Biztonsági Adatlap. A nyomtatás kelte: június 6. Felülvizsgálat időpontja: március 05.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Biztonsági Adatlap. A nyomtatás kelte: 2014. június 6. Felülvizsgálat időpontja: 2014. március 05."

Átírás

1 Oldal: 1 / 10 A nyomtatás kelte: június 6. Felülvizsgálat időpontja: március A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: Cleanpower Protect 30 Cikkszám: EV-CP30K 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: űtő- és szennyvízkezelés 1.3 Szállító / forgalmazó: EVOLT Kft Székesfehérvár, Sereg u Tel.: Fax: office@evolt.hu Sürgősségi felvilágosítás: Az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2.) Tel.: / vagy / Veszélyesség szerint besorolás 2.1 A keverék osztályozása: Osztályozás a CLP rendelet alapján: Skin Sens. 1 Veszély Az anyagok/keverékek veszélyeire/kockázataira utaló figyelmeztető -mondatok: Allergiás bőrreakciót válthat ki. Az anyagok/keverékek biztonságos használatára utaló, óvintézkedésre vonatkozó P-mondatok: P264 - A használatot követően a kezet alaposan meg kell mosni. P302 + P352 - A BŐRRE KERÜL: Lemosás bő szappanos vízzel. P333 + P313 - Bőrirritáció vagy kiütések megjelenése esetén: orvosi ellátást kell kérni. P363 - A szennyezett ruhát újbóli használat előtt ki kell mosni. Osztályozás az 1999/45/EK irányelv alapján: A keverék veszélyeire/kockázataira utaló R-mondatok: R 43- Bőrrel érintkezve túlérzékenységet okozhat (szenzibilizáló hatású lehet). (Folytatása 2 oldalon.)

2 Oldal: 2 / 10 (Folytatása 1 oldalon.) A keverék biztonságos használatára utaló S-mondatok: S 24 - A bőrrel való érintkezés kerülendő. Emberek és környezet veszélyeztetettségére vonatkozó kiemelt felhívások: A termék jelölésköteles a "Készítmények általános besorolási EK-irányelvei" kiértékelési eljárása legutóbbi kiadása alapján. 2.2 Cimkézési elemek: Veszélyesanyag-tartalom: 5-klór-2- metil-2-izotiazol-3-on és 2-metil-2-izotiazol-2-on (3:1) VESZÉLY Az anyagok/keverékek veszélyeire/kockázataira utaló figyelmeztető -mondatok: Allergiás bőrreakciót válthat ki. Az anyagok/keverékek biztonságos használatára utaló, óvintézkedésre vonatkozó P-mondatok: P264 - A használatot követően a(z) kezet alaposan meg kell mosni. P302 + P352 - A BŐRRE KERÜL: Lemosás bő szappanos vízzel. P333 + P313 - Bőrirritáció vagy kiütések megjelenése esetén: orvosi ellátást kell kérni. P363 - A szennyezett ruhát újbóli használat előtt ki kell mosni. 2.3 Egyéb veszélyek: A terméknek nincs egyéb ismert egészség- vagy környezetkárosító hatása. A termékben található anyagok nem felelnek meg a PBT- és vpvb-értékelés kritériumainak. 3. Összetétel vagy az összetevőkre vonatkozó adatok 3.1 Anyag: Nem alkalmazható (Folytatása 3 oldalon.)

3 Oldal: 3 / 10 (Folytatása 2 oldalon.) 3.2 Keverék: Veszélyes összetevők: Megnevezés CAS szám EK szám Etándiol REAC reg. szám Konc (%) Vesz. szimb. 67/548/EGK 2,5-5 Xn 22 Osztályozás CLP R mondat Vesz. pikt. Vesz. kat. mondat GS07 veszély Acute Tox. 4, Stot Re 2 302, 373 Kálium hidroxid Xn, C 22, 35 GS07 veszély Met. Corr.1, Acue Tox. 4, Skin Corr. 1A 290, 302, klór-2- metil-2- izotiazol-3- on és 2- metil-2- izotiazol-2- on (3:1)* < 0,5 T, C, N 23/24/25, 34, 43, Acute Tox. 3, Skin Corr. 1B, Skin Sens. 1, Aquatic Acute 1, Aquatic Chronic 1 301, 311, 331, 314, 317, 400, 410 Borsav ,5-5 Repr. Cat GS07 veszély Repr. 1B 360 Metil-1benzotriazol* ,5 Xn, Xi 22, 36 GS07 veszély Acute Tox *Gyártó által besorolt anyag, vagy kötelező besorolással nem rendelkező anyag. Az R- és -mondat(ok) teljes szövegét lásd a 16. szakaszban. 4. Elsősegélynyújtási intézkedések 4.1 Az elsősegély-nyújtási intézkedések ismertetése: Általános információk: Tünetek jelentkezése vagy kétség esetén forduljunk orvoshoz. Eszméletlen személynek semmit ne adjunk szájon át, helyezzük stabil oldalfekvő helyzetbe és forduljunk orvoshoz. LENYELÉS: Teendők: - Öblítsük ki a sérült száját vízzel (ha a sérült nem eszméletlen). - Azonnal forduljunk orvoshoz. - Tartsuk a sérültet nyugalomban. Ne hánytassuk a sérültet. BELÉGZÉS: Teendők: - A sérültet vigyük friss levegőre, tartsuk melegen és nyugalomban. - Szabálytalan légzés vagy légzéskimaradás esetén adjunk mesterséges lélegeztetést BŐRREL ÉRINTKEZÉS: Teendők: - Vegyük le azonnal a szennyezett ruházatot. - Azonnal le kell mosni az érintett bőrfelületet bő vízzel és szappannal. - Ne használjunk oldószert vagy hígítót. - Azonnali orvosi kezelés szükséges, mert a kezeletlen égési sérülések lassan gyógyuló sebek kialakulásához (Folytatása 4 oldalon.)

4 Oldal: 4 / 10 vezethetnek. SZEMBE JUTÁS: Teendők: - Óvatosan öblítsük a szemet vízzel több percen keresztül. - Amennyiben vannak, távolítsuk el a kontaktlencséket, ha lehetséges. - Folytassuk az öblítést. - Azonnal forduljunk orvoshoz. 4.2 A legfontosabb - akut és késleltetett - tünetek és hatások: Légzési elégtelenség, fejfájás, szédülés, köhögés, gyomor-bélrendszeri panaszok, hányinger. Fennáll a tüdő-ödéma veszélye. 4.3 A szükséges azonnali orvosi ellátás és különleges ellátás jelzése: Nem áll rendelkezésre adat. 5. Tűzvédelmi intézkedések 5.1 Oltóanyag Megfelelő oltóanyag: A termék maga nem ég. Az oltási intézkedéseket hangoljuk össze a környezettel Alkalmatlan oltóanyag: Erős vízsugár (Folytatása 3 oldalon.) 5.2 Az anyagból vagy a keverékből származó különleges veszélyek: Tűz esetén sűrű, fekete füst keletkezik. A bomlástermékekkel való expozíció veszélyes lehet az egészségre. Tűz esetén felszabadulhat: mérgező pirolízistermékek. Magas hőmérsékleten veszélyes bomlástermékek keletkezhetnek, pl.: szén-dioxid, szén-monoxid, füst, nitrogénoxidok. 5.3 Tűzoltóknak szóló javaslat: Az előírásoknak megfelelő saválló teljes védőöltözet és külső levegőtől függetlenített légzőkészülék alkalmazandó. A tűznek kitett zárt tartályokat vízzel hűtsük. Az oltóvizet ne engedjük csatornába, talajba vagy vízfolyásba jutni. 6. Intézkedések véletlenszerű környezetbekerülés esetén 6.1 Személyi óvintézkedések, egyéni védőeszközök és vészhelyzeti eljárások: Nem sürgősségi ellátó személyzet esetében: A baleset helyszínén csak a szükséges teendőket jól ismerő, kiképzett, megfelelő egyéni védőeszközöket viselő személyzet tartózkodhat Sürgősségi ellátók esetében: Szellőztessük az érintett területet. Ne lélegezzük be a gőzöket. Kerüljük a bőrrel, szemmel és ruházattal való érintkezést. Tartsuk be a 7. és 8. szakaszban megadott óvintézkedéseket. 6.2 Környezetvédelmi óvintézkedések: Ne engedjük csatornába vagy folyókba. A folyók, tavak vagy csatornák szennyezése esetén értesítsük az illetékes hatóságokat a helyi szabályozásnak megfelelően. 6.3 A területi elhatárolás és a szennyezésmentesítés módszerei és anyagai: Különítsük el a kiömlött anyagokat nem gyúlékony nedvszívó anyaggal (pl. homok, föld, vermikulit, kovaföld) és gyűjtsük össze megfelelő tárolóedénybe ártalmatlanításra a helyi szabályozásoknak megfelelően (lásd a 13. (Folytatása 5 oldalon.)

5 Oldal: 5 / 10 (Folytatása 4 oldalon.) szakaszt). Takarítsuk fel tisztítószerek használatával (ajánlás: Ecodry), ne használjunk oldószert. A hulladék összegyűjtése, elhelyezése, ártalmatlanítása közben megfelelő egyéni védőeszközök használata szükséges. 6.4 ivatkozás más szakaszokra: További és részletes információért lásd a 8. és a 13. szakaszt. 7. Kezelés és tárolás 7.1 A biztonságos kezelésre irányuló óvintézkedések: A biztonságos kezelésre vonatkozó óvintézkedések: A szokásos higiénés eljárások betartása kötelező. Kövessük a címke útmutatásait. Kerüljük a bőrrel, szemmel, ruházattal való érintkezését. Munka közben ne együnk, igyunk, dohányozzunk vagy tubákoljunk. asználjunk a 8. szakasznak megfelelő személyi védőfelszerelést. Tartsuk be a szokásos ipari egészségügyi és biztonsági intézkedéseket. Mossunk kezet szünetek előtt és a munka végeztével. Azonnal távolítsuk el a szennyezett ruházatot. Műszaki intézkedések: Gondoskodjunk a megfelelő szellőztetésről! Tűz- és robbanásvédelmi előírások: Nincs különleges utasítás. 7.2 A biztonságos tárolás feltételei, az esetleges összeférhetetlenséggel együtt: A biztonságos tárolás feltételei: Tároljuk az ipari biztonsági rendelkezéseknek megfelelően. Az edényzetet tartsuk szorosan lezárva. Ne alkalmazzunk nyomást az edény kiürítése során - nem nyomásálló tárolóedény! Tilos a dohányzást. Akadályozzuk meg az illetéktelen személyek hozzáférését. A tárolóedényeket óvatosan zárjuk le és tartsuk függőleges helyzetben a szivárgás megakadályozása érdekében. A további intézkedésekért lásd a termék címkéjét. Tároljuk jól szellőző, száraz helyiségben, 5 és 30 C között. Védjük hőtől és közvetlen napfénytől. Tartsuk a tárolóedényt szorosan lezárva. Távolítsunk el minden gyújtóforrást. Tárolási osztály: 8B. Nem összeférhető anyagok: erős savak, alkáli anyagok, oxidálószerek. A csomagolásra/tárolásra használt anyag típusa: saválló tárolóedény. 7.3 Meghatározott végfelhasználás (végfelhasználások): Nem áll rendelkezésre speciális útmutatás. 8. Az expozíció ellenőrzése/egyéni védelem Ellenőrzési paraméterek: 8.1 Munkahelyi expozíciós határértékek a 25/2000. (IX. 30.) EüM-SZCSM együttes rendelet szerint: Etándiol (CAS-szám: ): ÁK-érték: 26 mg/m3, CK-érték: 52 mg/m3 Kálium hidroxid (CAS szám: ): ÁK-érték: 2 mg/m3 5-klór-2- metil-2-izotiazol-3-on és 2-metil-2-izotiazol-2-on (3:1): ÁK-érték: 0,2 mg/m3 Borsav ( CAS szám: ): ÁK-érték: 0,5 mg/m3, CK-érték: 1 mg/m3 8.2 Az expozíció ellenőrzése: A 25/2000. (IX. 30.) EüM-SZCSM együttes rendelet 7. (6) bekezdése értelmében a határértékkel nem szabályozott veszélyes anyag esetében a munkáltató köteles a tudományos, technikai színvonal szerint elvárható legkisebb szintre csökkenteni az expozíció mértékét, amely szinten a tudomány mindenkori állása szerint a veszélyes anyagnak nincs egészségkárosító hatása Megfelelő műszaki ellenőrzés: A munkavégzés során megfelelő körültekintés szükséges a keverék kiömlésének, padozatra, ruházatra, bőrre, (Folytatása 6 oldalon.)

6 Oldal: 6 / 10 (Folytatása 5 oldalon.) illetve szembe jutásának elkerülésére. Gondoskodjunk a megfelelő szellőztetésről. Az érintkezést követően alaposan tisztítsuk meg a bőrfelületet szappannal és vízzel, vagy használjunk ismert bőrtisztítót Személyi védelem: 1. Szem-/arcvédelem: fröccsenés-veszély esetén az előírásoknak megfelelő, szorosan illeszkedő védőszemüveg használandó. 2. Bőrvédelem: a. Kézvédelem: hosszantartó vagy ismételt érintkezés során használjunk az alábbi anyagokból készült védőkesztyűt: butil-, fluor-, kloropréngumi. A kesztyűanyagok rétegvastagsága: > 0,5 mm. Áteresztési idő: > 480 min. Ajánlás: DIN EN 374. Az érintett bőrfelület védelmében bőrvédő krémek segíthetnek, de az érintkezést követően ne alkalmazzuk! Ajánlás: Lanex. b. Egyéb: az előírásoknak megfelelő, saválló védőruházat használandó. 3. Légutak védelme: ha a dolgozók a foglalkozási expozíciós határérték feletti koncentrációnak vannak kitéve, használjanak erre a célra tervezett, megfelelő légzésvédőt. Tartsuk be a vonatkozó szabályozásokat. Csak CE szimbólummal ellátott, 4 számjegyű vizsgálati számmal rendelkező légzésvédőt használjunk. 4. őveszély: nem ismert Környezeti expozíció-ellenőrzések: Ne ürítsük csatornába vagy vízfolyásokba. Lásd 7. szakasz. Ezen túlmenő intézkedésekre nincs szükség. A 8. szakasz alatti előírások átlagosnak tekinthető körülmények között, szakszerűen végzett tevékenységre és rendeltetésszerű felhasználási feltételekre vonatkoznak. Amennyiben ettől eltérő viszonyok vagy rendkívüli körülmények között történik a munkavégzés, a további szükséges teendőkről és az egyéni védőeszközökkel kapcsolatban szakértő bevonásával ajánlott dönteni. 9. Fizikai és kémiai tulajdonságok 9.1 Az alapvető fizikai és kémiai tulajdonságokra vonatkozó információ: Paraméter Vizsgálati mód 1. Külső jellemzők: sárga folyadék 2. Szag: jellegzetes 3. Szagküszöbérték: nincs adat 4. p-érték: 9,20 20 C 5. Olvadáspont/fagyáspont: nincs adat 6. Kezdeti forráspont és forrásponttartomány: nincs adat 7. Lobbanáspont: nincs adat 8. Párolgási sebesség: nincs adat 9. Tűzveszélyesség: nincs adat 10. Alsó/felső gyulladási határ vagy robbanási tartományok: nincs adat 11. Gőznyomás: 1,12 g/m3 20 C 12. Relatív sűrűség: nincs adat 13. Oldékonyság: nincs adat 14. Megoszlási hányados: n-oktanol/víz: nincs adat 15. Öngyulladási hőmérséklet: nincs adat 16. Bomlási hőmérséklet: nincs adat 17. Viszkozitás: <20 mpa s 18. Robbanásveszélyes tulajdonságok: nincs adat 19. Oxidáló tulajdonságok: nincs adat 9.2 Egyéb információk: nincs megadva (Folytatása 7 oldalon.)

7 Oldal: 7 / Stabilitás és reakcióképesség (Folytatása 6 oldalon.) 10.1 Reakciókészség: Nem ismert Kémiai stabilitás: Ajánlott kezelési és tárolási körülmények között stabil. A szakszerű tárolásra vonatkozó információkat lásd a 7. szakaszban A veszélyes reakciók lehetősége: Erős savaktól, erős bázisoktól és erős oxidálószerektől tartsuk távol, hogy elkerüljük az exoterm reakciókat Kerülendő körülmények: Nem ismert Nem összeférhető anyagok: Erős savaktól, erős bázisoktól és erős oxidálószerektől tartsuk távol Veszélyes bomlástermékek: Magas hőmérsékleten veszélyes bomlástermékek keletkezhetnek, pl.: szén-dioxid, szén-monoxid, füst, nitrogénoxidok. 11. Toxikológiai adatok 11.1 A toxikológiai hatásokra vonatkozó információ: Akut toxicitás: Etándiol (patkány, szájon át, LD50) 4000 mg/kg Etándiol (nyúl, bőrön át, LD 50) 9530 mg/kg Kálium hidroxid (patkány, szájon át, LD50) 365 mg/kg Borsav (patkány, szájon át, LD50) mg/kg Borsav (nyúl, bőrön át, LD 50) 2000 mg/kg Borsav (patkány, belégzés (füst), LD 50) 2 mg/l (4 óra) Metil-1-benzotriazol (patkány, szájon át, LD50) mg/kg Metil-1-benzotriazol (nyúl, bőrön át, LD 50) >4000 mg/kg Bőrkorrózió/bőrirritáció: súlyos égési sérülést és szemkárosodást okoz. Súlyos szemkárosodás/szemirritáció: súlyos szemkárosodást okoz. Légzőszervi vagy bőrszenzibilizáció: nem ismert. Csírasejt-mutagenitás: nem ismert. Rákkeltő hatás: nem ismert. Reprodukciós toxicitás: nem ismert. Egyetlen expozíció utáni célszervi toxicitás (STOT): nem ismert. Ismétlődő expozíció utáni célszervi toxicitás (STOT): nem ismert. Aspirációs veszély: nem ismert. Klinikai vizsgálatok eredményeinek összefoglalása: Nem áll rendelkezésre adat. Vonatkozó toxikológiai adatok: Nem áll rendelkezésre adat. Valószínű expozíciós útra vonatkozó információ: Lenyelés, belégzés, bőrrel érintkezés, szembe jutás. A fizikai, kémiai és toxikológiai jellegzetességekkel kapcsolatos tünetek: Gyakorlati tapasztalatok: Ismételt vagy hosszantartó bőrrel való érintkezés eltávolíthatja a bőr természetes zsírrétegét, és nem allergiás bőrproblémákat (kontakt dermatitisz), és/vagy abszorpciót okozhat. Szembe fröccsenve irritációt és visszafordítható károsodást okozhat. A rövid és hosszú távú expozícióból származó késleltetett és azonnali hatások, valamint krónikus hatások: Súlyos égési sérülést és szemkárosodást okoz. A kölcsönhatásokból eredő hatások: Nem áll rendelkezésre adat. Az egyedi adatok hiánya: Nincs tájékoztatás. Egyéb információk: A CMR-tulajdonságok (karcinogenitás, mutagenitás és reprodukciós toxicitás) összefoglaló értékelése: A keverék összetevői a CMR 1. vagy 2. kategóriájú kritériumok szerint(a 67/548/EGK szerint): (Folytatása 8 oldalon.)

8 Oldal: 8 / 10 (Folytatása 7 oldalon.) Megnevezés CAS-szám Borsav EK-szám Osztályozás 67/548/EWG Rept. Cat. 2 A keverék toxikológiailag nem tesztelt, osztályozása az Európai Közösség keverékekre vonatkozó általános besorolási irányelvének érvényes kiadásában közölt számítási eljárás alapján történt. 12. Ökológiai információk 12.1 Toxicitás: Metil-1-benzotriazol (haltoxicitás, LD50): 31 mg/l (96 óra) osszútávú toxicitás Etándiol (haltoxicitás, LD50): mg/l (96 óra) Kálium hidroxid (daphniatoxicitás, EC50): 660 mg/l (48 óra) Borsav (haltoxicitás, LD50): 74 mg/l (96 óra) Borsav (daphniatoxicitás, EC50): 6-13 mg/l (21 nap) Metil-1-benzotriazol (haltoxicitás, LD50): 65 mg/l (96 óra) Metil-1-benzotriazol (daphniatoxicitás, EC50): 35,4 mg/l (48 óra) 12.2 Perzisztencia és lebonthatóság: Nem áll rendelkezésre adat Bioakkumulációs képesség: Nem áll rendelkezésre adat A talajban való mobilitás: Nem áll rendelkezésre adat A PBT- és a vpvb-értékelés eredményei: A termékben található anyagok nem felelnek meg a PBT- és vpvb-értékelés kritériumainak Egyéb káros hatások: A veszélyes keverékek osztályozására vonatkozó irányelv hagyományos vizsgálata alapján a termék nem minősül környezetre veszélyesnek. 13. Ártalmatlanítási szempontok 13.1 ulladékkezelési módszerek: A termék maradékainak kezelése és ártalmatlanítása a évi CLXXXV. törvény, a 98/2001 (VI. 15.) Kormány rendelet és a 72/2013. (VIII. 27.) VM rendelet előírásai szerint Termék ártalmatlanítására vonatkozó információk: Ne engedjük csatornába vagy vízfolyásokba. A terméket és a tárolóedényt biztonságos módon ártalmatlanítsuk, a vonatkozó hatályos szabályozásoknak megfelelően. ulladékjegyzék-kód: * vizes mosófolyadék és anyalúg * veszélyes hulladék Csomagolás ártalmatlanítására vonatkozó információk: A nem szennyezett és kitisztított csomagolás újrahasznosító telepre továbbítható. A nem megfelelően ürített göngyölegek különleges hulladéknak számítanak Fizikai/kémiai tulajdonságok, amelyek befolyásolhatják a hulladékkezelés lehetőségeit: Nem ismertek A szennyvízkezelésre vonatkozó utasítások: Nem ismertek ulladékkezelési módszerekkel kapcsolatos esetleges különleges óvintézkedések: Nincs adat. (Folytatása 9 oldalon.)

9 Oldal: 9 / 10 (Folytatása 8 oldalon.) 14. Szállításra vonatkozó előírások 14.1 UN-szám: Nincs vonatkozó információ 14.2 Az ENSZ szerinti megfelelő szállítási megnevezés: Nincs vonatkozó információ 14.3 Szállítási veszélyességi osztály(ok): Nincs vonatkozó információ 14.4 Csomagolási csoport: Nincs vonatkozó információ 14.5 Környezeti veszélyek: Nincs vonatkozó információ A felhasználót érintő különleges óvintézkedések: Mindig lezárva, álló helyzetben rögzített tartályokban szállítsuk. Ügyeljünk arra, hogy a szállítást végző személy tudja, mi a teendő baleset vagy kiömlés esetén. A biztonságos kezelésre vonatkozó információkért lásd a 6-8. szakaszt. Alagútkorlátozási kód: Nincs vonatkozó információ EmS szám: Nincs vonatkozó információ 14.7 A MARPOL 73/78 II. melléklete és az IBC kódex szerinti ömlesztett szállítás: Nem alkalmazandó. 15. Szabályozási információk 15.1 Az adott anyaggal vagy keverékkel kapcsolatos biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírások/jogszabályok: 1. REAC nemzetközi szabályozás: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 1907/2006/EK RENDELETE (2006. december 18.) a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról (REAC), az Európai Vegyianyagügynökség létrehozásáról, az 1999/45/EK irányelv módosításáról, valamint a 793/93/EGK tanácsi rendelet, az 1488/94/EK biztonsági rendelet, a 76/769/EGK tanácsi irányelv, a 91/155/EGK, a 93/67/EGK, a 93/105/EK és a 2000/21/EK bizottsági irányelv hatályon kívül helyezéséről, és módosításai 2. CLP nemzetközi szabályozás: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 1272/2008/EK RENDELETE (2008. december 16.) az anyagok és keverékek osztályozásáról, címkézéséről és csomagolásáról, a 67/548/EGK és az 1999/45/EK irányelv módosításáról és hatályon kívül helyezéséről, valamint az 1907/2006/EK rendelet módosításáról, és módosításai 3. A BIZOTTSÁG 453/2010/EU RENDELETE (2010. május 20.) a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról (REAC) szóló 1907/2006/EK rendelet módosításáról 4. Veszélyes anyagokkal kapcsolatos hazai rendeletek: évi XXV. törvény a kémiai biztonságról és módosításai a veszélyes anyagokkal és a veszélyes készítményekkel kapcsolatos egyes eljárások, illetve tevékenységek részletes szabályairól szóló 44/2000 (XII. 27.) EüM rendelet és módosításai 5. A hulladékra vonatkozó hazai előírások: évi CLXXXV. törvény a hulladékról 98/2001. (VI. 15.) Kormány rendelet a veszélyes hulladékkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről és módosításai 72/2013. (VIII. 27.) VM rendelet a hulladékjegyzékről 6. Vízszennyezéssel kapcsolatos hazai rendeletek: 220/2004 (VII. 21.) Korm. rendelet és módosításai 7. Munkavédelemre vonatkozó hazai előírások: évi XCIII. törvény a munkavédelemről, módosításai és vonatkozó NM, MüM rendeletei 8. A munkahelyek kémiai biztonságára vonatkozó hazai előírások: 25/2000. (IX. 30.) EüM-SZCSM együttes rendelet és módosításai 9. A mosó- és tisztítószerekre vonatkozó előírások: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 648/2004/EK RENDELETE (2004. március 31.) a mosó- és tisztítószerekről és módosításai 15.2 Kémiai biztonsági értékelés: A termékre vonatkozóan nem végeztek kémiai biztonsági értékelést. (Folytatása 10 oldalon.)

10 Oldal: 10 / Egyéb információk (Folytatása 5 oldalon.) A biztonsági adatlap felülvizsgálatával kapcsolatos adatok: nincsenek. A biztonsági adatlapban előforduló rövidítések teljes szövege: DNEL: Derived no effect level (Származtatott hatásmentes szint). PNEC: Predicted no effect concentration (Becsült hatásmentes koncentráció). CMR hatások: karcinogenitás, mutagenitás és reprodukciós toxicitás. PBT: perzisztens, bioakkumulatív és toxikus. vpvb: nagyon perzisztens és nagyon bioakkumulatív. n.m.: nincs meghatározva. n.a.: nem alkalmazható. Felhasznált irodalom/források: nem áll rendelkezésre adat. A biztonsági adatlap 2. és 3. szakaszában előforduló R-mondatok teljes szövege: R 22 - Lenyelve ártalmas. R 23/24/25 - Belélegezve, bőrrel érintkezve és lenyelve mérgező. R 34 - Égési sérülést okoz. R 35 - Súlyos égési sérülést okoz R 36 - Szemizgató hatású. R 43 - Bőrrel érintkezve túlérzékenységet okozhat (szenzibilizáló hatású lehet). R 50 - Nagyon mérgező a vízi szervezetekre. R 53 - A vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat. R 60 - A fertilitást (fogamzóképességet vagy nemzőképességet) károsíthatja. R 61 - A születendő gyermekre ártalmas lehet. A biztonsági adatlap 2. és 3. szakaszában előforduló -mondatok teljes szövege: Fémekre korrozív hatású lehet Lenyelve mérgező Lenyelve ártalmas Bőrrel érintkezve mérgező Súlyos égési sérülést és szemkárosodást okoz Allergiás bőrreakciót válthat ki Belélegezve mérgező Károsíthatja a termékenységet vagy a születendő gyermeket Ismétlődő vagy hosszabb expozíció esetén vagy meg kell adni az összes érintett szervet, ha ismertek > Nagyon mérgező a vízi élővilágra Nagyon mérgező a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz. Továbbképzésre vonatkozó tanácsok: nem áll rendelkezésre adat. Ez a biztonsági adatlap a termék gyártója/beszállítója által rendelkezésre bocsátott dokumentációk alapján készült, és megfelel a évi XXV. törvény a kémiai biztonságról és módosítása, valamint vonatkozó rendeletei, a 44/2000. (XII. 27.) EüM. rendelet és módosításai előírásainak. A biztonsági adatlapban foglalt információk, adatok és ajánlások, amelyeket a kiadás időpontjában pontosnak, helytállónak és szakszerűnek tartunk, hozzáértő szakemberek jóhiszemű munkájából származnak. A termék felhasználása és kezelése során bizonyos körülmények között további, itt nem említett megfontolások is szükségessé válhatnak. A biztonsági adatlapban foglalt információk megbízhatóságának mérlegelése, valamint a termék konkrét felhasználási és kezelési módjának megállapítása a tevékenységet végző felelőssége. A felhasználó köteles minden olyan hatályos jogszabályi előírást betartani, amely a termékkel folytatott tevékenységre vonatkozik.

Biztonsági Adatlap. A nyomtatás kelte: 2014. június 6. Felülvizsgálat időpontja: 2014. március 06.

Biztonsági Adatlap. A nyomtatás kelte: 2014. június 6. Felülvizsgálat időpontja: 2014. március 06. Oldal: 1 / 9 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: Cleanpower 50 Cikkszám: EV-CP50K 1.2 A keverék megfelelő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2008. 09. 09. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 05. 20. Verziószám: 2

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2008. 09. 09. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 05. 20. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Mosóhatás növelő

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2011. 07. 12. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 23. Verziószám: 3

Elkészítés időpontja: 2011. 07. 12. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 23. Verziószám: 3 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Kenhető szigetelés

Részletesebben

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. 02. 07. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 07. Verziószám: 2

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. 02. 07. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 07. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: PARFUMKOMPOSITION ROSE E 130079/02 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. május 23. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. május 23. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Gyomirtó permetezőszer

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2010. 04. 23. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 10. 29. Verziószám: 2

BIZTONSÁGI ADATLAP VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2010. 04. 23. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 10. 29. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Ragasztó lakossági

Részletesebben

VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2008. 10. 28. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 06. 01. Verziószám: 4

VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2008. 10. 28. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 06. 01. Verziószám: 4 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Folyékony mosogatószer,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2007. 06. 26. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 05. 29. Verziószám: 4

BIZTONSÁGI ADATLAP VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2007. 06. 26. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 05. 29. Verziószám: 4 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Mosószer adalék,

Részletesebben

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. május 20. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. május 20. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Gombaölő mezőgazdasági

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2014. 07. 11. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés időpontja: 2014. 07. 11. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Rovarölő talajfertőtlenítő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2011. 02. 05. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 08. Verziószám: 2

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2011. 02. 05. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 08. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Mosogatógépbe

Részletesebben

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. június 13. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. június 13. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Gombaölő szer

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. 12. 12. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

BIZTONSÁGI ADATLAP FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. 12. 12. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Termékkód: AG-T3-175 EC 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2008. 03. 13. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 03. 30. Verziószám: 3

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2008. 03. 13. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 03. 30. Verziószám: 3 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Kültéri glett

Részletesebben

VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2008. 09. 09. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 06. 01. Verziószám: 3

VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2008. 09. 09. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 06. 01. Verziószám: 3 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Zsírtalanító,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2008. 03. 17. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 03. 30. Verziószám: 3

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2008. 03. 17. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 03. 30. Verziószám: 3 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Javító vakolat.

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2004. október 18. Felülvizsgálat időpontja: 2013. január 25. Verziószám: 3

Elkészítés időpontja: 2004. október 18. Felülvizsgálat időpontja: 2013. január 25. Verziószám: 3 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: (60 g/l Mg) 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2008. november 12. Felülvizsgálat időpontja: 2013. december 13. Verziószám: 3

Elkészítés időpontja: 2008. november 12. Felülvizsgálat időpontja: 2013. december 13. Verziószám: 3 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Mélyalapozó

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2014. július 8. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 1. 1.1.

Elkészítés időpontja: 2014. július 8. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 1. 1.1. B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. 1.1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termékazonosító: Cikkszám: 40434 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2014. 10. 10. (verzió4) Felülvizsgálat időpontja: 2015. 01. 22. Verziószám: 5

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2014. 10. 10. (verzió4) Felülvizsgálat időpontja: 2015. 01. 22. Verziószám: 5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Termékkód: MCW-296 WG 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. június 16. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. június 16. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Gombaölő szer

Részletesebben

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2007. 01. 15. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 06. 19. Verziószám: 4

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2007. 01. 15. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 06. 19. Verziószám: 4 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Szaniter tisztító,

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2013. 09. 04. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 09. 08. Verziószám: 2

Elkészítés időpontja: 2013. 09. 04. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 09. 08. Verziószám: 2 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Gépjárművek

Részletesebben

A keverék veszélyeire/kockázataira utaló R-mondatok: R 52/53 Ártalmas a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat

A keverék veszélyeire/kockázataira utaló R-mondatok: R 52/53 Ártalmas a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Cikkszám: V45101 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2013. július 15. Felülvizsgálat időpontja: 2014. május 30. Verziószám: 2

Elkészítés időpontja: 2013. július 15. Felülvizsgálat időpontja: 2014. május 30. Verziószám: 2 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: (150 gr) Termékazonosító: 729000287607 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2013. 03. 18. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 10. Verziószám: 2

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2013. 03. 18. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 10. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Akril primer

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2011. 02. 04. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 09. Verziószám: 2

Elkészítés időpontja: 2011. 02. 04. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 09. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Vízkőtelenítő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2010. 10. 19. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 10. 20. Verziószám: 2

BIZTONSÁGI ADATLAP FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2010. 10. 19. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 10. 20. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Zsírtalanító

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2014. 10. 01. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 22. Verziószám: 2

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2014. 10. 01. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 22. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Favorit Téli szélvédőmosó folyadék -19 C 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2013.12.20. Felülvizsgálat időpontja: 2015.01.07. Verziószám: 6

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2013.12.20. Felülvizsgálat időpontja: 2015.01.07. Verziószám: 6 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Termékkód: LEADE004 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

Elkészítés időpontja: - Felülvizsgálat időpontja: 2015. 06. 08. Verziószám: 2

Elkészítés időpontja: - Felülvizsgálat időpontja: 2015. 06. 08. Verziószám: 2 biztonsagilap.hu BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. 1.3. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2012. 06. 26. Felülvizsgálat időpontja: 2016. 04. 04. Verziószám: 2

BIZTONSÁGI ADATLAP VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2012. 06. 26. Felülvizsgálat időpontja: 2016. 04. 04. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Rovarirtó lakossági

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2011. 10. 20. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 10. 29. Verziószám: 2

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2011. 10. 20. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 10. 29. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Egérragasztó

Részletesebben

VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2007. 06. 26. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 05. 29. Verziószám: 4

VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2007. 06. 26. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 05. 29. Verziószám: 4 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: A elsősorban

Részletesebben

B I Z T ONS Á G I ADA TLA P

B I Z T ONS Á G I ADA TLA P B I Z T ONS Á G I ADA TLA P 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: PMTPO, FLEX,RIGID,CLEAR Part A 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

Irtó Trió Kft. 1 / 9. oldal

Irtó Trió Kft. 1 / 9. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Folyékony piretroid

Részletesebben

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. május 23. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. május 23. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Gyomirtó.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2007. 06. 26. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 06. 01. Verziószám: 3

BIZTONSÁGI ADATLAP VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2007. 06. 26. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 06. 01. Verziószám: 3 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Fékezett habzású

Részletesebben

EU határérték erre a termékre (kategória/alkategória): 150 g/l (2007)/ 130 g/l(2010)*. Ez a termék legfeljebb. g/l VOC-t tartalmaz.

EU határérték erre a termékre (kategória/alkategória): 150 g/l (2007)/ 130 g/l(2010)*. Ez a termék legfeljebb. g/l VOC-t tartalmaz. B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Beltéri falfesték

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2014. 07. 30. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 12. 12. Verziószám: 2

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2014. 07. 30. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 12. 12. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Termékkód: FF-020 - Tebukonazol 430g/l SC - 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. 05. 20. Felülvizsgálat időpontja: Verziószám: 1

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. 05. 20. Felülvizsgálat időpontja: Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Zwaluw, 2K Dübelragasztó 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. 12. 12. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

BIZTONSÁGI ADATLAP FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. 12. 12. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Termékkód: AG-DI1-600 SC 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2007. 05. 10. Felülvizsgálat időpontja: 2013. augusztus 15. Verziószám: 3

Elkészítés időpontja: 2007. 05. 10. Felülvizsgálat időpontja: 2013. augusztus 15. Verziószám: 3 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Bevonat lakossági

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2009. 01. 19. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 01. Verziószám: 3

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2009. 01. 19. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 01. Verziószám: 3 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Tisztítószer

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2007. 06. 01. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 04. 22. Verziószám: 4

Elkészítés időpontja: 2007. 06. 01. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 04. 22. Verziószám: 4 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Cikkszám: 11310/04 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2012. június 7. Felülvizsgálat időpontja: 2014. február 20. Verziószám: 2

Elkészítés időpontja: 2012. június 7. Felülvizsgálat időpontja: 2014. február 20. Verziószám: 2 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2012. 02. 20. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 02. 26. Verziószám: 3

BIZTONSÁGI ADATLAP VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2012. 02. 20. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 02. 26. Verziószám: 3 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Fékfolyadék

Részletesebben

EUH 210 Kérésre biztonsági adatlap kapható.

EUH 210 Kérésre biztonsági adatlap kapható. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Gipszlap üvegszövettel,

Részletesebben

B I ZTONS Á GI ADATLAP

B I ZTONS Á GI ADATLAP B I ZTONS Á GI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

S 62 Lenyelés esetén hánytatni tilos: azonnal orvoshoz kell fordulni és megmutatni az edényzetet vagy a címkét

S 62 Lenyelés esetén hánytatni tilos: azonnal orvoshoz kell fordulni és megmutatni az edényzetet vagy a címkét B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Penészgátló

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2012. 08. 21. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 03. 30. Verziószám: 2

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2012. 08. 21. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 03. 30. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Beltéri glettelő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2009. 11. 10. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 11. 25. Verziószám: 2

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2009. 11. 10. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 11. 25. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Felületfertőtlenítőszer

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2015. 06. 25. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2015. 06. 25. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Szalag foglalkozásszerű

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2007. december 11 Felülvizsgálat időpontja: 2013. július 5. Verziószám: 2

Elkészítés időpontja: 2007. december 11 Felülvizsgálat időpontja: 2013. július 5. Verziószám: 2 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Festék hígító

Részletesebben

VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2010. november 29. Felülvizsgálat időpontja: 2014. június 18. Verziószám: 2

VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2010. november 29. Felülvizsgálat időpontja: 2014. június 18. Verziószám: 2 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító CAS-szám: 7790-94-5 EU-szám: 232-234-6 Index-szám: 016-017-01 REACH-regisztrációs szám: 01-2119454163-45-0001

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2014. 05. 20. Felülvizsgálat időpontja: Verziószám: 1. 2.2. Címkézési elemek: Nem jelölésköteles.

Elkészítés időpontja: 2014. 05. 20. Felülvizsgálat időpontja: Verziószám: 1. 2.2. Címkézési elemek: Nem jelölésköteles. B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Zwaluw, S-T70 Mélyalapozó 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2015. november 26. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2015. november 26. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Cikkszám: 60039 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2013. 05. 28. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 12. 14. Verziószám: 4

BIZTONSÁGI ADATLAP VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2013. 05. 28. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 12. 14. Verziószám: 4 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Növény- és talajkondicionáló

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2016. 03. 24. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés időpontja: 2016. 03. 24. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Lábazat- és

Részletesebben

B I Z T ONS Á G I ADA TLA P

B I Z T ONS Á G I ADA TLA P B I Z T ONS Á G I ADA TLA P 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: POLYIFIXR 1 03.0008 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2016. március 3. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2016. március 3. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Kenőzsír, ipari

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2012. 09. 23. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 04. 29. Verziószám: 3

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2012. 09. 23. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 04. 29. Verziószám: 3 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Piretroid tartalmú

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2014. 02. 27. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés időpontja: 2014. 02. 27. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Edző kétkomponensű

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2011. 01. 26. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 05. 07. Verziószám: 2

Elkészítés időpontja: 2011. 01. 26. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 05. 07. Verziószám: 2 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Termékkód: 769, 768 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2012. 02. 20. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 22. Verziószám: 2

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2012. 02. 20. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 22. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Közlekedési

Részletesebben

Pannoncolor Kft. Művész terpentin A dokumentum 7 oldalt tartalmaz.

Pannoncolor Kft. Művész terpentin A dokumentum 7 oldalt tartalmaz. Elkészítés dátuma: 2001.05.30. Felülvizsgálva: 2013.07.18. Verziószám: 4. 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: Az anyag és a vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Művész terpentin Termék cikkszáma:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2014. szeptember 9. (előző verzió) Felülvizsgálat időpontja: 2016. február 26.

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2014. szeptember 9. (előző verzió) Felülvizsgálat időpontja: 2016. február 26. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Növényápoló

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2009. január 10. Felülvizsgálat időpontja: 2012. november 26. Verziószám: II

Elkészítés időpontja: 2009. január 10. Felülvizsgálat időpontja: 2012. november 26. Verziószám: II B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Beltéri

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2016. január 28. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

BIZTONSÁGI ADATLAP VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2016. január 28. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Homlokzati hőszigetelőlap

Részletesebben

Tres White Supreme Mint HP PF

Tres White Supreme Mint HP PF B I Z T O S Á G I A D A T L A P 1. AZ A YAG/KÉSZÍTMÉ Y ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZO OSÍTÁSA TRES WHITE SUPREME MI T HP PF 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): foglalkozásszerű Az anyag/készítmény

Részletesebben

EUH 208 - Elágazó láncú kalcium-alkil-fenát-ot (Mannich) tartalmaz. Allergiás reakciót válthat ki. EUH 210 Kérésre biztonsági adatlap kapható.

EUH 208 - Elágazó láncú kalcium-alkil-fenát-ot (Mannich) tartalmaz. Allergiás reakciót válthat ki. EUH 210 Kérésre biztonsági adatlap kapható. B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Kenőanyag

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2007. június 1. Felülvizsgálat időpontja: 2015. október 1. Verziószám: 5

Elkészítés időpontja: 2007. június 1. Felülvizsgálat időpontja: 2015. október 1. Verziószám: 5 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Termékkód: 11310/04 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Ellenjavallt felhasználás: a keveréket csak a használati útmutatóban meghatározott célokra szabad felhasználni.

Ellenjavallt felhasználás: a keveréket csak a használati útmutatóban meghatározott célokra szabad felhasználni. B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Alapozó lakossági

Részletesebben

Elkészítés idıpontja: 2014. 02. 07. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés idıpontja: 2014. 02. 07. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Termékkód: 1015461 1.2. A keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2015. december 10. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2015. december 10. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Cipőipari ragasztó

Részletesebben

B I ZTONS Á GI ADATLAP

B I ZTONS Á GI ADATLAP B I ZTONS Á GI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Termékazonosító: 7290102990474 1.2. A keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. június 16. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. június 16. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Rovarölő szer

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2015. április 3. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2015. április 3. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Ragasztógipsz

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2014. május 20. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés időpontja: 2014. május 20. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Gombaölő mezőgazdasági

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2015. december 10. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2015. december 10. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Cipőipari ragasztó

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 453/2010/EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 453/2010/EU rendelet szerint ő Elkészítés időpontja: 2013. augusztus 07. Cleansberg BIZTONSÁGI ADATLAP 453/2010/EU rendelet szerint 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Hände Paste

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2016. január 25. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

BIZTONSÁGI ADATLAP FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2016. január 25. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Mosogatógép

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2007. november 13. Felülvizsgálat időpontja: - 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA:

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2007. november 13. Felülvizsgálat időpontja: - 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: DR. BECKMANN ROZSDAMENTES ACÉL TISZTÍTÓ SPRAY Termék kód: - 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): magáncélú

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2015. 02. 02. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 05. 12. Verziószám: 2

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2015. 02. 02. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 05. 12. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1./ Általános tápoldat (N-P2O5-K2O+Fe 4-5-6+0,02 m/m%) 2./ Bonsai doktor tápoldat (N-P2O5-K2O+B 5-5-5+0,01

Részletesebben

Elkészítés idıpontja: 2013. június 5. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés idıpontja: 2013. június 5. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Cikkszám: 74089_0603 1.2. A keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

VESZÉLY. Elkészítés idıpontja: 2013. szeptember 11. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1

VESZÉLY. Elkészítés idıpontja: 2013. szeptember 11. Felülvizsgálat idıpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Termékkód: A47 1.2. A keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP oldal : 1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP. REACH szabályozás 1907/2006/EK - 453/2010 szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP oldal : 1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP. REACH szabályozás 1907/2006/EK - 453/2010 szerint BIZTONSÁGI ADATLAP oldal : 1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP REACH szabályozás 1907/2006/EK - 453/2010 szerint 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító Termék típusa:

Részletesebben

SANOSAN LAVENDER & ROSEMARY / Mosogatószer levendula-rozmaring illattal (750 ml)

SANOSAN LAVENDER & ROSEMARY / Mosogatószer levendula-rozmaring illattal (750 ml) B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Termékazonosító: 7290102990467 1.2. A keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

A keverék veszélyeire/kockázataira utaló R-mondatok: R 52/53 Ártalmas a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat

A keverék veszélyeire/kockázataira utaló R-mondatok: R 52/53 Ártalmas a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Termék kód: 36189061 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1 / 7. oldal

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1 / 7. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: Termék kód: - 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): kizárólag ipari felhasználásra. Az anyag/készítmény szerepe:

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2015. november 12. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés időpontja: 2015. november 12. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

64742-49-0 265-151-9-2,5-25 F, Xn, N. 1 / 7. oldal

64742-49-0 265-151-9-2,5-25 F, Xn, N. 1 / 7. oldal B I Z T O S Á G I A D A T L A P 1. AZ A YAG/KÉSZÍTMÉ Y ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZO OSÍTÁSA 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): Az anyag/készítmény szerepe: ragasztó 1.2. Gyártó cég neve:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2009. október 29. Felülvizsgálat időpontja: -

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2009. október 29. Felülvizsgálat időpontja: - BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): magán Az anyag/készítmény szerepe: rétegező anyag. 1.2. Gyártó cég neve:

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2009. 09. 16. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 05. 07. Verziószám: 2

Elkészítés időpontja: 2009. 09. 16. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 05. 07. Verziószám: 2 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Termékkód: 767, 766, 764 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

B I ZTONS ÁG I ADATLAP

B I ZTONS ÁG I ADATLAP B I ZTONS ÁG I ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Termékazonosító: 4 literes kiszerelés: 7290000288024 Termékazonosító: 1 literes kiszerelés: 7290005425592

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2007. szeptember 20. Felülvizsgálat időpontja: - BIZTONSÁGI ADATLAP

Elkészítés időpontja: 2007. szeptember 20. Felülvizsgálat időpontja: - BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: 1.1. Felhasználás: a Policolor hőszigetelő rendszer zárórétegeként, vagy alapvakolt felületek bevonására alkalmazható. 1.2.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2016.01.15 Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

BIZTONSÁGI ADATLAP FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2016.01.15 Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Oldószeres festék

Részletesebben

B I Z T O S Á GI ADATLAP

B I Z T O S Á GI ADATLAP B I Z T O S Á GI ADATLAP 1. AZ A YAG/KÉSZÍTMÉ Y ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZO OSÍTÁSA 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): Az anyag/készítmény szerepe: nedvességfelszívó anyag 1.2. Gyártó

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2014. 12. 26. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2014. 12. 26. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Ragasztó stift Q-Connect 10 g 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben