(személyi azonosító) (személyi azonosító) (személyi azonosító) (személyi azonosító) (személyi azonosító) (személyi azonosító) (személyi azonosító)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "(személyi azonosító) (személyi azonosító) (személyi azonosító) (személyi azonosító) (személyi azonosító) (személyi azonosító) (személyi azonosító)"

Átírás

1 5528 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám 1. melléklet a 20/2019. (VII. 30.) IM rendelethez Névjegyzék a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán NÉVJEGYZÉK ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS (a szavazás napja) (TELEPÜLÉS) (szavazókör sorszáma) számú szavazókör, (szavazóhelyiség címe) 1. oldal (születési név) (születési név) (születési név) (születési név) (születési név) (születési név) (születési név) (születési név) (születési név) (születési név) (születési név) (születési név) (születési név) (születési név) (születési név) A választópolgárok adatai A szavazólap átvételének igazolása Nemzetiségi névjegyzék (nemzetiség) (nemzetiség) (nemzetiség) (nemzetiség) (nemzetiség) (nemzetiség) (nemzetiség) (nemzetiség) (nemzetiség) (nemzetiség) (nemzetiség) (nemzetiség) (nemzetiség) (nemzetiség) (nemzetiség) A címsor csak a névjegyzék első oldalán, az Összesítő lap csak az utolsó oldalán jelenik meg. Csak ha a szavazóköri névjegyzékben szerepel nemzetiségi választópolgár. A születési nevet csak abban az esetben kell feltüntetni, ha eltér a viselt névtől. A lakóhely, annak hiányában a tartózkodási hely címe, átjelentkezéssel szavazó választópolgár esetében a tartózkodási hely címe.

2 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám ÖSSZESÍTŐ LAP A névjegyzékben és mozgóurnát igénylő választópolgárok jegyzékében szereplő választópolgárok száma (= 2 + 3) A névjegyzék zárásakor a névjegyzékben lévő választópolgárok száma A névjegyzék zárásakor a mozgóurnát igénylő választópolgárok jegyzékében lévő választópolgárok száma A: 4. Szavazóként megjelent választópolgárok száma (= 5 + 6) F: 5. A névjegyzéken lévő aláírások száma 6. A mozgóurnát igénylő választópolgárok jegyzékén és pótlapjain lévő aláírások száma

3 5530 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám 2. melléklet a 20/2019. (VII. 30.) IM rendelethez Névjegyzék a nemzetiségi önkormányzati képviselők választására NÉVJEGYZÉK (NEMZETISÉG MEGNEVEZÉSE) (TELEPÜLÉSI/TERÜLETI/ORSZÁGOS) NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK VÁLASZTÁSA (a szavazás napja) (TELEPÜLÉS) (szavazókör sorszáma) számú szavazókör, (szavazóhelyiség címe) 1. oldal A választópolgárok adatai A nemzetiségi szavazólap átvételének igazolása (születési név) (születési név) (születési név) (születési név) (születési név) (születési név) (születési név) (születési név) (születési név) (születési név) (A névjegyzék utolsó oldalán:) a névjegyzékben és a mozgóurnát igénylő választópolgárok jegyzékében szereplő választópolgárok száma összesen A a szavazókörben megjelent választópolgárok száma: (aláírások száma a névjegyzéken) mozgóurnával szavazó választópolgárok száma: (aláírások száma a mozgóurnát igénylő választópolgárok jegyzékén) + = a szavazóként megjelent választópolgárok száma összesen: Fx Csak a névjegyzék első oldalán. A születési nevet csak abban az esetben kell feltüntetni, ha eltér a viselt névtől. A lakóhely, annak hiányában a tartózkodási hely címe, átjelentkezéssel szavazó választópolgár esetében a tartózkodási hely címe.

4 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám melléklet a 20/2019. (VII. 30.) IM rendelethez Mozgóurnát igénylő választópolgárok jegyzéke MOZGÓURNÁT IGÉNYLŐ VÁLASZTÓPOLGÁROK JEGYZÉKE 1. oldal (a szavazás napja) (TELEPÜLÉS) (szavazókör sorszáma) számú szavazókör, (szavazóhelyiség címe) A választópolgárok adatai (születési név) (lakcímtől eltérő szavazás helye) (születési név) (lakcímtől eltérő szavazás helye) (születési név) (lakcímtől eltérő szavazás helye) (születési név) (lakcímtől eltérő szavazás helye) (születési név) (lakcímtől eltérő szavazás helye) (születési név) (lakcímtől eltérő szavazás helye) (születési név) (lakcímtől eltérő szavazás helye) (születési név) (lakcímtől eltérő szavazás helye) (születési név) (lakcímtől eltérő szavazás helye) (születési név) (lakcímtől eltérő szavazás helye) A szavazólap átvételének igazolása Nemzetiség (nemzetiség) (nemzetiség) (nemzetiség) (nemzetiség) (nemzetiség) (nemzetiség) (nemzetiség) (nemzetiség) (nemzetiség) (nemzetiség) A nemzetiségi szavazólap átvételének igazolása A címsorok csak a névjegyzék első oldalán jelennek meg. Csak ha a szavazóköri névjegyzékben szerepel nemzetiségi választópolgár. A születési nevet csak abban az esetben kell feltüntetni, ha eltér a viselt névtől. A lakóhely, annak hiányában a tartózkodási hely címe, átjelentkezéssel szavazó választópolgár esetében a tartózkodási hely címe.

5 5532 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám 4. melléklet a 20/2019. (VII. 30.) IM rendelethez Értesítő a szavazóköri névjegyzékbe vételről a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán a magyar állampolgár választópolgárok számára (születési idő) (születési név, ha a viselt névtől eltér) ÉRTESÍTŐ a szavazóköri névjegyzékbe vételről Tisztelt Választópolgár! Tájékoztatom, hogy Ön szavazhat a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán... megye... településen /Budapest... kerületében a(z). számú egyéni választókerületben a(z)... számú szavazókörben. A szavazás helye:... A szavazóhelyiség akadálymentesített / nem akadálymentesített. A szavazás ideje: (a szavazás napja) 6 és 19 óra között Az Ön véleménye is számít, hogy ki legyen a polgármester és kik legyenek önkormányzati képviselők.. településen / Budapest. kerületében, ki legyen a főpolgármester / kik legyenek a megyei közgyűlés tagjai. A véleményét úgy tudja kifejezni, hogy elmegy szavazni. Az, aki legkésőbb (a szavazást megelőző 16. nap) óráig kéri nemzetiségi névjegyzékbe vételét, a nemzetiségének önkormányzati választásán is részt vehet. Ön a (nemzetiség) nemzetiséghez tartozó választópolgárként kérte névjegyzékbe vételét, ezért a (nemzetiség) nemzetiségi önkormányzati választáson is szavazhat. (csak ha a választópolgár szerepel a nemzetiségi névjegyzékben) Szavazni csak személyesen, a fenti címen lehet. Ha nem tud elmenni, kérheti, hogy az otthonában szavazzon. Erről a levél 2. oldalán tudhat meg többet. Mit kell magával vinnie a szavazáshoz? A szavazáshoz hozza magával a következő érvényes igazolványokat: lakcímigazolvány és személyazonosító igazolvány vagy útlevél vagy vezetői engedély (jogosítvány) vagy régi, papíralapú személyi igazolvány (ez lakcímigazolvány nélkül is érvényes). A szavazás előtt ellenőrizze, hogy az igazolványai nem jártak-e le.

6 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám 5533 KÉRELMEK A kérelmek itt érhetők el: A kitöltött kérelmet küldje el a lakóhelye szerinti helyi választási irodának. A kérelmet személyesen is benyújthatja a polgármesteri hivatalban, ott segítenek a kitöltésben. A helyi választási irodák címét itt találja meg: A kérelmet postán vagy interneten is elküldheti. A TARTÓZKODÁSI HELYEMEN SZERETNÉK SZAVAZNI (Átjelentkezési kérelem) Ha nem a lakóhelyén, hanem a bejelentett tartózkodási helyén szeretne szavazni, át kell jelentkeznie. Akkor jelentkezhet át, ha tartózkodási helyét legkésőbb (a választás kitűzését megelőző 30. nap) napjáig bejelentette. Az átjelentkezéshez kérelmet kell kitölteni és benyújtani. A kérelmet akkor fogadják el, ha beérkezik (a szavazást megelőző 4. nap) 16 óráig. NEM TUDOK ELMENNI SZAVAZNI, MOZGÓURNÁT KÉREK (Mozgóurna iránti kérelem) Az a választópolgár is szavazhat, aki beteg, vagy letartóztatták. Ha nem tud elmenni szavazni, akkor a bizottság megy el Önhöz. Szavazólapokat és mozgóurnát visznek. A mozgóurna egy zárt doboz, melyben leadhatja a szavazatát. Ha mozgóurnát szeretne, kérelmet kell benyújtania az alábbi módok egyikén: ONLINE ügyfélkapus azonosítás nélkül (a szavazást megelőző 4. nap) 16 óráig, ügyfélkapus azonosítással: (a szavazás napja) 12 óráig. A POSTÁN történő igénylésnek (a szavazást megelőző 4. nap) 16 óráig kell megérkeznie. SZEMÉLYESEN történő igénylés (a szavazást megelőző 2. nap) 16 óráig nyújtható be. Írásbeli meghatalmazással rendelkező MEGHATALMAZOTT útján történő igénylés (a szavazást megelőző 2. nap) 16 óráig a helyi választási irodához vagy (a szavazás napja) 12 óráig a szavazatszámláló bizottsághoz nyújtható be. Írásbeli meghatalmazással nem rendelkező KÉZBESÍTŐ (hozzátartozó vagy egyéb személy) útján (a szavazást megelőző 4. nap) 16 óráig a helyi választási irodához vagy (a szavazás napja) 12 óráig a szavazatszámláló bizottsághoz nyújtható be. AKADÁLYMENTES SZAVAZÁST KÉREK (Fogyatékossággal élő választópolgár választójogának gyakorlásához szükséges segítség igénylése iránti kérelem) Kérhet Braille-írásos sablont a szavazólap kitöltéséhez ((a szavazást megelőző 9. nap) 16 óráig be kell érkeznie). Kérheti, hogy akadálymentesített szavazóhelyiségben szavazhasson ((a szavazást megelőző 4. nap) 16 óráig be kell érkeznie). Erre a választásra már nem, de jövőbeli választásokra kérheti Braille-írással készült értesítő vagy könnyen érthető tájékoztató megküldését. NEM ENGEDEM, HOGY HASZNÁLJÁK A SZEMÉLYES ADATAIMAT (Személyes adatok kiadásának megtiltása iránti kérelem) Megtilthatja, hogy mások használják a személyes adatait. Ehhez kérelmet kell benyújtania. A választással kapcsolatos további kérdéseire a honlapon találhat választ, vagy a polgármesteri hivatalban működő választási irodától kérhet részletes tájékoztatást. Választási Iroda

7 5534 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám 5. melléklet a 20/2019. (VII. 30.) IM rendelethez Értesítő a szavazóköri névjegyzékbe vételről a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán uniós állampolgár választópolgárok számára (születési idő) (születési név, ha a viselt névtől eltér) ÉRTESÍTŐ a szavazóköri névjegyzékbe vételről Tisztelt Választópolgár! Tájékoztatom, hogy Ön szavazhat a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán... megye... településen /Budapest... kerületében a(z). számú egyéni választókerületben a(z)... számú szavazókörben. A szavazás helye:... A szavazóhelyiség akadálymentesített / nem akadálymentesített. A szavazás ideje: (a szavazás napja) 6 és 19 óra között Az Ön véleménye is számít, hogy ki legyen a polgármester és kik legyenek önkormányzati képviselők.. településen / Budapest. kerületében, ki legyen a főpolgármester / kik legyenek a megyei közgyűlés tagjai. A véleményét úgy tudja kifejezni, hogy elmegy szavazni. Szavazni csak személyesen, a fenti címen lehet. Ha nem tud elmenni, kérheti, hogy az otthonában szavazzon. Erről a levél 2. oldalán tudhat meg többet. Mit kell magával vinnie a szavazáshoz? A szavazáshoz hozza magával a következő érvényes igazolványokat: az állampolgársága szerinti tagállam hatósága által kiállított útlevél / személyazonosító igazolvány és lakcímigazolvány. A szavazás előtt ellenőrizze, hogy az igazolványai nem jártak-e le.

8 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám 5535 KÉRELMEK A kérelmek itt érhetők el: A kitöltött kérelmet küldje el a lakóhelye szerinti helyi választási irodának. A kérelmet személyesen is benyújthatja a polgármesteri hivatalban, ott segítenek a kitöltésben. A helyi választási irodák címét itt találja meg: A kérelmet postán vagy interneten is elküldheti. A TARTÓZKODÁSI HELYEMEN SZERETNÉK SZAVAZNI (Átjelentkezési kérelem) Ha nem a lakóhelyén, hanem a bejelentett tartózkodási helyén szeretne szavazni, át kell jelentkeznie. Akkor jelentkezhet át, ha tartózkodási helyét legkésőbb (a választás kitűzését megelőző 30. nap) napjáig bejelentette. Az átjelentkezéshez kérelmet kell kitölteni és benyújtani. A kérelmet akkor fogadják el, ha beérkezik (a szavazást megelőző 4. nap) 16 óráig. NEM TUDOK ELMENNI SZAVAZNI, MOZGÓURNÁT KÉREK (Mozgóurna iránti kérelem) Az a választópolgár is szavazhat, aki beteg, vagy letartóztatták. Ha nem tud elmenni szavazni, akkor a bizottság megy el Önhöz. Szavazólapokat és mozgóurnát visznek. A mozgóurna egy zárt doboz, melyben leadhatja a szavazatát. Ha mozgóurnát szeretne, kérelmet kell benyújtania az alábbi módok egyikén: ONLINE ügyfélkapus azonosítás nélkül (a szavazást megelőző 4. nap) 16 óráig, ügyfélkapus azonosítással: (a szavazás napja) 12 óráig. A POSTÁN történő igénylésnek (a szavazást megelőző 4. nap) 16 óráig kell megérkeznie. SZEMÉLYESEN történő igénylés (a szavazást megelőző 2. nap) 16 óráig nyújtható be. Írásbeli meghatalmazással rendelkező MEGHATALMAZOTT útján történő igénylés (a szavazást megelőző 2. nap) 16 óráig a helyi választási irodához vagy (a szavazás napja) 12 óráig a szavazatszámláló bizottsághoz nyújtható be. Írásbeli meghatalmazással nem rendelkező KÉZBESÍTŐ (hozzátartozó vagy egyéb személy) útján (a szavazást megelőző 4. nap) 16 óráig a helyi választási irodához vagy (a szavazás napja) 12 óráig a szavazatszámláló bizottsághoz nyújtható be. AKADÁLYMENTES SZAVAZÁST KÉREK (Fogyatékossággal élő választópolgár választójogának gyakorlásához szükséges segítség igénylése iránti kérelem) Kérhet Braille-írásos sablont a szavazólap kitöltéséhez ((a szavazást megelőző 9. nap) 16 óráig be kell érkeznie). Kérheti, hogy akadálymentesített szavazóhelyiségben szavazhasson ((a szavazást megelőző 4. nap) 16 óráig be kell érkeznie). Erre a választásra már nem, de jövőbeli választásokra kérheti Braille-írással készült értesítő vagy könnyen érthető tájékoztató megküldését. NEM ENGEDEM, HOGY HASZNÁLJÁK A SZEMÉLYES ADATAIMAT (Személyes adatok kiadásának megtiltása iránti kérelem) Megtilthatja, hogy mások használják a személyes adatait. Ehhez kérelmet kell benyújtania. A választással kapcsolatos további kérdéseire a honlapon találhat választ, vagy a polgármesteri hivatalban működő választási irodától kérhet részletes tájékoztatást. Választási Iroda

9 5536 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám 6. melléklet a 20/2019. (VII. 30.) IM rendelethez Értesítő a szavazóköri névjegyzékbe vételről a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán bevándorolt, letelepedett, menekült választópolgárok számára (születési idő) (születési név, ha a viselt névtől eltér) ÉRTESÍTŐ a szavazóköri névjegyzékbe vételről Tisztelt Választópolgár! Tájékoztatom, hogy Ön szavazhat a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán... megye... településen /Budapest... kerületében a(z). számú egyéni választókerületben a(z)... számú szavazókörben. A szavazás helye:... A szavazóhelyiség akadálymentesített / nem akadálymentesített. A szavazás ideje: (a szavazás napja) 6 és 19 óra között Az Ön véleménye is számít, hogy ki legyen a polgármester és kik legyenek önkormányzati képviselők.. településen / Budapest. kerületében, ki legyen a főpolgármester / kik legyenek a megyei közgyűlés tagjai. A véleményét úgy tudja kifejezni, hogy elmegy szavazni. Szavazni csak személyesen, a fenti címen lehet. Ha nem tud elmenni, kérheti, hogy az otthonában szavazzon. Erről a levél 2. oldalán tudhat meg többet. Mit kell magával vinnie a szavazáshoz? A szavazáshoz hozza magával a következő érvényes igazolványokat: lakcímigazolvány és személyazonosító igazolvány vagy vezetői engedély (jogosítvány) vagy régi, papíralapú személyi igazolvány (ez lakcímigazolvány nélkül is érvényes). A szavazás előtt ellenőrizze, hogy az igazolványai nem jártak-e le.

10 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám 5537 KÉRELMEK A kérelmek itt érhetők el: A kitöltött kérelmet küldje el a lakóhelye szerinti helyi választási irodának. A kérelmet személyesen is benyújthatja a polgármesteri hivatalban, ott segítenek a kitöltésben. A helyi választási irodák címét itt találja meg: A kérelmet postán vagy interneten is elküldheti. A TARTÓZKODÁSI HELYEMEN SZERETNÉK SZAVAZNI (Átjelentkezési kérelem) Ha nem a lakóhelyén, hanem a bejelentett tartózkodási helyén szeretne szavazni, át kell jelentkeznie. Akkor jelentkezhet át, ha tartózkodási helyét legkésőbb (a választás kitűzését megelőző 30. nap) napjáig bejelentette. Az átjelentkezéshez kérelmet kell kitölteni és benyújtani. A kérelmet akkor fogadják el, ha beérkezik (a szavazást megelőző 4. nap) 16 óráig. NEM TUDOK ELMENNI SZAVAZNI, MOZGÓURNÁT KÉREK (Mozgóurna iránti kérelem) Az a választópolgár is szavazhat, aki beteg, vagy letartóztatták. Ha nem tud elmenni szavazni, akkor a bizottság megy el Önhöz. Szavazólapokat és mozgóurnát visznek. A mozgóurna egy zárt doboz, melyben leadhatja a szavazatát. Ha mozgóurnát szeretne, kérelmet kell benyújtania az alábbi módok egyikén: ONLINE ügyfélkapus azonosítás nélkül (a szavazást megelőző 4. nap) 16 óráig, ügyfélkapus azonosítással: (a szavazás napja) 12 óráig. A POSTÁN történő igénylésnek (a szavazást megelőző 4. nap) 16 óráig kell megérkeznie. SZEMÉLYESEN történő igénylés (a szavazást megelőző 2. nap) 16 óráig nyújtható be. Írásbeli meghatalmazással rendelkező MEGHATALMAZOTT útján történő igénylés (a szavazást megelőző 2. nap) 16 óráig a helyi választási irodához vagy (a szavazás napja) 12 óráig a szavazatszámláló bizottsághoz nyújtható be. Írásbeli meghatalmazással nem rendelkező KÉZBESÍTŐ (hozzátartozó vagy egyéb személy) útján (a szavazást megelőző 4. nap) 16 óráig a helyi választási irodához vagy (a szavazás napja) 12 óráig a szavazatszámláló bizottsághoz nyújtható be. AKADÁLYMENTES SZAVAZÁST KÉREK (Fogyatékossággal élő választópolgár választójogának gyakorlásához szükséges segítség igénylése iránti kérelem) Kérhet Braille-írásos sablont a szavazólap kitöltéséhez ((a szavazást megelőző 9. nap) 16 óráig be kell érkeznie). Kérheti, hogy akadálymentesített szavazóhelyiségben szavazhasson ((a szavazást megelőző 4. nap) 16 óráig be kell érkeznie). Erre a választásra már nem, de jövőbeli választásokra kérheti Braille-írással készült értesítő vagy könnyen érthető tájékoztató megküldését. NEM ENGEDEM, HOGY HASZNÁLJÁK A SZEMÉLYES ADATAIMAT (Személyes adatok kiadásának megtiltása iránti kérelem) Megtilthatja, hogy mások használják a személyes adatait. Ehhez kérelmet kell benyújtania. A választással kapcsolatos további kérdéseire a honlapon találhat választ, vagy a polgármesteri hivatalban működő választási irodától kérhet részletes tájékoztatást. Választási Iroda

11 5538 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám 7. melléklet a 20/2019. (VII. 30.) IM rendelethez Jelölő szervezet bejelentése a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán P3 HELYI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS 1 JELÖLŐ SZERVEZET BEJELENTÉSE A.. év. hónap.. napjára kitűzött helyi önkormányzati választáson az alábbi párt, egyéb egyesület.. nemzetiségi szervezet nyilvántartásba vételét a következő adatokkal kezdeményezzük nyilvántartásba vett adatait a következők szerint módosítjuk JELÖLŐ SZERVEZET ADATAI (1) A jelölő szervezet hivatalos neve: (2) A jelölő szervezet rövidített neve (a bírósági nyilvántartásban szereplő rövidített név, ennek hiányában egyéb, más jelölő szervezet nyilvántartásba vett rövidített nevétől különböző rövidített név): A rövidített név a szavazólapon feltüntetendő (a bejelentést követően nem kérhető): (3) A jelölő szervezet emblémáját mellékelte A jelölő szervezet emblémáját 472x236, 300 dpi felbontású, JPG fájlformátumú fájlban kell mellékelni, a fájl neve a jelölő szervezet bírósági nyilvántartási száma. (4) A jelölő szervezet emblémája a szavazólapon feltüntetendő (a bejelentést követően nem kérhető) (5) A nemzetiségi szervezet neve a nemzetiség nyelvén a szavazólapon feltüntetendő, a nemzetiségi nevet mellékelte A jelölő szervezet nemzetiségi nevét MS Word fájlban kell mellékelni. (6) A nemzetiségi szervezet rövidített neve a nemzetiség nyelvén a szavazólapon feltüntetendő, a rövidített nemzetiségi nevet mellékelte A jelölő szervezet nemzetiségi rövid nevét MS Word fájlban kell mellékelni. IGEN IGEN IGEN IGEN IGEN NEM NEM NEM NEM NEM

12 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám HELYI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS P3 (7) A jelölő szervezet bírósági nyilvántartási száma: (8) A jelölő szervezet székhelye: a) postai irányítószám: b) település + kerület: c) közterület neve, jellege (út/utca/tér/stb.), házszám, épület, lépcsőház, szint (fsz., emelet stb.), ajtó: (9) A jelölő szervezet képviseletére a bírósági nyilvántartás szerint jogosult személy adatai neve: személyi azonosítója: személyi azonosítóval nem rendelkező választópolgár személyazonosságát igazoló, magyar hatóság által kiállított érvényes igazolványának (személyazonosító igazolvány / útlevél / vezetői engedély) száma: lakcíme: ország: postai irányítószám: település + kerület: közterület neve, jellege (út/utca/tér/stb.), házszám, épület, lépcsőház, szint (fsz., emelet stb.), ajtó: telefonszáma: -címe:

13 5540 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám P3 HELYI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS 3 (10) A jelölő szervezet nevében a választáson nyilatkozattételre jogosult további személy adatai (az ajánlóív igénylésére, jelölt, lista bejelentésére, megbízott bizottsági tag bejelentésére, névjegyzéki adatok igénylésére és átvételére további jogosultak adatai országos, megyei, választókerületi vagy települési illetékességgel külön listán adhatók meg): neve: személyi azonosítója: személyi azonosítóval nem rendelkező választópolgár személyazonosságát igazoló, magyar hatóság által kiállított érvényes igazolványának (személyazonosító igazolvány / útlevél / vezetői engedély) száma: lakcíme: ország: postai irányítószám: település + kerület: közterület neve, jellege (út/utca/tér/stb.), házszám, épület, lépcsőház, szint (fsz., emelet stb.), ajtó: telefonszáma: -címe: (11) A nemzetiségi jelölő szervezet képviselőjeként nyilatkozom, hogy a szervezet megfelel a nemzetiségi szervezettel szemben a nemzetiségek jogairól szóló törvényben támasztott követelményeknek. Kelt:, a jelölő szervezet képviseletére a bírósági nyilvántartás szerint jogosult aláírása A mező kitöltése kötelező! Ha nem adja meg a jelölő szervezet rövidített nevét, a választások hivatalos honlapján a jelölő szervezet hivatalos nevének első 31 karakterét fogjuk feltüntetni.

