A Ki mit tud számomra egyik legmeglep bb résztvev jével beszélgetek, Kator Bálint 9/ A. osztályos tanulóval.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Ki mit tud számomra egyik legmeglep bb résztvev jével beszélgetek, Kator Bálint 9/ A. osztályos tanulóval."

Átírás

1 A Ki mit tud számomra egyik legmeglep bb résztvev jével beszélgetek, Kator Bálint 9/ A osztályos tanulóval. Bevallom, nem sokat tudtam rólad, meglep dve láttam, hogy két számban is indultál a vetélked n, de akár háromban is el tudtalak volna képzelni. El ször egy fergeteges hip-hop számot adtál el barátoddal. Honnan jött az ötlet? Nem féltél, hogy a haverok cikizni fognak, ha meglátják, hogy táncolni fogsz? A Ki mit tud - os ötlet nem t lem jött és nem is Csabitól ( másik táncos), hanem az osztályf nököm, Andi néni utasított erre az egészre. El ször persze nem tetszett az ötlet, de amikor Csabival elkezdtünk próbálni tudtam én hogy jó buli lesz ez. Ha cikiznek azért mert táncolok azt csak elengedem a fülem mellett. Nem nagyon izgat ki mit mond és több érv is van a tánc mellett : 1. jól keresnek. 2. nagyon jó barátságokat lehet kötni a tánc által. 3: olyan helyekre/színpadokra jut el az ember, amit soha az életbe nem gondoltam volna. ( szívemb l beszél szerk. ) Ez egy kész m*sorszám, vagy külön ide készült koreográfia? Ki választja a zenét? Csabival a Madách Musical Táncm2vészeti Iskolába járunk ahol heti 12 órákat táncolunk és ez csak a képzés. Így nincsenek bele számítva a próbák az el adások

2 stb. A vicces része a dolognak hogy mi soha nem tanultunk hip hop-ozni. Ez szimplán köszönhet a You Tube-ra felrakott amerikai tánc videóknak. Másfel l meg belülr l jön ez az érzés nekünk, ami kimondhatatlan feeling hogyha beraknak egy ütemes rap számot gondolkodás nélkül hullámzunk egyet vagy éppen elkezdünk robotozni. A tánciskolában különböz tánc stílusokat kell tanulnunk: musical, modern, sztepp és igen balettet is. Sokan ezt gondolják hogy az valami lányos hülyülés egy rúd mellett. Mind tévednek hisz ez remek alapot ad a többi tánc m2fajnak is. És nem tü-tüben kell balettoznunk. Én általában édesapám buggyos nadrágjaiban szoktam táncolni. A zenét a Csabi választotta és ezt a számot a félévi vizsgánkra csináltuk a musical tanárunkkal Kováts Gergely Csanáddal. Persze a félévi el adáson két csoport mutatta be ezt a koreográfiát amit mi csak ketten adtunk el. Tesiórán hasznát veszed a torna tudományodnak? Tesiórán nem hogy a tánc tudásomat nem használom hanem konkrétan semmit. Teljesen más dolog a kett. Mert hát végül is azt szívesebben csinálja az ember amit szeret. A néz k lélegzete is elállt, amikor sz*k farmerben,bumszli edz cip ben hopsz, lementél spárgába. Valljuk be nem vagy éppen tornász alkat, tekintélyes férfi küls d van, és mégis. úgy tekeregtél, mint egy nyeszlett tornászlány..sokat gyakoroltad? A spárgába lemenetelt balett órán sajátítottam el és hát azért egy jó két évbe telt amíg lenyomtam majdnem teljesen. Viszont igazad van nem vagyok egy táncos alkat... De hát szerintem ez benne a szép hogy nincs olyan sok nagy darab táncos.

3 Mit szóltál, milyen hatalmas sikered volt. =szintén nem számítottam ekkora sikerre. Nagyon meglep volt f leg a tanárok véleménye. Másodszor szaxofonnal jelentél meg a színpadon. Miért pont ezen a hangszeren és mióta játszol? Lassan 6 éve szaxofonozok és hát a hip-hop mellett a jazz ami nagyon belopta magát a szívembe. Mennyi tudás kell ahhoz, hogy egyáltalán megszólaljon a hangszered? Mindig érdekelt, hogy ilyen fúvós hangszeren akkor is lehet játszani, ha náthás az ember? Azzal hogy egyáltalán megszólaljon a hangszer baromi sokat kell gyakorolni kb. 2 hónap mire az ember ki tud csikarni egy szép hangot bel le. Náthásan is lehet játszani persze hisz arany szabály hogy nem orron vesszük a leveg t hanem szájon:. A riport el tt azért már készültem bel led. Tehát jól síelsz, szaxofon, tánc..mit m*velsz még? Azt is megtudtam, hogy színészi pályára készülsz. ( ez a sokszín*séged szinte adja is magától ) Facebook oldaladon is sok színjátszós kép van. Van valaki a családban aki erre a pályára ösztönzött? Engem senki nem ösztönzött erre a pályára ez valahogy jött magától minden, szinte egy bels hang súgta ha mondhatom ezt :) Hova jársz színészkedni és hogy lehet ezt összeegyeztetni az iskolával? Régebben jártam színészkedni a Lakner Gyerekszínházba ami ma már sajnos nem m2ködik de a Tánciskolába vannak darabjaink amik általában a M2vészetek palotájában vagy a székesfehérvári

4 színházban kerülnek megrendezésre. Hogy hogyan tudom összeegyeztetni az iskolával? Egyszer2: sehogy. Nem tartozok a legjobb tanulók közé, s t örülök hogy nem én vagyok a legrosszabb. De nekem ez az életem. Biztosan tudod, hogy az iskolánkba járt Cs re Gábor, aki szintén színész lett. Hozzád melyik m*faj áll a legközelebb? M2fajok közül a musical a kedvencem hisz azon a területen tényleg mindent meg lehet mutatni a színészi készségt l kezdve az ének tudásig mindent. Mikor szerepeltél el ször? Oviban? Sokat jársz színházba? Van kedvenc darabod? Kedvenc színészed? Filmed? El ször 8 éves koromban szerepeltem egy nyugdíjas otthonban egy hakni gálán. Hát mit ne mondjak? Volt siker! Kedvenc darabom nincs. Azokat tartom jó daraboknak amikre azt mondom hogy : húú de fent lennék most a színpadon én. Kedvenc színészem Zach Galifianakis aki a Másnaposok cím2 filmben nyújtott szerepléséért ismert el a Világ. Alan karakterére csak egy szó mondható: Beteg. Van szerep álmod? Nincs szerep álmom. Én sose vágytam nagy szólókra meg monológokra. Én azzal lennék boldog ha kapnék egy mellék szerepet és azt úgy el adni hogy haza fele a kocsiba azt mondják az emberek hogy jó volt a f szerepl csaj de az a duci pasas az beszarás volt. És ebb l a szövegb l érezhet hogy sok hangsúlyt adok a testfelépítésemre hisz nekem ez a karakterem. Az osztályban biztosan szeretnek, kamatoztattad már színészi vénádat egy-egy felelésnél? Kamatoztattam már igen, jó az improvizációs készségem és jól adom el magam. Habár ez teljesen jó hogy ezek megvannak de az anyagot is kéne tudni néha.

5 Biztosan történt már veled valami érdekes, például színházi próbán, mesélnél róla? A színházba mindig történik valami érdekes meglep. A kedvenc esetem amikor éppen Madár Tomi barátommal ment a jelenetünk és el re d lt a vászon díszlet, de a poén az benne hogy mögötte gyorsöltözött Márti akit ebben a pillanatban egy bugyiban és melltartóban láthattak a néz k. ( szerk: sajnálom, hogy err l nincsen fotó, biztos megn ne az újság népszer*sége) Remélem hamarosan téged is láthatunk az iskola büszkeségeink tábláján, remélem az akkori iskolaújság szerkeszt jének is adsz majd riportot.