18. Somorja

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "18. Somorja 1969-1971"

Átírás

1 18. Somorja Az 1968 válságos év, amikor Alexander Dubček és környezete által vezetett reakciós erők fel akarták számolni a kommunista párt vezető szerepét, Csehszlovákiát ki akarták szakítani a szocialista táborból, Somorján minden rendkívüli esemény nélkül múlt el. A somorjai kommunisták kitartottak a marxizmus-leninizmus tisztasága mellett, és üdvözölték a szovjet csapatok bevonulását a Varsói Egyezmény (Varšovská zmluva) alapján. Az elkövetkező es konszolidációs időszakban a gazdasági eredményekkel, szocializmus további építésével bizonyították hűségüket a párthoz, szocializmushoz, a szocialista tábor országaihoz ben tovább folyt a családi házak építése, és a Központi Lakótelep (Sídlisko Stred I.) felépítése. Így a lakásfond újabb 62 lakással bővült. Továbbra is csak jelentéktelen kis üzemek működtek Somorján, ezért a dolgozó lakosság jelentékeny része, kb. 900-an továbbra is Bratislavába és Dunaszerdahelyre utaztak naponta munkahelyükre. Ezen a téren belátható időn belül változásra nem lehet számítani. Ebben az időben a Kožatex 100, EFSz 258, Járási Építkezési Vállalat (OSP) 144, Komunális üzem 115, Péküzem 127, Méntelep (Plemenársky podnik) 95 munkaerőt alkalmazott. A városszépítés keretében parkok és zöld területek létesítése 3300 m 2 -en, épített járdák 1150 m 2 -en. Útépítések: Új utca (Nová ulica), Vadász utca (Poľovnícka ul.), Kereszt utca (Krížna ul.), Hosszú utca (Dlhá ul.). Felépült az új Tűzoltószertár, parkolóhely az Autószervíz előtt és a mozi épületénél. Tovább épült a vízhálózat. Felépült az alapiskola számára az iskolaudvaron két összeszerelt fabarak épület. Befejeződött az új Autószervíz felépítése. Az Új utcában új üzlet kezdte meg működését. Tovább épült a városi kanalizáció. Az állami és szövetkezeti lakásépítés terén 120 lakást adtak át, a magánépítkezéseknél 30 új ház épült fel végére készült el az új sportstadion is a Pomlénál, értéke Kčs kerekítve 2 millió korona. A város lakói a Z akciók keretében 1969-ben 1000 m 2 járdát építettek meg, segítettek a középületek körülkerítésénél, kiültettek 200 díszfát. A családi házak karbantartásánál munkaórát dolgoztak le a város lakói 1 millió 300 ezer Kčs értékben. Az 1970-es évben újabb eredmény volt a Központi Lakótelep E blokkjának felépítése, további 68 család számára. A magánépítkezéseknél 45 családi házat építettek fel.

2 Az invesztíciós területen elkészült a Pomléi út és a Lövész utca (Strelecká ul.) és a kanalizáció az új Csölösztői úti lakótelep számára, ezzel befejeződött a városi kanalizáció építésének I. szakasza. A vízügyi igazgatóság (Riaditeľstvo vodných tokov) befejezte az Autószervíz mellett az árvízvédelmi udvar (Povodňový dvor) felépítését az adminisztratív helyiségekkel együtt. A Jednota fogyasztási szövetkezet megkezdte az Építők utcájában az új elárusító élelmiszer és hentesüzlet építését. A SNP (Szlovák Nemzeti Felkelés) 25. évfordulója alkalmából a város lakossága a Z akció keretében szocialista kötelezettségvállalásokat tettek, amelynek keretében felépült a borozó (Jednota, Vináreň) előtti autóparkolóhely, aszfaltozott út a temetőbe, 52 önsegéllyel felépült autógarázs, a városi nemzeti bizottság nyaralóháza Körtvélyesben (Hrušov), a szlovák alapiskola pionírnyaralótelepe Jahodníknál Harmónia mellett a Kis Kárpátokban, a magyar alapiskola pionírnyaralótelepe Chvojnicán, Prievidza mellett és a kuglizó terem az új stadionban. A nem invesztíciós részben 128 ezer brigádórát dolgoztak le az 1970-es évben, összesen Kčs értékben. Főleg járdák építéséről és közterületek rendbetevéséről volt szó. Az 1971-es évben kezdődött a város belső területeinek az átépítése. Ennek első szakaszában elkezdték a Vörös Hadsereg utcán (ulica ČA) az épületek lebontását. Megkezdődött a Csölösztői Lakótelep magánházainak építése. Elkezdték a Szőlőskert utca és a Mező utca építését (Vinohradská és Poľná ulica). Befejezték az Építők utcájában (Budovateľská ulica) a Jednota élelmiszer üzlet és vendéglő felépítését. Megkezdődött a hasonló élelmiszerüzlet felépítése az I. Központi Lakótelep számára. A CSKP (KSČ) megalakulásának 50. évfordulója alkalmából a város lakossága a következő szocialista kötelezettségvállalásokat dolgozta le: A Gazdasági Udvar melletti garázsok felépítése, raktárak felépítése, a Slovan mozi előtti buszmegálló felépítése, járdák építése 2205 m 2 területen a Pozsonyi, Molnár, Kovács, Halász, Duna, Gútori utcákban és Csölösztőn (Bratislavská, Mlynárska, Kováčska, Rybárska, Dunajská, Hamuliakovská cesta a Čilistov), a somorjai és csölösztői temető körülkerítése, basketbal játszótér elkészítése az új stadion területén. A nem invesztíciós területen 40 ezer brigádórát dolgoztak le 547 ezer Kčs értékben főleg a zöld területek karbantartása, nyilvános közterületek rendbentartása, családi házak javítása.

3 A lakosság számának fejlődése : Somorja és Csölösztő lakossága 1968 végén 5900 volt ban a születések száma 98, elhalálozások száma 53 volt. Így a természetes szaporulat 45, a beköltözések 202, összesen szaporulat 247 személy végén Somorja Csölösztővel 6326 lakos, ebből nő Születések száma 103, elhalálozások száma 52. Természetes szaporulat 51. Beköltözések 214, ezzel az összes szaporulat 265 személy. A dolgozó lakosság száma 3249, ebből nő Az összlétszámból a városban, helyben 1750 személy dolgozott, ebből 640 nő. A produktív lakosság az összlakosság 57,6%-a végén a lakosság száma 6947 személy, ebből nő 3074, 53%. Születések száma 1970-ben 93, elhalálozások száma 55. Beköltözések száma 269, így az abszolút szaporulat 307 személy. A produktív lakosság 3347, ebből 1593 nő. A produktív lakosságból helyben 1765 dolgozott, ebből 655 nő. A dolgozó lakosságból 22% bejáró dolgozó Pozsonyba (Bratislava) és Dunaszerdahelyre végén a lakosság száma 7096 személy. Születések száma 128, elhalálozások száma 57. Beköltözések: 78, így az abszolút szaporulat 149 személy volt. Az 1971-es választások az os választási időszakra: összesen 43 tagú képviselőtestületet választottak meg, közülük a városi nemzeti bizottság tanácsa: Holocsy Rudolf, Ing. Hluchý Ladislav, Štubňa Alfonz 1972-ig, Somorjai József, Horváth Imre, Horňák Jozef, Gežo Miloslav, Čermák Ľudovít, Plackinger Juraj, Fehér Károly, Konkoly Sándor. Funkcionáriusok: elnök Holocsy Rudolf, alelnök ing. Hluchý Ladislav, titkár Tkáčik Mikuláš. Összesen 11 bizottság komisszió működött: tervezési, pénzügyi, mezőgazdasági, szolgáltatási, közrendészeti, szociális, egészségügyi, építészeti, iskola- és kultúrális, kereskedelmi, népi ellenőrzési. Mezőgazdasági téren az EFSz 258 munkaerővel dolgozott Fehér Károly elnök vezetésével. A termelés fő ágazata a növénytermelés és állattenyésztés, mellékágazatok a kertészet, gyümölcsészet, szőlészet. Növényi termelés fő ágai a gabonafélék, kukorica, takarmányok. Állattenyésztésben a hús és tejtermelésre specializálódtak. Az átlagos hektárhozamok gabonából q, átlagos tejhozam 1 tehén után évente 3400 liter. A szövetkezet tagjai a CSKP megalakulásának 50. évfordulója és a XIV. kongresszus alkalmából több szocialista kötelezettségvállalást tettek a felemelt feladatok teljesítése érdekében.

4 Somorján több kisebb ipari üzem működik. Kožatex 110 alkalmazottal, Járási Építkezési Vállalat (Okresný stavebný podnik, OSP) somorjai üzeme 144 alkalmazottal, Péküzem (Západoslovenské mlyny a pekárne) 127 alkalmazottal, Méntelep (Plemenársky podnik) 95 alkalmazottal, Datex 35 alkalmazottal, Úsvit (Ľud. spotrebné družstvo) 25 alkalmazottal. A lakosság számára a szolgáltatásokat a Kommunális üzem és a Gazdasági Udvar biztosítja, továbbá a Házkezelőség (Domová správa). A városi Kommunális üzem 20 szolgáltatási részleggel dolgozik, mint üvegezés, kőfaragás, kéményseprés, borbély-fodrászat, vegytisztítás és mosoda, taxiszolgálat, képkeretezés, temetkezés, kárpitozás, szabóság, nyilvános fürdő, fényképészet. A Gazdasági Udvar 35 munkaerőt foglalkoztat és 9 féle szolgáltatást nyújt, mint bádogos, festés és mázolás, kőműves, asztalos, lakatos, villanyszerelő, szellőztető berendezések, teherszállítás. A Házkezelőség 294 lakást, 59 házat és 22 nem lakóterületet gondoz, 9 munkaerőt foglalkoztat: 3 karbantartó, 4 fűtő, 2 technikai munkaerő. A Kommunális üzem évente átlag 7 millió Kčs forgalmat bonyolít le. A Gazdasági Udvar évente 4 millió Kčs bevételt ér el. A kereskedelmi hálózat 33 elárusító üzlettel rendelkezik ebből élelmiszer 14, ipari 12, vendéglátóüzem 7. A 33-ból 29 Jednota fogyasztási szövetkezet, 4 állami, Zdroj. A kultúra szerinti tevékenység vagyis a kulturális tevékenység nem mondható gazdagnak. Hivatásos együttesek nem működnek, csak műkedvelők. Ezek főleg nyilvános ünnepélyeken, évfordulók alkalmából léptek fel. A városi (mozi a szerk.megj.) működése kielégítő évente kb. 480 filmet vetítenek le, a látogatottság átlag 50 ezer személy évente. A városi kultúrotthon (Mestský dom osvety) mellett különböző érdekkörök működnek. Többször rendeztek diszkotékát, táncdélutánt, koncertokat a Népművészeti iskola segítségével (Ľudová škola umenia). A Városi Népkönyvtár rendszeresen fejlődik, már meghaladta könyvállománya a 20 ezer kötetet. Olvasóköre 900 személy körül mozog. Az évi kölcsönzések körül. A könyvtár több beszélgetést rendezett írókkal és költőkkel. A Polgári Ügyek Testülete (Zbor občianskych záležitostí) a nemzeti bizottság mellett eredményesen működik a házasságkötéseknél, születéseknél, temetéseknél és különböző évfordulók alkalmából. 7 tagja van, és szavalatokkal, énekkel besegítenek a helybeli iskolák tanulói is. Évente átlag 50 házasságkötésnél, 6-7 névadó ünnepélynél, 1-2 polgári temetésnél, 3-4 évfordulónál, 1-szer az újoncok búcsúztatásánál, 1-szer a személyazonossági igazolványok átadásánál léptek fel az es időszakban.

5 Somorja iskolahálózata nem felel meg a követelményeknek. Az iskolaépületek túlterheltek. Pl. a legnagyobb főépületbe 2000 tanuló jár, s eredetileg csak 1000 tanulóra volt tervezve. Az ovodák és bölcsödék is túlterheltek. A szlovák és magyar tannyelvű alapiskolák mellett még napközi otthonokat (školské družiny) és iskolai klubbokat szerveztek. Az iskola éttermében átlag 400 tanuló étkezik, a tervezett kapacitás csak óta működik internátussal egybekötve a Mezőgazdasági Szaktanintézet (Poľnohospodárske odborné učilište). Működik még a Népművészeti iskola (Ľudová škola umenia), Fogyasztási Szövetkezetek Szaktanintézete (Odborné učilište Slov. zväzu spotrebných družstiev) ez a pincér-szakács iskola, a Felvásárló üzem szaktanintézete (Učilište Poľnohospodárskeho nákupného a zásobovacieho podniku) és a Pionírház. A pedagógusok jó munkáját bizonyítja, hogy az alapiskolákról átlag 35% tanul tovább felsőbb-középiskolákon, a gymnáziumokról 37% tanul tovább évente különböző főiskolákon. Iskolai intézmény tan. száma ped. száma ig. ovoda (szlov. t. ny.) Sándor Éva ovoda (magy. t. ny.) Horváth Viola alapiskola (szl. t. ny.) Veselko Dušan alapiskola (magy. t. ny.) Koday Lajos gymnázium (szlov. t. ny.) Leflerová Nina gimnázium (magy. t. ny.) Dudás Kálmán től Orosz Tibor népművészeti iskola Elena Hudeková mezőgazd. szaktanintézet Ing. Maček től Ing. Petrilla Fogy. Szöv. Szaktanintézete Ing. Valéria Benkovičová Mezőgazd. Felvásárló üzem Szaktanintézete 85 7 Jakusík Lajos Pionírház Ághné Mária (A tanulók és pedagógusok száma , 3 évre összeadva!) Szociális téren a viszonyok nagyjából megfelelnek, főleg a lakásviszonyok nem felelnek meg teljesen, és a szolgáltatásokban is vannak hiányosságok. A szolgáltatások nem fejlődnek arányosan a lakosság számának növekedéséből. Somorján a tárgyalt időszakban ( ) 917 nyugdíjas élt, 55%-a alacsonyabb nyugdíjat kapott, ezért rászorult a szociális segélyre. A nyugdíjasok egy része közös konyháról étkezett, amely anyagi támogatást kapott

6 a várostól. Az egészségügyi ellátást a poliklinika biztosítja 40 ágyas elfekvő résszel. A városban 14 orvos működik állandóan, 30 tagú egészségügyi személyzettel. Sporttevékenység terén a 60-as évek végéig két sportszervezet működött: ŠTK Šamorín, Slávia SZM (Szoc. Ifjúsági Szövetség SZISZ) Šamorín. Valamit javított a helyzeten az új stadion átadása: itt a fotbalterületen kívül könnyűatlétikai vonalakat is kiépítettek. Ezenkívül még 2 tornaterem volt: egyik az alapiskolában, másik a mezőgazdasági iskolában végén az ŠTK átszervezése után három csapat alakult meg: fotbal, tenisz, kuglizó csapatok végén újraalakult TJ Šamorín (Telovýchovná jednota) TJ Slávia, Šamorín a következő csapatokkal: vízi sportok kajak, kenu, vívás, kosárlabda, asztali tenisz. A város fotbalcsapata az 1960-as években az I.A osztályt játszotta, az 1970-es évek elején az I.B osztályt ben járási viszonylatban a 13. helyen végeztek. A kuglizó csapat 1971 végén Bratislava III. osztályban játszott, itt győztek, és a II. osztályba léptek fel. A város teniszcsapata 1970-ben a kerületi bajnokság I. osztályában játszott ben alakult meg TJ-SZM Ifjúsági sportegyesület a SZISZ a Szocialista Ifjúsági Szövetség patronátusa alatt, a következő csapatokkal: vívás, vízi sportok, kosárlabda. Minden évben a vívók megrendezik a Németh Árpád memoriált emlékversenyt 1968-ban meghalt fiatal taguk emlékére, a vízi sportolók hasonlóan megrendezik a Diósy Kornél memoriált emlékversenyt, meghalt alapító taguk emlékére ben járási viszonylatban a vívócsapat a 2. helyre küzdötte fel magát, egyéni versenyben Safarit László az 1. helyre került. A vízi sportokban ugyanakkor a kajakos Masár Félix a 3. helyre került.

7 Az új sportstadion Somorján a Pomlénál Békeparknál (1979-es felvétel) Az új sportstadion Somorján a Pomlénál Békeparknál (1979-es felvétel)

8 A Csölösztői (Čilistovská) út melletti lakótelep magánházai Somorján (1979-es felvétel) A Csölösztői (Čilistovská) út melletti lakótelep magánházai Somorján (1979-es felvétel)

9 A Csölösztői (Čilistovská) út melletti lakótelep magánházai Somorján (1979-es felvétel) A Csölösztői (Čilistovská) út melletti lakótelep magánházai Somorján (1979-es felvétel)

10 A Kommunális Üzem központja: a Szolgáltatások Háza Somorján (1979-es felvétel) Az I.sz. Lakótelep Sídlisko Stred I. blokkházai Somorján (1979-es felvétel)

DOKUMENTUMOK. Popély árpád: 1968 és a csehszlovákiai magyarság. FONTES HISTORIAE HUNGARORUM, 3. Fórum Kisebbségkutató Intézet, Somorja, 2008. 472 p.

DOKUMENTUMOK. Popély árpád: 1968 és a csehszlovákiai magyarság. FONTES HISTORIAE HUNGARORUM, 3. Fórum Kisebbségkutató Intézet, Somorja, 2008. 472 p. DOKUMENTUMOK 1 Pozsony, 1968. március 12. A Csemadok Központi Bizottságának állásfoglalása Csehszlovákia Kommunista Pártja és Szlovákia Kommunista Pártja Központi Bizottságának januári határozatához és

Részletesebben

4. számú jegyzőkönyv Somorja Városi Önkormányzatának 2015. március 12-én megtartott üléséről

4. számú jegyzőkönyv Somorja Városi Önkormányzatának 2015. március 12-én megtartott üléséről 4. számú jegyzőkönyv Somorja Városi Önkormányzatának 2015. március 12-én megtartott üléséről Jelenlevők: a csatolt jelenléti ív szerint. 1. Az ülés megnyitása A város polgármestere az önkormányzatokról

Részletesebben

7. számú jegyzőkönyv Somorja Városi Önkormányzatának a 2015. június 25-én megtartott üléséről

7. számú jegyzőkönyv Somorja Városi Önkormányzatának a 2015. június 25-én megtartott üléséről 7. számú jegyzőkönyv Somorja Városi Önkormányzatának a 2015. június 25-én megtartott üléséről Jelenlevők: a csatolt jelenléti ív szerint. 1. Az ülés megnyitása A város polgármestere az önkormányzatokról

Részletesebben

Ekecsi - Apácaszakállasi

Ekecsi - Apácaszakállasi Ekecsi - Apácaszakállasi H í r a d ó A KÖZSÉGI HIVATAL INGYENES TÁJÉKOZTATÓJA I. Évfolyam 4. Szám 2003. NOVEMBER A z év vége közeledtével szeretném Önöket tájékoztatni a faluban és az önkormányzatban zajló

Részletesebben

Vajda Barnabás: Egy fejezet egy készülő várostörténetből. A város mint a közösségi élet tere:

Vajda Barnabás: Egy fejezet egy készülő várostörténetből. A város mint a közösségi élet tere: Vajda Barnabás: Egy fejezet egy készülő várostörténetből A város mint a közösségi élet tere: Népmozgások (Bizonytalaság, Zsidók, Magyarok, Deportáció Csehországba, Kitelepítés Magyarországra, Lakosságcsere,

Részletesebben

ö ö ö ö ő ö ö ő ö ő ő ő ö ö ő ő ö ö ő ő ű ű ő ő ö ű ő ö ö ő ö ő ö ú ő ö ű ű ő ő ö ű ő ö ö ű ű ő ö ű ő ö ö ű ű ű ű ű ű ű ö ű ő É ö ú ö ö ö ö Ő ö ö ö ö ő ö ö ő ö ö ő ö ö ő ű ö ö ö ö ö ö ő Ö ő ö ö ő ö ő ö

Részletesebben

É Ő É É Á É Á Ü Ú ű Á ü Á ú ü ú ü Á Á Ú Ü ü ű ú ü ú Ü ű Ü ü ü ű ü ü ű ű ü ü ü ü ü ü ú ü ü ú ű ü ü ü ü ü ü ú Ü ü ü Á Ü ú ü ú ü ü ü ü ü ü ú ü Ú ú ü ü ü ü ú ú ű ú ü ü ú ű ü ü É ú ü ü ü ü ú Á ü ü É Á ü ü ü

Részletesebben

á ú é é ő é ő á ő ő á á ú ű é é ö ő á ő ú ő ő á é Ü Ü á é á é á é á é á ö ö á é ő á ú ű é é á é é ő á ö ö á á é é ú é é ú á á ő é é é ö ö á á é ű ő á é ű ő ú ő á á é á ú é é á é ö á á ö Ü á á é é ú á á

Részletesebben

ő ü ő ü ő ü ő Ő ü ő ú ő ű ü ú ő ű ű ű ú ű ő ő ő ő ő Ó Á Á ő ő ő ő ő ő ő ő Ó Ó ü ő ő ő ő ő ő ő ü ő ü ő ü ü ü ü ü ő Á ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ü ő ü ü ő ű ő ü ő ő ü ő ő ő ü ű ű ű ű ű ú ű ú ű ú ü É ü ő É ű ő ű

Részletesebben

Ü Ú Ú Á Á Ő É é ö é é é é é ü ö é é é é é é é é é é ö é ö ö ö é é é é é é ö é é é é ö é ű é é é ö é é é é éé ö é éö é é ö é é é é ö é ű é é é ö ö é é é é é ö é ö é é ö ö é ö é é é é é é ü é é ö é é é é

Részletesebben

29. számú jegyzőkönyv Somorja Városi Önkormányzatának 2014. április 10-én megtartott üléséről

29. számú jegyzőkönyv Somorja Városi Önkormányzatának 2014. április 10-én megtartott üléséről 29. számú jegyzőkönyv Somorja Városi Önkormányzatának 2014. április 10-én megtartott üléséről Jelenlevők: a csatolt jelenléti ív szerint. 1. Az ülés megnyitása A város polgármestere az önkormányzatokról

Részletesebben

ű ű ú ű ű ú ú Í É ú ú ű ú ű ű ű ű Í ű ú Ü ű ű ú ú ú ú ú ű ű Á Í Ú ú Í ú ű ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ű ú ű Ú ú ú Í ú ú Ü ű ű ű ú ű Í ú ú ű ű ű ű ű Í ú ű ű ű Í ű ú ú ű Á ú ú ú ű ú ú ú ú ú ű Í ú ú ú ű ű ű ű

Részletesebben

Í Á É ő ő ő ú ú ő ő ő ő ő ő ő ő í ő ő ő ő ő ű í ő ű ő ú ő ű ő ő ő ő Á í í í ő ő ő ő í í ő í ü ő í ő í í í ő í ő í ő í ő ő í í ő ő ü ő í ő í ő ő ő ő í í í ő í ő ü í í ő ő ő ő ő í ü ű ő í í í ő í í ő ő ő

Részletesebben

FKI, Csemadok irattára, rendezetlen iratok, Rezolúciók 1968, géppel írt másolat 123

FKI, Csemadok irattára, rendezetlen iratok, Rezolúciók 1968, géppel írt másolat 123 2. A Csemadok JB azonnali hatállyal újítsa fel a személyes kapcsolatokat az alapszervezetekkel, és indítsa meg a tömeges tagtoborzást minden faluban. Azokban az alapszervezetekben, ahol a mai napig nem

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyáregyháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. október 20- án 17.00 órai kezdettel megtartott, soron következő kihelyezett nyilvános üléséről, a Napsugár Óvoda

Részletesebben

Á Á É É É ö É Ó ú Á ú Á Á Á Á ö Á ő ű ú ö ö ú ű ú É ő ö ú ú ű ö ű ő Ú Ú ú ő ö ö ő ö ö Á ö Á ö ú ű ö ö ö ö ö ö ö ö ö ő ö ö ö ö ő ö Á ö ő ö ö ő ú ú ö ö ő ö ö ö ö ú ö ú ö ő ú ö ö ö ö ö ú ö ú ú ö Ú ő ű ő ö

Részletesebben

6. számú jegyzőkönyv Somorja Városi Önkormányzatának 2015. június 4-én megtartott soron kívüli üléséről

6. számú jegyzőkönyv Somorja Városi Önkormányzatának 2015. június 4-én megtartott soron kívüli üléséről 6. számú jegyzőkönyv Somorja Városi Önkormányzatának 2015. június 4-én megtartott soron kívüli üléséről Jelenlevők: a csatolt jelenléti ív szerint. 1. Az ülés megnyitása A város polgármestere az önkormányzatokról

Részletesebben

forgalomképteklen épületetek 1057/4 Polgármesteri Hiv. 2 db garázs Szabadság tér 26. 42 276 690 Ft 207 354 Ft

forgalomképteklen épületetek 1057/4 Polgármesteri Hiv. 2 db garázs Szabadság tér 26. 42 276 690 Ft 207 354 Ft forgalomképesség ingatlan jelleg Hrsz. Megnevezés Utca, hsz. Terület Bruttó érték nettó érték hasznosítási javaslat (2009.12.31 (2009.12.31) épületetek 1057/4 Városháza Polgármesteri Hivatal Szabadság

Részletesebben

É ú ú ú ú ú ú ú ú ú É É ú ű ú ű ú Ú Ü ú ú ú ú ű ú ú ű ú ú ú ú ú ú ű ú ú ű Ü ű ű ú É É ű É ű É ú ú ú ű É ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ű ú ú ű Á ú É ű ű ú ú ú ú ű ű ű ú ű ú ú ú ú ú ú ű ú ú Ú ű ú ű ű ú ú ű Ü ú ű

Részletesebben

É ú ú Á É ú É ű Á Ú ú ú ú ű ú É ű ú ú ű ú ú ű ú ú ű ú ú ú ú ú ú ű ű ű ú Á Á ű É É ú ú ú ú ú ú ű Ü ű ű ű Ö Ú ú Ú ú ű ú ú ű ú ű ű ú ú Ö ű ú ú ú ű ű ű ű ú ú É É ű ű É É ú ú ű Á ú ú ú É Ú ű ú ú ű ú ú ú Ü ú

Részletesebben

ő Á ú ő ú ő ú ú ú ő ő ő ű ú ű ő ő ú ő ő ő ú Á ő ú ő ő ú ő ő É É ú ő ő Ú ő É ú ú ő ő ő ő ő É ő ő ú É ű ű ű ú ő ő É ő ű ő ő É ú É ú ő ő ű ú ű ő ő ú ú Ú ú Ü ő ű ú ő ű ő ő ú ő ő ő ő ú ő ő ú ú ő ú ő ú ű ű É

Részletesebben

Á ö ü ö ő ö ű ö ú ú ö ú ő ő Á ő ő ö ú ü ő ő ú ő ő ő ő ö ü ő ő ú ő ö ö ü ü ő ö ü ü ö ő ú ő ő ő ö ú ú ö ö ú ő ü ü Ü ő ö ő ű ü ö ú ú ú ö ő ö ő ö ú ö ű ő ő ö ő ö ü ö É É É É Ú É É É É É öö É É ő É ö É

Részletesebben

É Ő É é ö í é í é í í Ú é é é í í ő ö ö é É Ó É Á í é ő é í í í Í Í í í É É É í é é í Í é Íő é í é í é í í Í ú é é ű í í é í í Í ö ö ő é ö ö é é í Á ő é é é í é Í ö é é é é é é ö Í ö é é é í í é ö í í

Részletesebben

É Ú ú Á Ú Ú Á Á Ú ú ú ú Ú ú Á Ú Ü Ü ű ű ú ú ú ú Ü ú Ü Ú ú ű ú É ú Ü ű ú ú Ú É É Á Á Á Á Ü ú Á Á É Ú É ú Á Ü É Ü Ü Ü Ü Á Á ű ú ű ú Ü ű Á ú ű ű ú ű ű ű ú ű ű ű ű ú Ü É ű ú ű Ü ű ú ű Ü Ü Ü ú Ú ú ú ú ű ú ű

Részletesebben

Új Szó, 1968. szeptember 8. 1 2. p.

Új Szó, 1968. szeptember 8. 1 2. p. Ma a CSEMADOK Központi Bizottsága folytatja munkáját. A napirendi pontok megtárgyalásán kívül dr. Gustáv Husák, az SZLKP Központi Bizottsága első titkára részvételére is számítanak. A CSEMADOK Központi

Részletesebben

Á ű Ú ÚÉ Á Á Ü Ü ű Ü Ü Ü Ú Ü Ü Ü É Ú Ü ű Ü Ü Ö ű ű Ü Ü Ü Ü Ü ű ű ű Ú ű ű Ú ű ű ű ű Á Ú É Á ű Á É Á Ú ű Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á ű Á Á Á Á Á É ű Ü ű Á ű ű ű Á ű Ú Ó Á Á ű Ú ű Ü ű Ü Á Á ű ű É

Részletesebben

ú ő ü ő ő ü ő ű ű ő ü ü ő ő Ü Á ő ü ő ő ü ő ő ü ő ú ő ő ő ü ő ő ő ő ő ő ü ő ü ő ő ű ű ő ü ő ő ő ü ő ü ő ű ő ü ő ő ő ő ü ü ü ő ő ű ú ü ü ő ő ő ő ü ü ő ő ő ü ő ő ő ő ű ő ú ő ő ü ő ő ü ő ő ő ű ő ő ű ü ü ő

Részletesebben

ö ü ö ú ú ö Á Ú ü ö ö ü ű É ú ü ü ű ö ö ö ö ö ö ö ö ű ú ü ö ü ü ű ö ö ö ö ö ö ö ü ö ű ű ú ö ü ö ö ö ű ö ű ö ö ü ú ü ö ü ö ü ü ö ö ö ö ö ü ö ű ü ö ö ű ö ö ö ö ü ú É ö ö ö ö ö ö ö ú ú ö ö ö ö ö ö ú ú ú ú

Részletesebben

É É É É É Ö Á Á É Ő ű ű ű Ü ű ű ű Ú Á ű Ö ű Ú Á Ú ű Ó Ú Ú Ú Ú ű Ú Ú ű É ű ű É É É ű É É Ü ű ű É Á ű Á Á Ü Á Ü É Ú Á Ú Ó Ü Ü Ú ű ű Ú Ü Ü ű Ú É Ö ű ű Ü Ó Á Ö Ö ű Ö É É ű ű É ű ű ű Ú ű Ö É Ó ű Ú Ú Ú É Ú Ú

Részletesebben

ő ő ő ü ő ő ő ő ő ő ő ű Ö ő Ö ő ő ő ő ő ő ő ő ü Ö ő ő ü É ő ő ü ő Ú üü ő ő Á Á É É Á ü Ú ő Ó ű ő É ő ű ő ő ő ő ő ű É Ö ű Ú Ö É ő ű ü ő ü É É É É É ő É ü ű ő ü űú ű ü ű Ú É ü ű É É É ő Ó ő ű Á ÚÚ ő ő É

Részletesebben

ú Á ö ü ö ú ű ü ü ö ö ű ö ö ö ü ö ü ö ű ü ö ú ú ü ü ü ú ö ö ö ű ű ü ú ű ü ö ö Á ö ü ű ö ö ü ö ü ö ö ü ö ö ü ö ö ö Á ü ú ö ö ü ö ö ö ú ö ü ö ö ú ú ü ö ű ö ö ö úö ö ö ö ö ö ű ö ú ö ö ö ü ü ö ú ö ö ú ö ö

Részletesebben

ó á á á á á ó á ó Á ö é á ó Ú á á á ó Á ö é á á á ó ó ó á á ó á ó Ú á é á ó ü é ü é á á á á ó é é á ú á ó á é ó á ó Ó é á ó é á ó ó á Ó Ö é á ó á ó é é é ü é ó á Ó é é é ó ó ó á ó é é ó á ü ó é á ó é é

Részletesebben

ű É ű Á Ü É É ű ű Ű ÓÓ Ü É Ü Ú Ú ű Ú Ö Ö Ü ű ű Ű Ú Ö Ü Ö Ú Ó Ó Á É Ú Ű Ú Ú Ú Ú Ú ű Ú Ű Ú ű ű Ú ű ű Ú Ú É Á Ú Ú É É ű ű ű Ú ű ű Ú ű Ú Ó É Ű Ó ű Ú ű ű ű Á ű ű Ú ű ű É ű ű ű ű Ó Ú Á Ú ű Á ű Á Ú Ó ű ű Á ű

Részletesebben

ú ú ű ú ú Ú É É Ó ű ű ü ú ü ű ü ú ú ü ü ü ú ü ú ü ü ü ü ú ű ü ü ú ű ü ü ü Á ű ű ú ű ü ü ú ű ü ű ú ü ü ü ú ű ü ü ü ű ú ü ú ü ü ü ű ű ú ü ú ű Ö ú ü ü ü ü ü ú ű Ö ü Ú É ú ú ü ü ü ü ü ü ü ü ü ú ü ú ü ú ü ü

Részletesebben

ö ű ö ö ö ö ü ö ö ü ö ö ö ö ö ö ű ö ü ú ö ö ö ö ű ü ü Ö ü ö ű ű ű ö ú Ü Á Á Á ö ö ú ü ú Ü ö ö ö ö ö ú Ü Ü ö ö Ü ö ü ö ú ö ü ö ü ü Ü ü ű ö ü ö Ü Ú Ü ü Ü ü Ü ú Ü ö ö ü ö ö ű ű ü ö ű Á ö ü ö ö ú ö Ü Á Ü Ő

Részletesebben

Ó Ú Ö Ú É Ö É Á ű ű ű ű ű ű ű ű Á ű Á Ú ű Ü ű ű Ü ű Ó ű ű Ú ű Ö Ö ű ű ű ű Á É Ó ű ű Ü Ö ű ű Ü Ú É ű ű ű ű É Ü Ü Ü É Ü Ü Ü Ü ű ű ű ű ű ű ű Ú É ű ű ű ű É Ü ű ű ű ű ű ű ű ű ű Ú ű Ö ű Ü ű ű ű ű É ű Ó ű ű É

Részletesebben

Ú ű Ú ű ű ű Á ű Ö Á ű ű ű ű ű ű Ö ű Á ű ű Á ű ű ű ű ű Á ű Ú Ü Ü ű ű Ü Ü Ö ű ű ű ű ű Ú Ü ű ű ű ű ű Ú Ó ű ű ű Á É ű ű ű Ű ű ű ű É Á Á Á Á Ó Ó ű Ü Ú Ú Ö Ú ű Ö Ő Ú Ú ű Ó Ő Ú Ö Ö Ő Ű É ű Ó É Á Á ű ű Ú Á É É

Részletesebben

Á Ó Ö Á É É É É Ő ű Á Ó ű Ö ű ű ű Ó ű Ö Ú Ö Ú ű ű ű ű Ö ű ű ű ű ű Ü Á ű ű ű ű ű ű ű ű Ö Ó ű Ö ű ű Ü ű ű ű Ö ű ű ű ű ű ű ű Ö Ó ű ű ű ű ű Á Á ű É ű ű ű ű ű Ö ű ű ű ű ű Ó Ü Á É Ű ű ű ű ű Á ű ű ű Á É ű Ú Ó

Részletesebben

É É Á É É ó ó ö ű ó ó ó ű ó ö ö ű ó ó ő ö ű ó ó ű ú ö ű ó ó ó ó ö ű ó ó ó ö ű ő ő ő ó ö ű ú ö ó ó ó ú ő ő ü ó ó ó ö ű ű ö ő ó ú ó ö ü ö ű ó ó ö ő ö ó ö ö ő ő ö ó ő ö ő ó ő ó ő ú ú ö ű ó ú ö ő ű ö ó ó ó

Részletesebben

ö Á É É ö ö Ö ö ű ö ő ö ő ö ú ü ö Ü ö ö ö ö ü ö ú ö ő ü ö Ú ü ü ö Ü ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ü ő ö ú ö ö ü ö ö ö ö ő ő ö ű ö ö ű ö ö ő Ü ö Ü ö ü Ü ö ö ö ú Ó ö ö ö ö ö ő ö ö ú ö ő ö ö ő ő ö ö ö ü ö ö É ö

Részletesebben

É Ó Ö Á ú Á ú ú ú ú Ó ú ú ú ú ű ú Á ÁÉ Á ű ű ú ú É ú É É ű ű É ű Ú ű Ü ú ű ú Ö Ú ű Ö Ö ú Ő ú ű Ö ú ú Ú Ó ú ú ű ú Ö Ú Ü Á Á Á É Ü ű Ü Ö É Á Ü Ó É Ö É ű Ü Á Á Á ú Ü Ö Á É Ü Á ú Ö Ö ú Ö Á ú É É Ö É Á Á Á

Részletesebben

Ú ő É ő ű ő ű Á É ő Ó Á Á ő ű ű Á ű Ú É ő É Ú Ö ő ő Á ő ő Á É É Á ő ő ő ő ő ő Á Ó Á É Ú Á Á Á ő Á Á Á Á Á É ő ő ű ő ő É ő ő Á Á Ó Ü Á É Á ő Á ő ő ő Á É Ü ő Á Á ő Ö ő ő Á É ő ő ű ő Ö Á Á Ú Á Á Á É É ő ű

Részletesebben

Á ú ő ú Ú ü Ö ú Á Ó ú ü ő ő ő ú Ö ú É ú ű ü É ü ú ő ő ő ú ú ü ü Ö Ö ú ő ő ű É ü ü ü ú ő ő ú ü ü ő ő ő ú ü ő Ö ű ő ü ő ü ő ő Á É ő ü ő ü ú ú ő ü ü ü ő ü ő Ó ü ü ü ü ú É ő ü ü ü ú ő ü Ó ü ü ő ú ő ő ü ü ú

Részletesebben

Á Á ó ő ő ó Ő ó ó ó Ó Ó Ó ó Ó Ó Ó Ó ó ő ó ó Ő Ó Ó Ó Ó ó Ó Ó Ó Á Ó ó Ó ó Ó Ó Ó ó Ó ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó ó Ó ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó ó Á Ó ó ó Ő ó ó ó Ó ó Ú ó Ó Ó ó Ó Ó Ő ó Ó ó ó Ó ó Ó Ó Ó ó ó ó Ó ó ó ó Ó Ú Ó Ó ó ó ő ö Ó

Részletesebben

Á É ö ö ő ő ő Ú Ü ö ö ő ő ö ú ő ö ő ö ú ü ö Ü Ó ö ö ö ö ö ő ö ú ú ö ü Ü ö ö ö ö ö ö ő ö ö ő ö ü ő ö ő ü Ü Ó Ó ö ö ő Ü Ó ö ő ő ő ő Á ő ő Ü ő ö ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő É ü É ö ö É Ó ő ő ő ő Ü É ő Ó ő ő

Részletesebben

Á ú Ö Ú Á Á ú ú ú ú ü ü ú É ő ú ű ú ü Á É Á Í Á ú ú ú ű ú Ö ú ü ú ú ü ú ú ü ú ü ü ú ü ü ú ú ú ü ű ü ü ü ü ú ü ú ő ő ú ü ű ü ő ú ő ú ü ú ü ő ű ő ő ő ő ő ü ú ú ü ő ü ü ú ő ü ü ü ü ő ü Á ú ő ú ú ú ő Á ú ü

Részletesebben

Ó Á É Ő É ő ő ő ó ó ó ó ó ő Ö ó ő ó ü ő ó ő ű ó ó ó ő ő ő ő ő ű ő ó ü ó ő ő ő ő ó ü ó ó ó ű ő ó ő ó ő ú ő ő ü ő ó ü ó ő ő ő ü ó ó ő ő ü ő ó ő ó ő ű ő ő ű ő ó ó ó ó ó ó ő ő ó ó ó ő ó ő ü ó ű ő ő Á ó ó Ó

Részletesebben

Családfa. Feldmár Józsefné (szül. Feldmár Johanna)? 1944. Haár Jákobné (szül. Csasznek Hani)?? Feldmár József? 1914/18. Haár Jákob?? Apa.

Családfa. Feldmár Józsefné (szül. Feldmár Johanna)? 1944. Haár Jákobné (szül. Csasznek Hani)?? Feldmár József? 1914/18. Haár Jákob?? Apa. Családfa Apai nagyapa Apai nagyanya Anyai nagyapa Anyai nagyanya Haár Jákob?? Haár Jákobné (szül. Csasznek Hani)?? Feldmár József? 1914/18 Feldmár Józsefné (szül. Feldmár Johanna)? 1944 Apa Haár Móric

Részletesebben

Á ő ő ő ö ö Ó ő ú ö Á É É ü Ö ő ö ő ő ö Ó ö Ú Ó ő ő ő ö Ö Ú Ú ő Ö ú ö ő ú ú ú Ó ö Ó Ó Ú Ú Ú Ú Ö Ó ő ő ú ő ű ü ő ö ö ö ő ü Ó Ó ő ő Ó ö Ó Ó ü ő ő Ó ő ö ő ő Ó ő ő ő Ú ö ő Ó Ó ő Ó ő Ö ő ö ő ü ü ű ö ö ö Ó ö

Részletesebben

É É ú í ö É É í ú É Á Á Á ö í ö í ú í Ö ö ö í í Á ö ö ö í í ö í É í ö ö í í í ö í í í í ö í í ö ö í ö ö í ö í ű í ö ú ű í í ö Ö ö ö í ö ö í ö ö í í í ö É ö ö ú ö ö ö í ö ű í ú ö ú Í É ú ö ö ö É ö ö í Íí

Részletesebben

Á Á é é ő ö ó é é é é é ő é é é ő ő ő é ü ő ó ó ó ö ö é é ő é ő é ő ö é é é é é é é ő é ű ő é é é é é ó ő ö é ú ö é ö é é ö ő ó ő ó é ő é ő ő é ő ó ó é ő ő é é ü ő é ó é ö ő é ő é ó ő é é ő é é ő é é é

Részletesebben

ű Ö ű ú ű ü ú Á ű Á ű Á ú ű ü ú ú Í ü Á ú Ö ú ú ú ű ú ü ú Ö ú ű ű É ü ű ü ű ű É ü ű Ö ú É ú ú ú Á Á Á Á Á Á ú Ö Á Á Á Á ú ú Á Í Ü Á Á ú ú ú ú Á Á Á ű ü ü ü Ö ű ú Á Á Á É ú Á Á ű ú Ö ű ú ű Ö ű ű Ö ű ű Ö

Részletesebben

ü Ü ö ö ö Á ő ö ö ö ü ú ö ő Á ő ö ő ü ú ő ő ő ö ö ö ő ú ő ő ő ö ő ö ű ő ő ő Ú ö ü ő ő ú ú ö ő ö ő ú ú ő ú ö ö ő ú ő ü Ü ö ő É ő ő ü ö ő ú ő ö ű ő ő ü ő Ú ű Ö ü ő ú ő ő ő ú Ú ü ö ő ő ú ő ű ő ö ö ü ö ö ő

Részletesebben

ö ő ö Ö ö ó ő ő ő ú ö ö ő ó ü ö ö ő ő ő ő ő ö ő ö ő ó ő ö ő ő ő ú ó ő ö ó ö ő ó ö ő ő ő ó ő ő ő ő ö ö ő ö ő ó ú ö ö ő ő ó ő ő ú ő ü ő ó ö ö ő ő ő ü ö ö ő ó ó ö ő ő ö ő ö ö ö ö ő ő ő ü ű ö ö ő ő ó ö ö ö

Részletesebben

ú Ö ó ú ó ú Ö ő ü ú ő ó ü ú ő ü ú ő ó ó ó ó Ö ő ü ü ü ü ő ú ű ü ú Ö ő ü ő ó ü ü ü ő ő ő ü ó ő ü ú ő ü ő ő ő ó ó ő ó ó ü ő ó ü ó ó ü ú ó ó ő ú Ö ó ü ó ő ó ő ó ő ó ó ü ó ó ó ó ú ő ü ó ü ú ó ő ü ó ő ő ő ü

Részletesebben

Í É ő ű Á ő ő ú ű ő ő ű ú ü ő ú ű ő ú ú ü ő ú ü ú ü ü ü ő ő őü Í ú ű ő É ű Í ű ű ű ü ő ő ű ő ű ű Á Á ú ú ú ú ú Í ő Í ő ü ú ü Ü ő Á ő ő ő Á ő ő ő ű Ü ú ü Á ő ű É ü ú ő ú ü Ö Í É Ü É Ü ú Ü ő ő Ő Á ű ü ő

Részletesebben

é é é ú Ü é é ü é é ú é ü é é ü é é é Á é é é é ú é é é ü é ú é é é ű í é é é é é é ü é í é ü é é é é é é é ú é é í ü é é ú í í é é é é ü í ü é é é é é é é í é é é é é ü é é é é é é í é é í ü é ú ü é é

Részletesebben

É ü É É ü Á Á Á ö É ú ő í á é ő á á á é é ü é é é é é ú é é ő ü ü é é í á é é é ő ő á é ü é é ü á é ú úá íő ű á ő é ü á á é é é é í üé á ő é é é ü Í é ő á í á é ú á á á é á ö ü Á á ő é é ü á é á á ö í

Részletesebben

ö É ö ö ő ő ö ó ó ú ő ó ö ö ő ő ö ö ó ű ű ó ú ó ő ő ö ű ó ő ö ö ű ű ó ú ő ó ó ö ű ó ő ö ö ű ű ó ő ő ö Ü Ü ö ű ó ő ö ö ű ű ó ő ó Ü Ü ó ő ő ű ö ö ű ű ű ű ő ö ó ű ó ö ű ö ó ö ó ö ő ó ö ö ő ó ö ö ö ű Ö ö ö

Részletesebben

ú ú ü ű ü ü ú ú ü ű ü ü ú ú ü ü Í ű ű ü ü ü É ú ü ü ü ú ú ú ü ú ű ü ú ü ü Í ü ű ü ü ü Á ű ú ú ü ú Í ü ú Í ú ü ü Í ű Í ü ü É ü ü ü ú ü ü ü ü Í ú ü ű Á ü ü ú ú ü Í ü ű Í ú ú ü ü ü ú ü ű ú ú Á Í Í ú Í Í Í

Részletesebben

Ü Á Á ü É ü ü Í ú Í ú É ű ü ű ü ö ö Í ü ö ü ü ö Í ü ö ö ö ú Í ü ö ö ü ű ö ú ö ö ö ú ú ö ű ö ű ü ü Í ü ú ü ú ö ú ú ú ú Ő É É Ü É Á ü ü Í ü ü ö ö ú ö Á Á Ő ü ü ú ú Ö ü ö ö ö ö ú Í ö ú ö Í ö ö Í ú Í Í ü ú

Részletesebben

Ü É Á í í Á ü ű í ú í ű ü ü Ö í Ü É Í í ü ü ü ü í ú ü í ü ű í í ü ü í í ü Í ú ú ú ű ü É ü í ü í Í í í ű ú í ú Á í í Ü É í í ú ú ű í í í ü í ú Ö ü ü ü ú ű ü í í í ü ü ü ű ü ü ű í ű Ö í í í ü ú Ü É í ú ú

Részletesebben

ő ő Í ű ő ő ű ő ő ű ő ő É Á ű ő ű ő ő ő ü Á ü ő ű ő ő ő ü ü ő ű ő ő ü ő ú ő ő ő ű ü ő ü ő ü ő ü ő ü ü ő ű ő ü ő ü ő ő ő ő ű ü ű Í Í ő ü ő Í ü ő ü ő ü ü ü ő ü ű ő ü ü ü ü ü ü ü ő ú ü ő ű ő ő ü ü ü ő ő ő

Részletesebben

í ö ö ü ü í ü ö ü ö í ú ú Ö ö ö ü ü ö ö ű í ö ö ü ű ö í ű ö ö ü Á ö í ö í í í í ö ö ű ű í í í í í í ö í Ú í ü ü ö ű ö ö í ú ö ö ö ö ö ö Á í ö ú í ü í ú í ú Á í ú í ú ú Á ü ü í í í ö í í Á ú í ö ö í í ú

Részletesebben

Ö ö ö í ö í ű ö ő ú ü í ú ő ő ő ú ő ú ő í ő í Á Ö ő ő í ö ö Ö í É Á Á ú Ú í í í í í ű ö í í í ő ö ü ü ö í í ú í í ö ő ü ú ő ö ö ő ú ú ö ű ú í ő Á ú ú ő ú ű ü í ú ü ü ü ö ő í ő Ö ú ö ö ö ő ü ü ö őí ö ö

Részletesebben

Á É ü Ö Á ö ö ö ö ü ö ö ö ü ö ű ö Í Ü ü ö ö ö Ü ö ö ö ö ü ö ö ú ö ö Í ű ö ű ü ö ú ü ü ű ö ö ö Ü ú ú ö ö ö ö ü ü ö ü ö ö ö ö ö ö ö ö ö ű Á ü ü ü ö ü ö ö ü ü Í ö ü ü É ű ű ö ö ö ö ö ö Á ö ö ö ü ö ö ö ö ü

Részletesebben

ű É Í É Ö ű ü Ö É Ö Í É Ö Ö

ű É Í É Ö ű ü Ö É Ö Í É Ö Ö ú Ú Í Ú Ú ű É Í É Ö ű ü Ö É Ö Í É Ö Ö ü É Í ü Á É Ö Ő ú Ö ű Ő Ő Ő Í Ö ü Í Á Ö Ö Í ű Ő Í É É ü ü Í ü Í Í ű Í Ö É Ö ü É ű ű Ö ü Í Í ü Ö Í ű Ö É Ö ű Ö ü Ő Ő Á Í Í Í Ö Í É É Í ű ü ü ű É ü ű Ö Ö Ö ü Ö Í ü ű

Részletesebben

Á Á Á ö Á ű Á Á ű ő ö ö í É ő í ő ő í ő ö ö ö ü ö ő É Ö ő í ü ü ö ö ő ö ő ő í ő ö ú ü ö ő Á ő ö ö í ö ö ö ö ú ő ú ú ő Í ü ő ő ű ő í ö ú ú ő ő ö ü ő É ö ő ö ö ő ü ö ú ő í ű ö ű ü ö ő í ö ő ő ő ö ő í í ö

Részletesebben

ö ü ö ú ú ö Í Ú ü Í ö ö ü É ú ü ü ű ö ö ö ö ö ö ö ö ű ú ü ö ú ü ü ü ű ö ö ö ö ö ö ö ü ö Í Í ű ű ú ö ü ö ö ö ű ö ú ö ö ü ü ú Í ö ü ű ö Í ü Í ü ö ö Í ö ö ö ö ü ü ű ö Í ö ö Ö ú Í ú Í ö ö ö ö ö ö ú ú Á ö ö

Részletesebben

É Á í Ú É í ö í ő ú ö Í ö ü Ö ö ü ö Ö ö Á É őí ö ú ő í ő í ú ö í ő ő ö ú Ú ű ő ő Ú ü ö ú ü ö ö ü í Í ú ő í ü ü ő ö ö Ú ú Í Ú ü Ú ö ő ú ö ű ü í Ö Ö ö í ö ő ö ú ő Ú ú Ö í Ú ü í Á í É ő ö ő ö Á ű Ü í ü í

Részletesebben

ú ű ú ú ü í Ü í Ü ü ö ö ű í ö ű ü ö ö ö ö ö ú ú ü í í ű í ú ű ú ű ú ü ú ö ö ö ö ú ú í ű í ú ö ú ú ú ú ü ü ö ü ü ö ö ö ö ú í ü ö ü ú ö ü ü í ü í ö ü ü í ö í í ö í ú ü ö í í ú ü ö ü Á ü ú ü ö Á ö ö ü ö ü

Részletesebben

Ö í í ű í ü í ú í ü í ü í ü í ű í íí ü ü ű í í ú ü í ü ü ü ü ü ü ü í ü í ű ü í ü í ü ü ü í ü ű ü ü ű Í ü í ü ü í í ű ű ű í ü ű ű ü ü ü Í ü ú ú ü ű ü í É ü í í ü ü í í ü í Ú í í ü ü í ű í í í ü ű Á Ú í

Részletesebben

BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Munkaügyi Központja NEGYEDÉVES MUNKAERŐ-GAZDÁLKODÁSI FELMÉRÉS EREDMÉNYE BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN 2011. III.

BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Munkaügyi Központja NEGYEDÉVES MUNKAERŐ-GAZDÁLKODÁSI FELMÉRÉS EREDMÉNYE BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN 2011. III. BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Munkaügyi Központja NEGYEDÉVES MUNKAERŐ-GAZDÁLKODÁSI FELMÉRÉS EREDMÉNYE BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN 2011. III. NEGYEDÉV Kecskemét, 2011. szeptember 07. Elérhetőség: Nemzeti Foglalkoztatási

Részletesebben

M E N E T R E N D I É R T E S Í T É S

M E N E T R E N D I É R T E S Í T É S AV-3/2013. 3300 E G E R : 06 / 36-521-100 Mátyás király út 134. fax: 06 / 36-521-110 M E N E T R E N D I É R T E S Í T É S a Hivatalos Volán Autóbusz Menetrend Heves megyei ( 4 sz. ) kötetéhez Érvényes:

Részletesebben

ú ü Ü ó í Í í ű ő ő í í í ű ő ó ő ő ő ő ú ő ő í í ó ó ó ó ű ő ő í í ű ü ő ó ő ő ő ó í ő ő ő í ő í ó ü Íí ő ü ű ő ó ő í ő ő ő ó ű ó ó ű ő ő ő ű í ő ú ő ü ó ó ő ó ű ő Ó ü ó ő ű ű ű ő ó ű ő ű ő í ó ű ő ő

Részletesebben

ú í ö ü í íí ő ö ö ö ü ö ö ö ú ű ű Í Í í ő í ű í ő ü Í ő íú í ö ö ö ő í í í Í Í í í ö ö í í ö ö ö ő Í Í ÍÍ ö ö ő ö ö í ő ő ö í ö ö ú í ő ö ő í ö ő ö ö ö í ö ú Í ő í ű ö ő ú ö ő ö í í ő ö ö ő ö ö ú ö ű

Részletesebben

Á É ú Ö ü ö É ü ő Á í ő ú ű ő ü ű ö ö ö Ö Ö ü í ü ű ö ő ö Ö ü ö í ü ő ő ő ö í ő ö ű í ü í ú í í í í í ő ő ö ő í ü ű í í ő í ő í ő ű í ű Ő í ú ű ü ö ö ő ő ő ü ö ö ő Ú ű ő í ü ő ö í ö ü ö ö ö ü ö ü ő í í

Részletesebben

ő ű ü ü ű í í ú ő Í ő ö ő ő ő í ö ő ő ő í ő ő ö ö ő ő í ő ö Í ő í ü ú ő ő ű ö ő ő ü É í ú ő ö ü ő ü ü ú ü ő í í ő ü í É í ú ő í ú í ő í í ú í ő ö Ú ő ú ő í Á Ú ő Ú Ú ú ú ü ő ő ü Ú í ú ő ő Á í í ű ő Ú ö

Részletesebben

Ó ő Á ú ő ő ő ő ű ű ő É ű ő ő ű Á Ó Ó ú Á Ú Ó Ú ű ő ő ú ú ú ő ő ő ú ű ő ű űú ő ő ú ű ő ő ő Ü Ü ő ő ő ú ő Ú ő ú ő ű ő ú ű ú ő ő ő ű ő ű ő ő ő ú Ú őúő Ó Ó ú ő ő ő ő ő ú ő ú ő ő ú ő ő ő ő ű ő ő ú É Ü ú ú

Részletesebben

Budapesti Corvinus Egyetem Diplomáciatörténet II. Rendszerváltások Kelet-Közép Európában. 2009. április 28.

Budapesti Corvinus Egyetem Diplomáciatörténet II. Rendszerváltások Kelet-Közép Európában. 2009. április 28. Budapesti Corvinus Egyetem Diplomáciatörténet II. Rendszerváltások Kelet-Közép Európában 2009. április 28. Paragi Beáta beata.paragi@uni-corvinus.hu Az emberarcú szocializmus és a prágai tavasz (1968)

Részletesebben

Ü ő ő Á ű ő ő ő ő ő É Á ű ő ű ű ő ű ű ő ű ő ű É ő ő ő ő ű ő ő ő ő ű ő ű É ő ű ű ő ő ű ű ő Ü ő ű ő ű ő ű ű ű ő ű É ő Ú ű ű ő ű ő Á É Á Ú Ú Ú ő ő ő ű ű ő ő ő Ú ő ő ő ő ő ő ű ő ő ő É ő ő ő ő ő Ú ű ű ő ű ő

Részletesebben

Végeredmény. Idõpont 2012 június 6. Bátorkeszi

Végeredmény. Idõpont 2012 június 6. Bátorkeszi Bátorkeszi Kováts József Alapiskola Bátorkeszi - Pongrácz Ágoston Alapiskola Negyed 1-0 (1-0) Góllövõ: Németh Gábor Kossányi József alapiskola Szentpéter - MTA alapiskola Marcelháza 2-0 (0-0) Góllövõ:

Részletesebben

Negyven év eredményei egy nógrád megyei település politikai, gazdasági, társadalmi életében

Negyven év eredményei egy nógrád megyei település politikai, gazdasági, társadalmi életében Honvéd János Negyven év eredményei egy nógrád megyei település politikai, gazdasági, társadalmi életében [ Jelen beszámoló az egykori Magyar Szocialista Munkáspárt intézményén belül, az 1980-as évek közepén

Részletesebben

Város Önkormányzata. Városgondnokság

Város Önkormányzata. Városgondnokság Város Önkormányzata Városgondnokság 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 30 269-8654 Fax: 06 23 310-135 E-mail: molnar.janos@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Iktatószám: Ügyintéző: Dankó-Gara

Részletesebben

ú ű ú ű Ó Ú Á ú Ú ú ú ú Ú Ú Ó ú ú Ö ú É ű ú

ú ű ú ű Ó Ú Á ú Ú ú ú ú Ú Ú Ó ú ú Ö ú É ű ú ű ú ű ű ű É ű ú É É ú Ó Á ú ú Á ú É É ű ű É ú ú ű ú ű ú ű Ó Ú Á ú Ú ú ú ú Ú Ú Ó ú ú Ö ú É ű ú ú ú ú É ú ű ű Ú ú É ű ú ú ú ú ú Á Ú ú Ú ű ú ű ú ú ű ú ú ű ú ú ú Ú ú ú ű ú ú Á ú ú ú ű ú Ú ú ú ú ű ú ú Ú ú ű

Részletesebben

Nagymegyeri Csigák Turista Klub Nagymegyer PROGRAMOK - TÚRÁK 2016

Nagymegyeri Csigák Turista Klub Nagymegyer PROGRAMOK - TÚRÁK 2016 Nagymegyeri Csigák Turista Klub Nagymegyer PROGRAMOK - TÚRÁK 2016 2 Bemutatkozás. Turisztikai klubunk 35 éve alakult, mint a helyi Dynamo sportszervezet egyik szakosztálya. Olyan emberek alapították, akik

Részletesebben

N éhány hete felmérést készítettem Dél-Szlovákia nagy munkanélküliséggel

N éhány hete felmérést készítettem Dél-Szlovákia nagy munkanélküliséggel Lampl Zsuzsanna MUNKAERÕPIACI ÉS EGÉSZSÉGÜGYI HELYZET A SZLOVÁKIAI MAGYAR IDENTITÁS ALAKULÁSÁNAK ÚJABB TÉNYEZÕI N éhány hete felmérést készítettem Dél-Szlovákia nagy munkanélküliséggel sújtott területein

Részletesebben

ű ű ű ű É ű É Ú É É ű Ú É ű ű É É ű ű ű ű É É ű É ű ű ű É ű ű Á Ü Á ű Ú É É ű É ű ű É É ű ű É Á Á ű É É Ü ű Ú Ü ŰŰ ű ű ű Ó Ú ű ű Ö É ű Ú ű ű ű ű ű ű ű Ú Á É Ö Ü ű ű ű É É Á Á Á Á Ú É ű É ű ű Ü É É Ú ű

Részletesebben

Készült: 2016. április 28-án Nyírbogdány Község Önkormányzati Képviselő-testülete Pénzügyi és Vagyonnyilatkozatot Ellenőrző Bizottságának üléséről.

Készült: 2016. április 28-án Nyírbogdány Község Önkormányzati Képviselő-testülete Pénzügyi és Vagyonnyilatkozatot Ellenőrző Bizottságának üléséről. 47 Készült: 2016. április 28-án Nyírbogdány Község Önkormányzati Képviselő-testülete Pénzügyi és üléséről. Jelen vannak: Terdik Tibor bizottsági elnök Lisovszki Tamás Buzák Zsolt Szitár Emese Támba Borbála

Részletesebben

ú ű Í Í Ó ú ú ú ú Í ú ú ú ú ú ú Í ú ú ú ú ú ű Í ű ú ú ú Í ú ú ú É Ó Á Á Á É Á Á Á ú ű Á Á Á É ú É Á ű Á ű Á Á Á Á Á ú ú Á ú É Á É ű ű ú ű ú ű Í ű ú ú ú É Í É Í ú ú ű ú Í ú Í ű ű ú ű Í ú ú ú ú ű ú ú ú ű

Részletesebben

Á Í Ü Ü Á ü Ü Á Á Í Ü Íú Í Ü Ű Í ü ü Í ű ú ú ü ü ü ú ú ű Á É Á Í ú ü ú ü ü Í Í ú Í ú Á É Ő Á ű ű ú ű Í ű ü ű ú ű ú ú Í ü ü ú É ű ü Í Í ú ú Í Ü Ő Á É Á ú ű ú ü Ú Í ü Í ú Í Í ú ú ű ú Í ú ű ű ü ü ü ú ü ü

Részletesebben