Jelen vannak: Herczeg Imre alpolgármester, Gyarmati Antal, Herman Lajos, és Pintér Antal képviselőtestületi tagok.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Jelen vannak: Herczeg Imre alpolgármester, Gyarmati Antal, Herman Lajos, és Pintér Antal képviselőtestületi tagok."

Átírás

1 J e g y zőkönyv : Zalalövő Város Önkormányzat Képviselőtestületének október 7-én (hétfőn) 18,00 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés helye: Önkormányzati hivatal tetőtéri tanácskozóterme. Jelen vannak: Herczeg Imre alpolgármester, Gyarmati Antal, Herman Lajos, és Pintér Antal képviselőtestületi tagok. Valamennyi napirend tárgyalásához tanácskozási joggal meghívottak: Gáspárné Tóth Zsuzsanna jegyző, Fekete Krisztián Nagyfernekág képviseletében, és Balaskó Tibor mezőgazdasági és ingatlan-nyilvántartási ügyintéző Az 1./, 2./ és 3./ napirendi pontok tárgyalásához tanácskozási joggal meghívott: Gyarmati Lászlóné pénzügyi osztályvezető A 2./, 4./, 7./, 8./ és 9./ napirendi pontok tárgyalásához tanácskozási joggal meghívott: Karáth Ferenc építési-műszaki tanácsadó Távol vannak igazoltan: Fekete József és Gödörházi Norbert képviselőtestületi tagok. Meghívottak közül a meghívás ellenére nem jelentek meg: Németh Tibor rendőrőrs parancsnok és Szabó Lajos Irsapuszta képviseletében. I. A NAPIREND ELŐTT: Az üdvözlés és a határozatképesség megállapítása után az ülést megnyitja. Jegyzőkönyv hitelesítőknek javasolja Gyarmati Antal és Herman Lajos képviselőtestületi tagokat. Herczeg Imre alpolgármester javaslatára a képviselőtestület a jegyzőkönyv hitelesítésére 4 igen szavazattal Gyarmati Antal és Herman Lajos képviselőtestületi tagokat kijelöli. Ismerteti a napirendi pontokat.

2 2 1./ Sourcing Hungary Szolgáltató Kft, ajánlata, tájékoztatója energiatakarékosság ügyében 2./ Településfejlesztési koncepció megtárgyalása. 3./ E.ON Energiaszolgáltató Kft. ajánlata kedvezményes áru villamos energia szolgáltatás nyújtására 4./ Az önkormányzat évi költségvetéséről szóló rendelet módosítása, sportöltöző korszerűsítéséhez önrész biztosítása. 5./ Önkormányzati útjavításra érkezett árajánlatok elbírálása. 6./Tanyagondnoki buszra pályázat benyújtása. 7./ Bursa Hungarica pályázathoz történő csatlakozás. 8./ Piactérhez vizesblokk kialakításának megtárgyalása. 9./ Ravatalozók felújításáról tájékoztató. 10./ Önkormányzati Hivatal tetőjavításának megtárgyalása. 11./ Budafai ravatalozóra tervezési szerződés megtárgyalása. 12./ Transhuman Kft-vel szemészeti rendelés tárgyában kötött bérleti szerződés módosítása. 13./ A Nemzeti Művelődési Intézet együttműködési megállapodás megtárgyalása. 14./ Csöde, Zalalövő és Felsőjánosfa tulajdonközösség megszüntetési ügye.

3 3 15./ ZALAISPA pályázatával kapcsolatos nyilatkozat megtárgyalása. 16./ Bitbúvár Alapítvány céljellegű kérelme. 17./ Zalaegerszeg és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás megállapodásának módosítása. Javasolja a 9./ és 11./ napirendi pontok összevonását, továbbá a képviselőtestület 18./ napirendként vegye fel a Megyei területfejlesztési programhoz javaslat a település részéről. Megkérdezi, van-e más napirendi pont megtárgyalására javaslat? Nem új napirendi pontot javasol, hanem az 1./ és a 3./ napirendi pontok összevonását. A képviselőtestület az elhangzott javaslatok alapján 4 igen szavazattal az alábbi napirendi pontokat fogadta el: 1./ Sourcing Hungary Szolgáltató Kft, ajánlata, tájékoztatója energiatakarékosság ügyében, E.ON Energiaszolgáltató Kft. ajánlata kedvezményes áru villamos energia szolgáltatás nyújtására 2./ Településfejlesztési koncepció megtárgyalása. 3./ Az önkormányzat évi költségvetéséről szóló rendelet módosítása, sportöltöző korszerűsítéséhez önrész biztosítása. 4./ Önkormányzati útjavításra érkezett árajánlatok elbírálása. 5./Tanyagondnoki buszra pályázat benyújtása. 6./ Bursa Hungarica pályázathoz történő csatlakozás. 7./ Piactérhez vizesblokk kialakításának megtárgyalása.

4 4 8./ Ravatalozók felújításáról tájékoztató, Budafai ravatalozóra tervezési szerződés megtárgyalása. 9./ Önkormányzati Hivatal tetőjavításának megtárgyalása. 10./ Transhuman Kft-vel szemészeti rendelés tárgyában kötött bérleti szerződés módosítása. 11./ A Nemzeti Művelődési Intézet együttműködési megállapodás megtárgyalása. 12./ Csöde, Zalalövő és Felsőjánosfa tulajdonközösség megszüntetési ügye. 13./ ZALAISPA pályázatával kapcsolatos nyilatkozat megtárgyalása. 14./ Bitbúvár Alapítvány céljellegű kérelme. 15./ Zalaegerszeg és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás megállapodásának módosítása. 16./ Megyei területfejlesztési programhoz javaslat a település részéről. II. A NAPIRENDI PONTOK TÁRGYALÁSA: 1./ Sourcing Hungary Szolgáltató Kft, ajánlata, tájékoztatója energiatakarékosság ügyében, E.ON Energiaszolgáltató Kft. ajánlata kedvezményes áru villamos energia szolgáltatás nyújtására (A szerződés tervezetek a jegyzőkönyv mellékletei.) A Sourcing Hungary Szolgáltató Kft. részéről Fazekas Endre már a nyár folyamán megkereste polgármester Urat. Nevezett személy október 3-án tartott is tájékoztatást, melyet röviden szeretne összefoglalni. A Sourcing Hungary Szolgáltató Kft. az elektromos áram olcsóbb beszerzését bonyolítja, éves szerződést köt, az éves megtakarítás 25 %-át kéri sikerdíjként. Zalalövőn 23 fogyasztási hely van, 5 szerződő féllel állnak kapcsolatban, önkormányzati hivatallal, önkormányzattal, művelődési központtal, óvodával és a szociális intézménnyel. A

5 5 fogyasztás kw/h, melyből az intézményeké, a közvilágításra esik. Vannak egyéb költségek is, az E.ON vezetékhasználati díjat számláz, ez e Ft. Az áramdíj jelenleg kb. 22,- Ft/kWh, az árverés után 16-17,- Ft/kWh lesz elérhető. Ebből keletkezik a megtakarítás, ebből kéri a 25 %-ot havi részeltekben. Elvégeznék a szükséges előkészítéseket, felmondást is ők intéznék az E.ON-nál. Referenciaként Egert említette. Az E.ON is küldött ajánlatot, a közvilágításra 10 %, az energiára 5 % engedményt adna. A karbantartás költsége, mint említette e Ft, az aktív elem használati díja ez. Az E.On illetékesét próbálta elérni, kettő nevet kapott, de nem sikerült beszélni velük, hogy további egyeztetésről lehet-e szó. Így néhány száz e Ft megtakarítás érhető el. Kéri a jelenlévők közül, akik ott voltak az október 3-i tájékoztatón, egészítsék ki az általa elmondottakat. A beszerzéseket úgy oldják meg, csoportokat szerveznek, így tudnak jobb árakat elérni és online liciten a szolgáltatók licitálhatnak. Elmondta az Úr, hogy az itteni áramdíjak elég magasak, 10 %-nál többet lehet lefaragni belőle. Ha az E.ON-nál maradnak a 10 %-ot ne fogadják el. A megtakarítás harmadát viszik el. A közvilágítási izzók cseréje megtörtént-e, mert a számlán az összeg ott van. A fényforráscsere a nagyobb részét képezi, trafóelem a többi költség, 1-1 utcát cserélnek ők. Az energiaárba jelentkezett, hogy energiatakarékos izzók vannak? Gyarmati Lászlóné pénzügyi osztályvezető: Összességében aktív elem az e Ft-ra nem volt szerződés, az megy folyamatosan, a 9,- Ft már 11,- Ft-ra emelkedett. Olyan nem volt, hogy a e Ft lejár, az új szerződésben is bent van. Javasolja, hogy a következő ülésre megfelelő szakember érkezzen. A Sourcing Hungary Szolgáltató Kft-vel nem foglalkozna, az állam lehet, hogy megvásárolja az energiaipart, a szerződés képlékeny. Novemberben is meg lehet ezt tárgyalni, mert januártól módosulna A Sourcing Hungary Szolgáltató Kft. képviselője %-os megtakarítást mondott.

6 6 További hozzászólás hiányában javasolja, hogy egyelőre a Sourcing Hungary Szolgáltató Kft. ügyében ne döntsenek. Hatalmazza fel a testület, hogy egyeztetésre hívják meg az E-ON szakembereit és próbáljanak meg további árcsökkentést elérni. Azt is meg kell kérdezni az E.ON-tól, hogy hol cserélték le az izzókat és hány db-ot. Az alpolgármester által feltett javaslat szavazásában 4 fő vesz részt. A képviselőtestület 4 igen szavazattal a következő határozatot hozta: 159/2013.(X.07.) sz. önkormányzati határozat A képviselőtestület a Sourcing Hungary Szolgáltató Kft. ügyében a döntést elhalasztja. A képviselőtestület felhatalmazza az alpolgármestert, egyeztetésre hívja meg az E-ON szakembereit és próbáljon meg további árcsökkentést elérni. Határidő: november 30. Felelős: Herczeg Imre alpolgármester 2./ Településfejlesztési koncepció megtárgyalása. (Koncepció a jegyzőkönyv melléklete.) Az AOD Kft. készítette el a településfejlesztési koncepciót, melyet írásban megkaptak. Az anyagban van pontatlanság, pl. 1. oldalon szerepel, a termelői piac hiányzik, holott ez megvalósult. A hírközlés résznél léghálózat kiváltása szerepel, akkor árok lenne? Karáth Ferenc építési-műszaki tanácsadó: Igen, a légvezeték sűrű, a település központjában nem kívánatos. Előbb-utóbb a kelet-európari országok sem tudnak kitérni ez elől. A település központjában kezdenék el és mennének kijjebb a cserével. Kéri, hogy a 86-os út melletti védőtávolság kerüljön ki, mert most nem lehet építési engedélyt kapni. Neki erről kellene nyilatkozat. Karáth Ferenc építési-műszaki tanácsadó: Ha a 86-os főút szerepköre visszaminősítésre kerül, akkor lehetséges. Amennyiben az önkormányzat lenyilatkozza, hogy tervezés alatt van, akkor az engedélyt kiadják.

7 7 Benne van a koncepcióban, hogy az út vissza lesz minősítve. Akkor ezt tisztázni kell mielőbb, mert az inkubátorház megvalósításához szükséges. Karáth Ferenc építési-műszaki tanácsadó: Ha a koncepciót a testület elfogadja, akkor lehet kivonatot készíteni belőle. Igen, Ő alá is írja, ha a testület elfogadja. Ezzel a napirendi ponttal megvárta volna a rendes ülést. A közigazgatási átszervezés már megtörtént, önálló kistérség kialakítását próbálják meg, ez már múlt idő. Ami elavult, azt kiveszik belőle. Balaskó Tibor mezőgazdasági és ingatlan-nyilvántartási ügyintéző: Az első rész lényege, Zalalövő vonzáskörzete kialakuljon. Érzékelhető, milyen célkitűzések vannak. A szennyvízelvezetés, kezelés résznél Újmajor is kimaradt, be kell oda írni, mert baloldalon rá vannak kötve, csak a lakosság nem tud, mert a házak beljebb vannak. A tervező az asztal mellől csinálta. Először a hivatalban vizsgálják át, utána kerüljön a képviselőtestület elé. Három hét múlva lesz kb. képviselőtestületi ülés. Véleménye szerint október vége felé. Kérdése, hogy Pintér Antal képviselő pályázatával ez hogyan áll kapcsolatban? Nehogy ez miatt a pályázat hátrányba kerüljön. Október 15-én lejár a határidő, neki az kell, hogy bent fog szerepelni a koncepcióban. Megkérdezi, van-e még hozzászólás? Megállapítja, hogy nincsen, így az elhangzottak alapján az alábbi határozati javaslatot terjeszti elő: A képviselőtestület felkéri a közös önkormányzati hivatalt és a településfejlesztési koncepciót készítő AOD Kft-ét, hogy az előterjesztést vizsgálják felül, aktualizálják és terjesszék a képviselőtestület következő ülésére.

8 8 Az alpolgármester által feltett javaslat szavazásában 4 fő vesz részt. A képviselőtestület 4 igen szavazattal a következő határozatot hozta: 160/2013.(X.07.) sz. önkormányzati határozat A képviselőtestület felkéri a közös önkormányzati hivatalt és a településfejlesztési koncepciót készítő AOD Kft-ét, hogy az előterjesztést vizsgálják felül, aktualizálják és terjesszék a képviselőtestület következő ülésére. Határidő: október 31. Felelős: Herczeg Imre alpolgármester 3./ Az önkormányzat évi költségvetéséről szóló rendelet módosítása, sportöltöző korszerűsítéséhez önrész biztosítása. (Előterjesztés a jegyzőkönyv melléklete.) Az önkormányzat évi költségvetéséről szóló rendelet módosításáról készült anyagokat írásban kiküldték. A módosítást indokolja, hogy az óvoda költségvetési adatai teljes mértékben átkerülnek a Zalalövői Óvodafenntartó Társulás adatszolgáltatási rendszerébe, így az előirányzatokat át kell vezetni. Ez bevételi oldalon e Ft támogatásértékű működési bevétel és 29 e Ft pénzmaradvány bevétel átvezetését, kiadási oldalon e Ft személyi juttatás, e Ft munkaadókat terhelő járulékok, e Ft dologi kiadás átvezetését érinti. Az intézményfinanszírozás összege e Ft a támogatásértékű működési kiadás előirányzatát növeli. Felkéri Pintér Antal képviselőt, hogy szíveskedjen a sportöltöző korszerűsítésével kapcsolatos előterjesztést ismertetni. Ismerteti szóban az előterjesztést, mely írásban a jegyzőkönyvhöz csatolva. Az építési engedély be van adva, 2 hét múlva lehet jogerős építési engedély. Karáth Ferenc építési-műszaki tanácsadó: Ha minden irat megvan, akkor 15 napon belül ki kell adni az engedélyt. A 7 millió Ft a napokban a számlán lesz, az OTP adja, központi keret. Amennyiben március végére, április 15-re az I. ütemmel elszámolnak, akkor a II. ütemre is pályázhatnak. A II. ütemre 18 millió Ft-ot kellene kérvényezni. A saját erő mennyi?

9 9 A saját erő összege 30 %. Gyarmati Lászlóné pénzügyi osztályvezető: Felhalmozási tartalékon van több mint 3 millió Ft, azt lehetne a sportöltözőhöz saját erőként felhasználni. Az útjavítás döntés előkészítés előtt van. Ami rendelkezésre áll, az 1 millió Ft. 4 millió Ft-ot a zöldterület kezeléséről kellene áttenni útfenntartásra, így 5 millió Ft lenne. Ezzel a kettővel kellene kiegészíteni a rendelet tervezetet. Támogatja a ,- Ft saját erő biztosítását, készüljön meg az öltöző. Amennyiben a napirendi ponttal kapcsolatosan nincsen több hozzászólás, így szavazásra teszi fel a következő határozati javaslatot: A képviselőtestület ,- Ft saját erőt biztosít a sportöltöző korszerűsítésére a felhalmozási tartalék terhére, továbbá a zöldterület kezelésére tervezett összegből 4 millió Ftot átcsoportosít útfenntartásra. A képviselőtestület felkéri a közös önkormányzati hivatalt, hogy a fenti összegeknek a költségvetési rendeleten történő átvezetése érdekében a szükséges intézkedést tegye meg. Az alpolgármester által feltett javaslat szavazásában 4 fő vesz részt. A képviselőtestület 4 igen szavazattal a következő határozatot hozta: 161/2013.(X.07.) sz. önkormányzati határozat A képviselőtestület ,- Ft saját erőt biztosít a sportöltöző korszerűsítésére a felhalmozási tartalék terhére, továbbá a zöldterület kezelésére tervezett összegből 4 millió Ft-ot átcsoportosít útfenntartásra. A képviselőtestület felkéri a közös önkormányzati hivatalt, hogy a fenti összegeknek a költségvetési rendeleten történő átvezetése érdekében a szükséges intézkedést tegye meg. Határidő: október 7. Felelős: Herczeg Imre alpolgármester Szavazásra teszi fel az önkormányzat évi költségvetéséről szóló rendelet módosítását a kiadott rendelet tervezet és az elfogadott határozat alapján. Az alpolgármester által feltett javaslat szavazásában 4 fő vesz részt. A képviselőtestület 4 igen szavazattal a következő rendeletet hozta:

10 10 20/2013.(X.16.) önkormányzati rendelet A képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetéséről szóló többször módosított 4/2013.(II.18.) önkormányzati rendeletét a jegyzőkönyvhöz csatoltak szerint módosítja. 4./ Önkormányzati útjavításra érkezett árajánlatok elbírálása. (Árajánlatok a jegyzőkönyv mellékletei.) Az útjavításokra 3 árajánlat érkezett és a Szakály Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-é, amely régebbi. A helyszíni bejárásokat Balaskó Tibor ügyintéző bonyolította, megkéri szíveskedjen tájékoztatást adni. Balaskó Tibor mezőgazdasági és ingatlan-nyilvántartási ügyintéző: A cégeket ahogy megismerte, másképp állnak hozzá. Nagy eltérés van a ZALA-DEPO Kft. és a Strabag Kft. ajánlata között. Pl. A Deák utcai kereszteződés az egyik ajánlatban 68 m2, a másikban 225 m2. A Strabag Kft. 2 szakembere is itt volt, kimentek a helyszínre, felmérték, de elképedt amikor az ajánlatot meglátta. A felszínre jutandó aszfaltvastagságban is van eltérés, cm-es. A ZALA-DEPO Kft. felmérése volt talán a legjobban helytálló, a legreálisabb felmérés az övüké. Kerekes távolságmérővel kátyúnként mérték fel. Később érkezett Balogh Károly ajánlata a Multipoolex General Kft-től. Ő nem járt a helyszínen, külön kérte, ne interneten, műholdon keresztül nézze meg. Ez a fajlagos m2-re jutó árajánlat, viszont rendkívül kedvezőnek tűnik. Ez egy budapesti cég, nehéz értékelni az ajánlatot. A 4 kritikus helyszín került bele, talán súlyozni kellene, melyikre essen a választás, mivel a rendelkezésre álló összeget tudják. Ha a ZALA-DEPO ajánlatát nézik, majdnem 10 millió Ft-ba kerül a 4 helyszínre vonatkozóan. A Zalaegerszegi Szakály Kft-nek is volt árajánlata. Karáth Ferenc építési-műszaki tanácsadó: Az Ő ajánlatuk ,- Ft/m2. Balaskó Tibor mezőgazdasági és ingatlan-nyilvántartási ügyintéző: Fajlagos áras ajánlatot küldött. A többi cégnek sem kedves ez a munka, nem kis fajsúlyú, de ezek aprópénzek a cégeknek. Az Ady utcában 4 cm-es aszfaltréteg ráhúzása a hiányos útszakaszra, ott tovább is gyűrődni fog. A cm-es kopó és aszfaltréteg a ZALA-DEPO ajánlatában szerepelt. Attól tart, hogy nem lehet olcsóbban megúszni. A Strabag képviselője felhívta, beszélt Győrfi Jánossal a Csány utcáról, azt mondta, csak a teljes technológiával lehet azt megcsinálni. Tájékoztatta, hogy nincsen annyi pénze az önkormányzatnak. Balaskó Tibor mezőgazdasági és ingatlan-nyilvántartási ügyintéző: A felső szakasz kátyúzásáról és a legalsó rossz részről volt csak szó.

11 11 Szakály Zoltán Úr azt mondta, fel kell marni teljesen az Ady utcát. Győrfi János kapacitása le van kötve, nem is akarta elvégezni a munkát. Ezt azért mondta el tájékoztatásul, mert megrótták, miért nem kértek árajánlatot tőle. Mi a javaslat? Karáth Ferenc építési-műszaki tanácsadó: Tájékoztatásul elmondja, hogy a Zala Megyei Kórház a ZALA-DEPO Kft-vel egyezett meg. Igaz 2-3 hetet csúsztak a határidővel, de korrekt, precíz munkát végeztek, e Ft-ot kértek. Négyzetméter pontosan megvolt a javítás helye, de kicsit mélyebben sikerült a felmarás. A feladatot pontosan körül kell írni és akkor nincsen mellébeszélés. A ZALA- DEPO Kft-é zalaegerszegi cég, normális egységárat adott. A legpozitívabb az Ő hozzáállásuk, neki a ZALA-DEPO ajánlata szimpatikus. A ZALA-DEPO Kft. egyértelmű, de ebből az összegből 2 utcát lehet megcsinálni. Legyen 2 utca, de az legyen jó. Belterületi útra lesz-e pályázati kiírás nem tudni, úgy hallotta, hogy jövőre sem. A forrásokat a 2 számjegyű utak elviszik. A Lenti Közút felajánlotta, hogy keretszerződést kötnek, a kátyúzást elvégzik és ha lesz aszfaltmarás, akkor az aszfalt itt marad. Idén Lentinek nincsen kapacitása, de nem tudja hány közmunkás lesz. Hozassanak betont 2 millió Ft-ért és javítsák ki az utcákat. A Borostyán tó felőli úton és a Csány utcába is a beton mellett verték ki az autók. Azt nem tudja, hogy hengert hol lehet szerezni. A múlt héten voltak a téli közfoglalkoztatással kapcsolatosan megbeszélésen. Ennek időtartama november 1-től április 30-ig lesz. December 1-től képzés indul, a munkaügyi központ mondja meg, ki megy 4 órás képzésre és ki lesz 6 órás dolgozó. Ők 20 főt mondtak, ennyire tartanának igényt, de lehet, hogy több lesz. Emberek lesznek, de nem biztos, hogy útjavításhoz az idő megfelelő lesz már akkor. Keretszerződést kell kötni, milyen összeget tudnak rá biztosítani, tudják vállalni a mart aszfalt itt marad. Most is tudnak egy keveset adni, de ezzel a megoldással csak jövőre lesz járható út. A vasúti átjáróval kapcsolatosan elmondja, holnap lesz helyszíni bejárás. Nincsen elképzelése a dologról, egy utcát csináltassanak meg, de azt jól.

12 12 A Kolozsvári-Ady utcák ,- Ft-ba kerülnének, a Csány-Ady utcák ,- Ft-ba, a Csány- Deák utcák ,- Ft-ba, Csány-Kolozsvári utcák ,- Ft-ba, Ady-Deák utcák ,- Ft-ba, Deák-Kolozsvári utcák ,- Ft. Ő az Ady utcát beletenné. A Kolozsvári utca is nagyon rossz. Mérlegelni kell azt is, hogy hány lakót érint. Az Ady és a Csány utcát beletenné. A Csány utcában Baki József házáig nagyon rossz az út. Ő a Kolozsvári-Ady utcákat javasolja. Ő a Kolozsvári-Deák utcákat javasolja javításra. Nem tud javasolni, ez felesleges pénzkidobás így. Szavazásra teszi el először a Kolozsvári, majd az Ady, Csány és Deák utcák javítását. Az alpolgármester által feltett javaslat szavazásában 4 fő vesz részt. Megállapítja, hogy a képviselőtestület a Kolozsvári utca javítására 2 igen és 2 tartózkodás mellett, az Ady utcára 2 igen, 2 tartózkodás, a Csány utcára 1 igen, 3 tartózkodás, a Deák utcára 2 igen, 2 tartózkodás mellett döntést nem hozott, így útjavításra nem kerül sor. 5./Tanyagondnoki buszra pályázat benyújtása. Tisztelt Képviselőtestület! Még a Vidékfejlesztési Miniszter rendeletét nem látta, de augusztus elején rendelet-tervezetben olvasta, lesz lehetőség tanyagondnoki buszra pályázatot benyújtani. Mivel bármikor várható a rendelet megjelenése és amennyiben rövid lesz a határidő, akkor jó, ha rendelkeznek önkormányzati határozattal. A tervezet szerint 10 millió Ft-ra lehet pályázni, a melléklettben szerepel Zalalövő is. Ezelőtt nem voltak benne, azért nem tudtak pályázni. A pályázat 100 %-os támogatottságú. A tanyagondnoki busz ki van használva, már 8 éves elmúlt, fontos lenne egy új beszerzése. Lehet, hogy bele kellene írni a határozatba, hogy milyen típusú buszra pályáznak.

13 13 Ha a lista meglesz, akkor szóljanak neki, a Volkswagen nagyon bevált, de Fordot, Toyotát is veszik. Kéri, hogy mindig legyen határozati javaslat, ez az előterjesztéshez hozzátartozik. Általában van előterjesztés és hozzá határozati javaslat. Megkérdezi ki ért egyet a tanyagondnoki buszra pályázat benyújtásával? Az alpolgármester által feltett javaslat szavazásában 4 fő vesz részt. A képviselőtestület 4 igen szavazattal a következő határozatot hozta: 162/2013.(X.07.) sz. önkormányzati határozat A képviselőtestület támogatja tanyagondnoki buszra pályázat benyújtását. Felkéri az alpolgármestert és a jegyzőt, hogy a pályázati kiírás megjelentése után tegyék meg a szükséges intézkedést a pályázat benyújtása érdekében. Felelős: Herczeg Imre alpolgármester 6./ Bursa Hungarica pályázathoz történő csatlakozás. (Előterjesztés a jegyzőkönyv melléklete.) A napirendi ponttal kapcsolatos előterjesztést írásban kiadták. A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer évi fordulójához történő csatlakozást személyesen szorgalmazta. Pár éve szüntették meg a támogatást takarékossági okokból. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő szeptember 6-án közzétette a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer évi pályázati kiírását. A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer őszén indult és célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása. Évente több mint pályázó részesül támogatásban, ami éves szinten 2,45 milliárd forint ösztöndíjként történő folyósítását jelenti. A Bursa Hungarica többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezeteként három forrás szolgál: a települési önkormányzati, a megyei önkormányzati, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma finanszírozásával a felsőoktatási intézményi költségvetésben megjelenő elkülönített forrás.

14 14 A rendszerben való részvétel az önkormányzatok számára önkéntes. Feltétele azonban a kiíró által meghatározott ún. Általános szerződési feltételek elfogadása, az ösztöndíjak kezelésére kifejlesztett Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerhez (a továbbiakban: EPER-Bursa rendszer) történő csatlakozás és az erről szóló nyilatkozatnak a Támogatáskezelőhöz október 11-éig történő eljuttatása. A pályázat helyi kiírásának határideje ugyancsak október 11. A települési önkormányzat az illetékességi területén bejelentett lakóhellyel rendelkező, szociálisan rászoruló pályázók számára állapíthat meg ösztöndíjat. A rászorultság feltételeiről, az elbírálás prioritásairól és a támogatási összegről önállóan dönt. Ennek során tanulmányi eredmény nem vehető figyelembe, illetve a megállapítás egyéb feltételhez, kötelezettség vállalásához (pl. későbbi munkavállalás, stb.) nem köthető. Az ösztöndíjra nappali tagozaton felsőoktatási intézményben már tanulmányokat folytató ( A típusú pályázat), illetve az adott évben felsőoktatási intézménybe felvételizni kívánó fiatalok ( B típusú pályázat) pályázhatnak. Az A ösztöndíj két félévre, azaz tíz hónapra, a B ösztöndíj hat félévre, azaz 30 hónapra szól. A folyósítás kezdete február 1., illetve szeptember 1. A képviselőtestület a korábbi években már csatlakozott a támogatási rendszerhez, akkor 5.000,- Ft/hó/fő összeget állapítottak meg. Lehetett visszhangos döntés korábban, de olyan dokumentumokat adtak be, nem tartják el a gyereket, stb. Ez vissza fog köszönni, de a településhez kötődését erősíteni kell a fiataloknak. Szavazásra teszi fel az alábbi határozati javaslatot: Zalalövő Város Önkormányzat Képviselő-testülete csatlakozni kíván a hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók, illetőleg felsőoktatási tanulmányokat kezdő fiatalok támogatására létrehozott Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer évi fordulójához. A képviselő-testület a pályázat évi fordulójának általános szerződési feltételeit elfogadja és kötelezettséget vállal arra, hogy a pályázatok kiírása, elbírálása, és a települési önkormányzat által nyújtott támogatás összegének továbbítása során maradéktalanul az Általános Szerződési Feltételekben foglaltaknak megfelelően jár el. Az önkormányzat kötelezettséget vállal arra, hogy a pályázat évi fordulója keretében a beérkezett pályázatokat és a pályázatokról hozott döntését a internet címen elérhető EPER-Bursa rendszerben rögzíti. A képviselő-testület nyilatkozik arról, hogy az EPER-Bursa rendszerben általa meghatározott és a pályázóktól bekért, a szociális körülmények igazolására fontosnak tartott nyilatkozatok és mellékletek nem állnak ellentétben a pályázati kiírás feltételeivel. A képviselő-testület felhatalmazza az alpolgármestert az Általános Szerződési Feltételek 1. számú mellékletét képező, az önkormányzatnak az ösztöndíjrendszerhez való csatlakozásáról és elektronikus adatbázis használatáról szóló Nyilatkozat aláírására és visszaküldésére. A képviselő-testület egyidejűleg dönt arról, hogy a határozat mellékletét képező tartalommal és formában írja ki az A és B típusú pályázatot.

15 15 Az alpolgármester által feltett javaslat szavazásában 4 fő vesz részt. A képviselőtestület 4 igen szavazattal a következő határozatot hozta: 163/2013.(X.07.) sz. önkormányzati határozat Zalalövő Város Önkormányzat Képviselő-testülete csatlakozni kíván a hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók, illetőleg felsőoktatási tanulmányokat kezdő fiatalok támogatására létrehozott Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer évi fordulójához. A képviselő-testület a pályázat évi fordulójának általános szerződési feltételeit elfogadja és kötelezettséget vállal arra, hogy a pályázatok kiírása, elbírálása, és a települési önkormányzat által nyújtott támogatás összegének továbbítása során maradéktalanul az Általános Szerződési Feltételekben foglaltaknak megfelelően jár el. Az önkormányzat kötelezettséget vállal arra, hogy a pályázat évi fordulója keretében a beérkezett pályázatokat és a pályázatokról hozott döntését a internet címen elérhető EPER-Bursa rendszerben rögzíti. A képviselő-testület nyilatkozik arról, hogy az EPER-Bursa rendszerben általa meghatározott és a pályázóktól bekért, a szociális körülmények igazolására fontosnak tartott nyilatkozatok és mellékletek nem állnak ellentétben a pályázati kiírás feltételeivel. A képviselő-testület felhatalmazza az alpolgármestert az Általános Szerződési Feltételek 1. számú mellékletét képező, az önkormányzatnak az ösztöndíjrendszerhez való csatlakozásáról és elektronikus adatbázis használatáról szóló Nyilatkozat aláírására és visszaküldésére. A képviselő-testület egyidejűleg dönt arról, hogy a határozat mellékletét képező tartalommal és formában írja ki az A és B típusú pályázatot. Határidő: október 11. Felelős: Herczeg Imre alpolgármester 7./ Piactérhez vizesblokk kialakításának megtárgyalása. (Rajzok és ajánlatok a jegyzőkönyv mellékletei.) A piactér vizesblokk kialakításával kapcsolatosan írásban adtak ki anyagot. A helyi termelői piac hamarosan meg fog nyílni. A vizesblokk kialakítására 3 fajta lehetőség merült fel. A rendőrségi garázs épületénél kialakítani, ami nem építési engedély köteles. Ez kb. 1 millió Ftba kerülne víz- és szennyvíz nélkül. Amennyiben a garázs épületének végébe új vizesblokk kerül kialakításra, az építési engedély köteles, mely kb e Ft-ba kerülne.

16 16 A harmadik lehetőség konténer elhelyezése, ami nem építési engedély köteles. Ehhez fogadóaljzatra van szükség. Átadja a szót Fekete Krisztiánnak a Városszépítő Egyesület Elnökének. Fekete Krisztián Városszépítő Egyesület elnöke: Ismerteti a Containex ajánlatát, mely írásban a jegyzőkönyvhöz csatolva. Kiegészítésként elmondja, hogy a cégnek Szombathelyen van lerakata, onnan kérte a hivatal ügyintézője az ajánlatot. Ez nem akadálymentesített. Nem is kell, az nem előírás, de valamit kellene kezdeni vele. Érdeklődik, hogy a közmű kiépítése mennyibe kerülne körülbelül? Karáth Ferenc építési-műszaki tanácsadó: 80 cm szintkülönbség van, vagy lefele gravitációval lehet megoldani, vagy magánudvarban elvinni és a vezetékre szolgalmi jogot bejegyeztetni. Ezért a tulajdonos vagy kér pénzt, vagy nem. Az átemelő költsége e Ft, mely bizonyos időközönként kinyomja a szennyvizet az utcai hálózatba. A víz elvitele az olcsóbb. Összesen mennyibe kerülne? Karáth Ferenc építési-műszaki tanácsadó: 140 e Ft/m2 + áfa összegbe bele kell férnie a szennyvíz költségeknek is. A rendőrségi garázsról a hullámpalát le kellene venni, mert alacsonyak a méretek, 8-10 cm-es küszöb, ha lehet. Számolni kell még a tervezési és építéshatósági eljárás költségével is. Véleménye szerint a mederlapos árok Ny-i oldalán a púpba végig lehet vinni a szennyvíz vezetéket, vagy Hedliék házánál csatlakozni Szabóék csonkjára, de ez szintezés kérdése. A konténeres elhelyezéshez alépítményre van szükség. Fekete Krisztián Városszépítő Egyesület elnöke: Nem kavicságy és betontuskó szükséges. Honnan lesz rá forrás? A tónál a vizesblokkra volt 800 e Ft tervezve, az nem valósult meg.

17 17 Az utak sem lesznek javítva. Ha új épületben gondolkodnak, akkor tél lesz, mire a terv és engedély elkészül. Ő konténeres megoldást támogat. Ő kezdetektől fogva konténerben gondolkodott. Van aki ezzel foglalkozik, meg lehetne keresni a céget. A Horgász Egyesület is hozott konténert, be lett burkolva. Zalalövőn újították fel és alakították át Őket. Tuskóra ne rakják, betonplacc legyen. Milyen anyag kell? Karáth Ferenc építési-műszaki tanácsadó: Kb cm-es bányakavics és kb. ennyi cm-es beton. Javasolja, hogy földkábel legyen a villanyvezetéknek. Ha Úgy gondolják, beszél Hegedüs Úrral. Véleménye szerint Pintér Antal képviselőt bízzák meg a beszerzéssel. Megkérdezi a jelenlévőket, kívánnak-e még véleményt nyilvánítani? Megállapítja, hogy nem, így az elhangzottak alapján az alábbi határozati javaslatot terjeszti elő: A képviselőtestület támogatja a piactér vizesblokkjának kialakításához konténer beszerzését a legolcsóbb megoldással. A képviselőtestület megbízza Pintér Antal képviselőt ennek érdekében a szükséges intézkedés megtételére és felkéri, hogy a következő ülésen adjon tájékoztatást. Az alpolgármester által feltett javaslat szavazásában 4 fő vesz részt. A képviselőtestület 3 igen szavazattal és 1 tartózkodással a következő határozatot hozta: 164/2013.(X.07.) sz. önkormányzati határozat A képviselőtestület támogatja a piactér vizesblokkjának kialakításához konténer beszerzését a legolcsóbb megoldással. A képviselőtestület megbízza Pintér Antal képviselőt ennek érdekében a szükséges intézkedés megtételére és felkéri, hogy a következő ülésen adjon tájékoztatást. Határidő: november 30. Felelős: Pintér Antal képviselő

18 18 8./ Ravatalozók felújításáról tájékoztató, Budafai ravatalozóra tervezési szerződés megtárgyalása. (Tervezési szerződés a jegyzőkönyv melléklete.) A zalamindszenti temetőben építési előírás korlátozza a nyeregtetős építést, a villanyvezetéket 5 m-nél jobban nem lehet megközelíteni. Felmerült a temetőtől Ny-ra fedett szín építése, de ezt még nem tudták előkészíteni. Korábban temető kataszter tervezet készült. Javasolja, hogy a zalamindszenti ravatalozó ügyét napolják el. Ne napolják el, vegyék elő Birtalan Éva volt építéshatósági ügyintéző terveit, az jól nézett ki. Balaskó Tibor mezőgazdasági és ingatlan-nyilvántartási ügyintéző: Búcsúztatás idejére legyen valami fedett rész és előtér, mindenféle extra nélkül. A központi temető nem nagyon bővíthető, a zalamindszenti lesz az, ami igen. Nincsenek kijelölve az elképzelt utak, nincsen meg az átjáró. Úgy vannak a temetkezések, hogy a kerítés mellett van az új síremlék. Ki a felelős ezért, ki adja ki az új sírokat? Utána fognak nézni az ügynek. Felkéri Herman Lajos képviselőt, hogy a budafai ravatalozóval kapcsolatosan szíveskedjen tájékoztatást adni. A második variáció tetszik neki, a letörés biztosan drágább, de tökéletes. Egy költségszámítást kellene végezni, valamint a tetőhöz a faanyag méretek, hogy tudjanak nekiállni. Karáth Ferenc építési-műszaki tanácsadó: Nincsen fogadószerkezete a tetőnek, az alaptest beton, de utána tömör téglával falazták. A terasz hosszúlépcső, ott is van lábazati fal, azt is cserélni kell. Véleménye szerint ott is 25 cm zsalukőfal kell, a sarok az téglakötés. Egy koszorúval és a lábazattal több a munka, de nem reménytelen. A budafai ravatalozóra vonatkozóan van tervezési szerződés, a munka elvégzésével Santák Attilát bíznák meg, ezt követően lehet költséget számolni. Ez már a jövő évre át fog tolódni.

19 19 Karáth Ferenc építési-műszaki tanácsadó: A tervet pontosan el kell készíteni, kb. 3 millió Ft-tal kell számolni. Szerinte biztosan lenne olyan, aki pénzzel is hozzájárulna. Esetleg az elszármazottaknak is lehetne írni. Az erdőtársulásokat is meg lehet keresni. A látványtervet kis szöveggel ki lehetne tenni a temetőhöz, mert nemsokára Mindenszentek Napja lesz. Megkérdezi, hogy a napirendi ponttal kapcsolatosan van-e valakinek hozzászólása? Megállapítja, hogy nincsen, így szavazásra teszi fel az írásban kiadott és a jegyzőkönyvhöz csatolt tervezési szerződést. Az alpolgármester által feltett javaslat szavazásában 4 fő vesz részt. A képviselőtestület 4 igen szavazattal a következő határozatot hozta: 165/2013.(X.07.) sz. önkormányzati határozat A képviselőtestület a budafai temető ravatalozó épület bővítésére Santák Attila (Zalaegerszeg, Szívhegyi u. 10.) építésztervező, statikus tervező, építésügyi szakértő/magántervezővel kötendő tervezési-vállalkozási szerződést a jegyzőkönyvhöz csatoltak szerint elfogadja. A tervezési díj összege ,- Ft + 0 Ft áfa. A képviselőtestület felhatalmazza az alpolgármestert és a jegyzőt a szerződés aláírására. Határidő: október 31. Felelős: Herczeg Imre alpolgármester 9./ Önkormányzati Hivatal tetőjavításának megtárgyalása. (Árajánlat a jegyzőkönyv melléklete.) Az önkormányzati hivatal épülete beázik, a víz befolyik az ülésterembe is. Ő felment megnézte a tetőt, a pala alatt lévő kőzetgyapot át van ázva, halaszhatatlan a tető javítása. Palacsere vagy komplett héjazatcsere szükséges. Karáth Ferenc építési-műszaki tanácsadó: Sok a lyuk, a fólia el van égve. Ha a palát visszateszik, a beázás meg fog ismétlődni, mert nem tökéletes a fedés, jó lenne, ha a síkfedéstől megszabadulna. Ellenléc és könnyű fedés kellene, Kívül új héjazat, új fólia, új ellenlécezés. 4 millió Ft fölött volt az összeg, amikor megkérdezte az anyagárakat. Az alapprobléma megmarad, ha gyorsjavítás lesz.

20 20 Kérdése, valaminek a terhére meg lehet-e úgy oldani a beázást, ahogy Karáth Ferenc Úr elmondta? Félelme, ha a tetőre felmennek, lehet, hogy 10-szer akkora lesz a probléma. Jelenleg csak gyorsjavításra lenne pénz. Ő Karáth Ferenc javaslatát tudná támogatni. Jövőre megoldható lenne? Nem tudni, hogy mi lesz jövőre. Tócsában áll a víz, elszomorító, hogy az asztalon is víz van. Karáth Ferenc építési-műszaki tanácsadó: A talpszelemen ahol van, lehet, hogy el vannak a csomópontok rothadva, előfordulhat, hogy talpszelemen és szalufa csere is szükséges volna. Erre pályázati lehetőség nélkül nem lát esélyt. Az útjavítás elmarad, annak terhére lehetne megcsinálni. Héjazatcsere esetén mire az árajánlat benyújtásra kerül és a képviselőtestület meghozza döntését, sok idő elmegy és a víz meg folyik be. Az eredeti javaslatuk az volt, elfogadják-e Tornyos János ajánlatát, mely bruttó 342 e Ft összegű. Úgy gondolja, javítsák ki most az épületet, hátha találnak rá forrást és akkor héjazatcserét lehetne végezni. Ha a pala megbontásra kerül, nem tudják megnézni, hogy milyenek a kötések? Ácsszemmel ezt mérjék fel. Karáth Ferenc építési-műszaki tanácsadó: Meg lehet nézni, készítsenek róla fotót. Szavazásra teszi fel az önkormányzati hivatal épületének tetőhéjazat javítására Tornyos János ügyvezető által adott árajánlatot. Az alpolgármester által feltett javaslat szavazásában 4 fő vesz részt. A képviselőtestület 3 igen szavazattal és 1 tartózkodással a következő határozatot hozta:

21 21 166/2013.(X.07.) sz. önkormányzati határozat A képviselőtestület az önkormányzati hivatal épületének tetőhéjazat javítására a Tornyos Holz-Bau Építőipari Kft. (Zalalövő, Budafai u. 23.) képviseletében Tornyos János ügyvezető igazgató által adott árajánlatot írásban a jegyzőkönyvhöz csatolva elfogadja. Az ajánlat összege , Ft + áfa, összesen ,- Ft. A testület felkéri az alpolgármestert, hogy a döntés végrehajtása érdekében a szükséges intézkedést tegye meg. Határidő: november 30. Felelős: Herczeg Imre alpolgármester 10./ Transhuman Kft-vel szemészeti rendelés tárgyában kötött bérleti szerződés módosítása. (Bérleti szerződés tervezete a jegyzőkönyv melléklete.) A bérleti szerződés módosításáról szóló anyagot írásban kiadták. Előzményként elmondja, hogy a Zalamenti és Őrségi Szociális Alapszolgáltatási Intézmény épületében bérel helyiséget az önkormányzattól a Transhuman Kft. szemészeti rendelés céljára. Az intézménynek szüksége lenne a helyiségre, ezért Dr. Koczka Csaba hivatalvezetővel egyeztetve a jegyzőnő ötlete alapján felajánlották a hivatal épületében a gyámhivatal részére használt szobát szemészeti rendelés céljára. Elmentek Dr. Koczka Csaba Úrhoz, hogy másik helyiséget biztosítanak részükre, ezzel egyet is értett. A Transhuman Kft. képviselője megnézte az új helyiséget és elégedett volt vele. Egy kézmosóra és egy tisztasági meszelésre lenne szükség és az engedélyt megkérné. November 1-től kérné a Transhuman Kft. az engedély módosítását. Ez a helyiség nem szerepelt a kormányhivatal részére átadott ingatlanokról szóló megállapodásban, ezt csak jóindulatúan ajánlották fel annak idején. Szavazásra teszi fel a bérleti szerződés tervezetét. Az alpolgármester által feltett szerződés módosítás szavazásában 4 fő vesz részt. A képviselőtestület 4 igen szavazattal a következő határozatot hozta: 167/2013.(X.07.) sz. önkormányzati határozat A képviselőtestület a Transhuman Kft-vel (Zalaegerszeg, Zrínyi u. 1.) én szemészeti rendelés tárgyában kötött bérleti szerződés módosítását a jegyzőkönyvhöz csatoltak szerint elfogadja.

22 22 A képviselőtestület felhatalmazza az alpolgármestert és a jegyzőt a szerződés módosítás aláírására. Határidő: október 31. Felelős: Herczeg Imre alpolgármester 11./ A Nemzeti Művelődési Intézet együttműködési megállapodás megtárgyalása. (Együttműködési megállapodás a jegyzőkönyv melléklete.) A Zalaegerszegi Kulturális Intézetből telefonáltak a megállapodás tervezettel kapcsolatosan Korábban Pintér Antal adott be igényt, ezért kapták a megállapodást. 4 főt igényeltek, heti 2 munkanapon, összesen 15 órában biztosítanának részükre munkát a művelődési központban, mely pénzbe nem kerül az önkormányzatnak. Január 29-i állapot volt a 4 fő, utána másik dátum volt. Júliusban úgy tudta ez a program nem valósul meg, de még most sem bízik benne. Véleménye szerint megkapja téli közfoglalkoztatásból, ugyanis főt kell foglalkoztatni. További hozzászólás hiányában szavazásra teszi fel a jegyzőkönyv mellékletét képező együttműködési megállapodást. Az alpolgármester által feltett együttműködési megállapodás szavazásában 4 fő vesz részt. A képviselőtestület 4 igen szavazattal a következő határozatot hozta: 168/2013.(X.07.) sz. önkormányzati határozat A képviselőtestület a Nemzeti Művelődési Intézettel kötendő együttműködési megállapodást a jegyzőkönyvhöz csatoltak szerint elfogadja, a testület felhatalmazza az alpolgármestert annak aláírására. Határidő: október 31. Felelős: Herczeg Imre alpolgármester 12./ Csöde, Zalalövő és Felsőjánosfa tulajdonközösség megszüntetési ügye. Csöde településen évben merült fel a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése, mely Zalamindszent településrész folytatásaként valósult meg. Annak idején az áfa visszaigénylése miatt tulajdonközösséget kellett létrehozni és 10 évig fenn kellett tartani. Ez az időszak már

23 23 eltelt, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál érdeklődtek, mit a teendő a tulajdonközösség megszüntetésével kapcsolatosan. Azt a választ kapták, mind a három önkormányzat hozzon döntést ez ügyben. Javasolja, hogy a képviselőtestület állapítsa meg, hogy a Csöde, Felsőjánosfa és Zalalövő Önkormányzatok között én kötött megállapodás alapján szennyvízközmű építésre létrejött Csöde, Felsőjánosfa, Zalalövő Tulajdonközösség (Csöde, Kossuth u. 21.) betöltötte szerepét, a beruházás megvalósult. Az önkormányzatnak a Tulajdonközösséggel szemben semmiféle igénye nincs, vagyoni, pénzügyi ügyek egymással szemben rendezésre kerültek. A képviselőtestület a fentiek alapján Csöde, Felsőjánosfa, Zalalövő Tulajdonközösségének megszüntetését határozza el december 31. napjával. A testület kérje fel, tegye meg a szükséges intézkedéseket, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál a Tulajdonközösség adószáma törlésre kerüljön. Az alpolgármester által feltett javaslat szavazásában 4 fő vesz részt. A képviselőtestület 4 igen szavazattal a következő határozatot hozta: 169/2013.(X.07.) sz. önkormányzati határozat A képviselőtestület megállapítja, hogy a Csöde, Felsőjánosfa és Zalalövő Önkormányzatok között én kötött megállapodás alapján szennyvízközmű építésre létrejött Csöde, Felsőjánosfa, Zalalövő Tulajdonközösség (Csöde, Kossuth u. 21.) betöltötte szerepét, a beruházás megvalósult. Az önkormányzatnak a Tulajdonközösséggel szemben semmiféle igénye nincs, vagyoni, pénzügyi ügyek egymással szemben rendezésre kerültek. A képviselőtestület a fentiek alapján Csöde, Felsőjánosfa, Zalalövő Tulajdonközösségének megszüntetését határozza el december 31. napjával. A testület felkéri az alpolgármestert, tegye meg a szükséges intézkedéseket, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál a Tulajdonközösség adószáma törlésre kerüljön. Határidő: december 31. Felelős: Herczeg Imre alpolgármester 13./ ZALAISPA pályázatával kapcsolatos nyilatkozat megtárgyalása. (Előterjesztés a jegyzőkönyv melléklete.) A napirendi ponttal kapcsolatos előterjesztést írásban kiadták. A Zalaispa pályázatot kíván benyújtani, főként tárgyi beruházást, berendezéseket, gépeket szeretnének beszerezni. A várható teljes beruházási költség összege ,- Ft. A háznál zajló szelektív gyűjtést is meg fogják valósítani.

24 24 Megkérdezi, hogy a napirendi ponttal kapcsolatosan van-e valakinek hozzászólása? Megállapítja, hogy nincsen, így szavazásra teszi fel az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot. Az alpolgármester által feltett javaslat szavazásában 4 fő vesz részt. A képviselőtestület 4 igen szavazattal a következő határozatot hozta: 170/2013.(X.07.) sz. önkormányzati határozat Zalalövő Város Önkormányzata támogatja a KEOP-1.1.1/C/13 pályázat benyújtását. Zalalövő Város Önkormányzata a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által közzétett Megvalósíthatósági Tanulmány általános sablon kötelező mellékleteire vonatkozó IV. 24. pontja alapján jelen határozatával igazolja, hogy az önkormányzat által az üzemeltetési koncepció alátámasztásához nyújtott, illetve a Megvalósíthatósági Tanulmányban (MT) feltüntetett adatok, információk a valóságnak megfelelnek, az üzemeltetési koncepciót ismeri. Az önkormányzat ezúton igazolja, hogy az intézkedésen kívül más pályázatban, támogatási konstrukcióban az adott projekthez, illetve projektelemhez kapcsolódóan nem vesz részt. A képviselőtestület felkéri a közös önkormányzati hivatalt, hogy a döntésről 30 napon belül tájékoztassa a Zalaispa Zrt-ét. Határidő: november 10. Felelős: Herczeg Imre alpolgármester 14./ Bitbúvár Alapítvány céljellegű kérelme. (Kérelem a jegyzőkönyv melléklete.) A Bitbúvár Alapítvány kérelme írásban kiadásra került. Megkérdezi, kinek van hozzászólása? Az általános iskolában az alapítvány keretében folyt képzés, iskola helyiségeit használták. A bérletből kb ,- Ft bevétel keletkezett és ebből szeretnék a bútorzatot javítani. Javasolja, hogy a képviselőtestület a Bitbúvár Alapítvány részére biztosítson ,- Ft céljellegű támogatást tantermi bútorok vásárlására. Az alpolgármester által feltett javaslat szavazásában 4 fő vesz részt. A képviselőtestület 3 igen szavazattal és 1 tartózkodással a következő határozatot hozta:

25 25 171/2013.(X.07.) sz. önkormányzati határozat A képviselőtestület a Bitbúvár Alapítvány részére ,- Ft céljellegű támogatást biztosít a évi költségvetés terhére tantermi bútorok vásárlására. Határidő: december 31. Felelős: Herczeg Imre alpolgármester 15./ Zalaegerszeg és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás megállapodásának módosítása. (Előterjesztés a jegyzőkönyv melléklete.) E napirendi pont keretében a képviselőtestületnek kettő határozatot kell hoznia. December 31- i hatállyal a gyepmesteri feladatellátás megszüntetésre kerül, mivel július 1-vel megalakult a Zalamenti és Őrségi Alapszolgáltatási Intézmény, amely a Támasz Alapszolgáltatási Intézmény ellátási területét is érintette, a többcélú kistérségi társuláshoz tartozó települések közül 15 településen vette át a szolgáltatási feladatok ellátását. December 31-i hatállyal átalakul a TÁMASZ Alapszolgáltatási Intézmény Tófej központtal, 47 önkormányzattal. A cél az volt, Zalaegerszegen megszüntessék. A területfejlesztési és foglalkoztatási feladat marad a társulásnál. A 8,- Ft/fő támogatást nem kell fizetni. Kéri, a képviselőtestület a határozati javaslatokat szíveskedjen elfogadni. Megkérdezi, hogy a kiadott anyaghoz és a jegyzőnő által elmondottakhoz, van-e hozzászólás? Megállapítja, hogy nincsen, így szavazásra teszi fel az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatokat. Az alpolgármester által feltett javaslat szavazásában 4 fő vesz részt. A képviselőtestület 4 igen szavazattal a következő határozatot hozta: 172/2013.(X.07.) sz. önkormányzati határozat a./ Zalalövő Város Önkormányzati Képviselőtestülete a Zalaegerszeg és Térsége Többcélú Kistérségi Társulásnak, a június 26-i ülésén elfogadott társulási megállapodását az alábbiak szerint módosítja: 1. A társulási megállapodás V. fejezetének 5.3. pontja az alábbiak szerint módosul: 5.3.A Támasz Alapszolgáltatási Intézmény irányítói feladat- és jogkörét a Társulási Tanács gyakorolja. A Társulási Tanács hatásköre az intézmény alapító okiratának elfogadása és módosítása, megszüntető okiratának kiadása, Szervezeti és Működési Szabályzatának meghatározása, az intézmény költségvetésének elfogadása, létszámának meghatározása a vonatkozó, külön jogszabályokban meghatározottak szerint.

26 26 2. A társulási megállapodás VI. fejezetének 8. pontja az alábbiak szerint módosul: 8. A Társulási Tanács döntését ülésén nyílt szavazással, határozattal hozza. Az elnök és az alelnök megválasztásáról titkos szavazással dönt. A Társulási Tanács a 14. és 15. pontban foglalt ügyekben titkos szavazást tarthat. 3. A társulási megállapodás 1. és 2. sz. melléklete helyébe jelen előterjesztéshez csatolt 1. és 2. sz. melléklet lép. A képviselőtestület felhatalmazza a polgármestert a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt társulási megállapodás aláírására. Határidő: október 31. Felelős: Herczeg Imre alpolgármester b./ Zalalövő Város Önkormányzati Képviselőtestülete a Zalaegerszeg és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás társulási megállapodását december 31-i hatállyal az alábbiak szerint módosítja: 1. A társulási megállapodás II. fejezetének 1. és 2. pontja az alábbiak szerint módosul: 1. A Társulás célja A térségben működő települési önkormányzatok a Társulást foglalkoztatási feladatok végrehajtására, továbbá a térség összehangolt fejlesztésének előmozdítására hozzák létre. 2. A társulás feladata és a szolgáltatásai igénybevételének feltételei A Társulás jogszabályban meghatározott feltételek szerint gondoskodik az alábbi, feladatkörbe tartozó és térségi együttműködést igénylő egyes feladat- és hatáskörök ellátásáról: 2.1. területfejlesztés, foglalkoztatás, 2.5. Az e megállapodásban foglalt feladatok ellátását vállaló települési önkormányzatok kimutatását jelen társulási megállapodás 1. sz. függeléke tartalmazza. 2. A társulási megállapodás II. fejezetének 2.2. pontja (Szociális alapszolgáltatási feladatok), 2.3. pontja (Gyermekjóléti alapellátási feladatok), 2.5. pontja (Gyepmesteri feladatok), 3. pontja (A társulás szolgáltatásai igénybevételének feltételei) és 4. pontja (A társulás általános rendjétől eltérő feladatellátás módja) hatályát veszti. 3. A társulási megállapodás III. fejezetének 1.3. pontja az alábbiak szerint módosul:

27 A Társuláshoz való csatlakozást a Társulás tagjai azon települési önkormányzatok részére teszik lehetővé, amelyek: - elfogadják a Társulás célját, - jelen megállapodásban foglaltakat magukra nézve kötelezőnek ismerik el, - érintettség esetén vállalják a cél megvalósításához szükséges többletforrás megfizetését. 4. A társulási megállapodás III. fejezetének 2.1. pontja az alábbiak szerint módosul: 2.1. A Társulás bármelyik tagja a naptári év június 30-ával, illetve az utolsó napjával a képviselő-testületének minősített többséggel hozott határozatával a Társulásból kiválhat. A kiválásról szóló határozatot legalább 6 hónappal korábban kell meghozni és a Társulási Tanáccsal közölni. A kiváló tag köteles érintettség esetén a cél megvalósításához szükséges többletforrás megfizetésének teljesítésére. 5. A társulási megállapodás IV. fejezetének 2. pontja az alábbiak szerint módosul: 2. A tagnyilvántartás a következőket tartalmazza: - a tagönkormányzat megnevezését, székhelyét, lakosságszámát, - a Társulásba való belépés időpontját, - a Társulás által ellátott feladatok közül a tag által vállalt feladatot (feladatokat), - a cél megvalósításához szükséges többletforrás összegét, és befizetésének időpontját, - a támogatásként kapott összeget, visszatérítendő támogatás esetében a visszafizetési kötelezettség teljesítését, - a szavazati jogosultságot és a szavazati jog mértékét, - a tagság megszűnésének időpontját. 6. A társulási megállapodás V. fejezetének címe és a cím alatti szövegrésze az alábbiak szerint módosul: A Társulás szervei: 1. a Társulási Tanács, 2. a Társulás elnöke, 3. a Társulás alelnöke, 4. a Társulás bizottságai, A TÁRSULÁS SZERVEI ÉS NONPROFIT SZERVEZETE A Társulás nonprofit szervezete: Zalaegerszegi Kistérségért Fejlesztési és Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. 7. A társulási megállapodás V. fejezete 1.5. pontjának b) alpontja az alábbiak szerint módosul: b) érintettség esetén a cél megvalósításához szükséges többletforrás összegének megállapítása,

Zalalövő Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2012. május 17-én (csütörtökön) 7,30 órakor megtartott rendkívüli üléséről.

Zalalövő Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2012. május 17-én (csütörtökön) 7,30 órakor megtartott rendkívüli üléséről. J e g y z ő k ö n y v : Zalalövő Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2012. május 17-én (csütörtökön) 7,30 órakor megtartott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Önkormányzati hivatal tetőtéri tanácskozóterme.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés napirendi pontjainak elfogadása. Tischlerné Németh Noémi megválasztása jegyzőkönyv hitelesítőnek

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés napirendi pontjainak elfogadása. Tischlerné Németh Noémi megválasztása jegyzőkönyv hitelesítőnek Községi Önkormányzat Lövő 10-1/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V H A T Á R O Z A T N A P I R E N D 62/2015.(IX.14.) 63/2015.(IX.14.) 64/2015.(IX.14.) 65/2015.(IX.14.) 66/2015.(IX.14.) 67/2015.(IX.14.) 68/2015.(IX.14.)

Részletesebben

Zalalövő Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2011. június 28-án /kedden/ 17,00 órakor megtartott rendes üléséről.

Zalalövő Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2011. június 28-án /kedden/ 17,00 órakor megtartott rendes üléséről. J e g y z ő k ö n y v : Zalalövő Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2011. június 28-án /kedden/ 17,00 órakor megtartott rendes üléséről. Az ülés helye: Önkormányzati hivatal tetőtéri tanácskozóterme.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. N a p i r e n d

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. N a p i r e n d Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3346 Bélapátfalva, IV. Béla u. 1. Tel.: 36/ 554-300 Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület 2012. október 29-i ülésének J E G Y Z Ő K Ö N

Részletesebben

JEGYZ KÖNYV. Bak község Önkormányzati Képvisel -testülete: 8945 Bak, Rákóczi u. 2/a. Bocfölde község Önkormányzati Képvisel -testülete:

JEGYZ KÖNYV. Bak község Önkormányzati Képvisel -testülete: 8945 Bak, Rákóczi u. 2/a. Bocfölde község Önkormányzati Képvisel -testülete: Bak község Önkormányzati Képvisel -testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/a. Bocfölde község Önkormányzati Képvisel -testülete 8943 Bocfölde, Ady u. 15 Sárhida község Önkormányzati Képvisel -testülete 8944 Sárhida,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Ábrahámhegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 27 i nyilvános ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Ábrahámhegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 27 i nyilvános ülésén. 1 ÁBRAHÁMHEGY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8256 Ábrahámhegy, Badacsonyi u. 13. Ikt.szám: 620-11 /2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ábrahámhegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV MÁTRATERENYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. OKTÓBER 6-I ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV MÁTRATERENYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. OKTÓBER 6-I ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV MÁTRATERENYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. OKTÓBER 6-I ÜLÉSÉRŐL 1 Készült: Mátraterenye község önkormányzatának Képviselő-testülete 2011. október 6-án megtartott üléséről. Az ülés

Részletesebben

Készült az Öreglaki Községi Képviselő-testület 2009. november 30-án 16.30 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről.

Készült az Öreglaki Községi Képviselő-testület 2009. november 30-án 16.30 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. 11/2009. J e g y z ő k ö n y v Készült az Öreglaki Községi Képviselő-testület 2009. november 30-án 16.30 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: - 7 fő települési képviselő, a csatolt

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Molnári Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2010. szeptember 8-án 18. 00 órakor megtartott nyílt üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Molnári Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2010. szeptember 8-án 18. 00 órakor megtartott nyílt üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Molnári Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2010. szeptember 8-án 18. 00 órakor megtartott nyílt üléséről. Jelen vannak: Vuk István polgármester Glogovecz Lászlóné alpolgármester

Részletesebben

Készült: Balatonrendes Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 12.-i nyilvános ülésén.

Készült: Balatonrendes Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 12.-i nyilvános ülésén. 1 BALATONRENDES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8255 Balatonrendes, Fő u. 1. Ikt.szám: 21-18 /2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balatonrendes Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február

Részletesebben

Készült: Hort Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. november 27-én megtartott üléséről.

Készült: Hort Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. november 27-én megtartott üléséről. Készült: Hort Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. november 27-én megtartott üléséről. Határozat száma Tárgy 122/2008.(XI.27.) Heves Megyei Vízmű 2009. évre vonatkozó, lakossági víz- és csatornaszolgáltatás

Részletesebben

I-1/5-8/2012. ikt. sz. Jegyzıkönyv

I-1/5-8/2012. ikt. sz. Jegyzıkönyv I-1/5-8/2012. ikt. sz. Jegyzıkönyv Készült: Dévaványa Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában 2012. június 25.-én megtartott Pénzügyi- Ellenırzı- Önkormányzati Vagyonkezelı Bizottság nyílt ülésén.

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Tiringer Mária polgármester javaslatot tesz az ülés napirendjére.

JEGYZİKÖNYV. Tiringer Mária polgármester javaslatot tesz az ülés napirendjére. JEGYZİKÖNYV Készült: Sáregres Község Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. április 27-én 14.30 órai kezdettel a Községháza tanácstermében tartott ülésérıl. Jelen vannak: Tiringer Mária polgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. KÉSZÜLT: Bihartorda Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2011. április 14-én tartott ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. KÉSZÜLT: Bihartorda Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2011. április 14-én tartott ülésén. J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÉSZÜLT: Bihartorda Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2011. április 14-én tartott ülésén. AZ ÜLÉS HELYE: Polgármesteri Hivatal tanácskozó terme Bihartorda, Kossuth u. 73.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Barlahida. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete. 2015. év augusztus hó 27. napján. megtartott nyilvános üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Barlahida. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete. 2015. év augusztus hó 27. napján. megtartott nyilvános üléséről. JEGYZŐKÖNYV Barlahida Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2015. év augusztus hó 27. napján megtartott nyilvános üléséről Határozatok: Sorszáma Kódja 22/2015.(VIII.27.) 23/2015.(VIII.27.) 24/2015.(VIII.27.)

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2009. július 30-án 14 órakor tartott rendes, nyílt ülésérıl. Az ülés helye: Városháza tanácskozóterme Jelen vannak: Bogdán

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Bogács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. július 28-án megtartott nyilvános üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Bogács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. július 28-án megtartott nyilvános üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Bogács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. július 28-án megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak: Csendesné Farkas Edit polgármester, Csetneki László, Dr. Képes Ildikó

Részletesebben

HANTOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLTÉNEK. 2015. június 23-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

HANTOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLTÉNEK. 2015. június 23-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE HANTOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLTÉNEK 2015. június 23-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Tartalom: Határozatok: Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 84/2015. (VI.23.)

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános ülésérıl. 2011. június 30.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános ülésérıl. 2011. június 30. Ügyszám: 56-78/2011. JEGYZİKÖNYV nyilvános ülésérıl 2011. június 30. Nyirád 2011 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: nyilvános ülésérıl Polgármesteri Hivatal Nyirád, Szabadság u. 3. Az ülés idıpontja:

Részletesebben

Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv

Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv 1 Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. július 18-án 13.30 órai kezdettel a Büki Közös Önkormányzati Hivatal tárgyalótermében

Részletesebben

Készült: Hort Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. február 14-én 15 órakor megtartott üléséről.

Készült: Hort Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. február 14-én 15 órakor megtartott üléséről. Készült: Hort Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. február 14-én 15 órakor megtartott üléséről. Határozat száma Tárgy 30/2008.(02.14.) Átmeneti gazdálkodásról szóló beszámoló 31/2008.(02.14.)

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Polgármesteri Hivatal 9082 Nyúl, Kossuth L. u. 46. Szám: 106/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2010. január 26-án megtartott ülésérıl. Jelen vannak: polgármester Lengyel István alpolgármester Gyıriné

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. október 01-én 11:00 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. október 01-én 11:00 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről. KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt.szám: 158-6/2014/ÁBR. 1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. október 01-én 11:00 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

Szám: 159-4/2012. JEGYZŐKÖNYV. Salomvár Község Önkormányzati Képviselő-testületének. 2012. április 10-én. megtartott nyílt üléséről

Szám: 159-4/2012. JEGYZŐKÖNYV. Salomvár Község Önkormányzati Képviselő-testületének. 2012. április 10-én. megtartott nyílt üléséről Szám: 159-4/2012. JEGYZŐKÖNYV Salomvár Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. április 10-én megtartott nyílt üléséről Határozatok: Sorszáma Kódja 15/2012. (IV. 10.) Z 1 16/2012. (IV. 10.) Z

Részletesebben

Jármi Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. 02. 09.-én tartott nyilvános ülésének. J e g y z ő k ö n y v e

Jármi Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. 02. 09.-én tartott nyilvános ülésének. J e g y z ő k ö n y v e Jármi Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. 02. 09.-én tartott nyilvános ülésének J e g y z ő k ö n y v e Készült: 3 példányban Kapják: 2. példányt Sz-Sz-B Megyei Kormányhivatal, Nyíregyháza 3.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Szarvaskő Község Képviselő Testületének 2007. szeptember 04-én megtartott testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Szarvaskő Község Képviselő Testületének 2007. szeptember 04-én megtartott testületi üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült Szarvaskő Község Képviselő Testületének 2007. szeptember 04-én megtartott testületi üléséről. Jelen vannak: Barta Győző, Benkó Dániel, Fodor Istvánné, Lőrincz József, Mizsei Attila,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGÁNAK

J E G Y Z Ő K Ö N Y V NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGÁNAK Nagydorog Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi Bizottsága 7044 Nagydorog Kossuth L. u. 81. Tel.: 75/ 532-019, Fax: 332-047 e-mail: nagydorogonk@axelero.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V NAGYDOROG

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő Testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 29/2012 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. november 15-én

Részletesebben

JEGYZ KÖNYV. Bak község Önkormányzat Képvisel -testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/A.

JEGYZ KÖNYV. Bak község Önkormányzat Képvisel -testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/A. Bak község Önkormányzat Képvisel -testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/A. Bak, 2016. március 31-i nyílt testületi ülés jegyz könyv. JEGYZ KÖNYV Készült: Bak község Önkormányzat Képvisel -testületének 2016.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 3-2/2014. H I D E G S É G K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T A 9491 HIDEGSÉG, PETŐFI S. U. 1., TEL/FAX: 99/540-042 INTERNET: www.hidegseg.hu E-MAIL: hidegseg@hidegseg.hu J e g y z ő k ö n y v Készült:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Atkár Általános Iskolai Napközi Otthon Étterme

JEGYZŐKÖNYV. Atkár Általános Iskolai Napközi Otthon Étterme JEGYZŐKÖNYV Készült: Atkár község önkormányzata Képviselőtestületének 2007. március 14.-én 16.57 órai kezdettel megtartott üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Távolmaradását: bejelentette: Atkár Általános

Részletesebben

Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 27. napján 18 órakor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv

Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 27. napján 18 órakor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv Szám: 235-13/2015. B A K O N Y J Á K Ó Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 27. napján 18 órakor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv Bakonyjákó

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. N a p i r e n d

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. N a p i r e n d Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3346 Bélapátfalva, IV. Béla u. 1. Tel.: 36/ 554-300 Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület 2010. november 15-i ülésének J E G Y Z Ő K Ö N

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jogi és Ellenőrzési Bizottságának 2012. március 22-én a Városháza emeleti kistermében 9 15 órai kezdettel megtartott üléséről.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 2-2/2014. F E R T Ő H O M O K K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T A 9492 FERTŐHOMOK, AKÁC U. 44., TEL.: 99/540-054 FAX: 99/540-055 INTERNET: www.fertohomok.hu E-MAIL: fertohomok@fertohomok.hu J e

Részletesebben

JEGYZ KÖNYV. 1. Beszámoló a lejárt határozatokról és a két ülés közötti munkáról.

JEGYZ KÖNYV. 1. Beszámoló a lejárt határozatokról és a két ülés közötti munkáról. Bak község Önkormányzati Képvisel -testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/a. Bak, 2011. December 30-i nyílt testületi ülés jegyz könyv. JEGYZ KÖNYV Készült: Bak község Önkormányzati Képvisel -testületének 2011.

Részletesebben

Napirend: JEGYZŐKÖNYV

Napirend: JEGYZŐKÖNYV JEGYZŐKÖNYV Készült: Sáregres Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. szeptember 24-én 14.30 órai kezdettel a Községháza tanácstermében tartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Tiringer Mária

Részletesebben

Ászár Község Önkormányzat Képviselő-testülete Ikt. sz.: 3563/2015/A JEGYZŐKÖNYV

Ászár Község Önkormányzat Képviselő-testülete Ikt. sz.: 3563/2015/A JEGYZŐKÖNYV Ikt. sz.: 3563/2015/A JEGYZŐKÖNYV Készült: Ászár Község Önkormányzat Képviselő-testületének rendes ülésén 2015. szeptember napján 10. napján, 16.00 órakor, Ászár Polgármesteri Hivatal (Ászár, Kossuth u.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: a Csévharaszt Község Önkormányzat Dísztermében 2015. szeptember 03-án megtartott képviselő-testületi ülésről, hangfelvételről.

Jegyzőkönyv. Készült: a Csévharaszt Község Önkormányzat Dísztermében 2015. szeptember 03-án megtartott képviselő-testületi ülésről, hangfelvételről. Jegyzőkönyv Készült: a Csévharaszt Község Önkormányzat Dísztermében 2015. szeptember 03-án megtartott képviselő-testületi ülésről, hangfelvételről. Jelen vannak: Mocsáry Balázs, Antal Erzsébet aljegyző,

Részletesebben

1. Óvodai nevelési intézmények infrastrukturális fejlesztésére vonatkozó pályázat. Napirendek tárgyalása:

1. Óvodai nevelési intézmények infrastrukturális fejlesztésére vonatkozó pályázat. Napirendek tárgyalása: Bak község Önkormányzati Képviselı-testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/a. Bak, 2012. március 22-I rendkívüli nyílt testületi ülés jegyzőkönyv. JEGYZİKÖNYV Készült: Bak község Önkormányzati Képviselı-testületének

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült Murarátka Község Képviselő-testületének 2013. október 10-én 17,00 órakor tartott rendes üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült Murarátka Község Képviselő-testületének 2013. október 10-én 17,00 órakor tartott rendes üléséről. J e g y z ő k ö n y v Készült Murarátka Község Képviselő-testületének 2013. október 10-én 17,00 órakor tartott rendes üléséről. Az ülés helye: Művelődési Ház Murarátka Jelen vannak: Pál Józsefné polgármester,

Részletesebben

Baracska Község Önkormányzat Képviselő-testülete 9/2013. számú jegyzőkönyve

Baracska Község Önkormányzat Képviselő-testülete 9/2013. számú jegyzőkönyve Baracska Község Önkormányzat Képviselő-testülete 9/2013. számú jegyzőkönyve Készült: 2013. május 30-án megtartott üléséről Jelen vannak: Boriszov Zoltán Becsei Andrásné dr. Herczeg József Dr. Mayer András

Részletesebben

1.) Az I. Világháborús Emlékmű felújítására beérkezett ajánlatok megismerése, majd a kivitelező(k) kiválasztása.

1.) Az I. Világháborús Emlékmű felújítására beérkezett ajánlatok megismerése, majd a kivitelező(k) kiválasztása. Jegyzőkönyv Készült: Lébény Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. május 2-án, a községházán tartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Kovács Gábor polgármester Kiszeli Lajos alpolgármester

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Bogács Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. november 24-én megtartott nyilvános üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Bogács Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. november 24-én megtartott nyilvános üléséről. Jegyzőkönyv Készült: 2011. november 24-én megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak: Csendesné Farkas Edit polgármester, Csetneki László, Dr. Képes Ildikó Anna, Kiss Zoltán, Kocsis István, Péter Zoltán,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. JÚNIUS 15-ÉN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. JÚNIUS 15-ÉN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL a 7011 Alap, Dózsa György u. 31. ' 25/221-102, 6 25/220-370 8 titkar.aphiv@invitel.hu JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. JÚNIUS 15-ÉN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. március 23-án reggel 8 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésén. Az ülés helye: Városháza tárgyaló terme Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés helye: Önkormányzati Hivatal Kissomlyó

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés helye: Önkormányzati Hivatal Kissomlyó KISSOMLYÓ KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE KISSOMLYÓ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kissomlyó község Képviselő-testülete 2010. december 8-án megtartott közmeghallgatással egybekötött testületi ülésén Az ülés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 5/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának hivatalos helységében 2014. május 13. napján 13:00 órai kezdettel a Pénzügyi Bizottság rendkívüli NYILVÁNOS ülésén. Jelen

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Tiringer Mária polgármester javaslatot tesz az ülés napirendjére.

JEGYZİKÖNYV. Tiringer Mária polgármester javaslatot tesz az ülés napirendjére. JEGYZİKÖNYV Készült: Sáregres Község Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. április 27-én 15.00 órai kezdettel a Községháza tanácstermében tartott ülésérıl. Jelen vannak: Tiringer Mária polgármester

Részletesebben

Farád Község Önkormányzat Képviselő-testülete 9321 Farád, Fő u. 21. Tel./Fax : 96/279-142. e-mail: farad.onkormanyzat@m-kabel.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Farád Község Önkormányzat Képviselő-testülete 9321 Farád, Fő u. 21. Tel./Fax : 96/279-142. e-mail: farad.onkormanyzat@m-kabel.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V Farád Község Önkormányzat Képviselő-testülete 9321 Farád, Fő u. 21. Tel./Fax : 96/279-142 e-mail: farad.onkormanyzat@m-kabel.hu Szám: 1-15/2011./nyilvános J E G Y Z Ő K Ö N Y V Amely készült: Farád Község

Részletesebben

Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 10-én megtartott ülésének: T á rgysorozat

Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 10-én megtartott ülésének: T á rgysorozat Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 10-én megtartott ülésének: a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve c.) Határozatai (159-172) T á rgysorozat 1/a.) Jelentés a lejárt határidejű

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. június 27-én Kölked Község Képviselő-testülete ülésén a Polgármesteri Hivatal tanácstermében

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. június 27-én Kölked Község Képviselő-testülete ülésén a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Kölked Község Képviselő-testülete 7/2011. Jegyzőkönyv Készült: 2011. június 27-én Kölked Község Képviselő-testülete ülésén a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Jelen vannak: Martényi János polgármester,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nagykáta Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 12-én megtartott üléséről. Az ülés helye: Nagykátai Polgármesteri Hivatal 6-os bejárat emelet (Nagykáta,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Letenye Város Képviselő-testületének 2016. március 9-én 19.00 órai kezdettel a Letenyei Közös Önkormányzati Hivatal emeleti tanácskozótermében tartott rendkívüli nyilvános

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Napirend: Készült Tatárszentgyörgy Község Képviselı-testülete 2008. május 27-én tartott ülésérıl.

Jegyzıkönyv. Napirend: Készült Tatárszentgyörgy Község Képviselı-testülete 2008. május 27-én tartott ülésérıl. Jegyzıkönyv Készült Tatárszentgyörgy Község Képviselı-testülete 2008. május 27-én tartott ülésérıl. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácskozó terme. Jelen vannak: Berente Imréné polgármester, Dori

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült: Szentgál Község Önkormányzata Képviselıtestületének 2011. február 3-án 17.00 órai kezdettel megtartott rendes nyílt ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Készült: Szentgál Község Önkormányzata Képviselıtestületének 2011. február 3-án 17.00 órai kezdettel megtartott rendes nyílt ülésérıl. JEGYZİKÖNYV Készült: Szentgál Község Önkormányzata Képviselıtestületének 2011. február 3-án 17.00 órai kezdettel megtartott rendes nyílt ülésérıl. Jelen vannak: Istvánfalvi Sándor polgármester Hajdu Péter

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. KÉSZÜLT: 2013. augusztus 30-án, Tótkomlós Város Önkormányzat Képviselő-testületének soron kívüli, nyilvános ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. KÉSZÜLT: 2013. augusztus 30-án, Tótkomlós Város Önkormányzat Képviselő-testületének soron kívüli, nyilvános ülésén. JEGYZŐKÖNYV KÉSZÜLT: 2013. augusztus 30-án, Tótkomlós Város Önkormányzat Képviselő-testületének soron kívüli, nyilvános ülésén. A TESTÜLETI ÜLÉS HELYE: A Városháza díszterme. JELEN VANNAK: dr. Garay Rita

Részletesebben

N A P I R E N D N A P I R E N D T Á R G Y A L Á S A. 1./ Beszámoló az Önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról

N A P I R E N D N A P I R E N D T Á R G Y A L Á S A. 1./ Beszámoló az Önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról Öcs Község Önkormányzati Képviselı-testülete Szám: 2-8 /2012. J e g y z ı k ö n y v Készült: Öcs Község Önkormányzati Képviselı-testülete 2012. május 30-án tartott testületi ülésérıl. Az ülés helye: Faluház,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. 7/2012. (IV. 27.) számú rendelet: 2011. évi zárszámadási rendelet megalkotása.

J e g y z ő k ö n y v. 7/2012. (IV. 27.) számú rendelet: 2011. évi zárszámadási rendelet megalkotása. Vácrátót Község Önkormányzat Képviselő-testülete J e g y z ő k ö n y v Készült: 2012. április 26-án, csütörtökön 17.00 órakor megtartott testületi ülésén. 7/2012. (IV. 27.) számú rendelet: 2011. évi zárszámadási

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült az Oktatási, Kulturális és Sportbizottság 2009. szeptember 21- é n megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült az Oktatási, Kulturális és Sportbizottság 2009. szeptember 21- é n megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült az Oktatási, Kulturális és Sportbizottság 2009. szeptember 21- é n megtartott üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal, Tanácsterem Gebula Béla Ákos a

Részletesebben

J EG Y Z Ő K Ö N Y V

J EG Y Z Ő K Ö N Y V J EG Y Z Ő K Ö N Y V Készült Buzsák Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. szeptember 27. napján megtartott rendkívüli ülésén Jelen vannak: -, - Dr. Illyés Erzsébet mb. jegyző, -, - Góz Mihály,

Részletesebben

SZIRÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK 2014/7 számú JEGYZ KÖNYV. A 2014. évi május hónap 29. napján megtartott nyílt ülésr l

SZIRÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK 2014/7 számú JEGYZ KÖNYV. A 2014. évi május hónap 29. napján megtartott nyílt ülésr l SZIRÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK 2014/7 számú JEGYZ KÖNYVE JEGYZ KÖNYV A 2014. évi május hónap 29. napján megtartott nyílt ülésr l Készült: Szirák Község Önkormányzat hivatalos helységében

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Tokod Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. szeptember 26-i ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Tokod Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. szeptember 26-i ülésén. Jegyzőkönyv Készült: Tokod Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. szeptember 26-i ülésén. A képviselő-testületi ülés helye: Polgármesteri Hivatal Tanácsterme (2531 Tokod, Kossuth Lajos u.

Részletesebben

Szil Község Önkormányzat Képviselőtestülete 9326 Szil, Hunyadi tér 3. 197-15/2013. Jegyzőkönyv

Szil Község Önkormányzat Képviselőtestülete 9326 Szil, Hunyadi tér 3. 197-15/2013. Jegyzőkönyv Szil Község Önkormányzat Képviselőtestülete 9326 Szil, Hunyadi tér 3. 197-15/2013. Jegyzőkönyv Készült: Szil Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 17-én (kedd) 19,oo órakor a Községháza

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Városháza Haynald Lajos termében, 2013. december 30-án tartott rendkívüli üléséről Jelen vannak: 5 települési képviselő:

Részletesebben

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2010. szeptember 21-én megtartott rendkívüli ülésének. a./ Tárgysorozata. b.

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2010. szeptember 21-én megtartott rendkívüli ülésének. a./ Tárgysorozata. b. EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2010. szeptember 21-én megtartott rendkívüli ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ A 2010. május és június

Részletesebben

Készült: Bősárkány Nagyközség Képviselő-testületének 2011. december 16-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Bősárkány Nagyközség Képviselő-testületének 2011. december 16-án tartott nyilvános üléséről. Bősárkány Nagyközség Képviselő-testülete 1-11/2011. J e g y z ő k ö n y v Készült: Bősárkány Nagyközség Képviselő-testületének 2011. december 16-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

11-19/2009. Jegyzőkönyv. Készül: Heréd Község Képviselő-testületének 2009. december 14-én megtartott soros üléséről.

11-19/2009. Jegyzőkönyv. Készül: Heréd Község Képviselő-testületének 2009. december 14-én megtartott soros üléséről. 11-19/2009. Jegyzőkönyv Készül: Heréd Község Képviselő-testületének 2009. december 14-én megtartott soros üléséről. Határozat száma: Tárgy: 273/2009.(XII.14.) Pénzügyi átcsoportosításról 274/2009.(XII.14.)

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Bakonybánk Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. november 23-án megtartott üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Bakonybánk Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. november 23-án megtartott üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Bakonybánk Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. november 23-án megtartott üléséről. Helye: Bakonybánk Községháza Jelen vannak: Major László alpolgármester Nagyné Farkas

Részletesebben

9. s z á m ú. Készült a 2011. április 28-án megtartott képviselő-testületi ülésről.

9. s z á m ú. Készült a 2011. április 28-án megtartott képviselő-testületi ülésről. 9. s z á m ú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült a 2011. április 28-án megtartott képviselő-testületi ülésről. Képviselő-testületi ülés helye: Művelődési Ház /Jobbágyi Lakótelep 7. Ép./ Jelen voltak: Farkas

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Jelen vannak: Kis József polgármester,

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Jelen vannak: Kis József polgármester, J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Gomba Község Önkormányzati Képviselı Testületének 2004. június 9.-én 15 órai kezdettel megtartott r e n d k í v ü l i ülésérıl. Jelen vannak: Kis József polgármester, Tasi

Részletesebben

6. sz. JEGYZŐKÖNYV RENDELETEK MUTATÓJA

6. sz. JEGYZŐKÖNYV RENDELETEK MUTATÓJA 6. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Tiszagyenda Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 15. napján megtartott soros testületi ülésének jegyzőkönyvéből RENDELETEK MUTATÓJA 5/2014. (V.15.) számú

Részletesebben

Készült: Apácatorna Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 3-án (hétfőn ) 18,00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről.

Készült: Apácatorna Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 3-án (hétfőn ) 18,00 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8477 APÁCATORNA Szám: 129-3/2014/Tv. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Apácatorna Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 3-án (hétfőn ) 18,00 órai kezdettel

Részletesebben

JEGYZOKONYV. Hozott határozatok: 67/2012. /IV.19./-től 74/2012./IV.19/-ig Hozott rendelet:

JEGYZOKONYV. Hozott határozatok: 67/2012. /IV.19./-től 74/2012./IV.19/-ig Hozott rendelet: JEGYZOKONYV mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2012. április 19-i rendkívüli ülésén Hozott határozatok: 67/2012. /IV.19./-től 74/2012./IV.19/-ig Hozott rendelet: 1 JEGYZŐKÖNYV mely készült a

Részletesebben

I-1/5-15/2012. ikt. sz. Jegyzıkönyv

I-1/5-15/2012. ikt. sz. Jegyzıkönyv I-1/5-15/2012. ikt. sz. Jegyzıkönyv Készült: Dévaványa Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában 2012. október 11.-én megtartott Pénzügyi- Ellenırzı- Önkormányzati Vagyonkezelı Bizottság rendkívüli

Részletesebben

17. számú JEGYZŐKÖNYVE

17. számú JEGYZŐKÖNYVE Leányvár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17. számú JEGYZŐKÖNYVE 2012. október 10-én megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről Leányvár, 2012. október 10. 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Felvéve

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A javaslattal a testület egyetértve 4 igen szavazattal 1 tartózkodás mellett az alábbi napirendet fogadja el:

JEGYZŐKÖNYV. A javaslattal a testület egyetértve 4 igen szavazattal 1 tartózkodás mellett az alábbi napirendet fogadja el: Bak község Önkormányzati Képviselő-testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/a. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bak község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 06. napján az Önkormányzat Hivatal épületében (8945

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. június 26.. napján megtartott nyílt üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. június 26.. napján megtartott nyílt üléséről. Szám: 7988-2/2014. J e g y z ő k ö n y v Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. június 26.. napján megtartott nyílt üléséről. Készült: 4 példányban 1 pld. Pest Megyei Kormányhivatal vezetője

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V 1 J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2011. február 15-én 18.00 órakor megtartott nyilvános testületi ülésérıl. Az ülés helye: : Községháza (Bakonykúti, Szabadság u. 41.) Jelen vannak: Marics József Kasza Jánosné

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Gönyű Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 9071 Gönyű, Kossuth L. u. 67. Szám: 46-15/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. október 6-án 15.00 órakor a Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Csanádpalota Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. október 27. napján megtartott soros nyílt üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Csanádpalota Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. október 27. napján megtartott soros nyílt üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Csanádpalota Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. október 27. napján megtartott soros nyílt üléséről. Jelen vannak: Kovács Sándor polgármester, Benke Marcell alpolgármester,

Részletesebben

ALSÓSZÖLNÖK. Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2012. október 29-én megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v

ALSÓSZÖLNÖK. Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2012. október 29-én megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v ALSÓSZÖLNÖK Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. október 29-én megtartott nyílt üléséről készült j e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Alsószölnök Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Keszthely Város Önkormányzata Képviselı-testülete 2012. június 28-án (csütörtök) 10.05 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésérıl.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselı-testülete 2012. június 28-án (csütörtök) 10.05 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésérıl. Szám: 1/1-132/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselı-testülete 2012. június 28-án (csütörtök) 10.05 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésérıl. Az ülés helye:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bánréve Község Képviselő-testületének 2010. november 29-én 14.30 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Hajdu Gábor József polgármester, Révay István alpolgármester,

Részletesebben

Jegyz könyv. Készült: K vágóörs Község Önkormányzata Képvisel -testületének 2010. december 15-én 16,45 órakor megtartott képvisel -testületi ülésér l.

Jegyz könyv. Készült: K vágóörs Község Önkormányzata Képvisel -testületének 2010. december 15-én 16,45 órakor megtartott képvisel -testületi ülésér l. Jegyz könyv Készült: K vágóörs Község Önkormányzata Képvisel -testületének 2010. december 15-én 16,45 órakor megtartott képvisel -testületi ülésér l. Az ülés helye: M vel dési Ház nagyterme Jelen vannak:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 8.-án, a Művelődési Házban 17 órai kezdettel megtartott, közmeghallgatásos üléséről. Jelen vannak:, Farkas

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Ráckeve Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. szeptember 21-én megtartott nyilvános üléséről Az ülés helye: Régi Városháza Díszterme Ráckeve, Kossuth L. u.

Részletesebben

13/2013. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V

13/2013. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Kálló Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 13/2013. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Tartalmazza: 51/2013. (IX.23.) számú képviselő-testületi határozat Elvégzett munkákról 52/2013. (IX.23.) számú képviselő-testületi

Részletesebben

HANTOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLTÉNEK. 2015. szeptember 14-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

HANTOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLTÉNEK. 2015. szeptember 14-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE HANTOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLTÉNEK 2015. szeptember 14-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Tartalom: Határozatok: Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 114/2015.(IX.14.) számú

Részletesebben

Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 11-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 11-én tartott nyilvános üléséről. Bősárkány Nagyközség Képviselő-testülete 1-7/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2013. szeptember 11-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

3. Beszámoló a lejárt határozatokról és a két ülés közötti munkáról. 4. Tájékoztató a polgármester átruházott hatáskörben hozott intézkedéseirıl.

3. Beszámoló a lejárt határozatokról és a két ülés közötti munkáról. 4. Tájékoztató a polgármester átruházott hatáskörben hozott intézkedéseirıl. Bak község Önkormányzati Képviselı-testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/a. Bak, 2012. május 22-I nyílt testületi ülés jegyzőkönyv. JEGYZİKÖNYV Készült: Bak község Önkormányzati Képviselı-testületének 2012.

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Polgármesteri Hivatal 9082 Nyúl, Kossuth L. u. 46. Szám: 1-14/2009. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2009. november 24-én megtartott nyílt ülésérıl. Jelen vannak: polgármester Lengyel István alpolgármester

Részletesebben

BALAJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE J E G Y Z Ő K Ö N Y V

BALAJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE J E G Y Z Ő K Ö N Y V BALAJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE 1-11//2007. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Balajt község önkormányzati Képviselőtestületének 2007. évi augusztus hó 29-én, szerdán 13 óra 00 perces kezdettel a

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Szentesné Szekér Piroska képviselı. Szászné Boros Krisztina irodavezetı. Csöröncsics Zoltán

JEGYZİKÖNYV. Szentesné Szekér Piroska képviselı. Szászné Boros Krisztina irodavezetı. Csöröncsics Zoltán 1 JEGYZİKÖNYV Készült: Balatonlelle Város Képviselı-testületének 2012. október 25-i rendes ülésérıl, melyet a Polgármesteri Hivatal dísztermében tartottak. Jelen vannak: Kenéz István polgármester Somogyvári

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Jakabszállás Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2008. február 11- én megtartott rendkívüli képviselőtestületi üléséről Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácskozó

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Városi Polgármesteri Hivatal 5520 Szeghalom, Szabadság tér 4-8. Tel.: 66/371-611, Fax: 66/371-623 Iktatószám: 1006-17/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szeghalom Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 210. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Gádoros Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2009. október 8-án 11 órától megtartott soron kívüli ülésén Az ülés helye: Jelen vannak: Községháza Tanácskozó terme

Részletesebben

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. február 14-én (csütörtök) 10.06 órai kezdettel megtartott soron kívüli nyílt üléséről.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. február 14-én (csütörtök) 10.06 órai kezdettel megtartott soron kívüli nyílt üléséről. Szám: 1/1-40/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. február 14-én (csütörtök) 10.06 órai kezdettel megtartott soron kívüli nyílt üléséről. Az ülés

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Csanádpalota Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. június 29. napján megtartott soros nyílt üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Csanádpalota Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. június 29. napján megtartott soros nyílt üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Csanádpalota Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. június 29. napján megtartott soros nyílt üléséről. Jelen vannak: Kovács Sándor polgármester, Benke Marcell alpolgármester,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. készült a Lengyeltóti Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. december 14-én megtartott üléséről

J e g y z ő k ö n y v. készült a Lengyeltóti Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. december 14-én megtartott üléséről J e g y z ő k ö n y v készült a Lengyeltóti Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. december 14-én megtartott üléséről Jelen vannak: -, - Dankó József alpolgármester, Jozó Tamás, Kenyér Endre, dr.

Részletesebben