006 számú EK szabályzás szerint 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályzás szerint Kovald Kft 1. SZAKASZ: Az /keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Megnevezés: 1.2. A keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2007. 06. 01. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 04. 22. Verziószám: 4

Elkészítés időpontja: 2007. 06. 01. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 04. 22. Verziószám: 4 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Cikkszám: 11310/04 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

(Verzió 01) 2010.08.12. 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA JUB DECOR GLAMUR

(Verzió 01) 2010.08.12. 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA JUB DECOR GLAMUR B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA JUB DECOR GLAMOUR 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): foglalkozásszerű Beltéri dekorációs diszperziós fedőfesték,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.2. Gyártó cég neve: AC Marca, S.A. Avda Carillet, 293-297, E-08907 L Hospitalet de Llobregat

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.2. Gyártó cég neve: AC Marca, S.A. Avda Carillet, 293-297, E-08907 L Hospitalet de Llobregat BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): Az anyag/készítmény szerepe: Fatisztító 1.2. Gyártó cég neve: Avda Carillet,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadás időpontja: 2007-07-30 Felülvizsgálat dátuma: 2011-01-07 Változat száma: 3. 1./ A keverék és a vállalkozás azonosítása Termékazonosító A keverék megnevezése:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2009. 01. 19. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 01. Verziószám: 3

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2009. 01. 19. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 01. Verziószám: 3 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Tisztítószer

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2011. 10. 20. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 10. 29. Verziószám: 2

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2011. 10. 20. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 10. 29. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Egérragasztó

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2011. 02. 04. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 09. Verziószám: 2

Elkészítés időpontja: 2011. 02. 04. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 09. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Vízkőtelenítő

Részletesebben

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. május 23. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. május 23. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Gyomirtó permetezőszer

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 és a 453/2010 számú EK rendeletek szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 és a 453/2010 számú EK rendeletek szerint 1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 és a 453/2010 számú EK rendeletek szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Megnevezés: 1.2. Az anyag vagy keverék

Részletesebben

1.2 A készítmény felhasználása: gombaölőszer, a 3F penészgátló belső falfesték rendszer része

1.2 A készítmény felhasználása: gombaölőszer, a 3F penészgátló belső falfesték rendszer része Adatlap száma: KEM 2F-06 Oldalszám: 1/10 Kiadás időpontja: 2008.02.29 Felülvizsgálva:2008.05.21 Változat: 2. 1. A készítmény és a vállalat azonosítása. 1.1 A készítmény azonosítása: 3F GOMBAÖLŐSZER 1.2

Részletesebben

10-20- 36/37/38-51/53 Mezitilén 108-67-8 203-604-4-0,1-0,25 N, Xi 10-37-51/53 Nafta (ásványolaj), hidrogénnel kénmentesített nehéz. 1 / 7.

10-20- 36/37/38-51/53 Mezitilén 108-67-8 203-604-4-0,1-0,25 N, Xi 10-37-51/53 Nafta (ásványolaj), hidrogénnel kénmentesített nehéz. 1 / 7. B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: Termék kód: 1817 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): Az anyag/készítmény szerepe: festék fémfelületre.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1 / 5. oldal

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1 / 5. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék kód: - 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): Az anyag/készítmény szerepe: ásványi szálas álmennyezet

Részletesebben

Felülvizsgálat: 2011.02.04.

Felülvizsgálat: 2011.02.04. 1/8. oldal 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Ferfix 1.2. Az anyag vagy keverék Padlóápoló és fényesítıszer. Foglalkozásszerő és lakossági felhasználásra.

Részletesebben

A keverék veszélyeire/kockázataira utaló R-mondatok: R 52/53 Ártalmas a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat

A keverék veszélyeire/kockázataira utaló R-mondatok: R 52/53 Ártalmas a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Cikkszám: V45101 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

BRADOLIFE KÉZ- ÉS BŐRFERTŐTLENÍTŐ Kiadás/felülvizsgálat:2014.02.24. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint

BRADOLIFE KÉZ- ÉS BŐRFERTŐTLENÍTŐ Kiadás/felülvizsgálat:2014.02.24. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék név: BRADOLIFE Kéz- és bőrfertőtlenítő 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. 12. 12. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

BIZTONSÁGI ADATLAP FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. 12. 12. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Termékkód: AG-T3-175 EC 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

KÉSZÜLT AZ 1907/2006/EK RENDELET 31. CIKK ALAPJÁN 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termék azonosító Terméknév: Arany (bronz) zománcfesték 1.2. Az anyag vagy keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. 12. 12. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

BIZTONSÁGI ADATLAP FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. 12. 12. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Termékkód: AG-DI1-600 SC 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben