>-C3 A NEMZETI SZALON 344-IK KIÁLLÍTÁSA A SPIRITUÁLIS MŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE" U-1K K IÁLL1TÁSÁN KATALÓGUSA ÉVI DECEMBER 17-TŐL DECEMBER 27-IG.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download ">-C3 A NEMZETI SZALON 344-IK KIÁLLÍTÁSA A SPIRITUÁLIS MŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE" U-1K K IÁLL1TÁSÁN KATALÓGUSA 1925. ÉVI DECEMBER 17-TŐL DECEMBER 27-IG."

Átírás

1 >-C3 A NEMZETI SZALON 344-IK KIÁLLÍTÁSA A SPIRITUÁLIS MŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE" U-1K K IÁLL1TÁSÁN AK KATALÓGUSA ÉVI DECEMBER 17-TŐL DECEMBER 27-IG.

2 U t M t t * A spirituális művészek szövetségének második kiállitása. Csütörtök délután nyilt meg a Nemzeti Szalonban nagy közönség i jelenlétében a Spirituális Művészek Szövet- \ ségének második kiállitása. A kiállítást Kertész K. Róbert államtitkár nyitotta meg, aki Rónai Zoltán dr. és Petrovics Elek dr. mazeumi főigazgató, valamint Kupcsay Félix dr. miniszteri tanácsos társaságában jelent meg, mig a fővárost Buzáth János dr. polgármester képviselte. A kiál itás anyaga meglehetősen kaotikus és egyáltalán nem az, amit a cim után itélve, szövetségbe tömörült művészek végső elvül maguk elé tűztek. A józan naturalizmustól monumentális freskóstilusig minden együtt található a Nemzeti Szalon termeiben. A legmegkapóbb egyeniség Remsey Jenő. Dekoratív stilizálásai, raffinált primitívsége a legerőteljesebbé avatják a három Remsey testvérkörül, akiknek egyike, Zoltán, posthumus müveivel korán kilobbant a tehetségének legjobb értékeit reprezentálja. A harmadik Remsey: Sándor, még fejlődése elején áll. Albert Ferenc, Palesch Pál fantasztikumot kedvelő alkotásai, Mészáros Dezső minden festői formát széttörő víziói képviselik a szélsőséges spiritualizmust" a a kiállításon, melynek másik jelentős egyénisége Remsey Jenőn kivül Náray Aurél finom hangulatok álmodozó kedvű piktora. A kiállítás két hétig marad nyitva és délelőtt 9-től délután 2-ig tekinthető meg.

3 A NEMZETI SZALON 344-IK KIÁLLÍTÁSA A SPIRITUÁLIS MŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE 11-1K K I Á L L I T Á S Á N A K KATALÓGUSA ÉVI DECEMBER 17-TŐL DECEMBER 27-IG.

4 A NEMZETI SZALON IGAZGATÓSÁGA: ELNÖK : Gróf ANDRÁSSY GYULA v. b. t. í. MŰVÉSZETI ALELNÖK : Horvai János IGAZGATÓ: Déry Béla MűvésEek: Edvi Illés Aladár Katona Nándor Kézdi Kovács László IGAZGATÓSÁGI TAGOK: Rubovics Márk Vajda Zeigm. Műpártolók: Bauman Márton Gellért Jenő alelnöki teendőkkel megbiz\a Dr. Ilosvay Lajos MŰ TÁROS : Kató Kálmán ÜGYÉSZ: Dr, Képessy József TITKÁR : Bende János PÉNZTÁRNOK: Eckstein M. Miklós Baditz Ottó Déry Béla Edvi Illés Aladár Endrey Sándor Gellért Jenő Horvei János dr. Ilosvay Lajos SOCiei AIRe TAGOK Kacziány Ödön Katona Nándor Kézdi Kovács László dr. Képessy József t Kőrösfői Kriesch Aladár László Fülöp Elek t Br. Mednyánszky László Mendlik Oszkár Nádler Róbert Rubovics Máik t Székely Bertái a t Szikszay Fcrencz Vajda Zsigmond

5 SPIRITUÁLIS MŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE. FELHÍVÁS A MŰVÉSZET BARÁTAIHOZ! Fenti művészszövetség felhívja a művészet igaz barátait, hogy céljainak elérésében pártfogásukkal támogassák. E művészcsoport, mely most rendezi második kiállítását, oly művészemberek szövetsége, kik a szellemi irányú művészetek ápolását tűzték ki célul. A művészet nem önmagáért van, célja: nevelés a magasabbrendű emberideál felé. Rz emberiség válaszút előtt áll: az anyag és lélek útja között kell választani. Mi a léleknek útját választottuk és segítségére akarunk lenni minden embertársunknak művészetünkkel e választás eldöntésében. Megkérjük azokat, kik e célt magukénak vallják, álljanak mellénk támogató erőikkel. Budapesten, 1925 október hó. Alberth Ferenc Náray Aurél Muszély Ágost Mészáros Dezső Tábor János Pa lese h Pál Makoldy József Remsey Zoltán Sztélék Dénes Remsey Jenő

6 R Spirituális Művészek Szövetsége pártfogó-tagjainak a következő kedvezményeket adja: Minden pártfogó-tag évenként egy-egy 10 aranykorona értékű mülapot (rézkarc, kőrajz, linóleum-metszet stb.) választhat a Szövetség tagjainak munkái közül. Részt vesz az évenként tartandó képsorsoláson, melyen 10 darab, legalább 1 2, korona értékű olajfestményt sorsolunk ki. A pártfogó-tagok évenként 10 aranykorona tagsági díjat fizetnek. Alapitó-tagok, ugyanezen jogok mellett, egyszersmindenkorra 50 aranykoronát fizetnek. Belépési nyilatkozat. Alulírott kijelentem, hogy a Spirituális Művészek Szövetségébe mint ^j'j^'tag belépek s kötelezem magamat évenként 10 aranykorona tagsági díj befizetésére. Egyúttal igényt tartok a Szövetség által nyújtott kedvezményekre. 192 (név) (társadalmi állás) (lakhely) Bethania-nyomda, Budápest.

7 SPIRITUÁLIS MŰVÉSZET.*) Mielőtt a dolog mélyére hatolnék, mindenekelőtt szeretnék néhány dolgot leszögezni. Támpontot keresek tehát, melyen megvetve lábam, tökéletesebben kimutathatom a felölelt tárgy létjogosultságát, sőt szükségszerűségét az Uj kor, uj ember kialakulásának előmozdítására. Ezt a támpontot megtalálom a spirituális" művészet ellen pólusában a materiális" művészetben. A materiális művészet a külsőből indul ki: a külsőt veszi anya ául, mindazt, ami az embert kívülről körülveszi és vele tárgyi vonatkozásban áll. Életszerűségre, (jobban mondva) természethüségre vagy a festőiesre való törekvésben merül ki Tárgya : az anyagi test for alizmusa körül forog, felöleli még a tájfestést, interieurt és végül a csendélet festésben eljutt az embernélküliség kultuszához. Korunk interieur és csendélet kultusza, hű képe szellemi elszegényedésünknek: az ember" a teremtés koronája, ki szellemkarokkal az egész végtelent átölelheti, sőt magát az Istent! ő, a moszatok és holt tá gyi- sságokban keresi kedvét és azokkal veszi magát körül, pedig az élet értelme az ember és benne tükröződik Isten tökéletes képe, ha isten-ember mivoltára ébred A materiá'is művészet életszerűsége az anyaghoz köt bennünket, amely elmúlik, nem tanit, nem emel, nem ébreszti bensőnket meghagy a szépségre törekvés tunya lustaságéban és sohase jut el az igazi szépséghez, mert: egy az igazi szépség, a benső szép«ég; egy az igazi jóság, a benső jóság s egy az igazi élet, a benső élet, A materialis művészet az anyagnak rendeli magát alá a szellemet, rabigájában görnyed, melynek bálványozója. A mulandóságnak a mulandóságról zeng dicshimnuszokat; a maradhatatlanba épit és feledi, hogy idő és tér mulandó, csak a sze. műnk hizlaltuk s mire lefoszlik rólunk a testi lét, minden tárgyiasságunk semmivé lesz s az egész anyagi világnézetünk és művészi hitvallásunk mint olyan, mely szellemi öröklétünknek nem szolgált, hasznavehetetlen, sutba kerül ; az emberi lélek belátja szegénységét s megy uj kincset keresni, amely maradandóbb. *) Fenti sorokat korán elköltözött testvérünk és bajtársunk Remsey Zoltán irta, s mi azokat mint elvei ikkel megegyezőket, kegyelettel iktatjuk ide.

8 A Spirituális művészet az a célkitűzés, amely az emberiség számára ezt a kincset megakarja szerezni. A materiális művészettől eltérőleg a bensőből indul ki, ez az alapja a külsőt csak annyiban használja fel, amennyiben szellemi kivetítésének kénytelen látható formát adni, de a szellemitésnek teljesen alávannak vetve ezek a formák, mert ez uralja őket. A természetiestül el, s a szellemieí-re törekszik. Nem az ember külső, hanem annak benső forrásait tárja fel. Zászlajára: örökhivés, öröklevés van irva s a hit az, amelyből táplálkozik, ami minden nagy művészet, minden nagy emberi törekvés alapja volt és lesz! Célja : az emberiség önmagára ébresztése, hogy van az anyagiakon felül egy n&gy szellem, ki mindeneket létrehívott, aki a szeretet, a türelem, a megbocsájtás Istene, aki nem azért hivolt elő bennünket a semmiből a lé're, hogy az anyag csalóka ingoványaiba belesüppedve, elfeledkezzünk égi származásunkról. Célja: egy égies, mennyei érzékiségtől ment művészi érzésvilág megteremtése, hol mindaz, ami szép, jó és igaz hangsúlyozottan lépjen előtérbe s a mega benső, sugárzó tisztaságával elmossa mindazt, ami rút, haszontalan és gonosz. Összekötő kapcsot akar képezni az ember szellemi és természetes világa között. Utat akar nyitni, egy keskenyke utat, a maradhatatlanból a maradandóba, az időlegesből az időtlenbe. Majd ha minden könyvből, minden képből, szoborból, zeneműből, színjátékból az isteni jelenlevőségnek ez a mennyei tisztasága fog áradni, akkor nem lesz szükség ezekre az elválasztó meghatározásokra, hogy: Spirituális művészet, materiális művészet, akkor a lélek lelöki magáról az anyag szorító rabláncát és mindig magasabb régiók megismerésének világosságánál megfogja látni, hogy egykor mily dib-dáb játékszerekkel mulatott. Ez az idő és ez a megismerés vár az emberiségre, sőt elkezdődött. A keresés, a kutatás a lelkekben azt jelenti, hogy itt van a küszöb előtt. A világ sorsfordulat előtt áll, vagy megfordul a Spirituális megismerések napja felé, mely kiút minden nyomorúságból* amely a sajátjához való ragaszkodásból fakad, holott önmagából való élete sincs, vagy az anyagba való még mélyebb sülyedé" sével előidézőjévé lesz annak, hogv a szellemi törvények természetes visszahatásának következtében oly korlátok közé kerül, amelyek összefogják roppantani minden hamisságon, borzalmon felépült életházukat, amely, mert homokra épült, összefog dűlni- A Spirituális művészet a földön akar megteremteni egy darab mennyet, figyelmeztetni, emlékeztetni akar, hogy itt csak

9 vándorok vagyunk s ott túlnan van a mi hazánk, az igazi talapzat, amelyet mindenki megépíthet magának már itt a földi uton. Ma még az anyagias, emberies az, ami az előtérbe van tolva, ami elnémítja, elhomályosítja az emberben az isteniest, ez az, amit ez a művészet megakar szüntetni, hogy képben, szoborban, írásban ez az isteni jelenlevőség táruljon az emberek lelkében és lassan-lassan kiszorítja mindazt, ami eddig az emberi lélek emelkedését hátráltata. Kerüli az emberi lélek aljas indulatait s azok kivetítését és csak a lélek magasabb megnyilvánulásait tárja szemeink elé. A külső formákat átlépi, szétfeszíti a maga szellemi képére hasonltja és mepnemesiti őket, Az ember szellemére akar hatni s azt a tárgyiasságok túlbecsülésétől elvonatkoztatni, mert amilyen milliő vesz körül egy lelket, olyan képzeteket nyer és azokat gyakorolja. Ha kiküszöböljük ezeket a hibás képzeteket s eltüntetjük mindazt, ami rút, helytelen és gonosz és mindezeket a jónak, igaznak, szépnek tulajdonságaival helyettesitjük ugy egy uj generáció nőlhet fel, ki nem látván rossz példát csak nemeset, ezek benne is visszatükröződnek. A Spirituális művészet uj perspektívát nyit és áttöri azokat a korlátokat, amelyek a művészetet eddig megkötötték, sőt kimerítették és belekapcsolódik az örökkévalóságba. Ez a művészet ma még csak célkitűzés, melyhez idő kell, hogy megvalósuljon, mint minden evolúcióhoz, ugy ehhez is, míg az emberiség köztudatán keresztül lelkébe visszaültetődik, mert nem uj dolog az, régen megvolt, de az emberiség szellemi lehanyatlás; val elvesztette, elhagyta, elfeledte, mint sok nemes tulajdonságait, köztűk a legnemesebbet, a szeretetet" is. A Spirituális művészet ut akar lenni ehhez a legnemesebbhez, amelyet ha elért, az emberiség megszűnik minden világnézletí különbség s az egész mindenséget a boldogító öröm hallelujája harsogja be: az Isten hivés és a felebaráti szeretet; a legnagyobb művészet: az örök élet. Gödöllő augusztus havában.

10 Alberth Ferenc. Olajfestmények. 1 Szeretet diadala Emlékezés Látomás Vihar után Furcsa világ Tervek Válasz úton Jordáni jelenet Menekülés A világ szekere Apostol Igazság Bánat Alvó lélek Csendes hajlék Pihenő természet Békesség 40C0 18 Május 2G00 19 Házcsoport mtul. 20 Gondviselés Hajléktalanok Hangulat 2500 Makoldy József Párisi festmények (vizfestmény) 23 Medici kut Kémények a Quartir Laiinben Eiffel torony Régi sikátor a Quartier Latinban St. Severin templom A Trocadero az Eiffel toronnyal St. Nicolas templom 8000

11 30 A Pantheon Notre Dame tornyai Í A Notre Dame a Szajnával Mályvák a Luxenbourg parkban Gyerekek a Luxenbourg parkban Szökőkút a Luxenbourg parkban Trouville strandja a viharban Emberek a trouvillei hullámverésnél 8000 Párisi rajzok. 38 A tőzsde Marakodás a tőzsdén Marakodás a tőzsdén Medici kut A Pantheon előtt Dante korcsma A névtelen hős sirja Régi könyvkereskedés a Notre Dameval 1200 iö Monthery-i auíodrom Askari katasztrófa Verlain korcsma A közönségből Gitáros Eton frizura Van Dongen műterme Van Dongen arcképe 1200 Erdélyi aquarell-ek. 54 A Czenk Alkony (> A brassói Katalin kapu Ragadővölgy 1500 Dunaparton. 53 A Szentendrei sziget, olajf Nógrádverőce látképe olajf Vihar Visegrádnál, olajf ói Csónakok és cölöpök, olajt Hock János villája a stranddal, olajf. 600C 62a radrusz János oroszlánja a Dunaparton 200C0

12 Arcképvázlatok. 63 József főherceg Kerner István m{u! - 65 Hegedűs Gyula Hubav Jenő Edvi íllés Aladár Rudnay Gyula Dr. Balogh Lászlóné, vizf. mtul. 70 Siklódy Lőrinc Titta Ruffo Szemere Árpád 1000 Náray Aurél. mlul - 73 Liz 74 Ria Nő piros köpenyben A biró Krisztus a tengeren Margit Uram, Dávidnak fia, könyörülj rajtunk 80 A tékozló fiú Tamburás nő Orgonák Évíke Madonna Meiengés 5o00 86 Krisztus megcsúfoltatása Boldogság Vallomás Nő hegedűvel Szt. János Hegedülő nő Almaszüret Erdő Virágszedők 2700

13 95 Magdolna Nő lila ruhában Tavaszi táj A kék madár Jaurius leánya A szivárvány Női tanulmány Madonna Hát hiszitek-e, hogy én megcselekedhetem Az utolsó vacsora Bizzál, fiam, megbocsáttatnak néked a te vétkeid Liliomok mtul. 107 Az Emausi vacsora Remsey Jenő 108 Magyar lakodalom Ábrahámot az Úr meglátogatja Dávid és Saul mtul. 111 Izsák föláldozása I 12 Önarckép mtul. 113 Önarckép 4000 ' 14 Leányka arcképe mtul. 115 Csíki havasok Hegyi tájék A tölgyes szorosból Alföldi naplemente Közelgő vihar Hegyi út Hegyi tájék Pihenő cigányok 4000

14 Remsey S. Sándor 123 Garabfenciás diák, olajf Viskók, olaf Tájkép, olajf Borús táj, olajf Aratás, olajf Tájkép, olajf Tájkép, olajf Tájkép, olajf Ácsorgók, olajf Pincelakók, olajf Oda leit az emberek vetése, (vázlat) Garabanciás diák, (vázlat) 2000! ío Az arany vár, (vázlat) Gyászoló, olajf. 600 í37 Ös keresztények körmenete, olajf Káin, olajf Tájkép, olajf Tájkép, olajf Téli táj, olajf Őszi táj, olajf Madonna, olajf Művirágok vázlat 600 t Remsey Zoltán 145 Istennek dicsőség 4000 i 46 Világosság és sötétség harca Tisztult szellem a Tisztuló szellem Vezeklő szellem Jézus betegeket gyógyit Égi üzenet Gonosz lelkek 2000 i 52 Hegyi beszéd Egy régebbi hegyibeszéd vázlata 2000

15 154 Az ember kikivánkozása az anyagból Mindszentek napján Hitvesi csók Búcsúzás Hazatérő család Hazatérő földmivesek az es talkonyban a Hazafelé Kubikos Zsidó zarándokok Fáklyás keresők Boruhét (tájkép) Dante és Beatrix Szomorú hir Felköszöntés Idegenben Perlekedő testvérek az anyj 3 elótt Gödöllői királyi parkrészlet Őszi veiőfény Naplemente Utcai énekes Váíás Viharfelhős naplemente Játszók Vasárnap délután Dühöngő Zongora hangverseny Szürkületben Gyertyát vivő (tan.) Ivók Rabinus család Esti nyugalom Dombos tájék (kicsi) Lebujban 2000 Grafikai művek. 185 Istennek dicsőség Bucsu 500

16 188 Megyeház B. Gyarmaton Rőzse hordó Tudósok Anya és gyermekei Az elhagyott Család Hitvesi bucsu Hedonisták A szegénység Orosz őrszemek Lovas hírnökök Tépelődök Alkony a tónál Gyár Kohó munkás Hazatérés Anya Hazatérő pásztor Család A kisded prédikál Nincstelenek Az árvák Az alvó A háború Kéve hordók Őrszemek a hóban 214 A gondsujtottak Nyugalom Búcsúzók 217 Alvó Számkivetettek Szt. Jeromos Magányos lovas 500

17 ÉM * Pálesch Pál 221 Feltámadunk, olajf Beethoven utolsó szimfóniája, olajf Nagy gondolkodók dicsőítésére", olajf Amerikai párbaj, olajf Tavasz és nyár, olajf Pax 19:8 olajf Visió, olajf N. N. E. ur képmása mtul. 229 Tanulmány fej olaj Koldus, paszt Világégés után, olajf. mtul. 232 Éva, szénrajz Naplemente után, olajf Pusztavár, rézkarc Préda, olajf Sztélék Dénes (Olajfe tmények) 236 Balatonfüredi táj Szeptember Este Balaton Tanyai ház Anyám mtul. 242 Szántás Áldás (Pasítelképek é> rojzrk) 244 K. J. úrasszony mtul. 245 Szántás mtul. 246 Balatonfüredi ház mtul. 247 Arácsi téglagyár Balatonfüredi táj, 2 darab 800

18 249 Legelőn Balaton Balaton Várakozó kocsi Buzakeresztek Balatoni halászbárka Szeptember Mennyei eledel, színvázlat Mészáros Dezső (Színes rajzok) 257 Idegen világ (csillag) Idegen világ (csillag) Idegen világ (csillag) Idegen világ (csillag) Idegen világ (csillag) Idegen világ (csillag) Idegen világ (csillag) Idegen világ (csillag) Idegen világ (csillag) Idegen világ (csillag) Idegen világ (csillag) Idegen világ (csillag) Idegen világ (csillag) Misterium Misterium Misterium Óceánia Óceánia Óceánia, olajf. 8000

19 Vásárlási tudnivalók. A katalógusban megadott eladási árak ezer koronákban értendők. A műtárgyak eladását kizálag Kató Kálmán mű táros eszközli. A vételár 50%-a a vásárláskor, a többi 50% pedig 8 napon belül, legkésőbb azonban a kiállítás bezárásakor fizetendő. A Nemzeti Szalon SZABAD ISKOL Á J A. Fej és akt rajzolás és festés. Tájfestés a szabadban. Óradíj K. Beira'ási dij K. Óradíj-jegy sorozat elővételnél (legalább 10 jegy) beiratási d nincs. Felvételre jelentkezés a délelőtti órákban az irodában.

20 Előkészületben : Lengyel művészek represeníctiv grafikai kiálíiídsa. R Cennini Társaság Ill-ik kiállitása. fl «Céhbeliek«Ul-ik kiállítása. fl Spirituális művészek II. kiállítása. E. m. Lilién német grafikus mester hagyatéki kiállítás. flz I-ső «Duna kiállitás» f\ «PaáI László Társaság» II. kiállitása fi Szövetség" 111-ik kiállítása. f Paczka Ferenc mester a «Céhbeliek» tagjának művészi hagyatéka. Erdei \7ictor gyűjteményes kiállítása.

sociei gtój Andrássy Gyula v. b t t. Edvi Illés Aladár tkalona ÍNáncloi SKézdi ZKonács Xászló Rubovics Márk íbauman 3\íár(on Qellérl ^Jenö

sociei gtój Andrássy Gyula v. b t t. Edvi Illés Aladár tkalona ÍNáncloi SKézdi ZKonács Xászló Rubovics Márk íbauman 3\íár(on Qellérl ^Jenö A NEMZETI SZALON IGAZGATÓSÁGA: ELNÖK : gtój Andrássy Gyula v. b t t. MŰVÉSZETI ALELNÖK ; IGAZGATÓ: 'Jiorvai ^János Művészek: Edvi Illés Aladár tkalona ÍNáncloi SKézdi ZKonács Xászló Rubovics Márk c Vajda

Részletesebben

1929. SZEPTEMBER HÓ.

1929. SZEPTEMBER HÓ. á LARSEN OSCAR ÉS GLASNER J. OSZTRÁK FESTŐ- ÉS GRAFIKUS MŰVÉSZEK GYŰJTEMÉNYES KIÁLLÍTÁSÁNAK KATALÓGUSA 1929. SZEPTEMBER HÓ. A NEMZETI SZALON VEZETŐSÉGE ELHÖK : f Gróf ANDRÁSSY GYULA v. b. t. t. ALELNÖKÖK

Részletesebben

KIÁLLÍTÁSA BERNÁTH AURÉL RIPPL-RÓNAI JÓZSEF GRÓF ALMÁSY-TELEKI ÉVA BUDAPEST, VI., NAGYMEZŐ-UTCA 8. TELEFON: 224 008. UJABB KÉPEINEK (1861 1927)

KIÁLLÍTÁSA BERNÁTH AURÉL RIPPL-RÓNAI JÓZSEF GRÓF ALMÁSY-TELEKI ÉVA BUDAPEST, VI., NAGYMEZŐ-UTCA 8. TELEFON: 224 008. UJABB KÉPEINEK (1861 1927) GRÓF ALMÁSY-TELEKI ÉVA MŰVÉSZETI INTÉZETE (VOLT ERNST-MÚZEUM) BUDAPEST, VI., NAGYMEZŐ-UTCA 8. TELEFON: 224 008. BERNÁTH AURÉL UJABB KÉPEINEK ÉS RIPPL-RÓNAI JÓZSEF (1861 1927) VÁLOGATOTT MÜVEINEK KIÁLLÍTÁSA

Részletesebben

gróf Andrássy Gtjula z>. b t t.

gróf Andrássy Gtjula z>. b t t. A NEMZETI SZALON IGAZGATOSAGA ELNÖK : gróf Andrássy Gtjula z>. b t t. MŰVÉSZETI ALELNÖK : orvai János szobrászmiivési IGAZGATÓ : 3) éri] Béla festőművész Művészek: Edvi Illés Aladár ZKatona í\'ánaoi ZKézdi

Részletesebben

A NEMZETI SZALON IGAZGATÓSÁGA: gróf Andrássy Gyula v. b t t.

A NEMZETI SZALON IGAZGATÓSÁGA: gróf Andrássy Gyula v. b t t. A NEMZETI SZALON IGAZGATÓSÁGA: ELNÖK : gróf Andrássy Gyula v. b t t. MŰVÉSZETI ALELNÖK : IGAZGATÓ : ZH. orvai János 3)éry Béla IGAZGATÓSÁGI Művészek: Edvi Illés Aladár diatona ZNáncioi ÜCézdi ^Kovács Xászlö

Részletesebben

Gróf ANDRÁSSY GYULA v. b. t. t. Nádler Róbert

Gróf ANDRÁSSY GYULA v. b. t. t. Nádler Róbert A NEMZETI SZALON VEZETŐSÉGE: ELNÖK : Gróf ANDRÁSSY GYULA v. b. t. t. ALELNÖKÖK: Gellért Jenő Horvai János ÜGYÉSZ: Dr. Képessy József PÉNZTÁRNOK : Eckstein M. Miklós TISZTELETBELI TAGOK: IGAZGATÓ : Déry

Részletesebben

PAÀL LÁSZLÓ TÁRSASÁG. Il-IK KIÁLLÍTÁSÁNAK KATALÓGUSA

PAÀL LÁSZLÓ TÁRSASÁG. Il-IK KIÁLLÍTÁSÁNAK KATALÓGUSA A PAÀL LÁSZLÓ TÁRSASÁG Il-IK KIÁLLÍTÁSÁNAK KATALÓGUSA A NEMZETI SZALON IGAZGATÓSÁGA: ELNÖK : Gróf ANDRÁSSY GYULA v. b. t. t. MŰVÉSZETI ALELNÖK : IGAZGATÖ : Horvai János Művészek: IGAZGATÓSÁGI TAGOK: Déry

Részletesebben

_A NEMZETI SZALON 394. KIÁLLÍTÁSA FERENCZY VALÉR GYŰJTEMÉNYES KIÁLLÍTÁSÁNAK. 12.8. ír, v 1928. ÁPRILIS HÓ

_A NEMZETI SZALON 394. KIÁLLÍTÁSA FERENCZY VALÉR GYŰJTEMÉNYES KIÁLLÍTÁSÁNAK. 12.8. ír, v 1928. ÁPRILIS HÓ / _A NEMZETI SZALON 394. KIÁLLÍTÁSA FERENCZY VALÉR GYŰJTEMÉNYES KIÁLLÍTÁSÁNAK 12.8. ír, v 1928. ÁPRILIS HÓ A NEMZETI SZALON VEZETŐSÉGE: ELNÖK : Gróf ANDRÁSSY GYULA v. b. t. t. ALELNÖKÖK: IGAZGATÓ: Gellért

Részletesebben

,ÚJ MŰVÉSZCSOPORT' ELSŐ KIÁLLÍTÁSA 1917-1918

,ÚJ MŰVÉSZCSOPORT' ELSŐ KIÁLLÍTÁSA 1917-1918 AZ,ÚJ MŰVÉSZCSOPORT' ELSŐ KIÁLLÍTÁSA 1917-1918 A NEMZETI SZALONBAN V., ERZSÉBET-TÉR A NEMZETI SZALON TISZTIKARA: ELNÖK : GRÓF ANDRÁSSY GYULA V. B. T. T. ALELNÖKÖK : MOLNÁR VIKTOR NY. ÁLLAMTITKÁR HORVAI

Részletesebben

Két kiállítás. nes és fekete ^d, biztosi us Végh, zgaliúasmű. om. v ^

Két kiállítás. nes és fekete ^d, biztosi us Végh, zgaliúasmű. om. v ^ Két kiállítás Vasárnap délelőtt nyílik meg az Ernst-múzeum és a Nemzeti Szalon csoportkiállítása. Az előbbin Glatz Oszkár, Orbán Dezső és Végh Gusztáv vesznek részt, gazdag, nívós anyaggal, amelyet Ferenczy

Részletesebben

CSISZÁR ELEK EGYÉNI KIÁLLÍTÁSAI: DIJAI:

CSISZÁR ELEK EGYÉNI KIÁLLÍTÁSAI: DIJAI: CSISZÁR ELEK KESZTHELYEN SZÜLETETT 1932-BEN. HÁROM ÉVTIZEDE SZEREPEL FESTMÉNYEIVEL MEGYEI ÉS ORSZÁGOS TÁR LATOKON. KIÁLLÍTÁSOKON VETT RÉSZT JUGOSZLÁVIA BAN, LENGYELORSZÁGBAN, NDK-BAN, HOLLANDIÁBAN EGYÉNI

Részletesebben

A RIPPL-RÓNAI MÚZEUM LEGSZEBB KÉPEI

A RIPPL-RÓNAI MÚZEUM LEGSZEBB KÉPEI A RIPPL-RÓNAI MÚZEUM LEGSZEBB KÉPEI A KIÁLLÍTÁST RENDEZTE KOVÁCS PÉTER m ű vészettörténész és KOVÁCS JÓZSEF muzeológus Felelős kiadó: Dr. Bakay Kornél. 73., 7., 3253. Somogy megyei Nyomda Felelős vezető:

Részletesebben

A NEMZETI SZALON IGAZGATÓSÁGA:

A NEMZETI SZALON IGAZGATÓSÁGA: A NEMZETI SZALON IGAZGATÓSÁGA: ELNÖK : qráf Andrássy Gyula v. b t ALELNÖK : íjcorvai ^János szobrászművész IGAZGATÓ 3)éry Béla IGAZGATÓSÁGI TAGOK ébauman ZMárton Qellert Jenő Katona ^Nándoi Kezdi ^Kovács

Részletesebben

SZÍNHÁZ, f. Sassy Attila gyűjteménye a Nemzeti Szalon csoportkiállításában

SZÍNHÁZ, f. Sassy Attila gyűjteménye a Nemzeti Szalon csoportkiállításában SZÍNHÁZ, f Sassy Attila gyűjteménye a Nemzeti Szalon csoportkiállításában Vasárnap délelőtt nyilik meg mint a szezon utolsó tárlata a Nemzeti Szalon csoportkiállitása, amelyen hét festőművész, egy iparnaüvésznő

Részletesebben

Alberth Ferenc I Kilátás a Danára, Of. 1000. 2 Magános ház. Of. 1000. Bachmann Iienrielíe 3 Csendélei. Of. Mtul. 4 Csendélet. Of.

Alberth Ferenc I Kilátás a Danára, Of. 1000. 2 Magános ház. Of. 1000. Bachmann Iienrielíe 3 Csendélei. Of. Mtul. 4 Csendélet. Of. Alberth Ferenc I Kilátás a Danára, Of. 1000. 2 Magános ház. Of. 1000. Bachmann Iienrielíe 3 Csendélei. Of. Mtul. 4 Csendélet. Of. 600- Balogh Sándor 5 Przemyslang romjai (Galiczia) Vf. 6. Mellame" temploma.

Részletesebben

MŰGYŰJTŐK HÁZA. 148/6. Bor István Iván ( ) Akt technika: fa, olaj, jn méretek: 50 x 35 cm kikiáltási ár: Ft leütési ár: 75.

MŰGYŰJTŐK HÁZA. 148/6. Bor István Iván ( ) Akt technika: fa, olaj, jn méretek: 50 x 35 cm kikiáltási ár: Ft leütési ár: 75. 1023 BUDAPEST, ZSIGMOND TÉR 8. MŰGYŰJTŐK HÁZA TEL.: +36 1 800 8123, +36 30 270 5021 EMAIL: INFO@MUGYUJTOKHAZA.HU NYITVATARTÁS: H-P: 11.00-19.00 148/1. Aknay János (1949) Kapcsolat, 1999 technika: merített

Részletesebben

KATALÓGUSA. Deli Antal Novotny Emil Róbert Papp Gábor, Vadler Jenő festőművészek. Bacher Rózsi S. Balla Margit festöművésznők, valamint

KATALÓGUSA. Deli Antal Novotny Emil Róbert Papp Gábor, Vadler Jenő festőművészek. Bacher Rózsi S. Balla Margit festöművésznők, valamint fí 03 3S8-1K KIÁLLÍTÁS & X L I I. A C S O P O R T K T Á L L I T Á S KATALÓGUSA Deli Antal Novotny Emil Róbert Papp Gábor, Vadler Jenő festőművészek Bacher Rózsi S. Balla Margit festöművésznők, valamint

Részletesebben

bemutatja a Kicsiben festve című gyűjteményes tárlatát Budapest 2016 augusztus

bemutatja a Kicsiben festve című gyűjteményes tárlatát Budapest 2016 augusztus bemutatja a című gyűjteményes tárlatát Budapest Miért? Mit jelent ez a cím és vajon mi értelme van egy tematikus méretre tervezett kiállításnak? Ezek a kérdések merülnek fel a látogatóban mielőtt kinyitná

Részletesebben

A Cennini Társaság harmadik kiállítása

A Cennini Társaság harmadik kiállítása T* N, 1926 Januar 31 A Cennini Társaság harmadik kiállítása Vasárnap délelőtt nyílik meg a Nemzeti Szolón termeiben a Cennini Társaság harmadik kiállítása, amelyen Diósy Antal, Gábor Móric, Haláyp Ede,

Részletesebben

MAROSVÁSÁRHELYI MŰVÉSZETI MÚZEUM I. FESTÉSZET. 1. olaj, tempera, pasztell

MAROSVÁSÁRHELYI MŰVÉSZETI MÚZEUM I. FESTÉSZET. 1. olaj, tempera, pasztell MAROSVÁSÁRHELYI MŰVÉSZETI MÚZEUM I. FESTÉSZET 1. olaj, tempera, pasztell 1. Önarckép macskákkal tempera, falemez 615x495 Jelezve j. lent világoskékkel: M.M.M. 440 [1959] 2. Elvonuló vihar tempera, falemez

Részletesebben

MOST JELENT MEG ERNST-MUZEUM.

MOST JELENT MEG ERNST-MUZEUM. MOST JELENT MEG ERNST-MUZEUM. I. füzet. ERNST LAJOS: Jacopo Tintoretto : Szent István Mária oltalmába ajánlja Magyarországot. MAYER L. AUGUST : Tintoretto egy ösmeretlen magyar vonatkozású képe. II. füzet.

Részletesebben

Szakmai tapasztalat, jelentősebb festmény restaurátori munkák:

Szakmai tapasztalat, jelentősebb festmény restaurátori munkák: Jébert Katalin Festőres-taurátor művész Oklevél száma: I-17/1986 Restaurátorkamara névjegyzéki száma: F1-373 Tel.: 06 20 77-19-2-19 jebertka@gmail.com Szakirányú képesítés 1986-1991 Magyar Képzőművészeti

Részletesebben

Végső dolgok - Egy végtelen világ

Végső dolgok - Egy végtelen világ Végső dolgok - Egy végtelen világ Felnőtt katekézis, 2011. november 04. Előadó: Maga László Plébános atya Miről is szólhatott volna Plébános atyánk péntek esti előadása, mint a Végső dolgokról, hiszen

Részletesebben

* & KIÁLLÍTÁSÁNAK KÉPES KATALÓGUSA BUDAPEST NEMZETI SZALON 1930 JANUÁR

* & KIÁLLÍTÁSÁNAK KÉPES KATALÓGUSA BUDAPEST NEMZETI SZALON 1930 JANUÁR * & KIÁLLÍTÁSÁNAK KÉPES KATALÓGUSA BUDAPEST NEMZETI SZALON 1930 JANUÁR A NEMZETI SZALON VEZETŐSÉGE ELNÖK : f Gróf ANDRÁSSY GYULA v. b. t. t. ALELNÖKÖK : IGAZGATÓ : Gellért Jenő Horvai János Dén> I éla

Részletesebben

Hittan tanmenet 2. osztály

Hittan tanmenet 2. osztály Hittan tanmenet 2. osztály Heti óraszám: 2 Összes óra: 80 Az Isten szava című hittankönyvhöz Iskolai hitoktatás céljára Óraszám Tananyag Didaktikai cél, nevelési cél Segédeszköz, Munkaformák, Módszerek

Részletesebben

107/1. Aknay János (1949) Ft 107/2. Badacsonyi Sándor (1949) Ft 107/3. Balogh László (1930) Ft 107/4. Barabás Miklós ( )

107/1. Aknay János (1949) Ft 107/2. Badacsonyi Sándor (1949) Ft 107/3. Balogh László (1930) Ft 107/4. Barabás Miklós ( ) 1023 BUDAPEST, ZSIGMOND TÉR 8. MŰGYŰJTŐK HÁZA TEL.: +36 1 800 8123, +36 30 270 5021 EMAIL: INFO@MUGYUJTOKHAZA.HU NYITVATARTÁS: H-P: 11.00-19.00 107/1. Aknay János (1949) A látogató, 1993 technika: színes

Részletesebben

TEli TARlAT KÉPZŐ ÉS IPARMŰVÉSZETI KIÁLLíTÁS

TEli TARlAT KÉPZŐ ÉS IPARMŰVÉSZETI KIÁLLíTÁS l' l' TEli TARlAT KÉPZŐ ÉS IPARMŰVÉSZETI KIÁLLíTÁS TÉli TÁRIIT KÉPZÖ ÉS IPARMŰVÉSZETI KIÁLLíTÁS A MŰHELY MŰVÉSZETI EGYESÜLET KIÁLLíTÁSA A. VARGA IMRA Téli kert 1. ~Ox 70 cm, vegyestechnika AMBRUS LAJOS

Részletesebben

K Ü L Ö N F É L É K. Br. P. Horváth Arthur

K Ü L Ö N F É L É K. Br. P. Horváth Arthur KÜLÖNFÉLÉK. Br. P. Horváth Arthur a küküllői egyházkör 1929. évi közgyűlésén az új kultusztörvényről és az egyházi államsegélyről ezeket mondotta: A büntető törvénykönyv rendelkezései, minden román állampolgárra

Részletesebben

LXIII. CS0P0RTK1ÁLLITÁS KATALÓGUSA. BÁND VIKTÓRIA BENYOVITS VAJDA KLÁRI BOKOR VILMOS MOLNÁR TIBOR NAGY, ISTVÁN t PONGRACZ D.

LXIII. CS0P0RTK1ÁLLITÁS KATALÓGUSA. BÁND VIKTÓRIA BENYOVITS VAJDA KLÁRI BOKOR VILMOS MOLNÁR TIBOR NAGY, ISTVÁN t PONGRACZ D. A LXIII. CS0P0RTK1ÁLLITÁS KATALÓGUSA BÁND VIKTÓRIA BENYOVITS VAJDA KLÁRI BOKOR VILMOS MOLNÁR TIBOR NAGY, ISTVÁN t PONGRACZ D. SZIGFRID MÜVEI. 1929. ÁPRILIS HÓ. A NEMZETI SZALON VEZETŐSÉGE: Hl.NÖK : Gróf

Részletesebben

68/3. Edvi Illés Aladár (1870-1958) 8.000 Ft 22.000 Ft 68/4. Mednyánszky László (1852-1919) 20.000 Ft 46.000 Ft 68/6. Olvashatatlan szignó

68/3. Edvi Illés Aladár (1870-1958) 8.000 Ft 22.000 Ft 68/4. Mednyánszky László (1852-1919) 20.000 Ft 46.000 Ft 68/6. Olvashatatlan szignó 1023 BUDAPEST, ZSIGMOND TÉR 13. MŰGYŰJTŐK HÁZA TEL.: +36 1 800 8123, +36 30 270 5021 EMAIL: INFO@MUGYUJTOKHAZA.HU NYITVATARTÁS: H-P: 11.00-19.00, SZO.: 9.00-14.00 68/3. Edvi Illés Aladár (1870-1958) Gesztenyék,

Részletesebben

A NEMZETI SZALON IGAZGATÓSÁGA: Gróf ANDRÁSSY GYULA v. b. t. t.

A NEMZETI SZALON IGAZGATÓSÁGA: Gróf ANDRÁSSY GYULA v. b. t. t. A NEMZETI SZALON IGAZGATÓSÁGA: ELNÖK : Gróf ANDRÁSSY GYULA v. b. t. t. MŰVÉSZETI ALELHÖK : Horvai János IGAZGATÓ: Déry Béla IGAZGATÓSÁGI TAGOK: Művészek: Műpártolók: Eavi Illés Aladár Rubovics Márk Bauman

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat

Jegyzőkönyvi kivonat Jegyzőkönyvi kivonat Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata 2010. december 23-ai közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. 26. napirendi pont: Előterjesztés a Soproni Horváth József művei

Részletesebben

MŰGYŰJTŐK HÁZA. 80/6. Berta Sándor (1929) Téli táj technika: farost, olaj méretek: 60 x 80 cm kikiáltási ár: 18.000 Ft leütési ár: 20.

MŰGYŰJTŐK HÁZA. 80/6. Berta Sándor (1929) Téli táj technika: farost, olaj méretek: 60 x 80 cm kikiáltási ár: 18.000 Ft leütési ár: 20. 1023 BUDAPEST, ZSIGMOND TÉR 8. MŰGYŰJTŐK HÁZA TEL.: +36 1 800 8123, +36 30 270 5021 EMAIL: INFO@MUGYUJTOKHAZA.HU NYITVATARTÁS: H-P: 11.00-19.00, SZO.: 9.00-14.00 80/6. Berta Sándor (1929) Téli táj technika:

Részletesebben

Premier Galéria 12. aukció 2015. október 19.

Premier Galéria 12. aukció 2015. október 19. Premier Galéria 12. aukció 2015. október 19. Tételszám 1 Rippl-Rónai József (1861-1927): Gitáros nő 2 Szentgyörgyi Kornél (1916-2006): Korlátnál 3 Rippl-Rónai József (1861-1927): Akt lepellel 4 Iványi-Grünwald

Részletesebben

23/1. Képkeret belsõ méret: 46 x 61 technika: fa méretek: 61 x 77 cm kikiáltási ár: 10.000 Ft leütési ár: 10.000 Ft

23/1. Képkeret belsõ méret: 46 x 61 technika: fa méretek: 61 x 77 cm kikiáltási ár: 10.000 Ft leütési ár: 10.000 Ft 1023 BUDAPEST, ZSIGMOND TÉR 13. MŰGYŰJTŐK HÁZA TEL.: +36 1 800 8123, +36 30 270 5021 EMAIL: INFO@MUGYUJTOKHAZA.HU NYITVATARTÁS: H-P: 11.00-19.00, SZO.: 9.00-14.00 23/1. Képkeret belsõ méret: 46 x 61 technika:

Részletesebben

Munkanapokon június 2-tól június 12-ig óra között, illetve előre egyeztetett időpontban a nyitva tartási időn túl is.

Munkanapokon június 2-tól június 12-ig óra között, illetve előre egyeztetett időpontban a nyitva tartási időn túl is. aukciósház Premier Galéria aukció dátuma 2017.06.12. 18:00 aukció címe aukció kiállítás ideje aukció elérhetőségek aukció linkje 19. festmény- és műtárgy aukció Munkanapokon 2017. június 2-tól 2017. június

Részletesebben

MŰGYŰJTŐK HÁZA. 77/2. Batthyány Gyula ( ) Fogat technika: litográfia méretek: 17,5 x 24,5 cm kikiáltási ár: Ft leütési ár: 24.

MŰGYŰJTŐK HÁZA. 77/2. Batthyány Gyula ( ) Fogat technika: litográfia méretek: 17,5 x 24,5 cm kikiáltási ár: Ft leütési ár: 24. 1023 BUDAPEST, ZSIGMOND TÉR 13. MŰGYŰJTŐK HÁZA TEL.: +36 1 800 8123, +36 30 270 5021 EMAIL: INFO@MUGYUJTOKHAZA.HU NYITVATARTÁS: H-P: 11.00-19.00, SZO.: 9.00-14.00 77/2. Batthyány Gyula (1887-1959) Fogat

Részletesebben

Pieter Bruegel ben fogadta mesterré az antwerpeni festőcéh

Pieter Bruegel ben fogadta mesterré az antwerpeni festőcéh Pieter Bruegel 1525-1569 1551-ben fogadta mesterré az antwerpeni festőcéh Keresztelő János prédikálása 1559 Bp. Szépművészeti Múzeum Gyermekjátékok, 1560 Parasztlakodalom, 1568 PIETER BRUEGEL: BÁBEL TORNYA

Részletesebben

KIÁLLÍTÁSA HINCZ GYULA DOMANOVSZKY ENDRE ERDEY DEZSŐ ERNST ENDRE FESTMÉNYEINEK ÉS RAJZAINAK. SZŐNYEGEINEK ÉS TERVEINEK. SZOBRAINAK

KIÁLLÍTÁSA HINCZ GYULA DOMANOVSZKY ENDRE ERDEY DEZSŐ ERNST ENDRE FESTMÉNYEINEK ÉS RAJZAINAK. SZŐNYEGEINEK ÉS TERVEINEK. SZOBRAINAK HINCZ GYULA FESTMÉNYEINEK ÉS RAJZAINAK. DOMANOVSZKY ENDRE SZŐNYEGEINEK ÉS TERVEINEK. ERDEY DEZSŐ SZOBRAINAK KIÁLLÍTÁSA KENDEZTE : ERNST ENDRE AZ ERNST-MÚZEUM KIADÁSA BUDAPEST, 1938 JANUÁR HÓ ELŐSZÓ Eredeti

Részletesebben

"Biciklitôl az űrhajóig" (A. Bak Péter magángyűjteménye) Kedves művészetszeretô, múzeumlátogató Közönség!

Biciklitôl az űrhajóig (A. Bak Péter magángyűjteménye) Kedves művészetszeretô, múzeumlátogató Közönség! "Biciklitôl az űrhajóig" (A. Bak Péter magángyűjteménye) Kedves művészetszeretô, múzeumlátogató Közönség! Meghívom Önt a Városligetben lévô Közlekedési Múzeumba, ahol az Erzsébet teremben rendeztek kiállítást

Részletesebben

KATALÓGUSA CSOPORTKIÁLLÍTÁSNAK. AZ L-lK NEMZETI SZALON 361-IK KIÁLLÍTÁSA BRAILOWSKY LEONIDAS BRAILOWSKA RIMMA

KATALÓGUSA CSOPORTKIÁLLÍTÁSNAK. AZ L-lK NEMZETI SZALON 361-IK KIÁLLÍTÁSA BRAILOWSKY LEONIDAS BRAILOWSKA RIMMA NEMZETI SZALON 361-IK KIÁLLÍTÁSA AZ L-lK CSOPORTKIÁLLÍTÁSNAK KATALÓGUSA BRAILOWSKY LEONIDAS BRAILOWSKA RIMMA OROSZ FESTŐMŰVÉSZEK, VALAMINT BIZONY ÁKOSNÉ GYENES GITTA LEIDENFROST PÁL és LINGAUER ISTVÁN

Részletesebben

t Gróf ANDRÁSSY GYULA v. b. t. t.

t Gróf ANDRÁSSY GYULA v. b. t. t. a nemzeti szalon vezetősége Gellért Jenő E L N Ö K : t Gróf ANDRÁSSY GYULA v. b. t. t. ALELNÖKÖK: Ü G Y É S Z : Di. Képessy József PÉNZTÁRNOK : Eckstein M. Miklós Horvai János TISZTELETBELI TAGOK: IGAZGATÓ

Részletesebben

Áprily Lajos emléke Nagyenyeden

Áprily Lajos emléke Nagyenyeden Józsa Miklós Áprily Lajos emléke Nagyenyeden Áprily Lajos, a jeles transzszilván költő 1887. november 14-én született Brassóban. Édesapja Jékely Lajos, édesanyja Zigler Berta. A család két év múlva Parajdra

Részletesebben

Hegedüs Endre festőművész Visszatekintés című tárlatát

Hegedüs Endre festőművész Visszatekintés című tárlatát bemutatja Hegedüs Endre festőművész Visszatekintés című tárlatát válogatás az elmúlt 15 év alkotásaiból Nagykovácsi III. 40x55 cm Maglódi kertek 40x60 cm Szeszfőzde 40x55 cm Újpesti utca 40x50 cm Sikátor

Részletesebben

Bali Mária Ildefonsa Kákonyi Mária Constantina: Kis Boldogasszony képeskönyve

Bali Mária Ildefonsa Kákonyi Mária Constantina: Kis Boldogasszony képeskönyve PPEK 904 Bali Mária Ildefonsa Kákonyi Mária Constantina: Kis Boldogasszony képeskönyve Bali Mária Ildefonsa Kákonyi Mária Constantina Kis Boldogasszony képeskönyve mű a Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár

Részletesebben

SZENT PÉTER ÉS PÁL APOSTOLOK

SZENT PÉTER ÉS PÁL APOSTOLOK MEGJELENIK A HÓNAP UTOLSÓ VASÁRNAPJÁN 2013. JÚNIUS 29. Alapítva: 2003. XI. évfolyam VI. szám SZENT PÉTER ÉS PÁL APOSTOLOK 2. OLDAL VISSZAPILLANTÓ 5. OLDAL SZENT MÓNIKA 3. OLDAL KEDVES CSALÁDOK 6. OLDAL

Részletesebben

SZÍNEK, EVEK, ÁLLOMÁSOK

SZÍNEK, EVEK, ÁLLOMÁSOK SZÍNEK, EVEK, ÁLLOMÁSOK In memóriám Kaffka Margit NAP KIADÓ TARTALOM CSAK A SZÓT MEGTALÁLJAM" Kaffka Margit: Önéletrajz (In: Az Érdekes Újság Dekameronja, II. k. Bp., 1912) 7 Karlka Margit levelei Nemestóthy

Részletesebben

Kötelező versek. 1-2.osztály ZELK ZOLTÁN. Varázskréta

Kötelező versek. 1-2.osztály ZELK ZOLTÁN. Varázskréta Kötelező versek 1-2.osztály ZELK ZOLTÁN Varázskréta Ismerek egy öregasszonyt, - igazat mondok, nem tréfát - aki egyszer a tavasztól elkérte a varázskrétát. És azóta, mint a tavasz, hegyre dombra és mezőre,

Részletesebben

65/2. Ismeretlen alkotó Városkép technika: karton, olaj méretek: 33 x 36 cm kikiáltási ár: 7.000 Ft leütési ár: 7.000 Ft

65/2. Ismeretlen alkotó Városkép technika: karton, olaj méretek: 33 x 36 cm kikiáltási ár: 7.000 Ft leütési ár: 7.000 Ft 1023 BUDAPEST, ZSIGMOND TÉR 13. MŰGYŰJTŐK HÁZA TEL.: +36 1 800 8123, +36 30 270 5021 EMAIL: INFO@MUGYUJTOKHAZA.HU NYITVATARTÁS: H-P: 11.00-19.00, SZO.: 9.00-14.00 65/1. Mérõ István (1873-1938) Tengerparti

Részletesebben

DOMANOVSZY ENDRE ( )

DOMANOVSZY ENDRE ( ) DOMANOVSZKY ENDRE DOMANOVSZY ENDRE (1907 1974) 1937: Diplome d'honneur, Párizsi Világkiállítás, kétszeres Kossuth-díjas, Munkácsy-díjas, Érdemes és Kiváló mûvész, a Magyar Képzômûvészeti Fôiskola volt

Részletesebben

79/3. Angelo (Funk Pál)( ) Ft Ft 79/7. Bada Dada ( ) Ft Ft 79/10. Bánki Ákos (1982)

79/3. Angelo (Funk Pál)( ) Ft Ft 79/7. Bada Dada ( ) Ft Ft 79/10. Bánki Ákos (1982) 1023 BUDAPEST, ZSIGMOND TÉR 8. MŰGYŰJTŐK HÁZA TEL.: +36 1 800 8123, +36 30 270 5021 EMAIL: INFO@MUGYUJTOKHAZA.HU NYITVATARTÁS: H-P: 11.00-19.00, SZO.: 9.00-14.00 79/3. Angelo (Funk Pál)(1894-1974) Árkád

Részletesebben

1. Gedő Ilka: Csendőrök, 1939, ceruza, papír, 229 x 150 mm, jelzés nélkül (leltári szám: F 63. 201)

1. Gedő Ilka: Csendőrök, 1939, ceruza, papír, 229 x 150 mm, jelzés nélkül (leltári szám: F 63. 201) A Magyar Nemzeti Galériában őrzött Ilka-grafikák Az első három rajz kivételével, amelynek fotóját 2006. május 21-én kaptam meg a Magyar Nemzeti Galéria Grafikai Osztályától, az összes mű reprodukálva van

Részletesebben

MARY WARD (1585-1645)

MARY WARD (1585-1645) MARY WARD (1585-1645) Az Úr mellém állt és erőt adott (2Tim 4,17) Az Úr oltalmaz engem, nem félek. (Zsid 13,6) A szerzetesnı, akit Isten nagy kegyelmekkel és nagy keresztekkel látogatott meg. KISGYERMEKKOR

Részletesebben

06/ ; 06/

06/ ; 06/ aukciósház Premier Galéria és Jászi Galéria aukció dátuma 2016.11.24. 18:00 aukció címe aukció kiállítás ideje aukció elérhetőségek aukció linkje A Premier- és a Jászi Galéria első közös aukciója 2016.

Részletesebben

H» TAVASZI 0 * KIÁLLÍTÁSÁNAK SF KATALÓGUSA #

H» TAVASZI 0 * KIÁLLÍTÁSÁNAK SF KATALÓGUSA # A NEMZETI SZALON H» TAVASZI 0 * KIÁLLÍTÁSÁNAK SF KATALÓGUSA # ^ BUPAPEST 1903 «A NEMZETI SZALON Sf «f KIAPÁSA «« A Nemzeti Szalon = tisztikara = GRÓF ANDRÁSSY GYULA, v. b. t. t., elnök VÉSZI JÓZSEF, orsz.

Részletesebben

Lengyel Stella ben foglalta össze eredményeiket, amelyekhez gratulálunk:

Lengyel Stella  ben foglalta össze eredményeiket, amelyekhez gratulálunk: FINA 2017 Masters vizes világbajnokság A nyíltvízi úszóknak külön levelet írtam, először ezt kivonatolom. Összesen 11 fő nevezett a balatonfüredi 3000 m-es versenyre. Közülük a csütörtöki és a pénteki

Részletesebben

benkő zsuzsanna Céhbeliek, Cenniniek, Spirituálisok. Művésztársaságok a gödöllői művésztelep jegyében

benkő zsuzsanna Céhbeliek, Cenniniek, Spirituálisok. Művésztársaságok a gödöllői művésztelep jegyében benkő zsuzsanna Céhbeliek, Cenniniek, Spirituálisok. Művésztársaságok a gödöllői művésztelep jegyében A Körösfői-Kriesch Aladár és Nagy Sándor nevével fémjelzett gödöllői művésztelep és alkotóinak munkássága

Részletesebben

valamint az Irgalmasság órája, Irgalmasság rózsafüzére és Irgalmasság litániája

valamint az Irgalmasság órája, Irgalmasság rózsafüzére és Irgalmasság litániája Jézusom, bízom Benned! Az Isteni irgalmasság kilencede valamint az Irgalmasság órája, Irgalmasság rózsafüzére és Irgalmasság litániája 1937. augusztus 10-én mondta az Úr Szent Faustina nővérnek: Azt kívánom,

Részletesebben

KATALÓGUSA. Kende István Kornai József Lévay Lajos Merényi Rudolf Nikolskij Jenő és Báró Nyáry Albert 1925 JANUÁR HÓBAN. művei.

KATALÓGUSA. Kende István Kornai József Lévay Lajos Merényi Rudolf Nikolskij Jenő és Báró Nyáry Albert 1925 JANUÁR HÓBAN. művei. 1 XLIII. A C S O P O R T K I Á L L I T Á S KATALÓGUSA Kende István Kornai József Lévay Lajos Merényi Rudolf Nikolskij Jenő és Báró Nyáry Albert festőművészek művei 1925 JANUÁR HÓBAN * (A Nemzeti Szalon.)

Részletesebben

ELNÖK : Gróf ANDRÁSSY GYULA v. b. t. t. ALELNÖKÖK : IGAZGATÓ : TISZTELETBELI TAGOK: bociei'aikek : KÜLFÖLDI SOCIETAIREK:

ELNÖK : Gróf ANDRÁSSY GYULA v. b. t. t. ALELNÖKÖK : IGAZGATÓ : TISZTELETBELI TAGOK: bociei'aikek : KÜLFÖLDI SOCIETAIREK: A NEMZETI SZALON VEZETŐSÉGE: ELNÖK : Gróf ANDRÁSSY GYULA v. b. t. t. ALELNÖKÖK : IGAZGATÓ : Gellért Jenő Horvai János Déry Béla ÜGYÉSZ: Dr. Képessy József PÉNZTÁRNOK : Eckstein M. Miklós MŰTÁKOS: Kató

Részletesebben

A KING JAMES BIBLIA 1611 APOKRIF IMÁDSÁG és AZARIAH dal három zsidó. A dal, a három zsidók és Azariah ima

A KING JAMES BIBLIA 1611 APOKRIF IMÁDSÁG és AZARIAH dal három zsidó. A dal, a három zsidók és Azariah ima www.scriptural-truth.com Az ima Azariah A KING JAMES BIBLIA 1611 APOKRIF IMÁDSÁG és AZARIAH dal három zsidó A dal, a három zsidók és Azariah ima 1:1 és mentek a tűz közepén dicsérő Isten, és az áldás az

Részletesebben

Kossuth Lajos Evangélikus. Általános Iskola ÉS. 2014/2015. munkaterve

Kossuth Lajos Evangélikus. Általános Iskola ÉS. 2014/2015. munkaterve Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA 2014/2015. munkaterve 1 2014/2015. tanév helyi rendje és munkaterve A tanév szorgalmi rendje: 2014.szeptember 1.(hétfő) - 2015. június

Részletesebben

F ALMÁSY-TELEKI ÉVA ]\IŰVÉSZEXI INTÉZETE (VOLT ERNST-MÜZEUM) BUDAPEST, VI., NAGYMEZÖ-UTCA 8. TELEFON: 224 008.

