Cégismerteto. Ez így kicsit tömören hangzik, nézzük meg részletesebben, mivel is foglalkozunk!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Cégismerteto. Ez így kicsit tömören hangzik, nézzük meg részletesebben, mivel is foglalkozunk!"

Átírás

1 Cégismerteto Modern világunkban nem létezhetünk információ nélkül: az informatika végérvényesen alapinfrastruktúrává vált, mindig, mindenhol jelen van, mindannyiunk életét meghatározza. A mai üzleti világban az egyik legfontosabb faktor az információ, illetve áramlásának gyorsasága. Célunk, hogy az információk a leghamarabb rendelkezésünkre álljanak. Ma már nemcsak a nagy hal eszi meg a kicsit, hanem a gyorsabb eszi meg a lassabbat. A számítógép mára nélkülözhetetlen munkaeszközzé vált, meghibásodása esetén nemcsak egy ember munkája és adatai láthatják kárát, hanem akár egy egész vállalat is, ugyanis napjaink információ-technológiájának meghatározó komponense a hálózati technológia, sot, a hálózat maga a számítógép. Kialakítottunk egy olyan vállalatot, mely a magas garancia idon túl a pontos szállítási határidokkel és ügyfélbarát hozzáállással bizonyít mindennap Ügyfelei számára, hiszen a számítástechnika területén belül adódó bármely problémát gyorsan és hatékonyan megelozünk, illetve elhárítunk. Többéves szakmai és üzleti tapasztalatunk által versenyképes árakkal és kiváló szakemberekkel dolgozunk. Szolgáltatásaink lefedik a számítástechnika teljes területét. Egy memória modul kiszállításától kezdve, a teljes vállalati hálózat kiépítéséig, felügyeletéig, karbantartásáig bezárólag bármely feladatot megoldunk. Ez így kicsit tömören hangzik, nézzük meg részletesebben, mivel is foglalkozunk!

2 Informatikai átvilágítás Az informatikai átvilágítás célja az, hogy a helyzetfelmérés végeredményeként pontos képet kapjunk a teljes informatikai rendszerrol, annak folyamatairól esetleges hibáiról. Ennek segítségével vagyunk képesek feltérképezni az Informatikai infrastruktúra valóságos muködését. Tekintettel az egyedi, egymástól nagymértékben eltéro informatikai rendszerekre, szükség esetén külso szakértoket is alkalmazunk a magas színvonalú munka érdekében. A felmérés kiterjed a hálózati infrastruktúrára, a hálózatban szereplo eszközök konfigurációjának vizsgálatára, valamint a hálózat biztonságára, illetve a használt programok legalitásának ellenorzésére. Rendszertervezés A rendszertervben többféle megvalósítást ajánlunk, figyelembe véve a megvalósítás költségeit, bonyolultságát. A optimális rendszerterv lefedi a teljes infrastruktúrát, így magában foglalja többek között az alábbi területeket: Hálózati megoldások tervezése Aktív eszközök Szerver hardver és szoftver megoldások Kliens hardver és szoftver megoldások Informatikai biztonság Dokumentációs rendszer Helyszíni- és távfelügyelet Központi adattároló és mentési rendszer tervezése. A rendszertervezés minden fázisát képesek vagyunk kiterjeszteni Microsoft, Unix, Linux rendszerekre. Az átvilágítás eredményeit felhasználva már objektív kép áll rendelékezésünkre az informatikai rendszer tulajdonságairól. Ezek alapján, amennyiben az informatikai infrastruktúra hiányosságokat mutat, egy teljes köru rendszertervet dolgozunk ki, amely lehetoséget ad többféle megvalósításra a megrendelo igényei szerint, melyeken belül mind a költségekre, mind a komplexitásra tekintettel vagyunk. A rendszerterv a teljes IT infrastruktúrát lefedheti.

3 A rendszertervezés eredménye egy, a cég szempontjából stratégiai jelentoségu dokumentum, mely alapja az implementálási tevékenységnek, és forrása az üzemelo rendszer auditálásának. Egyes esetekben szükség lehet ennek önálló független értékelésére is. Implementálás Bármilyen jól specifikált is az elkészült rendszerterv a szakszerutlen kivitelezés veszélybe sodorhatja a Megrendelonk által kituzött célok elérését. Szakértoink tapasztalatai, és tevékeny munkája segítségével jelentosen csökkentheto eme kockázati tényezo. Szakembereink, stratégiai partnereink megfelelo eroforrásokat biztosítanak ahhoz, hogy a rendszerépítés bármely fázisát megvalósítsuk. Hálózatok szakszeru tervezése és kivitelezése ugyanúgy nem jelent akadályt, mint a rendszeren belül lévo aktív, vagy passzív eszközök maximális tudásának kiaknázása. Aktív eszközök: Az összes alkalmazás, szolgáltatás csak olyan eros, stabil és skálázható, mint amennyire az ezeket kiszolgáló hálózati aktív eszközök Partnereink: 3COM, ATI, D-Link, SMC Tuzfal rendszerek: A tuzfal egy informatikai rendszer határvédelmi politikáját megvalósító és azt kikényszeríto eszköz. A világ legjobb tuzfala sem ér annyit, mint egy egyszerunek tartott csomagszuro megoldás, mindaddig, amíg a szakértovel kidolgozott határvédelmi politika hiányzik, és azt következetesen be nem tartatják. Partnereink, megoldásaink: Network Associates, Symantec, Linux Vírusvédelmi rendszerek: A komplett informatikai rendszer részeként, meg kell oldani a gateway (átjáró) és kliens-szerver típusú vírusvédelmi eszközök, valamint a központi szerverek vírusvédelmi menedzsmentjét. A szállító cégeink: Network Associates, Symantec, NOD Mentési rendszerek, egyéni és központi adattároló megoldások: Az adatokat nem csak támadásoktól, vírusoktól kell védeni, hanem az adattárolók fizikai sérüléseitol is. Célunk a megfelelo egyensúly kialakítása a mentési rendszer és a védendo adatok értéke között.

4 Folyamatos Szolgáltatások Az informatikai rendszerrel kapcsolatos munkák nem érnek véget az üzemelo infrastruktúra és a hozzá kapcsolódó szabályozások átadásakor, sot a leghosszabb folyamat veszi kezdetét, a tényleges muködés és használat, amely a teljes életciklus akár több mint 90%-át is kiteheti. A rendszer magas szintu muködése és biztonsága folyamatos karbantartást igényel. Ilyenek például a vírusvédelmi, vagy tuzfalrendszer folyamatos frissítése, a meglévo infrastruktúra új szolgáltatásokkal való bovítése. Viszont nem szabad elfelejtkeznünk a vállalatot érinto változásokról sem (profilváltás, alkalmazotti létszám változása, a kommunikációt érinto egyéb rendszer bevezetése), melyek maguk után vonhatják az infrastruktúra részbeni változtatásának, módosításának igényét is. Informatikai Tanácsadás: Cégünk szakemberei mindenkor Ügyfeleink rendelkezésére állnak segítve az informatikai rendszer megfelelo szintu muködésének és biztonságának folyamatosan magas szinten tartását. Távfelügyelet, távmenedzsment: Titkosított adatkapcsolaton keresztül akár 7*24 órában felügyeljük a Megrendelo Informatikai és IT biztonsági eszközeit, figyeljük napló fájljait, elvégezzük a szükséges frissítéseket, karbantartásokat, módosításokat, valamint a szükség szerinti egyéb beavatkozásokat. Helyszíni üzemeltetés és karbantartás: Egy informatikai rendszer üzemeltetése során mindig akadnak olyan feladatok, melyeket Ügyfelünk telephelyén lehet csak végrehajtani. Az informatikai eszközpark minden szegmensében rendelkezésükre állunk tapasztalt szakembereinkkel, akik készek arra, hogy a feladat, vagy probléma megoldásában a helyszínen részt vegyenek. Eszközbeszállítás: Az üzemelo rendszernek, folyamatosan követnie kell -infrastrukturális oldalon is-, a szervezetben végbemeno változásokat. Az ehhez szükséges hardver és szoftverelemek megtervezésében, beszállításában és implementálásában is rendelkezésére állunk partnereinknek.

5 Értékelés Auditálás Az auditálás célja egy, már üzemelo, minden felhasználó számára értheto és folyamatosan karbantartott informatikai rendszer nem észlelt hibáinak, szabályozási hiányosságainak feltárása, valamint az üzemelo infrastruktúra összehasonlítása a rendszertervben elfogadott elvárásokkal. Szakértoi felülvizsgálat: Nem minden sérülékenységet lehet megállapítani szoftveres felülvizsgálattal. Szükség lehet helyi, az adott informatikai eroforrás hardver struktúrájának, operációs rendszerének, konfigurációs fájljainak, jogosultságainak, frissítéseinek felülvizsgálatára. Az elemzéseket check listák alapján végezzük. Az értékelés eredményeként megállapítjuk hardver és szoftver eroforrások minoségét, feltárjuk tervezett, hiányzó és rejtett szolgáltatásaikat, valamint esetleges hibáikat. Az értékelés eredményeként egy Audit, Jelentést készítünk, amely tartalmazza az értékelés célját, kiterjedését, az audit eredményeinek összefoglalóját, az ellenori véleményt és javaslatokat, illetve az audit eredmények részletes leírását. Egy szakértoi audit megfelelo alapja lehet az újabb rendszertervnek. Szeretnénk, hogy minden ügyfelünk, legyen magánember, kis-, közepes vállalat, vagy éppen multinacionális cég, a biztos informatikai hátterének köszönhetoen sikeresen érvényesüljön a maga területén. Ebben kínálunk Önnek és Cégének egy biztos háttérbázist, amely siker kulcsa az Ön és cége számára. Elérhetoségünk: Sys.Dll Kft Budapest, Erdosor utca 10 Tel.: Web:

ÁLTALÁNOS JELLEGŰ ELŐÍRÁSOK. A hitelesítési folyamat résztvevőit, az alapelemeket és a főbb kapcsolódási pontokat az 1.

ÁLTALÁNOS JELLEGŰ ELŐÍRÁSOK. A hitelesítési folyamat résztvevőit, az alapelemeket és a főbb kapcsolódási pontokat az 1. A Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter 2/2002. (IV. 26.) MeHVM irányelve a minősített elektronikus aláírással kapcsolatos szolgáltatásokra és ezek szolgáltatóira vonatkozó biztonsági követelményekről

Részletesebben

Cégünk az alábbi területen kínál ügyfelei részére világszínvonalú megoldásokat.

Cégünk az alábbi területen kínál ügyfelei részére világszínvonalú megoldásokat. 1 Cégünk az alábbi területen kínál ügyfelei részére világszínvonalú megoldásokat. Professzionális otthoni, ipari és közterületi kamerarendszerek Egyedülálló és rendkívül széleskörűen alkalmazható videóanalitika

Részletesebben

VASUTAS EGÉSZSÉGPÉNZTÁR

VASUTAS EGÉSZSÉGPÉNZTÁR VASUTAS EGÉSZSÉGPÉNZTÁR KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2013. 1. ÁLTALÁNOS KIEGÉSZÍTÉSEK A Vasutas Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Egészségpénztár (továbbiakban Pénztár) területi elven működő nyitott kiegészítő Egészségpénztár,

Részletesebben

IT biztonság és szerepe az információbiztonság területén

IT biztonság és szerepe az információbiztonság területén Óbuda University e Bulletin Vol. 1, No. 1, 2010 IT biztonság és szerepe az információbiztonság területén Tóth Georgina Nóra Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar Anyag és

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/108

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/108 Korrigendum - A Nemzeti Filmtörténeti Élménypark - Versenyképes Turisztikai Termék- és Attrakció Fejlesztés című ÉMOP-2.1.1/A-14 projekt keretében Megjelenítő- és egyéb eszközök beszerzése és installációja

Részletesebben

IT TERMÉKEK TANÚSÍTÁSA

IT TERMÉKEK TANÚSÍTÁSA RG_0140.fmx v.2.01 CD2E4A5EB23A9DB2DE2A4F95820958DFA4869790 RG_0150.fmx v.2.01 A288B76997952CA18C18316CE61A3D595EE071E5 RG_0151.fmx v.2.01 70F70BC8E467DC6E0F176FE64DB2295634E8533E rg_0157.fmx v.2.01 730016671CA42824C2D7CA504E44492AA390005F

Részletesebben

CÉGBEMUTATÓ. 1 IT infrastruktúra szolgáltatások

CÉGBEMUTATÓ. 1 IT infrastruktúra szolgáltatások CÉGBEMUTATÓ A Grúber és Társa Számítástechnikai és Kereskedelmi Bt a magyar informatikai piac erős és stabil hazai pozíciókkal rendelkező, mértékadó cége 2001. óta. Az ügyfelek igényeinek teljes körű kiszolgálását

Részletesebben

Tarantella Secure Global Desktop Enterprise Edition

Tarantella Secure Global Desktop Enterprise Edition Tarantella Secure Global Desktop Enterprise Edition A Secure Global Desktop termékcsalád Az iparilag bizonyított szoftver termékek és szolgáltatások közé tartozó Secure Global Desktop termékcsalád biztonságos,

Részletesebben

VASUTAS EGÉSZSÉGPÉNZTÁR

VASUTAS EGÉSZSÉGPÉNZTÁR VASUTAS EGÉSZSÉGPÉNZTÁR KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2014. 1. ÁLTALÁNOS KIEGÉSZÍTÉSEK A Vasutas Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Egészségpénztár (továbbiakban Pénztár) területi elven működő nyitott kiegészítő Egészségpénztár,

Részletesebben

Adat és információvédelemi kérdések a kórházi gyakorlatban II.

Adat és információvédelemi kérdések a kórházi gyakorlatban II. Adat és információvédelemi kérdések a kórházi gyakorlatban II. Nagy István, Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet A Gartner Group elemzôi által használt és általánosan elfogadott besorolás szerint

Részletesebben

Információs szupersztráda Informatika. Hálózatok. Információ- és tudásipar Globalizáció

Információs szupersztráda Informatika. Hálózatok. Információ- és tudásipar Globalizáció IR IT AZ INFORMÁCI CIÓGAZDÁLKODÁS ALAPJAI (Bevezetés) Szent István Egyetem Információgazdálkodási Tanszék 2006. 2 Információs szupersztráda Informatika Információrobbanás Információpolitika Kibertér Hálózatok

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA KAPOSFŐ INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA

ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA KAPOSFŐ INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA KAPOSFŐ INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA 1 A CME-IMIP modell adaptációját készítette: Általános Iskola Kaposfő Az alkalmazotti közösség elfogadó határozatának

Részletesebben

MemoLuX Kft. MINİSÉGÜGYI KÉZIKÖNYV. Jelen példány sorszáma: 0. Verzió: Lapszám: Fájlnév: 4/0 1/30 MMKv4.doc

MemoLuX Kft. MINİSÉGÜGYI KÉZIKÖNYV. Jelen példány sorszáma: 0. Verzió: Lapszám: Fájlnév: 4/0 1/30 MMKv4.doc 1/30 Jelen példány sorszáma: 0 MINİSÉGÜGYI KÉZIKÖNYV MemoLuX Kft. A minıségügyi kézikönyv sem egészben, sem részben nem másolható az Ügyvezetı Igazgató engedélye nélkül. 2/30 Elosztási lista példány 1

Részletesebben

A postafiókok a felhőbe költöznek

A postafiókok a felhőbe költöznek A postafiókok a felhőbe költöznek Globális megoldás a GRAPHISOFT-nál A kiugróan sikeres cégekre nemcsak a kiváló termék és a hatékony marketing-tevékenység jellemző, hanem a továbbfejlődéshez szükséges

Részletesebben

Adversum Tanácsadó és Szolgáltató Kft.

Adversum Tanácsadó és Szolgáltató Kft. Adversum Tanácsadó és Szolgáltató Kft. Hatékonyságnövelés mérnöki precizitással KAPCSOLAT 5000 Szolnok, Muskátli utca 2/A Honlap: www.adversum.hu SZOLGÁLTATÁSOK Logisztikai tanácsadás Készletgazdálkodás

Részletesebben

Informatikai biztonság, IT infrastruktúra

Informatikai biztonság, IT infrastruktúra Informatikai biztonság, IT infrastruktúra Informatikai biztonság Az informatikai biztonság az információk és az informatikai rendszerek védelme a jogosulatlan hozzáféréstől, használattól, változtatástól,

Részletesebben

Központi proxy szolgáltatás

Központi proxy szolgáltatás Központi proxy szolgáltatás Az Informatikai Igazgatóság minden aktív és volt egyetemi hallgató és munkaviszonnyal rendelkezõ egyetemi dolgozó részére úgynevezett proxy szolgáltatást biztosít. A szolgáltatás

Részletesebben

INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM

INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM Tartalomjegyzék 1 AZ INTÉZMÉNY BEMUTATÁSA 2 11 ÁLTALÁNOS BEMUTATÁS 2 12 AZ ISKOLA ADATAI 3 13 Az ISKOLA SZERVEZETI FELÉPÍTÉSE 4 2 AZ INTÉZMÉNY MINŐSÉGPOLITIKÁJA 5 21 MINŐSÉGPOLITIKAI NYILATKOZAT 5 22 JÖVŐKÉP

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK 1. A szolgáltatás tárgya, szerződés tartalma 1.1. Oláh Gábor egyéni vállalkozó (Oláh Gábor, 2193 Galgahévíz, Mikszáth Kálmán utca 12. továbbiakban: Szolgáltató) a szolgáltatásaira

Részletesebben

Kovácsoljon üzleti előnyt a technológiából!

Kovácsoljon üzleti előnyt a technológiából! Kovácsoljon üzleti előnyt a technológiából! $ Kovácsoljon üzleti előnyt a technológiából! A Microsoft technológiái segítségével a kis- és középvállalatok modernizálhatják üzleti rendszereiket és folyamataikat,

Részletesebben

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM INFORMATIKAI BIZTONSÁGI SZABÁLYZATA

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM INFORMATIKAI BIZTONSÁGI SZABÁLYZATA A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM INFORMATIKAI BIZTONSÁGI SZABÁLYZATA Szeged, 2015. szeptember 28. TARTALOMJEGYZÉK Az SZTE Informatikai Biztonsági Szabályzata 1 1. Bevezetés...3 1.1. A szabályzat célja, hatálya,

Részletesebben

A műhelymunka tervezett napirendje

A műhelymunka tervezett napirendje ÁROP-1.A.2 A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése A Csurgói Polgármesteri Hivatal szervezetfejlesztése Záró műhelymunka 2010. jún. 09. A műhelymunka tervezett napirendje 1. Az ügyfélelégedettség-mérés

Részletesebben

Jelentés az Országos Meteorológiai Szolgálat, mint léginavigációs szolgáltató 2012. évi tevékenységéről

Jelentés az Országos Meteorológiai Szolgálat, mint léginavigációs szolgáltató 2012. évi tevékenységéről Jelentés az Országos Meteorológiai Szolgálat, mint léginavigációs szolgáltató 2012. évi tevékenységéről Az 1035/2011/EU (2011. október 17.) a léginavigációs szolgálatok ellátására vonatkozó közös követelmények

Részletesebben

Népszámlálás 2011 Internetes adatgyűjtéssel

Népszámlálás 2011 Internetes adatgyűjtéssel Népszámlálás 2011 Internetes adatgyűjtéssel Kópházi József, Központi Statisztikai Hivatal Taby Tamás, IQSYS Zrt. Infotér - 2011 - Balatonfüred 1 Népszámlálási kihívások Adatszolgáltatói hajlandóság csökkenése

Részletesebben

Üzleti kockázat minimalizálás és a biztonsági menedzsment korszerűsítése McAfee Total Protection for Enterprise-al

Üzleti kockázat minimalizálás és a biztonsági menedzsment korszerűsítése McAfee Total Protection for Enterprise-al Üzleti kockázat minimalizálás és a biztonsági menedzsment korszerűsítése McAfee Total Protection for Enterprise-al Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Végponti biztonsági kihívások... 3 A biztonsági kockázatmenedzsment

Részletesebben

INFORMATIKAI BIZTONSÁGI SZABÁLYZATA

INFORMATIKAI BIZTONSÁGI SZABÁLYZATA Kakucsi Polgármesteri Hivatal INFORMATIKAI BIZTONSÁGI SZABÁLYZATA Hatályba lépés dátuma: 2014. július 03. 1 Tartalomjegyzék 1. Az Informatikai Biztonsági Szabályzat (IBSZ) célja... 3 2. Műszaki alapfogalmak...

Részletesebben

Tesztelés fázisai. Passed Informatikai Kft. www.passed.hu. 2007. december 4

Tesztelés fázisai. Passed Informatikai Kft. www.passed.hu. 2007. december 4 Tesztelés fázisai Passed Informatikai Kft. www.passed.hu 2007. december 4 Napirendi pontok Bevezetés Vertikális bontás Horizontális bontás Esettanulmány Tesztelés pillérek Minőség Átláthatóság Skálázhatóság

Részletesebben

Kötelezettségvállalást előkészítő osztály : {^^\^\W.Q\i/?.) Ö^?.fc$^.../ ^í -Uuidéo* V é^l. Budapest, i2!l...^,!k v Kezdeményezésért feleles

Kötelezettségvállalást előkészítő osztály : {^^\^\W.Q\i/?.) Ö^?.fc$^.../ ^í -Uuidéo* V é^l. Budapest, i2!l...^,!k v Kezdeményezésért feleles 2.sz.melléklet Kötelezettségvállalást előkészítő osztály : {^^\^\W.Q\i/?.) Ö^?.fc$^.../ ^í -Uuidéo* V é^l A szerződés tárgya:, *)&V$A$.\...J!Ú^UÚ^Áií?...!r.?...^tüod^oAí* ^?.,.L^^H" K Ö^51^ A kötelezettségvállalás

Részletesebben

Ikt. sz.: ADATVÉDELMI ÉS INFORMATIKAI BIZTONSÁGI SZABÁLYZAT

Ikt. sz.: ADATVÉDELMI ÉS INFORMATIKAI BIZTONSÁGI SZABÁLYZAT Ikt. sz.: ADATVÉDELMI ÉS INFORMATIKAI BIZTONSÁGI SZABÁLYZAT 2013 A Józsefvárosi Családsegítő és Gyermekjóléti Központ Adatvédelmi és Informatikai Biztonsági Szabályzatát (továbbiakban AIBSZ) a személyes

Részletesebben

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A SZOFTVERHASZNÁLAT RENDJE

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A SZOFTVERHASZNÁLAT RENDJE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A SZOFTVERHASZNÁLAT RENDJE SOPRON 2009 A Nyugat-magyarországi Egyetem (a továbbiakban: egyetem) szoftverhasználati rendje a szerzi jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (a

Részletesebben

6. számú melléklet KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program. Új tanulási formák és rendszerek Digitális Középiskola program

6. számú melléklet KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program. Új tanulási formák és rendszerek Digitális Középiskola program 6. számú melléklet KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program Új tanulási formák és rendszerek Digitális Középiskola program című pályázati felhívásához Kódszám: TÁMOP-3.2.1.B-09/2

Részletesebben

A Magyar Földgáztároló Zrt. részére a Zsanai Földgáztároló Siemens SIMATIC PCS7 folyamatirányító rendszer hardver és szoftver upgrade

A Magyar Földgáztároló Zrt. részére a Zsanai Földgáztároló Siemens SIMATIC PCS7 folyamatirányító rendszer hardver és szoftver upgrade A Magyar Földgáztároló Zrt. részére a Zsanai Földgáztároló Siemens SIMATIC PCS7 folyamatirányító rendszer hardver és szoftver upgrade Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/142 Beszerzés tárgya: Szolgáltatás

Részletesebben

Click to edit headline title style

Click to edit headline title style O365 AZURE WEBTÁRHELY IP HANG BÉRTELEFONKÖZPONT A Printer-fair Kft. FELHŐ szolgáltatásai Trengerné Dudics Valéria Partner találkozó 2016 A Printer-fair Kft. Által kínált szolgáltatások O365 Azure Webtárhely

Részletesebben

See Hello! A jövő elérkezett a Cisco TelePresence segítségével.

See Hello! A jövő elérkezett a Cisco TelePresence segítségével. Vezetői tájékoztató See Hello! A jövő elérkezett a Cisco TelePresence segítségével. 2010 Cisco és/vagy annak leányvállalatai. Minden jog fenntartva. Ez a dokumentum nyilvános Cisco-információkat tartalmaz.

Részletesebben

Tegye hatékonyabbá vállalkozását az itrack Tachográf Rendszerrel! Az idata Kft. által forgalmazott itrack Tachográf Rendszer piaci előnyei

Tegye hatékonyabbá vállalkozását az itrack Tachográf Rendszerrel! Az idata Kft. által forgalmazott itrack Tachográf Rendszer piaci előnyei Tegye hatékonyabbá vállalkozását az itrack Tachográf Rendszerrel! Érjen el költségmegtakarítást a hatékony munkaszervezéssel, amit a tachográf online adatai biztosítanak az itrack kliensprogram prémium

Részletesebben

ÓBUDAI EGYETEM Neumann János Informatikai Kar Informatikai Rendszerek Intézet Témavezető: Bringye Zsolt

ÓBUDAI EGYETEM Neumann János Informatikai Kar Informatikai Rendszerek Intézet Témavezető: Bringye Zsolt Témavezető: Bringye Zsolt Diplomamunka/szakdolgozat címe: X64 szerver virtualizáció technológiai kérdéseinek áttekintése, kereskedelmi termékekben történő megvalósításuk elemzése (funkcionalitás, teljesítmény,

Részletesebben

ű ű ű ű ű ű ű ű Ö Ö ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű Á ű ű ű ű ű ű ű ű ű Ő ű Á ű ű Á ű Á ű ű ű Ő ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű Á ű ű Á ű ű Ő ű ű ű ű ű Á ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű

Részletesebben

A SAJÓSZENTPÉTERI EGYSÉGES PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT

A SAJÓSZENTPÉTERI EGYSÉGES PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT Sajószentpéteri Egységes Pedagógiai Szakszolgálat 3770 Sajószentpéter, Móra Ferenc u. 1. Tel: 48/521-500; 48/521-501 Mobil: 20/336-6903 e-mail: speter.epsz@gmail.com A SAJÓSZENTPÉTERI EGYSÉGES PEDAGÓGIAI

Részletesebben

SZERVERTELEPÍTÉS ÉS AKTIVÁLÁS

SZERVERTELEPÍTÉS ÉS AKTIVÁLÁS Telepítés Friss szervertelepítés esetén a telepítő háromféle telepítési módot kínál fel, melyek közül kiválaszthatja az ön számára megfelelőt. Termékkulcs Amenyiben termékkulccsal rendelkezik, be kell

Részletesebben

Gyarmati Andrea: A tevékenységadminisztráció informatizálásának lehetőségei a gyermekvédelemben

Gyarmati Andrea: A tevékenységadminisztráció informatizálásának lehetőségei a gyermekvédelemben Gyarmati Andrea: A tevékenységadminisztráció informatizálásának lehetőségei a gyermekvédelemben A szociális ágazat információs fejlesztéseit tekintve évtizedes lemaradásban van az egyéb humán ágazatokhoz

Részletesebben

Inter.Net Hitelesítés Szolgáltatási Utasítás A NetLock Kft. Szolgáltatási Szabályzatának szolgáltatás specifikus rendelkezései

Inter.Net Hitelesítés Szolgáltatási Utasítás A NetLock Kft. Szolgáltatási Szabályzatának szolgáltatás specifikus rendelkezései Inter.Net Hitelesítés Szolgáltatási Utasítás A NetLock Kft. Szolgáltatási Szabályzatának szolgáltatás specifikus rendelkezései NetLock Informatikai és Hálózatbiztonsági Korlátolt Felelősségű Társaság Verzió:

Részletesebben

MINISZTERELNÖKI HIVATAL. Szóbeli vizsgatevékenység

MINISZTERELNÖKI HIVATAL. Szóbeli vizsgatevékenység MINISZTERELNÖKI HIVATAL Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: Vizsgarészhez rendelt vizsgafeladat megnevezése: 2270-06/1 Szóbeli vizsgatevékenység Szóbeli vizsgatevékenység időtartama:

Részletesebben

Rendszerterv. 1. Funkcionális terv. 1.1. Feladat leírása:

Rendszerterv. 1. Funkcionális terv. 1.1. Feladat leírása: Rendszerterv 1. Funkcionális terv 1.1. Feladat leírása: A feladat egy GPS-képes eszközökön futó alkalmazás, illetve ennek szerver oldali párjának létrehozása. A program a szerveren tárolt adatbázis alapján

Részletesebben

Integrált ügyviteli rendszerek fejlesztése A cégre formázható szoftver szállítója. BEMUTATKOZÁS 2016.

Integrált ügyviteli rendszerek fejlesztése A cégre formázható szoftver szállítója. BEMUTATKOZÁS 2016. R-TREND Kft Integrált ügyviteli rendszerek fejlesztése A cégre formázható szoftver szállítója. BEMUTATKOZÁS 2016. Az R-TREND Kft. bemutatása Az R-TREND Kft 1989-ben alakult, 27 éve, öt fő tevékenységi

Részletesebben

A Nyíregyházi Fıiskola Informatikai Szolgáltató Központ Ügyrendje

A Nyíregyházi Fıiskola Informatikai Szolgáltató Központ Ügyrendje A Nyíregyházi Fıiskola Informatikai Szolgáltató Központ Ügyrendje a Szervezeti és Mőködési Szabályzat 38. sz. melléklete 2009. június 24. Informatikai Szolgáltató Központ Ügyrendje Bevezetés Az Nyíregyházi

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v 1 J e g y z ı k ö n y v amely készült 2010. szeptember 20-án 16 óra 10 perckor a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, Pilis Város Önkormányzata Kommunikációs, Regionális és Európai Uniós Bizottságának

Részletesebben

Tudásmegosztás. TAKSONY Nagyközség Önkormányzata 2014.

Tudásmegosztás. TAKSONY Nagyközség Önkormányzata 2014. Tudásmegosztás ÁROP-3.A.2-2013 Államreform Operatív Program keretében megvalósuló Szervezetfejlesztés a Közép-Magyarországi régiókban lévő önkormányzatok számára TAKSONY Nagyközség Önkormányzata 2014.

Részletesebben

ESTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA INFORMATIKAI STRATÉGIA

ESTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA INFORMATIKAI STRATÉGIA ESTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA INFORMATIKAI STRATÉGIA 2015-2017 2 Tartalomjegyzék Eszterházy Károly Főiskola... 1 Informatikai Stratégia... 1 GEN. Általános informatikai célok... 6 GEN-1. IT szolgáltatások

Részletesebben

PCA. Digitálisan szabályozható elõtétek

PCA. Digitálisan szabályozható elõtétek PCA Digitálisan szabályozható elõtétek USA Skandinávia Nagy-Britannia Benelux-államok Olaszország Franciaország Portugália Svájc Spanyolország Minden energiánkat az Ön világítására fordítjuk. A Tridonic

Részletesebben

A Hexium AZBEST/AVAX és a HA-PON/sGTC alállomás szoftverének frissítése

A Hexium AZBEST/AVAX és a HA-PON/sGTC alállomás szoftverének frissítése A Hexium AZBEST/AVAX és a HA-PON/sGTC alállomás szoftverének frissítése Installációs leírás Székhely: 1134 Budapest, Váci út 51/b Telefon: (+36 1) 320-8338 Fax: (+36 1) 340-8072 Hexium AZBEST/AVAX verziófrissítési

Részletesebben

VÁLLALATIRÁNYÍTÁSI ÜGYVITELI PROGRAMRENDSZER. Váradi László OKTATÁSI SEGÉDANYAG. 2012/13. tanév 2. szemeszter 05. foglalkozás

VÁLLALATIRÁNYÍTÁSI ÜGYVITELI PROGRAMRENDSZER. Váradi László OKTATÁSI SEGÉDANYAG. 2012/13. tanév 2. szemeszter 05. foglalkozás Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar SAP Business One 8.82 VÁLLALATIRÁNYÍTÁSI ÜGYVITELI PROGRAMRENDSZER Váradi László Komplex feladat 03 OKTATÁSI SEGÉDANYAG 2012/13. tanév 2. szemeszter 05. foglalkozás

Részletesebben

A PÉNZÜGYI SZERVEZETEK ÁLLAMI FELÜGYELETÉNEK KONZULTÁCIÓS ANYAGA

A PÉNZÜGYI SZERVEZETEK ÁLLAMI FELÜGYELETÉNEK KONZULTÁCIÓS ANYAGA A PÉNZÜGYI SZERVEZETEK ÁLLAMI FELÜGYELETÉNEK KONZULTÁCIÓS ANYAGA Az Előzetes tájékozódási kötelezettség; A megbízás ügyfél számára legkedvezőbb végrehajtása; Érdek-összeütközés, összeférhetetlenség, ösztönzés

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek I. Szerződéskötés Az e-szolgálat Kft. (továbbiakban szolgáltató) Általános Szerződési Feltételeit a Megrendelő - együttesen Felek - elfogadják elektronikus szerződésként

Részletesebben

BLACKBERRY SZOFTVER LICENCSZERZŐDÉS KÉRJÜK, HOGY A SZOFTVER TELEPÍTÉSE VAGY FELHASZNÁLÁSA ELŐTT GONDOSAN OLVASSA ÁT EZT A DOKUMENTUMOT.

BLACKBERRY SZOFTVER LICENCSZERZŐDÉS KÉRJÜK, HOGY A SZOFTVER TELEPÍTÉSE VAGY FELHASZNÁLÁSA ELŐTT GONDOSAN OLVASSA ÁT EZT A DOKUMENTUMOT. BLACKBERRY SZOFTVER LICENCSZERZŐDÉS KÉRJÜK, HOGY A SZOFTVER TELEPÍTÉSE VAGY FELHASZNÁLÁSA ELŐTT GONDOSAN OLVASSA ÁT EZT A DOKUMENTUMOT. Ön jelen Szerződés alapján, mint vásárló, jogosult a Szoftver használatára.

Részletesebben

Szuperszerviz Általános vállalási feltételek

Szuperszerviz Általános vállalási feltételek Szuperszerviz Általános vállalási feltételek Szuperszerviz Általános vállalási feltételek A szolgáltató adatai Magyar Telekom Távközlési Részvénytársaság Székhely: 1013 Budapest, Krisztina krt. 55. Cégjegyzékszám:

Részletesebben

Novell Nterprise Branch Office: a távoli iroda felügyeletének leegyszerűsítése

Novell Nterprise Branch Office: a távoli iroda felügyeletének leegyszerűsítése Novell Nterprise Branch Office: a távoli iroda felügyeletének leegyszerűsítése termékleírás www.novell.hu Bevezetés A mai vállalatok gyakran tartanak fenn irodákat az ország és a világ különböző pontjain.

Részletesebben

Könnyedén. és természetesen OPTEAMUS

Könnyedén. és természetesen OPTEAMUS Könnyedén és természetesen OPTEAMUS 01 Bevezetô Könnyedén és természetesen A számítógépes programok könnyen elboldogulnak a számokkal és ûrlapokkal, de legtöbbjük tehetetlenül áll a természet, az emberi

Részletesebben

3. Milyen informatikai eszközökkel tervezné a reklámokat, milyen reklámtípust tartana a legsikeresebbnek?

3. Milyen informatikai eszközökkel tervezné a reklámokat, milyen reklámtípust tartana a legsikeresebbnek? 2. tétel (Egri Dániel) 3. Milyen informatikai eszközökkel tervezné a reklámokat, milyen reklámtípust tartana a legsikeresebbnek? - WEB-marketing (mint egyik reklámfajta) o mivel, hogyan? szempontok o egyéb

Részletesebben

Kitöltési útmutató. az AEO Önértékelési kérdőívhez

Kitöltési útmutató. az AEO Önértékelési kérdőívhez Kitöltési útmutató az AEO Önértékelési kérdőívhez Az AEO Önértékelési kérdőív célja, hogy segítséget nyújtson Önnek az AEO-státusz megszerzésével kapcsolatos követelmények megértésében, és hogy a kérelemben

Részletesebben

A területi közigazgatás reformja és az informatika

A területi közigazgatás reformja és az informatika Gulyás Róbert főosztályvezető A területi közigazgatás reformja és az informatika Infotér 6. konferencia Balatonfüred, 2015. november 6. A területi közigazgatás reformjának lépései A fővárosi és megyei

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek A http://energetic.auricon.hu weboldal és az Auricon Energetic szoftver kapcsán Hatályos: 2015.03.04.-től visszavonásig Jelen ÁSZF szerzői jogvédelem alatt áll, másolása

Részletesebben

Informatikai működésfolytonosság az egészségügyben -avagy -Egy púpnak látszó őrangyal! Dr. Ari Lajos 2015.10.5-7

Informatikai működésfolytonosság az egészségügyben -avagy -Egy púpnak látszó őrangyal! Dr. Ari Lajos 2015.10.5-7 Informatikai működésfolytonosság az egészségügyben -avagy -Egy púpnak látszó őrangyal! Sarkadi Attila XXII. EU napok Debrecen Dr. Ari Lajos 2015.10.5-7 Púp, vagy őrangyal? Szabályzati környezet és főbb

Részletesebben

TANÚSÍTVÁNY (E-MS08T_TAN-ST-01) MELLÉKLETE

TANÚSÍTVÁNY (E-MS08T_TAN-ST-01) MELLÉKLETE TANÚSÍTVÁNY (E-MS08T_TAN-ST-01) MELLÉKLETE Dokumentumazonosító TAN-ST-01.ME-01 Projektazonosító E-MS08T Microsec Kft. tan. MATRIX tanúsítási igazgató Dr. Szőke Sándor MATRIX tanúsító Hornyák Gábor Kelt

Részletesebben

12. tétel. Lemezkezelés

12. tétel. Lemezkezelés 12. tétel 12_12a_1.5 Lemezkezelés (Particionálás, formázás, RAID rendszerek) A partíció a merevlemez egy önálló logikai egysége, amely fájlrendszer tárolására alkalmas. Alapvetően két esetben hozunk létre

Részletesebben

BI modul a lízing üzletágban. 2007 márc. 21. Előadó: Salamon András

BI modul a lízing üzletágban. 2007 márc. 21. Előadó: Salamon András BI modul a lízing üzletágban 2007 márc. 21. Előadó: Salamon András Rövid cég- és terméktörténet Lízing fejlesztések, K+F 1996 óta Lízing éles rendszer 1999 óta Új név: AdviseSoft Kft. 2002 óta Jelenleg:

Részletesebben

Rexroth 4EE Rexroth az energiahatékonyságért

Rexroth 4EE Rexroth az energiahatékonyságért Rexroth 4EE Rexroth az energiahatékonyságért Energia-megtakarítás? A Rexroth-tal ez akár a produktivitás növelésével együtt lehetséges. Az üzemeltetési költségek csökkentését, valamint a hatékonyabb és

Részletesebben

A SZEMÉLYÜGYI PROBLÉMÁK A MÚLT A TRANSFER SZEMÉLYÜGYI MENEDZSMENT A JELEN ,AMIRE ÖNNEK IS SZÜKSÉGE VAN. www.transfer-personal.com

A SZEMÉLYÜGYI PROBLÉMÁK A MÚLT A TRANSFER SZEMÉLYÜGYI MENEDZSMENT A JELEN ,AMIRE ÖNNEK IS SZÜKSÉGE VAN. www.transfer-personal.com www.transfer-personal.com ÉV TAPASZTALAT,AMIRE ÖNNEK IS SZÜKSÉGE VAN A SZEMÉLYÜGYI PROBLÉMÁK A MÚLT A TRANSFER SZEMÉLYÜGYI MENEDZSMENT A JELEN Összekötjük az embereket TARTALOMJEGYZÉK Előszó... 3 Miért

Részletesebben

Termékbemutató prospektus

Termékbemutató prospektus Breona Kft. 1134 Budapest, Róbert Károly krt. 59. telefon: +36 1-814 - 2170 fax: +36 1-814 - 2171 imi.breona.eu, info@breona.hu Termékbemutató prospektus Az Irodai Mindenes a Breona Kft. iktató, dokumentum-

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek Kérjük, hogy amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, olvassa el figyelmesen az alábbi Általános Szerződési Feltételeket! Itt fontos

Részletesebben

EXCHANGE 2013 ÁTÁLLÁS EGY SMB VÁLLALATNÁL

EXCHANGE 2013 ÁTÁLLÁS EGY SMB VÁLLALATNÁL EXCHANGE 2013 ÁTÁLLÁS EGY SMB VÁLLALATNÁL ELŐZMÉNYEK A gépgyártás területén tevékenykedő, mintegy 100 informatikai munkahelyet üzemeltető vállalat már egy évtizede a Lotus Domino levelező, csoportmunka

Részletesebben

14. előadás: Az adatbázis kezelő szoftver

14. előadás: Az adatbázis kezelő szoftver 14. előadás: Az adatbázis kezelő szoftver A decentrális ingatlan-nyilvántartási rendszer egy több felhasználós, interaktív, relációs adatbázis. A több felhasználós jelző arra utal, hogy a rendszerben több

Részletesebben

Ha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.II mellékletet Az ajánlatokat a következő címre kell benyújtani:

Ha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.II mellékletet Az ajánlatokat a következő címre kell benyújtani: 3. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

Közép-dunántúli régió területi államigazgatási szervei 2008. novemberi informatikai felmérésének összesítése, értékelése

Közép-dunántúli régió területi államigazgatási szervei 2008. novemberi informatikai felmérésének összesítése, értékelése Közép-dunántúli régió területi államigazgatási szervei 2008. novemberi informatikai felmérésének összesítése, értékelése Az informatikai, e-közigazgatási felmérést a Miniszterelnöki Hivatal Infokommunikációért

Részletesebben

Informatika stratégia. OM azonosító: 034190

Informatika stratégia. OM azonosító: 034190 Informatika stratégia Marcali Városi Önkormányzat Széchenyi Zsigmond Szakközépiskola és Szakiskolája 8734 Somogyzsitfa, Ady u. 8. OM azonosító: 034190... igazgató Ledniczki Tamás Miklós Csaba Diákönkormányzat

Részletesebben

Kiterjedt hálózatok. 8. Hálózatok fajtái, topológiájuk. Az Internet kialakulása 1

Kiterjedt hálózatok. 8. Hálózatok fajtái, topológiájuk. Az Internet kialakulása 1 8. Hálózatok fajtái, topológiájuk. Az Internet kialakulása Milyen előnyei vannak a hálózatoknak. Csoportosítsd a hálózatokat kiterjedésük szerint! Milyen vezetékeket használnak a hálózatok kialakításánál?

Részletesebben

A Harmóniabolt webáruházban kínált termékek az alábbiak szerint kategorizálhatók: étrendkiegészítők, kozmetikumok.

A Harmóniabolt webáruházban kínált termékek az alábbiak szerint kategorizálhatók: étrendkiegészítők, kozmetikumok. Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni webshopunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag

Részletesebben

A SAM-INSIGHTS RENDSZER ÉS AZ IPR-INSIGHTS SZOLGÁLTATÁSAI A SZOFTVERESZKÖZ-GAZDÁLKODÁSI ÉRETTSÉG KÜLÖNBÖZŐ SZINTJEIN

A SAM-INSIGHTS RENDSZER ÉS AZ IPR-INSIGHTS SZOLGÁLTATÁSAI A SZOFTVERESZKÖZ-GAZDÁLKODÁSI ÉRETTSÉG KÜLÖNBÖZŐ SZINTJEIN A SAM-INSIGHTS RENDSZER ÉS AZ IPR-INSIGHTS SZOLGÁLTATÁSAI A SZOFTVERESZKÖZ-GAZDÁLKODÁSI ÉRETTSÉG KÜLÖNBÖZŐ SZINTJEIN TEL. FAX WEB E-MAIL + 36 1 999 0420 +36 1 999 7965 www.ipr.hu info@ipr.hu TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program

AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program Page 1 of 164 Bevezető AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program Az AXEL PRO egy olyan ügyviteli szoftver, amely segítségével a számlázás, a készletnyilvántartás és számos egyéb céges ügy elvégzése

Részletesebben

Szolnoki Főiskola Szolnok

Szolnoki Főiskola Szolnok Szolnoki Főiskola Szolnok SZF: /../2015 Informatikai Szabályzat 2015 1. A szabályzat célja (1) Az Informatikai Szabályzat (továbbiakban: ISZ) célja a Szolnoki Főiskola (a továbbiakban Főiskola) által kezelt

Részletesebben

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár munkaterve 2008.

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár munkaterve 2008. A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár munkaterve 2008. EGY MEGÚJULÓ KÖNYVTÁR A BRÓDY SÁNDOR MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR SZAKMAI PROGRAMJA 2008...3 I. HELYZETELEMZÉS...3 SWOT analízis...3 II. ELÉRENDŐ

Részletesebben

Szervezeti kiválóság. Mára a minőség alapkövetelménnyé vált! A szervezeti kiválóság az egyik legfontosabb sikertényező!

Szervezeti kiválóság. Mára a minőség alapkövetelménnyé vált! A szervezeti kiválóság az egyik legfontosabb sikertényező! Szervezeti kiválóság Mára a minőség alapkövetelménnyé vált! A szervezeti kiválóság az egyik legfontosabb sikertényező! Szervezeti önértékelés: a szervezet rendszeres, szisztematikus átvilágítása adott

Részletesebben

INFORMATIKAI BIZTONSÁGI SZABÁLYZAT

INFORMATIKAI BIZTONSÁGI SZABÁLYZAT Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Dunaújváros, Bartók tér 1. INFORMATIKAI BIZTONSÁGI SZABÁLYZAT Hatályos: 2014.01.01-től dr. Borsós Beáta igazgató 1 1. Az Informatikai Biztonsági Szabályzat célja

Részletesebben

Debreceni Egyetem Informatikai Kar Információ Technológia Tanszék VÁLLALATI BIZTONSÁGPOLITIKA

Debreceni Egyetem Informatikai Kar Információ Technológia Tanszék VÁLLALATI BIZTONSÁGPOLITIKA Debreceni Egyetem Informatikai Kar Információ Technológia Tanszék VÁLLALATI BIZTONSÁGPOLITIKA Témavezető: Dr. Juhász István egyetemi adjunktus Készítette: Lőrincz Tímea gazdaságinformatikus (BSc) szak

Részletesebben

1. oldal, összesen: 29 oldal

1. oldal, összesen: 29 oldal 1. oldal, összesen: 29 oldal Bevezetõ AXEL PRO Nyomtatványkitöltõ Program Az AXEL PRO Nyomtatványkitöltõ egy olyan innovatív, professzionális nyomtatványkitöltõ és dokumentum-szerkesztõ program, mellyel

Részletesebben

Tex and Co Kft. 1146 Budapest, Francia út 54. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (egységes szerkezetbe foglalt) I. Általános rendelkezések

Tex and Co Kft. 1146 Budapest, Francia út 54. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (egységes szerkezetbe foglalt) I. Általános rendelkezések ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (egységes szerkezetbe foglalt) A jelen Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) tartalmazza a Tex and Co Net Kft. által üzemeltetett online szolgáltatásként bérelhető rendszerek,

Részletesebben

NetWare 6 technikai áttekintés 2. rész

NetWare 6 technikai áttekintés 2. rész NetWare 6 technikai áttekintés 2. rész A non-stop rendelkezésre állás megvalósítása Novell Cluster Services, NetWare Remote Management, Tárolási Szolgáltatások Az operációs rendszer továbbfejlesztései

Részletesebben

LEGYEN A VÁLTOZÁS- KEZELÉS HŐSE!

LEGYEN A VÁLTOZÁS- KEZELÉS HŐSE! 2011 15. KIADÁS AZ ÜZLETET ELŐMOZDÍTÓ MEGOLDÁSOK A ONE LÉNYEGE BARÁTKOZZON MEG A VÁLTOZÁSOKKAL! Tegyen szert versenyelőnyre! LEGYEN URA A HELYZETNEK! Reagáljon növekvő vállalata igényeire KÉSZÜLJÖN FEL!

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZÁLLÍTÁSI FELTÉTELEK (ÁSZF) 1. AZ ÁSZF HATÁLYA

ÁLTALÁNOS SZÁLLÍTÁSI FELTÉTELEK (ÁSZF) 1. AZ ÁSZF HATÁLYA ÁLTALÁNOS SZÁLLÍTÁSI FELTÉTELEK (ÁSZF) 1. AZ ÁSZF HATÁLYA 1.1. Az ÁSZF hatálya kiterjed a JET-VILL Építő és Épületgépészeti Fővállalkozó és Kivitelező Korlátolt Felelősségű Társaság (székhelye: 1158 Budapest

Részletesebben

Jelentés az Országos Meteorológiai Szolgálat, mint léginavigációs szolgáltató 2011. évi tevékenységéről

Jelentés az Országos Meteorológiai Szolgálat, mint léginavigációs szolgáltató 2011. évi tevékenységéről Jelentés az Országos Meteorológiai Szolgálat, mint léginavigációs szolgáltató 2011. évi tevékenységéről Az 1035/2011/EU (2011. október 17.) a léginavigációs szolgálatok ellátására vonatkozó közös követelmények

Részletesebben

A Novell GroupWise az egyik legelterjedtebb üzenetkezelõ rendszer

A Novell GroupWise az egyik legelterjedtebb üzenetkezelõ rendszer A Novell GroupWise az egyik legelterjedtebb üzenetkezelõ rendszer Az utóbbi néhány évben a Novell GroupWise folyamatosan támadások kereszttüzében és erõteljes versenyben állt. A szkeptikus és lojális felhasználók

Részletesebben

A Dél-Dunántúli Régió Információs Társadalom Stratégiája (DD-RITS)

A Dél-Dunántúli Régió Információs Társadalom Stratégiája (DD-RITS) A Dél-Dunántúli Régió Információs Társadalom Stratégiája (DD-RITS) 2005. június 30. Készült: Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium támogatásával A Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács megbízásából

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről, hogy csökkentse termékei

Részletesebben

Informatika biztonsági szabályzat

Informatika biztonsági szabályzat Nemesvámos-Veszprémfajsz Községek Körjegyzősége Informatika biztonsági szabályzat (B-13) Jóváhagyta Nemesvámos Község Önkormányzata Veszprémfajsz Község Önkormányzata Veszprémfajsz Község Német Nemzetiségi

Részletesebben

Üzletszabályzat és Általános Szerződési feltételek

Üzletszabályzat és Általános Szerződési feltételek Üzletszabályzat és Általános Szerződési feltételek Eladó: Perfact-Pro Kft. 2314 Halásztelek Viola u. 7/b. Iroda: 1101 Budapest, Pongrác út 9/B Adószám: 12730924-2-13 Pest Megyei Bíróság mint Cégbíróság

Részletesebben

MINŐSÍTÉS. igazolja, hogy. a Neumann János Digitális Könyvtár és Multimédia Központ Kht. által integrált

MINŐSÍTÉS. igazolja, hogy. a Neumann János Digitális Könyvtár és Multimédia Központ Kht. által integrált MINŐSÍTÉS A HUNGUARD Számítástechnikai-, informatikai kutató-fejlesztő és általános szolgáltató Kft. Értékelési Divíziója, mint a NEMZETI AKKREDITÁLÓ TESTÜLET által a NAT-1-1578/2008 számon bejegyzett

Részletesebben

A MEDIAREY HUNGARY SERVICES KFT. ELŐFIZETÉSI ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK 1. SZÁMÚ MELLÉKLETE

A MEDIAREY HUNGARY SERVICES KFT. ELŐFIZETÉSI ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK 1. SZÁMÚ MELLÉKLETE A MEDIAREY HUNGARY SERVICES KFT. ELŐFIZETÉSI ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK 1. SZÁMÚ MELLÉKLETE A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szerinti tájékoztató fogyasztónak minősülő Előfizető részére 1. A SZERZŐDÉS

Részletesebben

I-II. régió. I-II. Iroda) 12.

I-II. régió. I-II. Iroda) 12. 1. 2. Kormányablak kivitelező kiválasztása Bp. Nyugati pu. Építési beruházás Kormányablak kivitelező kiválasztása Bp. Keleti pu. Építési beruházás 3. 4. 5. Vasúti járműmérleg hitelesítés, kalibrálás, karbantartás

Részletesebben

DIGITÁLIS TANÚSÍTVÁNY HASZNÁLATA A REGIONAL BOOKING PLATFORMON

DIGITÁLIS TANÚSÍTVÁNY HASZNÁLATA A REGIONAL BOOKING PLATFORMON DIGITÁLIS TANÚSÍTVÁNY HASZNÁLATA A REGIONAL BOOKING PLATFORMON 2016. 03. 23 VERZIÓ 2.1 Készítette: FGSZ Zrt. Informatika és Hírközlés Folyamatirányítás Az FGSZ Zrt. elkötelezett az informatikai biztonság

Részletesebben