14 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám melléklet a 20/2019. (VII. 30.) IM rendelethez Jelölő szervezet bejelentése a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán P4 NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS 1 JELÖLŐ SZERVEZET BEJELENTÉSE A.. év. hónap.. napjára kitűzött nemzetiségi önkormányzati választáson az alábbi. nemzetiségi szervezet nyilvántartásba vételét a következő adatokkal kezdeményezzük nyilvántartásba vett adatait a következők szerint módosítjuk JELÖLŐ SZERVEZET ADATAI (1) A jelölő szervezet hivatalos neve: (2) A jelölő szervezet rövidített neve (a bírósági nyilvántartásban szereplő rövidített név, ennek hiányában egyéb, más jelölő szervezet nyilvántartásba vett rövidített nevétől különböző rövidített név): A rövidített név a szavazólapon feltüntetendő (a bejelentést követően nem kérhető): (3) A jelölő szervezet emblémáját mellékelte A jelölő szervezet emblémáját 472x236, 300 dpi felbontású, JPG fájlformátumú fájlban kell mellékelni, a fájl neve a jelölő szervezet bírósági nyilvántartási száma. (4) A jelölő szervezet emblémája a szavazólapon feltüntetendő (a bejelentést követően nem kérhető) (5) A nemzetiségi szervezet neve a nemzetiség nyelvén a szavazólapon feltüntetendő, a nemzetiségi nevet mellékelte A jelölő szervezet nemzetiségi nevét MS Word fájlban kell mellékelni. (6) A nemzetiségi szervezet rövidített neve a nemzetiség nyelvén a szavazólapon feltüntetendő, a rövidített nemzetiségi nevet mellékelte A jelölő szervezet nemzetiségi rövid nevét MS Word fájlban kell mellékelni. IGEN IGEN IGEN IGEN IGEN NEM NEM NEM NEM NEM

15 5542 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám 2 NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS P4 (7) A jelölő szervezet bírósági nyilvántartási száma: (8) A jelölő szervezet székhelye: a) postai irányítószám: b) település + kerület: c) közterület neve, jellege (út/utca/tér/stb.), házszám, épület, lépcsőház, szint (fsz., emelet stb.), ajtó: (9) A jelölő szervezet képviseletére a bírósági nyilvántartás szerint jogosult személy adatai neve: személyi azonosítója: személyi azonosítóval nem rendelkező választópolgár személyazonosságát igazoló, magyar hatóság által kiállított érvényes igazolványának (személyazonosító igazolvány / útlevél / vezetői engedély) száma: lakcíme: ország: postai irányítószám: település + kerület: közterület neve, jellege (út/utca/tér/stb.), házszám, épület, lépcsőház, szint (fsz., emelet stb.), ajtó: telefonszáma: -címe:

16 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám 5543 P4 NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS 3 (10) A jelölő szervezet nevében a választáson nyilatkozattételre jogosult további személy adatai (az ajánlóív igénylésére, jelölt, lista bejelentésére, megfigyelő bejelentésére, névjegyzéki adatok igénylésére és átvételére további jogosultak adatai országos, megyei, választókerületi vagy települési illetékességgel külön listán adhatók meg): neve: személyi azonosítója: személyi azonosítóval nem rendelkező választópolgár személyazonosságát igazoló, magyar hatóság által kiállított érvényes igazolványának (személyazonosító igazolvány / útlevél / vezetői engedély) száma: lakcíme: ország: postai irányítószám: település + kerület: közterület neve, jellege (út/utca/tér/stb.), házszám, épület, lépcsőház, szint (fsz., emelet stb.), ajtó: telefonszáma: -címe: (11) A nemzetiségi jelölő szervezet képviselőjeként nyilatkozom, hogy a szervezet megfelel a nemzetiségi szervezettel szemben a nemzetiségek jogairól szóló törvényben támasztott követelményeknek. Kelt:, a jelölő szervezet képviseletére a bírósági nyilvántartás szerint jogosult aláírása A mező kitöltése kötelező! Ha nem adja meg a jelölő szervezet rövidített nevét, a választások hivatalos honlapján a jelölő szervezet hivatalos nevének első 31 karakterét fogjuk feltüntetni.

17 5544 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám 9. melléklet a 20/2019. (VII. 30.) IM rendelethez Ajánlóív igénylése jelölt ajánlásához a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán A4 HELYI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS 1 AJÁNLÓÍV IGÉNYLÉSE A.. év. hónap.. napjára kitűzött helyi önkormányzati választáson egyéni listás ajánláshoz db ajánlóívet igényelek. településen egyéni választókerületi ajánláshoz település sz. választókerületében polgármesterajánláshoz településen főpolgármesterajánláshoz (1) A jelöltként indulni szándékozó választópolgár családi neve: utóneve(i): (2) a) A jelöltként indulni szándékozó választópolgár személyi azonosítója: b) Személyi azonosítóval nem rendelkező választópolgár személyazonosságát igazoló, magyar hatóság által kiállított érvényes igazolványának (személyazonosító igazolvány / útlevél / vezetői engedély) száma:

18 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám 5545 A4 HELYI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS 2 (3) A jelöltként indulni szándékozó választópolgár lakcíme, elérhetőségei: ország: postai irányítószám: település + kerület: közterület neve, jellege (út/utca/tér/stb.), házszám, épület, lépcsőház, szint (fsz., emelet stb.), ajtó: telefonszám: faxszám: -cím: (4) Az ajánlóívek átvételére jogosult személy adatai, ha az ajánlóíveket nem a jelölt veszi át: neve: postai irányítószám: település + kerület: közterület neve, jellege (út/utca/tér/stb.), házszám, épület, lépcsőház, szint (fsz., emelet stb.), ajtó: telefonszám: faxszám: -cím: (5) A jelöltként indulni szándékozó választópolgár független jelölt jelölő szervezet(ek) jelöltje nemzetiségi jelölt

19 5546 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám A4 HELYI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS 3 A jelöltet állító jelölő szervezet(ek) száma: A jelölő szervezet bírósági azonosítója és neve (közös jelölt esetén a jelölő szervezetek neve az alábbi sorrendben lesz feltüntetve az ajánlóíven) A jelölő szervezet képviseletére jogosult neve és aláírása:

20 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám 5547 A4 HELYI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS 4 (6) Kérem, hogy az ajánlóív, a szavazólap és a választások hivatalos honlapja a hivatalos nevem részét képező dr. megjelölést ne tartalmazza. (Az ajánlóívek első alkalommal történő kiadását követően nem módosítható. ) (7) Kérem, hogy az ajánlóív, a szavazólap és a választások hivatalos honlapja a hivatalos nevem részét képező több utónevem közül csak a következőt tartalmazza: (Az ajánlóívek első alkalommal történő kiadását követően nem módosítható. ) Kijelentem az alábbiakat: Jelölésemet elfogadom. Nincs olyan tisztségem, amely összeférhetetlen a képviselői / polgármesteri / főpolgármesteri megbízatással, illetve megválasztásom esetén az összeférhetetlenséget megszüntetem. Kelt:, a jelöltként indulni szándékozó választópolgár aláírása Nemzetiségi jelöltként kijelentem továbbá, hogy a nemzetiség képviseletét vállalom, a nemzetiségi közösség nyelvét beszélem, kultúráját és hagyományait ismerem. Kelt:, a nemzetiségi jelöltként indulni szándékozó választópolgár aláírása Az Európai Unió más tagállamának állampolgáraként kijelentem továbbá, hogy az állampolgárságom szerinti tagállamban nem állok olyan jogszabályi, bírósági vagy más hatósági rendelkezés hatálya alatt, amely szerint nem vagyok választható. Kelt:, a jelöltként indulni szándékozó uniós választópolgár aláírása Pótlólagos igény esetén csak az első oldalt kell kitölteni és aláírni. csak nemzetiségi jelölt esetén csak az Európai Unió más tagállamának állampolgára esetén

21 5548 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám 10. melléklet a 20/2019. (VII. 30.) IM rendelethez Ajánlóív igénylése megyei lista ajánlásához a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán A5 HELYI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS 1 MEGYEI LISTÁS AJÁNLÓÍV IGÉNYLÉSE A.. év. hónap.. napjára kitűzött helyi önkormányzati választáson megyében A listát állító jelölő szervezet(ek) száma: A jelölő szervezet bírósági azonosítója és neve (közös lista esetén a jelölő szervezetek neve az alábbi sorrendben lesz feltüntetve az ajánlóíven) db ajánlóívet igényelek. A jelölő szervezet képviseletére jogosult neve és aláírása:

22 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám 5549 A5 HELYI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS 2 Az ajánlóívek átvételére meghatalmazott személy adatai: neve: értesítési címe, elérhetőségei: postai irányítószám: település + kerület: közterület neve, jellege (út/utca/tér/stb.), házszám, épület, lépcsőház, szint (fsz., emelet stb.), ajtó: telefonszám: faxszám: -cím: Kelt:, a jelölő szervezet képviselőjének neve: a jelölő szervezet képviselőjének aláírása:

23 5550 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám 11. melléklet a 20/2019. (VII. 30.) IM rendelethez Ajánlóív igénylése jelölt ajánlásához a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán A6 NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS 1 A.. év. hónap.. napjára kitűzött (1) A jelöltként indulni szándékozó választópolgár családi neve: AJÁNLÓÍV IGÉNYLÉSE nemzetiségi önkormányzati választáson településen db ajánlóívet igényelek. utóneve(i): (2) A jelöltként indulni szándékozó választópolgár személyi azonosítója: (3) A jelöltként indulni szándékozó választópolgár magyarországi lakcíme, elérhetőségei: postai irányítószám: település + kerület: közterület neve, jellege (út/utca/tér/stb.), házszám, épület, lépcsőház, szint (fsz., emelet stb.), ajtó: telefonszám: faxszám: -cím: (4) Az ajánlóívek átvételére jogosult személy adatai, ha az ajánlóíveket nem a jelölt veszi át: neve: postai irányítószám: település + kerület: közterület neve, jellege (út/utca/tér/stb.), házszám, épület, lépcsőház, szint (fsz., emelet stb.), ajtó: telefonszám: faxszám: -cím:

24 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám 5551 A6 NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS 2 (5) A jelölő szervezet(ek) száma: A jelölő szervezet bírósági azonosítója és neve (közös jelölt esetén a jelölő szervezetek neve az alábbi sorrendben lesz feltüntetve az ajánlóíven) A jelölő szervezet képviseletére jogosult neve és aláírása:

25 5552 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám A6 NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS 3 (6) Kérem, hogy az ajánlóív, a szavazólap és a választások hivatalos honlapja a hivatalos nevem részét képező dr. megjelölést ne tartalmazza. (Az ajánlóívek első alkalommal történő kiadását követően nem módosítható.) (7) Kérem, hogy az ajánlóív, a szavazólap és a választások hivatalos honlapja a hivatalos nevem részét képező több utónevem közül csak a következőt tartalmazza: (Az ajánlóívek első alkalommal történő kiadását követően nem módosítható.) Kijelentem az alábbiakat: Jelölésemet elfogadom. Nincs olyan tisztségem, amely összeférhetetlen a nemzetiségi képviselői megbízatással, illetve megválasztásom esetén az összeférhetetlenséget megszüntetem. A fent megjelölt nemzetiség képviseletét vállalom, a nemzetiségi közösség nyelvét beszélem, kultúráját és hagyományait ismerem. Kelt:, a nemzetiségi jelöltként indulni szándékozó választópolgár aláírása Pótlólagos igény esetén a (6) és (7) pont nem jelölhető.

26 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám melléklet a 20/2019. (VII. 30.) IM rendelethez Ajánlóív igénylése nemzetiségi lista ajánlásához a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán A7 NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS 1 NEMZETISÉGI LISTÁS AJÁNLÓÍV IGÉNYLÉSE A.. év. hónap.. napjára kitűzött nemzetiségi önkormányzati választáson db ajánlóívet igényelek országos lista ajánlásához megyében/fővárosban területi lista ajánlásához A listát állító jelölő szervezet(ek) száma: A jelölő szervezet bírósági azonosítója és neve (közös lista esetén a jelölő szervezetek neve az alábbi sorrendben lesz feltüntetve az ajánlóíven) A jelölő szervezet képviseletére jogosult neve és aláírása:

27 5554 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám A7 NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS 2 Az ajánlóívek átvételére meghatalmazott személy adatai: neve: értesítési címe, elérhetőségei: postai irányítószám: település + kerület: közterület neve, jellege (út/utca/tér/stb.), házszám, épület, lépcsőház, szint (fsz., emelet stb.), ajtó: telefonszám: faxszám: -cím: Kelt:, a jelölő szervezet képviselőjének neve: a jelölő szervezet képviselőjének aláírása:

28 13. melléklet a 20/2019. (VII. 30.) IM rendelethez (Jelölt neve és jelölő szervezet neve vagy Független jelölt, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán nemzetiségi jelöltként induló jelölt esetén a nemzetiség megjelölése / Jelölő szervezet neve) Ajánlóív AJÁNLÓÍV Polgármester / Főpolgármester / Önkormányzati képviselő jelölt / Megyei lista / települési nemzetiségi önkormányzati képviselő jelölt / területi nemzetiségi lista / országos nemzetiségi lista ajánlásához (VÁLASZTÓKERÜLET MEGJELÖLÉSE) Olvasható családi és utónév: Lakcím (település, utca, házszám): : Személyi azonosító: Olvasható családi és utónév: Lakcím (település, utca, házszám): : Személyi azonosító: Olvasható családi és utónév: Lakcím (település, utca, házszám): : Személyi azonosító: Olvasható családi és utónév: Lakcím (település, utca, házszám): : Személyi azonosító: Olvasható családi és utónév: Lakcím (település, utca, házszám): : Személyi azonosító: Olvasható családi és utónév: Lakcím (település, utca, házszám): : Személyi azonosító: Olvasható családi és utónév: Lakcím (település, utca, házszám): : Személyi azonosító: Olvasható családi és utónév: Lakcím (település, utca, házszám): : Személyi azonosító: Egy választópolgár egy jelöltet/listát csak egy alkalommal támogathat! Sorszám: M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám 5555

29 Az ajánlóívet azonosító kód helye Ajánlóív az ajánlást gyűjtő polgár neve: személyi azonosítója: aláírása: Ha az ajánlást gyűjtő polgár nem rendelkezik személyi azonosítóval, akkor a személyazonosító igazolványa, az útlevele vagy a vezetői engedélye számát kell megadni! 5556 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám

30 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám melléklet a 20/2019. (VII. 30.) IM rendelethez Egyéni jelölt bejelentése a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán E2 HELYI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS 1 EGYÉNI JELÖLT BEJELENTÉSE A.. év. hónap.. napjára kitűzött helyi önkormányzati választáson egyéni listás jelöltként településen egyéni választókerületi jelöltként település sz. választókerületében polgármesterjelöltként településen főpolgármesterjelöltként kérem nyilvántartásba vételem a következő adatokkal nyilvántartásba vett adataimat az alábbiak szerint módosítom (1) A jelölt családi neve: utóneve(i): (2) A jelölt személyi azonosítója: Személyi azonosítóval nem rendelkező választópolgár személyazonosságát igazoló, magyar hatóság által kiállított érvényes igazolványának (személyazonosító igazolvány / útlevél / vezetői engedély) száma:

31 5558 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám E2 HELYI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS 2 (3) A jelölt lakcíme, elérhetőségei: ország: postai irányítószám: település + kerület: közterület neve, jellege (út/utca/tér/stb.), házszám, épület, lépcsőház, szint (fsz., emelet stb.), ajtó: telefonszám: faxszám: -cím: (4) Nemzetiségi jelöltként kérem, hogy a szavazólap és a választások hivatalos honlapja a nevemet a nemzetiség nyelvén is tartalmazza (a nevet MS Word fájlban kell mellékelni, a fájl neve: a jelölt személyi azonosítója_nemzetiseginev ) 1 (5) Hozzájárulok fényképem közzétételéhez a választások hivatalos honlapján (a fényképet JPEG kiterjesztésű, pixel felbontású, álló formátumú fájlban kell mellékelni, a fájl neve: a jelölt személyi azonosítója_foto ). (6) A polgármesteri tisztséget főállásban társadalmi megbízatásban kívánom ellátni. 2 1 Csak nemzetiségi jelölt esetén lehet jelölni. 2 Csak polgármesterjelölt esetén kell jelölni.

32 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám 5559 E2 HELYI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS 3 (7) A jelölt független jelölt jelölő szervezet(ek) jelöltje A jelöltet állító jelölő szervezet(ek) száma: A jelölő szervezet bírósági azonosítója és neve (közös jelölt esetén a jelölő szervezetek neve az alábbi sorrendben lesz feltüntetve a szavazólapon) A jelölő szervezet képviseletére jogosult neve és aláírása: Kelt:.., a jelölt aláírása

33 5560 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám 15. melléklet a 20/2019. (VII. 30.) IM rendelethez Egyéni jelölt bejelentése a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán E3 NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS 1 EGYÉNI KÉPVISELŐJELÖLT BEJELENTÉSE A.. nemzetiség.. év. hónap.. napjára kitűzött települési nemzetiségi önkormányzati választásán településen kérem nyilvántartásba vételem a következő adatokkal nyilvántartásba vett adataimat az alábbiak szerint módosítom (1) A jelölt családi neve: utóneve(i): (2) A jelölt személyi azonosítója: (3) A jelölt lakcíme, elérhetőségei: postai irányítószám: település + kerület: közterület neve, jellege (út/utca/tér/stb.), házszám, épület, lépcsőház, szint (fsz., emelet stb.), ajtó: telefonszám: faxszám: -cím:

34 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám 5561 E3 NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS 2 (4) A jelöltet állító jelölő szervezet(ek) száma: A jelölő szervezet bírósági azonosítója és neve (közös jelölt esetén a jelölő szervezetek neve az alábbi sorrendben lesz feltüntetve a szavazólapon) A jelölő szervezet képviseletére jogosult neve és aláírása: (5) Kérem, hogy a szavazólap és a választások hivatalos honlapja a nevemet a nemzetiség nyelvén is tartalmazza (a nevet MS Word fájlban kell mellékelni, a fájl neve: a jelölt személyi azonosítója_nemzetiseginev ). (6) Hozzájárulok fényképem közzétételéhez a választások hivatalos honlapján (a fényképet JPEG kiterjesztésű, pixel felbontású, álló formátumú fájlban kell mellékelni, a fájl neve: a jelölt személyi azonosítója_foto ). (7) Kijelentem, hogy a fent megjelölt nemzetiség képviseletét vállalom, a nemzetiségi közösség nyelvét beszélem, kultúráját és hagyományait ismerem. Kelt:.., a jelölt aláírása

35 5562 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám 16. melléklet a 20/2019. (VII. 30.) IM rendelethez Lista bejelentése a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán L5 HELYI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS 1 LISTA BEJELENTÉSE A.. év. hónap.. napjára kitűzött helyi önkormányzati választáson fővárosi kompenzációs lista megyében megyei lista településen kompenzációs lista nyilvántartásba vételét a következő adatokkal kezdeményezzük nyilvántartásba vett adatait az alábbiak szerint módosítjuk visszavonjuk A lista típusa: önálló lista közös lista A listát állító jelölő szervezet(ek) lista ügyében nyilatkozattételre jogosult képviselőjének: neve: értesítési címe, elérhetősége: postai irányítószám: település + kerület: közterület neve, jellege (út/utca/tér/stb.), házszám, épület, lépcsőház, szint (fsz., emelet stb.), ajtó: telefonszám: faxszám: -cím:

36 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám 5563 L5 HELYI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS 2 A listát állító jelölő szervezet(ek) száma: A jelölő szervezet bírósági azonosítója és neve (közös lista esetén a jelölő szervezetek neve az alábbi sorrendben lesz feltüntetve a szavazólapon) A jelölő szervezet képviseletére jogosult neve és aláírása: A listán fő jelöltet állítottunk. Kelt:,

37 5564 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám L5 HELYI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS Jelölt sorszáma A jelölt személyi azonosítója: A listán állított jelöltek adatai Személyi azonosítóval nem rendelkező választópolgár személyazonosságát igazoló, magyar hatóság által kiállított érvényes igazolványának (személyazonosító igazolvány / útlevél / vezetői engedély) száma: A jelölt családi neve: utóneve(i): SZ lapot leadott fényképet leadott nevét a nemzetiség nyelvén leadta A jelölt személyi azonosítója: Személyi azonosítóval nem rendelkező választópolgár személyazonosságát igazoló, magyar hatóság által kiállított érvényes igazolványának (személyazonosító igazolvány / útlevél / vezetői engedély) száma: A jelölt családi neve: utóneve(i): SZ lapot leadott fényképet leadott nevét a nemzetiség nyelvén leadta A jelölt személyi azonosítója: Személyi azonosítóval nem rendelkező választópolgár személyazonosságát igazoló, magyar hatóság által kiállított érvényes igazolványának (személyazonosító igazolvány / útlevél / vezetői engedély) száma: A jelölt családi neve: utóneve(i): SZ lapot leadott fényképet leadott nevét a nemzetiség nyelvén leadta A fényképet JPEG kiterjesztésű, pixel felbontású, álló formátumú fájlban kell mellékelni, a fájl neve: a jelölt személyi azonosítója_foto. A nemzetiségi nevet MS Word fájlban kell mellékelni, a fájl neve: a jelölt személyi azonosítója_nemzetiseginev. A listát állító jelölő szervezet(ek) képviseletére jogosult(ak) aláírása:

38 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám melléklet a 20/2019. (VII. 30.) IM rendelethez Lista bejelentése a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán L6 NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS 1 LISTA BEJELENTÉSE A.. nemzetiség.. év. hónap.. napjára kitűzött nemzetiségi önkormányzati választásán országos lista megyében megyei lista nyilvántartásba vételét a következő adatokkal kezdeményezzük nyilvántartásba vett adatait az alábbiak szerint módosítjuk visszavonjuk A lista típusa: önálló lista közös lista A listát állító jelölő szervezet(ek) lista ügyében nyilatkozattételre jogosult képviselőjének: neve: értesítési címe, elérhetősége: postai irányítószám: település + kerület: közterület neve, jellege (út/utca/tér/stb.), házszám, épület, lépcsőház, szint (fsz., emelet stb.), ajtó: telefonszám: faxszám: -cím:

39 5566 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám L6 NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS 2 A listát állító jelölő szervezet(ek) száma: A listán fő jelöltet állítottunk. A jelölő szervezet bírósági azonosítója és neve (közös lista esetén a jelölő szervezetek neve az alábbi sorrendben lesz feltüntetve a szavazólapon) A jelölő szervezet képviseletére jogosult neve és aláírása: Kelt:,

40 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám 5567 L6 NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS Jelölt sorszáma A jelölt személyi azonosítója: A jelölt családi neve: A listán állított jelöltek adatai utóneve(i): SZ lapot leadott fényképet leadott nevét a nemzetiség nyelvén leadta A jelölt személyi azonosítója: A jelölt családi neve: utóneve(i): SZ lapot leadott fényképet leadott nevét a nemzetiség nyelvén leadta A jelölt személyi azonosítója: A jelölt családi neve: utóneve(i): SZ lapot leadott fényképet leadott nevét a nemzetiség nyelvén leadta A jelölt személyi azonosítója: A jelölt családi neve: utóneve(i): SZ lapot leadott fényképet leadott nevét a nemzetiség nyelvén leadta A fényképet JPEG kiterjesztésű, pixel felbontású, álló formátumú fájlban kell mellékelni, a fájl neve: a jelölt személyi azonosítója_foto. A nemzetiségi nevet MS Word fájlban kell mellékelni, a fájl neve: a jelölt személyi azonosítója_nemzetiseginev. A listát állító jelölő szervezet(ek) képviseletére jogosult(ak) aláírása:

41 5568 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám 18. melléklet a 20/2019. (VII. 30.) IM rendelethez Listán állított jelölt személyi lapja a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán SZ4 HELYI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS 1 1) A jelölt családi neve: LISTÁN ÁLLÍTOTT JELÖLT SZEMÉLYI LAPJA utóneve(i): A jelöltként indulni szándékozó választópolgár személyi azonosítója: Személyi azonosítóval nem rendelkező választópolgár személyazonosságát igazoló, magyar hatóság által kiállított érvényes igazolványának (személyazonosító igazolvány / útlevél / vezetői engedély) száma: 2) A jelölt lakcíme: ország: postai irányítószám: település + kerület: közterület neve, jellege (út/utca/tér/stb.), házszám, épület, lépcsőház, szint (fsz., emelet stb.), ajtó:

42 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám 5569 SZ4 HELYI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS 2 3) A jelölt nyilatkozatai 1 : (1) Jelölésemet a.. év. hónap.. napjára kitűzött helyi önkormányzati választáson jelölő szervezet(ek) kompenzációs listáján településen megyei listáján. megyében fővárosi kompenzációs listáján elfogadom. (2) Nincs olyan tisztségem, amely összeférhetetlen a képviselői megbízatással, illetve megválasztásom esetén az összeférhetetlenséget megszüntetem. (3) Kérem, hogy a szavazólap és a választások hivatalos honlapja a hivatalos nevem részét képező dr. megjelölést ne tartalmazza. (4) Kérem, hogy a szavazólap és a választások hivatalos honlapja az utóneveim közül csak a következőt tartalmazza: (5) Hozzájárulok fényképem közzétételéhez a választások hivatalos honlapján (a fényképet JPEG kiterjesztésű, pixel felbontású, álló formátumú fájlban kell mellékelni, a fájl neve: a jelölt személyi azonosítója_foto ). Kelt:.., a jelölt aláírása (6) Nemzetiségi jelöltként kijelentem továbbá, hogy a nemzetiség képviseletét vállalom, a nemzetiségi közösség nyelvét beszélem, kultúráját és hagyományait ismerem. (7) Kérem, hogy a választások hivatalos honlapja a nevemet a nemzetiség nyelvén is tartalmazza (a nevet MS Word fájlban kell mellékelni, a fájl neve: a jelölt személyi azonosítója_nemzetiseginev ). Kelt:.., a jelölt aláírása (8) Az Európai Unió más tagállamának állampolgáraként kijelentem továbbá, hogy az állampolgárságom szerinti tagállamban nem állok olyan jogszabályi, bírósági vagy más hatósági rendelkezés hatálya alatt, amely szerint nem vagyok választható. Kelt:.., a jelölt aláírása 1 Az (1)(5) pontot valamennyi jelöltnek, a (6) és (7) pontot a nemzetiségi jelölő szervezet által állított kompenzációs listán szereplő nemzetiségi jelöltnek, a (8) pontot az Európai Unió más tagállama állampolgárának kell kitöltenie.

43 5570 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám 19. melléklet a 20/2019. (VII. 30.) IM rendelethez SZ5 A jelölt családi neve: Listán állított jelölt személyi lapja a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS LISTÁN ÁLLÍTOTT JELÖLT SZEMÉLYI LAPJA utóneve(i): személyi azonosítója: magyarországi lakcíme: postai irányítószám: település + kerület: közterület neve, jellege (út/utca/tér/stb.), házszám, épület, lépcsőház, szint (fsz., emelet stb.), ajtó: (1) Jelölésemet a.. év. hónap.. napjára kitűzött.. nemzetiségi önkormányzati választáson.... nevű jelölő szervezet(ek) megyei listáján. megyében fővárosi listáján országos listáján elfogadom. (2) Nincs olyan tisztségem, amely összeférhetetlen a képviselői megbízatással, illetve megválasztásom esetén az összeférhetetlenséget megszüntetem. (3) A nemzetiség képviseletét vállalom, a nemzetiségi közösség nyelvét beszélem, kultúráját és hagyományait ismerem. (4) Kérem, hogy a szavazólap és a választások hivatalos honlapja a hivatalos nevem részét képező dr. megjelölést ne tartalmazza. (5) Kérem, hogy a szavazólap és a választások hivatalos honlapja az utóneveim közül csak a következőt tartalmazza: (6) Kérem, hogy a szavazólap és a választások hivatalos honlapja a nevemet a nemzetiség nyelvén is tartalmazza (a nevet MS Word fájlban kell mellékelni, a fájl neve: a jelölt személyi azonosítója_nemzetiseginev ). (7) Hozzájárulok fényképem közzétételéhez a választások hivatalos honlapján (a fényképet JPEG kiterjesztésű, pixel felbontású, álló formátumú fájlban kell mellékelni, a fájl neve: a jelölt személyi azonosítója_foto ). Kelt:.., a jelölt aláírása

44 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y évi 134. szám melléklet a 20/2019. (VII. 30.) IM rendelethez L7 Jelölt lemondásának bejelentése ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS JELÖLT LEMONDÁSÁNAK BEJELENTÉSE A.. év. hónap.. napjára kitűzött önkormányzati / nemzetiségi önkormányzati választáson lemondok egyéni listás jelöltségről településen egyéni választókerületi jelöltségről település sz. választókerületében kompenzációs listás jelöltségről polgármesterjelöltségről településen településen főpolgármesterjelöltségről fővárosi kompenzációs listás jelöltségről megyei listás jelöltségről nemzetiségi önkormányzati jelöltségről nemzetiségi listás jelöltségről megyében településen megyében országos nemzetiségi listás jelöltségről A jelölt adatai A jelölt személyi azonosítója: Személyi azonosítóval nem rendelkező választópolgár személyazonosságát igazoló, magyar hatóság által kiállított érvényes igazolványának (személyazonosító igazolvány / útlevél / vezetői engedély) száma: A jelölt családi neve: utóneve(i): Kelt:., a jelölt aláírása Ezen a nyomtatványon egyidejűleg több, azonos választási bizottság hatáskörébe tartozó jelöltségről is lemondhat. Joghatályosan lemondani a szavazás napját megelőző napon óráig lehet.

2. melléklet a 28/2013. (XI. 15.) KIM rendelethez. 1. oldal. A szavazólap átvételének igazolása egyéni és nemzetiségi listás szavazólap (b)

2. melléklet a 28/2013. (XI. 15.) KIM rendelethez. 1. oldal. A szavazólap átvételének igazolása egyéni és nemzetiségi listás szavazólap (b) 2. melléklet a 28/2013. (XI. 15.) KIM rendelethez A szavazókörben lakcímmel rendelkező választópolgárok adatai Névjegyzék az országgyűlési képviselők választására NÉVJEGYZÉK ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK VÁLASZTÁSA

Részletesebben

A4 HELYI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS 1

A4 HELYI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS 1 12. melléklet a 4/2014. (VII. 24.)IM rendelethez Ajánlóív igénylése jelölt ajánlásához a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán A4 HELYI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS 1 AJÁNLÓÍV IGÉNYLÉSE

Részletesebben

Névjegyzék az országgyűlési képviselők választására NÉVJEGYZÉK

Névjegyzék az országgyűlési képviselők választására NÉVJEGYZÉK M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2013. évi 189. szám 82015 2. melléklet a 28/2013. (XI. 15.) KIM rendelethez Névjegyzék az országgyűlési képviselők választására NÉVJEGYZÉK ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK VÁLASZTÁSA

Részletesebben

2. melléklet a 28/2013. (XI. 15.) KIM rendelethez Névjegyzék az országgyűlési képviselők választására NÉVJEGYZÉK

2. melléklet a 28/2013. (XI. 15.) KIM rendelethez Névjegyzék az országgyűlési képviselők választására NÉVJEGYZÉK 1. melléklet a 2/2014. (I. 16.) KIM rendelethez 2. melléklet a 28/2013. (XI. 15.) KIM rendelethez 2. melléklet a 28/2013. (XI. 15.) KIM rendelethez Névjegyzék az országgyűlési képviselők választására NÉVJEGYZÉK

Részletesebben

Melléklet 5. minta P ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS 1 JELÖLŐ SZERVEZET BEJELENTÉSE A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek a következő jelölő szervezet évi választásán kérem nyilvántartásba vételét

Részletesebben

1. melléklet az 1/2018. (I. 3.) IM rendelethez. 1. oldal. A szavazólap átvételének igazolása egyéni és nemzetiségi listás szavazólap (b)**

1. melléklet az 1/2018. (I. 3.) IM rendelethez. 1. oldal. A szavazólap átvételének igazolása egyéni és nemzetiségi listás szavazólap (b)** 1. melléklet az 1/2018. (I. 3.) IM rendelethez A szavazókörben lakcímmel rendelkező választópolgárok adatai Névjegyzék az országgyűlési képviselők választásán NÉVJEGYZÉK ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK VÁLASZTÁSA

Részletesebben

Tisztelt Választópolgárok! A köztársasági elnök a 270/2014. (VII. 23.) KE határozatával

Tisztelt Választópolgárok! A köztársasági elnök a 270/2014. (VII. 23.) KE határozatával Tisztelt Választópolgárok! A köztársasági elnök a 270/2014. (VII. 23.) KE határozatával a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2014. évi általános választásának időpontját 2014. október 12.

Részletesebben

Tájékoztató az Európai Parlament tagjainak választásához kapcsolódó tudnivalókról Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Magyarország

Tájékoztató az Európai Parlament tagjainak választásához kapcsolódó tudnivalókról Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Magyarország Tájékoztató az Európai Parlament tagjainak választásához kapcsolódó tudnivalókról 2019. Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Magyarország Köztársasági Elnöke az Európai Parlament tagjainak 2019.

Részletesebben

Tájékoztató a október 12-i önkormányzati választással kapcsolatos általános tudnivalókról

Tájékoztató a október 12-i önkormányzati választással kapcsolatos általános tudnivalókról Tájékoztató a 2014. október 12-i önkormányzati választással kapcsolatos általános tudnivalókról Tisztelt Választópolgárok! Magyarország köztársasági elnöke kitűzte a 2014. évi helyi önkormányzati képviselő

Részletesebben

Tájékoztató a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek évi választásáról

Tájékoztató a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek évi választásáról Tájékoztató a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2014. évi választásáról Tisztelt Választópolgárok! A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2014. évi általános választására 2014.

Részletesebben

K Ö Z L E M É N Y. Választójogosultság

K Ö Z L E M É N Y. Választójogosultság K Ö Z L E M É N Y Az Európai Parlament tagjainak 2019. évi választásán a választási irodák hatáskörébe tartozó feladatok végrehajtásának részletes szabályairól, a választási eredmény országosan összesített

Részletesebben

Országgyűlési választások - 2014

Országgyűlési választások - 2014 Országgyűlési választások - 2014 ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK VÁLASZTÁSA 2014 Tisztelt Választópolgárok! A Magyar Köztársaság Elnöke a 16/2014. (I. 18.) KE határozatával az országgyűlési képviselők 2014. évi

Részletesebben

HELYI VÁLASZTÁSI IRODA KÖZLEMÉNYE

HELYI VÁLASZTÁSI IRODA KÖZLEMÉNYE HELYI VÁLASZTÁSI IRODA KÖZLEMÉNYE A Köztársasági Elnök a 308/2019. (VII.26.) számú határozatában a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásának időpontját 2019. október 13. napjára tűzte

Részletesebben

Külföldön élő (magyarországi lakcím nélküli) magyar állampolgár szavazhat-e az önkormányzati választáson? Nem, mivel nincs magyarországi lakcíme.

Külföldön élő (magyarországi lakcím nélküli) magyar állampolgár szavazhat-e az önkormányzati választáson? Nem, mivel nincs magyarországi lakcíme. 1 Forrás: www.valasztas.hu Gyakran ismételt kérdések Hány évre választjuk a helyi önkormányzati képviselőket és polgármestereket? A helyi önkormányzati képviselőket és polgármestereket az idei évtől kezdve

Részletesebben

HELYI VÁLASZTÁSI IRODA 8181 Berhida, Veszprémi út 1-3. Tel: 88/ , fax: 88/

HELYI VÁLASZTÁSI IRODA 8181 Berhida, Veszprémi út 1-3. Tel: 88/ , fax: 88/ HELYI VÁLASZTÁSI IRODA 8181 Berhida, Veszprémi út 1-3. Tel: 88/585-600, fax: 88/596-581 e-mail: berhida@berhida.hu VÁLASZTÁSI KÖZLEMÉNY Berhida Város Helyi Választási Iroda (HVI) vezetőjeként a 2019. október

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ TISZTELT VÁLASZTÓPOLGÁR!

ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ TISZTELT VÁLASZTÓPOLGÁR! ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ TISZTELT VÁLASZTÓPOLGÁR! A Magyar Köztársaság Elnökének döntése alapján 2006. október 1- jén ismét települési önkormányzati képviselők, polgármesterek és megyei közgyűlési

Részletesebben

Önkormányzati választás gyakran ismételt kérdések

Önkormányzati választás gyakran ismételt kérdések Önkormányzati választás gyakran ismételt kérdések Hány évre választjuk a helyi önkormányzati képviselőket és polgármestereket? A helyi önkormányzati képviselőket és polgármestereket az idei évtől kezdve

Részletesebben

Nemzetiségi önkormányzati képviselő választásra vonatkozó szabályok

Nemzetiségi önkormányzati képviselő választásra vonatkozó szabályok Nemzetiségi önkormányzati képviselő választásra vonatkozó szabályok Ki rendelkezik választójoggal a nemzetiségi képviselő választáson? A választáson az választó, aki a nemzetiségi névjegyzékben szerepel.

Részletesebben

Tájékoztatás. a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választására vonatkozó szabályokról

Tájékoztatás. a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választására vonatkozó szabályokról Tájékoztatás a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választására vonatkozó szabályokról Magyarország Köztársasági Elnöke 2019. október 13. napjára tűzte ki a helyi önkormányzati képviselők

Részletesebben

A választójogosultak bejelentett lakóhelyükön, lakóhely hiányában bejelentett érvényes tartózkodási helyükön szerepelnek a névjegyzékben.

A választójogosultak bejelentett lakóhelyükön, lakóhely hiányában bejelentett érvényes tartózkodási helyükön szerepelnek a névjegyzékben. Tisztelt Választópolgárok! A 2010. október 3-ra kitűzött helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán választójoggal rendelkezik a Magyar Köztársaság területén lakóhellyel vagy bejelentett

Részletesebben

2/2014. (I. 16.) KIM rendelet

2/2014. (I. 16.) KIM rendelet / 50 2014.02.13. 14:23 2/2014. (I. 16.) KIM rendelet egyes választással összefüggő miniszteri rendeletek módosításáról A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 346. a), b), g), h) és k) pontjában

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ JELÖLŐ SZERVEZETEK/FÜGGETLEN JELÖLTEK RÉSZÉRE

TÁJÉKOZTATÓ JELÖLŐ SZERVEZETEK/FÜGGETLEN JELÖLTEK RÉSZÉRE TÁJÉKOZTATÓ JELÖLŐ SZERVEZETEK/FÜGGETLEN JELÖLTEK RÉSZÉRE I. Jelölő szervezetek nyilvántartásba vétele 1) Azt a szervezetet, amely jelöltet vagy listát kíván állítani, a választás kitűzését követően a

Részletesebben

TUDNIVALÓK A HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS POLGÁRMESTEREK, VALAMINT A NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK VÁLASZTÁSÁRÓL

TUDNIVALÓK A HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS POLGÁRMESTEREK, VALAMINT A NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK VÁLASZTÁSÁRÓL TUDNIVALÓK A HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS POLGÁRMESTEREK, VALAMINT A NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK VÁLASZTÁSÁRÓL Hány évre választjuk a helyi önkormányzati képviselőket és polgármestereket?

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek október 12. napjára kitűzött választásáról

TÁJÉKOZTATÓ. a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek október 12. napjára kitűzött választásáról Helyi Választási Iroda Vezetőjétől Tel: 46/318-009, 528-258, FAX: 528-259, E-mail: bocsph@bocskozseg.hu TÁJÉKOZTATÓ a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2014. október 12. napjára kitűzött

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 132. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 132. szám MAGYAR KÖZLÖNY 132. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2019. július 29., hétfő Tartalomjegyzék 19/2019. (VII. 29.) IM rendelet A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2019. október 13. napjára

Részletesebben

Tájékoztató a nemzetiségi önkormányzati képviselő választásról

Tájékoztató a nemzetiségi önkormányzati képviselő választásról BÁRÁNDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL J E G Y Z Ő J E MINT A BÁRÁNDI HELYI VÁLASZTÁSI IRODA VEZETŐJE 4161 Báránd Kossuth tér 1. Telefon: 06/54-466-030 Fax: 06/54-466-291 Email: jegyzo@barand.hu Tájékoztató

Részletesebben

Országgyűlési Választás 2014

Országgyűlési Választás 2014 HELYI VÁLASZTÁSI IRODA VEZETŐJE 5400 Mezőtúr, Kossuth tér 1. (56) 551 900, (56) 350-971 E-mail: jegyzo@mezotur.hu Országgyűlési Választás 2014 TISZTELT MEZŐTÚRI VÁLASZTÓPOLGÁROK! A köztársasági elnök 16/2014.

Részletesebben

Tájékoztató a polgármesterek az önkormányzati képviselők választásáról. I. Nyilvántartásba vétel

Tájékoztató a polgármesterek az önkormányzati képviselők választásáról. I. Nyilvántartásba vétel BÁRÁNDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL J E G Y Z Ő J E MINT A BÁRÁNDI HELYI VÁLASZTÁSI IRODA VEZETŐJE 4161 Báránd Kossuth tér 1. Telefon: 06/54-466-030 Fax: 06/54-466-291 Email: jegyzo@barand.hu Tájékoztató

Részletesebben

Tisztelt Választópolgárok!

Tisztelt Választópolgárok! Tisztelt Választópolgárok! Az Alkotmány rendelkezése alapján a helyi önkormányzati képvisel ket, valamint a polgármestert a választópolgárok általános és egyenl választójog alapján, közvetlen és titkos

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. II. Jelölt állításhoz szükséges ajánlások számának megállapítása

TÁJÉKOZTATÓ. II. Jelölt állításhoz szükséges ajánlások számának megállapítása TÁJÉKOZTATÓ jelölő szervezetek és jelöltek részére a 2016. december 18. napjára kitűzött időközi helyi önkormányzati képviselők és polgármester választáshoz I. Jelölő szervezetek nyilvántartásba vétele

Részletesebben

Batéi HVI Vezetőjétől 7258 Baté, Fő u

Batéi HVI Vezetőjétől 7258 Baté, Fő u Tájékoztató a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásához Tisztelt Választópolgárok! A Magyar Köztársaság Elnöke 2014. október 12. napjára

Részletesebben

Tájékoztató Tisztelt Választópolgárok!

Tájékoztató Tisztelt Választópolgárok! Tájékoztató Tisztelt Választópolgárok! Magyarország Köztársasági Elnöke a 2/2018. (I. 11.) KE határozatában az Országgyűlési képviselők választását 2018. április 8.-ra tűzte ki. A választási eljárási törvény

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei TERÜLETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei TERÜLETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei TERÜLETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG 3525 MISKOLC, Városház tér 1. Telefon: (46) 517-700*, (46) 517-713 Telefax: (46) 352-525 E-mail: tvb@hivatal.baz.hu III-1392-3/2014. a Borsod-Abaúj-Zemplén

Részletesebben

2014. január : február február 7.

2014. január : február február 7. Határidő 2014. január 24. 16:00 2014. február 7. 2014. február 7. 2014. február 15. 16:00 2014. február 15-től 2014. április 6-án 19:00-ig 2014. február 17. 2014. február 17. 2014. február 17. 2014. február

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei TERÜLETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG ELNÖKE

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei TERÜLETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG ELNÖKE Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei TERÜLETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG ELNÖKE 3525 MISKOLC, Városház tér 1. Telefon: (46) 517-700*, (46) 517-713 Telefax: (46) 352-525 E-mail: tvb@hivatal.baz.hu III-1872-6/2019. a Borsod-Abaúj-Zemplén

Részletesebben

Tájékoztató a nemzetiségi önkormányzati képviselő választásról

Tájékoztató a nemzetiségi önkormányzati képviselő választásról Tájékoztató a nemzetiségi önkormányzati képviselő választásról A Nemzeti Választási Bizottság 2014. október 12. napjára tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választását. Csomád községben

Részletesebben

2. oldal 4. A központi névjegyzék 6. A magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgár az országgyűlési képviselők április 8. napjára kitű

2. oldal 4. A központi névjegyzék 6. A magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgár az országgyűlési képviselők április 8. napjára kitű 1. oldal 3/2018. (I. 11.) IM rendelet a 2018. április 8. napjára kitűzött országgyűlési képviselő-választás eljárási határidőinek és határnapjainak megállapításáról A választási eljárásról szóló 2013.

Részletesebben

Fontos szabály, hogy a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán a jelölő szervezetek a választási bizottságokba nem bízhatnak meg tagot.

Fontos szabály, hogy a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán a jelölő szervezetek a választási bizottságokba nem bízhatnak meg tagot. Tájékoztató jelölő szervezetek részére a választási bizottságokba történő delegálásról a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2019. évi választásán A választási bizottságok a választópolgárok

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei TERÜLETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei TERÜLETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei TERÜLETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG 3525 MISKOLC, Városház tér 1. Telefon: (46) 517-700*, (46) 517-713 Telefax: (46) 352-525 E-mail: tvb@hivatal.baz.hu III-1370-4/2014. a Borsod-Abaúj-Zemplén

Részletesebben

Szombathely Megyei jogú Város Helyi Választási Bizottsága 2/2018. (VII.13) HVB számú határozata

Szombathely Megyei jogú Város Helyi Választási Bizottsága 2/2018. (VII.13) HVB számú határozata Szombathely Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottsága Szám: 1817-4/2018. Tárgy: időközi önkormányzati képviselőválasztás kitűzése Szombathely Megyei jogú Város Helyi Választási Bizottsága 2/2018. (VII.13)

Részletesebben

Ta je koztato a nemzetise gi o nkorma nyzati ke pviselo k va laszta sro l

Ta je koztato a nemzetise gi o nkorma nyzati ke pviselo k va laszta sro l Ta je koztato a nemzetise gi o nkorma nyzati ke pviselo k va laszta sro l A Nemzeti Választási Bizottság 2014. október 12. napjára tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választását.

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG LOS ANGELES-I FŐKONZULÁTUSA KÖZLEMÉNY A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ELNÖKE KITŰZTE AZ ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK 2010. ÉVI VÁLASZTÁSÁT.

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG LOS ANGELES-I FŐKONZULÁTUSA KÖZLEMÉNY A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ELNÖKE KITŰZTE AZ ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK 2010. ÉVI VÁLASZTÁSÁT. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG LOS ANGELES-I FŐKONZULÁTUSA KÖZLEMÉNY A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ELNÖKE KITŰZTE AZ ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK 2010. ÉVI VÁLASZTÁSÁT. MAGYARORSZÁGON AZ ELSŐ FORDULÓ NAPJA: 2010. ÁPRILIS 11.

Részletesebben

A Nemzeti Választási Bizottság október 12. napjára tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választását.

A Nemzeti Választási Bizottság október 12. napjára tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választását. Tájékoztató a nemzetiségi önkormányzati képviselő választásról A Nemzeti Választási Bizottság 2014. október 12. napjára tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választását. Budakeszin

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei TERÜLETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei TERÜLETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei TERÜLETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG 3525 MISKOLC, Városház tér 1. Telefon: (46) 517-700*, (46) 517-713 Telefax: (46) 352-525 E-mail: tvb@hivatal.baz.hu III-1395-5/2014. a Borsod-Abaúj-Zemplén

Részletesebben

A nemzetközi megfigyelő személyes adatait a nemzetközi megfigyelők nyilvántartásából július 7-én kell törölni. [Ve. 4.

A nemzetközi megfigyelő személyes adatait a nemzetközi megfigyelők nyilvántartásából július 7-én kell törölni. [Ve. 4. a 2014. április 6. napjára kitűzött országgyűlési képviselő-választás eljárási határidőinek és határnapjainak megállapításáról A választási eljárásról szóló [link:26c4abab2e91822dc 20140121]2013. évi XXXVI.

Részletesebben

Tisztelt Választópolgárok! A évi országgyűlési képviselők választásával kapcsolatban ( április 8. ) az alábbi tájékoztatást adom:

Tisztelt Választópolgárok! A évi országgyűlési képviselők választásával kapcsolatban ( április 8. ) az alábbi tájékoztatást adom: Tisztelt Választópolgárok! A 2018. évi országgyűlési képviselők választásával kapcsolatban ( 2018. április 8. ) az alábbi tájékoztatást adom: Az országgyűlési képviselők választásáról szóló 2011. évi CCIII.

Részletesebben

Vezetője. Tájékoztató a évi helyi és nemzetiségi önkormányzati vállasztásokról. (Jelöltek, jelölőszervezetek)

Vezetője. Tájékoztató a évi helyi és nemzetiségi önkormányzati vállasztásokról. (Jelöltek, jelölőszervezetek) Tájékoztató a 2019. évi helyi és nemzetiségi önkormányzati vállasztásokról 1 (Jelöltek, jelölőszervezetek) A Szentlőrinci Vállasztás Hivatal a 2019. évi helyi és nemzetiségi önkormányzati vállasztások

Részletesebben

Népszavazás Gyakran ismétlődő kérdések és válaszok ELŐKÉSZÜLETEK: Meddig érkezik meg az értesítő a névjegyzékbevételről?

Népszavazás Gyakran ismétlődő kérdések és válaszok ELŐKÉSZÜLETEK: Meddig érkezik meg az értesítő a névjegyzékbevételről? Népszavazás 2016. Gyakran ismétlődő kérdések és válaszok ELŐKÉSZÜLETEK: Meddig érkezik meg az értesítő a névjegyzékbevételről? Azt a választópolgárt, aki legkésőbb a szavazás napját megelőző ötvennyolcadik

Részletesebben

Tájékoztató a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásról

Tájékoztató a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásról Tájékoztató a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásról A Nemzeti Választási Bizottság 2014. október 12. napjára tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választását. Kecskéden

Részletesebben

Tájékoztató Tisztelt Választópolgárok!

Tájékoztató Tisztelt Választópolgárok! Tájékoztató Tisztelt Választópolgárok! Magyarország Köztársasági Elnöke a 2/2018. (I. 11.) KE határozatában az Országgyűlési képviselők választását 2018. április 8.-ra tűzte ki. A választási eljárási törvény

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG évi 6. SZ. ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV. A HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG évi 6. SZ. ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV A HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG 2019. évi 6. SZ. ÜLÉSÉRŐL Készült Budapest Főváros VIII. kerületi Helyi Választási Bizottság 2019. szeptember 09-én 17.25 órakor a Budapest Főváros VIII. kerület

Részletesebben

A Helyi Választási Iroda vezetőjének tájékoztatója a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásról

A Helyi Választási Iroda vezetőjének tájékoztatója a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásról A Helyi Választási Iroda vezetőjének tájékoztatója a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásról A Köztársasági Elnök Úr 2014. október 12-re, vasárnapra tűzte ki az önkormányzati képviselők

Részletesebben

Tájékoztató jelölő szervezetek / független jelöltek részére

Tájékoztató jelölő szervezetek / független jelöltek részére Tájékoztató jelölő szervezetek / független jelöltek részére I. Jelölő szervezetek nyilvántartásba vétele 1.) Azt a szervezetet, amely jelöltet vagy listát kíván állítani, a választás kitűzését követően

Részletesebben

Tájékoztató jelölő szervezetek és független jelöltek részére

Tájékoztató jelölő szervezetek és független jelöltek részére Tájékoztató jelölő szervezetek és független jelöltek részére 1. A JELÖLŐ SZERVEZET (PÁRT, TÁRSADALMI SZERVEZET) BEJELENTÉSE A választáson jelöltet, illetve listát a pártok működéséről és gazdálkodásáról

Részletesebben

2007. évi CLXXII. törvény

2007. évi CLXXII. törvény http://www.complex.hu/kzldat/t0700172.htm/t0700172.htm 2007. évi CLXXII. törvény a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény, valamint az országos népszavazásról és népi kezdeményezésről szóló 1998.

Részletesebben

Ta je koztato jelo lo szervezetek, fu ggetlen jelo ltek re sze re

Ta je koztato jelo lo szervezetek, fu ggetlen jelo ltek re sze re Ta je koztato jelo lo szervezetek, fu ggetlen jelo ltek re sze re a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők 2014. október 12 én megtartandó választására

Részletesebben

VÁLASZTÁSI REGISZTRÁCIÓ GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

VÁLASZTÁSI REGISZTRÁCIÓ GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK VÁLASZTÁSI REGISZTRÁCIÓ GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK Magyarországon bejelentett lakóhellyel NEM rendelkezőkre vonatkozó szabályok (A kérdésre kattintva a válasz megtalálható) 1. Kinek kell regisztrálnia?

Részletesebben

2004. évi XCII. törvény. a választási eljárásról szóló évi C. törvény módosításáról1

2004. évi XCII. törvény. a választási eljárásról szóló évi C. törvény módosításáról1 http://www.complex.hu/kzldat/t0400092.htm/t0400092.htm 2004. évi XCII. törvény a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény módosításáról1 1. A választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény (a

Részletesebben

13/2014. (III. 10.) KIM

13/2014. (III. 10.) KIM 13/2014. (III. 10.) KIM rendelet az Európai Parlament tagjainak 2014. május 25. napjára kitűzött választása eljárási határidőinek és határnapjainak megállapításáról A választási eljárásról szóló 2013.

Részletesebben

HELYI VÁLASZTÁSI IRODA VEZETŐJE

HELYI VÁLASZTÁSI IRODA VEZETŐJE TÁJÉKOZTATÓ és KÖZLEMÉNY a 2014. október 12. napján tartandó önkormányzati és nemzetiségi választásokról, jelölésről, ajánlásról, ajánlási küszöbről, határidőkről Tisztelt Választópolgárok, Jelöltek! A

Részletesebben

Tájékoztató a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról

Tájékoztató a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról Tájékoztató a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról Magyarország Köztársasági Elnöke a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választását 2014. október 12. vasárnapra

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 32. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 32. szám MAGYAR KÖZLÖNY 32. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2019. március 1., péntek Tartalomjegyzék 4/2019. (III. 1.) IM rendelet Az Európai Parlament tagjainak 2019. május 26. napjára kitűzött választása eljárási

Részletesebben

13/2014. (III. 10.) KIM rendelet

13/2014. (III. 10.) KIM rendelet 13/2014. (III. 10.) KIM rendelet az Európai Parlament tagjainak 2014. május 25. napjára kitűzött választása eljárási határidőinek és határnapjainak megállapításáról A választási eljárásról szóló 2013.

Részletesebben

Magyarországon bejelentett lakóhellyel NEM rendelkezőkre vonatkozó szabályok

Magyarországon bejelentett lakóhellyel NEM rendelkezőkre vonatkozó szabályok Magyarországon bejelentett lakóhellyel NEM rendelkezőkre vonatkozó szabályok (Kérjük, kattintson a kérdésre a rá vonatkozó válasz eléréséhez) 1. Kinek kell regisztrálnia? 2. Hogyan tudok regisztrálni?

Részletesebben

Óbarok Község Önkormányzat Helyi Választási Iroda 2063 Óbarok, Iskola u. 3. Tel.: 22/ Fax.: 22/

Óbarok Község Önkormányzat Helyi Választási Iroda 2063 Óbarok, Iskola u. 3. Tel.: 22/ Fax.: 22/ Óbarok Község Önkormányzat Helyi Választási Iroda 2063 Óbarok, Iskola u. 3. Tel.: 22/704-147 Fax.: 22/704-777 Tisztelt Választópolgárok! A Köztársasági Elnök 2010. október 3. napjára (vasárnapra) tűzte

Részletesebben

2010. évi L. törvény. a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról 1 I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1.

2010. évi L. törvény. a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról 1 I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. Hatály: 2014.XI.26. - 2010. évi L. törvény a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról 1 I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A választójog 1. (1) A választópolgár a választójogát

Részletesebben

K Ö Z L E M É N Y. A helyi önkormányzati képviselő és polgármester választásáról

K Ö Z L E M É N Y. A helyi önkormányzati képviselő és polgármester választásáról Enying Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala Helyi Választási Iroda 8130 Enying, Szabadság tér 16/a.. Tel: 22/572-131, 22/572-074; Fax: 22/572-130 pmhiv@enying.eu K Ö Z L E M É N Y A helyi önkormányzati

Részletesebben

Az önkormányzati választással kapcsolatban felmerülő gyakori kérdések

Az önkormányzati választással kapcsolatban felmerülő gyakori kérdések Az önkormányzati választással kapcsolatban felmerülő gyakori kérdések Hány évre választjuk a helyi önkormányzati képviselőket és polgármestereket? A helyi önkormányzati képviselőket és polgármestereket

Részletesebben

Palotás község Helyi Választási Bizottsága. 1/2016.(VIII.15.) HVB határozata

Palotás község Helyi Választási Bizottsága. 1/2016.(VIII.15.) HVB határozata Palotás község Helyi Választási Bizottsága 1/2016.(VIII.15.) HVB határozata az időközi helyi önkormányzati képviselők és polgármester választás kitűzéséről Palotás község Helyi Választási Bizottsága (a

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 3. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 3. szám MAGYAR KÖZLÖNY 3. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2018. január 11., csütörtök Tartalomjegyzék 3/2018. (I. 11.) IM rendelet A 2018. április 8. napjára kitűzött országgyűlési képviselő-választás eljárási

Részletesebben

Magyar joganyagok évi L. törvény - a helyi önkormányzati képviselők és polgá 2. oldal d) lakosig 8 fő. 5. (1) A nél több lakosú

Magyar joganyagok évi L. törvény - a helyi önkormányzati képviselők és polgá 2. oldal d) lakosig 8 fő. 5. (1) A nél több lakosú Magyar joganyagok - 2010. évi L. törvény - a helyi önkormányzati képviselők és polgá 1. oldal 2010. évi L. törvény a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról 1 I. FEJEZET ÁLTALÁNOS

Részletesebben

KOMÁROM ESZTERGOM MEGYEI TERÜLETI VÁLASZTÁSI IRODA Tatabánya, Fő tér 4. sz. EP választás HVI vezetők oktatása Előadó: dr.

KOMÁROM ESZTERGOM MEGYEI TERÜLETI VÁLASZTÁSI IRODA Tatabánya, Fő tér 4. sz. EP választás HVI vezetők oktatása Előadó: dr. KOMÁROM ESZTERGOM MEGYEI TERÜLETI VÁLASZTÁSI IRODA Tatabánya, Fő tér 4. sz. EP választás 2014. HVI vezetők oktatása Előadó: dr. Péntek Péter KEM TVI vezető 1 Még meg sem született az OGY választás eredménye,

Részletesebben

II. fejezet A választók nyilvántartása

II. fejezet A választók nyilvántartása 1990. évi LXIV. törvény a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról I. fejezet A választójog 1. (1) A választópolgár a választójogát szabad elhatározása alapján gyakorolja. (2) A választópolgár

Részletesebben

ADATLAP a szavazatszámláló bizottság választott tagjainak, póttagjainak adatairól

ADATLAP a szavazatszámláló bizottság választott tagjainak, póttagjainak adatairól ADATLAP a szavazatszámláló bizottság választott tagjainak, póttagjainak adatairól Név:.... Lakcím : Debrecen,.. utca szám em. ajtó Levelezési cím: Debrecen,. utca szám em. ajtó (Amennyiben a levelezési

Részletesebben

VÁLASZTÁSI FÜZETEK 176. TÁJÉKOZTATÓ

VÁLASZTÁSI FÜZETEK 176. TÁJÉKOZTATÓ VÁLASZTÁSI FÜZETEK 176. TÁJÉKOZTATÓ a kisebbségi szervezetek részére a területi és az országos kisebbségi önkormányzati választásokról KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM ORSZÁGOS VÁLASZTÁSI IRODA

Részletesebben

az időközi helyi önkormányzati képviselők és polgármester választás kitűzéséről

az időközi helyi önkormányzati képviselők és polgármester választás kitűzéséről BOJT KÖZSÉG HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁGA 2/2016. (III. 30.) számú HVB h a t á r o z a t a az időközi helyi önkormányzati képviselők és polgármester választás kitűzéséről Bojt Község Helyi Választási Bizottsága

Részletesebben

TISZTELT VÁLASZTÓPOLGÁROK!

TISZTELT VÁLASZTÓPOLGÁROK! TISZTELT VÁLASZTÓPOLGÁROK! Áder János köztársasági elnök úr 270/2014.(VII.23. KE határozatával 2014. október 12. napjára tűzte ki a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2014. évi általános

Részletesebben

Jászszentandrás Község Helyi Választási Bizottsága Jászszentandrás, Rákóczi út 94. Tel.: 57/ Telefax: 57/

Jászszentandrás Község Helyi Választási Bizottsága Jászszentandrás, Rákóczi út 94. Tel.: 57/ Telefax: 57/ Jászszentandrás Község Helyi Választási Bizottsága 5136 Jászszentandrás, Rákóczi út 94. Tel.: 57/446-006 Telefax: 57/446-002 Jászszentandrás Község Helyi Választási Bizottsága 2/2016. (VII.05.) számú HATÁROZATA

Részletesebben

Tisztelt Gánti Választópolgár!

Tisztelt Gánti Választópolgár! Tisztelt Gánti Választópolgár! Magyarország köztársasági elnöke országos népszavazást tűzött ki 2016. október 2-ára. A népszavazásra feltett kérdés: Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása

Részletesebben

A Sajóivánkai Helyi Választási Bizottság 4/2014.(IX.4) határozata Pintér Sándor független egyéni listás jelölt nyilvántartásba vételéről

A Sajóivánkai Helyi Választási Bizottság 4/2014.(IX.4) határozata Pintér Sándor független egyéni listás jelölt nyilvántartásba vételéről SAJÓIVÁNKAI HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG A Sajóivánkai Helyi Választási Bizottság 4/2014.(IX.4) határozata Pintér Sándor független egyéni listás jelölt nyilvántartásba vételéről A Sajóivánkai Helyi Választási

Részletesebben

Váraszó Község Helyi Választási Bizottság 1/2017. (VIII.7.) számú HATÁROZATA

Váraszó Község Helyi Választási Bizottság 1/2017. (VIII.7.) számú HATÁROZATA Váraszó Község Helyi Választási Bizottság 1/2017. (VIII.7.) számú HATÁROZATA Váraszó Község Helyi Választási Bizottsága 2017. augusztus 7. napján tartott ülésén az időközi polgármester választás tárgyában

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Csanádapáca Község Helyi Választási Bizottsága üléséről. Csanádapácai Közös Önkormányzati Hivatal polgármesteri iroda

JEGYZŐKÖNYV. Csanádapáca Község Helyi Választási Bizottsága üléséről. Csanádapácai Közös Önkormányzati Hivatal polgármesteri iroda JEGYZŐKÖNYV Csanádapáca Község Helyi Választási Bizottsága üléséről Az ülés helye: Csanádapácai Közös Önkormányzati Hivatal polgármesteri iroda Az ülés ideje: 2014.09.04. 17 óra Az ülés tárgya: 1. Egyéni

Részletesebben

Magyarországon bejelentett lakóhellyel NEM rendelkezőkre vonatkozó szabályok

Magyarországon bejelentett lakóhellyel NEM rendelkezőkre vonatkozó szabályok Magyarországon bejelentett lakóhellyel NEM rendelkezőkre vonatkozó szabályok (A kérdésre kattintva a válasz megtalálható) 1. Kinek kell regisztrálnia? 2. Hogyan tudok regisztrálni? 3. Meddig regisztrálhatok,

Részletesebben

HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS POLGÁRMESTER VÁLASZTÁS 2019.

HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS POLGÁRMESTER VÁLASZTÁS 2019. HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS POLGÁRMESTER VÁLASZTÁS 2019. TÁJÉKOZTATÓ AJÁNLÁSRÓL ÉS JELÖLT ÁLLÍTÁSRÓL Köztársasági Elnök Úr 2019. október 13. napjára tűzte ki a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek

Részletesebben

H a t á r o z a t o t. Felsőcsatár településen működő Helyi Választási Bizottság

H a t á r o z a t o t. Felsőcsatár településen működő Helyi Választási Bizottság HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG FELSŐCSATÁR 9794 Felsőcsatár, Petőfi u. 74. Tel.: 94/351-000 Száma: 1/2015. (V.06.) HVB Tárgy: Felsőcsatár településen időközi választás kitűzése Felsőcsatár településen működő

Részletesebben

A választási bizottságra vonatkozó általános szabályok a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény alapján

A választási bizottságra vonatkozó általános szabályok a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény alapján A választási bizottságra vonatkozó általános szabályok a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény alapján II. FEJEZET A VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁGOK 10. A választási bizottság 14. (1) A választási

Részletesebben

Tisztelt Választópolgárok!

Tisztelt Választópolgárok! Tisztelt Választópolgárok! Négyévenként nyílik mód arra, hogy alkotmányos jogunkkal élve szavazatunkkal döntsünk arról, kik képviseljenek bennünket az Országgyűlésben. Hazánkban 2010. április 11-én kerül

Részletesebben

A Vadnai Helyi Választási Bizottság 18/2014.(X.12.) határozata a polgármester választás eredményének megállapításához.

A Vadnai Helyi Választási Bizottság 18/2014.(X.12.) határozata a polgármester választás eredményének megállapításához. VADNAI HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG A Vadnai Helyi Választási Bizottság 18/2014.(X.12.) határozata a polgármester választás eredményének megállapításához A Vadnai Helyi Választási Bizottság a helyi önkormányzati

Részletesebben

Verpelét Város Helyi Választási bizottsága 3351 Verpelét, Kossuth Lajos u /2014. (X.12.) számú HVB határozat. határozatot:

Verpelét Város Helyi Választási bizottsága 3351 Verpelét, Kossuth Lajos u /2014. (X.12.) számú HVB határozat. határozatot: Verpelét Város Helyi Választási bizottsága 3351 Verpelét, Kossuth Lajos u. 73. 59/2014. (X.12.) számú HVB határozat Verpelét Város Helyi Választási Bizottsága (a továbbiakban: Bizottság) a helyi önkormányzati

Részletesebben

Választási tájékoztató jelölő szervezetek és független jelöltek részére

Választási tájékoztató jelölő szervezetek és független jelöltek részére Választási tájékoztató jelölő szervezetek és független jelöltek részére A jelölő szervezetek és a független jelöltek részére részletes tájékoztató füzet készült, mely az Önkormányzat honlapjáról letölthető.

Részletesebben

A Pusztaföldvári Helyi Választási Bizottság 28/2014. (X.13.) határozata

A Pusztaföldvári Helyi Választási Bizottság 28/2014. (X.13.) határozata A Pusztaföldvári Helyi Választási Bizottság 28/2014. (X.13.) határozata A Pusztaföldvári Helyi Választási Bizottság a helyi önkormányzati képviselők 2014. október 12. napjára kitűzött általános választásán

Részletesebben

v é g z é s t: I n d o k o l á s

v é g z é s t: I n d o k o l á s Bajai Járásbíróság A Bajai Járásbíróság a... (... szám alatti lakos) kérelmezőnek a BAJAI HELYI VÁLASZTÁSI IRODA (6500 Baja, Szentháromság tér 1. szám alatti székhelyű) kérelmezett ellen indított választási

Részletesebben

HELYI VÁLASZTÁSI IRODA 2090 Remeteszőlős, Vénusz utca Tel/fax: 26/ TÁJÉKOZTATÓ A POLGÁRMESTER- ÉS KÉPVISELŐJELÖLTEK RÉSZÉRE

HELYI VÁLASZTÁSI IRODA 2090 Remeteszőlős, Vénusz utca Tel/fax: 26/ TÁJÉKOZTATÓ A POLGÁRMESTER- ÉS KÉPVISELŐJELÖLTEK RÉSZÉRE HELYI VÁLASZTÁSI IRODA 2090 Remeteszőlős, Vénusz utca 8-10. Tel/fax: 26/355-293 TÁJÉKOZTATÓ A POLGÁRMESTER- ÉS KÉPVISELŐJELÖLTEK RÉSZÉRE Tisztelt Polgármester- és Képviselőjelöltek! Magyarország Köztársasági

Részletesebben

Választással kapcsolatos tájékoztató

Választással kapcsolatos tájékoztató Választással kapcsolatos tájékoztató Tisztelt Választópolgárok! A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásának időpontját a Köztársasági Elnök 2014. október 12. (vasárnap) napjára tűzte

Részletesebben

Felkészülés a évi EP képviselő-választásra

Felkészülés a évi EP képviselő-választásra Felkészülés a 2019. évi EP képviselő-választásra Választási irodák Körzetkezelés Névjegyzék vezetés Előadó: Hedlicskáné Dóczi Judit a Fejér Megyei Területi Választási Iroda vezető jogi helyettese 1 Választási

Részletesebben

KERESETLEVÉL (KÉRELEM) KÖZIGAZGATÁSI HATÁROZAT VAGY VÉGZÉS BÍRÓSÁGI FELÜLVIZSGÁLATA IRÁNT

KERESETLEVÉL (KÉRELEM) KÖZIGAZGATÁSI HATÁROZAT VAGY VÉGZÉS BÍRÓSÁGI FELÜLVIZSGÁLATA IRÁNT ŰRLAP KERESETLEVÉL (KÉRELEM) KÖZIGAZGATÁSI HATÁROZAT VAGY VÉGZÉS BÍRÓSÁGI FELÜLVIZSGÁLATA IRÁNT BM_NBF_01 Nyomtatvány 1. OLDAL - ÁLTALÁNOS ADATOK 2. OLDAL - A KERESETLEVÉLBEN MEGNEVEZETT FELPERES ADATAI

Részletesebben

Nemzetiségi önkormányzati választási segédlet

Nemzetiségi önkormányzati választási segédlet Nemzetiségi önkormányzati választási segédlet 1. A választás kitűzése: 1.1. A választás napját 2014. október 5-re feltételezve, a német nemzetiségi önkormányzati választást 2014. július 23. napjáig a Nemzeti

Részletesebben

HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG 3296 Zaránk, Fő u. 21. sz. Telefon/fax: 36 / 471-983, 471 978 e-mail: igazgatas@zarank.t-online.hu, jegyzo@tarnamera.

HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG 3296 Zaránk, Fő u. 21. sz. Telefon/fax: 36 / 471-983, 471 978 e-mail: igazgatas@zarank.t-online.hu, jegyzo@tarnamera. HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG 3296 Zaránk, Fő u. 21. sz. Telefon/fax: 36 / 471-983, 471 978 e-mail: igazgatas@zarank.t-online.hu, jegyzo@tarnamera.hu Helyi Választási Bizottság 21/2014.(X. 12.) sz. határozata

Részletesebben

Helyi Választási Bizottság Kiskunhalas 6400 Kiskunhalas, Hősök tere 1. Tel: 77/ ,

Helyi Választási Bizottság Kiskunhalas 6400 Kiskunhalas, Hősök tere 1. Tel: 77/ , Helyi Választási Bizottság Kiskunhalas 6400 Kiskunhalas, Hősök tere 1. Tel: 77/523-104, e-mail: jegyzo@kiskunhalas.hu Kiskunhalas Város Helyi Választási Bizottsága 2/2017 (XI.20.) HVB. h Időközi települési

Részletesebben

Helyi Választási Iroda 7133 Fadd, Dózsa Gy. u. 12. 74/447-998, fax: 74/447-182

Helyi Választási Iroda 7133 Fadd, Dózsa Gy. u. 12. 74/447-998, fax: 74/447-182 Helyi Választási Iroda 7133 Fadd, Dózsa Gy u 12 74/447-998, fax: 74/447-182 Fadd Nagyközség Helyi Választási Iroda vezetőjének tájékoztatása a 2010 október 3-án tartandó helyi önkormányzati képviselők

Részletesebben