F ALMÁSY-TELEKI ÉVA ]\IŰVÉSZEXI INTÉZETE (VOLT ERNST-MÜZEUM) BUDAPEST, VI., NAGYMEZÖ-UTCA 8. TELEFON: 224 008. F ALMÁSY-TELEKI ÉVA ]\IŰVÉSZEXI INTÉZETE (VOLT ERNST-MÜZEUM) BUDAPEST, VI., NAGYMEZÖ-UTCA 8. TELEFON: 224 008. BARCSAY JENŐ DÉSI-HUBER ISTVÁN DOMANOVSZKY ENDRE GADÁNYI JENŐ FESTŐMŰVÉSZEK ÉS FERENCZY BÉNI

Részletesebben

2015. március 1. Varga László Ottó

2015. március 1. Varga László Ottó 2015. március 1. Varga László Ottó 2Kor 4:6 Isten ugyanis, aki ezt mondta: "Sötétségből világosság ragyogjon fel", ő gyújtott világosságot szívünkben, hogy felragyogjon előttünk Isten dicsőségének ismerete

Részletesebben

MAPPÁK. A. 245 x 165 mm-es mappa 1) Mindenféle figurás rajzocskák,1980 85

MAPPÁK. A. 245 x 165 mm-es mappa 1) Mindenféle figurás rajzocskák,1980 85 MAPPÁK A. 245 x 165 mm-es mappa 1) Mindenféle figurás rajzocskák,1980 85 B. 330 x 250 mm-es mappa 2) Aggok háza, 1939-1944 23 paszpartúzott és 15 paszpartú nélküli rajz C. 375 x 245 mm-es mappák 3) Első

Részletesebben

Rembrandt Harmenszoon van Rijn

Rembrandt Harmenszoon van Rijn Rembrandt Harmenszoon van Rijn 1606-1669 Rembrandt kb. 600 festményt, 300 metszetet és 2000 rajzot alkotott, összesen körülbelül száz önarckép fűződik a nevéhez AMSZTERDAM A Rembrandt-ház homlokzata Jeremiás

Részletesebben

Érd 775 Helytörténeti verseny. I. forduló

Érd 775 Helytörténeti verseny. I. forduló Érd 775 Helytörténeti verseny I forduló 1 Melyik a kakukktojás, és miért? (Több válasz is lehetséges, a helyes válaszok plusz pontot érnek! Nem fogadjuk el azonban azt a választ, hogy Margit vagy Hedvig

Részletesebben

Könnyek útja. Versválogatás

Könnyek útja. Versválogatás Könnyek útja Versválogatás Szerző: Nemes Kiss Kata Minden jog fenntartva Borítóterv és kivitelezés: Boris Vanessza Szerkesztette: Lélek Sándorné 2014. Előszó a Könnyek útjához: A szépség: álom. Az álom

Részletesebben

SZERETETLÁNG IMAÓRA 2011. november 2. DÍCSÉRTESSÉK A JÉZUS KRISZTUS!

SZERETETLÁNG IMAÓRA 2011. november 2. DÍCSÉRTESSÉK A JÉZUS KRISZTUS! SZERETETLÁNG IMAÓRA 2011. november 2. DÍCSÉRTESSÉK A JÉZUS KRISZTUS! Urunk, Jézus Krisztus, te azt mondtad:,,ahol ketten-hárman összejönnek az én nevemben, ott vagyok köztük.'' És az egyház így énekel:,,ahol

Részletesebben

Read with Me Bible. A magyar változat az alábbi kiadás alapján készült:

Read with Me Bible. A magyar változat az alábbi kiadás alapján készült: ÓSZÖVETSÉG Isten megteremti a Világot 2 Az Éden kertje 10 Ádám és Éva 13 Ádám és Éva Isten iránti engedetlensége 14 Kain és Ábel 20 Az Özönvíz és Noé bárkája 24 Isten Noénak adott ígérete 30 Bábel tornya

Részletesebben

Simén Dániel. Advent népe 1

Simén Dániel. Advent népe 1 Simén Dániel Advent népe 1 Adventi beszéd És származik egy vesszőszál Isai törzsökéből s gyökereiből egy virágszál nevekedik, akin az Úrnak lelke megnyugszik (Ézs 11,1 2) Van nép, mely dalban született,

Részletesebben

EGYHÁZI IRODALMUNK 1925-BEN.

EGYHÁZI IRODALMUNK 1925-BEN. EGYHÁZI IRODALMUNK 1 925-BEN 155 Tanügyi jelentések újra sok kívánalmat tártak fel, minthogy azonban a tanügy helyzete a napi kérdések legégetőbbje, s minthogy e téren elhatározások előtt állunk, e kérdések

Részletesebben

A kegyelem árad 193 A mélyből Hozzád száll szavam 101 A nap bíborban áll 50 A sötétség szűnni kezd már 181 A szívemet átadom én 64 A Te nevedben mi

A kegyelem árad 193 A mélyből Hozzád száll szavam 101 A nap bíborban áll 50 A sötétség szűnni kezd már 181 A szívemet átadom én 64 A Te nevedben mi A kegyelem árad 193 A mélyből Hozzád száll szavam 101 A nap bíborban áll 50 A sötétség szűnni kezd már 181 A szívemet átadom én 64 A Te nevedben mi együtt vagyunk 126 A tisztelet csak Istené 48 A végtelenhez

Részletesebben

o csász. és kir. fensége főhercegnő udvari szallitója. PICK ADOLF BUDAPEST IV. KER., EGYETEM UTCA n. RAKTAR REGISÉGEK, VÉTELE ÉS ELADASA

o csász. és kir. fensége főhercegnő udvari szallitója. PICK ADOLF BUDAPEST IV. KER., EGYETEM UTCA n. RAKTAR REGISÉGEK, VÉTELE ÉS ELADASA o csász. és kir. fensége klotild főhercegnő udvari szallitója. PICK ADOLF BUDAPEST IV. KER., EGYETEM UTCA n. RAKTAR REGISÉGEK, BÚ- TOR ÉS MÜTARGYAKBOL. EGESZ GYŰJTEMÉNYEK VÉTELE ÉS ELADASA A NEMZETI SZALON

Részletesebben

72/9. Olvashatatlan szignó Nõi portré technika: papír, akvarell méretek: 19 x 15 cm kikiáltási ár: 3.500 Ft leütési ár: 7.500 Ft

72/9. Olvashatatlan szignó Nõi portré technika: papír, akvarell méretek: 19 x 15 cm kikiáltási ár: 3.500 Ft leütési ár: 7.500 Ft 1023 BUDAPEST, ZSIGMOND TÉR 13. MŰGYŰJTŐK HÁZA TEL.: +36 1 800 8123, +36 30 270 5021 EMAIL: INFO@MUGYUJTOKHAZA.HU NYITVATARTÁS: H-P: 11.00-19.00, SZO.: 9.00-14.00 72/2. Csendet! Kíméljük egymást! plakát

Részletesebben

NYUGALOMBA LÉPÉSKOR MONDOTT PAPI BÚCSÚBESZÉD. *)

NYUGALOMBA LÉPÉSKOR MONDOTT PAPI BÚCSÚBESZÉD. *) NYUGALOMBA LÉPÉSKOR MONDOTT PAPI BÚCSÚBESZÉD. *) 2. Kor. 18, 11. Végezetre Atyámfiai, legyetek jó egészségben, épüljetek, vigasztaltassatok meg, egy értelemben legyetek, békeségben lakjatok, és a szeretetnek

Részletesebben

SZÁNTAI LAJOS A MINDENSÉGGEL MÉRD MAGAD! MÍTIKUS MAGYAR TÖRTÉNELEM NIMRÓDTÓL NAPJAINKIG.

SZÁNTAI LAJOS A MINDENSÉGGEL MÉRD MAGAD! MÍTIKUS MAGYAR TÖRTÉNELEM NIMRÓDTÓL NAPJAINKIG. SZÁNTAI LAJOS A MINDENSÉGGEL MÉRD MAGAD! MÍTIKUS MAGYAR TÖRTÉNELEM NIMRÓDTÓL NAPJAINKIG. HÁLÓ KÖZÖSSÉGI ÉS KULTURÁLIS KÖZPONT S4 1052 BUDAPEST, SEMMELWEIS UTCA 4. 1/16. RÉSZ 2017. ÁPRILIS 24. HÉTFŐ 18.00

Részletesebben

Függelék. 2. Unitárius hitvallás.

Függelék. 2. Unitárius hitvallás. Függelék. 2. Unitárius hitvallás... Hiszek egy Istenben a világ teremtőjében fenntartójában és az emberiség szeret'ő atyjában;.. Hiszek az ember Jézusban" az ő isteni kulde. tésében az ő tanainak udvözítő

Részletesebben

A keresztény élet forrása, központja és csúcsa: A szentmise Bevezető rész

A keresztény élet forrása, központja és csúcsa: A szentmise Bevezető rész Felnőttkatekézis A keresztény élet forrása, központja és csúcsa: Előadó: Maga László Plébános atya Időpont: 2012. június 22. A szentmise Bevezető rész I.A liturgia = Az Egyház istentisztelete Kettős célja:

Részletesebben

Virágkarnevál A győztesekről: Katolikus újjászületés - A Szent Anna Plébánia virágkocsija

Virágkarnevál A győztesekről: Katolikus újjászületés - A Szent Anna Plébánia virágkocsija Virágkarnevál 2015 Bár az özönvízszerű eső és a hűvös időjárás a délelőtti karneváli felvonulást a szokásos formájában lehetetlenné tette 2015. augusztus 20-án, este a Nagyerdei Stadionban a Karneváléj

Részletesebben

MŰGYŰJTŐK HÁZA 1023 BUDAPEST, ZSIGMOND TÉR 13.

MŰGYŰJTŐK HÁZA 1023 BUDAPEST, ZSIGMOND TÉR 13. 1023 BUDAPEST, ZSIGMOND TÉR 13. MŰGYŰJTŐK HÁZA TEL.: +36 1 800 8123, +36 30 270 5021 EMAIL: INFO@MUGYUJTOKHAZA.HU NYITVATARTÁS: H-P: 11.00-19.00, SZO.: 9.00-14.00 73/2. Aknay János (1949) Emlék, 2015 technika:

Részletesebben

MÁRCIUS BÖJTMÁS HAVA TAVASZELŐ KIKELET HAVA - bölénytor (fák) hava

MÁRCIUS BÖJTMÁS HAVA TAVASZELŐ KIKELET HAVA - bölénytor (fák) hava MÁRCIUS BÖJTMÁS HAVA TAVASZELŐ KIKELET HAVA - bölénytor (fák) hava A hónap régi magyar (katolikus) neve Böjtmás hava. Ez az elnevezés arra utal, hogy március a böjt második hónapja. A nagyböjt java többnyire

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. 60/36. Történet.

A Biblia gyermekeknek bemutatja. 60/36. Történet. A Biblia gyermekeknek bemutatja Jézus születése Írta : Edward Hughes Illusztrálta : M. Maillot Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Átírta : E. Frischbutter; Sarah S. 60/36. Történet www.m1914.org Bible

Részletesebben

nek az a csillagászati gyorsasága, a mely egyrész elröpitette az emberiséget a világháborúhoz, az atomok fölrobbantásához, a repülés, a dróttalan

nek az a csillagászati gyorsasága, a mely egyrész elröpitette az emberiséget a világháborúhoz, az atomok fölrobbantásához, a repülés, a dróttalan BASCH GYULA KÉPEI. A falakról a mult század nyolcvanas és kilencvenes évei tekintenek reánk. Az akkori emberek, az ő koruknak divatja és annak az időnek festői erkölcse. Józan és szolid művészet. Az ecset

Részletesebben

Messiási próféciák IV. évfolyam. I. félév

Messiási próféciák IV. évfolyam. I. félév Messiási próféciák IV. évfolyam I. félév Tematika: 1. Bevezetés: A messiási jövendölések fogalma, jellegzetességeik, tanulmányozásuk, haszna, jelentősége. Két alapvető messiási jövendölés: Az ősevangélium

Részletesebben

Dániel könyve. Világtörténelem dióhéjban

Dániel könyve. Világtörténelem dióhéjban Dániel könyve Világtörténelem dióhéjban 2300 éves prófécia Kr.e. 457 Kr.u. 34 Kr.u. 1844 490 év 1810 év 70 hét Rendelet 1. rész Evangélium 2. rész 10-11 Ki Mikáél? Mózes éneke Szólt az ellenség: `Üldözöm

Részletesebben

Kecskemét / HUN Magyar Öttusa Szövetség KIDS KUPA - KÉTTUSA - I. korcsoport lány EGYÉNI VÉGEREDMÉNY

Kecskemét / HUN Magyar Öttusa Szövetség KIDS KUPA - KÉTTUSA - I. korcsoport lány EGYÉNI VÉGEREDMÉNY Kecskemét / HUN 2018.04.07. 25. KIDS KUPA - KÉTTUSA - I. korcsoport lány 1 GÖNDICS Klára Cegléd 2009 904 (1) 0:58,27 896 (2) 03:43,00 1800 2 HAJDÚ Angelika Esztergom 2009 876 (2) 1:00,64 900 (1) 03:42,50

Részletesebben

Hanukka és Karácsony

Hanukka és Karácsony Bereczki Sándor Igehirdetések 9. Hanukka és Karácsony Mindenki Temploma Hanukka és Karácsony Igehirdetés sorozat 9. Copyright 2010 Bereczki Sándor Korrektor: Dr. Gruber Tibor Kiadványszerkesztő: Danziger

Részletesebben

KORTÁRS KÖLTÉSZET KORTÁRS GRAFIKA

KORTÁRS KÖLTÉSZET KORTÁRS GRAFIKA KORTÁRS KÖLTÉSZET KORTÁRS GRAFIKA 8. ORSZÁGOS BIENNÁLÉ CIFRAPALOTA Katona József Múzeum Kecskeméti Képtára 2009, október 31. és november 23. között A kiadványt tervezte: Damó István Pató: Bahget Iskander

Részletesebben

A NEMZETI SZALON KIÁLLÍTÁSAI,

A NEMZETI SZALON KIÁLLÍTÁSAI, A NEMZETI SZALON KIÁLLÍTÁSAI, 1951 1960 Helye: Budapest, V., Erzsébet tér (1946 1952: Sztálin tér, 1953 1989: Engels tér) 1951-től: a Kiállítási Intézmények - Műcsarnok intézménye 1960: az épületet lebontják

Részletesebben

9. Grafikai Kamaraaukció. 2015. március 10. Leütési lista

9. Grafikai Kamaraaukció. 2015. március 10. Leütési lista 9. Grafikai Kamaraaukció 2015. március 10. Leütési lista Kat. sz. Leírás Kikiáltási ár Leütési ár 0001 Aba-Novák Vilmos: Székely Aladár portréja (1923) 24 000 28 000 0002 Aba-Novák Vilmos: Román tánc 50

Részletesebben

6. A HÁZASSÁG MEGÁLDÁSÁNAK EMLÉKÜNNEPE

6. A HÁZASSÁG MEGÁLDÁSÁNAK EMLÉKÜNNEPE 6. A HÁZASSÁG MEGÁLDÁSÁNAK EMLÉKÜNNEPE gyülekezeti (vasárnap délelőtti) istentiszteleten felépítés BEVEZETÉS (BEJELENTÉS, IMÁDSÁG) RÖVID IGEHIRDETÉS HÁZASTÁRSAK MEGÁLDÁSA 67 A házasság megáldásának emlékünnepe

Részletesebben

Gazdagrét. Prédikáció 2013.10.13

Gazdagrét. Prédikáció 2013.10.13 Gazdagrét. Prédikáció 2013.10.13 Számomra mindig jelzés értékű az, ha valamilyen formában megrezdül a lelkem, megérinti valami. Ilyenkor az jut az eszembe, hogy ott még feladatom, tanulni valóm van. Üzenni

Részletesebben

Éves beszámoló a TÁMOP A-12/ számú projekthez kapcsolódóan

Éves beszámoló a TÁMOP A-12/ számú projekthez kapcsolódóan Éves beszámoló a TÁMOP-3.3.14A-12/1-2013-102 számú projekthez kapcsolódóan A Jászsági Napsugár Waldorf Óvodáért és Iskoláért Egyesület és a Bíborka Alapfokú Művészeti Iskola a Testvériskolai kapcsolatok

Részletesebben

IV. Nemzetközi Székelyföldi Fotóművészeti Mesterműhely 2007. október 5-14. Gyergyószentmiklós-Gura Humurului

IV. Nemzetközi Székelyföldi Fotóművészeti Mesterműhely 2007. október 5-14. Gyergyószentmiklós-Gura Humurului IV. Nemzetközi Székelyföldi Fotóművészeti Mesterműhely 2007. október 5-14. Gyergyószentmiklós-Gura Humurului Erdély. Minden magyarban ennek a szónak a hallatán valamilyen érzelmi hangulat alakul ki. A

Részletesebben

A Koller Galéria győjtemény felmérés, elemzés és befektetési tanácsadás programja

A Koller Galéria győjtemény felmérés, elemzés és befektetési tanácsadás programja A Koller Galéria győjtemény felmérés, elemzés és befektetési tanácsadás programja Minden jog fenntartva. 2009 Koller Galéria Győjteményfelmérés (Példa István gyüjteménye) Az alábbiakban egy 23 mőtárgyból

Részletesebben

bemutatja Hegedüs Endre festőművész kamaratárlatát Budapest 2015 november

bemutatja Hegedüs Endre festőművész kamaratárlatát Budapest 2015 november bemutatja Hegedüs Endre festőművész kamaratárlatát Budapest Virágzó sövény olaj, farost; 120x100 cm A világ végén olaj, farost; 80x100 cm Fiatal bükkös olaj, farost; 120x100 cm Fehér tündérrózsák olaj,

Részletesebben

LXI1I. ^IPPL-RONAI JÓZSEF. GyÜJTEMÉNyES KIÁLLÍTÁSA RENDEZTÉK: ERNST LAJOS ÉS LÁZÁR BÉLA AZ ERNST-MÚZEUM KIADÁSA, BUDAPEST, 1923 OKTÓBER HÓ

LXI1I. ^IPPL-RONAI JÓZSEF. GyÜJTEMÉNyES KIÁLLÍTÁSA RENDEZTÉK: ERNST LAJOS ÉS LÁZÁR BÉLA AZ ERNST-MÚZEUM KIADÁSA, BUDAPEST, 1923 OKTÓBER HÓ ERNST^ MÚZEUM LXI1I. KIÁLLÍTÁSAI ^IPPL-RONAI JÓZSEF GyÜJTEMÉNyES KIÁLLÍTÁSA RENDEZTÉK: ERNST LAJOS ÉS LÁZÁR BÉLA AZ ERNST-MÚZEUM KIADÁSA, BUDAPEST, 1923 OKTÓBER HÓ ERNST-MÜZEUM MŰVÉSZKÖNYVEI. írja: Dr.

Részletesebben

MŰGYŰJTŐK HÁZA. 55/1. Osváth Miklós (1935) Zsombék, 1983. technika: papír, akvarell méretek: 27 x 21 cm kikiáltási ár: 6.000 Ft leütési ár: 6.

MŰGYŰJTŐK HÁZA. 55/1. Osváth Miklós (1935) Zsombék, 1983. technika: papír, akvarell méretek: 27 x 21 cm kikiáltási ár: 6.000 Ft leütési ár: 6. 1023 BUDAPEST, ZSIGMOND TÉR 13. MŰGYŰJTŐK HÁZA TEL.: +36 1 800 8123, +36 30 270 5021 EMAIL: INFO@MUGYUJTOKHAZA.HU NYITVATARTÁS: H-P: 11.00-19.00, SZO.: 9.00-14.00 55/1. Osváth Miklós (1935) Zsombék, 1983.

Részletesebben

Sapientia EMTE Gazdaság- és Humántudományok Kar. Közgazdaság képzési ág Csoportbeosztás tanév

Sapientia EMTE Gazdaság- és Humántudományok Kar. Közgazdaság képzési ág Csoportbeosztás tanév Közgazdaság képzési ág 1 Ambrus K. Norbert A A1 2 Antal V. Tamás A A1 3 Babota G. Zoltán A A1 4 Baczoni G. Gyopárka A A1 5 Baló Cs. Zsolt A A1 6 Baricz C. Anita A A1 7 Bartha L.-J. Boglarka A A1 8 Bartók

Részletesebben