SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. Összefoglaló

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. WWW.SOLARCAPITAL.HU SOLAR@SOLARCAPITAL.HU. Összefoglaló"

Átírás

1 Napi Elemzés október 22. INDEXEK Záróérték Napi változás (%) Dow Jones IA % S&P % Nasdaq % DAX % BUX % EURHUF % CHFHUF % Összefoglaló Volatilis kereskedést tudhat maga mögött az amerikai részvénypiac. Többek között az ingadozó ám végül mégis erősödő dollár is bonyolította a helyzetet. Az emelkedést segítették viszont a vártnál pozitívabb gyorsjelentések a nagyobb vállalatoktól. A Bank of America (-3.28%) ismét alulteljesítő papír volt, továbbra is a botrányok miatt van a figyelem középpontjában. A kereskedés második felében egy komment segítette a részvények emelkedését, mégpedig James Bullard részéről, aki a St Louis FED elnöke. Azt nyilatkozta, hogy jobban preferálná, ha a quantitative easing 2-t több, kisebb lépésben valósítaná meg a FED. A piaczárás után érkezett az American Express, a SanDisk és a Citrix Systems-től, ezek a cégek EPS szinten felülmúlták az elemzői várakozásokat. Az Amazon is job EPS-sel lepte meg a piacot a vártnál, azonban ez kevés volt a piacnak és így after marketban 4%-ot esett a részvények árfolyama. Esett a 10 éves amerikai T-Note árfolyama a kedvező vállalati eredmények és a szintén kedvező heti munkanélküliségi adat hatására. A már fentebb említett Bullard komment sem segítette az állampapírokat, melyek így nél zárták a napot. Komoly mínuszban zárta a kereskedést az olaj is, $80.56 lett az elszámolóár, amely 1.98 dolláros csökkenést, vagyis -2.4%-os változást jelent. A mozgás hátterében az erősödő dollár és a gyengébb kínai adat állt.

2 CAC 40 Futures Kicsit érdekes módon pont akkor sikerül a francia részvényindex határidős termékének kitörnie felfelé, amikor már hosszú ideje sztrájkok vannak országszerte és benzinhiány van az országban. Mindezek ellenére a CAC40 határidőnek sikerült felfelé elmozdulnia a néhány napos oldalazást követően. A következő célszint a sáv teteje 3915 környéke.

3 GBPJPY A japán jegybanki intervenció hatását már teljesen letörölte az árfolyam és ismét a as támasz szintnél folyik a kereskedés. Szerdán pont erről a szintről próbált visszakapaszkodni, de az csak egynapos akció volt és most ismét a sáv szintjénél tartózkodik. Eddig ez a támasz három alkalommal tartotta meg az árfolyamot, most is komoly feladat elé néz.

4 Silver Futures (ezüst) Alakul a korrekció a nemesfémekben, köztük az ezüstben is. Nagyon szép és impozáns emelkedést produkált szeptember óta de most úgy tűnik kicsit enyhülhet a túlvett állapot a termékben. Szerdán pont az emelkedő trendvonal szintje tartotta meg az árfolyamot, de a tegnapi kereskedésben már alatta zárt. Ezzel pont teljesítette az emelkedés 25%-os korrekcióját. Ha ez elég erős, megtarthatja az árfolyamot és akkor újból a csúcs felé fordulhat. De az sem lenne tragédia az emelkedés szempontjából, ha környékére, a 38.2%-os szintre csúszna az árfolyam.

5 Bund Futures (10 éves német állampapír határidő) Az elmúlt időszakban eldőlt, hogy a csúcs utáni mozgás már több, mint korrekció, miután az árfolyam nem tudott az emelkedő trenden belül maradni. A tegnapi kereskedésben pedig már a szeptemberi mélypontot közelítette az árfolyam. Amennyiben elesik, úgy nél lehet a következő támasz.